Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe
Articuno
18-10-2008, 00:59
Jutro Śląsk - Arka, co mnie jakiś lech obchodzi :) <zaciera ręce>
Ojjjjj tak! Mam nadzieje, ze uda mi sie wrocic do domu na mecz...
Tak w ogole to: www.slasknet.com/?nr=5949 wspaniala inicjatywa, chyba najwazniejszy ich punkt dzialan to ZAPOBIEGANIE CHULIGANSTWA, a nie tak jak to zwykli czynic najbardziej zagorzali kibice w Polsce(roznych klubow), czyli na odwrot :)
Euroliga w C+! Juz myslalem, ze najlepszy sezon Euroligi nie bedzie pokazywany w Polsce. Na szczescie ktos zmadrzal. Co prawda C+ nie mam, ale maja inni i jest to tez jakies tam promowanie kosza na najlepszym kanale sportowym w Polsce.
@2x UP
Ladnie dostaleiscie od Lechi (^^)
Calen Futh
18-10-2008, 15:20
Chelsea mimo kontuzji szaleje.
@2x UP
Ladnie dostaleiscie od Lechi (^^)
sam jesteś z arki ;/ noob ;/;/;/;/;/
jeszcze godzina, lec goł to oporowska street ;D
Xendriel
18-10-2008, 18:27
Liverpool to ma szczęście w tym sezonie...Kuyt znowu ich ratuje.
@Down Tak, ale miałem na myśli to, że często w tym sezonie ratują wynik w końcówkach.
Na boisku byli sporo lepsi, Wigan troche kontra pogralo i nic poza tym.
1 Liga.
Flota Świnoujście Korona Kielce
0 : 2
GKP Gorzów Wlkp. Warta Poznań
0 : 2
Dolcan Ząbki Motor Lublin
0 : 0
Kmita Zabierzów KGHM Zagłębie Lubin
0 : 0
Górnik Łęczna Odra Opole
2 : 1
Podbeskidzie Bielsko-Biała GKS Katowice
1 : 0
Stal Stalowa Wola Znicz Pruszków
0 : 1
GKS Jastrzębie Tur Turek
1 : 3
Zaki jest asem :P wykupią go pewnie po tym sezonie z Wigan. Dobrze go mieć w FPL :D
Zioomy z arsenalu wracają z meczu:
http://i285.photobucket.com/albums/ll65/martianred_photo/jr4r3sjpg.gif
:D
Calen Futh
18-10-2008, 20:47
@up: Ten gif rotfl lmao :D
@topik: Manyoo! 4:0!
Duch Niespokojny
18-10-2008, 20:55
Zioomy z arsenalu wracają z meczu:
http://i285.photobucket.com/albums/ll65/martianred_photo/jr4r3sjpg.gif
Tak będą ziomy z Arsenalu wyglądać na koniec sezonu ;)
Yoh Asakura
18-10-2008, 21:54
Ten gif jest stary jak Giggs.
Ten gif jest stary jak Giggs.
I jak Jack Wilshere.
Yoh Asakura
18-10-2008, 22:15
Wilshere > Giggs.
sam jesteś z arki ;/ noob ;/;/;/;/;/
Trzej królowie wielkich miast: Śląsk, Wisełka, Lechia Gdansk!
Proste nie?
@up: Ten gif rotfl lmao :D
@topik: Manyoo! 4:0!
0:4 :P SROKI czas się odbić:P
Wilshere > Giggs.
ha... aha... hah... ASBUASHBUSAHUHASBUHSAUBASUHSAUHASUBASHNSUAHUHAUSNA UHSBAHUBHUASBNHUBAHUBAUHSBAHUSBAHUSBHUABSHUABSHUAB SHUASBAHBAHUSBHAUBSHAUBSHABSAHUBSHAUSBHAUBSHAUBSHA UBSHAUBSAHSBUHABSHABSHUABSUAHBSAHUBSHUABSHUABSHUAB SHAUSBUHABSHUABSHAUBUHASB!
To lepsze niż tekst "Henry to nie murzyn :/" XDDD
Straznik Monopolowego
19-10-2008, 10:55
ha... aha... hah... ASBUASHBUSAHUHASBUHSAUBASUHSAUHASUBASHNSUAHUHAUSNA UHSBAHUBHUASBNHUBAHUBAUHSBAHUSBAHUSBHUABSHUABSHUAB SHUASBAHBAHUSBHAUBSHAUBSHABSAHUBSHAUSBHAUBSHAUBSHA UBSHAUBSAHSBUHABSHABSHUABSUAHBSAHUBSHUABSHUABSHUAB SHAUSBUHABSHUABSHAUBUHASB!
To lepsze niż tekst "Henry to nie murzyn :/" XDDD
Tylko ze to prawda :/
Thomisson
19-10-2008, 11:13
Nieźle ktoś musi mieć porąbane we łbie skoro porównuje 16-letniego smarka z m.in. 10-krotnym mistrzem Anglii (Arsenal ma 13 Mistrzostw, czyli Walijczyk przez swoją karierę zdobył niemalże tyle co The Gunners w całej swojej historii....śmieszne), 2-krotnym zdobywcą LM. Weź Yoh odstaw to co jarasz i nie podkręcaj statów Arsenalowi w Pro Evo, bo niestety nie przekłada się to na rzeczywistość : P
Nieźle ktoś musi mieć porąbane we łbie skoro porównuje 16-letniego smarka z m.in. 10-krotnym mistrzem Anglii (Arsenal ma 13 Mistrzostw, czyli Walijczyk przez swoją karierę zdobył niemalże tyle co The Gunners w całej swojej historii....śmieszne), 2-krotnym zdobywcą LM. Weź Yoh odstaw to co jarasz i nie podkręcaj statów Arsenalowi w Pro Evo, bo niestety nie przekłada się to na rzeczywistość : P
No tak, ale yoh wie lepiej, he?
Yoh Asakura
19-10-2008, 11:23
Ej, ale to, że zdobył tyle mistrzostw i takie tam, nie oznacza, że TERAZ jest lepszy. Nie żyj przeszłością. Trofea nie zawsze są wyznacznikiem umiejętności zawodnika.
Thomisson
19-10-2008, 11:46
A w czym Wilshere jest teraz lepszy od Giggsa prócz szybkości?
Broda mu jeszcze nie rośnie a Giggsowi "chyba" tak.
Pamięta ktoś może czasy gdy Van Nistelrooy strzelał gole właściwie tylko znajdując się w polu karnym? A może niektórzy dalej żyją takim przeczuciem?
W Realu już dosyć sporo bramek nastrzelał z dystansu :D. A gol z wczorajszego meczu to bajka:)
Edit:Wislher lepszy w czymś od Giggsa? ahuahahahahaha
no ale pewnie eduardo>raul więc...szkoda słów
Yoh Asakura
19-10-2008, 12:16
A w czym Wilshere jest teraz lepszy od Giggsa prócz szybkości?
Właściwie we wszystkim. I potrafi trafić na pustą bramkę !
Ej, ale to, że zdobył tyle mistrzostw i takie tam, nie oznacza, że TERAZ jest lepszy. Nie żyj przeszłością. Trofea nie zawsze są wyznacznikiem umiejętności zawodnika.
podążając Twoim tokiem myślenia, ja > Grzegorz Lato, też teraz jestem lepszy ;|
Yoh Asakura
19-10-2008, 13:08
No, teraz jesteś lepszy od niego. Więc naprzód, podbij boiska całej Europy.
No, teraz jesteś lepszy od niego. Więc naprzód, podbij boiska całej Europy.
jestes pierwszym nubem ktory kpi sam z siebie aBUSAhbAUSHuaSHuaHSBuHSA XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@Edit
moze to uraz po tym:
http://www.youtube.com/watch?v=Ocb7uPsWLE4
?
Calen Futh
19-10-2008, 13:21
Wilshere > Giggs.
To było poniżej wszelkiego poziomu. Wilshere nigdy nie będzie taki jak Giggs. Nie osiągnie tego co on. Nie będzie potrafił utrzymać takiej formy przez 16 lat. Pewniak ;)
Yoh Asakura
19-10-2008, 13:26
A skąd ta pewność ?
od wczoraj w Łącku są Mistrzostwa Polski w Muay Thai :]
bo gra w arsenalu, a ten klub to jak niszczarka do papieru - dajesz im czysta kartke, czasem dostaja nawet z kilkoma kreskami, a oni zamiast cos na niej narysowac strzepia ja ;[[[[[[[
Xendriel
19-10-2008, 17:43
Lista zawodników nominowanych do Złotej Piłki
Adebayor (Togo, Arsenal)
Agüero (Argentyna, Atlético Madryt)
Arszawin (Rosja, Zenit St. Petersburg)
Ballack (Niemcy, Chelsea)
Benzema (Francja, Lyon)
Buffon (Włochy, Juventus)
Casillas (Hiszpania, Real Madryt)
Cristiano Ronaldo (Portugalia, Manchester United)
Drogba (Wybrzeże Kości Słoniowej, Chelsea)
Eto'o (Kamerun, FC Barcelona)
Fàbregas (Hiszpania, Arsenal)
Fernando Torres (Hiszpania, Liverpool)
Gerrard (Anglia, Liverpool)
Ibrahimović (Szwecja, Inter Mediolan)
Kaká (Brazylia, AC Milan)
Lampard (Anglia, Chelsea)
Messi (Argentyna, FC Barcelona)
Pepe (Portugalia, Real Madryt)
Ribéry (Francja, Bayern Monachium)
Rooney (Anglia, Manchester United)
Senna (Hiszpania, Villarreal)
Sergio Ramos (Hiszpania, Real Madryt)
Toni (Włochy, Bayern Monachium)
van der Sar (Holandia, Manchester United)
van der Vaart (Holandia, Real Madryt)
van Nistelrooy (Holandia, Real Madryt)
Vidić (Serbia, Manchester United)
Villa (Hiszpania, Valencia)
Xavi (Hiszpania, FC Barcelona)
Żirkow (Rosja, CSKA Moskwa)
Rozum podpowiada, że wygra Cristiano, ale po cichu liczę na Messiego;)
Jakie są wasze typy?
Lista zawodników nominowanych do Złotej Piłki
Adebayor (Togo, Arsenal)
Agüero (Argentyna, Atlético Madryt)
Arszawin (Rosja, Zenit St. Petersburg)
Ballack (Niemcy, Chelsea)
Benzema (Francja, Lyon)
Buffon (Włochy, Juventus)
Casillas (Hiszpania, Real Madryt)
Cristiano Ronaldo (Portugalia, Manchester United)
Drogba (Wybrzeże Kości Słoniowej, Chelsea)
Eto'o (Kamerun, FC Barcelona)
Fàbregas (Hiszpania, Arsenal)
Fernando Torres (Hiszpania, Liverpool)
Gerrard (Anglia, Liverpool)
Ibrahimović (Szwecja, Inter Mediolan)
Kaká (Brazylia, AC Milan)
Lampard (Anglia, Chelsea)
Messi (Argentyna, FC Barcelona)
Pepe (Portugalia, Real Madryt)
Ribéry (Francja, Bayern Monachium)
Rooney (Anglia, Manchester United)
Senna (Hiszpania, Villarreal)
Sergio Ramos (Hiszpania, Real Madryt)
Toni (Włochy, Bayern Monachium)
van der Sar (Holandia, Manchester United)
van der Vaart (Holandia, Real Madryt)
van Nistelrooy (Holandia, Real Madryt)
Vidić (Serbia, Manchester United)
Villa (Hiszpania, Valencia)
Xavi (Hiszpania, FC Barcelona)
Żirkow (Rosja, CSKA Moskwa)
Rozum podpowiada, że wygra Cristiano, ale po cichu liczę na Messiego;)
Jakie są wasze typy?
Rozum podpowiada, że wygra Pepe, ale po cichu liczę na Żirkowa;)
a Wy? :D:D:D
a ja liczę na Stevena albo Fernando :)
Calen Futh
19-10-2008, 18:07
Za tamten sezon nie ma wątpliwości: CR7!
Adebayor
Pepe
Toni
Vidić
Żirkow
Moim zdaniem wręcz śmieszne...
