Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe
Liverpool 2:0 Manchester United :D
AnonimowyPowrot
25-10-2009, 17:27
Albo mi się wydaje albo w zeszłym sezonie temat był ciekawszy i na wyższym poziomie niż teraz.
Był Afryd czy tam Arfyd, nigdy nie pamiętam, hoom pisał o Bayernie, a do tego Iron o Newcastle, nie było spamowania o koszu, Yoh miał swoich przydupasów...
http://www.youtube.com/watch?v=v4stoKLqRaA&feature=player_embedded
...a Legia przegrała :(
No, i nikt nie wspominał o polskiej lidze, nie było tych wyzwisk "AMIKA!11".
@Down
A w czym, jeśli można wiedzieć?
Druid-Joseph
25-10-2009, 21:45
FALUBAZ K
FALUBAZ S
FALUBAZ MISTRZEM POLSKI JEST !!!
http://img194.imageshack.us/img194/4018/4117726df7.jpg
@Anonimowy
Zielona Góra == żuzel
nigdy nie rozumialem tego sportu, zasad punktowania, i w ogole o co tam chodzi. Dla mnie rzorzel = boring.
Capality
25-10-2009, 22:43
a Widzew wygral ze Zniczem Pruszkow 7-0 -.-
Arka_Sath_Wielki
25-10-2009, 23:24
nigdy nie rozumialem tego sportu, zasad punktowania, i w ogole o co tam chodzi. Dla mnie rzorzel = boring.
Lol zasad punktowania? Pierwszy dostaje 3pkt, drugi - 2pkt, trzeci - 1 pkt a czwarty nic O.O i masz 15 biegów i tyle.
Barcelona 6-1 Saragossa - to co ten zespół wyprawia na CN ... I niespodzianka wieczoru hat-trick Keity xD!
Świetny mecz Busquetsa, ten chłopak robi wielkie postępy. Jeśli ograniczy błędy (a ma na to duuuuużo czasu) to za kilka lat będzie z niego drugi Xavi. Zlatan też bardzo dobre spotkanie zagrał, Messi w swoim stylu, tylko sporo strat miał. Keita wiadomo, Iniesta czasem coś szarpnął, ale ogólnie mało widoczny. Maxwell świetny, Puyol na prawej obronie to samo. Czyhryński średnio, ale dopiero co po kontuzji.
Arka_Sath_Wielki
26-10-2009, 14:25
Ale obrona w defensywie nie zachwycała, a nie można patrzeć tylko na ofensywę. Valdes znów wybronił 2x sam na sam i tylko dzięki niemu nie straciliśmy 3 bramek :)
Ale obrona w defensywie nie zachwycała, a nie można patrzeć tylko na ofensywę. Valdes znów wybronił 2x sam na sam i tylko dzięki niemu nie straciliśmy 3 bramek :)
no nie do końca, bo jedną klarowną sam na sam to obronił sekundę przed tym, jak padł gol:D
Polonia Warszawa - Kompletne nic.
Piast Gliwice - Jeszcze większe nic.
Jak takie 0 skilla gra w najwyższej klasie rozgrywkowej.
Pogoń powoli, staje się czarnym koniem rozgrywek, jak już nim nie jest. ; d
2nd Half - 75' Alcorcon 4 - 0 Real Madrid
kthxbye ;]]]]]]]
Pan i Wladca
28-10-2009, 11:25
Ale siara, od kiedy Ronaldo nie gra nic im nie idzie a wcale nie było widać, że zespół jest od niego uzależniony... Dudka winił bym tylko za jedną bramkę ale fajnie to wyglądało jak tamci grali klepke a obrona realu stała i się patrzyła :>
ciezko mi powiedziec co sie dzieje z Realem, naprawde ten klub bez Cronaldo nic nie gra... Mam nadzieje, ze szybko wroci i wygraja jakis mecz i morale troche wzrosna, bo teraz pewnie pol skladu ma dola ;/
AnonimowyPowrot
28-10-2009, 14:19
2nd Half - 75' Alcorcon 4 - 0 Real Madrid
kthxbye ;]]]]]]]
PWN3D!
Swoją drogą, Rafael grał jako DMF : D A myślałem, że gra Fabio z prawej strony była wystarczającym zaskoczeniem.
Arka_Sath_Wielki
28-10-2009, 15:33
Reaaaaaaaaal!
Co?
Alcorcon!
Yoh Asakura
28-10-2009, 15:43
Barca!
Co?
Oni grali antyfutbol :(
Reaaaaaaaaal!
Co?
Alcorcon!
nie ,nie
REAL?
CO?
4;0!!!!!
Jestem ciekaw czy jak Cristiano wróci będa grać lepiej.
Arka_Sath_Wielki i Miszczu zawstydzili Paciucha.
Xendriel
28-10-2009, 16:36
Obstawiałem, że Pellegrini zostanie zwolniony po roku, jednak jak tak dalej pójdzie to zmiana trenera może nastąpić już w przerwie zimowej. Wtedy to boski Florentino kupi madridismo Mourinho/Wengera (albo nawet obu dla jeszcze lepszego efektu), Fabregasa, Ribery, Silve, Ville, Gerrarda i Clichy'ego bo każdy z wymienionych piłkarzy wręcz marzy o grze w tym klubie.
Hala Perez:D
http://www.youtube.com/watch?v=eLrh_YWjkSc
Obstawiałem, że Pellegrini zostanie zwolniony po roku, jednak jak tak dalej pójdzie to zmiana trenera może nastąpić już w przerwie zimowej. Wtedy to boski Florentino kupi madridismo Mourinho/Wengera (albo nawet obu dla jeszcze lepszego efektu), Fabregasa, Ribery, Silve, Ville, Gerrarda i Clichy'ego bo każdy z wymienionych piłkarzy wręcz marzy o grze w tym klubie.
Hala Perez:D
zapomniałeś o Xavim i Inieście - oni też marzą o grze w Realu:X
Arka_Sath_Wielki
28-10-2009, 17:13
Barca!
Co?
Oni grali antyfutbol :(
Chodzi Ci o Chelsea? :D Ale wygraliśmy :)
Xendriel
28-10-2009, 17:16
Chodzi o to, że Yoha zżera zazdrość kiedy patrzy na grę Barcelony.
Yoh Asakura
28-10-2009, 17:29
Chodzi o takie sytuacje:
Barca przegrywa - sędzia był przekupiony.
Barca remisuje - sędzia był przekupiony.
Barca wygrywa - gdyby sędzia nie był przekupiony, strzeliłaby więcej goli.
---
Barca przegrywa - przeciwnicy grali perfidny antyfutbol.
:cup:
Chodzi o takie sytuacje:
Barca przegrywa - sędzia był przekupiony.
Barca remisuje - sędzia był przekupiony.
Barca wygrywa - gdyby sędzia nie był przekupiony, strzeliłaby więcej goli.
---
+1...............
AnonimowyPowrot
28-10-2009, 17:47
Jeśli Arsenal przegrywa, to tylko dlatego, że nie warto się męczyć/kompromitować przeciwnika/nie ma takiej potrzeby ; d
Arsenal nie przegrywa. Arsenal po prostu stwierdza, ze w tym meczu nie potrzebuje punktow.
Ale siara, od kiedy Ronaldo nie gra nic im nie idzie
Nawet jak on gra to im nie idzie. :f
@topic
NBA!!!
K.Jay
Arka_Sath_Wielki
28-10-2009, 19:02
Arsenal przegrywa - sędzia był zły / szczęście im nie sprzyjało / były złe warunki atmosferyczne, murawa
Arsenal wygrywa - lol, co ja pisze.
Xendriel
28-10-2009, 19:02
Dawaj jakiś przykład. Ja antyfutbol widziałem z Chelsea (i to tylko na Camp Nou), no ale przecież z nimi Barca nie przegrywała:)
http://sport.onet.pl/74327.3,1248704,2068246,,paris_hilton_przyczyna_ni eszczesc_c_ronaldo,wiadomosc.html :D
@up
z tego wynika, ze Paris kibicuje Barcelonie =P
A co do Realu i Barcy, dziwne, ze nagle na forum 20 osob kibicuje Barcelonie a Królewskim z 5...
A co do Realu i Barcy, dziwne, ze nagle na forum 20 osob kibicuje Barcelonie a Królewskim z 5...
kibiców Barcelony widzę tylko kilku - K.Jay, Arka~, Xendriel, Fintex no i ja, ale my siedzimy w tym temacie od ponad roku, więc nie powiedział bym, że to tak 'nagle'
Arka_Sath_Wielki
28-10-2009, 20:17
Tylko o Realu coś mniej niż na początku sezonu :) np niejaki pan admin się przestał wypowiadać xD
Straznik Monopolowego
28-10-2009, 21:00
kibiców Barcelony widzę tylko kilku - K.Jay, Arka~, Xendriel, Fintex no i ja, ale my siedzimy w tym temacie od ponad roku, więc nie powiedział bym, że to tak 'nagle'
Ahahahahaahahahahahaha =DDDDDDDDDDDDDDDDD
Cały sezon ?:o WOW no to powazni z was kibice, zadni sezonowy =D
Capality
28-10-2009, 21:11
sadze ze chodzilo mu o to, ze od roku przeglada "Wydarzenia Sportowe" a nie ze od roku im kibicuje... i zeby nie bylo jak Chelsea w tym sezonie zgarnie wszystko, ze jestem sezonowcem, jestem za Chelsea :P
a ja też jestem za Chelsea żeby nie było że jestem sezonowcem : )
AnonimowyPowrot
28-10-2009, 21:35
Pewnie i tak znów zostaniecie skarceni przez sędziów, dostaniecie jakąś karę, nie wygracie niczego, Romek odejdzie po czym Chelsea ustąpi miejsca Liverpoolowi, Arsenalowi, Tottenhamowi, City, Evertonowi i Aston Villi.
@Edit
i Fulham ;)
Ahahahahaahahahahahaha =DDDDDDDDDDDDDDDDD
Cały sezon ?:o WOW no to powazni z was kibice, zadni sezonowy =D
mówię z mojego punktu widzenia, skoro jeszcze 2 lata temu nie zaglądałem w ogóle w owion, to nie wiem, jak było wcześniej, a nie będę przecież czytał całego tematu wstecz, żeby sprawdzić od kiedy kto się tu udziela
dlatego też użyłem słowa 'my', równie dobrze mogłem napisać 'ja siedzę od ponad roku, nie wiem jak oni'
Yoh Asakura
28-10-2009, 23:31
Liverpool pociśnięty w pupkę przez Arsenal ;)
Pewnie i tak znów zostaniecie skarceni przez sędziów, dostaniecie jakąś karę, nie wygracie niczego, Romek odejdzie po czym Chelsea ustąpi miejsca Liverpoolowi, Arsenalowi, Tottenhamowi, City, Evertonowi i Aston Villi.
@Edit
i Fulham ;)
To ja Ci powiem tak. ;x
3 ostatnie mecze.
13 strzelonych.
0 straconych.
4,3 gola na mecz.
w sobota myślę że tempa nie spasują.
i gra napawa optymizmem.
więc póki co jest dobrze.
Co do Twojej wypowiedzi. Już jest trofeum w tym sezonie więc nie gadaj.
