Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe
Zapuściłem livescore ;) Nie zawsze trzeba obejrzeć mecz żeby wywnioskować czy drużyna miała problemy czy nie. Almeria to raczej jeden z kandydatów do lokat 15-20, a w 80 minucie bodajrze widniał wynik 2-2. Z całym szacunkiem do Realu ale gdyby nie was kosmiczny atak w którym i tak króluje imo Higuain, to byście grzali środek tabeli, obrona Królewskich w tym momencie to raczej jedno wielkie sitko. To nie był pierwszy mecz w którym Real od jednej ze słabszych drużyn dostał 2 bramki. Wypada sobie tylko zadać pytanie: lekceważenie rywala czy zwyczajna słabość?
p.s aż tak Cie uraziłem że musiałeś zejść na temat meczu Man City-Chelsea w którym City było lepsze?
Real Madryt w lidze stracił 11 goli , rzeczywiście w kurwy
W lidze mistrzów strzelił 15 goli stracił 7
Tak w ogóle oceniasz grę Realu na podstawie livescore. Co jest porażające.
A Chelsea z leszczami jak ostatnim czasem przegrała to było lekceważenie rywala czy słabość?
Może jestem porażający, ale mogę się opierać na zwykłych statystykach i nikt mi tego nie zabroni. Moim zdaniem Real ma gigantyczne problemy w defensywie, a Ty raczej się z tym nie zgadzasz, no cóż. Na koniec, coś Ty się tej Chelsea tak uczepił?
AnonimowyPowrot
09-12-2009, 15:36
Problemy w defensywie, to ma aktualnie United :D
Tak w ogóle, to drużyny z Hiszpanii mają z reguły słaby blok defensywy (w porównaniu do innych formacji, bo zaraz ktoś mi wyjedzie, że przecież w Grecji mają gorszych obrońców). Taki urok ich ligi, ciężko to porównywać.
Pan i Wladca
09-12-2009, 22:45
Coś tym chłopakom z Arsenalu nie idzie ostatnio :>
Bardzo dobra gra Rubin Kazan O.O ! Gdydy tylko przy 40% akcji uderzali odrazu, nie podawajac, to by był o wiele ciekawszy wynik.
Bramka Balotelliego 8o8o
Może jestem porażający, ale mogę się opierać na zwykłych statystykach i nikt mi tego nie zabroni. Moim zdaniem Real ma gigantyczne problemy w defensywie, a Ty raczej się z tym nie zgadzasz, no cóż. Na koniec, coś Ty się tej Chelsea tak uczepił?
A ty co tak uczepiłeś się Realu? Poza tym polecam czasem obejrzeć sobie jakis mecz Realu, ja czasem oglądam Chelsea i nie jest aż tak źle.
Xendriel
10-12-2009, 15:24
Chyba teraz, bo ja wcześniej próbowałem i sorry, ale tego nie dało się oglądać. Każdy grał jak chciał. Teraz kiedy wrócił Cristiano jest nieco lepiej, ale i tak IMO Kaka to kupa kasy wyrzucona w błoto.
ale i tak IMO Kaka to kupa kasy wyrzucona w błoto.
Exactly, Kaka był wart tych pieniędzy jakieś 2-3 lata temu, a przecież w ostatnim sezonie rozgrywanym przez Milan już nie zachwycał. Bezsensowne posunięcie.
Exactly, Kaka był wart tych pieniędzy jakieś 2-3 lata temu, a przecież w ostatnim sezonie rozgrywanym przez Milan już nie zachwycał. Bezsensowne posunięcie.
To norma w transferach Realu, tak naprawdę każda gwiazda która przechodzi do tej drużyny kończy tam swoją karierę już po jednym sezonie czy maksymalnie dwóch.
Nie zawsze, ale z reguły już tak jest. Perez przeważnie wyrzuca kase w błoto.
Duch Niespokojny
11-12-2009, 12:19
Coś tym chłopakom z Arsenalu nie idzie ostatnio :>
Skład na mecz z Olympiacosem:
Fabiański Łukasz
Gilbert Kerrea
Cruise Thomas
Silvestre Mikaël
Bartley Kyle
Song Alexandre
Ramsey Aaron
Wilshere Jack (Sunu Gilles 76')
Mérida Fran
Vela Carlos
Walcott Theo
Rezerwa:
Mannone Vito
Eastmond Craig
Ayling Luke
Coquelin Francis
Randall Mark
Sunu Gilles
A i tak przegrali tylko 0:1 na wyjeździe.
Capality
11-12-2009, 17:18
a dzisiaj KSW, za kim sie stawiacie?
Kikuslav
11-12-2009, 17:49
a dzisiaj KSW, za kim sie stawiacie?
za Najmanem. mimo, ze go nie lubie bo bardziej showmeni niż się bije, napewno potrafi więcej niż Pudzian. (ktorego lubie)
AnonimowyPowrot
11-12-2009, 19:21
Nie znam się w ogóle, ale jestem za Pudzianem. Wydaje mi się, że jego zwycięstwo jest bardzo realne.
nie czaje tego MMA, tbh myslalem, ze troche bardziej efektowne toto bedzie. Wacznalem dwie walki i jednak wole plejnac sobie w WoWa, wroce na Pudziana ;p
nie czaje tego MMA, tbh myslalem, ze troche bardziej efektowne toto bedzie. Wacznalem dwie walki i jednak wole plejnac sobie w WoWa, wroce na Pudziana ;p
Bardziej efektowny to jest wrestling :D
A z prawdziwego bicia, to chyba najciekawsza jest formula "Pride".
Co do dzisiejszej walki wieczoru - jestem za Pudzianem, ale obawiam sie, ze Najman moze to wygrac :P
o kurwa ;ddddddd No autentycznie za glowe sie zlapalem jak Pudzian ruszyl na Najmana ;d Zajebiste 15 sekund ;]
Włączyłem telewizor bo walka niby stulecia. Włączam a tu jakiś goryl napierdziela jakiegoś chłopaka... i to jest walka stulecia?
@edit
XXX 0:01:27
najman cos zgubił na ringu dlatego wszedl :)
bardzo dobrze podsumowane ;]
PenerRab
12-12-2009, 00:03
Ta duża szmata wygrała :/
A gdzie pas Polsatu?! :\\\
K.Jay
Komisarz1
12-12-2009, 00:05
Hahahaa Jaka Kur Wa Szajba Hahahaha 4 Kopy I Gg Xd!
Ta duża szmata wygrała :/
Powiedz mu to w twarz
chcialbym tylko powiedziec ze Pudzian pokazal klase, ze po tak latwo wygranej walce nie jechal po Najmanie jak po szmacie, co tbh troche mu sie nalezalo. A to, ze tlukli sie na powaznie, to mozna powiedziec po tym, ze jak Najman walil lapa o mate ze sie poddaje, to Pudzian dalej go na*******al ;] Sedzia niech sie cieszy ze sam nie wylapal strzala, bo roznie to sie moglo skonczyc ;b
kamosblue
12-12-2009, 00:11
pudzian sie nie pierdoli widac
Najkrótsza "walka stulecia" w tym stuleciu?
To wyglądało bardziej jak rozróba w barze niż jak walka ; )
Duch Niespokojny
12-12-2009, 00:22
Powtórka, jeśli ktoś nie widział:
http://www.youtube.com/watch?v=PQ-bnSLuX9M
Kikuslav
12-12-2009, 00:30
yhym. a teraz... kto zgadnie o czym jest co drugi demot w poczekalni?
RZEŹNIA.
jeden najman < jedna gołota.
Coś mało efektowny ten sport. Ale fajnie, że Pudzian wygrał.
A gdzie pas Polsatu?! :\\\
K.Jay
bardziej bym się martwił brakiem Ibisza.
Kikuslav
12-12-2009, 00:44
yhym. a teraz... kto zgadnie o czym jest co drugi demot w poczekalni?
RZEŹNIA.
jeden najman < jedna gołota.
@Litawor
bo w Polsce dopiero raczkuje pod względem widowiskowym. momentami gdy ogladalem publicznośc, myslalem, ze to jakas kpina.
Walka Bedorfa była niesamowita. Szkoda, ze dostał kontuzji...
@
Mów co chcesz, ale Mroczek był gwiazdą wieczoru XDDDDDD
Padłem na widok Mroczka nagrywającego walkę kamerą :D
Padłem na widok Mroczka nagrywającego walkę kamerą :D
To nie tylko ja ? XD
ja kminiłem kto to obok Mroczka stoi xDDD Mucha czy Urbańska... minęło 15 min, obczajam opisy na gadu a tu :
"Najbardziej z całej gali podobały mi się piersi Edyty Herbuś"
xDddd
Capality
12-12-2009, 01:45
az mnie bolalo jak Pudzian zaczal kopac
ale najman wpieprz dostal
Wylansowany
12-12-2009, 10:02
Pudzian rzeczywiście ma przyszłość w tym MMA (czy w czymś tam). Wątpię, żeby ktoś w Polsce odważył się z nim stanąć do pojedynku, ale na świecie na pewno jest grupka takich osób, więc możemy być świadkami jeszcze wielu spektakularnych zwycięstw Pudziana.
Pandabear
12-12-2009, 10:11
az mnie bolalo jak Pudzian zaczal kopac
Co prawda to prawda :D
Powiem tak, super finezyjne to nie bylo ale sorry - rozgromil rywala. Dobrze wczesniej na konferencji powiedzial, o zderzeniu lokomotywy z fiacikiem xd Nie wiem co najman myslal, wchodzac na ring ani po tym jak z niego schodzil, ale napewno zapamieta dzien wyzwania pudziana jako jedna z pomylek jego zycia :P Mam nadzieje, ze pudzian potrenuje jeszcze technike i zwyciezy, jak powiedzial pan up, spektakularnie nie raz :)
AnonimowyPowrot
12-12-2009, 10:15
nie bylo zadnej niespodzianki, wiec kazdy powinien sie cieszyc podwojnie : D chyba nikt nie wierzyl w zwyciestwo najmana (nie mowie tu o kibicowaniu mu, chociaz takich tez nie znam).
http://www.weszlo.com/news/4161
PUDZIAN DO REPRY!:D
Zabrakło mu trochę techniki,ale dobrze że wygrał Pudzian =] 4 low kicki w to samo udo = się z tym że po około 1-max 2h Najman nie stanie już na nogę.
Pierwsze moje zawody w MMA z czym się równało pierwsza walka z publicznością też była stresująca i też odkładało się technike na drugi plan a bardziej leciało żeby "zajebać".Fajnie sie uczy od samego Mameda w klubie =]
Jaką ty technikę chciałeś widzieć, jak Najman fruwał po ringu, a Mariusz musiał gonić? xD Ciśnienie mu podkoczyło, dobrze, że sędzia nie wyłapał. : ))))
Re.Down
Chyba żartujesz...
Aha, widzę edita. :')
@UP Taką że gdyby było technicznie przy każdym low kicku by pamiętał aby osłonić twarz.Ale i tak by mu to nie pomogło nic gdyby Pudzian szedł na niego powoli bez gardy.
ogladam ta walke raz za razem i jedno mnie jeszcze smieszy - komentator. "Alez spokoj i determinacja Pudzianowskiego". Pol sekundy pozniej - slepa furia ;d
nie ma sie czym jarac, najman to najman, zobaczymy jak sobie poradzi w nastepnej walce, jesli bedzie mial dobrego rywala to bedzie mozna oceniac czy jest z niego dobry material na fightera czy nie
@edit
zauwazcie ze po niecalej minucie walki pudzian dyszal jak smok, z taka kondycja wiele nie zwojuje, ale jesli bedzie ostro trenowal to powinno byc ok
Pan i Wladca
12-12-2009, 12:57
Lubie Pudziana ale jakoś tak cepowato lał tego Najmana. Porównując do innych walk tamtego wieczoru, serio wyglądało to jak bójka pod blokiem. Najman narobił od razu w gacie i odklepał. Tak nawet trochę mi się go szkoda zrobiło jak wypowiadał się po walce - nie wiedział co powiedzieć :<
No nic, dzisiaj kolejny wieczór sportowy Real - Valencia :>
jak wypowiadał się po walce - nie wiedział co powiedzieć :<
Nie wiem czemu. Najpierw się chwalił jak głupi że zmiecie Pudziana a tu zonk padł w 44 sekundy.
