Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe
Mazur199
15-05-2010, 15:43
Kubicaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Bardzo ladna walka Wlodarczyka.
Milan u siebie po raz kolejny wygrywa z Juventusem 3:0, był to ostatni mecz Rossonerich pod wodzą Leonardo... szkoda w sumie, gdyby Leo miał do dyspozycji trochę więcej pieniędzy na transfery lub nieco lepszą kadrę (czyt. chociaż zmienników, którzy potrafiliby przynajmniej częściowo zastąpić kontuzjowanych zawodników pierwszej drużyny), to kto wie, może losy potoczyłyby się inaczej... No ale nie ma co gdybać, stało się jak stało- dobrze, że będzie Liga Mistrzów w następnym sezonie, czyli plan minimum został osiągnięty.
Imo tak dlugo jak tam bedzie Berlusconi ciagnal za sznurki to bedzie lipa.
Pan i Wladca
16-05-2010, 14:36
Webber zwolnił na starcie, żeby Vettel mógł wyprzedzić Kubice :< szkoda.
Imo Milan nie miał dobrych transferów w ostatnich latach. Naściągali młodzieniaszków, doświadczonych wyjadaczy ale jakoś im to nie pomogło. Powinni przede wszystkim zainwestować w linię pomocy. Nie mówię że mają słabych pomocników, ale Pirlo i Flamini meczu we dwójkę nie wygrają. Napad mają dobry, ale w tym sezonie żaden z napastników nie wyszedł z "20" (Marco Borriello 14 goli, Ronaldinho 12, Pato 12, Klaas-Jan Huntelaar 7).
K.Jay
Xendriel
16-05-2010, 21:01
Campeones, Campeones Ole Ole Ole! :D
Pan i Wladca
16-05-2010, 21:03
Pozostaje pogratulować.
Xendriel
16-05-2010, 22:24
Liga Hiszpańska jest dziwna. 96 punktów Realu w każdej innej lidze dawałoby mistrzostwo. Do tego 25 punktów przewagi nad trzecim zespołem...
AnonimowyPowrot
17-05-2010, 15:41
Liga Hiszpańska jest dziwna. 96 punktów Realu w każdej innej lidze dawałoby mistrzostwo. Do tego 25 punktów przewagi nad trzecim zespołem...
bo ta liga nie istnieje, sa tylko 2 druzyny, tak jest od nie-mam-pojecia-ilu-lat.
Zbytnio uogolniasz. Sevilla byle chlopkiem do bicia nie jest,podobnie Valencia. Atletico ktore mialo 8 miejsce w La Liga pokonalo Fulham z 11 miejsca w Premiership.
Pan i Wladca
17-05-2010, 17:55
I nie zapomnij, że wyeliminowało Liverpool (tak tak wiem, że nic w tym sezonie nie grali).
AnonimowyPowrot
18-05-2010, 14:13
dobra, ale ja to wiem, ale popatrzcie na czolowke ligi angielskiej (ktora nawet juz czolowka ciezko nazwac, bo zalicza sie do niej zbyt wiele druzyn), a hiszpanskiej...
Xendriel
18-05-2010, 14:21
Według mnie to wcale inne angielskie drużyny nie nadgoniły, tylko po prostu Chelsea, Manchester, Arsenal nie wspominając już o L'poolu są po prostu dużo słabsi niż sezon czy dwa lata temu.
Yoh Asakura
18-05-2010, 15:06
Ahahahaha :D
Xendriel, weź nie pindol głupot, bo taką herezję prawisz, że to głowa mała.
Arka_Sath_Wielki
18-05-2010, 16:13
Xendriel, weź nie pindol głupot, bo taką herezję prawisz, że to głowa mała.
A ile drużyn z Anglii było chociażby w półfinale LM? A ile Angielskich zespołów było tam rok/dwa lata temu?
Xendriel
18-05-2010, 17:01
Jaką herezję? Manchester po stracie Ronaldo i przede wszystkim Teveza nie gra już tak samo. W Chelsea piłkarze są coraz starsi, brakuje tam świeżości. Grali słabiej niż rok czy dwa lata temu. Ciągłe zmiany trenera także zrobiły swoje. Mimo, że Chelsea wygrała to nie jest już taka mocna jak w poprzednich sezonach. Nad Liverpoolem postawię świeczkę, bo to tylko Gerrard i Torres. Jedynie Arsenal grał jak przystało i jak zwykle powtarzał błędy z poprzednich sezonów. Plaga kontuzji i krótka ławka. Gdyby nie to Arsenal byłby mistrzem w tym sezonie, bo nawet nieźle im szło. Joł
Wcale nie sa slabsze. Manchester odpadl przez czerwona kartke, Chelsea przez plage kontuzji. Arsenal to samo.
I weźcie pod uwagę, że ten sezon w lidze hiszpańskiej nie na darmo nazywany był dziwnym i pełnym wahań w dominacji Katalonii dążącej do zniszczenia Realu". I uważam, że rację mają Ci, którzy twierdzą, że w Premier złożył się z różnych aspektów po prostu słabszy sezon...
Visca ;)
Yoh Asakura
18-05-2010, 20:12
Jaką herezję? Manchester po stracie Ronaldo i przede wszystkim Teveza nie gra już tak samo.
No trudno, żeby grał tak samo po stracie 2 zawodników. Gra inaczej - na pewno nie gorzej. Trzyma ten sam poziom. Bez Rooneya jest im ciężej, ale skoro go mają w składzie, to nie można mówić, że "gdyby nie on". Fakt jest taki, że to ciągle ta sama silna i doświadczona drużyna, doskonała w defensywie, gorzej z atakiem.
W Chelsea piłkarze są coraz starsi, brakuje tam świeżości. Grali słabiej niż rok czy dwa lata temu.
No, szczególnie słabiej grali Lamps, Anelka, Malouda i Drogba :D Człowieku, o czym ty gadasz - drużyna, która strzela w tym sezonie 103 gole, grała słabiej sezon temu? Sezon temu to było dno w wykonaniu Chelsea, bo Scolari nie potrafił zmienić taktyki i był tak ogromnym debilem, że w ogóle nie korzystał z Drogby, który robił ogromną różnicę. Chelsea nic nie straciła na jakości, a drugą młodość przeżywają Malouda, Drogba i Anelka - nie masz prawa mówić, że to zespół gorszy. Brakuje świeżości? Pewnie w przyszłym sezonie tak będzie - ale Carlo planuje wzmocnienia zespołu.
Ciągłe zmiany trenera także zrobiły swoje. Mimo, że Chelsea wygrała to nie jest już taka mocna jak w poprzednich sezonach.
Bzdury pieprzysz. Wywalenie Scolariego i zastąpienie go Ancelottim wyszło Chelsea tylko i wyłącznie na dobre, co doskonale było widać w tym sezonie, który był świetny dla Chelsea.
Nad Liverpoolem postawię świeczkę, bo to tylko Gerrard i Torres.
A kogo obchodzi ten prowincjonalny klubik, który już od ładnych paru lat się ostro stacza. W jego miejsce wchodzą scumy, City, Aston Villa i Everton.
Jedynie Arsenal grał jak przystało i jak zwykle powtarzał błędy z poprzednich sezonów. Plaga kontuzji i krótka ławka. Gdyby nie to Arsenal byłby mistrzem w tym sezonie, bo nawet nieźle im szło. Joł
Gdyby nie absencja Robina, Cesca - ten sezon byłby nasz, ale to nie jest wina Arsenalu, że Van Persie odniósł tak poważną kontuzję w starciu z Chiellinim w meczu O NIC.
A ile drużyn z Anglii było chociażby w półfinale LM? A ile Angielskich zespołów było tam rok/dwa lata temu?
To nie jest podstawa do ocen siły zespołów, Liga Mistrzów nigdy nie była wymiernym wyznacznikiem siły poszczególnych teamów, bo jeśli tak, to w 2004 roku Porto było światową potęgą, a to wierutny bzdury, to samo Monaco. Popatrz sobie na to, jak wygląda tabela na zakończenie Premier League, a zobaczysz w czołówce niesamowity ścisk - to był bardzo trudny sezon, w którym do ostatniej kolejki walczyło się o swoje miejsca, mistrzostwo i honor. Arsenal do końca nie był pewien 3 miejsca, Chelsea musiała ostro walczyć o mistrzostwo i dawać z siebie 110% w każdej kolejce, United tak samo, City i Tottenham były zdesperowane, żeby rozbić Big4 i każdy walczył do upadłego, co odbiło się na rozgrywkach europejskich, które nie były traktowane już tak poważnie, bo lepsze jest domowe podwórko.
AnonimowyPowrot
18-05-2010, 20:49
Manchester gra słabiej? Szkoda, bo myślałem jakoś dziwnie, że strzelają więcej bramek, a gra wygląda ciekawiej... Widać, że lepiej popatrzeć na historię transferów niż chociażby na jakieś mecze :(
Co do innych - Yoh wam styknie. Nie wiem jak wy w ogóle chcecie porównywać inne europejskie ligi (a już w szczególności hiszpańską!) do PL.
Pan i Wladca
18-05-2010, 21:39
Manchester po stracie Ronaldo i przede wszystkim Teveza nie gra już tak samo.
chyba kurwa na odwrót
Arka_Sath_Wielki
18-05-2010, 23:13
A Villa już na 90% w Barcelonie <3 Szkoda, że dopiero w tym sezonie, bo mając w składzie połowę reprezentacji Hiszpanii wydaje się, że ten zawodnik jest stworzony do gry w Barcelonie
chyba kurwa na odwrót
Jak na moje, to Tevez, gdy grał, odwalał większą robotę niż Ronaldo. Szkoda tylko, że Ferguson na niego nie stawiał. Uwielbiałem tego piłkarza, gdy grał w WHU i Man U.
Xendriel
19-05-2010, 14:07
Villa Blaugrana:D Laporta odchodząc sprawił kibicom piękny prezent. Gdyby jeszcze udało mu się sprowadzić Cesca, to byłby kosmos.
AnonimowyPowrot
19-05-2010, 14:19
Villa Blaugrana:D Laporta odchodząc sprawił kibicom piękny prezent. Gdyby jeszcze udało mu się sprowadzić Cesca, to byłby kosmos.
Na waszym miejscu wolałbym lewego obrońcę lub skrzydłowego, no ale...
Xendriel
19-05-2010, 16:26
Xavi wiecznie grać nie będzie, a kiedy łapię kontuzję to jest ciężko. Fabregas byłby kapitalnym wzmocnieniem.
Lewa obrona na ten sezon starczy. Jednak gdyby Abidal odszedł to marzy mi się Clichy. Skrzydłowego pewnie kupi nowy prezydent, najprawdopodobniej Rosell. Tutaj najbardziej chciałbym widzieć Arshavina. On kocha Barcelonę nawet może bardziej niż Cesc i gdyby tylko do Arsenalu napłynęła oferta, to zrobiłby wszystko byle tylko zagrać dla Barcy. Zdecydowane NIE mówię takim piłkarzom jak Ribery czy przereklamowany Di Maria.
W sumie to przydałby się jeszcze jakiś młody perspektywiczny zmiennik dla Alvesa, np. Azpilicueta.
PS. Ciekawe co teraz będzie ze Zlatanem. Myślę, że za niego będzie można dostać około 35 - 40 mln lub włączyć go np. w transfer Fabregasa. Tylko czy Arsenalowi potrzebny jest taki napastnik? Bardziej prawdopodobne jest włączenie w tą operację Toure:(
A po finale LM kibice Realu pewnie zaczną świętować przybycie zbawcy.
http://www.youtube.com/watch?v=zmcWn2w-DLg&feature=related
w końcu dorwałem filmik. Taka tęcza, pokazała się w 90 minucie meczu z Ruchem :D i to słońce <3 ;d 3 dni left, pośle wam pocztówki z Bydgoszczy :)
Pan i Wladca
19-05-2010, 18:12
Ja mogę powiedzieć, że chce Mourinho w Realu ale z drugiej strony chciałbym jeszcze zobaczyć drugi sezon z Pelle na czele :D
Arka_Sath_Wielki
19-05-2010, 19:01
http://www.youtube.com/watch?v=zmcWn2w-DLg&feature=related
w końcu dorwałem filmik. Taka tęcza, pokazała się w 90 minucie meczu z Ruchem :D i to słońce <3 ;d 3 dni left, pośle wam pocztówki z Bydgoszczy :)
jak byś nie miał gdzie nocowac to wiesz, mieszkam jakieś 40 min od stadionu autobusem ;d
Yoh Asakura
20-05-2010, 16:12
Xavi wiecznie grać nie będzie, a kiedy łapię kontuzję to jest ciężko. Fabregas byłby kapitalnym wzmocnieniem.
Lewa obrona na ten sezon starczy. Jednak gdyby Abidal odszedł to marzy mi się Clichy. Skrzydłowego pewnie kupi nowy prezydent, najprawdopodobniej Rosell. Tutaj najbardziej chciałbym widzieć Arshavina. On kocha Barcelonę nawet może bardziej niż Cesc i gdyby tylko do Arsenalu napłynęła oferta, to zrobiłby wszystko byle tylko zagrać dla Barcy. Zdecydowane NIE mówię takim piłkarzom jak Ribery czy przereklamowany Di Maria.
W sumie to przydałby się jeszcze jakiś młody perspektywiczny zmiennik dla Alvesa, np. Azpilicueta.
PS. Ciekawe co teraz będzie ze Zlatanem. Myślę, że za niego będzie można dostać około 35 - 40 mln lub włączyć go np. w transfer Fabregasa. Tylko czy Arsenalowi potrzebny jest taki napastnik? Bardziej prawdopodobne jest włączenie w tą operację Toure:(
Ani Arshavin, ani Cesc, ani Clichy nie odejdą.
Arshavin, bo obiecał, że wypełni kontrakt do końca, Cesc, bo ma baaardzo długi kontrakt i Hill-Wood zapowiedział, że Barca can fuck off, a Clichy nie odejdzie, bo he is Arsenal through and through. Także dream on.
Ale jak chcecie, to możemy wam oddać Wengera.
Xendriel
20-05-2010, 19:24
Laporta: "Zlatan nie jest na sprzedaż". Fajnie, ciekawe jak oni sobie to wyobrażają? Villa na skrzydło? Wolne żarty, może znowu będą chcieli z środkowego napastnika i łowcy bramek zrobić skrzydłowego, tak jak to było z Henrym...Pozostaje mieć nadzieję, że Szejki albo Abramowicz wyślą jakąś dobrą ofertę za Szweda.
