Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe
Ten sportfan pudelka.pl przypina. Nie tylko graficznie....
obys mial racje ... ;o
Arka_Sath_Wielki
03-06-2008, 16:24
dzisiaj barca oficjalnie podpisze kontrakt z cacaresem ;) a ja bym chciał zeby R10 zostal w barcelonie :) rewolucja w sztabie medycznym + guardiola = powrot formy :P
Xendriel
03-06-2008, 17:22
dzisiaj barca oficjalnie podpisze kontrakt z cacaresem ;) a ja bym chciał zeby R10 zostal w barcelonie :) rewolucja w sztabie medycznym + guardiola = powrot formy :P
Oj tak Martin Caceres to świetny zawodnik i wspaniała perspektywa na przyszłość. Jedyne co mnie teraz niepokoi to sprawa odejścia Giovaniego :(
Yoh Asakura
03-06-2008, 17:36
Oj tak Martin Caceres to świetny zawodnik i wspaniała perspektywa na przyszłość. Jedyne co mnie teraz niepokoi to sprawa odejścia Giovaniego :(
A co, Tot*en*a* chce go ściągnąć ? To się nie masz o co martwić, chyba nawet oni nie są tacy głupi, żeby takiego karzełka do Premiership sprowadzać.
Xendriel
03-06-2008, 18:06
Ciekawe czy byś tak pisał gdyby chciał go kupić Arsenal. Jeżeli według ciebie tak ważny jest wzrost to co powiesz o Messim? Tak a propo Dos Santosa to sprzedaż go będzie wielkim błędem Barcelony. Tottenham kupi go za 8mln a za parę lat opchnie za 30 -.-
Swoją drogą Ramos robi niezłą ekipę na następny sezon.
Yoh Asakura
03-06-2008, 18:24
Ciekawe czy byś tak pisał gdyby chciał go kupić Arsenal. Jeżeli według ciebie tak ważny jest wzrost to co powiesz o Messim? Tak a propo Dos Santosa to sprzedaż go będzie wielkim błędem Barcelony. Tottenham kupi go za 8mln a za parę lat opchnie za 30 -.-
Swoją drogą Ramos robi niezłą ekipę na następny sezon.
Ty chyba nie wiesz, o czym mówisz. To jest Premiership, nie La Liga, w której nawet karzełki po 140 cm. mogą sobie spokojnie grać. Tutaj jest twarda walka - Dos Santos nie ma warunków fizycznych do tej ligi. Podejrzewam, że większość grajków z PD by sie w Anglii nie sprawdziło - ot, choćby taki Robinho. Bo o Messim czy Dos Santosie lepiej już nie mówić. Co by to było, gdyby taki Campbell walczyłby z nimi bark w bark. ;)
Xendriel
03-06-2008, 18:29
Czy ja wiem...Tevez jest niższy od Giovanniego, jest jeszcze Ashley Cole na dodatek to obrońca;)
Yoh Asakura
03-06-2008, 18:34
Czy ja wiem...Tevez jest niższy od Giovanniego, jest jeszcze Ashley Cole na dodatek to obrońca;)
Spójrz na budowę ciała Teveza - to nie jest leszcz. A Ashley to Anglik, wychowany w angielskiej akademii, przystosowany do takiego stylu gry.
@Edit:
O, TUTAJ (http://m.gmgrd.co.uk/res/830.$plit/C_71_article_1025406_image_list_image_list_item_0_ image.jpg)
Gdzie Dos Santos a gdzie Tevez ? ;)
Xendriel
03-06-2008, 18:46
Spójrz na budowę ciała Teveza - to nie jest leszcz. A Ashley to Anglik, wychowany w angielskiej akademii, przystosowany do takiego stylu gry.
@Edit:
O, TUTAJ (http://m.gmgrd.co.uk/res/830.$plit/C_71_article_1025406_image_list_image_list_item_0_ image.jpg)
Gdzie Dos Santos a gdzie Tevez ? ;)
No fakt budowa ciała Teveza nijak ma się do Giovaniego, ale np. Messi w meczu z ManU robił obrońców jak chciał :p
Yoh Asakura
03-06-2008, 18:49
Bo to była Liga Mistrzów. Tutaj obrońcy z angielskich klubów nie grają tak twardo. Ale gdyby Messi grał np. w Chelsea i rozgrywałby spotkanie z Portsmouth, to wątpię, czy dałby sobie rade. Za ostra gra.
Ja tam się z Yohem zgadzam, ale czy ja wiem... Robben podobnej postawy do Robinho, a był jednym z ważniejszych zawodników Chelsea nawet jak goli nie strzelał...
http://www.skysports.com/story/0,19528,11854_3645403,00.html
joł
edit:
http://www.skysports.com/story/0,19528,11854_3645850,00.html
joł
Ludzie ale o głupotach rozmawiacie, reprezentacja piłkarzy ręcznych, siatkarze i siatkarki jadą na olimpiadę! Powiniśmy sie cieszyc i poruszyc ten temat.. Np. Mnie nie interesuje ze ktos doznał kotuzji chyba ze gra w reprezentacji Polski...
Yoh Asakura
03-06-2008, 23:44
Ludzie ale o głupotach rozmawiacie, reprezentacja piłkarzy ręcznych, siatkarze i siatkarki jadą na olimpiadę! Powiniśmy sie cieszyc i poruszyc ten temat.. Np. Mnie nie interesuje ze ktos doznał kotuzji chyba ze gra w reprezentacji Polski...
No właśnie, ciebie. Ale nas interesuje.
Chelsea
Mark Hughes zdaje się być najlepszym kandydatem na trenera CFC, kiedy Milan, Ancelotti i CFC zdementowali te wszystkie plotki. Jestem za !!!
Valencia
Valencia mówi, że sprzedadzą Davida Villę za 40mln euro! Tu też jestem za, Chelsea, ściągajcie go. Villa jest w 100% wart takiej sumy. Obecnie jeden z najlepszych napastników świata.
Xendriel
04-06-2008, 10:08
Valencia
Valencia mówi, że sprzedadzą Davida Villę za 40mln euro! Tu też jestem za, Chelsea, ściągajcie go. Villa jest w 100% wart takiej sumy. Obecnie jeden z najlepszych napastników świata.
O Davida stara się wiele klubów. Valencia ma kłopoty finansowe, więc wybierze chyba najwyższą ofertę, a że Chelsea ma kasy jak lodu to pewnie Villa (o ile się zgodzi) przeniesie się na Stamford Bridge. Jak jesteśmy już przy temacie Valencii to chciałbym aby doszedł do skutku transfer Davida Silvy do Barcelony, lecz z tego co słyszałem klauzula odejścia tego młodego zawodnika jest dość wysoka.
to tak samo jak większość drwali z ligi angielskiej nie dałoby sobie rady w pd. Bo to liga techniczna i tak bez końca.
Xendriel
04-06-2008, 13:33
Agata Mróz :( Polskie siatkarki na IO na pewno zagrają dla niej.
Nikt nie napisał, że Manchester United zakupił drugiego Giggsa - Ramseya.
BTW. NIECH ŻYJE WOLNOŚĆ! WOLNOŚĆ I SWOBODA!
Articuno
04-06-2008, 14:12
Tradegia, wydawalo sie ze juz wszystko jest na dobrej drodze. Czuje soie bardzo dziwnie :( Wyrazy wspołczucia dla Pawła Mroza, koszykarza Śląska.
Yoh Asakura
04-06-2008, 14:20
to tak samo jak większość drwali z ligi angielskiej nie dałoby sobie rady w pd. Bo to liga techniczna i tak bez końca.
Drwali ? Np. Afonso Alves ? Jedziesz po stereotypach.
Ale moim zdaniem taki Scholes czy Lampard serio by się tam nie odnaleźli. W żadnej drużynie.
Yoh Asakura
04-06-2008, 17:33
Ale moim zdaniem taki Scholes czy Lampard serio by się tam nie odnaleźli. W żadnej drużynie.
Bo mają zupełnie inny styl gry. Ale drwalami nigdy bym ich nie nazwał.
Bo mają zupełnie inny styl gry. Ale drwalami nigdy bym ich nie nazwał.
Może i nie, ale reprezentanci Anglii jak chociażby Gerard z reguły grają właśnie tak, a nie inaczej. Np. piłkarze z Włoch lepiej czują się w Hiszpanii niż na wyspach. Tacy zawodnicy jak Cristiano Ronaldo czy Metzelder to niestety nieliczne wyjątki.
Yoh Asakura
04-06-2008, 18:06
Może i nie, ale reprezentanci Anglii jak chociażby Gerard z reguły grają właśnie tak, a nie inaczej. Np. piłkarze z Włoch lepiej czują się w Hiszpanii niż na wyspach. Tacy zawodnicy jak Cristiano Ronaldo czy Metzelder to niestety nieliczne wyjątki.
Gerrard też nie jest drwalem. Tyle tylko, że gra twardo. Ale fakt, technicznie też nie jest nie wiadomo jak super wyszkolony. Poza tym, spójrz na "nową" generację reprezentantów Anglii - Downing, Joe Cole, Bentley - nie powiesz mi chyba, że to drwale ?
Gerrard też nie jest drwalem. Tyle tylko, że gra twardo. Ale fakt, technicznie też nie jest nie wiadomo jak super wyszkolony. Poza tym, spójrz na "nową" generację reprezentantów Anglii - Downing, Joe Cole, Bentley - nie powiesz mi chyba, że to drwale ?
Nie, ale nie wiem czy oprócz tego drugiego reszta sobie dużo pogra w reprezentacji :P Bentley ma jeszcze szanse, ale Downing? Mimo, że Beckham wylatuje z kadry, to wątpie czy selekcjoner podejmie takie ryzyko i wypuści niedoświadczonych zawodników. To w końcu reprezentacja kraju, a Anglia ma wielu takich zawodników.
Yoh Asakura
04-06-2008, 18:29
Nie, ale nie wiem czy oprócz tego drugiego reszta sobie dużo pogra w reprezentacji :P Bentley ma jeszcze szanse, ale Downing? Mimo, że Beckham wylatuje z kadry, to wątpie czy selekcjoner podejmie takie ryzyko i wypuści niedoświadczonych zawodników. To w końcu reprezentacja kraju, a Anglia ma wielu takich zawodników.
Chyba nie wiesz, o czym mówisz. Stałe fragmenty gry wykonywane przez Bentleya jak żywo przypominają te, które bił Beckham. I jeszcze a propos niedoświadczonych zawodników - Downing niedoświadczony ? Przecież to właściwie on jest liderem Boro, zaryzykuję i powiem, że to ich najlepszy zawodnik. Bardzo dobrze wyszkolony technicznie, precyzja w jego nodze jest czasem powalająca, ten gość ma naprawdę duży potencjał. Tak samo jest z Bentleyem - dla mnie to potencjalne gwiazdy Anglii. A, i jeszcze odnośnie techniki Bentleya - tutaj nie masz się do czego przyczepić. W końcu David (o, jaki zbieg okoliczności ;)) to wychowanek Arsenalu, a tutaj technika jest priorytetem.
Chyba nie wiesz, o czym mówisz. Stałe fragmenty gry wykonywane przez Bentleya jak żywo przypominają te, które bił Beckham. I jeszcze a propos niedoświadczonych zawodników - Downing niedoświadczony ? Przecież to właściwie on jest liderem Boro, zaryzykuję i powiem, że to ich najlepszy zawodnik. Bardzo dobrze wyszkolony technicznie, precyzja w jego nodze jest czasem powalająca, ten gość ma naprawdę duży potencjał. Tak samo jest z Bentleyem - dla mnie to potencjalne gwiazdy Anglii. A, i jeszcze odnośnie techniki Bentleya - tutaj nie masz się do czego przyczepić. W końcu David (o, jaki zbieg okoliczności ;)) to wychowanek Arsenalu, a tutaj technika jest priorytetem.
