Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe
Yoh Asakura
10-05-2008, 22:43
Yoh nie ma odejść to spekulacje,ale jak pewnie wiesz Arsenal długo ma już na niego chrapkę :P
Ale, mówiąc szczerze, wolałbym, żeby został u was. Bo w N'Castle będzie sobie regularnie grał (bo wy 4-3-3 ?), a u nas raczej w podstawowym będzie v. Persie + Adebayor (ew. Villa, eh ;)), więc szkoda mi go trochę by było na ławce. A, no i my mamy Walcotta, który jest jak Martins. Jeżeli chcecie nam dać jakiegoś napastnika, to poprosimy o Owena, ew. dajcie nam Givena :P
Articuno
11-05-2008, 00:13
No racja, Groclin w pucharach, mój błąd. Jak to dobrze, że we Wrocku są wierniejsi kibice od tych pyr.
Ciekawe, kto będzie chodził na te mecze Groclinu... Nie jakimś wielkim fanem Śląska piłkarskiego, ale strasznie to przykre.
wozu4don
11-05-2008, 00:31
Wierzycie w Awans do LM Wisełki? ;>
Brożek, dobrze ze nie jedzie na Euro, moje zdanie jest takie że w Polskiej lidze strzelać może, ale 100% gdyby pojechał do innej ligi to by nie było juz tak kolorowo tutaj, wole sprawdzonych zawodników którzy ruszają sie, a nie Brożek który ma jechać za "dokładanie nogi" a nie za styl gry i waleczność
Thomisson
11-05-2008, 07:35
Dużo się mówi o rozsypce Arsenalu i Barcelony. Pewnie większość to spekulacje, ale mają odejść lub odeszli już:
Arsenal:
Flamini (Milan)
Hleb (Inter)
Adebayor (Barca?)
Cesc (Real?Barca?)
Lehmann (Stuttgart?)
Barcelona:
Valdes (kazał się wystawić na listę transferową)
Abidal (Liverpool za 15 mln euro?)
Marquez (Atletico? Juve?)
Zambrotta (Milan)
Eto'o (Tottenham?)
Ronaldinho (Milan?)
dos Santos (Chelsea? Manchester City?)
Yoh, a Ben Arfa już jest w Arsenalu, czy jeszcze nie?
Calen Futh
11-05-2008, 09:26
Wreszcie. Powrót po miesięcznym banie. W sam raz w najważniejszy dzień dla losów ligi angielskiej w tym sezonie :)
Articuno
11-05-2008, 10:42
Wierzymy! Liczy sie sam prestiz wystapienia wraz z najlepszymi klubami. Znajac szczescie, wjebiemy sie do grupy z zespolami pokroju liverpool/manu/barca/milan i dostaniemy wszystkie grupowe.
No to jest chyba logiczne... Po za tym, Wisła nie wejdzie do LM :)
Straznik Monopolowego
11-05-2008, 10:56
Ben Arfa jeszcze w Arsenalu nie jest ale jesli Hleb podpisze kontrakt z Interem to bedzie
Flamini juz w milanie na 100%
Hleb na 90% juz w interze
Lehmann odchodzi ale to zadna wielka strata
Cesc zostaje
A Chelsea w końcu sprawiła sobie świetnego prawego obrońce, bo trzeba sobie powiedzieć że ferreira/beletti to nie jest para dwóch genialnych defensorów.
Ciekawi mnie też sprawa utalentowanego Veloso, mógł by zastąpić Make który ma już swoje lata.
Yoh Asakura
11-05-2008, 11:45
Lehmann odchodzi ale to zadna wielka strata
No tak. Mamy Almunie, który ma refleks leminga, a zdolności do ustawiania się może pozazdrościć Wojtkowi Szczęsnemu. Pewnie, żadna to strata.
Dużo się mówi o rozsypce Arsenalu i Barcelony. Pewnie większość to spekulacje, ale mają odejść lub odeszli już:
Arsenal:
Flamini (Milan)
Hleb (Inter)
Adebayor (Barca?)
Cesc (Real?Barca?)
Lehmann (Stuttgart?)
Jeżeli wierzyć wypowiedziom piłkarzy, to (Flaminiego pomijam, bo on już ma kontrakt z Milanem):
Hleb - nic nie gada, ale jego agent (podobno) zakomunikował, że Alex już jest jedną nogą w Interze.
Cesc - zadeklarował, że nie ma zamiaru odejść. Mam nadzieję, że nie kłamie.
Adebayor - a ten to wierny murzyn, w ogóle nie chce odejść i co chwila dementuje plotki w prasie.
Lehmann - na pewno odejdzie, bo mu się kontrakt w czerwcu kończy.
Yoh, a Ben Arfa już jest w Arsenalu, czy jeszcze nie?
No podobno 20 mln. euro dał Wenger. I podobno Ben Arfa już się z nim dogadał. Ale oficjalnie jeszcze nic nie wiadomo.
Ciekawi mnie też sprawa utalentowanego Veloso, mógł by zastąpić Make który ma już swoje lata.
Sporting to klub filialny Manchesteru, więc wątpię, czy go puszczą do Chelsea.
Wy to panowie o transferach a przecież jeszcze mistrza Angli nie ma ! To jest teraz ważne :-)
Ostatnia kolejka ligi Angielskiej.
Birmingham C. ? - ? Blackburn R.
Chelsea ? - ? Bolton W.
Derby County ? - ? Reading
Everton ? - ? Newcastle U.
Middlesbrough ? - ? Manchester C.
Portsmouth ? - ? Fulham
Sunderland ? - ? Arsenal
Tottenham H. ? - ? Liverpool
West Ham U. ? - ? Aston Villa
Wigan Athletic ? - ? Manchester U.
Najważniejsze- CFC-bolton i Wigan-ManU
I inne ciekawe(według mnie- verton-N'Castle, Derby-Reading,Portsmouth-Fulham, L'pool z Tottenhamem i West ham z Aston villa)
GOGO CHELSEA
Wierzymy! Liczy sie sam prestiz wystapienia wraz z najlepszymi klubami. Znajac szczescie, wjebiemy sie do grupy z zespolami pokroju liverpool/manu/barca/milan i dostaniemy wszystkie grupowe.
Za te wszystkie przegrane mecze i tak klub zarobi sporo kasy :) Przecież tylko o to chodzi...