@Edit
W sumie dużo więcej kandydatów nie ma żadnych szans... Po co ich aż tylu? Nie mogliby dać np. tylko Torresa, Ronaldo i Messiego?
@Down
A co zrobił w Lidze Mistrzów? Wielkie kupsko. Na wygranie czegoś takiego trzeba zasłużyć czymś więcej niż zdobywaniem bramek. Dlaczego nie ma Brożka?
@Down Edit
Kto cokolwiek powiedział o przypadkowych golach? Adebayor jako kandydat do złotej piłki jest śmieszny... Prawie na 100% wygra Cristiano Ronaldo, a drugi będzie Messi.
Yoh Asakura
19-10-2008, 18:16
@Up:
Ditto, żę jesteś głupi i niepoważny - no to wiedziałem od dawna. Przypadkowe gole, rotfl'n'lol.
No, Adebayor drugi strzelec Premiership, śmieszne.
Chcialbym aby wygral Benzema lub Arszawin ale wygra CR7.
edit: up* bynajmniej za to ze byl drugi go nie powinno byc Zlota Pilka nalezy sie najlepszemu,a nie drugiemu,trzeciemu czy piatemu.
Ruch Chorzów wygrywa z Lechem Poznań 2:0 spadłem z krzesła....
Chcialbym aby wygral Benzema lub Arszawin ale wygra CR7.
edit: up* bynajmniej za to ze byl drugi go nie powinno byc Zlota Pilka nalezy sie najlepszemu,a nie drugiemu,trzeciemu czy piatemu.
wyrazenie "bynajmniej" nie pasuje tu zbytnio...
Ruch Chorzów wygrywa z Lechem Poznań 2:0 spadłem z krzesła....
bo lech to lech, nie jakas super druzyna... w polsce tylko legia i wisla moga cos ugrac, taka prawda.
@down
a powiedz mi, ze lech ma realne szanse na chociazby mistrza kraju/puchar kraju/puchar ligi >_<
Straznik Monopolowego
19-10-2008, 20:11
bo lech to lech, nie jakas super druzyna... w polsce tylko legia i wisla moga cos ugrac, taka prawda.
Skoncz juz swoje komentarze bo robisz z siebie wiekszego idiote niz Yoh i Pix razem wzieci
Apator - Unia
;<
A jednak, ktoś tu wie o co chodzi! ;o
apator wygrał :x
Co do Złotej Piłki- Messi!
a powiedz mi, ze lech ma realne szanse na chociazby mistrza kraju/puchar kraju/puchar ligi >_<
w tym sezonie, na pewno większe niż legia
A jednak, ktoś tu wie o co chodzi! ;o
apator wygrał :x
Co do Złotej Piłki- Messi!
srry że się powtarzam ale na 99% będzie to Pepe.
Huhu ale deklasacja Romy przez Inter (0-4) :p a spokojnie moglo byc 2x tyle. Zawodnik meczu jak dla mnie Maicon,dawno tak dobrze wydolonosciowo zawodnika nie widzialem,atakuje,broni,kreuje gre.Ozdoba meczu bramka Obinny po przeplatance nad pilka strzal w gorny lewy rog bramki.
Dark Sven
19-10-2008, 22:39
No i warto wspomnieć, że Milan wygrywa. Ronaldinho strzelił dwa gole. Wygląda na to, że inwestycja trafiona...
I tak go nie lubie.
pisząc messi zastanowiliście się kiedyś nad tym co piszecie?
Wybór inny niż Cristiano Ronaldo będzie po prostu niesprawiedliwy.
pisząc messi zastanowiliście się kiedyś nad tym co piszecie?
Wybór inny niż Cristiano Ronaldo będzie po prostu niesprawiedliwy.
i to nie raz ;)
i nie Tobie dane oceniać czy wybór będzie sprawiedliwy
śmiejcie się z Żyrkowa, ale to jest prze typ :D w meczu LM z bodajże hamburgerem SV przeszedł sam pół boiska i gola strzelił :P poza tym na euro był chyba najlepszym bocznym obrońcą.. bardzo przyczynił się do sukcesu rusków. On sam wie, ze złotej pilki nie zdobędzie, ale może czuć się wyróżniony będąc w takim gronie... to samo się tyczy innych graczy.. adebajora również. Wiadomo, że nagrodę zdobędzie CR7 albo Messi.
co do żużla to rzeszów spadł z ekstraligi po barażach z gdańskiem...
A Bysiu pewnie w żałobie po porażce Floty u siebie :P
@Pix88: hahaha. Odezwał się fan realu.
A Bysiu pewnie w żałobie po porażce Floty u siebie :P
Zaloba to nie, ale troche przykro jak po 2.5 latach trza przyznac, ze twierdza runela. Przegralismy, ale z o wiele lepszym przeciwnikiem, od ktorego w dodatku nie odstawalismy, wkoncu to 6 druzyna kraju. Dumni po zwyciestwie, wierni po porazce!
Co do Lecha i jego porazki, slabsze dni kazdemu sie zdarzaja.
Calen Futh
20-10-2008, 07:30
A chłopaki z Hull to się niczym nie przejmują ;d
Wiadomo, że nagrodę zdobędzie CR7 albo Messi.
Chyba kpisz. Messi? Złotą piłkę za rok 2008 za co? Twój problem polega na tym, że w zwycięstwo Messiego wierzą tylko "kibice", fani Barcelony. Bo jakoś nie widziałem, żeby fani innych zespołów wymieniali go jako kogoś kto może ten plebiscyt wygrać.
Z Barcelony większe szanse niż Messi ma nawet Xavi.
A żebyś nie płakał tak bardzo, nie rzucał błotkiem gdzie popadnie masz zacytuję Ci jeden z internetowych portali zajmujących się piłką nożną(i proszę daruj sobie teksty ha ha ha odezwał się fan Realu)
"Znamy trzydziestu piłkarzy nominowanych do „Złotej Piłki”. Lista jest więc całkiem długa, ale tak naprawdę kandydatów do tego trofeum jest tylko kilku – Cristiano Ronaldo, Fernando Torres, Xavi i Iker Casillas. Ktoś jeszcze? Tak poważnie? Raczej nie"
weszlo.com
Xendriel
20-10-2008, 16:40
Chyba kpisz. Messi? Złotą piłkę za rok 2008 za co?
Chociażby za Igrzyska, ale ogólnie to za całokształt jego gry.
Twój problem polega na tym, że w zwycięstwo Messiego wierzą tylko "kibice", fani Barcelony. Bo jakoś nie widziałem, żeby fani innych zespołów wymieniali go jako kogoś kto może ten plebiscyt wygrać.
Zmartwię cię, ale dużo znanych osób ze świata piłkarskiego uważa, że złota piłka należy się Messiemu m.in legenda Realu Di Stefano (http://www.fcbarca.com/index.php?goto=kom&news=24175) i Saviola (http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=20171). Zatkało?
Wole zeby dostal ta pilke Messi niz nurek z ManU.
Yoh Asakura
20-10-2008, 17:00
No dobra, ile goli zdobył Messi, ile Ronaldo ? Kto zdobył mistrzostwo kraju i LM ?
No dobra, ile goli zdobył Messi, ile Ronaldo ? Kto zdobył mistrzostwo kraju i LM ?
a sam mowiles, gdy sprzeczalismy sie o Giggsa, ze nie wazne sa trofea itp. tylko zawodnik, bo np łilszajer mial w druzynie adebajora, ktory byl prawie krolem strzelcow! JEMU NALEZY SIE NAGRODA! NIE JAKIEMUS MESSIEMU, KTORY W JEDNEJ LIDZE GRA Z DUDKIEM, A W JEGO KLUBIE CHCE GRAC RASIAK! SPALMY GO! JUPI!
@down
gol na 1:0 w finale ligi mistrzow to miss click ; /
@edit
chyba, ze traktujesz chelsea tak samo jak m'boro xd
Kto zdobył mistrzostwo kraju i LM ?
Trofea nie zawsze są wyznacznikiem umiejętności zawodnika.
zdecyduj się :D
co do Cr7, zawodzi w najważniejszych meczach/imprezach. W finale LM nie istniał, na Euro też nic ciekawego nie pokazał, a bramki strzela z zespołami pokroju Middlesborough czy Fulham
Może Messi nie wygrał LM ani ligi, ale Cristiano wygrał?:D przecież on nie strzelił karnego z Barcą we finale tez nie strzelił! on tego nie zdobył. Zdobyła to DRUŻYNA.
Owszem, Xaviego bardzo cenie i twierdzę, ze znaczy dla Barcy tyle co i Messi, lecz Messi to typ całkiem innego zawodnika. Wiesz ilu jest zdań na temat tego kto dostanie tą piłkę? Tylu ilu 'ekspertów' ile stron internetowych itp. czyli od chuuuu. Wyciągnales 1 zdanie z jakiegos pseudo portalu i się cieszysz. Myślę, że CR7 za grę i pomoc w osiągnięciach MU powinien dostać tą nagrodę, lecz dla mnie ten kto ją dostanie powinien być także przykładem dla innych, nie tylko swoją grą, ale i zachowaniem poza boiskiem.
Yoh Asakura
20-10-2008, 20:33
a sam mowiles, gdy sprzeczalismy sie o Giggsa, ze nie wazne sa trofea itp. tylko zawodnik, bo np łilszajer mial w druzynie adebajora, ktory byl prawie krolem strzelcow! JEMU NALEZY SIE NAGRODA! NIE JAKIEMUS MESSIEMU, KTORY W JEDNEJ LIDZE GRA Z DUDKIEM, A W JEGO KLUBIE CHCE GRAC RASIAK! SPALMY GO! JUPI!
Nie ważne są trofea - ale strzelając te gole, zdobywając mistrzostwo kraju i LM, Ronaldo prezentował się lepiej niż Messi.
Poza tym, Ditto, po co żeś tu przylazł ? Za ciasno ci w pokeballu było ? :<
W finale LM nie istniał, na Euro też nic ciekawego nie pokazał, a bramki strzela z zespołami pokroju Middlesborough czy Fulham
A bramkę na 1:0 to Brown strzelił, nie ?
Nie ważne są trofea - ale strzelając te gole, zdobywając mistrzostwo kraju i LM, Ronaldo prezentował się lepiej niż Messi.
Poza tym, Ditto, po co żeś tu przylazł ? Za ciasno ci w pokeballu było ? :<
no ale idac tym tropem rozomowania, gdyby messi strzelil gola z fulham 15 lat temu, grajac w czuwaju przemysl, teraz barcelona wygralaby lige portugalska, a on zostalby mianowany krolem albanii : /
Wpisał się do protokołu, nic poza tym ;]
Yoh Asakura
20-10-2008, 20:52
No okej. A w meczu z Leicester Bergkamp strzelając hattricka też się tylko wpisał do protokołu.
ale jedna bramka to nie hattrick (?)
Yoh Asakura
20-10-2008, 21:08
No i co z tego ? Tylko do protokołu się wpisał.
Calen Futh
20-10-2008, 21:31
Ludzie jaki jest sens twierdzenia, że ta nagroda należy się komuś innemu niż CR7? Rozumiem, że Messi jest postacią pozytywną, wzbudzającą sympatię przez swoją grę, jak i poza boiskiem, ale spójrzcie tylko na dorobek CR7 w tamtym sezonie. Wiemy, że nie każdy lubi Krystynę- nie dziwię się. Też jakoś super sympatią go nie darzę, ale potrafię docenić klasę gracza, który strzela w sezonie ponad 40 goli. Nawet Yoh potrafi (!). Mówicie, że to nie on strzelił gola w finale LM tylko drużyna. To jest zgubny trop. Nie tędy droga- bramkę strzela zawodnik, który wieńczy dzieło drużyny, ale to on znajduje sobie odpowiednią pozycje, dostawia nogę bądź strzela głową. Nie cała drużyna. Znowu Xendriel powiedział, że Messi powinien dostać tą nagrodę, za zachowanie (również) poza boiskiem. No sorry, ale czy to jest nagroda piłkarska czy konkurs UNICEF?
