PDA

Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

Yoh Asakura
01-11-2008, 10:34
. A, że krystynka nie strzeliła karnego ale z 3ligowcem potrafi zdobyć hat-tricka, to nie jest zawodnik na miarę złotej piłki ;)
A Messi potrafi zdobyć hattricka, nawet przeciwko 3-ligowcowi ?

Xendriel
01-11-2008, 10:54
A Messi potrafi zdobyć hattricka, nawet przeciwko 3-ligowcowi ?
Przeciwko 3-ligowcowi nie, ale z Realem owszem. http://pl.youtube.com/watch?v=EHJOmrqeSyA
Jeśli chodzi o Złotą Piłkę to nie ma co dyskutować. Poprzedni sezon był sezonem Cristiano Ronaldo, ale przyszłość należy do Messiego.

Calen Futh
01-11-2008, 11:13
Jeśli chodzi o Złotą Piłkę to nie ma co dyskutować. Poprzedni sezon był sezonem Cristiano Ronaldo, ale przyszłość należy do Messiego.

No. Nawet się mogę zgodzić tutaj. Ale oczywiście tak nie do końca (po cichu liczę na to, że Rooney utrzyma formę z początku sezonu ;))

K.Jay
01-11-2008, 11:22
No faktycznie, Cristiano Ronaldo ma ogromne szansę na Złotą Piłkę, ale nie zapominajmy że są jeszcze inni piłkarze. ;)

Pełna lista kandydatów do Złotej Piłki:

Emmanuel Adebayor (Togo, Arsenal Londyn)

Sergio Aguero (Argentyna, Atletico Madryt)

Andriej Arszawin (Rosja, Zenit Sankt Petersburg)

Michael Ballack (Niemcy, Chelsea Londyn)

Karim Benzema (Francja, Olympique Lyon)

Gianluigi Buffon (Włochy, Juventus Turyn)

Iker Casillas (Hiszpania, Real Madryt)

Cristiano Ronaldo (Portugalia, Manchester United)

Didier Drogba (Wybrzeże Kości Słoniowej, Chelsea Londyn)

Samuel Eto'o (Kamerun, FC Barcelona)

Cesc Fabregas (Hiszpania, Arsenal Londyn)

Fernando Torres (Hiszpania, FC Liverpool)

Steven Gerrard (Anglia, FC Liverpool)

Zlatan Ibrahimović (Szwecja, Inter Mediolan)

Kaka (Brazylia, AC Milan)

Frank Lampard (Anglia, Chelsea Londyn)

Lionel Messi (Argentyna, FC Barcelona)

Pepe (Portugalia, Real Madryt)

Franck Ribery (Francja, Bayern Monachium)

Wayne Rooney (Anglia, Manchester United)

Marcos Senna (Hiszpania, Villarreal)

Sergio Ramos (Hiszpania, Real Madryt)

Luca Toni (Włochy, Bayern Monachium)

Edwin van der Sar (Holandia, Manchester United)

Rafael van der Vaart (Holandia, HSV Hamburg i Real Madryt)

Ruud van Nistelrooy (Holandia, Real Madryt)

Nemanja Vidić (Serbia, Manchester United)

David Villa (Hiszpania, Valencia)

Xavi (Hiszpania, FC Barcelona)

Jurij Żyrkow (Rosja, Zenit Sankt Petersburg)

Pogrubioną czcionką zaznaczyłem moich faworytów. =)

K.Jay

Calen Futh
01-11-2008, 11:28
Po co Ty pogrubiłeś Xaviego?

Fintex
01-11-2008, 12:00
Przecież to oczywiste, że skoro Manyoo zdobyło LM, to może mówić "wygrałem LM", bo przecież grał, przykładał się, pomagał. Czyli co? Torres nie jest mistrzem Europy? Jest! Tak samo jak 20 innych hiszpańskich kolegów, którzy walczyli o spełnienie marzeń.

Co innego mówić, że jest się mistrzem europy a co innego, ze "wygrałem mistrzostwo europy, wszystko dzięki mnie bo inaczej to byśmy z grupy nie wyszli".

Przeciwko 3-ligowcowi nie, ale z Realem owszem.
Wyjąłeś mi to z ust!

I tak myślę, że CR7 zdobędzie to śmieszne trofeum, ale po cichu licze na Messiego ewentualnie Xaviego.

Po co Ty pogrubiłeś Xaviego?
Bo jest pro evul mega ? Podczas przeciętnego sezonu Barcy to on wiele razy ratował punkty w lidze ponadto grał bardzo widowiskowo i został najlepszym piłkarzem Euro. Ale jeżeli wy dostrzegacie tylko tych co strzelają bramki a jak ktoś straci to obwiniacie bramkarza to sorrrrry.

@edit: btw. Miami wygrało z Sacramento :) Dziś o 0.00 grają z Charlotte.

Yoh Asakura
01-11-2008, 12:30
Przeciwko 3-ligowcowi nie, ale z Realem owszem. http://pl.youtube.com/watch?v=EHJOmrqeSyA
Nie musiałeś odpisywać, po prostu chciałem nabić 6000 posta.
I tak myślę, że CR7 zdobędzie to śmieszne trofeum, ale po cichu licze na Messiego ewentualnie Xaviego.
Skoro to takie śmieszne trofeum, to po kiego się tak produkujecie i na siłę udowadniacie, że Messi > Ronaldo ?
@Edit:
A propos Arsenal - Tottenham: http://pl.youtube.com/watch?v=_La32tj1W0w

Mystlichpozdro
01-11-2008, 12:34
Ja już sie nie umiem doczekac lotów adama małysza a wy?

Calen Futh
01-11-2008, 12:50
@up: co to znaczy "nie umieć się doczekać"?

@Fintex: A czy on tak powiedział? Jakoś nie widziałem.

K.Jay
01-11-2008, 13:08
Orlando Magic - Memphis Grizzlies 84:86
Dobry mecz, a w szczególności rzut Rudy'iego Gay'a w ostatniej sekundzie. =) A na dodatek Kenyon Martin (Denver Nuggets) trafił za 3. 8o

Skróty meczów: http://pl.youtube.com/watch?v=uI3wfQ7TfFI

K.Jay

Fintex
01-11-2008, 13:59
@Fintex: A czy on tak powiedział? Jakoś nie widziałem.

Torres tak nie powiedział, chciałem dać przykład jakby chciał się zachować w stylu CR7. Nie potrzebnie dałem to w cudzysłów.

Maggic
01-11-2008, 16:04
Niektórzy są już o tej porze w kościele, inni wybrali się na cmentarz, a ja z niecierpliwością czekam na mecz Chelsea-Sunderland. Postanowiłem więc przeczesać internet w celu znalezienia felietonu dotyczącego naszego ukochanego klubu i voila. Felieton napisany został przez Martina Rowe'a i zatytułowano go "F*** our history.", co w wolnym tłumaczeniu oznacza "P******ć naszą historię.". Zapraszam do lektury.

Nasz zespół pełen jest gwiazd światowego formatu, wspiera go 8. na liście najbogatszych ludzi świata człowiek i jest ofiarą zazdrości nie widzianej od czasów, kiedy to OJ Simpson zdradził żonę 'rozmawiając' z przyjaciółką.

Chelsea została także wybrana 3. najbardziej znienawidzonym klubem na Wyspach Brytyjskich za Manchesterem United oraz Leeds. Najbardziej martwi mnie jednak powtarzany przez wszystkich slogan o nazwie "Chelsea nie ma historii.", który jest jedynym jaki przychodzi im do głowy.

Niezmiernie mnie to denerwuje, ale nie dlatego, że kibicuję Chelsea lecz nie ma w tym stwierdzeniu żadnej prawdy. Spójrzy na kilka kluczowych faktów:

* Chelsea zagrała w swym pierwszym finale FA Cup w 1915 roku. Tak, dobrze przeczytaliście, w 1915 roku. OK, przegraliśmy 3:0 z Sheffield United, ale to nie zmienia faktu, że nasz pierwszy finał FA Cup miał miejsce w 1915 roku. Półfinalistami byliśmy nawet wcześniej bo w sezonie 1910/11. A tak jak już o FA Cup mowa... Kiedy Liverpool po raz pierwszy wygrał FA Cup? W 1965 roku.

* Do Chelsea należał rekord dotyczący najwyższej frekwencji. Publiczność: 85,000 ludzi. Gdzie: Stamford Bridge. Kiedy: 1935. Rekord ten przetrwał 73 lata... Daje do myślenia, czyż nie?

* W 1945 roku na Stamford Bridge padł rekord jeśli chodzi o frekwencję na jednym meczu - 120,000 ludzi obejrzało na Stamford Bridge zremisowany z Dynamem Moskwa 3:3 mecz. Liczba ta przekroczyła o wiele zakładaną ilość osób, którą mógł pomieścić nasz stadion, ale tysiące ludzi weszło na stadion nielegalnie, a kolejne setki siedziały na dachu.

* Powtórka finału FA Cup, w którym Chelsea mierzyła się z Leeds, jest 6. pod względem widzów wydarzeniem w historii Brytyjskiej telewizji. Mowa tutaj o 28.5 miliona widzów. Wydarzenie to plasuje się tyko za takimi wydarzeniami jak pogrzeb Lady Diany z 1997 roku czy wystrzelenie Apollo 13.

* Sukcesy na europejskich boiskach? Co powiecie na pokonanie Realu Madryt w finale Pucharu Zdobywców Pucharów z 1971 roku. Albo może porozmawiamy na temat 1955 roku kiedy to zdobyliśmy nasz pierwszy tytuł mistrzowski i awansowalibyśmy do Pucharu Europy gdyby nie weto FA [Football Association, odpowiednik naszego PZPN].

* Rekordy w Premiership? Ostatnia porażka na własnym terenie miała do niedawna miejsce 21 lutego 2004 roku. Jest to rekord Anglii, który wynosił ponad 100 spotkań w krajowych rozgrywkach bez porażki na własnym stadionie. Łączna liczba punktów? 95 zdobytych w sezonie 2004/2005 jest rekordem Premiership.

Historia? Tworzymy ją, a nie żyjemy nią. No bo spójrzcie, kiedy ostatni raz Liverpool zdobył mistrzostwo kraju? 1990. Nie mają na swym koncie ani jednego trofeum za wygranie Premiership.

Co do 'łowców glorii'. Hmm, pytam was, czy byłem nim kiedy w latach 80. byłem na Shed End i oglądałem jak spadamy z ligi? Nie sądzę.

Chelsea FC, najlepszy zespół w Europie o najlepszych kibicach na świecie.

// fajny fieleton ; ]

Yoh Asakura
01-11-2008, 17:04
A Arsenal jako pierwszy pokonał Real i Milan na ich boiskach. Tak więc Arsenal > Chelsea.

Ditto
01-11-2008, 17:22
Ronaldo dwie bramki, więc niech się Messi za bardzo nie napala xD

@Up

Polonia Przemyśl nigdy nie przegrała z Arsenalem, Realem, Milanem, więc PP>Brazylia...

@Edit

Mało tego! Nawet nigdy nie zremisowała!

@Down

Arsenal pokonał KIEDYŚ, a przecież każda drużyna ma swój lepszy (Arsenal) jak i gorszy (Milan i Real) dzień.

Yoh Asakura
01-11-2008, 17:56
Bo nigdy nie grała, jesteś coraz głupszy.
Pomimo tego, że udajesz.

Articuno
01-11-2008, 18:06
NBA powoli mnie nudzi... Akcje sa schematyczne, koncza sie najczesciej indywidualna akcja jakiejs gwiazdy. Przez to nic dziwnego, ze zawodnicy wytrzymuja granie po 40 minut na mecz co 2 dni, bieganie rozpoczyna sie na 5s przed koncem akcji, o ile do czegos takiego dochodzi. Dlatego zdecydowanie wole europejska koszykowke, straszmie chcialbym zobaczyc takiego Bryanta w Europie, byloby to cos niesamowitego, a na pewno poradzilby sobie(patrz Childress), a obecnie zazdroszcze bratu, ktory jedzie na finaly Euroligi do Berlina. Aha niewatpliwym plusem NBA jest efektownosc i poziom umiejetnosci zawodnikow. Wiec sprawdzam wyniki i poczynania Gortata, niestety pitolenie "ekspertow" o tym, ze jest zmiennikiem Howarda bylo gowno warte. Tak samo oczekiwanie od niego zdobywania po 30 pkt na mecz w reprezentacji, na Eurobaskecie to ma byc podpora przede wszystkim defensywy.

Pochwale sie, dostalem list od Dallas Stars: przypinka, magnez, terminarzyk, karty z zawodnikami, naklejki, choragiewka ;)

Kubica 13. Wichniarek i Rasiak strzelili, Arsenal dostal od Stoke.

Yoh Asakura
01-11-2008, 18:19
Arsene Wenger: Bo murawa przypominała gnojowisko.