Piękna walka i tyle.
Nie wiem czemu. Najpierw się chwalił jak głupi że zmiecie Pudziana a tu zonk padł w 44 sekundy.
Piękna walka i tyle.
Najpierw się chwalił, a po walce 'strategia była taka, żeby wytrzymać tą minutę'.
Mazur199
12-12-2009, 14:45
Jeśli pudzian w zawodach strongmenow podnosił cięzary po 300kg to pomyślcie jaka ma siłe gdy kogoś powali na ziemie i zablokuje mu ruchy rąk, jak taki ktoś ma sie uwolnic z tak potęznego scisku? zwroccie jeszcze uwage jak silne byly te low-kicki pudziana , najman wrecz fruwał
btw najlepiej ogladac takie widowiska z pubach , reakcja naje*anego tłumu = bezcenna
@up
Dokładnie, ja byłem w klubie to nawet nie słyszałem komentatora.
@pudzian
Szkoda, że lowkicki pudziana nie miały żadnej techniki, strach pomyśleć jaką moc miałyby gdyby skręcał biodra podczas kopnięć. Anyway, przegrana Nejmana była pewna od momentu jego wejścia na gale (chodzi konkretnie o te gwizdy). Nawet nie macie pojęcia jak to stresuje, szczególnie gdy doda się do tego fakt, że walczysz z najsilniejszym człowiekiem świata. Zauważcie, że po rozpoczęciu walki pudzian spokojnie podszedł na środek, a Nejman latał wokół lin, poprostu taka presja, że bał się podejść. Zakładałem zwycięstwo pudziana, ale obstawiałem, że nastąpi dopiero gdy zejdzie z Nejmanem do parteru. Myśle, że tych lowkicków nie spodziewał się prawie nikt, szczególnie, że Pudzianowski na nagrywanych sparingach ćwiczył tylko uderzenia. Dobra, zaskakująca taktyka.
CytrynowySorbet
12-12-2009, 15:10
Od teraz Najman będzie znany jako "Ten, co padł na cztery kopy" :\
Nie wiem co było bardziej beznadziejne. Walka Pudzian vs Testosteron (ROFL) czy ta pierwsza walka, której 90% był parter....
Nie wiem co było bardziej beznadziejne. Walka Pudzian vs Testosteron (ROFL) czy ta pierwsza walka, której 90% był parter....
El Testosteron* : D Co do walki wieczoru to nie skomentuje, bo każdy może mieć własną opinie, ale co złego jest w walce w parterze? Może nie wygląda tak efektownie jak się tak ściskają, ale to jest właśnie MMA.
Od parteru sa zapasy, nie wiem po co na sile je tu wpychac, niby to mieszane sztui walki, ale bez parteru ten sport bylby bardziej widowiskowy i popularny, chetnie bym wtedy go ogladal, a jak mam patrzec jak 2 facetow lezy na sobie piec minut w pozycji na misjonarza to mi sie odechciewa...
Tak z innej beczki, to Bayern chyba znów w siebie wierzy. Po 57 minutach prowadzi już 5:0.
Dark Sven
12-12-2009, 21:26
http://www.youtube.com/watch?v=6_WG8ja8hg0
@down x4
A może... Faktycznie, ja usłyszałem co innego, ale to raczej ze względu na brak znajomości w tych tematach. Moja wina!
Pan i Wladca
12-12-2009, 21:35
United dostali od Aston villi w pupke 0:1 :<
Duch Niespokojny
12-12-2009, 21:49
Od parteru sa zapasy, nie wiem po co na sile je tu wpychac, niby to mieszane sztui walki, ale bez parteru ten sport bylby bardziej widowiskowy i popularny, chetnie bym wtedy go ogladal, a jak mam patrzec jak 2 facetow lezy na sobie piec minut w pozycji na misjonarza to mi sie odechciewa...
Kickboxing w takim razie cię powinien zadowolić
spider-bialystok
12-12-2009, 21:52
Piękna walka i tyle.
Piekna to byla walka Fedor vs CropCop a to byla zwyczajna kopanina.
http://www.youtube.com/watch?v=6_WG8ja8hg0 (http://urlguard.net/l/http://www.youtube.com/watch?v=6_WG8ja8hg0)
0:38 jako podsumowanie ; D
"Hammerfisty spadaja na glowe Najmana" - nie widze w tym nic podsumowujacego. Juz predzej "ale zadyma" or smth.
Bayern chyba w koncu zaczyna wracac na wlasciwy tor, bo zagrali dwa bardzo dobre mecze w ciagu tygodnia, co nie przytrafilo im sie od daaawna. Zima prawdopodobnie odejdzie Klose (podobno chce go Hamburg, i podobno on sam wcale nie mowi im nie), na 100% odejdzie Toni. Zostanie wiec Gomez i mlody Muller, ale przydalby sie jeszcze ktos trzeci, w razie kontuzji.
ManUtd epicko zlamilo. Zamiast wykorzystac wpadke Czelsi i dogonic ich w tabeli, to oni frajersko przegrywaja u siebie...
Juve do przerwy w dupke ze slabym Bari, wyczuwam kryzys. Ferrara chyba powoli moze zaczac sie pakowac.
W NBA Gortat gra coraz mniej i nie zapowiada sie, aby wkrotce to sie mialo zmienic. Poczatek sezonu niezly, ale teraz, kiedy wszyscy w Orlando sa zdolni do gry, nie wyglada to dla Polaka najlepiej. Teoretycznie juz w srode moglby zmienic team, ale szefowie Magic nie chca go oddac, wiec wyglada na to ze Marcin musi spiac poslady i starac sie jeszcze bardziej.
Philadelphia = L12... mujborze, mialem nadzieje ze po przyjsciu Iversona w koncu zaczna wygrywac, ale raczej sie na to nie zanosi :/ W tej chwili moj <3 team = 3 najgorszy team w calej lidze... jak nie zaczna grac tak, jak powinni, to bej bej playoffs 2010...
AnonimowyPowrot
13-12-2009, 09:38
Tego nie rozumiem. Praktycznie 70% posiadanie piłki, przewaga w statystykach pod chyba każdym względem, a taka kupa. Boże. Oni nie potrafią bramki zdobyć? To, że stracą było bardzo prawdopodobne, ale i tak zadecydowały błędy indywidualne (najpierw to, z jaką łatwością Young zgubił Fletchera, a później "główka" Browna).
@hoomik > Bayern
A Olic? Nie oglądam Bawarczyków, ale wydawało mi się, że powinien grać tam w ataku, gdyż skrzydła mają dobrze obstawione.
ggostekxd
13-12-2009, 09:53
Ale Serie A wyrównane. Na tą chwilę 5 klubów ma 24 punkty! A to oznacza że taka 10 Sampdoria może po tej kolejce być na 4 miejscu (awans o 6 pozycji)
@Anonimowy
A. Young ostatnio złapał wiatru w żagle, także nie dziw się, że zjechał drewnianego Fletchera. Miałem przeczucie że The Villans wygrają, bo coś imo ManU nie ma ostatnio formy, a do tego dochodzą te roszady ze składem.
K.Jay
AnonimowyPowrot
13-12-2009, 10:13
Nie mają formy? Hehe, nie wiesz co mówisz. Popatrz, na ostatnie mecze, a dopiero później oceniaj formę. Tu nie trafiłeś. Roszady, jak to nazwałeś, mi się podobają. Owszem, nie zawsze, ale ogólnie jestem za tym, żeby zbyt wiele nie zmieniać w tej kwestii. Skuteczność za to zabija. Gdyby w drugiej połowie zagrał Owen, a nie Roo, to wynik byłby pozytywny. Berbatov też mnie rozczarował, mimo, że bardzo go sobie cenię.
@hoomik > Bayern
A Olic? Nie oglądam Bawarczyków, ale wydawało mi się, że powinien grać tam w ataku, gdyż skrzydła mają dobrze obstawione.
no w tej chwili to Olic gra w ataku a Muller na skrzydle, ale nie wyobrazam sobie jak van Gaal chce zawojowac Lige Mistrzow takim zestawieniem. Jezeli w koncu zdrowy bedzie Ribery (chyba sie nie doczekam ;) i Robben (ale tak w pelni, na wyjsciowy sklad) to skrzydla beda epic mocne, i komus te pilki trzeba dogrywac. Chociaz przyznaje - obecna forma Olicia jestem bardzo mocno zaskoczony. Ciekawe jak dlugo ja utrzyma. Priorytetem natomiast powinno byc sciagniecie stopera. To co wyprawia Demichelis to jest istny sabotaz. Jego postawa najlepiej swiadczy jak wielkim bledem bylo to, ze zrezygnowano z Lucio...
Mi chodzi o to, że ManU nie gra tak jak kiedyś. Czegoś im imo brakuje (nie mówię tu o braku CR).
K.Jay
AnonimowyPowrot
13-12-2009, 14:33
Mi chodzi o to, że ManU nie gra tak jak kiedyś. Czegoś im imo brakuje (nie mówię tu o braku CR).
K.Jay
Czy ja wiem... Ciężko ocenić. Skuteczność moim zdaniem jest największym mankamentem. Przydałby się jeden dobry skrzydłowy. Taki jak dajmy na to wspomniany Young. Valencia mi odpowiada, Giggs jest niestety za stary. Chyba, że Obertan będzie grał już tylko lepiej.
jakosiara
13-12-2009, 15:40
No a dla Pepe koniec sezonu. Jak Perez nie zakupi jakiegoś OŚ to nie będzie za ciekawie, niezbyt widzi mi się Metzelder jako 3. obrońca...
Straznik Monopolowego
13-12-2009, 15:41
Dziwne ze zaden "wierny fan barcy" sie nie wypowie o 3ptk dostarczonych przez sedziego
Xendriel
13-12-2009, 16:41
No a dla Pepe koniec sezonu. Jak Perez nie zakupi jakiegoś OŚ to nie będzie za ciekawie, niezbyt widzi mi się Metzelder jako 3. obrońca...
Ciekawe czy znajdzie kogoś kto będzie wstanie zastąpić Portugalczyka i grać w LM? Swoją drogą bardzo ładny mecz rozegrał wczoraj Real, ale ich pojedynki z Valencią zawsze są emocjonujące.
Dziwne ze zaden "wierny fan barcy" sie nie wypowie o 3ptk dostarczonych przez sedziego
ależ proszę wierny fanatyku joha i arsenalu.
jestem zażenowany, zdruzgotany i zniesmaczony zachowaniem xaviego, który notabene jest moim idolem i wzorem piłkarskim. postąpił jak postąpił, nie pochwalam tego, ale błędy sędziego to element piłki nożnej.
swoją drogą ibrahimovic ładnie przylutował.
co do meczu realu to nieźle zagrali-fakt, ale z drugiej strony gra valencii też nie była zła. szkoda, że remisu nie było.
najlepsza była zdziwiona mina Xaviego, gdy zobaczył, że sędzia dał się na to nabrać
co tu komentować? karny z kapelusza, mecz bez historii
No Barca miała farta. Ogólnie to jak tu powiedział użytkownik powyżej - mecz bez historii. Świetny mecz na Mestalla. A ManU plecki. Arsenal aktualnie leje 1:2 Liverpool. Joh pewnie paznokcie z emocji obgryza...
jakosiara
13-12-2009, 20:02
Ciekawe czy znajdzie kogoś kto będzie wstanie zastąpić Portugalczyka i grać w LM? Swoją drogą bardzo ładny mecz rozegrał wczoraj Real, ale ich pojedynki z Valencią zawsze są emocjonujące.
Raczej byłby potrzebny rezerwowy. Garay jest dobrym obrońcom, ale jak ktoś z dwójki: Albiol-Garay nie będzie mógł zagrać, to będzi musiał grać Metzelder
DZAJKSON
13-12-2009, 20:47
Hehe Milan znow mecz w plecy i to jeszcze u siebie ze slabym palermo:)
Hehe, po 11 meczach z rzędu bez porażki. W końcu to musiało nadejść.
Berbatov
14-12-2009, 19:39
Szkoda, szkoda, szkoda! Można było doskoczyć na te kilka punktów do Interu, który notabene też punkty stracił, i zrobić tą Serie A nieco ciekawszą. A na San Siro znakomity mecz w wykonaniu Palermo.