@Yoh Clichy'ego Barcelona raczej na pewno nie kupi w tym okienku, sprowadzenie Cesca także będzie cholernie trudne. Jeśli jednak pojawiłaby się oferta za Arshavina, to zapewniam cię że ten transfer doszedłby do skutku.
http://www.joemonster.org/art/14156/Takiego_meczu_jeszc%20ze_nie_widzieliscie_Athletic _Bilbao_vs_200_dzieciakow :)
http://www.joemonster.org/art/14156/Takiego_meczu_jeszc%20ze_nie_widzieliscie_Athletic _Bilbao_vs_200_dzieciakow :)
Tego się nie da opowiedzieć, tego nawet Gmoch nie rozrysuje. :D <znaki>
K.Jay
Yoh Asakura
20-05-2010, 21:17
Jeśli jednak pojawiłaby się oferta za Arshavina, to zapewniam cię że ten transfer doszedłby do skutku.
Twoje zapewnienie wsadź sobie w rzyć, bo jest nic nie warte.
Articuno
20-05-2010, 21:32
Jak zaoferują mu większą kasę - przejdzie od razu, to jest dzisiejsza piłka, a całowanie herbu nic nie znaczy.
Wiem, że przykład z polskiej ligi, ale czym kierowali się Onyszko i Micanski przechodząc do Groclinu mając do wyboru Wisłę lub Amicę/Lecha ???????
Prawda taka ze jakby sie pojawila oferta za Arshavina to by przeszedl bo sam w jakims wywiadzie mowil ze marzy o tym by tam grac.
Yoh Asakura
20-05-2010, 23:10
Arshavin ma ważny kontrakt i obiecał go dotrzymać. Po wypełnieniu go, będzie robił, co będzie chciał. Wenger nigdzie go nie puści.
Xendriel
21-05-2010, 00:00
A co ma Wenger do gadania? Jeżeli Arshavin będzie chciał odejść to skorzysta z prawa Webstera, proste. Niestety na razie nic nie wskazuje na zainteresowanie Barcelony tym zawodnikiem:(
Yoh Asakura
21-05-2010, 00:11
Najpierw musi mieć pieniądze na wykupienie kontraktu.
Straznik Monopolowego
22-05-2010, 06:10
Szkoda walki ale pudzian nie mial zadnych argumentow i nic nie pokazal, chociaz po takim hymnie to i ja bym sie na plecy kladl
0 agresji z jego strony. Po powaleniu Silvy nawet nie ruszyl go przygwozdzic.
Finału LM nie oglądałem. Za to pozwolę sobie powiedzieć kilka zdań o wypadzie do Bydgoszczy. Wrażenia nieziemskie, doping obu stron zajebisty, stadion piękny, miasto też nawet sympatyczne. Hee a co do meczu. Jaga była lepsza zdecydowanie, groźniejsza, mniej zmęczona sezonem, mogę nawet zaryzykować że lepiej przygotowana. Sędzia Małek natomiast chyba szarpnął jakąś walizeczkę, bo z mojej perspektywy sędziowanie było w chuj jednostronne. Początek meczu i kartka dla Bojarskiego za symulke? Prosze was kurwa, kpina... a kto wie jak by się to potoczyło gdyby Jaga grała 80min w 10. Ryzykując nawet stwierdzeniem że Pogoń wyszła by w tym momencie na 1-0 bo faul na pograniczu pola karnego. Liczba małych fauli mnie do *****cy doprowadzała, a faulu gdy Lebedyński wychodził na sam na sam, nie było... Kpiną mogę nazwać też rzut karny w 90 minucie dla Jagi, chcieli nas dobić, ale liniowy zasygnalizował że nie ma po co i że 1-0 wystarczy. W ten oto sposób z 3 doliczonych minut rozegrane została z 1 ;D Ogólnie puchar nie dla drużyny z 1 ligi, widziałem to od momentu zmiany sędziego z Uzbekistanu na Małka, to są kurewski układy i tak miało być. I TU PROSZĘ MNIE NIE MYLIĆ Z JAKIMŚ ZAŚLEPIONYM FANATYKIEM BO WIEM ŻE POPRZECZKA I SZANSA NA KARNEGO TO ZA MAŁO ŻEBY WYGRAĆ. Szkoda kiboli, którzy byli zajebiści, fazy na trasie były kapitalne... a przede wszystkim szkoda piłkarzy.
Duma Pomorza odbudowana od podstaw, chłopaki 2 lata temu grali w szambie na jakiejś wiosce, a wczoraj przeżywali przygodę swojego życia by na jej końcu jakieś układy pozbawiły ich szansy, tak dokładnie tak myslę, bo gdyby w 90 minucie byłoby 0-0, karny by był i nie mam tu wątpliwości, ŻADNYCH.
Nie chodzi tu nawet o Europejskie Puchary, bo Jagiellonia pożegna się z nimi w 1 meczu tak samo jak i pożegnała by się Pogoń. Szkoda tego wszystkiego, szkoda... no ale cóż, za rok awans Pogoni i GKSu Katowice, spadek Arki i Lechii, i w końcu może zacznie się cos ciekawego w Ekstraklasie dziać. :)
Yoh Asakura
24-05-2010, 00:25
Forum upadło zdecydowanie za nisko. Troszeczkę będzie mi was brakować, ale ten dzień musiał nadejść.
Papa miśki, Arsenal uber alles.
Sosnowski tanio skory nie sprzedal, wstydu napewno nie bylo.
Forum upadło zdecydowanie za nisko. Troszeczkę będzie mi was brakować, ale ten dzień musiał nadejść.
Papa miśki, Arsenal uber alles.
PAPAPAPA : (
"Kuszczak obronił piłkę, która wpadła do bramki."
Czyli Polacy przerżnęli 6:0 z Hiszpanami.
Herbi_Oxyna
09-06-2010, 07:19
@up
A czego się spodziewałeś? -.- Ja od początku byłem za swoimi (mieszkam w Hiszpanii, jakby ktoś nie załapał).
Btw, co za kretyn ustawia te mecze towarzyskie? Przecież wiadomo na 100%, że przegramy, nie wiadomo tylko jak wysoko, a im wyżej, tym gorsze morale drużyny. Co prawda w mundialu nie startują z tego co słyszałem, ale cmon, co nam dają takie mecze? I pls nie mówcie mi, że szanse sprawdzenia się z najlepszą drużyną, bo dla mnie mecz 0:6 z miszczami wszechświata to gówno i żal.
Davido16
09-06-2010, 08:21
Btw, co za kretyn ustawia te mecze towarzyskie? Przecież wiadomo na 100%, że przegramy, nie wiadomo tylko jak wysoko, a im wyżej, tym gorsze morale drużyny. Co prawda w mundialu nie startują z tego co słyszałem, ale cmon, co nam dają takie mecze? I pls nie mówcie mi, że szanse sprawdzenia się z najlepszą drużyną, bo dla mnie mecz 6:0 z miszczami wszechświata to gówno i żal.
Właśnie po to, żebym miał radość patrząc na zabawę miszczów wszechświata z naszymi kopaczami :D
Po to, żeby nasi komentatorzy z TVP1 przekazali nam potężną dawkę śmiechu. :d
A moze zeby uswiadomic, w jakiej dupie jest polska pilka nozna?
Tego chyba nikomu nie trzeba uświadamiać, Ashlon.
Ale to tak serio pisałem. Dla mnie takie zagrywki są nielogiczne w cholerę.
No ale jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze, jak się domyślam :P
Właśnie są bardzo logiczne. Jaki sens miały by towarzyskie mecze z jakimiś byle jakimi zespołami? Potem przyjdą mistrzostwa europy i naszym się będą nogi trzęsły, grając z reprezentacją Danii czy Szwecji. A jak zagrają przeciwko 2-3 zespołom z najwyższej półki, to pomyślą "skoro graliśmy z Hiszpanią, czy Francją, to możemy powalczyć ze Szwecją". Wg mnie takie mecze są dużo bardziej wartościowe, niż z jakąś Finlandią.
inny przykład to Pudzian - walczył z Najmanem i pokonał go luzem. Pomyślał, że jest dość dobry, żeby powalczyć z najlepszymi, ale teraz Sylvia go ściągnął na ziemie, a Pudzian jest świadomy jak dużo mu jeszcze brakuje i ma motywację do treningów.
Nie popadaj w skrajność. Nikt nie pisał o byle jakich zespołach. Z jakiej dupy sobie to wytrzasnąłeś?
po Waszych postach zrozumiałem, że chcecie w miarę wyrównanego widowiska, czyli Polacy musieli by się mierzyć z byle jakimi zespołami bez charakteru - np Finlandia. widać, że Smuda chce sprawdzić swój zespół w starciach z różnymi rywalami - słabiak, średniak i 'mocniak'
Na tle silniejszych zespolow lepiej widoczne staja sie bledy i wady naszej druzyny przez co lepiej mozna przygotowac druzyne pod katem nastepnych spotkan.
Capality
09-06-2010, 15:54
@Up
Wyszkolenie techniczne, kondycja, szybkosc, dokladnosc zagrywanych pilek... innymi slowy wszystko kuleje
Articuno
09-06-2010, 16:46
Zamknąć się hipokryci.
Pan i Wladca
09-06-2010, 17:15
Mimo wszystko, wydaje mi się, że gdyby wczoraj na bramce stał Boruc to przynajmniej 2 bramki by wybronił. Kuszczak dobrze broni ale nie ma takiego natarcia na piłkę jak Boruc.
A jak zagrają przeciwko 2-3 zespołom z najwyższej półki, to pomyślą "skoro graliśmy z Hiszpanią, czy Francją, to możemy powalczyć ze Szwecją".
Jak zagrają przeciwko 2-3 zespołom z najwyższej półki będą mieć bilans bramkowy 0-12 do 0-15, łączną liczbę strzałów oddanych w tych meczach na poziomie 5-6, a Smuda wyleci na zbity pysk.
Nie wiem skąd ten mit, że granie z lepszym czyni nas lepszym. Liczy się analiza własnych błędów i ich korygowanie, a nie graniczące z masochizmem zbieranie lania.
Straznik Monopolowego
09-06-2010, 19:12
A kto obnazy wiecej naszych bledow Finowie czy Hiszpanie? Zeby pracowac trzeba wiedziec dokladnie nad czym
Nie wiem skąd ten mit, że granie z lepszym czyni nas lepszym. Liczy się analiza własnych błędów i ich korygowanie, a nie graniczące z masochizmem zbieranie lania.
To nie mit tylko prawda. Daleko nie trzeba szukać. Głupi przykład ale przykład. Grałeś kiedyś ze starszymi od siebie na boisku, a grałeś kiedyś z dzieciakami trochę młodszymi ? Więcej nauczysz się grając ze starszymi. Wiesz jakie błędy popełniałeś, bo np grając z przeciwnikami słabszymi nie mających potencjału po prostu te błędy nie będą zauważone.
Po co Polska ma grać ze słabiakami - zaczęliby wygrywać z przeciwnikami typu Finlandia, Rumunia, Kanada potem przychodzi Euro a tu zonk i wielkie rozczarowanie. Mecze z rywalami takiego formatu jak np Hiszpania motywują do jeszcze bardziej intensywnych treningów by być jak najlepszym i mieć możliwość choćby rywalizacji z trudniejszymi przeciwnikami, bo bądźmy szczerzy ale Polska poza 2 akcjami praktycznie nie istniała. Do tego takie mecze często uczą pokory. Chociaż patrząc na zachowania i wypowiedzi Hiszpanów po meczu, to im przydałby się kubeł zimnej wody na głowę.
SzeryFFF
09-06-2010, 20:50
Pozdrowienia dla polaków ;) Obstawiałem mecz na 6-0 dla Hiszpanii ;D Jeszcze muszą nabyć doświadczenia.
Herbi_Oxyna
09-06-2010, 21:20
To nie mit tylko prawda. Daleko nie trzeba szukać. Głupi przykład ale przykład. Grałeś kiedyś ze starszymi od siebie na boisku, a grałeś kiedyś z dzieciakami trochę młodszymi ? Więcej nauczysz się grając ze starszymi. Wiesz jakie błędy popełniałeś, bo np grając z przeciwnikami słabszymi nie mających potencjału po prostu te błędy nie będą zauważone.
Po co Polska ma grać ze słabiakami - zaczęliby wygrywać z przeciwnikami typu Finlandia, Rumunia, Kanada potem przychodzi Euro a tu zonk i wielkie rozczarowanie. Mecze z rywalami takiego formatu jak np Hiszpania motywują do jeszcze bardziej intensywnych treningów by być jak najlepszym i mieć możliwość choćby rywalizacji z trudniejszymi przeciwnikami, bo bądźmy szczerzy ale Polska poza 2 akcjami praktycznie nie istniała. Do tego takie mecze często uczą pokory. Chociaż patrząc na zachowania i wypowiedzi Hiszpanów po meczu, to im przydałby się kubeł zimnej wody na głowę.
Tiaa... a może zmiana całego je***ego składu na taki, który umie grać..?
@down
;d Nawet z Luksemburgiem...
Articuno
09-06-2010, 21:31
Ty się najlepiej nie odzywaj szpanien.
http://www.90minut.pl/news/125/news1257569-U-21-Luksemburg-1-0-Polska.html o kulwa mać !!!!!!!!!!!!!!!!
Kadra jest na poziomie testów, a podstawowy skład wyszlifuje się do końca 2011. W każdym z 3 ostatnich meczów w składzie były mocne rotacje, a moim zdaniem celem tych spotkań towarzyskich nie były wyniki, ani oczekiwanie na dobrą grę, a raczej sprawdzenie tego kto i jak na danej pozycji sobie poradzi. Nie wiem czemu wiele osób nie dostrzega pozytywów, a tylko by krytykowali. Cóż jaki kraj taki obczaj, bo kibiców sukcesu w naszym kraju jest zbyt wielu.
Odkryłem po co grali!
http://patrz.pl/filmy/daj-mi-koszulke
Rzyttofrajer
10-06-2010, 19:08
@up
ahahahahahahhaha
nie smieszne ;/
Kadra jest na poziomie testów, a podstawowy skład wyszlifuje się do końca 2011. W każdym z 3 ostatnich meczów w składzie były mocne rotacje, a moim zdaniem celem tych spotkań towarzyskich nie były wyniki, ani oczekiwanie na dobrą grę, a raczej sprawdzenie tego kto i jak na danej pozycji sobie poradzi. Nie wiem czemu wiele osób nie dostrzega pozytywów, a tylko by krytykowali. Cóż jaki kraj taki obczaj, bo kibiców sukcesu w naszym kraju jest zbyt wielu.
Kibiców sukcesu?! Człowieku kiedy ty ostatni raz widziałeś sukces w polskiej piłce nożnej?Kibicami sukcesu można nazwac tych, którzy pojawiają się na meczach szczypiornistów czy siatkarzy. A pozytywy? To największa porażka Polaków od kilkunastu lat licząc od przegranej z Japonią 5;0..Mam prawo wymagac od grajków, którzy zarabiają najwięcej kasy ze wszystkich polskich sportowców jako takiej gry na poziomie przegranej 2;0 a nie 6. Jakoś trudno mi jest pokazac wśród moich znajomych interesujących się piłką nożna tych twoich kibiców sukcesu bo od kilku lat pomimo braku jakichkolwiek osiągniec wszyscy oglądają mecze wierząc jak idioci w zwycięstwo więc jeśli chciałem zabłysnąc mądrą uwagą to Ci się niestety nie udało :/.