Raul
01-11-2008, 18:26
Bo jest pro evul mega ? Podczas przeciętnego sezonu Barcy to on wiele razy ratował punkty w lidze ponadto grał bardzo widowiskowo i został najlepszym piłkarzem Euro.
Kiedy wy zrozumiecie, że aby zdobyć Złotą Piłkę, trzeba zdobywać jakieś ważne trofea. Tak, wiem, Xavi wygrał Euro, podobnie zresztą jak Casillas czy Torres. Ale sukces ten w porównaniu do wyników Cristiano jest niczym. Taka prawda.

Jestem tylko ciekaw, dlaczego na twoje wyróżnienie zasłużył sobie tylko Xavi, a nie na przykład Casillas. Iker "awansował" Hiszpanii do półfinału, jako kapitan wygrał Euro, zdobył mistrzostwo Hiszpanii i trofeo Zamora. Jakby nie patrzeć, wygrał trochę więcej od Xaviego.

By$iu
01-11-2008, 18:28
Arsene Wenger: Bo murawa przypominała gnojowisko.

Przegranej to nie usprawiedliwia, ale uwierz, ze niesamowicie jest wygrac na boisku, ktore przypomine pole po wiosennych powodziach.
Za 10 minut Spurs - Liverpool, ciekawy mecz sie zapowiada.

Yoh Asakura
01-11-2008, 18:31
Arsene Wenger: Bo rzuty z autu zabijają piękno piłki.
tak lepiej ?

By$iu
01-11-2008, 18:33
Haha ;-D. Moze jakby odwrotnie bramki postawic byloby lepiej? ;-).

Thomisson
01-11-2008, 18:37
Oczywiście winę za porażkę Arsenalu ponoszą wszyscy i wszystko dookoła, oprócz zawodników i trenera ; P

MU 4: HC 3

Jeżeli kolejne zespoły Phila Browna będą grały z taką determinacją i pomysłowością, to chętnie bym go widział za parę lat prowadzącego MU po Fergusonie ; - )

Yoh Asakura
01-11-2008, 18:42
Oczywiście winę za porażkę Arsenalu ponoszą wszyscy i wszystko dookoła, oprócz zawodników i trenera ; P

Powiedział Thomisson, chociaż nikt czegoś takiego nawet nie zasugerował.

By$iu
01-11-2008, 18:46
No i prowadzenie Live od pierwszych minut ;-).

Edit: koncowka.. zenua.

Thomisson
01-11-2008, 19:02
A ta gadka o boisku? ; P

Fintex
01-11-2008, 19:21
Kiedy wy zrozumiecie, że aby zdobyć Złotą Piłkę, trzeba zdobywać jakieś ważne trofea. Tak, wiem, Xavi wygrał Euro, podobnie zresztą jak Casillas czy Torres. Ale sukces ten w porównaniu do wyników Cristiano jest niczym. Taka prawda.

Jestem tylko ciekaw, dlaczego na twoje wyróżnienie zasłużył sobie tylko Xavi, a nie na przykład Casillas. Iker "awansował" Hiszpanii do półfinału, jako kapitan wygrał Euro, zdobył mistrzostwo Hiszpanii i trofeo Zamora. Jakby nie patrzeć, wygrał trochę więcej od Xaviego.

LOL, ja mu wytłumaczyłem dlaczego tamten typo podkreślił Xavi'ego :) Ja tu nie chciałem was przekonać, że to Xavi zasługuję na złotą piłkę, ale jest w światowej czołówce. Skoro podkreślił Ville i się o niego nikt nie czepiał to dlaczego czepiał się o Xaviego ? o.O

Yoh Asakura
01-11-2008, 19:24
A ta gadka o boisku? ; P
Bawię się w Wengera i jego idiotyczne tłumaczenia.

skuug
01-11-2008, 20:38
Tottenham H. 2 - 1 Liverpool

Pawljuczenko w 90. minucie strzelił ; D

Calen Futh
01-11-2008, 20:54
FT Manchester U. 4 - 3 Hull C.
FT Tottenham H. 2 - 1 Liverpool

I chce się żyć <3 Nie ma to jak zmiana trenera u Spursów ;)

Ditto
01-11-2008, 20:58
Ciekawe, czy Chelsea tak na serio, czy to jakiś psikus (mam nadzieję, że na Halloween się wreszcie skończy). Groźni są.

Articuno
01-11-2008, 22:41
Del Piero powoli nudzi z tymi wolnymi :]
Co to za cycek? http://www.eredivisie.pl/index.php?strona=news&artykul=125268 Ktos widzial bramke? Przypadkowa? No i dlaczego on zagral w badz co badz przyzwoitej holenderskiej druzynie?

Fintex
02-11-2008, 00:34
Barca w deszczu 4-1 w przód :) Xavi, Messi, Xavi, Dani Alves. Przy wolnym Alvesa w sumie to samobój bo piłka ewidentnie zmieniła tor lotu bo próbie wybicia piłki przez obrońce Malagi. Na onecie i gazeta.pl napisali, że to Xavi strzelił choć piłki nie dotknął :D

Maggic
02-11-2008, 01:00
a Niebiescy wrzucili piątkę Sunderlandowi ; ]

król Joe,
świetny Anelka,
100gol Lamparda w Premier League ;]

Calen Futh
02-11-2008, 09:06
Oj ciśnie Chelsea, ciśnie. Nie podoba mi się to :confused:

Articuno
02-11-2008, 09:31
Kuwa, ja chce miec C+! Ligi hiszpanska, angielska, wloska, francuska, polska, nba, euroliga :(

Kto jest trenerem Hull?

Thomisson
02-11-2008, 09:41
Phil Brown

Arka_Sath_Wielki
02-11-2008, 11:42
I Barca liderem :) VeB

Yoh Asakura
02-11-2008, 12:32
Kuwa, ja chce miec C+! Ligi hiszpanska, angielska, wloska, francuska, polska, nba, euroliga :(

Kto jest trenerem Hull?
Ta, i zamiast Juve ci puszczą "ekstra mega hit sezonu polskiej ligi prawie piłki nożnej". Lech - anonimowy klub z Polski.

Capality
02-11-2008, 15:13
Nie sraj bo Arsenal- Tottenham pokazali :P

Ditto
02-11-2008, 15:41
Nie sraj bo Arsenal- Tottenham pokazali :P

Podobna zasada, Tottenham - anonimowy klub z Anglii...

By$iu
02-11-2008, 16:19
Podobna zasada, Tottenham - anonimowy klub z Anglii...

Ta, ale Lech > Arsenal ;-).

@down
Nie wiem co to jest 'flota'.

Yoh Asakura
02-11-2008, 16:20
Arsenal > flota

Tuhamiid
02-11-2008, 17:16
@Yoh
Nazwy klubów piszemy z wielkiej litery. Szacunek sie nalezy dla wszystkich klubów, a nie tylko dla twojego smiesznego Arsenalu.

K.Jay
02-11-2008, 18:16
Rysie (Charlotte Bobcats) pokonały Płomienie (Miami Heat) 100:87. :cup::cup::cup:
http://img356.imageshack.us/img356/6476/richardson06mw9.gif (http://imageshack.us)
http://img356.imageshack.us/img356/richardson06mw9.gif/1/w300.png (http://g.imageshack.us/img356/richardson06mw9.gif/1/)

Yoh Asakura
02-11-2008, 18:51
@Yoh
Nazwy klubów piszemy z wielkiej litery. Szacunek sie nalezy dla wszystkich klubów, a nie tylko dla twojego smiesznego Arsenalu.
Śmieszny Arsenal - +10 do respektu w oczach Ditto i Thomissona ?

Ditto
02-11-2008, 18:57
Śmieszny Arsenal - +10 do respektu w oczach Ditto i Thomissona ?

Ja mam stary proporczyk Arsenalu xD Nawet Liverpoolu (ten mam duży) i City się znajdzie. Manchester United jednak nie zabraknie :D Jeszcze West Ham, Ipswich i Glasgow Rangers jeśli chodzi o zespoły z wysp.

Chesz ten pierwszy w zamian za protecta na forum?

@Down

Ale wtedy ochrona obejmuje także służby pożądkowe?

Yoh Asakura
02-11-2008, 19:03
Dawaj Ipswich to pomyślimy.

skuug
02-11-2008, 19:59
Huh, końcówka wyścigu o GP Brazylii naprawde niezła ;ddd

Exodus
02-11-2008, 20:13
h** by to strzelil

Fintex
02-11-2008, 20:25
Rysie (Charlotte Bobcats) pokonały Płomienie (Miami Heat) 100:87. :cup::cup::cup:

I tak Miami jest najlepsze... Cieszy mnie, że Beasley zagrał przyzwoicie.
Tyle, że to jest tak, że raz dobrze zagra Chalmers, raz Beasley innym razem Cook.. Wade tylko zawsze śmiga.

Hornets tyle zrobili, zeby uzbierać te 25kk na 4 letni kontrakt dla Poseya i się im opłaciło.. chłopak trafia trójeczki na zawołanie :) Pakę mają niezła... myśle, że zasaadniczy wygrają, ale finał konferencji to max im daje.

robek
02-11-2008, 20:25
ciekawe ile hamilton dal glockowi $ ;/

K.Jay
02-11-2008, 20:34
I tak Miami jest najlepsze... Cieszy mnie, że Beasley zagrał przyzwoicie.
Tyle, że to jest tak, że raz dobrze zagra Chalmers, raz Beasley innym razem Cook.. Wade tylko zawsze śmiga.

Hornets tyle zrobili, zeby uzbierać te 25kk na 4 letni kontrakt dla Poseya i się im opłaciło.. chłopak trafia trójeczki na zawołanie :) Pakę mają niezła... myśle, że zasaadniczy wygrają, ale finał konferencji to max im daje.
Może Bobcats w końcu pokażą klasę i awansują do playoff, a jest to możliwe jeżeli Richardson i Wallace będą regularnie punktować. No i Okafor coś dorzuci. ;) Dobry skład ma także Toronto Raptors. Oby O'Neal i Bosh się uzupełniali.

K.Jay

Capality
02-11-2008, 20:37
a Kubica miał nadzieje żeby mu nie zabrkło 1 pkt...

@Edit:
A Legia 3-0 :D i fotel Lidera

Slay
03-11-2008, 14:53
Może Bobcats w końcu pokażą klasę i awansują do playoff, a jest to możliwe jeżeli Richardson i Wallace będą regularnie punktować. No i Okafor coś dorzuci. ;) Dobry skład ma także Toronto Raptors. Oby O'Neal i Bosh się uzupełniali.

K.Jay
I tak miszczem bedzie LAL/BOS.

K.Jay
03-11-2008, 17:54
I tak miszczem bedzie LAL/BOS.
Skoro tak uważasz, to kto będzie czarnym koniem? ;)

K.Jay

Ditto
03-11-2008, 18:21

K.Jay

Jakiś murzyn.

@Down

Co nie zmienia faktu, że właśnie czarnoskórzy zawodnicy najlepiej spisują się w tej dyscyplinie, a co sezon nowy zawodnik wyróżnia się ponadprzeciętną umiejętnością gry.

BTW.

Kiedyś nawet interesowałem się koszykówką, ale tylko Lakersi przypadli mi do gustu (Fisher, Harper, O'Neal i Bryant), bo po prostu byli najlepsi. Do tego Iverson zwracał na siebie moją uwagę. Oczywiście Yao Ming i Nowitzki ze względu na to, że nie pochodzili z Ameryki także przyciągali. Oprócz tego lubiałem Kidda i inne tego typu gwiazdy. Odrzucają jednak tak zaskakujące (przynajmniej dla mnie) transfery, ciężko się w tym połapać.

K.Jay
03-11-2008, 18:36
Jakiś murzyn.
Nie wyszła Ci ta ironia rasisto. =/

@topic
Oklahoma Thunder wygrała 1 mecz w historii. =) Świetna gra Durant'a i Westbrooke'a.

K.Jay

Articuno
03-11-2008, 19:52
Vlade Divac w Polsce, 8 listopada losowanie Euro. Mam nadzieje, ze Polska trafi na Hiszpanie, WB i Niemcy(bez Nowitzkiego, Okulaji i Kamana), to tak pod atrakcyjnosc, szkoda ze tylko mecze Polakow we Wro. Pytanie ile druzyn wychodzi?

Slay
03-11-2008, 21:14

K.Jay
Sixersi sa zawsze grozni i moga cos wskorac. NOH czy Golden State tez bym nie lekcewazyl, ale najchetniej w roli czarnego konia widzialbym Jazzmanow - nie ze wzgledu na jakis superrewelacyjny sklad czy potencjal, ale ze wzgledu na sentyment. Kibicowalem im od zawsze, czyli od ery Malone'a, Stocktona i Hornacka.
Aczkolwiek nie zdziwie sie, jak w tym roku sensacja beda jakies randomy pokroju ATL czy OKC. =P

edit:Vlade Divac w Polsce, 8 listopada losowanie Euro. Mam nadzieje, ze Polska trafi na Hiszpanie, WB i Niemcy(bez Nowitzkiego, Okulaji i Kamana), to tak pod atrakcyjnosc, szkoda ze tylko mecze Polakow we Wro. Pytanie ile druzyn wychodzi?
Niemcy i atrakcyjnosc? To prawie jakby zarzucic schematycznosc kadrze USA. =P

Ditto
03-11-2008, 21:40
Najchetniej w roli czarnego konia widzialbym Jazzmanow.