A za tydzień wyprawa do Florencji. Jak się nie pozbierają może być ciężko. Ale się pozbierają.
Lot, widziałeś jakie jaja? Berlusconi w łeb dostał. Ponoć od rywala politycznego, ale z własnych źródeł wiem, że od wściekłego sympatyka Milanu. Owy kibic krzyczał coś w stylu: "Chcemy Dzeko, Fabregasai przedłużenia kontraktu z Gattuso!". Efekty zajścia widać już dzisiaj - Gattuso w Milanie do 2012 roku. Czyżby snajper BiH oraz rozgrywający Arsenalu zawitali do Mediolanu już zimą? Edin to kwestia 25 milionów. Za to z Cescem może być gorzej. Ponoć Yoh się nie zgadza :( .
Widziałem, może Berlu rzeczywiście w końcu przejrzy na oczy. Z takim rozgrywającym jak Fabregas i umocnieniem trochę lini defensywnej, myślę, że nie byłoby problemu ze zdobyciem Scudetta. Niestety, możemy jedynie pomarzyć o takim zawodniku :p O Dzeko też nie ma co myśleć, przyjdzie przecież Adiyiah, więc nie ma więcej miejsca dla piłkarza spoza UE. No, chyba że Adiyiah zostanie wypożyczony, co jest wielce prawdopodobne. Na razie nie ma co gdybać, zobaczymy co się stanie w zimowym okienku transferowym. Mam nadzieję tylko, że T. Silva jak najszybciej wróci do pierwszego składu, bo z Kaładze/Favallim nie będzie za ciekawie.
Arka_Sath_Wielki
14-12-2009, 21:08
Czytelnik katalońskiego Sportu przesłał redakcji zdjęcie, na którym wyraźnie jest pokazane, jak Baena ciągnie Xaviego za koszulkę.
Według dziennikarzy gazety oznacza to koniec dyskusji na temat słuszności decyzji sędziego. Zrzut ekranu rozwiera wątpliwości - cała sytuacja miała miejsce w polu karnym, a więc za faul na pochodzącym z Terrasy zawodniku Barcelonie należał się rzut karny.
http://img697.imageshack.us/img697/3396/30002.jpg
[fcbarca.com]
kthxbye. ;)
Articuno
14-12-2009, 22:25
O Dzeko też nie ma co myśleć, przyjdzie przecież Adiyiah, więc nie ma więcej miejsca dla piłkarza spoza UE.
To jak to jest, Inter ma przecież 15 zawodników spoza UE?
jakosiara
14-12-2009, 22:33
O ile się nie mylę można sprowadzać tylko 1 zawodnika spoza UE na sezon(bynajmniej w FMie tak było)
W jednym sezonie w Serie A do klubu może przyjść dwóch zawodników spoza UE.
Capality
15-12-2009, 00:56
O ile się nie mylę można sprowadzać tylko 1 zawodnika spoza UE na sezon(bynajmniej w FMie tak było)
bynajmniej =/= przynajmniej
kthxbye. ;)
To zwracam honor. Barca wygrała zasłużenie.
kthxbye. ;)
Właśnie coś mi nie pasowało z Xavim on gra fair więc raczej nie przewrócił by się ,żeby wymusić karnego.
AnonimowyPowrot
17-12-2009, 08:39
Chce się komusz szukać posta Yoha, który wyśmiewa United po nieudanym meczu z Burnley? :cup:
Klęska City : o Ale Tott miecie w tym sezonie. Wreszcie mają szansę na LM takie, o jakich mówią, ale i tak im się pewnie nie uda.
ggostekxd
17-12-2009, 17:03
Hehe Milan znow mecz w plecy i to jeszcze u siebie ze slabym palermo:)
Pokasz mi jakąś serię przegranych w ostatnich kilku meczach żeby uzywać "znow"
A że Juve przejebało z Bari a Inter z Atalantą remis to nie widzisz???
Szkoda że Wolves oddało Manchesterowi mecz. Trener Wilków wypuścił 9 rezerwowych zawodników tłumacząc że reszta ekipy jest zmęczona batalią z Tottenhamem ( wygraną 1-0 ).
Wenger dobrze powiedział 'Będziemy musieli rywalizować z Man United przez 37 kolejek zamiast przez 38' :p
Milan z Manchesterem w 1/8 finału, Chelsea z Interem, a Fiorentina gra z Bayernem. Będzie ciekawie.
AnonimowyPowrot
18-12-2009, 15:41
Nie mogę się doczekać Beckhama! To będzie wielki powrót. BECKS <3
@Down
Nie ma to jak bycie optymistą :D
Pan i Wladca
18-12-2009, 15:56
Coś mi się wydaje, że Lyon zjedzie Real i będzie po frytkach :<
kurde wszedłem na stronkę Interu z ciekawości a tu załamanie, płacz i przygotowania do kolejnego sezonu Ligi Mistrzów :confused:
moim zdaniem szanse w dwumeczu inter-chelsea 50/50
chelsea/inter? 80/20
chelsea jeszcze kilka tygodni temu była najlepiej grającym klubem w europie (teraz nie wiem, bo ich nie oglądam, ale sądząc po wynikach jest malutki kryzysik) i jestem pewien, że niedługo wyjdą z ww 'kryzysiku' i będą grać bardzo skutecznie. a interowi w europejskich pucharach nie wiedzie się dobrze od zawsze, więc raczej nic z chelsea nie ugra
Ja bym wcale nie był takim optymistą przed Inter-Chelsea. Jeżeli Chelsea podejdzie jednak z dużym respektem to mimo wszystko wygra. Najbardziej mnie cieszy Milan-ManU. A w następnej rundzie chciałbym zobaczyć Real-ManU.
Arka_Sath_Wielki
19-12-2009, 11:26
Mam dziwne przeczucie, że Barca wygra u siebie 1:0 a na wyjeździe zremisuje 1-1, nie wiem czemu. Real odpada - 1/8 fatum.
@edit
Polecam dzisiaj obejrzeć finał KMŚ. Barca wyjdzie strasznie nakręcona, Messi jest w formie, to będzie piękny mecz. Dla tych co mają cyfre + => orange sport (chyba kanał 66). Dla tych co nie mają pozostaje marny PolGol (http://yourtv.com.pl/viewpage.php?page_id=16). Słaba jakość ale będzie z orange sport pewnie, to komentarz po polsku chociaż. 17:00 - siadamy i oglądamy.
Boston Celtics 97 - 98 Philadelphia 76ers ;o
Philadelphia = 1 wygrana w ostatnich 13 meczach
Boston = streak W11
Szkoda ze Iverson znowu kontuzjowany...
Boston Celtics 97 - 98 Philadelphia 76ers ;o
Philadelphia = 1 wygrana w ostatnich 13 meczach
Boston = streak W11
Szkoda ze Iverson znowu kontuzjowany...
W końcu Brand zagrał tak, jak powinien grać. Dobra postawa Iguodali. Jednak z całego meczu najbardziej podobał mi się koleś co trafił z połowy i jeszcze za to zgarnął 15000$. :D
@topic
Liverpool haha. :D
K.Jay
Bez kitu, Bayern 60 min i już 4:0. Współczuję Fiorentinie.
na Fiorentine zdrowy juz bedzie Ribery, czyli epicka sila na skrzydlach Ribery-Robben.
No Milan Fiorentina ciekawy meczyk może być ; )
Manchester tymczasem już 2-0 w dupę z Fulham, ocb? ; o
Manchester tymczasem już 2-0 w dupę z Fulham, ocb? ; o
Carrick - De Laet - Fletcher - Evra. Taka obrona to nie obrona.
K.Jay
AnonimowyPowrot
19-12-2009, 17:32
walic juz ta obrone, nigdy nie bylem tak negatywnie nastawiony do calej druzyny -.- omfg
duff - finish him ;[
#up
Nie "walić już tą obronę" ;p.
Nawet nie wiedziałem, że tak wygląda ; /.
Articuno
19-12-2009, 18:02
Dlaczego Benitez(!!!!!) i Ciro Ferrara wciąż trzymają swe posadki? Co do tego pierwszego to nie moja sprawa, nawet mi to na rękę, że Liverpool popada w przeciętność.
K.Jay, a 0 zdobytych bramek to też wina obrony?
AnonimowyPowrot
19-12-2009, 18:11
boze, walic beniteza - pierwszy raz pragne transferow na old trafford w tym sezonie! trzeba zmian i tyle.
chociaz fakt, ze w liverpoolu graja takie bolki jak dossena czy insua dodaje otuchy...
@up
badz co badz fulham jest dosc dobra druzyna, wynik 0:0 nie bylby wcale taki najgorszy, tymbardziej, ze to ich teren. jednak jak sam wspomnialem - w tym meczu nikt sie nie popisal.
Berbatov
19-12-2009, 18:39
Fatalna postawa Diabłów, znakomity mecz Fulham. A najgorsze jest to, że odwołali mecz we Florencji pomiędzyy Fiorentiną a Milanem. I co ja teraz będę robił cały wieczór?
Chyba obejrzę "Wimbledon" z Dunst i się upiję.
Dopisek: Nie, najpierw się upiję.
W ManU szpital. 7 obrońców kontuzjowanych, także wynik nie dziwi. Ale mimo to, Fulham nie jest jakąś tam kosmiczną drużyną, a gracze pokroju Carricka czy Fletchera powinni poradzić sobie z napastnikami londyńskiej drużyny. Alex powinien poszukać solidnych, doświadczonych obrońców lub młodych żądnych sukcesów 20~ latków. Imo Pique powinien wrócić na Old Trafford.
K.Jay
AnonimowyPowrot
19-12-2009, 18:49
W ManU szpital. 7 obrońców kontuzjowanych, także wynik nie dziwi. Ale mimo to, Fulham nie jest jakąś tam kosmiczną drużyną, a gracze pokroju Carricka czy Fletchera powinni poradzić sobie z napastnikami londyńskiej drużyny. Alex powinien poszukać solidnych, doświadczonych obrońców lub młodych żądnych sukcesów 20~ latków. Imo Pique powinien wrócić na Old Trafford.
K.Jay
pique? nieee, dziekuje....
Xendriel
19-12-2009, 19:36
No i udało się. Barcelona klubowym mistrzem świata:)
Barca w końcu dała radę.
2-1. ; dd
Ależ mi brakowało tych emocji!: D
Pan i Wladca
19-12-2009, 20:51
Messi ma przyszywaną głowę, że klatą strzelał? :>
Arka_Sath_Wielki
19-12-2009, 21:28
Campeones! Nowa karta w historii zapisana. Barca udowodniła, że nie tylko w fifie da się wygrać wszystko. Visca el Barca!
@edit
zaraz się tu zlecą sezonowcy
Viva la Barca!
To teraz tylko niech jako pierwsi wygrają dwa razy pod rząd ligę mistrzów i jesteśmy w domu ;).
Visca el Barca! Bądź co bądź, sezonowcy na razie się nie zjawili.
K.Jay
Pan i Wladca
19-12-2009, 22:51
Real - Zaragoza 4-0 do przerwy :> 2x Higuain i 2x Van Der Vaart
StrzelecKorbel
19-12-2009, 23:02
Dlaczego Benitez(!!!!!) i Ciro Ferrara wciąż trzymają swe posadki?
Bo Benitez to diabeł!
Messi mi zaimponował tym trafieniem... A Barcelona wygrywa wszystko co sie da w jednym sezonie. Guardiola już wszystko wygrał, nie ma po co być trenerem... JOKE
@edit
A galaktyczni wojownicy leją swojego imiennika 6:0. Pikniś i groźnoryjek dokładają 2 w drugiej połowie.
Straznik Monopolowego
20-12-2009, 01:59
Visca el Barca! Bądź co bądź, sezonowcy na razie się nie zjawili.
K.Jay
Ja juz widze przynajmniej 3
AnonimowyPowrot
20-12-2009, 08:12
Ja juz widze przynajmniej 3
ja, ty i kto jest trzeci?
