zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

Gierubesoen
25-04-2009, 20:32
53' Manchester U. 0 - 2 Tottenham H.

84' Manchester U. 5 - 2 Tottenham H.

A już liczyłem na jakąś niespodziankę ;<

22:00 Valencia - Barcelona, będzie ciekawie ;)

Do przerwy, Śląsk 1:0 Jagiellonia (28' Sotirović)

AnonimowyPowrot
25-04-2009, 22:13
A ja, głupi, wyłączyłem mecz po pierwszej połowie...

Articuno
26-04-2009, 00:22
Śląsk 2-0, gra niezła, doping dobry, szkoda ze oprawa bedzie dopiero na Legii.
A co to sie dzieje? Barca ratuje remis w 86 minucie...

Hanndo90
26-04-2009, 00:35
Valencia : * Barcelona traci punkty wiec My musimy Zyskać!.

19:00 FC Sevilla - Real Madryt CF!
Dla Sevilli to mecz o Honor i Prestiż dla nas o Mistrzostwo.
Chociaż nie możemy skorzystać ,ze wszystkich kluczowych
zawodników mamy Atut w postaci Trenera a wiemy ze Juande
ze Sewillą odnosił wiele Sukcesów wiec zna ten zespół
''na wylot'' (chyba xD) a naprawde jeżeli chcemy jeszcze powalczyć
o mistrzostwo Musimy ten mecz wygrać i tyle : )

17:00 RCDEspanyol de Barcelona - Betis Sewilla
Pericos wzieli sie ostro do roboty i brakuje im naprawde niewiele
by oddalić sie od strefy spadkowej ale napewno nie bedzie łatwo
ale myśle ,ze Espanyol podoła temu zadaniu : )

Gierubesoen
26-04-2009, 10:39
gogogo sewija!

cieszy mnie, że zbliża się końcówka sezonu, a w prawie wszystkich ligach europejskich o mistrzostwo trwa walka pomiędzy dwoma lub większą ilością zespołów ;)

Śląsk 2-0, gra niezła, doping dobry, szkoda ze oprawa bedzie dopiero na Legii.

i ok. 500 gości z Jagielloni, nieźle jak na odległość z Wrocławia do B-stoku : D <zaciera ręce na legie i lecha>

Capality
26-04-2009, 16:13
ludzie, dzisiaj na Legii ma byc doping wiec wiecie, to moze byc calkiem ladny meczyk... co z tego, ze jest tylko jedna trybuna...

Arka_Sath_Wielki
26-04-2009, 16:34
Cenny 1 pkt w la liga :) świetna sytuacja Barcy!
1. Zakładając, że Real dzisiaj wygra, Barca będzie miała nad nim 4pkt przewagi, więc może nawet na SB przegrać i tak będzie liderem ;o
2. Zakładając, że Real dzisiaj przegra (a tego jestem prawie pewien) Barca będzie miała nad nim 7pkt przewagi :)

Exodus
26-04-2009, 16:45
Real i Lech wygrywaja = jestem szczesliwy :D

Oby tak bylo...

@up
Ale jakby daj Boze, Real dzis wygral i pozniej wygral z Barcelona to bylby juz tylko 1 pkt przewagi, a wtedy to juz nie wiadomo, dodajac ze przed Barca ciezkie mecze w LM.

Xendriel
26-04-2009, 17:52
Niby tak, ale nie zapominaj że Real po meczu z Barcą gra na wyjazdach z Valencią i Villarealem. Jedno jest pewne, końcówka sezonu w Hiszpanii będzie bardzo ciekawa:)

btw. Dziwne, ale na mecz z Realem czekam bardziej niż na Chelsea.

@Down: Tak, ale w końcu LM jest najbardziej prestiżowym i pożądanym trofeum ze wszystkich rozgrywek klubowych na świecie.

Exodus
26-04-2009, 17:58
Co w tym dziwnego? To klasyk wkoncu. :o W dodatku olbrzymia stawka, jesli Real dzis wygra.

Legia - Lech 1 - 1
Szkoda tych okazji w koncowce:/ ale i tak nie jest zle..

Lafa_elo
26-04-2009, 18:21
blee Juventus tylko remis z Reggina 2:2 :(

kupon nie wszedl-nie bedzie gp ;/

Smerfekk
26-04-2009, 19:06
Muszynianka wygrała mistrzostwa Polski w siatkówce.
Kubica 18.
Lech narazie przegrywa 1:0 z legią.

Hanndo90
26-04-2009, 20:50
4min do końca Sevilla 2-4 Real !!!!!!!!
-45'RAUL
-63'RAUL
-65'RAUL!!

tak tak tak!!
@Arka_Sath_Wielki
Dobrze powiedziane ''Prawie'' ohohohh!! xD

Dark Sven
26-04-2009, 20:56
Juve, Milan, Palermo. Senk ju.

Exodus
26-04-2009, 21:09
4;2 pozamiatane, 4 pkt tylko. Robi sie ciekawie :D

Teraz albo za tydzien bedzie jeszcze ciekawiej, albo Barca zdobedzie mistrza...

Hanndo90
26-04-2009, 21:14
FC Sevilla 2-4 Real Madryt CF
Raul Raul! Raul!!, Marcelo! :)
Dziękuje pozamiatane! za tydz Gran Derby ale bedzie
sieka! a tymczasem 4pkt! :)

RCDEspanyol de Barcelona 2-0 Betis Sewilla
zawsze wierzyłem w Pericos!! Brawo! : )

Xendriel
26-04-2009, 21:20
Za tydzień obie drużyny zagrają o wszystko:) Dopiero za tydzień...

Gierubesoen
26-04-2009, 21:40
To będzie tydzień niesamowitej napinki z mojej strony w klasie, gdzie wszyscy którzy interesują się futbolem, nie lubią Barcy/kibicują realowi : D
Mecz z chelsea to przystawka przed daniem głównym ;)

@f1
kubibar chehcehcheh jest forma:(

Xevez
26-04-2009, 21:41
aż mnie ciarki przechodzą na myśl o Grand Derby, nawet na Chelsea tak nie czekam;d

Arka_Sath_Wielki
26-04-2009, 22:21
4min do końca Sevilla 2-4 Real !!!!!!!!
-45'RAUL
-63'RAUL
-65'RAUL!!

tak tak tak!!
@Arka_Sath_Wielki
Dobrze powiedziane ''Prawie'' ohohohh!! xD

Ten się śmieje, kto się śmieje po sezonie XD

Fintex
26-04-2009, 22:58
@Down: Tak, ale w końcu LM jest najbardziej prestiżowym i pożądanym trofeum ze wszystkich rozgrywek klubowych na świecie.

Hmm... ja bym jednak bardziej się cieszył ze zwycięstwa w La Liga i wyruchania Realu ;-) Założe się, ze więkoszość Socios też ;p

Za tydzień obie drużyny zagrają o wszystko:) Dopiero za tydzień...

za tydzień to matura jest -.-

Exodus
27-04-2009, 00:20
Ja zycze Barcie 2giego miejsca w La liga i wygrania LM, bo za duzo dzieci z ligi angielskiej sie napina ; d

Maggic
27-04-2009, 07:33
Ja zycze Barcie 2giego miejsca w La liga i wygrania LM, bo za duzo dzieci z ligi angielskiej sie napina ; d

Nom to jako bachor sądzę że napinke trza kontynuować :cup:

Chelsea do boju ;d

Dark Sven
27-04-2009, 08:14
Juve, Milan, Palermo, Reggina. Senk ju.
Inter, Napoli. Senk ju.

AnonimowyPowrot
27-04-2009, 14:55
Edwin van der Sar
Glen Johnson - Rio Ferdinand - Nemanja Vidić - Patrice Evra
Ashley Young - Steven Gerrard - Ryan Giggs - Cristiano Ronaldo
Nicolas Anelka - Fernando Torres

Tagiem "B" oznaczyłem zawodników Manchesteru znajdujących się w jedenastce roku, dodatkowo podkreśliłem piłkarza roku z United. Zawodników drużyny Arsenalu wyróżniłem kolorem... W sumie to ich nie znalazłem =(

Jak widać, Manchester ciągnie conajmniej 6-ciu zawodników (chciałbym zwrócić uwagę na brak chociażby Rooneya w tym elitarnym gronie), a stereotym o Liverpoolu wydaje się być bardziej prawdziwy niż wcześniej.

Dodatkowo "przechyliłem" Younga, bo wyprzedził całą zdolną młodzież Arsenalu (Manchesteru także, ale oni nawet nie grają regularnie).

K.Jay
27-04-2009, 16:46
W końcu Giggs wygrał to, co powinien już dawno wygrać. A co do Arsenalu, to nie dziwi mnie brak piłkarzy z Emirates (a czy w ogóle powinien mnie dziwić?).

K.Jay

Arka_Sath_Wielki
27-04-2009, 18:10
W końcu Giggs wygrał to, co powinien już dawno wygrać. A co do Arsenalu, to nie dziwi mnie brak piłkarzy z Emirates (a czy w ogóle powinien mnie dziwić?).

K.Jay

Nie wywołuj Yoha z lasu.

Xendriel
27-04-2009, 18:44
Guus Hiddink, menedżer Chelsea Londyn, wyznał, że pokonał Barcelonę dwa razy, gdy rozgrywał spotkania... w swojej głowie, analizując minuta po minucie, co może się wydarzyć we wtorek.
Holender nie chciał zdradzić, jak przebiegały te mecze i co się w nich wydarzyło, ale przyznał, że Chelsea wygrała i ma nadzieję, że powtórzy to w rzeczywistości.

- Musisz wcześniej przemyśleć, co może się wydarzyć i ja dwa razy już grałem w myślach z Barcą - oznajmił. - W głowie nigdy nie przegrałem spotkania. Jednak trzeba się mocno skupić na trudnościach, jakie czekają Jose Bosingwę - powiedział boss "The Blues", zdradzając, że to właśnie Portugalczyk będzie odpowiedzialny za krycie Leo Messiego.
Dla mnie to jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy trener na świecie i to właśnie jego a nie Lamparda, Terrego czy Drogby obawiam się najbardziej. A najgorsze jest to, że zawsze gdzie pojawia się Hiddink pojawiają się sukcesy:(

btw. Maggic mi też śnił się mecz, ale jedyne co pamiętam to wynik 2:0 do przerwy i to że jedną bramkę zdobył chyba Messi.

Arka_Sath_Wielki
28-04-2009, 08:32
Messiego sobie mogą pilnować i w 4, bo jest bez formy trochę, ale to dobrze, ściągnie obrońców na siebie a Dani/Iniesta będą tam raszować xD

To już dzisiaj to już dzisiaj !! \o/

AnonimowyPowrot
28-04-2009, 12:59
Mógłby ktoś wymienić wszystkich niezdolnych do gry?

@Down

Czyli lewa obrona kulawa, raczej skrzydeł też nie będzie? Może zagra Malouda tak jak kiedyś Robben (czyli bez drugiego typowego skrzydła)?

MatiCFC
28-04-2009, 13:02
Sytuacja Kadrowa:

W składzie The Blues na pewno zabraknie Deco, Paulo Ferreiry oraz Joe Cole’a którzy zmagają się z długoterminowymi urazami kolan. Pod znakiem zapytania stoi występ Ricardo Carvalho(?) któremu podczas meczu rezerw z WBA, odnowił się uraz ścięgna podkolanowego. Z pierwszego półfinałowego spotkania zawieszony przez żółte kartki jest nasz podstawowy lewy obrońca Ashley Cole. Wszystko wskazuje na to że w potyczce z Blaugraną, jego miejsce zajmie Jose Bosingwa. Po przerwie w drugim spotkaniu z Liverpoolem na Anfield, do składu wraca nasz kapitan John Terry. W kontekście braku Carvalho to doskonała wiadomość. Jedynym zawodnikiem który jest narażony zawieszeniem wraz z następną kartką jest Nicolas Anelka.

Kadra Barcelony prezentuje się znacznie lepiej. Jedynym kontuzjowanym zawodnikiem jest Gabriel Milito który zmaga się z urazem już blisko rok. Do składu powraca Rafael Marquez który nie grał ze względu na żółte kartki. O jedną kartkę od zawieszenia są Sergio Busquets, Dani Alves oraz Carles Puyol.

Źródło: chelsea.pl

Arka_Sath_Wielki
28-04-2009, 16:36
Karykaturzysta o pseudonimie Kap pracujący dla gazety "Mundo Deportivo", w serwisie internetowym tejże gazety zaprezentował swoją nową karykaturę, którą można zobaczyć klikając na poniższy link.

http://img140.imageshack.us/img140/8950/earchivographic10122009.jpg

(fcbarca.com) :D

Lafa_elo
28-04-2009, 16:45
gra ktos z was u buka?

Arka_Sath_Wielki
28-04-2009, 18:09
http://www.betbrain.pl/oddsOverview/Football-1-FC-Barcelona-Chelsea/ev/147131716/site/0

Ciekawe rzeczy :O. Jak po 1 połowie będzie 3-1 dla Barcy za każdą złotówkę zgarniemy 81 :O ;d

Straznik Monopolowego
28-04-2009, 18:59
Od bukow jest inny temat

AnonimowyPowrot
28-04-2009, 21:22
Valdes
Alves - Puyol - Marquez - Abidal
Xavi - Toure - Iniesta
Messi - Eto'o - Henry

Taki skład byłby w sam raz :P Keita za Toure nie wiele zmieni, szkoda byłoby jednak, gdyby w formacji obronnej np. na środku zagrał Pique, a Puyol po lewej stronie, najlepiej w ogóle nic nie ruszać :D

@Editowa dopiska
Skład znany, tylko Pique w miejsce Puyola.

