Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe
nemalaz2
08-08-2009, 00:13
Pawelek to nie jest torman na ekstraklase, mogli Nurkovica sciagnac, ale nie -.- dobrze im tak
Xendriel
08-08-2009, 00:14
Benzema to kolejny przykład świetnej polityki transferowej Realu. Po co im on skoro mają Higuaina i Negredo? Na rezerwie jest Raul i RvN.(ewentualnie rotacje)
No i właśnie Negredo to kolejny dobry piłkarz którego usiłują się pozbyć, a ciekawe czy Benzema w Almerii strzeliłby tyle bramek co Hiszpan.
W tym sezonie Real sprowadził już 9 piłkarzy. Dziewięciu piłkarzy z różnych krajów, którzy nigdy ze sobą nie grali ma stworzyć drużynę która wygra w tym sezonie wszystkie trofea. Rozumiem słowo przebudowa drużyny, ale to co wyprawia Perez to już jest kabaret.
Jeżeli Real nie zdobędzie w tym sezonie żadnego ważnego tytułu to cała Europa będzie się śmiała z tego klubu.
Gierubesoen
08-08-2009, 00:26
IMHO będzie tak jak z Chelsea, potrzeba kilku lat żeby ta machina zaczęła płynnie pracować. Wątpię, że ci którzy wydali tyle kasy będą tyle czekać, czego skutkiem będzie jeden wielki klops ;p
Yoh Asakura
08-08-2009, 01:08
No i właśnie Negredo to kolejny dobry piłkarz którego usiłują się pozbyć, a ciekawe czy Benzema w Almerii strzeliłby tyle bramek co Hiszpan.
Pytanie powinno brzmieć inaczej - czy Negredo, na miejscu Benzemy, strzeli tyle samo goli, co Francuz? (zadaj sobie to pytanie po sezonie 09/10 :P)
Benzema to kolejny przykład świetnej polityki transferowej Realu. Po co im on skoro mają Higuaina i Negredo? Na rezerwie jest Raul i RvN.(ewentualnie rotacje)
W tym sezonie Real sprowadził już 9 piłkarzy. Dziewięciu piłkarzy z różnych krajów, którzy nigdy ze sobą nie grali ma stworzyć drużynę która wygra w tym sezonie wszystkie trofea. Rozumiem słowo przebudowa drużyny, ale to co wyprawia Perez to już jest kabaret.
Jeżeli Real nie zdobędzie w tym sezonie żadnego ważnego tytułu to cała Europa będzie się śmiała z tego klubu.
Higuaina jakos nie lubie a Ruud i Raul sa coraz starsi, dla napastnika 32+ lat to nie jest dobry wiek. I nie rozumiem tego czemu europa ma sie smiac, Real wydal pieniadze, ktore mu sie zwroca kilkukrotnie, prawdopodobnie cos zdobedzie, jesli sie nie uda, mowi sie trudno i tak dobrze na tych transferach wyjdzie. NA 99% beda grac lepiej niz w ubieglym sezonie. I szczerze mowiac smieszy mnie to mowienie, ze Real kupil ola boga miliard indywidualnosci, ktore beda sie klocic, ja jako indywidualnosc widze tylko cronaldo, Kaka sie dostosuje, jest innym typem zawodnika. Zreszta moze nawet cronaldo przerodzi sie z gejaszka w prawdziwego zawodnika...
Lorenzo De Silvestri prawie w Milanie :)
@Exodus
Mówi się trudno? Przejebać wszystko z takimi piłkarzami to jest porażka na skalę światową. Jeszcze prezes dostanie zawału!!!!!!!!
Negredo od samego początku jest na sprzedaż przeznaczony. Raul i Ruud są już starzy i częściej będą na ławce siedzieć.
Ciekawe, czy Negredo w Lyonie strzeliłby tyle samo bramek co Francuz.
Po pierwsze, kto powiedział, że ta drużyna z miejsca ma wygrać wszystko? Po drugie, Calderón sprowadził dwa lata temu Drenthe, Saviolę, Metzeldera, Sneijdera, Robbena, Heinze - i było zajebiście. Perez sprowadza naprawdę klasowych i najlepszych na świecie piłkarzy i to na te pozycje, które wymagały wzmocnienia - jest pajacem. Wybacz, ale skoro transfer takiego Kaki, Ronaldo, Benzemy czy Alonso uważasz za głupotę, to gratuluję.
Jeśli jeszcze bardziej wzmocniona Barcelona nie powtórzy sukcesu z ostatniego sezonu i zostanie pobita przez ten cyrk objazdowy z Madrytu, to będzie się z niej śmiać cała Europa.
Jeśli jeszcze bardziej wzmocniona Barcelona nie powtórzy sukcesu z ostatniego sezonu i zostanie pobita przez ten cyrk objazdowy z Madrytu, to będzie się z niej śmiać cała Europa.
Raul mam wątpliwości kto został bardziej wzmocniony Maxwell przyszedł, a Ibra zmienił pracodawcę z Eto'o więc tutaj nie upatruję wzmocnienia. Musisz przyznać że jeśli chodzi o ofensywę transferową to Real jest o wiele mocniejszy od Barcelony teraz. Ale jak pisałem na efekty przyjdzie poczekać.
Yoh Asakura
08-08-2009, 12:25
Raul mam wątpliwości kto został bardziej wzmocniony Maxwell przyszedł, a Ibra zmienił pracodawcę z Eto'o więc tutaj nie upatruję wzmocnienia. Musisz przyznać że jeśli chodzi o ofensywę transferową to Real jest o wiele mocniejszy od Barcelony teraz. Ale jak pisałem na efekty przyjdzie poczekać.
Jeżeli wymieniasz średniego napastnika na napastnika klasy światowej, to nie jest wzmocnienie, dodanie jakości do składu?
Xendriel
08-08-2009, 12:36
Negredo od samego początku jest na sprzedaż przeznaczony. Raul i Ruud są już starzy i częściej będą na ławce siedzieć.Jakiś czas temu czytałem wywiad z Valdano, w którym mówił, że idealna linia ataku w Realu to duet Negredo - Benzema. Więc nie wmawiaj mi że od początku był na sprzedaż.
Ciekawe, czy Negredo w Lyonie strzeliłby tyle samo bramek co Francuz.Tego się nie dowiemy, ale skoro nawet Jeleniowi(w przeciętnym Auxerre) prawie się udało...Poza tym nie patrz na nazwisko, Negredo jest ograny w La Liga i byłby gwarancją bramek, Benzema to jednak jakaś niewiadoma.
Po pierwsze, kto powiedział, że ta drużyna z miejsca ma wygrać wszystko? Po drugie, Calderón sprowadził dwa lata temu Drenthe, Saviolę, Metzeldera, Sneijdera, Robbena, Heinze - i było zajebiście. Perez sprowadza naprawdę klasowych i najlepszych na świecie piłkarzy i to na te pozycje, które wymagały wzmocnienia - jest pajacem. Wybacz, ale skoro transfer takiego Kaki, Ronaldo, Benzemy czy Alonso uważasz za głupotę, to gratuluję.To co jest głównym celem Realu na ten sezon? Odebranie tytułu mistrza Hiszpanii Barcelonie czy wygranie LM na Bernabeu? Ta drużyna została stworzona by z miejsca wygrywać wszystko co się da. Dlatego jak to powiedziałeś Perez kupuje najlepszych piłkarzy na świecie.
W Barcelonie: Caceres - Henrique, Sylvinho - Maxwell, Eto'o - Ibrahimović. To nazywa się odświeżanie drużyny. Wzmocnienia to dopiero nadejdą, bo brakuje dublerów na kilka pozycji. W dodatku w tym sezonie jest PNA.
Jednak nie zmienia to faktu, że pokonanie takiego Realu będzie rzeczą wspaniałą.
Jeżeli wymieniasz średniego napastnika na napastnika klasy światowej, to nie jest wzmocnienie, dodanie jakości do składu?
Eto'o udowodnił że jest napastnikiem klasy światowej i to nie jeden raz. Ibra musi zapracować na ten tytuł nie oszukujmy się we Włoszech całkiem inaczej wygląda gra niż w Hiszpanii więc dopiero ocenimy, czy jest klasowym napastnikiem.
Tego się nie dowiemy,
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, rzekomego bycia Benzemy w Almerii. Więc imo tamten argument był zbędny i niepotrzebny.
To co jest głównym celem Realu na ten sezon? Odebranie tytułu mistrza Hiszpanii Barcelonie czy wygranie LM na Bernabeu? Ta drużyna została stworzona by z miejsca wygrywać wszystko co się da. Dlatego jak to powiedziałeś Perez kupuje najlepszych piłkarzy na świecie
Jednak anyway, odrobinę trudne jest zdobycie potrójnej korony w jeden rok po kryzysie, oraz po przyjściu wielu indywidualnie grających piłkarzy. Tu trzeba trochę czasu do zgrania, zwłaszcza że przed Realem stoją tacy przeciwnicy jak m.in świetna Barca.
Xendriel
08-08-2009, 12:59
Jednak anyway, odrobinę trudne jest zdobycie potrójnej korony w jeden rok po kryzysiePowiedz to w Barcelonie:)
Real ma szanse na mistrza Hiszpanii, ale w ich zwycięstwo w LM wątpię. Co to będzie gdy na ich drodze stanie tak poukładany zespół jak Manchester, L'pool, Chelsea albo zgrany jak Barcelona czy Arsenal. Interu również bym nie lekceważył, już nie będą tylko grać na Ibrę, teraz będą drużyną.
Powiedz to w Barcelonie:)
Guardiola miał do dyspozycji zawodników którzy już się znali, więc było dużo łatwiej.
@Raul
''- Naszym celem jest zbudowanie najlepszej drużyny w historii - wyznał kilka dni temu.''
Czy najlepsza drużyna nie wygrywa wszystkiego?
Może wygrywa tylko stare gacie na bazarze?
Yoh Asakura
08-08-2009, 13:28
Eto'o udowodnił że jest napastnikiem klasy światowej i to nie jeden raz. Ibra musi zapracować na ten tytuł nie oszukujmy się we Włoszech całkiem inaczej wygląda gra niż w Hiszpanii więc dopiero ocenimy, czy jest klasowym napastnikiem.
Naprawdę twierdzisz, że na Eto'o można mówić per "panie klasowy", a o Zlatanie już nie? Już była wcześniej rozmowa na ten temat - Ibrahimović jest znacznie lepszy niż Eto'o.
Opowiem wam kawał!
Rozmawia dwóch Rosjan:
Sasza, a szto eto?
A Eto'o Samuel!
@Raul
''- Naszym celem jest zbudowanie najlepszej drużyny w historii - wyznał kilka dni temu.''
Tak jest, zbudowanie. Budowanie może trwać kilka lat, więc fail z twojej strony.
AnonimowyPowrot
08-08-2009, 16:31
Tak jest, zbudowanie. Budowanie może trwać kilka lat, więc fail z twojej strony.
Zresztą najlepsza drużyna niekoniecznie musi wygrywać, pozostaje wtedy pytanie, czy jest to drużyna? :D
Kilka lat to ty możesz gówno z dupy zdzierać.
Tylko za te kilka lat to taki Alonso będzie po trzydziestce.
Więc jak ten twój zespół już się w w końcu zbuduje, to połowa składu już będzie kończyć karierę.
1/2/3 lata, może nawet nie całe, to chyba nie tak dużo co? :(
Arka_Sath_Wielki
08-08-2009, 20:15
Budzik już nastawiony. Jutro o 5:00 Chivas - Barca. Liczę na debiut Zlatana.
Yoh Asakura
08-08-2009, 20:41
To już jest nastawiony, czy dopiero będzie jutro o 5?
Arka_Sath_Wielki
08-08-2009, 23:44
28 sierpnia 2007 roku wstrząsnęła nami śmierć zawodnika FC Sevilla - Antonio Puerty. Piłkarz zasłabł na boisku, po czym zmarł w szpitalu.
Tym razem nieoczekiwanie zmarł Daniel Jarque - kapitan Espanyolu Barcelona. Tragedia wydarzyła się w czasie koncentracji jego drużyny we Włoszech pod Florencją. Piłkarz rozmawiał przez telefon ze swoją narzeczoną. W trakcie tej rozmowy nagle zamilkł. Okazało się, że dostał ataku serca i mimo reanimacji zmarł w szpitalu.
Władze Espanyolu natychmiast przerwały zgrupowanie i zarządzono natychmiastowy powrót zespołu do Barcelony. Po Antonio Puercie to kolejna tragedia w hiszpańskim futbolu.
--R.I.P---
Yoh Asakura
09-08-2009, 12:20
To przez niego mi opóźnili 2 połowę podczas meczu Arsenalu z Valencią? Wrrr...X(
To przez niego mi opóźnili 2 połowę podczas meczu Arsenalu z Valencią? Wrrr...X(
Yoh czy to ważne że opóźnili?
Smutne bardzo że umiera kolejny piłkarz.. , szkoda że mimo takiego postępu medycyna nie potrafi walczyć z takimi przypadkami.. Współczuje jego narzeczonej rozmawiała z nim a tu nagle cisza i już go nigdy nie usłyszy..
Aby tam u góry było mu dobrze.