Chodziło mi o doświadczenie reprezentacyjne. Do Bentleya nie mam zastrzeżeń, ale duet Owen i Rooney na razie prowadzą. Zaraz po nich jest Defoe czy Crouch (i właśnie na równie z nimi Bentley). W meczach o stawkę chyba nikt nie zaryzykuje :P
Xendriel
04-06-2008, 19:02
W następnym tygodniu zobaczymy na co stać Anglię;)
A na poważnie to futbol się zmienia i w obecnych czasach młody zawodnik bez odpowiedniego wyszkolenia technicznego nie ma czego szukać w najlepszych klubach.
Yoh Asakura
04-06-2008, 19:16
Chodziło mi o doświadczenie reprezentacyjne. Do Bentleya nie mam zastrzeżeń, ale duet Owen i Rooney na razie prowadzą. Zaraz po nich jest Defoe czy Crouch (i właśnie na równie z nimi Bentley). W meczach o stawkę chyba nikt nie zaryzykuje :P
Nie stawiałbym Defoe i Croucha w jednym szeregu. Ten pierwszy jest, IMO, znacznie lepszy. A Bentley i Downing, przy odrobinie szczęścia, mogą zostać klasowymi zawodnikami. Capello na pewno zdaje sobie z tego sprawę i będzie chciał ich wprowadzić do reprezentacji. Z czasem "Bentley i Downing" stanie się synonimem "Reprezentacja Anglii".
Z czasem "Bentley i Downing" stanie się synonimem "Reprezentacja Anglii".
Już prędzej ludzie przestaną oglądać ich w telewizji, a nawet chodzić na stadiony i zapamiętają skład z Campbellem jako filarem obrony. Koniec ;[
Yoh Asakura
04-06-2008, 19:57
Już prędzej ludzie przestaną oglądać ich w telewizji, a nawet chodzić na stadiony i zapamiętają skład z Campbellem jako filarem obrony. Koniec ;[
No to zobaczymy, kto ma rację. Ale dla mnie Bentley i Downing to przyszłość, bo jak nie oni, to kto (Wilshere ! Gibbs ! Walcott ! Randall ! ;)) ?
No to zobaczymy, kto ma rację. Ale dla mnie Bentley i Downing to przyszłość, bo jak nie oni, to kto (Wilshere ! Gibbs ! Walcott ! Randall ! ;)) ?
W ataku gra nie tak dawno znany jako najmłodszy klasowy napastnik Michael Owen oraz taki, który jeszcze bardziej niedawno był znany jako najmłodszy klasowy napastnik Wayne Rooney ;(
a ty kurwa nie jedziesz po stereotypach....hahahah nie moge.
Yoh Asakura
04-06-2008, 20:08
W ataku gra nie tak dawno znany jako najmłodszy klasowy napastnik Michael Owen oraz taki, który jeszcze bardziej niedawno był znany jako najmłodszy klasowy napastnik Wayne Rooney ;(
Ale David Bentley i Downing to pomocnik. Zawodnicy, których wymieniłem w nawiasach, to też pomocnicy (oprócz Walcotta).
Ale David Bentley i Downing to pomocnik. Zawodnicy, których wymieniłem w nawiasach, to też pomocnicy (oprócz Walcotta).
Bentley jest w takim razie bardzo ofensywnym pomocnikiem.
@Down
Twoje posty skłoniły mnie do wyszukania na YouTube "Bentley"... I zgadnij co się okazało? Wstyd się przyznać, ale pomyliłem go z Bentem >_<
Ten z Tottehnhamu :P Więc zwracam honor, ale i tak na prawym skrzydle może zagrać Hargreaves.
W finale Ligi Mistrzów doskonale się spisywał. Do tego podczas kontuzji obrońców także grał na prawej obronie.
Yoh Asakura
04-06-2008, 20:15
@Up
Darren Bent ? ;)
Ale Hargreaves to stricte środkowy, więc raczej tam będzie grał. Na prawym skrzydle bardziej produktywny będzie Bentley.
Ale jeśli będziesz miał zdrowego Hargreavesa i zdrowego Bentleya, to raczej tego pierwszego ustawisz na środku pomocy, a Davida na skrzydło. Bo duet Lampard - Gerrard...
Bentley jest w takim razie bardzo ofensywnym pomocnikiem.
Lol, Bentley to prawy skrzydłowy ;]
Articuno
04-06-2008, 20:54
Prokom Trefl Sopot mistrzem Polski. Że tak wejdę w rozmowę :).
Capality
04-06-2008, 21:04
A Jerzy E. zatrzymany za korupcje...
Xendriel
04-06-2008, 21:23
Owen grał w Realu, więc nie ma się co dziwić że się zmarnował:)
Yoh Asakura
04-06-2008, 21:35
Owen grał w Realu, więc nie ma się co dziwić że się zmarnował:)
Henry gra w Barcelonie i też się marnuje ;x
Cios poniżej pasa - Messi gra w Barcelonie i już dawno się zmarnował, asbuahsuahsuas.
Xendriel
04-06-2008, 22:25
To była taka malutka prowokacja;), jednak przyznam, że w micie o marnowaniu piłkarzy przez Real jest trochę prawdy, przynajmniej ja tak uważam.
To była taka malutka prowokacja;), jednak przyznam, że w micie o marnowaniu piłkarzy przez Real jest trochę prawdy, przynajmniej ja tak uważam.
jak narazie to kazdy sie tam rozwija...
jak narazie to kazdy sie tam rozwija...
Ale jak przechodzi jakaś wielka gwiazda, to się zatraca x D
Yoh Asakura
04-06-2008, 22:30
Tylko w Arsenalu nikt się nie zmarnował ;)
Ale jak przechodzi jakaś wielka gwiazda, to się zatraca x D
ile bylo tych gwiazd? 3?
Xendriel
04-06-2008, 22:34
ile bylo tych gwiazd? 3?
A za kasę jaką Real na nich wydał można by było zbudować silną drużynę.
btw. To przecież galacticos tam każdy jest gwiazdą ;)
A za kasę jaką Real na nich wydał można by było zbudować silną drużynę.
btw. To przecież galacticos tam każdy jest gwiazdą ;)
galacticos byli za czasu figo, zidane, nie teraz. jakis miguel torres, drenthe albo balboa to nie gwiazdy swiatowego formatu... ;d
toś dojebał porównaniem. Wymieniles 2 grajków z podstawowej 11 a potem dojebałeś trzema grajkami rezerwowymi na dzisiejszy dzień w Realu:baby:rispekt
dobra dobra xDd i tak Joe jest najlepszy
http://www.youtube.com/watch?v=b06NPIlzBe4&feature=related
ile bylo tych gwiazd? 3?
Zawsze coś : ] Taki stereotyp, w którym trochę prawdy jest.
To przecież galacticos tam każdy jest gwiazdą ;)
Obecnie to Barcelonie jest bliżej do galacticos. A nie, przepraszam, to fantasticos!
Xendriel
05-06-2008, 17:46
http://www.sport.pl/sport/10,89545,5282093,Sport_pl_donosi__Zamkniety_trenin g_na_widoku_szpiegow_.html
Jak widać Bad Waltersdorf nie jest najlepszym miejscem, zwłaszcza że teraz reprezentacja ćwiczy warianty taktyczne.
Yoh Asakura
05-06-2008, 19:13
@Maggic:
Coś tam przebąkiwałeś, że Hughes będzie menedżerem Chelsea - zapomnij, podpisał kontrakt z Man. City.
Articuno
05-06-2008, 21:01
Dramat... Błaszczykowski nie zagra na Euro.
Calen Futh
05-06-2008, 21:31
Kurwa. Szkoda go ;s Upatrywałem w nim jednego z tych graczy, którzy będą "ciągneli do przodu" grę polaków ;s
Dramat... Błaszczykowski nie zagra na Euro.
YEEEEEEST..... kurwa, teraz to napewno nie wyjdziemy.
Colo_2006
05-06-2008, 21:50
Tylko w fazie grupowej nie zagra :> ale to ita kźle ;/
Bardownik
05-06-2008, 21:52
bo nie wiadomo czy wogóle zagra ;]
Jedzie ktoś może na Euro? Jakiś wypad gdzieś na miasto, do pubu, restauracji? Centrum miasta?
Piszczek już został za Kubę powołany... Łukasz raczej nie ma szans zagrać.. nie uczestniczył w zgrupowaniu.. wątpię, żeby tak szybko chwycił koncepcje, zresztą nie uważam go za dobrego piłkarza a z Błaszczykowskim to nie ma co go porównywać ;]
Ciekawe jaki wariant wybierze teraz Leo.. czy zagra Łobo czy Smolarek przejdzie na prawe skrzydło i przed Żurawskim zagra Roger? czy znajdzie się miejsce dla nich obu?
Dziś rozpoczynają się mecze finałowe NBA ;-) Lakers@Boston. za 4 godziny pobudka :D wstanę na 2gą połowę bo mecz zaczyna się o 3.. posrane strefy czasowe ;]
Xendriel
06-06-2008, 08:44
Fuck, liczyłem na Kubę i jego dryling przy nie najlepszej postawie niemieckich defensorów w ostatnim czasie:( A powołanie Piszczka? Sam nie wiem, chyba lepiej było powołać kogoś z trójki która została skreślona, ale to decyzja Leo i on na pewno wie co robi. Mimo takiego osłabienia i tak wierzę że dokopiemy Niemcom:)
@DOWN: Niby tak, ale jak sam Piszczek mówił, siedział sobie na urlopie jak Leo zadzwonił, tak więc wydaję mi sie że np. Majewski który był na zgrupowaniu w Niemczech był by lepszym wyjściem.
Articuno
06-06-2008, 14:40
Wspomniana trójka nic by nie dała. Potrzebowano jakiegoś ksrzydłowego lub psuedo skrzydłowego, który ma byc "zapchajdziurą" lub kolesiem na "wszelki wypadek".
A więc Celtics, jednak ja wciaż jestem nieco za Lakersami.
Xendriel
06-06-2008, 15:33
No i po ptakach, Giovanni w Tottenhamie:( Jak chciał się przenieść to ok na siłę nie będziemy go trzymać, ale 6 mln(jak spełni odpowiednie warunki dorzucą 5mln) za gracza ze wspaniałą perspektywą na przyszłość to śmiech na sali...Założę się że za sezon lub dwa kupi go ManU.
Najpierw wiadomość o Kubie, teraz Giovani, jedyne co mi teraz może poprawić humor to widok oficjalnej informacji że Alves został graczem Barcy;)
@UP: Załośnie, toż to Aston Villa daje za Sidwella 4mln, a Chelsea chce 6...
A miedzy nimi kompletnie zadnego porownania nie ma. A z 2 strony fajnie, bo pilkarze kosztują mająąąąąąąątki i tak dosc "niska" cena jest ok, tyle powinny kosztowac wielkie gwiazdy, max 20 mln, nie więcej, bo to glupota..
Xendriel
06-06-2008, 16:01
@UP: Załośnie, toż to Aston Villa daje za Sidwella 4mln, a Chelsea chce 6...
A miedzy nimi kompletnie zadnego porownania nie ma. A z 2 strony fajnie, bo pilkarze kosztują mająąąąąąąątki i tak dosc "niska" cena jest ok, tyle powinny kosztowac wielkie gwiazdy, max 20 mln, nie więcej, bo to glupota..
