Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe
Calen Futh
04-08-2008, 17:12
By Yoh Asakura:
Thomi, i właśnie po tym, jak skoszono Dudu i po tym, jak prawie straciłem nogę, jestem znieczulony na nieszczęścia zawodników rywali. Żałosna kara 3 meczy pokazała, że wszyscy mają w dupie to, co dzieje się na boisku, więc niech się koszą równo.
A poza tym - nic nie mów o Chelsea. Fabregas parę razy pokazał, jak są twardzi. Zresztą - myślisz, że prawie 2-metrowy Adebayor pozwoli, żeby komuś z Arsenalu stała się krzywda ? Wespół w zespół z Toure, Eboue, Gallasem i Diaby'm zrobiliby porządek. :P
Thomisson
04-08-2008, 17:22
By Yoh Asakura:
Zresztą - myślisz, że prawie 2-metrowy Adebayor pozwoli, żeby komuś z Arsenalu stała się krzywda ? Wespół w zespół z Toure, Eboue, Gallasem i Diaby'm zrobiliby porządek.
No pokazali właśnie w tym feralnym meczu z Birmingham jak są twardzi. Tak twardzi, że z jednym zawodnikiem więcej zremisowali z jednym z najsłabszych zespołów Premiership tamtego sezonu.
Capality
04-08-2008, 17:40
Yoh to wypowiada się jakby był trenerem, dyrektorem sportowym, asystentem trenera, sędzią i chłopem od podawania piłek w Arsenalu(i chuj wie kim jeszcze) x.x
mądrzysz się jak nie wiem kto a jak coś pójdzie nie tak jak powinno to "aj bo Hleb to boi się strzelać to niech wy*******a" etc
"Nasri słabszy od 16 latka" ale kurwa za sezon lub 5 Nasri będzie rządził w LM, Pucharze UEFA, Premier League, Pucharze Narodów Afryki, CONCAF, pchnięciu kulą i ping pongu kobiet i hodowaniu chomików x.x ogarnij się bo już połowa z nas rzyga "potęgą" Arsenalu
Calen Futh
04-08-2008, 18:28
By Yoh Asakura:
No pokazali właśnie w tym feralnym meczu z Birmingham jak są twardzi. Tak twardzi, że z jednym zawodnikiem więcej zremisowali z jednym z najsłabszych zespołów Premiership tamtego sezonu.
Dobra, a co to ma do siły fizycznej ?
Zresztą - powtórki wykazały, że zarówno rzut wolny i jak i karny był przyznany niesłusznie. Zaś Adebayor ciągnięty za spodenki w polu karnym tak, że nie mógł pobiec za piłką - no oczywiście, pan sędzia nie widział. Z arbitrem nikt nie wygra :)
mądrzysz się jak nie wiem kto a jak coś pójdzie nie tak jak powinno to "aj bo Hleb to boi się strzelać to niech wy*******a" etc
Że Hleb nie strzela to jest fakt. Nawet nie wiem, czy przez całą swoją karierę w Arsenalu strzelił z 10 goli.
"Nasri słabszy od 16 latka" ale kurwa za sezon lub 5 Nasri będzie rządził w LM, Pucharze UEFA, Premier League, Pucharze Narodów Afryki, CONCAF, pchnięciu kulą i ping pongu kobiet i hodowaniu chomików x.x ogarnij się bo już połowa z nas rzyga "potęgą" Arsenalu
Bo jak na razie Nasri prezentuje się gorzej od Jacka. I większy potencjał pokazuje również Jack.
I btw: gdzie się chwaliłem potęgą Arsenalu ? Ja tylko mówię, że Wilshere w ostatnich spotkaniach prezentował się znacznie lepiej niż Robinho, Robben, Nasri i parę innych gwiazdeczek.
Xendriel
04-08-2008, 18:47
Thomi, i właśnie po tym, jak skoszono Dudu i po tym, jak prawie straciłem nogę, jestem znieczulony na nieszczęścia zawodników rywali. Żałosna kara 3 meczy pokazała, że wszyscy mają w dupie to, co dzieje się na boisku, więc niech się koszą równo.
Nie no, nie wytrzymam. Ty chyba sam nie wiesz co mówisz. Przecież to nie był mecz o punkty. Sami zaprosiliście Real by sprawdzić się przed nadchodzącym sezonem. Diaby zachował się jak kretyn i to jest fakt z którym nie powinieneś dyskutować. Sneijder może pauzować nawet pół roku. Nie temu mają służyć takie mecze.
Że Hleb nie strzela to jest fakt. Nawet nie wiem, czy przez całą swoją karierę w Arsenalu strzelił z 10 goli.
A wczoraj zdobył swoją pierwszą bramkę w barwach Barcelony...
Yoh to wypowiada się jakby był trenerem, dyrektorem sportowym, asystentem trenera, sędzią i chłopem od podawania piłek w Arsenalu(i chuj wie kim jeszcze) x.x
On sie zachowuje, jakby byl ich panienka :-).
Calen Futh
04-08-2008, 19:10
By Yoh Asakura:
Nie no, nie wytrzymam. Ty chyba sam nie wiesz co mówisz. Przecież to nie był mecz o punkty. Sami zaprosiliście Real by sprawdzić się przed nadchodzącym sezonem. Diaby zachował się jak kretyn i to jest fakt z którym nie powinieneś dyskutować. Sneijder może pauzować nawet pół roku. Nie temu mają służyć takie mecze.
To był mecz o punkty, to raz ;p.
Dwa. Zawsze trzeba dawać z siebie wszystko i grać z pełnym zaangażowaniem, nawet jeśli jest to turniej towarzyski.
Trzy. To sport kontaktowy. Trzeba liczyć się z tym, że można złapać kontuzję. :)
A wczoraj zdobył swoją pierwszą bramkę w barwach Barcelony...
W sparingach to i u nas strzelał, gorzej w oficjalnych meczach. Przejrzyj sobie jego statystyki to zobaczysz, o czym mówię.
Xendriel
04-08-2008, 19:17
By Yoh Asakura:To był mecz o punkty, to raz ;p.
Dwa. Zawsze trzeba dawać z siebie wszystko i grać z pełnym zaangażowaniem, nawet jeśli jest to turniej towarzyski.
Trzy. To sport kontaktowy. Trzeba liczyć się z tym, że można złapać kontuzję.
Gdyby Wenger coś takiego powiedział na konferencji prasowej, wątpię żeby Arsenal znalazł jakikolwiek klub który zgodził by się na sparing. Już Real przekonał się o waszej gościnności.
A co do Hleba to myślę, że w Barcie trochę postrzela, zresztą przekonamy się niebawem.
Killuminati
04-08-2008, 19:36
Nie wiecie o tym, że Yoh prędzej rzuci Ci się na szyje, niż przyzna rację o swoim błędzie? Zawsze tak bylo, i bedzie. Śledze ten temat od początku jego powstania i zawsze Yoh przekonuje nas, jaki to ten Arsenal jest mocny, jak to on świetnie gra. Traktujcie to z dystansem...
Też jestem kibicem Arsenalu, ale Yoh jesteś żałosny.. A ja się dziwie potem dlaczego nikt na tym forum nie lubi Kanonierów -.-
Calen Futh
04-08-2008, 19:54
By Yoh Asakura:
Niektórzy już chyba zapomnieli, jak broni Taylora, gdy ten o mało nie zakończył karierę Eduardo. :)
Arsenal jest mocny, jak to on świetnie gra.No bo jest mocny i świetnie gra, to jest fakt.
@Yoh
Pewnie, ze swietnie gra, szkoda, ze nic nie wygrywa :-/.
Killuminati
04-08-2008, 20:31
Ciiiicho Bysiek, w tym sezonie Arsenal pokaże, na co go stać!
Szkoda, że każdego sezonu tak gadasz, i każdego sezonu dostaje po dupie. Jeśli Twoim zdaniem, faulowanie w stylu Diabyego to swietna gra, to życzę powodzenia ;-)
Dobrze, Taylor postąpił jak ostatni idiota, ale tak samo teraz fani Realu mogą powiedzieć o Kanonierach, bo w końcu tak samo się to skończyło. Eduardo kontuzja, Sneijder kontuzja.
Calen Futh
04-08-2008, 20:37
By Yoh Asakura:
Dobrze, Taylor postąpił jak ostatni idiota, ale tak samo teraz fani Realu mogą powiedzieć o Kanonierach, bo w końcu tak samo się to skończyło. Eduardo kontuzja, Sneijder kontuzja.
Więc teraz też mogę przyznać, że Diaby nie zachował się zbyt mądrze (-;
Killuminati
04-08-2008, 20:44
Zbyt mądrze? Dla mnie to idiotyzm w czystej postaci, i niczym się nie różni od Taylora, po którym płakałeś, że mają go zabić. Przyznam, faul masakryczny, ale tak samo skończył Sneijder.
Calen Futh
04-08-2008, 21:05
By Yoh Asakura:
http://www.youtube.com/watch?v=E9D5ijSJJgQ jeżeli to jest porównywalne do wejścia Taylora, to ja naprawdę gratuluję...czegokolwiek.
Oczywiście, że jest. I dzięki za gratulacje :*
Articuno
04-08-2008, 21:36
Swoja droga fajnych piknikow ma Arsenal...
Killuminati
04-08-2008, 21:37
Co z tego, że wyglądało mniej tragicznie, jak skończyło się na tym samym? Obydwoje mają przerwe w grze dłuższą niż 6 miesięcy.
Calen Futh
04-08-2008, 21:41
By Yoh Asakura:
Na tym samym ? O czym ty pierdolisz ? Eduardo groziła amputacja, Sneijderowi nie. Nie pieprz głupot. A poza tym - Wesley pauzuje przez 3 miesiące.
Killuminati
04-08-2008, 21:43
wyglądało mniej tragicznie
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Btw. co to jest, te 3 miesiące? Problemy bd go nękały do końca życia.
W obu przypadkach taka interwencja była zbędna, obaj zrobili to z premedytacją, więc?
Sneijder miał poprostu więcej szczęścia, którego nie zasmakował Eduardo.
Calen, po co edytujesz? Chłopak nie doczytał, i jeszcze kreślisz błąd, zmieniając kontekst całej rozmowy.
Thomisson
04-08-2008, 21:57
By Yoh Asakura:
Na tym samym ? O czym ty pierdolisz ? Eduardo groziła amputacja, Sneijderowi nie. Nie pieprz głupot. A poza tym - Wesley pauzuje przez 3 miesiące.
Ale nie rozumiesz do kurwy nędzy, że Diaby SPECJALNIE przytrzymywał nogi Sneijderowi, żeby ten nie mógł wstać i przez to ma kontuzję? A u Taylora był to po prostu spóźniony wślizg, z fatalnymi konsekwencjami.
Calen Futh
04-08-2008, 22:00
By Yoh Asakura:
Ja nie doczytałem i to szybko zostało zmienione. Miałem na myśli, że jest taki sam w skutkach - a to akurat gówno prawda.
Ale nie rozumiesz do kurwy nędzy, że Diaby SPECJALNIE przytrzymywał nogi Sneijderowi, żeby ten nie mógł wstać i przez to ma kontuzję? A u Taylora był to po prostu spóźniony wślizg, z fatalnymi konsekwencjami.
Ja jakoś nie widzę, żeby Diaby zrobił to specjalnie. A nawet jeśli - mówiłem już na samym początku, że mi przykro z powodu kontuzji Sneijdera :)
Thomisson
04-08-2008, 22:08
By Yoh Asakura:[
Ja jakoś nie widzę, żeby Diaby zrobił to specjalnie.
http://pl.youtube.com/watch?v=cKGM8bEU_-c 23 sekunda. Widac wyraźnie jak debil Diaby przytrzymuje obiema nogami nogę Sneijdera, żeby nie mógł się podnieść. Tak jakoś same się zaplątały. Nie zahcowuj się jak dziecko, które nie chce i nie może dojrzeć słabych stron swoich ulubieńców.
Killuminati
04-08-2008, 22:08
Nie no skąd, ta druga noga to poszła po to, żeby piłkę zatrzymać w razie czego?
Tylko widzisz, kiedy do Eduardo doznał kontuzji, mało nie wybuchłeś, ale kiedy Sneijder doznał kontuzji, także poważnej, to jest Ci tylko przykro. Rozumiem, stać za swoim klubem murem, ale to już jest w pewnym sensie fanatyzm :-P
By Yoh Asakura:
Ja jakoś nie widzę, żeby Diaby zrobił to specjalnie.
A szkoda. Wszyscy widza, tylko nie ty;)
Articuno
04-08-2008, 22:47
Po prostu moze Yoh nigdy nie gral w pile. I nie wie, ze gdyby nie bylo to specjalnie, to nie machalby tak ta noga...
Calen Futh
04-08-2008, 22:48
By Yoh Asakura:
Thomi, panuj nad słowami, nie debil Diaby, to raz, a dwa, że w 23 sekundzie niczego takiego nie widać. Poza tym - Abou widzi, że Sneijder biegnie z piłką i sobie myśli "a, pierdolę to, wejdę mu wślizgiem w nogi, zrobię jeszcze tak, żeby nie mógł jej wyjąć, złapie kontuzje na parę miesięcy, będzie ekstra". :)
Tylko widzisz, kiedy do Eduardo doznał kontuzji, mało nie wybuchłeś, ale kiedy Sneijder doznał kontuzji, także poważnej, to jest Ci tylko przykro. Rozumiem, stać za swoim klubem murem, ale to już jest w pewnym sensie fanatyzm :-P
No trudno, żebym płakał po zawodniku, który gra w klubie, który jest mi totalnie obojętny.