Yoh Asakura
09-08-2009, 12:39
W sumie niezły owned z tym telefonem.
Ale no, bądźmy spokojni, rozważni i pełni szacunku. Najpierw minuta cisza.
...
A teraz smutna przemowa. Jest mi bardzo przykro, że, eee, tak może metaforycznie: że padła mu, eee, "komórka"...
Yoh czy to ważne że opóźnili?
Ważne. Bo po co ta sztuczna minuta ciszy i szacunku, skoro po tej minucie znowu piłkarze Valencii zachowują się jak damskie narządy rozrodcze i jak zwykli, pospolici oszuści? Umarł, trudno, a co to on, moja rodzina, że mam się przejmować, że minuta ciszy, że nie wiadomo co?
W sumie niezły owned z tym telefonem.
Ale no, bądźmy spokojni, rozważni i pełni szacunku. Najpierw minuta cisza.
...
A teraz smutna przemowa. Jest mi bardzo przykro, że, eee, tak może metaforycznie: że padła mu, eee, "komórka"...
Ważne. Bo po co ta sztuczna minuta ciszy i szacunku, skoro po tej minucie znowu piłkarze Valencii zachowują się jak damskie narządy rozrodcze i jak zwykli, pospolici oszuści? Umarł, trudno, a co to on, moja rodzina, że mam się przejmować, że minuta ciszy, że nie wiadomo co?
Masz rację , ale szacunek jakiś musi być. Fakt faktem że każdego dnia ginie tysiące ludzi, jednak gdy umrze ktoś bardziej znany to niestety media to nagłaśniają.
Yoh Asakura
09-08-2009, 12:46
Ale z jakiej racji szacunek? Tylko z takiej, że umarł?
Ale z jakiej racji szacunek? Tylko z takiej, że umarł?
Tak, do każdej osoby zmarłej i nie tylko powinniśmy mieć szacunek.
Yoh Asakura
09-08-2009, 14:03
Bo? Bo nie żyje? I co z tego?
http://www.skysports.com/story/0,19528,11670_5481392,00.html
Śmiałbym się do rozpuku, gdyby Wilshere pojechał, a Owen został :d
Bo? Bo nie żyje? I co z tego?
Wiesz co jest najlepsze? Że gdyby przydarzyło by się takie coś jednemu z piłkarzyków Twojego Arsenalu, to byś tu beczał na 5 stron ; d
Yoh Asakura
09-08-2009, 14:13
Wiesz co jest najlepsze? Że gdyby przydarzyło by się takie coś jednemu z piłkarzyków Twojego Arsenalu, to byś tu beczał na 5 stron ; d
A gdyby umarł twój ojciec/matka to byś dostał depresji i nie wstawał z łóżka i to coś zupełnie normalnego. Rodzina go szanuje, nad nim ubolewa, ale po cholerę jest do tego zmuszana reszta?
Bo może w takim zespole Valencii są jego koledzy i przyjaciele, pacanie? Gdybyś się chociaż trochę zainteresował, to byś się może dowiedział, co na ten temat twój bramkarzyna Almunia powiedział.
Bo tego wymaga przyzwoitosc. Tobie napewno takie cos wydaje sie obce.
Yoh Asakura
09-08-2009, 15:03
Bo może w takim zespole Valencii są jego koledzy i przyjaciele, pacanie? Gdybyś się chociaż trochę zainteresował, to byś się może dowiedział, co na ten temat twój bramkarzyna Almunia powiedział.
No to kto chce, niech siedzi cicho. Ale po cholerę zmuszać resztę, pacanie?
Bo tego wymaga przyzwoitosc. Tobie napewno takie cos wydaje sie obce.
Czyli jak nie będę udawał, że jest mi go żal, że go szanuję itp. to nie będę przyzwoity? Wow...
Arka_Sath_Wielki
09-08-2009, 15:50
Znowu ban? Ludzie nie zabijajcie tego tematu :/ Najpierw Anonimowy teraz Yoh ... Każdy ma prawo do swojego zdania,, mimo, że sam mam inne. Ale to jest FORUM.
Whoooose next?
Panowie, Panowie, Panowie 7 minut left : D
AnonimowyPowrot
09-08-2009, 16:37
Whoooose next?
Ty, sucz.
Naninaninaninani, pajacyk :D:D:D Szkoda, że Yoh ma bana, bo "wciąż jest pajacem" poprawiłoby mi humor! :D
Gierubesoen
09-08-2009, 16:59
Polonia Warszawa 3:2 Śląsk Wrocław
Strzelcy:
Polonia: Ivanowski 47, Sarvas 91, Gołębiewski 92
Śląsk: M. Gancarczyk 37, Dudek 77
-.-
AnonimowyPowrot
09-08-2009, 17:46
Oooooooooo, Fosteeeeeeer!
Oooooooooo, IDEALE BRAMKARZA!
:' (
Ballack = nowy pupilek Chelsea?
Przecież Aszamura zachował się kolejny raz jak idiota.
Żal mi się robi jak czytam posty takich ludzi.
AnonimowyPowrot
09-08-2009, 18:31
Evra hunted.
K.Jay
Przecież to Ballack zachował się głupio i chamsko : O Przywalił mu łokciem w twarz, po czym padła bramka dla Chelsea.
Przecież to Ballack zachował się głupio i chamsko : O Przywalił mu łokciem w twarz, po czym padła bramka dla Chelsea.
Przez łzy chyba nie widziałeś że Evra dostał w klatkę i jak babą się położył.
Oczywiście nie mówię że nie powinno być wolnego dla Machesteru, bo mimo wszystko być powinien.
I szkoda że już spalonego Rooneya po którym padła bramka dostrzec nie potrafisz. ; >
Ajjj, rusza ta liga która nas tak emocjonuję... W końcu będzie o czym gadać i o co się kłócić. ; D
@hoom
Da się, z tym że większość tu żyje premiership.
a najlepiej to w ogole zrobcie sobie osobny topic do ang ligi, bo o niczym innym tutaj sie juz pogadac nie da...
Mi o karnego chodziło. :confused:
K.Jay
AnonimowyPowrot
09-08-2009, 19:45
Mi o karnego chodziło. :confused:
K.Jay
Drugi raz z rzędu, nie wiem co on zrobił... Giggs w sumie nie był o wiele lepszy.
Jeśli chcesz się spierać na błędy sędziowskie, to co powiesz o "rzucie sędziowskim"? :s Spalony był, ale to chyba krok, może nawet nie.
@Maggic
ROTFL! :D Klatę? W takim razie zapraszamy na lekcję anatomii :D To było tak oczywiste, że został uderzony w twarz, jak to, że Ballack jest... Yyy... BRZYDKI!
Raul odbanuj Yoha!!:P
Jak można dać 11 punktów:D
Od dzisiaj Foster=Pawełek
A Polonia ledwo ledwo uciekła z pod gilotyny:d
A Gołębiewski wyrasta na młody talent;)
Może Yoh ma poglądy kontrowersyjne i idiotyczne, ale jednak do własnego zdania prawo również ma.
Może Yoh ma poglądy kontrowersyjne i idiotyczne, ale jednak do własnego zdania prawo również ma.
Jak można dać bana i w powodzie wpisać dorośnij.. i 10 pkt Raul Yoh przesadza ale jednak ani niem spamuje ani nie łamie regulaminu..
Nie rozumiem całkiem naszego el treneiro dlaczego za Bosackiego powołuje Krychowiaka.. jakaś paranoja.
Articuno
09-08-2009, 22:27
Polonia Warszawa 3:2 Śląsk Wrocław
Strzelcy:
Polonia: Ivanowski 47, Sarvas 91, Gołębiewski 92
Śląsk: M. Gancarczyk 37, Dudek 77
-.-
myślałem, że się zastrzelę słuchając relacji w aucie...
Z jednej strony dobra gra WKS-u przez prawie cały mecz, z drugiej strony SZCZYT FRAJERSTWA. Trzy frajerskie bramki(pierwsza, podbno Antek dał dupy, ale wpierw musze zobaczyc), a najgorsze, że już to przerabialiśmy w Gdyni.
A Anglikom nagle przypomniało się stawiać na Anglików(zresztą bezpodstawnie, bo Kuszczak > Foster), szkoda, że nie zaczęli robić tego wtedy przypłynęła na Wyspy fala Murzynów i innych.
Xendriel
09-08-2009, 22:37
A Anglikom nagle przypomniało się stawiać na Anglików(zresztą bezpodstawnie, bo Kuszczak > Foster), szkoda, że nie zaczęli robić tego wtedy przypłynęła na Wyspy fala Murzynów i innych.
Obaj są tyle samo warci. Są przeciętni, zdecydowanie za słabi na taki klub jak Manchester. No chyba, że Ferguson chce mieć swojego Valdesa;)
Trzy frajerskie bramki(pierwsza, podbno Antek dał dupy, ale wpierw musze zobaczyc)pierwsza - jezeli za takiego babola on nie wyladuje na lawce, to juz nie wiem za co mozna tam trafic. Nie wiem komu on chcial podac - obroncy czy bramkarzowi. W kazdym razie podanie poszlo DOKLADNIE pomiedzy dwoch obroncow ustawionych od siebie dosc daleko, a nie na tyle mocne, aby bez problemu doszlo do bramkarza. Ivanovski szybko zorientowal sie w sytuacji, dobiegl do pilki i pyk - 1:1.
druga - w sumie bramkarz za duzo do powiedzenia nie mial, bo Sarvas uderzyl fajnie, technicznie
trzecia - tu juz Polonia poszla za ciosem, a WKS sie jeszcze nie pozbieral. Nikolic dostal ladne podanie, przy bocznej linii pola karnego wkrecil obronce w ziemie, dosrodkowal, i Golebiewski bez problemu wpakowal glowa pilke do bramy. Akcja ladna, aczkolwiek szkoda juz nawet nie jednego, a trzech pktow, bo zdecydowala chwila braku koncentracji.
Gierubesoen
09-08-2009, 22:44
podobno Antek dał dupy, ale wpierw musze zobaczyc
Takiego dogrania piłki nie powstydziłby się nawet Xavi, szkoda, że do napastnika rywali:confused:
Przy trzeciej bramce trochę Vazgec zawinił, wyszedł do dośrodkowania ale nie zdążył wybić piłki...
ROTFL! :D Klatę? W takim razie zapraszamy na lekcję anatomii :D To było tak oczywiste, że został uderzony w twarz, jak to, że Ballack jest... Yyy... BRZYDKI!
http://videos.sapo.pt/bZEaEwgNLmbiQLZoVrvJ
51 sekunda.
Jak to jest uderzenie w twarz, to się kopnij w łeb i sam siebie zaproś na lekcje anatomii. Bo to że Evra się złapał za ryj i zaczął płakać to już wielka niewiadoma, możliwe że wzoruje się na swoim byłym koledze z zespołu.
AnonimowyPowrot
10-08-2009, 08:58
51 sekunda.
Jak to jest uderzenie w twarz, to się kopnij w łeb i sam siebie zaproś na lekcje anatomii. Bo to że Evra się złapał za ryj i zaczął płakać to już wielka niewiadoma, możliwe że wzoruje się na swoim byłym koledze z zespołu.
Pięść <wędruje do...> twarz
Łokieć <wędruje do...> klatka piersiowa
W sumie, to można powiedzieć, że masz rację, ale z drugiego ujęcia wygląda to tak, jakby całą reką przejechał mu po twarzy.
Sądzę, że sędzia doskonale to widział, [Michael Ballack] uderzył Evrę łokciem w twarz, a jak na dłoni było widać, że arbiter stał w tej samej linii. Jestem zawiedziony, ponieważ przedtem dwukrotnie przerwał grę ze względu na leżących na murawie po faulach zawodników. Ballack podniósł się natychmiast. Sędzia myślał, że to poważne przewinienie, ale sami widzieliście tę sytuację. Tamten incydent tak naprawdę zdecydował o naszej porażce.
Pięść <wędruje do...> twarz
Łokieć <wędruje do...> klatka piersiowa
W sumie, to można powiedzieć, że masz rację, ale z drugiego ujęcia wygląda to tak, jakby całą reką przejechał mu po twarzy.
Mi się wydaję że mam rację, jednak to sporna sytuacja a ja nie jestem wszystkowiedzący więc się kłócił nie będę. Ballack w wywiadze wyraźnie powiedział że nie zdziwiłby się gdyby sędzia zagwizdał. Natomiast gwizdka nie było i ta strata bramki to raczej w większości wina United... Bo arbiter nie przerwał akcji, a MU zamiast się bronić/wracać zaczęli się kłócić z Foy'em.
Druga sporna sytuacja to bramka Rooneya, więc w sumie błędy w obie strony. ; x
Anonimy ma rację, ewidentnie widać że Evra dostał łokciem w klatkę, a pięść wylądowała na jego twarzy.
18. sierpnia – Görlitz będzie gościć jedną z najsłynniejszych drużyn piłkarskich na świecie, czterokrotnego triumfatora Ligi Mistrzów, 21-krotnego Mistrza Niemiec – Wielki BAYERN MONACHIUM!
Jak podaje oficjalna strona klubu NFV Gelb-Weiß Görlitz 09, z okazji 100-lecia istnienia klubu, włodarze z Görlitz zaprosili słynny Bayern Monachium aby wielkie święto klubu uczcić meczem z drużyną z najwyższej półki.