Kibiców sukcesu?! Człowieku kiedy ty ostatni raz widziałeś sukces w polskiej piłce nożnej?Kibicami sukcesu można nazwac tych, którzy pojawiają się na meczach szczypiornistów czy siatkarzy. A pozytywy? To największa porażka Polaków od kilkunastu lat licząc od przegranej z Japonią 5;0..Mam prawo wymagac od grajków, którzy zarabiają najwięcej kasy ze wszystkich polskich sportowców jako takiej gry na poziomie przegranej 2;0 a nie 6. Jakoś trudno mi jest pokazac wśród moich znajomych interesujących się piłką nożna tych twoich kibiców sukcesu bo od kilku lat pomimo braku jakichkolwiek osiągniec wszyscy oglądają mecze wierząc jak idioci w zwycięstwo więc jeśli chciałem zabłysnąc mądrą uwagą to Ci się niestety nie udało :/.
Najwieksza porazka nie od kilkunastu, a dokladnie od 50 lat. Najwiecej nastukala nam kiedys Dania, 8:0.
Miszczu dobrze napisal - dac sobie nastukac 3:0 w meczu z Hiszpania - do przelkniecia. Ale 6:0? To juz porazka.
@Ryba : zamiast sie wymieniac koszulkami, powinni spuscic glowe i isc szybciutko do szatni.
Pamietam jak Lech odpadal z Terekiem Groznym to wszyscy tez wieszali psy a potem jak juz grali fajna pilke w europie to sie spuszczali. Dajcie czasu Smudzie,ta kadra ma grac dobrze w 2012 jak troche z nimi popracuje i zaszczepi odrobine ambicji. Prawda taka ze mecz skonczyl sie po drugiej bramce bo do tego momentu dobrze gralismy. Moment dekoncentracji zaskutkowal nokautem,po ktorym my sie nie podnieslismy a Hiszpanie zlapali wiatr w zagle.
Co do mistrzostw w RPA mam nadzieje ze sedziowie nie beda faworyzowac gospodarzy jak w Korei.
Pan i Wladca
11-06-2010, 18:12
Tego się ogladać nie da... ci idioci trąbią przez cały mecz...
i dobrze:) czuć atmosfere mundialu.
ciekaw jestem czy przy bramce dla RPA był spalony, czy nie. nie pokazali żadnej powtórki z której byłoby to widać a jak wiadomo sędziowie lubią wspomagać gospodarzy.
Articuno
11-06-2010, 18:31
- pokazywali wiele razy
- był spalony
- Murzyni z tym gównem udowadniają dlaczego Afryka jest jaka jest, a reszta świata jest jaka jest
Rzyttofrajer
11-06-2010, 19:13
Jak się wam nie podoba trąbienie to wyłączcie sobie głos.
- pokazywali wiele razy
- był spalony
- Murzyni z tym gównem udowadniają dlaczego Afryka jest jaka jest, a reszta świata jest jaka jest
pokazywali, ale nigdy komputerowo tego nie zaznaczali.. i nie bylo kamery z boku tylko zawsze pod jakimś kątem. chyba, że już po meczu to pokazywali - wtedy wylaczylem TV. IMO to nie o Afryke chodzi a o gospodarza.
Pamiętacie mecz Korei płd. z Hiszpanami na mundialu 02?
Chodziło mi o to że jak przyjdzie czas dobrej gry reprezentacji to wtedy wszyscy będą się podpisywać pod reprezentacją, a jak przychodzi lekko mówiąc kompromitacja to wszyscy się odcinają i krytykują.
Kibic sukcesu to taki który będzie podpisywał się pod wynikami drużyny oraz popularnie mówiąc "lansował" się tym że jest kibicem xxx. Stwierdzenie że kibiców sukcesu w Polsce jest wielu, nie miało pokazać tylko samej reprezentacji, ale tego jak jest w wielu klubach polskiej ligi. Grają dobrze, wygrają kilka meczów pod rząd to i gapie przyjdą, ale prawdziwi kibice są na dobre i na złe. 6:0 z Hiszpanami i co z tego ? Nie podobało się, nie musiałeś oglądać. Ja z tych 3 sparingów wyciągnąłem wiele wniosków. Repra w końcu zacznie dobrze grać to i ludzie będą się podniecać Polska Polska i jacy to z nich kibice.
Co do tych wymiany koszulek to niektórzy jesteście śmieszni. Fabregas, ani Tores nikogo nie olali, koszulkami wymienili się najprawdopodobniej w drodze do szatni.
@
Co do meczu otwarcia to myślę że stał on na wysokim poziomie.
Na plus w dzisiejszym meczu: bramkarz RPA, lewoskrzydlowy RPA(nie znam ich nazwisk dosc trudne), Dos Santos oraz Blanco.
Na minus - te zasrane trabki.
Mecz otwarcia nawet mi się podobał, lecz szkoda że nie wygrał Meksyk : /
A na razie Francja 0 : 0 Urugwaj, i lipny mecz. x d
Pan i Wladca
11-06-2010, 22:38
Francja nic nie gra, Ribery niby taki koks a nie potrafi minąć jednego piłkarza. Dobre, że do real nie kupił. Mam tylko nadzieje, że tak jak 4 lata temu Francja wyjdzie z grupy i zacznie grać pięknie.
Forlan w zyciowej formie chyba. Szkoda ze Urugwaj nie wygral. Od czasow Montero i Recoby bardzo ich lubialem. Wciaz jestem pod wrazeniem bramkarza RPA te wznowienia z podrzuconej pilki byly bardzo ladne,pozyteczne i stwarzaly zagrozenie w blyskawicznych kontrach.
Rzyttofrajer
12-06-2010, 14:37
Forlan w zyciowej formie chyba. .
coś tej jego życiowej formy nie było widać
coś tej jego życiowej formy nie było widać
Bo oceniasz go przez pryzmat jednego strzalu a nie calej roboty jakiej dokonal na boisku. Wracal, rozgrywal, zapieprzal prawie na calej dlugosci boiska. Na jego tle prawie cala kadra Francji i kilku chlopakow z Urugwaju wygladali jak sprinterzy w czasie biegu z Usainem Boltem.
edit:
Wow to Korea potrafi grac bez pomocy sedziow. Zawsze do nich bede mial uraz z powodu mistrzostw 02.
Teraz z kolei bardzo fajny meczyk sie zapowiada. Argentyna ma wiele do udowodnienia z Messim na czele, ktory w kadrze byl cieniem samego siebie z Barcelony.
Rzyttofrajer
13-06-2010, 11:41
Bo oceniasz go przez pryzmat jednego strzalu a nie calej roboty jakiej dokonal na boisku. Wracal, rozgrywal, zapieprzal prawie na calej dlugosci boiska. Na jego tle prawie cala kadra Francji i kilku chlopakow z Urugwaju wygladali jak sprinterzy w czasie biegu z Usainem Boltem.
Jak mogłeś pomyśleć ze oceniałem go przez pryzmat 1 strzału ;/
oglądałem cala jego grę i mogę stwierdzić ze grał bardzo samolubnie.
Wracał się ok ale jest napastnikiem i jego zadanie to atak a co do tych jego sprintów to nie widziałem wiec musiało być ich naprawdę mało
Chodziło mi o to że jak przyjdzie czas dobrej gry reprezentacji to wtedy wszyscy będą się podpisywać pod reprezentacją, a jak przychodzi lekko mówiąc kompromitacja to wszyscy się odcinają i krytykują.
Kibic sukcesu to taki który będzie podpisywał się pod wynikami drużyny oraz popularnie mówiąc "lansował" się tym że jest kibicem xxx. Stwierdzenie że kibiców sukcesu w Polsce jest wielu, nie miało pokazać tylko samej reprezentacji, ale tego jak jest w wielu klubach polskiej ligi. Grają dobrze, wygrają kilka meczów pod rząd to i gapie przyjdą, ale prawdziwi kibice są na dobre i na złe. 6:0 z Hiszpanami i co z tego ? Nie podobało się, nie musiałeś oglądać. Ja z tych 3 sparingów wyciągnąłem wiele wniosków. Repra w końcu zacznie dobrze grać to i ludzie będą się podniecać Polska Polska i jacy to z nich kibice.
Co do tych wymiany koszulek to niektórzy jesteście śmieszni. Fabregas, ani Tores nikogo nie olali, koszulkami wymienili się najprawdopodobniej w drodze do szatni.
@
Co do meczu otwarcia to myślę że stał on na wysokim poziomie.
Mam nadzieję ,że dożyje tego kiedy nasza reprezentacja będzie grac na wysokim poziomie bo przecież dla nas piłka nożna to jest sport narodowy, pomimo tego ,że inne dyscypliny dzięki sukcesom stają się coraz bardziej popularne.Kibice sukcesu w polskich ligach są potrzebni bo dzięki nim klub zarabia więcej kasy a osiągnięcia drużyny powodują ,że stają się oni często prawdziwymi kibicami. Nie mów mi ,że gra Polaków Ci się podoba i oglądasz ją z przyjemnością.Napisz mi jeszcze jakie wnioski wyciągnąłeś tylko proszę o konkrety a nie ,że brakuje nam szybkości, zgrania i wytrzymałości. Nie mów mi też ,że tak wysoko przegrali bo Jelenia nie było..
Pan i Wladca
19-06-2010, 15:44
Bielecki stracił oko :confused:
Capality
20-06-2010, 00:33
Bielecki to byl pierwsyz zawodnik ktorego zapamietalem jak sie zaczalem interesowac reczna, strasznie mi go szkoda ;s
Zidane się rozprawi z tymi trębaczami.
Tak jak z tym.
http://www.pown.it/4921
Tymczasem Brazylia wygrywa z WKS 3-1. Oby WKS wyszło z grupy...
Pan i Wladca
24-06-2010, 18:36
Jeszcze pieprzonego mnicha w studiu TVP brakowało :>
Pan i Wladca
27-06-2010, 21:29
Gdyby zajebisty gol Lamparda został uznany to potoczyło by sie to inaczej...mam nadzieje, że Argentyna wyeliminuje gestapowców
btw. widzieliscie listkiewicza w studio z meczu arrgentyny i meksyku? hahaha :>
Berbatov
28-06-2010, 18:49
Mundial generalnie słabiutki. Czasami żałuję, że nie urodziłem się 60 lat wcześniej. Pal licho wojnę, jeżeli mógłbym oglądać Brazylię 1958 i 1962. Holandia której kibicuję na tych Mistrzostwach (jak i na innych wielkich imprezach za wyjątkiem roku 2002, kiedy się nie zakwalifikowali) przed paroma minutami pomęczyła się ze Słowacją i awansowała do ćwierćfinału. Tam prawdopodobnie spotka się z reprezentacją prowadzoną przez powszechnie bardzo lubianego i cenionego w kraju i na świcie pana Dungę. I to dopiero będzie pierwszy sprawdzian dla Oranje. Pomarańcza już dawno zgniła czy po prostu hodowana była tak, by dojrzeć dopiero na najważniejszą fazę turnieju? To oczywiście metafora do tego, że w końcu oczekuję sukcesu po Holendrach na miarę ich potencjału, pomimo tego że w porównaniu do Seedorfa czy Kluiverta obecni zawodnicy rodem z holenderskiej szkoły piłkarskiej to szrot. Sentyment zobowiązuje mnie jednak do trzymania kciuków 2 lipca. Knykcie zbieleją mi od trzymania, zobaczycie!
Szkoda też trochę Słowacji, ostatniej nadziei białych na tym Mundialu.
Pan i Wladca
29-06-2010, 13:15
http://www.youtube.com/watch?v=E5kqOlIYLKw&feature=player_embedded
haha :>
Arka_Sath_Wielki
29-06-2010, 13:48
http://img532.imageshack.us/img532/2849/1277496422531i1sy.gif
Japierdole. Temu panu juz dziekujemy.
Wolę podziękować temu panu :>
http://www.youtube.com/watch?v=Iufnlu5842w
Duch Niespokojny
30-06-2010, 11:57
Ja dziękuję Słowakom ;)
Odnosnie Torresa,nie ma co sie dziwic skoro kolega Busquetsa.
Berbatov
02-07-2010, 18:30
Mundial generalnie słabiutki. Czasami żałuję, że nie urodziłem się 60 lat wcześniej. Pal licho wojnę, jeżeli mógłbym oglądać Brazylię 1958 i 1962. Holandia której kibicuję na tych Mistrzostwach (jak i na innych wielkich imprezach za wyjątkiem roku 2002, kiedy się nie zakwalifikowali) przed paroma minutami pomęczyła się ze Słowacją i awansowała do ćwierćfinału. Tam prawdopodobnie spotka się z reprezentacją prowadzoną przez powszechnie bardzo lubianego i cenionego w kraju i na świcie pana Dungę. I to dopiero będzie pierwszy sprawdzian dla Oranje. Pomarańcza już dawno zgniła czy po prostu hodowana była tak, by dojrzeć dopiero na najważniejszą fazę turnieju? To oczywiście metafora do tego, że w końcu oczekuję sukcesu po Holendrach na miarę ich potencjału, pomimo tego że w porównaniu do Seedorfa czy Kluiverta obecni zawodnicy rodem z holenderskiej szkoły piłkarskiej to szrot. Sentyment zobowiązuje mnie jednak do trzymania kciuków 2 lipca. Knykcie zbieleją mi od trzymania, zobaczycie!
Szkoda też trochę Słowacji, ostatniej nadziei białych na tym Mundialu.
I zbielały, ale nie żałują! Holandia zagrała dojrzale, konsekwentnie i gdyby koncentracji starczyło do końca mogłoby być 3:1 lub nawet 4:1. Jestem bardzo, ale to bardzo zadowolony. Ba! Szczęśliwy!
srau pjez szwabow -.- dlaczego od poczatku nie gral aguero i veron -.-
oo wlasnie 4;0 najz
Thavenix
03-07-2010, 18:46
Bo Maradona to kretyn taktyczny, ktory w swoich wypowiedziach sam mówi, ze nie ustala taktyki, jego piłkarze wiedzą jak mają grać. Na patalachow wystarczalo, na swietnie zorganizowanych Niemcow - niebardzo. Dziekujemy, Diego!
Pozostaje trzymac kciuki za Holandie...