Powiedz to Realowi.
Yoh Asakura
06-06-2008, 16:09
Powiedz to Realowi.
Bo Barca to za max. 3,5 mln. kupuje, tja.
no tak w końcu tylko Ral Madryt płaci powyżej 20mln...muhahah
Xendriel
06-06-2008, 16:18
Bo Barca to za max. 3,5 mln. kupuje, tja.
Barcelona kupuje po "normalnych" cenach i przynajmniej nie zakochała się w jakimś Portugalczyku.
@Down: A kto za Messiego oferował 120 mln? ;)
Barcelona kupuje po "normalnych" cenach i przynajmniej nie zakochała się w jakimś Portugalczyku.
Heh ale zakochała się we Francuzie :P I w sumie to teraz normalka, Real moze jedynie byłtym, ktory tak "rozpowszechnił" takie ceny... nei zwalajmy na nich tych kwot.
Yoh Asakura
06-06-2008, 16:50
Co to znaczy "normalna" cena ? Stać ich, to tyle oferują. Zazdrość się w tobie odzywa ? Mówiąc szczerze, ja bardzo bym chciał, żeby w tym okienku transferowym Wenger wydał całe 70 mln. funtów, które ma na transfery.
Xendriel
06-06-2008, 16:58
Arsenal nie kupuje przecież doświadczonych piłkarzy tylko młodzików do szkolenia. Wydał większą kasę na Reyesa i sie sparzył.
Colo_2006
06-06-2008, 16:59
mój kumpel jeszcze wczoraj chciał sprzedac bilety 1600 za 1 na mecz Polska-Niemcy
Yoh Asakura
06-06-2008, 17:01
Arsenal nie kupuje przecież doświadczonych piłkarzy tylko młodzików do szkolenia. Wydał większą kasę na Reyesa i sie sparzył.
No nie, wcale. Bo Sagna i Eduardo to przecież hokeiści. A Reyes nie jest niewypałem - nie jest winą Wengera to, że nagle mu pogoda zaczęła nie odpowiadać. A co do jego gry, to ja żadnych zarzutów nie mam. Gdyby u nas został, pewnie grałby teraz 2x lepiej, a tak kisi się w Atletico, w którym jego występy są takie sobie.
Jak donoszą media - Ricardo Quaresma (FC Porto) doszedł już do wstępnego porozumienia z władzami Interu Mediolan i prawdopodobnie już niedługo przeniesie się do Włoch. Portugalczyk kosztować ma 23 miliony euro.
Quaresma zaakceptował ponoć ofertę, która gwarantuje mu zarobki na poziomie 4,5 miliona euro rocznie. Kontrakt miałby być podpisany na okres pięciu lat.
Piłkarz bardzo chce opuścić klub, tym bardziej, że z powodu korupcji FC Porto nie zagra w Lidze Mistrzów.
czekalem na ten transfer jakos 3 lata,oby to byla prawda
Thomisson
06-06-2008, 20:20
No nie, wcale. Bo Sagna i Eduardo to przecież hokeiści.
No tak, zacne mają doświadczenie
A Reyes nie jest niewypałem - nie jest winą Wengera to, że nagle mu pogoda zaczęła nie odpowiadać
Na pewno tylko dlatego odszedł.
Yoh Asakura
06-06-2008, 20:27
No tak, zacne mają doświadczenie
Nie no, bo gość, który najpierw zostaje wybrany najlepszym prawym obrońcą Ligue 1, a w swoim pierwszym sezonie w Premiership staje się najlepszym prawym obrońcą tej ligi jest zielony, kompletne zero jeśli idzie o doświadczenie. A Eduardo tak samo - no bo czym jest najlepszy strzelec swojej reprezentacji na kwalifikacjach do Euro, czym jest gość, który strzelił 34 bramki w 32 meczach (pal licho, że to Chorwacka liga) ? Pewnie, zero doświadczenia.
Na pewno tylko dlatego odszedł.
Reyes odszedł, bo nie pasował mu klimat Anglii. Innych powodów nie ma, albo jeśli są, to znają je tylko Jose i Wenger.
Thomisson
06-06-2008, 20:46
Nie no, bo gość, który najpierw zostaje wybrany najlepszym prawym obrońcą Ligue 1, a w swoim pierwszym sezonie w Premiership staje się najlepszym prawym obrońcą tej ligi jest zielony, kompletne zero jeśli idzie o doświadczenie. A Eduardo tak samo - no bo czym jest najlepszy strzelec swojej reprezentacji na kwalifikacjach do Euro, czym jest gość, który strzelił 34 bramki w 32 meczach (pal licho, że to Chorwacka liga) ? Pewnie, zero doświadczenia.
Wymieniłeś osiągnięcia. Nie są jakieś okazałe, poza tym nie świadcza o jakimś wielkim doświadczeniu, np. Gomis ma wielkie umiejętności, ale doświadczenie zerowe.
Yoh Asakura
06-06-2008, 20:50
Wymieniłeś osiągnięcia. Nie są jakieś okazałe, poza tym nie świadcza o jakimś wielkim doświadczeniu, np. Gomis ma wielkie umiejętności, ale doświadczenie zerowe.
No wiesz, bycie najlepszym obrońcą najlepszej ligi na świecie to jednak jest spore osiągnięcie. A Sagna i Eduardo regularnie grali w swoich klubach i rozegrali w nich sporo spotkań, nie możesz powiedzieć, że są niedoświadczeni. Bo niedoświadczony to jest - ale taki Walcott. Ale nie Eduardo i Sagna.
Uuuu Kuszczak wypadl ;/
Jakis uraz grzbietu.
@Up: Szkoda Tomka.
A co do Eduardo i Sagna, świetni, szczególnie Eduardo. Jestem jego fanem odkąd pierwszy raz zobaczyłem go w akcji. A gole w lidze Chorwackiej czy Arsenalu są piękne, świetnie zna pole karne, jeden z najlepszych lisów pola karnego. Gdyby nie kontuzja, mówiono by o nim jako o jednym z najlepszych napastników Europy. Na 100%. Chorwacja wiele traci na jego kontuzji. Niewiele reprezentacji ma tak wielkich napastników.
chyba sobie jaja robisz nazywając go wielkim napastnikiem. Na to się pracuje latami...
Yoh Asakura
07-06-2008, 13:03
chyba sobie jaja robisz nazywając go wielkim napastnikiem. Na to się pracuje latami...
No tak, bo skoro jest jakimś tak Chorwatem i gra w jakimś tam Arsenalu, to nie można go tak nazwać. :(
Przeciwnie. Skoro gra w Arsenalu to TRZEBA go nazwać najlepszym napastnikiem jaki kiedykolwiek wyszedł na boisko.
Duch Niespokojny
07-06-2008, 13:40
No, to się rozumie samo przez się :p
Yoh Asakura
07-06-2008, 13:48
Przeciwnie. Skoro gra w Arsenalu to TRZEBA go nazwać najlepszym napastnikiem jaki kiedykolwiek wyszedł na boisko.
Ale pod warunkiem, że nazywa się Dennis Bergkamp.
dobra skończmy te sranie w banie? xDDDd
Mam dla was niesamowitą informację :D dziś Mistrzostwa Europy się zaczynają, wiecie? 8o 8o 8o 8o 8o8o 8o
http://www.youtube.com/watch?v=QjxDfJaBHuc&eurl=http://www.beteuro.pl/
Football, Football, Football... kto dzisiaj gra? cały świat! sialalalla :******
Do boju POLSKO !!!!!!!!!!!!!!! :cup: :cup: :cup:
Thomisson
07-06-2008, 13:53
No tak, bo skoro jest jakimś tak Chorwatem i gra w jakimś tam Arsenalu, to nie można go tak nazwać. :(
No tak skoro zagrał jeden dobry sezon w evul silnej lidze chorwackiej to jest gwiazdą pierwszej wielkości, legendą futbolu na miarę Gerda Mullera i Marco van Bastena. Gdyby przeszedł nie do Arsenalu, a np. do Juve, to byś nawet na niego nie splunął.
Yoh Asakura
07-06-2008, 14:05
No tak skoro zagrał jeden dobry sezon w evul silnej lidze chorwackiej to jest gwiazdą pierwszej wielkości, legendą futbolu na miarę Gerda Mullera i Marco van Bastena. Gdyby przeszedł nie do Arsenalu, a np. do Juve, to byś nawet na niego nie splunął.
Nie no, bo bycie jednym z najlepszych strzelców podczas eliminacji do Euro to też żaden wyczyn. A gdyby grał w Juve, to pewnie bym o nim nawet nie słyszał, ale to i tak nie zmieniałoby faktu, że jest świetnym napastnikiem. I po co miałbym na niego pluć ? ;)
Thomisson
07-06-2008, 14:11
Nie no, bo bycie jednym z najlepszych strzelców podczas eliminacji do Euro to też żaden wyczyn.
To jest wyczyn. Ale nie wyolbrzymiaj go.
Yoh Asakura
07-06-2008, 14:14
To jest wyczyn. Ale nie wyolbrzymiaj go.
Ja go nie wyolbrzymiam, po prostu mówię, jak jest. Jego bramki mówią same przez się - gość ma rewelacyjną technikę, świetnie się ustawia, świetnie gra bez piłki, a w sytuacji sam na sam chyba nigdy nie chybił. Ale w sumie nadaje się tylko do wykańczania - bo jakimiś super dokładnymi podaniami to on nie dysponuje, a jak trzeba rozgrywać, to angażuje się w niepotrzebne dryblingi. No ale w końcu to napastnik, nie pomocnik.
Btw: Thomi, mówiłem już, że się za tobą stęskniłem ? :*
Thomisson
07-06-2008, 14:21
Jest dobry, ale na razie nic poza tym
P.S Ja za Tobą też ;*
Yoh Asakura
07-06-2008, 14:30
Jest dobry, ale na razie nic poza tym
P.S Ja za Tobą też ;*
Bardzo dobry, ale boję się, że po tej kontuzji może już nie grać tak dobrze.
Xendriel
07-06-2008, 14:42
Nie no, bo bycie jednym z najlepszych strzelców podczas eliminacji do Euro to też żaden wyczyn. A gdyby grał w Juve, to pewnie bym o nim nawet nie słyszał, ale to i tak nie zmieniałoby faktu, że jest świetnym napastnikiem. I po co miałbym na niego pluć ? ;)
To Olisadebe i Smolarek to też jedni z najlepszych napastników na świecie...
Yoh Asakura
07-06-2008, 14:50
To Olisadebe i Smolarek to też jedni z najlepszych napastników na świecie...
Smolarek niech najpierw strzeli te 34 gole w lidze chorwackiej. ;)
Smolarek niech najpierw strzeli te 34 gole w lidze chorwackiej. ;)
No tak strzelenie 34 goli w sezonie czyni piłkarza jednym z najlepszych napastników... prawie jak Ronaldo nie ;D?
W końcu Sikora w tym sezonie też trochę bramek huknął, Brożek też :D
Nie będę wspominał ile walił Żurawki czy Frankowski jak grali w Wiśle... Kurwa to byli napastnicy światowego formatu :(
Nie wiem co wam da zawalanie jeszcze z 5 stron, na temat Eduardo skoro on się nie równa do Drogby, Torresa, Ronaldo, Rooneya czy Teveza...
Yoh Asakura
07-06-2008, 15:16
Nie wiem co wam da zawalanie jeszcze z 5 stron, na temat Eduardo skoro on się nie równa do Drogby, Torresa, Ronaldo, Rooneya czy Teveza...
Nie równa się, bo...?