Thomisson
20-10-2008, 21:43
Jedynym godnym kontrkandydatem dla CR7 w walce o trofeum jest Casillas. Mistrzostwo Hiszpanii, Europy, genialna forma przez cały sezon i równie wielkie znaczenie dla drużyny klubowej i reprezentacyjnej.
To nie Xendriel powiedział tylko ja, ale to nie ważne. Doceniam to co zrobił i w jakim stopniu przyczynił się, do sukcesów MU, ale hegemonem światowej piłki i tak nie był.
Chcę napisać, że na ME nie istniał i żTo nie Xendriel powiedział tylko ja, ale to nie ważne. Doceniam to co zrobił i w jakim stopniu przyczynił się, do sukcesów MU, ale hegemonem światowej piłki i tak nie był.
Chcę napisać, że na ME nie istniał i, że Messi doprowadził Argentynę do triumfu na olimpiadzie, ale tak apropo bo nie jestem pewien złota piłka to nagroda za ubiegły rok czy sezon?
Calen Futh.. dla mnie np. większą zasługę przy bramce ma asystujący (nie w kazdym przypadku), ale on musi przewidziec to jak poruszy się potencjalny strzelec gola.... to są litry potów wylanych na treningach.. nie licząc tego, ze ktoś ostro w obronie zapracował, zeby tą piłkę przejąć, dograć itp.
CR7 w najnowszej fifie na najtrudniejszym poziomie trudnosci nie potrafi przejsc calego boiska i strzelic bramki idac zygzakiem od lewej do prawej lini koncowej. Losy nagrody przesadza wlasnie ten fakt, CR7 do domu.
up@
o tym mowimy. Cala druzyna sklada sie na akcje, ale gdyby w nakiejs sytuacji stal inny pilkarz nie zachowalby sie tak samo ( to nie fifa) jak ten pierwszy i gola mogloby nie byc.
Calen Futh
20-10-2008, 21:52
To nie Xendriel powiedział tylko ja
Najmocniej przepraszam. Popatrzyłem tylko na barwy Barcelony w avku i jakoś tak skojarzyłem. Srry.
Calen Futh.. dla mnie np. większą zasługę przy bramce ma asystujący (nie w kazdym przypadku), ale on musi przewidziec to jak poruszy się potencjalny strzelec gola.... to są litry potów wylanych na treningach.. nie licząc tego, ze ktoś ostro w obronie zapracował, zeby tą piłkę przejąć, dograć itp.
No to nawet jeśli. Asystujący+Strzelający to nie cała drużyna.
ale Wy jesteście czasami popierdoleni. Pisząc tego posta miałem nadzieję że "wniesie on wiele"
@down
kurwa dla lamparda
@edit2
wiem że dostane zaraz 1pkt, wiem. ale to ja jestem bogiem moderatorze uświadom to sobie xD ty też jesteś bogiem tylko wyobraź to sobie :)
Yoh Asakura
20-10-2008, 22:01
Wiemy, że nie każdy lubi Krystynę- nie dziwię się. Też jakoś super sympatią go nie darzę, ale potrafię docenić klasę gracza, który strzela w sezonie ponad 40 goli. Nawet Yoh potrafi (!).
Nie, jak ktoś jest na nie, to ja jestem na tak, robię to specjalnie. Złota Piłka dla Adebayora.
Xendriel
20-10-2008, 22:12
Jedynym godnym kontrkandydatem dla CR7 w walce o trofeum jest Casillas. Mistrzostwo Hiszpanii, Europy, genialna forma przez cały sezon i równie wielkie znaczenie dla drużyny klubowej i reprezentacyjnej.
Casillasowi będzie bardzo ciężko. W ostatnich latach nagrodę tę zdobywali tylko pomocnicy i napastnicy. Cannavaro był wyjątkiem.
@Yoh Co tam wogóle robi Adebayor?! To już Iniesta bardziej zasłużył na nominację, poważnie.
Yoh Asakura
20-10-2008, 22:15
No Adebayor strzelił 24 gole w Premiership, do tego parę w pucharach, zaliczył sporo asyst i był ogólnie jednym z najlepszych napastników, o którego biła się Barca i Milan.
No Adebayor strzelił 24 gole w Premiership, do tego parę w pucharach, zaliczył sporo asyst i był ogólnie jednym z najlepszych napastników, o którego biła się Barca i Milan.
to już niech będzie ten Ronaldo ;/
Reprezentant Polski Adam Wójcik podpisał kontrakt z zespołem beniaminka ekstraklasy koszykarzy PBG Poznań. Umowa obowiązywać będzie do końca sezonu;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; No to juz wiem komu kibicowac poza PGE.
Arka_Sath_Wielki
20-10-2008, 22:29
Kibicem Barcelony od 6 lat jestem, ale Messiemu złotej piłki bym nie dał. Przynajmniej w tym roku. Krystynki nie lubię, ale należy mu się, bo grać w piłkę umie, a że jest jaki jest to już inna sprawa.
@Edit.
A ja bym przyznał Rijkardowi złotą piłkę za poprzedni sezon. Bo dokonał niemożliwego. Jest takie przysłowie "Z gówna bicza nie ukręcisz" a on z bicza gówno zrobił :))
Dark Sven
20-10-2008, 22:35
Fintex to lepszy kabareciorz niż joch w najlepszej formie.
Articuno
20-10-2008, 23:59
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; No to juz wiem komu kibicowac poza PGE.
Bawisz sie w redaktora Arka Dziubka : D? Na szczescie Slask sie wycofal, a asko odeszlo od nazwy, w przeciwnym razie Dziubek mialby niezle klopoty z nazwami druzyn podczas meczu Prokom - Slask.
Zlota pilka dla Buffona!
Jutro powtorka: http://www.youtube.com/watch?v=JzpXvqmDXIU chodz to niemozliwe, a do tego ladny kurs na Real.
Xendriel
21-10-2008, 13:55
Fintex to lepszy kabareciorz niż joch w najlepszej formie.
Chyba żartujesz. "Wilshere > Giggs" czy "Henry to nie murzyn" nic nie pobije:)
@Down Wiedziałem, że ktoś to napisze. To są tylko 2 przykłady, a podałem właśnie osoby powiązane z Realem, by bardziej dotarło do Pixa, że na Messiego stawiają nie tylko kibice Barcelony. Poza tym w artykule o Di Stefano jest też mowa o Pele.
Mój typ:
1. Ronaldo
2. Messi
3. ???Casillas/Xavi/Torres/Villa - Jakiś Hiszpan
edit. Lippi wie co mówi http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=24215
Zmartwię cię, ale dużo znanych osób ze świata piłkarskiego uważa, że złota piłka należy się Messiemu m.in legenda Realu Di Stefano (http://urlguard.net/l/http://www.fcbarca.com/index.php?goto=kom&news=24175) i Saviola (http://urlguard.net/l/http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=20171). Zatkało?
Są za swoim rodakiem. Normalnie mnie zatkało.
Złotą Piłkę zdobędzie Cristiano Ronaldo. Drugie miejsce zajmie Iker Casillas, bo w tym roku zdobył dużo więcej niż Messi.
Chociażby za Igrzyska, ale ogólnie to za całokształt jego gry.
Zmartwię cię, ale dużo znanych osób ze świata piłkarskiego uważa, że złota piłka należy się Messiemu m.in legenda Realu Di Stefano (http://www.fcbarca.com/index.php?goto=kom&news=24175) i Saviola (http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=20171). Zatkało?
To są reprezentanci Argentyny... 8o. Ale pewnie znajdzie się jeszcze paru takich co będą coś wspominać o messim ...tylko , że to będą kibice Barcelony;(
Xendriel
21-10-2008, 18:02
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,5831875,Boruc_przegral_w_TVP_z_mrowkami_w_ samolocie.html A ja zawsze myślałem, że TVP wykupiła tylko prawa do transmisji środowych meczów LM.
Articuno
21-10-2008, 18:36
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,5831875,Boruc_przegral_w_TVP_z_mrowkami_w_ samolocie.html A ja zawsze myślałem, że TVP wykupiła tylko prawa do transmisji środowych meczów LM.
bo to prawda, wybiórcza to gazeta przeciw wszystkiemu
wkurza mnie, ze wszyscy podniecaja sie meczem celtic - manu, kuźwa... i nie ma co liczyc, ze w nastepnej kolejce tvp pokaże real - juve :/.
Po 3 kwartach Czarni dostaja -35 z Unicsem, chyba nie bedzie sensacji, szkoda.
kij z meczem mu vs celtic, mogliby pokazac juve vs real.
Ale to nie to chcialem napisac. Pan Korzeniowski odkad przejal stery probuje ograniczac pilke nozna w tvp. Szkoda, no ale dla fanow pilki noznej to problem raczej maly gdyz moga sobie obejrzec mecz gdzie indziej :]
kij z meczem mu vs celtic, mogliby pokazac juve vs real.
Ale to nie to chcialem napisac. Pan Korzeniowski odkad przejal stery probuje ograniczac pilke nozna w tvp. Szkoda, no ale dla fanow pilki noznej to problem raczej maly gdyz moga sobie obejrzec mecz gdzie indziej :]
Dlatego póki są jeszcze jakieś alternatywy co do oglądania meczy to jest dobrze, marzy mi się nie możliwe Premiership w TVP szkoda że to sen:(
Calen Futh
21-10-2008, 21:40
Polski gol w LM ; o
saganowski przykoksil, a del piero sux :S
Calen Futh
21-10-2008, 22:43
Zabójcza kolejka. 34 gole w 8 meczach :D
@edit: O jednak jeszcze Lyon- 35 :D
Manchester U. 3 - 0 Celtic
Villarreal 6 - 3 Aalborg BK
Bayern Munich 3 - 0 Fiorentina
Steaua Bucuresti 3 - 5 Lyon
FC Porto 0 - 1 Dynamo Kyiv
Fenerbahce 2 - 5 Arsenal
Zenit St. Petersburg 1 - 1 BATE Borisov
Juventus 2 - 1 Real Madrid
;O!
aff, dobrze ze chociaz wan nisterloj sczelil gola ;s
Calen Futh
21-10-2008, 22:52
Manchester U. 3 - 0 Celtic
Villarreal 6 - 3 Aalborg BK
Bayern Munich 3 - 0 Fiorentina
Steaua Bucuresti 3 - 5 Lyon
FC Porto 0 - 1 Dynamo Kyiv
Fenerbahce 2 - 5 Arsenal
Zenit St. Petersburg 1 - 1 BATE Borisov
Juventus 2 - 1 Real Madrid
;O!
35 goli. 8 spotkań. 4,375 gola na mecz. Co tam, phi ;d
Articuno
21-10-2008, 23:01
Mialo byc gladkie zwyciestwo Realu, buahauahauahuahua.
Niesamowita kolejka, ciekawe jak na kanale Premiere przelaczali na bramki, ale i tak lepiej blyo ogladac Juve - Real, 1 polowa lepsza, ale hooy, doping i zaangazowanie niesamowite i ta radosc...
Mialo byc gladkie zwyciestwo Realu, buahauahauahuahua.
.
ahaha rozwaliłeś mnie w pół od 40 lat z hakiem Real nie wygrał z Juve na wyjeździe więc...ciekawi mnie skąd to wziales. A co do samego meczu to wygrali ci, co mieli więcej szczęścia i mniej grali w piłkę-ale to też trzeba umieć więc gratulacje dla Juve i fanów Juve. Pozatym gol Del Piero był po prostu piękny.
Articuno
22-10-2008, 14:22
Przejrzalem troche for. Na samym forum Juve wiekszosc nie wierzyla, ba, byla przekonany, ze Juve dostanie po dupie.
Janusz Wójcik zatrzymany, Beckham w Milanie, szok...
GRANDE JUVE!
Sven, cieszysz się?
@Edit
Myślę, że skróty ligi angielskiej byłyby możliwe, ale całe mecze? Żarty...
@Down
A myślisz, że całą ligę puszczą? :D Mówimy i tak o TVP.
