Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe
Hellraiser
29-06-2007, 15:22
no i zajebioza :)
moja gieksa i grocline pojedzie z dziadami ;)
a zagłembioki coś czuje dostaną bencki ze Steauą :)
Tja, P.UEFA to będzie awans, ale w LM, to jest pewne że odpadną z takim klubem rumuńskim,.. jak to brzmi pare lat temu taki klub byśmy wyśmiali, teraz w Bukareszcie to na pewno cieszą się z losowania.
Gol z rzutu karnego Roya Makaaya z 12. maja w meczu z Energie Cottbus był jego ostatnim trafieniem w barwach Bayernu. Makaay wraca do ojczyzny do Feyenoordu Rotterdam.
Makaay, którego umowa z Bayernem obowiązywała jeszcze przez rok dziś przeszedł badania medyczne i podpisał trzyletni kontrakt z drużyną z Rotterdamu.
;[[[[[[[
Transferowa saga dotycząca Miroslava Klose dobiegła końca! Z dniem 01.07.2007 król strzelców minionych Mistrzostw Świata stanie się zawodnikiem Bayernu Monachium!
Decydujące rozmowy w sprawie transferu rozpoczęły się wczorajszego popołudnia. Działacze Werderu odrzucili pierwotną ofertę Bayernu, lecz dzisiaj przedstawiciele z Monachium (Karl-Heinz Rummenigge oraz Uli Hoeneß) postanowili ponowić swoją propozycję, oferując znacznie korzystniejsze warunki.
;]]]]]]]]
a juz sie kurde cieszylem na duet Makaay - Klose... nie bylo by na nich mocnych ;/
69-krotny reprezentant Niemiec jest już ostatnim nabytkiem Bayernu przed nadchodzącym sezonem. Wcześniej kontrakty z klubem podpisali: Luca Toni, Franck Ribery, Jose Ernesto Sosa, Ze Roberto, Marcell Jansen, Jan Schlaudraff oraz Hamit Altintop.
no nic, Toni - Klose tez daje rade, chociaz imo Makaay >>> Toni. No i w razie czego zawsze zostaje jeszcze Podolski.
Na dzis dzien z tym zespolem z Bukaresztu pewnie przegralby kazdy polski zespol ,ale mam nadzieje ze WZL da rade :)
PGEr BOt GKs bełachtów i Groclin powinny wygrac swoje mecze =p
Doom Terror
30-06-2007, 21:52
Młodzieżowe mistrzostwa świata w Piłce Nożnej , wygrywamy z Brazylią po stałym fragmencie gry :D TVP2!!
Dark Sven
30-06-2007, 23:22
Koniec świata, zapowiadany, na mistrzostwa europy w 2012 roku, rozpoczął się dzisiaj. Polska młodzieżówka wygrywa z Brazylią.
Br Noobs eahueaeheahe
Nasz kraj osiaga coraz wiecej sukcesow :)
No ładnie ładnie :)
Wygrali grajac wiekszosc meczu w 10 , mysle ze troche w tym bylo szczescie i na koncu moglbyc karny (mysle ze powinien bo Polak podlozyl noge co prawda delikatnie ale Brazylijczyk to wykorzystal upadajac),ale wyszlo skoncylo sie szczesliwie :)Brawo!
W tym samym czasie Polacy kolejny raz pokonali Bulgarie ,a trzeba przyznac ze tym razem bylo ciezko szczegolnie na koncu meczu.Brawa dla Wlazlego za ostatni blok,pwned
Świderski jak zamiatał z 2 linii ;ooo
Br Noobs eahueaeheahe
Nasz kraj osiaga coraz wiecej sukcesow :)
Też to zauważyłem nożna, ręczna, siatka, za rządów kaczek jest coraz lepiej w naszym sporcie :):):):)
Yoh Asakura
01-07-2007, 00:49
No, widzę, że mamy uzdolnioną reprezentację U20 ;) Grali ponad godzinę w osłabieniu z Brazylijczykami i wygrali 1:0, gratulacje naszym młodym orłom niewątpliwie się należą.
Eltrodes
01-07-2007, 01:27
@up
Moj starszy brat gra z orlem na piersi w u-20 i wiem ze panuje tam mila atmosfera a od tego przewaznie zaczynaja sie dobre wyniki dobry styl gry polakow brat dzwonil z godzinke po meczu i mowil ze w szatni zajebiscie sie bawili trener byl ogromnie zachwycony
Thomisson
01-07-2007, 08:03
Gratulacje przede wszystkim dla trenera, Michała Globisza, za ustawienie zespołu. Agresywna gra w środku pola, odcięcie Brazylijczyków od gry skrzydłami przyniosły nadspodziewanie świetne efekty. Taktyka była dobra,a ale "wyniszczająca". Straciliśmy już Krzysztofa Króla, ale paru ważnych zawodników, np. Adam Danch i Patryk Małecki dostali po żółtej kartce i po kolejnej nie zagrają w takim wypadku w następnym meczu. Za 3 dni gramy z USA, która gra zupełnie innym stylem, niż Brazylijczycy. Grają twardo, głównie górą, także jak my agresywnym pressingiem, dlatego musimy inaczej zagrać z nimi, wykorzystując dobrą szybkość niektórych naszych zawodników. Dobrym pomysłem byłoby wstawienie na lewą obronę zamiast pauzującego króla Artura Marciniaka, a na prawą stronę wstawić bardzo szybkiego Mariusza Sachę. W ataku do zmiany jest Patryk Małecki, który poza agresywnością niczym na boisku się nie wyróżnia
a juz sie kurde cieszylem na duet Makaay - Klose... nie bylo by na nich mocnych ;/
Rzeczywiście, dwa drewna rozklepałyby każdą obronę.
Rzeczywiście, dwa drewna rozklepałyby każdą obronę.
na Real to sam Makaay wystarczyl... ^^
i to w 10 sekund... hih :)
Doom Terror
02-07-2007, 03:03
;[[[[[[[
bardziej bym sie bal rezerwowych napastnikow Interu Adriano+Recoba/Cruz niz Makaay+Klose
Też to zauważyłem nożna, ręczna, siatka, za rządów kaczek jest coraz lepiej w naszym sporcie :):):):)
niby lepiej ale kaczki nie maja z tym nic wspolnego imo
bardziej bym sie bal rezerwowych napastnikow Interu Adriano+Recoba/Cruz niz Makaay+Klose
to sie jeszcze okaze
Adriano bez formy, Recoba nie dostaje dużo szansy, jedynie Cruz mógłby coś zwojować. Niezapominajmy, że Inter kupił Suazo :) z tego co pamiętam ;]
Czy zapomnieliście o Luce Tonim i Podolskim, że grają w Bayernie? Maakay jest bez formy więc lepszy duet byłby Toni - Klose lub tak jak w reprze Podolski - Klose.
lepszy duet byłby Toni - Klose
nie bylby, tylko jest - przypominam ze Makaay poszedl sobie do Feyenoordu. Jakos nie jestem w stanie sobie wyobrazic, zeby Wloch blyszczal w Bundeslidze, ale coz... jak Anglik dawal rade, to czemu nie Wloch? ;) Ja tam mimo wszystko jestem pelen optymizmu i uwazam, ze po transferach jakie Bayern wykonal w ostatnich tygodniach mistrzostwo wroci do Monachium. No i juz teraz mamy murowanego faworyta do wygrania Pucharu UEFA.
nie bylby, tylko jest - przypominam ze Makaay poszedl sobie do Feyenoordu.
oj zapomniałem, wybacz ;/
Francuzi i Włosi nie nadają się do Niemiec. Największym zmartwieniem Bayernu jest to, że dwie pozyskane gwiazdy to właśnie Francuz i Włoch.
Thomisson
02-07-2007, 18:53
Francuzi i Włosi nie nadają się do Niemiec.
Tak samo jak do Hiszpanii (vide Odonkor i Cannavaro)
Articuno
02-07-2007, 19:20
Francuzi i Włosi nie nadają się do Niemiec. Największym zmartwieniem Bayernu jest to, że dwie pozyskane gwiazdy to właśnie Francuz i Włoch.
a Bixente Lizarazu lub Willy Sagnol? To byli znakomicie Francuzi w Bayernie. Włosi się nie nadają, bo 90% gwiazd włoskich gra w Serie A.
Z Lizarazu taki Francuz, jak z Olisadebe Polak.
Doom Terror
02-07-2007, 21:27
Sposrod pilkarzy reprezentujacych Francje ciezko znalezc Francuza z krwi i kosci ,ktory powstal z Francuzow ;P
------------Casillas--------------
Ramos-Cannavaro-Metzelder-Chivu
Klękajcie narody przed najlepszą obroną świata.
IPchanger
03-07-2007, 22:00
nikt sie nie smieje....
ramos-cannavaro-materazzi-grosso chyba
Dark Sven
03-07-2007, 23:05
Możecie sobie gaworzyć nawet ze sto lat. Z milanem nie wygracie ; P.
Atletico: un sentimiento, una pasion inagotable
I wszystko jasne:))
Hellraiser
04-07-2007, 00:19
U.S.A. 1 - 1 Polska MŚ U-20 Kanada - LIVE RIGHT NOW!
Jakby dwie bramki Polaków, a taki wynik :P:P:P
Atletico: un sentimiento, una pasion inagotable
Y ahora, Atlético sin Torres no es ni un sentimiento, ni una pasión. http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/boots.gif
U.S.A. 1 - 1 Polska MŚ U-20 Kanada - LIVE RIGHT NOW!
Jakby dwie bramki Polaków, a taki wynik :P:P:P
Przykro, ale już 3-1 :<
Kiepsko grają i pewnie nie będzie niespodzianki jak przegramy ten mecz:(
Pieprzony Adu :/
Hellraiser
04-07-2007, 01:19
Przykro, ale już 3-1 :<
Kiepsko grają i pewnie nie będzie niespodzianki jak przegramy ten mecz:(
Pieprzony Adu :/
My gramy zajebiście, a oni mają Szetelę & Adu. - Hellraiser
Powiem Ci, że grać żle nie gramy, lecz ja wypowiem się narazie moją sentencją :P:P:P
Kurwa że aż się wyrażę, czuje spisek grubymi nićmi szyty, USA & Kanada to jednak country-mate.
Masakra 5-1, żeby teraz ochłonać i ze "skośnikami" wygrać
oczywiscie szanujemy cie
USA - Pol... no zal dupe sciska ;] Po pierwszej polowie wylaczylem, bo bylo widac ze nic dobrego w tym meczu juz sie dla Orzeukow nie stanie. Szkoda, trzeba bedzie ograc zoltych, ktorzy to ponoc sa duzo lepsi od hamburgerow ;/
O, 6-1, jak milo --"
Hehe Lecha 1-7 Legia :] Edson hattricka ustrzelil, a tak sie zarzekal, ze z eLka juz nie zagra ;]
Pogoń Szczecin, która w ubiegłym sezonie opuściła szeregi ekstraklasy, w nowym sezonie nie przystąpi do rozgrywek II ligi. Podczas dzisiejszej konferencji na stadionie przy ul. Twardowskiego potwierdzono, że rozmowy z Antonim Ptakiem zakończyły się fiaskiem. W tej sytuacji Pogoń przystąpi do rozgrywek IV ligi, o ile nie będzie problemów w PZPN. Klub powstanie na bazie Pogoni Nowej.
Pogon Szczecin
;]]
uhm, już 6-1 :/
Adu to prawdziwy talent, ale czemu eksplodował w meczu z nami :( dobra zobaczymy jak tam br? z koreańcami :<
ja jestem optymistą i czuję, że wyjdziemy z grupy :)
Thomisson
04-07-2007, 08:26
Wiecie co jest najśmieszniejsze? Brazylijczycy próbowali składnych akcji, długo je tworzyli, a Amerykanie najprostszymi sposobami, jak wrzutką, czy prostopadłym podaniem zdobywali gole ;(
Możecie sobie gaworzyć nawet ze sto lat. Z milanem nie wygracie ; P.
Za sto lat nadal na obronie beda Maldini i Costacurta?
Dark Sven
04-07-2007, 11:45
Za sto lat nadal na obronie beda Maldini i Costacurta?
Cóz, pewnie nie. Costacurta kończy kariere, i zostanie asystentem trenera, a Maldini za rok. Choć nawet gdyby grali, graliby dobrze. Ot takie żwawe dziadki (taa... 40 lat- dziadek ^^')
6-1... Wszystko wróciło do normy. Już się bałem, że jestem w jakimś równoległym świecie. Jeszcze troche i politycy zaczęliby gadać mądrze.
Ale tak na serio to szkoda. Było widać różnice klas, i nie było szanowania piłki. Próby długich podań w większości były żałosne... Już za 4 lata, już za 4 lata, polska będzie mistrzem świata!
Maldinii
06-07-2007, 00:15
Wiadomość dla Raula :
"Włoski napastnik Realu Madryt, Antonio Cassano, po tym, jak jego transfer okazał się kompletnym niewypałem, za wszelką cenę chce odejść z Santiago Bernabeu."
Wyciągnięte z :
http://sport.onet.pl/0,1248704,1566629,wiadomosc.html
http://sport.onet.pl/74327.3,1248704,1566276,wiadomosc.html
nieeeeeeeeeee!
Wiadomość dla Raula :
"Włoski napastnik Realu Madryt, Antonio Cassano, po tym, jak jego transfer okazał się kompletnym niewypałem, za wszelką cenę chce odejść z Santiago Bernabeu."