Capality
07-06-2008, 15:29
Wy tu pie*****cie o Eduardo a tu za 2,5h Euro się zaczyna :D
a tutaj zasłyszany komentarz co do meczu Polska-Niemcy
"Polska jeszcze nigdy nie przegrała na Euro więc czemu mielibyśmy przegrać z Niemcami?"
Thomisson
07-06-2008, 15:50
Nie równa się, bo...?
jest gorszy
Dobra koniec farmazonów, podawajcie swoje typy na dzisiejsze mecze :D
Szwajcaria - Czechy 1
Portugalia - Turcja X2
Yoh Asakura
07-06-2008, 15:51
jest gorszy
A nie, bo jest lepszy i EOT, EOT, EOT, EOT !!!111
Dobra koniec farmazonów, podawajcie swoje typy na dzisiejsze mecze :D
Szwajcaria - Czechy 1
Portugalia - Turcja X2
Szwajcaria - Czechy 2
Portugalia - Turcja x1
Nie równa się, bo...?
...jest gorszy.
Co do postu Maggica, to śmiem twierdzić, że Rooney powoli się wypala.
@Edit
Sekundy ;[
@Euro
Grupa A
1. Portugalia
2. Czechy
3. Turcja
4. Szwajcaria
Grupa B
1. Niemcy
2. Chorwacja
3. Polska
4. Austria
Grupa C
1. Holandia
2. Włochy
3. Francja
4. Rumunia
Grupa D
1. Hiszpania
2. Szwecja
3. Grecja
4. Rosja
Ćwierćfinały
Czechy W:L Chorwacja
Portugalia L:W Niemcy
Holandia W:L Szwecja
Włochy W:L Hiszpania
Półfinały
Czechy L:W Niemcy
Holandia W:L Włochy
Finał
Holandia W:L Niemcy
Ja tak typuje, ale znając los, to nawet fazy grupowej dobrze nie odgadłem.
Yoh Asakura
07-06-2008, 18:56
Ledwo się Euro zaczęło, a już jest dramat. Frei może już nie zagrać na tych Mistrzostwach.
Davido16
07-06-2008, 19:09
Szkoda go. Koniec początku turnieju dla niego.
Killuminati
07-06-2008, 19:32
Dramat Frei'a, cóż, taka gra.
EDIT
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL, Szwajcaria 0 : 1 Czechy!
Wkutfilem sie...co za syfusy ...
70min bezbarwne Czechy, przypadkowe podanie i gol.
Cala ekipa Czech niby taka pro evul, a tak naprawde moze 2 graczy posiadalo pilkarska osobowosc.
Szwajcarzy bez wielkich nazwisk [oprocz Freia, ktorego nie licze] staraja sie jak moga. I co poradzic na zesranego pecha?
Killuminati
07-06-2008, 20:01
W tej grze liczy się przede wszystkim SZCZĘŚCIE.
A tego akurat nie brakowało Czechom w 70 min. Trudno, life goes on.
Capality
07-06-2008, 20:04
Szwajcaria skrzywdzona i to baardzo, jedna reka ewidentna i reka pod koniec(nie wiem czy w polu karnym)
Więc, bardzo dobre spotkanie drużyny szwajcarskiej. Wyraźna poprawa w drugiej części gry, mimo straty wielkiej gwiazdy - Freia. Czesi grali trochę niepewnie, często czegoś jeszcze brakowało. Ich bramka była bardzo przypadkowa, ale taki już futbol jest. Helweci stanęli na wysokości zadania i zaprezentowali świetną grę, której prawdę mówiąc, się nie spodziewałem. Ta młoda drużyna, złożona przez Kobiego Kuhna, może jeszcze namieszać w tej grupie.
Szwajcaria - Czechy (0:0) 0:1 [Vaclav Sverkos '71]
Jesli chodzi o zagrania reka, czyste nie moglo byc karnego
Aczkolwiek zal mi szwajcarow byli lepsi
Thomisson
07-06-2008, 20:28
Frei ;(
Mecz dobry, choć było w nim trochę za dużo chaotycznej gry z obu stron. Szkoda Szwajcarów, byli lepsi, niesieni wspaniałym dopingiem kibiców. Jak trochę poukładają swoją grę i będą skuteczniejsi z przodu, to mogę się okazać rewelacją Mistrzostw.
Killuminati
07-06-2008, 20:33
Tak samo jak Grecja 4 lata temu :P
Także liczę na ciekawe widowisko ;-)
Yoh Asakura
07-06-2008, 20:33
Za 6 minut gra Portugalia, miejmy nadzieję, że Portugalczycy zaprezentują przemiłą dla oka piłkę. Liczę też na Turków, którzy także potrafią nieźle grać. Szykuje się bardzo dobre widowisko.
Spodziewałem się więcej ze strony Turków. Jak przejdą połówke to nie wiedzą co zrobić z piłką... a kilka kontr mieli. Zjebaną taktykę mają.. powinni mieć kogoś wysuniętego na szpicy.. na obrazku może i mają, ale każdy angażuję się w obronę no i Portugalczycy to wykorzystali.. Pepe, który ściągnał za sobą tych napastników. Klepa i gol :P
Co do tych napastników... Pippo Inzaghi <3 to jest kozak...
Gdyby Turcja zagrała śmielej w ataku, sprawdziłby się mój wynik :<
Turcja - Portugalia [0:0] 0:2 (Pepe '61, Raul Meireles '90+2).
SZWAJCARIA
vs
CZECHY
Piękny, ale pechowy mecz w wykonaniu Szwajcarów. Szybka i miła dla oka piłka, niestety zabrakło szczęścia. Bardzo szkoda Freia, mógł zostać katem Czechów, no ale...
Podsumowanie:
-dobry mecz w wykonaniu Szwajcarów oraz duża strata kadrowa;
-słaby mecz Czechów, bynajmniej nie tego się od nich spodziewaliśmy... Zakończony jednak powodzeniem;
PORTUGALIA
vs
TURCJA
Dominacja Portugalczyków nie podlegała dyskusji, Turkom brakowało kogoś z przodu... Grali bardzo ospale, tak jakby od niechcenia. Dobry mecz Pepe, nie spodziewałem się tak ofensywnej gry tego obrońcy, bardzo mnie zaskoczył.
Podsumowanie:
-Dobry mecz Portugalii;
-Nijaka Turcja;
Wielki Pepe. Wreszcie szersza publika zobaczyła, na co go naprawdę stać. Bo zawsze, jak jakiś mecz Realu był w TVP, to akurat kaszanił.
Nie równa się, bo...?
bo kurwa liga chorwacka to nie jest nie wiadomo co. Pozatym jak ty chciałbyś porównać go do Raula,Ruuda,Torresa,Ronaldo,Del Piero itp itd?
Thomisson
08-06-2008, 08:38
Turcy starali się wciągnąć Portugalię w kopaninę, jednak podopieczni Scolariego zagrali bardzo mądrze. Turkom brakowało kogoś z przodu, kto by uspokoił grę, zmieniał jej tempo. Momentami miażdżąca przewaga CR7 i spółki, gdyby nie Volkan, mogłoby się skończyć o wiele wyżej. Turcja mnie zawiodła, spodziewałem się czegoś więcej po nich, mimo kontuzji w formacjach defensywnych.
Jakie typy Panowie na dzisiaj?
Austria - Chorwacja 2
Polska - Niemcy X2
Killuminati
08-06-2008, 09:52
Dziś mecz Polaków, mam nadzieję, że coś pokażemy ;-)
A co do gry Portugalii, Nie brakowalo słupków i poprzeczek, miła dla oka piłka :P
Austria - Chorwacja 0:3
Polska - Niemcy 2:0
Miałem sen, że zremisowaliśmy 8:8 :D
Dziś piękny dzień.. najpierw Austria z Chorwacją, międzyczasie Kubica później Polska - Niemcy a o 3 drugi mecz finałowy NBA :D
Xendriel
08-06-2008, 10:26
Wielki Pepe. Wreszcie szersza publika zobaczyła, na co go naprawdę stać. Bo zawsze, jak jakiś mecz Realu był w TVP, to akurat kaszanił.
Tym razem będziemy zgodni, lubię Portugalię i miałem nosa żeby wystawić Pepe w Eurofantasy;), szkoda że ta pierwsza bramka nie uznana.
Co do dzisiejszych meczów to:
Austria - Chorwacja 0:2
Niemcy - Polska, ciężko przewidzieć...dobra 1:2 jestem optymistą ;)
Evil Maul
08-06-2008, 10:44
Tym razem będziemy zgodni, lubię Portugalię i miałem nosa żeby wystawić Pepe w Eurofantasy;), szkoda że ta pierwsza bramka nie uznana.
Co do dzisiejszych meczów to:
Austria - Chorwacja 0:2
Niemcy - Polska, ciężko przewidzieć...dobra 1:2 jestem optymistą ;)
Polska - Niemcy 0:2 jestem pesymistą ;d
Killuminati
08-06-2008, 10:48
Jeśli mają nam strzelić to niech strzelą w połowie, a nie pod koniec, bo to chyba najgorszy cios :P
Xendriel
08-06-2008, 11:10
Z ciekawości zobaczyłem tą stronę co reklamowali w studiu i muszę powiedzieć, że naprawdę fajnie to jest zrobione. Carvalho szybszy niż Ronaldo:p
http://www.castrolindex.pl/
GK:Cech
DEF:Cetin ??? Rozehnal Lichtsteiner (Ujfalusi)
MID:Ronaldo Barnetta Meireles Altintop (Inler)
ATK:Frei Sverkos (Kahveci)
Najelpsi zawodnicy według Castrol.
Tym obrońcą może być Ferreira, a także Pepe czy Carvalho. Wątpie w Boswinge, ale także jest możliwy.
@Edit 2
Zawodnikom pozycje przydzielane są losowo, a w tym wypadku wiemy tylko, że jest z Portugalii. No i to, że jest obrońcą.
@Legenda
niebieski - Czechy (3/1)
różowy - Szwajcaria (3/1)
czerwony - Portugalia (3/0)
czarny - Turcja (2/1)
(podstawowy skład/zawodnicy wykorzystywani w innym ustawieniu)
Zawodnicy w (nawiasach) są wykorzystywani w formacjach innych niż klasyczne 4-4-2.
Zawodnicy wyróżnieni kursywą nie są wykorzystywani w formacjach innych niż klasyczne 4-4-2.
---POLSKA O
---------- /\,O__
---------- _| / - |_ niemcy
Na dziś:
Austria - Chorwacja 0:1 (0:1)
Niemcy - Polska 1:2 (1:0)
Ja na miejscu Leo, ustawił bym zespół następująco:
http://img511.imageshack.us/img511/1819/polskataktyka02fe4.jpg
Thomisson
08-06-2008, 15:23
Jakbyśmy tak ofensywnie zagrali to czarno bym to widział :D
Lepiej zagrać ofensywnie i wygrać 2:1, 3:2, albo nawet 6:5, niż grać defensywnie i przegrać 1:3, czy 1:5.
Xendriel
08-06-2008, 15:29
Żuraw i Roger raczej nie wyjdą razem. Moim zdaniem walczą o tą samą pozycję.
Na lewej obronie pewnie zagra Wawrzyniak lub Golański a Lewandowski z Dudką będą defensywnymi pomocnikami, co utrudni grę Ballackowi.
Capality
08-06-2008, 15:38
Boruc-Wasilewski,Żewłakow,Bąk-Wawrzyniak,Łobodziński-Lewandowski,Dudka,Krzynówek-Żurawski,Smolarek
taki skład wg mnie
z tym, że Żurawski cofnięty a Lewy i Dudka defensywni
polska 1 - 0 Niemcy
Gooooooooooooooooooooooooooooooooooool Boruca w 90:78 minucie spotkania!!!!!!!!!!