Pan i Wladca
20-12-2009, 11:33
Pikniś tak zakręcił, że obrońcy o swojego bramkarza się obijali :>
łapcie zajebistego gola. Chociaż jak pewnie zajarzycie, że strzelił go piłkarz z Realu Madryt to odejmiecie mu 10 pktów na starcie
http://www.youtube.com/watch?v=YmJPjUOPIxc
AnonimowyPowrot
20-12-2009, 12:15
Oglądałem go wcześniej. Nawet, nawet. Ciekawi mnie jedno - czy chciał tak zrobić :D Na pierwszy rzut oka wyglądało to troszkę jak przypadek, ale na powtórkach widać, że to była precyzja. Gratuluje. Nie tylko bramki, ale i całej drużynie wyniku. Chociaż na pewno w tym sezonie padną (jeśli jeszcze nie padły) ładniejsze, w dużych ilościach (nie mówie tylko o Realu).
BTW. Nawet nie wchodziłem w link, ale domyślam się, że to druga bramka Higuaina?
Chociaż jak pewnie zajarzycie, że strzelił go piłkarz z Realu Madryt to odejmiecie mu 10 pktów na starcie
Piłkarz RM = -10 do respektu. Ale bramka ładna.
K.Jay
Pan i Wladca
20-12-2009, 14:49
Zizou wciąż strzela :>
http://w614.wrzuta.pl/film/aosPRRFNi2k/zizou
Higuain to kocur, już mówiłem że imponuję mi zdecydowanie bardziej niz reszta Królewskich ^^,
p.s ciekawe czy Chelsea dziś wykorzysta szanse. :p
w koncu Zidane to obok prawdziwego Ronaldo najlepszy pilkarz ever ;d
Articuno
20-12-2009, 17:01
Juventus przegrywa z ostatnią w tabeli Katanią, na trybunach dzieje się wiele(m.in. transparenty w stronę decyzyjnych i odwrócenie się plecami do boiska), a i tak Ciro zostanie na stanowisku. Od bohatera do zera................
To nie ma przypadkiem kilku miesięcy?
@down
no niby dodane 6 tygodni temu, ale coś mi się wydaje, że sporo dawniej. Ale bramka jak za starych dobrych czasów.
Tak swoją drogą apropo bramki to ciekawe czy Kuszczak w końcu wyśle Van Der Sara na koniec kariery.
Pan i Wladca
20-12-2009, 22:01
Nie pamiętam dokładnie, ale jakiś miesiąc temu ten mecz był, także nie tak dawno :>
„Wykluczone, by Chelsea bała się Interu, ponieważ to grupa zwycięzców, która gra ze sobą od 2004 roku. Co najwyżej mogą przeklinać los, że nie dał im łatwiejszego przeciwnika od nas.″ - Jose Mourinho.
No to się zaczęły gry słowne Mourinho. Słowa ładne, aczkolwiek można je interpretować na różny sposób.
Xendriel
22-12-2009, 12:43
http://www.fifa.com/mm/document/classic/awards/01/15/14/83/resultsfwpg09menforfifa.com.pdf
Tu macie podane kto na kogo głosował przy wyborze piłkarza roku. Dodam tylko, że niektóre głosy typu Terry lub Kaka na pierwszym miejscu są po prostu śmieszne.
Tam jakiś koleś na Diego głosował na pierwszym miejscu, lmao. W ogóle, czemu Polska nie głosowała?
@up
Mnie to tam jakoś w ogóle, ale to w ogóle nie zdziwiło :P. Kilka osób na Drogbę głosowało z jakiej paki ja się pytam?! Już prędzej Lampard według mnie niż on (jeśli mowa o kandydacie z Chelsea) albo Terry ale to obrońca więc trudno o taką nagrodę dla niego.
Duch Niespokojny
22-12-2009, 16:44
I to jest właśnie głupie - czemu obrońcy niby mają być dyskryminowani?
Pan i Wladca
22-12-2009, 16:57
Bo są najmniej widoczni... poza tym dlaczego każdy pisany jest w kolejności "nazwisko i imię" a tylko piękniś odwrotnie tzn. bez nazwiska ;>
AnonimowyPowrot
22-12-2009, 17:00
ahahaha, komentarze na realmadrid.pl sa zalosne ; d
pique/pepe > vidic
chyba kazdy > alves
jeszcze wiecej wszystkich (W TYM FORLAN) > torres
lassana diarra i alonso > gerrard
kaka > all
omfg, nie czytajcie tego, ahahahhaha ; ddddd
"vidic jest beznadziejny! co on tu robi, rotfl!!!!1111111 evra to samo! widac, ze spisek!"
; d
"gdzie jest kaka? przeciez on jest wspanialy!"
to samo ; oooooooooo
z drugiej strony komentarze o tym, ze van der sar w ubieglym (no, prawie) roku byl najlepszy sa tez mocno przesadzone. szczegolnie, jesli chodzi o koncowke....
@2 Up
Ciężko wyróżnić obrońcę, gdyż jego nie poprą, oczywiście, statystyki. Musiałby naprawdę pokazać się z dobrej strony, a do tego wygrać coś (dodatkowo z drużyną, w której nie ma zbyt wiele gwiazd). Mają po prostu o wiele trudniej. Bramkarze też nie mają łatwego życia, jeśli patrzeć na to z tej strony. Zresztą, takie plebiscyty nie są warte zbyt wiele, ot - ciekawostka.
Terry głosował na Ballacka, haha :D Nie ma co ukrywać, każdy faworyzował swoich (jeśli miał taką możliwość, chociaż Niemiec dostał - przynajmniej moim zdaniem - zaskakującą ilość głosów).
@Up
WTF?
Bo są najmniej widoczni... poza tym dlaczego każdy pisany jest w kolejności "nazwisko i imię" a tylko piękniś odwrotnie tzn. bez nazwiska ;>
Niby racja ale to nie przeszkodziło Cannavaro otrzymać 3 lata temu tytuł najlepszego piłkarza roku ;).
Pan i Wladca
22-12-2009, 18:12
No widzisz bo się wyróżniał, wg. mnie Roberto Carlos również powinien taka nagrodę dostać no ale niestety kiedy grał w Realu miał znacznie "silniejszych" przeciwników (Figo - Ronaldo - Zidane) kolejno zdobywali nagrodę FIFA. (to były czasy :<)
No widzisz bo się wyróżniał, wg. mnie Roberto Carlos również powinien taka nagrodę dostać no ale niestety kiedy grał w Realu miał znacznie "silniejszych" przeciwników (Figo - Ronaldo - Zidane) kolejno zdobywali nagrodę FIFA. (to były czasy :<)
Tak pamiętam jakie oburzenie było z mojej strony (9lat) kiedy Luis Figo zdradził Barcelonę i przeszedł do Realu. Tak naprawdę w ciągu ostatniich 15 lat Cannavaro jest ostatnim obrońcą który dostał Złotą Piłkę tak to chyba w 1996 obrońca Borussi też otrzymał, nie pamiętam ,,nicku" ;).
Swoją drogą to i tak byłem zdziwiony, że Cannavaro wtedy wygrał imo że na mundialu po prostu wymiatał. Co do Carlosa to też uważam, że zasłużył, ale w tamtych czasach... ;]
A w Polskiej lidze wg mnie transfer sezonu. Pomocnik Bate Borysów, któremu ów zespół zawdzięczał lige mistrzów w lechu Poznań. Po raz drugi w tym sezonie działacze lecha mają u mnie +.
@down
No nie róbmy sobie jaj, zawodnik z Katalońskiej młodzieżówki mógłby być w naszej lidze prawdziwym piłkarzem przez wielkie P. A temu pomocnikowi daje pół sezonu, może cały. Potem odejdzie na zachód.
o transferze sezonu, to się raczej mówi po kilku spotkaniach (zawsze może się przytrafić dłuższa kontuzja albo coś i jest dupa), a ja mam lekkie uprzedzenie do białoruskich piłkarzy (Hleb)
I znow Ross Brawn w duecie z Schumacherem beda walczyc o mistrzostwo, szykuje sie ciekawy sezon
Krivets dobry grajek, nawet w FMie ładnie wymiatał :D
Lampard wybrany graczem dekady Premier League. W sumie sprawiedliwie, i nawet się cieszę... w końcu mój ulubiony piłkarz. A tak obiektywniej, jedynym bardzo poważnym zagrożeniem był Ryan Giggs i wcale bym się nie zdziwił gdyby on zgarnął to wyróżnienie...
Podczas wyboru wzięto pod uwagę liczbę występów od 1 stycznia 2000, wygrane mecze drużyny danego zawodnika, liczbe goli i asyst.
Pan i Wladca
25-12-2009, 19:57
http://w36.wrzuta.pl/film/8dCF8tb3wgT/ronaldo_kaka_christmas jakie głupki haha
widać, że się dogadują :> kilka wcześniej wywiadów oglądałem i też oni dwaj siedzieli i ryli z siebie nawzajem :>
Padłem. :D Kaka wyglądał jakby nie wiedział, z czego CR się śmieje. :D
K.Jay
nemelza3
25-12-2009, 20:41
Ireneusz Gryboś w niedzielę wylatuje do Grecji. Tym samym raczej upada sprawa transferu piłkarza do Zagłębia Sosnowiec.
- Nie chcę na razie mówić o jaki zespół chodzi, o którą ligę - stwierdza. - Powiem tylko, że w znalezieniu klubu w Grecji pomaga mi dobry kolega. W niedzielę wylatuję z Polski - dodaje.
Wiele wskazywało, że nowym pracodawcą Grybosia będzie Zagłębie Sosnowiec. Piłkarz Stali rozegrał w wymienionej drużynie dwa sparingi, w których strzelił 4 gole. Stal od początku zapowiadała, że nie będzie robić piłkarzowi, który ma ważny kontrakt, problemów z odejściem, ale interesuje ją konkretna kwota w zamian. Zagłębie podjęło rozmowy, sugerując wypożyczenie piłkarza. Stal nie mówiła nie, ale do dalszych negocjacji nie doszło.
- Zagłębie miało się odezwać w poniedziałek, ale telefon milczy - mówi Jacek Szczepaniak, prezes sekcji piłki nożnej Stali.
Sam zawodnik miał ochotę grać w sosnowieckiej ekipie, ale dłużej czekać już nie mógł.
- Oferta Zagłębia była ciekawa, ale wygląda, że kluby nie dojdą do porozumienia. Podejrzewam, że Zagłębie znalazło kogoś innego na moje miejsce, albo zwyczajnie odpuścili temat. Tak czy owak nie chcę dłużej tkwić w niepewności. Chciałbym się rozwijać i szukam nowych opcji. W niedziele lecę do Grecji. Na ile? Pojęcia w tej chwili nie mam. Raczej na pewno będę tam witał nowy rok - dodał piłkarz.
Działacze Stali wiedzą o planach swojego piłkarza.
- Sytuacja jest jasna. Mogę odejść, ale tylko wtedy, jeśli Stal otrzyma za mnie określoną kwotę - zaznaczył Gryboś.
źródło: Nowiny
Nasz czołowy snajper szuka klubu w Grecji, wielka szansa, że dołączy do Rogera i będzie siedział z nim na ławce w AEK Ateny.
Straznik Monopolowego
26-12-2009, 15:33
No i sie Hill-Wood zdenerwowal =D
http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=30155
http://www.kanonierzy.com/shownews_id-14545_Peter-Hill-Wood-o-transferze-Fabregasa-do-Barcelony.shtml
Ja tam wierze bardziej w ta 2 wersje wypowiedzi ale i tak przekaz jest ten sam - Barcelna ma najebane, tam jeszcze chyba sprzataczki sie nie wypowiadaly o Cescu i jego "Dna Barcy" (Chociaz on tam gral przez 3 lata gdzie w Arsenalu jest juz 7). Na miescu Hill-Wooda wycenil bym Cesca na 70 mln i jak maja ochote to niech go kupuja bo jak slysze komentarze w stylu "20 mln max w koncu to nasz wychowanek" to mi sie smiac chce
Xendriel
26-12-2009, 16:25
Prezesi mogą sobie mówić, ale i tak decydujący głos w tej sprawie będzie miał Cesc. Jak będzie chciał to odejdzie. Jednak jeżeli cena przekroczy 40mln, to sorry ale wole Gourcuffa.
edit. Teraz zważywszy na wybory prezydenckie w Barcelonie, bardzo prawdopodobne jest, że Fabregas będzie obietnicą wyborczą któregoś z kandydatów.
Straznik Monopolowego
26-12-2009, 17:03
Prezesi mogą sobie mówić, ale i tak decydujący głos w tej sprawie będzie miał Cesc. Jak będzie chciał to odejdzie.