Cech
Bosingwa - Terry - Alex (Carvalho) - Ivanovic
Essien - Mikel - Ballack
Lampard - Malouda
Drogba

Ze zględu na brak lepszego kandydata na lewą stronę (chyba że zagrałby tam Bosingwa, a na prawej Belletti) wstawiłem Ivanovica. Występl Carvalho niepewny, dlatego w nawiasie. Czy zagra Anelka? No nie wiem, jeśli tak to raczej za Mikela/Maloude. Myślę jednak, że zawodnik z Francji ma większe szanse na grę, bo nie widzę innych skrzydłowych w obwodzie (Kalou na prawym przecież jest, więc co ja wygaduję! równie dobrze mógłby zagrać właśnie on na prawym, a Mikel out). Widać jednak, że Guardiola ma większy problem z prześwietleniem rywala, więc Hiddink nie musi być aż takim geniuszem. Mimo wszystko moim faworytem jest Barcelona. Gdyby Deco, Cole, Cole (xD) i Carvalho byli zdrowi to miałbym większy problem z odgadnięciem zwycięzcy. Wszystko przed nami.

@Edit 3

Chelsea odkryłem :D Powinienem zostać selekcjonerem xD

@Ten sam edit (czyli 1)

Kurde, myślałem, że mecz o 21:45, czemu mi nikt nie powiedział? -.-

@Edit 2

Proszę o link do justina!

Arka_Sath_Wielki
28-04-2009, 21:54
Zieeeeeeeeew Chelsea miała grać otwarcie a nie bronić się w 9 zieeeeeeew

Swiety
28-04-2009, 21:57
Dla mnie to jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy trener na świecie i to właśnie jego a nie Lamparda, Terrego czy Drogby obawiam się najbardziej. A najgorsze jest to, że zawsze gdzie pojawia się Hiddink pojawiają się sukcesy:(

btw. Maggic mi też śnił się mecz, ale jedyne co pamiętam to wynik 2:0 do przerwy i to że jedną bramkę zdobył chyba Messi.

Ciężko powiedzieć, kto jest najlepszym trenerem na świecie. W Anglii każdy trener ma ludzi od wszystkiego - od przygotowania fizycznego itd. Trener tak naprawde nawet się na trening nie przebiera, przygotowuje taktyke oraz przedstawia plan treningowy, w innych czołowych ligach wygląda to inaczej. Myśle, że jednak Sir Alex Ferguson budzi większy respekt.

Do przerwy Barcelona 0:0 Chelsea. Oprócz groźnej sytuacji Drogby po błędzie Marqueza ( chwała Valdesowi za tą interwencje ) i strzale Henrego nie dzieje się nic oprócz przewagi Dumy Katalonii (65%:35% w posiadaniu piłki). Wynika to raczej z defensywnego ustawienia Chelesa która gra 3 defensywnymi pomocnikami, oraz pozostawionych z przodu Maloudy oraz Drogby.

@Edit

Co do Arsenalu, odpuściłbym sobie te gadki o zawodnikach, bo przypominam, że Adebayor, Arschawin ( jak zrobilem błąd to wybaczcie ) również nie są przypadkowymi graczami, dlatego ManU czeka ciężka przeprawa, jeżeli chcą awansować. Osobiście chciałbym finał bodajże sprzed 3 lat, czyli Barcelona-Arsenal.

@2down

Różne są powody. Mourinho jak był trenerem The Blues, to na treningu pojawiał się w dresie z rzadkich okazji, często przychodził w garniturku. Jeżeli czytałeś książke Jerzego Dudka (w co wątpie) to dowiesz się troche o szkoleniu w Anglii.

Xendriel
28-04-2009, 21:59
Spodziewałem się czegoś więcej po Chelsea...

AnonimowyPowrot
28-04-2009, 22:03
Sir Alex Ferguson jest chyba na każdym treningu, przebrany w dresik, więc cii :P

Xevez
28-04-2009, 22:57
Ciężko będzie z obroną na Stamford Bridge, jeśli Marquez złapie poważniejszą kontuzję. A co do meczu - Chelsea=antyfutbol

LoluU$
28-04-2009, 22:58
0:0 ... nie wiem czy sie smiac czy plakac ?

Arka_Sath_Wielki
28-04-2009, 22:59
Antyfutbol ale skuteczny :o. Jak by na to nie patrzeć, Barcelonie teraz wystarczy remis :) Chelsea musi wygrać, więc mecz na stojąco z 9 w polu karnym odpada :D

Xendriel
28-04-2009, 23:04
Chelsea przyjechała po remis i osiągnęła swój cel. Zobaczymy jak im pójdzie u siebie, bo chyba nie narobią wstydu własnej publiczności i nie zagrają tak jak dzisiaj:(

A pokaz prawdziwego futbolu to będzie na Bernabeu.

Swiety
28-04-2009, 23:05
Nie chce mi się pisać o tym co było w trakcie, oprócz tego, że czerwona kartka dla Ballacka i nie podyktowanego rzutu karnego przez pana sędziego, to powiem tyle, że to co miał Bojan to rozumiem, że ja bym nie strzelił, ale to była setka.

P.S
do panów komentujących ze stacji nsport:

Panowie odpuście sobie komentowanie bo tekst o wielkiej Cracovii Stefana Majewskiego rozbawił mnie do łez.

Arka_Sath_Wielki
28-04-2009, 23:08
Nie chce mi się pisać o tym co było w trakcie, oprócz tego, że czerwona kartka dla Ballacka i nie podyktowanego rzutu karnego przez pana sędziego, to powiem tyle, że to co miał Bojan to rozumiem, że ja bym nie strzelił, ale to była setka.

P.S

Panowie odpuście sobie komentowanie bo tekst o wielkiej Cracovii Stefana Majewskiego rozbawił mnie do łez.

Bojan zapomniał obcasów założyć i średnio doskoczył :). Hleb dzisiaj taki średnio wypieczony :/. Eto'o "...". Messi - grał? Iniesta bez szans. Henry niepewnie. Za mało miejsca mieli. Nie podobał mi się mecz. Sędziowie tez się nie popisali no ale co zrobisz? Pojechać trzeba na SB i w 15 min strzelić 2 bramki to może wyjdą za pole karne :O

@edit
A co do komentatorów "N-ki" : Nie wiedziałem, przyznaje się, że w Barcelonie gra Kolo Toure :O

@down
Pierwszy! xD

Xevez
28-04-2009, 23:11
P.S

nie wspominając o tym, że przez pierwsze 35 minut w Barcelonie grał Kolo Toure

@up
qwaa XD

Maggic
28-04-2009, 23:36
Panowie jak chcecie oglądać finezję, to zacznijcie sobie oglądać łyżwiarstwo figurowe. Bo chyba jesteście zbyt przezwyczajeni do tego że Barcelona niszczy każdego po kolei w lidze hiszpańskiej. Prawda jest taka że Chelsea nie dała grać Barcelonie... Mimo że mecz mi się nie podobał, bo wolę ofensywną piłkę... To bardzo cieszę się z postawy defensywy w tym meczu, Bosingwa zagrał kapitalnie. Zresztą nic dodać nic ująć, przeciw Barcelonie na Nou Camp ciężko jest grać ofensywnie, a jak nie można atakować to trzeba umiejętnie się bronić.
Więc z tym antyfutbolem to grubo przesadzacie. Zacznijcie się lepiej martwić o swój środek obrony. Bo na SB zobaczymy już na lewej Ashleya a Bosingwa wróci na prawą stronę.

I trochę mnie przeraża to wasze ironizowanie, ze na SB Chelsea będzie broniła Częstochowy... Bójcie się bo może być inaczej.

K.Jay
29-04-2009, 08:11
A co do komentatorów "N-ki" : Nie wiedziałem, przyznaje się, że w Barcelonie gra Kolo Toure :O
Tekst roku. 8o
@topic
Dzisiaj będzie o wiele lepszy mecz. ManU i Arsenal jeszcze nigdy nie grały ze sobą w europejskich pucharach, więc widowisko powinno być bardzo wielkie. ;)

K.Jay

AnonimowyPowrot
29-04-2009, 15:18
Mam nadzieję, że Keano na trybunach zasiądzie : D W takim spotkaniu (tym lub w rewanżu) na chociaż chwilę powinien zostać wpuszczony Gary Neville/Paul Scholes/Ryan Giggs, ponieważ właśnie tacy piłkarze najlepiej zdają sobie sprawę z wagi spotkania. Szkoda tylko, że w Arsenalu nie zagra pewnie ani jeden piłkarz z Anglii (Brytanii) oprócz Walcotta. On i tak pewnie nie będzie walczył jak chociażby Rooney.

@Down

Rooney, Scholes, Carrick, Ferdinand, Neville/Brown... No, niecałych dwóch się doliczyłem : /

Do tego Giggs z wysp.

Straznik Monopolowego
29-04-2009, 16:27
Up: a w MU to ilu anglikow w podstawowym biega ? 3?
Co do gry Chelsea to gratulacje bo wywiezli wynik jaki chcieli i zgasili spinajacych sie pro 13 letnich kibicow barcelony

A co do meczu MU-Arsenal to bedzie jazda jak Silvestre wystapi od 1 minuty

Gimlos
29-04-2009, 16:31
Panowie jak chcecie oglądać finezję, to zacznijcie sobie oglądać łyżwiarstwo figurowe. Bo chyba jesteście zbyt przezwyczajeni do tego że Barcelona niszczy każdego po kolei w lidze hiszpańskiej. Prawda jest taka że Chelsea nie dała grać Barcelonie... Mimo że mecz mi się nie podobał, bo wolę ofensywną piłkę... To bardzo cieszę się z postawy defensywy w tym meczu, Bosingwa zagrał kapitalnie. Zresztą nic dodać nic ująć, przeciw Barcelonie na Nou Camp ciężko jest grać ofensywnie, a jak nie można atakować to trzeba umiejętnie się bronić.
Więc z tym antyfutbolem to grubo przesadzacie. Zacznijcie się lepiej martwić o swój środek obrony. Bo na SB zobaczymy już na lewej Ashleya a Bosingwa wróci na prawą stronę.
Wreszcie jakis rozsądny głos rodzielający jęki teen-fanów Barcelony. Obrona Chelsea w drugiej połowie była prawdziwą maestrią - i docenia to fan Juventusu, który przez angielską drużynę został w poprzedniej rundzie wyeliminowany.
@rewanż
Jakim zestawieniem defensywy zagra Barca w drugim meczu?

Arka_Sath_Wielki
29-04-2009, 16:35
No zostały chyba tylko 2 warianty :/

Alves, Pique, Caceres (Abidal), Abidal (Sylvinho)

Xendriel
29-04-2009, 16:50
Caceres może zagrać na lewej a Abidal w środku. Jeżeli Martin będzie miał swój dzień, to o wynik jestem spokojny.

@Down Wczoraj.

Maggic
29-04-2009, 17:05
Caceres może zagrać na lewej a Abidal w środku. Jeżeli Martin będzie miał swój dzień, to o wynik jestem spokojny.

a kiedy Ty o wynik spokojny nie byłeś? ; D Za czasów Guardioli czegoś takiego chyba nie było? ; D

AnonimowyPowrot
29-04-2009, 17:12
Evans = Pique (przynajmniej moim zdaniem, jestem w stanie nawet przyznać wyższość Gerarda), więc tu nie jest tak źle. Sylvinho to dobry piłkarz, na pewno o wiele lepszy niż O'Shea, ale Abidal (który = Evra, tym razem ze wskazaniem na Patrice) jest na lewej stronie dużo od niego lepszy. Nie mam pojęcia czy poradziłby sobie na środku, a Cecaresa sam nigdy nie widziałem, więc się nie wypowiem. Myślę jednak, że jakoś uda się sprostać temu wyzwaniu. Wierzę w finał Barcelona - Manchester, gdyż obie drużyny na to zasłużyły całym sezonem.

Straznik Monopolowego
29-04-2009, 17:23
Rooney, Scholes, Carrick, Ferdinand, Neville/Brown... No, niecałych dwóch się doliczyłem : /

Rooney 1
Scholes rozgeral 20 meczy w tym sezonie a ty go nazywasz podstawowym graczem?
Ferdinand 2
Carrick 3
Neville rozegral mniej niz polowe spotkan w tym sezonie a wiec to samo co u Scholesa(doklanie bylo ich 23)
Brown rozgeral 6 spotkan...
Giggs nie jest z anglii

I nie ironizuj bo jestes w tym zalosny

Edit: Dziwie sie wam z tymi tekstami o zawodnikach z Wysp w Angielskich druzynach. W koncu co wam za roznica czy w angielskiej druzynie gra Wloch, Niemiec, Anglik czy Francuz. Gdybyscie pochodzili z Anglii to rozumiem bo druzyna narodowa na tym cierpi ale jaki problem wy Polacy w tym widzicie?

Xendriel
29-04-2009, 17:38
Bo to jest żałosne jeżeli klub angielski jest tylko z nazwy.