Jestem zmuszony żeby podzielić opinie Yoha. Jak dla mnie to nie przytrzymywał jego nogi... to są ułamki sekund. Równie dobrze Diaby mógł się potknąć i był zmuszony żeby stać na dwóch nogach.
Mi tam nie szkoda Snejdera. Zarabia dużo kasy, nawet jak nie będzie grał. Będzie pod bardzo dobrą opieką lekarzy. Wróci do gry za kilka miesięcy. Wiele młodych piłkarzy z biedniejszych rodzin czy klubów po takim czymś kończyło by karierę.
Yoh, darze Cię szacunkiem, ale jak czytam co ty pieprzysz to się zastanawiam czy na poważnie masz te 16 lat, bo chyba jesteś jeszcze nie dojrzały emocjonalnie by być "sympatykiem" jakiegokolwiek klubu.
Mi tam nie szkoda Snejdera. Zarabia dużo kasy, nawet jak nie będzie grał. Będzie pod bardzo dobrą opieką lekarzy. Wróci do gry za kilka miesięcy. Wiele młodych piłkarzy z biedniejszych rodzin czy klubów po takim czymś kończyło by karierę.
następny, tym razem fan barcy (raczej nie zwolennik realu)
gościu piłkarz jest chyyyba piłkarzem po to by grać w piłe, i to na światowym poziomie jeżeli chodzi o Snejidera. I wogóle po co wtrącasz o jakichś biednych rodzinach?
Killuminati
05-08-2008, 00:10
Jak się wchodzi wślizgiem, to się to robi 1 nogą, a nie dwoma, przytrzymując przy tym nogę drugiego zawodnika.
Mi tam nie szkoda nikogo, w końcu zarabiają tyle kasy, że nie warto sie nimi przejmować, ten ból, to wszystko, to nic, w porownaniu do tego, że i tak mają dużo kasy. Rozumowanie Fintexa. Daj żyć człowieku, piłkarz jest po to, żeby grać, to jest jego pasja, a nie leżenie w domu, czy żmudne rehabilitacje, bo jakiemuś jełopowi się zachciało pograć na ostro.
Calen Futh
05-08-2008, 00:24
Ah, totalny brak obiektywizmu ze strony Yoha, ale cóż- od czasów jak Yoh zawitał w tym temacie to tak było. Na początku tego tematu (już od jego pierwszej strony) się co chwila kłóciłem z Maggic'em odnośnie tego kto jest lepszy- Manchester czy Chelsea. Teraz jest Yoh który kłóci się z nami, czy Arsenal>Reszta świata. W sumie to dobrze jest mimo tego, że Yoh czasami pierdoły gada, bo temat cały czas żyje. Wystarczy jego jeden-dwa posty żeby wywołać niezłą napinkę owocującą jakimiś 10-30 postami :D
A Diaby oczywiście przesadził. Jestem ciekaw co Yoh by mówił gdyby to Sneijder grał w Arsenalu. Byłaby powtórka z nagonki na Taylora. Wtedy też mogliśmy powiedzieć "No i dobrze! Kto kopie Birningham ten też zostanie skopany!". Są sytuacje kiedy trzeba spojrzeć na sprawę nie tylko pod kątem sportowym. Yohowi może być obojętne co Sneijder'a teraz czeka jako piłkarza, ale powinien zwrócić uwagę, że facet przez jakieś 3-6 miesięcy nie będzie mógł robić tego czego kocha, co mu daje radość i umożliwia rozwój (już walić to czy gra w Milanie, Chelsea, Realu czy GKS Szmaciance) . I chociażby ze względu na to mógł sobie oszczędzić tego stwierdzenia, że dobrze mu tak.
@down: Yoh to się od razu w tym temacie nie pojawił. Wcześniej były kłótnie z Maggicem :P Yoh to zaczął zabawę tak od około tysięcznego posta w tym topicu.
Killuminati
05-08-2008, 00:28
Właśnie pisałem, że od początku tego tematu Yoh przekonywal nas o potędze Kanonierów.
następny, tym razem fan barcy (raczej nie zwolennik realu)
gościu piłkarz jest chyyyba piłkarzem po to by grać w piłe, i to na światowym poziomie jeżeli chodzi o Snejidera. I wogóle po co wtrącasz o jakichś biednych rodzinach?
W tej sytuacji jestem akurat bezstronny. Życzę Snejderowi jak najlepiej. Chodzi mi o to, że wiele osób co dzień doznaje podobnych sytuacji. I co? i nic. Dla mnie po prostu chore jest użalanie nad tymi gwiazdeczkami czy innymi ludźmi, których dotknęło coś nie miłego.
Straznik Monopolowego
05-08-2008, 00:32
. , ale powinien zwrócić uwagę, że facet przez jakieś 3-6 miesięcy nie będzie mógł robić tego czego kocha, co mu daje radość i umożliwia rozwój (już walić to czy gra w Milanie, Chelsea, Realu czy GKS Szmaciance) . .
A z kad ty wiesz ze on to kocha? moze to poprostu spodob na dorbienie sie?
A co to diabyego to nie popieram jego interwencji ale moze on poprostu sobie chce wyrorobic marke taka jak Viera? Viera tez ostro gral i dlatego kazdy sie go bal i odrazu odstawial noge co mu dawalo przewage
Aha i nie porownojcie 3 miesiecznej kontuzji do tego co sie stalo Eduardo bo to zalosne jest
Calen Futh
05-08-2008, 00:36
By Yoh Asakura:
A ty, Calen, już sam zapomniałeś, jak po wejściu Taylora mówiłeś, że Eduardo musi liczyć się z tym, że może na boisku doznać kontuzji. Że to jest Premiership, że to ostra gra, że to, że tamto. :)
Calen Futh
05-08-2008, 00:39
A z kad ty wiesz ze on to kocha? moze to poprostu spodob na dorbienie sie?
Jakby się chciał dorobić to by poszedł na piekarza od razu. Nie musiałby spędzać wielu lat na trening, doskonalenie się, tylko poszedłby na tygodniowy kurs i do dzisiaj serwowałby cieplutkie bułeczki.
Aha i nie porownojcie 3 miesiecznej kontuzji do tego co sie stalo Eduardo bo to zalosne jest
Tu chodzi o to, że faul wyglądał na ostry i celowy.
A co do cytatu Yoha to nadal podtrzymuje moje słowa. Ale nie wiem co to ma do rzeczy. Ryzyko to ryzyko w normalnych meczach, a kopanie się w meczach o pietruszkę (o, przepraszam! o prestiżowy Emirates cup!!1) to co innego.
Yoh, zejdź na ziemie :)
To był sparing, nie Premiership.
Killuminati
05-08-2008, 00:41
Liczyć z kontuzją musi się każdy, kto gra w tą grę, ale przeciez boisko to nie mordownia, że każdy każdego ma przewracać, łamać nogi itd. Gra kontaktowa, ale bez przesady. Interwencji Taylora nie pochwalam, tak samo jak Diabyego.
Calen Futh
05-08-2008, 00:45
By Yoh Asakura
Yoh, zejdź na ziemie :)
To był sparing, nie Premiership.
Tym bardziej chwalę Diaby'ego. Nawet na sparingach daje z siebie 100% :)
Capality
05-08-2008, 00:53
Chodzi mi o to, że wiele osób co dzień doznaje podobnych sytuacji. I co? i nic.
Rozumiem, że jak idziesz po ulicy i masz piłkę przy nodze TO GONI CIE JAKIŚ POPIERDOLONY MURZYN(nie chodzi o rasizm, po prostu Diaby bądź co bądź to Afroamerykanin) I KOSI CIE PO KOŃCZYNACH I NIE DAJE UWOLNIĆ NOGI?! Takie kontuzje nie przytrafiają się często i nie wmawiajcie mi tu, że nic się nie stało.
@Dwon:
Nigdy
Calen Futh
05-08-2008, 01:00
By Yoh Asakura:
Capality, rzuć to gówno.
Thomisson
05-08-2008, 07:46
By Yoh Asakura:
Tym bardziej chwalę Diaby'ego. Nawet na sparingach daje z siebie 100%
Zobaczymy w sezonie, kiedy ktoś z innej drużyny zagra na te twoje "100 %". Będzie płacz i "zawiesić go na 100000000 lat!!!!!1111111".
Szkoda, ze Arsenal gra na 100 % tylko w nic nieznaczących sparingach i Carling Cup (który każdy klub ma w dupie), a w ważnych rozgrywkach jakoś przegrywają
Zaraz Yoh Ci udowodni, ze Carling Cup to znacznie wazniejszy puchar, niz wygrana w LM, czy w lidze.
Calen Futh
05-08-2008, 09:23
By Yoh Asakura:
Szkoda, ze Arsenal gra na 100 % tylko w nic nieznaczących sparingach i Carling Cup (który każdy klub ma w dupie), a w ważnych rozgrywkach jakoś przegrywająNo pewnie, każdy ma w dupie. Tak chujowy puchar, że nikomu nie zależy, żeby się przez niego zakwalifikować do pucharu UEFA. Wiele drużyn walczy o niego na serio.
Thomisson
05-08-2008, 13:28
By Yoh Asakura:No pewnie, każdy ma w dupie. Tak chujowy puchar, że nikomu nie zależy, żeby się przez niego zakwalifikować do pucharu UEFA. Wiele drużyn walczy o niego na serio.
Tak walczą na serio, że 3/4 zespołów rezerwy wystawia
Calen Futh
05-08-2008, 14:54
By Yoh Asakura:
Tak walczą na serio, że 3/4 zespołów rezerwy wystawia
Ja rozumiem, że mówisz to dlatego, że United przegrało z jakimś anonimowym zespołem, którego nazwy ni cholery nie mogę sobie przypomnieć. :)
Xendriel
05-08-2008, 15:46
Może dzięki temu, że tam wystawiali rezerwy zdobyli mistrzostwo...Warto by pomyśleć, bo przewaga nad Chelsea była minimalna.
Thomisson
05-08-2008, 16:28
By Yoh Asakura:
Ja rozumiem, że mówisz to dlatego, że United przegrało z jakimś anonimowym zespołem, którego nazwy ni cholery nie mogę sobie przypomnieć.
No, przegrało z Coventry, ale dlatego, ze jak prawie każdy menago, Sir Alex ma ten Puchar w dupie. Tylko Arsenal się na niego napina :P
Poza tym Mistrzostwo Anglii i LM wynagrodziło mi tą wpadkę rezerw ;)
Calen Futh
05-08-2008, 16:41
By Yoh Asakura
No, przegrało z Coventry, ale dlatego, ze jak prawie każdy menago, Sir Alex ma ten Puchar w dupie. Tylko Arsenal się na niego napina :P
No raczej to tylko ty sobie gadasz, że każdy ma ten puchar gdzieś i praktycznie wszystkie zespoły grają tam rezerwami. Jeżeli w jakiejś rozgrywce nie idzie United - to znak, że ten puchar jest gówno warty. :)
Thomisson
05-08-2008, 20:31
By Yoh Asakura
No raczej to tylko ty sobie gadasz, że każdy ma ten puchar gdzieś i praktycznie wszystkie zespoły grają tam rezerwami. Jeżeli w jakiejś rozgrywce nie idzie United - to znak, że ten puchar jest gówno warty.
05-08-2008, 20:33
By Yoh Asakura:
To już ty sobie dopowiadasz
Thomi, no ale w końcu dzięki Curling Cup można się dostać do Pucharu UEFA - szczytu ambicji Arsenalu.
tak na poważnie, to Wy już nie ma cie sie o co klocic ; D
Thomisson
05-08-2008, 21:36
Thomi, no ale w końcu dzięki Curling Cup można się dostać do Pucharu UEFA - szczytu ambicji Arsenalu.
tak na poważnie, to Wy już nie ma cie sie o co klocic ; D
Lubie takie kłótnie, jak Yoh uzasadnia, że czarne jest białe :P
Calen Futh
05-08-2008, 21:51
By Yoh Asakura:
My się nie kłócimy, my w przyjaznej atmosferze wymieniamy poglądy.
Killuminati
05-08-2008, 23:47
No pewnie, my się kochamy ;-*
moje przyjazne poglądy wyglądają tak
1.Chelsea - 114pkt
2.MU - 81
3.Liv - 80
4.Ev - 76
5.Tot - 67
6.MC - 65
7.Ars - 38
Articuno
06-08-2008, 00:24
Lol, koles jest pomylony, chce nam udowodnic, ze CC jest wazniejszy od CL i Premiership?
chyba 17. :(
nie, nie ja wykazuje nutke obiektywizmu w przeciwieństwie do Yoha xD!
Thomisson
06-08-2008, 07:47
Lol, koles jest pomylony, chce nam udowodnic, ze CC jest wazniejszy od CL i Premiership?
Przecież jest, bo tam Arsenal wygrywa
1.Chelsea - 114pkt
2.MU - 81
3.Liv - 80
4.Ev - 76
5.Tot - 67
6.MC - 65
7.Ars - 38
1. MU - z fanowskiego obowiązku ;)
2. Liverpool - bez kadrowej rewolucji, jak ten skład zacznie grać w miarę swoich możliwości może być ciekawie
3. Chelsea - nagła, diametralna zmiana stylu gry niekoniecznie musi przyniesć skutki jeszcze w tym sezonie
4. Tottenham - imponujące zakupy, wielki trener, przy odrobinie szczęścia może być nawet wyżej
5. Arsenal - moga być nawet niżej, chyba że zaczną dokonywać poważnych transferów, a nie dzieci w wieku gimnazjalnym lub 21-latków, co w zeszłym sezonie zagrali jeden mecz w Werderze. Dodatkowo sprzedaż czołowych zawodników też dobrze nie rokuje.