No Ribery wkoncu tez chcial i odszedl
A Chelsea znowu gubi ptk, w tym sezonie PL jest bardzo wyrownana szkoda tylko ze to nie ze wzgledu na sile ligowych sredniakow tylko poprostu wielka czworka jest wyjatkowo slaba
Yoh Asakura
26-12-2009, 20:05
Lampard wybrany graczem dekady Premier League. W sumie sprawiedliwie, i nawet się cieszę... w końcu mój ulubiony piłkarz. A tak obiektywniej, jedynym bardzo poważnym zagrożeniem był Ryan Giggs i wcale bym się nie zdziwił gdyby on zgarnął to wyróżnienie...
Lamps graczem dekady? Za co? Za pobieranie za wysokiej tygodniówki?
@Cesc do Barcy:
Za dwa lata i owszem. Znacznie bardziej wolę Ramseya, który jest fighterem, a nie pitką, która najpierw prowokuje, a potem ucieka do sędziego.
@top:
Chelsea znowu gubi punkty, jak odejdzie Drogba będzie jeszcze gorzej. Grali dobrze głównie dzięki niemu - forma minęła, to Chelsea cieniuje.
Lamps graczem dekady? Za co? Za pobieranie za wysokiej tygodniówki?
Choćby za rozegranie największej liczby meczów z pośród wszystkich graczy Premier League od 1 stycznia 2000r.
Choćby za zanotowanie największej liczby zwycięstw w meczach ze swoim udziałem.
Choćby za posiadanie na swoim koncie drugiego miejsca w klasyfikacji asyst oraz 4 w tabeli strzelców (Dostrzeż że Lampard to pomocnik).
Mało? Jeśli tak to rzeczywiście graczem dekady powinien zostać Carlos Vela.
p.s cieszę się że wróciłeś :*
ZapodajMuze
27-12-2009, 01:21
Dla mnie Cristiano powinien dostac nagrode najwiekszej parowy dekady , z racji ze 10 lat temu byl bardziej meski niz dzis .
Yoh Asakura
27-12-2009, 01:30
Choćby za rozegranie największej liczby meczów z pośród wszystkich graczy Premier League od 1 stycznia 2000r.
Jakość, nie ilość.
Choćby za zanotowanie największej liczby zwycięstw w meczach ze swoim udziałem.
I? Przecież w WHU nie szło mu wybitnie, a jego początki w Chelsea to też nic specjalnego. Lamps to late bloomer i na pewno nie zasłużył na tę nagrodę.
Choćby za posiadanie na swoim koncie drugiego miejsca w klasyfikacji asyst oraz 4 w tabeli strzelców (Dostrzeż że Lampard to pomocnik).
Jak mówimy o asystach, to Lamps tutaj może takiemu Bergkampowi co najwyżej possać. Cesc w tym samym wieku co Lamps będzie miał znacznie więcej asyst w lidze.
Mało? Jeśli tak to rzeczywiście graczem dekady powinien zostać Carlos Vela.
Oczywiście, że mało. Nie chcę mi się rzucać nazwiskami, ale danie tej nagrody Lampsowi było nie na miejscu.
Pan i Wladca
27-12-2009, 01:32
@2xup
Powiedział co wiedział...
Słyszeliście o pomyśle Wengera na kopanie piłki z autu? Bajer...
Wenger ma fajne pomysły. Co sezon ściąga jakichś murzynków z ambicjami (:D), którzy mają wywalczyć mistrzostwo, a gdy teraz się zorientował że to nie działa, to chcę się podratować autami z nogi. Brawo Arsene. Btw. Wg mnie graczem dekady powinien zostać Giggs, który w ostatnim czasie wygrał więcej nagród niż Chelsea wygrała mistrzostw odkąd zawitał u nich Roman.
K.Jay
Jak mówimy o asystach, to Lamps tutaj może takiemu Bergkampowi co najwyżej possać. Cesc w tym samym wieku co Lamps będzie miał znacznie więcej asyst w lidze.
Oczywiście, że mało. Nie chcę mi się rzucać nazwiskami, ale danie tej nagrody Lampsowi było nie na miejscu.
Co ma Bergkamp do tej dekady? Fabregas? Możliwe, ale co z tego?
Ja Ci mogę rzucić nazwiskami... Steven Gerrard, Jimmy Carragher, Ryan Giggs.
Yoh możesz mi zarzucić brak obiektywizmu, ale moim zdaniem Lampard to właśnie jeden z tych piłkarzy który na to wyróżnienie zasłużył.
@up. Giggs. Owszem, myślę że spokojnie mógłby otrzymać ta nagrodę jednak uważam że podczas wyboru wzięli pod uwagę to że Ryan brylował w latach (1990-2005 - tu możecie mnie poprawić nie jestem pewien ) a właśnie podczas połowy tej dekady jego występy stały się mnie reguralne, z powodu wieku częściej wchodził z ławki itd. I to mogło być kluczowe przy wyborze. : P
Gierubesoen
27-12-2009, 13:18
Lampard, Gerrard, Giggs, Terry, na siłe można by upchnąć takich piłkarzy jak Scholes, Keane, Henry czy Owen ale to już mocno naciągane ;p
Yoh Asakura
27-12-2009, 13:36
Wenger ma fajne pomysły. Co sezon ściąga jakichś murzynków z ambicjami (:D), którzy mają wywalczyć mistrzostwo, a gdy teraz się zorientował że to nie działa, to chcę się podratować autami z nogi. Brawo Arsene. Btw. Wg mnie graczem dekady powinien zostać Giggs, który w ostatnim czasie wygrał więcej nagród niż Chelsea wygrała mistrzostw odkąd zawitał u nich Roman.
K.Jay
Jestem przyzwyczajony do tego, że pies szczeka czasem i bez powodu, więc oleję twoją wypowiedź.
Wypowiedź Wengera pochodzi ze świątecznego czatu, w którym kibice zadawali mu pytania, a on na nie odpowiadał. Ofc wywiad miał charakter luźny i dość żartobliwy, a Wenger spytany oto, co chciałby zmienić, odpowiedział, że fajne byłyby auty wznawiane nogą. I tyle. Ale oczywiście banda idiotów musi sobie dorabiać ideologię i rozdmuchiwać cała sprawę.
Ja Ci mogę rzucić nazwiskami... Steven Gerrard, Jimmy Carragher, Ryan Giggs.
Carragher? :D
Yoh możesz mi zarzucić brak obiektywizmu, ale moim zdaniem Lampard to właśnie jeden z tych piłkarzy który na to wyróżnienie zasłużył.
Już bym to wolał dać Gerrardowi, chociaż to pinda i diver
Lampard, Gerrard, Giggs, Terry, na siłe można by upchnąć takich piłkarzy jak Scholes, Keane, Henry czy Owen ale to już mocno naciągane ;p
Rotfl, Scholes? Ten mierny piłkarzyna, który karierę powinien zakończyć ładnych kilka lat temu?
Gierubesoen
27-12-2009, 13:37
Rotfl, Scholes? Ten mierny piłkarzyna, który karierę powinien zakończyć ładnych kilka lat temu?
Prędzej on niż Bergkamp czy Vieira
@up. Giggs. Owszem, myślę że spokojnie mógłby otrzymać ta nagrodę jednak uważam że podczas wyboru wzięli pod uwagę to że Ryan brylował w latach (1990-2005 - tu możecie mnie poprawić nie jestem pewien ) a właśnie podczas połowy tej dekady jego występy stały się mnie reguralne, z powodu wieku częściej wchodził z ławki itd. I to mogło być kluczowe przy wyborze. : P
Ryan od początku sezonu 2000/01 zagrał łącznie w 273 meczach ligowych, co daje średnią ok. 30 meczy na sezon. Giggs regularnie gra od sezonu 1991/92, także w tym aspekcie to Giggs > Lampard (który gra regularnie od sezonu 1997/98). Ale patrząc na występy pod względem zasad plebiscytu, to Frank minimalnie wygrywa. Jeśli chodzi o gole, to Lampard jest bardziej bramkostrzelny od Ryana, gdyż gra jako ofensywny pomocnik, a Giggs na lewym skrzydle bardziej nastawiony jest na podawanie do kolegów, wypracowywanie akcji i rozciąganie gry. Tutaj z większą przewagą wygrywa Lampard. Patrząc na pozycję w drużynie, to Giggs bije Franka na głowę. Także Lampard minimalnie lepszy od Giggsa, ale trzeba przyznać że uczciwie. ;)
@Yoh
Spójrz prawdzie w oczy. Obecny Arsenal to niezdeterminowane pipki, które co sezon mają jakieś tam ambicje na mistrzostwo, jednak tego nie wykorzystują. Może jak karne będą z ręki to wygrają Emirates Cup.
K.Jay
Yoh Asakura
27-12-2009, 13:43
Prędzej on niż Bergkamp czy Vieira
Przez cały przekrój swojej kariery Bergkamp i Vieira byli zawsze o 5 klas lepsi od Scholesa. No i Bergkamp nigdy nie dostał reda za granie w siatke ;)
Btw:
Dyskutowałem z kolegą, kibicem Cracovii - czyli Żydem - na temat budowy naszych (Wisły i pasów) nowych stadionów. Grzesiek dowodził, że ich będzie ładniejszy, bo na elewacji wejściowej będą super podświetlane logo i napisy.
Niestety mina mocno mu zrzedła, gdy poinformowałem go, że napisu jednak nie będzie, bo policja już go wykopała gdzieś pod Toruniem.
:D :D :D
@Yoh
Spójrz prawdzie w oczy. Obecny Arsenal to niezdeterminowane pipki, które co sezon mają jakieś tam ambicje na mistrzostwo, jednak tego nie wykorzystują. Może jak karne będą z ręki to wygrają Emirates Cup.
Fabregas i owszem, jest pitką. Ale Arsh, Nasri, Rosicky, Gallas, Verma, nawet ten blond-homo Almunia nie dadzą sobie pluć w twarz. Podobał mi się bardzo rajd Almunii spod swojej bramki w okolice pola karnego Hull, byle tylko dorwać Hunta i mu coś zrobić.
Reasumując: odchodzi Cesc, Vermaelen kapitanem, problem pitki w Arsenalu rozwiązany. Ale na to jeszcze 2 lata, wtedy Ramsey będzie gotowy do gry, a to Brytol. Nie da sobą pomiatać.
Chociaż w sumie Fabregas już Ballackowi w twarzyczkę napluł ;)
chciałbyś, żeby odszedł 'najlepszy pomocnik świata', tylko dlatego, że jest cipką?
Yoh Asakura
27-12-2009, 14:10
Gdybym mógł wymienić Fabregasa na Flaminiego, zrobiłbym to.
Xendriel
27-12-2009, 14:17
Widzę, że bardzo doceniasz to co Cesc robi dla Arsenalu w tym sezonie.
Berbatov
27-12-2009, 15:14
Lampard najlepszym piłkarzem dekady? Nawet nie słyszałem o takim wyróżnieniu, niemniej - zgadzam się. Szkoda, że Ronaldo nie trafił do United dwa sezony wcześniej, bo to Portugalczyk cieszyłby się teraz z tego tytułu.
Ramsey piłkarzem na miarę Fabregasa? Oglądałem go w Arsenalu i powiem tylko, że kariera w Boltonie to maksimum dla tego zawodnika. Co jest w sumie bardzo na wyrost patrząc na to, co wielki Jay Jay Okocha w tej drużynie wyprawiał. Vermaelen kapitanem Arsenalu? Może za parę lat, zanim przejdzie do Manchesteru City bądź Portsmouth.
Edit: Hasło "5 klas lepszy" jest bez pokrycia. Paul Scholes był znakomitym piłkarzem. Teraz służy Manchesterowi jako świetny zmiennik, klasowe uzupełnienie składu. Nie sądzę, że Arsen Wenger nie chciałby mieć takiego gracza w swoich szeregach.
Yoh Asakura
27-12-2009, 15:27
Widzę, że bardzo doceniasz to co Cesc robi dla Arsenalu w tym sezonie.