Capality
08-06-2008, 16:41
http://sport.onet.pl/0,1264200,1764982,wiadomosc.html
pomylilem sie tylko z Golanskim
Mazur199
08-06-2008, 17:05
optymistycznie
pl : szwaby 0:0 or 1:1
pesymistycznie
pl : szwaby 0:3,0:2 max 1:2
Ja mam przed tym meczem wiekszego stresa niz przed matura ; ]
Musimy go wygrac, jesli przegramy bedzie straszny wstyd...
na wp.pl podają, że zamiast Dudki wystąpi Garguła lub Roger.. ciekawe na jakiej podstawie tak twierdzą skoro wszędzie podają Dudke.. onet, gazeta.pl na polsacie tak samo. ale chciałbym Rogera w składzie :D
Puściłem na nich 2 dychy.. dodatkowy smaczek bedzie podczas meczu :D
Zabieram się teraz do oglądania naszych grupowych rywali.
Articuno
08-06-2008, 19:41
Na 48 okrążeń przed meta, Kubica prawdopodobnie wygra!
Yoh Asakura
08-06-2008, 19:48
Na 48 okrążeń przed meta, Kubica prawdopodobnie wygra!
Kogo to obchodzi, kiedy Austriacy cisną Chorwatów.
Pierwsza połowa pod dyktando podopiecznych Slavena Bilicia, chociaż gospodarze przebudzili się nieco po koniec tejże części spotkania. Początek drugiej połowy zdecydowanie należał do graczy austriackich, jednakże potem te różnice się zatraciły. W kolejnych minutach na zmianę cisnęli i Chorwaci, i podopieczni Josefa Hickersbergera. Końcówka zdecydowanie dla drużyny Andreasa Ivanschitza. Wcześniej z boiska powinien wylecieć Pogatetz, ale chyba sędzia miał dobre serce.
Austria - Chorwacja (0:1) 0:1 [Luka Modrić '4 k.].
Hurra !!! Croatia wygrywa. Glory Glory ! :-)
Mecz ogólnie był fajnym widowiskiem. Pierwsza połowa to poprostu świetna gra i dominacja Chorwacji. Grali skłądnie, łądnie dla oka i przedewszystkim presingiem, skutecznym na dodatek, cisnęli od pierwszego gwizdka. Pogatetz powinien wypaść jakos w pierwszej części 1 połowy, faul na zółtą,drugą zółtą... bardzo chamsko, a sędzia nie pokazał mu ręki skierowanej do szatni ehh.. a powinien. 2 połowa dla Szwajcari głównie. Mieli ta strzały, pdoobne do Chorwacji akcje, lekki presing, a Chorwacji się jakby nie chciało, chociaż ta parwie strzeliłą gola na 2:0 co skończyło by mecz, a tak emocje były do końca. Ogólnie brawo Croatia !
Teraz to wielkie wydarzenie.. ehh:flaga_pl::wiking: This is war.
Kubica po medal ! A drugi jest.. niemiec, Heidfeld :D:D Wygramy dzisaj dublet !
Dobra, ja spadam, nie wiem czy po meczu będę jeszcze w stanie tu coś napisać, więc oczekujcie moich uwag i spostrzeżeń jutro. Strzałeczka, panowie. Polska gola. :)
EdwardMatiz
08-06-2008, 20:21
Ahh, Austria <3
Ten mecz powinni wygrać, ale właśnie dlatego lubie football
Vanhelsen
08-06-2008, 20:26
Kogo to obchodzi, kiedy Austriacy cisną Chorwatów.
Mnie :P
Dwie beemki na podium? xD
"najważniejsze, to zacząć od mocnego uderzenia"
Trener Chorwacji, Bilic. PRzed meczem. Oj sprawdziło się, presing, gol, duż oakcji pod bramką mocne uderzenie oj mocne :-)
Aha tak chyba nikt nie wspomniał albo mi umkneło. Jakoś przedwczoraj, około tego dnia, do Barcy przeszedł Daniel Alves. 29,5mln Euro. Brawo dla Barcy, ahh, a CFC tak sięstarali :-)
Yoh Asakura
08-06-2008, 22:04
Ale Roger świetnie gra.
No.. Kubica pierwszy, ale za to już 2:0 przegrywamy w meczu ;o
No cóż, życie to nie bajka :D Cieszcie się chociaż z wygranej Kubicy!
Articuno
08-06-2008, 22:37
Nic się nie stało, jesteśmy w sytuacji Turcji, praktycznie takiej samej.
Niepotrzebnie zakładali pułapki off-side'owe moim zdaniem...
Arka_Sath_Wielki
08-06-2008, 22:40
no, i po bólu ;D
Mecze z Niemcami są jak wizyty u lekarza, szczypionki. Jak idziesz, jesteś dobrej myśli, ale wiesz że i tak będzie bolało. ... naszczęście już igła wyjęta, i szczypie, złe wrażenie jakieś, ale nie boli aż tak...
Capality
08-06-2008, 22:55
Roger w spotkaniu z Chorwatami i Austriakami powinien grać od 1 minuty a Krzynówek niech się schowa
Ja powiem tak. Czuję troszkę żalu, ale tak naprawde to nie czuje zlosci. Ciesze sie, ze strzelil Podolski, a nie jakis rodowity Niemiec - i ladnie sie zachowal. Najwazniejsze teraz dwa mecze :) Pokusze się o ocene Polaków:
Boruc - hmm..niepewnie do końca ale 4/6
Bąk - oczekiwałem większej asekuracji w stronę Golańskiego 4/6
Żewłakow - j/w 4/6
Golański - zdecydowanie nie dał rady, pare rajdów, parę dobrych zagrań defensywnych, ale za malo, za malo. Nie zdazal przy Lahmie. 3/6
Wasilewski - totalnie czuje sie w jego stosunku zdziwiony. Pare rajdow i wrzutek, ale w obronie zdecydowanie spozniony 4-/6
Obrona ledwo 4-.
Łobodziński - bardzo ladnie zagral, fajne rajdy i walczyl... jeden z jasniejszych w reprezentacji 4+/6
Dudka - pasywnie.. biernie..do kitu 3/6
Lewandowski - próbował strzelać, choć niekoniecznie musiał.. miał chęci, ale w późniejszej części meczu znikł 4-/6
Krzynówek - pierwsza połowa zdecydowanie lepsza. Próbował i walczył, w drugiej cofnięty totalnie opadł z sił (?) 4/6
Roger - i tu zaskoczenie. Bylem totalnym przeciwnikiem powolaniu czlowieka, ktory nie zna hymnu, ale niestety musze powiedziec, ze czuje sie zaskoczony. Walczyl i ladnie kombinowal nam grę, ale nadal brakuje zrozumienia ze strony innych graczy. On nie potrafi grac z dobiegu, a takie pilki dostawal. 4+/6
Żurawski - zbyt pasywnie. Jeden strzal to za malo jak na wysunietego napastnika. Zawiodlem sie 3-/6
Smolarek - jak wyzej niestety. rezerwowi zagrali wiecej niz on przez 90min 2+/6
Saganowski - pozytywnie, choc za malo. Jedna glowka i troche walki to nadal za malo na niemcy, ale lepiej niz Smolarek z Zurawskim 3/6
Piszczek - tak tak tak. Urlop z narzeczona mu sluzy. Obok Lobodzinskiego i Rogera jeden z lepszych odkad wszedl. Gdyby jeszcze pokusil sie o proby strzalow. 4/6
1. Polacy przestraszyli się Niemców
2. Leo zrobił co mógł, nie do niego pretensje
3. Sędzia chvj
Niemcy - Polska (0:1) 0:2 [Lukas Podolski '20, '72].
@edit
To ja też może ocenię, ale samymi numerkami. Skala 0-6.
Polska: Artur Boruc[4+] - Marcin Wasilewski[4-], Michał Żewłakow[4-], Jacek Bąk[4-], Paweł Golański[3] (75. Marek Saganowski[4-]) - Wojciech Łobodziński[4+] (65. Łukasz Piszczek[4]), Dariusz Dudka[4-], Mariusz Lewandowski[4], Maciej Żurawski[4-] (46. Roger Guerreiro[4+]), Jacek Krzynówek[4] - Euzebiusz Smolarek[4-].
Niemcy: Jens Lehmann[4+] - Philipp Lahm[5-], Per Mertesacker[4], Christoph Metzelder[4], Marcell Jansen[4] - Clemens Fritz[4] (55. Bastian Schweinsteiger[4+]), Torsten Frings[4+], Michael Ballack[5-], Lukas Podolski[5+] - Miroslav Klose[4+] (90+1. Kevin Kuranyi[._.]), Mario Gomez[4] (75. Thomas Hitzlsperger[4+]).
Grali dobrze szkoda 70 minuty zabraklo szczescia
@F1
Robert zasluguje na 1 miejsce, jezdzi najrowniej i nie popelnia bledow
Roger gral w 2 polowie
piternet
08-06-2008, 23:12
Szkoda przegranej :(
Smolarek beznadziejnie grał, Żurawski zbyt pasywnie ;(
Jedyne co mi się podobało to ta 1st akcja Polaków w 1~ minucie... Roger nieźle zagrał :D
Wychodzi technika Krzynówka... masakra... tyle co zadrewniaczy to jest goood. uderzenia ma mocne i przepychać się umie, ale tyle pozatym. Dno. Roger bardzo dużo widzi. Łobo ładnie zagrał, ale widać, ze niemcy specjalne wystawili Podolskiego na Łobo. Gdyby grał Kuba to wątpie, żeby dali Podolskiego. To samo z pułapkami ofsajdowymi. widzieliście mecze sparnigowe Polaków? zawsze tam łapali rywali na pułapki i wychodziło im to. Teraz Niemcy grali bardzo mądrze na pograniczu i wykorzystali to. raz chybili a raz strzelili. Już pie rdol e to czy sedzia miał racje czy nie. Niemcy zagrali bdb i byli lepsi. Tyle. przykro mi to stwierdzać. anywya Polska zagrała lepiej niż 2 lata temu. Mieli dużo sytuacji. Kwestia tego, aby wykorzystać 1-2 z nich i umiejętnie się bronić. elo
szkoda sytuacji Zurawskiego,naprawde by zmienilo to oblicze meczu
Capality
08-06-2008, 23:23
Kubica wygrał niemieckim bolidem
Szwaby wygrały polskim napastnikiem...
@Edit
dzieki Emok
zeby nie było
zaczerpnięte z www.kretyn.com
@Emok
Nie wydaje mi się, że Polacy się przestraszyli. Grali dobry futbol, może nie był to wysoki poziom, ale do pewnego momentu nie odbiegali od Niemców, a Łobo, Roger czy Lewandowski ba nawet Piszczek pokazali porządną klasę. Leo zrobił co mógl - racja. I jedyne co może mnie w*****ć nawet gdy Polacy przegrają w grupie wszystko to głosy o zwolnienie tego człowieka. Sędzia hm... komentując mecz na ircu powiedzielismy w zartach, ze sedzia za malo od nas dostal. Sędzia zdecydowanie po stronie Niemców - spalone, faule. Chociaż może to w stresie. Jednak wynik to wynik, a sędzia nie odegrał najważniejszej roli. Co do ocen Twoich to nie zgodze się z ocenami Polskiej obrony, ale nie będe komentowal bo to Twoja subiektywna ocena :> jednak troszkę za wysoko oceniles POlską Reprezentacje :>. Co do Niemcow to Lehmann nie zagral dobrego meczu,a jego interwencje byly niepewne. Lahm zagral na 6 i byl zdecydowanie najlepszym graczem meczu przy Lukasie. Ballack zawiodl na calej lini i zostal przycmiony. Polacy sobie dobrze poradzili z nim. Klose niewidoczny- .-.