K.Jay
29-04-2009, 17:48
Bo to jest żałosne jeżeli klub angielski jest tylko z nazwy.
Witamy w dzisiejszych czasach.
@Straznik Monopolowego
Widzę, że robi się z Ciebie drugi Yoh. :confused:
@topic
Jeszcze tylko 3h i 15 minut! ;)

K.Jay

AnonimowyPowrot
29-04-2009, 19:48
Rooney 1
Scholes rozgeral 20 meczy w tym sezonie a ty go nazywasz podstawowym graczem?
Ferdinand 2
Carrick 3
Neville rozegral mniej niz polowe spotkan w tym sezonie a wiec to samo co u Scholesa(doklanie bylo ich 23)
Brown rozgeral 6 spotkan...
Giggs nie jest z anglii

Scholes i Neville - wiek (+ kontuzje tego drugiego).
Brown - kontuzja.
Giggs - wspominałem o WIELKIEJ BRYTANII, a do tego on jest z Anglii, ale wybrał REPREZENTACJĘ WALII dlatego, bo chciał zrobić na złość ojcu...

Wracając do Garego i Wesa - twoim zdaniem Rafael ma miejsce w pierwszym składzie? XD Tyyy, a może O'Shea?! Ty, ty by było ciekawe. Ta druga opcja (bardziej realna) i tak sprawia, że jeden wyspiarz w składzie więcej, czyli na jedno wychodzi. Wilczqu ;*

Straznik Monopolowego
29-04-2009, 20:09
Giggs - wspominałem o WIELKIEJ BRYTANII, a do tego on jest z Anglii, ale wybrał REPREZENTACJĘ WALII dlatego, bo chciał zrobić na złość ojcu...

Co do Giggsa to chcialem tylko zaznaczyc ze chodzi mi o pilkarzy pochodzacych z Anglii

Scholes i Neville - wiek (+ kontuzje tego drugiego).
Brown - kontuzja.

W dupie to mam wazne ze nie graja, w Arsenalu Rosicky nie gra od poltorej roku z powodu kontuzji ale gdyby nie to, to lapalby sie do podstawowego i co mam go nazwac tez podstawowym graczem?

Wracając do Garego i Wesa - twoim zdaniem Rafael ma miejsce w pierwszym składzie? XD Tyyy, a może O'Shea?! Ty, ty by było ciekawe. Ta druga opcja (bardziej realna) i tak sprawia, że jeden wyspiarz w składzie więcej, czyli na jedno wychodzi

Widocznie Ferguson stosuje rotacje w skaldzie. Ja np. gdyby wszyscy byli zdrowi niemialbym pojecia jak mialaby wygladac pomoc Arsenalu (pewne miejsce ma tylko Fabregas)

AnonimowyPowrot
29-04-2009, 20:38
Co do Giggsa to chcialem tylko zaznaczyc ze chodzi mi o pilkarzy pochodzacych z Anglii

W dupie to mam wazne ze nie graja, w Arsenalu Rosicky nie gra od poltorej roku z powodu kontuzji ale gdyby nie to, to lapalby sie do podstawowego i co mam go nazwac tez podstawowym graczem?

Widocznie Ferguson stosuje rotacje w skaldzie. Ja np. gdyby wszyscy byli zdrowi niemialbym pojecia jak mialaby wygladac pomoc Arsenalu (pewne miejsce ma tylko Fabregas)

Pochodzenie Giggsa ciężko określić jednoznacznie, ale można powiedzieć, że jest z Anglii.

Aktualnie Rosicky nie jest już tak pewnym ogniwem jak chociażby w tamtym roku. Arshavin może grać właśnie na tej pozycji, do tego Nasri i Walcott...

O BOŻE! ALE TA ROTACJA JEST U-Z-A-S-A-D-N-I-O-N-A W MOICH POPRZEDNICH POSTACH! Taka, którą ty masz na myśli występuje w ataku, reszta po prostu odpoczywa. Wg. ciebie w Manchesterze (ogólnie, łącznie z obcokrajocami) jest więc tylko 6 podstawowych graczy (Ronaldo, Rooney, van der Sar, Ferdinand, Vidic, Evra), bo baaardzo sporadycznie są zmieniani? Rotflando : d

@Edit

A nie, sorry, zapomniałem... Przykro mi, ale nie możesz tego stwierdzić, bo wasze czarnuszki muszą ciągle pracować, nie ma czasu na odpoczynek =<

Straznik Monopolowego
29-04-2009, 21:02
Aktualnie Rosicky nie jest już tak pewnym ogniwem jak chociażby w tamtym roku. Arshavin może grać właśnie na tej pozycji, do tego Nasri i Walcott...

O BOŻE! ALE TA ROTACJA JEST U-Z-A-S-A-D-N-I-O-N-A W MOICH POPRZEDNICH POSTACH! Taka, którą ty masz na myśli występuje w ataku, reszta po prostu odpoczywa. Wg. ciebie w Manchesterze (ogólnie, łącznie z obcokrajocami) jest więc tylko 6 podstawowych graczy (Ronaldo, Rooney, van der Sar, Ferdinand, Vidic, Evra), bo baaardzo sporadycznie są zmieniani? Rotflando : d

@Edit

Podstawowi gracze to ci ktorzy chociaz rozegrali 2/3 spotkan w LM pucharze Anglii i Lidze (CC sie nie liczy bo tam kazdy rezerwy ogrywa). Koniec tematu z mojej strony

Mecz sie zaczyna i Silvestre w pierwszym skladzie na usta cisnie sie tylko 1 zdanie; Witamy Silvestra, zegnamy LM

Arka_Sath_Wielki
29-04-2009, 21:15
We didn't start the flamewar ! (http://www.joemonster.org/filmy/15571/To_nie_my_rozpoczelismy_wojne_w_komentarzach)

Luźniej panowie, luźniej :)

Kele
29-04-2009, 21:52
Manchester ciśnie ostro ; >

Pan i Wladca
29-04-2009, 22:01
Widać, że Almunia bardziej ograny niż Fabiański. Dobrze, że w przerwie meczu mamy dziesięcio-minutowy kabaret w wykonaniu Gmocha i Engela :p

Thomisson
29-04-2009, 22:42
Gdyby nie Almunia i fikcyjny spalony Giggsa to Arsenal nie mialby po co grac w 2. meczu ;-)

Straznik Monopolowego
29-04-2009, 22:49
Gdyby nie 11 graczy MU to tez mecz nie mialby sensu

Dark Sven
29-04-2009, 22:50
Gdyby nie 11 graczy MU to tez mecz nie mialby sensu

Oj już się tak nie frustruj : *...

Straznik Monopolowego
29-04-2009, 23:12
Oj już się tak nie frustruj : *...

Ja sie nie frustruje, to sa poprostu emocje- zrozumiesz jak druzyna z ktora symatyzujesz bedzie grala w LM

A co do meczu to przez pierwsze 25~min wielka przewaga MU po 25min wyrownana gra tak jakby obydwie druzyny cieszyly sie takim wynikiem.

Calkiem dobra gra Silvestra, bramka padla z winy Toure, Sagna bezbarwny ale juz mnie przyzwyczajil tym jezeli chodzi o obecny sezon, Gibbs mlody i nie najgorzej sobie poradzil chociaz tam te najniebezpieczniejsze pilki to szly z jego strony.

Przechodzac do pomocy to Fabregas zagral na swojim poziomie, Walcott kompletnie bezbarwny, Nasri tez mnie nie zachwycil, Diaby swietny mecz walczyl o kazda pilke i mial sporo przejec, Song na poczatku dobrze potem kompletnie nie istnial

Adebayor osamotniony w ataku to cos strasznego, zreszta to juz nie pierwszy raz kiedy Arsenal gra z samym Adebayorem z przodu i jakos nie przypominam sobie aby jakis wielki sukces w takim zestawieniu gracze Wengera odniesli

Arsenalowi w tym meczu zdecydowanie brakowalo ofensywnych wejsc bocznych obroncow, tych krosow Sagny czy dryblingow Clichego. Brak tez bylo widac gracza laczacego pomoc z atakiem a ta role zazwyczaj spelnial Robin. A co do Spalonego Giggsa to w po obejrzeniu tego w tv nie moglem jednoznacznie stwierdzic czy byl czy nie byl a wiec nie dziwie sie sedziemu

Dark Sven
29-04-2009, 23:14
Ależ emocje... Siedzisz i w klawiature stukasz... Je...

Duch Niespokojny
29-04-2009, 23:27
Gdyby nie Almunia i fikcyjny spalony Giggsa to Arsenal nie mialby po co grac w 2. meczu ;-)
Spalony był. Minimalny, ale takie zawsze się gwiżdże, jeśli sędzia zdoła to wychwycić.

Xevez
30-04-2009, 00:02
tam spalony był, ale kilka minut wcześniej Ronaldo był na dwumetrowym spalonym, a sędzia jakoś tego nie wychwycił :|
mecz dość szybki, ale mało sytuacji bramkowych, nie skreślałbym Arsenalu, bo to w końcu dla nich jedyna szansa, żeby dobrze pokazać się w tym sezonie
rozbawił mnie Gmoch w studiu, jak omawiał 'genialny' bieg Teveza do piłki, lol

Fintex
30-04-2009, 00:13
po 1. to zawiodłem się na czelzi :/ nie myślałem, ze będą tak grac... gdzie te pojedynki sprzed kilku lat... Byleby Barca nie straciła 1sza bramki za tydz.

po 2. to spalony był. MU cisneło.. bomba ronaldo w poprzeczke potężna. nie wiem jak on to strzela ;D jakby to wpadło to palce lizać. za tydz. bedzie ciekawie.

a po 3. z innej beczki. Dwight Howard został zawieszony na 1 mecz za to zagranie: http://www.youtube.com/watch?v=Sc8J5pZE6oc
troche smiech, ale bardzo dobra okazja dla Gortata. zapewne wyjdzie jutro w s5. ma okazje, ktora moze sie mu juz nie powtórzyć. jak poprowadzi orlando do zwycięstwa to bedzie miał szanse na dość duży kontrakt.

do 2 rundy PO awansowali już: Cavaliers, Lakersi i Dallas. dziś pewnie uczyni to Denver. Miami 2-2. zawalili ostatni mecz :/
ogląda w ogóle ktoś? ;)

AnonimowyPowrot
30-04-2009, 06:53
Kurde, szkoda tych wszystkich fartów Arsenalu, bo wynik 10:0 (nawet z takim przeciwnikiem) robi wrażenie...

Po wślizgu Fletchera w pierwszej połowie do głowy przyszedł mi jeden komentarz - leżeć murzynki!

@Down

Chodzi mi także o jego korzenie.

Duch Niespokojny
30-04-2009, 13:22
PS. Według Wikipedii Giggs urodził się w Walii, a dopiero w wieku sześciu lat przeniósł się do Anglii.

Straznik Monopolowego
30-04-2009, 14:36
Kurde, szkoda tych wszystkich fartów Arsenalu, bo wynik 10:0 (nawet z takim przeciwnikiem) robi wrażenie...

Po wślizgu Fletchera w pierwszej połowie do głowy przyszedł mi jeden komentarz - leżeć murzynki!

Jakich fartow?

Tez mi sie kojazy jeden wslizg Songa ktory polozyl placzacego Roniego

AnonimowyPowrot
30-04-2009, 15:09
Jakich fartow?

Tez mi sie kojazy jeden wslizg Songa ktory polozyl placzacego Roniego

Dobra, dla ciebie fartem nie będzie obrona chociażby strzału głową wspomnianego Ronaldo, więc ta dyskusja nie ma sensu. Podałem przykład.

@2 Down

Bez przesady, nie było prosto w niego, a mimo wszystko, chociażby Fabiański, prawdopodobnie puściłby tą piłkę.

Thomisson
30-04-2009, 16:03
Najlepszym zawodnikiem Arsenalu był Almunia, niech to wystarczy za cały komentarz ; )

Maggic
30-04-2009, 16:04
Dobra, dla ciebie fartem nie będzie obrona chociażby strzału głową wspomnianego Ronaldo, więc ta dyskusja nie ma sensu. Podałem przykład.

Jaki fart w tym że Almunia obronił strzał głową Ronaldo po którym piłka leciała w środek bramki? Prosto w Almunie? Bez przesadyzmu.

K.Jay
30-04-2009, 16:14
a po 3. z innej beczki. Dwight Howard został zawieszony na 1 mecz za to zagranie: http://www.youtube.com/watch?v=Sc8J5pZE6oc
troche smiech, ale bardzo dobra okazja dla Gortata. zapewne wyjdzie jutro w s5. ma okazje, ktora moze sie mu juz nie powtórzyć. jak poprowadzi orlando do zwycięstwa to bedzie miał szanse na dość duży kontrakt.

do 2 rundy PO awansowali już: Cavaliers, Lakersi i Dallas. dziś pewnie uczyni to Denver. Miami 2-2. zawalili ostatni mecz :/
ogląda w ogóle ktoś? ;)
Hmm... Gortat może dobrze zagrać dobrze, ale poprowadzić do zwycięstwa to już raczej nie. Sądzę, że takim graczem może być Rashard Lewis, który jest perfekcyjny w trójkach. Sądzę, że Magic powinni zagrać takim ustawieniem: Gortat, Battie, Lewis, Pietrus oraz Alston. Ale poczekamy, zobaczymy. A co do Cavs, to pierwszą fazę PO przeszli bez problemu. Oby tak dalej. ;)

K.Jay

Xendriel
30-04-2009, 16:34
A teraz coś z innej beczki. Brawa dla FCBPolska http://www.youtube.com/watch?v=k0V3Oyg_BHk

Fintex
30-04-2009, 20:13
Jaki fart w tym że Almunia obronił strzał głową Ronaldo po którym piłka leciała w środek bramki? Prosto w Almunie? Bez przesadyzmu.

mógł rzucić się w prawo albo w lewo.. ale został na środku ;p

A teraz coś z innej beczki. Brawa dla FCBPolska http://www.youtube.com/watch?v=k0V3Oyg_BHk

oO. Szacunek. ladnie pojechali po realu pozniej, heh.