Co do transferów to mówi się, że Inter chce także Eto'o za 40kk ojro. Podobno chcieli Gerrarda, ale Liv'pool odrzucił tę propozycje. A Cesc wg mnie odejdzie jak nie w tym roku to na pewno za rok. On w Arsenalu zarabia śmieszne pieniądze. Tak samo Adebayor.
Yoh: Zaskoczyłeś mnie tym, że Wenger dał 20kk za Arfe (nie wiadomo, czy dojdzie do skutku no ale...) Dotąd myślałem, ze najdroższym piłkarzem Arsenalu był Reyes za 12 czy 13kk, który niezbyt się sprawdził. Zresztą ja go nie cierpie :P
Yoh Asakura
11-05-2008, 12:47
A Cesc wg mnie odejdzie jak nie w tym roku to na pewno za rok. On w Arsenalu zarabia śmieszne pieniądze. Tak samo Adebayor.
Dla tych dwóch są większe wartości niż pieniądze.
Yoh: Zaskoczyłeś mnie tym, że Wenger dał 20kk za Arfe (nie wiadomo, czy dojdzie do skutku no ale...) Dotąd myślałem, ze najdroższym piłkarzem Arsenalu był Reyes za 12 czy 13kk, który niezbyt się sprawdził. Zresztą ja go nie cierpie :P
Reyes wcale nie był niewypałem. Grał dobrze, ale zaczął narzekać na pogodę w Anglii. Potem został wypożyczony do Realu, a po przygodzie z Realem skończył w Atletico. A czy rzeczywiście dał 20 mln. za Ben Arfę, tego nie wiem, tak twierdzą pismaki z Wysp.
Dla tych dwóch są większe wartości niż pieniądze.
haha a co? znasz ich osobiście? rozmawiałeś z nimi? ;-) Nie łykaj wszystkiego bo się zakrztusisz. 'Kasa, kasa wielu się wyprze' $_$
Yoh Asakura
11-05-2008, 14:50
haha a co? znasz ich osobiście? rozmawiałeś z nimi? ;-) Nie łykaj wszystkiego bo się zakrztusisz. 'Kasa, kasa wielu się wyprze' $_$
Odszedłbyś tak po prostu z klubu, który wyciągnął cię z głębokich rezerw katalońskiego zespołu i uczynił z ciebie gracza światowego formatu ? Odszedłbyś z klubu, w którym spędziłeś wiele pięknych chwil, i w którym masz od groma przyjaciół ? Zostawiłbyś to wszystko dla paru groszy więcej ? Poza tym, dla Cesca jest już szykowany nowy kontrakt.
I jeszcze słówko o Adebayorze - co do niego to mam 100% pewności, że nie odejdzie. Nie po to co chwila dementuje plotki w prasie, żeby odejść, bo "w klubie xxx dali mi 5 tyś. więcej".
Jakby mi nie dali lepszego kontraktu to odszedłbym. Chwała im za to, że sprowadzili go i zrobili z niego gwiazdę. Na tym koniec. Jakby tak każdy miał zostawać w klubie który zrobił z niego gwiazdę to taka np. Czelzi by nie istniała, a że mają kasę to istnieją. Taki Podolski miał zostać w Koln do końca kariery? Mówił, że zostanie sezon dłużej pograć, ale to wszystko. Zaoferowali mu większy kontrakt no i w Bayernie ma większe możliwości więc odszedł. 5 tys. więcej to jest nic. Ile Cesc zarabia w Arsenalu? Myślę, że max 30tys. Funtów tyg. W Realu, Barcie czy innym klubie myślę, że dostałby 100tys. funtów++ tyg. Poza tym nie zapominaj, że on ma przyjaciół także w Hiszpanii ;-) Ja tam nie wierze w ani jedno słowo piłkarzy.. każdy mówi, że zostanie, nie odejdzie etc. a później i tak odchodzi z różnych względów.
Yoh Asakura
11-05-2008, 16:59
Cesc zarabia 50 tyś funtów tygodniowo. Mało ?
Podobna sytuacja z Rogerem.. podobno Polska i Legia dala mu wszystko, a teraz za 5 mln ma uciekac do Rosji :-).
Ja tam nie wierze w ani jedno słowo piłkarzy.. każdy mówi, że zostanie, nie odejdzie etc. a później i tak odchodzi z różnych względów.
Raul, Del Piero, Maldini, Xavi , Puyol , Casillas, Terry . Jest wielu piłkarzy , którzy odeszli by ze swojego klubu tylko wtedy gdy zostaliby wyrzuceni ze swojego macierzystego. Najczęściej to wychowankowie. Co do Fabregasa i Adebayora to nie mam pojęcia czy odejdą- może kiedyś jak się w*****ą na to , że Arsenal nic nie wygrywa- a to też nie jest pewne. Bo może wreszcie ktoś w Arsenalu ruszy głową i nie będą kupowali przedszkolaków, a Afryki nie będą traktowali jak supermarketu.
Taką mam nadzieję, bo kiedyś ten klub był świetny i miał świetnych graczy.
Calen Futh
11-05-2008, 17:51
<3333333333333!!
Manchester United mistrzem Anglii!
:*
Yoh Asakura
11-05-2008, 17:58
Boro - Man. City 8:1
To chłopaki zaszaleli :D
Mlecziii
11-05-2008, 18:02
bitwa o Anglię skączona teraz tylko czekać na stracie w lm ;]
Raul, Del Piero, Maldini, Xavi , Puyol , Casillas, Terry .
Po 1. to wychowankowie (Del piero chyba zaczynał w jakimś mniejszym klubie tylko. po 2. Każdy z wymienionych piłkarzy jest na tej liście:
http://www.futebolfinance.com/salarios-dos-jogadores-de-futebol-0708-abril/
Bo może wreszcie ktoś w Arsenalu ruszy głową i nie będą kupowali przedszkolaków, a Afryki nie będą traktowali jak supermarketu.
Z tego co wiem to Wenger ma zamiar zakupić kilku 16latków latem.
A co do tej Afryki to jest taki klub w Belgii jak Beveren i z tego co pamiętam to oni traktują Afryke jak hipermarket. Mają tam skautów robią turnieje i biorą najlepszych do klubu za grosze a później sprzedają drożej.
Notka z Wiki:
W składzie Beveren liderują gracze pochodzący z WKS - jest to rzecz, za którą w Belgii nieustannie krytykuje się KSK. Menedżer zespołu, Jean-Marc Guillou, założył akademię młodzieżową w ASEC Abidżan, dlatego większość spośród utalentowanych Afrykanów z tejże akademii trafia do Beveren.