I bardzo dobrze. Niech Milan się nim martwi.
Thomisson
06-07-2007, 09:05
http://sport.onet.pl/74327.3,1248704,1566276,wiadomosc.html http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif
nieeeeeeeeeee!
" Więcej w "Fakcie" " - to wszystko wyjaśnia
Yoh Asakura
06-07-2007, 10:39
No to Arsene Wenger znalazł zastępce Henry'ego. Ciekawe jak nasz nowy Eduardo da Silva grający z numerem 9 spisze się w lidze angielskiej.
A jeśli Le Boss kupi jeszcze Sagnę, dobrego skrzydłowego żeby Rosicky mógł grać z Fabregasem na środku i jeszcze środkowego obrońce który mógłby wygryźć z pierwszego składu Toure albo Gallasa, to nie będzie na nas mocnych. Nasze młodziki nabrały w sezonie 06/07 doświadczenia i teraz pokażą na co naprawdę ich stać.
" Więcej w "Fakcie" " - to wszystko wyjaśnia
czyli myślisz, że to ściema?
Informacje są potwierdzone oficjalnie przez Artura Boruca, więc dlaczego miałaby być to ściema?
@Down
O_o ;-D
Thomisson
06-07-2007, 16:04
czyli myślisz, że to ściema?
Dzisiejszy "Przegląd Sportowy":
Artur Boruc o informacji o zainteresowaniu Barcelony:
- Odebrałem dziś rano parę telefonów z Polski w tej sprawie. Ja do Barcy? Nikt ze mną na ten nie rozmawiał.
xxx_Flip
06-07-2007, 17:45
A co powiecie o Reprezentacji Polski w siatkówce bo jak dla mnie chociarz oni pokazują na co Polskie stać bo piłka nożna polska jest do bani!!
Yoh Asakura
08-07-2007, 09:15
No to Polacy zagrają w 1/8 finału z reprezentacją Argentyny. Obawiam się, że nasza przygoda z tym turniejem zakończy się na tym meczu...
Kubica znowu 4, swietnie bronil sie przed Massa klasa napewno mu dorownuje
Mazur199
08-07-2007, 17:54
gdyby nie to że hamilton jeździ w mc larenie to kubica byłby 3, gdyby taki hamilton jeździł w bmw to zajmowałby ok. 7-10 miejsca bo jest bardzo słabym kierowcą, a kubica w takim wozie pokazałby dopiero 100% swoich możliwości
rosolzkory
08-07-2007, 18:03
Gdyby Kubica jeździł w Ferrari to by zajmował 1-2 miejsce oto dowód:
Wygrał z Massa a Ferrari to najszybsze samochody. Tydzien temu bodajże wygrał i to grubo z Alnoso
@up prawdopodobnie, bo zauważ, że niedawno bolid psuł się TYLKO kubicy, Heidfeldowi nie, więc podejrzewam, że montowali mu różne nowe części, żeby je przetestować, lub cos w tym stylu. Możliwe, że kupi go jakiś inny zespół, gdy on odejdzie z bmw sauber.
Wstyd i zenada, to nasza Legia Warszawa! Legia, Legia, CWKS --" Juz pominmy sam fakt totalnej kompromitacji na arenie miedzynarodowej i prawdopodobnie dyskwalifikacji z pucharow na rok (albo i dwa). Popatrzmy sobie na ustawienie legionistow:
Mucha - Wawrzyniak (wtf?), Astiz, Choto, Bronowicki - Smolinski, Roger (kur*a mac Roger na srodku :ss), Vukovic, Radovic - Grzelak, Korzym
No brawo... Rogera przesunac do srodka i w jego miejsce dac Smolinskiego, tak samo zamiast Edsona (czy chociazby Kielbowicza) wpuscic Wawrzyniaka... czyzby Urban sie totalnie naprul przed ustalaniem skladu na ten mecz?
Adrian.23
08-07-2007, 20:50
Wstyd mi za tych debili, co nazywaja sie kibicami Legii. I co im po tym, ze zdemolowali stadion? Legia pewnie na pare lat zostanie wykluczona z pucharow, straci miliony zlotych, i stanie sie zwyklym ligowym sredniakiem z cienkim skladem. Teraz wszyscy prawdziwi polscy kibice w Europie beda zwyklymi chuliganami, ktorzy nie potrafia sie dobrze bawic na meczu.
A Roger Federer [1] po raz piaty z rzedu wygral Wimbledon, pokonujac w finale Rafaela Nadala [2] 7:6, 4:6, 7:6, 2:6, 6:2. Szkoda, ze Hiszpanowi zabraklo nerwow na koncowke, bo przez cztery sety poczynal sobie naprawde rewelacyjnie.
Hellraiser
08-07-2007, 23:15
Gdyby Kubica jeździł w Ferrari to by zajmował 1-2 miejsce
Moge się z tym zgodzić, ponieważ jest to potwierdzone że taka szanująca się firma od kilku dzięsięciu lat na torach FIA, jest prawie zawsze nie do pokonania, a jeśli, to jest zawsze na topie.
A Roger Federer [1] po raz piaty z rzedu wygral Wimbledon, pokonujac w finale Rafaela Nadala [2] 7:6, 4:6, 7:6, 2:6, 6:2.
Teraz każdy ważniejszy turniej tenisowy, jest tylko fajny do półfinałów. :(
Wstyd i zenada, to nasza Legia Warszawa! Legia, Legia, CWKS
Nie dość, że do pierwszej połowy 2-0 w plecy, to jeszcze taka zjebana "akcja"
A czego sie mozna bylo spodziewac po "kibicach" Legii...
Jedna prośba, bez uogólniania. Z powodów osobistych na Litwę nie pojechałem. I dobrze. Takiego zachowania nie da się usprawiedliwić. Na połowie takich "wyjazdów" (czyli takich co jadą wszyscy) połowa jest nawalona/zjarana. I potem takie akcje wychodzą. Szkoda mi tylko ultrasów, gdzie jedna dziewczyna z NS po prostu się rozpłakała. Oni robią wszystko by takich akcji nie było i by poprawić wizerunek, a kilkuset debili umie wszystko rozpieprzyć. Klubu nie zmienię i tak.
Co do samego meczu. Urban chyba coś źle ustawił. Roger jako rozgrywający? Nie za bardzo mu wyszło. Wawrzyniak porażka, Astiz na mały plus tak jak i Rado, który miał kilka zrywów prawą stroną. Szkoda, że Grosickiego nie wpuścił.
Edit:
Po obejrzeniu powtórki: Astiz dał dupy na całej linii. Dwie bramki jego :|
Teraz każdy ważniejszy turniej tenisowy, jest tylko fajny do półfinałów. :(
Nie no, dlaczego? Tegoroczny Wimbledon byl jednym z lepszych, jakie mialem okazje ogladac. Objawienie turnieju Novak Djokovic w polfinale (na 'rozkladzie' m.in. Hewitt i Baghdatis - bylby final, gdyby nie kontuzja), sensacyjny Richard Gasquet w drugim polfinale (tu szwankowal serwis; po 22 asach z A-Rodem, przeciwko Federerowi mial moze z 5). Piec setow w finale to tez co najmniej o dwa wiecej niz mozna by sie spodziewac.
Poza tym, nadchodzi czas kortow twardych - i tam Nadal na 95% nie ugra niczego sensownego, a i Fedex bedzie musial sie ugiac przed moca amerykanskich serwerow. Na US Open bedzie - mam nadzieje - ciekawie. I z A-Rodem w finale...
Grzechu111
09-07-2007, 10:22
Robert Kubica był 4w Grand Prix Angli :]
Robert bronił sie od F.Massa (Bra) aby go nie wyprzedzil
Jestem zniego dumny
B)B)B)B)B)
Ghost Nieudany
09-07-2007, 11:13
gdyby taki hamilton jeździł w bmw to zajmowałby ok. 7-10 miejsca bo jest bardzo słabym kierowcą
I dlatego wygrywał z wybitnym kierowcą, jakim jest Alonso w wózku z tej samej stajni i kierowcami Ferrari w znacznie lepszych wózkach?
Kubica to dobry kierowca, poradził sobie z Massą, ale niektórzy są chyba ślepi i nie są w stanie dojrzeć, że kierowca z Krakowa jest jeszcze zbyt młody i za mało doświadczony, ponadto jest kierowcą taktycznym.
@Legia
Powtórzę to, co powiedziałem w prywatnej rozmowie z hoomem - na taką hołotę nadaje się już chyba tylko broń palna.
Ktoś się interesuje tutaj ligą portugalską? Jeśli tak, to mógłby ten ktoś ocenić mi zawodnika Pepe, bo szczerze to go chyba nigdy w akcji nie widziałem.
Thomisson
10-07-2007, 20:57
Ktoś się interesuje tutaj ligą portugalską? Jeśli tak, to mógłby ten ktoś ocenić mi zawodnika Pepe, bo szczerze to go chyba nigdy w akcji nie widziałem.
Najlepszy obrońca ligi portugalskiej, pseudonim "nożyczki", dlatego, że jest mistrzem w przecinaniu akcji.
Może i nienawidzę Legii , ale żal patrzeć ,że cały klub musi ponosić karę przez takich debili.Według mnie takich "kibiców" powinni karać indywidualnie i bardzo surowo , po pewnym czasie połowa by siedziała a druga połowa by zrozumiała , że takie coś jest bez sensu(Czyli jeżdżenie na mecze tylko po to ,aby się po***dalać i coś roz***ć.
Brazylia ( 2 - 3 ) Bułgaria ! ;ooo ;-Dddd !!!!!!!!!! Brawo Bułgarzy !!!! :D :)
Lux19R20teR
11-07-2007, 23:44
3:2 dla nas, walka do samego końca.
w niektórych momentach nie umiałem patrzeć na grę Polaków, lecz sie udało ;s
1 set rOx = 38:36 ^^wynik jak w ręcznej hehe
o yeeee ;d
Polskaaaaaaaaaa bialoooo czerwoniii ;-))))
Piękny mecz! :) Ahh te emocje :D Grzesiek Szymanski pokazał swoją klase. To był jego dzień :D Cieszylem sie jak dziecko ;-D Przelamali sie po tym kryzysie z 2 i czesci 3 seta :P
pzdr :d
Dark Sven
11-07-2007, 23:54
Brawo Bułgaria! Brawo Polska!
Na mecz Polski nawet nie patrzyłem. Nie dało sie. Te zepsute zagrywki... ahh. Ale mimo wszyskto wygraliśmy. A co do pierwszego seta. Miałem nadzieje na 50+ albo chociaz na 40+ ; >
Kup.Se.Musk
11-07-2007, 23:54
3:2 choć nie powiem ,że sędziowie "sprawiedliwie" sędziowali...
Co do gry Polaków.To wejście Szymańskiego i Gruchy wniosło to "coś" do drużyny ,bo te 1 i 2 set nie było tej dynamiki i woli walki ze strony Polaków.
Może i nienawidzę Legii , ale żal patrzeć ,że cały klub musi ponosić karę przez takich debili.Według mnie takich "kibiców" powinni karać indywidualnie i bardzo surowo , po pewnym czasie połowa by siedziała a druga połowa by zrozumiała , że takie coś jest bez sensu(Czyli jeżdżenie na mecze tylko po to ,aby się po***dalać i coś roz***ć.
Zachowania nie popieram, ale tym bardziej nie popieram konfidenctwa jednego kibica na drugiego.
Dudek w Realu Madryt!
http://www.marca.com/edicion/marca/futbol/1a_division/real_madrid/es/desarrollo/1015684.html
Dark Sven
12-07-2007, 11:09
Dudek w Realu Madryt!
http://www.marca.com/edicion/marca/futbol/1a_division/real_madrid/es/desarrollo/1015684.html
Nie wiem co tam jest napisane, ale mam nadzieje, że tam w Madrycie macie wygodne ławy.
Dudek w Realu Madryt!
http://www.marca.com/edicion/marca/futbol/1a_division/real_madrid/es/desarrollo/1015684.html http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif
No to tera będzie miał kto podawać bidony i ręczniki Leo Franco I Abbiatiemu:P
Ancient900
12-07-2007, 15:17
Dudek w Realu Madryt!
Yyy mam nadzieję że 'Marca' nie jest takim 'odpowiednikiem faktu' w Hiszpanii:p Jeśli nie, to tylko pogratulować Jurkowi że u schyłku kariery trafił do jednego z lepszych klubów świata ;d
Lux19R20teR
12-07-2007, 19:53
transfer dudka do realu nie jest jeszcze przesadzony, lecz raczej do niego dojdzie. przynajmniej tak pisze na oficjalnej stronie bylego bramkarza reprezentacji Polski, dokladne info pojawi sie na jego stronie w ciagu paru dni
MŚ do lat 20
32 minuta, jak narazie ARGENTYNA : POLSKA 0 : 1
@edit
40 minuta 1 : 1
@edit
Przegrywamy 2 : 1
@edit
No i koniec, 3 : 1 ARG : POL
Szkoda, ale trudno, byli lepsi, było to widać w całym meczu.
Dobrze jest (-;
W drugiej połowie ich pojedziemy (-;
Edit:
No, jednak nie wyszło. Na Argentynę trochę za mało...