Dark Sven
30-04-2009, 20:40

Jesteś członkiem FCBP? Ja tak patrzę zapisać się do MCP, ale trzeba miec lat 16, a zapisy są w maju więc tak wyjdzie, że zapisze się za rok. Chyba, że poproszę o jakieś ustępstwa : )...

A we Włoszech walka na linii Inter - Milan. Mourinho sobie strzelił gola samobójczego <3.

Xendriel
30-04-2009, 20:58
Właśnie myślałem nad tym żeby się zapisać, bo w sumie dopiero niedawno odkryłem, że jest tak zorganizowana grupa kibiców Barcelony, teraz w dodatku oficjalna.

K.Jay
01-05-2009, 09:01
Magic - 76ers 114:89 :cup:
Gortat zagrał 40 minut, zaliczył 15 zbiórek, 11 punktów, 2 asysty, 4 przechwyty. Najwięcej punktów dla Magic zdobył Rashard Lewis (29 punktów).
http://img404.imageshack.us/img404/4879/beztytuunly.png
Gortat owni Dalemberta (http://www.nba.com/video/channels/playoffs/2009/04/30/nba_20090430_marcingortat.nba/) 8o

A w meczu Bulls - Celtics były potrzebne aż 3 dogrywki. Ale w końcu Byki zasłużenie wygrały. Tu jeszcze chamski faul Ronda na Hinrichu (dziwie się, że nie został odesłany do szatni): http://www.youtube.com/watch?v=ORtiJ_s_i_A

K.Jay

Exodus
01-05-2009, 14:35
http://sport.onet.pl/74327.3,1248704,1963038,wiadomosc.html

Mam nadzieje, ze mistrz ma racje. xD

Hakuoh
01-05-2009, 20:13
GKS Bełchatów poraz szósty z rzędu wygrał mecz, tym razem z Polonią Bytom 3:1

Xendriel
02-05-2009, 11:19
To już dziś, mecz sezonu:) To mogą być jedne z najlepszych Gran Derbi. Oba kluby są w wysokiej formie.

K.Jay
02-05-2009, 11:26
Visca el Barca!!! ;)

K.Jay

Gierubesoen
02-05-2009, 11:35
Ahhhhhhh nie mogę już na miejscu usiedzieć ;dd

Zapowiada się ciekawie: arka- Śląsk i Gran Derbi a jutro wyjazd do Gorzowa na mecz z tamtejszym zespołem stali, a w toruniu debiut na nowym obiekcie z unią leszno :)

Pan i Wladca
02-05-2009, 13:40
Najlepsze Gran derby były za czasów Zidane'a czy Carlosa. Chociaż teraz też emocji nie brakuje.

K.Jay
02-05-2009, 16:01
Ja nie zapomnę jednych derbów, w których kibice Realu oklaskiwali Ronaldinho. Lub te, w których kibice Barcy rzucali w Luisa Figo telefonami. :D

K.Jay

Xevez
02-05-2009, 20:44
20 minut i trzy bramki, co za mecz!

1:3 SI SI SI LEO!!!!!!!!!

Pan i Wladca
02-05-2009, 21:16
Kurde rok temu było 4:1 dla realu, a coś się zapowiada, że w tym roku będzie 4:1 dla barcy. Oby real podjął walkę.

Xendriel
02-05-2009, 21:37
To jest mecz!!!:)

Edit. Nokaut!!! Tak się tworzy historia. Wiecie jak się czuje kibic Barcelony po takim meczu? Nie możecie tego wiedzieć:)

Zamor1
02-05-2009, 22:01
Pieknie Barca ;] pogrom
2:6 83' G. Piqué

Xevez
02-05-2009, 22:11
Edit. Nokaut!!! Tak się tworzy historia. Wiecie jak się czuje kibic Barcelony po takim meczu? Nie możecie tego wiedzieć:)

prawda, nie jestem w stanie tego opisać:D

fenomenalna gra Barcy, magia

K.Jay
02-05-2009, 22:15
Visca El Barca!!!!!!!!!!

K.Jay

Faytah
02-05-2009, 22:16
Brak mi slow aby opisac to co widzialem.Dominacja,polot,piekno. Mecz w ktorym zwyciezyl football.

MatiCFC
02-05-2009, 22:22
Respekt Barca.

Ale Guus coś wymyśli.

Gierubesoen
02-05-2009, 22:24
Queeeeeeee????!!!!!

Arka_Sath_Wielki
02-05-2009, 22:56
VIIIISCAAAAA ELLLL BARCAAAAAAAA xD czekamy na wypowiedzi kibiców Realu :)

Maggic
02-05-2009, 23:01
Chyba ze szczęścia zapomnieliście dodać że o wynik na Stamford Bridge jesteście spokojni. ;)

Xendriel
02-05-2009, 23:06
To będzie zupełnie inny mecz. Nie będzie Puyola, a Chelsea pewnie znowu zamuruje bramkę i będzie liczyła na kontrataki.

@Down: Taki już nasz los:(

Dark Sven
02-05-2009, 23:26
I znów gdzie nie wejdziesz będzie płacz kibiców Barcelony ._.

Swiety
02-05-2009, 23:34
Chyba ze szczęścia zapomnieliście dodać że o wynik na Stamford Bridge jesteście spokojni. ;)

Jeżeli Barca zagra tak samo jak dziś, a chelsea się odkryje, to tak ;)

Maggic
02-05-2009, 23:35
Czemu nie nazywasz rzeczy po imieniu... tak jak sfrustrowani gracze Barcelony po meczu w którym mogli się co najwyżej zesrać na murawę a nie strzelić gola... Mów wprost - ANTYFOOTBALL. O ile perfekcyjną grę obronną można tak nazwać.

Z drugiej strony o ile murowanie bramki i kontry wydają się jedynym rozsądnym doborem taktyki na was, to mogę właśnie taki mecz oglądać.

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, kiedy sami dojdziecie do tego że granie otwartej piłki przeciwko Barcelonie może skończyć co najwyżej tak jak dziś z Realem. :baby:

Czekam na środę, na to byście mogli ze łzami w oczach spojrzeć na mój avatar i rozpisywać się znów jak to wasza Barca mogła zesrać się w gacie a nie zagrać swoje :D

@down:
Jak bramka padnie w pierwszym 20minutach meczu... To może być spektakl.

Gierubesoen
02-05-2009, 23:36

Póki co, trzeba się nacieszyć tym 6:2 ;) Wiadomo, na SB nie będzie już tak łatwo, ale spodziewam się kolejnego dobrego meczu i sporej ilości bramek.

Jak bramka padnie w pierwszym 20minutach meczu... To może być spektakl.

Będzie : D

Ze łzami, to będe mógł patrzeć conajmniej jak Lechia Gdańsk miałaby spaść z ekstraklasy.

Lechia? Nieeee!

Swiety
02-05-2009, 23:40
Czemu nie nazywasz rzeczy po imieniu... tak jak sfrustrowani gracze Barcelony po meczu w którym mogli się co najwyżej zesrać na murawę a nie strzelić gola... Mów wprost - ANTYFOOTBALL. O ile perfekcyjną grę obronną można tak nazwać.

Z drugiej strony o ile murowanie bramki i kontry wydają się jedynym rozsądnym doborem taktyki na was, to mogę właśnie taki mecz oglądać.

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, kiedy sami dojdziecie do tego że granie otwartej piłki przeciwko Barcelonie może skończyć co najwyżej tak jak dziś z Realem. :baby:

Czekam na środę, na to byście mogli ze łzami w oczach spojrzeć na mój avatar i rozpisywać się znów jak to wasza Barca mogła zesrać się w gacie a nie zagrać swoje :D

Ludzie niestety mylą pojęcia, antyfutbol to jest to między innymi co Grecja (obrońcy tytułu) pokazali na ME 2008, a nie murowanie bramki przed Barceloną. Ze łzami, to będe mógł patrzeć conajmniej jak Lechia Gdańsk miałaby spaść z ekstraklasy, ale raczej nie będe patrzał w środe na odpadnięcie Barcelony, chociaż może być problem z zestawieniem środka obrony.

@up

Pozdrówcie we Wrocławiu Fojuta, bo pół Gdańska ma do niego żal o to co dziś zrobił

@edit

Może troche teraz o ekstraklasie? Sezon wkracza w ważne spotkania, 5 kolejek do końca 4 zespoły walczące o "majstra", i 6 zespołów o ligowy byt. Dawno nie było takiego sezonu w ekstraklasie....

Fintex
02-05-2009, 23:57
Ja dalej zbieram szczęke z podłogi. geniusze, mistrze, fenomeni. wszyscy kurwa. to było coś pięknego to oglądać.
Nie wiem nawet czy bardziej się cieszyłem z mega niesamowitej gry Barcy czy z tego jak popatrzylem na zawodników Realu.

MISTRZ!

Gierubesoen
02-05-2009, 23:58
Pozdrówcie we Wrocławiu Fojuta, bo pół Gdańska ma do niego żal o to co dziś zrobił

Za to Wrocław cały... Biorąc pod uwagę terminarz Lechii, może być ciężko, ale wierzę do końca, gornik i cracovia to dno w tym sezonie... <nadzieja na urwanie punktów lechowi>

Teraz we Wrocławiu będą dwa arcyważne mecze, najpierw z lechem, potem z legią, być może rozstrzygające o mistrzostwie ;] <zaciera ręce>

Z innej beczki:
AEK - Olympiakos 4:4 (14:15 w karnych) w finale pucharu Grecji, rotfl.

Maggic
03-05-2009, 00:19
Cały czas chciałem to poprawnie napisać... ale ktoś ze strony chelsea.pl mnie wyręczył. Chodzi mi o to...

'Ale jaki jest sens grać otwartą piłke z Barca jesli w taki sposób dostanie sie 3,4 do 1? żeby był ładny mecz ?
Tutaj to już chodzi o finał LM . Tutaj nie ma czegoś takiego jak radość z gry. Tutaj sie gra o wielkie pieniądze i historię.

Chelsea grajać otwarty football z barcą strzeli sobie w kolano. Taka prawda.'

Exodus
03-05-2009, 00:43
Tylko winny sie tlumaczy. Chociaz po pewnym czasie ludzie zapomna w jakim stylu Grecja wygrala euro i zostanie sama pamieco wygranej, moze z Chelsea bedzie tak samo.

Co do dzisiejszego meczu to byl smutny widok, poczatek byl calkiem wyrownany, pozniej niestety sie posypalo. Wedlug mnie takze nie powinno byc wolnego po ktorym padla 2ga bramka, Cannavaro go tam ledwo dotknal, Barca zawdzecza ta bramke teatralnemu upadkowi. Swoja droga trzeba przyznac, ze gdyby nie Iker, to wynik moglby byc dwucyfrowy.

Pan i Wladca
03-05-2009, 01:20
Iker dobrze bronił tylko nie wiem po co wchodził do Henry'ego, który niestety strzelił swoją drugą bramkę. Real niestety nei zachwycał, może po letnim okienku transferowym się to zmieni.

Xendriel
03-05-2009, 10:28
Cały czas chciałem to poprawnie napisać... ale ktoś ze strony chelsea.pl mnie wyręczył. Chodzi mi o to...

'Ale jaki jest sens grać otwartą piłke z Barca jesli w taki sposób dostanie sie 3,4 do 1? żeby był ładny mecz ?
Tutaj to już chodzi o finał LM . Tutaj nie ma czegoś takiego jak radość z gry. Tutaj sie gra o wielkie pieniądze i historię.

Chelsea grajać otwarty football z barcą strzeli sobie w kolano. Taka prawda.'
No dobra, ale antyfutbolem nie nazywaliśmy tego że Chelsea wspaniale odpierała ataki Barcelony tylko to, że sama nie miała pomysłu na atak. Od drużyny pokroju Chelsea mającej w swych szeregach takich piłkarzy jak Lampard wymagamy czegoś więcej niż tylko długich piłek na Drogbę, bo da się i dobrze bronić i konstruować ciekawe akcję. Jeśli chodzi o rewanż to myślę, że na SB Chelsea jednak bardziej zaatakuje i zobaczymy świetne widowisko.

Fintex
03-05-2009, 10:33
Wedlug mnie takze nie powinno byc wolnego po ktorym padla 2ga bramka, Cannavaro go tam ledwo dotknal, Barca zawdzecza ta bramke teatralnemu upadkowi. Swoja droga trzeba przyznac, ze gdyby nie Iker, to wynik moglby byc dwucyfrowy.

Henry pokazał tu błysk swojego geniuszu. Wiedział, ze nie dojdzie już do piłki, a ze byl lekko pchany no to sie połozył. każdy myślący piłkarz by tak zrobił ;] a sędzia musiał gwiznąć.

Edit: o 19 Miami! ftw!

Swiety
03-05-2009, 10:52
Za to Wrocław cały... Biorąc pod uwagę terminarz Lechii, może być ciężko, ale wierzę do końca, gornik i cracovia to dno w tym sezonie... <nadzieja na urwanie punktów lechowi>

Teraz we Wrocławiu będą dwa arcyważne mecze, najpierw z lechem, potem z legią, być może rozstrzygające o mistrzostwie ;] <zaciera ręce>

Z innej beczki:
AEK - Olympiakos 4:4 (14:15 w karnych) w finale pucharu Grecji, rotfl.