6. Everton - zwykel oscylują wokół tego miejsca i w tym sezonie też tak pewnie będzie
7. Aston Villa - z roku na rok mocniejsi
Calen Futh
06-08-2008, 11:04
By Yoh Asakura:
A czy ja to napisałem ? To już *TY* sobie dopowiadasz.
1.Chelsea - 114pkt
2.MU - 81
3.Liv - 80
4.Ev - 76
5.Tot - 67
6.MC - 65
7.Ars - 38
Przeboleje to 7 miejsce - ale że KFC jest wyżej ? :( :( :(
Duch Niespokojny
06-08-2008, 19:00
5. Arsenal - moga być nawet niżej, chyba że zaczną dokonywać poważnych transferów, a nie dzieci w wieku gimnazjalnym lub 21-latków, co w zeszłym sezonie zagrali jeden mecz w Werderze.
Jakoś Arsenal od wielu lat ma taką politykę i zawsze jest w czołówce - teraz niby z tego powodu ma wypaść z pierwszej piątki?
Straznik Monopolowego
06-08-2008, 20:13
Jakoś Arsenal od wielu lat ma taką politykę i zawsze jest w czołówce - teraz niby z tego powodu ma wypaść z pierwszej piątki?
Jakiej pierwszej 5? chyba 4
Duch Niespokojny
06-08-2008, 21:02
Może czwórki, może piątki - Thomisson stwierdził, że mogą spaść nawet niżej niż na 5. miejsce
Wisła 1:0 bejtar ^^
ciekawe czy teraz cofną sie do obrony, czy pójdą za ciosem
edit1
karny, 2:0 cze!
xd
edit2
3:0.
bauhsauhsa _/////
edit3
heheh 4:0
_/
Wyspiarze kolejne 3 pkt, po wygranej 1-0 nad Gorzowem.
Wisla.. no no ho ho, 3-0.
Killuminati
06-08-2008, 22:00
To teraz przeprawa z Barcą?
Edit:
4:0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Thomisson
06-08-2008, 22:08
4:0, Wisła robi drugi Holocaust :P
Calen Futh
06-08-2008, 22:34
I co im z tego skoro nic nie umieją wygrać? Super polityka.
Co do meczu Wisły to muszę przyznać, że po pierwszym meczu nie rokowałem Wiślakom dobrze. A tu piękny mecz- jakbym nie wiedział to gra, to bym w życiu nie powiedział, że to polski klub jest. Nowy trener daje się we znaki. Mimo, że sympatyzuje (w mniejszym lub większym stopniu) Wiśle to sądzę, że jednak sędzia gwizdał na korzyść Wisły. Ogólnie sędziowanie w tym meczu pozostawia wiele do życzenia (Nie tylko praca głównego, ale i liniowych). Teraz nic tylko czekać na Barce ;p
@edit: 5:0. Hardcore.
Ale im pocisnęli hehe =] Btw. fajnie jeden typ nie trafil na pustą bramkę haha Ale spoko, zdarza się ;p
No ale oni nie tracą wydają tyle kasy na transfery i przez to nie mają takich długów jak np. Manchester. Zresztą Czelzi wydaje mnóstwo kasy na transfery a też mało osiągają... Dobra, premiership zdobyli tam 2x z rzędu i ledwo co doszli do finału CL. Arsenal też zdobywał Premiership i też niedawno był w finale CL. Jakby Wenger kupował za tę kasę starszych graczy to pewnie Arsenal plasował by się na ~7-10 miejscu.
Dużo też zależy od hojności prezesów.
Wisła ładnie :) Teraz tylko muszę załatwić bileciki na mecz z Barcą. ;-)
Straznik Monopolowego
06-08-2008, 23:13
Tlumaczylem wam juz ze Wenger to nie Fergi i on nie bedzie zaspakajal swoich niezaspokojonych ambicji bo dla niego wazne jest dobro klubu i to dzieki niemu arsenal nie bedzie tonal w dlugach jak Valnecia teraz czy MU za pare latek
4:0, Wisła robi drugi Holocaust :P
Swietny zart typowy dla inteligencji kibica MU
A co do wisly to bardzo ladny meczyk ale watpie aby z barca sobie tak pogrywali
Calen Futh
06-08-2008, 23:17
Tlumaczylem wam juz ze Wenger to nie Fergi i on nie bedzie zaspakajal swoich niezaspokojonych ambicji bo dla niego wazne jest dobro klubu i to dzieki niemu arsenal nie bedzie tonal w dlugach jak Valnecia teraz czy MU za pare latek
A ja zawsze myślałem, że gra się po to żeby wygrywać :s
Straznik Monopolowego
06-08-2008, 23:21
A ja zawsze myślałem, że gra się po to żeby wygrywać :s
Zobaczymy jak MU bedzie wygrywalo gdy caly sklad beda musieli sprzedawac
Calen Futh
06-08-2008, 23:46
Zobaczymy :)
Thomisson
07-08-2008, 08:05
Czyli Arsenal nie gra po to by wygrywać? :P
Swietny zart typowy dla inteligencji kibica MU
Typowy brak ironii i poczucia humoru, jak na kibica Arsenalu przystało. Zresztą też nie miałbym poczucia humoru, gdyby mój ulubiony klub dostawał w pizdę co sezon.
P.S Uprzedzam odpowiedź, wiem co to Holocaust, na pewno lepiej niż Ty. Bardzo interesuję się II WŚ, czytałem na ten temat książki, ale widocznie delikatne żarty na temat tej wielkiej tragedii są zbyt skomplikowane dla Ciebie.
Barca w sparingu z NY Red Bulls wygrała 6-2. Xavi strzelił bramkę z głowy :D Mecz był dość ładny. Te 2 bramki stracone mogą być niepokojące. Hleb zagrał bdb mecz i strzelił bramkę. Dani Alves - najlepszy transfer w europie póki co :P
Jakby ktoś chciał... bramki z meczu:
http://www.youtube.com/watch?v=iUIXaLOYFI4
@edit. Hleb Jednak nie strzelił :D pomyliłem go z Marquezem. ^^
Calen Futh
07-08-2008, 12:12
Zresztą też nie miałbym poczucia humoru, gdyby mój ulubiony klub dostawał w pizdę co sezon.
No co Ty. Przecież oni nie "dostają w pizdę" tylko wypełniają założenia taktyczne zgodnie z polityką klubu!
@edit: - Zostanę w Manchesterze United przynajmniej na przyszły sezon – przyznał Ronaldo w wypowiedzi dla portugalskiego Publico.
Ten to zmienny chłopak jest.
Killuminati
07-08-2008, 12:35
Barca w sparingu z NY Red Bulls wygrała 6-2. Xavi strzelił bramkę z głowy :D Mecz był dość ładny. Te 2 bramki stracone mogą być niepokojące. Hleb zagrał bdb mecz i strzelił bramkę. Dani Alves - najlepszy transfer w europie póki co :P
Jakby ktoś chciał... bramki z meczu:
http://www.youtube.com/watch?v=iUIXaLOYFI4
@edit. Hleb Jednak nie strzelił :D pomyliłem go z Marquezem. ^^
Bramki ładne, ale ewidentnie obrona odpuściła później, gdy wynik był już na wysokim poziomie, wystarczy zobaczyć akcję z 4:1 na 4:2, w ogóle się nie zbierali do tej piłki.
@cr7
Chciałbym, żeby skończyło się już to wszystko, związane z tym całym transferem, nie rozumiem z drugiej strony zachowania Fergusona. Rozumiem, zawodnik wysokiej klasy światowej, ale przecież koniec świata to nie jest, że odejdzie. Tak samo piłkarze Królewskich mają już dość tego wszystkiego.
@Arsenal - Calen, Thom~
Tak! żeby później nie tonąć w długach jak Valencia lub za kilka lat MU!
Xendriel
07-08-2008, 12:42
O tak na Alvesa warto było wydać tyle kasy:) Ciekawe co zrobi Guardiola z Eto'o? Na początku cały czas powtarzał, że nie widzi go w swoich planach, ale ostatnio "czarna perła" rozstrzelała się, w przeciwieństwie do Henry'ego.
Calen Futh
07-08-2008, 12:55
Tak! żeby później nie tonąć w długach jak Valencia lub za kilka lat MU!
O nowy av ;p
No cóż. Załóżmy, że za kilka lat ManUtd upadnie, utonie w długach itp. a wspaniały Arsenal dalej będzie robił swoje. I co im to da? Na miejsce Manchesteru wskoczy inny "zadłużony klub" który będzie miał super graczy i to oni zgarną mistrza. I tak będzie w kółko.
Killuminati
07-08-2008, 13:24
Ja duże nadzieje pokładam w Tottenhamie, niezły skład im się szykuje, szczególnie, że jakoś darzę sympatią ten klub ;-)
Ogólnie w sprawach drużyn jestem bezstronny, do wszystkich podchodze lekko z dystansem, chodź po cichu od kilku lat kibicuje ManU.
Co do E2, dałbym mu szansę, poczekał jeszcze trochę, niż sprzedawał/wypożyczał go za jakieś małe pieniądze, jak na taką klasę zawodnika.
Thomisson
07-08-2008, 13:26
No i do tego świetny trener, ten zespoł może być czarnym koniem nadchodzących rozgrywek
Bramki ładne, ale ewidentnie obrona odpuściła później, gdy wynik był już na wysokim poziomie, wystarczy zobaczyć akcję z 4:1 na 4:2, w ogóle się nie zbierali do tej piłki.
Ta.. Abidal odpuścił i to mnie wkurza. Zawsze trzeba grać na 100% >_< Nie ma, że odpuszczasz jakąś akcje.
Co do Tottenhamu.. Jest kasa to będą wyniki. Widzę, że niektórzy już mniej piszą o swoich 'ukochanych drużynach' a zajmują się Tottenhamem.
Btw. MU - JUVE 0:0
Killuminati
07-08-2008, 14:02
Zaraz wkroczy Yoh i powie, że Diaby dobrze zrobił, w przeciwieństwie do Abidala, bo grał na 100% ;-D
Calen Futh
07-08-2008, 14:53
By Yoh Asakura:
No cóż. Załóżmy, że za kilka lat ManUtd upadnie, utonie w długach itp. a wspaniały Arsenal dalej będzie robił swoje. I co im to da? Na miejsce Manchesteru wskoczy inny "zadłużony klub" który będzie miał super graczy i to oni zgarną mistrza. I tak będzie w kółko.
Nie wkroczy. Arsenal aktualnie spłaca raty za nowy stadion. I tak już osiągnął wspaniałą stabilność finansową, utrzymuje płace w rozsądnych granicach, nie wydaje zatrważających sum na transfery, a pomimo tego zespół gra najatrakcyjniej na Wyspach, a może i w Europie, albo świecie. Gdy spłata rat będzie już w zaawansowanej fazie - Wenger spokojnie zacznie wydawać większe kwoty. Chociaż to nie jest koniecznie, bo ma takich wychowanków, że przez najbliższych parę lat żaden transfer nie będzie potrzebny. Ale pewnie, lepiej mieć "płytkie" spojrzenie - oh, bo my mamy bogatego inwestora, bo wydajemy w ciul kasy, bo wygrywamy coś - i co z tego ? Potężne długi, brak stabilności finansowej. Takie United nie jest samowystarczalne - a Arsenal i owszem. I to pomimo tego, że Emirates Stadium pochłonęło ogromne fundusze.
Capality
07-08-2008, 15:05
kurna, wasze cieszenie się z niezadłużonego Arsenalu można porównać do radochy ślepego dziecka które dostało lornetkę x.x Co z tego, że długów nie macie jak nic nie osiągnęliście o paru lat? Nie pamiętam kiedy było ostatnie mistrzostwo Arsenalu, ale Chelsea i ManU jakoś przez swoje szastanie pieniędzmi coś osiąga!
Co z tego, że długów nie macie jak nic nie osiągnęliście o paru lat?
Brak długów, też dobre osiągnięcie :D
Calen Futh
07-08-2008, 15:47
Brak długów, też dobre osiągnięcie :D
Jedni cieszą się z Mistrza Anglii i zwycięstwa w LM, inni z braku długów. Różne rzeczy ludzi cieszą ;)
Widzę, że niektórzy już mniej piszą o swoich 'ukochanych drużynach' a zajmują się Tottenhamem.
Bo Spursi są fajną paczką i można im sympatyzować. (chyba cie rypło - Yoh)
Na papierze Tottenham ma super drużynę, aspirującą do pierwszej czwórki, ale przeczucie mi mówi, że rozczarują ;< anyway życzę im jak najlepiej.
Xendriel
07-08-2008, 16:28
By Yoh Asakura:Nie wkroczy. Arsenal aktualnie spłaca raty za nowy stadion. I tak już osiągnął wspaniałą stabilność finansową, utrzymuje płace w rozsądnych granicach, nie wydaje zatrważających sum na transfery, a pomimo tego zespół gra najatrakcyjniej na Wyspach, a może i w Europie, albo świecie. Gdy spłata rat będzie już w zaawansowanej fazie - Wenger spokojnie zacznie wydawać większe kwoty. Chociaż to nie jest koniecznie, bo ma takich wychowanków, że przez najbliższych parę lat żaden transfer nie będzie potrzebny. Ale pewnie, lepiej mieć "płytkie" spojrzenie - oh, bo my mamy bogatego inwestora, bo wydajemy w ciul kasy, bo wygrywamy coś - i co z tego ? Potężne długi, brak stabilności finansowej. Takie United nie jest samowystarczalne - a Arsenal i owszem. I to pomimo tego, że Emirates Stadium pochłonęło ogromne fundusze.