Organizatorzy zapewniają, że Bawarczycy przyjadą w najsilniejszym składzie. Jeśli tak naprawdę będzie to już za tydzień będziemy mogli oglądać na żywo gwiazdy światowego formatu na wyciągnięcie ręki. Nikomu nie trzeba specjalnie przedstawiać czołowych postaci Bayernu.
Franck Ribery, Miroslav Klose, Luca Toni, Mark van Bommel, Bastian Schweinsteiger, Philipp Lahm, Mario Gomez czy Anatolij Tymoszczuk – te nazwiska mówią same za siebie!
A dodatkowo sympatycy piłkarscy będą mogli zobaczyć nowego szkoleniowca Bayernu Monachium, Holendra Louisa van Gaala – byłego trenera m.in. Ajaxu i Barcelonynormalnie to bym sie chyba zesral ze szczescia, gdyby nie...
Spotkanie towarzyskie pomiędzy NFV Gelb-Weiß Görlitz 09 a Bayernem Monachium odbędzie się we wtorek 18. sierpnia o godz. 18:00. Cena biletu: 30 Euro. Stadion: Junge Welt Görlitz.120 pln za mecz towarzyski? No chyba jednak nie ;/
AnonimowyPowrot
10-08-2009, 20:44
Anonimy
Mów mi LolnY B)
Ballack nie zostanie ukarany. Wnerwia mnie to, ale od paru lat wydaje mi się, że Chelsea jest faworyzowana (odwoływanie zawieszeń, unikanie kar). Pamiętacie, za jaki turniej został zawieszony Vidic? Pamiętacie, za co zawieszony został Evra? Pamiętacie, jak Benayoun oberwał od Bosingwy (xDDDDDDDDDD)? Pamiętacie, jak z Terrego zniesiono zawieszenie? Pamiętacie jak Lampardowi odwołano zawieszenie? PAMIĘTACIE, JAK BALLACK ZOSTAŁ UNIEWINNIONY I UNIKNĄŁ KRZESŁA ELEKTRYCZNEGO?!
Szkoda Manchesteru. Kuszczak by może lepiej zagrał.
ODBANUJCIE KU##A JOHA!
51 sekunda.
Albo na Drogbusiu?
http://www.youtube.com/watch?v=GgbU2zejzgk
http://www.youtube.com/watch?v=kNHOBdHyRfM
i wiele innych nie uwiecznionych na jt
Duch Niespokojny
11-08-2009, 08:12
W tym pierwszym filmiku dostał piłką w twarz...
a w drugim nie spodziewał się że Lehman go popchnie, dlatego luźno biegł i upadł. ale przecież od razu wstał itd więc o co chodzi? oO
Już tak bardzo chcesz to proszę 20sekunda.
http://www.youtube.com/watch?v=h9zYbJCWRHk
Bo po co bronić Ronaldo, skoro taka prawda, dalej jest symulantem i wymuszaczem.
Mimo tego że piłkarsko i może trochę dojrzał ; ddd
Bo po co bronić Ronaldo, skoro taka prawda, dalej jest symulantem i wymuszaczem.
To był spory kawał czasu temu, teraz Ronaldo już tak nie symuluje.
To był spory kawał czasu temu, teraz Ronaldo już tak nie symuluje.
To było dokładnie w zeszłym sezonie. : d
Od momentu jak Ferguson opieprzył Ronaldo z góry na dół, że więcej płacze niż gra, to nie symuluje tyle. Ale jestem w stanie zrozumieć, że 'zeszły sezon' to mniej więcej to samo co 'wczoraj'. ;)
BTW: http://devilpage.pl/index/news/komentarze/18948/fa_ukarze_manchester_united_/
Obecne przepisy FA stanowią, iż klub może zostać ukarany, jeśli do sędziego podbiegnie trzech lub więcej zawodników z zamiarem konfrontacji.
Śmieszny przepis ;D Jeżeli by podbiegło dwóch, 'z zamiarem konfrontacji', to nic by nie było? ;D
jakosiara
11-08-2009, 20:26
http://sport.wp.pl/kat,1754,title,LE-mecze-Lecha-pokaze-Polsat,wid,11392432,wiadomosc.html
Nosz kur*a nareszcie.
Polska 78-82 Chorwacja
Fajny mecz, chociaz Katzurin to chyba jednak skonczony idiota. Dac Loganowi rozgrywac na ostatnie 2 minuty, kiedy wynik jest na styku... yea, right. Majac na lawie Koszarka i Szubarge. Bez problemow z faulami. Z widoczna dobra forma. Jak na ME tez tak to bedzie wygladac, to ja pierdole...
Gortat dwa oblicza - pierwsza polowa slaba, w sumie poza defensem w trumnie nic nie pokazal. Za to druga polowka... blok -> sprint pod drugi kosz -> alley od Koszarka = cud miod. Akcja meczu. MVP = Szewczyk. Dzisiaj zdecydowanie za duzo bylo grania Loganem. Skoro to byl sparing, to chcialbym, aby minuty rozlozyly sie na cala dwunastke mniej wiecej po rowno. Kikowski nie wszedl w ogole, Witka wszedl na pare sekund (co z tego ze trafil trojke w waznym momencie, skoro w obronie on nie istnieje. Nie na tym poziomie), Kitzinger tez tylko chwile i tez niezauwazalnie. Chylinski - stac go na wiecej. Ignerski - no ma chlopak reke do trojek ;ddd 1/8 niczego sobie wynik ;] Za duzo grania na obwodzie dzis bylo, ja nie wiem po co te sparingi, skoro w ogole nie probuja w nich grac zagrywek trenowanych na zgrupowaniu. IMO w meczach kontrolnych wiecej niz 10 oddanych rzutow za 3 = fail. A tu co? 27 oddanych za 2, 29 oddanych za 3. Wiecej grania na Gortata, wiecej grania na Szewczyka do trumny, moze jakies pick&rolle panowie rozgrywajacy? Mniej minut dla Wojcika, wiecej grania Dylewiczem. Generalnie ja to widze tak (starter, w nawiasie pierwszy zmiennik):
Koszarek (Szubarga) - Logan (Kikowski) - Ignerski (Roszyk) - Szewczyk (Lampe, Dylewicz) - Gortat (Lampe, Szewczyk, Wójcik) [na pozycjach 4-5 jest bardzo szeroki wachlarz rotacji, bo praktycznie zaden z nich nie jest na stale przypisany do ktorej z pozycji i moze grac zarowno jako PF, jak i C). I mamy turniejowa 12. Witka out, Skibniewski out, Chylinski out. Tak to imo na dzien dzisiejszy powinno wygladac.
a w drugim nie spodziewał się że Lehman go popchnie, dlatego luźno biegł i upadł. ale przecież od razu wstał itd więc o co chodzi? oO
Już tak bardzo chcesz to proszę 20sekunda.
http://www.youtube.com/watch?v=h9zYbJCWRHk
Ja nie bronię Ronaldo. Usilnie staram się Ci pokazać, że w twojej ulubionej Chelsea jest blisko dwu metrowy "afroamerykanin" który jest symulantem
Co więcej swego czasu miał xywkę w Angli "Cheater", i powie ci to prawie każdy kto choć troche interesuje się ligą angielską.
Z podobieństw można wymienić to, że i Drogba i Ronaldo to symulanci, tylko że ten drugi przewyższa pierwszego czitera o klasę.
http://sport.wp.pl/kat,1754,title,LE-mecze-Lecha-pokaze-Polsat,wid,11392432,wiadomosc.html
Nosz kur*a nareszcie.
Nie zdziwilbym sie jakby "mieli zamiar" pokazac mecz finalowy... komedia
AnonimowyPowrot
12-08-2009, 09:48
"afroamerykanin"
:'(
Ukaranie Manchesteru wydaje się nierealne, ale kto wie, jak Roo dostał karę za potrącenie chorągiewki...
Xendriel
12-08-2009, 10:20
Messi pierwszą ofiarą wirusu FIFA:(
Polska 78-82 Chorwacja
Fajny mecz, chociaz Katzurin to chyba jednak skonczony idiota. Dac Loganowi rozgrywac na ostatnie 2 minuty, kiedy wynik jest na styku... yea, right. Majac na lawie Koszarka i Szubarge. Bez problemow z faulami. Z widoczna dobra forma. Jak na ME tez tak to bedzie wygladac, to ja pierdole...
No logan za dużo strat łapał. ale jako SG nieźle. chyba najbardziej ruchliwy zawodnik ;p
Gortat dwa oblicza - pierwsza polowa slaba, w sumie poza defensem w trumnie nic nie pokazal. Za to druga polowka... blok -> sprint pod drugi kosz -> alley od Koszarka = cud miod.
[/quote]
Gorti niby punkty dopiero w 2 qtr, ale wiele zasłon stawiał. jak w nba. w ogóle mało gry było pod koszem, wiecej rzutów z dystansu o czym świadczą t rzuty za 3...
jak wszedł Koszarek i Szubarga to ładnie żeśmy grali, poźniej brakło lidera. ale tylko towarzyski mecz...
Czy tylko ja sie nie moge doczekac dzisiejszego debiutu Obraniaka ?
Arka_Sath_Wielki
12-08-2009, 20:19
"Leo Beenhakker podał skład na mecz z Grecją: nie ma Obraniaka"
O'rly?!
AnonimowyPowrot
12-08-2009, 20:32
Holandia - Anglia! Moje dwie ulubione reprezentacje! Mam nadzieję, że nie zawiodę się na spektaklu :D
Polska - Grecja
65'
Roger: "Eeeeej! KURWA MAC!" - owned ;d
Polska 71-67 Chorwacja
Duzo lepszy mecz niz wczorajszy, wiecej grania pod kosz, zwlaszcza do Gortata, ktory dzis zmiotl wszystko i wszystkich. W chuj sie nim jaram, ale jak widac - nie bez powodu.
Radwanska A. (Pol) 0 - 1 Bammer S. (Aut) 0:6 - wtf? Przeciez Isia powinna ja jedna reka rozwalic i szybko o tym meczu zapomniec. Jakas kontuzja? Oglada ktos?
Obraniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak
Gierubesoen
12-08-2009, 23:08
Polska - Grecja
65'
Roger: "Eeeeej! KURWA MAC!" - owned ;d
Nawet moja matka w drugim pokoju usłyszała ;dd Szybko się uczy chłopak_/
A co do meczu- LUUUUUUDWIIIIIIIIIIIIIK! ;D
Articuno
12-08-2009, 23:25
Tak, dziś miałem przyjemność z oglądania reprezentacji Polski, a jeśli zdrowi będą Błaszczykowski i Ludwiczek to będzie świetnie i mogą otworzyć nam się bramy RPA.
Wcześniej dobrze zagrali również koszykarze. Gortat zmiażdżył - do 22 pkt i 11 zbiórek trzeba dodać genialną obronę(wyrzucił Vujcica na 5 metrów od kosza). Ogólnie podobało mi się, a jak bardzie zgrają sie Gortat z Lampe to będzie miał. Mam jedno ale: DLACZEGO NIE GRAŁ KIKOWSKI(a przecież on > Kitzinger, Chyliński)
Co krzyknol po "k'wa mac!" :D?
Lafa_elo
12-08-2009, 23:49
ma kto link do utuba z tym k mac?
Mialem przez 11 minut, potem cos o prawach TVP S.A :s
Wcześniej dobrze zagrali również koszykarze. Gortat zmiażdżył - do 22 pkt i 11 zbiórek trzeba dodać genialną obronę(wyrzucił Vujcica na 5 metrów od kosza). Ogólnie podobało mi się, a jak bardzie zgrają sie Gortat z Lampe to będzie miał. Mam jedno ale: DLACZEGO NIE GRAŁ KIKOWSKI(a przecież on > Kitzinger, Chyliński)
Lampe mi sie dzis zajebiscie podobal, mimo ze widac u niego to, ze dopiero co przyjechal na zgrupowanie. Jak sie zgra z druzyna, pozna zagrywki, nadrobi przygotowanie fizyczne (sam przyznawal, ze ostatnio sie troche zapuscil), to bedzie z niego wielki pozytek. Jezu juz to widze - Lampe-Gortat, amagad klekajcie narody ;d Do tego jeszcze Szewczyk i Dylu, i miazdzymy w trumnie. Fajnie ze dzis mniej grania obwodem (mniej? Still 20 oddanych rzutow, z czego wpadlo - uwaga - 4, slownie CZTERY). Nadal za duzo grania Loganem (SG z taka skutecznoscia, dżizas...). Muli chyba sie w nim zakochal, bo w ogole nie rotuje Iwo i Kiko, a Chylinski nawet jak wchodzi, to jako SF, wykluczajac tym samym Roszyka (dzis swietnie, zwlaszcza defens) i Ignerskiego (niech on juz nie rzuca trojek... wjazdy pod kosz mial dzis fajne, a ten sie uparl ze bedzie smarowal z obwodu ;). A przeciez Michal to combo-guard PG/SG! Fakt, ze Kikowskiego brakuje troche masy miesniowej, ale przeciez jak dostanie dobra zaslone, to wjazd zrobi, z obwodu tez rzuci - nie widze sensu eksploatowania Loganiqa 35+. Mimo tego boje sie, ze to Kiko moze wyleciec ze skladu na ME. A szkoda, bo cenie go sobie wyzej niz Iwo i Chylinskiego. Szkoda rowniez, ze w tych sparingach niestety widac bylo 80 lat Wojcika... Adam nie wyrabia, ale jako kapitan na pewno bedzie w skladzie, chocby po to zeby robic spirit. W piatek/sobote/niedziele gramy z Anglia, Izraelem i Turcja, w dwunastce ma byc Skiba. Nie wiem po co, skoro on sam musi zdawac sobie sprawe, ze na mistrzostwa i tak nie pojedzie, skoro Muli kocha Szubarge, a Koszar swoja forma bije ich dwoch razem wzietych. Dobra, koncze, bo mialy byc tylko dwa zdania o koszu.