Tarcza Wspólnoty ; D
@down miłej nocki hoom, ja tymczasem ide w kime xd
http://atdhe.net./9291/watch-philadelphia-76ers-vs-orlando-magic
here we go, byatchez!
Pan i Wladca
29-10-2009, 12:20
W przeciwieństwie do Gołoty - Pudzian wygląda całkiem całkiem przed swoją pierwszą walką w MMA :>
Co prawda jest młodszy od Gołoty o 10 lat ale to taki szczegół :>
http://img101.imageshack.us/img101/633/1991d4bb00212ad84ae887a.jpg (http://img101.imageshack.us/i/1991d4bb00212ad84ae887a.jpg/)
no i oficjalnie Smuda selekcjonerem. TBH - szkoda. 2 lata meczow towarzyskich nie pozwoli mu sie wykazac skillem, a zabraknie jednego z nielicznych charyzmatycznych coachow w lidze. Kadra raczej nie zyska, liga na pewno straci. Aczkolwiek za caloksztalt pracy ta posada imo mu sie nalezy. Juz niedlugo pierwsze sparingi pod jego wodza, ciekaw jestem jego powolan.
Wczoraj młodzież Arsenalu zagrała bardzo dobry mecz. Świetna postawa Bendtnera, Meridy, Ramseya, Gibbsa czy też Gilberta. A bramka Meridy palce lizać. ;)
K.Jay
Pomimo tego, ze kibicuje Arsenalowi bardziej spodobala mi sie bramka Insui. Genialne uderzenie.
Podobala mi sie gra Gibbsa. I Eduardo zwykle byl we wlasciwym miejscu. I Fabian dobrze bronil.
Raz Live ladnie sklepal obrone - dwoch zawodnikow miedzy soba ze cztery podania, czy to pieta, czy bokiem stopy, fajnie wygladalo. Cieszy, ze nie gral Torres, bo Live mieliby pewnie lepsza skutecznosc. I powinien byc dla nich karny (Senderos).
Xendriel
29-10-2009, 16:53
Nie wiem jak to jest w innych klasowych zespołach, ale zobaczcie na szatnie Realu po meczu http://www.youtube.com/watch?v=H-R3hQLj1Lc&feature=player_embedded :o
Raz Live ladnie sklepal obrone - dwoch zawodnikow miedzy soba ze cztery podania, czy to pieta, czy bokiem stopy, fajnie wygladalo.
Degen i Voronin to zagrali, ale gdyby nie fartowne odbicie piłki przez Degena, z pewnością by się skończyło na jednym podaniu. :)
K.Jay
Yoh Asakura
29-10-2009, 18:59
Każdy młody pomocnik Arsenalu w tym meczu > Kuyt
To trochę demotywujące dla Beniteza, że kluczowy zawodnik jego zespołu jest gorszy od bandy 19 latków :baby:
jakosiara
29-10-2009, 19:22
Wszyscy tak trują o Realu, ale każda drużyna przeżywa kryzys w sezonie. To że Real "daje dupy" teraz nie oznacza, że za 2 tygodnie(nie chodzi o to że CR wróci...)się podniesie i przyjdą zwycięstwa, a Barcelona zacznie przegrywać...
Arka_Sath_Wielki
29-10-2009, 19:59
ej dobra, ale co innego przegrać z Barcą 6-2, a co innego z 3cio ligowcem 0-4
@Xendriel
Gorzej niż u nas po w-fie :o
Yoh Asakura
29-10-2009, 20:11
Czuję się dziwnie ignorowany. :confused:
AnonimowyPowrot
29-10-2009, 20:16
Czuję się dziwnie ignorowany. :confused:
http://www.cmrev.com/sufler/komentarze/20444,Demo-w-barwach-Kanonierow.html#t20444
To przez to, że wiemy już, że nie jesteś tylko ty i twoje forumowe przydupasy, was tak szkolą ; d
@Down
Wróć tu ze swoim Arsenalem, gdy wygracie 18 razy PL (wtajemniczeni wiedzą ocb.) :D
Yoh Asakura
29-10-2009, 20:26
http://www.cmrev.com/sufler/komentarze/20444,Demo-w-barwach-Kanonierow.html#t20444
To przez to, że wiemy już, że nie jesteś tylko ty i twoje forumowe przydupasy, was tak szkolą ; d
Ja tylko ad. tego:
" Acha, nie martwcie się, wieloletnia polityka transferowa zakłada sprzedaż najlepszych wychowanków jak tylko znajdą się dobrzy kupcy. Ja czekam tylko aż fabregas odejdzie do Barcelony :)"
Bullshit. Fabregasa chciał już Real, Wenger powiedział fuck off i tak to się skończyło. Kto odszedł od Arsenalu? Flamini, któremu po prostu skończył się kontrakt, Hleb, za którego przyszedł 100x lepszy Arszawin, Gilberto Silva, który po prostu był już słaby (chociaż chciałbym, żeby nadal tu był), Henry'ego tutaj nie liczę, bo w Barcelonie już nigdy nie zagrał tak, jak grał w Arsenalu, nigdy nie powtórzył już chociażby meczu z Interem na wyjeździe (5:1). Odszedł też Ljungberg, który notorycznie łapał kontuzję i grał słabo, Odszedł Reyes, który po prostu się nie zaaklimatyzował i nikt po nim specjalnie nie płakał, odszedł Kolo Toure, który zawalił masę goli, a za niego przyszedł genialny Vermaelen - mam wymieniać dalej, czy już obaliłem mit o wyprzedawaniu tych wspaniałych wychowanków?
:D
http://img130.imageshack.us/img130/8639/l106c035baeaa1c90b06269.jpg
K.Jay
AnonimowyPowrot
30-10-2009, 16:50
Zgaduję - Arsenal?
Dwóch, którzy wyglądają na Anglików, postępy!
@Down
Miałem napisać, że pewnie chodzi z nimi do klasy, ale gdy popatrzyłem ile ma lat, twierdzę, że to pewnie z wycieczki szkolnej jego dziecka ; d
Yoh Asakura
30-10-2009, 16:50
Lol, skąd to masz?
Lol, skąd to masz?
Wpisz w Google Jack Wilshere/grafika i na dole będzie to zdjęcie.
@Anonimowy
Tak, to Arsenal, tj. młodzież, m. in. Wilshere, Gibbs, Eastmond, Emmanuel-Thomas, Sunu, Randall, Simpson, Watt...
K.Jay
Berbatov
30-10-2009, 17:20
No to już wiemy, gdzie młodzi Kanonierzy swoje działa ładują.
jakosiara
30-10-2009, 17:24
Powołania otrzymali:
Bramkarze: Tomasz Kuszczak (Manchester United), Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn).
Obrońcy: Marcin Kowalczyk (Dynamo Moskwa), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Maciej Sadlok (Ruch Chorzów), Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków), Adam Kokoszka (Empoli FC), Piotr Brożek (Wisła Kraków), Seweryn Gancarczyk (Lech Poznań).
Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Sławomir Peszko (Lech Poznań), Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Rafał Murawski (Rubin Kazań), Janusz Gancarczyk (Śląsk Wrocław), Kamil Kosowski (APOEL Nikozja), Ludovic Obraniak (OSC Lille), Roger Guerreiro (AEK Ateny).
Napastnicy: Robert Lewandowski (Lech Poznań), Paweł Brożek (Wisła Kraków), Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre), Patryk Małecki (Wisła Kraków).
Czyżby Smuda też grał w FMa 09, że Sadloka powołuje?
Swoją drogą, na tej stronce (http://arsenal-mania.com/forum/) można znaleźć fajne pikczersy z Arsenalem.
http://img689.imageshack.us/img689/1619/ar5.jpg
K.Jay
AnonimowyPowrot
30-10-2009, 18:46
ROTFL! XD
Ask Polish people what they think of Howard Webb.
Ask English people what they think of Anders Frisk.
Ask Metallica what they think of Abba.
To z tej stronki z posta wyżej xD
Yoh Asakura
31-10-2009, 16:35
Arsenal 3:0 Tottenham.
Życie jest piękne ;)
hah. Cesc nawet podobny do J.D :D
http://todayfoot.com/Football/Video-england-premier-leaguebolton-w-0-1-chelsea-1500-31102009
4 bramka. Strzelona z minimalnego spalonego jak na moje, nie zmienia to faktu że było to coś kapitalnego. I ci co tak pierdzieli przez 100 stron 'Chelsea=Antyfootball' prosze Was, schowajcie się.
Arka_Sath_Wielki
31-10-2009, 19:05
Może teraz tak, grają ładnie i ofensywnie. Ale w zeszłym roku w meczu LM z Barcą ustawili się w 11 w polu karnym.
AnonimowyPowrot
31-10-2009, 19:55
Chelsea=Antyfootball
Może być? :\
Arka_Sath_Wielki
31-10-2009, 20:20
No no, Real w 2 minuty wygrał mecz :| dokładniej Higuain. Ale należało im się, przeważali mimo gry w 10.
Osasuna - Barca
Barcelona:
Valdés; Puyol, Piqué, Czyhrynski, Abidal; Busquets, Xavi, Keita; Messi, Iniesta, Ibrahimović.
No, najlepsza obecnie pomoc i atak (na ostatnie pół h wejdzie Pedro pewnie) Obrona niestety średnio, bo Czyhra sobie coś nie radzi, za wolny na szybką Barcę.
jakosiara
31-10-2009, 20:20
Real - Getafe 2:0 po 2 golach Higauina w 53. i 55. minucie spotkania. Real od 28. minuty grał w 10, po tym jak Albiol dostał czerwoną kartkę za faul na, wychowanku Królewskich, Soldado.
Arka_Sath_Wielki
31-10-2009, 20:24
Bramka Fabregasa => :* :* :* :* :* :* widać, że chłopak z Barcy ;D
AnonimowyPowrot
31-10-2009, 20:27
Kij w tego gola Drogby, kij w tego gola Fabregasa - Berbatov B)
Arka_Sath_Wielki
31-10-2009, 22:20
Nie ma to jak stracić 2 punkty w 93 minucie po own goalu!
Trzeba coś zrobić z tą drużyną, bo nie radzą sobie na wyjazdach. U siebie wygrywają 6-1 ale na wyjeździe i z Rubinem 2-1 przegrają, teraz 1-1 z Osasuną. Mogę się założyć, że teraz w LM wygrają 2 bramkami...
Berbatov
31-10-2009, 23:10
Kij w tego gola Drogby, kij w tego gola Fabregasa - Berbatov B) Co ja? Znowu ja.
Co ja? Znowu ja.
Owned. :D
@topic
Ta akcja na 4:0 w wykonaniu Chelsea - kozacka.
K.Jay
Co ja? Znowu ja.
:D:D......
AnonimowyPowrot
01-11-2009, 07:47
Owned. :D
@topic
Ta akcja na 4:0 w wykonaniu Chelsea - kozacka.
K.Jay
Kij w tą akcję - Berbagol B)
Nie ma to jak stracić 2 punkty w 93 minucie po own goalu!
Trzeba coś zrobić z tą drużyną, bo nie radzą sobie na wyjazdach. U siebie wygrywają 6-1 ale na wyjeździe i z Rubinem 2-1 przegrają, teraz 1-1 z Osasuną. Mogę się założyć, że teraz w LM wygrają 2 bramkami...