Mój stary kibicuje Utah Jazz.

Co sądzicie o wojnie ManUtd - Real?

skuug
03-11-2008, 21:52
popieram fergusona, nie dziwię sie że chce zatrzymać piłkarza takiego formatu za wszelką cene, real prowadzi jakieś swoje głupie gierki, zamiast postawić sprawę jasno...

Xendriel
03-11-2008, 22:25
Ronaldo też święty nie jest. Czytałem parę jego wypowiedzi o tym, że pragnie grać w Realu i że jest to jego marzenie. Ciekawe czy po tym sezonie zaakceptuje ten nowy kontrakt z Manchesterem. Jeśli tak to oznacza, że nie zależy mu na niczym innym tylko na $$$ na koncie.

Vavi
03-11-2008, 22:28
Szkoda, że Yoh swoich dywagacji na temat polskiej piłki nie krzyknie chociażby na IV-ligowym boisku. Byłoby mniej dennych postów.
Bałtyk Gdynia dalej liderem III ligi bałtyckiej.
Lotos Gdynia przegrał na własnej chali z Jelenią Górą.
Cieszy wygrana Charlotte Bobcats i New Orleans Hornets.

Fintex
03-11-2008, 22:41
@Down

Co nie zmienia faktu, że właśnie czarnoskórzy zawodnicy najlepiej spisują się w tej dyscyplinie, a co sezon nowy zawodnik wyróżnia się ponadprzeciętną umiejętnością gry.
Powiedz mi ty w jakich sportach (nie umysłowych) murzyni nie wymiatają? Chyba tylko siatkówka...

Odrzucają jednak tak zaskakujące (przynajmniej dla mnie) transfery, ciężko się w tym połapać.

Apropos. Wiaodmość sprzed kilku h: Iverson w Detroit, Billups, McDyess w Denver. Baaardzo ciekawy trade. Iverson niezbyt lubi grać na PG a na SG w Detroit bryluje Rip Hamilton... IMO, Denver skorzystała z tego bardziej mimo, że Iverson to Iverson.

Dobry skład ma także Toronto Raptors. Oby O'Neal i Bosh się uzupełniali.

Bosh <333

Miami!! :P Licze bardzo na Houston... Mają swoje trio.. T-mac, Ron Artest i Yao. Mam nadzieje, że T-mac w końcu się przełamie i przejdzie 1szą rundę PO :D

Sixersi sa zawsze grozni i moga cos wskorac. NOH czy Golden State tez bym nie lekcewazyl, ale najchetniej w roli czarnego konia widzialbym Jazzmanow - nie ze wzgledu na jakis superrewelacyjny sklad czy potencjal, ale ze wzgledu na sentyment. Kibicowalem im od zawsze, czyli od ery Malone'a, Stocktona i Hornacka.
Aczkolwiek nie zdziwie sie, jak w tym roku sensacja beda jakies randomy pokroju ATL czy OKC. =P

Jak dla mnie NOH to jeden z faworytów obok LAL/BOS, jeszcze SAS bym dorzucił chociaż ich nie cierpie. GSW czarnym koniem? nop. OKC? tym bardziej. Jazzmani zawsze są mocni, ale finał konferencji to raczej max :P Detroit...Zobaczymy jak bedą se radzić z Iversonem. Ewentualnie Denver... po tym trade nabiera nowego wymiaru.. tym bardziej, że poprawiają grę w obronie.

Patrzcie tu jak anglicy grają w kosza:
http://www.youtube.com/watch?v=Ysv3v7uXblw

Articuno
03-11-2008, 22:51
mam pytanie na srode, kto wygra Suns czy Pacers? Pistons czy Raptors?

Slay: No zapomnialem dopisac. Niemcy jako rywal do ogrania.

Maggic
03-11-2008, 23:29
Wy tu o NBA...

tymczasem;

Adebayor > Petr Cech

Calen Futh
04-11-2008, 06:10
O nie! Dzisiaj znowu ta nudna kolejka LM :< Cud, że TVP nie pokazuje w tym tygodniu meczu Liverpoolu! Gogo Cluj!

By$iu
04-11-2008, 06:57
Szkoda, że Yoh swoich dywagacji na temat polskiej piłki nie krzyknie chociażby na IV-ligowym boisku. Byłoby mniej dennych postów.
Bałtyk Gdynia dalej liderem III ligi bałtyckiej.
Lotos Gdynia przegrał na własnej chali z Jelenią Górą.
Cieszy wygrana Charlotte Bobcats i New Orleans Hornets.

Jak to tam u Was jest z tym Baltykiem? Podobno jakiegos niezlego sponsora macie?
Co do Yoha to sie w pełni zgadzam, internetowy kibic ;-).

K.Jay
04-11-2008, 07:19
Po wczorajszym transferze Nuggets mają nawet dobry skład. Pod koszem Martin/McDyess/Nene, Anthony na skrzydle i Billups rozgrywający. A w Detroit Iverson raczej będzie PG, no chyba że Hamilton będzie źle grał. Jeżeli chodzi o Houston to mogą sprawić nie lada niespodziankę, o ile nie zdziesiątkują ich kontuzje. McGrady na skrzydle, wszechstronny Scola, wieżowiec Yao, doświadczony Alston no i niegrzeczny Artest. =)

K.Jay

Thomisson
04-11-2008, 07:27
Obstawiacie coś w związku z LM? ; )
Ja chyba się dziś wybiorę ; - )

Slay
04-11-2008, 08:13
mam pytanie na srode, kto wygra Suns czy Pacers? Pistons czy Raptors?
Suns i Raptors.

Vavi
04-11-2008, 08:37
Jak to tam u Was jest z tym Baltykiem? Podobno jakiegos niezlego sponsora macie?
Co do Yoha to sie w pełni zgadzam, internetowy kibic ;-).
Nie ma jednego głównego sponsora. Są setki pomniejszych. Wiesz, na Pomorzu generalnie lubią Bałtyk. Nawet w radio można jako pierwszą informację sportową usłyszeć nasze zwycięstwo :). Ludzie zaczynają poznawać prawdę o sprzedARCE. Na mecze zaczyna przychodzić coraz więcej kibiców. Z Gryfem Słupsk było prawie 1000 ludzi, a to bez przyjezdnych. Frekwencja tym bardziej zadziwia, że po każdym spotkaniu z lasu wyskakują śledzie i zabierają małolatom szaliki. Akcje godne pochwały :|

Ditto
04-11-2008, 13:02
Powiedz mi ty w jakich sportach (nie umysłowych) murzyni nie wymiatają? Chyba tylko siatkówka...

Bo się tak przypadkiem stało, że aktualnie Ronaldo, Messi i Kaka są najlepszymi zawodnikami na świecie (wymieniłem aż trzech, bo to zależy od formy)... Pomyślmy, murzyn, arab z "wonsem", azjata... A nie, wszyscy są biali? Kurde, masz rację, murzyni wymiatają w nogę ;/

@Up

Jak po każdym meczu, to ale będzie dywan na derby : o U nas zgarniają po szkołach, ewentualnie wjazdy na osiedla.

@Down

Na pewno nie są najlepsi, tak jak w koszykówce, a to właśnie chciałem udowodnić.

Duch Niespokojny
04-11-2008, 14:27
Bo się tak przypadkiem stało, że aktualnie Ronaldo, Messi i Kaka są najlepszymi zawodnikami na świecie [...] Kurde, masz rację, murzyni wymiatają w nogę ;/
Powalająca logika

Thomisson
04-11-2008, 15:24
Murzyni są cennymi uzupełnieniami w zespołach piłkarskich, ale drużyny złożone z samych murzynów nie są zazwyczaj mocne, gdyż nie mają wrodzonych niektórych cech niezbędnych do odnoszenia tryumfów w piłce.

Btw. kuponik
Roma - Chelsea 2
Sporting - Szachtar 1
Barca - Basel 1
Aalborg - Villareal 2
Celtic - MU 2
Lyon - Steaua 1
Dynamo - Porto 1

By$iu
04-11-2008, 15:58
Btw. kuponik
Roma - Chelsea 2
Sporting - Szachtar 1
Barca - Basel 1
Aalborg - Villareal 2
Celtic - MU 2
Lyon - Steaua 1
Dynamo - Porto 1

Lyon'u i Porto nie bylbym pewny :-/.

Xendriel
04-11-2008, 16:03
Ja bym postawił na Porto i Szachtar. Lyon raczej zwycięży.

Thomisson
04-11-2008, 16:06
Porto i Szachtar przegrały w lidze, a Dynamo i Sporting wygrały grając wpół rezerwowymi składami, oszczędzając się na LM ;)

No, ale wszystko się może zdarzyć ; D

hoomik
04-11-2008, 17:43
76ers <3333
AI <3333
Zal ze juz nie gra w Filadelfii, ale coz, bywa i tak. A co do zakladow...
N.Jersey-Phoenix H (5-0) 2 1.90
Houston SP1 90,5 2 1.80
San Antonio-Dallas H (0-3) 1 1.90
N. Anelka (Chelsea) SN 1 2.45
Anorthosis-Inter gol 0-30m. 1 1.90
Szachtar D. ŻK 2,5 2 1.80
Barcelona ŻK 1,5 2 1.90
Fiorentina-Bayern M. 2 2.70
Real M.-Juventus obie druż. SN 1 1.70

Kurs: 474.83
Amerykański skrzydłowy Alan Daniels został nowym koszykarzem Atlasa Stali Ostrów Wielkopolski.
24-letni Daniels, znany z występów w Anwilu Włocławek, przyjechał dziś do Ostrowa. Mierzący 198 cm zawodnik, w minionym sezonie notował średnio, w rozgrywkach PLK, 9 punktów i 5.8 zbiórek. Natomiast w rozgrywkach ULEB dla zespołu z Włocławka zdobywał 10 punktów i zbierał 5 piłek na meczNo i dobrze, lubilem go ogladac w zeszlym sezonie, fajny gracz. Szkoda ze bedzie grac u Kowala, w mocniejszej druzynie moglby przynajmniej nauczyc sie taktyki, a tak to bedzie gral totalny chaos do konca sezonu.

Fintex
04-11-2008, 19:10
UP: wątpie, żeby w 30 minutach padł gol w meczu anorthosis-inter :P ale kto wie... ryzykowny dość kupon, ale pomysłowy:p

Bo się tak przypadkiem stało, że aktualnie Ronaldo, Messi i Kaka są najlepszymi zawodnikami na świecie (wymieniłem aż trzech, bo to zależy od formy)... Pomyślmy, murzyn, arab z "wonsem", azjata... A nie, wszyscy są biali? Kurde, masz rację, murzyni wymiatają w nogę ;/

Bo dzięki czarnym zostali najlepszymi :P Nie ściemniaj bo wiadomo, że czarni na boisku niczego się nie boją, nie odpuszczają i ciężko pracują. Sam Mourinho powiedział, że ich bardzo szanuję... tak btw. jeden z najlepszych piłkarzy świata (chyba tylko Maradona był lepszy) był Pele-murzyn.

Btw. kuponik
Roma - Chelsea 2
Sporting - Szachtar 1
Barca - Basel 1
Aalborg - Villareal 2
Celtic - MU 2
Lyon - Steaua 1
Dynamo - Porto 1

Celtic u siebie jest nieobliczalny... :P

Ditto
04-11-2008, 20:29
btw. jeden z najlepszych piłkarzy świata (chyba tylko Maradona był lepszy) był Pele-murzyn.

Best, Cruijff, Di Stefano, Zidane, Hagi, Sanchez, Koeman, Leonardo, Voller...

Najlepsi są połódniowcy (Portugalia, Hiszpania, Włochy, Argentyna, Brazylia). Chodzi o tylko tych najlepszych, więc wiesz... Idąc twoim tokiem mogę wymienić Kidda czy Nowitzkiego, a nawet Yao Minga, bo też są dobrzy.

Oprócz piłki nożnej czy siatkówki, czarnoskórzy bezapelacyjne ustępują innym w takich dyscyplinach jak ping-pong (azjaci), tenis (Agassi, a teraz Nadal), piłka ręczna (wszystkim chociaż trochę wtajemniczonym wiadomo, że Niemcy to potęga), pływakami też najlepszymi nie są, nawet nie ma takiego co Pudzianowskiemu podskoczy. Formułe 1 też uznajesz, czy tak jak np. szachy? Nawet jako tancerze spisują się gorzej od innych. Nie jest możliwe, aby byli najlepsi we wszystkim.

Koszykówka i boks, oprócz tego biegi, na których się kompletnie nie znam. Wciąż jednak myślę, że nie są najlepsi.