Rzyttofrajer
03-07-2010, 23:24
Bo Maradona to kretyn taktyczny, ktory w swoich wypowiedziach sam mówi, ze nie ustala taktyki, jego piłkarze wiedzą jak mają grać. Na patalachow wystarczalo, na swietnie zorganizowanych Niemcow - niebardzo. Dziekujemy, Diego!
jezeli pilkarze ktorzy graja w argentynie nie wiedza jak maja grac to ja
podziekuje
@down
jezeli wiekszosc pilkarzy z argentyny nie potrafi trafic w 7m bramke to nie trenera trzeba tu zmienic
jezeli pilkarze ktorzy graja w argentynie nie wiedza jak maja grac to ja
podziekuje
Kiedy druzyna z lepszymi pilkarzami przegrywa z druzyna z gorszymi pilkarzami (kadrowo Argentyna bije na glowe Niemcow,tak samo jak Barca bila Inter ale trener robil roznice) to nie wie jak grac i potrzebny jest trener co to wyjasni ,a nie taki co juz samymi powolaniami skreslil swoje szanse.
PS. Fajne wydymanie Paragwaju przy bramce Valdesa.
PS. Fajne wydymanie Paragwaju przy bramce Valdesa.
konkretniej? jeden z paragwajczyków był na spalonym i wziął na siebie obrońcę rywali (który równie dobrze mógłby przeszkodzić Valdesowi), przez co o biernym spalonym mowy być nie może. decyzja jak najbardziej słuszna.
Capality
04-07-2010, 20:12
nie do niego zagrywana pilka, jakby ja przejal to moze i by byl spalony ale Valdes nie stal na spalonym za nic
valdes nie, ale ten drugi ściągał na siebie uwagę obrońców, czyli brał udział w akcji
Po siedmiu latach gry LeBron James opuszcza Cleveland Cavaliers. Gwiazdor NBA od przyszłego sezonu bronił będzie barw Miami Heat, u boku Dwyane'a Wade'a i Chrisa Bosha.
Trzech moich ulubionych koszykarzy w jednej drużynie. To chyba spełnienie marzeń! Już nie mogę doczekać się sezonu. :33333
K.Jay
Trzech moich ulubionych koszykarzy w jednej drużynie. To chyba spełnienie marzeń! Już nie mogę doczekać się sezonu. :33333
K.Jay
Wade, Bosh - spoko, ale za LBJ wolałbym dobrego centra z tym, że obecnie wśród wolnych agentów nie ma dobrego centra, był Brendan Haywood, ale został w Dallas :( Bardziej cieszyłem się z CB4 w MIA niż z LBJ, ale zobaczymy jak to będzie.
sezon zapowiada się ciekawie... finał Lakers - Miami?
Beasley został przehandlowany do Minnesoty w zamian za wybór w 2giej rundzie draftu. Być może Gortat też tam trafi. Mają też Kevina Love'a. Ciekawa młoda drużyna.
Herbi_Oxyna
12-07-2010, 00:05
Odnośnie dzisiejszego finału, to mimo, że kibicowałem Hiszpanii, to nie jestem zadowolony z tego zwycięstwa, zniesmczony zachowaniem Webba, bo gdyby był obiektywny, ten mecz mógłby się inaczej zakończyć. Ogłaszał wiele fauli na korzyść hiszpanii, nawet takich, które były zwykłym delikatnym pchnięciem, natomiast kompletni ignorował faule dla Holandii. I jeszcze ten rzut rożny... Ogólnie, to z mojej strony wielki wał dla FIFy. Banda zjebów i leni Oby za rok wprowadzili nowy system.
sadze ze po tym meczu nikt nie powinien wygrac, mecz byl nudny jak flaki z olejem -.-
Herbi_Oxyna
12-07-2010, 00:33
Drużyna Holandii powinna bojkotować ten mecz po błędach arbitra. Przynajmniej ludzie by się zainteresowali i by może wreszcie się szanowni FuckinIdiots-FailingArbiters się zajęli zachowaniem Howarda Webba.
Niemcy vs. Urugwaj >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> mecz finałowy. Tam się coś działo ; ) wielkim fanem futbolu nie jestem, ale z tych meczy, które podczas tych mistrzostw obejrzałem, ten był zdecydowanie najlepszy.
Wszystko >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Webb.
edit: podobało mi się, jak komentatorzy wymiawiali Howard jako prawie-Harold.
Nie licząc wuwuzel, Euro 2010 bylo do bani.
http://www.youtube.com/watch?v=7B2LPxggvqY
Nie licząc wuwuzel, Euro 2010 bylo do bani.
http://www.youtube.com/watch?v=7B2LPxggvqY (http://urlguard.net/l/http://urlguard.net/l/http://www.youtube.com/watch?v=7B2LPxggvqY)
Hihi.
@Herbi_Oxyna
FIFA jest ze Szwajcarii
@topic
Piłka jest nudna :P
Herbi_Oxyna
12-07-2010, 11:27
@Herbi_Oxyna
FIFA jest ze Szwajcarii
Akurat nie mogłem wymyślić nic co by pasowało do akronimu, już zmieniłem. :D
Pogratulować Hiszpanii, chociaż liczyłem trochę na Holandie. Niemcy także ładnie wywalczyli sobie trzecie miejsce, Urugwaj był blisko zwycięstwa, gratulacje dla wszystkich państw ww.
Pan i Wladca
12-07-2010, 11:57
złota piłka dla Forlana i rękawice dla Ikera jak najbardziej zasłużone.
Yoh Asakura
13-07-2010, 13:03
http://www.youtube.com/watch?v=C36LisjvNuA&feature=player_embedded
Czy bar****** może upaść jeszcze niżej? Czy te katalońskie ścierwa mogą jeszcze bardziej się pogrążyć? Czemu Platini nie reaguje? Czemu bar****** nie dostaje kary za to, co robi z Fabregasem? Przecież Chelsea za takie zagrywki dostała zakaz transferów na bodajże 2 sezony.
To już przechodzi ludzkie pojęcia. Debilizm tego klubu, egocentryzm tych śmiesznych śmieci z katalonii...możecie nakładać mu koszulki, ale wraz z końcem dnia, rozbrzmiewają się śpiewy, że to MY mamy Cesca, tego Cesca, który wszedł na boisko w końcówce i zrobił tę różnicę.
Swoją drogą, ten inie*** to symulant, cipa i podczłowiek - takie wraki społeczne powinno się wieszać, bo to małpopodobne coś nie ma za grosz honoru.
Panie i panowie, oto far$elona w pełnej krasie!
To, że Barcelona jest żałosnym klubikiem bez żadnego honoru było wiadome już od dawna.
Yoh Asakura
13-07-2010, 13:13
Barcelona wearing the UNICEF logo on their shirts is like pedophiles opening a charity for children.
hihihihi B)
Tymczasem Mike Miller w Miami na 5 lat : ) a Haslem zostaje : ) nie mogę doczekać się listopada : )
Tymczasem Mike Miller w Miami na 5 lat : ) a Haslem zostaje : ) nie mogę doczekać się listopada : )
Jeszcze jakby Fisher przeszedł, to mistrzostwo gwarantowane. :cup:
K.Jay
AnonimowyPowrot
13-07-2010, 17:41
Yoh wrócił, no i w jakim stylu! ;) Tego mi na tym forum brakowało.
naprawdę aż tak bardzo boli Was ten żart?:||
Yoh Asakura
13-07-2010, 18:56
naprawdę aż tak bardzo boli Was ten żart?:||
Jaki żart, kataloński nicponiu? Ja się dziwię, że tam xavi nie podleciał, żeby Cescowi do dupy zajrzeć w poszukiwaniu osławionego świętego Graala...pardon, DNA barc*****.
Jeszcze jakby Fisher przeszedł, to mistrzostwo gwarantowane. :cup:
K.Jay
Fisher przedłużył umowę z LA o 3 lata. dostanie 10,5kk $.
Apropos Xaviego no to Cesc póki co nie dorasta mu do pięt, ale ma ku temu predyspozycje.
Yoh Asakura
13-07-2010, 20:18
Apropos Xaviego no to Cesc póki co nie dorasta mu do pięt, ale ma ku temu predyspozycje.
Przez ostatnich 5 sezonów żaden zawodników nie miał tylu asyst, co Cesc Fabregas (54). Cesc w ostatnim sezonie strzelił masę goli (pobił klubowy rekord wielkiego Roberta Piresa!), zaliczył dużo asyst - i to wszystko grając jako środkowy pomocnik. Nie żyj przeszłością, xavi jest od niego gorszy.
Jaki żart, kataloński nicponiu? Ja się dziwię, że tam xavi nie podleciał, żeby Cescowi do dupy zajrzeć w poszukiwaniu osławionego świętego Graala...pardon, DNA barc*****.
sam żeś nicpoń i przystopuj trochę, bo to przerośnięte ego ci niedługo łeb rozsadzi
a co do asyst - tylko w sezonie 08/09 Xavi zanotował 28 asyst (z czego 21 w la liga), więc jestem pewien, że przez ostatnie 5 sezonów przebija Cesca
kataloński nicponiu
Offence of the month! Moze sam radykalnie jakos tego nie oswiadczam ale od kiedy kolega mi zwrocil uwage na to ze zawodnicy FCB sa traktowani poblazliwie to zwracam na to wieksza uwage,a wiec faul Iniesty bez pilki na Vam Bommelu to powinna byc zolta,to samo Busquets czy jak sie pisze nazwisko tego aktora odbieral pilke pare razy nieprzepisowo. No i po prostopadlej pilce od Snejidera byl faul na Robbenie.
We didn't start the flame war
AnonimowyPowrot
13-07-2010, 21:41
We didn't start the flame war
Kiedyś ktoś (może Ty?) użył już tego słynnego zwrotu w tym temacie, ale od razu z hiperłączem do tego:
http://www.youtube.com/watch?v=_QyYaPWasos
<post uzupełniający poprzednika>
Albo dobra, napiszę coś na temat :P
Chciałbym Sneijdera w United, jednak to prawie nie możliwe, a szkoda... Zobaczymy co będzie z Balotellim, jestem bardzo sceptycznie nastawiony do tego transferu, oj bardzo... Po pierwsze - cena nieadekwatna do umiejętności zawodnika, a po drugie trudny charakter, który może przynieść klubowi wiele problemów. Z drugiej strony to wielki talent, może być jednym z tych najlepszych na świecie...
Chciałbym Sneijdera w United, jednak to prawie nie możliwe, a szkoda... Zobaczymy co będzie z Balotellim, jestem bardzo sceptycznie nastawiony do tego transferu, oj bardzo... Po pierwsze - cena nieadekwatna do umiejętności zawodnika, a po drugie trudny charakter, który może przynieść klubowi wiele problemów. Z drugiej strony to wielki talent, może być jednym z tych najlepszych na świecie...
Nie zdziwiłbym się jakby Mario biegał w koszulce City po Manchesterze. :confused:
K.Jay
Yoh Asakura
13-07-2010, 23:05
sam żeś nicpoń i przystopuj trochę, bo to przerośnięte ego ci niedługo łeb rozsadzi
PRZEROŚNIĘTE EGO HAHAHAHA jeżeli mam coś przerośniętego, to jest to tylko penis
a co do asyst - tylko w sezonie 08/09 Xavi zanotował 28 asyst (z czego 21 w la liga), więc jestem pewien, że przez ostatnie 5 sezonów przebija Cesca
NO WAI
bardziej ufam Oribnho niż jakiemuś podczłowiekowi kibicującemu temu cyrkowi z camp gówno
Offence of the month! Moze sam radykalnie jakos tego nie oswiadczam ale od kiedy kolega mi zwrocil uwage na to ze zawodnicy FCB sa traktowani poblazliwie to zwracam na to wieksza uwage,a wiec faul Iniesty bez pilki na Vam Bommelu to powinna byc zolta,to samo Busquets czy jak sie pisze nazwisko tego aktora odbieral pilke pare razy nieprzepisowo. No i po prostopadlej pilce od Snejidera byl faul na Robbenie.
Gdyby ginął komar za każdym razem, gdy inie*** i biscuits nurkują, to nic by już nas nie gryzło
joh: z dnia na dzień kopiujesz od dzieci z podstawówki coraz to gorsze porównania i bluzgi + masz słabą wiedzę o piłcę, ratujesz się tylko swoim subiektywnym spojrzeniem na arsenal, który od dawna już nic nie osiągnął (musialem to przypomnieć :)) i do teraz dziwie się czemu ci odpisują. istny fenomen imbecyla!
@Faytah: hmm.. albo ci się pomyliło, albo po prostu pierdolisz. faul iniesty był taktyczny. faul van bomela na iniescie za którą ten 1szy dostał żółtą był chamski i ewidentnie na nogi... nie wiem na co liczył van bomel, ale sędzie mógł pokazać za to czerwień tak samo jak za faul bodajże de jonga na Xavi alonso, gdzie de jong(?) nogą skopał go w klatę.
skoro zwracacie uwagę na graczy barcelony i tylko na nich się skupiacie to gratuluję. mi też się miło na nich patrzy, ale zwróćcie też uwagę na stronę przeciwną. i gdy teraz ktoś napisze, że van bomel gra fair i nie jest boiskowym brutalem to chyba jebne. (nie mam na myśli tylko finalu)
Yoh Asakura
14-07-2010, 00:31
NO SPOKO EKSPERCIE
Van Bommel nie gra fair? Jest OGROMNA różnica między twardą i brutalną grą nastawioną na zdominowanie środka pola a zwyczajnym chamskim i debilnym symulanctwem.
masz słabą wiedzę o piłcę
Poproszę o konkretny dowód, jeśli nie - tę swoją opinię możesz sobie wsadzić tam, gdzie barcelona ma godność osobistą. Głęboko w rzyć.
AnonimowyPowrot
14-07-2010, 10:11
Nie zdziwiłbym się jakby Mario biegał w koszulce City po Manchesterze. :confused:
K.Jay
A ja bym się zdziwił. Po pierwsze, to on tej koszulki Milanu nwaet nie założył, a po drugie, to było w jakimś tam programie, który można porównać do Szymon Majewski Show, to nie był jego pomysł :S Akurat dałeś debilny przykład.
Van Bommel nie gra fair? Jest OGROMNA różnica między twardą i brutalną grą nastawioną na zdominowanie środka pola a zwyczajnym chamskim i debilnym symulanctwem.
rozumiem faule taktyczne itp. np. schweinsteiger nie raz się do tego uciekał i to jest element tej gry.
powiedz, że to było chamskie i debilne symulanctwo...:
http://www.youtube.com/watch?v=Fc50568WxUQ
http://www.youtube.com/watch?v=MCCXfdxOT_Q
Poproszę o konkretny dowód, jeśli nie - tę swoją opinię możesz sobie wsadzić tam, gdzie barcelona ma godność osobistą. Głęboko w rzyć.
dowód? każdy twój post ucieka się do komentowania, że tych co nie lubisz (Barca, Tottenham) to nieumiejący grać w piłkę pacany i symulanci. gdybyś się spróbował jakiejś konstruktywnej krytyki to spoko, ale wyglądasz jak motłoch ludzi, którzy kładą chuja na polityków, sportowców czy kogokolwiek innego a nie mają o tym żadnego pojęcia. a na pytanie dlaczego? odpowiadają: bo ma krzywy ryj.