Wiem, ale ja odnosiłem się do wypowiedzi z poprzedniej strony. A do tego przecież trzeba jakoś konkurować... Czytaj między wierszami zlamiony bambusie :/
Yoh Asakura
22-10-2008, 15:46
@Up:
Omg, mówię o skrótach, wą do przedszkola.
@Edit
Myślę, że skróty ligi angielskiej byłyby możliwe, ale całe mecze? Żarty...
Lol, no nie sądzę, bo C+ robi magazyny ze skrótami z poszczególnych lig.
Dark Sven
22-10-2008, 16:36
Beckham, Beckham... Na początku stwierdziłem "Anczeloti, ić do dom'' ale w sumie gdyby to przemyśleć...
Myślę, że Beckham będzie pacyną, która ma zwiększyć przychody Milanu. Co z tego będzie, zobaczymy...
Yoh Asakura
22-10-2008, 20:45
http://www.arsenal.com/news/ladies-news/arsenal-ladies-complete-unbeaten-league-centu
100 spotkań bez porażki, hoho.
2008/09
100) Oct 19, 2008 - Women’s Premier League - Arsenal 4 - 0 Leeds Carnegie LFC
99) Sep 21, 2008 - Women’s Premier League - Arsenal 6 - 2 Birmingham City LFC
98) Sep 18, 2008 - Women’s Premier League - Nottingham Forest LFC 1 - 5 Arsenal
97) Sep 7, 2008 - Women’s Premier League - Arsenal 6 - 1 Doncaster Rovers Belles
96) Aug 31, 2008 - Women’s Premier League - Leeds Carnegie LFC 1 - 6 Arsenal
95) Aug 28, 2008 - Women’s Premier League - Arsenal 6 - 1 Watford LFC
94) Aug 24, 2008 - Women’s Premier League - Liverpool LFC 2 - 11 Arsenal
93) Aug 17, 2008 - Women’s Premier League - Arsenal 4 - 0 Blackburn Rovers LFC
2007/08
92) May 14, 2008 - Women’s Premier League - Arsenal 1 - 1 Leeds Carnegie LFC
91) Apr 27, 2008 - Women’s Premier League - Arsenal 5 - 1 Blackburn Rovers LFC
90) Apr 24, 2008 - Women’s Premier League - Arsenal 4 - 1 Chelsea LFC
89) Apr 20, 2008 - Women’s Premier League - Arsenal 2 - 0 Bristol Academy WFC
88) Apr 13, 2008 - Women’s Premier League - Arsenal 0 - 0 Everton LFC
87) Apr 3, 2008 - Women’s Premier League - Birmingham City LFC 0 - 3 Arsenal
86) Mar 30, 2008 - Women’s Premier League - Arsenal 3 - 0 Birmingham City LFC
85) Mar 26, 2008 - Women’s Premier League - Doncaster Rovers Belles 2 - 4 Arsenal
84) Mar 23, 2008 - Women’s Premier League - Cardiff City LFC 0 - 6 Arsenal
83) Mar 2, 2008 - Women’s Premier League - Leeds Carnegie LFC 0 - 4 Arsenal
82) Feb 21, 2008 - Women’s Premier League - Arsenal 4 - 3 Doncaster Rovers Belles
81) Feb 10, 2008 - Women’s Premier League - Arsenal 5 - 2 Liverpool LFC
80) Feb 3, 2008 - Women’s Premier League - Blackburn Rovers LFC 1 - 3 Arsenal
79) Jan 24, 2008 - Women’s Premier League - Arsenal 4 - 1 Watford LFC
78) Dec 13, 2007 - Women’s Premier League - Bristol Academy WFC 0 - 1 Arsenal
77) Dec 2, 2007 - Women’s Premier League - Everton LFC 0 - 2 Arsenal
76) Nov 29, 2007 - Women’s Premier League - Charlton Athletic LFC 0 - 7 Arsenal
75) Nov 11, 2007 - Women’s Premier League - Arsenal 9 - 0 Cardiff City LFC
74) Nov 8, 2007 - Women’s Premier League - Arsenal 5 - 0 Charlton Athletic LFC
73) Oct 4, 2007 - Women’s Premier League - Chelsea LFC 0 - 3 Arsenal
72) Sep 30, 2007 - Women’s Premier League - Liverpool LFC 1 - 4 Arsenal
71) Sep 27, 2007 - Women’s Premier League - Watford LFC 2 - 6 Arsenal
2006/07
70) May 20, 2007 - Women’s Premier League - Arsenal 6 - 0 Leeds Carnegie LFC
69) May 9, 2007 - Women’s Premier League - Arsenal 3 - 2 Everton LFC
68) May 2, 2007 - Women’s Premier League - Arsenal 3 - 1 Chelsea LFC
67) Apr 24, 2007 - Women’s Premier League - Chelsea LFC 1 - 5 Arsenal
66) Apr 15, 2007 - Women’s Premier League - Arsenal 7 - 0 Doncaster Rovers Belles
65) Apr 8, 2007 - Women’s Premier League - Birmingham City LFC 0 - 1 Arsenal
64) Apr 5, 2007 - Women’s Premier League - Charlton Athletic LFC 2 - 9 Arsenal
63) Mar 29, 2007 - Women’s Premier League - Arsenal 3 - 0 Charlton Athletic LFC
62) Mar 25, 2007 - Women’s Premier League - Leeds Carnegie LFC 1 - 8 Arsenal
61) Mar 22, 2007 - Women’s Premier League - Arsenal 4 - 1 Bristol Academy WFC
60) Feb 28, 2007 - Women’s Premier League - Doncaster Rovers Belles 0 - 4 Arsenal
59) Feb 25, 2007 - Women’s Premier League - Arsenal 4 - 0 Cardiff City LFC
58) Jan 21, 2007 - Women’s Premier League - Cardiff City LFC 1 - 6 Arsenal
57) Jan 14, 2007 - Women’s Premier League - Sunderland WFC 0 - 9 Arsenal
56) Jan 11, 2007 - Women’s Premier League - Arsenal 1 - 0 Birmingham City LFC
55) Dec 17, 2006 - Women’s Premier League - Arsenal 4 - 0 Blackburn Rovers LFC
54) Oct 29, 2006 - Women’s Premier League - Arsenal 6 - 0 Sunderland WFC
53) Oct 22, 2006 - Women’s Premier League - Everton LFC 1 - 4 Arsenal
52) Oct 4, 2006 - Women’s Premier League - Fulham WFC 0 - 9 Arsenal
51) Sep 3, 2006 - Women’s Premier League - Bristol Academy WFC 0 - 6 Arsenal
50) Aug 27, 2006 - Women’s Premier League - Arsenal 14 - 0 Fulham WFC
49) Aug 20, 2006 - Women’s Premier League - Blackburn Rovers LFC 0 - 3 Arsenal
2005/06
48) Apr 16, 2006 - Women’s Premier League - Doncaster Rovers Belles 3 - 5 Arsenal
47) Apr 13, 2006 - Women’s Premier League - Arsenal 2 - 0 Charlton Athletic LFC
46) Apr 9, 2006 - Women’s Premier League - Arsenal 5 - 0 Everton LFC
45) Apr 2, 2006 - Women’s Premier League - Arsenal 7 - 0 Sunderland WFC
44) Mar 30, 2006 - Women’s Premier League - Arsenal 4 - 2 Birmingham City LFC
43) Feb 26, 2006 - Women’s Premier League - Arsenal 5 - 1 Fulham WFC
42) Feb 5, 2006 - Women’s Premier League - Sunderland WFC 1 - 6 Arsenal
41) Jan 22, 2006 - Women’s Premier League - Leeds Carnegie LFC 1 - 4 Arsenal
40) Dec 18, 2005 - Women’s Premier League - Arsenal 5 - 1 Bristol Academy WFC
39) Dec 4, 2005 - Women’s Premier League - Arsenal 6 - 0 Chelsea LFC
38) Nov 27, 2005 - Women’s Premier League - Arsenal 4 - 0 Doncaster Rovers Belles
37) Nov 13, 2005 - Women’s Premier League - Birmingham City LFC 0 - 7 Arsenal
36) Oct 30, 2005 - Women’s Premier League - Everton LFC 3 - 3 Arsenal
35) Oct 20, 2005 - Women’s Premier League - Charlton Athletic LFC 3 - 3 Arsenal
34) Sep 4, 2005 - Women’s Premier League - Fulham WFC 1 - 6 Arsenal
33) Aug 28, 2005 - Women’s Premier League - Bristol Academy WFC 1 - 5 Arsenal
32) Aug 21, 2005 - Women’s Premier League - Arsenal 4 - 3 Leeds Carnegie LFC
31) Aug 14, 2005 - Women’s Premier League - Chelsea LFC 0 - 2 Arsenal
2004/05
30) May 7, 2005 - Women’s Premier League - Arsenal 6 - 2 Fulham WFC
29) Apr 24, 2005 - Women’s Premier League - Charlton Athletic LFC 0 - 1 Arsenal
28) Apr 3, 2005 - Women’s Premier League - Bristol Academy WFC 1 - 5 Arsenal
27) Mar 27, 2005 - Women’s Premier League - Leeds Carnegie LFC 1 - 2 Arsenal
26) Mar 23, 2005 - Women’s Premier League - Arsenal 8 - 1 Birmingham City LFC
25) Feb 27, 2005 - Women’s Premier League - Doncaster Rovers Belles 0 - 1 Arsenal
24) Feb 6, 2005 - Women’s Premier League - Everton LFC 1 - 1 Arsenal
23) Jan 23, 2005 - Women’s Premier League - Arsenal 7 - 0 AFC Team Bath Ladies
22) Dec 5, 2004 - Women’s Premier League - Arsenal 3 - 0 Doncaster Rovers Belles
21) Nov 28, 2004 - Women’s Premier League - Arsenal 2 - 0 Bristol Academy WFC
20) Nov 21, 2004 - Women’s Premier League - AFC Team Bath Ladies 2 - 3 Arsenal
19) Nov 14, 2004 - Women’s Premier League - Arsenal 2 - 0 Everton LFC
18) Oct 17, 2004 - Women’s Premier League - Arsenal 1 - 0 Leeds Carnegie LFC
17) Oct 13, 2004 - Women’s Premier League - Birmingham City LFC 2 - 5 Arsenal
16) Oct 3, 2004 - Women’s Premier League - Arsenal 4 - 1 Liverpool LFC
15) Sep 5, 2004 - Women’s Premier League - Liverpool LFC 0 - 4 Arsenal
14) Aug 29, 2004 - Women’s Premier League - Fulham WFC 0 - 0 Arsenal
13) Aug 22, 2004 - Women’s Premier League - Arsenal 2 - 2 Charlton Athletic LFC
2003/04
12) May 15, 2004 - Women’s Premier League – Arsenal 3 - 1 Fulham
11) Apr 18, 2004 - Women’s Premier League – Arsenal 8 - 0 Aston Villa
10) Apr 15, 2004 - Women’s Premier League – Arsenal 1 - 0 Charlton Athletic
9) Apr 4, 2004 - Women’s Premier League – Everton 1 - 3 Arsenal
8) Mar 28, 2004 - Women’s Premier League – Arsenal 2 - 1 Birmingham City
7) Mar 21, 2004 - Women’s Premier League – Arsenal 4 - 0 Leeds United
6) Mar 7, 2004 - Women’s Premier League - Leeds United 1 - 2 Arsenal
5) Mar 4, 2004 - Women’s Premier League - Birmingham City 0 - 3 Arsenal
4) Feb 22, 2004 - Women’s Premier League – Arsenal 3 - 1 Bristol Rovers
3) Dec 7, 2003 - Women’s Premier League – Arsenal 6 - 0 Tranmere Rovers
2) Nov 23, 2003 - Women’s Premier League - Bristol Rovers 0 - 3 Arsenal
1) Oct 26, 2003 - Women’s Premier League – Fulham 1 - 1 Arsenal
Dark Sven
22-10-2008, 20:49
Przynajmniej z kobiet możecie być dumni = ).
Yoh Asakura
22-10-2008, 21:09
0:2, 0:2, 0:2, 0:2.
Arka_Sath_Wielki
22-10-2008, 22:43
No a Barca gromi :) 7 zwycięstwo z rzędu, oby tak dalej.