Radwanska w pupke. Wtf?
Polaczki w kopana dzis fajnie. Podoba mi sie Roger z ostatnich tygodni, chyba jest swiadomy ze konczy mu sie kontrakt i teraz musi walczyc o uwage agentow z zachodu. Zima pewnie spierdoli do Francji albo innych Niemiec, ale przynajmniej na kadrze w eliminacjach bedzie z niego pozytek.
Fajny ten Obraniak. Widac jeszcze ze przestraszony, dzis za bardzo gral jako napastnik (wysuniety ;;) zamiast skrzydlowy, ale zrzucam to na karb tego, ze koniecznie chcial sie pokazac i strzelic bramke w debiucie. Udalo sie, strzal niczego sobie, teraz chce obejrzec piekne rajdy lewa strona, bo na Krzynowka nie ma juz co liczyc. Czemu Leo nie powola Golanskiego? Moze zamiast tego od razu damy Smolarka na obrone?
Chcialbym sie w koncu doczekac powolania dla Iwanskiego. Do kurwy nedzy, Komorowski to international level, Zahorski to international level, ale Maciek juz nie? Blagam ; Srsly irytuje mnie to pomijanie zawodnikow w dobrej formie, bo "uwazam ze pewnego poziomu nie przeskocza". Juz w*****l nam napastnika, ktory przy danej mu szansie moglby strzelic kilka waznych bramek. Naprawde stac nas na to, zeby pod nieobecnosc Garguly ignorowac najlepszego rozgrywajacego ligi?
Dobra, srsly koncze, bo mialo byc lacznie piec zdan, a wyjdzie zaraz caly esej. Ide spac, cze.
Arka_Sath_Wielki
13-08-2009, 11:15
http://www.youtube.com/watch?v=2tOlMP_X5ic
Łapcie Rogera :D
Swoja droga idiotyzmem jest iz wszyscy teraz "TAK TO PRAWDZIWY POLAK JEJEJEJE !" a wczesniej bylo jak bylo. Zalosne polskie narody <3
Articuno
13-08-2009, 13:40
A wg WP i Futbol News Polska z Ukrainą strącą Euro na rzecz Niemiec i... Francji :D
Nie można jakoś ukarać, zabronić wydawania, zamknąć ten smieszny portal i tą śmieszną gazetę?
tu macie kuxwę mać: http://mundialowo.blox.pl/2009/08/video-Roger-K-mac-Guerreiro.html
Gierubesoen
13-08-2009, 14:42
A wg WP i Futbol News Polska z Ukrainą strącą Euro na rzecz Niemiec i... Francji :D
Nie można jakoś ukarać, zabronić wydawania, zamknąć ten smieszny portal i tą śmieszną gazetę?
Tych śmiesznych redaktorków za jaja powywieszać. O ile o Polskę jestem spokojny, to z Ukrainą różnie może być, ale mam nadzieję że im się uda, bo pół Europy tylko czeka na potknięcie
jakosiara
14-08-2009, 20:42
HUASHUASHUAS (http://mundial.wp.pl/kat,1728,title,Irlandczycy-chca-urzadzic-Borucowi-koszmar,wid,11400503,wiadomosc.html)
W Belfaście przegraliśmy, z powodu murawy, która była równa jak polskie drogi. Irlandczycy z północy są przyzwyczajeni do gry na czymś takim. Polscy Złodzieje Piłkarskich Nadziei nie powinni udzielić zgody na grę na takiej murawie, a jako powód podać, np. obawę o kontuzje piłkarzy. Działacze ich związku plują się, bo mecz zostanie rozegrany w Chorzowie zamiast Szczecinie. Irlandczycy dostaną kilka bramek i z płaczem pojadą do domów.
Jeszcze mnie Leo wqr*ił porównując Ludo do...Zahorskiego.
To dobry piłkarz, ale nie wiem, jak poradzi sobie na poziomie międzynarodowym - mówił Leo o Obraniaku jeszcze niedawno, bo na początku czerwca. Porównywał czołowego piłkarza Ligue 1 do słabego nawet w Ekstraklasie Tomasza Zahorskiego z Górnika Zabrze, który swego czasu był jednym z wątpliwej klasy odkryć Beenhakkera.
- Tomek pokazał mi, że potrafi grać na poziomie międzynarodowym. To, że nie zawsze mu się udaje, to zupełnie inna historia - przekonywał niedawno Holender. Teraz Zahorski gra w pierwszej lidze. W poprzednim sezonie zdobył w Ekstraklasie jedną bramkę, w kadrze do tej pory w trzynastu występach do siatki także trafił tylko raz - w meczu z Estonią
Kiedy Zahorski grał na international level? A Ludo jest obecnie jednym z najlepszych polskich piłkarzy. Ma pewne miejsce w wyjściowej 11 średniaka ligi francuskiej... Zbawcą reprezentacji, Obraniak nie będzie, ale na pewno podwyższy jej poziom...
Gierubesoen
14-08-2009, 20:57
Kiedy Zahorski grał na international level? A Ludo jest obecnie jednym z najlepszych polskich piłkarzy. Ma pewne miejsce w wyjściowej 11 średniaka ligi francuskiej... Zbawcą reprezentacji, Obraniak nie będzie, ale na pewno podwyższy jej poziom...
Zahorski w polskiej lidze- 81 spotkań, 17 goli.
Obraniak w lidze francuskiej- 185 spotkań, 16 goli.
Warto dodać, że obydwaj to rówieśnicy.
LEO??????????? Coraz bardziej zaczyna mnie irytować, nie potrafi się przyznać, że powoływanie Zahorskiego do kadry to był lekki fail, próbuje teraz się tłumaczyć, że to niby international level, ale ten rzemieślnik niczego nie osiągnie poza polską ligą :)
Zahorski w polskiej lidze- 81 spotkań, 17 goli.
Obraniak w lidze francuskiej- 185 spotkań, 16 goli.
Warto dodać, że obydwaj to rówieśnicy.
Zahorski w reprezentacji: 13 spotkań, 1 gol.
Obraniak w reprezentacji: 1 spotkanie, 2 gole.
K.Jay
Xendriel
15-08-2009, 11:47
A Dzisiaj rusza Premier League:)
Z ciekawszych meczów obstawiam:
Chelsea - Hull C. 1:0
Blackburn R. - Manchester C. 1:2
Portsmouth - Fulham 1:0
Everton - Arsenal 1:1
Ma ktos jakies linki gdzie ogladne mecz Chelsea ?
\
@EDIT
ABHHAHAHAHAHAH CHELSEA 1:0 W DUPE :DDDDDDDDDDDDDDDDD OWNEEED
ORORORORORORO
@Edit2
Lol, Drogba ladna bramka z wolnego ._. 1:1
To co zrobił Drogba w 90 minucie, coś cudnego. <3
Wymęczone, ale jest, ;x
To co zrobił Drogba w 90 minucie, coś cudnego. <3
Wymęczone, ale jest, ;x
Prawie zrobił to celowo :D
Jak sam przyznaje, jego decydujący strzał miał być dośrodkowaniem!
Jednak bramka niczego sobie. Trzeba przyznać.
Rozśmieszał mnie Ancelotti podczas meczu jak machał rękami. Co najmniej jakby bał się czegokolwiek krzyczeć do zawodników.
Xendriel
15-08-2009, 20:14
Tego po Arsenalu się nie spodziewałem:confused:
AnonimowyPowrot
15-08-2009, 20:34
Tego po Arsenalu się nie spodziewałem:confused:
Tak jest co roku, poczekaj do półmetka, teraz przechodzimy okres "rozwiń tabelę, ehehe".
Xendriel
15-08-2009, 20:46
Mi się wydaje, że mają za krótką ławkę. W dodatku odejście Toure i Adbayora. Ale jakby na to popatrzeć inaczej, może ta drużyna wreszcie się zgrała, dojrzała, osiągnęła to do czego dążył Wenger. To dopiero pierwsza kolejka i nie ma co robić halo, ale przyznam że jestem bardzo zaskoczony tym wynikiem. Ciekawe co do powiedzenia na ten temat ma Yoh;)
Gierubesoen
15-08-2009, 21:31
Everton - Arsenal 1:6
Bramki: Louis Saha 90 - Denilson 26, Thomas Vermaelen 37, William Gallas 41, Cesc Fabregas 48, 70, Eduardo Da Silva 89
Ciekawe, czy wynik adekwatny był do przebiegu spotkania... Oglądał ktoś?
ja ogladalem no i wynik adekwatny do przebiegu gry. arsenal praktycznie cały czas na nich siedział, prowadził grę. everton coś probowal czasem, ale opornie im to szło. było widać brak artrety w pomocy i jagielki w obronie. ładnie, ofensywnie zagrali, ale rok temu tez tak bylo a poźniej przegrają ze stoke czy z hull i rozwijamy tabele.
Gierubesoen
16-08-2009, 13:52
Wywiad z Robertem Kubibarem, yy... Kubicą, gdy miał 14 lat :cup:
http://www.youtube.com/watch?v=LdRa3rFHTjI
AnonimowyPowrot
16-08-2009, 16:38
Dość dobra gra United, dużo sytuacji, Foster nie był aż taki straszny, a mówiąc szczerze, to gdy zauważyłem brak Vidica, Ferdinanda i Browna w pierwszym składzie, to troche się bałem. Jeszcze kilka minutek do końca.
@Edit
Strzały Roo z dystansu <3
Strasznie szkoda mi Owena, zmarnował setunie.
Wiedziałem że Arsenal wygra, jednak nie wiedziałem że aż tak :D
Straznik Monopolowego
16-08-2009, 20:11
Smiac mi sie chce jak czytam te niektore wasze posty. Jakbyscie chcieli wiedziec znawcy to Wenger zmienil taktyke na 4-3-3 a wiec to jest jedna z przyczyn tak wysokiej wygranej druga przyczyna jest niewatpliwie dojrzalosc w grze tych mlodych graczy ktorzy w tamtym sezonie grali bagno (Denlison, Bendtner,Song), ale oczywiscie moze sie okazac ze Arsenal jeszcze nie dojrzal do tytulow i ma nierowna forme raz gromiac rywala a raz przegrywajac w fatalnym stylu
Xendriel
16-08-2009, 20:57
ale oczywiscie moze sie okazac ze Arsenal jeszcze nie dojrzal do tytulow i ma nierowna forme raz gromiac rywala a raz przegrywajac w fatalnym stylu
Kibice Arsenalu gadają tak co roku. Spójrzcie prawdzie w oczy. Jeżeli Arsenal dorobi się jakiegoś porządnego składu, to po sezonie jest wyprzedaż. No sorry, ale tak to ta drużyna nigdy nie dojrzeje do tytułów.
Smiac mi sie chce jak czytam te niektore wasze posty. Jakbyscie chcieli wiedziec znawcy to Wenger zmienil taktyke na 4-3-3 a wiec to jest jedna z przyczyn tak wysokiej wygranej druga przyczyna jest niewatpliwie dojrzalosc w grze tych mlodych graczy ktorzy w tamtym sezonie grali bagno (Denlison, Bendtner,Song), ale oczywiscie moze sie okazac ze Arsenal jeszcze nie dojrzal do tytulow i ma nierowna forme raz gromiac rywala a raz przegrywajac w fatalnym stylu
nie powiedziałeś nic więcej niż komentatorzy z C+. zgadzam się, że ta trójka wymienionych zagrała bardzo dobre spotkanie, ale bez przesady, zeby ich tak juz chwalic i mowic o ich dojrzałości piłkarskiej przez pryzmat jednego ligowego meczu. stay tuned.
Straznik Monopolowego
16-08-2009, 21:26
Kibice Arsenalu gadają tak co roku. Spójrzcie prawdzie w oczy. Jeżeli Arsenal dorobi się jakiegoś porządnego składu, to po sezonie jest wyprzedaż. No sorry, ale tak to ta drużyna nigdy nie dojrzeje do tytułów.
Jakich znowu najlepszeych graczy?? Adebayor kompletnie nie mial formy w ostatnim sezonie zreszta on tylko w jednym sezonie blyszczal a Toure w tamtym sezonie dosc czesto grzal lawe gdy Wenger chcial podwyzszyc srodek obrony
zgadzam się, że ta trójka wymienionych zagrała bardzo dobre spotkanie, ale bez przesady, zeby ich tak juz chwalic i mowic o ich dojrzałości piłkarskiej przez pryzmat jednego ligowego meczu. stay tuned.