Podsumowując, mają dużo lepsze warunki fizyczne, ale brakuje im "techniki" (nie wiem jak to nazwać). Mam w klasie kolegę bardzo rozwiniętego fizycznie, ale napastnikiem czy skrzydłowym nie zostanie nawet w klasowej reprezentacji (za to bramkarzem/stoperem jak najbardziej).

skuug
04-11-2008, 20:50
W sportach zimowych, Murzyni też raczej nie są potęgą ; D

Calen Futh
04-11-2008, 21:07
@up: A rege na lodzie oglądałeś zią? :D

Celtic u siebie jest nieobliczalny...

Sądzę, że Manyoo nie bardzo przyłożą się do tego spotkania. Obstawiam tu remis. W sumie też zależy od tego jaki skład wystawi SAF. Obstawiam, że Manchester zagra spokojnie, oszczędzając najlepszych zawodników, a mimo to wywiezie conajmniej punkt.

Slay
04-11-2008, 21:08
W sportach zimowych, Murzyni też raczej nie są potęgą ; D
A jamajska druzyna bobslejowa? =P

Ditto
04-11-2008, 21:14
Ale to są blantowi murzyni, a nie gangsta ;/ Nie liczą się Marleye.

BTW. Motyw z jajkiem rozwalał. Ale i tak im się sanki rozjechały i przegrali.

Calen Futh
04-11-2008, 21:16
Ale film super ;d

Thomisson
04-11-2008, 21:39
Szkoda, że to była jedna z ostatnich ról Johna Candy'ego ;-(

Fajny aktor z niego był ;)

Fintex
04-11-2008, 22:02

Najlepsi są połódniowcy (Portugalia, Hiszpania, Włochy, Argentyna, Brazylia). Chodzi o tylko tych najlepszych, więc wiesz... Idąc twoim tokiem mogę wymienić Kidda czy Nowitzkiego, a nawet Yao Minga, bo też są dobrzy.

Oprócz piłki nożnej czy siatkówki, czarnoskórzy bezapelacyjne ustępują innym w takich dyscyplinach jak ping-pong (azjaci), tenis (Agassi, a teraz Nadal), piłka ręczna (wszystkim chociaż trochę wtajemniczonym wiadomo, że Niemcy to potęga), pływakami też najlepszymi nie są, nawet nie ma takiego co Pudzianowskiemu podskoczy. Formułe 1 też uznajesz, czy tak jak np. szachy? Nawet jako tancerze spisują się gorzej od innych. Nie jest możliwe, aby byli najlepsi we wszystkim.

Dobra, ok. Może trochę przesadziłem, ale jakoś nie wyobrażam sobie sportu bez nich. Nie wiem czemu się czepiasz F1 skoro przedwczoraj czarnoskóry zawodnik został mistrzem świata :P No i jakby liczyć, że Henry to murzyn... to R10 też :) Za nimi więcej latynosów.

Faytah
04-11-2008, 23:21
Tak ogladam skroty i wszystkie bramki dla Anathorisu w meczu z Interem z dupy byly xD no ale football to gra bledow :P

Arfyd
04-11-2008, 23:33
Liverpool szczęśliwie (podkreślamy, bardzo szczęśliwie) remisuje na Anfield Road 1-1 z Atletico Madryt. Ten mecz będzie spotkaniem, o którym wszyscy chcieliby jak najszybciej zapomnieć. Gorzej już chyba zagrać się nie da. To co pokazał dzisiaj Liverpool było czymś gorszym niż antyfutbol. Zero zrozumienia, dokładności, celności, skuteczności, pomyślunku... Agger mógł dziś sam wygrać to spotkanie, miał cztery strzały, aczkolwiek nie cztery stuprocentowe, ale jednak. Wszystko minęło bramkę rywali...

Zmiany nic nie wniosły, ani Babel, ani Lucas czy Ngog specjalnie się nie wyróżnili. Kiedy trzeba było podawać, strzelano, kiedy strzelać, podawano. A jak podawali sobie, to za mocno, nie w tempo, nie w to miejsce, słowem - tragedia. Oby tylko nie było to wszystko zwiastunem załamania formy...a może raczej wyników, bo formy to my nie mamy od początku sezonu.

Bramki dziś zdobywali: Rodriguez 37'. i Steven Gerrard w 95'. z rzutu karnego.

tekst z liverpoolfc.pl

komentarz: w ch.. szczescia :P

Calen Futh
05-11-2008, 06:01
Remis Interu, remis Liverpoolu, porażka Chelsea. Widzę, że wszystkie wielkie kluby zagrały na 100% możliwości -.- cóż za ciekawa kolejka. Mam nadzieje, że coś ciekawego będzie się działo dzisiaj, m.in. na Bernabeu.

K.Jay
05-11-2008, 07:25

Koszykówka i boks, oprócz tego biegi, na których się kompletnie nie znam. Wciąż jednak myślę, że nie są najlepsi.

Podsumowując, mają dużo lepsze warunki fizyczne, ale brakuje im "techniki" (nie wiem jak to nazwać). Mam w klasie kolegę bardzo rozwiniętego fizycznie, ale napastnikiem czy skrzydłowym nie zostanie nawet w klasowej reprezentacji (za to bramkarzem/stoperem jak najbardziej).
Jason Kidd pochodzi z USA...

@topic
Suns - Nets 114:86 (Bell 22 pkt., O'Neal 18 pkt.-Carter 19 pkt., Yi 15pkt.)
Celtics - Rockets 103:99 (Allen 29 pkt., Perkins 15 pkt.-McGrady 26 pkt., Scola 21 pkt.)
Mavericks - Spurs 98:81 (Nowitzki 30 pkt., Terry 29 pkt.-Parker 22 pkt., Duncan 19 pkt.)

K.Jay

Pix888
05-11-2008, 12:11
tekst z liverpoolfc.pl

komentarz: w ch.. szczescia :P
To nie szczęście a złodziejstwo. Łącznie Atletico zostało okradzione z 4 pktów w dwóch meczach przeciwko Liverpoolowi.

Xendriel
05-11-2008, 13:52
To nie szczęście a złodziejstwo. Łącznie Atletico zostało okradzione z 4 pktów w dwóch meczach przeciwko Liverpoolowi.
Racja, szkoda Atletico. Liverpool po raz kolejny w tym sezonie w ostatnich minutach się ratuje ;/

Dzisiaj liczę na przebudzenie Realu, bo mecz z Barcą się zbliża, a formy póki co nie ma. Na Gran Derby oba kluby muszą być w jak najlepszej formie, inaczej zwycięstwo nie będzie tak cieszyć.

Jeśli chodzi o wczorajsze spotkania, to faworyci zawiedli i kupony nie weszły:P
Szkoda kontuzji Iniesty. Mimo złych prognoz wierzę, że da rade zagrać z Realem, bo ostatnio prezentuje naprawdę znakomitą formę.

edit. Z serii śmieszne filmiki: http://pl.youtube.com/watch?v=ECMcmpQfsQE

Ditto
05-11-2008, 13:53
Jason Kidd pochodzi z USA...

A jest czarny? Bo o tym mówimy...

@Henry i Ronaldinho

Chodzi konkretnie o smoluchów, więc też nie do końca mogę się zgodzić.

@Down

Adebayor >/= (nie wiem jak zrobić "większe lub równe") Rasiak

Yoh Asakura
05-11-2008, 15:14
Adebayor. Trzeba dodawać coś więcej ?

Faytah
05-11-2008, 15:34
zal.wp.pl

http://sport.wp.pl/kat,1744,wid,10542060,wiadomosc.html

to nawet tu na forum nikt takiej glupoty nie wymyslil :0

Xendriel
05-11-2008, 15:52
zal.wp.pl

http://sport.wp.pl/kat,1744,wid,10542060,wiadomosc.html

to nawet tu na forum nikt takiej glupoty nie wymyslil :0
Tyle głupot już tam widziałem, że wcale mnie to nie dziwi...Wszystkie te tytuły - byle tylko jak najwięcej osób kliknęło.

Ditto
05-11-2008, 16:16
Kuszczak 91% :D Może będzie duel z Borucem? Jednak i tak wystąpi Foster.

Foster
Rafael - Ferdinand - Vidic - Evra
Ronaldo - Carrick - Anderson - Nani
Tevez - Rooney

Taka moja zgadywanka, nie wykluczam Fletchera, Parka i Berbatova. Możliwe będzie wejście O'Shea i Evansa.

Faytah
05-11-2008, 16:24
Tyle głupot już tam widziałem, że wcale mnie to nie dziwi...Wszystkie te tytuły - byle tylko jak najwięcej osób kliknęło.

Nie o sama sonde chodzi tylko o to ze ludzie mysla ze klikna w sonde to wplynie to na decyzje Fergussona. To jest zbyt powazny i zbyt szanujacy sie trener by robil cos sugerujac sie sonda na stronie mu xD czasami wstyd mi tych wszystkich internautow. Pamietam tez byla gdzies sonda na jakies stronie o tresci "czy korzystasz z internetu" o.o

Arka_Sath_Wielki
05-11-2008, 17:01
Głosujmy na Fostera! nie dajmy Tomkowi osmieszyc Polski! xD

Maggic
05-11-2008, 17:27
Jak informuje dzisiejszy "Polska The Times", kadencja prezesa Grzegorza Laty może okazać się najkrótszą w historii PZPN. Są bowiem podstawy prawne do unieważnienia wyborów.

Chodzi o odebranie mandatu przez Walne Zgromadzenie delegatowi Sylwestrowi Cackowi oraz wybranie na wiceprezesa do spraw piłki zawodowej, czyli ekstraklasy i I ligi, Janusza Matusiaka, który reprezentował na zjeździe de facto dwa okręgi.

- Od początku przekonywałem, żeby się nie wygłupiać i nie odbierać Cackowi mandatu, bo może być to powód do podważenia wyników głosowania. I w moim przekonaniu, niestety, śmiało można to zrobić. Przepisy PZPN mówią jedynie, że nie można być we władzach dwóch spółek, ale Cacek jest tylko we władzach Widzewa, a nie Cracovii, skąd otrzymał tylko pełnomocnictwo na reprezentowanie klubu, co nie jest zabronione - twierdzi prawnik PZPN, mecenas Jacek Kryszczuk.

- Na dwoje babka wróżyła. Wszystko dlatego, że przepisy związkowe są niespójne i można je różnie interpretować. Moim zdaniem popełniono błąd, że poddano pod głosowanie wniosek o odebranie mandatu delegata panu Cackowi.Jeśli prawnicy PZPN zauważyli nieprawidłowości, powinni byli zareagować przed rozpoczęciem zjazdu. A skoro przyznali mandat panu Cackowi, to teraz mają problem - mówi Romana Troicka-Sosińska, sekretarz Trybunału Arbitrażowego przy PKOl.

Ewentualne uchylenie przez sąd uchwały odbierającej delegatowi prawo do głosowania w konsekwencji podważy kolejne uchwały Walnego Zgromadzenia PZPN, a to z kolei spowoduje unieważnienie wyborów nowych władz związku.

Poważne wątpliwości budzi również udział w głosowaniu Janusza Matusiaka.

Jako członek zarządu Łódzkiego Związku Piłki Nożnej reprezentował na zjeździe jako delegat Wisłę Płock, czyli klub należący do zupełnie innego okręgu - Mazowieckiego ZPN. To swoiste rozdwojenie Matusiaka absolutnie nie przeszkadzało wyborcom w wytypowaniu go na zaszczytną funkcję wiceprezesa do spraw piłki zawodowej.

Pożar stara się gasić Grzegorz Lato, który wydzwania do ministra Mirosława Drzewieckiego, prosząc o spotkanie. Jak na razie - bezskutecznie.

a tu kilka śmiesznych komentów :D

szopki ciąg dalszy oj Polaczki, Polaczki tylko do szabelki tzn. wypitki i wybitki

Oj bedzie sie działo, a już nachlali sie za sukces wyborczy.
Janek Tomaszewski dał chyba na msze.

lato, lato, i po lecie !!!!!

Lato - PAPA :)
Czas na godnego Prezesa PZPN żeby Polska przestała się wstydzić - BOŃKA.

K.Jay
05-11-2008, 17:48
@Ditto

A jest czarny? Bo o tym mówimy...
A który sportowiec którego wymieniłeś jest czarnoskóry? Naucz się pisać ze zrozumieniem.

@topic
Dzisiaj Bobcats - Knicks. ;)

K.Jay

Ditto
05-11-2008, 18:46
@Ditto

A który sportowiec którego wymieniłeś jest czarnoskóry? Naucz się pisać ze zrozumieniem.

Ja wymieniałem białych, a ty mi tu wyskakujesz z narodowością... Dobra, nvm, ten do którego pisałem zrozumiał... Powiedziałem, że w koszykówce najlepsi są czarnoskórzy, więc wymieniłem innych, żeby pokazać, że instnieją wyjątki (jakie on podawał w piłce nożnej) i obalić jego teorię.

@Liga Mistrzów

Jednak skład Manchesteru typowany przeze mnie okazał się błędny. A mówili, że nie zignorują rywala...