Guardiole ZWOLNIĆ! ZREMISOWAĆ Z OSASUNĄ CO TO ZA WSTYD!!! STEFAN MAJEWSKI NA TRENERA BARCELONY!!*
A przepraszam ty myślałeś, że Barcelona będzie wygrywać wszystko? Oni mając jakieś hmm 60~ meczy do rozegrania w sezonie będa w każdym meczu za*******ać? Nie ma, nie było i nie będzie drużyny, która będzie wygrywać każdy mecz i każde trofeum w każdym sezonie... Oczywiście nie wykluczam, że Barcelona powtórzy swoje osiągnięcie sprzed roku i znowu wygra wszystko co było do wygrania, lecz na to będzie trzeba większego wysiłku, a czy to możliwe?
*-sarkazm
Arka_Sath_Wielki
01-11-2009, 12:03
Nie o to mi chodzi, wiem, że to nie maszyny. Ale sprawdź sobie statystykę, porównaj mecze u siebie z meczami na wyjeździe a zobaczysz o co mi chodzi.
AnonimowyPowrot
02-11-2009, 13:48
http://mufc.pl/aktualnosci/13201/apel-fergusona-do-kibicow/
Yoh, możesz już zacząć mówić, że to dlatego, że Ferguson wie, że Wenger jest od niego lepszy, więc w tym sezonie chce jeszcze fory, a do tego, żeby przyszedł do United, bo niczego nie wygrywają :<
@Edit
Beckham -> Milan
Tyson -(jeśli kasa)> ring
; d
Po dzisiejszym meczu Trento z Zamalekiem stwierdzam, że "złota formuła" testowana na KMŚ to KOMPLETNE NIE-PO-RO-ZU-MIE-NIE!
Akcje są mega uproszczone, zero gry kombinacyjnej. Ogląda się to masakrycznie. Zobaczymy co zaprezentuje Skra za 25 minut. (trenują "złotą formułę" od wczoraj).
NIE dla zabijania siatkówki!!
Arka_Sath_Wielki
03-11-2009, 20:33
Złota formuła - FAIL.
*Epic Fail
Tego się oglądać nie da :/ 0 kombinacji, punkty zdobywane seriami... ehh :/, mam nadzieje, że to zostanie tylko na te mistrzostwa klubowe i nigdzie dalej nie wyjdzie
Tego się oglądać nie da :/ 0 kombinacji, punkty zdobywane seriami... ehh :/, mam nadzieje, że to zostanie tylko na te mistrzostwa klubowe i nigdzie dalej nie wyjdzie
Szczerze wątpię w to, aby wyszło gdzieś poza te Mistrzostwa, no poza Katarem i innych państwach, o których nie wiem gdzie grają tak rozgrywki ligowe. Swoją droga naprawdę dziwie się jak można grać "złotą formułą" ligę. Pewnie cierpią one na brak kibiców i zainteresowania, bo oglądać się tego nie da. Mam nadzieję, że Ci "eksperci" przejrzeli na oczy i kompletnie zrezygnują z tego pomyslu. Acha, no i moim zdaniem złym pomysłem jest to, żeby robić takie testy na KMŚ. Jak dla mnie ta impreza ma za dużą range na testy tego typu.
O co chodzi z ta zlota formula?
jakosiara
04-11-2009, 12:21
A Real 1:1 z Milanem :/ Real zdecydowanie przeważał, Milan ograniczał się do kontrataków.
EDIT: CR9 wraca do gry! Będzie do dyspozycji trenera na sobotni mecz z Atletico
Xendriel
04-11-2009, 14:06
No to co? Milan zdobył prawidłowo 2 bramki. Powinien wygrać 2:1
nemelza3
04-11-2009, 16:02
Oto reprezentacja U-23 powołana przez Majewskiego na mecz z Anglią, oczywiście nie mogło zabraknąć Polczaka...
Bramkarze: Rafał Kwapisz (Piast Gliwice), Adam Stachowiak (Odra Wodzisław Śląski).
Obrońcy: Przemysław Kocot (Zagłębie Lubin), Mariusz Pawelec (Śląsk Wrocław), Jarosław Fojut (Śląsk Wrocław), Piotr Polczak (Cracovia).
Pomocnicy: Jakub Tosik (GKS Bełchatów), Krzysztof Janus (GKS Bełchatów), Adrian Mierzejewski (Polonia Warszawa), Łukasz Hanzel (Zagłębie Lubin), Piotr Tomasik (Polonia Bytom), Cezary Wilk (Korona Kielce).
Napastnicy: Jakub Smektała (Piast Gliwice), Łukasz Janoszka (Ruch Chorzów), Piotr Ćwielong (Wisła Kraków), Przemysław Trytko (Arka Gdynia), Dawid Janczyk (KSC Lokeren Oost-Vlaanderen, Belgia).
źródło 90minut.pl
Ah i od kiedy to powołuje się więcej napastników od obrońców ;o
Arka_Sath_Wielki
04-11-2009, 16:07
O co chodzi z ta zlota formula?
Pierwszy atak po zagrywce można wykonać tylko z 2 linii, więc 1, 5 i 6 strefy, co powoduje seryjne zdobywanie punktów blokiem.
@3up
wraca&bedzie do dyspozycji = wejdzie na 20 min (w kazdym normalnym klubie)
ale u was wejdzie na caly mecz, kontuzja sie odnowi i bedziecie plakac ze faulowali.
Pierwszy atak po zagrywce można wykonać tylko z 2 linii, więc 1, 5 i 6 strefy, co powoduje seryjne zdobywanie punktów blokiem.
Z jednym wyjątkiem. Osoby, które są w strefach 2,3,4 mogą wykonać atak z drugiej piłki, tzn. zaraz po przyjęciu zagrywki.
jak za dobrze bedzie gral to i tak zadzwonia po szamana i ma pograne
dla mnie sie dzisiaj liczy by Inter wkoncu wygral bo jak nie to bedzie lipnie
jak za dobrze bedzie gral to i tak zadzwonia po szamana i ma pograne
dla mnie sie dzisiaj liczy by Inter wkoncu wygral bo jak nie to bedzie lipnie
szaman już mu załatwił zakończenie kariery w ciągu 4 miesięcy, więc ciao cristiano
Yoh Asakura
04-11-2009, 17:32
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,7220292,Mozg_napadu_stulecia_chce_zobaczyc _Arsenal_po_raz.html
AnonimowyPowrot
04-11-2009, 17:48
Ja ci nawet wytłumaczę dlaczego - wie, że wszyscy fani (i piłkarze) Arsenalu to pipki, będzie mógł spieprzyć do Brazylii nawet na hulajnodze :D
@Down
A co mają twoje oba posty do tematu?! >_<
Yoh Asakura
04-11-2009, 18:16
A co ma piernik do wiatraka?
Oto reprezentacja U-23 powołana przez Majewskiego na mecz z Anglią, oczywiście nie mogło zabraknąć Polczaka...
źródło 90minut.pl
Ah i od kiedy to powołuje się więcej napastników od obrońców ;o
Jakbyś zobaczył kadre Anglii na ten mecz to byś się rozpłakał... To jest komiczne zamiast przeznaczać hajs na juniorów w wieku 12-16 lat etc to my dajemy hajs na jakąś nikomu niepotrzebną kadrę U-23... Ale co zrobić jak piechniczek porównuje szkolenie w Polsce do szkolenia w Holandii na przykładzie Smolarka i Błaszczykowskiego? Ale i tak znajdzie się paru degeneratów, którzy powiedzą, że jade po pzpnie bo jest to modne jak kiedyś... Polska piłka chyba nigdy nie będzie normalna, a z takiego powodu, że zabierają się za nią PRAWDZIWI Polacy.
jakosiara
04-11-2009, 19:10
Rotfl (http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=26754&akcja=new&kom=ok)
Te stronę RM.pl tworzą chyba ignoranci. A, i udzielają się na niej sezonowcy. Bo jak KUREWA można stwierdzić, że Benzema jest większą legendą od Raula?!
@Yoh
Jakiś "kibic" na forum RM.
K.Jay
Yoh Asakura
04-11-2009, 19:47
A kto tak stwierdził?
Dark Sven
04-11-2009, 20:30
Rotfl (http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=26754&akcja=new&kom=ok)
Tekst jest napisany w taki sposób, że ni chuj z tego nie wynika.
lipa, miałem nadzieje ze Kazań wygra, a tak tylko remis...
Arka_Sath_Wielki
04-11-2009, 20:53
Rubin 0:0 Barca <japierdole> no po prostu <japierdole> :/ jak z Chelsea tylko Iniesta nie strzelił w ostatniej minucie ...
To co panowie, Inter ogrywa Barce i Dynamo, przegrywa z Rubinem, za to Rubin wygrywa z Interem i Dynamo- Barca nie wychodzi z grupy :D Najlepsze jest to, że to bardzo prawdopodobne w tej grupie.
Edit:
Na razie to Dynamo uczy Inter jak się gra :d
Capality
04-11-2009, 23:12
a Inter uczy Dynamo, ze gra sie do konca :P
a Inter uczy Dynamo, ze gra sie do konca :P
Sam przyznam ze w czasie ktorym Inter strzelil pierwsza bramke to pisalem esa do znajomka ze raczej Inter nie tylko przegra ale tez nie awansuje z grupy (bo takto by mial 3 pkt po 4 meczach T.t). Z kolei po drugiej bramce prawie udusilem sie ze smiechu ,pulsu wciaz nie ogarniam.
Te stronę RM.pl tworzą chyba ignoranci. A, i udzielają się na niej sezonowcy. Bo jak KUREWA można stwierdzić, że Benzema jest większą legendą od Raula?!
@Yoh
Jakiś "kibic" na forum RM.
K.Jay
Jeśli nie potrafisz rozróżnić prowokatora,debila albo nawet podszywającego się kibica Barcelony od fana,kibica danej drużyny to źle.
AnonimowyPowrot
05-11-2009, 09:25
Inter chu* ;/
szaman już mu załatwił zakończenie kariery w ciągu 4 miesięcy, więc ciao cristiano
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=26760&kom=ok
rotfl
Chyba trzeba tego szamana najac by cos z pzpn zrobil.
Chyba trzeba tego szamana najac by cos z pzpn zrobil.
W tym kraju nawet ten skurwysyn szatan miałby problem... Bo tu nic nie wychodzi!
Swoją drogą ciekawy artykuł znalazłem. Jeżeli nie interesuje was liga polska to olejcie ten link ciepłym moczem.
http://lechia.gda.pl/artykul/12331/
Yoh Asakura
05-11-2009, 18:28
Nikt nie pisze, że Liverpool właściwie odpadł z Ligi Mistrzów?
AnonimowyPowrot
05-11-2009, 18:57
Nikt nie pisze, że Liverpool właściwie odpadł z Ligi Mistrzów?
Nie, bo Lyon kupi szybko 20151 graczy Arsenalu i rozjedzie 100000000000000452:0 Fiorentinę, a Pool sobie też z nimi poradzi :<<<<<<<
Jeśli nie potrafisz rozróżnić prowokatora,debila albo nawet podszywającego się kibica Barcelony od fana,kibica danej drużyny to źle.
To fajnych mają moderatorów na tym forum. Ale czekaj. To wychodzi, że w szeregach administracji forum RM są kibice Barcelony.