Gardzę jego zachowaniem, ot co.
eraz służy Manchesterowi jako świetny zmiennik, klasowe uzupełnienie składu
HAHAHAHA :D
Nom, szczególnie Fulham mu wyszło - determinacja na poziomie leminga, szybkość zerowa, przepchnąłby go bark w bark nawet dzieciak z podstawówki. Rudy już kompletnie niczym nie dysponuje, ten gość karierę powinien zakończyć po meczu z Barceloną na OT w LM w sezonie 07/08.
@Arsenal - Villa:
Diaby MotM. To co robi z obrońcami jest niesamowite. Cudowna technika, siła Pudziana, tylko nie ma komu podać. Jak Wenger kupi Carltona Cole'a zimą, to drżyjcie wszyscy obrońcy świata.
Lampard najlepszym piłkarzem dekady? Nawet nie słyszałem o takim wyróżnieniu, niemniej - zgadzam się. Szkoda, że Ronaldo nie trafił do United dwa sezony wcześniej, bo to Portugalczyk cieszyłby się teraz z tego tytułu.
Czym niby C. Ronaldo miałby sobie zasłużyć na to miano? Lampard i Giggs są o niebo lepsi od tego cheatera. To że ktoś strzela dużo goli i ***** Paris Hilton*, nie znaczy że jest piłkarzem doskonałym. :\ * - nie wiem czemu to napisałem. :f
K.Jay
Berbatov
27-12-2009, 15:57
HAHAHAHA :D
Nom, szczególnie Fulham mu wyszło - determinacja na poziomie leminga, szybkość zerowa, przepchnąłby go bark w bark nawet dzieciak z podstawówki. Rudy już kompletnie niczym nie dysponuje, ten gość karierę powinien zakończyć po meczu z Barceloną na OT w LM w sezonie 07/08. Jak dla mnie Paul może występować do 40. Ten sezon jest przeciętny w wykonaniu całego Manchesteru United, bo jest to sezon przejściowy. Manchester jest teraz na tym etapie z którego nie wyszedł Arsenal po odejściu Henrego. Po sprzedaży Ronaldo zespół szuka nowego lidera, ulega wewnętrznemu przegrupowaniu. Pewnie w styczniowym okienku ktoś jeszcze do tego składu zostanie dokupiony. Może Silva (chociaż ja jestem wielkim fanem talentu Ribberego)? Po trzech latach panowania na Wyspach, kilka wpadek jak ta z Fulham czy Burnley można przeboleć. Tym bardziej że jestem pewny powrotu na szczyt w kolejnych latach.
Czym niby C. Ronaldo miałby sobie zasłużyć na to miano? Lampard i Giggs są o niebo lepsi od tego cheatera. To że ktoś strzela dużo goli i ***** Paris Hilton*, nie znaczy że jest piłkarzem doskonałym. :\ * - n
W czym jest lepszy? Przede wszystkim szybkościowo, Portugalczyk to jeden z najszybszych zawodników świata,a już na pewno najlepszy pod względem dryblingu na szybkości. Poza tym Ronaldo lepiej gra również głową w odróżnieniu od wymienionych przez ciebie zawodników. Do tego doskonała precyzja oraz technika. Ciągu na bramkę oraz ogromu zdobywanych goli też nie można Portugalczykowi odmówić. Gole zapewniają zwycięstwa, które są gwarantem 3 punktów na plus do ligowej tabeli. Piekarze Arsenal zaraz się o tym przekonają jeżeli nie znajdą drogi do bramki Aston Villi. Nie odbieram nic Giggsowi, bo to jeden z moich ulubionych graczy Manchesteru. Nie mogę jednak się zgodzić, że jest lepszy od Ronaldo. Bo nie jest...
Nie mogę jednak się zgodzić, że jest lepszy od Ronaldo. Bo nie jest...
Mi chodziło o dekadę, nie całokształt. Btw. "Pitka" strzeliła gola na 1:0.
@edit
Na 2:0.
K.Jay
Berbatov
27-12-2009, 16:16
Gole cipek nie mają pewnie żadnego znaczenia dla Yoha. Dopóki nie walnie bramki jakiś inny zawodnik, jest 0:0.
Edit: 1:0. Udało się.
Yoh Asakura
27-12-2009, 16:29
Wali mnie United i Scholes, to ich problem, że trzymają w składzie takich piłkarzy. Mi wystarczy fakt, że tam, gdzie przegrywała Chelsea, w dupę dostawało United, Arsenal spokojnie wygrywa 3:0 :cup:
którego nie wyszedł Arsenal po odejściu Henrego
Masz na myśli sezon 07/08, w którym sędziowie ukradli Arsenalowi mistrzostwo popełniając skandaliczną ilość błędów na korzyść rywali, gwiżdżąc m.in. spalone w sytuacji, w której obrońca Boro podawał piłkę do Adebayora?
Ale odnośnie sędziowanie - jest coś takiego jak karma - w tym sezonie arbitrowie są naprawdę świetni. W dzisiejszym meczu z Villą Dowd był po prostu doskonały.
Berbatov
27-12-2009, 16:35
Masz na myśli sezon 07/08, w którym sędziowie ukradli Arsenalowi mistrzostwo popełniając skandaliczną ilość błędów na korzyść rywali, gwiżdżąc m.in. spalone w sytuacji, w której obrońca Boro podawał piłkę do Adebayora? Cytując Jacka Gmocha: "Hłe, hłe hłe" .
Yoh Asakura
27-12-2009, 16:39
Parafrazując klasyka: "Jeżeli Berbatov tego nie dostrzega, to już prywatna sprawa Berbatova. Widocznie Berbatov nie jest inteligentny."
Berbatov
27-12-2009, 16:45
Twoje porażki z sobą to nie jest mój problem, D'oh, znaczy - Yoh!
Cytując:
Z Yohem się nie rozmawia, z niego się śmieje.
AHAHAAHAHA CO ZA POCISK XDDDDDDDDDDDDDDDd
tenskniem misiaczqi =*
K.Jay
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydarzenia/Ligi-zagraniczne/S%C4%99dzia-Ovrebo-mia%C5%82-do%C5%9B%C4%87-i-wst%C4%85pi%C5%82-do-zakonu.html
Overbo przyznaje się do wszystkich błędów ; )
Tu jeden cytat:
'Szukałem wyjaśnienia mojego zachowania na Stamford Bridge, ale nie znalazłem go ani w dziełach Freuda, ani żadnego z wielkich autorów.'
Yoh Asakura
28-12-2009, 14:22
Overbo przyznaje się do wszystkich błędów ; )
Tu jeden cytat:
'Szukałem wyjaśnienia mojego zachowania na Stamford Bridge, ale nie znalazłem go ani w dziełach Freuda, ani żadnego z wielkich autorów.'
Maggic, ty naprawdę durny jesteś, przecież to prima aprilis! Ja nie mogę, jaki retard, zrobi wszystko, byle tylko usprawiedliwić żałosne porażki Chelsea! :baby::baby::baby::baby:
Przecież na pierwszy rzut oka widać, że to ironia.
@down
Bardzo możliwe.
Maggic, ty naprawdę durny jesteś, przecież to prima aprilis! Ja nie mogę, jaki retard, zrobi wszystko, byle tylko usprawiedliwić żałosne porażki Chelsea! :baby::baby::baby::baby:
Już nie mówię kto płaczę, kiedy Arsenal "traci gola przez sędziego". :baby: Loser.
@up
Yoh rzucił ostatnim okiem i nie wiedział że to ironia. :\\\
K.Jay
Nie spodziewałem się, że uda się w tak banalny sposób spowodować że zaczniesz we mnie mięsem rzucać. łał :baby:
SzeryFFF
28-12-2009, 16:14
Chelsea coś nie pokazuje klasy. Początek sezonu bardzo dobrze im szedł. Właśnie przegrywają 0:1 z Fulham. Stracili bramkę w 3 min.
Berbatov
28-12-2009, 16:48
Arsenal przegrał w tym sezonie z City, z United i bardzo wyraźnie przerżnął z Chelsea... a mimo to niebawem ujrzymy go na pozycji lidera. Jaki z tego wniosek? Chyba prosty, Arsenal nie traci punktów w meczach w których gra z ogórkami. A przecież generalnie od lat mówi się że tytuły w ligach zdobywa się mniej tracąc na kelnerach od głównych rywali. Głównych rywali, od których Arsenal zagarnia regularne cięgi.
Jeszcze odnośnie ciągłego zwalanie porażek z przeszłości na sędziów. Michael Ballack, gracz The Blues, przed półfinałowym meczem z Koreą Północną na Mundialu 2002 został zapytany: "A co jeżeli sędziowie będą sprzyjać gospodarzom? Co, jeżeli nie uznają wam prawidłowo zdobytej bramki?", odpowiedział: "Będziemy strzelać kolejne, aż któreś uznać już nie będą mogli". Słowa Ballego bardzo przypadły mi go gustu. I do końca ukształtowały mój pogląd na błędy sędziów. Albo jesteś na tyle dobry i wygrywasz mimo wszystko albo nie.
Dodam, że Niemcy ograły Koreę 1:0 po bramce właśnie aktualnego zawodnika Chelsea.
Yoh Asakura
28-12-2009, 16:58
Już nie mówię kto płaczę, kiedy Arsenal "traci gola przez sędziego". :baby: Loser.
Teraz potwierdziłeś, że moje negatywne zdanie o tobie nie jest wzięte z dupy :cup:
Arsenal przegrał w tym sezonie z City, z United i bardzo wyraźnie przerżnął z Chelsea... a mimo to niebawem ujrzymy go na pozycji lidera. Jaki z tego wniosek? Chyba prosty, Arsenal nie traci punktów w meczach w których gra z ogórkami. A przecież generalnie od lat mówi się że tytuły w ligach zdobywa się mniej tracąc na kelnerach od głównych rywali. Głównych rywali, od których Arsenal zagarnia regularne cięgi.
Arsenal ma po prostu najlepszą ofensywę (co udowodniłem ileś postów wstecz), defensywę, która w gorących chwilach jednak potrafi utrzymać prowadzenie (Fulham, Birmingham, Villa właśnie i kilka innych), ale jednak wybitna nie jest (chociaż para stoperów Gallas - Verminator jest cudowna <3) i to właśnie decyduje o tym, że w przypadku dużego kryzysu Chelsea (0:1 do połowy z Fulham i nic nie wskazuje na to, żeby Chelsea miała wygrać), to Arsenal jest głównym kandydatem do zdobycia mistrzostwa. United odpada - za słaba pomoc, zdziesiątkowana obrona, a w napadzie tylko jeden klasowy gracz. To za mało. Fulham na Craven Cottage zjadło United właśnie w pomocy. Nie będę się po raz enty rozpisywał o tym, że Nasri, Cesc, Arsza (jedzie do mnie koszuleczka wyjazdowa z Arshavinem <3) i reszta tej kompanii jest lepsza od Valencii, Carricka, Fletchera i Giggsa, bo to wychodzi w praktyce. Arsenal ma zaległy mecz i jeśli zdobędzie 3 punkty, wyprzedzi United. Chelsea na PNA straci Drogsa, Essiena (i tak jest kontuzjowany), Kalou i Mikela. Deco ciągle trwa nad łożem chorego ojca, więc grać nie będzie. Kto im tam zostaje? Lampard i Ballack. A Ballack udowadnia właśnie w meczu z Fulham, że to już najwyższy czas na emeryturkę w MLS u boku Ljungberga. Arsenalowi ucieknie tylko (w sumie aż) Song i Eboue, ale Songa z powodzeniem w destrukcji może zastąpić Ramsey, który w meczu z bykami z Wolves naprawdę dobrze radził sobie w destrukcji (kit z tym, że nie potrafił dokładnie podać, może zrobił komuś footjoba i się go nogi nie słuchały). Mało tego - zespół, który w nowy rok wchodził na pozycji lidera, bardzo rzadko tę pozycję utrzymywał do końca sezonu.
Tak więc już niedługo Arsenal zajmie 1 miejsce i wątpię, żeby je oddał. Szczególnie zważywszy na to, że w styczniu wracają kluczowi zawodnicy (Rosa, Clichy, Bendtner), a Wenger na poważnie wziął się za poszukiwania nowego napastnika.