Song i Denilson juz w koncowce tamtego sezonu grali solidnie a Bendtner to ta sama historia co Adebayor najpierw przez 2 sezony nietrafial nic majac same 100% a potem sie rozkreci (potem tzn. w tym sezonie)
nie powiedziałeś nic więcej niż komentatorzy z C+
Ja nawet C+ nie mam
Xendriel
16-08-2009, 21:58
Powiedz, że jeszcze się cieszysz bo odeszło 2 podstawowych zawodników...
O tak. Arsenal sobie w tym sezonie poradzi, życzę im zwycięstwa w lidze i lidze mistrzów (Milan takowych szans nie ma :D)
Straznik Monopolowego
16-08-2009, 22:02
Gdyby Wenger jakos spozytkowal te 40mln funciakow to wcale bym sie przejmowal ale tak to troche szkoda bo wieksza rotacja by byla
Gierubesoen
16-08-2009, 22:18
Jamajczyk Usain Bolt z czasem 9,58 s wygrał w biegu sprinterskim na 100 m podczas lekkoatletycznych mistrzostw świata w Berlinie.
Do kadry go, może ma polskie korzenie!
Stowarzyszenie „Portowcy” informuje, że dzięki porozumieniu z Żeglugą Szczecińską – Wodoloty Sp. z o.o. kibice Pogoni, jako pierwsi w Polsce udadzą się na mecz wyjazdowy wodolotem!
:D może utoną ;ddddddddddd
AnonimowyPowrot
17-08-2009, 07:34
Kilka stron temu zostało napisane przez kogoś to, co dzieje się przy każdym okienku. O co dokładnie chodzi? Każdy, kto przychodzi do Arsenalu jest najlepszym piłkarzem na świecie, a każdy, który leci na kasę/tytuły/prestiż gry w lepszym klubie był za słaby, a że był podstawowym zawodnikiem to przypadek, Wengerowi się coś pomyliło, ale teraz przejżał na oczy. W końcu Nasri to nowy Zidane, a pozbycie się Gilberto Silvy było dobrym ruchem.
Fajnie jest oceniać formę drużyny po jednym meczu. Jeszcze tak będzie że przegrają ze Stoke lub Hull.
K.Jay
Barca wczoraj wygrała z Athletic Bilbao 2:1, mimo bardzo okrojonego składu (brak Ibry, Iniesty, Messiego). Cieszy gol Pedro, który dużo strzelał w okresie przygotowawczym i teraz to kontynuuje.
Arka_Sath_Wielki
17-08-2009, 13:22
Barca wczoraj wygrała z Athletic Bilbao 2:1, mimo bardzo okrojonego składu (brak Ibry, Iniesty, Messiego). Cieszy gol Pedro, który dużo strzelał w okresie przygotowawczym i teraz to kontynuuje.
Bardzo ładna gra na linii Xavi-Pedro :)
Cieszy gol Pedro, który dużo strzelał w okresie przygotowawczym i teraz to kontynuuje.
Gol jak najbardziej cieszy, ale poczekajmy na początek sezonu. To, że dużo strzelał w okresie przygotowawczym, nie znaczy że tak będzie w normalnych rozgrywkach. Bo jak to mówią, jedna jaskółka wiosny nie czyni. ;)
K.Jay
Gol jak najbardziej cieszy, ale poczekajmy na początek sezonu. To, że dużo strzelał w okresie przygotowawczym, nie znaczy że tak będzie w normalnych rozgrywkach. Bo jak to mówią, jedna jaskółka wiosny nie czyni. ;)
K.Jay
można powiedzieć, że sezon już się zaczął... fajnie, że Pedro akurat teraz jest w formie, bo Messi ominie kilka pierwszych meczy (Szachtar, rewanż z Athletic, mecz ze Sportingiem)
Articuno
17-08-2009, 21:14
ROGOWSKA!!!! a także Pyrek i Ziółkowski, szczere gratulacje!
widok Isinbajewej - bezcenne
Arka_Sath_Wielki
17-08-2009, 21:20
Ohh jak mi żal Jeleny :(
AnonimowyPowrot
17-08-2009, 22:06
Są nominacje, Pique w 3 najlepszych obrońców, kwik :cup:
Straznik Monopolowego
17-08-2009, 22:27
Barca miala swietny poprzedni sezon ale 6 graczy nominowanych to lekka przesada
A w Arsenalu szpital Fabregas, Sagna, Denilson, Walcott, Nasri, Fabiański, Rosicky, Djourou sa kontuzjowani z czego Fabregas raczej wykuruje sie na Celtic
osobiście nie widzę w tym żadnej przesady;d no może oprócz valdesa
Articuno
18-08-2009, 00:43
...i Cecha. Bardzo słaby sezon Czecha, a do dziś mam przed oczami mecz Chelsea - Liverpool w LM.
jakosiara
18-08-2009, 02:30
Salgado w Blackburn. Isinbajewa ;OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
AnonimowyPowrot
18-08-2009, 09:40
Barca miala swietny poprzedni sezon ale 6 graczy nominowanych to lekka przesada
A w Arsenalu szpital Fabregas, Sagna, Denilson, Walcott, Nasri, Fabiański, Rosicky, Djourou sa kontuzjowani z czego Fabregas raczej wykuruje sie na Celtic
Van der Sar, Ferdinand, Vidic, Neville, Rafael, Hargreaves, Evans - nie jesteście sami. Warto zaznaczyć, że wszyscy kontuzjowani w United są graczami defensywnymi...
Foster
Fabio - Brown - O'Shea - Evra
Taka obrona jeszcze raz, chociaż teraz był Evans.
http://www.sport.pl/pilka/1,65080,6936501,Transfery__Vidic_jednak_w_Barcelon ie_.html
Tu coś piszą o Vidicu w Barcie :) byłoby bardzo miło wzmocnić obronę takim zawodnikiem. zawsze go lubiłem i byłoby zajebiscie gdyby reprezentował Blaugrane:) tyle, ze watpie zeby go puscili :/
Cieszy oczywiscie wygrana Barcy.. i forma Pedro jak i innych zawodników z Barcy atlethic ktorzy mieli przyjemnosc trenowac z podstawowa druzyna.
i oczywisice gratulacje dla polskich tyczkarek :d cos pieknego :)
Vidic? nie nie nie!
Jeśli Vidic przyjdzie, to Pique raczej mało pogra, a wg mnie za kilka lat będzie najlepszym środkowym obrońcom na świecie (o ile będzie regularnie grał).
Xendriel
18-08-2009, 18:24
Vidic nie przejdzie. Nie ma takiej opcji, niestety...
Mi akurat Isinbajewej było trochę szkoda. Jest po części nienormalna, ale ma większego skilla niż Polki i po prostu walnęła faila.
Bolt ładnie wymiata, ciekawe czy pobije rekord na 200m dzisiaj : P
- Nemanja Vidić byłby bardzo szczęśliwy, gdyby mógł zagrać w Barcelonie. To byłoby jego spełnienie marzeń o grze w Primera Division. Musimy to wszystko przemyśleć - powiedział agent piłkarza Manchesteru United.
Hmm... Zawsze zastanawia mnie to, czemu piłkarskie gwiazdy, gwiazdeczki przed/w trakcie/po przejściu do innej utytułowanej drużyny, mówią że gra w danej drużynie to spełnienie ich marzeń. To utwierdza mnie w przekonaniu że lecą na kasę.
K.Jay
Hmm... Zawsze zastanawia mnie to, czemu piłkarskie gwiazdy, gwiazdeczki przed/w trakcie/po przejściu do innej utytułowanej drużyny, mówią że gra w danej drużynie to spełnienie ich marzeń. To utwierdza mnie w przekonaniu że lecą na kasę.
K.Jay
to wiadomo od tylu lat, odkąd istnieje pieniądz ;p
Xendriel
18-08-2009, 21:27
No nie wiem czy Manchester nie może zagwarantować Vidicowi podobnej pensji co Barcelona (która ma swoją hierarchię płac i na pewno dla Vidicia nie zrobiła by wyjątku). Tu może chodzić o klimat, poszukiwanie nowych wyzwań...lub po prostu o wymuszenie na władzach Manchesteru podwyżki;)
Jednak tak jak pisałem wcześniej, ten transfer jest nierealny.
@Down Muniesa > Evans :)
AnonimowyPowrot
18-08-2009, 22:02
Vidic? nie nie nie!
Jeśli Vidic przyjdzie, to Pique raczej mało pogra, a wg mnie za kilka lat będzie najlepszym środkowym obrońcom na świecie (o ile będzie regularnie grał).
Vidic jest aktualnie najlepszym obrońcą, a nawet Evans (pierwszy przykład, nie podam innego, niech będzie że takiego nie ma) jest lepszy niż Pique.
Straznik Monopolowego
18-08-2009, 23:02
Celtic 0:2 Arsenal
Troche chaotyczny mecz ale liczy sie zwyciestwo kolejny swietny mecz Songa, Bendtner troche niewidoczny, Denilson niezle
Vidic jest aktualnie najlepszym obrońcą, a nawet Evans (pierwszy przykład, nie podam innego, niech będzie że takiego nie ma) jest lepszy niż Pique.
aktualnie jest w czołówce najlepszych, ale tych bardzo dobrych w Barcelonie nie brakuje
jakosiara
19-08-2009, 13:23
Celtic-Arsenal (http://www.youtube.com/watch?v=Zz0JkpaDRb8)
Poczytajcie komentarze. Caldwell kapitanem X(
edit: Cytaty lata z Ligi Hiszpańskiej ;d
"Podniosłem ręce w górę, żeby się poddać, ale Carleto i tak dwukrotnie mnie ustrzelił." - Rubén Baraja po zabawie w paintball z kolegami z drużyny. Najwyraźniej, ów sławny team spirit w zespole Valencii żyje i ma się dobrze.
"Wprowadzę zespół do Ligi Europejskiej, do Ligi Mistrzów i znów będziemy jeździć do Madrytu. Nad tym właśnie będę pracował." - Manuel Ruíz de Lopera, pan i władca Betisu. Hmm...
"Zdecydowaliśmy, że najlepszym rozwiązaniem dla wszystkich będzie sprzedanie mnie... Chociaż moim życzeniem było pozostać w Mediolanie." - Kaká tuż przed kopniakiem w kostkę od Péreza i otrzymaniem na papierze oficjalnej formułki o treści: "Moim marzeniem od dziecka była gra dla Realu Madryt".
"To Bóg przekazał pieniądze w ręce Realu Madryt, aby Kaká mógł tutaj grać" - Pani Kaká, Caroline Celico, twierdzi, że to w planie Najwyższego przewidziana była nagroda za zachowanie przez nią kwiatu dziewictwa aż do ślubu z ze swym mężulkiem. A przy okazji zasłużony środkowy palec w stronę kibiców Barcy, jęczących z powodu ochoty banków do udzielania Realowi milionowych kredytów w dobie kryzysu.
"Najbardziej skandaliczny kontrakt w historii futbolu" - Josep María Casanovas, naczelny moczy-majtek katalońskiego Sportu o transferze Cristiano Ronaldo do Realu Madryt. A co najważniejsze, o transferze nie-do-Barcelony.
"Największy transfer tego wieku!" - trochę inna perspektywa ze strony dziennika Marca.
"Cristiano Ronaldo jest nie tylko numerem jeden na boisku, ale także numerem jeden w dotrzymywaniu słowa" - odsuwany ostatnio, na szczęście, na redakcyjny boczny tor w Marce redaktor Roberto Gómez, który najwyraźniej zapomniał o słowach "gra dla Manchesteru United to marzenie", nowej zabawki w Madrycie, gwiazdora o dżentelmeńskich manierach, Cristiano Ronaldo.
"Próbowałem się do niego dodzwonić, kilka razy, ale nie odbierał telefonów" - Joan Laporta podczas transferowej sagi pozbycia się Samuela Eto'o. Albo demonstrował niewidzianą już dawno szczerość, albo pokazał, że jest półgłówkiem, który nie ma żadnej kontroli nad swoimi piłkarzami.
"To przeznaczenie, że odnaleźliśmy siebie" - Elias Diaz Sesé, reprezentujący kompanię Burger King w Hiszpanii, trochę zbyt mocno podekscytowany faktem podpisania umowy sponsorskiej z Getafe.
"A dlaczego by nie ustawiać Raúla na pozycji lewego obrońcy?" - cytat z groteskowego listu kibica do Marki. A może pisał to sam Raúl? Całkiem prawdopodobne.
"Nigdy nie wydamy 60 milionów euro na jednego piłkarza" - jeden z dyrektorów FC Barcelona Xavier Sala y Martin. Oj, jak bardzo, bardzo, bardzo za bardzo pospieszył się z tymi słowami...
"Moim celem jest zdobycie trzydziestu, czterdziestu bramek w sezonie" - Manucho, nowy napastnik Realu Valladolid o planach na ten sezon. A kto to jest Manucho? Ciekawe, prawda?
"Powiedziano mi, że powinienem opuścić Valencię dla dobra klubu. Ale niewiele później wszystko się zmieniło" - David Villa ujawnia szokującą wiadomość o chaosie i bałaganie na Mestalla.
"Nie wiem" - zwięzła odpowiedź Pepa Guardioli na pytanie o sposób na ulepszenie drużyny w tym sezonie.