Calen Futh
23-10-2008, 07:28
A ja drugi raz z rzędu oglądając Liverpool w TVP nie wytrzymałem do końca meczu i usnąłem po pierwszej połowie.
Yoh Asakura
23-10-2008, 09:59
Dlaczego przy golu bodajże Aguero był odgwizdany spalony ?
Xendriel
23-10-2008, 11:41
Dlaczego przy golu bodajże Aguero był odgwizdany spalony ?
To kolejny mecz, który utwierdza mnie w przekonaniu, że w spornych sytuacjach sędziowie powinni zobaczyć powtórkę akcji. Ile to już drużyn odpadło z LM czy z innych pucharów właśnie przez takie wpadki.
Yoh Asakura
23-10-2008, 14:10
Np. Arsenal.
Przynajmniej z kobiet możecie być dumni = ).
Haha ;-D. Co do meczu Live, nudny troche ;-P.
Arka_Sath_Wielki
23-10-2008, 19:55
Trochę bardziej niż trochę xD Barcelona niby się rozkręca, ale nie zapominajmy ze to Bazylea :P
Calen Futh
23-10-2008, 19:59
Kolejny weekend nadchodzi. Kolejny weekend z nadzieją, że wreszcie Chelsea u siebie przegra w lidze. Może Liverpoolowi się uda? Pewnie NIE! :<
@down: Jeden błąd. Ułamek sekundy- i teraz gość jest znany w całej Polsce. Jak szybko można stać się gwiazdą ;d ehh
Kolejny weekend nadchodzi. Kolejny weekend z nadzieją, że wreszcie Chelsea u siebie przegra w lidze. Może Liverpoolowi się uda? Pewnie NIE! :<
Wszystko się może zdarzyć, a wiecie kto ten mecz sędziuje??:P
Fatalny w skutkach okazał się żart 18-letniego marokańskiego ucznia, który nieco zmienił narodowe hasło.
Yassine Belassal z wioski Ait Ourir niedaleko Marakeszu, na szkolnej tablicy napisał marokańskie hasło "Bóg, ojczyzna, król", ale zmienił ostatnie słowo na "Barca".
Żart ucznia nie spodobał się nauczycielowi, który zawiadomił policję. Sąd uznał, że Belasal dopuścił się znieważenia króla Mohammeda VI. 18-latka skazano na półtora roku więzienia.
król z madrytu -.-'
Calen Futh
25-10-2008, 20:14
1:1. Szkoda. Byłem pewien, że już złapaliśmy właściwą formę.
A ekipa Hull dalej jedzie :D Normalnie lubię ich :D
1:1
tak samo jak Lech - Śląsk, w dodatku bez Mili i Szewczuka, brawo! :)
Articuno
25-10-2008, 21:48
Wielki mecz Slaska, realizowanie taktyki od poczatku do konca, Tarasiewicz jest niesamowity!
PS. Smuda pewnie powie, ze Slask zremisowal przez to pozne wyjscie z szatni.
PS2. Peszko ladnie zmiazdzyl reklamy strony Lecha, czyzby jakis konflikt : P?
Miałem przeczucie, jeśli chodzi o Barcelonę... Dalej będziecie się śmiali, jeśli powiem, że jest najpoważniejszym kandydatem do triumfu w Europie?
Ja się nie śmieje :D pięć-zero. Eto'o na Pichici!
Miałem przeczucie, jeśli chodzi o Barcelonę... Dalej będziecie się śmiali, jeśli powiem, że jest najpoważniejszym kandydatem do triumfu w Europie?
Tak. Bo nie jest.
Articuno
26-10-2008, 00:43
z calym szacunkiem, ale imo mozecie wygrywac 69:0 z takimi pionkami, najwazniejsze mecze w la liga i LM przed wami, a w takich meczach bedzie decydowac dyspozycja dnia, pilkarzy i pomysly tenera.
Calen Futh
26-10-2008, 09:53
Jakimi pionkami, zią?! Przecież to Almeria! Proste, że jak się zwycięża kilka spotkań z rzędu na początku sezonu, a m.in. z Almerią (czyt. klubem, który oficjalnie powstał aż 7 lat temu!!!) 5:0 to jest się najpoważniejszym kandydatem do LM i LaLiga!!11
Oni nie tylko z takimi wygrywają...
@Up
Niby 7 lat temu, a są w tej samej lidze.
Xendriel
26-10-2008, 10:41
Dla mnie faworytem do zwycięstwa w Lidze mistrzów jest Manchester. Barcelona z kolei ma największy potencjał ze wszystkich drużyn. Moim zdaniem wyniki takie jak z Atletico czy Almerią jest w stanie powtórzyć z najlepszymi drużynami, a pomaga w tym system rotacji, który na początku był krytykowany przez niektórych fanów Barcy. Na razie jest bardzo dobrze, ale do drużyny Rijkaarda za najlepszych lat jeszcze trochę brakuje. Jak wygrają 3:0 na Bernabeu to zmienię zdanie:)
Yoh Asakura
26-10-2008, 10:42
Największy potencjał ma Arsenal, bo Wilshere > Giggs.
Barcelona w takiej formie może ograć każdego, pytanie tylko jak długo ją utrzymają...
Barcelona w takiej formie może ograć każdego, pytanie tylko jak długo ją utrzymają...
do ewentualnego meczu z Chelsea w lidze mistrzów.
Xendriel
26-10-2008, 11:12
No właśnie.
Największy potencjał ma Arsenal, bo Wilshere > Giggs.
Moim skromnym zdaniem Arsenal jest w stanie coś ugrać jedynie w LM, bo z tak młodą kadrą nie wróżę im sukcesu w Premier League. Ale jeśli Wilshere > Giggs to wszystko jest możliwe;)
Ale gadacie głupoty. Równie dobrze mogę napisać, że Chelsea/Manchester/Juventus/Real/Milan w najlepszej formie też może ograć każdego. To, że Barcelona teraz całkiem dobrze gra, nie oznacza, że już zgarnia wszystko. Osobiście byłbym nieco zaniepokojony na miejscu kibiców Barcelony, bo forma przyszła dużo za wcześnie. Przez to samo przechodził w poprzednim sezonie Real, który na początku pakował po pięć bramek Valencii i Villarrealowi, by stracić formę akurat na nowy rok i dostać od słabej Romy.
Nie biorąc pod uwagę obecnej formy, ale ogólnie trenera, zawodników i styl gry, dla mnie największym faworytem do zdobycia Ligi Mistrzów jest Chelsea. Real pewnie znów zostanie wydymany przez jakiegoś średniaka w 1/8. Guardiola jeszcze za wcześnie na Ligę Mistrzów. Manchester nie obroni tytułu, bo tak po prostu historia nakazuje. Juve dopiero wróciło po dalekiej podróży. Roma cieniutka. Inter nie ma szczęścia do Ligi Mistrzów. Liverpool i Arsenal - cienkie bolki.
Berbatov
26-10-2008, 12:40
dla mnie największym faworytem do zdobycia Ligi Mistrzów jest Chelsea.
Chelsea tak, gdyby nie prowadził jej Scolari. Spalił już dwa mistrzostwa Europy, w półfinale z Francją w 2006 na Weltmeisterschaft też się nie popisał, a o meczu z Niemcami o pietruszkę nie wspomnę. Jedynie z Brazylią '02 coś ugrał, no ale wtedy Canarinhos to była ekipa! No i szczęście mieli że Ballack nie grał przeciw nim w finale. Już bardziej liczyłbym na Juve, które na Serie A oszczędza siły, aby w LM powojować. Ale tam też jest trener z tak zwanej "dupy", czyli Ranieriego... na którym poznano się w Chelsea i wywalono na zbity pysk.
Bardzo liczę na Bayern i Jurka Klinsmanna, który już co prawda grał "padake" z początku sezonu, ale już wychodzi na prostą. Mam nadzieję na co najmniej półfinał. Po roku nieobecności Bawarczycy muszą o sobie w Europie przypomnieć.
W tym roku wielka posucha jest, bo jaka to Champions League kiedy nie ma Milanu, VCF czy nawet Ajaxu.
Xendriel
26-10-2008, 12:41
Ale gadacie głupoty. Równie dobrze mogę napisać, że Chelsea/Manchester/Juventus/Real/Milan w najlepszej formie też może ograć każdego. To, że Barcelona teraz całkiem dobrze gra, nie oznacza, że już zgarnia wszystko. Osobiście byłbym nieco zaniepokojony na miejscu kibiców Barcelony, bo forma przyszła dużo za wcześnie. Przez to samo przechodził w poprzednim sezonie Real, który na początku pakował po pięć bramek Valencii i Villarrealowi, by stracić formę akurat na nowy rok i dostać od słabej Romy.
Może i masz trochę racji. Guardiola pierwszy sezon prowadzi Barce i prawdę mówiąc nie wiadomo na co go stać. W porównaniu z poprzednim sezonem są zupełnie nowi ludzie od rozpracowywania rywali czy przygotowania fizycznego, na które kładziony jest większy nacisk, co ma zmniejszyć liczbę kontuzji. Rotację w składzie, które stosuje Pep mają na celu utrzymanie drużyny w formie przez cały sezon. Tylko tak jak pisałem wcześniej, to jest można powiedzieć debiutancki sezon Guardioli w roli trenera i nikt tak naprawdę nie wie co Barcelona jest w stanie ugrać w przeciągu całego sezonu.
Nie biorąc pod uwagę obecnej formy, ale ogólnie trenera, zawodników i styl gry, dla mnie największym faworytem do zdobycia Ligi Mistrzów jest Chelsea. Real pewnie znów zostanie wydymany przez jakiegoś średniaka w 1/8. Guardiola jeszcze za wcześnie na Ligę Mistrzów. Manchester nie obroni tytułu, bo tak po prostu historia nakazuje. Juve dopiero wróciło po dalekiej podróży. Roma cieniutka. Inter nie ma szczęścia do Ligi Mistrzów. Liverpool i Arsenal - cienkie bolki.
Dziwne, że nie wierzysz w Real. IMO gra całkiem nieźle, a największe wrażenie robią na mnie Sneijder i Van Der Vaart. To właśnie ich obawiam się najbardziej w starciu z Barceloną.
Nie wierzę, bo w meczu z Juventusem zobaczyłem, że w kwestii Ligi Mistrzów nic się nie zmieniło. Znów dwa frajerskie błędy i głupia porażka z będącym w kryzysie Juve. A jak wiadomo, w Lidze Mistrzów nie można sobie pozwalać na błędy, bo one po prostu cię eliminują. Real jest w stanie jedynie powalczyć o mistrzostwo Hiszpanii. Chociaż trzeba przyznać, że wzrosła rywalizacja w postaci bardzo dobrej postawy Valencii, Villarrealu i Barcelony. Wystarczy wspomnieć, że na tym samym etapie poprzedniego sezonu Real miał tyle samo punktów i był liderem. Teraz natomiast zajmuje 5. miejsce.
Arka_Sath_Wielki
26-10-2008, 12:49
A ja o forme sie nie martwie. Jak dalej Pep bedzie ich tak motywowal, jestem spokojny o la lige :P :D
Yoh Asakura
26-10-2008, 13:18
Liverpool i Arsenal - cienkie bolki.
16-letni cienki bolek robił jak chciał każdego defensora Realu.
Calen Futh
26-10-2008, 14:37
Dziwne, że nie wierzysz w Real. IMO gra całkiem nieźle
Real przecież przez ostatnich kilka lat gra nieźle, a mimo to jakoś ma pecha do LM.
Thomisson
26-10-2008, 15:43
16-letni cienki bolek robił jak chciał każdego defensora Realu.
Dalej podniecaj się wynikami z tego Arsenalowego turnieju i Carling Cup. W poważnym meczu taki Pepe, czy Ramos poturbowali by na amen tego Twojego geniusza.
Aha i stwierdzenie Wilshere > Giggs to hit tego roku : P
Może wpisujmy jeszcze takie fajne porównania ; D
Radek Matusiak > Luca Toni
Calen Futh
26-10-2008, 16:37
FT Chelsea 0 - 1 Liverpool
FUTBOLOWY ORGAZM!!!!