Wg mnie mistrzem będzie Legia ( sorry Wisełka ). Gra typowo brzydko, ale skutecznie, a Wisełka ma problem z outsiderami (z piastem 1:1 po ciężkim meczu). Kuchenkorz wygra dzis z ruchem, ale potem zremisuje z Lechią u siebie i przekreśli swoje szanse na majstra. A Lechia jeżeli chce się utrzymać musi zdobyć przynajmniej 5 pkt. Czyli zwycięstwo z Babą-Jagą (bez publiczności), remis z Białą Gwiazdą albo z amicą i remis z piastem na wyjeździe.

Articuno
03-05-2009, 11:00
Lechia ma niestety zajebiscie trudne zadanie teraz, ma chyba najgorszy terminarz z zagrożonych drużyn. Jesli nie wygra z Jagą, no to bedzie ciezko.
A po wczorajszym meczu zdecydowalem sie: Xavi, Iniesta, Alves i Pique do Juve, a Messi do Śląska!

AnonimowyPowrot
03-05-2009, 13:14
Całym sercem za Wisłą, walicz murzynków z Legii! Mam nadzieję, że już w przyszłym sezonie (co wydaje się mało prawdopodobne) powróci potęga Białej Gwiazdy i absolutna dominacja na krajowym podwórku!

Jeśli chodzi o półfinały LM, to chciałbym zauważyć, że każda z angielskich drużyn jest kierowana przez doświadczonego trenera, a Barcelona wręcz przeciwnie. Nie wiem jakie można z tego wyciągnąć wnioski, ale chyba na nie jeszcze za wcześnie.

Articuno
03-05-2009, 16:05
Kolejny wielki rekord Milanu! http://rafalstec.blox.pl/2009/05/33-64-Milanu.html

K.Jay
03-05-2009, 16:58
Dida (36 lat) - Zambrotta (32), Maldini (41), Favalli (37), Jankulovski (32) - Beckham (34), Pirlo (30), Ambrosini (32) - Seedorf (33), Kaka (27) - Inzaghi (36).
Co z tego, że średnia wieku w Milanie to 33,64, skoro w/w skład pokonałby nie jeden zespół złożony z gwiazdek futbolu? ;)

K.Jay

Maggic
03-05-2009, 18:36
Co z tego, że średnia wieku w Milanie to 33,64, skoro w/w skład pokonałby nie jeden zespół złożony z gwiazdek futbolu? ;)

K.Jay

Właśnie patrząc w przyszłość - wielkie NIC.
Jeśli Milan nie odświeży kadry, to za 3-4 sezony może walczyć o środek tabeli.

AnonimowyPowrot
03-05-2009, 18:55
Ile lat mają Abbiatti/Abiatti/Abbiati i Kalac?

Swoją drogą w ataku mają już przygotowanego Pato, więc mogliby zająć się innymi pozycjami. Powinni się pospieszyć!

@Edit

W końcu niedługo okienko transferowe :D

http://www.youtube.com/watch?v=Vdnjplz8gE8

Pix888
03-05-2009, 20:05
Brawo Barcelona. Ale jak są tutaj jacyś kibice Barsy mentalnie podobni do Kowala to miłego zderzania ze ścianą xd.
Newcastle może polecieć z ligi po tym sezonie...co za bajer co za żal. Żal takiej ekipy

Articuno
03-05-2009, 21:50
Dida (36 lat) - Zambrotta (32), Maldini (41), Favalli (37), Jankulovski (32) - Beckham (34), Pirlo (30), Ambrosini (32) - Seedorf (33), Kaka (27) - Inzaghi (36).

K.Jay

ciekawe jaki : D
Kalac ma 37 lat, a Abbiati 32 : D
Kuchenkorz 1:1 Ruch i sprzedajni kibice Lecha pokazali, iż bycie kibicami sukcesu nie jest im obce.
Po za tym PAO zwycięzcą Euroligi(zazdroszcze bratu bycia na finale).
Ahh no i Juve znów udało się zremisować, tym razem z Lecce 2:2. Jeszcze parę tygodni temu była walka o mistrzostwo, tydzien temu o 2 miejsce, a teraz o Lige Mistrzów : (

Dark Sven
03-05-2009, 22:04
Warto też wspomnieć, że w defensywie Milanu zagrało 4 bocznych obrońców (jeżeli za takowego wziąć Maldiniego).

W tym składzie wykopsałbym Dide, Maldiniego, Favallego i Beckhama i zastanowiłbym się na Jankulovskim. W to miejsce Abbiatiego, Neste, Silvę i Flaminiego.

Właśnie patrząc w przyszłość - wielkie NIC.
Jeśli Milan nie odświeży kadry, to za 3-4 sezony może walczyć o środek tabeli.
Toć odświeżają. Powoli, bo powoli i bez fajerwerków ale odświeżają. I gdyby nas kontuzje nie zeżarły, mistrzem byłby Milan... Gdyby... Gdyby...

@down
Toteż to zaznaczyłem. Chodzi tu o to, że Milan ma dość dobry skład, który nie wymaga gruntownej przebudowy...

Exodus
03-05-2009, 22:19
Warto też wspomnieć, że w defensywie Milanu zagrało 4 bocznych obrońców (jeżeli za takowego wziąć Maldiniego).

W tym składzie wykopsałbym Dide, Maldiniego, Favallego i Beckhama i zastanowiłbym się na Jankulovskim. W to miejsce Abbiatiego, Neste, Silvę i Flaminiego.

Toć odświeżają. Powoli, bo powoli i bez fajerwerków ale odświeżają. I gdyby nas kontuzje nie zeżarły, mistrzem byłby Milan... Gdyby... Gdyby...

A gdyby babcia miala wasy to wczoraj wygralby Real.

@Articuno
Ja rozumiem, ze slask niewiele moze, ale az tak cie zazdrosc zzera, ze tak Lecha jedziesz??

Articuno
03-05-2009, 22:59
@Articuno
Ja rozumiem, ze slask niewiele moze, ale az tak cie zazdrosc zzera, ze tak Lecha jedziesz??

nie pojechalem Lecha, tylko stwierdzilem fakty. A zazdrość? Oj raczej nie, niebieskie barwy są be.

Faytah
03-05-2009, 23:36
Szkoda Lecha,chcialem aby wygrali lige w tym sezonie,nawet pomimo tego ze jestem z jedynego regionu w wlkp co ma kose z lechem ;d.Czemu tego chcialem,bo jako jedyni w ostatnich latach pokazali serce w grze w europejskich pucharach,pierwszy raz chyba od czasu Groclinu i starej Wisly.Co wiecej,potrafili zagrac pilke,ktora sie chcialo ogladac.

Dark Sven - wszystkim dokucza brak Yoh'a,ale pisanie w jego stylu to juz jest beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

up* niebieskie barwy sa zle,gz avatar.

K.Jay
04-05-2009, 08:13
@Edit

W końcu niedługo okienko transferowe :D

http://www.youtube.com/watch?v=Vdnjplz8gE8
"...Secco powiedział, że pier**** Davida Silve i woli pozyskać Stewarda Downinga z Middlesbrough."
To mnie rozwaliło. :D:D:D
@topic
Miami odpadło z PO. ;(

K.Jay

AnonimowyPowrot
04-05-2009, 15:06
Ciekawi mnie w sumie, co stanie się z Riberym, Benzemą, Silvą, Villą i całą resztą...

@Down

Zacznę "analizę" od końca ;)

Nie widzę Silvy w Manchesterze, po prostu nie mogę sobie tego wyobrazić.
Wątpię też, czy on w ogóle przeniesie się do Anglii.
Co to Benzemy jestem skłonny się zgodzić, chociaż...
Ribery w Barcelonie to moim zdaniem nieporozumienie, wypchnąłby ze składu Inieste? Bez jaj, na rezerwie też raczej siedział nie będzie.

Maggic
04-05-2009, 15:23
Ribery - Barca. ( Hlebowi bym podziękował )
Benzema - Real ( Raul kiedyś skończy karierę )
Villa - Chelsea ( Dla szpanu, żeby sobie karierę zmarnował )
Silva - MU ( Luka w miejsce Giggsa )

Xevez
04-05-2009, 15:48
Ribery w Barcelonie to moim zdaniem nieporozumienie, wypchnąłby ze składu Inieste? Bez jaj, na rezerwie też raczej siedział nie będzie.

nie Iniestę, tylko Henry'ego. Iniesta zwykle gra na środku, a Ribery jest skrzydłowym

K.Jay
04-05-2009, 17:35
Ribery - Barca. ( Hlebowi bym podziękował )
Benzema - Real ( Raul kiedyś skończy karierę )
Villa - Chelsea ( Dla szpanu, żeby sobie karierę zmarnował )
Silva - MU ( Luka w miejsce Giggsa )
Ribery - też uważam że to nieporozumienie.
Benzema - Raul jest niezniszczalny.
Villa - lol.
Silva - mają Naniego.

K.Jay

Lotress
04-05-2009, 17:58
A juz za tydzien Milan gra z Juventusem :))

AnonimowyPowrot
04-05-2009, 19:02
Ribery - też uważam że to nieporozumienie.
Benzema - Raul jest niezniszczalny.
Villa - lol.
Silva - mają Naniego.

K.Jay

Z tym Nanim to bez przesady, tamten sezon (a raczej fragment) miał świetny, ale teraz kompletnie bez formy, nie wiem czym to jest spowodowane :/

Arnisan
04-05-2009, 22:46
John Higgins nowym mistrzem świata w snookerze ;D ktoś oglądał tak w ogóle?;p

K.Jay
05-05-2009, 07:29
Z tym Nanim to bez przesady, tamten sezon (a raczej fragment) miał świetny, ale teraz kompletnie bez formy, nie wiem czym to jest spowodowane :/
Zgadzam się, ale ja nie co wybiegam w przyszłość. Bo jak wiemy Giggs w listopadzie skończy 36 lat, a to jak na piłkarza jest, no ujmijmy to "trudny okres", ale mimo to, Ryan radzi sobie niesamowicie. Także, jak Ryan odejdzie, to Nani zajmie jego miejsce. Ale czy go "zastąpi"? Wg mnie, nie.

K.Jay

Pan i Wladca
05-05-2009, 12:06
2:1 dla MU dzisiaj. Nie wiem po co pięknisiowi kazali zachowywać się poważnie jak teraz w ogóle nie bawi się piłka i nie ma co oglądać :(

J0hny
05-05-2009, 12:33
John Higgins nowym mistrzem świata w snookerze ;D ktoś oglądał tak w ogóle?;p

Należało mu się, szczególnie po tym genialnym meczu z Selbym (:

Ale tu niestety same piłkorzyki :/ szkoda że nie ma tu miejsca dla siatkówki tenisa czy piłki ręcznej, no chyba że gra reprezentacja ale to już inna bajka...

AnonimowyPowrot
05-05-2009, 12:56
A ja powiedziałbym, że wynikiem dzisiejszego spotkania będzie 2:1 dla Arsenalu. Np. w 23 (tak jakoś, czuję że będę blisko :D) strzeli Rooney, a Arsenal zdobędzie 2 bramki w drugiej części spotkania (może 65 i 74?), a pod koniec wszystkim kibicom wysiądą nerwy i będą krzyczeć "GOOL!" przy każdym strzale :D Jestem hardkorem!

Fintex
05-05-2009, 14:45
Ale tu niestety same piłkorzyki :/ szkoda że nie ma tu miejsca dla siatkówki tenisa czy piłki ręcznej, no chyba że gra reprezentacja ale to już inna bajka...

miejsce jest, ale mało zainteresowanych ;p tak samo z koszem jest. 2-3 w temacie. zreszta piłka wazniejsza :P

Gierubesoen
05-05-2009, 15:54
Pepe 30 mln: http://www.youtube.com/watch?v=LCr9_c4rRbU

Pique 5 mln: http://www.youtube.com/watch?v=lXJP9sU91n4

tak dla porównania : D

Arnisan
05-05-2009, 17:24
@JOhny
Ogólnie Higgins bardzo dobrze zagrał w całych mistrzostwach, ale i tak mam mały niedosyt po finale, ponieważ Murphy'ego stać naprawdę na więcej. Tak na marginesie to dobrze, że do finału nie doszedł Robertson ;)

Po całych mistrzostwach jestem bardzo zadowolony, było wszystko co najlepsze w snookerze: rekordowa liczba 100 pkt breaków, maksymalny break, dużo emocji i niespodzianek ^^ Oby więcej takich mistrzostw.

K.Jay
05-05-2009, 17:43
Pique 5 mln: http://www.youtube.com/watch?v=lXJP9sU91n4
1:04 - owned.
Teraz ManU ma czego żałować, ale imho dobrze że Pique jest w Barcelonie. ;)

K.Jay

Faytah
05-05-2009, 18:08
Wiele razy widzialem ta powtorke,ale wciaz nie moge wyjsc z szoku jakim to trepem trzeba byc aby nazywac sie Pepe. Zawsze gdy widze ta rozcieta skore na plecach to az mnie przeszywa calego brrr

AnonimowyPowrot
05-05-2009, 21:08
1:04 - owned.
Teraz ManU ma czego żałować, ale imho dobrze że Pique jest w Barcelonie. ;)

K.Jay

W sumie, to jest czego żałować, ale dwóch najlepszych obrońców (nie mam ochoty na sprzeczki, więc zakładamy że Puyol i Terry to ten sam poziom), a do tego dwóch najlepszych młodego pokolenia (chodzi o Evansa, a Breno do obu ciężko porównać) to aż za dużo, mimo wszystko szkoda, szkoda...