Fakt ładną piłkę to gracie, młodych, dobrych wychowanków też macie(ale mi się zrymowało:p), ale co z tego skoro większość z nich gdy osiągnie najlepszy piłkarsko wiek i szczyt formy, odejdzie(Choć osobiście dziwi mnie takie postępowanie). Według mnie to jest główny mankament Arsenalu. Kiedy spytasz młodego piłkarza o jego wymarzony klub w którym chciał by grać wymieni pewnie Barcelonę, Real, ManU, Liverpool, Milan. Jeśli jakiś wymienił by Arsenal, byłby to pewnie wyjątek.
No ale oni nie tracą wydają tyle kasy na transfery i przez to nie mają takich długów jak np. Manchester. Zresztą Czelzi wydaje mnóstwo kasy na transfery a też mało osiągają... Dobra, premiership zdobyli tam 2x z rzędu i ledwo co doszli do finału CL. Arsenal też zdobywał Premiership i też niedawno był w finale CL. Jakby Wenger kupował za tę kasę starszych graczy to pewnie Arsenal plasował by się na ~7-10 miejscu.
Dużo też zależy od hojności prezesów.
Wisła ładnie :) Teraz tylko muszę załatwić bileciki na mecz z Barcą. ;-)
szczerze? na carricka, rooneya, andersona, ronaldo, heargravsa, naniego czy nawet sahe poszło tyle mln że to się a pale nie mieści... uświadom mnie na kogo "Czelzi" wydaje tyle kasy - Sheve sobie odpuść. Ja mam jakoś wrażenie ze bar$a i MU od 2005 wydają więcej ale o tym juz tyle bylo gadane ze slowem wiecej na tren temat nie wspomne
Calen Futh
07-08-2008, 16:56
By Yoh Asakura:
Fakt ładną piłkę to gracie, młodych, dobrych wychowanków też macie(ale mi się zrymowało:p), ale co z tego skoro większość z nich gdy osiągnie najlepszy piłkarsko wiek i szczyt formy, odejdzie(Choć osobiście dziwi mnie takie postępowanie). Według mnie to jest główny mankament Arsenalu. Kiedy spytasz młodego piłkarza o jego wymarzony klub w którym chciał by grać wymieni pewnie Barcelonę, Real, ManU, Liverpool, Milan. Jeśli jakiś wymienił by Arsenal będzie to pewnie wyjątek.
Patrzysz na wychowanków przez pryzmat Flaminiego, tudzież Ashleya ?
Xendriel
07-08-2008, 17:37
A oni nie odeszli będąc w życiowej formie? Teraz również mało brakowało a opuścił by was i Adebayor. Nie znam tych młodych wychowanków, ale szczerze wątpię, że są przywiązani do Arsenalu. Ktoś pokaże im trochę więcej pieniędzy i Arsenal przestanie się dla nich liczyć. Jest to smutne, ale takie są realia, we wszystkich klubach.(oczywiście są wyjątki np. Aguero, Benzema)
btw. Messi już strzela w Pekinie :) http://pl.youtube.com/watch?v=yEfucHPHllM
Calen Futh
07-08-2008, 17:55
By Yoh Asakura:
A oni nie odeszli będąc w życiowej formie? Teraz również mało brakowało a opuścił by was i Adebayor. Nie znam tych młodych wychowanków, ale szczerze wątpię, że są przywiązani do Arsenalu. Ktoś pokaże im trochę więcej pieniędzy i Arsenal przestanie się dla nich liczyć. Jest to smutne, ale takie są realia, we wszystkich klubach.(oczywiście są wyjątki np. Aguero, Benzema)
Mało nie odszedł Adebayor ? Wrócił z urlopu i okazało się, że te wszystkie newsy w prasie o jego żądaniach to bzdury wierutne.
Btw: Cole odszedł w życiowej formie - w Arsenalu grał rewelacyjnie, w Chelsea nie błyszczy. Gra solidnie, ale nic ponadto.
Btw: Flamini NIE jest wychowankiem. Dlatego nie patrz na resztę przez jego pryzmat. Podam ci przykład- Stewart Downing. Gość już dawno mógł odejść do innego klubu, ale ciągle siedzi w Boro, bo jest lojalny. Bo to Anglik, bo jest przywiązany do klubu, jak zresztą większość takich wychowanków. I jeszcze jedno - Arsenal jest jednym z najbogatszych klubów świata. A ty gadasz tak, jakby to był biedny klub z kraju trzeciego świata.
Xendriel
07-08-2008, 18:04
Sportowo i finansowo tak, to światowa czołówka, ale mi chodzi o tą jakby otoczkę, to co przyciąga młodych piłkarzy do klubu. Barca ma historię, swój styl, Real pełno tytułów. Arsenalowi brakuje tego czegoś co sprawia, że młodzi piłkarze pragną grać w tych klubach.
ROBINHO OFFER MADE
Posted on: Thu 07 Aug 2008
Further to media reports, Chelsea Football Club can confirm we have made an offer to Real Madrid today (Thursday, August 7) for the transfer of Robinho.
źródło: http://www.chelseafc.com
:)
szczerze? na carricka, rooneya, andersona, ronaldo, heargravsa, naniego czy nawet sahe poszło tyle mln że to się a pale nie mieści... uświadom mnie na kogo "Czelzi" wydaje tyle kasy - Sheve sobie odpuść. Ja mam jakoś wrażenie ze bar$a i MU od 2005 wydają więcej ale o tym juz tyle bylo gadane ze slowem wiecej na tren temat nie wspomne
Szewy nie odpuszczę bo to skandal jest :D jeszcze tyle mu płacą. Anelka, Pizzaro, Bosingwa, Beletti, Deco.. chociaż za Deco mało chyba dali, ale i tak wydają na pewno więcej kasy na piłkarzy niż oni są warci i płacą też za dużo. Ale nie moja sprawa, skoro ich na to stać... Powiem Ci tylko, że Barca i MU na przestrzeni ostatnich 5 lat? od tylu jest Abramowicz chyba prezesem Chelsea zdobyli więcej trofeów niż Czelzi. Czelzi głównie syciła się pucharami krajowymi. Fakt, wygrali 2 razy premiership, ale wtedy nie istnieli w LM.
MU za CR7 na pewno dali mniej niż teraz mogą za niego wziąć i ile dał im zarobić strzelając te 42 bramki ;) Ni ma źleee.
Ciekawe ile za Robinho dadzą.
@Xendriel: Messi nie tylko strzela, ale asystuje :) Marzy mi się aby poprowadził Argentynę do złota i Barce do mistrzostwa la liga i CL. Stać go. Byle by kontuzje go omijały.
Szewy nie odpuszczę bo to skandal jest :D jeszcze tyle mu płacą. Anelka, Pizzaro, Bosingwa, Beletti, Deco.. chociaż za Deco mało chyba dali, ale i tak wydają na pewno więcej kasy na piłkarzy niż oni są warci i płacą też za dużo. Ale nie moja sprawa, skoro ich na to stać... Powiem Ci tylko, że Barca i MU na przestrzeni ostatnich 5 lat? od tylu jest Abramowicz chyba prezesem Chelsea zdobyli więcej trofeów niż Czelzi. Czelzi głównie syciła się pucharami krajowymi. Fakt, wygrali 2 razy premiership, ale wtedy nie istnieli w LM.
MU za CR7 na pewno dali mniej niż teraz mogą za niego wziąć i ile dał im zarobić strzelając te 42 bramki ;) Ni ma źleee.
Ciekawe ile za Robinho dadzą.
Anelka - 15 melonów, dałbym z 10 max... ale pokazuje że w końcu było warto
Pizarro - przecież za free ;d
Bosingwa - jeden z najlepiej zapowiadających się prawych obrońców, bardzo podobny stylowy do Alvesa, więc bez jaj - 16mln
Beletti - 4-5mln?
Deco - 9-10mln?
no jakoś te Twoje przykłady mnie dobitnie nie przekonują ;d
tym bardziej ze real wykłada jakieś 30mln na obrońce Pepe, kurwa 500mln za Ronaldo itds itp
bar$a też rzuca kasą imo 30 kawałków za obrońce Alvesa to za dużo, ale tego się nie będe czepial bo Alves jednak pokazuje że jest wart takich pieniedzy
tym czasem
MU:
Rooney - 27mln
Hargreaves - 15?
Nani - 16
Carrick - 17
Ronaldo - 12?!
Anderson - 17
no ale do Chelsea trzeba sie dojebac bo Abramovich wedlug prasy wyklada 100-200mln funtow za Kake, Torresa kurwa Beckhama i MAradone... strasznie mnie to irytuje...
Cris - no jezeli znajdzie sie kretyn ktory da 2 miliardy funtow za czlowieka, to dostana duzo
Wy macie historię, my ją tworzymy//
Calen Futh
08-08-2008, 07:17
Niezły biznes na Ronaldo wyszedł Manchesterowi tak patrząc obiektywnie ;p
Thomisson
08-08-2008, 10:30
Maggic:
Ale za Shevę, Duffa, J.Cole'a, Cecha, Essiena, Maloudę, czy Drogbę trochę więcej Romek dał, niemniej w większości to dobre transfery były ^^
Maggic:
Ale za Shevę, Duffa, J.Cole'a, Cecha, Essiena, Maloudę, czy Drogbę trochę więcej Romek dał, niemniej w większości to dobre transfery były ^^
nioo ale chce Fintexa uświadomić że nie tylko Chelsea wydaję grubą kase, nie wiem który raz już to mówie w tym temacie na te 5kkkk postów xDdd ale szczegól ;)
Articuno
08-08-2008, 14:41
Wolny Tybet
Killuminati
08-08-2008, 14:44
Real chciał dać 70mln i Sneijdera? Bo już się nie orientuje ;P
Khalan Blitzhammer
08-08-2008, 14:51
Arsenal (...) nie wydaje zatrważających sum na transfery, a pomimo tego zespół gra najatrakcyjniej na Wyspach, a może i w Europie, albo świecie.
Chyba w PESie.
Straznik Monopolowego
08-08-2008, 16:14
Chyba w PESie.
Mozesz o arsenalu powiedziec ze nie zdobywaja pucharow, ze graja tam dzieci no ale zeby im odmawiac tego ze graja pieknie to juz nie wiem jakim kretynem trzeba byc
Mozesz o arsenalu powiedziec ze nie zdobywaja pucharow, ze graja tam dzieci no ale zeby im odmawiac tego ze graja pieknie to juz nie wiem jakim kretynem trzeba byc
brzydko nie graja, ale pieknie to przesada ;/
Khalan Blitzhammer
08-08-2008, 17:16
Może takie komplementy działają na tWOJĄ dziewczynę, ale na mnie nie, więc sobie odpuść.
OK, na tle pozostałych drużyn jednej z najtoporniejszych lig świata MOŻE i grają atrakcyjny futbol, ale porównywanie gry Arsenalu do piłki południowoeuropejskiej (Hiszpania, Portugalia), południowoamerykańskiej czy nawet niektórych lig środkowoamerykańskich to spora przesada. I dodałbym, że żeby tego nie wi(e)dzieć też trzeba być nie wiem jakim kretynem, ale sobie daruję.
tym bardziej ze real wykłada jakieś 30mln na obrońce Pepe, kurwa 500mln za Ronaldo itds itp
bar$a też rzuca kasą imo 30 kawałków za obrońce Alvesa to za dużo, ale tego się nie będe czepial bo Alves jednak pokazuje że jest wart takich pieniedzy
tym czasem
MU:
Rooney - 27mln
Hargreaves - 15?
Nani - 16
Carrick - 17
Ronaldo - 12?!
Anderson - 17
no ale do Chelsea trzeba sie dojebac bo Abramovich wedlug prasy wyklada 100-200mln funtow za Kake, Torresa kurwa Beckhama i MAradone... strasznie mnie to irytuje...
Cris - no jezeli znajdzie sie kretyn ktory da 2 miliardy funtow za czlowieka, to dostana duzo
Wy macie historię, my ją tworzymy//
Z Pepe się zgodzę, ale tak samo jak Real oferuję 100kk za CR7 tak samo Czelzi oferuje 100kk za Kakę i pensję 1kk/msc a wczesniej za R10.
No właśnie... Alves pokazuję, że jest tego warty więc po co się czepiasz?:) nie ruszaj tematu. :P
Ronaldo 100-12=82kk tyle MU na nim może zarobić. A zarobili i tak już więcej na nim... koszulki, trofea, które im dał.. pozwoliły zarobić na wyżej wypisanych przez Ciebie graczy zreszta prócz becksa to najbardziej medialny piłkarz.
Twórzcie bo narazie jak na tę wydaną kasę kiepsko wam idzie. Jak już pisałem Barca i MU na przestrzeni tych 5 lat od przyjscia Romana więcej zdobyli.
Dobra, skonczcie te wywody na temat budzetow klubow i kupywania pilkarzy, a pogadajmy o igrzyskach w Pekinie.
Ceremonia otwarcia byla wspaniala, Chinczycy sie postarali. Niezle wymyslili z zapaleniem znicza (gosc biegl po scianie stadionu), a cala reszta CodMiodIOrzeszki. Jak wam sie podobalo?
Jak myslicie, ile medali zdobeda nasi sportowcy?
Ja bardziej interesuję się sportami zespołowymi, siatkówka, koszykówka, ręczna etc. Reszta jakoś mi jest obojętna... A co do ceremonii, to odpalenie znicza mi się podobało, reszta przesadzona ;/
Oprócz spraw czysto sportowych, będzie sie działo sporo działo na scenie politycznej ;x Co sądzicie o 'bojkotowaniu igrzysk'?
Z Pepe się zgodzę, ale tak samo jak Real oferuję 100kk za CR7 tak samo Czelzi oferuje 100kk za Kakę i pensję 1kk/msc a wczesniej za R10.