"Jesteśmy samotni we Wszechświecie" - sternik Atlético Enrique Cerezo o wyjątkowym statusie swego klubu. No tak, zdecydowanie jesteście samotni.
AnonimowyPowrot
19-08-2009, 16:41
@up
Z jakiejś "kurewskiej" strony zapewne, bo prawie wszystkie cytaty są antykatalońskie. No ale śmiejcie się i cieszcie ze swoich gwiazdek póki możecie :) sezon pokaże swoje.
RealMadrid.pl
Mnie rozwalił dopisek "Kto to jest Manucho?" xD
Arka_Sath_Wielki
19-08-2009, 17:28
Tak też myślałem, ale wole tam nie wchodzić bo jakiegoś syfa złapie ;d
""Nigdy nie wydamy 60 milionów euro na jednego piłkarza" - jeden z dyrektorów FC Barcelona Xavier Sala y Martin. Oj, jak bardzo, bardzo, bardzo za bardzo pospieszył się z tymi słowami..."
A wydali!?
Xendriel
19-08-2009, 17:56
Nie. Ze skarbca Barcy ubyło "tylko" 40mln na Ibrę.
PS. Swoją drogą Zlatan dzisiaj debiutuje w barwach Barcelony;)
Tak też myślałem, ale wole tam nie wchodzić bo jakiegoś syfa złapie ;d
""Nigdy nie wydamy 60 milionów euro na jednego piłkarza" - jeden z dyrektorów FC Barcelona Xavier Sala y Martin. Oj, jak bardzo, bardzo, bardzo za bardzo pospieszył się z tymi słowami..."
A wydali!?
Syfa już masz...na mózgu chyba, przetłumaczył te cytaty Realmadrid.pl
pochodzą one zaś z LLL(la liga loca)
"La Liga Loca to forma blogu, prowadzona przez dwóch brytyjskich dziennikarzy, Tima Stannarda i Simona Talbota. Ich wpisy zamieszczane są w serwisie magazynu FourFourTwo, jednego z największych i najbardziej poczytnych magazynów piłkarskich na Wyspach Brytyjskich i w Europie."
apropo twojego oburzenia w sprawie "wydali"To wcale mnie to nie dziwi bo dla niektórych kibiców Barcelony Eto nie był warty wtedy ani jednego euro.
Większość magazynów zajmujących się transferami wyceniała go na 40mln euro. Ja myślę, że w okresie jak odchodził był wart jakieś 20.
Arka_Sath_Wielki
19-08-2009, 18:42
Czyli 60mln GOTÓWKI nie wydał, więc ten cytat nie ma sensu. A za syfa sorry, poniosło mnie troche :P
Xendriel
19-08-2009, 19:43
Dla mnie Eto'o jest wart 25-30mln. Jak było z Samu pisałem wcześniej, ale napisze jeszcze raz bo nie wszyscy to rozumieją. NIKT nie dałby za Eto'o 30mln w tym okienku transferowym, nawet City. To dlatego, że wszyscy wiedzieli iż Kameruńczykowi został rok kontraktu, a on sam raczej nie zamierzał go przedłużać stawiając Barcelonie bardzo wygórowane żądania finansowe. Za rok odszedłby za darmo. Tak więc jego wartość w transakcji z Interem jest czysto wirtualna. Barca zrobiła świetny interes. Można gadać, że ta wymiana kosztowała Barcelonę 70mln, ale wirtualnie, bo fizycznie straciła tylko 40. W przeciwieństwie do Realu, który na samego Ronaldo wydał 90mln. No ale podobno ma się zwrócić. Poczekamy, zobaczymy.
PS. Pix twój avatar chyba stanie się nieaktualny, szkoda. Jednak ktoś musi odejść.
Arka_Sath_Wielki
19-08-2009, 21:58
AAAAAAAJ niewiele zabrakło do złota :| No ale jak niemiec rzuca dyskiem, to mu cały stadion dmucha :|
AAAAAAAAAAAAAAA srebro!
Małachowski prowadzil do ostatniej kolejki. Dwa razy rekord Polski pobil, ale w ostatniej kolejce szwab rzucil dalej...
podsumowalbym to tak samo jak nasz dyskobol, ale cenzura i warny.
Arka_Sath_Wielki
19-08-2009, 22:36
Nie banujcie, kolega up cytował :D
Napalałem się na mecz Barcy a zobaczę mecz Barcy B :|
FC Barcelona:
Pinto; Montoya, Puyol, Fontàs, Maxwell; Busquets, Touré, Gudjohnsen; Pedro, Jeffren, Bojan
Manchester City:
Given; Zabaleta, Dunne, Touré, Onuoha; Weiss, Wright-Philips, Ireland, Barry; Petrov, Tévez.
:||||||||||||||||
Shanhaevel
19-08-2009, 22:50
@Małachowski - no, dyplomatycznie mówiąc, nie jestem zachwycony. Niedyplomatycznie wypowiadałem się wcześniej używając zwrotów rodzaju 'ten narodowy socjalista miał szczęście' itp.
FT Burnley1 - 0Manchester U.
...
Gierubesoen
19-08-2009, 23:12
Carrick nie strzelił karnego, FORZA BURNLEY:cup:
Articuno
19-08-2009, 23:14
Glory Man United :cup:
Pan i Wladca
19-08-2009, 23:19
Przez zasrany United mi kupon nie wszedł :<
Borussia Dortmund 0 - 5 Real Madryt yupi
Przez zasrany United mi kupon nie wszedł :<
Borussia Dortmund 0 - 5 Real Madryt yupi
I mi tez nie .... wszystko inne siadło O.O
@
30' Barcelona 0 - 1 Manchester C.
Haha XD
I mi tez nie, za jutrzejszy brak w portwelu 350zł, dziekuje męczezterowi junajted. patałachy -.-
211 poszuo. :D Jutro tez jakotakie mecze.
Barca-ManCity 0:1
gra wyglądała bardzo dobrze, tylko trzeba poprawić skuteczność (posiadanie piłki 70/30 na oko, strzały 26:4, rożne 15:2)
Tottenham na 1 miejscu w tabeli Premiership.
AnonimowyPowrot
20-08-2009, 08:31
OMG, dobrze, że tego nie oglądałem :/ Swoją drogą, pierwszy mecz opuszczony w tym sezonie i pierwsza porażka.
A wczoraj chciałem obstawić 20zł na Burnley... Bo coś mi się zdawało że ManU nie wygra... A postawiłem na Hull... Ale co tam. W sobotę kolejna kolejka, także też się coś wygra. ;)
K.Jay
http://i90.photobucket.com/albums/k263/Vids-Kras/sts.jpg
Siądzie?
Articuno
20-08-2009, 09:52
Nie.................
Straznik Monopolowego
20-08-2009, 11:21
Siądzie?
Od tego masz inny temat
Buhahahahahaha gz MU =D (pamietacie kto sie w tamtym sezonie najbardziej spinal gdy Arsenal dostal od Hull? =D)
A pamiętacie, kto spina się all the time? ;D
AnonimowyPowrot
20-08-2009, 12:14
A pamiętacie, kto spina się all the time? ;D
Kibice Tott (post Kele)?
Po zapoznaniu się między innymi ze szczegółami tatuaży Zlatana Ibrahimovicia, dziś dowiedzieliśmy się o domniemanej operacji plastycznej uszu prawego obrońcy Barçy. Jak utrzymuje katalońska stacja telewizyjna, TV3, Dani Alves poddał się operacji uszu, które były wg niego zbyt odstające.
Zgodnie z doniesieniami, zawodnik z tego powodu właśnie poprosił o wydanie pozwolenia na dłuższy pobyt poza Katalonią.
http://img156.imageshack.us/img156/7764/28453.jpg
K.Jay
Arka_Sath_Wielki
20-08-2009, 13:25
Ma bardziej aerodynamiczny kształt twarzy - będzie szybciej biegał :D.
Szkoda trochę tej przegranej, bo grali naprawdę dobrze. Zobaczymy jak będą grali pierwszym składem. Już się nie mogę doczekać rewanżu Superpucharu Hiszpanii :cup:
Berlin 2009: Płciowy skandal na mistrzostwach świata
Potwierdziły się wczorajsze pogłoski o tym, że IAAF postanowił sprawdzić płeć Caster Semenyi, która w środę w wielkim stylu zdobyła złoto na 800 metrów, ale zwróciła na siebie uwagę męską posturą, sposobem biegania i zarostem. Na wyniki badań możemy czekać do kilku tygodni, ale jak twierdzi trener Caster, wystarczy zapytać jej berlińskich współlokatorów.
Owned : D
Pan i Wladca
20-08-2009, 19:18
@up
Też to dzisiaj czytałem na o2. Ale jak biegła to nawet do starszej mowie: Patrz facet z babami biega :>
Berlin 2009: Płciowy skandal na mistrzostwach świata
Potwierdziły się wczorajsze pogłoski o tym, że IAAF postanowił sprawdzić płeć Caster Semenyi, która w środę w wielkim stylu zdobyła złoto na 800 metrów, ale zwróciła na siebie uwagę męską posturą, sposobem biegania i zarostem. Na wyniki badań możemy czekać do kilku tygodni, ale jak twierdzi trener Caster, wystarczy zapytać jej berlińskich współlokatorów.
hahahaha owned xD !
Na wyniki badań możemy czekać do kilku tygodni
wyniki badan = kilka weeksow
sciagniecie gaci i checkniecie czy ma dingdonga = 0.5 minuty
sex-change operation nie wchodzi w gre w tym wieku, chyba ze illegal, ale nie chce mi sie wierzyc, ze ktos moze byc na tyle glupi, zeby swiezo po takiej operacji startowac na MŚ bedac swiadomym ryzyka, jakie sie podejmuje.
Arka_Sath_Wielki
20-08-2009, 20:57
A już za chwilę finał na 200m!
--- Arka_Sath_Wielki dodał 3 minut i 53 sekund później ---
BOOOOOOOOOOOOOOOOOOLT 19,20 !!:cup::cup:
--- Arka_Sath_Wielki dodał 4 minut i 53 sekund później ---
A NAWET 19,19! xD
Niesamowicie powalony człowiek =D
Omg wiedziałem, że Bolt ich pociśnie : d
Wylansowany
20-08-2009, 21:39
Bolt - coś pięknego, rekord świata w pięknym stylu (szczególnie kilkadziesiąt pierwszych metrów), ma się wrażenie, że gdyby chciał, to pobiegłby jeszcze szybciej...
Gierubesoen
20-08-2009, 21:42
AFFFFFF ZAGAPIŁEM SIĘ I NIE OBEJRZAŁEM...
gdyby chciał, to pobiegłby jeszcze szybciej...
No chłopski rozum mu się nie opłaca, bo za każde pobicie rekordu świata dostaje grubą kasę ;)
Lech w ostatniej minucie strzela gola i wygrywa 1:0 haha :D
Stokrotek
20-08-2009, 22:48
Juz mialem kupon targac, a tu taka mila niespodzianka :D
Morpheus_Rookstayer
20-08-2009, 22:57
Kuchenkarz. \o/
Gancarczyk - poziom reprezentacyjny. Dodajmy do tego Golanskiego, ktory akurat jest w formie, i problem lewej obrony w kadrze mamy z glowy na kilka lat. A jesli mimo tego w nastepnym meczu na tej pozycji zagra Krzynowek, to chyba osobiscie zatluke Leo gumowym mlotkiem.
Pierwsza polowa ze wskazaniem na Brugge, druga (zwlaszcza od ok 60 minuty) dla Lecha.
Golik zamknal usta wszystkim krytykom. Smudy. Tym, ktorzy krytykowali go za notoryczne niewstawianie Gordana do skladu.
AnonimowyPowrot
21-08-2009, 10:04
No chłopski rozum mu się nie opłaca, bo za każde pobicie rekordu świata dostaje grubą kasę ;)
Tylko jemu troszkę trudniej, niż np. tyczkarzom :D
Arka_Sath_Wielki
21-08-2009, 11:23
A tak swoją drogą dla mnie prawdziwi mistrzowie to dziesięcioboiści bo potrafić nawet 9 dyscyplin wykonywać na takim poziomie to dla mnie jest coś niesamowitego.
Ta panienka co złoto zdobyła w skoku wzwyż miała nieziemski tyłeczek!
A Bolt to klasa =)
Gierubesoen
21-08-2009, 11:35
Ta panienka co złoto zdobyła w skoku wzwyż miała nieziemski tyłeczek!
To jest już nas trzech- Ty, ja i realizator, któremu chyba też się spodobała!
Co do Bolta- chciałbym go zobaczyć na setkę bez żadnego zwalniania przed metą, 100% sprint od początku do końca :)
Tez lubie Vlasic :D
Na 100% bieg Bolta poczekacie sobie jeszcze pare rekordow.
@down
gupi jestes ;/
jest wiele gorszych nubie ;/
Arka_Sath_Wielki
21-08-2009, 12:01
@up
http://img30.imageshack.us/img30/8085/user9924pic202912200969.jpg całuj :|
Nom ale Blanka ma taką twarz, że by mogła w horrorach grać :/
Jest, ale ta w wyborach miss raczej nie będzie startować.