Fatalna pierwsza połowa w wykonaniu Chelsea, to nie jest ta drużyna z przed 2 miesięcy ; oo
Yoh Asakura
28-12-2009, 17:08
Fatalna pierwsza połowa w wykonaniu Chelsea, to nie jest ta drużyna z przed 2 miesięcy ; oo
W sezonie 07/08 taką samą zadyszkę złapał w bardzo podobnym okresie Arsenal. Nie wróże pierwszego miejsca Chelsea, United na pewno nie zdobędzie 4 mistrzostwa z rzędu. Po stracie Van Persiego zwątpiłem w szansę na mistrza, ale teraz odzyskuję wiarę - głównym kandydatem jest aktualnie Arsenal :)
Berbatov
28-12-2009, 17:18
Chelsea jeszcze wróci na właściwe tory. Essiena czy Drogbę można zastąpić. A i nie sądzę, że w styczniu tylko Arsenal poszuka wzmocnień. Chamakh? Najlepszy wybór. Jednak wątpię w Arsenal. Kilka potknięć, gorsze 2-3 tygodnie i pilność Chelsea i już mamy powrót The Blues na fotel lidera. The Blues, którzy mimo obecnie tragicznej postawy są dla mnie faworytem do tytułu. Marzec/kwiecień przyniesie jak zwykle najwięcej odpowiedzi.
Yoh Asakura
28-12-2009, 17:27
Najlepszym wyborem jest C. Cole albo Jones z Sunderlandu.
głównym kandydatem jest aktualnie Arsenal :)
chyba w FM...
Yoh Asakura
28-12-2009, 17:57
chyba w FM...
Odpowiedziałbym ci, ale ty masz większe zmartwienia na głowie - m.in. zainteresowanie Bayernu Babelem :D
Druga połowa nieznacznie lepsza. Zdecydowanie na + zaangażowanie i oczywiście wynik. Nic więcej.
Chelsea 2-1 Fulham
Xendriel
28-12-2009, 18:15
Jeżeli Chelsea w styczniu kupi Aguero, to marnie widzę szanse Arsenalu na mistrza;)
Yoh Asakura
28-12-2009, 18:30
Aguero nie będzie już tak świetny w Premier League. To mięczak. Na miejscu Chelsea wolałbym Dżeko kupić.
Poza tym, Sergio jest strasznie przereklamowany.
Berbatov
28-12-2009, 19:15
Fernando Torres też miał sobie nie poradzić...
Z boisk Serie A. Po wyrzuceniu olbrzymich pieniędzy na Quaresmę czy Manciniego teraz Inter za darmo przygarną Gorana Pandeva, któremu prezes Lazio, kompletny idiota, zabrał pół roku gry w piłkę zawieszając zawodnika za brak chęci przedłużenia kontraktu. To już nawet w Polsce takie sytuacje rozwiązuje się w cywilizowany sposób (czyt. wystawiając zawodnika z kończącym się kontraktem na listę transferową, żeby choć trochę zyskać na jego odejściu). Widocznie panu Lotito udało się wypaść gorzej nawet od naszych rodzimych działaczy. Wielki wyczyn! Niemniej, kilka lat oglądania Serie A dają mi powody sądzić, że Pandev to najlepszy "transfer" Interu od sprowadzenia Ibry czy Maicona. Bardzo solidny zawodnik, który godnie zastąpi Eto'o gdy ten pojedzie na PNA, ale również powinien sprowadzić się w koncepcji 433, którą Mou chciał grać od samego przyjścia do Mediolanu (stąd transfery Quaresmy i Manciniego). Gdy Inter naprawdę się wzmacnia i powoli kroczy po kolejne z rzędu Scudetto, Milan sięga po Milana Jovanovica. Serbskiego napastnika Standardu Liege. Jeszcze 2-3 lata temu takie posunięcie bym wykpił, a raczej kpić bym nie miał z czego, bo kandydatur takich graczy nawet się nie rozważało, to teraz czekam na Serba. Zobaczymy co sobą zaprezentuje. Nie liczę na coś spektakularnego. Przynajmniej na przyzwoite odciążanie pary bocznych napastników - Ronaldinho i Pato. Jovanovicowi jeszcze nikt w zęby nie zajrzał, wiec na dzień dzisiejszy jako pewnik można ogłosić powrót Beckhama. Na razie.
Trzeci w tabeli Juventus rozgląda się za środkowymi pomocnikami. Po transferowym niewypale w postacie Felipe Melo (o którego fatalności może świadczyć fakt, że przy nim Poulsen to rewelacyjny grajek) padają takie nazwiska jak D'Agostino z Udinese czy Ledesma (drugi grajek który ma na pieńku z panem Lotito). Interesujące postacie. Ciekawe tylko, czy po ewentualnym przyjściu do Juventusu nie zapomną jak się gra w piłkę, wzorem Tiago Mendesa czy wspomnianego Felipe Melo.
Szykuje się ciekawe okienko transferowe. Czekam jeszcze na posunięcia Fiorentiny i Romy (Luca Toni?).
Yoh Asakura
28-12-2009, 19:29
I Torres tak wspaniale sobie radzi, że jego Liverpool zajmuje miejsce tuż nad Birmingham B)
Berbatov
28-12-2009, 19:41
W tym sezonie cały Lpool cieniuje. Torresa w tym akurat wina najmniejsza.
Yoh Asakura
28-12-2009, 19:46
Skoro cały Liverpool cieniuje, to i Torres cieniuje - ergo, nie daje sobie rady B)
Ciekawe, co taka potega jak Fabregas by zrobil, jakby gral w reprezentacji Polski. Ah, no tak, ME i MŚ mamy pewne, jestes idiota Yoh :-).
Czekam jeszcze na posunięcia Fiorentiny i Romy (Luca Toni?).Toni na 100% w Romie. Jego nie chca w Bayernie (a raczej van Gaal go nie chce), on sam zostac tez nie chce, Roma stawia go jako cel transferowy nr 1... musialby stac sie cud, zeby ten transfer nie doszedl do skutku.
Yoh ja wiem ze ty sobie zartujesz z tym Torresem, ale srsly... twoj fanboyizm jest dla mnie nie do ogarniecia ;) Tak slepo zapatrzonego fanatyka jeszcze nie spotkalem, nawet w moim miejscowym KK, ktory wydawal mi sie szczytem.
O co bet ze Arsenal i tak nie bedzie wyzej niz na 3 miejscu na koniec sezonu?
Berbatov
28-12-2009, 20:09
A czemu Torres cieniuje? Bo od odejścia Xabiego nikt nie czuje się odpowiedzialny wziąć na siebie rozegrania piłki. Wprawdzie Fernando Torres to fantastyczny napastnik, jednak sam sobie piłki nie poda (bo to tylko Ibrahimovic potrafi).
Yoh Asakura
28-12-2009, 20:26
Ciekawe, co taka potega jak Fabregas by zrobil, jakby gral w reprezentacji Polski. Ah, no tak, ME i MŚ mamy pewne, jestes idiota Yoh :-).
Twierdzisz, że w Liverpoolu tylko Torres jest klasowym zawodnikiem? To prędzej ty jesteś idiotą.
Popatrz na Arshavina, który w zeszłym sezonie grał pośród samych nieudaczników i w pojedynkę udawało mu się wygrywać spotkania. B)
A co byś chciał?
A co byś chciał?
50 pln i mamy deal
I Torres tak wspaniale sobie radzi, że jego Liverpool zajmuje miejsce tuż nad Birmingham B)
a propo Birmingham, warto zaznaczyć że Ci panowie od 11 spotkań nie przegrali meczu, grają bardzo dobry football i naprawdę podoba mi się ich zaangażowanie. Wygrane z Tottenhamem, Liverpoolem, remis z Chelsea.
Naprawdę jestem pod wrażeniem ; - )
Yoh Asakura
28-12-2009, 20:57
50 pln i mamy deal
Zbieram na Mass Effecta 2, srry
napisz yohowi, ze dalej pomiedzy takimi gra, ale teraz troche sie wybielila sytuacja u nich ;[ tzn wyjasnila i dlatego maja farta wiekszego niz przedtem
xddd bla bla lol lol sialala
Articuno
28-12-2009, 22:08
Trzeci w tabeli Juventus rozgląda się za środkowymi pomocnikami. Po transferowym niewypale w postacie Felipe Melo (o którego fatalności może świadczyć fakt, że przy nim Poulsen to rewelacyjny grajek) padają takie nazwiska jak D'Agostino z Udinese czy Ledesma (drugi grajek który ma na pieńku z panem Lotito). Interesujące postacie. Ciekawe tylko, czy po ewentualnym przyjściu do Juventusu nie zapomną jak się gra w piłkę, wzorem Tiago Mendesa czy wspomnianego Felipe Melo.
W Juve może grać każdy, byle tylko dawał z siebie 100% i POMAGAŁ(w przeciwieństwie do kolegi Melo) wygrywać szpile. Ale, kurde... czy D'Agostino i Ledesma to zawodnicy lepsi od aktualnych grajków? Gówno, nie są lepsi. Może zaczną brylować pod okiem Don Ciro, kuxwa mać...
Pan_Apetyczny
28-12-2009, 22:13
Interesuje sie ktos okręgówką paragwajską?
Zbieram na Mass Effecta 2, srry
czyzby wiara w mistrzostwo nagle zostala zachwiana?
Yoh Asakura
28-12-2009, 22:43
Nie, ale nie zakładam się o coś, czego nie mam
Straznik Monopolowego
29-12-2009, 03:26
Zalosi jestescie i to w tym momencie nie ruszam tematu pilki. Jakim trzeba byc idiota aby za wypowiedzi jednego "kibica" obrazac caly klub z wielkimi tradycjami (No ale ja wiem dla was Arsenal ssie i nigdy nic nie osiagnal bo Yoh mu kibicuje) dziwne jest jeszcze to ze 3 na 4 wypowiedzi Yoha przypisujecie innym kibicom Arsenalu.I przestancie cytowac tych zbanw
owanych bo beda raproty szly, jak debila zbanowali tzn ze nie zasluguje na wymiane zdan z forumowiczami czyli rowniez ze mna
A Chelsea wygrala i pokazala ze nie grajac super footballu potrafia wygrac a taka postawa cechuje mistrzow dlatego uwazam ze Chelsea i Arsenal bede w tym sezonie rywalizowac o mistrzostwo
Interesuje sie ktos okręgówką paragwajską?
Yoh chyba, bo Arsene szuka tam graczy, którzy mają walczyć o mistrza.
@up
Biedny pokrzywdzony Arsenal. :( Ale popatrz na to: Yoh to (powiedzmy) kibic The Gunners. No dobra, niech sobie będzie kibicem Arsenalu, nie mam nic do tego. Ale skoro ten pajac w każdym poście jedzie innych, uważa się za nie wiadomo kogo a na dodatek twierdzi że Wilshere > Giggs. No proszę Cię... I jak tu myśleć pozytywnie o kibicach, tfu, napinaczach którzy kibicują Arsenalowi?! Na pewno zaraz Yoh wyskoczy z tekstem typu: "Kot miauczy bez powodu a ja nie mam mleka w domu."
K.Jay
A Chelsea wygrala i pokazala ze nie grajac super footballu potrafia wygrac a taka postawa cechuje mistrzow dlatego uwazam ze Chelsea i Arsenal bede w tym sezonie rywalizowac o mistrzostwo
Chelsea dlatego, że potrafią wygrać małym nakładem. Ale dlaczego Arsenal?
Yoh Asakura
29-12-2009, 12:17
Bo ma najlepszą ofensywę w lidze. Mogą przegrać mecze z Chelsea i United (12 pkt.), ale ostro zapunktują w meczach ze słabszymi zespołami. Właśnie w taki sposób Manchester w zeszłym sezonie zdobył mistrzostwo.
Zalosi jestescie i to w tym momencie nie ruszam tematu pilki. Jakim trzeba byc idiota aby za wypowiedzi jednego "kibica" obrazac caly klub z wielkimi tradycjami (No ale ja wiem dla was Arsenal ssie i nigdy nic nie osiagnal bo Yoh mu kibicuje) dziwne jest jeszcze to ze 3 na 4 wypowiedzi Yoha przypisujecie innym kibicom Arsenalu.
cytowana byla moja wypowiedz, wiec zakladam ze kierowana rowniez byla do mnie. Wskaz mi gdzie "obrazam klub z wielkimi tradycjami" w postach z ostatnich tylko dni:
chyba w FM...