Mazur199
13-07-2007, 09:31
polacy od początku byli ewidentnie słabsi,zero gry środkiem, argentyna jechała nas jak chciała, przechwytywali dużo piłek w srodku boiska i spokojnie rozgrywali sobie atak pozycjny, bramki dla polaków nie powinno być bo był spalony jak chu*, dobrze że liniowy był ślepy ;d
Lux19R20teR
13-07-2007, 09:53
Polacy w tym meczu szans nie mieli, lecz naprawde podobalo mi sie to spotkanie, gdyby janczyk w 5 minucie uderzyl troche mocniej to moze byloby inaczej, lecz faworyt wygral ;/ ale + jest, ze argentyna stracila pierwszego gola w turnieju. napewno malo kto myslal, ze po 1 polowie bedzie 1:1, a moglo bys 2:1 dla nas.
dzisiaj Polska - USA, jaki wynik obstawiacie ?
Ja 3:1 dla nas
Dark Sven
13-07-2007, 10:01
Cóż, tak. Polacy byli słabsi technicznie i szybkościowo i było to widać gołym okiem. Mecz mi się podobał. Obie drużyny grały dość ładnie. Nie spodobało mi się zachowanie Jańczyka. Nie potrzebnie kopnął Argentyńczyka, a z ust jego szło wyczytać iz do sędziego krzyknął coś w stylu "Chuj kurwa!"
I tak po tym meczu zacząłem się zastanawiać. Co odpowiada, za stworzenie dobrej drużyny tzn. reprezentacji narodowej czy klubu piłkarskiego. Czy to jakaś głupia mentalność, że polacy nie chcą dojść dalej (nieświadomie), słabi trenerzy lub/i ich częste zmiany, brak stadnionów, czy też dobrych równych stadionów, czy po prostu jakiś tok ewolucji, który sprawił, że Słowianie nie są tak sprawni. Co jest innego w Argentyńczykach, Brazylijczykach, Włochach, Niemcach, Anglikach, Francuzach, czego nie mają polacy. Przecież polacy nie mogą być tak słabi. Myśle, że większość złego, to złe wyszkolenie techniczne w lll lidze europy, tzn w polskich klubach, oraz brak dobrych muraw, o czym mówił Leo Beenhaker. Myśle, że jest to może też słaba dyscyplina. Jak to się stało iż polacy kiedyś mogli?
Mazur199
13-07-2007, 12:19
a kto wymiata w siate,ręczną i w F1?
Gdyby Kubica dopadł Ferrari czy McLarena to byście zobaczyli co potrafi.
W siate podejrzewam że znowu się wymęcza jak z Francją chociaż dzisiaj to USA są słabi fizycznie po meczu z Francją :>
spider-bialystok
13-07-2007, 12:26
Polska przy Argentynie praktycznie nie istniala. Fakt, mielismy 2 klarowne sytuacje, ale kazdy widzial, o ile lat swietlnych druzyna argentynska przewyzsza nasza. Na gre Argentynczykow az milo bylo patrzec, finezja, polot i piekna gra zespolowa.
Ancient900
13-07-2007, 14:37
Cieszy mnie to że w każdym meczu strzelaliśmy bramkę, i to jako pierwsi... Martwi natomiast gra chłopaków po strzelonym golu ;x
Dzisiaj pojedziemy Amerykańców 3-1 ;d
To za piłkarzy :D
Na tle innych zespołów i tak wypadamy beznadziejnie, to cud że tak daleko zaszliśmy :D Ale mimo to, paru chłopaków się wypromuje.
Chłopaki pokazali, że mają charakter. Przez cały turniej grali agresywnie.
Tylko te wymiany słowne z sędziami były niepotrzebne.
kto wie kto wygral w copa america brazylia czy argentyna ???
jak ktos wie to nich pisze (kto strzelil, kiedy) //thx...
kto wie kto wygral w copa america brazylia czy argentyna ???
jak ktos wie to nich pisze (kto strzelil, kiedy) //thx...
Dzis w nocy final. =)
Brazylia ( 3 - 1 ) Rosja
Może mi powiedzieć ktoś kto z tamtej grupy wychodzi ? Rosja i Brazylia ? ;-p
Niedługo Polska - USA :)
@Down
To są zawodowcy. Spokojnie, na 100% się nie podstawią... A jak już przegrają to napewno po walce. :)
Kup.Se.Musk
13-07-2007, 20:09
3:1 dla Brazyli. Grali z Rosją. Teraz tak podejrzewam, że Polska specjalnie przegra mecz z USA, aby nie natrafić na Brazylię.
Kup.Se.Musk
13-07-2007, 23:08
3:0 dla Polaków. Jednak myliłem się ;]
Czyli jutro pozbawiamy Brazylijczykow fianalu ? ;-D
Kup.Se.Musk
14-07-2007, 23:17
Dziękujemy Panu Winiarskiemu za bardzo dobre,mocne zagrywki.
@up
Mam nadzieje, że nie uważasz, że przez niego przegraliśmy mecz? Patrz ile Brazylia spier*****a zagrywek. -.-
Hmm , jutro o brąz z USA... trudno. Nie zawsze się wygrywa.:(
Dark Sven
14-07-2007, 23:37
Może za rok. Jak to mówią- do trzech razy sztuka. Chociaz moze byc tak, ze za rok 3:2, a za 2 lata bedzie możliwośc wygrania.
Jak z Argentyną- nie zdziwiło mnie to, choć szkoda.
Kup.Se.Musk
15-07-2007, 00:40
@up
Mam nadzieje, że nie uważasz, że przez niego przegraliśmy mecz? Patrz ile Brazylia spier*****a zagrywek. -.-
Hmm , jutro o brąz z USA... trudno. Nie zawsze się wygrywa.:(
Tego nie napisałem, ale widząc każdą zagrywkę lecącą w aut, lub w siatkę to krew mnie zalewała. Tak trudno mu było zagrać piłke szybującą, lub balonika?
Lux19R20teR
15-07-2007, 02:26
A ja chciałbym podziękować Polakom za wspaniały blok. mam nadzieje, że będzie go więcej w dzisiejszym meczu o 3 miejsce.
Jak myślicie, Giba sie giba na prawo czy lewo ?
Jak myślicie, Giba sie giba na prawo czy lewo ?
Na prawo. Nagibal nam wczoraj 26 pkt, wiec dobrze mu to idzie. =)
I ja tez dziekuje polskim zawodnikom, bo dzieki nim wszedl mi kuponik. =] Mam nadzieje, ze dzis powtorza wynik z meczu z USA.
Mazur199
15-07-2007, 14:37
0 gry blokiem, brazole za kazdym razem gubili nasz blok i okładali nas petardami, błędy w serwach popełniali zarówno pl i br,imho świderski powinien już po 1 secie zejść a za niego wstawić gruszke czy szymańskiego.
Szkoda chłopaków... IV miejsce /-; W tym meczu Amerykanie imho byli lepsi. Niestety.
czemu szkoda IV miejsce bardzo dobre. YEAH POLSKA trzymajcie tak, a teraz widze, że ruscy cisną br.
Thomisson
16-07-2007, 08:18
A tu Brazylia spuściła wpierdol Argentynie w finale Copa America, mimo, iż Argentyna była w najsilniejszym składzie, a Brazylia bez m.in Kaki i R10.
Baptista + Robinho > Messi + Milito
michalrzodi
17-07-2007, 19:07
Jeśli jest ktoś z Lublina to hcciałbym sie dowiedziec co sądzi o awansie motoru do 2 ligi?
Baptista + Robinho > Messi + Milito
Raul, ale to i tak nie zmienia faktu że:
Barcelona >Real
Atletico >Real
W tym sezonie nastąpi wreszcie długo wyczekiwana harmonia w Primera Division:)
W siatkę coś chłopakom nie wyszło z Amerykańcami, tak samo z Argentyną w U-20 w nogę. 1-0 a tu przed przerwą bum, brama, a potem jeszcze następne dwie ; //
Emcess.
Ancient900
17-07-2007, 23:38
Jeśli jest ktoś z Lublina to hcciałbym sie dowiedziec co sądzi o awansie motoru do 2 ligi?
To że mają problemy ze stadionem i prawdopodobnie będą grać u nas kilka spotkań (czyt. we Wrocławiu) :)
pozdro
Thomisson
18-07-2007, 07:44
Raul, ale to i tak nie zmienia faktu że:
Barcelona >Real
Atletico >Real
W tym sezonie nastąpi wreszcie długo wyczekiwana harmonia w Primera Division:)
Co do Barcy jest to całkiem możliwe, to z Atletico jest dużą przesadą, brakuje im porządnego rozgrywającego. Choć, jeżeli zakupią Riquelme, to może uda im się powalczyć o Ligę Mistrzów.
Down:
Chodziło mi o awans do niej, a nie o zwycięstwo w niej.
Yoh Asakura
18-07-2007, 09:50
@UP:
Bez Torresa będzie im ciężko. A tu jeszcze Aguero może uciec do większego klubu. Co i tak nie zmienia faktu, że następna LM będzie historyczna, bo Arsenal zwycięży w niej po raz pierwszy ;)
Co do Barcy jest to całkiem możliwe, to z Atletico jest dużą przesadą, brakuje im porządnego rozgrywającego. Choć, jeżeli zakupią Riquelme, to może uda im się powalczyć o Ligę Mistrzów.
Atletico może zapomnieć o LM bo ta będzie należeć do Kanonierów. Nasi młodzi zawodnicy nabrali potrzebnego doświadczenia i teraz pokażą na co nas stać. Wenger kupił już napastnika, zresztą Bendtner bodajże wrócił z wypożyczenia więc na napadzie mamy Robina, Adebayora, Eduardo i Bendtnera. Do tego dochodzi jeszcze Sagna i trzeba będzie już tylko kupić kogoś na lewe skrzydło żeby Rosicky mógł grać z Fabregasem w środku i nie ma na nas mocnych.
@Down:
Wybacz, nie zagłębiałem się nigdy w historię tego klubu.
Athletico może zapomnieć o LM bo ta będzie należeć do Kanonierów. Nasi młodzi zawodnicy nabrali potrzebnego doświadczenia i teraz pokażą na co nas stać. Wenger kupił już napastnika, zresztą Bendtner bodajże wrócił z wypożyczenia więc na napadzie mamy Robina, Adebayora, Eduardo i Bendtnera. Do tego dochodzi jeszcze Sagna i trzeba będzie już tylko kupić kogoś na lewe skrzydło żeby Rosicky mógł grać z Fabregasem w środku i nie ma na nas mocnych.
Yoh wybacz ale jest różnica między Atletico,a Athletico, a jeśli o tym nie wiedziałeś to poczytaj sobie.
Przykro mi, nie mogę zrozumieć, jak można twierdzić, że Barcelona jest lepsza od Realu Madryt, skoro to ci drudzy zdobyli mistrzostwo. Pamiętam czasy Ronaldo, Figo, Zidane'a, Raula, Beckhama i Carlosa. Też wszyscy się podniecali, że są nie do pokonania. Jak się skończyło każdy wie. Dlatego radziłbym tak od razu nie stawiać wszystkiego na Barcę.
Hellraiser
18-07-2007, 21:43
@Up.
Zgadzam się z przedmówcą, lecz dajmy spokój szpanierom, bo od paru dni mam takiego jednego w domu.
A przejdżmy do rzeczy bardzo fajnych, czyli inauguracja europejskich pucharów dla polskich ekip, czyli jutro P.UEFA, i podbój Kaukazu?, już nie wspomne o innym meczu który jest trochę póżniej chwil kilka w LM. :)
Dark Sven
19-07-2007, 12:45
Były bramkarz Arsenalu, Graham Stack znalazł sposób na stadionowych chuliganów ; >
http://sport.onet.pl/0,1248707,1574468,wiadomosc.html
http://pl.youtube.com/watch?v=1JRACqZsVZc&NR=1
Hellraiser
19-07-2007, 18:41
Były bramkarz Arsenalu, Graham Stack znalazł sposób na stadionowych chuliganów ; >
http://sport.onet.pl/0,1248707,1574468,wiadomosc.html
http://pl.youtube.com/watch?v=1JRACqZsVZc&NR=1
No, nawet, nawet z typa.
@UEFA Cup.
MKT-Araz Imişli 0-0 Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
O materdej!, narazie topornie im idzie, ale tam jest niby 38 stopni Celcjusza, no teraz już mniej, ale jednak sądze że zapierdolą chociaż jedną gałe w siatke, tego janka w bramce MTK, nie ubliżając nikomu.
Btw, o Ivanowskiego ubiegało się Monaco, to mnie pytał Eternal o szaring!
Jutro o 13 prezentacja Dudka. Dzisiaj o 21:40 przylatuje do Madrytu. http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/boots.gif
Ancient900
19-07-2007, 19:48
MKT-Araz Imişli 0-0 Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
O materdej!, narazie topornie im idzie, ale tam jest niby 38 stopni Celcjusza, no teraz już mniej, ale jednak sądze że zapierdolą chociaż jedną gałe w siatke, tego janka w bramce MTK, nie ubliżając nikomu.
Btw, o Ivanowskiego ubiegało się Monaco, to mnie pytał Eternal o szaring!
Niestety;<
A ten Ivanovski to chyba nie ten sam o którego ubiegało się Monaco...
żeby nie było to 0:0 się skończyło, teraz miejmy nadzięje że Bełchatiowanie zagrają lepiej :d
Dark Sven
19-07-2007, 19:49
Jutro o 13 prezentacja Dudka. Dzisiaj o 21:40 przylatuje do Madrytu. http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/boots.gif
Ta... *Proszę państwa, Dudek wychodzi na murawę, wita się z publiką i zajmuje miejsce na ławie. Co za wspaniałe powitanie.*
Mam nadzieję, że mu się tam będzie dobrze sie... grało i, że trafi do pierwszego składu.