No właśnie... Alves pokazuję, że jest tego warty więc po co się czepiasz?:) nie ruszaj tematu. :P
Ronaldo 100-12=82kk tyle MU na nim może zarobić. A zarobili i tak już więcej na nim... koszulki, trofea, które im dał.. pozwoliły zarobić na wyżej wypisanych przez Ciebie graczy zreszta prócz becksa to najbardziej medialny piłkarz.
Twórzcie bo narazie jak na tę wydaną kasę kiepsko wam idzie. Jak już pisałem Barca i MU na przestrzeni tych 5 lat od przyjscia Romana więcej zdobyli.
Co mnie to ile warty jest teraz Ronaldo? Gadamy chyba ile kluby wydają na transfery a nie ile na nich zarobią ;p pozatym Chelsea też dała grosze za Lamparda, noi chyba się opłaciło?
btw nie było oficjalnych ofert za Kake i Ronaldinho wiec o czym mówisz?
Roman oficjalnie powiedział, że chciałby mieć w klubie tych piłkarzy.. no ale porste, że taki Milan czy Barca nie puszczą tak ważnych zawodników dla swojej drużyny i odrazu dementowali te pogłoski. Tak samo uczyniło MU z CR7.
Co do ceremonii to wolałem robić co innego niż siedziec 5h wgapiony w TV i ogladać fajerwerki. Ale fajne! A bojkot? wątpie, żeby ktoś się odważył np. wyjść na podium w koszulce z napisem: "wolny tybet" czy coś w tym rodzaju.
Articuno
09-08-2008, 00:50
O 0.30 zaczęło się ujeżdżanie!!!:cup:
Fintex: Jak nie widziales, to nie mow. Ceremonia byla wyborna. Czuc bylo, ze zaczynaja sie Igrzyska Olimpijskie. Bylo to nieprawdopodobnie wzruszajace, przynajmniej ja tak to odczulem.
Duke Dran
09-08-2008, 01:04
O 0.30 zaczęło się ujeżdżanie!!!:cup:
Fintex: Jak nie widziales, to nie mow. Ceremonia byla wyborna. Czuc bylo, ze zaczynaja sie Igrzyska Olimpijskie. Bylo to nieprawdopodobnie wzruszajace, przynajmniej ja tak to odczulem.
Podobnie. To było coś wspaniałego ...
Oglądałem już 2 razy Ceremonie otwarcia i każda była piękna lecztym razem stwierdziłem, że nie ma sensu tego oglądać.. tylko na chwilkę włączyłem TV. Tyle kasy na to wyłożyli to nie wątpię, że była wspaniała :) Wolę oglądać zmagania sportowców niż fajerwerki :P
Straznik Monopolowego
09-08-2008, 02:05
Może takie komplementy działają na tWOJĄ dziewczynę, ale na mnie nie, więc sobie odpuść.
OK, na tle pozostałych drużyn jednej z najtoporniejszych lig świata MOŻE i grają atrakcyjny futbol, ale porównywanie gry Arsenalu do piłki południowoeuropejskiej (Hiszpania, Portugalia), południowoamerykańskiej czy nawet niektórych lig środkowoamerykańskich to spora przesada. I dodałbym, że żeby tego nie wi(e)dzieć też trzeba być nie wiem jakim kretynem, ale sobie daruję.
Wiem ze dla takich sezonowcow jak ty to piekny futbol jest wtedy kiedy krysia poprzeklada nozki nad pilka ale nie , nie synku tu nie oto chodzi
Khalan Blitzhammer
09-08-2008, 08:05
Wiem ze dla takich sezonowcow jak ty to piekny futbol jest wtedy kiedy krysia poprzeklada nozki nad pilka ale nie , nie synku tu nie oto chodzi
Z nas dwóch to chyba prędzej tY mógłbyś być "synkiem". I nie lubię brytyjskiej piłki, więc nie bawi mnie ani przekładanie nóg CR ani składanie nogi Eduardo (no, chociaż ten wślizg był naprawdę ATRAKCYJNY :) ). Wolę futbol w wykonaniu południowoamerykańskim.
Ceremonii otwarcia nie oglądałem, już mnie nie bawią takie rzeczy. Widziałem tylko defiladę kilkudziesięciu krajów i jakieś urywki z reszty ceremonii.
edit: Mistrzem olimpijskim w kolarstwie Samuel Sanchez. Jestem co najmniej zaskoczony, no ale skoro Cancellara dał się zamknąć na ostatnich 100 metrach, to później tak to się kończy... ale i tak miał świetną końcówkę.
Duch Niespokojny
09-08-2008, 12:05
Nie chce mi się wykłócać, bo nie ma to najmniejszego sensu, ale Arsenal jest dla mnie najpiękniej grającą drużyną na świecie.
bojkot? wątpie, żeby ktoś się odważył np. wyjść na podium w koszulce z napisem: "wolny tybet" czy coś w tym rodzaju.
Czemu miałby się nie odważyć? Sportowców przecież nie aresztują.
Czemu miałby się nie odważyć? Sportowców przecież nie aresztują.
nigdy nie wiadomo. jeśli już miałaby być kara o raczej dyskwalifikacja, więc wątpie żeby ktoś się poświęcił ;s
Duch Niespokojny
09-08-2008, 12:29
Z jakiego powodu dyskwalifikacja? Przecież władze chińskie nie mają żadnego prawa głosu tej kwestii. A nawet jeśli MKOL chciałby się im podlizać i wywalić zawodnika, to musiałby i tak znaleźć naprawdę dobry pretekst - zdyskwalifikowanie kogoś za samą koszulkę "wolny Tybet" chyba by się skończyło linczem na członkach komitetu.
Xendriel
09-08-2008, 12:39
TVP nie pokaże meczu Barcelona - Wisła?! To jest kurwa żałosne! Na dodatek nie będę miał możliwości zobaczenia w necie...Oby Barca porządnie dokopała Wisełce.
Edit. Sorki, mój błąd. Jednak kiedy pisałem tego posta, na stronie tvp były napisane tylko igrzyska. Na innych portalach też czytałem, że tvp2 nie wykupiło praw do transmisji, ale na szczęście pokażą ten mecz :)
Khalan Blitzhammer
09-08-2008, 12:41
Z jakiego powodu dyskwalifikacja? Przecież władze chińskie nie mają żadnego prawa głosu tej kwestii. A nawet jeśli MKOL chciałby się im podlizać i wywalić zawodnika, to musiałby i tak znaleźć naprawdę dobry pretekst - zdyskwalifikowanie kogoś za samą koszulkę "wolny Tybet" chyba by się skończyło linczem na członkach komitetu.
Dobry pretekst? Głoszenie treści politycznych na igrzyskach. Koszulka "wolny Tybet" jest nawet bardziej polityczna od słynnych czarnych rękawiczek.
A MKOl naprawdę ostro broni apolityczności igrzysk, więc na pewno nikomu by się nie podlizywali, tylko robili swoje. Obojętnie, czy IO byłyby w Pekinie, Rio czy LA.
Z jakiego powodu dyskwalifikacja?
Nie bój się, Chińczycy zrobią wszystko żeby utemperować tych co spróbują się wyłamać
Duch Niespokojny: Ta, fajnie być takim cwaniakiem przed monitorem. Po 1. ciekawe czy po 4 latach ciężkiej pracy po zdobyciu upragnionego złotego medalu olimpijskiego odważyłbyś się wyjść w takiej koszulce wiedząc, że masz możliwość go utracić a Twoje wyjscie w tej koszulce tak na prawdę nic a nic nie zmieni...
Nie chce mi się wykłócać, bo nie ma to najmniejszego sensu, ale Arsenal jest dla mnie najpiękniej grającą drużyną na świecie.
ha-ha-ha. Zresztą wiadomo, że dla kibica arsenalu to arsenal bedzie da best we wszystkim a dla kibica MU to MU będzie da best.
TVP nie pokaże meczu Barcelona - Wisła?! To jest kurwa żałosne! Na dodatek nie będę miał możliwości zobaczenia w necie...Oby Barca porządnie dokopała Wisełce.
A czemu nie pokaże? ;>
Szczypiornisci doplenili formalnosci i pocisneli gospodarzy,teraz niech tylko siatkarze dojada do tego 3;0 i odetchne z ulga,po tym drugim secie dopiero sie utrzasnalem teraz przy stanie 15;11 dla nas :P.
Co do pilki na olimpiadzie,calkiem niezle Wlochy graly z Korea.Gra Rossi'ego mi sie bardzo podobala.
no 3;0 z niemcami ;D mala zemsta za ojro
Duch Niespokojny
10-08-2008, 18:48
ha-ha-ha. Zresztą wiadomo, że dla kibica arsenalu to arsenal bedzie da best we wszystkim a dla kibica MU to MU będzie da best
Analogicznie jest z antyfanami ;)
Articuno
10-08-2008, 18:52
A tam siatkarze, grunt ze Dream Team powraca : D
Calen Futh
10-08-2008, 19:09
Tarcza wspólnoty dla Manchesteru <3 Po raz kolejny po karnych, ale zawsze jest to jakieś trofeum na początek sezonu :)
Nie bądź taki pewny :) No ale team rzeczywiście mają niezły. Też myślę, że zmiotą wszystkich, ale lepiej poczekać :)
Nie bądź taki pewny :) No ale team rzeczywiście mają niezły. Też myślę, że zmiotą wszystkich, ale lepiej poczekać :)
Dream Team znaczy Wybrzeże Kości Słoniowej czy chodzi wam o naszego Szczypiorniaka?
Calen Futh
10-08-2008, 22:22
@up: Uhm, ja też w sumie nie wiem. Ale i szczypiorniści i siatkarze super się dziś spisali. Oby tak dalej.
Dream Team byl tylko jeden. Sorry, ale nie wyobrazam sobie jak Wade, James, Howard czy Bosh moga byc porownywani do teamu z Barcelony. Barkley, Jordan, Bird, Magic, Pippen, Malone, Stockton... ja pierdole, przeciez ktorykolwiek z nich w pojedynke robilby roznice w dowolnej druzynie, a zebrani wszyscy razem do kupy... dominacja. To wlasciwe slowo. Absolutna, niepodwazalna, bezdyskusyjna dominacja. Jak na moj gust w obecnym teamie USA jedynym zawodnikiem ktory robi roznice jest Kobe, i byc moze od biedy LeBron. Fakt, maja zespol na zloto, ale nazywanie ich dream teamem...? Sorry, nie ten poziom ;]
Aha, i oficjalne fucki dla czlowieka odpowiedzialnego za ukladanie grafiku u mnie w robocie, za dowalenie 11h zmiany w niedziele, uniemozliwiajac mi obejrzenie jednego z najwazniejszych wydarzen igrzysk '08. Tak, mowie o Chiny - USA w basket.
Jeszcze Wade :D (Może dlatego, że kibicuje Miami :P)No, ale jest dobry. No wiadomo, że dream team był jeden, ale jeżeli ten team wszystko rozwali to też pewnie tak będą nazywani ^^
Północnokoreańska sztangistka O Jong Ae jest załamana po zdobyciu ""zaledwie" brązowego medalu igrzysk w Pekinie w wadze do 58 kg.
- Chciałam przynieść radość narodowi Korei Północnej, ale nie udało mi się. Jest mi bardzo przykro - powiedziała dziennikarzom po poniedziałkowej walce na pomoście.
W końcu O Jong Ae usiadła na podłodze, wyraźnie przygnębiona. Nawet okrzyk - kimczi! (uśmiechnij się!) koreańskiego fotografa nic nie pomógł. Zagryzała wargi i poprawiała nerwowo taśmę medalu, zirytowana jego brązową barwą.
- Oczekiwałam lepszego wyniku. Nie był to start, jakiego chciałam. To był z mojej strony występ poniżej poziomu - narzekała ambitna sztangistka.
Zwykła, sportowa ambicja, czy raczej strach przed powrotem do kraju i niezadowoleniem 'wielkiego wodza'?
Odbiegając trochę od Olipmiady:
Jak podaje niemiecka strona transfermarkt, Jakub Błaszczykowski, polski piłkarz Borussii Dortmund znajduje się na celowniku Liverpoolu. Klub z Anfield Road zamierza wysłać do Dortmundu ofertę wartą 8 milionów euro.
Calen Futh
11-08-2008, 22:16
@up: Super. Lubię Kubę.
Jak podaje Internetowy serwis brytyjskiej stacji telewizyjnej BBC Sir Alex Ferguson w końcu dopiął swego i sprowadził nowego napastnika do Manchesteru United, a jest nim Klass Jan-Huntelaar.
Huh. Ciekawe co to będzie.
Thomisson
11-08-2008, 22:20
Jeśli to prawda to poteżnie została wzmocniona linia ofensywna MU. Brakowało mi właśnie takiego wysokiego napastnika, takiego..."Huntera" ;-)
Słyszałem, że SAF jest poważnie zainteresowany Henrym. W sumie w Barcie go nie widzie.. mało strzela. Eto'o jest lepszy. Mógłby odejść ;-)
edit:
@Calen Futh: Hymm... sprawdzałem teraz http://news.bbc.co.uk/sport/ i nie ma tam nic o tym transferze.. mało tego.. wpisałem w szukajce 'klass jan huntelaar' i ostatni news o nim jest z 17 czerwca ;> Chyba przeczytałeś ten news z mało wiarygodnego źródła.
Calen Futh
12-08-2008, 09:12
Teraz jak patrzę to już ten news zniknął ze strony. Ale w rozwinięciu tej wiadomości pisało, że to info nie potwierdzone przez manutd.com. Huh, szkoda. Przydałby się napastnik. Ale kurwa nie Henry :<! Ja tam wolę Berbatova.