Cesc zarabia 50 tyś funtów tygodniowo. Mało ?
151 Cesc Fabregas Arsenal FC 41.895 Pounds week.
IMO Cesc z taką grą jaką prezentuje zasługuje na więcej skoro mnóstwo innych piłkarzyków zarabia więcej tylko dlatego, że grają w Realach, Barcelonach czy innych Chelseach.
Co do Rogera to prosta sprawa... najpierw było mu tu dobrze, nieźle zarabiał, ale teraz gdy pojawiła się szansa na gre za większą kasę to przejdzie. Wszystko kręci się wokół $$$...
EDIT: Doczytałem teraz na wiki o jakichś kontrowersjach z udziałem Arsenalu.. chcecie to poczytajcie:
http://pl.wikipedia.org/wiki/KSK_Beveren
Yoh Asakura
11-05-2008, 20:01
151 Cesc Fabregas Arsenal FC 41.895 Pounds week.
IMO Cesc z taką grą jaką prezentuje zasługuje na więcej skoro mnóstwo innych piłkarzyków zarabia więcej tylko dlatego, że grają w Realach, Barcelonach czy innych Chelseach.
Zasługuje i dostanie, chyba po raz 3 piszę, że jest już dla niego szykowany nowy kontrakt.
Z tego co wiem to Wenger ma zamiar zakupić kilku 16latków latem.
Już kupił, bodajże Kakuta ciągle gada o tym, że przechodzi do Arsenalu. I 16-latkowie to nie wszystko, są już planowane większe transfery (Ben Arfa chociażby). Wenger obiecał, że kupi co najmniej 2 klasowych zawodników.
Thomisson
11-05-2008, 21:19
Manchester <3
No i pierwszy krok za nami. Mistrzostwo Premiership zaliczone. Teraz czeka tylko zawodników Fergusona ostatnia batalia w LM. Gratulacje także dla kibiców Chelsea, bo w tym sezonie mieli prawdziwą huśtawkę nastrojów ;D
Articuno
11-05-2008, 22:06
Minęło 37 kolejek Serie A, a w TVP nikt o niej ani słowa nie powiedział, prawie jak niekomercyjna stacja...
Gratulacje dla Manchesteru, tylko wkurzają mnie sezonowcy...
Są pogłoski, iż Miasto Wrocław kapnie się, że inwestowania z Drzymała czyt. robienia ze Śląska Groclinu, będzie nieopłacalne :)
Calen Futh
11-05-2008, 22:32
@up: Masz racje. Teraz zacznie się pewnie boom na Manchester. Tak samo jak było na Barce kilka lat temu. No, ale tak zawsze jest.
Colo_2006
11-05-2008, 22:42
Teraz najciekawsza będzie ostatnia kolejka Serie A :>
Ciekawe cy Inter utrzyma 1 pkt. przewagę czy straci mistrzostwo na rzecz Romy :>
Yeah! ManU musiało wygrać tę ligę, zasłużyli sobie :) Teraz tylko niech zniszczą niebieskich w Moskwie i będę w pełni szczęścia jako kibic.
Calen Futh
12-05-2008, 06:08
A co do włoskiej to bardziej ciekawi mnie rywalizacja Fiorentiny i Milanu. Będę wniebowzięty jak Milanu nie będzie w LM ^^"
Zrządzenie ślepego losu, przypadek, czy układ? Czy Manchester United musiał dzisiaj zdobyć tytuł aby nie zburzyć dziwnej zależności? To chyba jedna z najdziwniejszych zagadek XXI wieku w futbolu.
Krótko o co chodzi. Od sezonu 2000/2001 między ligą hiszpańską a angielską tworzą się mistrzowskie pary... Jeśli mistrzostwo La Liga zdobywała Valencia to zawsze po tytuł najlepszej ekipy w Anglii sięgał Arsenal. Taka sama sytuacja była w "parach" Barcelona - Chelsea i Real - Manchester United. Zresztą zobaczcie sami:
Zwycięzcy ligi angielskiej/hiszpańskiej w ciągu ostatnich 8. lat:
2001 - Manchester United/Real
2002 - Arsenal/Valencia
2003 - Manchester United/Real
2004 - Arsenal/Valencia
2005 - Chelsea/Barcelona
2006 - Chelsea/Barcelona
2007 - Manchester United/Real
2008 - Manchester United/Real
hihihi dobre :D mimo wszystko gratuluję Manchesterowi, lecz dobrze że prawdziwy mistrz zostanie wyłoniony na Łużnikach
Thomisson
12-05-2008, 08:26
Zrządzenie ślepego losu, przypadek, czy układ? Czy Manchester United musiał dzisiaj zdobyć tytuł aby nie zburzyć dziwnej zależności? To chyba jedna z najdziwniejszych zagadek XXI wieku w futbolu.
Krótko o co chodzi. Od sezonu 2000/2001 między ligą hiszpańską a angielską tworzą się mistrzowskie pary... Jeśli mistrzostwo La Liga zdobywała Valencia to zawsze po tytuł najlepszej ekipy w Anglii sięgał Arsenal. Taka sama sytuacja była w "parach" Barcelona - Chelsea i Real - Manchester United. Zresztą zobaczcie sami:
2002 - Arsenal/Valencia
2004 - Arsenal/Valencia
2005 - Chelsea/Barcelona
2006 - Chelsea/Barcelona
hihihi dobre :D mimo wszystko gratuluję Manchesterowi, lecz dobrze że prawdziwy mistrz zostanie wyłoniony na Łużnikach
To przy takiej postawie Valencii, Arsenal w tym stuleciu raczej mistrzostwa nie zdobędzie =)
2002 - Arsenal/Valencia
2004 - Arsenal/Valencia
2005 - Chelsea/Barcelona
2006 - Chelsea/Barcelona
Jeśli to spisek to muszę ciebie zmartwić. Bo w Barcelonie szykują się raczej niewesołe czasy. No chyba że Guardiola okaże się dżokerem.
No chyba że Guardiola okaże się dżokerem.
Co (moim sceptycznym zdaniem) wątpliwe.
Xendriel
13-05-2008, 10:10
Jeśli to spisek to muszę ciebie zmartwić. Bo w Barcelonie szykują się raczej niewesołe czasy. No chyba że Guardiola okaże się dżokerem.