Hellraiser
19-07-2007, 21:52
Niestety;<
A ten Ivanovski to chyba nie ten sam o którego ubiegało się Monaco...
żeby nie było to 0:0 się skończyło, teraz miejmy nadzięje że Bełchatiowanie zagrają lepiej :d
Tja, dokładnie ja pierwszy raz w życiu widziałem że profesjonalny piłkarz tak zjebał główkę, a tak poza tym stawiam że PGE wygra 2-0 :P, bo dziś musi coś wpaść chociaż dwie :P
*EDIT*
No, Bełchatów to jednak ciśnie janków, to odwrotność Groklinu jak dla mnie, tylko że bez bramek :P
Licze że jednak wpadną jeszcze,..
Przypomne że narazie w zakończonych meczach P.UEFA, to tylko w meczu z Grocklinem nie padła bramka lol ;s
Ancient900
19-07-2007, 23:33
2:0!!
Pietrasiak supersnajper :D
Teraz dotrzymać chłopaki do konca i awansik:>
Yoh wybacz ale jest różnica między Atletico,a Athletico, a jeśli o tym nie wiedziałeś to poczytaj sobie.
Co to jest Athletico, bo pierwsze slysze?
D Vampire Hunter
20-07-2007, 09:34
wczoraj polacy w barazach wywalczyli udzial w wielkim finale DMŚ na zuzulu heushue ;))
Hellraiser
21-07-2007, 17:20
No panowie!,
Hamilton miał wypadek, i jest w szpitalu, więc nie wiem czy jutro wystartuje w Norymberdze na GP Europy.
Jest to szansa jakby dla ekipy gospodarza, i jego kierowców Naszego Roberta, i Nicka Heidfelda.
Doom Terror
22-07-2007, 07:32
@UP:
Bez Torresa będzie im ciężko. A tu jeszcze Aguero może uciec do większego klubu. Co i tak nie zmienia faktu, że następna LM będzie historyczna, bo Arsenal zwycięży w niej po raz pierwszy ;)
Atletico może zapomnieć o LM bo ta będzie należeć do Kanonierów. Nasi młodzi zawodnicy nabrali potrzebnego doświadczenia i teraz pokażą na co nas stać. Wenger kupił już napastnika, zresztą Bendtner bodajże wrócił z wypożyczenia więc na napadzie mamy Robina, Adebayora, Eduardo i Bendtnera. Do tego dochodzi jeszcze Sagna i trzeba będzie już tylko kupić kogoś na lewe skrzydło żeby Rosicky mógł grać z Fabregasem w środku i nie ma na nas mocnych.
jest wielu faworytow,ale napewno nie jest nim Arsenal ;] Moim zdaniem walka sie potoczy miedzy Hiszpanskimi zespolami a Wloskimi o lige mistrzow.
D Vampire Hunter
22-07-2007, 22:42
POLACY MISTRZAMI SWIATA NA ZUZZLUUU!!!!
POLONIA BYDGOSZCZ rozgromila Unie tarnow 51:40 LUDZIEE HAHHA PODNIETA :D
Zaglebie Lubin 1 : 0 PGE BOT GKS Belchatow
Zaglebie z superpucharem ekstraklasy . gratuluję :)
Articuno
22-07-2007, 23:08
POLACY MISTRZAMI SWIATA NA ZUZZLUUU!!!!
POLONIA BYDGOSZCZ rozgromila Unie tarnow 51:40 LUDZIEE HAHHA PODNIETA :D
z własnym torem to se możecieB) zresztą my też se możemy, tak jak i kochana repra Polski. To było do przewidzenia, że wygramy.
Yoh Asakura
23-07-2007, 10:11
jest wielu faworytow,ale napewno nie jest nim Arsenal ;] Moim zdaniem walka sie potoczy miedzy Hiszpanskimi zespolami a Wloskimi o lige mistrzow.
Człowieku, w poprzednim sezonie nasze młode talenty się rozwinęły i nabrały doświadczenia. A teraz mamy jeszcze Sagnę, Eduardo da Silvę i Di Marię (który z tego co wiem idzie na wypożyczenie). Okazji do strzelenia gola nigdy nam nie brakowało, pomimo tego, że Arsenal to tak młody zespół, stwarzał genialne okazje. Nasi zawodnicy nie potrafili ich jedynie wykończyć, bo jak wiadomo duet Baptista-Aladiere nie jest szczytem marzeń...
Więc teraz, gdy mamy w pełni wypoczęty i bardziej doświadczony skład, jesteśmy w stanie rozdeptać każdego kto stanie nam na drodze.
Dark Sven
23-07-2007, 10:44
Więc teraz, gdy mamy w pełni wypoczęty i bardziej doświadczony skład, jesteśmy w stanie rozdeptać każdego kto stanie nam na drodze.
No... pośmialy my się, pożartowaly. A teraz na poważnie.
Robert Kubica miał szanse na podium jednak Heidfeld zatakował naszego od tyłu, Kubica wylecial z toru i skonczył na 7 pozycji.
Borrusia Drotmund vs AS Roma
4 0
Tego bym się nie spodziewał.
Articuno
23-07-2007, 10:47
Borrusia Drotmund vs AS Roma
4 0
Tego bym się nie spodziewał.
szkoda, że to tylko sparing :(
Doom Terror
23-07-2007, 10:59
Człowieku, w poprzednim sezonie nasze młode talenty się rozwinęły i nabrały doświadczenia. A teraz mamy jeszcze Sagnę, Eduardo da Silvę i Di Marię (który z tego co wiem idzie na wypożyczenie). Okazji do strzelenia gola nigdy nam nie brakowało, pomimo tego, że Arsenal to tak młody zespół, stwarzał genialne okazje. Nasi zawodnicy nie potrafili ich jedynie wykończyć, bo jak wiadomo duet Baptista-Aladiere nie jest szczytem marzeń...
w to ze macie bardzo untalentowan i mocny zespol to nie watpie,ale Arsenal bedzie naprawde mocny za 2-3 sezony,teraz im jeszcze brakuje do takich ekip jak chociazby Milan,Barca czy Real i nie mowie tego bo jestem fanem jedno z tych klubow,poprostu stwierdzam fakty.Odnosnie doswiadczenia to oczywiste ze po sezonie zawodnicy sa bardziej doswiadczeni niz przed :p. Ja zakladam ze Arsenal nie wygra Ligi Mistrzow.To ze kazdy kazdego moze pokonac to wiadomo od dawien dawna,jednakze slowa ze Arsenal moze rozdeptac kazdego kto stanie Arsenalowi na drodze.Nie ma co dalej wymieniac pogladow na temat Kanonierow,liga mistrzow dopiero pokaze kto mial z nas racje.Za czarnego konia tej edycji LM bede uwazal Inter Mediolan, zas faworytami beda: Milan,Barca,Real oraz Chelsea.
Yoh Asakura
23-07-2007, 11:47
Do wszystkich wątpiących w Arsenal:
Możecie się śmiać, nikt wam nie broni. Ale ten się śmieje, kto się śmieje ostatni. Sezon 07/08 będzie nasz.
Thomisson
23-07-2007, 13:36
Będzie wasz, jak MU sie z niego wycofa. No, ale cóż, nadzieja umiera ostatnia.
Do wszystkich wątpiących w Arsenal:
Możecie się śmiać, nikt wam nie broni. Ale ten się śmieje, kto się śmieje ostatni. Sezon 07/08 będzie nasz.
rotfl, przeciez Arsenal = Henry. Henry'ego nie ma, Arsenal nie wyzej niz 4 miejsce w Premier League. Oprzytomniej, ten sklad jaki Arsenal ma teraz na wiecej na pewno nie pozwoli. A jesli powaznie twierdzisz ze londynczycy wygraja LM to powiedz mi co cpales i podziel sie.
Yoh Asakura
24-07-2007, 00:59
rotfl, przeciez Arsenal = Henry. Henry'ego nie ma, Arsenal nie wyzej niz 4 miejsce w Premier League. Oprzytomniej, ten sklad jaki Arsenal ma teraz na wiecej na pewno nie pozwoli. A jesli powaznie twierdzisz ze londynczycy wygraja LM to powiedz mi co cpales i podziel sie.
Henry to nie Arsenal. Graliśmy większą część sezonu bez niego i b. dobrze sobie radziliśmy. Brakowało nam jedynie klasowego napastnika, bo Baptista nie potrafił trafić do bramki z 6 m. A w tym sezonie mamy wypoczętego Vana Persiego, Adebayora i nowego Eduardo. Więc o atak się nie martwie. A pomoc ? Najlepszy rozgrywający - Fabregas + Gilberto i środek mamy świetny. Skrzydła ? Rosicky + Walcott/Hleb. Taki skład ma b. dużą szansę na sukcesy, więc nie mów głupot, że jeden człowiek który już się wypalił tworzy klub.
z tych zawodnikow ktorych wymieniles cenie sobie tylko Rosicky'ego, reszta imo nie ma potencjalu, zeby walczyc o trofea (Walcott/Hleb? No bez zartow, prosze...), no moze jeszcze Fabregas, ale na ManUtd (Ronaldo, Rooney, Giggs, Ferdinand), Chelsea (Cole, Terry, Lampard, Ballack, Drogba) czy nawet Liverpool (Gerrard, Torres, Alonso, nawet ten nieszczesny Crouch) to zdecydowanie za malo. Nie przecze, mlodziez Arsenal ma kapitalna, i za rok, moze dwa, kto wie, nie zdziwilbym sie jakby zaczeli dzielic i rzadzic. Ale na pewno nie w tym sezonie. Oczywiscie IMHO.
Doom Terror
24-07-2007, 08:38
Najlepszy rozgrywający - Fabregas
Najlepszy,ale chyba w Arsenalu,najlepszy na swiecie jest Pirlo,drugi wg. mnie jest Xavi. Yoh,milo by bylo abys przejawial chociaz cien obiektywizmu,na ten moment Arsenal nawet nie jest najlepszy w Anglii nie wspominajac o Europie.Schodzac z Arsenalu,sadze ze ten sezon ligi mistrzow bedzie najciekawszy od wielu lat,gdyz sa kluby,ktore maja cos do udowodnienia.Real - ze nie przez przypadek jest mistrzem Hiszpanii,Barcelona - ktora zawalila poprzedni sezon,Milan - srednia postawa w Serie A oraz zwyciestwo LM,Inter- dominator Serie A,zenujaca postawa w LM.Mozna tak wymieniac dlugo np.L'pool.Chelsea,ManU.
Thomisson
24-07-2007, 08:54
Wenger niszczy Rosicky'ego, ustawiając go na skrzydle, a przecież tak szybko i dokładnie rozgrywający zawodnik mógłby siać popłoch celnymi, prostopadłymi podaniami.
Yoh Asakura
24-07-2007, 09:39
@Hoomik:
W poprzednim sezonie nasza kadra była mocno ograniczona przez kontuzje, nie było Henry'ego. A pomimo tego w Carling Cup, grając samymi dzieciakami jako pierwsi strzeliliśmy gola Chelsea. Wyniki z 'wielkimi' drużynami w lidze mówią same za siebie. Większość to zwycięstwa i remisy, choć porażka Liverpoolem naprawdę bolało. My nie potrzebujemy spektakularnych transferów jak np. Liverpool który sprowadził Babela i Torresa. Wenger znajdzie taki sam talent tylko, że o połowę tańszy i młodszy... Zrozum, że u nas nie grają nazwiska. Możesz śmiać się z Hleba i Walcotta, ale to naprawdę świetni zawodnicy którzy pokażą co potrafią.
@Doom Terror:
Fabregas w wieku 18 lat grał już lepiej niż Xavi. Teraz ma bodaj 20. Ma fantastyczny przegląd boiska, boskie podania, gra niezwykle inteligentnie. Wybacz, ale takie cechy sprawiają, że Fabregas jest najlepszym rozgrywającym przynajmniej w Europie.
@Thomisson:
Fakt, ale gdyby Rosicky grał w środku nie byłoby miejsca dla Gilberta, który też w składzie potrzebny. A na skrzydle wcale aż tak bardzo się nie marnuje.
@Edit:
Byłbym zapomniał - Ljungberg w West Hamie. A mówił, że choćby z szacunku do kibiców nie przejdzie do żadnego innego angielskiego klubu... No cóż, poradzimy sobie i bez niego, mam nadzieję, że to skłoni Wengera do ściągnięcia np. Wrighta-Fillipsa z Chelsea.
@Down:
Dla mnie Pirlo nie jest najlepszym rozgrywającym. Podania Fabregasa są także doskonałe, a na dodatek ma fenomenalny przegląd boiska i doskonale wie jak wykorzystać każdy centymetr boiska. I nie zrozum mnie źle, ale ja po prostu nie trawie Włochów i ich skorumpowanej ligii i nigdy nie przyznam, że Pirlo jest najlepszym rozgrywającym (bo nie jest).