K.Jay
Arka_Sath_Wielki
05-11-2009, 20:23
To Ty nie wiedziałeś, że stronę "królewskich" tworzą kibice Barcelony? Przecież to logiczne /o\. Btw fajny numer z tym szamanem xD Koleś sławy zyskał sobie ....
To fajnych mają moderatorów na tym forum. Ale czekaj. To wychodzi, że w szeregach administracji forum RM są kibice Barcelony.
K.Jay
Sprawdziłem ten portal- i o dziwo, moderatorzy działają. Usuwają komenty, więc nie wiem o co ci chodzi. A że jakiś tard pisze stek bzdur, to już chyba normalne. Zapewniam cię, że taka perełka znajdzie się i wśród kibiców Barcy.
Heerenveen 2 - 3 Hertha
zgadnijcie kto strzelil gola na wage wygranej w doliczonym czasie gry ;;;
Heerenveen 2 - 3 Hertha
zgadnijcie kto strzelil gola na wage wygranej w doliczonym czasie gry ;;;
Wichniarek? /;/;/;/;
Capality
05-11-2009, 22:41
no waaaaai!
@Topic:
A Załuska Celtic ratuje
Łaaaa, PSV przegrało i skopało ładny zakładzik : //
Swoją drogą ciekawy artykuł znalazłem. Jeżeli nie interesuje was liga polska to olejcie ten link ciepłym moczem.
http://lechia.gda.pl/artykul/12331/
Polecam! Ladnie pojechal po ekstraklasie.
Łaaaa, PSV przegrało i skopało ładny zakładzik : //
zremisowało* mi też skopali:X
@ten link o ekstraklasie
prawda, dawno nie widziałem tak fajnego artykułu o naszej lidze
jakosiara
06-11-2009, 16:10
3/4 tygodnie bez CR9 (http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=26770&akcja=new&kom=ok)
Za te 3/4 tyg. albo CR odnowi się kontuzja, albo Szaman powie, że osoba, która to zleciła, odwołała zlecenie czy coś
Arka_Sath_Wielki
06-11-2009, 16:50
3/4 tygodnie bez CR9 (http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=26770&akcja=new&kom=ok)
Za te 3/4 tyg. albo CR odnowi się kontuzja, albo Szaman powie, że osoba, która to zleciła, odwołała zlecenie czy coś
Szaman powiedział w jakimś wywiadzie, że tego już się niestety nie da odwołać i nie robi tego tylko ze względu na zlecenie, ale dlatego, że sam "CR9" też nie lubi. Dobry był kawałek, że matka krystyny wynajęła 2giego szamana który włada białą magią, aby zniwelował działania tego "czarnego" szamana, ale ten co włada czarną powiedział, że to da tylko gorsze efekty :D
Uhm, oczywiście miałem na myśli remis ^.^.
#top
ano ciekawy ten artykuł skądś tam up ; d.
To z szamanem było śmieszne 2 tygodnie temu, rly. Tak czy owak witam - Arsenal miażdży, Cw.elsi ssie, MU jak zwykle dzięki sędziom. Jak zwykle porządek w piłce zachowany :).
AnonimowyPowrot
07-11-2009, 09:04
To z szamanem było śmieszne 2 tygodnie temu, rly. Tak czy owak witam - Arsenal miażdży, Cw.elsi ssie, MU jak zwykle dzięki sędziom. Jak zwykle porządek w piłce zachowany :).
Wracaj robić avatary.
@Down
Oglądałeś mecz z Blackburn, czy tak piszesz, bo ci się nudzi? : D
Jeśli Arsenal wygra PL w tym roku, to nie napiszę w tym temacie już NIGDY ŻADNEGO posta.
Yoh Asakura
07-11-2009, 09:46
Chelsea, wespół w zespół z Arsenalem, to najpoważniejszy kandydat do mistrzostwa, United ssie i tutaj nawet sędziowie już nic nie zmienią (męczyli się sporo z Blackburn, które dostawało zarówno od Arsenalu jak i od Chelsea po 6 goli).
Kolejny megalo"fan" Arsenalu... Wróć jak Arsenal coś wygra.
K.Jay
Arka_Sath_Wielki
07-11-2009, 12:03
Coś w zeszłym sezonie jak Arsenal nie miał formy to go tu nie widziałem xD
*W sumie Arsenal nigdy nie miał formy.
AnonimowyPowrot
07-11-2009, 12:20
Nie no, napisał kilka postów chyba.
Lige wygra pewno Chelsea lub MU, Liverpool bez formy, Arsenal to... Arsenal.
Co do Ligi Polskiej to fantastyczny mecz w Sonsowcu! To był hit! A tak na serio to jeśli 2 czołowe kluby (ślepi i niewidomi) mówią po meczu, że takie mecze się zdarzają, to w pucharach znowu odpadniemy z Czikitą Bombaja...
Yoh Asakura
07-11-2009, 13:06
Lige wygra pewno Chelsea lub MU, Liverpool bez formy, Arsenal to... Arsenal.
Ludzie są naprawdę ślepi i kierują się starą renomą klubu. Aktualnie United nie jest o wiele lepsze od Liverpoolu, różnica jest taka, że w United nie ma na razie plagi kontuzji. Ale już sobie wyobrażam ten klub, gdy Rooney będzie inj.
MU ssie i to ostro, a Arsenal wygra PL i CL.
AnonimowyPowrot
07-11-2009, 13:32
Ludzie są naprawdę ślepi i kierują się starą renomą klubu. Aktualnie United nie jest o wiele lepsze od Liverpoolu, różnica jest taka, że w United nie ma na razie plagi kontuzji. Ale już sobie wyobrażam ten klub, gdy Rooney będzie inj.
Owen, Welbeck, Macheda ;[
Owen > Van Persie
Welbeck > Eduardo
Macheda > Bendtner
Berbatov > Owen
Rooney > Owen
@Down
Macheda > Van Persie
Van Persie > Eduardo
Eduardo > Bendtner
Owen > Welbeck
Welbeck > Macheda
Wilshere > Giggs
Owen > Van Persie
Welbeck > Eduardo
Macheda > Bendtner
Berbatov > Owen
Rooney > Owen
Owen lepszy od Persiego? ...
Mamo, gdzie jest ten obiektywizm :confused:
Xendriel
07-11-2009, 14:08
Chelsea, wespół w zespół z Arsenalem, to najpoważniejszy kandydat do mistrzostwa, United ssie i tutaj nawet sędziowie już nic nie zmienią (męczyli się sporo z Blackburn, które dostawało zarówno od Arsenalu jak i od Chelsea po 6 goli).
Jak dla mnie to Arsenal nie wytrzyma, ale fakt na obecną chwilę tylko oni mogą rywalizować z Chelsea. Jeśli bym obstawiał triumfatora tegorocznej edycji LM to również postawił bym na Chelsea/Arsenal. Barca może obronić tytuł jeżeli w zimowym oknie kupią kogoś na lewe skrzydło, bo według mnie Henry już się skończył, a Pedro/Jeffren to jednak nie ten poziom co Robinho:(
Yoh Asakura
07-11-2009, 15:08
Owen > Van Persie
Welbeck > Eduardo
Macheda > Bendtner
http://www.premierleague.com/page/Headlines/0,,12306~1868839,00.html
Dziękuję.
Van Persie > Owen, Welbeck, Macheda.
Pysiu, Bendtner ma doświadczenie w Premier League i w LM, Eduardo to klasowy zawodnik, a ty twierdzisz, że jakiś gówniarz jest od niego lepszy? Mój boże, miałem o tobie całkiem dobre zdanie, ale tymi porównaniami zrobiłeś z siebie idiotę.
Porównując atak i pomoc pierwszych składów:
Arsenal (4-3-3)
Arszawin - Van Persie - Nasri
Rosicky - Fabregas
Song
United (4-4-2)
Rooney - Berbatov
Valencia - Hargreaves - Carrick - Nani
Dałem w obydwu drużynach najlepszych zawodników na swoje pozycje, abstrahując od ewentualnych urazów (w przypadku Hargreavesa).
A więc:
Van Persie = Rooney (inne typy napastników, Robin to bóg techniki i bardzo dobrze podaje i asystuje, Rooney to czołg, typowy brytyjski napastnik)
Van Persie > Berbatov (no bez jej, Berbatov jest zawodnikiem dobrym, ale bardzo daleko mu do czołówki, jest leniwy, wolny i determinację ma bardzo małą)
Arszawina już tutaj z nikim porównywał nie będę, bo udowodnił już, że to ścisła czołówka zawodników i takie porównania nie mają sensu.
Nasriego ciężko mi porównać do napastników, więc go przenoszę do pomocy.
Więc pomoc:
Fabregas > Hargreaves, Carrick - tutaj nawet nie będę tłumaczył, dlaczego.
Song < Carrick, Hargreaves - Song jest po prostu zaledwie przyzwoitym DMem.
Rosicky > Carrick, Hargreaves (dokonuję tego porównania, bo wszyscy oni grają w środku). Przecież Tomas to kapitan reprezentacji Czech, w Borussi i Arsenalu wystarczająco wiele razy pokazał, że każdy klub chciałby mieć w swoich szeregach zawodnika jego klasy - podania, technika, przegląd pola i strzały z dystansu to mistrzostwo, problemem jest tylko jego kolano, które jednak już ma się dobrze.
Generalnie w Arsenalu funkcje skrzydłowych mają pełnić raczej Nasri i Arszawin, a więc wszem i obec deklaruję, że deklasują w każdym aspekcie swojej gry zarówno Naniego jak i Valencię, o Parku już nie wspominając.
Nie chcę mi się dalej porównywać. Ditto, uważasz inaczej? Twój problem. Patrząc na to, co się dzieje w obecnym sezonie, właściwie nie masz prawa stwierdzić, że którykolwiek zawodnik United (1st team) jest lepszy od któregokolwiek (oprócz Songa) zawodnika z 1st teamu Arsenalu.
Spójrzmy teraz na tabelę:
2. Manchester United 11 8 1 2 23 - 11 25
3. Arsenal Londyn 10 7 1 2 32 - 13 22
Arsenal ma jedno zaległe spotkanie z Boltonem, bodajże u siebie, więc punktów obydwa kluby mają tyle samo. Defensywa: 11 straconych United przy 13 Arsenalu - ok, są trochę lepsi w obronie, ale...
23 strzelone bramki United w 11 meczach przeciwko 32 (bodajże jakiś rekord) Arsenalu w 10 - z czym do ludzi?
Teraz czołowi strzelcy klubów:
Eq aequo Rooney i Van Persie z 7 golami na koncie.
Dalej jest Cesc Fabregas z 5 golami na koncie, Berbatov z 4, Vermaelen z 4 eq aequo z Berbatovem.
Na pierwszej stronie najlepszych strzelców oficjalnej strony Premire League jest 3 zawodników Arsenalu (napastnik, pomocnik, obrońca - każda formacja potrafi odmienić los spotkania i strzelić gola) i 2 zawodników United (napastnicy - pomoc nie strzela?).
Z czego Berbatov rozegrał 11 spotkań, a Rooney 10.