Yoh Asakura
14-07-2010, 12:19
rozumiem faule taktyczne itp. np. schweinsteiger nie raz się do tego uciekał i to jest element tej gry.
powiedz, że to było chamskie i debilne symulanctwo...:
http://www.youtube.com/watch?v=Fc50568WxUQ
http://www.youtube.com/watch?v=MCCXfdxOT_Q
No i co to ma do rzeczy :D Myślisz, że jak pokażesz 2 chamskie faule, to one sprawią, ze przeszłość się zmieni na taką, w której katalońskie piłkarzyny nie symulowały? :D
A tak w ogóle, to w każdej sytuacji zamiarem był atak na piłkę, z różnym skutkiem.
dowód? każdy twój post ucieka się do komentowania, że tych co nie lubisz (Barca, Tottenham) to nieumiejący grać w piłkę pacany i symulanci.
Bo tak jest - far$elona symuluje, tottenscum nie potrafi grać w piłkę.
gdybyś się spróbował jakiejś konstruktywnej krytyki to spoko, ale wyglądasz jak motłoch ludzi, którzy kładą chuja na polityków, sportowców czy kogokolwiek innego a nie mają o tym żadnego pojęcia. a na pytanie dlaczego? odpowiadają: bo ma krzywy ryj.
Przeczytaj proszę Fever Pitch (ja przeczytałem po angielsku, hej!), może wtedy pojmiesz, o co chodzi.
AnonimowyPowrot
14-07-2010, 12:32
De Jong się tak zachował, bo po prostu uczy się od lepszej strony Manchesteru:
http://www.youtube.com/watch?v=Cs88nvpF_gw
;)
No i co to ma do rzeczy :D Myślisz, że jak pokażesz 2 chamskie faule, to one sprawią, ze przeszłość się zmieni na taką, w której katalońskie piłkarzyny nie symulowały? :D
A tak w ogóle, to w każdej sytuacji zamiarem był atak na piłkę, z różnym skutkiem.
KAŻDY piłkarz symuluje jeśli tylko ma taką okazję. cel uświęca środki.
poza tym prawisz jak polityk.
Bo tak jest - far$elona symuluje, tottenscum nie potrafi grać w piłkę.
a arse(a)nal niczego nie potrafi zdobyć. nawet henry nie raz symulował i wszystko na nic! fajnie, że im kibicujesz, ale zapewne jest to trochę irytujące, że twoja ulubiona drużyna nic nie zdobywa.
Przeczytaj proszę Fever Pitch (ja przeczytałem po angielsku, hej!), może wtedy pojmiesz, o co chodzi.
łał. brawo! książki nie przeczytałem, ale przeczytałem o czym jest i nie chodzi mi tu o twoją miłość do arsenalu, bo to jest jedna sprawa. ale o ogólny stosunek i rozmowy o piłce.
oczytałem się trochę artykułów o różnych dziennikarzach, komentatorach głównie z NBA. Byli niesamowicie stronniczy, posiadali wszystkie cechy najgorszego komentatora, byli szanowanie w różnych kręgach( w większośći u kibiców drużyny, której kibicowali, ale nie tylko), dlatego, że robili to stylowo.
Yoh Asakura
14-07-2010, 16:10
KAŻDY piłkarz symuluje jeśli tylko ma taką okazję. cel uświęca środki.
poza tym prawisz jak polityk.
Nie mogę się doczekać tego, aż mi to udowodnisz :D
Arshavin nigdy nie symulował, jest jednym z najuczciwszych graczy. Lineker also. Twoja teoria legła w gruzach :D
a arse(a)na
:o:o:o:o:o;(;(;(;(;(;(;(
l niczego nie potrafi zdobyć. nawet henry nie raz symulował i wszystko na nic! fajnie, że im kibicujesz, ale zapewne jest to trochę irytujące, że twoja ulubiona drużyna nic nie zdobywa.
Thierry symulował, ale w stolicy kata****onii.
Swoją drogą, ten Thierry Henry to piłkarz, który wygrał w Arsenalu ligę nie przegrywając ani jednego spotkania - elo.
łał. brawo! książki nie przeczytałem, ale przeczytałem o czym jest i nie chodzi mi tu o twoją miłość do arsenalu, bo to jest jedna sprawa. ale o ogólny stosunek i rozmowy o piłce.
innymi słowy, w kiblu byłeś, gówno widziałeś.
btw, obrazek specjalnie dla ciebie:
http://www.blurtit.com/var/question/q/q6/q65/q650/q6509/q6509353_1341217_441_q6509353_1341217_305_irony
oczytałem się trochę artykułów o różnych dziennikarzach, komentatorach głównie z NBA.
nie obchodzi mnie jakieś nba
Byli niesamowicie stronniczy, posiadali wszystkie cechy najgorszego komentatora, byli szanowanie w różnych kręgach( w większośći u kibiców drużyny, której kibicowali, ale nie tylko), dlatego, że robili to stylowo.
żalisz się czy o ciasteczko prosisz?
ja ci nie bede nic udowadniał, nie ma to najmniejszego sensu. zresztą gówno mnie obchodzi jakiś arseanal. bo jak mówi powiedzenie: 'nie gadaj z idiotą, bo sprowadzi cię do swojego poziomu'
btw. ciasteczko bym poprosił.
Berbatov
14-07-2010, 18:29
Że panowie jesteście w temacie Arsenalu, to od siebie dodam tylko, że już nie Tomas Rosicky jest moim ulubionym Kanonierem, a na to miano awansował Marouane Chamakh. Brawo dla tego pana, wielkie brawo! Pewnie nie spodziewał się, że takie wyróżnienie spadnie na niego tak szybko po przejściu na wyspy. No, Marouane, gratulacje!
Yoh Asakura
14-07-2010, 18:48
ja ci nie bede nic udowadniał, nie ma to najmniejszego sensu. zresztą gówno mnie obchodzi jakiś arseanal. bo jak mówi powiedzenie: 'nie gadaj z idiotą, bo sprowadzi cię do swojego poziomu'
a ty mi coś w ogóle udowodniłeś? :D :D
AnonimowyPowrot
14-07-2010, 23:34
btw. ciasteczko bym poprosił.
Wysuwaj CD-Roma.
No i z City robi się drugi Real. Boateng, Yaya Toure, David Silva i Kolarov. Kto jeszcze? Szczerze wątpię, żeby City coś ugrało w tym sezonie. Pewnie znowu będą poza czwórką.
K.Jay
eh, a moj favourite club czyli manchester utd w nowym sezonie nic nie zdobedzie jezeli ferguson bedzie prowadzil dalej taka polityke transferowa, czyli sprzedaj vidica kup jakis 2 mlodych "talentow"
Vidić od dawna nie gra tak, jak powinien. W defensywie Czerwonych Diabłów przyda się świeżość, chociażby w postaci Smallinga. Po za tym Evans już spokojnie może grać w wyjściowej jedenastce, Rafael pewnie niedługo zastąpi Neville'a.
K.Jay
Berbatov
19-07-2010, 09:23
W Premiership nie ma miejsca dla nieudaczników, dlatego Arsenal opuszcza Eduardo. Ma występować w ukraińskim Szachtarze. Osobiście życzę mu szczęścia i połamania nóg!
19Skrzypeq45
19-07-2010, 21:33
Myślicie że mecz był przekupiony czy nie ?
komentujcie i odwiedzajcie mój temat.
Yoh Asakura
20-07-2010, 13:05
http://www.arsenal.com/news/news-archive/emirates-stadium-stands-to-be-re-named
http://www.arsenal.com/news/news-archive/vuvuzelas-not-welcome-
Miło będzie znowu słyszeć śpiewające do siebie trybuny. No i nie będzie wuwugówien.
nemelza3
31-07-2010, 20:01
Sebastian Hajduk w Stalówce?
http://www.90minut.pl/news/130/news1303262-Sebastian-Hajduk-II-zagral-w-sparingu-Stali-Stalowa-Wola.html
Co o tym sądzicie?
nemelza3
31-07-2010, 20:20
Moim zdaniem ten zawodnik może bardzo pomóc Stalówce w awansie. Jeszcze obrońca i napastnik by się im przydał.
Powinno byc 2-0 dla Lecha po pierwszej polowie a jest dupa.
I ogólnie jest dupa. Dlaczego polskie drużyny mają wmówione granie defensywne 4-5-1? Ktoś powie, że Smuda grał 4-5-1, tyle że u Smudy dwaj boczni pomocnicy zasuwali do przodu, a tutaj nie mamy nic do stracenia, a zaczynamy mecz defensywnie. O sędziowaniu nie wspomne, zupełnie stracił kontrole nad meczem. Może czas na protest Lecha? Pójdzie 100 tyś euro, ale sędziów będziemy dostawać normalnych.
I ogólnie jest dupa. Dlaczego polskie drużyny mają wmówione granie defensywne 4-5-1?
może dlatego, żeby nie dostawać 3-0 do połowy ze słabeuszami ? :)
Oni chyba musieli by grac 9-1-1 zeby nie stracic bramki.
UEFA podała podział na koszyki przed dzisiejszym losowaniem ostatniej fazy kwalifikacji do Ligi Europejskiej. Lech może wylosować któregoś z następujących rywali: Juventus Turyn, AEK Ateny, Getafe CF, AZ Alkmaar i Dnipro Dniepropietrowsk.
:confused:
K.Jay
AnonimowyPowrot
06-08-2010, 12:22
Dnipro Dniepropietrowsk nie brzmi aż tak źle.
Moim zdaniem Dnipro jest duzo trudniejszym rywalem do przejscia niz Sparta, ktora nic nie musiala pokazac by nas odprawic z eliminacji lm.
AnonimowyPowrot
09-08-2010, 13:47
http://kanonierzy.com/shownews_id-17311_Arsenal-wypozyczy-Givena-.shtml
Mancini jest frajerem, a Arsenal dokona największego wzmocnienia w ostatnich latach, jeśli dojdzie do tego transferu. No, Arshavin jeszcze był.
Za to rozwalił mnie komentarz:
Given wydaje mi się bramkarzem tylko minimalnie lepszym od Almunii i też zdarzają się mu wpadki, w RPA całkowicie mu nie wyszło. Nie warto kupować kolejnego średniaka, my potrzebujemy kogoś z najwyższej półki, nie można żałować pieniędzy na tą pozycje bo jest ona najważniejsza
Given w RPA, a do tego to porównanie do Almunii... :D
nemelza3
09-08-2010, 14:07
Arsenal nie pokazał klasy z Legią. Tracąc 5 goli w tak ważnym meczu nie dziwne, że Arsenal szuka bramkarzy. Chciałem jeszcze zaznaczyć, że Arsenal jest słaby jak barszcz z kartoflami i znając życie na koniec sezonu będzie na miejscach 5-7.
Za Chealsea, Manchesterami, Tottenhamem, Liverpoolem może i jeszcze kimś.
W Polskiej lidze bez niespodzianek.
ale ladnie chelsea dostala lanie ;] Z tego Hernandeza cos bedzie jak h*j
Arsenal nie pokazał klasy z Legią. Tracąc 5 goli w tak ważnym meczu nie dziwne, że Arsenal szuka bramkarzy. Chciałem jeszcze zaznaczyć, że Arsenal jest słaby jak barszcz z kartoflami i znając życie na koniec sezonu będzie na miejscach 5-7.
W ważnym meczu? Huehuehue. Ważny to będzie w niedziele z Liverpoolem. Arsenal słaby? Kanonierzy są jednym z dziesięciu najlepszych zespołów na świecie, także gtfo.
@topic
Manchester United z pierwszym pucharem w tym sezonie. :cup: Jak Chelsea dalej będzie tak grała (a zwłaszcza Ashley i Frank), to może zapomnieć o mistrzostwie.
CHICHARITO! <3
K.Jay
Game_Over
10-08-2010, 09:43
@K.Jay
UNITED ! :evul:
Gol Javiera - parodia 8o, ale liczy się gol :cup:
W tym sezonie w ''PL'' liczyć się będą United i Arsenal, później CFC (A.Cole zagra tak jeszcze 2 mecze i go posadzą na ławie do okna transferowego w styczniu...).
Co jak co, czas odzyskać potrójną koronę i zawładnąć Europą po raz kolejny.
Straznik Monopolowego
10-08-2010, 10:30
Cesc zostaje a Wilshere doroslal w Boltonie, takze jeszcze tylko transfer bramkarza, srodkowego obroncy i mozna jakos pozytywnie patrzec w przyszlosc, chociaz transfery City napewno niepokoja kazy klub z czolowki
Game_Over
10-08-2010, 11:42
Cesc zostaje a Wilshere doroslal w Boltonie, takze jeszcze tylko transfer bramkarza, srodkowego obroncy i mozna jakos pozytywnie patrzec w przyszlosc, chociaz transfery City napewno niepokoja kazy klub z czolowki
Transfery City może i niepokoją, ale ich wyniki śmieszą. Rozumiem, że grali bez Adebayora, Teveza i Silvy, ale Hiszpan jest z drużyną nie ograny, a tamci dwaj... no to bez nich City leży jak widzimy...
Jako fan Manchesteru United chciał bym, żeby City (i Liverpool) spadło do niższej ligi, natomiast jaki fan piłki nożnej chciał bym, aby City kupiło J.Millnera na prawą stronę, Balotelliego i kogoś do obrony (Cahilla?), a Liverpool np. S.Piennar'a i chciał bym aby Anglia znowu rządziła w LM jak w 2008 kiedy na top4 były 4 zespoły z Anglii, a w Pucharze Uefa na 8 drużyn 2 były z Anglii.
Nie zapomnij że nazwiska nie grają. Co z tego że The Citizens wydali grube pieniądze na transfery, skoro drużyna nie jest zgrana? Fakt, zawodników mają z najwyższej półki, ale nie sądzę żeby to im pomogło zakończyć sezon w pierwszej czwórce.
K.Jay
cocojumbo
10-08-2010, 13:22
a ja powiem ze liga angielska jest gorsza od niemieckiej.
Game_Over
10-08-2010, 14:20
a ja powiem ze liga angielska jest gorsza od niemieckiej.
Nób... Bundesliga jest za ligą Angielską, Hiszpańską i Włoską... jest porównywalna do Lige 1.
Zakładając ilość zdobytych pucharów przez zespoły z ww. lig na arenie miedzy narodowej, jak również ilość pieniędzy wydane na transfery, piłkarzy jacy grają w danych klubach (kierowałem się ich statystykami w ligach jak i w reprezentacjach), oraz nie mogłem zapomnieć o sile rozgrywek lokalnych (liga).
A ty czym się kierowałeś pisząc tego posta?:p
chciał bym aby Anglia znowu rządziła w LM jak w 2008 kiedy na top4 były 4 zespoły z Anglii,
W top 4 w 2008 były 3 najlepsze angielskie kluby + Barcelona.