Doom Terror
24-07-2007, 09:59
Wszystko co powiedziales o Fabregasie,mozna powiedziec o Xavim,jedyna przewaga Cesc'a to wiek,a za Xavim przemawia doswiadczenie i napewno nie jest gorszy.Pirlo zas do klasa sama dla siebie podania na centymetry,nikt inny tak nie rozgrywa jak Pirlo i jesli sadzisz ze Cesc jest lepszy to nie ma co dalej z toba rozmawiac gdyz zbytnio faworyzujesz zawodnikow swojej ukochanej druzyny,0 obiektywizmu.Sproboj chociaz czasemn spojrzec na to rozumem a nie sercem,sry za brutalne sciagniecie na ziemie. ELO
Thomisson
24-07-2007, 13:11
@Thomisson:
Fakt, ale gdyby Rosicky grał w środku nie byłoby miejsca dla Gilberta, który też w składzie potrzebny. A na skrzydle wcale aż tak bardzo się nie marnuje.
A nie mogą być razem w składzie? ustawienie 4-5-1, dwaj def. pomocnicy Gilberto i Cesc, ofensywny pomocnik Rosicky, na skrzydła od lewej van persie i Hleb, a w ataku Adebayor/Silva.
Ale to i tak nic w porównaniu z siłą ofensywną United, czyli Giggs (Nani) - Scholes (Anderson) - Rooney (Rossi) - Ronaldo
Yoh Asakura
24-07-2007, 13:56
A nie mogą być razem w składzie? ustawienie 4-5-1, dwaj def. pomocnicy Gilberto i Cesc, ofensywny pomocnik Rosicky, na skrzydła od lewej van persie i Hleb, a w ataku Adebayor/Silva.
Ale to i tak nic w porównaniu z siłą ofensywną United, czyli Giggs (Nani) - Scholes (Anderson) - Rooney (Rossi) - Ronaldo
3 na środku to już marnotrawstwo miejsca na boisku. A o 'potędze' Manchesteru porozmawiamy za dwa sezony, jak odejdą stare gwiazdy i nie będzie kim ich zastąpić bo Glazer nie da kasy na transfery.
Wybacz, ale takie cechy sprawiają, że Fabregas jest najlepszym rozgrywającym przynajmniej w Europie.
Jeszcze nie jest najlepszy, ale zapowiada się na jednego z najlepszych. Dlatego się nie zdziwię, jak w końcu odejdzie z Arsenalu do jakiegoś innego klubu, który przynajmniej coś zdobywa. A lukę na tej pozycji ma właśnie Real. Dlatego za rok, Cesc witaj w Madrycie.
Thomisson
24-07-2007, 15:09
. A o 'potędze' Manchesteru porozmawiamy za dwa sezony, jak odejdą stare gwiazdy i nie będzie kim ich zastąpić bo Glazer nie da kasy na transfery.
No rzeczywiście, Nani i Anderson są tak starzy i tak słabi, ze za dwa sezony nie zastąpią Giggsa i Scholesa.
Yoh Asakura
24-07-2007, 16:40
Jeszcze nie jest najlepszy, ale zapowiada się na jednego z najlepszych. Dlatego się nie zdziwię, jak w końcu odejdzie z Arsenalu do jakiegoś innego klubu, który przynajmniej coś zdobywa. A lukę na tej pozycji ma właśnie Real. Dlatego za rok, Cesc witaj w Madrycie.
Akurat Cesc w Madrycie to najmniej prawdopodobny transfer. Nie wystarczy wam, że w tym sezonie olał Real ? Zresztą jego rodzica to fani Barcy i to Barca ma prawo pierwokupu więc możecie sobie o nim pomarzyć.
I jeszcze coś o Cescu, news ze strony Arsenalu:
Cesc Fabregas udzielił kolejnej pozytywnej wypowiedzi, w której zapewnia, iż kocha Arsenal Londyn i nie ma zamiaru odchodzić do innego klubu. Oto co powiedział młody Hiszpan na oficjalnej stronie naszego klubu, Arsenal.com:
"Kocham ten klub i bardzo wierzę w ten zespół. Czuję, że w tym sezonie możemy dokonać czegoś spektakularnego."
"Gramy razem od ostatnich trzech lub czterech lat. Jesteśmy bardzo młodzi, lecz zdolni do robienia wielkich rzeczy."
"Już na początku tego 'projektu' obiecaliśmy sobie, iż będziemy razem. Musimy trzymać się razem i zdobyć tytuły dla Arsenalu."
Nie liczcie więc na szybką przeprowadzkę do Hiszpanii.
@Thomisson:
Jeżeli wyrosną z nich następcy C. Ronaldo który potrafi tylko dryblować, to tak, nie załatają dziury po Scholes'ie i Giggs'ie.
Calen Futh
24-07-2007, 18:47
3 na środku to już marnotrawstwo miejsca na boisku. A o 'potędze' Manchesteru porozmawiamy za dwa sezony, jak odejdą stare gwiazdy i nie będzie kim ich zastąpić bo Glazer nie da kasy na transfery.
W Manyoo "starzy" są tylko Giggs, Scholes i Neville. Dwaj pierwsi mają już zmienników kupionych - jaki problem ?
A co do tego co napisałeś o Ronaldo, to uważam, że się bardzo mylisz- Ronaldo jest zadonikiem dobrym pod wieloma względami. To, ze jego wizytkówką są dryblingi to nie znaczy, że potrafi tylko to i nic więcej.
Zresztą jego rodzica to fani Barcy i to Barca ma prawo pierwokupu więc możecie sobie o nim pomarzyć.
Takie wymysły katalońskiego Sportu i MD. Nie było nigdzie oficjalnie powiedziane, że Barcelona ma prawo pierwokupu Cesca.
"Kocham ten klub i bardzo wierzę w ten zespół. Czuję, że w tym sezonie możemy dokonać czegoś spektakularnego."
"Gramy razem od ostatnich trzech lub czterech lat. Jesteśmy bardzo młodzi, lecz zdolni do robienia wielkich rzeczy."
"Już na początku tego 'projektu' obiecaliśmy sobie, iż będziemy razem. Musimy trzymać się razem i zdobyć tytuły dla Arsenalu."
Pokazać Ci podobne wypowiedzi Figo, Beckhama, czy Owena przed ich transferami?
Yoh Asakura
25-07-2007, 09:26
W Manyoo "starzy" są tylko Giggs, Scholes i Neville. Dwaj pierwsi mają już zmienników kupionych - jaki problem ?
A co do tego co napisałeś o Ronaldo, to uważam, że się bardzo mylisz- Ronaldo jest zadonikiem dobrym pod wieloma względami. To, ze jego wizytkówką są dryblingi to nie znaczy, że potrafi tylko to i nic więcej.
A o bramkarzu się zapomniało ? A co do Ronaldo - to jest moje zdanie, wg. mnie gdy mnie może już dryblować, zupełnie nie wie co zrobić z piłką i podaje na oślep do najbliższego partnera.
@Raul:
Uwierz mi, Cesc już teraz wie, że w Realu prędzej się zmarnuje niż coś osiągnie i nie ma najmniejszego zamiaru się tam przenosić. Ani w tym sezonie, ani w następnym, ani w żadnym innym.
@Down:
Nie wiem czy się sprawdzi w lidze angielskiej. Lecz mam nadzieję, że tak, bo jeśli ten Polak się tam zaaklimatyzuje to Fabiański też nie będzie miał z tym problemów. Jednak Kuszczak to nie Van Der Sar, nie broni aż tak dobrze.
Dark Sven
25-07-2007, 11:18
A o bramkarzu się zapomniało ?.
2 słowa- Tomasz Kuszczak.
@Edit Up
Tego nie wiesz. W Man Utd nie miał zbyt wielu szans na pokazanie się, a bramkarz to taka pozycja na której zawodnik musi często występować, by być dobrze nastawionym psychicznie na powodzenia jak i na nie powodzenia.
Thomisson
25-07-2007, 11:59
A o bramkarzu się zapomniało ? A co do Ronaldo - to jest moje zdanie, wg. mnie gdy mnie może już dryblować, zupełnie nie wie co zrobić z piłką i podaje na oślep do najbliższego partnera.
Nie lubię C.R, ale trzeba obiektywnie przyznać, że był najlepszym graczem MU w minionym sezonie we wszystkich rozgrywkach zaliczył 20 bramek i 23 asysty, czyli miał udział w większej ilości bramek niż wszyscy napastnicy Arsenalu razem wzięci w poprzednim sezonie.
Taki skład ma b. dużą szansę na sukcesy, więc nie mów głupot, że jeden człowiek który już się wypalił tworzy klub.
Owszem, ma na to dużą szansę, ale jeszcze nie w tym sezonie IMHO. Poza tym, pamiętam jak całkiem niedawno pisałeś mi o najlepszym napastniku na świecie, a teraz już piszesz, że się wypalił?;>
widzę dyskusję o Arsenalu. Zanim te młode wilki zaczną grać superowo połowa poodchodzi a Arsenal zostanie znowu na jakimś 4 miejscu. Troche to przykre bo kiedyś grał tam Bergkamp,Henry etc sprowadzali klasowych graczy. Sprowadzanie talentu za talentem ...
Yoh Asakura
25-07-2007, 13:09
Owszem, ma na to dużą szansę, ale jeszcze nie w tym sezonie IMHO. Poza tym, pamiętam jak całkiem niedawno pisałeś mi o najlepszym napastniku na świecie, a teraz już piszesz, że się wypalił?;>
Pomimo tego, że to już nie jest ten Henry, to ciągle jest najlepszym napastnikiem na świecie. A gdyby nie raport trenerów Arsenalu, traktujący o tym, że forma Henry'ego będzie już tylko spadać, Wenger by go nie sprzedał. Tak więc nie ma co płakać.
Pomimo tego, że to już nie jest ten Henry, to ciągle jest najlepszym napastnikiem na świecie. A gdyby nie raport trenerów Arsenalu, traktujący o tym, że forma Henry'ego będzie już tylko spadać, Wenger by go nie sprzedał. Tak więc nie ma co płakać.
Henry najlepszy na świecie? hahaha
W sumie nic do Arsenalu nie mam ale nigdy go nie lubiłem, pewnie bedzie fawortytem ale przegra wazne mecze i skonczy jak zawsze.
Hellraiser
25-07-2007, 21:08
Henry najlepszy na świecie? hahaha
W sumie nic do Arsenalu nie mam ale nigdy go nie lubiłem, pewnie bedzie fawortytem ale przegra wazne mecze i skonczy jak zawsze.
Ze wszystkich lig, to jednak nie było chyba innego tak ważnego napastnika w klubie jak "Henryk", i zbytnio nie miał też z kim rywalizować, poprzez jest na pewno może nie najlepszy, ale był na sete w szpicy najlepszych europejsko-ligowych napastników jak i na świecie, i to trzeba mu przyznać, zobaczymy teraz jak poradzi sobie w Hiszpanii.
Co do Arsenalu, też im nie kibicuje, i też nie mam nic przeciwko im.
Narazie tyle do dodania atm.
Thomisson
25-07-2007, 21:10
Henry ma najlepszą techniką użytkową spośród napastników, ale nie jest ogólnie najlepszy.
Henry ma najlepszą techniką użytkową spośród napastników, ale nie jest ogólnie najlepszy.
Jak dla mnie Arsenal potrzebuje teraz,napastnika pokroju G.Elbera grającego jakiś czas temu w Bayernie.. Wegner ma swą koncepcje,może okazać się,że z aktualnym składem mogą zawojować Anglię:)
Calen Futh
25-07-2007, 21:16
Faworytem xd? Chyba do czwartego miejsca w tabeli. Moim zdaniem nowy sezon przyniesie ze sobą znowu pojedynek o pierwsze miejsce między ManYoo i Chelsea .
Heh, Liverpool też może się włączyć do walki, ale nie sądzę, żeby zdobył tytuł. Maksymalnie 2 miejsce. Fajnie byłoby wygrać ligę, ale nie wierze w to zbytnio.
Calen Futh
25-07-2007, 23:27
@up: Ja bym chciał, żeby końcowa tabela w następnym sezonie wyglądała tak jak jest teraz xP Myśle tak jak ty, że Liverpool zbytnio szans na wygranie ligii nie ma, ale mógłby się pokusić o drugie miejsce.
@up: Ja bym chciał, żeby końcowa tabela w następnym sezonie wyglądała tak jak jest teraz xP Myśle tak jak ty, że Liverpool zbytnio szans na wygranie ligii nie ma, ale mógłby się pokusić o drugie miejsce.
Nom, bo ManYoo mają gwarancje ode mnie na 3 :D
Calen Futh
26-07-2007, 09:30
@up: Oj, widze, ze masz dobry humor xD Dzieki ze mnie rozsmieszyles ^^"
Dark Sven
26-07-2007, 09:58
@Yoh
Przegrana Arsenalu, żółta kartka Fabiańskiego
Austriacki SV Salzburg pokonał 1:0 Arsenal Londyn w meczu sparingowym rozegranym na Bulls Arena w Salzburgu.
^^
Yoh Asakura
26-07-2007, 10:32
@Yoh
^^
No i ? To tylko sparing. Ważne, że Eduardo pokazał, że potrafi stwarzać ogromne zagrożenie. Jak nasz team zgra się jeszcze bardziej to stworzą zespół którego nie da się pokonać.
Faworytem xd? Chyba do czwartego miejsca w tabeli. Moim zdaniem nowy sezon przyniesie ze sobą znowu pojedynek o pierwsze miejsce między ManYoo i Chelsea .
W poprzednim sezonie pokazaliśmy co sądzimy o tych klubach. Mało wam ? Szczególnie do Chelsea która jedynie zremisowała 1:1 mimo, że Arsenal miał masę kontuzji i nie mógł wystawić silnego składu. A Manchester ? Wygraliśmy z nimi nawet na Old Trafford. O wyniki z tymi zespołami w przyszłym sezonie jestem spokojny.