Kubica wygrał niemieckim bolidem
Szwaby wygrały niemieckim napastnikiem...
Polskim napastnikiem =p
@Meathi
Teraz idę spać, bo jutro do szkoły, ale jak wrócę, to odpiszę.
Mazur199
08-06-2008, 23:27
SraĆ Na Euro /////// Kubicaaaaaa <3
Walekifa
08-06-2008, 23:36
Pozdrawiam Wszystkich KtÓrzy OglĄdali Mecz Na Bydgoskim Starym Rynku I Okolicach. : Dd GdaŃska Obudzona.
Thomisson
09-06-2008, 07:17
Oczekiwania jak nigdy, wpierdol jak zawsze
Po dwóch meczach:
DEF:Cetin Pepe Rozehnal Lichtsteiner (Ujfalusi)
Po czterech meczach:
DEF:Cetin Pepe Rozehnal Simunic (Stranlz)
MID:Ronaldo Barnetta Meireles Ivanschitz (Lewandowski)
ATK:Olic Podolski (Frei)
Portugalski obrońca wciąż pozostaje nierozpoznany. Jednak przeczuwam, że jest to Pepe.
@Legenda
niebieski - Czechy (2/0)
różowy - Szwajcaria (1/1)
czarny - Turcja (1/0)
brązowy - Niemcy (1/0)
zielony - Chorwacja (2/0)
żółty - Austria (1/1)
szary - Polska (0/1)
Zawodnicy w (nawiasach) są wykorzystywani w formacjach innych niż klasyczne 4-4-2.
Zawodnicy wyróżnieni kursywą nie są wykorzystywani w formacjach innych niż klasyczne 4-4-2.
Zawodnicy wyróżnieni pogrubieniem utrzymali pozycje w składzie.
@@@
Indywidualnie wypadamy najgorzej...
Xendriel
09-06-2008, 15:35
Na temat meczu Polaków wypowiedziałem się w przyklejonym temacie, choć sam nie wiem po co on powstał, skoro jest ten.
btw. Deco jedną nogą w Interze, a Barca poważnie obserwuję prawdopodobnie jego następce Joao Moutinho.
Po to powstał, żeby odciążyć trochę ten temat. Zresztą tu jak się chce podyskutować o meczu EURO to trzeba przewinąć się przez posty o transferach et cetera. Tam się piszę tylko o euro i jest good ;p
Moutinho chętnie bym widział w Barcie :) Z Turcją ładnie zagrał. Deco zresztą tak samo... ah te jego crossy :)
Capality
09-06-2008, 20:15
a ja wam powiem, że w ten weekend będzie BMW Pit Lane Park znowu na Bemowie ale teraz jest trudniej się dostać bo trzeba mieć bilet ale składa się, że moja siostra będzie Hostessą i mi załatwiła :D
Articuno
09-06-2008, 20:24
Widzę, że słynne powiedzenie "Leo why?" weszło również w slang Wojtka Kowalczyka xD. Dobry mecz Rumunia - Francja.
Co w tej jedenastce robi Barnetta? On zagrał beznadziejnie z Czechami...
Calen Futh
09-06-2008, 21:00
Phi, nie ma co pisać o Euro w jakimś przyklejonym temacie, który przeminie po kilku tygodniach. Ten topic ma ponad roczną historię i tutaj powinniśmy o tym gadać ;)
Francuzi oczywiście rozczarowali. Liczyłem na Benzemę, ale coś nie był dziś w formie (tak jak Gomis). Dobrym posunięciem było ustawienie Rata na Ribberego. Widać, że ten obrońca radził sobie dobrze z francuzem. No, jednak teraz Francja na własne życzenie ma przekichane- swój teoretycznie najłatwiejszy mecz zakończyli w nie najlepszym stylu. Nie chce wiedzieć co będzie w meczu z Włochami/Holandią.
Yoh Asakura
09-06-2008, 21:41
A Włosi dostają w rzyć 2:0. Pierwszy gol ze spalonego. Ale drugi to cudo, piękna akcja Holendrów. Takie mecze chcemy oglądać !
Widzę, że słynne powiedzenie "Leo why?" weszło również w slang Wojtka Kowalczyka xD. Dobry mecz Rumunia - Francja.
Co w tej jedenastce robi Barnetta? On zagrał beznadziejnie z Czechami...
To skład według Castrol.
A Włosi dostają w rzyć 2:0. Pierwszy gol ze spalonego. Ale drugi to cudo, piękna akcja Holendrów. Takie mecze chcemy oglądać !
3:0
Nie było spalonego. Niech jutro jeszcze Hiszpania ładnie wygra ;-)
Duch Niespokojny
09-06-2008, 22:46
Włosi na kolanach! Ten wynik podwójnie mnie cieszy, bo zawsze kibicuję Holandii, a Włochów nie lubię. W zasadzie to nawet potrójnie - ze względu na rozmiary zwycięstwa. Oby tak dalej i Holandia powalczy o mistrzostwo. Żałuję tylko, że nie mogłem obejrzeć całego meczu <sniff>
Articuno
09-06-2008, 22:53
Materazzi to jest kurcze drewno koleś powinien skończyć już z ME, dobrze, że Juventus nie zakupił też Barzagliego. Ogólnie super widowisko!!!
Materazzi to jest kurcze drewno koleś powinien skończyć już z ME, dobrze, że Juventus nie zakupił też Barzagliego. Ogólnie super widowisko!!!
sam jestes drewno.....
powiedzial Dzepetto z Pinokiem w avatarze
Thomisson
10-06-2008, 07:41
Cieszy mnie bardzo wygrana Holandii, i to do zera, bo jakość defensywy przed turniejem pozostawała wiele do życzenia. Radość tym większa, że nienawidzę włoskiej drużyny, w szczególności Materazziego.
P.S Van der Sar to chyba teraz najlepszy bramkarz świata. I nie mówię to tylko przez wczorajszy mecz.
Xendriel
10-06-2008, 08:54
P.S Van der Sar to chyba teraz najlepszy bramkarz świata. I nie mówię to tylko przez wczorajszy mecz.
Świetny mecz Van der Sara, ale Buffon mimo wpuszczonych 3 bramek nie odstawał poziomem od holendra. Razem z Casillasem to najlepsi bramkarze świata.
Dzisiaj gra mój faworyt Hiszpania i mam nadzieje że zaprezentuje się równie dobrze jak Holandia.
btw. Jak na razie na boiskach rządzą piłkarze Realu(Pepe, Van Nistelrooy, Sneijder):o
Yoh Asakura
10-06-2008, 09:29
Czasem ma tak rewelacyjne interwencje, że nie można myśleć inaczej. Jeżeli nie jest najlepszy, to należy do ścisłej czołówki. Pierwsza trójka jak nic.
@Edit:
http://pilkanozna.pl/news.php?ID=91609
United byli w ogródki, już witali się z gąską...
powiedzial Dzepetto z Pinokiem w avatarze
Ta Del Piero drewnem hahahah. Sam Materaca lekko polubiłem po finale na mś w 2006 roku i to , że jest lekko bez formy to nie tylko jego wina, pozatym jak schodził to nogę miał potem opatrzoną lodem.
Również cieszy mnie zwycięstwo Holendrów nad Włochami. Mam nadzieję, że z grupy wyjdą Holendrzy i Rumuni.
Po dwóch meczach:
Po czterech meczach:
Po sześciu meczach:
DEF:Cetin Pepe Rozehnal Van Bronckhorst (Simunic)
MID:Ronaldo Barnetta Sneijder Meireles (Toulalan)
ATK:Van Nistelrooy Podolski (Olic)
@Legenda
niebieski - Czechy (2/0)
różowy - Szwajcaria (1/0)
czarny - Turcja (1/0)
brązowy - Niemcy (1/0)
zielony - Chorwacja (0/2)
żółty - Austria (0/0)
szary - Polska (0/0)
ciemny pomarańczowy - Rumunia (0/0)
ciemny fioletowy - Francja (0/1)
seledynowy - Włochy (0/0)
pomarańczowy - Holandia (3/0)
ciemny oliwkowy - Grecja (/)
morski - Hiszpania (/)
jasny zielony - Szwecja (/)
fioletowy - Rosja (/)
Yoh Asakura
10-06-2008, 13:28
@Edit:
http://pilkanozna.pl/news.php?ID=91609
United byli w ogródki, już witali się z gąską...
A teraz bardziej wiarygodne źródło:
http://www.cardiffcityfc.premiumtv.co.uk/page/NewsDetail/0,,10335~1325841,00.html
No to teraz mamy genialną młodzież ;)
A teraz bardziej wiarygodne źródło:
http://www.cardiffcityfc.premiumtv.co.uk/page/NewsDetail/0,,10335~1325841,00.html
No to teraz mamy genialną młodzież ;)
jestem strasznie zawiedziony ;[[[[[ nowy giggsy to juz nowy ljungberg ;\\
swoja droga dziwi mnie calkowity brak wloskich pilkarzy (chociazby pirlo...) w skladzie castrol
prym wioda pilkarze portugalscy i holenderscy, a tuz za nimi czesi
chorwaci wypadli niespodziewanie dobrze, a francuzi nadzwyczaj slabo
cetin i barnetta swego rodzaju rewolucja xd
@down
ale kij w to?
Articuno
10-06-2008, 14:35
genialna młodzież, taa... ciekawe ile ludzi to wychowankowie lub nawet anglicy?
Yoh Asakura
10-06-2008, 14:50
genialna młodzież, taa... ciekawe ile ludzi to wychowankowie lub nawet anglicy?
Gibbs, Randall, Wilshere, Freeman, teraz Ramsey, Lansbury, Rodgers. Do tego Walcott. Sporo ich jest. Ale największe nadzieje Wenger wiąże z Gibbsem, Randallem, Wilsherem, Freemanem i teraz z Ramseyem. Tak więc o Anglików nie musisz się martwić.
Znaczy, Ramsey nie jest niby tam Anglikiem, ale z Wysp Brytyjskich pochodzi ;p
w materazzim podoba mi sie styl gry i agresywność... pozatym jest jednym z najlepszych obroncow na swiecie, jak dla mnie, chociaz jest juz troche podstarzały... co nie zmienia faktu ze to bohater wlochow.... najpierw sprokurowal karnego, potem on sam strzelil bramke, sprowokowal zidana do headbanga, dzieki czemu zapewne wygrali, no i strzelil karnego...
Articuno
10-06-2008, 15:07
Materazzi BYL dobry, kto widział runde wiosenną w jego wykonaniu ten wie... wczoraj zagrał po prostu tragicznie
Del Piero drewno? Ho, ho sie usmiałem...
Yoh Asakura
10-06-2008, 15:32
w materazzim podoba mi sie styl gry i agresywność... pozatym jest jednym z najlepszych obroncow na swiecie, jak dla mnie, chociaz jest juz troche podstarzały... co nie zmienia faktu ze to bohater wlochow.... najpierw sprokurowal karnego, potem on sam strzelil bramke, sprowokowal zidana do headbanga, dzieki czemu zapewne wygrali, no i strzelil karnego...
Obiektywnie patrząc: Marco to świetny obrońca. Agresywny, świetny w odbiorze, silny, dobrze gra głową.