Fajnie sobie rzucają oszczepami w ulewe nad stadionem : ) Masakryczne warunki do zawodów : P
Nie ma to jak w 92 minucie wyłączyć mecz....a co do Bolta ...on biega tak jakby go ktoś z kuszy wystrzelił..
Arka_Sath_Wielki
21-08-2009, 20:21
Jak by Cię "Gay" gonił też byś tak zapier..... ^^
To jak mysliscie, na ktorej wielkiej imprezie lekkoatletycznej Bolt pobiegnie na 100%? Jak dla mnie, to na mistrzostwach swiata po IO w Londynie ;D
Gierubesoen
21-08-2009, 21:51
Blanki Blankami, ale Polki > all
Oczywiście nie mam na myśli dyscyplin typu podnoszenie ciężarów gdzie dominują wieloryby...
Arka_Sath_Wielki
21-08-2009, 22:14
Masz na myśli tego niemca? Nie bardzo .... ^^
@down
1 strona/2 strony wstecz - nie jesteś szybki :(
Befsztyk
21-08-2009, 22:16
Albo biegaczke Semenya bodajrze sie nazywa :D Ustalaja jaka ma plec. To dopiero komedia :P
Xendriel
21-08-2009, 22:41
Nie przesadzaj, nie jest zła;)
http://sport.wp.pl/kat,109318,title,Anderson-uzalezniony-od-playstation,wid,11418530,wiadomosc.html?ticaid=189 b6 lol
Braz w skoku wzwyz Sylwestra Bednarka. Pobil swoj rekord zyciowy pokonujac 2,32m ;D
Bardzo mile zaskoczenie, po upadku Marcina Lewandowskiego w polfinale 800m, ktory i tak w finale pobiegnie \o/
Arka_Sath_Wielki
22-08-2009, 00:08
A no, te mistrzostwa ogólnie dla nas nawet udane :)
Arka - Wisła 0:1 po pięknym golu... samobójczym.
Na ostatnie 17 meczy w ekstraklasie, Arka wygrała tylko 1 :(:/ Arka grać!!! X(
Gierubesoen
22-08-2009, 14:03
Hehe, a Zagłębie po 4. kolejkach 13 bramek straconych, wczoraj w meczu z Ruchem u siebie pierwszy raz udało im się nie stracić czterech bramek w jednym spotkaniu :D
AnonimowyPowrot
22-08-2009, 18:30
Ronaldinho wruć do Unitet, bez ciebie nic nie wygramy! ;(:baby::baby:;(;(;(:baby:
Arka_Sath_Wielki
22-08-2009, 20:21
Nie wierzę, Anita Włodarczyk przed chwilą ustanowiła nowy rekord świata w rzucie młotem :O
Gierubesoen
22-08-2009, 20:43
Ciesząc się, doznała kontuzji i teraz wszystko w rękach rywalek ;-)
A moje Newcastle wygrało<3 Yoh za sezon spuści wam łomot;D
ManU w pięknym stylu pokonało Wigan, mimo że pierwsza połowa na to nie wskazywała. A jutro się okażę, czy warto było postawić na Tottenham. ;)
K.Jay
Good job Anita :>
Chociaz z ta kostka lekki fail ;D Juz widze demotywator :P
Genialny rzut, ona jest swietnie przygotowana, chociaz ta Niemka za nia w szostej probie niebezpiecznie sie zblizyla.
Czekam na rzuty ponad 80 metrow.
Bardzo cieszy postawa naszych sportowcow na tych mistrzostwach, oby tak dalej, okropnie przyjemnie sie to oglada :D
Zapomnialem o Małyszu...
Zajal trzecie miejsce w dzisiejszym konkursie w Zakopanem (to rowniez cieszy) :D
@down
nie dywanie tylko wycieraczce :D
Arka_Sath_Wielki
22-08-2009, 22:55
Dla mnie te skoki na dywanie to jest profanacja sportu...
ODWROC TABELE, A BAYERN BEDZIE NA CZELE ;;;;
Jezu juz nie moge na to patrzec... to co oni w tym sezonie graja to wola o pomste do nieba, srsly. Smiem twierdzic, ze nawet Lech by sobie z nimi poradzil jakby przyszlo grac tym druzynom ze soba w pucharach ; Wynalazki van Gaala typu Braafheid czy Badstuber kosztem m.in. Lucio... c'mon ; Tymoszczuk fail, w calym meczu nie moglem sie dopatrzec chocby jednego podania DO PRZODU w jego wykonaniu. Klose niewidoczny, a biorac pod uwage, ze on jesien zawsze mial 3x lepsza niz wiosne, to boje sie myslec co bedzie za pare miesiecy... Rensing - wyzej cenie sobie Muche z Legii, srsly. Bramkarz to powinien byc cel transferowy nr 1 w trakcie zimy, bo pewnie do konca sierpnia na nowego gk nie mam co liczyc. Ribery, Toni, van Bommel - ofc kontuzjowani. Ribery niby juz sie wyleczyl, pogral pol godziny w kadrze i lidze, i znow fail. Wina za to obarczam trenera, ktory zle dopasowal dla niego trening po kontuzji. I w ogole to generalnie ja juz wole Klinsmanna, przynajmniej dalo sie to ogladac ;
Gierubesoen
23-08-2009, 12:01
Lekarze walczą o uratowanie przed amputacją lewej nogi obrońcy West Ham United, Caluma Davenporta. W sobotę zawodnik został wraz ze swoją matką napadnięty przez nieznanych sprawców. Oboje w ciężkim stanie przebywają w szpitalu.
Policja podejrzewa, iż nie był to przypadkowy atak, gdyż napastnicy celowali jedynie w nogi Davenporta, aby ten już nigdy nie mógł wybiec na boisko.
Lekarze uratowali wprawdzie życie Davenporta mimo, iż stracił on mnóstwo krwi. Jednak rany na lewej nodze są tak poważne, że doktorzy rozważają jej amputację. Najbliższe 24 godziny będą decydujące w tej kwestii. Niestety, nawet jeśli lekarzom uda się uratować kończynę Davenporta prawdopodobnie nie będzie on jednak w stanie już nigdy wybiec na boisko.
Szkoda chłopa...
nemelza3
23-08-2009, 15:10
i tu wlasnie widac dzialania ultrasow...
Ufocznik
23-08-2009, 15:27
A co do tego zdarzenia mają ultrasi, internetowy napinaczu?
Gierubesoen
23-08-2009, 16:20
Nie jesteś śmieszny, a prowokacja bardzo słaba :(
Tottenham zagrał dobry mecz. Świetna postawa Modricia i Lennona.
K.Jay
nemelza3
23-08-2009, 17:12
Nie jesteś śmieszny, a prowokacja bardzo słaba :(
prosze nie zwracac uwagi na tego dzieciaka, ktory nic nie wnosi do dyskusji
@Topic
Cracovia 1:0 Amica
Gol Sasina, bardzo dobry mecz gospodarzy. Amica widać już czuje przemęczenie pucharami
Xendriel
23-08-2009, 17:36
Lescott już praktycznie w City. No walka o LM w tym sezonie będzie arcyciekawa. Tottenham też posiada drużynę, która może powalczyć o tytuł. Manchester osłabił się po odejściu Ronaldo, a Chelsea straciła Hiddinka.
AnonimowyPowrot
23-08-2009, 18:40
Tottenham zagrał dobry mecz. Świetna postawa Modricia i Lennona.
K.Jay
Modric jest IMO najlepszym piłkarzem w Spursach, a także jednym z lepszych w ogóle (w sensie w lidze angielskiej, nie licząc TOP 4). Lennon także często rozgrywa bardzo dobre mecze.
Lescott już praktycznie w City. No walka o LM w tym sezonie będzie arcyciekawa. Tottenham też posiada drużynę, która może powalczyć o tytuł. Manchester osłabił się po odejściu Ronaldo, a Chelsea straciła Hiddinka.
Zakład o 30 spam-notek, że pierwsza 4 się nie zmieni? Bonus 5 (jeśli obie przepowiednie się spełnią) jeśli Manchester City nie będzie nawet na 5 miejscu.
Podsumowując, jeśli TOP 4 się nie zmieni, a na 5 będzie Everton/AV/Tott/cokolwiek innego niż City, to dostaję 35 notek, a jeśli tylko nie zmieni się TOP 4, to 30, a ty i tak nic. Oczywiście, jeśli spełnią się oba wymagania (tutaj uwaga, u ciebie musi być inaczej, bo miałbyś za małe szansę na 35 - czyli wystarczy, żeby np. Arsenal był 6) też dostaniesz bonusową sumę.
Podsumowując:
Zakład, że nie?
Gierubesoen
23-08-2009, 19:09
pierwsza 4 się nie zmieni
Burnley 1 - 0 Everton
Burnley na miszcza:cup:
nemelza3
23-08-2009, 19:17
Burnley 1 - 0 Everton
Kolejny dzieciak, który myśli, że jest fajny jak z błędami pisze... Żałosne.
Odra 1:0 Legia
W zasadzie to nie jest niespodzianka, Odra zawsze grała z Legią u siebie dobrze.
Czołówka ekstraklasy
1. Wisła 12
2. Lechia 9
3. Polonia Bytom 9
W młodej ekstraklasie przewodzi drużyna z Bytomia, która wygrała w ostatnim meczu 2-5 z Koroną.
AnonimowyPowrot
23-08-2009, 19:18
Burnley 1 - 0 Everton
LOL! :D
Mój post na MUFC.pl:
Demrenfaris | 23 sierpnia 2009, 18:06
Burnley na miszcza!
@Up
Hunted.
Mi się wydaję że do wielkiej czwórki mogą się przedrzeć (albo przynajmniej powalczyć) Tottenham i Manchester City. Spursi mają dobry skład. Może nie taki dobry jak w/w drużyny, ale grają zespołowo, a to może okazać się kluczowe. Co do Citizens, to też mogą powalczyć. Tylko żeby te wszystkie nowe gwiazdy nie grały samolubnie. A co do Burnley, to sądzę że z nimi będzie podobnie jak z Hull w zeszłym sezonie. Do połowy sezonu najwyżej 5-8 miejsce, a na koniec będą walczyć o utrzymanie. Ale nie zapeszajmy, bo jak na razie idzie im bardzo dobrze. ;)
K.Jay
Xendriel
23-08-2009, 19:49
Może i TOP 4 się nie zmieni;), ale moim zdaniem nie będzie już takiej różnicy i emocję będą do ostatniej kolejki. W tym sezonie mamy PNA więc na pewno straci na tym Arsenal, City i chyba najbardziej Chelsea. Ten moment sezonu może okazać się kluczowy.
Dla mnie ten turniej powinien się odbywać w terminie Pucharu Konfederacji, a nawet zamiast niego. Nie byłoby wtedy problemów. PK jest niepotrzebny.
Straznik Monopolowego
23-08-2009, 20:20
Może i TOP 4 się nie zmieni;), ale moim zdaniem nie będzie już takiej różnicy i emocję będą do ostatniej kolejki. W tym sezonie mamy PNA więc na pewno straci na tym Arsenal, City i chyba najbardziej Chelsea. Ten moment sezonu może okazać się kluczowy.
Dla mnie ten turniej powinien się odbywać w terminie Pucharu Konfederacji, a nawet zamiast niego. Nie byłoby wtedy problemów. PK jest niepotrzebny.
Arsenal straci tylko Songa i Eboue ktory i tak jest rezerwowym a wiec nie mowilbym ze Arsenal straci jakos super na tym chyba ze Wenger nie kupi zadnego DP to wtedy moze byc problem z zastapieniem Songa
AnonimowyPowrot
23-08-2009, 20:45
Arsenal straci tylko Songa i Eboue ktory i tak jest rezerwowym a wiec nie mowilbym ze Arsenal straci jakos super na tym chyba ze Wenger nie kupi zadnego DP to wtedy moze byc problem z zastapieniem Songa
Denilson i Diaby, ty o nich nie pamiętasz? :D
@Down
Omagad, chodziło mi o zastąpienie Songa...
Straznik Monopolowego
23-08-2009, 20:53
Denilson to brazylijczyk a Diaby to francuz...
Gierubesoen
23-08-2009, 21:13
Inter Milan 1 - 1 Bari
Kolejna niespodzianka po wygranej Burnley _/
Uderz głową w biurko
Inter Milan 1 - 1 Bari
Scudetto nasze, Milanistów :cup:
Ufocznik
23-08-2009, 21:24
Odra 1:0 Legia
W zasadzie to nie jest niespodzianka, Odra zawsze grała z Legią u siebie dobrze.
Czołówka ekstraklasy
1. Wisła 12
2. Lechia 9
3. Polonia Bytom 9
W młodej ekstraklasie także przewodzi drużyna z Bytomia, która wygrała w ostatnim meczu 2-5 z Koroną.
Kolejny dzieciak, który gada głupoty i myśli, że jest fajny.
O ile się nie mylę to na 1szym miejscu w ekstraklasie jest Wisła, więc czemu Polonia przewodzi "także" w młodej ekstraklasie? Poza tym jak można wygrać 2:5?
A tak poza tym, to fajnie jest mieć kompleksy? (:
Straznik Monopolowego
23-08-2009, 21:39
@Down
Omagad, chodziło mi o zastąpienie Songa...