Straznik Monopolowego
26-07-2007, 11:20
Zobaczycie jak Theo bedzie jechal czelsi i reszte ;)
Thomisson
26-07-2007, 11:36
Żeby się tylko za bardzo nie przejechał na obrońcach.
natomiast Bayern jest na najlepszej drodze do zdobycia pierwszego z czterech zaplanowanych na ten sezon trofeow - wczoraj w Stuttgarcie pojechany zostal mistrz Niemiec (2:0, po bramkach Ribery'ego i Wagnera), w sobote pojechane zostanie Schalke, i w ten sposob Puchar Ligi trafi do Monachium. Mimo ze bawarczycy wyszli lekkim nupsquadem (Wagner w ataku, Rensing w bramce, pizdowaty Van Buyten na stoperze) nie dali mistrzowi Niemiec najmniejszych szans w tym meczu. Po raz kolejny wkur*ilem sie postawa Van Bommela, ten gosc niesamowicie mnie irytuje - ktos go lekko dotknie, juz leci z lapami. Jak zwykle o maly wlos nie wywiazala sie bojka Van Bommel vs all, jak zwykle Van Bommel moze dziekowac opatrznosci ze nie skonczyl meczu z czerwona kartka... mialem szczera nadzieje ze Hitzfeld go sprzeda, ale jak widac przeliczylem sie ;/ Chociaz okno transferowe jeszcze nie jest zamkniete, jest jeszcze nadzieja...
Yoh Asakura
26-07-2007, 13:10
Żeby się tylko za bardzo nie przejechał na obrońcach.
Ze swoją niesamowitą prędkością przyprawi wasze stare diabełki o zawroty głowy. Lepiej już się go bójcie ;)
Calen Futh
26-07-2007, 16:23
W poprzednim sezonie pokazalismy co sądzimy o tych klubach. Mało wam ? Szczególnie do Chelsea która jedynie zremisowała 1:1 mimo, że Arsenal miał masę kontuzji i nie mógł wystawić silnego składu. A Manchester ? Wygraliśmy z nimi nawet na Old Trafford. O wyniki z tymi zespołami w przyszłym sezonie jestem spokojny.
I co z tego skoro zajeliście 4te miejsce ze stratą 15tu punktów do drugiej Chelsea ? Chyba nie po tym sie ocenia drużynę jak zagra jeden mecz, tylko po tym jak zagra cały sezon.
I znów zaczynamy wspaniała konwersację a raczej kłótnie na temat premiership.
Do fana Arsenalu - Nie podobają mi się twoje gadki typu Arsenal wygra ligę ktoś tam pojedzie po obrońcach itd,itp Moim zdaniem w tym sezonie o tytuł będą walczyć 4 a może nawet 5 zespołów man utd,chelsea,arsenal,lfc i może tottenham ;)
ja jebe, ale macie problemy ~.~
końcowy układ tabeli mógłby wyglądać tak..
1. Cfc
2. Lfc
3. Afc [menyu]
4. Menyu [Afc, Tfc]
5. Tfc [Afc]
Thomisson
26-07-2007, 20:46
Ze swoją niesamowitą prędkością przyprawi wasze stare diabełki o zawroty głowy. Lepiej już się go bójcie ;)
Stare? Z bloku defensywnego tylko Neville przekroczył 30-stkę, poza tym szybki i wytrzymały Vidic go zniszczy. Walcott musi nabrać masy i ogrania by mieć coś do powiedzenia z obrońcami najwyższej klasy.
natomiast Bayern (...)
To ten klubik, który gra w Pucharze UEFA?
Tak, wiele razy okazało się że kluby grające w Pucharze UEFA są lepsze od tych z LM, a że im się w lidze nie powiodło to inna kwestia.Więc Raul nie ma co się podniecać,lepiej szukajcie łaty na te miliony przepłacone za Pepe.
Tak, wiele razy okazało się że kluby grające w Pucharze UEFA są lepsze od tych z LM, a że im się w lidze nie powiodło to inna kwestia.Więc Raul nie ma co się podniecać,lepiej szukajcie łaty na te miliony przepłacone za Pepe.
jak można pisać o przepłaceniu jak ten zawodnik nie zagrał ani 1 meczu?
ramos też był przepłacony ...:baby:
tak, to ten klubik, ktory regularnie eliminuje Real z LM.
tak, to ten klubik, ktory regularnie eliminuje Real z LM.
a potem kończy w lidze w uefa a Real zostaje mistrzem
więcej takich,chociaż w tym sezonie to niemożliwe więc 10 puchar byłby w sam raz
To się jeszcze okaże czy przepłacone.:baby:
To się jeszcze okaże czy przepłacone.:baby:
Cicinho i Marcelo są dla mnie lepsi niż Pepe.I co na razie klub z nimi robi??
Z nimi będzie tak jak z Cassano- zniszczą ich..
Calen Futh
26-07-2007, 23:35
ja jebe, ale macie problemy ~.~
końcowy układ tabeli mógłby wyglądać tak..
1. Cfc
2. Lfc
3. Afc [menyu]
4. Menyu [Afc, Tfc]
5. Tfc [Afc]
Aj, myślisz, ze Manyoo z nowymi nabytkami, takimi jak Nani i prawdopodobnie Tevez będzie aż tak słabo ? W tamtym sezonie też wszyscy zapowiadali ostrą walkę o tytuł (Mam na mysli głownie L'pool) a wyszło z tego to co wiemy.
Cassano sam się niszczy. O Pepe będziemy mogli porozmawiać dopiero po połowie sezonu. Z zakupu Ramosa też się wszyscy naśmiewali, a teraz okazuje się być najlepszym transferem ostatnich lat.
Aj, myślisz, ze Manyoo z nowymi nabytkami, takimi jak Nani i prawdopodobnie Tevez będzie aż tak słabo ? W tamtym sezonie też wszyscy zapowiadali ostrą walkę o tytuł (Mam na mysli głownie L'pool) a wyszło z tego to co wiemy.
Ja napisałem tak jak ja bym chciałem (chociaż zapomniałem przy drugim miejscu wszystkie pozostałe drużyny ; ] bo mi obojetne kto zajmie 2 miejsce, ważne żeby 1 należało do Cfc)
Nani, Anderson, Ronaldo. Magiczna technika.
Rooney, Saha. Wybitna skuteczność.
Ferdinand, Vidic, Neville. Żelazna defensywa.
Mówi Ci to coś?
Nie należy zapominać o solidnym O. Hargreavsie, który przywędrował z Bayernu.
Zresztą przekonamy się już 4ego sierpnia w meczu o tarczę wspólnoty.
No.. a już jutro mecz Wisła - Reggina ^^ i startuje OE
Doom Terror
27-07-2007, 02:27
Hehe zmieniajac temat Yoh'a z tego ze Arsenal wygra wszystko co mozliwe ...
Chivu na 99% trafi do Interu,co wzmocni juz naprawde dobra mocna Nerrazurich.(info z intermediolan.com)
MasterMorduk
27-07-2007, 06:35
WKS ZAWISZA BYDGOSZCZ rox =] :p
Yoh Asakura
27-07-2007, 09:28
Nani, Anderson, Ronaldo. Magiczna technika.
Fabregas, Walcott, Hleb, Rosicky. Genialna gra zespołowa i także dobra technika. IMO lepsze nawet od najlepszego dryblingu.
Rooney, Saha. Wybitna skuteczność.
Emmanuel Adebayor, Eduardo da Silva, Robin Van Persie, Nicklas Bendtner. Ogromna siła Adebayora + genialna technika Robina + wspaniałe umiejętności Silvy do odnajdywania się tak w polu karnym jak i poza nim + talent Bendtnera + zgranie przed sezonem = zabójcza skutecznośc. Rooney i Saha mogą się schowac, a Tevez niech lepiej zostanie West Hamie.
Ferdinand, Vidic, Neville. Żelazna defensywa.
Phillipe Senderos, William Gallas, Kolo Abib Toure, Johan Djorou + świetni boczni obrońcy = zapora nie do przejścia. Możesz się śmiac z tych nazwisk, ale zobaczysz co potrafią.
Mówi Ci to coś?
Te wszystkie nazwiska, a szczególnie linia pomocy ? Tak, mówi mi to, że Manchester dramatycznie wydaje kasę bo sir Ferguson wie, że później będzie żałośnie mało kasy na transfery. A tym czasem Arsenalowi wystarczy 20-30 mln. i Wenger znajdzie jeszcze lepszych zawodników niż Nani, Anderson i Ronaldo za 3x mniejszą cenę.
Zresztą przekonamy się już 4ego sierpnia w meczu o tarczę wspólnoty.
A my się przekonamy w weekend, podczas Emirates Cup. PSG i Inter, niezłe "sparingi" przed sezonem.
I znów zaczynamy wspaniała konwersację a raczej kłótnie na temat premiership.
Do fana Arsenalu - Nie podobają mi się twoje gadki typu Arsenal wygra ligę ktoś tam pojedzie po obrońcach itd,itp Moim zdaniem w tym sezonie o tytuł będą walczyć 4 a może nawet 5 zespołów man utd,chelsea,arsenal,lfc i może tottenham
A co, mam mówic, że Koguty wszystkich rozjadą, a Van Persie będzie czyścił buty Berbatova ? Bez przesady...
Chivu to sprzedawczyk. Leci tam, gdzie mu więcej kasy wpadnie.
Thomisson
27-07-2007, 10:27
Fabregas, Walcott, Hleb, Rosicky. Genialna gra zespołowa i także dobra technika. IMO lepsze nawet od najlepszego dryblingu.
Zgranie Scholesa i Giggsa kontra technika Ronaldo i siła Rooneya= Bye bye Arsenal
Emmanuel Adebayor, Eduardo da Silva, Robin Van Persie, Nicklas Bendtner. Ogromna siła Adebayora + genialna technika Robina + wspaniałe umiejętności Silvy do odnajdywania się tak w polu karnym jak i poza nim + talent Bendtnera + zgranie przed sezonem = zabójcza skutecznośc. Rooney i Saha mogą się schowac, a Tevez niech lepiej zostanie West Hamie.
Pudłowanie Adebayora + słabe zdrowie van Persiego + król strzelców "jakże silnej" ligi chorwackiej + niedoświadczenie Bendtnera= bez Henry'ego nie ma ataku
Phillipe Senderos, William Gallas, Kolo Abib Toure, Johan Djorou + świetni boczni obrońcy = zapora nie do przejścia. Możesz się śmiac z tych nazwisk, ale zobaczysz co potrafią.
Cztery drewna= O my God, it's Rooney!
Te wszystkie nazwiska, a szczególnie linia pomocy ? Tak, mówi mi to, że Manchester dramatycznie wydaje kasę bo sir Ferguson wie, że później będzie żałośnie mało kasy na transfery. A tym czasem Arsenalowi wystarczy 20-30 mln. i Wenger znajdzie jeszcze lepszych zawodników niż Nani, Anderson i Ronaldo za 3x mniejszą cenę.
1. Kupuje dużo, by zapełnić lukę po powoli schodzących ze sceny Scholesie i Giggsie
2. No rzeczywiście król "mocarnej" ligi chorwackiej i obrońca średniaka ligi francuskiej są 3 razy lepsi od Reprezentantów Brazylii i Portugalii.
Dark Sven
27-07-2007, 10:51
Hm... Moim zdaniem powinniście wstrzymać tą dyskusje do czasu meczu Arsenal vs Man Utd/Chelsea/Totenham/Live. Potem się wypowiecie, bo imo taka dyskusja dalej nie ma sensu. "Ten jest dobry!'' "Loool, stary, niedoswiadczony, gópi blablalba" "ale za to blablablabla". Możecie się tak wykłócać w nieskończoność.
Kto chce kupić Mr. Drewno Micheal Deska Ballack ??? oddam za darmo ;d
DFB zarzuca Holendorwi niesportowe zachowanie we wczorajszym spotkaniu Pucharu Ligi z VfB Stuttgart. Jak wykazały powtórki wideo, van Bommel uderzył prawą ręką Fernando Meirę. Zdarzenie to umknęło uwadze arbitrowi owego meczu, lecz wcale nie oznacza to, iż kara nie zostanie nałożona na zawodnika.
Po dokładnym przeanalizowaniu całej sytuacji, a także przesłuchaniu piłkarzy, DFB wyda odpowiedni wyrok. Najłagodniejszym wymiarem kary będzie grzywna dla pomocnika Bayernu, choć biorąc pod uwagę wcześniejsze wykroczenia van Bommela, WD może podjąć decyzję o zawieszeniu na kilka spotkań.
oh yeah, moze wreszcie go sprzedadza w pizdu i bedzie w*****ac kibicow innych teamow... jeszcze Van Buytena do zestawu moge dolaczyc ;] I Demichelisa.
Może poczekajcie do meczu ligowego Arsenal - Manchester ? Wtedy okaże się kto jest lepszy na boisku ( albo i nie : P ).
Cicinho i Marcelo są dla mnie lepsi niż Pepe.I co na razie klub z nimi robi??
Z nimi będzie tak jak z Cassano- zniszczą ich..
ahaha dobre.
po 1 Cicinho grał często w podstawie jednak przytrafiła mu się kontuzja i prawie cały sezon w tył. Gdy wrócił zagrał bardzo dobrze chyba 2 spotkania i znowu usiadł ale wtedy zostało pare spotkań do końca więc...