Fiorentina postawiła duży krok w kierunku awansu do fazy grupowej Ligi Mistrzów. Czwarta drużyna poprzedniego sezonu Serie A pokonała u siebie Slavię Praga 2:0 w pierwszym meczu III rundy eliminacyjnej. Bramki dla gospodarzy zdobyli Adrian Mutu i Alberto Gilardino, sprowadzony w przerwie letniej z AC Milan.
Fiorentina - Slavia Praga 2:0 (1:0)
1:0 Mutu 3 min.
2:0 Gilardino 57 min.
Sędziował: Howard Webb
a mieli go z Austrii nie wypuścić?
Calen Futh
13-08-2008, 09:00
A dzisiaj Barcelona baty dostaje. Heheh ;pp
Xendriel
13-08-2008, 09:51
Na dzisiejszym meczu to skończy się przygoda Wisły z LM:p
Oficjalnie: Eto'o zostaje w Barcelonie
Znalezione w internecie:)
"Siedzi Valdes w swoim domu, pije piwo pokryjomu,
Oj jak dowie się Guardiola marna będzie jego dola,
W ręce pilot, w drugiej Volt, w telewizji Eurosport,
W nerwach czeka co się stanie, już za chwilę losowanie,
Strasznie spocił się chłopina, losowanie się zaczyna,
Już za chwilę się przekona z kim ma zagrać Barcelona,
Wie już wszystko, wpada w szok, no to zmarnowany rok!
Już nadzieja wszelka prysła, przecież to krakowska Wisła,
No a może cud się stanie i powtórzą losowanie?
Jeśli tak to tej niedzieli pojadę do Composteli,
Cudu nie ma, trzeba grać, O żesz kurna jego mać!
Coś wymyślę do cholery, może pójdę na L-4?
Siedzi, myśli: O mój Boże przecież tam gra Paweł Brożek!
Jezus Maria, koniec świata, przecież on ma jeszcze brata,
Tam gra chyba też Cantoro, mieć kłopotów będę sporo,
Jego słynna lewa noga, toż to czysty dar od Boga,
Ronaldinho zwiał, ma chłop spokój, tam Baszczyński gra na boku,
Gość wymiata, wiem co mówię bo widziałem na You Tube'ie,
Dawidowski i Niedzielan tych się boję jak cholera,
Obaj świetni, sami wiecie, też czytacie na Onecie,
A jak Misiek wpadnie z nożem? Będzie ze mną jeszcze gorzej,
Jak zobaczę jego dres wpadnę w jeszcze większy stres,
Koniec Volta, teraz Lech, może coś poradzi Ceh,
Może facet się zlituje i mnie kaskiem poratuje,
Liczę na jego solidarność, on w końcu do Czech to ma za darmo,
I choć Zieńczuk ma czerwoną pewnie zagra z Barceloną
Muszę sprawdzić w polskiej prasie albo spytam go na Naszej Klasie?
To nie koniec męki mej, w Wiśle zagra słynny Nei,
Może jednak cud się zdarzy i nie puszczą go Bułgarzy,
Co dzień modlę się i marzę by potknęli się na Beitarze
No a w środę w chwili trwogi wstąpię też do synagogi,
I jak trzeba, a niech stracę 10 euro dam na tacę,
Pieniądz tutaj nie gra roli, nie chcę wrócić z workiem goli,
A jak wrócę to nie szkodzi, może pracę znajdę w Łodzi
Dziś już tego jestem pewien, zawsze chciałem grać w Widzewie,
Sprząta Valdes swe mieszkanie, wciąż przeżywa losowanie,
Myje okna, dywan trzepie i wygląda nie najlepiej,
Nagle pobladł, co się stało? Czy coś mu się przypomniało?
Tak, przypomniał właśnie sobie, że i Cleber gra w Krakowie,
Jego mocne uderzenie Victor widział w TVN-ie,
Jakież bomby on posyła, skąd u niego taka siła?
A co gorsza obok niego mają Arka Głowackiego,
I nie warto żyć iluzją, że chłop zmaga się z kontuzją,
Zresztą czy to korzyść taka, może strzeliłby swojaka?
Sam pamiętam gol jak trza, Polska - Anglia 1:2,
A na lewej Junior Diaz, po hiszpańsku krzyczy `wyjazd',
I choć krzyczy, to nic z tego, bo Hleb nie zna hiszpańskiego,
W środku Sobolewski Radek, to szczególny jest przypadek,
On prorokiem jest na pewno, bo odmówił gry na Euro,
Wynik znał już w zeszłym roku, no i z kadrą dał `se' spokój,
Cała w tym nadzieja taka, że już nie ma Matusiaka,
Wielki piłkarz, Radomatu, znany jest całemu światu,
Łowca bramek, to się wie, w zeszłym roku strzelił dwie,
Myśli Valdes o zły losie, ja ten mecz to mam już w nosie,
Kryć nie będę, mówię szczerze, ja w ten awans to nie wierzę,
Po co przegrać pięć do zera, lepiej oddać walkowera,
Co to za przyjemność dziatki wciąż wyciągać piłkę z siatki,
Muszę spytać się Guardioli, może nie grać mi pozwoli.
Dzwoni Valdes do Messiego by opinię poznać jego,
Leo jednak nie odbiera, No to dzwoni to trenera
A niech dowie się Guardiola, że kolegę Messi olał,
Ten mu mówi z żalem w głosie: Messi zagrał nam na nosie,
Zapodziała się chłopina, ponoć siedzi sobie w Chinach,
Zamiast teraz być tu z nami woli pograć z Chińczykami,
Woli mur podziwiać chiński niż powalczyć z Łobodzińskim,
Jednak to jest lepszy cwaniak, szybko wyczuł bezsens grania,
Sytuację pojął w mig, że nie dla nas Champions League,
Siedzi Valdes załamany, obok leżą dwa dywany,
Myśli sobie bez Messiego w Polsce szukać nie ma czego,
Wtem podjeżdża niezła fura, z niej wysiada Lilian Thuram,
W nie najlepszym on jest stanie, też oglądał losowanie,
Prawdą jest niestety gorzka, on się bardzo boi Brożka,
I jest jeszcze sprawa taka, że się boi też Jirsaka,
Mówi Lilian do Victora: Na mnie chyba przyszła pora,
Z Wisłą nie gram za cholerę, wolę skończyć już karierę,
Wolę żyć już na zasiłku niż od Wisły wziąć po tyłku,
Mecz obstawię ja u buka a niech martwi się Gianluca,
Catennacio zna jak nikt, grać tak z Wisłą to nie wstyd,
Dzwoni Valdes do Gianluci, ma w słuchawce dziwne huki,
Ten jak zwykle nie odbiera, Valdes wściekły jak cholera
Łatwiej szóstkę trafić z lotto niż połączyć się z Zambrottą,
Pewnie jego Ericssona znowu pożyczyła żona,
Albo też już zna wyniki i rozmawiać nie chce z nikim,
O naturo ty złośliwa z nim dziś nie pogadam chyba,
Może jednak będzie trzeba o mecz spytać Olka Hleba,
Może chociaż on odpowie czy jest warto grać w Krakowie?
I tak dzwoni do każdego, wreszcie trafia na Xaviego,
Jestem pewien myśli sobie on pomoże nam w Krakowie,
Euromistrzem w lipcu został, to zadaniu pewnie sprosta,
Xavi jednak jednym zdaniem tak skwitował losowanie,
Z Wisłą dajmy sobie spokój, spróbujemy w przyszły roku.
Articuno
13-08-2008, 11:24
Snilo mi sie: Juventus 1-1 Artmedia Barca 4-1 Wisla. DAMN.
A tak w ogole to ludzie nienawidza Webba za to, że popelnil blad czy za to, ze zrobil to specjalnie ;]?
Kiełbasy w górę i ładujemy frajerów-jak zwykł mawiać nasz były trener reprezentacji.
Barcaaaaa <333
Btw. Kogo obstawiacie, że zdobędzie medal olimpijski dla Polski? Na Otylię raczej nie licze. Po cichu licze na siatkarzy bądź szczypiornistów :D Gdyby Szczypiorniści zdobyli medal to bym się najbardziej cieszył.
Calen Futh
13-08-2008, 21:38
Ja tam najbardziej cieszyłbym się też z piłki ręcznej z racji tego, że bardzo lubię ten sport.
kochana tvp znowu coś musiała zjebać. w meczu z beitarem fatalnej jakości obraz, a teraz opóźniony o jakieś 2 sekundy... zanim zawodnik dośrodkuje, komentator już mówi 'dobra interwencja pawełka' -.-'
20 minut i 7:0 w strzałach, 1:0 w bramkach, widać różnicę klas.
Arka_Sath_Wielki
13-08-2008, 22:12
1-0 Eto'o Czarna Perełka :) Visca el Barca!
@Edit
2-0 Xavi Hernandez ;) ciekawe ile jeszcze będzie "edit" xD
No te opóźnienia były fatalne. Krzyczy, że Brożek jest w polu karnym, że szansa na gola, a ja Brożka widziałem jak dopiero z piłką z własnej połowy wyszedł... Potem dostali info o problemach, to komentator na siłę opóźniał komentarz, co można było zauważyć - raz komentował sekundę przed akcją, innym razem sekundę po...
A co do meczu - tego się spodziewałem : P
kupa w gaciach piłkarzy wisły, odechciewało sie patrzeć na ich 'gre'
Bali sie dotknac pilki, jakby Barcelona gryzla.
ten mecz stal ponizej poziomu morza...
Calen Futh
14-08-2008, 06:36
Idealnie dało się zauważyć jak wielka przepaść dzieli polską piłkę od zachodniego poziomu.
Idealnie dało się zauważyć jak bardzo brązowe gacie mieli Wiślacy. Chociaż nie jestem w stanie powiedzieć ile kilogramów gówna spadło na murawę.
ta, problem w psychice leży, nie w umiejętnościach. gdyby byli dobrze przygotowani mentalnie, barca była by w ich zasiegu
Xendriel
14-08-2008, 11:42
4-0 to najmniejszy wymiar kary. Gdyby Barca była jeszcze trochę bardziej skoncentrowana, dołożyła by jeszcze z 3 bramki;)
btw. Alves rządzi. Szkoda tylko, że nabawił się urazu.
IO: Brawo polscy siatkarze, może w końcu będzie medal:)
Kolejna szansa na medal upadła:s
Szkoda Matyjaszka ; /
Na grę Lecha w pierwszej połowie aż miło patrzeć, a to, co gra Bosacki - poezja.
Lech <3
6-0 z Grasshopers Zurich ;]
slow mi brakuje :D
ale jaja, po cichu liczyłem na jakies 1:0 z kontry a tu 6:D
coś niesamowitego, mongolskim astropsychofizjonomom sie to nie śniło ;d
Meczyk ciekawy nie powiem, ale South Park na mtv byl PRZEKOZACKI odcinek xD Hahaha!
Kolejorz!
Meczyk ciekawy nie powiem, ale South Park na mtv byl PRZEKOZACKI odcinek xD Hahaha!
ktory? A zreszta, mtv sux, southparkstudios.com rox.
Lech, Lech, Kolejorz!
A, i jeszcze Legia... jak to lecialo? Je*ac ruskich, je*ac ;]
Capality
15-08-2008, 00:12
ktory? A zreszta, mtv sux, southparkstudios.com rox.
Lech, Lech, Kolejorz!
A, i jeszcze Legia... jak to lecialo? Je*ac ruskich, je*ac ;]
jak bawili sie w ninja xD a meczyk baardzo ladny, Lech jakos sie prezentuje w tych europejskich pucharach :)
mamy medal ^^
Mistrzowie olimpijscy i mistrzowie świata, szpadziści Francji okazali się zbyt wymagającym przeciwnikiem dla polskich zawodników w finale turnieju drużynowego igrzysk olimpijskich w Pekinie. "Trójkolorowi" wygrali z naszą ekipą 45:29 i tym samym powtórzyli sukces sprzed czterech lat. Polacy wywalczyli zatem srebrny medal. Pierwszy dla naszej reprezentacji podczas igrzysk w stolicy Chin.
Finał bez historii, ale podobała mi się postawa fair play tego Polaka, który nie forsował kontuzjowanego Francuza.
Ogólnie - wielkie gratulacje dla całej drużyny : )
Capality
15-08-2008, 16:29
nareszcie złoto
Fair Playa Zawrotniaka bylo tylko dodatkiem, do niecheci oddania medalu 4temu francuzowi za free. Sam Zawrotniak o tym mowil.
Majewski dal rade, wreszcie Polacy sie rozkrecaja, moze dorzuca jeszcze ze 3 zlote medale i kilka slabszych.
Majewski pokazal dzisaj swoje umiejetnosci :)
Nowy rekord świata w biegu na 100m! 9.69! To co zrobił Bolt, to przechodzi ludzkie pojęcie... Czemu odpuścił ostatnie 10 metrów? ;d Mógł zejść poniżej 9.60...
Xendriel
16-08-2008, 16:53
Też tego nie rozumiem, ale trzeba przyznać że jest to fenomen. Taki Phelps sprintu;)
Nowy rekord świata w biegu na 100m! 9.69! To co zrobił Bolt, to przechodzi ludzkie pojęcie... Czemu odpuścił ostatnie 10 metrów? ;d Mógł zejść poniżej 9.60...
10 metrów? Na moje oko to tam z 15 było :D
Aczkolwiek myślę, że mógłby pobiec w granicach 9.45 : O
A, już rozumiem. Chodzi o to, że za każde pobicie rekordu sporo płacą, więc mu sie to nie kalkulowało ;p A tak to pewnie pobije swój rekord jeszcze wiele razy, za każdy zgarniając ładną sumkę. Podobnie robi Isinbajewa, mogłaby pobić swój rekord o 30 cm i dostać jedną premię, a tak co miting pobija o 1 cm, 30x większy zarobek.