W przypadku strzelców Arsenalu: Van Persie 10 spotkań, Vermaelen 10 spotkań i Fabregas 9 spotkań. Częstotliwosć strzelania jest znacznie większa, co ewidentnie oznacza lepszy potencjał ofensywny - z faktami się nie polemizuje.
Spójrzmy teraz na asysty:
Na samym czele plasuje się Fabregas z liczbą 9 asyst na koncie. Statystycznie w każdym meczu ma asystę. Dalej jest na 3 miejscu eq aeqo z Lampardem Van Persie z ilością 6 asyst.
Dalsi asystenci obu klubów: 5 miejsce Ryan Giggs (5 asyst), 18 miejsce Patrice Evra (3 asysty), 30 miejsce Tomas Rosicky (3 asysty - eq aequo z Evrą), 31 Bacary Sagna (3 asysty), 39 miejsce Dymitar Berbatov (2 asysty).
Jest to pierwsza 40 asystentów.
Licząc: 9+6+3+3 = 21 (ilość asyst Arsenalu)
5+3+2=10 (ilośc asyst United).
Czemu tylko pierwsza czterdziestka? Ok, nie ma sprawy - żeby nie być tendencyjnym:
46 miejsce Emmanuel Eboue (2 asysty), 65 miejsce Manuel Almunia (1 asysta), 68 miejsce Andriey Arshavin (1 asysta), 72 miejsce Nicklas Bendtner (1 asysta), 88 miejsce Neves Denilson (1 asysta).
Po Denilsonie jest Fletcher i w sumie już jest bez znaczenia, kto jest dalej, bo wyniku asyst to nie zmieni - Arsenal zarówno lepiej podaje, jak i strzela.
A teraz niejaki Actim Index oficjalnej strony Premier League. Oto czołówka zawodników:
Pierwsza piątka zawodników:
Rank Name Team Index Score
1 Didier Drogba Chelsea 301
2 Francesc Fabregas Arsenal 264
3 Fernando Torres Liverpool 232
4 Robin van Persie Arsenal 228
5 Thomas Vermaelen Arsenal 209
Właściwie powinienem ograniczyć się do podium, gdzie jest Cesc Fabregas. W Manchesterze najwyższe miejsce to 13 (Evra).
Ditto, mam ci jeszcze dobitniej pokazać, że pomocnicy Arsenalu są zwyczajnie lepsi od pomocników United?
(źródłem wszystkich danych jest strona: http://www.premierleague.com)
Rywale, z którymi mierzyły się drużyny:
United:
Birmingham H, Burnley A, Wigan A, Arsenal H, Tottenham A, Man City H, Stoke City A, Sunderland H, Bolton H, Liverpool A, Blackburn H.
Arsenal:
Everton A, Portsmouth H, United A, City A, Wigan H, Fulham A, Blackburn H, Birmingham H, West Ham A, Tottenham H.
Poziom zespołów porównywalny, właściwie - ten sam.
Możesz pisać posta na 667 linijek, ale co z tego skoro na boisku to wszystko się nie sprawdza? jeżeli arsenal coś zdobedzie z tymi lepszymi zawodnikami to zbije ci pjone. powaznie.
licze, że real zgubi dziś pts. z atletico;]
Yoh Asakura
07-11-2009, 15:25
Przecież teraźniejsze wydarzenia boiskowe pokazują, że Arsenal > United.
Jeżeli mogę wtrącić parę groszy, to Drogba atm jest na fali, w szczytowej formie.
Dziękuje. : )
Yoh Asakura
07-11-2009, 15:31
Tru, sporo mi punktuje w FPL :P
Chyba każdemu Drogba punktuje w FPL :D
AnonimowyPowrot
07-11-2009, 15:55
Yoh, nie zczaiłeś ocb. z tymi porównaniami? XD HUshaUSHuAHSuAHSU ale zadziałało :D
Podstawowa druga linia United wygląda tak:
Giggs - Anderson (Carrick?) - Fletcher (zobaczymy co będzie z Hargro, ale obecnie DF24 jest uber) - Valencia
Nie wiem jak śmiesz pisać, że Berbatovowi daleko do czołówki. Leniwy? Czytaj komentarze Cristianowców, dla których United powinno sprzedać Scholesa.
Takie porównania są głupie, bo Fabregas gra o wiele bardziej ofensywnie niż piłkarze ze środka broniący barw Manchesteru. Porównać Rosickiego też się nie da, ale od Fletchera chyba żadna drużyna nie wolałaby go w środku (oprócz Arsenalu rzecz jasna).
Giggs > Nasri, nawet w tym sezonie (jak na razie).
BTW. Gdzie ja napisałem, że pomocnicy United są lepsi, że to pisałeś? XD No, nie licząc tamtego sezonu.
van der Sar > Almunia
O'Shea < Sagna
Ferdinand/Evans > Gallas
Vidic > Vermaelen
Evra > Clichy
Valencia < Arshavin
Fletcher > Song
Anderson < Fabregas (inny typ zawodnika, ale Anderson i tak wyłączy z gry Cesca, a później go z łatwością przejdzie ;*)
Giggs > Rosicky
Berbatov > Nasri
Rooney > van Persie
Wygrałeś 3 strzałeczki :<
Droga jest na fali, bo szkoleniowcem Chelsea został Ancelotti :))
Yoh Asakura
07-11-2009, 16:02
Podstawowa druga linia United wygląda tak:
Giggs - Anderson (Carrick?) - Fletcher - Valencia
Innymi słowy - śmiech na sali :D
AnonimowyPowrot
07-11-2009, 16:11
Innymi słowy - śmiech na sali :D
Nie, Fletcher to jeden z najlepszych DMF na świecie.
Yoh Asakura
07-11-2009, 16:16
Omnomonomnomnom :D
Przeciętny Anderson, przeciętny Fletcher, przeciętny Valencia, stary Giggs - ej no, genialna pomoc :D
A Yoh za to jest najguwniajniejszym strategiem i znawcą piłki nożnej. W zasadzie to ogólnie sportu. Coś późno na to wpadliście.
Arsenal zdobył pierwszy puchar w tym sezonie!!!http://img337.imageshack.us/img337/6200/59755295.png
A sorry, to w Fifie. :\
@topic
Jakby tak porównać składy obu drużyn z ostatniego meczu, to:
Almunia < Van der Sar
Clichy < Evra
Gallas > Evans
Sagna > O'Shea
Song > Carrick
Vermaelen > Brown
Diaby > Anderson
Fabregas > Valencia
Arshavin > Nani
Eduardo < Berbatov
Van Persie = Rooney
@down
To są składy z ostatniego meczu ligowego. :s
K.Jay
Yoh Asakura
07-11-2009, 16:49
W czym Berbatov jest lepszy od Eduardo?
Swoją drogą, ostatni mecz to potyczki w LM, gdzie Clichy już nie grał, bo był kontuzjowany. Co ty pierniczysz?
AnonimowyPowrot
07-11-2009, 16:51
Przy Evansie i Carricku źle, ale to i tak nie ma sensu, gdzie gra Fabregas, a gdzie Valencia...
@Up
Berbatov jest lepszy w grze w piłke nożną :s
Yoh Asakura
07-11-2009, 18:34
OMG. Ditto, jakim prawem ty twierdzisz, że najlepiej grając 1 vs 1 obrońca Premier League jest gorszy od jakiegoś Evansa tudzież od Ferdinanda, który w tym sezonie gra taką padakę, że aż mi się rzygać chce na jego widok? Jedynie poziom trzyma Vidić, który umiejętności ma równe do Vermy, ale Verma jest znacznie lepszy technicznie. Ferdinand prezentuje aktualnie poziom gorszy niż Gallas.
Vidic > Vermaelen
=
Verminator jest nie do przejścia, ale jest chyba niższy i niżej skacze. Za to w ofensywnie jest znacznie bardziej przydatny niż Nemanja.
Fletcher > Song
Nie kpij, synu.
Giggs > Rosicky
Berbatov > Nasri
Rooney > van Persie
Giggs w czym jest lepszy od Rosicky'ego? Rosicky jest silniejszy, szybszy, młodszy, lepiej drybluje, lepszy dynamizn - przemawia za nim wszystko, prócz bicia rzutów wolnych.
Berbatov lepszy od Nasriego? Stary, Nasri to przede wszystkim bajeczna technika, lepsza niż ta Berbatova, jest szybszy, bardziej dynamiczny, ruchliwy, ma wspaniały strzał z dystansu, ruch bez piłki też jest bardzo dobry, nie mówiąc już o stoickim spokoju, którym imponuje, gdy otacza go 3 zawodników, a on ich wszystkich mija jednym zwodem. Nie na darmo Francuzi widzą w nim nowego Zizou, bo Samir ma ku temu wszystkie predyspozycje. A Berbatov to leniwa poczwara, która nie ma wcale rewelacyjnego wykończenia i po boisku truchta sobie tak, że to aż nie przystoi komuś, kto gra w lidze angielskiej.
Rooney jest równy Van Persiemu i już o tym pisałem.
A że ty jesteś ślepy to już nie moja wina. Wszystkie statystyki i wydarzenia boiskowe potwierdzają to, co mówię ja - tak więc nara ditto, ja idę zobaczyć, jak Arsenal niszczy Wolverhampton.
No to teraz troche siatkówki. :)
POMIJAJĄC "złotą formułe.
Skra pokonuje w dzisiejszym półfinale Zenit Kazań. KOLEJNY fantastyczny mecz Bartka Kurka. Baaardzo cieszy widok Mariusza Wlazłego na parkiecie. Fragmenty w których przebywał na boisku bardzo dobre w jego wykonaniu. Myślę, że nie będzie potrzebował zbyt wiele czasu, aby wrócić do optymalnej formy. Rozczarował mnie trochę S. Antiga.. no ale on wraz z Michałem Bąkiewiczem nie są stworzeni do takich przepisów, to nie ich styl. Cały czas zadziwia mnie Ball.. jak on w takim wieku utrzymuje wciąż taką forme? : D
Yoh Asakura
07-11-2009, 20:56
Wolves 1:4 Arsenal
kthxbye
Untied na 3 miejsce.
jakosiara
07-11-2009, 22:35
1:0 dla Realu po 5 minutach. Kaka z 25 metrów ; )
2:0 - Marcelo 25 min ;d
3:0 - Higuain 65 min Ajć... czerwona kartka dla Ramosa za faul na Aguero(wszedł w 45 min. za Reyesa)na 20. metrze. Z rzutu wolnego nic nie wyszło...
3:1 - Forlan w 79 min.
3:2 - Aguero w 81 ;/
Xendriel
07-11-2009, 23:01
I bardzo dobrze. Niech jeszcze Cristiano wróci na Gran Derbi, to będzie mecz sezonuB)
Athletico 2:3 Real ; p pod koniec to juz schiza, jakby bylo 3:3 to Ramos by dostal taki opier*ol, ze masakra :D
Wałujew i Haye - ocb? Haye caly czas uciekal, tylko 50 sec 12 rundy ladnie pojechal, ale minimalna przewaga (114:114, 112:116, 112:116) wygral, ale walka ogolnie byla nudna...
AnonimowyPowrot
08-11-2009, 09:27
Wolves 1:4 Arsenal
kthxbye
Untied na 3 miejsce.