Xevez
05-05-2009, 21:13
i już błąd Gibbsa, a tak nieźle grał tydzień temu
Ronaldo - 0:2 lol

Xendriel
05-05-2009, 21:17
No to już chyba znamy pierwszego finalistę:)

Articuno
05-05-2009, 21:21
Almunia = Kotorowski

AnonimowyPowrot
05-05-2009, 22:22
3, 3, 3bit! :D

@Down

Może dlatego, że Keano przegapił finał? Nie wiem, ale coś może w tym jest? Chociaż mi zdaje się tak samo jak tobie :P

Xevez
05-05-2009, 22:23
tja, a komentatorzy 'eNki' ciągle gadają o żółtych kartkach, które i tak nie będą miały wpływu na występ w finale... nie ma to jak wiedza komentatorów

Fletcher czerwonka i to 'oh fuck' Erikssona
a karny RvP piękny

J0hny
05-05-2009, 22:47
@JOhny
Ogólnie Higgins bardzo dobrze zagrał w całych mistrzostwach, ale i tak mam mały niedosyt po finale, ponieważ Murphy'ego stać naprawdę na więcej. Tak na marginesie to dobrze, że do finału nie doszedł Robertson ;)

Po całych mistrzostwach jestem bardzo zadowolony, było wszystko co najlepsze w snookerze: rekordowa liczba 100 pkt breaków, maksymalny break, dużo emocji i niespodzianek ^^ Oby więcej takich mistrzostw.

Szczerze mówiąc liczyłem że Hendry po tym jak zaczął spotka się z Higginsem w finale ;D ale najbardziej mnie usatysfakcjonowało że Allen ograł O'Sullivana ;d ehh nie dobrze być cwaniakiem nawet w snookerze xD Ile w koncu było tych setek ? bo niestety widziałęm tylko 1 i 2 sesje finału więc nei wiem czy coś wbili więcej ;> chyba Higgins skończył breakiem 103 ? ;d

Maggic
05-05-2009, 23:32
'Posiadamy obecnie wszystko, aby jutro wywalczyć awans. Do osiągnięcia tego nie musimy tworzyć niemożliwych działań.' - Guus Hiddink

No to liczę na piękny mecz, nie wiem... Chciałbym żeby Barca zdobyła gola w pierwszych 10-15minutach. Co na pewno rozwścieczy 'The Blues'... Dla widowiska, spektaklu, dla piłkarskiego teatru który może mieć jutro miejsce. No zobaczymy.

K.Jay
06-05-2009, 08:00
W sumie, to jest czego żałować, ale dwóch najlepszych obrońców (nie mam ochoty na sprzeczki, więc zakładamy że Puyol i Terry to ten sam poziom), a do tego dwóch najlepszych młodego pokolenia (chodzi o Evansa, a Breno do obu ciężko porównać) to aż za dużo, mimo wszystko szkoda, szkoda...
Co do Breno, to na pewno ma talent, ale czasami chyba nie wie po co jest na boisku.
Almunia = Kotorowski
Signed.
@topic
Bramka Ronaldo na 0:2 - istne cudo. Almunia zaspał? :confused:

K.Jay

Pan i Wladca
06-05-2009, 14:01
Kurde postawiłem wynik 2:1 było 3:1 :( dzisiaj będzie 3:2 dla barcy.

AnonimowyPowrot
06-05-2009, 15:04
Co do Breno, to na pewno ma talent, ale czasami chyba nie wie po co jest na boisku.

Signed.
@topic
Bramka Ronaldo na 0:2 - istne cudo. Almunia zaspał? :confused:

K.Jay

Napisałem właśnie, że Breno im (przynajmniej jeszcze teraz) nie dorównuje, więc na jedno wychodzi :D Ciężko znaleźć w tym wieku lepszych od Pique i Evansa.

Jeśli chodzi o Almunię, to dziwne, bo pierwszy mecz był bardzo dobry.

Dzisiaj chyba ciekawszy półfinał, bo nie wiadomo z góry kto wygra. Stawiam na Barcelonę.

Xendriel
06-05-2009, 16:19
Ciekawe jak tym razem zagra Hiddink. W pierwszym meczu było wiadomo jaką jedenastką zagra Barcelona, teraz nie dość że nie będzie dwóch podstawowych obrońców, to jeszcze zagrożony jest występ Henry'ego.

Arka_Sath_Wielki
06-05-2009, 16:45
No to liczę na piękny mecz
Mhm z 9cioma piłkarzami Chelsea na swojej linii bramkowej. Daj se siana.

Xendriel
06-05-2009, 16:53
To nie będzie taki sam mecz. Chelsea zagra inaczej, musi zagrać inaczej...A ja bez względu na to czy Barca awansuje czy nie, jestem dumny z jej postawy w tym sezonie :)

Niech zwycięży lepszy!

AnonimowyPowrot
06-05-2009, 17:10
To nie będzie taki sam mecz. Chelsea zagra inaczej, musi zagrać inaczej...A ja bez względu na to czy Barca awansuje czy nie, jestem dumny z jej postawy w tym sezonie :)

Niech zwycięży lepszy!

Nie musi ;)

Pomyśl, jeśli znów uda im się bezbramkowo zremisować może wykorzystać zmęczenie Barcy w doliczonym czasie gry, np przebłysk Anelki/Drogby/kogokolwiek innego, a przecież wiadomo też, że nie zagra Puyol/Marquez/Milito (proszę mnie ewentualnie poprawić). Mało tego, grają u siebie, mają lepszego bramkarza (w tym wyższego), a to promuje ich zespół nawet w konkursie rzutów karnych :D Nie wolno więc skreślać takiej ewentualności.

K.Jay
06-05-2009, 17:14
Ciężko znaleźć w tym wieku lepszych od Pique i Evansa.
A Micah Richards z Manchesteru City? Też dobry, solidny a do tego młody obrońca (rocznik Evansa).
@topic
3:0 dla Barcy. :D

K.Jay

Gierubesoen
06-05-2009, 17:15
Będzie 3:2, tylko jeszcze nie wiem dla kogo : D

Maggic
06-05-2009, 17:21
Mhm z 9cioma piłkarzami Chelsea na swojej linii bramkowej. Daj se siana.

Żebyś Ty po meczu nie musiał dać sobie siana.

Faytah
06-05-2009, 18:02
Mecz napewno bedzie ciekawy,a piekno mhm chcialbym je dzis ujrzec :P

*Arka mogles sobie darowac ta napinke,wiem ze po ostatnim meczu mozesz czuc sie pewnie i po tym co zobaczylem na santiago bernabeu chcialbym zobaczyc tak grajaca balugrane w finale,ale widzac taka arogancje wolalbym wylac kubel zimnej wody na takich napinaczy.

Xevez
06-05-2009, 19:56
Marzę, żeby Barca zdobyła szybko bramkę, potem Chelsea będzie musiała się odsłonić i zrobi się wspaniałe widowisko:D A jak przeciwnik się odsłania, to końcówka zazwyczaj jest taka, jak w weekend na Bernabeu

Arka_Sath_Wielki
06-05-2009, 20:24
Chodzi mi po prostu o to, że Chelsea może grać tak samo, na remis i to praktycznie pozbawia Barcelone szans na finał, bo po 2 obrońców na 1 gracza to i dla "Wielkiej Barcelony" za dużo.

Kiedy zobaczyłem składy, pierwsze wrażenie to o w chuj.

FC Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Touré, Abidal; Busquets, Xavi, Keita; Iniesta, Eto'o i Messi.

Chelsea: Cech; Bosingwa, Alex, Terry, Cole; Essien, Ballack, Lampard; Malouda, Anelka i Drogba.

Gierubesoen
06-05-2009, 20:59
Chipsy tortilla papryka chili- 4 zł
2l coli- 5 zł
zepsucie się telewizora 10 min przed jednym z najważniejszych meczów w sezonie- bezcenne:cup::cup::cup:

ave sopcast

Faytah
06-05-2009, 21:13
ESSIEN!!!! co za brama hahaha

Gierubesoen
06-05-2009, 21:19
tylko nie to, teraz sie zacznie murowanie _/

Maggic
06-05-2009, 21:56
tylko nie to, teraz sie zacznie murowanie _/

Jebnijcie się w czachę. :)

Arnisan
06-05-2009, 22:32
Ta czerwona kartka to jakis zart chyba...no ale wg mnie Barca nie zasluguje na final szczerze mowiac.

Rybzor
06-05-2009, 22:55
GOOOOOOOOL INIESTA cud : DDDDDD

Faytah
06-05-2009, 22:55
ahahahaha co za mecz! tak szkoda mi bylo barcelony i sobie mysle by mogli strzelic a tu bach :D darciem papy obudzilem mame

i cos z innej beczki
22:39 Drane Lois [132]: aczemu nie gra
22:39 Drane Lois [132]: ronadinho
XD!

Gierubesoen
06-05-2009, 22:58
QUUUUUUEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE?!

<po raz drugi w ciągu 4 dni>

Ballack owned ;D Cech na główkę z tym kaskiem? Wesooooooły wieczór ;d

Rybzor
06-05-2009, 23:00
No balak sie popłakał i chyba chciał się wypłakać sędziemu w rękawek : d

@down
Nie czaisz metafor Szpakowskiego? POMOGE CI

bogowie = barca
niebo = finał

teraz czaisz? xd

LoluU$
06-05-2009, 23:01
BALLACK ZA..B MU :DD

Kuurna.. emocje emocje...
btw. Szpakowski zawsze pdoli takie glupoty ze az mi sie go sluchac nie chce :|
"To Bogowie sa w niebie chociaz nie byli dziś boscy" :|?

Arnisan
06-05-2009, 23:03
No to Norweg jest na takim samym celowniku w Londynie co Webb w Polsce ;D
Fajnie, ze Barca awansowala, ale tak naprawde nie powinna. Jak mozna bylo przeoczyc dwie reki w polu karnym...ta druga rozumiem, ze mogl miec watpliwosci, ale przy pierwszej nie bylo dyskusji.

Maggic
06-05-2009, 23:03
No to antyfootball odpadł.

Xevez
06-05-2009, 23:04
JEST JEST JEST! w dzisiejszym meczu nie zasłużyli, ale w przeciągu całego sezonu naprawdę im się należał!

Pan i Wladca
06-05-2009, 23:09
Jakby Ballackowi powiedzieć, że jak obciągnie sędziemu za karnego to by obciągnął :p Chelsea dziś grało lepiej, nie ma co ukrywać.

Articuno
06-05-2009, 23:11
4 karne dla Chelsea, aczkolwiek czerwień dla Abidala z kapelusza.
Zacytuje kapitana Bombę a propos pracy sędziów: "tępe chuje".

Arka_Sath_Wielki
06-05-2009, 23:28
Szczęście sprzyja lepszym. Zasłużenie czy nie, fartem, czy nie, BARCA W FINALE!!!

VISCA EL INIESTA!

Maggic
06-05-2009, 23:32
Szczęście sprzyja lepszym. Zasłużenie czy nie, fartem, czy nie, BARCA W FINALE!!!

VISCA EL INIESTA!

Daj se siana. Barca = Antyfootball.

Arka_Sath_Wielki
06-05-2009, 23:38
:) Powiedziałbym coś, ale mi się nie chce :) Cieszę się tym, że mój ukochany klub jest w finale LM :)

Mazur199
06-05-2009, 23:40
EWRIBADI ORGAZM

/chill

Gierubesoen
06-05-2009, 23:47
Szczęście sprzyja lepszym.

Chyba dwa różne mecze oglądaliśmy. Chelsea się należało zwycięstwo, ale cieszę się, że finezja i polot wygrały z dyscypliną taktyczną. Fartem, bo fartem, ale wygrały.

Maggic
06-05-2009, 23:59
No teraz na spokojnie.

92 minut kapitalnego footballu w wykonaniu 'The Blues'.
Przez 92 minuty najskuteczniejsza drużyna w Europie nie mogła nic zrobić,
kapitalna taktyka Hiddinka, genialne krycie, zadecydował jeden strzał.
Sędziemu nie można nawet tej czerwonej kartki wypominać, bo osłabił Barce by trochę później wcielić się w jej 11 zawodnika. Tak, mam pretensję do sędziego który dał dupy na całej linii.
Wydaje mi się że Chelsea była jedyną drużyną która mogłaby ograć Barce, nie wierzę że MU da im radę w finale. ; ppp

'Szczęście sprzyja gorszym'.

Exodus
07-05-2009, 00:07
Mi bylo praktycznie obojetne, kto przejdzie dalej, ale ogladajac mecz widzialem Barce, ktora atakowala/probowala atakowac caly czas i byla wybijana z rytmu faulami przed polem karnym oraz Chelsea, ktora do sytuacji dochodzila dosc szczesliwie, co nie zmienia faktu, ze jednego karnego ten sedzia mogl podyktowac. Mowie glownie o tym co Pique zagral reka, bo ta sytuacja w 94 minucie to nie byla na karnego.

Swiety
07-05-2009, 07:30
4 karne dla Chelsea, aczkolwiek czerwień dla Abidala z kapelusza.
Zacytuje kapitana Bombę a propos pracy sędziów: "tępe chuje".

karne były max dwa, ale dlaczego nikt nie pamięta o pierwszym meczu, w którym był karny dla Barcy oraz Ballack powinien nie grać na SB?

Pozatym szczerze mówiąc lepiej oglądać ManU i Barcelone w finale, bo nie spodziewam się, aby ManU zagrało tak defensywnie jak Chelsea, a oni pewnie by znowu murem do bramki ;)

@edit

a co do kartki Abidala, to przynajmniej żółta kartka, bo gdyby wychodził sam na sam i go zfaulował to czerwień, ale skoro był jeszcze jeden obrońca to żółtko wg mnie ;)

Maggic
07-05-2009, 10:17
karne były max dwa, ale dlaczego nikt nie pamięta o pierwszym meczu, w którym był karny dla Barcy oraz Ballack powinien nie grać na SB?