Marcelo sprawia wrażenie dziecka we mgle i na lewej obronie gra dużo lepiej Miguel Torres
A Cassano sam się zniszczył i zostanie raczej wiecznym talentem
Calen Futh
27-07-2007, 15:12
Może poczekajcie do meczu ligowego Arsenal - Manchester ? Wtedy okaże się kto jest lepszy na boisku ( albo i nie : P ).
A tam, po co ? Wlasnie takie gadanie, takie kłótnie są fajne. Oczywiście, że wszystko wyjdzie podczas sezonu, ale teraz polemizować też można.
Kto chce kupić Mr. Drewno Micheal Deska Ballack ??? oddam za darmo ;d
Huhuh xd Żeby ktoś go wziął to będziesz musiał mu dopłacić xd
A tam, po co ? Wlasnie takie gadanie, takie kłótnie są fajne. Oczywiście, że wszystko wyjdzie podczas sezonu, ale teraz polemizować też można.
No właśnie po co wy się kłócicie skoro i tak wygra Chelsea xDddd
Dark Sven
27-07-2007, 15:28
Dobra... puszczamy Arsenal wolno i wsiadamy na Chelsea, która byłaby niczym bez pieniędzy Abramowicza ; >
Dobra... puszczamy Arsenal wolno i wsiadamy na Chelsea, która byłaby niczym bez pieniędzy Abramowicza ; >
NIe lepiej na milan?? po chelsea nie pozostawiliście suchej nitki... myśle że lepiej gadać o klubie który kupuje mecze przez co jest zamieszany w afery korupcyjne dodatkowo tracąc punkty w lidze?:D
maggic czy ty czasem nie jesteś booch z chelsea.pl?
maggic czy ty czasem nie jesteś booch z chelsea.pl?
Oj chyba za nisko mnie oceniasz :confused: jego teksty czasami mnie irytują np jak zaczyna gadać o Tour de France w środku jakiegoś tematu ;)
Może jednak mój ukochany West Ham będzie czarnym koniem w zbliżającym się sezonie? Luke po Tevezie wypełnił Ljungberg, więc nie jest źle. Pożyjemy zobaczymy. Już 11ego pierwsza kolejka. Czy czasem WHU nie podejmuje wtedy Arsenalu?
Calen Futh
27-07-2007, 16:45
Ajajajaj...Manchester wygra Premier League :) a Milan to dziadki same i się za 2 lata rozsypią wszyscy. A jeszcze chciałbym Wam powiedziec, ze nikt nie ma szans i wogle Manchester rlz !!!!111111 I Chelsea nie zdąbędzie ani jednego punktu w tym sezonie !!! Zobaczycie !!!2233
Kocham normalnie te kłótnie <3 xd
@up: O ile się nie myle to sprawa Teveza nie jest jeszcze na 100 % przesądzona (No, ale może mam nieaktualne informacje)
@edit: Nani niezle sie prezentuje. Póki co w turnee po Azjii zagrał 2 mecze i ustrzelił 2 bramy xd
Oj chyba za nisko mnie oceniasz :confused: jego teksty czasami mnie irytują np jak zaczyna gadać o Tour de France w środku jakiegoś tematu ;)
nie no po prostu myślałem że jesteś dwie twarze czy coś ;). Że z jednej strony się potrafisz zachować i pisać normalnie a z drugiej nie.
Przepraszam :)
Dark Sven
27-07-2007, 18:49
NIe lepiej na milan?? po chelsea nie pozostawiliście suchej nitki... myśle że lepiej gadać o klubie który kupuje mecze przez co jest zamieszany w afery korupcyjne dodatkowo tracąc punkty w lidze?:D
I wygrywając lige mistrzów, i przez wielu być uważanym za klub, który najwięcej ugrał w ciągu ostatnich kilku lat, który nie wydaje dziesiątek milionów na gwiazdy, a i tak trzyma poziom, który potrafi szanować DOŚWIADCZENIE i POŚWIĘCENIE w klubie. Jeźdzcie. Ja moge rozmawiać, i mnie nie rusza najazd na Milan.
Calen Futh
27-07-2007, 19:09
Sądze, że Milan za kilka lat przeżyje duzy kryzys, w związku z tym, że kilka czołowych nazwisk zakończy swoją karierę. Nie przyglądam się dokładnie Milanowi, więc nie jestem pewien, jednak mam wrażenie, że w przeciwieństwie do innych Europejkich teamów, Milan stawia mały nacisk na młodzież.
Z całym szacunkiem, ale Milan to dom spokojnej starości. Przecież zaraz połowa składu pokończy kariery. Jeszcze się Emersonem interesują.
Niech Kaka ucieka jak najszybciej (wiadomo gdzie ;]).
Doom Terror
27-07-2007, 19:27
mimo to w przeciagu ostatnich 3 lat byl 2x w finale,co oznacza ze dom spokojnej starosci nazywany przez was Milanem stoi wyzej w hierarchi pilkraskiej niz inne kluby. Co do Kaki to on nie jest mercem ze pojdzie do Realu dla kasy,jak wiekszosc.
Dark Sven
27-07-2007, 19:30
Być może Rossoneri przejdą taki kryzys jednak nie sądze. Mają swoją młodzieżówke, która jakby nie patrzeć musi umieć grać.
Sądze, że nawet, jeżeli poszczególni piłkarze beda sie wypalac, to na ich miejsce przyjda nowi, mlodsi. Jak chocby Pato, Julio Baptista, czy Eto'o(2 pierwszych w planach, a ostatni wraz z Ronaldinhem odmowili- Bogu dzieki)
Akurat o nowych zawodnikow dla milanu bym sie nie martwil ; )
@Raul
Jezeli Ricardo Izecson dos Santos Leite ma sie zmarnowac, niech idzie do realu. A poza tym, kto ci tam kariere konczy? W tym sezonie (no, teraz juz zeszlym) skonczyl costacurta, za rok Maldini, a co do Cafu to nie wiem. Nikt z nich nie ma ponad 40 lat... bez przesady. W tym wypadku moja ciocia to zgrzybiala staruszka 0o. A w miejsce Paola, przyjdzie Christian, więc ty sie nie boj, o ten domek.
I wygrywając lige mistrzów, i przez wielu być uważanym za klub, który najwięcej ugrał w ciągu ostatnich kilku lat, który nie wydaje dziesiątek milionów na gwiazdy, a i tak trzyma poziom, który potrafi szanować DOŚWIADCZENIE i POŚWIĘCENIE w klubie. Jeźdzcie. Ja moge rozmawiać, i mnie nie rusza najazd na Milan.
Loozuj, żartuje nie będe wam jeździł po klubach tak jak wszyscy wcześniej po Chelsea.
a teraz mam pytanie dot. transferów na wyspach.
Wiadomo Chelsea w ostatnich latach wydawała sporo kasy na transfery, media spekulowały że bez Abramovicha to goło dupcy itd,itp.
Tymczasem kiedy Manchestery,Liverpooly i inne cuda wydają 50mln+ na tranfersy, media ani be ani me. Ja wiem Chelsea nie ma może jakiejś długiej historii, ale każdy klub od czegoś musi zacząć, trzeba znaleźć sponsora itd. A że Chelsea kupił akurat multi miliarder to już ich szczęście. Tu mam małą wzmianke jak zaczynał
Manchester United:
Klub został utworzony pod nazwą Newton Heath w 1878 jako zespół pracowników stacji kolejowej Lancashire and Yorkshire Railway w Newton Heath. W 1902 klub był bliski zbankrutowania, gdy pojawił się nowy właściciel J.H. Davies, który zmienił nazwę z Newton Heath na Manchester United.
; d
Calen Futh
27-07-2007, 20:29
@up: Bejbe xd To są info sprzed 100 lat xd No, ale jeśli ten kolo był jakimś odpowiednikiem Wesołego Romka, to pewnie też było o tym głośno xd
Lux19R20teR
27-07-2007, 20:30
hey niebiescy ;]]
jedziemy z nimi ;s
Hmm
1:3 dla nas, nie jest zle ;d
Hellraiser
27-07-2007, 20:58
hey niebiescy ;]]
jedziemy z nimi ;s
Bramki:
0:1 Fabus (7. asysta Balaza), 0:2 Balaz (20. asysta Nykiela), 0:3 Jezierski (42., asysta Barana)
YEEEEEE RROOOOXXXXX
Powiem, Gz jestem w szoku,...
Na wejście w wygrajlige mam pkt na minusie <lol2>
Calen Futh
27-07-2007, 21:30
Co za Ruch ! xd Jedna grupa w kuponie mi pójdzie w cholere przez nich xd
Lux19R20teR
27-07-2007, 21:53
no to ladnie, 1:4 ;]
0:1 Fabus (7. asysta Balaza), 0:2 Balaz (20. asysta Nykiela), 0:3 Jezierski (42., asysta Barana), 1:4 Grzyb (80. karny, asysta Jezierski)
no to ladnie, 1:4 ;]
0:1 Fabus (7. asysta Balaza), 0:2 Balaz (20. asysta Nykiela), 0:3 Jezierski (42., asysta Barana), 1:4 Grzyb (80. karny, asysta Jezierski)
Niespodzianka,poczekajmy na więcej.
Czy ja wiem? moim zdaniem to żadna niespodzianka, Ruch się w końcu zebrał przez te 3 sezony na zapleczu OE się dobrze zgrali i teraz będą łupać wszystkich po kolei. Szczerze to nawet po cichu liczę że Ruch coś wywalczy bo to klub z tradycjami musi wrócić na zasłużone miejsce.
Thomisson
27-07-2007, 23:19
Często się zdarza w wielu ligach, że na początku beniaminkowie sprawiają duże niespodzianki, a potem okupują dół tabeli. Zaczekajmy z oceną Ruchu do końca rundy jesiennej....
Huhuh xd Żeby ktoś go wziął to będziesz musiał mu dopłacić xd
Trener Realu Madryt Bernd Schuster wyraził chęć zatrudnienia swojego rodaka Michaela Ballacka.
- Z taką klasą, idealnie pasuje do Realu - stwierdził Schuster. - Bardzo łatwo jest mi sobie wyobrazić Ballacka jako piłkarza madryckiego klubu.
Niemiecki szkoleniowiec dodał, iż "Królewscy" nie będą mieć problemów z kwotą odstępnego, podobnie jeśli chodzi o zarobki zawodnika. 30-letni pomocnik zarabia w Chelsea 130 tys. funtów tygodniowo.
Raul Jeżeli to dojdzie do skutku wo współczucia :D
Lux19R20teR
28-07-2007, 10:23
w nastepnych meczach rowniez pokazemy klase ;]
tutaj macie brameczki => Ciach (http://pl.youtube.com/watch?v=EmHPT6mhRSM&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Eniebiescy%2Epl%2F%3Fid%3D1 281)
Calen Futh
28-07-2007, 12:27
Z taką klasą, idealnie pasuje do Realu
No na miejscu kibiców Realu to bym mu morde skopał xd
Yoh Asakura
28-07-2007, 13:05
Może jednak mój ukochany West Ham będzie czarnym koniem w zbliżającym się sezonie? Luke po Tevezie wypełnił Ljungberg, więc nie jest źle. Pożyjemy zobaczymy. Już 11ego pierwsza kolejka. Czy czasem WHU nie podejmuje wtedy Arsenalu?
Ljungberg ? To ten pan który mówił, że jest ogromnie ucieszony rozpoczęciem 10 sezonu w Arsenalu a potem powiedział, że ten sam Arsenal go oszukał ? A bierzcie go i tak ma najlepsze lata za sobą. Ale jeśli znowu znacznie strzelać gole jak kiedyś to gratulacje zakupu.
I jeszcze coś - mamy nowych mistrzów Europy do lat 19 - Hiszpan. Gratulacje.
I jeszcze jedno - dziś się rozpoczyna Emirates Cup. Pierwszy mecz - Arsenal vs PSG. A drużyny które startują to: Arsenal, PSG, Valencia i Inter. Kogo obstawiacie ? Moim zdaniem bez Walcotta, Rosicky'ego i Adebayora będzie ciężko, ale Arsenal zdoła wywalczyć ten piękny puchar ;)
Trener Realu Madryt Bernd Schuster wyraził chęć zatrudnienia swojego rodaka Michaela Ballacka.
- Z taką klasą, idealnie pasuje do Realu - stwierdził Schuster. - Bardzo łatwo jest mi sobie wyobrazić Ballacka jako piłkarza madryckiego klubu.
Niemiecki szkoleniowiec dodał, iż "Królewscy" nie będą mieć problemów z kwotą odstępnego, podobnie jeśli chodzi o zarobki zawodnika. 30-letni pomocnik zarabia w Chelsea 130 tys. funtów tygodniowo.
Raul Jeżeli to dojdzie do skutku wo współczucia :D
only not the german wood
nie po angielsku to coprawda ale się rymuje jeśli wood przeczytamy inaczej ;)
oby ten transfer nigdy nie doszedł do skutku.
Kiedyś z qmplem oglądałem mecz Chelsea-Ballack czerwoną dostał a ja pocieszałem kolege że to wzmocnienie właściwie było i to prawda była:evul:.