A, już rozumiem. Chodzi o to, że za każde pobicie rekordu sporo płacą, więc mu sie to nie kalkulowało ;p A tak to pewnie pobije swój rekord jeszcze wiele razy, za każdy zgarniając ładną sumkę. Podobnie robi Isinbajewa, mogłaby pobić swój rekord o 30 cm i dostać jedną premię, a tak co miting pobija o 1 cm, 30x większy zarobek.
Z tym, że Isinbajewa miała o niebo łatwiej, bo jednak może sobie poprzeczkę sama ustawiać, a pobijanie rekordu co rusz o 0.01 sec jest praktycznie niemożliwe.
Z tym, że Isinbajewa miała o niebo łatwiej, bo jednak może sobie poprzeczkę sama ustawiać, a pobijanie rekordu co rusz o 0.01 sec jest praktycznie niemożliwe.
Fakt, ale Bolt zdawał sobie dzisiaj sprawę, że jeśli do końca pobiegnie na 100%, straci trochę zielonych ;)
Calen Futh
16-08-2008, 18:12
By Yoh Asakura:
FT Middlesbrough 2 - 1 Tottenham H.
No, Tottenham szykuje się na wielką czwórkę :D
Articuno
16-08-2008, 21:32
Mistrzem Anglii będzie Hull City!
http://nasza-klasa.pl/profile/1383211 skumajcie rubryke 'czym sie akutalnie zajmuje' i opis zdjecia, gdzie jest na podium. Dobry misiu-o*******acz :)
Ledwo wstałem, poszedłem pooglądać 30min olimpiadę, a tu kolejne 2 medale dla Polski : )
http://nasza-klasa.pl/profile/1383211 skumajcie rubryke 'czym sie akutalnie zajmuje' i opis zdjecia, gdzie jest na podium. Dobry misiu-o*******acz :)
hahahha ale spama dostał ;xxx
Ledwo wstałem, poszedłem pooglądać 30min olimpiadę, a tu kolejne 2 medale dla Polski : )
ja podobnie. wstaje, włączam TV, 'o, medal!'. ide coś zjeść, wracam, 'o, następny!' ;d
brawo wioślarze!
Brawo wioślarze !
btw,
Sunderland 0-1 Liverpool 83' Torres
Fakt, ciężko wywalczone ale każdy pkt sie liczy ; )
btw2, Widać Spursi wielka 4 jak nic :D:D
Xendriel
17-08-2008, 11:47
Ładnie to tak oceniać drużynę po pierwszym meczu? Zakładam, że to był falstart Tottenhamu, a sezon jest przecież baaardzo długi. Swoją drogą Arsenal i Liverpool też z bramkami nie zaszaleli(nie wiem jak z grą, bo nie oglądałem), no ale 3 punkty zdobyli.
IO: Wreszcie coś się dzieje jeśli chodzi o występy Polaków:)
i kolejny medal, tym razem brązowy w zapasach kobiet :)
co do tottenhamu- spokojnie, mam nadzieje że sie rozkręcą :D
Ale mamy tutaj znawcow, ktorzy po 1 porazce odrzucaja druzyne z pierwszej czworki. No tak jak 1 mecz przegraja to juz koniec :< A ,,mistrzem'' pewnie bedzie jak zwykle Arsenal.
Ale mamy tutaj znawcow, ktorzy po 1 porazce odrzucaja druzyne z pierwszej czworki. No tak jak 1 mecz przegraja to juz koniec :< A ,,mistrzem'' pewnie bedzie jak zwykle Arsenal.
od kiedy Spursi to pierwsza 4 ? Pierwsza 4 to Manu,Arsenal,L'pool i Chelsea, i raczej nie zmieni sie to w tym sezonie.
Calen Futh
17-08-2008, 12:43
By Yoh Asakura:
I po cholerę, parówo wstrętna, wyjeżdżasz z Arsenalem ?
wozu4don
17-08-2008, 14:38
Szymon Kołecki ma medal !! DAM EDITA JAK DOWIEM SIE JAKI !! Brąz Minimum !!!
kolejny medal :D
Szymon Kołecki Srebrny medalista w podnoszeniu cieżarów :)
Calen Futh
17-08-2008, 15:03
od kiedy Spursi to pierwsza 4 ? Pierwsza 4 to Manu,Arsenal,L'pool i Chelsea, i raczej nie zmieni sie to w tym sezonie.
No po ostatnich sezonach to bardzo widać stałość tego czwartego miejsca. L'pool się tam zazwyczaj ledwo łapie. Raz nawet się zdarzyło, że się nie załapali na pierwszą czwórkę(wtedy co LM wygrali). W poprzednim sezonie rzutem na taśmę wyprzedzili Everton który szedł łeb w łeb z rywalami zza miedzy. Liga Angielska staję się coraz mocniejsza- to już nie te czasy kiedy dominowały 3 kluby.
No po ostatnich sezonach to bardzo widać stałość tego czwartego miejsca. L'pool się tam zazwyczaj ledwo łapie. Raz nawet się zdarzyło, że się nie załapali na pierwszą czwórkę(wtedy co LM wygrali). W poprzednim sezonie rzutem na taśmę wyprzedzili Everton który szedł łeb w łeb z rywalami zza miedzy. Liga Angielska staję się coraz mocniejsza- to już nie te czasy kiedy dominowały 3 kluby.
Zobaczymy co będzie za parę kolejek, ale i tak sądzę ze pierwsza 4 będzie taka jak ostatnio. Wg. mnie walka rozegra sie o 5 miejsce pomiędzy AV, Everton i Spurs, i przy okazji cicho liczę ze NUFC zrobi dzisiaj niespodziankę :d
Calen Futh
17-08-2008, 16:18
Chelsea mocno zaczęła.
@up: Po pierwszych kilku kolejkach nic nie jest jasne. Wystarczy przypomnieć poprzedni sezon w Premier League i fatalny start Manchesteru. A jak się to wszystko zakończyło- wszyscy wiemy :)
Aston Villa - Manchester City
Obstawiamy wynik?
Obstawiam 1-0 dla AV.
Aston Villa - Manchester City
Obstawiamy wynik?
Obstawiam 1-0 dla AV.
3:1 <znaczki>
Xendriel
17-08-2008, 17:31
Coś mi się zdaje, że w tym sezonie Chelsea i Manchester mocno odjadą reszcie.
edit. W polskiej lidze może być podobnie z Lechem i Wisłą, nawet kolorystycznie przypominają wymienione wyżej drużyny angielskie. Szkoda tylko, że poziom inny.
@Down: Chyba pisałem coś na temat oceniania drużyny po pierwszym meczu sezonu...
Calen Futh
17-08-2008, 19:06
By Yoh Asakura:
Coś mi się zdaje, że w tym sezonie Chelsea i Manchester mocno odjadą reszcie.
Nom, 1:1 z Newcastle to jeden z argumentów przemawiających za twoją teorią. :)
By Yoh Asakura:
Nom, 1:1 z Newcastle to jeden z argumentów przemawiających za twoją teorią. :)
omg to dopiero pierwsza kolejka, nie spinaj się tak ^^
Calen Futh
17-08-2008, 19:53
Nom, 1:1 z Newcastle to jeden z argumentów przemawiających za twoją teorią.
Pamiętasz ostatni sezon, bejbe ;*?
Heh, Yoh pewnie ocenia jeszcze przed 1szym meczem :) Zaczął zapewne kibicować Arsenalowi gdzieś w lipcu bo spojrzał na tabele i zobaczył, że Arsenal na czele a że kolejność była alfabetyczna to teraz się przejechał:) Ale twardo trzyma się, że Arsenal is the best! przecież alfabetu nie da się oszukać :(
Calen Futh
17-08-2008, 23:31
Tradycyjnie by Yoh:
Heh, Yoh pewnie ocenia jeszcze przed 1szym meczem Zaczął zapewne kibicować Arsenalowi gdzieś w lipcu bo spojrzał na tabele i zobaczył, że Arsenal na czele a że kolejność była alfabetyczna to teraz się przejechał Ale twardo trzyma się, że Arsenal is the best! przecież alfabetu nie da się oszukać
Pysiu, drugi rok mi styka. Szydzić z kogoś też trza umieć. Pzdr ;*
Też Cię kocham ;*
Tak btw. Puchar Gampera dla Barcy :) Wygrali 2:1 z Boca do 92 minuty przegrywali 1:0, ale zebrali się i Puyol oraz Eto'o strzelili po brameczce. Dobry początek sezonu z jakimś rywalem, bo niestety Wisły nie można nazwać póki co rywalem dla Barcy.
Articuno
18-08-2008, 00:33
Jak to dobrze, ze TV4 zaproponowala mi film z M. Brando i R. Redfordem. Gdyby nie to, ogladalbym zenade Juve z Milanem... 1:4 + Chiellini zdjety na noszach, jest ŹLE.
Yoh, farmazony wymyslasz. Tak samo bys powiedzial o Lechu, ze nie wygra ligi, tylko dlatego ze przegral z GKS-em?
kapelusz5
18-08-2008, 00:35
Jak to dobrze, ze TV4 zaproponowala mi film z M. Brando i R. Redfordem. Gdyby nie to, ogladalbym zenade Juve z Milanem... 1:4 + Chiellini zdjety na noszach, jest ŹLE.
Yoh, farmazony wymyslasz. Tak samo bys powiedzial o Lechu, ze nie wygra ligi, tylko dlatego ze przegral z GKS-em?
Milan miał szanse kópić Boruca
Calen Futh
18-08-2008, 07:11
Pysiu, drugi rok mi styka. Szydzić z kogoś też trza umieć. Pzdr ;*
Nie chcę się chwalić, ale mi już osiem lat stykneło w maju jak jestem za Manchesterem ;pp
Podsumowując kolejkę PL to Chelsea rozpoczęła z impetem, Aston Villa spełniła moje oczekiwania, szkoda Spursów i Evertonu. To dopiero pierwszy mecz- ostatni sezon pokazał jak bardzo to się wszystko może później pozmieniać. (Ah, te czasy kiedy Yoh miał w podpisie "Wskazówka dla fanów Manchesteru- kliknij w "rozwiń tabelę"" haha ;d)
@editmadafaka: YEEE! 3:2! :D Nie ma to jak solidna dawka emocji na początek tygodnia! Mauahahahahahah!
Calen Futh
18-08-2008, 14:16
Oh yeah, kolejne złoto :) Blanik!
Szkoda mi Marcina Dołęgi, a ten Białorusin jest niesamowity. Ma dopiero 20 lat i juz takie rekordy bije, jesli utrzyma forme to bedzie dominatorem w tej kategorii wagowej.
UP: No nie wiem.. podnoszenie ciężarów to jednak sport w którym łatwo o kontuzje. Nie życzę mu źle, ale często sztangistom siada kręgosłup i kolana. Kołecki też w wieku 20 lat był niesamowity a później kontuzje, kontuzje i kontuzje..
Brawo Blanik i siatkarze :) Szczypiorniści też przyzwoicie. Teraz czas na Islandię :)
Troche szkoda ze Monika Pyrek ani Anna Rogowska nie zdobyly medalu, no ale cuz cieszmy sie z tych 7 medali :)
btw. Szymon Kołecki trenuje w miescie w ktorym ja mieszkam :)
P.S. Wiecie moze z kim nasi siatkarze graja w cwiecfinale ??
@DOWN
Thx...
P.S. Wiecie moze z kim nasi siatkarze graja w cwiecfinale ??
Tak, z Włochami.
siatkówka, piłka ręczna. mam wielką nadzieję na medal w jednej z tych dyscyplin, a nie obraże sie jak obydwie ekipy staną na podium ;]
btw. Szymon Kołecki trenuje w miescie w ktorym ja mieszkam :)
No to masz powód do dumy.
Daniel Dąbrowski to jest chyba największa porażka tych igrzysk. Gość wystartował w eliminacjach na 400m. Uzyskał taki czas, który by nie dał mu medalu, ale w 400m. przez płotki. rotfl. W swoim biegu był ostatnio ze stratą ponad 5m. do przedostatniego. Po co taki typo w ogóle pojechał na olimpiadę? Ma znajomych w pkolu?
Calen Futh
19-08-2008, 06:09
Uhm, też się komentatorzy nad tym zastanawiali. Później stwierdzili, że to rozgrzewka taka przed sztafetą rotfl.
czytałem wypowiedź Marka Plawgo na ten temat, ostro jechał po Dąbrowskim i po związku
czytałem wypowiedź Marka Plawgo na ten temat, ostro jechał po Dąbrowskim i po związku
Też to czytałem, ciekawe co na to Dąbrowski...
Articuno
19-08-2008, 15:41
... TVP, Eurosport, czeska TV woli pokazywac lekkoatletyke od super meczu ARG-BRA
właśnie też chciałem sobie obejrzeć meczyk to pokazują jakiegoś spasionego araba w okularach rzucającego dyskiem_/
... TVP, Eurosport, czeska TV woli pokazywac lekkoatletyke od super meczu ARG-BRA
To samo kurwa... dla mnie zdecydowanie wydarzenie całym igrzysk a tu niespodzianka... Ciekawe czy chociaż finał pokażą -.-'
Articuno
19-08-2008, 16:51
Pododbno finaly wszystkich dyscyplin druzynowych maja pokazac. Jest inny problem: mecz finalowy o 6 naszego czasu ;]
Xendriel
19-08-2008, 17:04
Argentyna gromi Brazylię 3:0! Nigeria na tym turnieju spisuje się rewelacyjnie, jednak myślę, że Messi i spółka wywalczą złoto.
edit. Wchodze na livescore patrze a tam:
Euro (Under 21) - Group 4 (qualifiers) Kazakhstan 3 - 0 Poland - bez komentarza...
edit. Wchodze na livescore patrze a tam:
Euro (Under 21) - Group 4 (qualifiers) Kazakhstan 3 - 0 Poland - bez komentarza...