Capality
11-08-2010, 00:52
jesli Chelsea bedzie dalej oddawac takich zawodnikow jak Carvalho, J.Cole czy nawet Ballack to nie sadze zeby obronili mistrza, mogliby tez kupic kogos do napadu bo Anelka i Kalou nie prezentuja sie najlepiej a najchetniej to Anelke wyjebalbym z Chelsea forevah
silvie chyba kluby sie pojebaly bo powinien byc united, ale oczywiscie SAF wierzy nadal w giggsa ktory w tym sezonie bedzie gral coraz to slabiej. Uwielbiam Manchester, ale SAF juz sie "wypalil" i w tym sezonie moge sie zalozyc o kilo jablek ze o mistrzu zapomniec mozemy, a o LM pomarzyc.
silvie chyba kluby sie pojebaly bo powinien byc united, ale oczywiscie SAF wierzy nadal w giggsa ktory w tym sezonie bedzie gral coraz to slabiej. Uwielbiam Manchester, ale SAF juz sie "wypalil" i w tym sezonie moge sie zalozyc o kilo jablek ze o mistrzu zapomniec mozemy, a o LM pomarzyc.
Po***ało cię do reszty. Giggs od kilku (ba, cały czas) trzyma formę na dobrym poziomie. Po za tym nie zapomnij że jest jeszcze nieprzewidywalny Nani. Co do Silvy, to imo musiałby pograć co najmniej ten sezon żeby zgrać się z chłopakami. Nie można z góry zakładać, że David od razu wygryzłby Ryana czy Naniego ze składu. Po za tym Sir Alex zainwestował pieniądze w Chicharito i Smallinga, którzy w przyszłości mogą stanowić filar w ataku, jak i obronie Czerwonych Diabłów. Ba, są jeszcze Welbeck, Macheda, Diouf (tyle że na wypożyczeniu w Blackburn) czy King (na wypożyczeniu w Preston). Gibson, Rodrigo Possebon, Petrucci, Cleverley - to prawdopodobnie przyszłość United w linii pomocy. Na obronie masz Smallinga, Evansa, De Laeta, bliźniaków da Silva, Cathcarta, Chestera czy Gilla. Pieniądze wcale nie są potrzebne. Spójrz tylko - Beckham, Giggs, Scholes, bracia Neville, Brown czy też zawodnicy z dawnych lat jak Bobby Charlton, Foulkes, Albiston, Viollet, Best, Hughes - wszyscy to wychowankowie, którzy odnosili wielkie sukcesy grając właśnie w United.
K.Jay
cocojumbo
11-08-2010, 15:50
Nób... Bundesliga jest za ligą Angielską, Hiszpańską i Włoską... jest porównywalna do Lige 1.
.
A ty czym się kierowałeś pisząc tego posta?:p
A tym:
Anglia 1 : 4 Niemcyjyjhgjygyjyjytjyjy
A tym:
jyjhgjygyjyjytjyjy
Od kiedy reprezentacja narodowa jest odzwierciedleniem ligi? Katar ma dobra lige z dobrymi pilkarzami (bylymi gwiazdami) a na salonach reprezentacyjnych nie bryluje. I branie jako przyklad hmm jakby to okreslic, pierwszego klub reprezentacyjnego za jaki uwazam reprezentacje Niemiec jest zalosne. Proceder w pilce zwiazany z naturalizacjami etc. jest poprostu smiechu wart i powinni cos z tym zrobic, bo kluby coraz bardziej przypominaja reprezentacje (te zasady ze okreslona liczba zawodnikow danego klubu musi byc z kraju z ktorego jest klub) a reprezentacje kluby ( no prosze reprezentacja niemiec z polskim atakiem,tureckimi skrzydlami ble ble ble + Schweinsteinger i Muller?). Sorki za wywod ale po przeczytaniu cytowanego posta poprostu nie moglem sie powstrzymac.
@poziom lig
Gadanie na podstawie reprezentacji to zwykła prowokacja. Angielska przed Hiszpańską, później Włochy,Niemcy,Francja... A sukcesy repry Niemiec to w 70% zasługa Joachima Lowe.
@Faytah
To wytłumacz mi prosze dlaczego zawodnik,który uczył się gry w piłke właśnie w NIEMCZECH( Bo wszyscy oprócz Cacau to niemiecka szkoła, Cacau gra w Niemczech bodajże od 19 roku życia) ma reprezentować piłkarsko swój kraj, skoro go tam nic nie nauczyli? To my jesteśmy błaznami, bo bierzemy Brazylijczyka, ponieważ pewien trener tak chciał, albo Nigeryjczyka bo się ożenił z Polką... Chwała Matuszczykowi, że zdecydował się na gre u nas, bo już niedługo będzie zdecydowaną gwiazdą Bundesligi.
@edit
http://www.weszlo.com/news/5164
Odsyłam cię do tego artykułu, jako potwierdzenie tego co wcześniej napisałem
Brawo polska, niezła rehabilitacja po Hiszpanii, przegraliście mniejszą ilością goli. Ale do euro jest sporo czasu, więc nie ma się czym martwić... X(
"Manchester United z przyjemnością ogłasza, że zawarł umowę z portugalskim klubem Vitoria de Guimaraes w sprawie kupna dwudziestoletniego napastnika, Tiago Manuela Diasa, Corriera (lepiej znanego wszystkim jako "Bebe"). Kwota, którą MU zapłaciła z Portugalczyka pozostanie niejawna. Pod koniec tygodnia piłkarz przejdzie testy medyczne. Personalne warunki umowy, zostały wynegocjowane przez Bebe" - brzmi oficjalne oświadczenie klubu.
I zonk. :confused:
http://bi.gazeta.pl/im/6/8242/z8242216Z.jpg
K.Jay
AnonimowyPowrot
12-08-2010, 11:33
Bebe przyszedł za 7,4 miliona funtów, jest raczej ofensywnym pomocnikiem (w stylu Kaki) niż napastnikiem, a co do Ozila:
Pozwólcie mi wyjaśnić sytuację. Taka podstrona tworzy się automatycznie dla każdego piłkarza, który znalazł się w naszym systemie zarządzania treścią w kategorii "transferowych spekulacji". Dostęp do takiej podstrony można osiągnąć tylko poprzez metodę prób i błędów, wpisując w adresie unikalny numer ID, a jej istnienie, mimo iż faktycznie jest zbudowana podobnie jak u innych piłkarzy, nie oznacza, że pozyskaliśmy danego gracza, ani też, że planujemy to uczynić.
Dodam od siebie, że taką samą stronę miał np. Casillas. Co z tego? Nic.
A czy Bebe się okaże niewypałem - zobaczymy, sceptycznie do tego podchodzę...
Czyzby United bedzie mialo najmlodszy sklad w lidze ;p Troche sie dziwie Fergiemu ze nie kupuje zadnego rozgrywajacego, bo scholes moze i jest jakims tam rozgrywajacym ale to pewnie ostatni jego sezon wiec lipa.
AnonimowyPowrot
12-08-2010, 18:47
Fletcher - Carrick
Na pewno będzie taki środek w tym sezonie. Oczywiście, o ile Fletcher odzyska formę z tamtego sezonu i znów będzie tak czyścił. Carrick w meczu z Chelsea prawie najlepszy na boisku, lepszy był tylko Scholes.
a czy fletcher i carrick umieja rozgrywac pilke ? Raczej nie, oni sa do czyszczenia, ale dogranie dobrej pilki do napastnikow to nie potrafia
ale dogranie dobrej pilki do napastnikow to nie potrafia
To ty chyba nie widziałeś Fletchera w zeszłym sezonie. A to co Carrick potrafi zrobić z piłką to poezja.
K.Jay
no fletcher to ma kopyto i strzelil pare ladnych bramek, a carrick jest wiecej niewidoczny niz widoczny na boisku
Wczoraj w faktach podawali ze U18 czy U20 przegralo z Luxemburgiem 0:1, jesli to ma byc nasza reprezentacyjna przyszlosc to chyba wystapic z fify na 10 lat najlepiej po euro :D
AnonimowyPowrot
13-08-2010, 11:51
no fletcher to ma kopyto i strzelil pare ladnych bramek, a carrick jest wiecej niewidoczny niz widoczny na boisku
;]]]
więcej nie chce mi się nawet komentować
Pół miliona funtów tygodniowo (ok. 2,4 mln złotych) - taką pensję chce płacić przez cztery lata Manchester City szwedzkiemu piłkarzowi Barcelony Zlatanovi Ibrahimoviciowi - poinformował w piątek angielski dziennik "The Sun". Jeśli transfer 28-letniego napastnika dojdzie do skutku, Szwed zostanie najlepiej opłacanym zawodnikiem w historii. Za każdy rok gry na Wyspach Brytyjskich na jego konto wpłynie 24 miliony funtów (ok. 116,4 mln złotych).
Czy tylko mnie to śmieszy? :D
No a Mascherano jedną nogą w Barcelonie (15 mln euro + Hleb).
@down
http://thepiratebay.org/torrent/5747964
K.Jay
szkoda czytac te plotki o transferach, juz wystarczajaca sie naczytalem ze benzemie w manchesterze i paru innych
btw ma ktos linki do meczyku o community shield ?
a w Chelsea Benayoun - 6mln i Ramires - 18mln. Polowanie na Neymara rozpoczęte : ))
nemelza3
17-08-2010, 09:59
Daniel Bueno za opuszczenie klubu przed 1. kolejką spotkań został ukarany finansowo przez klub.
Piłkarz został zawieszony w obowiązkach zawodnika od razu po ucieczce z Odry Wodzisław. Obecnie został odwieszony, ale została na niego nałożona kara w wysokości 400 tys. zł.
90minut.pl
Masakrycznie duża kwota jak na Polskie warunki. Znając życie kontrakt z Danielem zostanie rozwiązany...
Manchester United pokonał 3:0 ekipę z Newcastle po golach Berbatova, Fletchera i Giggsa. :cup:
btw. Zapraszam na mojego bloga poświęconego Premier League:
http://premierleaguecolumn.blogspot.com/
K.Jay
Sprawdza się to, co napisałem 2 lata temu, a mianowicie to, że Gareth Bale będzie w przyszłości kluczowym zawodnikiem Tottenhamu.
4 asysty w jednym meczu.
http://www.youtube.com/watch?v=Sim9Kx92ZoU
I jak na razie gol sezonu. (0:30)
http://www.youtube.com/watch?v=ZlCjF2Zw660
K.Jay
orzel_cs
26-08-2010, 09:13
A dzisiaj gra lech z dniprem u siebie w rewanzowym spotkaniu eliminacji PE, polsat transmituje, mozna tez obejrzec w ipla tv
Powinni dostac teraz
Chcialbym aby ugrali remis ale watpie abysmy mieli jakis klub w europejskich pucharach po wakacjach.
AnonimowyPowrot
26-08-2010, 19:01
Barcelona ma najłatwiejszą grupę. Arsenal wyjdzie bez problemów, Chelsea pewnie też, to samo tyczy się United. Liczę na Tottenham, mają szansę. Real ma powtórke z Milanem, heh.
Grupa A: Inter Mediolan, Werder Brema, Tottenham Hotspur, FC Twente Enschede
Grupa B: Olympique Lyon, Benfica Lizbona, Schalke Gelsenkirchen, Hapoel Tel Awiw
Grupa C: Manchester United, Valencia, Glasgow Rangers, Bursaspor
Grupa D: Barcelona, Panathinaikos Ateny, FC Kopenhaga, Rubin Kazań
Grupa E: Bayern Monachium, Roma, FC Basel, CFR 1907 Cluj
Grupa F: Chelsea, Olympique Marsylia, Spartak Moskwa, MŠK Žilina
Grupa G: Milan, Real Madryt, Ajax Amsterdam, AJ Auxerre
Grupa H: Arsenal, Szachtar Donieck, SC Braga, Partizan Belgrad
K.Jay
Grupa A: Inter Mediolan, Werder Brema, Tottenham Hotspur, FC Twente Enschede
Grupa B: Olympique Lyon, Benfica Lizbona, Schalke Gelsenkirchen, Hapoel Tel Awiw
Grupa C: Manchester United, Valencia, Glasgow Rangers, Bursaspor
Grupa D: Barcelona, Panathinaikos Ateny, FC Kopenhaga,Rubin Kazań
Grupa E: Bayern Monachium, Roma, FC Basel, CFR 1907 Cluj
Grupa F: Chelsea, Olympique Marsylia, Spartak Moskwa, MŠK Žilina
Grupa G: Milan, Real Madryt, Ajax Amsterdam, AJ Auxerre
Grupa H: Arsenal, Szachtar Donieck, SC Braga, Partizan Belgrad
AnonimowyPowrot
26-08-2010, 21:05
Stawiam prawie tak samo, ale moim zdaniem jednak Szachtar awansuje.
orzel_cs
26-08-2010, 22:29
Lech zremisowal bezbramkowo, mecz nie byl beznadziejne nudny ale tez nie za ciekawy, krivets zmarnowal 100% sytuacje lecha, w II poł poznan zbyt szybko oddal inicjatywe. Dnipro przez prawie cala II poł siedzialo na lechistach, bylo nerwowo ale ukraincy nie wykorzystali zadnej sytuajci.
Lech zremisowal bezbramkowo, mecz nie byl beznadziejne nudny ale tez nie za ciekawy, krivets zmarnowal 100% sytuacje lecha, w II poł poznan zbyt szybko oddal inicjatywe. Dnipro przez prawie cala II poł siedzialo na lechistach, bylo nerwowo ale ukraincy nie wykorzystali zadnej sytuajci.
teraz zgarnac pieniazki z fazy grupowej LE i postarac sie odpasc ze wzgledna godnoscia
Grupa A:
Juventus
Manchester City
FC Salzburg
Lech Poznań
I wszystko jasne...
Przynajmniej siary nie bedzie ze z ogorkami odpadlismy. Jezeli ugramy wiecej niz 1 punkt (wydaje sie mozliwy z Salzburgiem u siebie) to bede mile zaskoczony.
Ufocznik
28-08-2010, 17:48
To Lechia Gdańsk gra w pucharach? :O
Pan i Wladca
30-08-2010, 02:46
0:0 z Mallorca tylko ;/
http://www.youtube.com/watch?v=uQPdluN44mM&feature=related
:>
Dark Sven
31-08-2010, 21:38
Ależ Rossoneri powariowali, fiu, fiu.
Yepes, Amelia, Papasthopulos, Ibra, Robinho, Boateng, do tego kilku młodzików. Stracił natomiast Kaladze (zawsze go lubiłem, i przykro było mi, gdy nagle wszyscy się od niego odwrócili, ale to nie jest ten sam Kaladze), Boriello (pare fantastycznych bramek, ale brak ciągłości), Huntelaara (podobnie jak Boriello), Favalliego i Dide. Ponadto strata Leonardo, chociaż Allegri chyba da radę.
Będzie baaardzo ciekawie.