Calen Futh
28-07-2007, 14:40
Pierwszy mecz - Arsenal vs PSG. A drużyny które startują to: Arsenal, PSG, Valencia i Inter. Kogo obstawiacie ? Moim zdaniem bez Walcotta, Rosicky'ego i Adebayora będzie ciężko, ale Arsenal zdoła wywalczyć ten piękny puchar ;)
Niech no tylko sprobują przegrać. Jak mi kupon padnie to się zezłoszczę na nich ;x
Doom Terror
28-07-2007, 19:22
Ljungberg ? To ten pan który mówił, że jest ogromnie ucieszony rozpoczęciem 10 sezonu w Arsenalu a potem powiedział, że ten sam Arsenal go oszukał ? A bierzcie go i tak ma najlepsze lata za sobą. Ale jeśli znowu znacznie strzelać gole jak kiedyś to gratulacje zakupu.
I jeszcze coś - mamy nowych mistrzów Europy do lat 19 - Hiszpan. Gratulacje.
I jeszcze jedno - dziś się rozpoczyna Emirates Cup. Pierwszy mecz - Arsenal vs PSG. A drużyny które startują to: Arsenal, PSG, Valencia i Inter. Kogo obstawiacie ? Moim zdaniem bez Walcotta, Rosicky'ego i Adebayora będzie ciężko, ale Arsenal zdoła wywalczyć ten piękny puchar ;)
Wygra ten kto podejdzie do tego turnieju powaznie,Arsenal bedzie gral przed wlasna publicznoscia wiec napewno zagra jak najlepiej.Postawe Interu w takich turniejach znam b.dobrze,w minionym sezoni w Neapolu byl tez turniej towarzyski gdzie Inter ulegl miejscowemu Napoli 3-0 o ile dobrze pamietam.Wiec od moich ulubiencow nie oczekuje zbyt wiele :p
Yoh Asakura
28-07-2007, 21:18
No, Arsenal 2 - PSG 1. Bendtner to porażka na całej linii, jak można było nie wykorzystać takiego prostopadłego podania ? Mam nadzieję, że jego gra się poprawi, bo jak nie to adieu Nicklas...
Doom Terror
30-07-2007, 01:33
Arsenal-Inter 2;1. Nie przejmuj sie tym iz Inter przegral poniewaz byl to turniej towarzyski i pierwszy (i zapewne ostatni raz) Inter gral w takim zestawieniu a i tak nie odpuszczal Arsenalowi,ktory ma wygrac "fszystqo"
Yoh Asakura
30-07-2007, 10:33
Arsenal-Inter 2;1. Nie przejmuj sie tym iz Inter przegral poniewaz byl to turniej towarzyski i pierwszy (i zapewne ostatni raz) Inter gral w takim zestawieniu a i tak nie odpuszczal Arsenalowi,ktory ma wygrac "fszystqo"
Może i Inter odpuszczał, ale bramka którą strzelił Robin była piękna. No i postawa Eboue - ten facet co chwilą kręcił obrońcami Interu. Z powodzeniem może grać na prawej pomocy. ;)
No i rzecz najważniejsza - nasze pierwsze trofeum w tym sezonie - Emirates Cup ! Oczywiście do tego dojdzie masa innych pucharów, ale to dobry początek ;)
Dark Sven
30-07-2007, 10:55
Fc Sevilla vs Wisła Kraków
0 : 1
Giezet dla wiślaków. Przez pierwsze pięć minut byłem w stanie uwierzyć, że polska liga idzie w dobrym kierunku. Potem było troche słabiej. Szczerze mówiąc... Myślałem, że nie wygramy. A drugiej połowy nie oglądałem, bo mnie ci komentujący uśpili ; /
Hellraiser
30-07-2007, 16:09
Fc Sevilla vs Wisła Kraków
0 : 1
Giezet dla wiślaków. Przez pierwsze pięć minut byłem w stanie uwierzyć, że polska liga idzie w dobrym kierunku. Potem było troche słabiej. Szczerze mówiąc... Myślałem, że nie wygramy. A drugiej połowy nie oglądałem, bo mnie ci komentujący uśpili ; /
Tja, WISŁA KRAKÓW TRYUMFATOREM THE CHICAGO TROPHY!!!!, teraz czekam na "majstra" w Pomarańcz Ekstraklasie"
Btw, Czyżby Arsenal wygrał puchar w którym był gospodzarzem?
Doom Terror
31-07-2007, 00:01
apropo teraz na polsacie sport leci retransmisja meczu Arsenal-Inter ;p juz na dobry poczatek 4 zawodnikow,ktorych na oczy nie widzialem w barwach nerrazurrich i debiutujacy Chivu.
edit:
http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=9068160&kat=1750&rfbawp=1185844961.809
No chyba Atletico powalczy o top4 ;D
Yoh Asakura
31-07-2007, 10:46
http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=9068160&kat=1750&rfbawp=1185844961.809
No chyba Atletico powalczy o top4 ;D
I to był błąd Atletico. Naprawdę im współczuje. Ale z drugiej strony - lepiej żeby drugi sezon telenoweli zaczął się tam, niż w Londynie ;)
Btw, Czyżby Arsenal wygrał puchar w którym był gospodzarzem?
A jak, Emirates Cup jest nasze. Wygraliśmy wszystkie mecze ;)
!Reye$ pe$etero!
"Królewscy cały czas podbijali cenę, ale porozmawiałem z Wengerem i przekazałem mu, że chcę przejść do Atlético, ponieważ doszedłem z nimi do porozumienia."
Mam nadzieję, że Bernabéu ładnie go powita podczas 1. kolejki.
Hellraiser
31-07-2007, 19:53
@Couple mates up.
Panowie, panowie wiem że piłka nie z naszego podwórka jest lepsza, lecz dziś
zaczynamy eliminacje LM tzw, Polski klub. Pare lat temu to może bym napisał że gramy z jakimiś jankami, ponieważ to 2. runda, lecz nie w tym roku. Dziś podejmujemy "Cyganów z Bukaresztu". tzw, Steaua, tu nawet Raul chyba sie coś wypowie, bo rok temu to nawet Real miał z nimi kłopoty, i dlatego sądze że ta runda dla Lubinian, to jednak stoi na poziomie 3. rundy, lub jak nie lepiej, lecz w tej za porażke nie dostaję się którejś rundy eliminacyjnej w P.UEFA. I tu mnie to martwi co rok mniej polskich drużyn w Europejskich pucharach. Chyba że Pan Michniewicz aka. Polski Mourihno, coś odj**bie.
Sądze że argumenatmi Lubinian są to że jednak mają ekipe jak na polską lige, trener też niby dobry, i dawno nie grali w pucharach Tzw, LM, bo rok temu to chyba dali dupy na 1. rundzie eliminacyjnej ;s, co do Rumunów u nich komentatorzy mówią że jednak mają respekt do Polskich klubów, i ostatnim faktem chyba jest to że Hagi miał długa przerwę w szlifowaniu trenerskiej ręki, i jak narazie nic nie zdobył.
Gah,.. sorry że wyszedł taki feleton, lecz co wy sądzicie?
Articuno
31-07-2007, 20:42
Mam szczerą nadzieję, że Miedziowi awansują, bo chciałbym zobaczyć 1 raz w historii Arsenal, Valencię lub Milan na wrocławskim lotnisku :D
Dark Sven
31-07-2007, 20:51
Mam szczerą nadzieję, że Miedziowi awansują, bo chciałbym zobaczyć 1 raz w historii Arsenal, Valencię lub Milan na wrocławskim lotnisku :D
Tak...może się przykleją do jakiejś gumy na lotnisku lub przed nim i zostaną na dłużej.
Nie... to by było za śmieszne.
I tak z tą Steauą, dadzą dupy... jak zazwyczaj.
Doom Terror
31-07-2007, 23:01
mamy szanse,wszystki mozlwie ;] wciaz pamietam RTS i jak Citko strzelil z polowy :D
Hellraiser
31-07-2007, 23:18
56' [0 - 1] N.D. Goian
O Panie!, czemu jesteś taki okrutny!.
Kup.Se.Musk
31-07-2007, 23:28
56' [0 - 1] N.D. Goian
O Panie!, czemu jesteś taki okrutny!.
Na wygraną trze sobie najpierw zasłużyć ;)
Articuno
01-08-2007, 11:25
Mecz nudny. Zagłębie grało katastrofalnie. Zresztą Steaua nie lepiej, jakiś 100% sytuacji nie stworzyli. Ale dam głowę, że to rumuni awansują.
Hellraiser
01-08-2007, 15:23
Tja, mecz nudny przespałem się od 30 minuty 1. połowy do przerwy przed 2. częścią spotkania, jak na mistrza Polski zagrali fatalnie, byli sparaliżowani, jakby Rumuni byli druidami, i ciskali w nich tymi otóż runami.
Zachęcam do tego linka
http://90minut.pl/news.php?id=594808
Przedstawia on na kogo trafi Zagłębie, lub Steaua, chociaż już wiadomo kto z tej pary leci dalej. Lecz patrząc na tą liste aż chce się rozłupać Bukaresztan, by mieć ogromną szansę na wejśćie do LM. Lecz jednak znowu będzie 12 lat bez LM, czy nie więcej. I gdzie tu nabijać te pkt w rankingu klubowo-europejskim przy takim czymś to zaraz Liechtenstein będzie miał lepszą sytuację pucharową.
Piłka jest nieprzwidywalna , Zagłębie jeszcze ma szanse , "wystarczy" tam wygrac do 0 , nawet 1:0 daje dogrywke/karne wiec szanse zawsze sa.
@down
Niekoniecnie , Zaglebie nie ma doswiadczenia i odrazu trafili na silnego rywala ,moze sie go przestraszyli i do 2 meczu podejda inaczej .
Ale to chyba zrozumiałe, że Zagłebiu będzie się gorzej grało na wyjeździe a Steaue u siebie lepiej, nie?
Musimy mieć nadzieję, że Lubinianie w rewanżu powalczą i zagrają lepszą piłkę niż wczoraj. Jeśli PGE GKS i Groclin jutro nie wygrają swoich meczy to będzie totalne dno, jakiego nie było od dawien dawna. Co do PGE GKS jestem pewien, że dadzą radę awansować, jednak w przypadku grodziszczan nie potrafię jasno powiedzieć jakim wynikiem zakończy się ten mecz. Osobiście sądzę, że mimo wszystko na swoim boisku poradzą sobie zapominając o ostatnich dwóch meczach.
Hellraiser
02-08-2007, 00:18
@Monte i inni kumple z tego tematu.
Co do P.UEFA, tak samo o Groklin się boję, szczeże mówiąc ;s
Żeby nie było tak jak rok temu, co Zagłębie u nich 0-0, a u siebie 1-1 ;s, i w ogóle w ostatnich latach, coś już nie dajemy rady nawet jakimś jankom.
Kup.Se.Musk
02-08-2007, 17:36
9 latek, który podpisał kontrakt z MU.
http://www.youtube.com/watch?v=hZ_RS4Q1myc
Calen Futh
02-08-2007, 18:05
@up: Manyoo zrobił kolejny dobry ruch w tym okienku transferowym - po Nanim i prawdopodobnie Tevezie, teraz On ! xD A tak na serio to fajnie, że Manyoo inwestuje w młodzież - i to jaką xd Dobry pomocnik z niego będzie.
Articuno
02-08-2007, 19:50
Polska piłka sięgnęła DNA.
Co z tego, że jest dogrywka? Brakuje słów na postawę Bełchatowa. Kompromitują nasz kraj na całej linii. Do tej pory traktowałem Lenczyka jako dobrego trenera.
Grief.pl
Grief.br
Grief.nl
Grief.swe
Tylko tak można ocenić mecz Bełchatowa
Polska piłka sięgnęła DNA.
Co z tego, że jest dogrywka? Brakuje słów na postawę Bełchatowa. Kompromitują nasz kraj na całej linii. Do tej pory traktowałem Lenczyka jako dobrego trenera.
Widac ze masz duze pojecie o tym sporcie
Lenczyk jest dobrym trenerem, popatrz na niektorych pilkarzy, np Costly'ego czy Straka. Druzyna zagrala slaby mecz, ale nie zwalaj calej winy na Lenczyka, a to ze 1 mecz mu nie wyszedl nie znaczy ze jest gorszym trenerem.
Articuno
03-08-2007, 01:00
Widac ze masz duze pojecie o tym sporcie
Lenczyk jest dobrym trenerem, popatrz na niektorych pilkarzy, np Costly'ego czy Straka. Druzyna zagrala slaby mecz, ale nie zwalaj calej winy na Lenczyka, a to ze 1 mecz mu nie wyszedl nie znaczy ze jest gorszym trenerem.
Nie zwalam całej winy na Lenczyka. Ale fizycznie Ameri o klasę przewyższało Gieksę. Nie mówcie mi tu o upałach. Śmieszy mnie to. W Polsce co roku panują takie same temperatury... No i trochę siara, żeby wicemistrz Polski, kraju który jest poważnym kandydatem do Euro przegrywał z jakimś pikusiami z Gruzji.
Dobrze, że Dyskobolia wygrała. Wielki dzień dla polskiego futbolu.
Orest ustawił zespół do obrony co za dobrze nie wyszło ^^,
Ale chociaz moja Gieksa dostarczyła mi mały dreszczyk! ;]
Na szczęscie wszystko się dobrze zakończyło i razem z Groclinem lecim dalej ! :]
Thomisson
03-08-2007, 08:22
Bełchatów bez komentarza, natomiast Groclin zagrał o wiele lepiej, niż w ostatnich meczach. Obserwując w ostatnich miesiącach Radosława Majewskiego przypomina mi trochę Marka Citkę za młodych lat.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.