Nie wiem czy szykują się niewesołe czasy. Patrząc na to z innej strony klub opuszczą piłkarze którzy nie są w formie lub których wiek nie wróży odbudowanie tej formy i grę na najwyższym poziomie. Na transfery będzie przeznaczone ~120mln. Zacznie się nowy etap w historii Barcy, tak jak to miało miejsce niedawno w przypadku Realu. Mam tylko nadzieję że władze Barcelony nie będą sprowadzały gwiazdeczek, tylko dobrych, przydatnych piłkarzy.
Co do Guardioli to powiem szczerze, że wolałbym Mourinho. Pep jest wielką niewiadomą, ale kto wie może ma talent trenerski i zna sposób na odbudowę drużyny. W przeciwnym razie raczej nie zgodził by sie na objęcie tego stanowiska. Poczekamy, zobaczymy.
Thomisson
13-05-2008, 15:09
- Arsene Wenger nie przetrwałby w Bundeslidze. Tutaj jest Bogiem. Nikt nie wyobraża sobie Arsenalu bez niego. Tymczasem ten zespół od trzech lat niczego nie wygrał. W Bundeslidze rozliczono by go z braku sukcesów. Nie przetrwałby tam po prostu - powiedział Lehmann.
Xendriel
13-05-2008, 15:16
http://www.sport.pl/sport/1,65025,5206352.html
Ryjek trenerem Chelsea?;) Czego to ludzie nie wymyślą...
Yoh Asakura
13-05-2008, 16:36
- Arsene Wenger nie przetrwałby w Bundeslidze. Tutaj jest Bogiem. Nikt nie wyobraża sobie Arsenalu bez niego. Tymczasem ten zespół od trzech lat niczego nie wygrał. W Bundeslidze rozliczono by go z braku sukcesów. Nie przetrwałby tam po prostu - powiedział Lehmann.
Może i nie wygrał. Fakt, to boli. Ale ja nie wyobrażam sobie, żeby ktoś inny prowadził Arsenal. Wenger wie, co robi, wyciągnął wnioski z tego sezonu, ma 70 mln. funtów na transfery i ma zamiar wykorzystać te pieniądze. Do tego dochodzi nowa generacja piłkarzy z rezerw (Gibbs, Randall, Barazite, Merida + Vela, który wraca z wypożyczenia). Ten zespół będzie skazany na sukces.
Może i nie wygrał. Fakt, to boli. Ale ja nie wyobrażam sobie, żeby ktoś inny prowadził Arsenal. Wenger wie, co robi, wyciągnął wnioski z tego sezonu, ma 70 mln. funtów na transfery i ma zamiar wykorzystać te pieniądze. Do tego dochodzi nowa generacja piłkarzy z rezerw (Gibbs, Randall, Barazite, Merida + Vela, który wraca z wypożyczenia). Ten zespół będzie skazany na sukces.
Nie chcę być nie miły ani prowokujący, ale przed tym sezonem gadałeś podobnie.
Yoh Asakura
13-05-2008, 17:15
Nie chcę być nie miły ani prowokujący, ale przed tym sezonem gadałeś podobnie.
Niby tak, ale wtedy Wenger nie wykonał zbyt wielu ruchów na rynku transferowym, a ławka rezerwowych nie wyglądała tak okazale, jak zapewne będzie wyglądać w przyszłym sezonie. Teraz mam podstawy, by twierdzić, że zespół, który stworzy Wenger na potrzeby kolejnych sezonów, będzie w stanie ugrać bardzo wiele i solidnie namieszać w europejskich pucharach. Nie twierdzę, że zgarniemy wszystko - ale mamy sporą szansę na parę trofeów.
Gratulacje ManU ! :-) Troche żal Chelsea,ale i tak osiągneli sukces...kto na początku/ po odejściu Mou stawiał na wicemistrzostwo,ba,na 2 miejsce w lidze? Pewnie niewielu,ja nie ! A tu 2 miejsce-dla mnie to sukces. Do tego finał ligi mistrzów. Jeżeli CFC przegrają z Manu-i tak będe zadowolony z sezonu. Ale czuje że Chelsea to wygra !
Co do transerów i Barcelony. Kolega, fan Juve mówi ,że podobno Treze ma iść do Barcy na wymiane za Eto'o. Ktoś coś słyszał o tym? Myśle ,że to prawdopodobne,chociaż Treze to ikona Juve. Ale Treze znowu z Henrym w ataku. Wkońcu zwolnią się conajmniej 2 miejsca w ataku. Eto'o do Juve by powędrował,a Ronaldingo Inter/Milan. Ale to tylko spekulacje. Ale ciekawe :-)
Ja czekam na dalsze transfery CFC. Narazie Bosingwa za 20mln funtów/euro... euro czy funty-troche za drogo... 10/13 ok,ale nie 20.. Chociaż i tak zadowolenie. Bosingwa to bardzo dobry defensor. Like Dani Alves.
Yoh Asakura
13-05-2008, 18:00
kto na początku/ po odejściu Mou stawiał na wicemistrzostwo,ba,na 2 miejsce w lidze?
lol :D
@Topic:
Hleb na 90% odejdzie z Arsenalu. Jego agent znowu zaczyna swoją paplaninę, że jego klient chce odejść. Pewnie do Interu. Dajcie nam Zlatana, my trochę dopłacimy i jest ok ;)
Xendriel
13-05-2008, 18:03
Lista życzeń Barcy jest długa i być może znajduje się na niej Trezeguet, ale to wątpliwy transfer. Już prędzej Adebayor, Villa, Diego Milito, Huntelaar czy Benzema. Ja osobiście nie widze Treze w Barcelonie.
lol :D
Hleb na 90% odejdzie z Arsenalu. Jego agent znowu zaczyna swoją paplaninę, że jego klient chce odejść. Pewnie do Interu. Dajcie nam Zlatana, my trochę dopłacimy i jest ok ;)
pomimo tego ze Zlatan ma uraz,ktory bedzie go przesladowal do konca kariery(cos z kolanem) to i tak sie nigdzie nie wybiera z tego co wiem ;p
Yoh Asakura
13-05-2008, 19:40
pomimo tego ze Zlatan ma uraz,ktory bedzie go przesladowal do konca kariery(cos z kolanem) to i tak sie nigdzie nie wybiera z tego co wiem ;p
A ja słyszałem, że Zlatan chciałby spróbować swoich sił w Premiership. Szansa dla Wengera - ma pieniądze, Inter chce Hleba, można spróbować. A co do jego urazu, to ja znalazłem takie COŚ (http://www.igol.pl/article,4045.html). Więc o to bym się nie martwił.