A za nami już pierwsze mecze eliminacji ME. Zaskoczyła mnie Belgia, która przegrała z Niemcami tylko 1:0. Mam nadzieję że pokuszą się o awans, bo mają młodą i ambitną drużynę, a mecze z Turcją czy Austrią nie powinny być problemem. Kolejnym moim kandydatem do awansu jest Serbia, która pokonała Wyspy Owcze. Jedynym wymagającym rywalem Serbów mogą być Włochy, którzy imo nie mają formy. Bośnia i Hercegowina też powinna wywalczyć awans, bo patrząc na grupowych rywali, wliczając Francję, nie powinni mieć problemów. Podobnie jest z Chorwatami. Po cichu liczę także na Czarnogórę.
K.Jay
Pan i Wladca
04-09-2010, 10:17
Fajny meczyk to był Portugalia - Cypr (4:4) chociaż jak Portugalia strzeliła na 4:3 to już myślałem, że maja mecz w kieszeni a tu zaskoczenie :>
W końcu Berbatov pokazał klasę! Berba Show! :cup:
K.Jay
orzel_cs
21-09-2010, 16:36
A o lechu to juz nikt nie wspomnial.. szacunek, prowadzic 2:0, z juventusem, nawet jesli sie zremisuje 3:3 to jest cos
Yoh Asakura
22-09-2010, 12:42
We beat Spurs with 8 reserves and Nasri scored 2 pens, Nasri scored 2 pens! We beat Spurs with 8 reserves and Nasri scored 2 pens, Nasri scored 2 pens!
We beat Spurs with 8 reserves and Nasri scored 2 pens, Nasri scored 2 pens! We beat Spurs with 8 reserves and Nasri scored 2 pens, Nasri scored 2 pens!
Newcastle ograło Chelsea to czemu ma nie pyknąć Arsenal;)
AnonimowyPowrot
27-09-2010, 18:03
Kolejka niespodzianek, czy kolejka rozczarowań? Czy jedno i drugie? Masakra, święto buków!
http://static0.blip.pl/user_generated/update_pictures/1254545_inmsg.jpg
Arsenal - West Browmich 2:3
http://paradoxdgn.com/junk/avatars/trollface.jpg
K.Jay
Messi najwidoczniej zakolegowal sie z Busquetsem i uczesczaja razem na warsztaty aktorskie...
Yoh Asakura
29-11-2010, 22:54
fc farsa - najżałośniejszy klub na świecie
1/2 finału Carling Cup dla WHU ; ) !
Zaskoczyli mnie.
bary2208
02-12-2010, 20:10
No MU na łopatkach, ale jak wstawili jakis lewy skład to mają.
A wczoraj lech zaikasował zwycięski remis :)
oby tak dalej !!!
LECH LECH !!!
Seeleesee1992
02-12-2010, 21:35
A wczoraj lech zaikasował zwycięski remis :)
oby tak dalej !!!
LECH LECH !!!
Fuksa miały pyry je*ane -.-
Fuksa mozna miec w jednym meczu. Fuksem nie wychodzisz z takiej gruby w przedostatniej kolejce. Zawisc i zazdrosc przez ciebie przemawiaja.
bary2208
03-12-2010, 12:19
Fuksa nie fuksa przechodzą dalej :)
Seeleesee1992
03-12-2010, 16:21
Fuksa mozna miec w jednym meczu. Fuksem nie wychodzisz z takiej gruby w przedostatniej kolejce. Zawisc i zazdrosc przez ciebie przemawiaja.
A prawie cała runda jesienna na dnie tabeli… Po prostu mieli fuksa – rywale grali słabiej niż zwykle i dlatego wyszli. Jedyny mecz w którym przeciwnik grał na swoim poziomie przegrali 3:1.
jedrolek
03-12-2010, 20:37
Trochę szkoda, że odwołali (słusznie) 16 kolejkę ekstraklasy. Chciałbym wiedzieć jak to będzie dalej z układem w górze tabeli. Taka sama sytuacja w Premier League; mecz z Manchesteru z Blackpool przełożony. Nie wiem jak z resztą meczy.
A prawie cała runda jesienna na dnie tabeli… Po prostu mieli fuksa – rywale grali słabiej niż zwykle i dlatego wyszli. Jedyny mecz w którym przeciwnik grał na swoim poziomie przegrali 3:1.
Gdybys w jeden dzien gral przeciwko Del Piero a w nastepny przeciwo Mariuszowi Pawelkowi to napewno bys do obu meczy podchodzil z rowna determinacja,he? Jedyna przyczyna tego ze Lech nie jest w szczycie tabeli to wlasnie brak motywacji, tak jak Lech byl traktowany w grupie w pierwszych meczach przez rywali tak on traktuje reszte ligi, bo nie oszukujmy sie nasza liga to dno i naprawde podziwiam ludzi, ktorzy potrafia ten szajs ogladac nie wymiotujac. A fakt ze obecnie Lech jako jedyny klub z naszego kraju potrafi zagrac mecz w Europie nie brudzac na brazowo swoich majtek to juz inna kwestia.
Seeleesee1992
04-12-2010, 10:35
@up
Tja, już widzę, jak lechowi brakuje motywacji do walki o mistrzostwo kraju (i możliwość występu w następnej edycji europejskich pucharów)... A jeśli tak jest, to świadczy tylko o tym "pro" klubiku. "Słuchajcie, dzisiaj gramy przeciwko Polonii Bytom - to słaby klub więc olewamy ten mecz, niech kibice tracą kasę, żeby nas oglądać jak gramy na pół gwizdka". Żenada ;p
Yoh Asakura
05-12-2010, 02:17
http://www.dailymotion.pl/video/xfy2li_ful21vj0g3e_fun
Nananananana, Samir Nasri!
nemelza3
05-12-2010, 10:52
Arsenal gra beznadziejnie. Takie farciuchy, nie wiem jakim cudem mają lidera...
Yoh Asakura
05-12-2010, 15:32
Mógłbym wygłosić tyradę zaprzeczającą bzdurą, które tutaj powiedziałeś, ale powiem ci tylko tyle, że jeśli super Samir Nasri gra beznadziejnie, to ja chcę, żeby ta beznadziejność się utrzymywała do końca sezonu!
http://www.youtube.com/watch?v=m49_Bzbkx4A
Arsenal gra beznadziejnie. Takie farciuchy, nie wiem jakim cudem mają lidera...
Mają lidera bo na Bloomfield Road było lodowisko.
K.Jay
@up
Tja, już widzę, jak lechowi brakuje motywacji do walki o mistrzostwo kraju (i możliwość występu w następnej edycji europejskich pucharów)... A jeśli tak jest, to świadczy tylko o tym "pro" klubiku. "Słuchajcie, dzisiaj gramy przeciwko Polonii Bytom - to słaby klub więc olewamy ten mecz, niech kibice tracą kasę, żeby nas oglądać jak gramy na pół gwizdka". Żenada ;p
Taki blad popelniaja najwieksi, nieuczac sie na bledach. Chyba nie powiesz ironicznie 'pro klubik' na Barcelone ktora w ostatnich latach 2x zlechcewazyla Rubin Kazan czy tez nasza rodzima Wisla Krakow w eliminacjach? Nie oszukujmy sie ze wygrala z Barcelona dlatego bo byla niesamowicie silnym zespolem? Prawda taka ze tylko Lech sie nie kompromituje w Europie, a nawet grali przyjemnie dla oka. Ogolem dobry hater z ciebie skoro nie potrafisz docenic najwiekszego sukcesu polskiej pilki w ostatnich 10 latach(kupa lat juz minela od RTS w LM). Prawde mowiac nie bede ocenial poziomu polskiej ligi bo to gnoj i cos wartego obejrzenia zdarza sie dopiero jak ktos ponad ten syf sie wybije i niestety dla ciebie przez ostatnie 3 lata ponad ta 'kupe', ktora niektorzy dumnie nazywaja 'Ekstraklasa' wybil sie tylko Poznanski Lech. Mnie nie obchodzi kto zajmie pierwsze,drugie czy trzecie miejsce w "Ekstraklasie'. Dla mnie sie liczy to by ten jakikolwiek zespol nie odpadal w pierwszej fazie kwalifikacji grajac z jakimis kelnerami z Azerbejdzanu,Kazachstanu czy innych shithole'ow, z ktorymi porazke ponosily wszystkie inne kluby w ostatnich 3 latach ( no moze poza Jagiellonia, ktora odpadla po walce z Iraklisem Saloniki). Takimi wynikami z renomowanymi rywali mogli sie pochwalic tylko w Krakowie i Grodzisku ale tez dosc dawno, bo wowczas Kosowski ruszal 'podbijac' Kaiseslautern, a Mila i Niedzielan byli perspektywicznymi zawodnikami.
Seeleesee1992
07-12-2010, 11:18
Ogolem dobry hater z ciebie skoro nie potrafisz docenic najwiekszego sukcesu polskiej pilki w ostatnich 10 latach
Doceniłbym, gdyby to nie był czysty fuks. W lidze leżą i kwiczą, wygrają zrządzeniem losu 2 mecze w europie i już wielcy mistrzowie i bogowie...
poziomu polskiej ligi (...) to gnoj i cos wartego obejrzenia zdarza sie dopiero jak ktos ponad ten syf sie wybije
Bo po prostu taki piknik z Ciebie. Świetni są tacy kibice, którzy kibicują i cieszą się z awansów jakiejś drużyny, a za rok kibicują jej największym rywalom, bo wtedy oni są "fajni i ponad poziomem tego gówna" jak grają w europejskich pucharach. Pozdro.
Kernkraft
07-12-2010, 15:16
Doceniłbym, gdyby to nie był czysty fuks. W lidze leżą i kwiczą, wygrają zrządzeniem losu 2 mecze w europie i już wielcy mistrzowie i bogowie...
To nie był fuks. Lech w meczu z Salzburgiem był zdecydowanie lepszy, a z Juventusem i Manchester grali jak równy z równym.
Cała liga jest wyrównana. Za 3 kolejki Lech może być na 2. lub 15. miejscu. Nie sugerowałbym się miejscem Lecha w tabeli. Pierwsze mecze tego sezonu w lidze, gdzie przegrywali i remisowali grali ładnie dla oka. Brakowało szczęścia -co zadecydowało o kiepskiej pozycji na końcu rundy jesiennej.
Nie jest tajemnicą i zaskoczeniem, że większość klubów z Włoch, Anglii czy Hiszpanii traktuję po omacku Ligę Europy -tak jak niegdyś polskie kluby traktowały Puchar Intertoto. Co nie zmienia faktu, że Lech zasługiwał na ten awans. Istnieje jeszcze jedna teoria. Polska liga jest tak silna, że klub walczący o utrzymanie jest w stanie wyjść z grupy Ligi Europy -w takim razie, gdzie podziewa się Ruch Chorzów i Wisła Kraków...?
fc farsa - najżałośniejszy klub na świecie
Bardzo Cię to boli, że Barcelona w ostatnich latach jest najlepszym klubem na świecie. Oni są na wyższym poziomie wtajemniczenia niż cała reszta stawki.
Swoją drogą, zawsze zastanawiało mnie jak można kibicować klubowi, z którym nie ma się nic wspólnego...Piszę tu o wszystkich polskich "kibicach" Manchesteru, Realu, Barcy itp. zagranicznych klubów. Ciekaw jestem, czy tak samo by się emocjonowali, gdyby ich klub spadł do niższych lig, zbankrutował czy w ogóle przestał istnieć.
Ktoś tu wspomniał, że wyczyn Lecha Poznań to największy sukces polskiej piłki nożnej na przestrzenni ostatnich lat.
Totalna bzdura...
Wystarczy przypomnieć sobie jak Wisła Kraków i Groclin Grodzisk Wlkp. grały w Pucharze UEFA 6-8 lat temu.
Seeleesee1992
07-12-2010, 15:44
To nie był fuks. Lech w meczu z Salzburgiem był zdecydowanie lepszy, a z Juventusem i Manchester grali jak równy z równym.
Z Salzburgiem się zgadzam - ale to akurat żaden wyczyn. Z Manchesterem raz wygrali, bo przyjezdni dali plamę i nie zagrali na swoim poziomie. Z Juve (zwłaszcza w ostatnim meczu) nie powiedziałbym, że grali jak równy z równym. Gdyby nie beznadziejne warunki, mieliby takie szanse jak maluch przy zderzeniu z ciągnikiem siodłowym... Tyle, że Lech był przygotowany na grę na śniegu, a Juve nie.
@down
Przeczytałem, nie zmienia to faktu, że według mnie Lech odstawał od Manchesteru i Juve. Nadal uważam, że po prostu mieli szczęście.
Btw...
Istnieje jeszcze jedna teoria. Polska liga jest tak silna, że klub walczący o utrzymanie jest w stanie wyjść z grupy Ligi Europy
Tym mnie rozwaliłeś ;D
Kernkraft
07-12-2010, 16:09
Z Salzburgiem się zgadzam - ale to akurat żaden wyczyn. Z Manchesterem raz wygrali, bo przyjezdni dali plamę i nie zagrali na swoim poziomie. Z Juve (zwłaszcza w ostatnim meczu) nie powiedziałbym, że grali jak równy z równym. Gdyby nie beznadziejne warunki, mieliby takie szanse jak maluch przy zderzeniu z ciągnikiem siodłowym... Tyle, że Lech był przygotowany na grę na śniegu, a Juve nie.
Przeczytaj moją drugą część wypowiedzi. Jest w nim mowa o poziomie zaangażowania klubów z Włoch, Anglii i Hiszpanii w Lidze Europy.
Yoh Asakura
07-12-2010, 16:49
Nie jest tajemnicą i zaskoczeniem, że większość klubów z Włoch, Anglii czy Hiszpanii traktuję po omacku Ligę Europy -tak jak niegdyś polskie kluby traktowały Puchar Intertoto.
Co to za bzdury? W LE grają kluby, które są JESZCZE za słabe na LM i chcą za wszelką cenę ugrać coś w Europie. Aston Villa, Everton, Man City, Liverpool - naprawdę sądzisz, że tam ktokolwiek traktuje europejski puchar z dystansem i kompletnie im na nim nie zależy? Przecież kibice zjedliby działaczy/menedżera/zawodników za to, że ci przeszliby obok meczu. To samo tyczy się Włoch. Myślisz, że Juventus jest w pozycji, która uprawnia klub do olewania sobie LE?
Bardzo Cię to boli, że Barcelona w ostatnich latach jest najlepszym klubem na świecie. Oni są na wyższym poziomie wtajemniczenia niż cała reszta stawki.