Nom ja też to widziałem... rzal i bul
Colo_2006
19-08-2008, 21:31
mecz pokazywali na TVP Sport
Articuno
19-08-2008, 22:56
Dziwne. Siatke lubilem tylko kiedys, teraz jakos jej nie lubie, zdecydowanie wole bardziej kosza czy noge, ale i tak mam zamiar wstac jutro przed 6...
Heh, ja mam podobnie :P Lubię grać, ale nie oglądać siatki... nie daje rady oglądnąć całego meczu.. ten same nudne akcje.. 'mariusz wlazły... i po raz kolejny na przełamanie do mariusza!' ależ akcja.
chyba nie pójdę spać i o 6 jednak załączę TV. Inaczej bym się nie obudził a tak to się pouczę na prawko :P
Na itvp możecie sobie przecież wybrać dowolną transmisję.. wczoraj oglądałem kobiety niemcy-brazylia w piłeczkę... A nie dziwię się, że leciał konkurs w rzucie dyskiem skoro mieliśmy tam swojego zawodnika, który później zdobył medal :)
Calen Futh
20-08-2008, 08:01
Jak narazie 2:1 dla Włochów. Oj niesamowicie irytują mnie Włosi, którzy po każdej akcji w której punktują Polacy ostro lecą na skargę do sędziego i mu się żalą.
@edit: 2:2!!! :DDDD!
@edit2: Ehh, 2:3. Ale emocje niesamowite- trzeba to przyznać.
szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda.
Articuno
20-08-2008, 08:50
Dlaczego pan Debowski i Polacy zbulwersowali sie, gdy ewidentnie bodajze Wlazly, uderzyl w antenke?
Calen Futh
20-08-2008, 09:50
Jak nie idzie to nie idzie.
Islandia-Polska 32:30
szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda, szkoda.
spamujesz, mientka fajko ;[
@topic
1. wrocilem!
2. to nie zart
3. co myslicie o odejsciu sylwestra z menczesteru?
4. co myslicie o przybyciu berbatowa lub huntelara lub benzyny do menczesteru?
5. ej kurde mialem przeciez inny avatar itp przed banem ; / jakie z was dauny
wstałem o 7 rano, pierwsze 2 sety oglądałem z zamkniętymi oczami, ledwo żyjąc, potem się rozbudziłem, aż za bardzo -.-'
anyway brawo chłopaki ;D
Yoh Asakura
20-08-2008, 11:24
1. wrocilem!
Ja też ! Ditto, wybieram cię, transformacja w Lynksa !!!
3. co myslicie o odejsciu sylwestra z menczesteru?
I dobrze, gdzie indziej będzie grał.
4. co myslicie o przybyciu berbatowa lub huntelara lub benzyny do menczesteru?
Na White Hart Lane Berbatov będzie pewnie wygwizdywany. Ale imho nie odejdzie ani on, ani Huntelaar.
5. ej kurde mialem przeciez inny avatar itp przed banem ; / jakie z was dauny
A ja jestem Mystlich User :cup::cup:
Na White Hart Lane Berbatov będzie pewnie wygwizdywany. Ale imho nie odejdzie ani on, ani Huntelaar.
A ja jestem Mystlich User :2girls::1cup:
a moze przejdzie santa cruz? moim zdaniem kogos kupi, ale kogo to niewiadomo xd bo jesli nie berbatova ani huntera to raczej jakas niespodzianka
btw. ty serio dzisiaj unban? xd jestesmy sobie przeznaczeni =*
WLASNIE DOSZLA MOJA KOSZULKA MENCZESTERU!
numer 2 i napis G.NEVILLE :D JESTEM KU*WA WNIEBOWZIETY!
Yoh Asakura
20-08-2008, 12:33
Pewnie, że dziś. Dokładnie to o 8:50 :evul:
A Santa Cruza raczej Ferguson nie sprowadzi. Imo nie pasuje do gry Manchesteru. Nie zdziwiłbym się, gdyby nikogo nie kupił.
Pewnie, że dziś. Dokładnie to o 8:50 :evul:
A Santa Cruza raczej Ferguson nie sprowadzi. Imo nie pasuje do gry Manchesteru. Nie zdziwiłbym się, gdyby nikogo nie kupił.
Mikael Silvestre może być bohaterem najbardziej niespodziewanego transferu tego lata! O obrońcę Manchesteru United stara się bowiem... Arsenal Londyn.
zainteresuje cie ;d
szkoda, ze capello dal opaske kapitanska terremu ;[ nie pasuje jakos tak... beckham byl kiedys z nia nierozlaczny i tak pozostanie w mojej glowie
@down
na pewno nie kupil, stara sie o niego juz dlugi czas, cos jak manu i berbatov (chociaz manu dluzej, wtedy o niego bordoux walczylo)
ale czy ja mowie, ze kapitanem powinien byc ferdinand?
beckham sie nadawal, po prostu pasowal xd a mogliby tez powolac garego, albo powierzyc to zadanie gerrardowi? ;[ wiele opszyn
no i za sylwka wplynela oficjalna oferta kolejno z bordoux (odrzucona natychmiastowo), romy (tak samo) i arsenalu (rozwazana)
sunderland i man city nigdy nie zaoferowaly konkretnych pieniedzy za francuza, ale gdyby wierzyc prasie byli zainteresowani
Yoh Asakura
20-08-2008, 12:53
Omg, ten dziad w Arsenalu ? ;(
Ja słyszałem, że wczoraj Sunderland go kupił :cup:
A opaska kapitana słusznie powędrowała na ramię Johna. Ferdinand zachowuje się jak debil poza boiskiem, a kapitan reprezentacji kraju nie powinien kopać jakiejś pokojówki, czy kim tam była ta kobieta.
Ditto: ale Terry to była jedyna dobra opcja, no jeżeli opaskę dostał by Steven Gerrard to jeszcze spoko, no ale nie Ferdinand który nie potrafi nad sobą panować czy Beckham który nadaję się bardziej do grania w pornolach niż w piłkę ; ]]
Ditto: ale Terry to była jedyna dobra opcja, no jeżeli opaskę dostał by Steven Gerrard to jeszcze spoko, no ale nie Ferdinand który nie potrafi nad sobą panować czy Beckham który nadaję się bardziej do grania w pornolach niż w piłkę ; ]]
to dawac dzerarda, srodkowy obronca be z opaska kapitanska ;[[ w koncu ona i tak nie zmienia wiele (na pewno nie w tej sytuacji)... tak samo jak puyol, niech pojdzie do trenera i powie dawaj to xaviemu bo ja obronca a on pomocnik i lepiej w srodku pola i w ogole joł elo elo i jep cziekierapp koniec zabawy a nie taka masakra ;[
@down
jestes nawalony, ale musisz to jakos rozpowszechnic xD
Yoh Asakura
20-08-2008, 16:34
http://nikeid.nike.com/nikeid/index.jhtml;nisessionid=BVJG54XNUR4MACQFTBDCF3Y?_r equestid=1937441
Kto jest za tym, żeby zrobić pedalskie różowe buciki dla wszystkich zawodników i ciągle głosować, żeby wygrały ? :evul::cup:8o
Articuno
20-08-2008, 16:35
CO ON ZROBIL!!!!!!!! Nieprawdopodobne, nieziemskie, magiczne!!!!!! MISTRZ!!!!!!!!!!!
Usain Bolt
Yoh Asakura
20-08-2008, 21:56
http://www.arsenal.com/news/news-archive/arsenal-announce-signing-of-mikael-silvestre
NIEEEE !!! ;(;(;(;(;(;(;(;( X(X(X(X(X(
http://i10.photobucket.com/albums/a101/Przyklad/gun__1219261374_Silvestre_7_080820P.jpg
jednak mialem racje, kto tu jest pro? ^^
szczerze dziwne posuniecie, po 9 latach w manutd odejsc do arsenalu...
Yoh: Straciłeś zaufanie do Bossa? ;]
W MU grał przyzwoicie. Na pewno lepiej od Browna :)
Wenger zrobił to po to żeby nie gadano że sprowadza młodych xDdd teraz średnia wiekowa graczy to pewnie ze 31 lat xDdd kurde mógł se Maldiniego sprowadzić... Szacun już słowem nie wspomne że Arsenal stawia tylko na młodzież :)
Yoh Asakura
21-08-2008, 00:33
Ale w sumie, Silvestre będzie porządnym wzmocnieniem całkiem młodej linii obronnej. Wszystko wyjdzie w praniu.
A ty, Maggic, popatrz na swoją Chelsea ;///
nie Yoh, śmiga oto że poco wam obrońca, jeżeli macie taką paletę wyboru w tej formacji, na dodatek stary obrońca, na dodatek z MU
a conie tak z Chelsea?
Yoh Asakura
21-08-2008, 01:12
No Chelsea daje 102 miliony Euro za Kakę. :o
Kaka ftw/
A po co nam obrońca ? Bo Clichy nie ma w sumie godnego zastępcy. :baby:
I co z tego, że jest stary ? Ma 31 lat, tyle co Gallas. Przyda się, i to bardzo, bo ma dużo doświadczenia. :cup:
A że jest z United X( to o niczym nie świadczy, Campbell był z Tottenhamu ;( i co z tego ? :confused:
Yoh: Straciłeś zaufanie do Bossa? ;]
W MU grał przyzwoicie. Na pewno lepiej od Browna :)
wes rozegral swoj najlepszy sezon, a ty mowisz ze jest gorszy od mikaela? niemozliwe... przeciez z powodu kontuzji garego byl podstawowym zawodnikiem, a do tego zagral najwieksza ilosc spotkan ze wszystkich pilkarzy united!
na srodku obrony spisuje sie o niebo lepiej niz silvestre
takze z boku (jeden prawa, drugi lewa strona) jest lepszy, wiec nie wiem w ogole po co to pisales
@down
moze nie zawalistym, ale cena bardzo okazyjna, szkoda ze odszedl, mogl dojechac 10 sezonow u nas, a pozniej odejsc na polodnie (do arsenalu troche dziwnie... :/)
swoja droga... Evra, Clichy, Silvestre... francja ma ta swoja lewa strone xd kiedys lizarazu, teraz abidal... w tych ostatnich paru latach serio maja silnie obstawiona ta pozycje
podobnie jak niektore kraje bramkarzy (hiszpania?)
Casillas, Canizares, Reina, Valdes, Almunia... jeszcze wielu by sie znalazlo na tak wysokim poziomie ;d wlosi tez w sumie nie wiele gorsi
Buffon, Abbiati, Toldo, Cuddicini... a ilu przegapilem tak piszac "na sile"... w polsce tez tylko na bramce mielismy przesyt xD Boruc, Kuszczak, Fabiański, Dudek, Majdan - mimo wszystko kazdy z nich to dosc wysoki poziom (celtic, arsenal, liverpool/real, tylko jeden z polskiej ligi xd)
@Yoh
3 posty temu plakales, ze go sprowadzili na Emirates Stadium, a teraz mowisz, ze jest zajebistym wzmocnieniem dla linii obrony.
Yoh Asakura
21-08-2008, 11:18
@Yoh
3 posty temu plakales, ze go sprowadzili na Emirates Stadium, a teraz mowisz, ze jest zajebistym wzmocnieniem dla linii obrony.
Płakałem, bo to Czerwony Diabeł z krwi i kości. Ubolewam nad tym, że taki ktoś będzie teraz dwoił się i troił, żeby Arsenal coś osiągnął. No ale cóż, może strzeli gola w LM jak Campbell B)
No i nie mówiłem, że jest
zajebistym wzmocnieniem
dla arsenalowej linii obrony. :confused:
Płakałem, bo to Czerwony Diabeł z krwi i kości.
No właśnie już nie.
http://www.youtube.com/watch?v=M2t7YClQi20
Tu o nim jest fragment, a przy okazji wjeżdżają na Arsenal.
Jego odejście jest i tak całkiem inne od chociażby Cantony, Beckhama, Van Nistelrooya, Keane'a...
BTW. Momenty ze Scoursersami wymiatają :D
Kurde, niby można Becksa porównać do Ronaldo, ale gdyby Cristiano teraz odszedł do Realu stosunek kibiców do niego byłby zupełnie inny. Do Davida jakiś szacunek ciągle jednak jest (chociaż trenował w Londynie ;[).
@Down
Moim zdaniem nie ma co się wstydzić takiej oferty, to oznacza, że klub jest bogaty i stać go na najlepszych piłkarzy, a do tego wciąż będzie się rozwijał i mierzył w najwyższe cele. Np. Manchester czy Liverpool dochodzą do sukcesów inną drogą.
No Chelsea daje 102 miliony Euro za Kakę. :o
Kaka ftw/
kiedy Chelsea na oficjalnej stronie potwierdziła zainteresowanie Kaką? Już nawet ni wspomnę o 102mln :D takie bzdury że to raczej prasa chcę kupić se Kakę, będzie za 102mln tam artukuły bazgrał; pp
a Chelsea chyba ostatni raz próbuje z Robinho 36mln to prawdopodobnie ostatnia oferta ;pp
Yoh Asakura
21-08-2008, 11:35
kiedy Chelsea na oficjalnej stronie potwierdziła zainteresowanie Kaką? Już nawet ni wspomnę o 102mln :D takie bzdury że to raczej prasa chcę kupić se Kakę, będzie za 102mln tam artukuły bazgrał; pp
No ale to info wyszło prosto od Milanu, więc chyba coś w tym musi być B)
@Ditto:
E, ale Kigena mogli zostawić w spokoju X(
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.