Widzieliście poziom dzisiejszego pucharu Polski? Jak ocenicie zachowanie kibiców? Toż to tragedia jest, gdzie tu na Euro. Zanim stadiony zostaną zbudowane, to pseudokibice je zniszczą ;s
Xendriel
13-05-2008, 21:18
Na mecze wpuszcza się wszystkich, gdyż wśród jakże niskiej frekwencji na polskich stadionach każdy kupujący bilet to zysk;)
A na poważnie to powinno się złapać całą bandę, wylegitymować i dożywotni zakaz wstępu na stadiony. Popatrzmy jak to jest w innych ligach, gdzie na mecze chodzą całe rodziny. Oczywiście poziom meczów jest tam nieporównywalnie wyższy.
@Down http://pl.youtube.com/watch?v=DamlWwcB76Y
Articuno
13-05-2008, 21:27
Najgorszy to był komentarz... Kalinowski to się niestety do gazet tylko nadaje, a ten drugi to szkoda słów.
Ma ktoś akcje z "interwencją sezonu" Kuszczaka?
A ja słyszałem, że Zlatan chciałby spróbować swoich sił w Premiership. Szansa dla Wengera - ma pieniądze, Inter chce Hleba, można spróbować. A co do jego urazu, to ja znalazłem takie COŚ (http://www.igol.pl/article,4045.html). Więc o to bym się nie martwił.
No o tym ze chce sprobowac sil w innych ligach to czytalem tez pare razy,ale w tym co ja czytalem to tak sie wyrazal ,ze tak to interpretowalem iz sil w innym klubie sproboje za 2 sezony minimum,takze sytuacja Interu nie pozwala mu na puszczenie Zlatana,bo nie maja rownie wartosciowego napastnika w kadrze,teraz wraca Adriano z wypozyczenia ale to wielka niewiadoma co bedzie prezentowal na boisku,ale z drugiej strony sa tez Cruz,Balotelli i Crespo,ktorzy takze w pilke grac potrafia.Szykuje sie spora rywalizacja o miejsce w ataku.
Articuno
14-05-2008, 15:21
Pavel Nedved przedłużył do 2009 roku, kontrakt z Juventusem.
Widzieliście poziom dzisiejszego pucharu Polski? Jak ocenicie zachowanie kibiców? Toż to tragedia jest, gdzie tu na Euro. Zanim stadiony zostaną zbudowane, to pseudokibice je zniszczą ;s
Swietnie byla tez pokazana prowokacja policji, odsuneli sie mimo to dostali gazem ;]
a co cukierka mieli dostać:D
Yoh Asakura
14-05-2008, 20:32
Kwestia odejścia Adebayora jest już chyba jasna. Inne kluby mogą o nim zapomnieć. (http://www.arsenal.com/article.asp?thisNav=News&article=491483&lid=NewsHeadline&Title=Adebayor+-+I+love+Arsenal+and+I+will+be+here+next+season)
Zenit,Zenit,Zenit!
Zenit 2-0 Rangers
Denisov 62'
Kirżanow 90+'
Jakże ja się cieszę, że Zenit wygrał :P Ruski ładnie sobie poradzili. Szkoda tylko, że w finale nie grali z Fiorentiną...
FC Barcelona osiągnęła porozumienie z Gerardem Pique, na mocy którego piłkarz podpisze z katalońskim klubem 4-letni kontrakt - informuje "Mundo Deportivo"
Jest opcja z Kaką... R10 i Zambrotta do Milanu +20kk ojro a Kaka do Barcy.. ale szczerze wątpie, żeby to wypaliło :D Gazety piszą, żeby tylko szum zrobić :P
A dziś o 3 ładny meczyk w NBA ;) NOH@SAS. Oby NOH się przełamało i wygrało w San antonio. Na razie jest 3-2 dla noh.
Dziś niestety Lebron okazał się gorszy od Bostonu.. Kevin Garnett zmiażdżył wszystkich.
R10 i Zambrotta do Milanu +20kk ojro
Po pierwsze - troszku kosmiczna sumka.
Po drugie - nie widzę w żaden sposób Cristiano Ronaldo czy Kaki w Barcelonie (szybciej Real, ale także nie są dla nich najlepszą drużyną).
Po trzecie - Milan chyba się i tak nie skusi : P
@Edit
Pique do Manchesteru? raczej nie... <- ROTFL co ja napisałem xD
Xendriel
15-05-2008, 18:21
Ja słyszałem że w razie potrzeby mogą jeszcze Deco dorzucić. Fajnie by było mieć Kake w zespole, ale w bajki nie wierze ;)
btw. Dzisiaj tak z nudów oglądałem różne filmiki i znalazłem takie Coś (http://pl.youtube.com/watch?v=ntuT9ErbxAE). Co sądzicie o tym chłopaku? Na mnie zrobił on spore wrażenie.
UP: coś pięknego.. jak się czegoś pragnie to wszystko można zdobyć! Ja teraz mam noge w gipsie (uszkodzone wiązadła) i tez śmigam o kulach :P ale jak bawiłem się z piłką to mało co nie złamalem se drugiej nogi :D
Tak poza tym to czarnuchy rządzą :)
Articuno
15-05-2008, 21:10
Dziś niestety Lebron okazał się gorszy od Bostonu.. Kevin Garnett zmiażdżył wszystkich.
Po tym lekko się wpieniłem :]
Po tym lekko się wpieniłem :]
Nie lubisz LeBrona?:D Większość go chyba nie lubi, hehe :P Ja znowu za Bostonem nie przepadam...:P Miami Heat z 15 zwycięstwami w zasadniczym nie miało szans na PO więc w PO kibicuje NOH.
Articuno
15-05-2008, 22:54
Wpieniłem się, dlatego że Cleveland dostało ;]. Lebron mógłby wreszcie coś wygrać...
groclin rozgromil legie 4:1
na to liczylem ;d
Majewski zagrał ładnie. Jak dla mnie to w pełni zasłużył sobie na powołanie do kadry. Mam nadzieje, że pojedzie na euro.
W niedziele i poniedziałek rozstrzygnie się kto zagra w finałach konferencji w NBA :) Mam nadzieję, że Cleveland i New Orlean wygrają swoje mecze i awansują dalej ;-)
Xendriel
18-05-2008, 10:18
Majewski zagrał ładnie. Jak dla mnie to w pełni zasłużył sobie na powołanie do kadry. Mam nadzieje, że pojedzie na euro.