Pozatym szczerze mówiąc lepiej oglądać ManU i Barcelone w finale, bo nie spodziewam się, aby ManU zagrało tak defensywnie jak Chelsea, a oni pewnie by znowu murem do bramki ;)

Ważne że każdy pamięta o wczorajszym w którym na 5 sytuacji, 2-3 powinny zakończyć 100% karnym dla Chelsea.

Tak Chelsea pokazała wczoraj rzeczywiście jak się gra murem do bramki...
Prawie w każdym aspekcie byli lepsi, a Barcelona była po prostu zupełnie bezradna. Wobec taktyki, perfekcji, założeń taktycznych które zostały zrealizowane. I rozumiem frustrację że Chelsea to 'antyfootball' że 'murarze' itd. Bo jak się jest przezwyczajonym do tego że Barca gniecie wszystkich po kolei, strzelając po 4-6 bramek, a w końcu trafi się inteligentna drużyna która nie pozwala na nic, to rzeczywiście pozostaje frustracja.

Taktyka była prosta 'Nie dać zagrać Barcelonie swojej piłki'.

I szkoda że większość osób tego nie pojmuję, szkoda że większość osób nie pojmuję filozofii footballu.

Monte
07-05-2009, 10:26
Cóż. Wynikiem jestem rozczarowany. Wolałem powtórkę z zeszłego roku, ale Diabłom nie robi z kim przyjdzie im wygrać w finale. Na moje to i tak z Chelsea byłoby im trudniej.

Wiślaczek
07-05-2009, 10:37
ogladajac mecz widzialem Barce, ktora atakowala/probowala atakowac caly czas i byla wybijana z rytmu faulami przed polem karnym
Faktycznie, ta straszna Chelsea miała az 16 fauli! Kosiła tą biedną Barcelone przez caly mecz. A Barca tylko 17 fauli, czyściutko grali, nie to co te barbarzyńce z Anglii.
raz Chelsea, ktora do sytuacji dochodzila dosc szczesliwie
Chyba inny mecz ogladales.
Mowie glownie o tym co Pique zagral reka, bo ta sytuacja w 94 minucie to nie byla na karnego.
2 karne jak nic. Pierwsza reka w polu karnym + faul Alvesa, po ktorym byl wolny, mimo iz faul byl w polu karnym.
Sedzi slabiutki.

Fintex
07-05-2009, 10:53
Fakt- sędzia dał dupy na tym meczu, ale czemu zawsze ludzie szukają winy u wszystkich a nie u siebie ? Czelzi miało chyba ze 3-4 'sety' jak nie wiecej. skoro drogba nie potrafił strzelić z 10m to potrafiłby z 11?
Owszem, karny był, ale ja 1 widzialem. Na Camp Nou też 1, wiec 1:1.

Maggic
07-05-2009, 11:32
Fakt- sędzia dał dupy na tym meczu, ale czemu zawsze ludzie szukają winy u wszystkich a nie u siebie ? Czelzi miało chyba ze 3-4 'sety' jak nie wiecej. skoro drogba nie potrafił strzelić z 10m to potrafiłby z 11?
Owszem, karny był, ale ja 1 widzialem. Na Camp Nou też 1, wiec 1:1.

Ja widziałem 2 ewidentne na Stamford.

Malouda przewrócony przez Alvesa, to było w polu karnym.
Ręka Pique po której piłka zmieniła kierunek.

Co do reszty to nie wiem... Możliwe że coś tam było ale Drogba to też niezły aktor, w każdym razie 2 karne zostały nam zabrane.

Co do tego na Camp Nou... Nie jestem przekonany że tam powinna być podyktowana jedenastka.

ehh emocje opadły, trochę łez, szkoda.

Monte
07-05-2009, 12:25
Sam obrońca Barcy, który odbił piłkę ręką w doliczonym czasie gry przyznał się do tego. Zdziwiony był, że sędzia nie odgwizdał karnego.

Maggic
07-05-2009, 12:45
http://www.youtube.com/watch?v=dkCMAn5b5oc

yhm.

Pan i Wladca
07-05-2009, 14:20
Manchester wygra finał. Za Fletchera wejdzie zapewne Scholes i tu +. MU nie będzie się bronił tak jak Chelsea. Widzieliście jak Beckham się cieszył kiedy Ronaldo strzelił na 3:0 :p

Exodus
07-05-2009, 14:30
Ja widziałem 2 ewidentne na Stamford.

Malouda przewrócony przez Alvesa, to było w polu karnym.
Ręka Pique po której piłka zmieniła kierunek.

jakis znawca na onecie ciagle pisze m.in.

37. Nieumyślne zetknięcie się piłki z ręką zawodnika względnie jego ręki z piłką - bez świadomego i celowego ruchu ręki - nie podlega karze.

Wiec byl tylko jeden karny, zreszta on byl na granicy pola karnego i sedziowie zawsze gwizdza wolne, gdy nie sa do konca pewni. Nie ma co sie uzalac, sedziowanie to tez czesc pilki, takze wzbudza wiele emocji.;p

Wiślaczek
07-05-2009, 15:44
jakis znawca na onecie ciagle pisze m.in.
Gratuluje zrodla ;-)
A co pisza na pudelku?
37. Nieumyślne zetknięcie się piłki z ręką zawodnika względnie jego ręki z piłką - bez świadomego i celowego ruchu ręki - nie podlega karze.

O kurcze, a ja glupi myslalem ze tam byl swiadomy kontakt z pilka ;-)
Nie ma co sie uzalac, sedziowanie to tez czesc pilki, takze wzbudza wiele emocji.;p
Chelsea przegrala z sama z soba i z sedzia ;-)
Wystarczylo strzelic 1 bramka wiecej i bylby spokoj.

Exodus
07-05-2009, 16:19
Jesli wedlug ciebie Piquet specjalnie dotknal pilke to nie ma co z toba dyskutowac, kontakt byl praktycznie nieswiadomy, zawodnik Chelsea kopnal go w reke, nie mial nawet czasu zeby ja zabrac.

I co ma do rzeczy kto to napisal, czy ktos na onecie czy nawet na pudelku? Skoro to sprawdzone informacje, oneciarz po prostu to wkleil, zeby zamknac usta kibicom chelsea, ktorzy sie zalili.

Wiślaczek
07-05-2009, 16:28
Jesli wedlug ciebie Piquet specjalnie dotknal pilke to nie ma co z toba dyskutowac, kontakt byl praktycznie nieswiadomy, zawodnik Chelsea kopnal go w reke, nie mial nawet czasu zeby ja zabrac.
Raczej kopnął w piłkę ;-) To nie jest piłka ręczna, zeby zasłaniać bramkę rękoma ;-)
I co ma do rzeczy kto to napisal, czy ktos na onecie czy nawet na pudelku
Poziom komentarzy na temat sportu jest tam bardzo niski ;-)
koro to sprawdzone informacje, oneciarz po prostu to wkleil, zeby zamknac usta kibicom chelsea, ktorzy sie zalili.
Przynajmniej dzięki decyzja sędziego, ta przebrzydła grająca antyfootbal Chelsea odpadła! ;-)

Xendriel
07-05-2009, 16:32
O kurcze, a ja glupi myslalem ze tam byl swiadomy kontakt z pilka ;-)
Jesteś ślepy czy robisz z siebie idiotę?

Tak jak pisałem wcześniej, Chelsea stać na perfekcyjną grę obronną i dobry atak co było widać we wczorajszym spotkaniu. Szkoda, że Barcelonie nie dane było zagrać optymalnym składem bo gra na pewno wyglądała by inaczej. Toure na środku boiska robi różnice.

Wiślaczek
07-05-2009, 16:35
Jesteś ślepy czy robisz z siebie idiotę?
Wybierz sobie co chcesz ;-)
ALbo lepiej: jestem slepym idiota ;-) Dwa w 1!
Szkoda, że Barcelonie nie dane było zagrać optymalnym składem bo gra na pewno wyglądała by inaczej
Myslalem ze Barca ma abrdziej szeroka ławke rezerwowych. Jednak mylilem sie ;-)

Faytah
07-05-2009, 17:04
hahhaah
http://sport.wp.pl/kat,1752,wid,11103575,wiadomosc.html?ticaid=17fc0

Jak mnie takie cos smieszy,niewykorzystac tak wiele sytuacji i jeszcze weszyc spisek,niedlugo wsrod siebie beda szukac kogos kto sprzedal mecz.

Xevez
07-05-2009, 17:32
Faul na Alvesa był, ale przed polem karnym. Tam się przepychali, a Malouda wpadł w pole karne, szukał kontaktu i się położył, liczył, że sędzia da się nabrać.

Raxeff
07-05-2009, 18:03
Tak czy siak Barcelonie nie należał się finał. Chelsea w 100% zasłużyła na finał i to ona powinna w nim grać. Właściwie mogła strzelić coś więcej i by miała spokój, ale z drugiej strony mogły to być te rzuty karne, których nie wiadomo dlaczego nie dostała. Barcelona sfuksiła niemiłosiernie.

Faytah
07-05-2009, 18:08
Chcialbym przypomniec ze bramka dla Chelsea tez padla dosc szczesliwie,bo naprawde rzadko wpadaja takie bramki z powietrza gdy przeciwnik wchodzi nakladka.

Wiślaczek
07-05-2009, 18:14
Chcialbym przypomniec ze bramka dla Chelsea tez padla dosc szczesliwie,bo naprawde rzadko wpadaja takie bramki z powietrza gdy przeciwnik wchodzi nakladka.
No to Bramka dla Barcy jeszcze bardziej szczesliwa.
Nie przesadzaj juz z tym szczescie ;-) Jeszcze troche i kazda bramka bedzie szczęśliwa ;-)

Faytah
07-05-2009, 18:18
Nie wiem na jakiej podstawie to tak oceniasz bo ja na takiej ze Barcelona strzelila bramke z 18metra gdzie pilka byla w zamiarze wysunieta do Iniesty,gdzie takie warianty sa cwiczone podczas treningow i czesto padaja takie bramki,zas Essien sobie kopnal naciskany przez obronce z powietrza pilke z 30(25?) metra co sie odbila komus od plecow,gdzie sam kontakt strzelca z pilka to jeden wielki przypadek.Dostrzegasz roznice?

Wiślaczek
07-05-2009, 18:24
Dostrzegasz roznice?
No pewnie ;-) To normalka ze druzyna grajaca w 10 stzrela bramke w 93.
To taka norma w polfinalach LM ;-)
My tu gadu gadu, a Ruch jest bliski awansu do finalu Pucharu Polski :D
Edit:
Czym Chelsea zasłużyła sobie na finał? Zasobnością portfela?
Swa gra ;-) Ale nie oglądałeś meczu, to możesz tego nie wiedzieć ;-)

K.Jay
07-05-2009, 18:53
Tak czy siak Barcelonie nie należał się finał. Chelsea w 100% zasłużyła na finał i to ona powinna w nim grać. Właściwie mogła strzelić coś więcej i by miała spokój, ale z drugiej strony mogły to być te rzuty karne, których nie wiadomo dlaczego nie dostała. Barcelona sfuksiła niemiłosiernie.
@topic
Zdążyłem obejrzeć ostatnie 10 minut wczorajszego meczu, ale i tak emocje były niesamowite. Włączam TVP2, patrzę, 1:0. Myślę - no, Chelsea ładnie grała albo sędzia jakiś fałszywy. Ale 93 minuta to coś niesamowitego. Ten strzał rozpaczy Iniesty. I Barca w finale! Tak czy siak, wiedziałem że Barca zagra w finale. A sam finał? Będzie prawdziwym świętem futbolu. Już nie mogę się doczekać. Ah, co to będzie za mecz. I mam tylko jeden dylemat. Komu kibicować? :D

K.Jay

Xevez
07-05-2009, 19:25
ale z drugiej strony mogły to być te rzuty karne, których nie wiadomo dlaczego nie dostała. Barcelona sfuksiła niemiłosiernie.

taki jest futbol, raz Essien 'sfuksi', bo odda w najważniejszym meczu strzał życia, raz Iniesta 'sfuksi', bo odda w ostatniej minucie idealny strzał

Maggic
07-05-2009, 19:32
K.Jay

Albo jesteś płytki... albo dotknięty przez los... Ewentualnie oglądałeś wczoraj inny mecz.

Chcesz mi powiedzieć że Chelsea która przeważała Barce w większości aspektów i 'moim zdaniem' w dwumeczu była zespołem lepszym... Nie zasłużyła na finał?

Spokojnie mogę powiedzieć że 'patrząc na cały sezon'. Manchester i Barcelona zasłużyły by być w finale, ale kur** nie pieprz mi że drużyna która nie dała grać Barcelonie swojej piłki, drużyna która zagrała mądrzej, po prostu lepiej... Nie zasługuje na finał.

Zacznijcie może od początku to sobie po piszemy przez 50 stron... Jak już zacząłeś o zasobności portfela to może w następnym poście coś o 'braku historii' ? a może pokusisz się by dodać swoją cegiełkę do tematyki murarstwa ?

antyfootball, też ciekawy temat... Szkoda że pasujący bardziej do Barcelony. Jak drużyna walcząca o finał Ligi Mistrzów z najlepszą kadrą na świecie może oddać w półfinale tylko jeden celny strzał na bramkę? Śmieszne.
W każdym razie mogę tylko pogratulować tego, że ten jeden strzał wystarczył by pokonać brzydko grającą Chelsea.

p.s John Terry po meczu, poszedł do szatni Barcelony i pogratulował piłkarzom Guardioli zwycięstwa. Klasa.

ps.2
Eric Abidal zaskakująco przyznał, że zahaczył Nicolasa Anelkę podczas wczorajszego półfinału pomiędzy Chelsea i Barceloną.