Nareszcie się doczekałem :D!
Yoh Asakura
26-10-2008, 16:43
Dalej podniecaj się wynikami z tego Arsenalowego turnieju i Carling Cup. W poważnym meczu taki Pepe, czy Ramos poturbowali by na amen tego Twojego geniusza.
W poważnym turnieju Wilshere grałby na 100%, więc Pepe udawałby, że jest kontuzjowany, co by sobie wstydu oszczędzić.
No i Chelsea skończyła swoją passę. Bardzo dobrze zagrał Liverpool, chociaż czasami wkurzało mnie, że z tą piłką chcieli wejść do bramki, zamiast oddać strzał z 16 metrów. Chelsea natomiast nic ciekawego nie pokazała.
Xendriel
26-10-2008, 16:57
Może wreszcie Benitez coś wywalczy w Premier League, bo chyba na to najbardziej liczą fani The Reds.
Smolarek > Ruud Van Nisterlooy ;d
W poważnym turnieju Wilshere grałby na 100%, więc Pepe udawałby, że jest kontuzjowany, co by sobie wstydu oszczędzić.
Właśnie ty chyba nie rozumiesz tego, że arsenal zawsze daje z siebie wszystko, podczas gdy np. Real Madryt oszczędza się na inne mecze. Wiesz o co kaman?
Yoh > Dudek
Straznik Monopolowego
26-10-2008, 18:30
Właśnie ty chyba nie rozumiesz tego, że arsenal zawsze daje z siebie wszystko, podczas gdy np. Real Madryt oszczędza się na inne mecze. Wiesz o co kaman?
Yoh > Dudek
Byles w szatni Arsenalu ze to wiesz?
Thomisson
26-10-2008, 19:03
Bartek Grzelak > Eduardo da Silva
Jak na razie Legia z Wisłą 2:1. Ogląda ktoś?
P.S Sagan kolejną bramkę zdobył ;-)
Yoh Asakura
26-10-2008, 19:09
A kogo jakaś Legia i Wisła obchodzą ? Co to za kluby ? :confused:
Derby Londynu na korzyść gości B)
Calen Futh
26-10-2008, 19:12
A tam. Fajnie, że TVP pokazało jakiś mecz.
Xendriel
26-10-2008, 19:21
Tottenham zwolnił Ramosa i od razu wygrana:p
A kogo jakaś Legia i Wisła obchodzą ?
mnie ;]
Bendtner > Rooney
Articuno
26-10-2008, 19:54
A kogo jakaś Legia i Wisła obchodzą ? Co to za kluby ? :confused:
Morda.
Mecz kapitalny, wszyscy zawodnicy grali na 110%, czasami dziecinne bledy, ale sytuacje, tempo meczu i gra obu druzyn wszystko wynagrodzily.
Thomisson
26-10-2008, 20:10
Almunia > Buffon
No właśnie czytam, że podobno jeden z najlepszych meczów polskiej ligi ostatnich lat ;-)
Trzeba będzie skrót dziś obejrzeć :)
Btw. Oglądał ktoś dziś Cafe Futbol? Kogo byście wybrali na Prezesa PZPN, gdyby to od Was zależało? ;>
Mnie żaden kandydat nie przekonał w 100 %, ale na bezrybiu i rak rybą, to wybieram Bońka.
Yoh Asakura
26-10-2008, 20:11
Już ciekawsze pojedynki serwowało Derby w poprzednim sezonie.
Już ciekawsze pojedynki serwowało Derby w poprzednim sezonie.
Oglądałeś w ogóle ten mecz?
Aha i stwierdzenie Wilshere > Giggs to hit tego roku : P
Może wpisujmy jeszcze takie fajne porównania ; D
Radek Matusiak > Luca Toni
Może i hit roku, ale w FM'ie wszystko jest możliwe :d
Thomisson
26-10-2008, 21:12
Jak się używa edytora to wszystko jest możliwe ;)
Sagna > Dani Alves + Serio Ramos
Capality
26-10-2008, 21:22
Bartek Grzelak > Eduardo da Silva
Jak na razie Legia z Wisłą 2:1. Ogląda ktoś?
P.S Sagan kolejną bramkę zdobył ;-)
Mucha>Casillas...
to co on dzisiaj wyprawiał to cud miód i orzeszki, z resztą obydwa zespoły zagrały zajebiście, tak jak na hit jesieni przystało
@Dałnie:
A kij Ci w ucho!
Brakowało tylko jednego- zwycięstwa Wisełki...
Turow 94-53 Sportino
Bayern 4-2 Wolfsburg
Legia 2-1 Wisla
no czegoz chciec wiecej (poza spadkiem Arsenalu do dwudziestej dywizji, ew. jeszcze jednego bana dla yoha...) ;]
Hanndo90
26-10-2008, 23:14
Real Madrid 3-2 Athletic Bilbao
Zwysięstwo po ciężkim Boju : )
nawet Kataloński sędzie nie był
w stanie popsuć nam tego wieczoru :)))
Hala Madrid
Real Mallorca 3-0 Espanyol Barcelona ://
oi Pericos Pericos zawiedliście mnie : (
Recreativo Huelva 1-1 Valencia
no no no Ładnie Recre : )
Real Madryt - Espanyol Barcelona - Recreativo Huelva
Trzej Królowie Hiszpanii : * : )
No, Baskowie ładnie napsuli krwi Realowi. Chociaż trzeba przyznać, że po raz drugi z rzędu sędziowie okradają Królewskich z dwóch bramek. Dzisiaj znów dopatrzono się dwóch spalonych, których za nic w świecie nie było. Do tego Real miał dwie poprzeczki i jeden słupek. Na dodatek karny dla Athleticu dosyć wątpliwy. Więc wynik mógł wyglądać zupełnie inaczej.
Almunia > Buffon
Btw. Oglądał ktoś dziś Cafe Futbol? Kogo byście wybrali na Prezesa PZPN, gdyby to od Was zależało? ;>
Mnie żaden kandydat nie przekonał w 100 %, ale na bezrybiu i rak rybą, to wybieram Bońka.
Oglądałem jakieś ostatnie 30 minut. Sam nie jestem pewny jeszcze, ale na pewno odpadłbym Jagodziński. Wydawało mi się, że on tam jest po to, żeby tylko Boniek nie został. Co chwilę wyciągał jakieś syfy, o licencji Widzewa i w ogóle... Jak już chce zostać prezesem PZPN, to niech się lepiej weźmie za szykowanie zajebistego planu, a nie próbuje zgnoić rywali.
Mhmm.. co za dzien!
Flota zatapia Zaglebie, Liverpool pokonuje Chelsea ;-).
Tuhamiid
27-10-2008, 10:24
No nie powiem, Flota zadziwia pozytywnie.
A co do porównań Yoha..
TV Trwam<Erotic Channel :|
Xendriel
27-10-2008, 14:10
Najlepsza jedenastka na świecie w 2008 r. wg FIFPRO:
BRAMKARZ: Iker Casillas (Real Madrid)
OBROŃCY: Sergio Ramos (Real Madrid), John Terry (Chelsea), Carles Puyol (FC Barcelona) Rio Ferdinand (Manchester United)
POMOCNICY: Steven Gerrard (Liverpool), Xavi (FC Barcelona) Ricardo Kaká (AC Milan)
NAPASTNICY: Lionel Messi (FC Barcelona), Fernando Torres (Liverpool) Cristiano Ronaldo (Manchester United).
Nie rozumiem co tam robi Kaka. Brakuje mi Ribery'ego.
Thomisson
27-10-2008, 14:26
Po co robić takie plebiscyty skoro wiadomo, że Arsenal ma najlepszy skład na świecie i najlepszego zawodnika na każdej pozycji.
Nie rozumiem co tam robi Kaka. Brakuje mi Ribery'ego.
Zarówno Kaka jak i Ribery nie pokazali w tym roku pełni swoich możliwości. Zamiast Kaki- Lampard, Fabregas, Iniesta, któryś z nich... Ewentualnie w miejsce Torresa- David Villa
Gks Katowice1:0Gks Jastrzębie.
Mecz przerwany sędzia dostał serpentyną w skroń!
Polska piłka mnie dobija....
Arka_Sath_Wielki
27-10-2008, 16:40
No, Baskowie ładnie napsuli krwi Realowi. Chociaż trzeba przyznać, że po raz drugi z rzędu sędziowie okradają Królewskich z dwóch bramek. Dzisiaj znów dopatrzono się dwóch spalonych, których za nic w świecie nie było. Do tego Real miał dwie poprzeczki i jeden słupek. Na dodatek karny dla Athleticu dosyć wątpliwy. Więc wynik mógł wyglądać zupełnie inaczej.
Trzeba było wygrać 5:0, aby nie było wątpliwości kto jest lepszy. Nadal uważam, że Real stać na więcej. I mam nadzieje, że obudzą się dopiero pod koniec sezonu, bo to ciężki przeciwnik.
Calen Futh
27-10-2008, 17:20
Zachowanie kibolów na meczu GKSy to żenua.
żeby tylko na meczu, pamiętam jak kiedyś oklepali swoich piłkarzy, pajace ;ddd
Trzeba było wygrać 5:0, aby nie było wątpliwości kto jest lepszy. Nadal uważam, że Real stać na więcej. I mam nadzieje, że obudzą się dopiero pod koniec sezonu, bo to ciężki przeciwnik.
W ostatnich dwóch meczach Real Madryt został pozbawiony jakichś pięciu goli przez błędy sędziów. Ale i tak swoje mecze wygrał
z tego co kojarzę to ze trzy gole prawidłowo zdobyte i parę akcji sam na sam przerwanych z powodu spalonego, którego nie było.
Yoh Asakura
28-10-2008, 14:20
Wenger ma dobry pomysł. Tak jak w tenisie, że zawodnik może tam ileś razy poprosić o analizę tej sytuacji, tak w futbolu powinna zostać wprowadzona zasada, że podczas meczu menedżer może x razy zażądać puszczenia powtórki spornej sytuacji, która rozstrzygnie wszystkie wątpliwości.
Straznik Monopolowego
28-10-2008, 15:54
Wenger ma dobry pomysł. Tak jak w tenisie, że zawodnik może tam ileś razy poprosić o analizę tej sytuacji, tak w futbolu powinna zostać wprowadzona zasada, że podczas meczu menedżer może x razy zażądać puszczenia powtórki spornej sytuacji, która rozstrzygnie wszystkie wątpliwości.
ale jak ty to sobie wyobrazasz?
Biegnie ronaldo sam na sam wenger krzyczy spalony powtorka pokazuje ze ronaldo nie byl na spalonym i...??
Yoh Asakura
28-10-2008, 16:05
Grasz do końca. Ronaldo strzela, pada gol - Wenger dopiero wtedy idzie do sędziego i mówi, że był spalony. Sędzia sprawdza na powtórce - spalony był, gola nie ma.
Xendriel
28-10-2008, 16:47
Trochę głupie. To już lepszym rozwiązaniem jest dodatkowy arbiter, który obserwuje akcję na monitorze i w przypadku błędu sędziego może w kilka sekund przekazać mu informację.
A co do obecnych sędziów to uważam, że powinni puszczać akcję kiedy jest minimalny spalony. Gra była by atrakcyjniejsza i padało by więcej goli.
Yoh Asakura
28-10-2008, 16:49
Spalony to spalony. Teraz sprecyzuj, co oznacza "minimalny".
Taki jakby chcial, a nie mogl.
Jak juz tak wymyslamy, to moze odrzutowe trampki?
Xendriel
28-10-2008, 17:14
Ciężko to sprecyzować. Chodzi mi o to, że sędzia w wątpliwych sytuacjach nie powinien gwizdać spalonego, nawet jeśli takowy był. Gdy offside jest ewidentny to chyba widać gołym okiem.
Gdy offside jest ewidentny to chyba widać gołym okiem.
no właśnie, w słowie "chyba" tkwi szczegół. Jeden sędzia przeoczy 20 cm spalonego, inny nie zauważy 2metrowego
Calen Futh
28-10-2008, 20:04
I tak nie przejdzie.