Mi też podobała się gra Groclinu, szkoda że Sikora nie dostał powołania na Euro. W kadrze brakuje takiego szybkiego napastnika, a jak było widać wczoraj Adrian świetnie rozumie się z Majewskim.
Jak patrze na obecną grę Matusiaka to nie wiem jakim cudotwórcą musi być Leo jeśli wierzy że doprowadzi go do optymalnej formy...
edit. Chciałbym aby dzisiaj Roma sięgnęła po tytuł.
New Orelans nuby, zniszczyć ćwoków z SA!
Yoh Asakura
18-05-2008, 11:18
New Orelans nuby, zniszczyć ćwoków z SA!
Kto by się takimi durnotami przejmował, kiedy wczoraj został rozegrany finał FA Cup ? Portsmouth - Cardiff City, mecz całkiem, całkiem, szkoda, że tak mało bramek. No i były też kontrowersje - gol na 1:1, w sumie mógł zostać uznany, ale sędzia wolał odgwizdać rękę. Szkoda też sytuacji Kanu - z ostrego kąta w słupek, ale później się zrekompensował i strzelił zwycięskiego gola. No i jeszcze a propos tego Kanu - ustrzelił hattricka, 2 Puchary Anglii z Arsenalem i 1 z Portsmouth.
Articuno
18-05-2008, 12:58
Chciałbym aby dzisiaj Roma sięgnęła po tytuł.
Również tego bym chciał i jestem przekonany, że tak będzie :).
Dla polskich koszofanów... tajemnica "wpaniałej" obrony Turowa: www.youtube.com/watch?v=G5e7XnO7uzI
www.youtube.com/watch?v=HvEvvuid7ck
Jak patrze na obecną grę Matusiaka to nie wiem jakim cudotwórcą musi być Leo jeśli wierzy że doprowadzi go do optymalnej formy...
Fragment wywiadu z Leo:
Patrząc na grę Matusiaka, zastanawialiśmy się, kto popełnia błąd: trener Beenhakker, powołując jego, a nie Pawla Brożka na Euro, czy trener Skorża, który go nie wystawia w lidze.
- Postawiłem na piłkarzy, którzy udowodnili mi w eliminacjach, że potrafią wznieść się z poziomu ligowego na reprezentacyjny. To, że zawodnik dobrze gra w klubie, nie daje gwarancji, że tak samo zagra w kadrze. W dodatku mamy trzy mecze w dziesięć dni. Weźmy Macieja Iwańskiego. Dawałem mu szanse, bo grał w klubie na niezłym poziomie. Ale w kadrze grał na takim samym. Z kolei Łobodziński pokazał mi, choćby w meczu z Kazachstanem, że potrafi się wznieść, kiedy przychodzi konieczność. Matusiak jest dla mnie zagadką. Przyjrzę mu się podczas zgrupowania w Niemczech.
No i ma racje.. Chociaż takiego Sikory chyba nawet nie sprawdził :P
Zlatan <3 uratowal mistrzostwo dla Interu ;] dwie piekne brameczki
Yoh Asakura
18-05-2008, 17:00
Zlatan <3 uratowal mistrzostwo dla Interu ;] dwie piekne brameczki
Ten gość jest rewelacyjny, dla mnie to aktualnie najlepszy napastnik.
Kozaczy... On jeszcze wrócił chyba tyle co po kontuzji, nie?
Fajnie, że Milanu nie będzie w LM :D
Dziś o 22:30 Cleveland@Boston
EDIT: mecz jednak o 21:30 :D Więc oglądamy... ;-)
Arka_Sath_Wielki
18-05-2008, 18:51
hmm niech Ronaldinho idzie do milanu moze przynajmniej uefa zdobeda :d
Kozaczy... On jeszcze wrócił chyba tyle co po kontuzji, nie?
Fajnie, że Milanu nie będzie w LM :D
Dziś o 22:30 Cleveland@Boston
To jego pierwszy wystep od 2 miesiecy.Co do tego ze najlepszy napastnik hmm w tym sezonie nie widzialem by ktos lepiej sie prezentowal na ataku.Teraz tylko zeby rownie udany powrot mial Adriano i moze dojdziemy do polfinalu LM.
Articuno
18-05-2008, 21:10
moze dojdziemy do polfinalu LM.
BAUAHAUAHAHAHAHAHA.
Capality
18-05-2008, 22:00
A Znicz Pruszków przegrał z Lechią Gdańsk 1-0 po chyba słusznym karnym, także witamy Lechie na 1ligowych boiskach :D
Calen Futh
18-05-2008, 22:08
Świetnie Fiorentina <3 Moje marzenie się ziściło xd A co do Interu w 1/2 LM to niezły żarcik ^^"
http://youtube.com/watch?v=8KEFDvI66_Q
piękny gol Sneijdera. Jest na co popatrzeć.
Cieszy brak milanu w lm i wygranie króla strzelców we włoszech przez Alexa Del Piero.
no ładny rogal. ciekawe czy na euro będzie tak kozaczył :D
Cleveland przegrało po fajnym meczu :) LeBron 44 pts. Paul Pierce nie był wiele gorszy... 41 pts. no i poprowadził Boston do wygranej. 97-92.. nie wiele brakowało, ale w sumie się ciesze bo w finale konferencji szykuję się ładne meczyki..(detroit-boston) szkoda, że każdy o 2:30 :(
Świetnie Fiorentina <3 Moje marzenie się ziściło xd A co do Interu w 1/2 LM to niezły żarcik ^^"
Nie wiekszy zarcik niz realia calego top3 dla juve ! Przebrnijcie przez eliminacje.
no ładny rogal. ciekawe czy na euro będzie tak kozaczył :D
Cleveland przegrało po fajnym meczu :) LeBron 44 pts. Paul Pierce nie był wiele gorszy... 41 pts. no i poprowadził Boston do wygranej. 97-92.. nie wiele brakowało, ale w sumie się ciesze bo w finale konferencji szykuję się ładne meczyki..(detroit-boston) szkoda, że każdy o 2:30 :(
Mecz fajny, tylko Zurbiak zasysał. A dziś NOH-SA, hehe.
Calen Futh
19-05-2008, 20:45
Nie wiekszy zarcik niz realia calego top3 dla juve ! Przebrnijcie przez eliminacje.
eee...A co ja mam do Juve xd?
Dark Sven
19-05-2008, 22:34
hmm niech Ronaldinho idzie do milanu...