Ani Diaby ani Denilson to nie sa DP to ze w tamtym sezonie grali kolo Cesca nic nie znaczy bo w tamtym sezonie Arsenal gral bez DP
nemelza3
23-08-2009, 21:39
Nom z także się pomyliłem, a 2-5 można na wyjeździe wygrać ;]
Nie mam kompleksów, nie muszę się dowartościowywać szukając błędów u innych. Nie lubię po prostu jak ktoś specjalnie robi błędy i myśli, że jest fajny jak Gierubesoen. :/
Wracając do naszej ligi, to wydaje się, że drużyna z Bytomia będzie czarnym koniem rozgrywek. Taka Polsko-Słowacka mieszanka może pokonać jeszcze niejednego faworyta. Jedynym słabym punktem tej drużyny jest obrońca Kotrys. Po powrocie Zielińskiego zespół powinien być też w stanie strzelać więcej niż jedną bramką. Moim zdaniem tabela na koniec sezonu będzie wyglądać tak:
1. Wisła
2. Amica
3. Legia/Polonia Bytom
AnonimowyPowrot
23-08-2009, 21:44
Ani Diaby ani Denilson to nie sa DP to ze w tamtym sezonie grali kolo Cesca nic nie znaczy bo w tamtym sezonie Arsenal gral bez DP
Chyba jednak mogą i będą tam grali w tym czasie. Ktoś inny z kadry się nadaje?
Wracając do naszej ligi, to wydaje się, że drużyna z Bytomia będzie czarnym koniem rozgrywek. Taka Polsko-Słowacka mieszanka może pokonać jeszcze niejednego faworyta. Jedynym słabym punktem tej drużyny jest obrońca Kotrys. Po powrocie Zielińskiego zespół powinien być też w stanie strzelać więcej niż jedną bramką. Moim zdaniem tabela na koniec sezonu będzie wyglądać tak:
1. Wisła
2. Amica
3. Legia/Polonia Bytom
1.) Skoncz kurwa wreszcie z ta Amica, bo irytujacy sie robisz. Nie ma w ekstraklasie takiej druzyny jak Amica, i w dupie mam twoje pseudoprzywiazanie do nazwy sprzed fuzji.
2.) Odra zawsze grała z Legią u siebie dobrze.
Na stadionie w Wodzisławiu zagralismy razem 13 razy, Odra odnotowała 2 zwycięstwa, 1 remis i 10 porażek. Jak więc widać z Legią o wiele łatwiej gra się na Łazienkowskiej w Warszawie (3 zwycięstwa Odry, 4 remisy i 6 porażek).
zanim cos napiszesz, to sprawdz czy nie pierdolniesz jakiejs glupoty
3.) Jezeli serio myslisz, ze Bytom bedzie w czolowce tabeli na koniec sezonu, to albo jestes fanboyem pokroju Yoha, albo zupelnie nie znasz sie na polskiej lidze, co w sumie biorac pod uwage pkt 2 jest bardzo mozliwe. Zgodze sie ze Polonia ma udany start sezonu, ale zobacz z kim do tej pory grali. Belchatow, ktory poki co zbiera baty od kazdego, Wodzislaw, ktory jak zwykle bedzie bronic sie przed spadkiem, Korona, ktora bez wzmocnien bedzie walczyc max o srodek tabeli, i Slask jako jedyna druzyna z gornej czesci tabeli - i tu juz przegrali. Przyjda mecze z Lechem, Wisla, Legia, Polonia W., Jagiellonia - i skonczy sie swieto lasu.
Lukas93de
23-08-2009, 22:01
Amica??? a co to jest?? o.O
nemelza3 powinienes troche z domu wychodzic bo ci tibia na mozgu siada..
Takiej druzyny nie ma od dawna, nie wiedziales???? o.o
@Ironia mode off...
@EDIT
Zaowazyliscie jak ladnie gra Lechia Gdansk w tym sezonie?? :p
Ufocznik
23-08-2009, 22:10
Nie mam kompleksów
Amica
Czyżby?
Nie martw się, jesteśmy z tobą! I oby szybko wynaleźli lekarstwo na twoją chorobę.
Gierubesoen
23-08-2009, 22:11
Nie lubię po prostu jak ktoś specjalnie robi błędy i myśli, że jest fajny jak Gierubesoen. :/
A ja nie lubię pajaców, którzy na Lecha mówią Amica i myślą, że błyszczą... Ich przeszłość to jedno, a napinka na forum o tibii to co innego. Powiedziałbyś prosto w oczy kibicowi Lecha, że jego klub to Amica? Pewnie zesrałbyś się w majty po minucie jąkania, no ale nie ma to jak spinka przed monitorem, pryszczaty neokidzie...
I żeby nie było, że offtopuję, co do bytomskiej Polonii- takie biedne klubiki bardzo rzadko kończą ligę na podium, a całkiem niedawno taka sztuka udała sie GKSowi Katowice, więc na sukces PB sobie jeszcze poczekasz.
Straznik Monopolowego
23-08-2009, 22:13
Chyba jednak mogą i będą tam grali w tym czasie. Ktoś inny z kadry się nadaje?
No niezbyt od biedy to Denilsona mozna sprobowac tam upchac ale to slabo by wygladalo, a w kadrze niema innego DP dlatego mowie ze moze byc klopot IMO Wenger kupi jeszcze Matuidiego i wtedy bedzie po problemie
nemelza3
23-08-2009, 22:27
1.) Skoncz kurwa wreszcie z ta Amica, bo irytujacy sie robisz. Nie ma w ekstraklasie takiej druzyny jak Amica, i w dupie mam twoje pseudoprzywiazanie do nazwy sprzed fuzji.
2.)
zanim cos napiszesz, to sprawdz czy nie pierdolniesz jakiejs glupoty
3.) Jezeli serio myslisz, ze Bytom bedzie w czolowce tabeli na koniec sezonu, to albo jestes fanboyem pokroju Yoha, albo zupelnie nie znasz sie na polskiej lidze, co w sumie biorac pod uwage pkt 2 jest bardzo mozliwe. Zgodze sie ze Polonia ma udany start sezonu, ale zobacz z kim do tej pory grali. Belchatow, ktory poki co zbiera baty od kazdego, Wodzislaw, ktory jak zwykle bedzie bronic sie przed spadkiem, Korona, ktora bez wzmocnien bedzie walczyc max o srodek tabeli, i Slask jako jedyna druzyna z gornej czesci tabeli - i tu juz przegrali. Przyjda mecze z Lechem, Wisla, Legia, Polonia W., Jagiellonia - i skonczy sie swieto lasu.
1. Dla mnie to Amica i basta. Przecież ta drużyna nawet gra we Wronkach lul
2. Może i przegrywali, ale zawsze dobrze grali, walczyli itd Często byli stroną dominującą.
3. Jeszcze zobaczymy, laiku. Pewnie jesteś sopcastowym kibicem i myślisz, że świecisz ;d
nemelza3
23-08-2009, 22:50
1. Nie wiem kogo, może nikogo, mam prawo pisać to co myślę.
2. Wolę oglądać drużynę, która przegrywa 3-4 niż taką ciągle wygrywająca 1:0 jak Polonia Bytom.
3. Ale dzieciak... Pewnie tylko wyzywać potrafisz.
Gierubesoen
23-08-2009, 22:59
Genoa 3 - 2 AS Roma
Drużyna z Genui- na papierze wygląda nieźle, widzę w nich czarnego konia Serie A... Kto wie, może nawet eliminacje LM?
1. Nie wiem kogo, może nikogo, mam prawo pisać to co myślę.
2. Wolę oglądać drużynę, która przegrywa 3-4 niż taką ciągle wygrywająca 1:0 jak Polonia Bytom.
3. Ale dzieciak... Pewnie tylko wyzywać potrafisz.
Spytam wprost- piszesz poważnie?
Ta wiadomość jest ukryta ponieważ nemelza3 jest na Twojej liście ignorowanych.
Drogi panie dorosły- widzę że na każdym kroku wyzywasz ludzi od dzieciaków, kompleks?
nemelza3
23-08-2009, 23:04
Genoa 3 - 2 AS Roma
Drużyna z Genui- na papierze wygląda nieźle, widzę w nich czarnego konia Serie A... Kto wie, może nawet eliminacje LM?
Spytam wprost- czy twoja matka piła podczas ciąży?
Genoa bardzo dobre transfery zrobiła a wymiana bramkarza to był majstersztyk. Myślę, że stać ich na walkę o 4 miejsce w Serie A. Może znów dane mi będzie odwiedzić ich stadion.
btw. Raporcik poszedł
Dark Sven
23-08-2009, 23:09
Genoa bardzo dobre transfery zrobiła a wymiana bramkarza to był majstersztyk. Myślę, że stać ich na walkę o 4 miejsce w Serie A. Może znów dane mi będzie odwiedzić ich stadion.
btw. Raporcik poszedł
Si, i Genoa i Napoli bardzo ładnie wyglądają na początku tego sezonu ^_^. Karny dla Interu - :D:D:D
Lukas93de
23-08-2009, 23:10
Do modkow..
A czy on piszac na Lecha, Amica, nie narusza regulaminu forum??
My, kibice Lecha, oraz nasz klub, jestesmy nieustannie obrazani..
Warn plx?? :x
1. Dla mnie to Amica i basta. Przecież ta drużyna nawet gra we Wronkach lul
2. Może i przegrywali, ale zawsze dobrze grali, walczyli itd Często byli stroną dominującą.
3. Jeszcze zobaczymy, laiku. Pewnie jesteś sopcastowym kibicem i myślisz, że świecisz ;d
1. Wow, ile to juz meczow we Wronkach...? 3...? Faktycznie, Amica. Zaraz, to w poprzednich sezonach mielismy nie Polonie Bytom, tylko Odre Wodzislaw II? Teraz nie mamy Wisly Krakow jako lidera, tylko Zaglebie Sosnowiec? Nie mamy Polonii Warszawa, tylko w dalszym ciagu Groclin Grodzisk Wlkp? Brak mi sil do dyskusji z fanboyem, bo do takiego mozna gadac jak do sciany - i tak nie dotrze.
2. Yea right ;d Odra naprawde dobry mecz przeciwko Legii zagrala jeden - rok temu. Zreszta nie ma tu nawet tematu do dyskusji, bilans bezposrednich starc mowi sam za siebie.
3. TY mowisz do MNIE laiku? ;b Ech chlopcze, jak wyrosniesz z wieku, w ktorym imponuja ci panowie w kapturach i szalikach zaslaniajacych twarze, to wtedy pogadamy na powaznie ;d
A w ogole to i tak wole koszykowke, przynajmniej w europejskim wydaniu. Nacisk na taktyke jest bez porownania wiekszy niz w p. noznej, a wlasnie w tym sie lubuje - w grze taktycznej, poukladanej, a nie opartej na indywidualnosciach czy dzikim farcie jak to czasem ma miejsce w kopanej.
nemelza3
23-08-2009, 23:31
Tak jesteś laikiem. Założę się, że nawet raz nie byłeś na meczu zagranicą.
Ja już za to byłem w takich krajach jak Włochy, Hiszpania, Niemcy, Francja a nawet raz udało mi się być na meczu w Amsterdamie i Pradze.
Założę się, że nawet raz nie byłeś na meczu zagranicą.
Ja już za to byłem w takich krajach jak Włochy, Hiszpania, Niemcy, Francja a nawet raz udało mi się być na meczu w Amsterdamie i Pradze.
no i? Zeby sie znac na pilce trzeba za*******ac po Europie?
Bylem w Czechach, Dojczlandii i Chorwacji, wiecej nie potrzebuje.
Albertus
23-08-2009, 23:40
Mi szkoda takich klubow jak Amica czy Groclin bo to byly swietne kluby z malych miasteczek. No ale co sie stalo to sie nie odstanie , nie mowie ze to popieram ale teraz jest Lech i jest Polonia.
nemelza3
23-08-2009, 23:43
Mi szkoda takich klubow jak Amica czy Groclin bo to byly swietne kluby z malych miasteczek. No ale co sie stalo to sie nie odstanie , nie mowie ze to popieram ale teraz jest Lech i jest Polonia.
Dokładnie, niestety teraz wszystko obraca się wokół kasy. Polonia nawet awansu nie wywalczyła do ekstraklasy a gra w niej. Moim zdaniem fuzje klubów powinny być zakazane. Zresztą we większości przypadków z takich fuzji i tak nie wychodzi (patrz Ptakovia Szczecin, Hydrobudowa, Stasiak Opoczno)
dobra nemelza weź wy*******aj, bo cię kopnę w głowę i się na ciebie zrzygam.
; ddddddd
tak dostane punkty karne. ; ddd
żeby nie było offa.
Chelsea jedzie dalej, ehm jest zgranie, powoli zwiększa się skuteczność i chyba najwiekszy pretendent do tytułu. czas pokaże. ; dd
Arka_Sath_Wielki
24-08-2009, 00:16
A Barcelona zdobywa pierwszy puchar w tym sezonie - Superpuchar Hiszpani. Po pięknej grze i wspaniałej drugiej połowie pokonała Athletic 3-0 (Messi, Messi(p) Bojan) :)
@edit
Napisałem posta 10k !!! aheauheuaheauhea!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.