Mój typ:

Foster
Rafael-Ferdinand-Vidic-Evra
Ronaldo-Anderson-Carrick-Nani
Tevez-Rooney

Prawidłowy skład:

Foster
Rafael-Ferdinand-Vidic-O'Shea
Ronaldo-Fletcher-Carrick-Nani
Tevez-Giggs

Nieprawidłowości:

O'Shea > Evra
Fletcher > Anderson
Giggs > Rooney

W każdej formacji po jednej pomyłce :D

@Real - Juve

Piękny strzał Del Piero ;]

Calen Futh
05-11-2008, 22:51
Świetna, konsekwentna gra Juve. Miodzio!

@down: Dziadek czy nie, ale jak jebnąl z wolnego to mmm ;d

Pomocny Murzyn
05-11-2008, 23:08
dziadek del piero xDDD

Slay
06-11-2008, 09:55
Nie wiem, z czego sie cieszycie. Przeciez i tak LM wygra Arsenal. =P

Xendriel
06-11-2008, 12:27
@Up Jak co roku.

Del Piero ładnie uderzył, ale król rzutów wolnych jest jeden - JUNINHO PERNAMBUCANO.

Dzisiaj pora na Lecha, bardzo ciekawie zapowiada się to spotkanie z Nancy;)

Ditto
06-11-2008, 14:04
@Up Jak co roku.

Del Piero ładnie uderzył, ale król rzutów wolnych jest jeden - JUNINHO PERNAMBUCANO.

Dzisiaj pora na Lecha, bardzo ciekawie zapowiada się to spotkanie z Nancy;)

Juninho, Beckham, Roberto Carlos, Nakamura, Ronaldinho, Pirlo... Jednym z wielu ^^

Jednak to Del Piero jest najbardziej skuteczny (ponoć).

Thomisson
06-11-2008, 14:42
No, to już nudne się robi, Arsenal cały czas zgarnia LM i Mistrzostwo Anglii, daliby innym zespołom szansę ; /

Faytah
06-11-2008, 15:28
Juninho, Beckham, Roberto Carlos, Nakamura, Ronaldinho, Pirlo... Jednym z wielu ^^

Jednak to Del Piero jest najbardziej skuteczny (ponoć).

Byly nawet organizowane mistrzostwa swiata w strzelaniu rzutow wolnych,wygral Marquez tuz przed Borgettim.(skrot relacji byl w football mundial na polsacie sport,m.in. w mistrzostwach bral rowniez udzial Ronaldinhio)

Arfyd
06-11-2008, 16:01
@Up

Ojejq!111

Mówi Ci coś dyspozycja dnia? :) A poza tym liczy się skuteczność podczas meczu, a nie podczas "jakichś tam" mistrzostw świata w strzelaniu wolnych ; )

Thomisson
06-11-2008, 16:02
Byly nawet organizowane mistrzostwa swiata w strzelaniu rzutow wolnych,wygral Marquez tuz przed Borgettim.(skrot relacji byl w football mundial na polsacie sport,m.in. w mistrzostwach bral rowniez udzial Ronaldinhio)

Ale chyba wtedy wielu innych wybitnych specjalistów od wolnych nie brało udziału...

Ditto
06-11-2008, 16:20
Kilku piłkarzy Barcelony, miejscowi, paru średniaków, Toldo, James, Keller jako bramkarze. Ronaldinho nie strzelił ani razu.

@Down

Del Piero i Juninho? Nie widziałem ich... No i nie było, większość to Barcelona.

Czy ja wiem czy aż tak niesamowicie... Przegapiłeś paru murzynów. A to właśnie oni strzelali najładniej.

Faytah
06-11-2008, 16:26
Macie pelna liste Free kick Masters 2008 : Ronaldinho,Messi,Marquez,Borgetti,Deco, Martin Palermo(Boca Juniors), Del Pierro, Juninho,Torres,Podolski. Jak wspomnialemw czesniej zwyciezyl Marquez i z tego co pamietam bil te wolne niesamowicie,zarowno jak i jego rodak. Chyba juz tak nie bedziecie tego bojkotowac "bo nie bylo najlepszych"

Xendriel
06-11-2008, 16:59
Takie konkursy nie odzwierciedlają w pełni umiejętności zawodników. Podczas meczu dochodzą jeszcze emocje, stres...Pamiętam, że kiedyś były takie zawody dla napastników, (chyba nawet Olisadebe brał udział:p) niestety nie pamiętam kto zwyciężył.

Co do rzutów wolnych to po raz kolejny mówię. Dla mnie Juninho jest najlepszy. Żaden Ronaldinho, Beckham, Nakamura czy Marquez;)

skuug
06-11-2008, 17:04
Ronaldinho,Messi,Marquez,Borgetti,Deco, Martin Palermo(Boca Juniors), Del Pierro, Torres,Podolski.

każdy z nich może tylko pomarzyć o tym żeby uderzyc takiego spadającego liścia jakie strzela Juninho ; D

Slay
06-11-2008, 17:34
Szkoda, ze Lech dostaje dzis w dupe. Bedzie jakas relacja w TV?

Arfyd
06-11-2008, 17:39
@Slay

TVP 2 transmituje. ; )

skuug
06-11-2008, 20:21
Szkoda, ze Lech dostaje dzis w dupe.

oj tak, szkoda ;d

znowu ciekawe spotkanie i nerwówka pod koniec ;p

Fintex
06-11-2008, 20:30
Takie konkursy nie odzwierciedlają w pełni umiejętności zawodników. Podczas meczu dochodzą jeszcze emocje, stres...Pamiętam, że kiedyś były takie zawody dla napastników, (chyba nawet Olisadebe brał udział:p) niestety nie pamiętam kto zwyciężył.

Pepsi cup czy cuś takiego. Wygrał z tego co pamiętam jakiś marokańczyk czy coś takiego. Egzotyczny graj w kazdym bądź razie.. żeby osiągnać w piłce tyle co jego koledzy to może sobie pomarzyć.

Co do rzutów wolnych to po raz kolejny mówię. Dla mnie Juninho jest najlepszy. Żaden Ronaldinho, Beckham, Nakamura czy Marquez;)

Dla mnie też.

Lech trochę dał dupy. Grają jak nigdy skończy się jak zawsze. czyli, ze z grupy nie wyjdą. Tymczasem Cypr nam odskakuję w rankingu.

Thomisson
06-11-2008, 20:31
Lech jednak w dupę nie dostał, ale zwycięstwo było na wyciągnięcie ręki...

Articuno
06-11-2008, 20:38
No to Lech stracil chyba szanse na awans. Teraz trzeba wygrac jeden mecz na wyjezdzie, a dam glowe, ze bedzie o to cholernie trudno.
Dzis Kolejorz powinien dostac kilka bramek i gdyby nie beznadziejny bramkarz Nancy, przegralby.
Dlaczego tylko mi sie wydaje, ze nawet Amauri nie strzelilby w sytuacji Rengifo? Przeciez on strzelal na wysokosci ok metra, bo obronca juz mu wchodzil z noga.

Fintex
06-11-2008, 21:01
Lech jednak w dupę nie dostał, ale zwycięstwo było na wyciągnięcie ręki...

Jak dla mnie ten remis to porażka... 2x prowadzili i mieli mnóstwo sytuacji, grali u siebie, poza tym Nancy nie było dziś w formie.
Rengifo miał trudną sytuację mimo wszystko. Piłka mu odskoczyła za wysoko.

17-21, 15-15 z wolnych, 11 rebs, 6 asyst + 49 pkt i dunk - mistrzostwo!
http://www.youtube.com/watch?v=6_GprgllJq8

Amare ftw!

Faytah
06-11-2008, 23:29
@Up

Ojejq!111

Mówi Ci coś dyspozycja dnia? :) A poza tym liczy się skuteczność podczas meczu, a nie podczas "jakichś tam" mistrzostw świata w strzelaniu wolnych ; )

ogarnij sie,chyba kazdy zarowno w meczu jak i takich zawodach chce potwierdzic ze jest najlepszy,a uwierz ze to nie jest "dyspozycja dnia" tylko to ze sie nie mowi Borgettim czy to iz wolne rzadko wykonuje Marquez to tylko medialnosc i chec zarobienia pieniedzy na nazwiskach "wiekszego" formatu (niestety tylko z punktu widzenia medialno-ekonomicznego) ale coz masz 16 lat mozesz jeszcze wierzyc ze najlepsze umiejetnosci zawsze posiadaja zawodnicy z gazetek bravo sport czy tez te o ktorych najwiecej newsow jest na wp,a pierwszy akapit twojej wypowiedzi podsumowuje ja cala i nawet po przeczytaniu calosci wiem ze moglem to zakonczyc na "ojejq!111" i jedyne co bym zaoszczedzil to czas

Calen Futh
06-11-2008, 23:49
A Arsenal gra z Manchesterem w sobotę. W piłkę nożną.

Maggic
06-11-2008, 23:54
Nie wiem czy było dyskutowane na ten temat, ale SAF obchodzi dzisiaj swój 'mały' jubileusz... Właściwie można powiedzieć że już go obszedł gdyż 18minutek do nowego dzionka :)

22 lata pracy na Old Trafford wzbudza podziw...

Calen Futh
07-11-2008, 00:08
Chyba największy autorytet wśród pracujących trenerów. Nawet nie chcę myśleć co będzie kiedy SAF zechce odejść na emeryturę. Trudno mi sobie będzie wyobrazić Manchester z innym trenerem.

Thomisson
07-11-2008, 07:21
Nie dość, że tyle osiągnął z Mu, to wychował też paru świetnych trenerów, którzy mogą po nim przejąć schedę, wystarczy wymienić Marka Hughesa, Roya Keana, czy Gordona Strachana...

Ditto
07-11-2008, 13:44
Nie dość, że tyle osiągnął z Mu, to wychował też paru świetnych trenerów, którzy mogą po nim przejąć schedę, wystarczy wymienić Marka Hughesa, Roya Keana, czy Gordona Strachana...

Solskjear też sobie dobrze radzi, nie wiem czy można uznać Queiroza.

@Down

Fakt, ale dobrze mu idzie (bo ma dobrych piłkarzy :D).

Calen Futh
07-11-2008, 13:56
Solskjaer dopiero zaczyna. Pierwszy rok, bodaj z rezerwami jeszcze.

Arka_Sath_Wielki
07-11-2008, 16:15
"Polski bokser wagi ciężkiej Andrzej Gołota przegrał pojedynek z Rayem Austinem o pas USNBC federacji WBC. Walka w chińskim Chengdu, która zakontraktowana była na 12 rund zakończyła się już po pierwszych trzech minutach. Polak w czasie trzyminutowej walki nie zdołał zadać ani jednego ciosu." (http://sport.onet.pl/0,1248744,1859122,wiadomosc.html)

XDDDDDDDDDDD

Faytah
07-11-2008, 16:17
zawsze te pierwsze rundy mial slabe...

K.Jay
07-11-2008, 16:44
W przypadku Gołoty znów się potwierdziło, że zazwyczaj fatalnie rozpoczyna walki. Tak było trzy lata temu w Chicago, gdzie po upływie 53 sekund został znokautowany przez Amerykanina Lamona Brewstera (stawką był tytuł WBO), czy w 1997 roku kiedy Brytyjczyk Lennox Lewis (konfrontacja o pas WBC) potrzebował niewiele ponad półtorej minuty na pokonanie polskiego boksera.
Do trzech razy sztuka? ;)

K.Jay

Ditto
07-11-2008, 16:59
Kontuzja, więc nie ma nic ciekawego...

Arka_Sath_Wielki
07-11-2008, 17:55
zawsze te pierwsze rundy mial slabe... Bo innych rund już nie było? xD

Faytah
07-11-2008, 18:22
Bo innych rund już nie było? xD

srednio smieszne,kiedys Golota mogl byc jednym z najlepszych gdyby nie psychika... no ale to takie polskie po kims pocisnac

Exodus
07-11-2008, 20:18
Lepszego Boksera w Polsce juz chyba nie bedzie, wiec nie wiem co was tak smieszy. Jestem pewien ze gdyby nie kontuzja to w 3-4 rundzie zaczalby miazdzyc asutina o ile by przetrwal 2... Golota to wielki bokser, lecz zawsze ma problemy na poczatku strasznie slaba ma glowe...Dopiero po kilku rundach walczy jak na niego przystalo ; d

@down
Warto dodac, ze Golota 2x wygralby pas gdyby nie sedziowie, z Ruizem i Byrdem. Tak dla uswiadomienia dzieci typu arka sathan itp

Calen Futh
07-11-2008, 20:57
Wszyscy teraz potrafią gnoić Andrew'a, bo już zapomnieli ile to nocek zarwanych było aby oglądać jego zwycięstwa (no, albo jak nie zpaomnieli to byli za młodzi by się tym interesować). Gołota to dobry bokser, miał świetną historie i mimo, że jako poza ringiem uważam go za gbura, tępaka i człowieka na niskim poziomie to jako bokser jest dla mnie konkretnym gościem. A że człowiek już nie jest w tej formie to proste, że jego przegrane walki będą pożywką dla ludzi, którzy nie doceniają przeszłości i nie pamiętają ile osiągnął. Bo najważniejsze jest to, że padł w pierwszej rundzie. Phi

Serious Sam
07-11-2008, 21:26
Siadam sobie Ci ja na fotelu, aby obejrzeć walkę.Czipsy i kola przygotowana, dopiero co usiadłem, a tu słyszę słowa komentatora - ''już koniec'' i patrzę na Gołotę, jak siedzi z pochyloną głową ^^ zonk

Arka_Sath_Wielki
07-11-2008, 23:34
taa ustawiłem se budzik xD wstaję, nie zdążyłem przetrzeć oczu, a tu Endriu leży :D

Yoh Asakura
08-11-2008, 10:47
Trzy godziny do potyczki Arsenalu z Manchesterem United. Typuję 6:0 dla The Gunners.