Nienawiść nienawiścią, ale tak się nie mówi... Nawet w żartach.
eee...A co ja mam do Juve xd?
damn zacytowalem ciebie i nie wiem czemu patrzalem na avatar articuno xd anyway nie widze powodu dlaczego dojscie Interu do polfinalu mialoby byc zartem,co innego by bylo gdybym powiedzial ze napewno wygraja i CL i Serie A i C::::::: (_(_( wie co jeszcze
Rownie dobrze moge sie smiac kiedy Arti~ powie, ze Juve wejdzie do LM ;)
Thomisson
20-05-2008, 07:27
co innego by bylo gdybym powiedzial ze napewno wygraja i CL i Serie A i C::::::: (_(_( wie co jeszcze
Tak jak Arsenal
Yoh Asakura
20-05-2008, 13:16
Tak jak Arsenal
Ty to powiedziałeś.
@Topic:
Wg. francuskiej prasy Samir Nasri uzgodnił warunki z Arsenalem. Jeśli to się sprawdzi, to może być ciekawie, bo Francuzi mają nadzieję, że Samir będzie ich drugim Zidane'm. Jeszcze tylko Freya na bramkę, jeszcze jednego pomocnika, Richardsa na obronę, Ibrahimovicia/Villę na atak i jest świetny skład. :>
Articuno
20-05-2008, 14:18
damn zacytowalem ciebie i nie wiem czemu patrzalem na avatar articuno xd anyway nie widze powodu dlaczego dojscie Interu do polfinalu mialoby byc zartem,co innego by bylo gdybym powiedzial ze napewno wygraja i CL i Serie A i C::::::: (_(_( wie co jeszcze
A czym niby? Inter to taki klub, który od zawsze w CL nie istniał. Nerazurri ostatni raz w finale CL byli 36 lat temu... Chociaż połfinał to co innego, ale w tym roku znów miało być świetnie, a wyszło jak zawsze, z czego jestem niezmiernie zadowolony :D
Zamor1: Juve odpadnie z Wisłą, to pewne :(
Xendriel
20-05-2008, 14:53
Racja Juve w konfrontacji z Wisłą nie miałby wielkich szans;)
btw. 27 z 31 meczów EURO będzie można oglądać na otwartym Polsacie!
Chciałbym aby Wisła trafiła na Barcelonę, zapewne wykorzystałbym wtedy okazję i obejrzał mecz na żywo ;)
@DOWN Trąbią o tym wszystkie portale, na początku też za bardzo nie wierzyłem, ale jak czytałem ktoś ze sport.pl dzwonił i rozmawiał z jednym z dyrektorów Polsatu i informacje się potwierdziły.
http://www.sport.pl/sport/1,89344,5228784.html
Articuno
20-05-2008, 15:03
Xendriel, to pewne?(jakby co to mam wszystkie polsaty)
Ta, to prawda :D Jakiś typ z polsatu wysłał za wcześnie rozpiskę do gazety telewizyjnej i wszystko wyszło na jaw :P
Co do tego na kogo trafi Wisła to też mam nadzieję, że na Barce :D No i też bym skorzystał z okazji... o ile bym zdobył wejściówke =]
NOH przegrali z SAS =[[[[ Chris Paul niby miał 14 asyst, ale punktów dość mało zdobył... tylko 18.. skuteczność 8-18, West 20pts.. też mało. W wcześniejszych meczach zdobywali więcej. Wiadomo było, że SAS się zmobilizują na maxa na ten mecz, wkoncu są druzyną mistrzów. Mam nadzieje, że w finale konferencji dostaną w dupę z Lakersami :D
Dziś o 2:30 chyba losowanie draftu. Miami ma 25% szans :D najwięcej..
Ja chcę Forda i Beasleya w Miami ;-)
Calen Futh
21-05-2008, 06:46
Dziś wielki dzień :)
Napastnik Arsenalu Londyn, Emmanuel Adebayor przewiduje, że finał Ligi Mistrzów będzie doskonałą okazją do zemsty za porażkę na finiszu sezonu Premier League dla Chelsea.
- Po przeanalizowaniu sytuacji i rozmowach z moimi bliskimi przyjaciółmi z Chelsea stwierdzam, że oni w głowach mają tylko jedną myśl - zemsta. Kiedy takie myśli targają drużyną ciężko ją zatrzymać - zaznacza Adebayor.
Moim zdaniem to że ligę wygrał Manchester, nie znaczy że są lepsi od Chelsea...
Sezon był zbyt wyrównany...
Old Trafford ~ MU 2-1 Chelsea
Stamford Bridge ~ Chelsea 2-1 MU
Łużniki ~ Tu zostanie wyłoniony prawdziwy mistrz.
jak prawdziwy czyli jak czelsa wygra to mu i tak nie będzie najlepsze w angli czy jak;>
Capality
21-05-2008, 14:09
słyszał ktoś o tym, że Lampard ma przejść do Interu?!
Articuno
21-05-2008, 14:20
słyszał ktoś ot tym, że Lampard ma przejść do Interu?!
Nom, mówi się o wielu klubach.
Yoh Asakura
21-05-2008, 15:12
http://samir-nasri.net/images/articles/07_08/arsenal.jpg -
potencjalny drugi Zidane w Arsenalu ? Ponoć już dziś na testach medycznych w Londynie :D
Xendriel
21-05-2008, 16:00
http://samir-nasri.net/images/articles/07_08/arsenal.jpg -
potencjalny drugi Zidane w Arsenalu ? Ponoć już dziś na testach medycznych w Londynie :D
A miał grać w Barcelonie:(
Co do dzisiejszego finału to nie spodziewam się jakiegoś wielkiego widowiska. Będą to bardziej piłkarskie szachy. Myślę że mecz rozkręci się dopiero, gdy któraś z drużyn strzeli bramkę lub opadnie z sił.
@Down: Fakt. Tak jak Messi nie będzie drugim Maradoną.
http://samir-nasri.net/images/articles/07_08/arsenal.jpg http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://samir-nasri.net/images/articles/07_08/arsenal.jpg) -
Nigdy nie bedzie drugiego Zidane, on byl jeden i nikt juz nie zagra tak jak on.
(Bramkarze) Van der Sar, Kuszczak, Heaton (Obrońcy) Ferdinand, Vidic, Evra, Brown, Neville, O'Shea, Silvestre, Pique (Pomocnicy) Scholes, Carrick, Giggs, Hargreaves, Anderson, Fletcher, Park, Nani (Napastnicy) Ronaldo, Rooney, Tevez, Saha, Welbeck.