Że niby co? Barca najlepsza? Chelsea była od nich lepsza w poprzednich sezonach. Mało tego, FC Barcelona to najbardziej żałosny klub świata z wielu powodów. Zachowanie piłkarzy, którzy uważają się za pępek świata, symulowanie fauli. Kiedyś o kibicach Barcelony mówiło się tak: barca przegrywa? To wina sędziego. Barca remisuje? To wina sędziego. Barca wygrywa? Gdyby nie sędzia, na pewno wygrałaby wyżej. Wszystkie czynniki (aroganckie i czasami wręcz barbarzyńskie zachowanie kibiców + teatr żałosności i braku jakiejkolwiek kultury czy poszanowania fair play ze strony zawodników tego klubu) sprawiają, że nie można na ten klub patrzeć inaczej. Albo kibicujesz barcelonie albo jej nienawidzisz z przyczyn "obiektywnych".
Swoją drogą, zawsze zastanawiało mnie jak można kibicować klubowi, z którym nie ma się nic wspólnego...Piszę tu o wszystkich polskich "kibicach"
Tak samo, jak można się zakochać w kobiecie z innego, odległego kraju. A pisząc o nas, kibicach, w cudzysłowie, nie umniejszasz naszej pasji i naszego oddania dla klubu. Nawet nie sil się na bycie fajnym. Wielu już próbowało kwestionować "sens" czegoś takiego i każdy robił to samo, co ty "a bo ten klub jest tak daleko bla, bla, bla". I?
Manchesteru, Realu, Barcy itp. zagranicznych klubów. Ciekaw jestem, czy tak samo by się emocjonowali, gdyby ich klub spadł do niższych lig, zbankrutował czy w ogóle przestał istnieć.
Ludzie kibicują wielkim firmom, ale jest też w Polsce sporo kibiców Newcastle (np. Iron z naszego forum), West Hamu (ŚP kidler z naszego forum), a nawet Leeds. To nie jest tak, że pewnego dnia zostajesz zaproszony do udziału w konkursie pt. "Wylosuj swój ulubiony klub". To nie jest tak, że kręcisz magicznym kołem fortuny, który wybiera dla ciebie klub, lub ktoś pokazuje loga wszystkich klubów i ty sobie wybierasz to, które ci się najbardziej podoba i zostajesz najwierniejszym kibicem, jakiego ten klub kiedykolwiek miał.
Ogólnie to gadasz bzdury, byleby gadać.
Bo po prostu taki piknik z Ciebie. Świetni są tacy kibice, którzy kibicują i cieszą się z awansów jakiejś drużyny, a za rok kibicują jej największym rywalom, bo wtedy oni są "fajni i ponad poziomem tego gówna" jak grają w europejskich pucharach. Pozdro.
Piknik? Wiesz do czego odnosi sie chociaz to okreslenie? To jest okreslenie grupy kibicow zasiadajacej na stadionach w rodzinach, np. ojciec z synami i ew. matka,dziadkiem etc. Chyba nie potrafiles zrozumiec tego ze dla mnie polska liga sie nie liczy, liczy sie to by kazdy polski klub gral dobrze w europie bo tam wszyscy punkty zbieraja do tego samego koszyka. W przeciwienstwie do Ciebie przynajmniej nie nienawidze zadnego polskiego klubu, ale tez zadnego nie lubie . Ja kibicuje poprostu polskiej pilce jako reprezentacji i ogolowi klubow, a kazdy klub grajacy w europie chce by zaszedl jak najdalej, bo moze dzieki temu kiedys troche wiecej druzyn z polski bedzie moglo goscic na salonach. Moze kiedys wyrosniesz z tego patologicznego 'rasizmu klubowego' ktory ci wszczepily 'dresowe' idealy.
Ktoś tu wspomniał, że wyczyn Lecha Poznań to największy sukces polskiej piłki nożnej na przestrzenni ostatnich lat.
Totalna bzdura...
Wystarczy przypomnieć sobie jak Wisła Kraków i Groclin Grodzisk Wlkp. grały w Pucharze UEFA 6-8 lat temu.
Graly podobnie,ale dokad zaszli? Groclin odpadl w 1/16, Wisla w 1/8 finalu, z tym ze wowczas system byl inny a rywale Lecha bez porownania byli mocniejsi w grupie. Wtedy Schalke bylo przed era Ailtona i w fazie calego 'turnieju' Wisla pokonala srednia Saragosse i Schalke(z druzyn ktore jako tako sie licza). Porownujac do rywali Lecha sie tego nie da,bo Manchester City naszpikowany jest gwiazdami,to samo Juventus. Czy potrafisz przywolac chociaz jednego z pilkarzy Schalke czy Saragossy z ktorymi mierzyla sie Wisla? Ja nie,chociaz ogladalem te mecze. Groclin zas pokonal Hearthe Berlin(ktora spadla z ligi w tym samym sezonie) oraz Manchester City, ktory takze od dzisiejszego MC odstaje na lata swietlne, a wowczas w nim gral Fowler, z kolei Wright-Philips uchodzil za talent. Pozatym chyba 7-8 lat to wystarczajacy przedzial czasu na okreslenie najwiekszego sukcesu ostatnich lat czy musimy poczekac drugie tyle?
Swoją drogą, zawsze zastanawiało mnie jak można kibicować klubowi, z którym nie ma się nic wspólnego...Piszę tu o wszystkich polskich "kibicach" Manchesteru, Realu, Barcy itp. zagranicznych klubów. Ciekaw jestem, czy tak samo by się emocjonowali, gdyby ich klub spadł do niższych lig, zbankrutował czy w ogóle przestał istnieć.
Patrzac na kibicow Juventusu, to wiekszosc by byla. Jak dochodzi do tego ze ludzie kibicuja druzynom zza granicy? Zazwyczaj jest jakis taki bodziec typu; pierwszy obejrzany mecz, kupiona koszulka przez ojca itp. Wowczas rodzi sie cos prawdziwszego niz wiez z klubem z miejscowego miasta. Z klubami z danych miast moim zdaniem jest troche jak z religia. Urodzisz sie w Arabii Saudyjskiej - bedziesz muzulmaninem. Urodzisz sie w Zabrzu - bedziesz za Gornikiem. Czy nie jest tak?
Graly podobnie,ale dokad zaszli? Groclin odpadl przed faza grupowa pucharu UEFA(nawet w tej Amica miala szczescie grac) wczesniej pokonujac Manchester City, ktorego nie mozna porownywac do dzisiejszego Manchesteru City.Dosc powiedziec ze najwieksza gwiazda tam byl Robbie Fowler, a Wisla odpadla z Lazio(prowadzonym przez Manciniego) przed 1/16. Wiec chyba jednak bzdura jest to co napisales. Jedynym klubem w polsce ktory moze poszczycic sie wiekszym osiagnieciem od kiedy interesuje sie footballem jest Widzew, ale wowczas znalem tylko Citke i moja pasja sie dopiero rodzila.
Człowieku, co Ty w ogóle pieprzysz? Bzdurą jest to co TY tu wysmarowałeś.
Wisła w sezonie 2002/2003 odpadła w dwumeczu z Lazio. Była to IV runda, czyli 1/8 PU.
Natomiast Groclin nie wszedł do żadnej grupy, bo WTEDY TAKOWYCH NIE BYŁO. Odpadli w III rundzie, czyli w 1/16, z Bordeaux.
Człowieku, co Ty w ogóle pieprzysz? Bzdurą jest to co TY tu wysmarowałeś.
Wisła w sezonie 2002/2003 odpadła w dwumeczu z Lazio. Była to IV runda, czyli 1/8 PU.
Natomiast Groclin nie wszedł do żadnej grupy, bo WTEDY TAKOWYCH NIE BYŁO. Odpadli w III rundzie, czyli w 1/16, z Bordeaux.
Zanim przeczytalem twoj post to juz edytowalem, podpierajac sie wikipiedia bo do konca nie bylem pewny, tak czy siak sytem tych 'drugich' europejskich rozgrywek sie zmienil na tyle ze 1/16 nie jest odpowiednikiem dzisiejszej 1/16 chociazby z racji na faze grupowa.
Graly podobnie,ale dokad zaszli? Groclin odpadl w 1/16, Wisla w 1/8 finalu, z tym ze wowczas system byl inny a rywale Lecha bez porownania byli mocniejsi w grupie. Wtedy Schalke bylo przed era Ailtona i w fazie calego 'turnieju' Wisla pokonala srednia Saragosse i Schalke(z druzyn ktore jako tako sie licza). Porownujac do rywali Lecha sie tego nie da,bo Manchester City naszpikowany jest gwiazdami,to samo Juventus. Czy potrafisz przywolac chociaz jednego z pilkarzy Schalke czy Saragossy z ktorymi mierzyla sie Wisla? Ja nie,chociaz ogladalem te mecze. Groclin zas pokonal Hearthe Berlin(ktora spadla z ligi w tym samym sezonie) oraz Manchester City, ktory takze od dzisiejszego MC odstaje na lata swietlne, a wowczas w nim gral Fowler, z kolei Wright-Philips uchodzil za talent. Pozatym chyba 7-8 lat to wystarczajacy przedzial czasu na okreslenie najwiekszego sukcesu ostatnich lat czy musimy poczekac drugie tyle?
Za 8 lat też nie będziesz pamiętał większości graczy Man City lub Juventusu z tego okresu.
Wisła nie grała z Saragossą w sezonie, gdy przeszła Schalke i Parme.
. Czy potrafisz przywolac chociaz jednego z pilkarzy Schalke czy Saragossy z ktorymi mierzyla sie Wisla? Ja nie,chociaz ogladalem te mecze. Groclin zas pokonal Hearthe Berlin(ktora spadla z ligi w tym samym sezonie) oraz Manchester City, ktory takze od dzisiejszego MC odstaje na lata swietlne, a wowczas w nim gral Fowler, z kolei Wright-Philips uchodzil za talent.
Tomek Hajto grał wtedy w Schalke ;)
Seeleesee1992
08-12-2010, 09:11
@Faytah
Porównam to do takiej sytuacji: kumpel ma kose z jakimś typem, oczywiście jestem po stronie kumpla. Gdy kumpel zaczyna przegrywać, przechodzę na stronę typa, który go bije? NIE. Takie jest moje odczucie. Nie mam zamiaru kibicować Lechowi, tylko dlatego, że teraz jest na "szczycie" (i to zupełnie niezasłużenie).
Ja kibicuje poprostu polskiej pilce
Ja też... Kibicuje naszej reprezentacji.
@down
Ale chyba ma kolegów których nie opuści, eh? Niekoniecznie chodziło mi, że kumpel = klub. Dałem taki przykład, żeby poczuł o co chodzi.
Yoh Asakura
08-12-2010, 14:20
Twój przykład jest idiotyczny, bo on nie jest kibicem żadnej polskiej drużyny, ergo - nie jest kolegą któregokolwiek z uczestników bójki, więc jest neutralny i wtedy zależy mu na widowisku.
nemelza3
08-12-2010, 18:01
Tymczasem Stephan Hocke wygrał konkurs CoC w skokach narciarskich w Rovaniemi. Polacy słabo, najlepszy Piotr Żyła zajął 19 miejsce.
Kernkraft
09-12-2010, 00:42
Że niby co? Barca najlepsza?
Tak, najlepsza; czas przyjąć to do wiadomości...
i mam tu na myśli kwestie czysto piłkarskie, a nie kibiców tego klubu, piłkarzy czy działaczy
i mam tu na myśli kwestie czysto piłkarskie, a nie kibiców tego klubu, piłkarzy czy działaczy
Najlepsza? Hmm. Takie cos ocenia sie po sezonie, nie w trakcie. Najlepsza druzyne wyloni Liga Mistrzow. Gdyby przyjac twoje warunki do wyboru najlepszej druzyny to o co by kluby walczyly w Lidze Mistrzow? O tytul drugiej najlepszej po Barcelonie?
Dlaczego nie odpowiedziałeś na odpowiedź do swojego posta?
"Swoją drogą, zawsze zastanawiało mnie jak można kibicować klubowi, z którym nie ma się nic wspólnego...Piszę tu o wszystkich polskich "kibicach" Manchesteru, Realu, Barcy itp. zagranicznych klubów. Ciekaw jestem, czy tak samo by się emocjonowali, gdyby ich klub spadł do niższych lig, zbankrutował czy w ogóle przestał istnieć."
Ale co konkretie znaczy, że nie ma się z danym klubem nic wspólnego? Bo ten fragment jest najlepszy:baby: Bo jakoś nie potrafię ogarnąć, że nie mam nic wspólnego ze swoim ukochanym klubem.
Z resztą nawet taki frustrat jak Yoh ci dobrze odpowiedział.
Yoh Asakura
09-12-2010, 14:48
To dlaczego nie wygrała LM?
Najlepszy jest aktualnie Inter.
Kernkraft
09-12-2010, 15:12
To dlaczego nie wygrała LM?
Najlepszy jest aktualnie Inter.
Wystarczy spojrzeć na wyniki z ostatnich lat -tryumfator turnieju nie zawsze jest najlepszy -Grecja 04', Dania 92', Porto 04' itd.
Idąc twoim tokiem rozumowania, najlepszy obecnie zespół to Atletico Madryt (zdobywca Superpucharu Europy 2010)
--- Kernkraft dodał 9 minut i 43 sekund później ---
Dlaczego nie odpowiedziałeś na odpowiedź do swojego posta?
"Swoją drogą, zawsze zastanawiało mnie jak można kibicować klubowi, z którym nie ma się nic wspólnego...Piszę tu o wszystkich polskich "kibicach" Manchesteru, Realu, Barcy itp. zagranicznych klubów. Ciekaw jestem, czy tak samo by się emocjonowali, gdyby ich klub spadł do niższych lig, zbankrutował czy w ogóle przestał istnieć."
Ale co konkretie znaczy, że nie ma się z danym klubem nic wspólnego? Bo ten fragment jest najlepszy:baby: Bo jakoś nie potrafię ogarnąć, że nie mam nic wspólnego ze swoim ukochanym klubem.
Z resztą nawet taki frustrat jak Yoh ci dobrze odpowiedział.
Ile razy byłeś na meczu swojej "ukochanej" drużyny?
Yoh Asakura
09-12-2010, 15:17
Wystarczy spojrzeć na wyniki z ostatnich lat -tryumfator turnieju nie zawsze jest najlepszy
W takim razie kto jest najlepszy? Zespół, który nawet nie wyjdzie z grupy? Dorabiasz sobie ideologię pod barcelonę.
Idąc twoim tokiem rozumowania, najlepszy obecnie zespół to Atletico Madryt (zdobywca Superpucharu Europy 2010)
Skoro wygrali, to widocznie są najlepsi.
Inny szczegół, że Inter po wygraniu finału LM był sabotowany przez Beniteza. Właściwie to jest.
jedrolek
13-12-2010, 14:44
Dzisiaj Manchester z Arsenalem... :] Nie mogę się doczekać...
Ile razy byłeś na meczu swojej "ukochanej" drużyny?
Narazie tylko raz, chociaż mam w planach bywać tam częściej.
Uważam, że swojej ukochanej drużynie można kibicować nie będąc na meczu co tydzień.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.