Arka_Sath_Wielki
28-10-2008, 20:40
"Pep Guardiola uważa, że ani Real Madryt ani Barcelona nie mają prawa narzekać na poziom sędziowania. Kontrowersje wzbudził sędzia Alvarez Izquierdo , który prowadził zawody pomiędzy Realem Madryt, a Athletic Bilbao. Po tym spotkaniu dyrektor sportowy "Królewskich" , Pedja Mijatovic, powiedział, że "władze klubu są zmartwione", gdyż wiele decyzji sędziów krzywdzi ich drużynę.
Guardiola odmówił komentowania słów dyrektora sportowego swoich oponentów, zaznaczając jednocześnie, iż dwie najważniejsze instytucje Liga BBVA nie powinny narzekać na sędziów. "Szczerze uważam, iż Barcelona i Real nie powinny narzekać na sędziów. W ciągu długiego sezonu występują niejednokrotnie sytuacje, gdy jedna z drużyn czuje się pokrzywdzona. Zawodnicy i trenerzy są jednakże zobligowani do pewnych zachowań, gdyż sędziowie robią wszystko co jest w ich mocy, aby poziom ich pracy był jak najwyższy."
kocham go xD
Yoh Asakura
28-10-2008, 21:25
http://img373.imageshack.us/my.php?image=interpezzodimerda2nd9.jpg
Czego to nie wymyślą :confused:
Arka_Sath_Wielki
28-10-2008, 22:39
Sędzia nie uznał gola Barcy bo był spalony, którego nie było xP. Ale My kibice Barcy nie będziemy płakać, bo jeśli wygrywać to bez wątpliwości ;).
55' [0 - 1] B. Krkic
Oby 10 win z rzędu ;d
http://img373.imageshack.us/my.php?image=interpezzodimerda2nd9.jpg
Czego to nie wymyślą :confused:
haha zalosne,pewnie jak spotkali graczy Milanu to nie mieli czasu dla swoich fanow ;]
Articuno
29-10-2008, 14:15
To byli fani Juventusu. Chamskie, ale pewnie u kazdego fana Juve spodowalo usmiech na twarzy, tylko na miejscu Manciniego powinen byc Zlatan lub Vieira.
Dark Sven
29-10-2008, 14:37
haha zalosne,pewnie jak spotkali graczy Milanu to nie mieli czasu dla swoich fanow ;]
Pff... Tak, tY wiesz najlepiej...
To byli fani Juventusu. Chamskie, ale pewnie u kazdego fana Juve spodowalo usmiech na twarzy, tylko na miejscu Manciniego powinen byc Zlatan lub Vieira.
Na twarzy fana Milanu również : P
Yoh Asakura
29-10-2008, 15:29
Wara od Vieiry i Zlatan.
NBA ruszyło! Wstawanie w nocy, w przerwach papieros i robienie kanapek, kocham to :D Miami na misia! :D
Co do tych dodatkowych sędziów i powtórek to ja wcale nie jestem pewien czy to jest potrzebne. Mecze będą przez to nudniejsze :P A jeśli drużyna naprawdę zasługuję na wygraną to i tak wygra mimo pomyłki sędziego :P Cały urok jest w pomyłkach :P
Xendriel
29-10-2008, 16:03
1. Barcelona zajęła się sprawą tego chłopaka z Maroka http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=24317
2. Maradona został selekcjonerem reprezentacji Argentyny oO
To byli fani Juventusu.
To wiele wyjasnia.
Puchar Polski:
Stal Sanok-Stal Stalowa Wola 2:0
Promień Remes Opalenica-KGHM Zagłębie Lubin 1:4
Legia Warszawa-Jagiellonia Białystok 0:0 (trwa dogrywaka)
Calen Futh
29-10-2008, 20:13
19:45 Hull C. ? - ? Chelsea
A dzisiaj Chelsea dostaje wpierdol od Hull :D
forza hull :D
taka rewelacja sezonowa jak kiedyś szczakowianka u nas _/
Calen Futh
29-10-2008, 20:47
Szkoda, że Szczakowianka się tak stoczyła. Chodzę do szkoły do Jaworzna i gdyby nie pusty stadion i zniszczone napisy na murach to bym w życiu nie pomyślał, że tu jakiś klub piłkarski (który był w Ekstraklasie) się znajduje. A znajdował się, bo teraz te niedobitki grające bodaj w V lidze to przecież nie jest Szczakowianka tylko jakiś żart.
http://www.d1g.com/video/show/?id=2409614
nie powiecie mi że brzydka brama ;D // a hull gra jak drużyna z aspiracjami do pierwszej 6 ;D i życzę im naprawdę jak najlepiej, ale nie w tym meczu :)
no ładna bramka, ładna ;]
a propo pzpn:
http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Kononowicz-prezesem-PZPN,wid,10518798,wiadomosc.html?ticaid=16df6
imho przegięcie, daliby mu już spokój
Arka_Sath_Wielki
29-10-2008, 22:15
Oto klasyfikacja klubów Ligi BBVA:
1. Barcelona 12 punktów
2. Getafe 20
3. Valencia 22
... Almería 22
5. Recreativo 23
... Villarreal 23
7. Sevilla 24
... Osasuna 24
... Mallorca 24
10. Numancia 25
... Real Valladolid 25
12. Atlético Madryt 26
13. Real Madryt 27
... Athletic Bilbao 27
15. Real Racing Club 28
16. Deportivo 29
... Málaga 29
18. Espanyol 35
... Real Betis 35
20. Sporting 44
Punkty przyznawane są według następujących zasad:
żółta kartka: 1 punkt
druga żółta kartka (wykluczenie z gry): 2 punkty
bezpośrednia czerwona kartka: 3 punkty
(www.fcbarca.com)
Mes que un club.
fajnie, ale wolałbym żeby tabela wyglądała tak na koniec sezonu, licząc normalne punkty ; )
http://patrz.pl/mp3/tibijczyk-i-jego-blackd-proxy-nie-radza-sobie-na-chakoyach
Nie do końca sportowe, ale genialne xD
@Edit
Żeby nie było całkowitego zboczenia z kursku... Tottenham sobie lepiej radzi po zmiane trenera.
@Edit 2
Ale tak całkiem poważnie, to jeszcze mają czas. Widać poprawę moim zdaniem. Powinno być już tylko lepiej.
Ładnie Arsenal sfrajerzył.
Co do tych dodatkowych sędziów i powtórek to ja wcale nie jestem pewien czy to jest potrzebne. Mecze będą przez to nudniejsze :P A jeśli drużyna naprawdę zasługuję na wygraną to i tak wygra mimo pomyłki sędziego :P Cały urok jest w pomyłkach :P
Hiszpania vs Kitańce mś 2002.
Włochy vs Kitańce Mś 2002.
skończ pie...gadać głupoty :).
Ciekawe co ciekawego powiem nam Joh.
Yoh Asakura
29-10-2008, 23:37
Generalnie to cholernie irytuje fakt, że zawsze jakiś dupek ma strzał życia. A to burak z Hull walnie w okno, a to beztalencie z Sunderlandu przypierniczy idealnie pod poprzeczkę, a to męska wersja barbie z Tottenhamu przelobuje dupnego Almunię z 40 metrów.
4:4 to fatalny wynik dla Arsenalu. Ja nie wiem, jak można wygrywać 4:2 i dać się tak wydymać ? Co ten Clichy zrobił ? Almunia ? Przecież co najmniej 2 bramki zawalił.
Taki wynik może tylko zrekompensować wysokie zwycięstwo z którymś z zespołów z top 4.
I jeszcze jedno.
Denilson Neves musi odejść. Gdziekolwiek.
Capality
29-10-2008, 23:53
A Hull-Chelsea 0-3 8o
Yoh Asakura
29-10-2008, 23:54
Naprawdę ktoś się spodziewał, że Hull jest w stanie urwać punkty Czelzi ? Ich seria się kończy. Zaraz kolejne kluby pokażą Hull, gdzie jego miejsce w szeregu.
Calen Futh
30-10-2008, 06:24
Phi. I tak Hull dorobiło się już tylu punktów po 8 meczach co w Derby po całym sezonie rok temu ;) Jak dla mnie to mogą sobie wygrywać- mi oni ani trochę nie przeszkadzają. Niech się chłopaki bawią.
No to widac Arsenal jest jednak ciut lepszy od Wisly ;-)>.
Calen Futh
30-10-2008, 06:37
Kurwa, ale bramka dla Spursów na 1:0 to istne szaleństwo. Miło znowu oglądać taki Tottenham :)
Darke'en
30-10-2008, 07:08
Yhym, Arsenal zremisował i mi nie wszedł kupon =/
Yoh Asakura
30-10-2008, 09:54
Kurwa, ale bramka dla Spursów na 1:0 to istne szaleństwo. Miło znowu oglądać taki Tottenham :)
Taki czyli jaki ? Który nie potrafi samemu przeprowadzić składnej akcji i liczy na to, że dupny Almunia popełni błąd ?
Articuno
30-10-2008, 15:25
Nic nie potrafia, ale jakos strzelil 4 bramki wielkiemu i wspanialemu Arsenalowi, czyli co 4 bledy Almunii?
Nawet jesli przez Almunie zremsowal to i tak nie jest wielki ani wspanialy.
Wiec nie ma o czym gadac ;]
Yoh Asakura
30-10-2008, 15:53
Nic nie potrafia, ale jakos strzelil 4 bramki wielkiemu i wspanialemu Arsenalowi, czyli co 4 bledy Almunii?
Sorry, ale tak grający Tottenham mógł urwać punkty drużynie tylko z równie żałosną i nonszalancką defensywą jak ta z Arsenalu.
A Almunia popełnił 2 błędy. Trzeci gol na konto Clichy'ego. Czwarty gol - nie wiem, boczny obrońca nie upilnował Lennona, Sagna i Eboue wolni nie są, a w końcowych minutach tacy zawodnicy jak Aaron to śmiertelna broń, więc powinni go kryć we dwóch.
Wenger out. Adams in.
Wenger out. Adams in.
żałosny jesteś po raz enty... ; ]]
a innej beczki, mam nadzieje że Zibi zostanie prezesem ; ]]
Arka_Sath_Wielki
30-10-2008, 17:22
Zbliżamy się do 300 xD
swoja droga
Polideportivo Ejido 5-0 Villarreal C.F. /Lmao/
noi jednak łysa pała :/ szkoda liczyłem na tego błazna bońka ;]
przy strzale Janasa(;)) i Modrica oraz dobitce Lenona to Almunia mogl sobie conajwyżej pooglądać jak piłka leci.
eee czy czasem niedawno Almunia nie był najlepszy na świecie ?
Straznik Monopolowego
30-10-2008, 18:08
Wenger out. Adams in.
Kretyn jestes
Davido16
30-10-2008, 18:13
lato prezesem pzpn...
Był gnój przez 9 lat, będzie przez parę następnych...
Dziwne, potrzebowal 57 glosow, dostal, dziwnym fartem 1 byl nie wazny, a liczenie 158 karteczek trwalo ponad godzine. Jak to nie bylo ustawione to kurwa Arsenal wygra w tym sezonie LM.
Arka_Sath_Wielki
30-10-2008, 18:42
Tylko nie Lato :/ już bym Zime wolał
Tuhamiid
30-10-2008, 18:49
Lato prezesem- syfu ciag dalszy..;/
dobra, nie należy tak od razu go negatywnie oceniać, dajmy chociaż facetowi szanse, ale z drugiej strony sam nie licze na zbyt wiele z jego strony... zresztą z tej trójki kandydatów żaden mnie nie przekonuje... lato, kręcina- pzpnowskie dziadki, boniek- ładny uśmiech i chęci to za mało, aż cisnie sie na usta sytuacja sprzed kilku lat z widzewem...