Francuz, który z konieczności zagrał w defensywie, zobaczył czerwoną kartkę po tym, jak sfaulował swojego rodaka, który wychodził na sam na sam.

Abidal twierdzi, że zrobił to dla dobra swojej drużyny: "Kryłem Nico Anelkę, ponieważ byłem stoperem. Sędzia uznał, że go faulowałem - miał rację."

"Jeśli bym mu pozwolił, zapewne strzeliłby drugiego gola. Poświęciłem się. Zawsze jest to rozczarowujące, kiedy nie można zagrać w finale."

K.Jay
07-05-2009, 20:03
Ciekawe, że Chelsea zaczęła grać na poziomie "europejskim", dopiero wtedy, kiedy kupił ją Abramowicz? =/ Nie chcę się tu kłócić. Przyznam, we wczorajszym meczu Chelsea powinna wygrać, ale było jak było. Nic tego nie zmieni. Btw. Proponuje zmienić avatar na:

http://img407.imageshack.us/img407/5705/avatar631249.gif ;)

K.Jay

Xendriel
07-05-2009, 20:20
Zdjęcie rulez:)

Paciuch
07-05-2009, 22:07
Ciekawe, że Chelsea zaczęła grać na poziomie "europejskim", dopiero wtedy, kiedy kupił ją Abramowicz? =/ Nie chcę się tu kłócić. Przyznam, we wczorajszym meczu Chelsea powinna wygrać, ale było jak było. Nic tego nie zmieni. Btw. Proponuje zmienić avatar na:

K.Jay
Aha to ty po 1 przegranym meczu drużyny której kibicujesz zaczynasz pisać o niej, że np. to szmaciarze itp.? Gratulacje!

Fintex
07-05-2009, 22:19
http://i44.tinypic.com/18gal3.gif

ten gif lepszy xD

AnonimowyPowrot
07-05-2009, 22:20
Obawiam się, że finał będzie dość nudny (jak na taki mecz), co można wnioskować po spotkaniach w ubiegłym sezonie ; (

Xevez
07-05-2009, 22:57
Aha to ty po 1 przegranym meczu drużyny której kibicujesz zaczynasz pisać o niej, że np. to szmaciarze itp.? Gratulacje!
na jakiej podstawie tak stwierdzasz? nie widzę w jego poście nic, co by nasuwało takie domysły
Obawiam się, że finał będzie dość nudny (jak na taki mecz), co można wnioskować po spotkaniach w ubiegłym sezonie ; (
a ja liczę na świetny spektakl, w końcu i Barca i ManU lubią ofensywną piłkę

Wiślaczek
07-05-2009, 23:13
“I was defending against Nico [Anelka], but as I was the last defender and the referee thought I fouled him, dismissing me is normal,” Abidal said.

“If I let Nico run towards goal then he scores the second one and it is over, so we can say it is a good foul. I sacrificed myself. It is always disappointing to reach the final without being able to feature.”
Z pozdrowieniami dla tych co uwazali ze czerwona kartka byla niesłuszna.
Ciekawe, że Chelsea zaczęła grać na poziomie "europejskim", dopiero wtedy, kiedy kupił ją Abramowicz?
Puchar Zdobywców Pucharów w roku bodajze 1971 i magiczny rok 1998
Superpuchar Europy+ po raz kolejny Puchar Zdobywcow Pucharow.
Faktycznie, zaczeli byc w czolowce tylko po przyjsciu Romka.
Byly wzloty i upadki, a pieniadze Romana uratowaly klub przed bankructwem.

Maggic
07-05-2009, 23:40
Z pozdrowieniami dla tych co uwazali ze czerwona kartka byla niesłuszna.

Puchar Zdobywców Pucharów w roku bodajze 1971 i magiczny rok 1998
Superpuchar Europy+ po raz kolejny Puchar Zdobywcow Pucharow.
Faktycznie, zaczeli byc w czolowce tylko po przyjsciu Romka.
Byly wzloty i upadki, a pieniadze Romana uratowaly klub przed bankructwem.

No w końcu Chelsea to klub bez historii ;) Grająca antyfootball, tu liczy się tylko zasobność portfela.

K.Jay
08-05-2009, 07:01
Yhm... Ja nie kibicuje Chelsea... :confused:

K.Jay

Hanndo90
08-05-2009, 13:49
09.05 Valencia CF - Real Madryt CF
Dla Blancos mecz o nic chyba ,że o prestiż, Skoro Pericos
Pojechali ''Nietoperki'' 3-0 to Blancos też mogą(?) xD
w sumie Matematyczne szanse na Mistrzostwo jeszcze są xD
wiec czemu by nie spróbować xDDDD

10.05 Atletiko Madryt - RCDEspanyol de Barcelona
Napewno będzie ciekawie : )

Maggic
08-05-2009, 21:16
http://img25.imageshack.us/img25/6123/didierdrogba1398667c.jpg

; DDDDDDD

Lotress
08-05-2009, 23:32
@up
=DDD

Co do finalu, 3:0 dla ManU.

Thero
09-05-2009, 10:17
Nie doceniasz Chelsea! Będzie 2:0 dla MU.

EDIT:
Nosz... Barcy znaczy się.

Faytah
09-05-2009, 16:51
Gratuluje obiektywnosci,mam nadzieje ze Barcelona nauczy pokory co niektorych forumposterow.

Xendriel
09-05-2009, 17:46
Ubiegły sezon Barcelona miała fatalny, ManU wręcz przeciwnie, a mimo to ich pojedynek był bardzo wyrównany. Nie wiem dlaczego teraz każdy stawia na Manchester, skoro Barca ma taki wspaniały sezon.

K.Jay
09-05-2009, 18:57
Ja odnośnie finału nie mam faworyta. Jestem fanem obu tych drużyn, więc mecz będę oglądać z zapartym tchem. Prawdę mówiąc, to 10 lat czekałem na taki finał, tj. ManU - Barca.

K.Jay

robek
09-05-2009, 19:13
Dla mnie... w regulaminowym czasie gry - 1:1. Co później? Nie wiem ; )

Xevez
09-05-2009, 19:38
3:1 dla Barcy;d

Gierubesoen
09-05-2009, 19:43
W tym sezonie IMHO tylko Chelsea jest w stanie przeciwstawić się Barcelonie. Manchester mógłby pokonać Blaugranę, gdyby zagrał w podobnym stylu jak The Blues (żelazna dyscyplina taktyczna, głównie w obronie), a to raczej mało prawdopodobne. Obydwie drużyny mają ogromny potencjał w ofensywie, a w tym sezonie każdy widział, co się dzieje, gdy rywal Barcelony zbytnio się odkryje :)

Thomisson
09-05-2009, 22:33
Manchester mógłby pokonać Blaugranę, gdyby zagrał w podobnym stylu jak The Blues (żelazna dyscyplina taktyczna, głównie w obronie), a to raczej mało prawdopodobne. O

Z tym, że w pierwszym meczu Chelsea zagrała identycznie, jak MU w dwumeczu z Barca w zeszlym sezonie LM ; )

Gierubesoen
09-05-2009, 22:39
Z tym, że w pierwszym meczu Chelsea zagrała identycznie, jak MU w dwumeczu z Barca w zeszlym sezonie LM ; )

No właśnie, dziś Barca gra o niebo lepiej niż rok temu a i tak Manchester sporo się namęczył żeby awansować ;]

Thomisson
09-05-2009, 22:44
Ale MU gra teraz lepiej niż rok temu o tej porze, więc szanse są wyrównane ; )

Xendriel
09-05-2009, 23:19
Czyli podsumowując szykuje się zajebisty finał:)

Gierubesoen
09-05-2009, 23:27
No coś w tym stylu : D

Thomisson
09-05-2009, 23:39
Oby taki był, liczę na niezapomniany mecz ^^

AnonimowyPowrot
10-05-2009, 09:41
Valdes < van der Sar

To, że obaj zagrają jest wręcz pewne :P

Puyol /< (mniejszy lub równy) Ferdinand
Pique < Vidic

Środek taki nieco na czuja, ale jak na środku wystąpi Toure to jeszcze lepiej, Sylvinho i Cecaresa także się to tyczy.

Toure >\ (większy lub równy) O'Shea
Sylvinho < Evra

Chodzi mi tu oczywiście o grę na boku obrony, dlatego taka niska nota Toure. Gdyby grał tu Puyol, to zwrot byłby skierowany bez namysłu w drugą stronę. Yaya na lewej niczego nie zmienia (może nawet zwiększa przewagę?), a gdyby jednak tu zagrał Puyol, to raczej remis, chociaż na boku Evra powinien zagrać lepiej.

Keita = Carrick

Jakoś ciężko porównać mi tych zawodników, ale wydaje mi się, że obaj będą grali najdefensywniej w drugiej linni swoich zespołów. Każdy ma inne zalety. Możliwy występ Yaya Toure na tej pozycji, wtedy podobna sytuacja, chociaż on gra bardziej defensywnie.

Anderson < Iniesta
Scholes /< Xavi

Tu przewaga Barcelony, ale ciężko porównać tych zawodników (szczególnie pierwszą parę), gdyż w Manchesterze obaj mają wiele zadań defensywnych, a gracze Barcy skupiają się głównie na ataku.

Rooney = Henry
Tevez /< Eto'o
Ronaldo = Messi

W ataku miałem największy problem, ponieważ zawodnicy United grają dużo bardziej z tyłu (Roo/Ron). Nikt nie wie czy zagra Berba czy Tevez, do tego nie wiadomo nawet czy zagrają takim ustawieniem. Mimo wszystko tutaj bardzo niewielka przewaga Barcelony. Występ Henry'ego niepewny, a nawet jeśli wróci może nie mieć formy po przerwie (oby nie działało to w drugą stronę).

Podsumowując:
...nie da się wyciągnać wniosków, gdyż dość ciężko przewidzieć nawet podstawowe formacje obu drużyn.

Kele
10-05-2009, 09:58
Dzisiaj ManU vs ManC. Chłopaki muszą jeszcze troche zbliżyc się do zdobycia Premiership ;)

Ad. ManU vs Barca
Barcelona raczej nie będzie mogła grać swojej 'pięknej' piłki, a ManU imho potrafią się bronić lepiej niż Chelsea. Pokazali to w meczu z Arsenalem. Pomimo świetnej destrukcji, dali rade wbić 3 bramki ;> Może w tym roku nie dojdzie do karnych? ;P

Faytah
10-05-2009, 12:30
Ja w proroka bawic sie nie bede,takze znaczki rownosci zostawie sobie na matematyke,poprostu licze na widowisko ktore mnie porwie,bo o to chodzi w finale takiej imprezy,zeby po meczu Cie przeszywaly wrecz dreszcze,a nie niesmak bo straciles czas na chale. Wolalbym,aby wygrala barcelona w dobie dominacji "angielskiego" footballu.

K.Jay
10-05-2009, 12:46
Nie wiem czy wiecie, ale wczoraj Valencia pokonała Real Madryt 3:0. Gole: Mata 29, Silva 32 oraz Baraja 68. A to oznacza że Barcelona musi wygrać dzisiejszy mecz, aby cieszyć się mistrzostwem w La Liga. :D

K.Jay

Gierubesoen
10-05-2009, 12:48
9 goli w plecy w dwóch meczach:cup:

Argen
10-05-2009, 12:55
http://i44.tinypic.com/18gal3.gif

ten gif lepszy xD

LOL ! : D

@finał

Ja będe z całego serca kibicował MU.

Maggic
10-05-2009, 13:14
Moim zdaniem Barce za burtę mogła wyrzucić tylko Chelsea. Nie liczę na nikogo, licze na dobry mecz. :P

Hanndo90
10-05-2009, 15:30
Valencia CF 3-0 Real Madryt CF!
To była straszna kiepścizna w wykonaniu Blancos ; /
chyba doszli do wniosku ,że skoro przegrali Gran Derby
to Sezon jest stracony i nie ma już o co grac ; /
tak czy inaczej Sen o tytule Praktycznie i Teoretycznie prysł
cóż Madryt potrzebuje zmian ..... to jest pewne ,ze te
zmiany nadejdą ale czy na dobre? nie zabardzo chce
Pereza na stanowisku Prezesa ale niestety nie mam
na to wpływu ; / zobaczymy co przyniesie kolejny Sezon : )
a tymczasem ...

Gratuluje Barcelonie Mistrzostwa 08/09 : )

dziś Atletiko - Espanyol!!! :evul:

Xendriel
10-05-2009, 16:08
oO dziwne myślałem, że wszyscy kibice Realu chcą powrotu Pereza i przyjścia wraz z nim Ronaldo, Kaki, Fabregasa, Ribery'ego, Villi, Silvy i Bóg wie kogo jeszcze:) Za Pereza Real był może Galacticos (chociaż dla mnie głupotą było np. sprowadzenie Beckhama kiedy w drużynie był Figo), ale czy miał sukcesy? No i w końcu chyba większość zwolenników Florentino zupełnie zapomniała w jakim stanie zostawił on ten klub.

Hanndo90
10-05-2009, 16:15
Dlatego Niechce Pereza jak słysze te Baje kogo to On niby nie sprowadzi
to dziękuje Każdy wie ,że te obietnice transferowe są grubo przesadzone
dlatego temu Panu podziękuje ...
Jak to sie mówi ''Nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzeki'' czy jakoś tak xD