Thomisson
08-11-2008, 12:59
A ja 69 po meczu

Ditto
08-11-2008, 13:14
A ja 69 po meczu

W wykonaniu graczy The Gunners.

@Down

Murzyni kierują się prawem dżungli, więc mogą.

Van der Sar (Kuszczak)
Neville(c) Ferdinand Vidic Evra (Evans, Rafael)
Ronaldo Carrick Anderson Park (O'Shea, Giggs, Nani)
Berbatov Rooney (Tevez)

Gdyby nie kontuzje byłoby tak (dodatkowo wprowadzony Nani zamiast Parka):

Van der Sar (Kuszczak)
Neville(c) Ferdinand Vidic Evra (Evans, Brown)
Ronaldo Carrick Scholes Nani (Hargreaves, Anderson, Park)
Berbatov Rooney (Tevez)

Brown>Neville (45')
Park>Nani (60')
Tevez>Berbatov (75')

Powinienem zostać menadżerem, prawda?

Arsenal nieco porozbijany:

Almunia (Fabiański)
Sagna Gallas Silvestre Clichy (Djourou, Toure)
Walcott Diaby Fabregas Denilson Nasri (Song, Ramsey, Wilshere)
Bendtner (Vela)

mudżińsko siem zrobiło ;[

W angielskim klasyku zobaczymy na pewno 4 piłkarzy z Anglii w drużynie Manchesteru (+ szansa na jeszcze 1), a w Arsenalu tylko jednego (+ szannsa na jeszcze 1). Do tego w drużynie gości znajduje się jeszcze dwóch zawodników z wysp, ale obaj na rezerwie, a w drużynie Arsenalu jest tylko jeden taki zawodnik (także w roli rezerwoweg).

Nie chce mi się liczyć średniej wieku.

http://www.justin.tv/widgets/jtv_player.r3e909b04e5ea385fb0f532a9b60e12fd897ce4 06.swf?channel=gs76gs

Już o 13:45! Nie mogę się doczekać.

Thomisson
08-11-2008, 13:25
Większość jeszcze nie jest w wieku, w którym mogą uprawiać seks ; P

Ditto
08-11-2008, 14:33
Taki mój skrót (będę edytował):

rooney 4' blad bramkarza, zlapal pilke po podaniu od obroncy
anderson 5' strzal z wolnego w polu karnym
carrick 5' wolej obok slupka
berbatov 8' gol ze spalonego
ronaldo 9' strzal z wolnego
bendtner 10' glowka nad poprzeczka
rooney 12' wolej obok bramki
nasri 13' wrzutka na pole karne
fabregas 15' dosrodkowanie z wolnego
diaby 15' wolej prosto w bramkarza
rooney 17' strzal nad poprzeczka
ronaldo 20' dosrodkowanie blisko bramki
fabregas 22' dosrodkowanie z wolnego
nasri 22' gol po strzale z woleja, pilka odbita od neville'a
neville 24' wrzutka na pole karne
gallas 26' zolta kartka za faul na parku
ronaldo 27' strzal z wolnego
fabregas 28' strzal obok slupka
park 33' strzal w bramkarza
ronaldo 34' strzal z wolnego
clichy 38' strzal obok bramki
sagna 39' zolta kartka za faul na parku
walcott 40' wolej nad poprzeczka
ronaldo 43' dosrodkowanie z pola karnego, przejal bramkarz
berbatov 43' spalony w polu karnym

do bramki bardzo bardzo dynamiczna gra, pozniej wolniej

przegapilem kilka fragmentow, wiec nie jest to idealna relacja. do tego moglem pomylic pilkarzy, albo zle opisac sytuacje, ale mysle ze komus sie przyda.

poczatek pierwszej polowy nalezal do manchesteru, arsenal chwile pozniej zlapal swoj rytm, dobra gra wysokimi pilkami, az do zdobycia bramki, pozniej powtorka z poczatku spotkania, tyle ze gra wolniejsza, wiele sytuacji dla obu druzyn, ogolnie gra wyrownana, mysle ze w drugiej polowie wejdzie vela, gdyz bendtner nie radzi sobie za dobrze

drugiej polowy chyba nie pisze

Calen Futh
08-11-2008, 15:54
No i szkoda. Trzeba kibicować dalej :)
Gogo Yoh, teraz masz pole do popisu :D

Yoh Asakura
08-11-2008, 15:55
No i szkoda. Trzeba kibicować dalej :)

Komu ?
Ale i tak jedna jaskółka wiosny nie czyni.

Thomisson
08-11-2008, 16:15
Teoretycznie strata Almunii to wzmocnienie dla Arsenalu ; P Fabiański pewniejszy jest

Ditto
08-11-2008, 18:56
Arsenal wygrał, ale dwie bramki to za dużo :P Powinno być 2:1.

@Edit

Strasznie się śmiejecie, że nie oglądałem do końca? XD

@Down

noob ;[

Calen Futh
08-11-2008, 19:46
@up: Hrhrhrhrhrh noooo ;d lmao :D

Paciuch
08-11-2008, 20:54
I Liga
Flota Świnoujście Kmita Zabierzów
1 : 1

GKP Gorzów Wlkp. Korona Kielce
0 : 2

Warta Poznań Widzew Łódź
3 : 1

GKS Katowice Tur Turek
1 : 4

Odra Opole Stal Stalowa Wola
3 : 0

Znicz Pruszków GKS Jastrzębie Jejeje...
1 1

skuug
09-11-2008, 00:28
Barcelona - Valladolid 6:0

Elo Elo Elo_//////

Eto'o 4 bramki i git majonez

Yoh Asakura
09-11-2008, 10:06
Barca cholernie przypomina mi Arsenal z poprzedniego sezonu. Początek rozgrywek i też byli niepokonani, mogli niszczyć każdego, a ich gra była cudna. A jak skończyli, nie muszę chyba przypominać, co ?

Ditto
09-11-2008, 10:39
Barca cholernie przypomina mi Arsenal z poprzedniego sezonu. Początek rozgrywek i też byli niepokonani, mogli niszczyć każdego, a ich gra była cudna. A jak skończyli, nie muszę chyba przypominać, co ?

Niedziela, do kościoła, a nie głupie posty piszesz!

Arka_Sath_Wielki
09-11-2008, 12:05
@up
Zgadzam się. Do kościoła - Feel'a słuchać.
Real ma igłe, która zabłyśnie raz na sezon. A my mamy czarną perłę, która błyszczeć nie przestanie ;))

Yoh Asakura
09-11-2008, 12:17
Czarne perły wyszły z mody.

Articuno
09-11-2008, 13:13
1. http://www.fibaeurope.com/draws/video.htm
Wklejam filmik z wczorajszej prezentacji, absolutnie robi wrażenie! Kapitalne przedstawienie, swietna muzyka i te urywki z ME w 1963 r...
Podobno jest pomysl, by pokazywac ta prezentacje w kinach przed seansami. Jestem za, bylaby to chyba pierwsza dobra reklama Eurobasketu.
A Polska jest w grupie z Turcja, Litwa i Bulgaria, jakby ktos nie wiedzial.

2. Wielki szacunek dla Barcy i podziw. Ale zobaczymy co sie wydarzy juz w 1/8 finalu, no dobra 1/4 finalu Ligi mistrzow i w meczech z Realem/Villarealem, tam bedzie decydowac dyspozycja dnia.

3. Wszystkiego najlepszego, GRANDE ALEX! Ale cos mi mowi, ze nie strzelisz dzis z wolnego :(

Fintex
09-11-2008, 15:58
Imponująca prezentacja. Czekam z niecierpliwością na eurobasket i mam nadzieję, że Polska chociaż z grupy wyjdzie a szanse ma :P

edit: UP: Del Piero w 40 minucie ukłuł. Nie wiem czy wolny czy nie, ale respect. :P

Arka_Sath_Wielki
09-11-2008, 16:16
no pewnie bo Rasiak>Eto'o nie?? daruj sobie...

skuug
09-11-2008, 16:26

ale dalej błyszczą ;)

Articuno
09-11-2008, 17:07
Cholera... ADP strzelil z wolnego :(

Thomisson
10-11-2008, 16:12
Smolarek PRAWIE strzelił.......
Ach ten onet.pl ; P

skuug
10-11-2008, 17:05
Smolarek PRAWIE strzelił.......
Ach ten onet.pl ; P

......Gola Sezonu hahaha ; D

Bujną wyobraźnie ma autor tego 'niusa'

By$iu
10-11-2008, 17:34
Nawet gdyby ta pilka trafila do bramki, to gdzie to gol sezonu?

Yoh Asakura
11-11-2008, 22:55
Arsenal U-20 jedzie Wigan w 4 rundzie Carling Cup 3:0. 2 razy Simpson i jeden fantastyczny lob Veli.
Interwencja Fabiana z końcówki - boska. I jego reakcja, niebywale czytelne: Tak jest, kurwa!
Gracz meczu: Wilshere.

Fintex
11-11-2008, 23:00
WOW. Idziecie na mistrza :)

By$iu
12-11-2008, 07:25
Interwencja Fabianskiego byla kapitalna ;-).
Jak ktos nie widzial : http://vodpod.com/watch/1161267-fabianski-save .

Faytah
12-11-2008, 14:33
Przedstawiciele Ajaxu Amsterdam, Hamburgera SV i Fulham Londyn wyrazili zainteresowanie najlepszymi zawodnikami poznańskiego Lecha. Przypomnijmy, że podczas meczu "Kolejorza" w Pucharze UEFA menadżerowie z całej Europy zjechali się do Poznania.

Kilka klubów bardzo poważnie zainteresowało się czołowymi graczami Lecha. "Nazwisk niestety nie podam, w tej sprawie powinni wypowiedzieć się przedstawiciele zainteresowanych klubów" - podkreśla Joanna Dzios, rzecznik prasowy. Prawdopodobnie chodzi o Roberta Lewandowskiego, Rafała Murawskiego, Semira Stilicia i Manuela Arboledę.

W tej chwili klub ewentualnym transferom mówi stanowcze "nie". "Bardzo nas cieszy zainteresowanie takich drużyn, jednak nie zamierzamy sprzedawać najlepszych zawodników. Mamy inną politykę transferową. Naszym zimowym celem będzie wzmocnienie, a nie osłabienie drużyny" - mówi pani Dzios.

jedyny madrze prowadzony polski klub co jak zacznie cos grac to nie sprzedaje sie odrazu dla latwego szmalu

Yoh Asakura
12-11-2008, 15:27
WOW. Idziecie na mistrza :)
Jak co roku. A jeśli taki Wilshere niszczy w wieku 16 lat solidnego średniaka z najlepszej ligi świata - co on będzie wyprawiał w wieku 20 lat ? To samo Ramsey, Merida, Vela. Bójta się.

Xendriel
12-11-2008, 15:34
jedyny madrze prowadzony polski klub co jak zacznie cos grac to nie sprzedaje sie odrazu dla latwego szmalu
Jeżeli Stillic będzie się dalej tak rozwijał, to powinni go sprzedać za cenę podobną do tej jaką zapłacił Tottenham za Modricia.
Jak co roku. A jeśli taki Wilshere niszczy w wieku 16 lat solidnego średniaka z najlepszej ligi świata - co on będzie wyprawiał w wieku 20 lat ? To samo Ramsey, Merida, Vela. Bójta się.
Fabregas robił to samo. Oby Wenger nie popełnił błędu Rijkaarda, który moim zdaniem zbyt dużo dawał grać Messiemu, kiedy ten był młodszy. Efekt? Nieustanne kontuzję Leo...Aha i poza tym nie wiadomo czy ci piłkarze w wieku 20 lat nadal będą grali w Arsenalu, chociaż tego im życzę.

Yoh Asakura
12-11-2008, 15:41
I w wieku 21 lat gra lepiej niż Xavi. B)

hoomik
12-11-2008, 15:45
w pasjansa chyba

K.Jay
12-11-2008, 15:51
@Xendriel
Zgadzam się z Tobą. Messi za dużo grał i widać efekty. Jak by nie grał za często, może byłby z niego kolejny Thierry Henry, który na początku kariery siedział na ławce a potem stopniowo grał więcej i stał się jednym z najlepszych piłkarzy świata.