Subiektywnie patrząc: Materazzi to maderfaker, wstrętny i głupi prowokator...znienawidziłem go za MŚ 2006...ale teraz jakoś zacząłem go lubić. Może to dlatego, że gra w jednej drużynie ze Zlatanem ? ;)
Thomisson
10-06-2008, 16:27
Dla mnie Materazzi to s*****el, który nawet w 1/10 nie będzie takim piłkarzem jak Zidane, chociażby grał ze 100 lat. Wyzywając jego matkę i siostrę wyprowadził Zizou z równowagi i zasłużenie dostał tors. Nawet honoru nie miał się by podnieść, tylko leżał jak pizda i udawał, że nie wiadomo co mu się stało.
Materazzi BYL dobry, kto widział runde wiosenną w jego wykonaniu ten wie... wczoraj zagrał po prostu tragicznie
Del Piero drewno? Ho, ho sie usmiałem...
A Materazzi drewno? Moze mi zdefiniujesz drewno pierw? Jest wysoki i nic wiecej,dobrze wyszkolony technicznie jak na obronce,czy to swiadczy o byciu drewnem? Chyba nie do konca rozumiesz co oznacza okreslenie drewnianego pilakrza.A ja odpowiedzialem jak odpowiedzialem,bo jezeli Materac jest drewniany tylko dlatego bo tak ci sie podoba to czemu nie Del Piero?Ten sezon mial nieudany,to prawda.Kazdemu pilkarzowi sie zdarza.Cannavaro tez nie mial superudanego sezonu czy tez Thuram,czy to czyni z nich gorszych pilkarzy?
Nawet honoru nie miał się by podnieść, tylko leżał jak pizda i udawał, że nie wiadomo co mu się stało.
Gdyby patrzec na tylko to zdanie to mi bardziej opisuje prawie kazdy mecz z udzialem C.Ronaldo
Dark Sven
10-06-2008, 17:23
Gdyby patrzec na tylko to zdanie to mi bardziej opisuje prawie kazdy mecz z udzialem C.Ronaldo
Można go nie lubić, ale to już kurwa jest z leksza przesada >.<
Można go nie lubić, ale to już kurwa jest z leksza przesada >.<
No a to ze Materazzi symulowal to niby nie? Oczywiscie zasluzyl,ale dostal z banki mocno,padl odrazu nie po sekundzie czy ilu jak niektorzy symulanci.Odnosnie przesady dostosowuje sie do rozmowcow (patrz symulowanie,drewno).
Dark Sven
10-06-2008, 19:28
No a to ze Materazzi symulowal to niby nie? Oczywiscie zasluzyl,ale dostal z banki mocno,padl odrazu nie po sekundzie czy ilu jak niektorzy symulanci.Odnosnie przesady dostosowuje sie do rozmowcow (patrz symulowanie,drewno).
Co Ty pierdolisz?
Co Ty pierdolisz?
Moze bys zrozumial gdybys czytal posty na ktore odpowiadalem
a) "Materazzi to jest kurcze drewno koleś powinien skończyć już z ME, dobrze, że Juventus nie zakupił też Barzagliego. Ogólnie super widowisko!!!" by Articuno
- jako ze Materazzi drewnem nie jest odpowiedzialem w podobnym tonie
b) Nawet honoru nie miał się by podnieść, tylko leżał jak pizda i udawał, że nie wiadomo co mu się stało.
w odpowiedzi zaznaczylem ze nie symulowal wiec wstanie "od tak" bylo niemozliwe w przeciwienstwie do C.Ronaldo ktory z wywracania sie od byle czego slynie
c)Można go nie lubić, ale to już kurwa jest z leksza przesada >.<
w odpowiedzi na tego posta chodzilo o to ze i Articuno i Thomisson tez przesadzili,a jako ze na ogien najlepiej odpowiadac ogniem to staralem sie im odpisywac w podobnym tonie.Pozatym mam do zawodnika neutralny stosunek,jednak prawda jest ze czesto sie wywala od tak.
Teraz rozumiesz co p'dole,co mialem na celu czy znowu bede musial wszystko co napisalem rozlozyc na czynniki pierwsze -,-'?
wracjac do tematu a odchodzac od flame'u zawodnikow lubianych i tych mniej~
Villa pokazal klase,wiedzialem ze jest znakomity,ale w tym meczu zagral swietnie,podoba mi sie to ze ma chlodna glowe i wie co moze najlepszego zrobic z pilka w kazdej sytuacji.Cesc troche ponizej oczekiwan,jednakze podanie gdy Villa strzelil na 3-0 fenomenalne.Osobosicie sadzilem ze Rosjanie beda trudniejsza barykada do pokonania.
Yoh Asakura
10-06-2008, 20:17
Klasę to zaraz pokaże Zlatan. O ile zagra, bo czytałem, że znowu coś z kolanem ma.
Caly czas ma cos z kolanem i z tego co czytalem w mniejszym i wiekszym stopniu ten uraz mu bedzie towarzyszyl do konca kariery...oby wystapil
Thomisson
10-06-2008, 21:54
Ale CR7 raczej nie wyzywa na boisku matek i sióstr piłkarzy od kurw, jak tamten kretyn z Mediolanu.
Ale CR7 raczej nie wyzywa na boisku matek i sióstr piłkarzy od kurw, jak tamten kretyn z Mediolanu.
no i co z tego?? ty nigdy nikogo nie wyzywales??
Killuminati
10-06-2008, 22:16
Piękny GOL! Ibrakadabra! :D
I GOOOOOOL NUMER 2!
podczas takiego meczu wyzwisk pada od groma,jezeli sam nigdy nie grales nie bedziesz wiedzial,a jezeli grales to wiesz jak jest,mi samemu czasami nawet grozono na boisku
topic* Zlote dziecko Szwecji i Pupil Morattiego sie popisal :D Zlatan :cup: fenomenalna bramka
edit: 2-0 ;]
Thomisson
11-06-2008, 07:58
no i co z tego?? ty nigdy nikogo nie wyzywales??
wszystko ma swoje granice.
podczas takiego meczu wyzwisk pada od groma,jezeli sam nigdy nie grales nie bedziesz wiedzial,a jezeli grales to wiesz jak jest,mi samemu czasami nawet grozono na boisku
Są, owszem wyzwiska, ale zauważ że Zidane przez cała swoją karierę, przez tyle setek meczy co grał, był wyzywany i jakoś nie słyszałem, żeby często brał udział w bójkach na boisku. Ale Materac musiał mu powiedzieć coś naprawdę przekraczającego wszelkie granice, skoro po tylu latach spokojnej gry, zdecydował się podejść do takiego kmiota i go uderzyć. Poza tym ten idiota wydawał później jakieś debilne książki w stylu "Co mogłem powiedzieć Zizou"? Trzeba być naprawdę imbecylem, żeby zbijać kasę na wydarzeniu, po którym stał się (poza Włochami) znienawidzonym na całym świecie. Do tego jeszcze paradował w TV i się chwalił jak zwymyślał jego matkę i siostrę, a trzeba dodać, że Zidane jest bardzo rodzinny. Kompletny kretyn i idiota, w moich oczach już nigdy nie naprawi swojego wizerunku, chociaż by zdobył ME, wynalazł lek na raka, czy odkrył pozostałe 2 tajemnice fatimskie.
Down:
Wiesz co to znaczy ironia?
Są, owszem wyzwiska, ale zauważ że Zidane przez cała swoją karierę, przez tyle setek meczy co grał, był wyzywany i jakoś nie słyszałem, żeby często brał udział w bójkach na boisku. Ale Materac musiał mu powiedzieć coś naprawdę przekraczającego wszelkie granice, skoro po tylu latach spokojnej gry, zdecydował się podejść do takiego kmiota i go uderzyć. Poza tym ten idiota wydawał później jakieś debilne książki w stylu "Co mogłem powiedzieć Zizou"? Trzeba być naprawdę imbecylem, żeby zbijać kasę na wydarzeniu, po którym stał się (poza Włochami) znienawidzonym na całym świecie. Do tego jeszcze paradował w TV i się chwalił jak zwymyślał jego matkę i siostrę, a trzeba dodać, że Zidane jest bardzo rodzinny. Kompletny kretyn i idiota, w moich oczach już nigdy nie naprawi swojego wizerunku, chociaż by zdobył ME, wynalazł lek na raka, czy odkrył pozostałe 2 tajemnice fatimskie.
Co do tego mają 2 tajemnice fatimskie ?!
A i Hiszpania rosja 4:1 dla hispzanów hat-trick villi
Yoh Asakura
11-06-2008, 09:29
Klasę to zaraz pokaże Zlatan.
Ja to potrafię antycypować, nie ma co.
Gol piękny, Ibrahimović łapie rytm. Sporo nie grał, nie ma jeszcze sił na pełne 90 minut, ale już pokazuje klasę. Strach pomyśleć co będzie, gdy już odzyska 100% sprawność.
A i Hiszpania rosja 4:1 dla hispzanów hat-trick villi
Z taką grą w defensywie to Hiszpanie Europy nie zawojują. Robili za dużo błędów w obronie.
Xendriel
11-06-2008, 10:05
Z taką grą w defensywie to Hiszpanie Europy nie zawojują. Robili za dużo błędów w obronie.
Fakt, ale ja myślę że jest to spowodowane ofensywną grą bocznych obrońców, którzy niekiedy nie zdążą wrócić. Ramosowi trochę mecz nie wyszedł ale w następnych będzie lepiej. Z kolei gra napastników było świetna. No i błyszczał Xavi:)
Teraz nie ma jeszcze co spekulować, ale po 1 kolejce fazy grupowej najlepiej zaprezentowały sie drużyny Holandii i Hiszpanii. Nie zdziwił bym się gdyby taki był finał.
a slyszales moze ile Boski Źidan zebrał czerwonych kartek? podobno liczba oscyluje około 10...więc nie pierdol. Bo to tylko i wyłącznie jego wina.
Może Marco nie wiedział jak inaczej powiedzieć, że ZZ ma ładną siostrę? Może to taki komplement po Włosku a tu jeb dynia:(. Materac jako obrońca był b.dobry ,dobry . Nie był on super obrońcą jak Hierro, który może bez problemu równać się do ZZ. I może 100lat gry by mu tego nie dało, ale wygrał dla Włochów mistrzostwo świata po tym jak sprowokował ZZ i to też trzeba umieć.
Yoh Asakura
11-06-2008, 10:52
I może 100lat gry by mu tego nie dało, ale wygrał dla Włochów mistrzostwo świata po tym jak sprowokował ZZ i to też trzeba umieć.
Co to za Mistrzostwo Świata, które zostało wywalczone w tak żałosny sposób. Nie wiem jak ty, ale dla mnie lepsze byłoby wicemistrzostwo, ale zdobyte uczciwie, fair, bez żadnego prowokowania, niż mistrzostwo, ale zdobyte w taki sposób. Bo zwycięstwo nie jest najważniejsze - liczy się jeszcze sposób, w jaki je osiągasz. A jeżeli jakaś reprezentacja nie ma umiejętności wystarczających do tego, by pokonać inną, to ucieka się do tak prostackich sztuczek.
nie no Boże . Jestem kibicem Realu fanem ZZ nigdy nie byłem ale szacunek dla niego mam. To mistrzostwo było zdobyte w 100% fair. Wszak nie każdy komu obrazisz rodzinę textem twoja stara nie załaduje Ci z dyńki.
Z tego co pamiętam to Francja dotarła do finału po błędach sędziego w meczu z Hiszpanią!co za żenada!:baby:
ha! i mówi to ktoś, kto sam jest żenująćy :>
żenua!