Wolves - to wszystko tłumaczy. Strzelcy bramek (no, Fabregas i Arshavin to przypadek, każdemu się może udać strzelić takim słabiakom). A tam, i tak Arsenal ma jeden z gorszych początków sezonu w ciągu ostatnich lat, zawsze najpierw są na szczycie, żebyś mógł sobie powalić :P
@Down
Sygnaturki też już możesz iść robić.
Welbeck > Eduardo
Berbatov > Eduardo
Say what :D? Welbeck to jest gorszy od Bendtnera/Walcotta, bez swoich sympatii proszę. Z tym drugim, to się zgodzę, i nie zgodzę. Już prędzej można bułgara z RvP porównywać (atm najelpszy napastnik w lidze, yo). Śmieszne. Uważacie, że Arsenal ma słabszych pomocników/napastników niż ManUre a 36 bramek w lidze mówi co innego, right? Wygrywa się ofensywą, nie defensywą.
Wygrywa się ofensywą, nie defensywą.
To wychodzi na to, że Arsenal w ostatnich latach nie miał ofensywy.
K.Jay
Zgadzam się z Tobą. W tamtym sezonie to istny dramat, 2 sezony temu już lepiej, ale i tak - w tym jest kredka, jak narazie.
Kilka miesięcy temu Real Madryt zapłacił Manchesterowi United 94 miliony euro za Cristiano Ronaldo bijąc transferowy rekord świata. Już wkrótce "Królewskich" może przebić FC Barcelona. Zdaniem "News of the World" mistrzowie Hiszpanii chcą zaoferować Man Utd 85 milionów funtów (ok. 95 mln euro) za Wayne'a Rooney'a.
Mam nadzieję, że to tylko plota.
Berbatov
08-11-2009, 13:37
Berbatov to leniwa poczwara
:(
Mniejsza z tym. Dzisiaj Chelsea z Manchesterem. Nie chcę siać defetyzmu ale Chelsea Ancelottiego złapała wiatr w żagle. Jeżeli na boisko wybiegnie ten Manchester z meczu z CSKA, ciężko będzie o dobry wynik. To jest jednak liga angielska. Oczekuję świetnego widowiska.
Swoją drogą, wczoraj spodziewałem się świetnego widowiska po walce Wałujew - Heye. Mam nadzieję, że limit rozczarowania na ten weekend juz wykorzystałem.
masz racje, pokazały to zwłaszcza mecze Barcelony z Rubinem
AnonimowyPowrot
08-11-2009, 13:49
Przyznam, że boję się Chelsea - przez ostatnie lata nigdy nie towarzyszyło mi takie uczucie podczas meczu właśnie z nimi... Nawet w finale LM.
Yoh Asakura
08-11-2009, 14:07
George Graham.
Mam nadzieję, że to tylko plota.
Imo Wayne nawet polowy tego wart nie jest nawet z dorzuconym jako bonus Berbatovem.
AnonimowyPowrot
08-11-2009, 14:39
Imo Wayne nawet polowy tego wart nie jest nawet z dorzuconym jako bonus Berbatovem.
Imho* :baby:
@Down
Oj, zależy pod jakiem względem, bo ja bym tak nie powiedział (może od Henryka, a raczej aktualnie na pewno). Warty jest jednak o wiele więcej, z innych powodów.
Rooney jest lepszy od kolejno:
Ibry, Messiego, Henriego :baby:
Yoh Asakura
08-11-2009, 15:14
Technicznie jest znacznie gorszy od nich, ale nadrabia ciężką pracą w polu.
Imo - in my opinion.
Imho - in my humble opinion.
To i to poprawne. ^^
@Mafuss
Zgadzam się z Tobą. W tamtym sezonie to istny dramat, 2 sezony temu już lepiej, ale i tak - w tym jest kredka, jak narazie.
Mniejsza o atak. Warto zaznaczyć, że jak Arsenal zdobył mistrzostwo w 2004 roku, to w jedenastce sezonu znalazło się aż 6 kanonierów (Lauren, Campbell, Cole, Vieira, Pires i Henry). Henry został piłkarzem roku, Vieira był nominowany do w/w nagrody a Kolo Toure był nominowany do nagrody najlepszego młodego piłkarza roku. W klubie grali wtedy doświadczeni zawodnicy i głównie dzięki temu Arsenal zdobył mistrzostwo.
K.Jay
AnonimowyPowrot
08-11-2009, 16:03
Imo - in my opinion.
Imho - in my humble opinion.
To i to poprawne. ^^
Wiem, ale to było tak humble, że aż ;(;(;(
Rooney jest lepszy od kolejno:
Ibry, Messiego, Henriego :baby:
Tylko pod wzgledem ambicji i determinacji. Ibra ma lepsze wykonczenie,zwody i strzal z dystansu. Messi zarowno jak i Ibra moze w pojedyke wygrac mecz, Rooney nie.
A propos tego cytatu (fakt, temat inny), oglądał ktoś wczorajszą walkę Haye - Wałujew? Imo porażka.
AnonimowyPowrot
08-11-2009, 16:17
Berba-kadabra to czary i magia
Sekretem jest przepis na z Lamparda sok
Spoko-maroko, kij Drogbie w oko
Gdy Diably zwyciężą, dla Ruska to szok
Zobacz sam! Pełno w gaciach ma Terry cham
Bo United cały świat już zna
Wpierdolą niebieskim! Wpierdolą niebieskim!
Dzisiaj rano oglądałem dwa odcinki Gumisiów, a tu teraz czytam takie coś :D
Morganin
08-11-2009, 16:54
atletico 2 - 3 Real
\o/
dobra panowie jeszcze 30 min i będziemy przeżywać mam nadzieję piękny mecz ; )
AnonimowyPowrot
08-11-2009, 17:06
dobra panowie jeszcze 30 min i będziemy przeżywać mam nadzieję piękny mecz ; )
Coś mi się zdaje, że nie będzie piękny.
@Pomoc United
Widzisz Yoh, ja miałem rację, co do tego, jak wygląda w najmocniejszym zestawieniu.
Valencia - Fletcher - Carrick - Anderson - Giggs
Tak grają dzisiaj, a ja wymieniłem tak:
Valencia - Fletcher - Anderson (Carrick) - Giggs
;*
@Down
Weś wą, tu też Yoh spamuje, ale to nie temat o polskim hh.
Morganin
08-11-2009, 17:18
http://www.youtube.com/watch?v=SO4LyKd-Hws
Oh, how I wish
For soothing rain
All I wish is to dream again
My loving heartLost in the dark
For hope I`d give my everything
Oh how I wish
For soothing rain
Oh how I wish to dream again
Once and for all
And all for once
Nemo my name forevermore
Diabełki harcują, na Stamford szarżują,
wszędzie dziś słychać donośny doping.
Zawsze zwycięskie, waleczne, rycerskie,
każdy akcja zapiera nam dech.
Zobacz sam! Chelsea na kolanach dzisiaj łka,
bo diabełki cały świat już zna, diabełki wygrały mecz!
Berba-kadabra, plus Rooney to magia,
sekretem jest przepis na czeski sok.
Anelka i Drogba, mają oczy jak kobra,
gdy diabełki zwyciężą, dla Romana to szok.
Zobacz sam! Chelsea na kolanach dzisiaj łka,
bo diabełki cały świat już zna, diabełki wygrały mecz!
K.Jay
AnonimowyPowrot
08-11-2009, 17:32
Macie linki nie z Justina?; [
Po cholere się podpisujesz pod każdym postem? I jeszcze na niebiesko, lol.
To 4-3-3 ManUre wygląda śmiesznie :D
Po cholere kibicujesz angielskiej drużynie? I jeszcze Arsenalowi, lol.
Milan ogrywa Lazio 2:1. Jakoś to już wygląda, Dida też chyba sobie wziął ten błąd z pierwszego meczu z Realem, bo od tamtego czasu broni świetnie.
AnonimowyPowrot
08-11-2009, 18:16
@Mafuss
Nie wiem gdzie ty tam masz jakieś 3 oprócz Evry i Cole... :s
@Down
Przybij 5.
Yoh Asakura
08-11-2009, 18:23
Jakie 4-3-3? Weź ty się człowieku przestań ośmieszać, bo United gra klasyczne 4-5-1. A dla ścisłości to 1-4-2-1-2-1
Posiadanie piłki raczej dla United.
Zagrożenia podbramkowe raczej dla Chelsea.
Karnego na 100% nie było, takie coś to mógłby tylko polski sędzia odgwizdać.
Na koniec. Rooney nie był na spalonym, Spory błąd arbitra.
Lece na part 2.
--- Maggic dodał 39 minut i 43 sekund później ---
też myślicie że Evans zostanie zdyskwalifikowany na 1-2 spotkania a Drogbie anulują żółtą kartkę?
Terry 1-0 !!!!!!!!!
AnonimowyPowrot
08-11-2009, 19:29
Praktycznie nie widziałem drugiej części, domyślam się, że Terry strzelił po rożnym - to oznacza PIERWSZĄ bramkę straconą po stałym fragmencie przez United w tym sezonie, ale trafiło...
@Down
Znalazłem takie coś:
1) spalony na Roo, SAF sie wkurzy
2) chyba tez karny na Valencii
3) ten nieszczesny przypadkowy gol i Drogba bedacy na spalonym (ze 3 metry przed glowa vdS) , dodatkowo faulujacy Browna - no i padl po wolnym po faulu Fletchera, ktorego prawdpodobnie nie bylo
Myślę, że to mimo wszystko daje dużo do myślenia. Chociaż nie o tym chciałem do Ciebie.
Ja Obertana bardzo sobie cenię, do tego ten jego sympatyczny wygląd :P W rezerwach pokazał na co go stać. Co do tych szans - na razie je dostaje. Przecież niedawno wyleczył kontuzję, a już gra w pierwszym zespole.
Yoh Asakura
08-11-2009, 19:29
Evans powinien się rozstać z grą na conajmniej 3 spotkania, a kartka dla Drogby to śmiech na sali. Spalony był, minimalny, ale był. Najlepszym ofensywnym zawodnikiem United jest Obertan, na miejscu Fergusona dawałbym mu jak najwięcej szans.
Arka_Sath_Wielki
08-11-2009, 19:30
K. Jay - zabrakło im soku z gumijagód.
Yoh Asakura
08-11-2009, 20:03
Znalazłem takie coś:
1) spalony na Roo, SAF sie wkurzy
2) chyba tez karny na Valencii
3) ten nieszczesny przypadkowy gol i Drogba bedacy na spalonym (ze 3 metry przed glowa vdS) , dodatkowo faulujacy Browna - no i padl po wolnym po faulu Fletchera, ktorego prawdpodobnie nie bylo
Spalony był, karnego nie było, Drogba nie brał udziału w akcji, więc co z tego, że stał na spalonym? Przewrócił Browna - i co z tego? Ile razy w Premiership są takie sytuacje i sędzia nic nie robi?
AnonimowyPowrot
08-11-2009, 20:38
Spalony był, karnego nie było, Drogba nie brał udziału w akcji, więc co z tego, że stał na spalonym? Przewrócił Browna - i co z tego? Ile razy w Premiership są takie sytuacje i sędzia nic nie robi?