K.Jay

Fintex
12-11-2008, 17:24

Może poczynią regres?:P nie życzę im, ale wielu było takich co miażdzyli za młodu a później albo złe prowadzenie zawodnika, albo tzw. woda sodowa uderzyła i przepadł talent. Był taki jeden w Realu madryt... było o nim głośno.. zapomnialem nazwiska, ale miał być następcą Raula.. to juz chwile temu było.
To samo tyczy się innych dyscyplin.

Niż Xavi w wieku 21 lat... chciałeś chyba dodać. Co jak co, ale Xavi w ubiegłym sezonie był nie do pobicia...

Berbatov
12-11-2008, 20:04
Interwencja Fabianskiego byla kapitalna ;-).

W końcu ktoś to zauważył. Sytuacja to była, więcej niż 100 procentowa. Fabian popisał niesamowitym refleksem. Dziadek Lehmann już odszedł, przeciętny Almunia już czuje oddech naszego rodaka na plecach. Oby tak dalej, a w Wielkiej Brytanii już nie tylko miejsca na zmywaku będą obstawione przez naszych emigrantów.

Thomisson
12-11-2008, 20:42

Ta, a kto dostał nagrodę najlepszego zawodnika Mistrzostw Europy? Kto gra w podstawowym składzie reprezentacji?

Yoh Asakura
12-11-2008, 20:45
A co mnie obchodzą Mistrzostwa Europy, skoro Cesc w klubie >>>>>> Xavi w klubie ?

Ditto
12-11-2008, 20:54
Fabregas ma w klubie same pionki, podczas gdy Xavi gra w piłkarskiej potędze, więc chyba trudniej zauważyć na takim tle, jak dobry jest dany zawodnik...

Fintex
12-11-2008, 20:55
W końcu ktoś to zauważył. Sytuacja to była, więcej niż 100 procentowa. Fabian popisał niesamowitym refleksem. Dziadek Lehmann już odszedł, przeciętny Almunia już czuje oddech naszego rodaka na plecach. Oby tak dalej, a w Wielkiej Brytanii już nie tylko miejsca na zmywaku będą obstawione przez naszych emigrantów.

Ile Kuszczak miał takich interwencji? :/ i co? i nie broni.. mało tego, SAF szuka następce po Van der Sarze... tzn. Foster już ma nim być.
Fabiański rok temu w pucharze już nieźle bronił i to trudne piłki i co? Wenger chce go zamienić na jakiegoś francuzika z PSG. Polak żeby się przebić na wyspach, hiszpanii czy włoszech to musi być chyba ze 4 razy lepszy od innych.

skuug
12-11-2008, 21:07
Cesc w klubie >>>>>> Xavi w klubie ?

klub Xavi'ego >>>>>>>>>>> klub Fabregasa

Polak żeby się przebić na wyspach, hiszpanii czy włoszech to musi być chyba ze 4 razy lepszy od innych.

Bo Polakowi po kilku występach woda sodowa odbija i uważa się za nie wiadomo kogo

Calen Futh
12-11-2008, 21:40
A Kuszczak to się chyba nigdy nie przebije do tego pierwszego składu. Znając życie to VDS będzie bronił jeszcze jeden sezon. Później po rywalizacji na ławce rezerwowych będzie dylemat- Kuszczak, bo dobrze broni i jest bardziej doświadczony, czy Foster, bo mimo, że jest młodszy to jest anglikiem. Wyjdzie na to, że kupią jakiegoś innego bramkarza lol.

Lafa_elo
12-11-2008, 22:21
arsenal ma swoich ziomkow a co uwazacie o rafaelu i evansie z man utd? nawet niezli chociaz i tak sprzedasz pique byla bledem wedlug mnie. by mieli dobra pake po bokach da silvy a w srodku evans i pique a za nimi nasz brazol kuszczak

Calen Futh
12-11-2008, 22:27
Rafael na tak. Evans- nic specjalnego. Pique- nie miał czego szukać jako obrońca- tylko jako ewentualny zmiennik dla, któregoś z obrońcy (niekoniecznie zresztą, bo zawsze jest np. Brown czy Evra na ławce).

Ditto
13-11-2008, 15:37
Rafael na tak. Evans- nic specjalnego. Pique- nie miał czego szukać jako obrońca- tylko jako ewentualny zmiennik dla, któregoś z obrońcy (niekoniecznie zresztą, bo zawsze jest np. Brown czy Evra na ławce).

Coś chyba pomieszałeś, bo Evra gra w podstawowym składzie... Chyba chodziło Ci o O'Shea, czy właśnie Evansa.

Xendriel
13-11-2008, 16:12
Co za koleś :D http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=20620

Calen Futh
13-11-2008, 19:42
Coś chyba pomieszałeś, bo Evra gra w podstawowym składzie... Chyba chodziło Ci o O'Shea, czy właśnie Evansa.

Tam w Manchesterze w obronie jest taka pewna wymienność. Gdy jednego nie ma to inny wchodzi na jego miejsce. Problem jest przy kontuzji około trzech obrońców. Miałem na myśli to, że oprócz tego filaru Ferdinand-Vidic, sa jeszcze inni tacy jak Brown, Evra, O'Shea, Neville, da Silva.

@down: No w sumie to samo masz na myśli co ja. Z różnicą w osobie Evansa.

Ditto
13-11-2008, 20:48
Tam w Manchesterze w obronie jest taka pewna wymienność. Gdy jednego nie ma to inny wchodzi na jego miejsce. Problem jest przy kontuzji około trzech obrońców. Miałem na myśli to, że oprócz tego filaru Ferdinand-Vidic, sa jeszcze inni tacy jak Brown, Evra, O'Shea, Neville, da Silva.

Evra Vidic Ferdinand Neville
O'Shea Evans Brown Rafael
Fabio Chester

Z czego na dwóch ostatnich bym specjalnie nie liczył.

K.Jay
14-11-2008, 08:13
1
Dwight Howard , ORL
8 37.2 35 25 4.38 5.65 1.4
2
Andrew Bynum , LAL
7 29.5 21 25 3.0 4.88 .84
3
Marcus Camby , LAC
5 26.0 14 13 2.8 5.16 1.08
4
Josh Smith , ATL
4 32.6 10 9 2.5 3.68 1.11
5
Marcin Gortat , ORL
3 3.9 7 4 2.33 28.97 1.75

Lista 5 najlepszych blokujących w sezonie na dzień dzisiejszy. =D

K.Jay

Fintex
14-11-2008, 15:50
http://www.nba.com/statistics/player/Blocks.jsp?league=00&season=22008&conf=OVERALL&position=0&splitType=9&qualified=N&yearsExp=-1&sortOrder=3&splitDD=Default

Tu Gortat przoduję.

Calen Futh
15-11-2008, 15:11
Stoke v Derby
United v Blackburn
Burnley v Arsenal
Watford v Tottenham

Losowanie ćwierćfinałów prestiżowego CurlingCup'u!
Burnley v Arsenal- po Chelsea teraz przyszedł czas na wyeliminowanie Arsenalu ;d

Articuno
15-11-2008, 18:10
Arsenal Londyn 0:2 Aston Villa

Thomisson
15-11-2008, 18:13
The Villans zapowiadają się na czarnego konia rozgrywek ; - )

By$iu
15-11-2008, 18:35
Mu pojechalo, Liverpool wygral, Arsenal przegral, niech jeszcze Smerfy przegraja i bedzie gitarka. Flota tez przegrala, ale trudno, to byla ciezka runda, a jakze udana.

Paciuch
15-11-2008, 18:44
I Liga

GKP Gorzów Wlkp. KGHM Zagłębie Lubin
2 : 2

Dolcan Ząbki Flota Świnoujście
2 : 0

GKS Katowice Kmita Zabierzów
2 : 2

Podbeskidzie Bielsko-Biała Odra Opole
2 : 0

Stal Stalowa Wola Warta Poznań
0 : 0

GKS Jastrzębie Wisła Płock
0 : 2

Calen Futh
15-11-2008, 18:46
ah ah ah ;* cud miód i orzeszki.

Szkoda tylko, że w następnej kolejce bodaj ManUtd będzie grało z Aston ;s

@edit: No i Chelsea 3:0. A szkoda ;p Szkoda mi też Spursów. Taką ładną formę już złapali a tu gleba z marnym Fulham ;s

Articuno
16-11-2008, 17:16
Napoli, Udinese i Viola dostaje, niestety Milan wygral.
Lech 2:0 Groclin w 5 minucie! + niesamowity gol Rengifo!!!

Duch Niespokojny
16-11-2008, 18:58
PSV na kolanach :D
4:1 dla Ajaxu, a gol PSV i tak się nie należał, bo sędzia nie zauważył ewidentnego faulu na Oleguerze.

Capality
16-11-2008, 20:27
Napoli, Udinese i Viola dostaje, niestety Milan wygral.
Lech 2:0 Groclin w 5 minucie! + niesamowity gol Rengifo!!!

jak nie uznajesz jedne fuzji to nie uznawaj tez drugiej :P Amica-Groclin 2-0

Articuno
17-11-2008, 23:04
Widok bardziej emocjonujacy niz jakikolwiek mecz pilkarski : P
http://2012.org.pl/cities/wroclaw/camcorder?r,main,afterRedirect=true

Thomisson
19-11-2008, 21:00
Biedny Szczęsny ; P

Calen Futh
19-11-2008, 21:06
Gramy u siebie! Polacy gramy u siebie!

@edit: Oglądam sobie ycd. Nagle reklamy, to przełączam na TVP, a tam trzy gole w trzy minuty ;d

Articuno
19-11-2008, 23:10
Szkoda, ze ściszono doping Polaków :/
Jodłowiec wszedl i od razu zrobil karnego, czy nikt nie wiedzial jego fatalnego meczu z Lechem? Nie lepiej bylo powołać kogolwiek innego?
A końcówka to jakieś jaja, ale gol Roberta L. wspaniały.

Calen Futh
20-11-2008, 07:17
Ano właśnie też miałem o tej bramce pisać ;) Bardzo ładna siata.

Zamor1
21-11-2008, 13:46
Losowanie 1/4 Remes Pucharu Polski

Legia Warszawa - Stal Sanok
Ruch Chorzów - Zagłębie Lubin
Wisła Kraków - Lech Poznań
Polonia Warszawa - Cracovia

Tym razem pewnie legioniści nie odpuszczą Stali Sanok po porażce, która miała miejsce 2 lata temu. A najciekawszym meczem jest chyba Wisła - Lech, który jest faworytem w tym meczu.

Capality
21-11-2008, 14:10
Nie wiem jak wy ale ja jak widziałem to losowanie to miałem wrażenie, że to wszystko jest ustawione. A Legia powinna wygrać...

Ditto
21-11-2008, 15:07
Moim zdaniem finał będzie jak zawsze: Wisła - Legia... No, może nie zawsze, ale wiecie o co chodzi...

skuug
21-11-2008, 15:26
forza stal sanok \o\O/o/

Fintex
21-11-2008, 17:28
Carles Puyol, Lionel Messi i Xavi Hernández dziś popołudniu na Camp Nou odebrali wyróżnienia od Międzynarodowej Federacji Piłkarzy Zawodowych FIFPro. Trójka z Barcelony znalazła się w idealnej jedenastce 2008 roku, którą w drodze głosowania wybrało 45 tysięcy zawodowych piłkarzy z całego świata.

Oprócz Puyola, Messiego i Xaviego, w jedenastce znaleźli się: Iker Casillas i Sergio Ramos (Real Madryt); John Terry (Chelsea); Rio Ferdinand i Cristiano Ronaldo (Manchester United), Fernando Torres i Steven Gerrard (Liverpool); Ricardo Santos 'Kaká' (Milan).

Kake bym chyba wyrzucił bo w ubiegłym sezonie nie grał zbyt dobrze.

Ditto
21-11-2008, 22:52
Boję się, że przez kontuzje dostaniemy z Villą... Agbonlahor i Carew są mocni, w ogóle mają mocny skład, a jeszcze pare lat temu ich nie doceniałem.

@Edit

U was też spadł śnieg? =<

@Down

Nie wywołuj wilka z lasu ;[ // Mówiłem...

@2 Down

To po co postujesz jeszcze? ;\

Calen Futh
22-11-2008, 08:09
W sumie to nie sądzę, że coś ugramy. O ile się nie mylę to część zawodników jest też na zgrupowaniach (ale może już mi do reszty powaliło się w głowie). Kurde- Yoh przestał pisać to temat umarł ;s

Yoh Asakura
22-11-2008, 09:38
Kurde- Yoh przestał pisać to temat umarł ;s
Każdy się ze mnie śmieje, jestem głupi, to po co mam się udzielać ? :confused:

Faytah
22-11-2008, 13:10
20:25 canal+ sport Juve-Inter aff czuje sie jak dziewczynka przed balem gimnazjalnym hrhrh

Thomisson
22-11-2008, 15:06
Napastnik Manchesteru United, Carlos Tevez (http://mufc.pl/kadra/38/carlos-tevez/) od przyszłego sezonu będzie reprezentował barwy Realu Madryt - poinformował w piątek dziennik "Marca". Według Hiszpanów 24-latek zgodził się przyjąć ofertę "Królewskich", którzy od dłuższego czasu borykają się z problemami w ataku.