Yoh Asakura
11-06-2008, 13:32
Z tego co pamiętam to Francja dotarła do finału po błędach sędziego w meczu z Hiszpanią!co za żenada!:baby:
Różnica jest taka, że błędy sędziego były niezależne od Francji, nie mieli na nie wpływu. A Materazzi zrobił to z własnej woli.
nie jest tez z gory powiedizane ze francja by wygrala
Po dwóch meczach:
Po czterech meczach:
Po sześciu meczach:
Po ośmiu meczach:
DEF:Hansson Pepe Rozehnal Van Bronckhorst (Mellberg)
MID:Ronaldo Fabregas Sneijder Meireles (Barnetta)
ATK:Van Nistelrooy Villa (Podolski)
@Legenda
niebieski - Czechy (2/0)
różowy - Szwajcaria (0/1)
czarny - Turcja (0/0)
brązowy - Niemcy (0/1)
zielony - Chorwacja (0/0)
żółty - Austria (0/0)
szary - Polska (0/0)
ciemny fioletowy - Francja (0/0)
pomarańczowy - Holandia (3/0)
ciemny oliwkowy - Grecja (0/0)
morski - Hiszpania (2/1)
jasny zielony - Szwecja (1/1)
fioletowy - Rosja (0/0)
@@@
Mam zamiar spisywać to do końca mistrzostw :]
Articuno
11-06-2008, 18:18
Masz swojego Rozenhala, ahaha, kapitalnie sie zachował przy bramce Deco...
Masz swojego Rozenhala, ahaha, kapitalnie sie zachował przy bramce Deco...
Nie mojego, to są statystyki wedłóg Castrol Pereformance Index.
Articuno
11-06-2008, 22:16
Co chciał zrobić pan szwajcarski bramkarz?
Nie wiem co chciał zrobić, ale dziwnie się zachował :P Volkan za to ładnie bronił..
stawiałem na 1:1 i nie wiele się pomyliłem :P Turcja się rozkręca... ;] ciekawe będą mecze 3 kolejki.
Adam Ledwoń - były reprezentant Polski nie żyje. Smutne to jak ludzie odbierają sobie życie.. nie rozumiem tego. Chyba był nawet w studio Polsatu przed meczem Polska-Niemcy, nie?
wozu4don
11-06-2008, 23:25
Selekcjoner piłkarskiej reprezentacji Portugalii Luis Felipe Scolari zostanie nowym trenerem Chelsea Londyn - poinformowano na stronie internetowej klubu. Funkcję obejmie 1 lipca.
Klub zamieścił komunikat po wygranym przez Portugalię meczu z Czechami (3:1). Podkreślono w nim, że kolejne informacje pojawią się dopiero po zakończeniu turnieju finałowego ME.
59-letni Scolari zastąpił Avrama Granta, który został zwolniony. Chelsea w poprzednim sezonie zajęła drugie miejsce w lidze - za Manchesterem United. Uległa również Manchesterowi w finale Ligi Mistrzów.
Brazylijczyk prowadzi Portugalię od 2003 roku. Rok wcześniej zdobył z reprezentacją Brazylii mistrzostwo świata w Korei Południowej i Japonii.
Adam Ledwoń
tragiczne te euro dla Polski :(
Adam popełnił samobójstwo prawdopodobnie się powiesił ale to nie pewne źródło
Adam Ledwoń nie żyje
"Były reprezentant Polski Adam Ledwoń nie żyje. 34-letni obrońca, występujący w ostatnim sezonie w Austrii Kaernten popełnił samobójstwo we własnym domu w Klagenfurcie."
"Informację o śmierci Ledwonia potwierdził mieszkający w Austrii Kazimierz Sidorczuk. Zawodnik od dawna miał problemy rodzinne. Czasami mieszkał z żoną i dwoma synami, czasami sam. Uchodził za osobę o impulsywnym charakterze, podejmującą decyzje po wpływem emocji. Dzień przed samobójczą śmiercią zadzwonił do kolegi i powiedział: Mariola odeszła, idę się wieszać... Nikt jednak nie brał tych słów poważnie."
"Adam Ledwoń rozegrał w reprezentacji Polski 18 spotkań i strzelił jednego gola. był wychowankiem klubu Małapanew Ozimek. W polskiej lidze największe sukcesy odnosił z GKS Katowice. W 1998 roku trafił do czołowego klubu ligi niemieckiej - Bayeru Leverkusen. Nie wywalczył tam miejsca w podstawowym składzie i po dwóch latach przeniósł się do drugoligowej wówczas Fortuny Kolonia."
Sport.pl
Capality
12-06-2008, 10:39
http://sport.onet.pl/0,1264200,1767761,wiadomosc.html
Znakomicie dobrane i dostosowane treningi, taa?
Davido16
12-06-2008, 11:42
http://sport.onet.pl/0,1264200,1767761,wiadomosc.html
Znakomicie dobrane i dostosowane treningi, taa?
Kontuzjowany zastąpił kontuzjowanego. Cóż można chcieć więcej? ;d
co to ma byc za plaga kontuzji... rozumiem chciec przygotowac jaknajlepiej fizycznie pilkarzy do meczu,ale chyba Leo przegina...
taki offtopic maly dam...You see a dead przedmiot szkolny.You regonize zasady zywienia.It was killed by Fayter.
Po dwóch meczach:
Po czterech meczach:
Po sześciu meczach:
Po ośmiu meczach:
DEF:Hansson Pepe Rozehnal Van Bronckhorst (Mellberg)
MID:Ronaldo Fabregas Sneijder Meireles (Barnetta)
Po dziesięciu meczach:
DEF:Cetin Pepe Rozehnal Hansson (Van Bronckhorst)
MID:Ronaldo Deco Barnetta Yakin (Meireles)
@Legenda
niebieski - Czechy (2/0)
różowy - Szwajcaria (2/0)
czerwony - Portugalia (2/1)
czarny - Turcja (1/0)
brązowy - Niemcy (0/1)
zielony - Chorwacja (0/0)
żółty - Austria (0/0)
szary - Polska (0/0)
ciemny fioletowy - Francja (0/0)
pomarańczowy - Holandia (1/1)
ciemny oliwkowy - Grecja (0/0)
morski - Hiszpania (1/0)
jasny zielony - Szwecja (1/0)
fioletowy - Rosja (0/0)
Articuno
12-06-2008, 16:32
Ludzie z tego gówna znowu nie odribili zadania domowego i wstawili Roznehala, grającego fatalnie z Portugalią.
Ludzie z tego gówna znowu nie odribili zadania domowego i wstawili Roznehala, grającego fatalnie z Portugalią.
ale to jest na punkty, a chyba nie ma czegos takiego jak ujemne, a tylko dodatnie ;] dlatego jakby bramkarz strzelil gola, albo i nawet dwa na 100% bylby numerem jeden
No to odpadamy :p Chorwaci juz zapewniony awans,Niemcy w trzeciej serii meczow rozwala Austriakow,a my conajwyzej zremisujemy z Chorwacja,kto wie czy uda nam sie pokonac Austrie chociaz w tej serii...
Xendriel
12-06-2008, 20:01
Jest cień szansy. Musimy wygrać oba mecze, wtedy w bezpośrednich z Chorwatami będziemy górą i awansujemy, ale już prędzej Austria pokona Niemcy niż my Chorwację.
Ja bym radził poczekać do około 22.40 :P Wtedy będziemy się martwić jak wyjść z grupy :p
Obstawiam Austria-Polska 2:3 i hat-trick Rogera :D
A co będzie jak my ogramy Austrię i Chorwację, a Niemcy Austrię?
Wtedy będzie
Chorwacja 2-0-1
Polska 2-0-1
Niemcy 2-0-1
Niemcy > Polska
Niemcy < Chorwacja
Polska > Chorwacja
wtedy juz bilans bramkowy?
eisscheriann
12-06-2008, 20:32
wtedy juz bilans bramkowy?
tja, nawet jak wygramy obydwa mecze możemy nie wyjść
@down
a przypatrz Ty się dokładniej...
Wtedy liczy sie bezposredni mecz
neopostman
12-06-2008, 21:18
30 minuta meczu a ja już nie mogę patrzeć na grę polaków : d.
eisscheriann
12-06-2008, 21:30
Rodżer wybaczam nawet to że jesteś z legii!!!!!!!!!! :*******
Nie znam sie na grze.. Ale widze, że Polacy stoją a Austriacy tylko między nimi biegają.. Właściwie do 30 min to była gra Austria - Boruc..
Namacalny dowód, że Bóg istnieje:x
Bóg jest dziś Polakiem. haha, jakie emocje... :D z ojcem się kłóciłem całe 45'. Jop i Krzynio do wymiany, kilku pozostałych kopaczy też ;] Roger <333 spalony był ale co z tego! dziś Bóg jest Polakiem :P
Namacalny dowód, że Bóg istnieje:x
xD Więc daj mi go dotknąć.
Jop i Krzynio do wymiany, kilku pozostałych kopaczy też ;]
Smolarek do wymiany, on chyba nawet piłki nie dotknął. A Krzysiu sie rozkręci, może...
Bedzie 2:1 dla Austrii.
neopostman
12-06-2008, 22:42
no to po €uro ; (.
-WodzionkA-
12-06-2008, 22:43
Je*ac sedziego i cala rodzine jego!
Za zwykłą walkę o piłkę rzut karny, a za ewidentne szarpanie nic, po prostu sędzia frajer.
fajny sedzia,uznal bramke ze spalonego i odgwizdal karnego ktorego nie bylo...w dodatku anglik,co on w premiership nie widzi jak tam sie oraja?
taki maly akcent z pierwszej polowy...
22:01 Anacrum [77]: boruc ma zaduzy shielding
22:02 Rivana Shalveru [8]: ta i dobrom tarcze
Sqrwysyn
12-06-2008, 22:46
Je*ac sedziego i cala rodzine jego!
KURWA SĘDZIA PIERDOLONY CHUJ, OBY GO KURWA SZLAK TRAFIŁ (nigdy tego nikomu nie życzyłem ale temu chujowi się należy) pierdolony gnida skurwysyn chuj szmata
to jest właśnie sprawiedliwość... niech mu ktoś przypierdoli bo nie wytrzymam ;/
o kurwa XD
NIECH ZYJE JOZEF FRITZL
Mazur199
12-06-2008, 22:48
za to zachowanie tego kut*sa pofarbowanego na bialo pare sekund wczesniej powinien byc rzut wolny dla polakow,JEBAN* KURW*
Yoh Asakura
12-06-2008, 22:48
No, a jak Arsenal przegrywa i ja zwalam na sędziego to zaraz głosy oburzenia, że nie ma co psioczyć na arbitra ;]
Sqrwysyn
12-06-2008, 22:49
za to zachowanie tego kut*sa pofarbowanego na bialo pare sekund wczesniej powinien byc rzut wolny dla polakow,JEBAN* KURW*
typowy gej ten pofarbowany, gnidy pierdolone w dupe jebane
Dragon-Fly
12-06-2008, 22:55
"Słowo sędziego jest święte."
;S
AdiZgOlek
12-06-2008, 22:59
Co tu sie oszukiwac, Sprzedajna S*ka
W idealnym momencie to zrobil, sprzedany mecz =]
Sklejka opisów z gg po meczu Polska-Austria -.- :/
http://img167.imageshack.us/img167/3388/wtfmg9.png (http://imageshack.us)
http://img167.imageshack.us/img167/3388/wtfmg9.ed4729c231.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=167&i=wtfmg9.png)
Yoh Asakura
12-06-2008, 23:05
Gdyby arbiter nie był Anglikiem, to też bym powiedział, że mecz sprzedany. Jednak o Anglikach można powiedzieć wszystko, tylko nie to, że są skorumpowani. :>
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.