Dopiero teraz pooglądałem powtórkę - to nie był moje słowa. Faulu Fletchera raczej też jednak nie było, więc tak czy siak - kolejny raz pomoc sędziego, tym razem jednak skuteczna (przypominamy nieuznaną bramkę Vidica, Ronaldo, niesłuszny spalony Ronaldo, niesłuszny spalony Rooneya i niesłuszne kartki oraz brak odgwizdanych fauli w tamtym sezonie - to wszystko w jednym meczu).
@Down
Nie wszyscy, pamiętam, że w jakimś meczu z Tottenhamem im ktoś pomógł.
Yoh Asakura
08-11-2009, 20:45
Oj, biedny i pokrzywdzony Manchester, wszyscy sędziowie przeciwko niemu :(
Berbatov
08-11-2009, 20:50
Całe szczęście że piłkarze Manchesteru nie odważyli się zdobyć bramki w doliczonym czasie gry, bo to byłoby największe kurewstwo z ich strony!
Yoh Asakura
08-11-2009, 21:04
http://sport.wp.pl/kat,1744,title,Ojciec-Johna-Terryego-dilerem,wid,11668567,wiadomosc.html
Berbatov
08-11-2009, 21:08
http://sport.wp.pl/kat,1744,title,Ojciec-Johna-Terryego-dilerem,wid,11668567,wiadomosc.html Mogłem się domyślić. Van der Sara można pokonać tylko na dobrych prochach.
Nie jestem wściekły, jestem zawiedziony. Bardzo zawiedziony tym, że zespół klasy Manchesteru nie wykorzystał słabszej postawy Chelsea. Ballack z Deco grali cień swojego cienia z czasów Scolariego. Lamparda trochę ratuje asysta, ale równie słaby występ. Essien dobrze w defensywie, ale koledzy z lini pomocy nie chcieli z nim współpracować. Droga irytował. Kiedy w drużynie The Blues najlepsi są Ivanović i Anelka, to nie mówimy tu o dobrze grającej Chelsea.
Sędziowanie było słabe. Obu ekipom arbiter zachodził za skórę. Liniowy był ślepy, a główny dawał sobie wchodzić na głowę, nie zauważał złośliwych fauli zawodników obu ekip i z pokorą słuchał pretensji piłkarzy jednych i drugich, zamiast pokazać kilka kartek i robić swoje. Źle, dobrze, ale przynajmniej zachować pozory panowania nad sytuacją. Majestat sędziego został zbrukany, czyli standard patrząc na poprzednie pojedynki Chelsea z Manchesterem.
Szkoda straconych punktów. Wielka szkoda.
Szkoda tej straconej bramki i trzech punktów. Na sędziego nie ma co tak zganiać, słabo przypilnowali Terrego i tyle. Szkoda, że graliśmy jednym napastnikiem na początku, bo pierwsza połowa była Manchesteru, nie było tylko jak tego wykorzystać.
No to po turnieju w Katarze. Zaczynając od organizacji - była fatalna. Od statystyk (skuteczność 100% zawsze i wszędzie) idąc do fatalnej realizacji telewizyjnej, kompletnie nie było widać jakie zmiany, kiedy i po co, powtórki w ogóle nie pokazywały tego co miały. Ceremonia zakończenia - wiedzieli o niej tylko organizatorzy, nie dostarczono w ogóle planu dziennikarzom i komentatorom. Dobra koniec o tym. Finał? Finał to prawdziwa demonstracja siły Włochów. Fantastyczne skrzydła Trento bez problemu omijały/obijały blok Skry. Bełchatowianie mieli problem ze skończeniem pierwszej akcji co Włosi skutecznie wykorzystywali. Jeden Bartek to za mało na tak silny team. Co do Bartka - według mnie to on zasłużył sobie na MVP, nie Kaziyski. Prezentował stałą, bardzo wysoką formę przez cały turniej. Kaziyski zagrał lepiej tylko w finale. Zawsze wydawało mi się, że ta nagroda przyznawana jest dla najbardziej wartościowego gracza TURNIEJU, a nie finału. Wracając do meczu. Blok Skry zawiódł. Możdżonek i Pliński zbyt wolno przesuwali się do skrzydeł co powodowało wielką lukę pomiędzy blokującymi. Nie wypalił też pomysł z ustawieniem Maćka Dobrowolskiego na środku bloku. Zagrywka również dla Trento. Silna i precyzyjna. No i w bloku również duża przewaga włochów (nie licząc pierwszego seta). Na koniec zostawiłem sobie "złotą formułę", która okazała się niewypałem, nieporozumieniem i kompletną katastrofą. Jej pierwotny cel - wyrównanie sił zespołów ze światowej czołówki ze słabszymi nie wypalił. Zespoły takie jak Trentino, Zenit czy Skra pokazały, że nie ważne co wymyślą panowie siedzący przy "zielonych stołkach" to i tak luka pomiędzy czołówką, a zespołami słabszymi pozostanie zawsze. Swoją droga Pan Drzyzga fajnie to skomentował - nawet jakby kazali atakować zza 9 metra to i tak te zespoły pokazały by swoją wyższość. No to chyba na tyle. Elo.
@EDIT
No i PGE SKRA BEŁCHATÓW - jakby na to nie patrzeć to Klubowy Vice-mistrz Świata! :)
Yoh Asakura
08-11-2009, 21:42
Kiedy w drużynie The Blues najlepsi są Ivanović i Anelka, to nie mówimy tu o dobrze grającej Chelsea.
Odwal się od Anelki, bo to kawał klasowego zawodnika, który jest znacznie lepszy od większości przereklamowanych gwiazdeczek.
AnonimowyPowrot
08-11-2009, 21:46
Odwal się od Anelki, bo to kawał klasowego zawodnika, który jest znacznie lepszy od większości przereklamowanych gwiazdeczek.
Właśnie! Mimo to, że grał w Arsenalu i jest sprzedajną kur*ą! Leave Anelka alone! He's a human!
Yoh Asakura
08-11-2009, 22:01
Twój stary to
sprzedajna kur*a
Anelka potrafi okazać szacunek byłemu klubowi i jest świetnym piłkarzem.
Berbatov
08-11-2009, 22:55
Odwal się od Anelki, bo to kawał klasowego zawodnika, który jest znacznie lepszy od większości przereklamowanych gwiazdeczek. Sam jest przereklamowaną gwiazdeczką.
Yoh Asakura
08-11-2009, 23:09
You made my day
W sumie przez niedziele obejrzalem 3 mecze; Ruchu z Jagą, Chelsea z Manchesterem i Interu z Roma. Najsmieszniejsze jest to ze najlepszym widowiskiem byl ten pierwszy mecz z rodzimej ligi.
http://i38.tinypic.com/blb3m.png
Genialna fota. :confused:
Faytah. Ja podobnie z tym że zamiast Inter-Roma, obejrzałem Lyon-Marsylia i właśnie hit francuskiej był najpiękniejszym spektaklem. 5-5 się skończyło :D
p.s faul Evansa na Drogbie, dla tych co nie widzieli. Boże widać że celem Evansa było tylko kopnięcie Drogby, to musi być kara, no musi...
a Evans jest mierny i chujowy.
http://www.youtube.com/watch?v=4cYT0i0Pstc
@up
Oglądając gole z tego meczu uważam, że bramkarze zagrali fantastycznie. Ze 2 czy 3 bramki to na ich konto na 100%. A ostatnia bramka dla OM to napewno bramkarza.
AnonimowyPowrot
09-11-2009, 15:33
Evans jest bardzo dobry, zdaje mi się, że tak zaatakował Drogbę, bo pewnie dał mu się sprowokować czy coś.
Yoh Asakura
09-11-2009, 22:22
Liverpool dostaje u siebie w dupę 2:1 z Birmingham. Jerome piękny gol.
Zmarł bramkarz reprezentacji Niemiec Robert Enke. Miał 32 lata. Przyczyna zgonu nie jest znana.
Informację o jego śmierci potwierdził Martin Kind - prezes klubu Hannover 96, w którym grał piłkarz. Jak podała agencja DPA - pierwsze informacje z niemieckiej policji wskazują, że przyczyną śmierci mogło być samobójstwo.
............
Yoh Asakura
10-11-2009, 21:56
O kur*a...
On 10 November 2009 he died in a train accident in Neustadt am Rübenberge. German website Morgenpost Online have quoted a spokesperson from the Hannover police as saying: 'Enke has thrown himself under a train at Neustadt am Rübenberge.' The death is, however, unconfirmed as a suicide.
Co tu pisać... :(
K.Jay
Xendriel
10-11-2009, 22:40
Cieszyłem się że Real odpadł, a tu taka wiadomość :(
Piłkarze Barcy grają z czarnymi opaskami na rękach, właśnie z powodu śmierci Enke, który grał kiedyś w barwach Blaugrana. Mecz został także poprzedzony minutą ciszy.
trochę w innych klimatach:
Real out
btw. rozwalił mnie transparent kibiców Barcelony: "Forca Alcorcón". Co do meczu - pierwsza połowa niemrawa, bez bramek. W drugiej już 5 goli (fajnie było, jak Messi wszedł - po minucie zagrał świetną piłkę do Iniesty, dzięki której padł gol, a kolejną minutę później sam przeszedł 3 obrońców i umieścił piłkę w siatce)
Podobno to było samobójstwo. Zostawił żonę i 8 letnią adoptowaną córeczkę.
@down
A jakiś ogólny powód podano?
Arka_Sath_Wielki
11-11-2009, 11:32
Podobno to było samobójstwo. Zostawił żonę i 8 letnią adoptowaną córeczkę.
'Enke has thrown himself under a train at Neustadt am Rübenberge.'
Rzucił się pod pociąg.
@Topic
Real zawstydził Wisłę....
Ogłoszenie:
Klub ze stolicy Katalonii ma do sprzedania 5 bramek. Chętnych z Madrytu zapraszamy do negocjacji.
@up
Nie wiadomo nic dokładniej na razie.
http://birdynamnam.wrzuta.pl/film/6kCWJaI57GI/fajne_wideo
tak strzela się karne. hahahahahaha :D
Xendriel
11-11-2009, 18:16
Gdyby Real nie dał dupy z trzecioligowym zespołem, to teraz mielibyśmy piękny dwumecz z Barceloną:(
Berbatov
12-11-2009, 20:02
A jakiś ogólny powód podano? W 2006 roku zmarła mu córeczka (wprawdzie adoptowali później dziecko,ale.. ). Żona mówiła, że od tamtego czasu był w pogłębiającej się depresji. Śmieszne stwierdzenie. Każda "pogłębiająca się depresja" w końcu dobija dna. Zazwyczaj tragicznego. Czy można było temu zapobiec - na to odpowiedzą sobie najbliżsi Enke. Niemniej, bardzo przygnębiająca wiadomość, tym bardziej że młody facet.
Można sobie skonfrontować tą waszą, jesienną depresję z prawdziwą. Ta druga to nie wymówka przed lenistwem.
My żyjemy dalej, a więc @topic.
Co najmniej dwa mecze Manchesteru United w Premier League menedżer Sir Alex Ferguson będzie obserwował z wysokości trybun. To efekt kary nałożonej na szkockiego trenera za jego wulgarne zachowanie wobec sędziego Alana Wileya.