Jak wiadomo Argentyńczyk przebywa w zespole "Czerwonych Diabłów" na zasadzie dwuletniego wypożyczenia. Po tym sezonie Tevez będzie mógł jednak opuścić Old Trafford i niewykluczone, że jego następnym miejscem pracy będzie właśnie Real Madryt.

Kilka dni temu sir Alex Ferguson poinformował, że negocjacje dotyczące transferu definitywnego 24-latka do zespołu mistrzów Anglii utknęły w impasie. Pozycja Teveza na Old Trafford stała się jeszcze bardziej zagrożona w momencie przybycia do Manchesteru, Dymitara Berbatowa. Według hiszpańskiej prasy to jasny sygnał, że po tym sezonie zakończy się przygoda Argentyńczyka z drużyną "Czerwonych Diabłów".

---------------------------------------------

Jak myslicie prawda, czy Marca znowu bawi się w Fakt? ; >

Maggic
22-11-2008, 15:28
Jak myslicie prawda, czy Marca znowu bawi się w Fakt? ; >

Pół żartem, pół serio.

Xendriel
22-11-2008, 16:35
Każdy się ze mnie śmieje, jestem głupi, to po co mam się udzielać ? :confused:
A ja myślałem, że poleciałeś do Wengera i razem planujecie jak wyciągnąć Arsenal z kryzysu:)

@Up: Ta, kilka dni temu zwolnili Schustera:p

Ditto
22-11-2008, 16:51
Napastnik Manchesteru United, Carlos Tevez (http://mufc.pl/kadra/38/carlos-tevez/) od przyszłego sezonu będzie reprezentował barwy Realu Madryt - poinformował w piątek dziennik "Marca". Według Hiszpanów 24-latek zgodził się przyjąć ofertę "Królewskich", którzy od dłuższego czasu borykają się z problemami w ataku.

Jak wiadomo Argentyńczyk przebywa w zespole "Czerwonych Diabłów" na zasadzie dwuletniego wypożyczenia. Po tym sezonie Tevez będzie mógł jednak opuścić Old Trafford i niewykluczone, że jego następnym miejscem pracy będzie właśnie Real Madryt.

Kilka dni temu sir Alex Ferguson poinformował, że negocjacje dotyczące transferu definitywnego 24-latka do zespołu mistrzów Anglii utknęły w impasie. Pozycja Teveza na Old Trafford stała się jeszcze bardziej zagrożona w momencie przybycia do Manchesteru, Dymitara Berbatowa. Według hiszpańskiej prasy to jasny sygnał, że po tym sezonie zakończy się przygoda Argentyńczyka z drużyną "Czerwonych Diabłów".

Manchester United próbuje pozyskać napastnika Olympique Lyon, Karima Benzemę - przyznaje agent utalentowanego Francuza. Jednak klub z Old Trafford czeka walka o napastnika z Barceloną i Realem Madryt, którzy również zainteresowani są młodym piłkarzem.

Sir Alex Ferguson niejednokrotnie wyrażał podziw dla umiejętności Francuza, który odgrywa kluczową role w zespole Lyonu. Wygląda na to, że Szkot za wszelką cenę chce sprowadzić barmkostrzelnego napastnika już latem.

"Wiem, że władze Lyonu spotkały się z przedstawicielami Bercelony, Real Madrytu oraz Manchesteru United i wszystkie trzy kluby są bardzo zainteresowane pozyskaniem Benzemy latem" - powiedział aganet piłkarza, Djaziri.

Fintex
22-11-2008, 17:10
1-0 S.Ireland... Jak dobrze mieć go w Fantasy <3

By$iu
22-11-2008, 17:23
Liverpool- Fulham, do polowy remis po zero, fajnie gra Fulham.
Swoja droga dzis w tvp film Hooligans, nie ma on co prawda nic wspolnego z zyciem kibica, ale i tak polecam zobaczyc :).

Yoh Asakura
22-11-2008, 18:10
Z całą powagą mówię:
Kapitanem Ramsey, Wenger won, Adams wracaj. Rozwiązywać kontrakty z leszczami pokroju Denilsona, bo takie coś nie jest godne gry w angielskiej okręgówce.

Pix888
22-11-2008, 18:55
ciekawe rzeczy podobno dzieją się w szatni Arsenalu. Niedawno mówił o tym Gallas, że gówniarze nie mają szacunku do innych i ,że Walcott i Van Persie sie pobili:). Ciekawe ile w tym prawdy? Ale swoją drogą to fajny nawet meczyk był
Man City vs Arsenal3:0:D. Robinho i ten młodzieniaszek co przyćmił całą "zdolną" młodzież Wengera

Yoh Asakura
22-11-2008, 19:05
Całą zdolną młodzież ? Pardon, ale ze zdolnej młodzieży to był tylko Ram i Vela, którzy weszli w późnej fazie meczu i niewiele mogli zrobić, więc stfu.

A za nazwanie Denilsona "zdolnym" powinieneś zostać poddany kastracji.

Ditto
22-11-2008, 20:40
Jednak ManUtd ugrał 1 pkt, dużo niewykorzystanych sytuacji z obu stron (my mieliśmy chyba mniej, ale lepsze).

By$iu
22-11-2008, 20:41
+ Fabianskiego w bramke wsadzic.

Duch Niespokojny
22-11-2008, 21:25
Niedawno mówił o tym Gallas, że gówniarze nie mają szacunku do innych i ,że Walcott i Van Persie sie pobili:)
Jak znam życie, to jeden drugiego szturchnął, a tzw. dziennikarze zrobili z tego bijatykę z zębami fruwającymi w powietrzu i połamanymi żebrami

Articuno
22-11-2008, 22:40
Inter wygrał zasłużenie, chociaz bramka to kuriozum kuriozum :]
Ale ogólni to słaby mecz, wojny to też nie przypominało...

Faytah
22-11-2008, 23:05
mi napiecie towarzyszylo caly czas ufff dobrze ze to juz koniec :) bramka z dupy to prawda,ale szkoda odgwizdanych nieslusznie spalonych trzech...

Zamor1
23-11-2008, 08:57
Liczylem na cos wiecej, ale 1:0 cieszy ;]. Fakt, ze bramka pokroju Milanu w derbach, ale zasluzyli sobie na wygrana.

@Yoh
18 latek kapitanem druzyny ? Fajnie, fajnie..
Niezbyt dobre rozwiazanie dla Arsenalu, ktory ma kryzys

@down
Niech i tak bedzie, zobaczymy jakie beda tego wyniki

Yoh Asakura
23-11-2008, 10:27
@Yoh
18 latek kapitanem druzyny ? Fajnie, fajnie..
Niezbyt dobre rozwiazanie dla Arsenalu, ktory ma kryzys
A kogo dasz na kapitana ?
Pedała Almunię ?
Cesca, który może i jest świetnym graczem, ale charyzmy ma tyle, co Abu Ogogo, czyli nic ?
Van Persiego, który dysponuje tylko nonszalancją ?
Nie ma w Arsenalu naturalnego lidera. Pierwszy skład = degrengolada. Albo Ramsey, albo Toure, tylko ci dwaj mogą się nadawać. Ewentualnie jeszcze Clichy, ale ma mały wpływ na drużynę.
Ramsey może być kapitanem, bo to Brytyjczyk, ma charakter, walczy na boisku, w wieku 17 lat gra lepiej niż Song, Denilson i Diaby razem wzięci i wygląda na takiego, co po przegranym meczu nie idzie spokojne na piwko, tylko bez kompleksów wrzuca innym i mówi, co jest nie tak. I właśnie takiej osoby brakuje.

Thomisson
23-11-2008, 12:10
A Gallas? On jest obecnym kapitanem?

<miliard znaków>

Yoh Asakura
23-11-2008, 12:25
A Gallas? On jest obecnym kapitanem?

<miliard znaków>
Gallas po swoim wywiadzie stracił opaskę.

Ditto
23-11-2008, 12:32
Wygląda na takiego, co po przegranym meczu nie idzie spokojne na piwko, tylko bez kompleksów wrzuca innym i mówi, co jest nie tak.

Ty też nie wyglądasz na pedała... :/

@Topic

Arsenal dostał w dupsko xD

Chelsea, Liverpool, Manchester United bez bramek, same remisy...

Bolton najwyższa wygrana (jak na razie) kolejki. Niespodzianka. Liczę na to, że Tottenham i Everton wpakują rywalom więcej bramek.

@Film

Ktoś tam wspomniał o wczorajszym filmie... Czy tylko mi się zdaje, że kiedyś już go oglądałem, ale z innej perspektywy? Wiecie o co mi chodzi... Tam głównym bohaterem był jakiś pobity pod mostem (akcja z busem), a nie amerykanin, ale aktorzy ci sami, fabuła ta sama, postacie te same... Tak jakby dwa filmy, w których dzieje się to samo, ale ukazują wszystko inaczej... Kto mi pomoże, bo sprałem sobie musk ;[

@Down

W tym rzecz, że film był podpisany "Hooligans", więc musisz mi troszke przybliżyć film, a dopiero później skojarze, czy to on :P

Wygooglowałem, zdaje się, że to też mogłem oglądać... Była tam akcja, gdzie jeden gostek został ciężko pobity w tunelu (chyba pod jakimś mostem)?

@Edit

Wie ktoś może, który zawodnik zmieniał barwy największą ilość razy? Jeśli nie jesteście pewni podawajcie swoje propozycje :P

Xendriel
23-11-2008, 15:01
Football factory? Moim zdaniem lepszy od Hooligans;)

By$iu
23-11-2008, 16:03
Football factory? Moim zdaniem lepszy od Hooligans;)

Ta, mowisz o Football Factory, filmy podobne. W Fabryce bylo troche wiecej humoru ;-).

Calen Futh
23-11-2008, 19:51
No i jakoś ciekawiej od razu się zrobiło w tym topicu;)

Pix888
23-11-2008, 21:01
Mnie ciekawi dlaczego Almunia jest pedałem...

Capality
23-11-2008, 23:23
A mistrzem jesieni w Polsce jest Polonia Warszawa...

@Down:
Formalnosci... Ale kurna, z tej fuzji to nikt chyba już z Polonii dawnej nie występuje

Xevez
23-11-2008, 23:54
A mistrzem jesieni w Polsce jest Polonia Warszawa...

Groclin Grodzisk Wielkopolski*

Articuno
24-11-2008, 14:22
http://supergigant.blox.pl/2008/11/Tak-nie-wolno-panie-Van-Persie.html
o co chodzilo sędziemu?

Fintex
24-11-2008, 16:04
Z tego co wiem, to piłka musi się zetknąć z ziemią. W takiej sytuacji RvP utrudniał wybicie bramkarzowi.

Articuno
24-11-2008, 17:39
Czyli jakby bramkarz pdorzucil piłkę do góry, a RvP walczyl o nią z bramkarzem to też byłby faul?

Ditto
24-11-2008, 17:39
Napisze ktoś, jakim składem najczęściej występuje City?

Dunne, Richards, Kompany... Ten drugi mógłby grać na prawej, ale tam jest Zabaleta...

W pomocy też tłok. Atak to chyba Jo i Robinho, nie mylę się?

@Van Persie

Faul był, bo zagranie było niebezpieczne.

http://pl.youtube.com/watch?v=JvzLPZCYqaE

Takie bramki nie są uznawane, bo po prostu utrudniają bramkarzowi wybicie.

@Up

Byłoby już po wybiciu ;]

Arka_Sath_Wielki
24-11-2008, 20:01
http://pl.youtube.com/watch?v=gBKAFgdYVhs&feature=related dla mnie kosmos xD chce sie tak nauczyc

Yoh Asakura
24-11-2008, 22:20
Fabregas nowym kapitanem Arsenalu.

Articuno
24-11-2008, 23:28
http://pl.youtube.com/watch?v=gBKAFgdYVhs&feature=related dla mnie kosmos xD chce sie tak nauczyc

http://meczyki.pl/ogladaj.php?filmik_id=6768 :cup: :cup: :cup:

Capality
25-11-2008, 14:26
Articuno, wlasnie wyczytalem ze Juve daje PONOC 8 milionow za Wawrzyniaka xD slyszales cos o tym?

Articuno
25-11-2008, 16:12
jasne, hahahahahahahaha
Już złożyli oferte 8 mln+Amauri!
Jakby tego bylo malo, to napisali, ze interesuje sie nim takze Bayern i Blackburn. OWNED.

Yoh Asakura
25-11-2008, 22:11
Arsenal - Dynamo.
Kolejny pokaz idiotyzmu Wengera i beznadziejności Denilsona i Songa.

Calen Futh
26-11-2008, 05:57
Villareal - ManU

Niesprawiedliwy wynik. Ładnie CR7 z Rooneyem ciągnęli grę.

Ditto
26-11-2008, 15:12
Wreszcie plany Fergusona wchodzą w życie (Rooney i Ronaldo, a nie tylko ten drugi...), niestety bez skutków. Na razie.

@Down

Niech się jeszcze raz zetnie na skina :D Znów będzie siał postrach (może i nawet dosłownie).