Articuno
30-10-2008, 19:04
Tomasz Jagodzinski, kandydat ktory zrezygnowal:
"Zrezygnowałem m.in. z powodu jakiejś dziwnej gry bez mojego udziału, a z udziałem np. gościa z Ukrainy Hryhorija Surkisa. Przypadkiem wszedłem do sali, w której odbywało się spotkanie m.in. z udziałem jego, Michała Listkiewicza, Zbigniewa Bońka i Grzegorza Laty. W kącie stał Zdzisław Kręcina, którego moim zdaniem starano się przekonać do rezygnacji. Mnie w ogóle na nie nie zaproszono, a gdy wszedłem Surkis próbował mnie wyprosić i przekonać, że on tu jest gospodarzem. Zbyszek i Grzesiek to dwaj wybitni polscy piłkarze i godni kandydaci na prezesa PZPN, ale nie tymi metodami. Wszyscy kandydaci powinni być równo traktowani, na co zwróciłem uwagę Michałowi Listkiewiczowi. To wyglądało na próbę "ustawienia" wyborów i doprowadzenia do porozumienia między Bońkiem a Latą. A nie na tym chyba polega demokracja..."
Dla mnie wszystko oczywiste. A tych co maja nadzieje, ze bedzie dobrze, chcialbym pozdrowić.
Jagodzinski jako jedyny byl mniejszym zlem, reszta to jeden belzebub. Szkoda, ze juz przed wyborami zaczely sie gierki, przykro. Jak pewnie kazdy kibic czuje sie wydymany.
Tuhamiid
30-10-2008, 19:28
I tak zapewne Listkiewicz dalej bedzie kombinowal w pzpn'ie... tak jak Putin w Rosji :p
Yoh Asakura
30-10-2008, 19:39
Kretyn jestes
Gorzej nie będzie. A przynajmniej menedżerem zostanie Anglik. Wengera mam już dosyć. Od 3 lat buduje super ekstra pro mega zespół, który ma wygrać wszystko. Tja...
Gorzej nie będzie. A przynajmniej menedżerem zostanie Anglik. Wengera mam już dosyć. Od 3 lat buduje super ekstra pro mega zespół, który ma wygrać wszystko. Tja...
Czegoś nie rozumiem.
Thomisson
30-10-2008, 20:17
Adams w Arsenalu? Witamy Kanonierów w Coca-Cola Championship...
Wychodzi jaki jesteś zakłamany i sezonowy. Jeszcze miesiąc temu Wenger był Bogiem, a Arsenal herosami. Ić śe ótop.
Straznik Monopolowego
30-10-2008, 20:23
Kanonierzy cos w tym sezonie wygraja, watpie aby to byla premier league ale jaki puchar mysle ze bedzie, po cichu licze na LM ale bedzie to truuudne
A co do Wenger to powiem tylko tyle ze to on stworzyl Arsenal i bez niego kanonierzy byli by dzisiaj druzyna pokroju West Ham
Yoh Asakura
30-10-2008, 20:29
Adams w Arsenalu? Witamy Kanonierów w Coca-Cola Championship...
Bo ?
Wychodzi jaki jesteś zakłamany i sezonowy. Jeszcze miesiąc temu Wenger był Bogiem, a Arsenal herosami. Ić śe ótop.
No proszę, pierwszy, który wrzeszczy, że ktoś nie potrafi wychwycić ironii/żartu sam tego nie potrafi. Nigdy nie potrafił. I pewnie nigdy potrafić nie będzie.
Kanonierzy cos w tym sezonie wygraja, watpie aby to byla premier league ale jaki puchar mysle ze bedzie, po cichu licze na LM ale bedzie to truuudne
Wow. Super. FA Cup ? No, rzeczywiście. I znowu Wenger wyczerpie limit trofeów na 4 lata.
A co do Wenger to powiem tylko tyle ze to on stworzyl Arsenal i bez niego kanonierzy byli by dzisiaj druzyna pokroju West Ham
Tego nie wiemy.
Arka_Sath_Wielki
30-10-2008, 21:10
Hail 300 xDD
Thomisson
30-10-2008, 21:33
Bo ?
No proszę, pierwszy, który wrzeszczy, że ktoś nie potrafi wychwycić ironii/żartu sam tego nie potrafi. Nigdy nie potrafił. I pewnie nigdy potrafić nie będzie.
Bo tak niedoświadczony i nie obyty w zawodzie trener nie poradzi sobie z bardzo młodym zespołem, który mimo wszystko jest "na zakręcie". Wielkiej kasy na transfery też by raczej nie dostał, a o wyławianiu młodych talentów raczej mniej wie od Wengera.
Wybacz, ale często piszesz tak kretyńskie rzeczy, że teraz u Ciebie naprawdę czasami nie da się odróżnić ironii od wypowiedzi utrzymanej w poważnym tonie ; P
Yoh Asakura
30-10-2008, 21:35
Dostałby pewnie tyle co Wenger, czyli około 60 milionów funtów. Zresztą, zobaczymy, jak poradzi sobie w Portsmouth.
Thomisson
30-10-2008, 21:40
No tak, ale w Portsmouth ma poukładany, zrównoważony kadrowo zespół po Redknappie ( nie wiem jak sie pisze jego nazwisko), troche inaczej niz w Arsenalu, gdyby go miał teraz objąć.
Portsmouth ma niecodzienną taktykę, więc i dobranie odpowiednich piłkarzy może być problemem. Gdyby powiedzieć na to "4-4-2", to byłoby to bardzo naciągane. Jednak nie jest to też typowe 5-3-2... Takie Po-rt-smouth.
no i w Portsmouth nie ma takiej presji wyników jak w Arsenalu.
Yoh Asakura
30-10-2008, 21:50
Portsmouth ma niecodzienną taktykę, więc i dobranie odpowiednich piłkarzy może być problemem. Gdyby powiedzieć na to "4-4-2", to byłoby to bardzo naciągane. Jednak nie jest to też typowe 5-3-2... Takie Po-rt-smouth.
Portsmouth gra najczęściej 3-5-2, gdzie 2 pomocników to tacy "wing back". Vide Traore.
John Terry jest przekonany, że jego klubowy kolega z Chelsea Frank Lampard znajduje się obecnie w swojej życiowej formie.
Wspaniała bramka
zdobyta przez Lamparda w meczu z Hull City jest już siódmym jego golem w obecnym sezonie. Profesionalizm, jaki pokazuje angielski pomocnik zadziwia Johna Terry'ego.
To tendencyjne co powiem, ale ja naprawdę uważa, że on jest najlepszy. Nikt z nas nie gra obecnie lepiej niż on, a Frank pokazuje to w każdym sezonie. On pokazuje zupełnie inną jakość. Jego klasę widzieliśmy w ostatnich czterech - pięciu czy sześciu latach. To najwyższa światowa półka, bardzo ciężko pracuje na treningach
On jest inspiracją dla samego siebie i dla każdego zawodnika w naszym klubie - mówi kapitan Chelsea Londyn.
Terry, podobnie jak każdy kibic, był zachwycony jakością bramki
jaką Lampard strzelił w meczu z Hull City.
To było genialne. On robi podobne rzeczy na każdym treningu i już zdobywał takie bramki w przedsezonowych spotkaniach w Azji.
Trudno mi mówić o Franku. Daje nam tak wiele w szatni, kiedy mecz nam się nie układa. Daje też tyle na boisku, trudno w to uwierzyć, jeśli się tego nie wiedzi. On haruje na murawie i zbiera tego efekty.
http://jaca26yt.wrzuta.pl/film/yziHzbhVDl/lampard_30.04.08
kurde jak to wideo obejrzałem aż mi się łezka w oku zakręciła ;(
a Szpaku z tekstem "Niech uczy sie Cristiano Ronaldo wygrał ;D"
Arka_Sath_Wielki
31-10-2008, 19:40
"W rozmowie z dziennikarzami "L'Équipe" Cristiano Ronaldo zapewnił, że zasługuje na Złotą Piłkę, ponieważ był najlepszym zawodnikiem ubiegłego sezonu.
"Mam wielu rywali, ale muszę wygrać, ponieważ byłem lepszy. Byłem bardzo regularny, zdobyłem Mistrzostwo Anglii, wygrałem Ligę Mistrzów, byłem najlepszym strzelcem Europy i królem strzelców Champions League", tłumaczył w opublikowanym dziś wywiadzie dla francuskiej gazety.
Portugalczyk ujawnił, że nie ma żadnych planów na 2 grudnia, kiedy to ogłoszony zostanie zdobywca Złotej Piłki, zaznaczył jednak, że chciałby być w Paryżu podczas gali wręczenia nagród.
O Złotą Piłkę walczy również trzech zawodników Barcelony: Leo Messi, Xavi i Samuel Eto'o. Argentyńczyk oraz Katalończyk uznawani są za największych rywali piłkarza Manchesteru United." (www.fcbarca.com)
Nie ma to jak skromny człowiek ;) Według mnie dlatego na nią nie zasługuje.
"W rozmowie z dziennikarzami "L'Équipe" Cristiano Ronaldo zapewnił, że zasługuje na Złotą Piłkę, ponieważ był najlepszym zawodnikiem ubiegłego sezonu.
"Mam wielu rywali, ale muszę wygrać, ponieważ byłem lepszy. Byłem bardzo regularny, zdobyłem Mistrzostwo Anglii, wygrałem Ligę Mistrzów, byłem najlepszym strzelcem Europy i królem strzelców Champions League", tłumaczył w opublikowanym dziś wywiadzie dla francuskiej gazety.
Portugalczyk ujawnił, że nie ma żadnych planów na 2 grudnia, kiedy to ogłoszony zostanie zdobywca Złotej Piłki, zaznaczył jednak, że chciałby być w Paryżu podczas gali wręczenia nagród.
O Złotą Piłkę walczy również trzech zawodników Barcelony: Leo Messi, Xavi i Samuel Eto'o. Argentyńczyk oraz Katalończyk uznawani są za największych rywali piłkarza Manchesteru United." (www.fcbarca.com)
Nie ma to jak skromny człowiek ;) Według mnie dlatego na nią nie zasługuje.
A Messi się cieszył jak strzelił bramkę, to bardzo nieestetyczne! Powinien zostać zawieszony na 4 mecze!
Powiedz, że nie był najlepszy.
Calen Futh
31-10-2008, 21:14
Mówi to, bo ma absolutną racje. To nie jest nagroda za skromność i bycie miłym człowiekiem poza boiskiem tylko za to co się prezentuje na boisku. Zapominasz o tym.
Może i był, ale wszystko osiągnął dzięki drużynie. Wypowiedzi w stylu, ze JA zdobyłem JA strzelałem są strasznie nie fair wobec drużyny. Znacznie pomógł wygrać te trofea, ale sam ich nie zdobył zaznaczając jeszcze, że nie strzelił karnego w półfinale i w finale.
Arka_Sath_Wielki
31-10-2008, 22:08
@up
Dokładnie. To nie były JEGO trofea, tylko drużyny :)
Yoh Asakura
31-10-2008, 22:44
A co, ma mówić to NIE JA strzeliłem ?
Mógł nie mówić niczego, ewentualnie podziękować wszystkim.
Skoro tak mowicie to w takim razie nie powinno byc nagrody Zlotej Pilki dla pilkarzy, przeciez to druzyna wszystko zdobywa...
Arka_Sath_Wielki
01-11-2008, 10:07
@up
Drużyna wszystko zdobywa, ale taki zawodnik przyczynia się do sukcesów drużyny w znacznym stopniu i w ważnych spotkaniach. A, że krystynka nie strzeliła karnego ale z 3ligowcem potrafi zdobyć hat-tricka, to nie jest zawodnik na miarę złotej piłki ;)
Calen Futh
01-11-2008, 10:32
@up: Nie ośmieszaj się :D
Widziałem, że ten temat zawsze obfitował w wszelkie dziwne informacje, typu "Wilshere>Giggs", ale żeby negować to czy CR7 zasługuje na tą nagrodę?
Przecież to oczywiste, że skoro Manyoo zdobyło LM, to może mówić "wygrałem LM", bo przecież grał, przykładał się, pomagał. Czyli co? Torres nie jest mistrzem Europy? Jest! Tak samo jak 20 innych hiszpańskich kolegów, którzy walczyli o spełnienie marzeń.
@down: O, właśnie jebnąłeś 6k. posta w tym temacie ;D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.