Ferguson ostro skrytykował arbitra po ligowej potyczce przeciwko Sunderlandowi, która miała miejsce 3 października. Za swoje zachowanie otrzymał on cztery mecze kary, z czego dwa w zawieszeniu do końca sezonu 2010/2011. Nie obyło się też bez kary pieniężnej w wysokości 20 tys. funtów.
67-letni Ferguson, który przeprosił wcześniej Wileya, ma prawo do złożenia odwołania. - Mimo to za swoje słowa trzeba ponosić odpowiedzialność - skomentował Peter Griffiths z angielskiej federacji (FA). Griffiths dobrze skomentował. Nie mam nic do dodania.
Articuno
12-11-2009, 21:18
Ja pitole, nic sie nie dzieje, reprezentacje zajmują weekend swoimi bezsensownymi sparingami, a do tego szarzyzna na dworze, dni mi przelatują przez palce, bez sensu, w dzieciństwie było jakoś lepiej... a jeszcze naszedł mnie smutek z powodu braku Polski na Mundialu. Nie będzie narodowej mobilizacji, wspólnych emocji :( A następny ważny mecz w czerwcu 2012.
OK, koniec żalu. Gortat zagrał 34 min, wow. Tylko jakoś strasznie wybitnie nie zagrał. To tylko pokazuje jaki gigantyczny problem z pozycją nr 4 ma gruby trener Magic.
AnonimowyPowrot
12-11-2009, 22:17
A towarzyskie? Gramy z Rumunią i kimś jeszcze, nie pamiętam.
...i Kanadą
no to właśnie mówił o tych śmiesznych sparingach;s
Bosingwa - kontuzja kolana - 3 miesiące przerwy.
Lampard - miesięń uda - miesiąc przerwy.
Zhirkov - kontuzja obu kolan - 1-2 miesiące przerwy.
Drogba - klatka piersiowa - 1-2 tygodnie.
Terry - achilles - 1-2 tygodnie.
Ashley Cole - piszczel - 2-3 tygodnie
...
Yoh Asakura
13-11-2009, 14:17
A w Arsenalu wszyscy najważniejsi zdrowi :D
Miło widzieć, że tym razem Arsenal trzyma się mocno bez kontuzji, a inne drużyny mają ten problem. ;)
A, przypomniało mi się idiotyczne zachowanie kibiców Chelsea w meczu z United - z jakiej racji śpiewali, że "Que sera, sera, whatever will be, will be, we're going on Wember-ly, que sera, sera"?
Berbatov
13-11-2009, 18:21
Miło widzieć, że tym razem Arsenal trzyma się mocno bez kontuzji, a inne drużyny mają ten problem. ;) A jak się miewa mój ulubiony Kanonier, Rosicky?
Yoh Asakura
13-11-2009, 18:32
Grał w ostatnim spotkaniu.
Jest tu ktoś z Łodzi? : P Bo pytanie mam. ; )
U-21 Dania 0-1 Polska, bardzo dobry wynik, nie zagrało kilku podstawowych zawodników m.in Sadlok, Małecki, Płotka. Ale i tak jest wygrana;] Szkoda, że to tylko mecz towarzyski. Swoją drogą to nasza kadra U-21 jest chyba lepsza od powołanej niedawno U-23 :D
@2up
Ja jestem z Łodzi ,pytaj jak chcesz.
No więc z jaki dworzec kolejowy w Łodzi jest najbliżej Atlas Areny? I ile czasu +/- zajęła by mi droga do hali z dworca?
@Down
zumi.pl
tak chyba bedzie latwiej...
Articuno
14-11-2009, 22:33
Chciałbym powiedzieć, że Błaszczykowskiego należy odsunąć od kadry w trybie natychmiastowym. Ja wiem, że w BVB też nie bryluje, ale jego gra w kadrze to kpina.
w BVB wlasnie, ze nieźle mu idzie. Widzisz kogoś lepszego na tę pozycje z polskich piłkarzy?
Capality
14-11-2009, 23:41
Kosowski na + ale chyba za wczesnie jeszcze zeby oceniac :P
Articuno
15-11-2009, 00:44
w BVB wlasnie, ze nieźle mu idzie. Widzisz kogoś lepszego na tę pozycje z polskich piłkarzy?
Porównując z poprzednim sezonem, idzie mu naprawdę słabiutko, choć w 2 ostatnich meczach grał podobno dobrze.
Ale rzeczywiście, nie mamy lepszych zawodników. Peszke nie lubię jak s*******, a Małecki to ligowa gwiazda.
Miło widzieć, że tym razem Arsenal trzyma się mocno bez kontuzji, a inne drużyny mają ten problem. ;)
Robin van Persie przez kilka najbliższych miesięcy nie zagra w piłkę nożną - informują brytyjskie media. Zawodnik Arsenalu Londyn i reprezentacji Holandii doznał ciężkiej kontuzji podczas wczorajszego meczu towarzyskiego z Włochami.
No to wykrakałeś Yoh. :\
@down
Ten z lewej to Fernando Couto, a ten obok Luisa Figo to Vitor Baia.
K.Jay
K.Jay
Taki mały offtop ,na zdjęciu w Twoim podpisie jest z prawej Figo Ronaldo za nimi a pozostali dwaj jak się nazywają ?
Gdyby Real nie dał dupy z trzecioligowym zespołem, to teraz mielibyśmy piękny dwumecz z Barceloną:(
A skąd masz takie informacje, że Barcelona trafi na Alcorcón? Jakieś układy w LFP?
Yoh Asakura
15-11-2009, 16:30
Eduardo, Bendtner, Vela, kthxbye.
To teraz wyobraź sobie, że Eduardo też kontuzja i zostaje tylko 2 ;]. Nie żebym znał szamana, ale futbol to futbol.
@Reprezentacja
Czego tam sie martwicie o Błaszczykowskiego, napastnicy to tragedia... Bilans napastników w kadrze (weszlo.com):
Ireneusz Jeleń - 25 meczów, 4 gole
Robert Lewandowski - 15 meczów, 3 gole
Paweł Brożek - 20 meczów, 3 gole
Fantastic!
Xendriel
15-11-2009, 21:41
Eduardo, Bendtner, Vela, kthxbye.
Eduardo może jeszcze coś zdziałać, ale naprawdę uważasz że Bendtner i Vela są w stanie zastąpić Holendra?
A skąd masz takie informacje, że Barcelona trafi na Alcorcón? Jakieś układy w LFP?
Tak się skłąda, że jestem w bardzo dobrym kontakcie z władzami LFP;). Oto pary 1/8 finału Pucharu Króla:
Alcorcon - Barcelona
Atletico Madryt - Sevilla
Valencia - Villarreal
Rayo Vallecano - Hercules
Racing Santander - Celta Vigo
Recreativo Huelva - Deportivo La Coruna
Osasuna Pampeluna - Mallorca
Malaga - Getafe
@Down
Moje informację są fałszywe?;(
Tak się składa, że losowanie dopiero będzie, a Ty jesteś tylko kolejnym przykładem na to, jak łatwo można łapać fałszywe informacje.
@up
Niestety tak.
AnonimowyPowrot
15-11-2009, 21:47
A ja jestem przykładem na to, że nazywam się Perez i mówię ci, że jeśli chcesz kibicować Realowi musisz mi płacić 3 notki/miesięcznie ;|
Duch Niespokojny
15-11-2009, 22:04
http://www.tvn24.pl/-1,1628805,0,1,polacy-strzelaja-nalepiej-na-swiecie,wiadomosc.html
Xendriel
15-11-2009, 22:27
To efekt tego, że teraz dzieciaki zamiast uganiać się za piłką większość czasu spędzają przed komputerem. Sukcesy są, ale patrząc jak to się odbija na polskiej piłce nie wiem czy warto się z tego cieszyć.
PS. Pamiętam gdy w dzieciństwie w czasie wakacji, codziennie grało się w piłkę po parę godzin. Teraz to zanika, a za kilka lat może dojść do tego że takie wirtualne turnieje będą traktowane na równi z najważniejszymi imprezami sportowymi:(
Nie wiem czy ktoś się tym trochę bardziej interesuje, ale dla mnie warto było wstać o 5 rano dla takiego meczu.
@up
Ja tego nie widzę. Tzn jeszcze 5 lat temu w piłkę graliśmy, ale przestaliśmy. Za to grają ciągle dzieciaki 5 lat młodsze. Pokolenia się zmieniają i jedni przestają kopać, a inni zaczynają. A jak starsi chcą grać, to już zwykle są w jakimś klubie.
Holenderski Związek Piłki Nożnej potwierdził najgorsze obawy Arsenalu - Robin van Persie ma zerwane więzadła kostki.
Co zwlecze to nie uciecze : ))
Yoh Asakura
16-11-2009, 09:06
Eduardo może jeszcze coś zdziałać, ale naprawdę uważasz że Bendtner i Vela są w stanie zastąpić Holendra?
Oczywiście. Bendtner to gwiazda i czołowa postać swojej reprezentacji, a Vela prezentuje 10 razy wyższy poziom niż Bojan. Jego loby i technika wykończenia są genialne.
AnonimowyPowrot
16-11-2009, 15:27
Co do codziennej gry - u nas na boisku w czasie wakacji ciężko znaleźć sobię wolną godzinkę, dwie, ciągle zajęte. Grają od najmłodszych (z trenerem, a oni sami są w wieku 1/2/3 klasy szkoły podstawowej) do najstarszych (ludzie po 40+, niektórzy całkiem siwi, inni łysiejący). Przedtem, na betonowym boisku (do ręcznej) też był ruch, nie aż taki, bo można było sobie przyjść zawsze, i prawie pewne było, że uda się zagrać, a teraz masz pewne, że zawsze będziesz mógł popatrzeć, a zagrać zaledwie w ~50%. No, w sumie to częściej, ale nie o to chodzi. Wszyscy grają i bardzo dobrze. Koszykówka, siatkówka, gry komputerowe i inne na pewno nie cieszą się większą popularnością wśród dzieci i młodzieży, a to, że dużo starsi też grają jeszcze mobilizuje :P
@Down
U mnie w mieście jest jeden Orlik, ale opisywany obiekt to boisko szkolne, sponsorowane przez PZU i z tego co się nie mylę prezydenta miasta (nie wiem dokładnie, mnie o to nie pytać, ale chyba z funduszy wręczonych przez UE). Nie wiem jakim cudem można tam powyginać kraty, śmiem twierdzić, że nawet jakby ktoś chciał to miałby problem, a przechodzić przez siatkę też nikt by nie chciał, bo to ma jakieś 3 metry :P Do tego wyjścia są przy obu bramkach (tzn. z boku, przy rogu mniej więcej), nikt nie narzeka. Siatki u nas zniszczyły się też idiotycznie, chociaż jeszcze są - debile je naciągają, żeby piłka się odbijała, a później (często nieświadomie - ja tak miałem) wystarczy mocniej strzelić, a powstaje dziura. Aktualnie chyba każdy strzał po ziemi (mowa o takich w światło bramki) kończy się tym, że nie da się wyjąć piłki z siatki... Na górze też kilka dziur, a po bokach to już nie mówię. Mieli nam zrobić oświetlenie i kupa jest, a to już 2 lata (a może rok? nie wiem). Kamery niby są, ale co z tego? Daleko, nikt na nie nie zwraca uwagi, tymbardziej, że nikt nie patrzy co one nagrywają...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.