50 pln i mamy deal
to sa wpisy bezposrednio dotyczace Arsenalu. Ja nie widzie w nich nic, co by moglo obrazac ten klub. Jezeli juz ktokolwiek tu obraza innych, to wlasnie Yoh. Ale on jest fanatycznym fanboyem, dlatego jego nie mozna brac na powaznie, wiec niech sobie gada co chce.
Bet o 50 pln nadal aktualny jakby co ;)
Co do kibicowania Arsenalowi - ja do Arsenalu mam stosunek neutralny, przez joha - wrogi. Fabregas wcale nie jest najlepszym pomocnikiem świata, a Wilsh~ nie jest lepszy od Giggsa. Arsenal nie jest >cały świat, tylko jest jednym z lepszych klubów w lidze angielskiej. Arsenalowi i tak daje max 4-5 miejsce na koniec sezonu. Najbardziej z ligi angielskiej szanuje ManU - za to że mają jednego trenera bardzo długo (w Arsenalu też Wenger jest trenerem, ale Ferguson zdecydowanie więcej sukcesów).
Straznik Monopolowego
29-12-2009, 17:06
Bo IMO nie maja pilkarzy do tego, poprostu nie maja kim straszyc z przodu gdy Rooney jest bez formy a sam SAF meczu taktyka nie wygra
Co do kibicowania Arsenalowi - ja do Arsenalu mam stosunek neutralny, przez joha - wrogi
I wlasnie o tym mowie, to swiadczy tylko o twojej niedojrzalosci
pokaz mi gdzie "obrazam klub z wielkimi tradycjami"
Wytarczylo by sie cofnac o pare/kilkanaście stron i nie zaprzeczaj bo to
zalosne sie robi
I jak tu myśleć pozytywnie o kibicach, tfu, napinaczach którzy kibicują Arsenalowi?!
Gdy ja np wchodze na stronke Barcy i czytam teksty niektorych idiotow to mi sie plakac chce ale to nie znaczy ze zle mysle o tym klubie i o innych "normalnych" kibicach
Yoh Asakura
29-12-2009, 19:14
Ej, ziomy, pamiętacie, jak wyglądała tabela równo rok temu, po okresie świątecznym?
1 Liverpool 20 13 6 1 35 13 6 4 0 16 6 7 2 1 19 7 +22 45
2 Chelsea 20 12 6 2 40 9 4 4 2 17 6 8 2 0 23 3 +31 42
3 Manchester United 18 11 5 2 29 10 7 1 0 20 4 4 4 2 9 6 +19 38
4 Aston Villa 20 11 5 4 33 22 4 5 1 16 11 7 0 3 17 11 +11 38
5 Arsenal 20 10 5 5 33 23 6 2 2 17 11 4 3 3 16 12 +10 35
6 Everton 20 9 5 6 27 25 2 4 4 12 15 7 1 2 15 10 +2 32
United 38 punktów i zdobyli mistrza.
Ej, ziomy, a wiecie, jak wygląda tabela na dzień dzisiejszy?
1 Chelsea 20 14 3 3 45 16 9 1 0 27 6 5 2 3 18 10 +29 45
2 Manchester United 19 13 1 5 40 18 7 1 1 19 8 6 0 4 21 10 +22 40
3 Arsenal 18 12 2 4 47 20 8 0 1 28 7 4 2 3 19 13 +27 38
4 Tottenham Hotspur 20 11 4 5 42 22 7 0 3 26 8 4 4 2 16 14 +20 37
5 Aston Villa 19 10 5 4 29 17 6 2 1 17 6 4 3 3 12 11 +12 35
6 Manchester City 19 9 8 2 38 27 6 3 0 22 13 3 5 2 16 14 +11 35
;)
Capality
29-12-2009, 19:35
ty ale to nie dziala tak, ze kto zajmuje 3 miejsce i ma 38 pkt automatycznie zdobywa mistrza...:confused:
Pandabear
29-12-2009, 20:03
@up
On o tym nie wie kocie.
Gierubesoen
29-12-2009, 20:06
;)
Aston Villa też miała 38 punktów, ziomie :D
Yoh Asakura
29-12-2009, 20:55
Aston Villa też miała 38 punktów, ziomie :D
Tak. I 20 rozegranych spotkań. A United 18 - tyle samo, co obecnie Arsenal.
ManU właśnie gromi Wigan. Czyżby powtórka tego, co było z Tottenhamem? ;)
K.Jay
Yoh Asakura
30-12-2009, 22:32
Wigan jest niesamowicie słabe, nie mam pojęcia, jak oni wygrali z Chelsea. Gdyby grali tak w każdym meczu, to spokojnie zajęliby miejsce w pierwszej 10, a tak są moimi faworytami do spadku.
Szczęśliwego Panowie! Obyśmy przetrwali ten rok w tym samym "składzie". ^^
BTW. Wie ktoś jak wyłączyć w Fifie 2010 taktykę ManU, w której skrzydłowi wymieniają się pozycjami? Będę wdzięczny.
K.Jay
Yoh Asakura
01-01-2010, 14:25
http://sport.onet.pl/74327.1,1248702,2103983,,utalentowany_nastolatek_t rafil_do_arsenalu,wiadomosc.html
Hurra...
Pan i Wladca
01-01-2010, 16:56
A łupie ktoś w PES'a 2010 na konsoli? :>
Straznik Monopolowego
01-01-2010, 17:18
Mam nsport i eurosport zamiast glupich polsatow ale faza =D
ja mam nsport i tvp sport zamiast polsat sportów. vectra<3: D
mam Comedy Central zamiast HBO i HBO2,
Od dłuższego czasu trwa zamieszanie wokół przyszłości Francka Riberyego w Bayernie Monachium. Ostatnio głos w tej sprawie zabrał Uli Hoeneß mówiąc, że w chwili, gdy Francuz zasygnalizuje, że przedłużenie kontraktu z Bawarczykami jest niemożliwe, zostanie on sprzedany. W takiej sytuacji media spekulują na temat różnorakich umów z Realem Madryt. Prezes Bayernu zaprzecza. Głos w tej sprawie zabrał jednak manager Riberyego, mówiąc słowa, które bez dwóch zdań zabolą zwolenników pozostania tego wyjątkowego gracza w Monachium.Alain Migliaccio wobec gazety „Marca” – Ribery nie przedłuży kontraktu z Bayernem. On albo wypełni swój kontrakt, albo zmieni klub z końcem sezonu.
kthxbye. Szkoda, bo lepszego skrzydlowgo w tej chwili na swiecie nie ma, ale to oczywiste ze jak kusi go Real czy Barca to no wai zeby zdecydowal sie na zostanie w Monachium.
Tak jak mowilem - Toni w Romie. Co prawda tylko na pol roku, ale jednak. I tak pewnie latem Bayern pozbedzie sie Klose, kupia sobie jakiegos zagraniczniaka (zapewne z Holandii, o ile van Gaala do tej pory nie wyrzuca) i Toni nie bedzie mial po co wracac, wiec moze powoli zaczac sie tam aklimatyzowac.
Z parkietow PLK - w koncu do gry w Prokomie wrocil Zamojski. Jest on imo najlepszym Polakiem (no, chyba ze Logana tez liczymy jak pl) w ekipie APG i jego powrot na pewno bedzie wzmocnieniem. Dlugo kontuzje leczyl, wiec najblizsze tygodnie pewnie bedzie grac piach, ale na playoffy moze zrobic duza roznice. I dobrze, tytul i tak juz mozna przyznac sledziom, a przynajmniej kadra zyska.
Yoh Asakura
01-01-2010, 17:55
Mam nsport i eurosport zamiast glupich polsatow ale faza =D
A ja mam Canal + Sport, NSport, Eurosport HD, Sportklub, TVP Sport, ESPN Classic i coś tam jeszcze by się znalazło. :cup:
Arka_Sath_Wielki
01-01-2010, 18:12
mam Comedy Central zamiast HBO i HBO2,
CC jest fajne. Możesz sobie pooglądać Scrubsów albo My wife and kids, a w środe o 22 powtarzają 1 sezon Californication.
@topic
Bogaty w sukcesy rok 2009 dobiegł końca. Zgodnie z informacjami opublikowanymi przez TV3, zimą w Barcelonie nie są przewidywane żadne ruchy transferowe.
Z 1 strony fajnie, bo zaoszczedzą kasę i wychowankowie będą się mogli wykazać jak teraz będzie Puchar Narodów Afryki, ale z 2 strony kogoś na lewe skrzydło za Henia plx :(
pierwsza strata punktów przez Barcę na Camp Nou w tym sezonie - remis 1:1 z Villarealem. Gratulacje dla drużyny przeciwnej, bo zagrali naprawdę świetny mecz. Barca bardzo przeciętnie
Gierubesoen
03-01-2010, 14:53
manchester united 0:1 Leeds United po 1. połowie :D Oby tak dalej, a na trybunach niezła atmosfera ok. 9k gości z Leeds
Yoh Asakura
03-01-2010, 15:36
United z taką pomocą na pewno nie wygra tego meczu.
Pan i Wladca
03-01-2010, 15:42
No to dziś Real ma szanse zrównać się z Barceloną punktowo :>
Yoh Asakura
03-01-2010, 15:59
Leeds gratulujemy zwycięstwa! :D
Articuno
03-01-2010, 16:21
Hihihihihihi, lekko. Brawa dla Leeds, przypomnieli się światu.
Atletico wczoraj dobaboliło na trybunach http://i47.tinypic.com/a2xetx.jpg (odwrócona flaga Ruchu)
Gierubesoen
03-01-2010, 16:42
Atletico wczoraj dobaboliło na trybunach http://i47.tinypic.com/a2xetx.jpg (odwrócona flaga Ruchu)
http://i46.tinypic.com/23ht95e.jpg
A co do manu v Leeds United- nie ma to jak puste krzesełka 5 min przed końcem meczu, śmieszne jak cały ten klubik ze śmiesznym żydkiem na czele i jego śmieszni kibice sukcesu.
Celtic 1:1 Rangers, jeszcze trochę i The Bhoys mogą zapomnieć o mistrzostwie.
ggostekxd
03-01-2010, 18:51
Leeds gratulujemy zwycięstwa! :D
Arsenal wtapia z West Hamem ja bym się tak nie cieszył...
Yoh Asakura
03-01-2010, 19:48
Oglądałem losowanie 4 rundy FA Cup. Czekałem na to, kogo wylosuje United, ale przypomniałem sobie, że odpadli z Leeds! :D
Gierubesoen
03-01-2010, 20:20
4ta runda FA cup
Southampton v Ipswich
Reading/Liverpool v Burnley
Millwall/Derby v Brentford/Doncaster
Bristol City/Cardiff v Leicester
Stoke v Arsenal
Notts County/Forest Green v Wigan
Scunthorpe v Man City
West Brom v Plymouth/Newcastle
Everton v Nottm Forest/Birmingham
Accrington/Gillingham v Fulham
Bolton v Sheff Utd/QPR
Portsmouth/Coventry v Sunderland
Preston v Chelsea
Aston Villa v Brighton
Tranmere/Wolves v Crystal Palace
Tottenham v Leeds
Ciekaw jestem tego ostatniego meczu ;] Fajnie by też było jakby Millwall wygrało z Derby a potem z Brentford/Doncaster
Yoh Asakura
03-01-2010, 20:46
A wiedzieliście, że od początku swojej menedżerskiej kariery Ferguson ani razu nie odpadł z Pucharu Anglii w 3 rundzie? Seria zakończona.
Wenger też nigdy w 3 rundzie nie odpadł.
Za to w 5 ostatnich edycjach ten, kto losował w 3 rundzie Boro i wygrywał dochodził do finału i zajmował drugie miejsce. Więc City ma już finał zapewniony :P
Pan i Wladca
03-01-2010, 22:52
No i gówno Osasuna - Real 0-0, grali jak oldboye...
no i lider jednak w Katalonii : )
Xendriel
04-01-2010, 20:12
Ktoś tu nie tak dawno mówił, że Ronaldo wydoroślał i nie robi już z siebie pajaca...http://www.youtube.com/watch?v=iEMwrCogyfA&translated=1
Yoh Asakura
04-01-2010, 21:02
http://img682.imageshack.us/img682/7097/poortorres.jpg
Widzieliście to?
Pan i Wladca
04-01-2010, 21:04
Jakbyś kurwa nie zauważył haczyli się kolanami.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.