Moim zdaniem pierwszy skład będzie wyglądał tak:
Van der Sar
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Hargreaves, Scholes, Giggs
Tevez, Rooney
Zawodnicy wyróżnieni kolorem czerwonym mają według mnie pewne miejsce w składzie.
Do tego na ławce powinni zasiąść:
Kuszczak - na wypadek kontuzji/kartki Van der Sara.
Pique - godny zastępca Ferdinanda/Vidica na środku obrony.
Park - grał w ważnych meczach, raczej nie zawodził - można go nazwać jokerem.
Nani - skrzydłowy, który rywalizuje o miejsce w pierwszym składze z Giggsem - nie może go zabraknąć.
Saha - jedyny napastnik (oprócz 2 podstawowych) pokazujących cokolwiek.
O'Shea - potrafi dobrze zagrać w ważnych spotkaniach, uniwersalny.
Anderson - dość rzadko gra, ale zdaje mi się, że finał go nie ominie.
Co do reszty...
Heaton - Ferguson stawi na doświadczenie Holendra, a do tego nie będzie chciał ryzykować więc na rezerwę weźmie naszego rodaka - trzeci bramkarz wydaje się zbędny.
Neville - praktycznie cały sezon go ominął, prawdopodobnie brak formy - wielki duch i doświadczenie przy takiej konkurencji nie wystarczą.
Silvestre - "Boss" żadko na niego stawia, na lewej obronie jest Evra i O'Shea (także nie gra zbyt często, no ale...).
Carrick - ostatnio coraz słabiej - Hargreaves rozgrywa wyśmienite spotkania, może ewentualnie wypchnąć ze składu Andersona lub Parka.
Fletcher - nie gra zbyt często, w środku pola jest wielka walka o miejsce - ciężko obstawić kto się załapie.
Welbeck - w sumie bez szans, gdyż atak United jest aktualnie bardzo mocny.
Oczywiście mogę się mylić (i to bardzo), bo nie wiadomo co przyjdzie do głowy Sir Alexowi Fergusonowi. Najtrudniej obstawić pozycję środkowego pomocnika (obok Scholsea) - wielu kandydatów, a żaden nie jest wyraźnie lepszy od drugiego.
Jak wyglądają wasze typy? Pytanie do kibiców obu drużyn (Chelsea i Manchester).
@Edit
W sumie to pytanie do wszystkich.
@Edit 2
Znamy oficjalny skład - moim zdaniem byłem bardzo, bardzo blisko.
Van der Sar [OK]
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra [OK]
Ronaldo, Hargreaves, Carrick, Scholes [Giggs <-> Carrick]
Tevez, Rooney [OK]
Kuszczak [OK]
Silvestre [FAIL]
O'Shea [OK]
Fletcher [FAIL]
Anderson [OK]
Nani [OK]
Giggs [obstawiłem pierwszy skład, ale zjebałem na całego, bo byłem pewny pierwszego składu]
Szykują się "piłkarskie szachy", tylko dwóch napastników, do tego Rooney zagra na lewym skrzydle (w razie czego na rezerwie Giggs i Nani). Do tego dwóch defensywnych pomocników (Hargreaves i Carrick) + jeden na rezerwie (Fletcher), co o czymś świadczy. Zdaje mi się, że Manchester dopiero od ~65 minuty zaatakuje (ewentualnie po stracie bramki). Wtedy zejdzie Hargreaves/Carrick, a zastąpi go Nani/Giggs. Rooney zajmie miejsce w ataku, Ronaldo przesunie się do przodu... I BUM! Tak powstał Chocapic! Nic tylko oglądać :] Zdaje mi się, że Manchester zagra dość nudną piłkę (Ronaldo jak na siebie nie będzie odwalał, jeśli wejdzie Nani to też tylko na szybkość). Do tego większość młodych weźmie presja - cały mecz będzie wolny, ataki przeważnie z kontr. Rozpisałem się...
Yoh Asakura
21-05-2008, 17:42
Nigdy nie bedzie drugiego Zidane, on byl jeden i nikt juz nie zagra tak jak on.
Nie chodzi mi o to, że będzie grał dokładnie tak jak on, ale że będzie prezentował podobne umiejętności itepe itede.
U bukmachera bym nie postawił. Sercem za ManU.
Dzisiaj Manchester zdobywa kolejny puchar :)
Yoh Asakura
21-05-2008, 20:31
Dzisiaj Manchester zdobywa kolejny puchar :)
Powiedział Kele i wyłączył FMa.
EdwardMatiz
21-05-2008, 20:31
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=175747
Capality
21-05-2008, 21:38
Ajj, bramka Ronaldo majstersztyk, cała akcja bardzo ładna! A bramka Lamparda bardziej przez przypadek ale ważne, że wyrównali! :D
EdwardMatiz
21-05-2008, 22:44
cicho tam xd jeszcze 30 minutek :) chelsea się pluła ale i tak tevez jak położył się na makelele i za głowe z nim xd albo tekst ze makelele prawie nie zkontuzjwał ashleya cola rules xd
Articuno
21-05-2008, 23:21
Mecz wyborny, to jest własnie finał LM. Poziom gry bardzo dobry, ale do idealności brakowała dramaturgii, od czego jest dogrywka :)
Yoh Asakura
21-05-2008, 23:22
albo tekst ze makelele prawie nie zkontuzjwał ashleya cola rules xd
A co w nim jest śmiesznego ?
EdwardMatiz
21-05-2008, 23:25
bo makelele jest w chelsea cole tak samo i było to na treningu, znaczy to że make~ gra do końca.
Teraz karne, Drogba przesadził, ale sędzia nie powinnien dać kartki bo gorzej już się vidić zachowywał ale i tak united rules.
Brak nisterlooya ;? :<
Yoh Asakura
22-05-2008, 00:00
bo makelele jest w chelsea cole tak samo i było to na treningu, znaczy to że make~ gra do końca.
No skoro nawet na treningu nie odpuszcza, to znaczy, że zawsze gra do końca, co nie ?
WYYYYYYYYYYYYYYGRAAAAAAAAAAAAAAAALIIIIIIIIIIIIIIII IIII!!!!!!!!! :D:D:D:D:D
Tak jak było ustalone, wygrali najlepsi! :D
/napisalem to juz w 'ManU/Chelsea' ale co tam, napisze i tutaj zeby sie podzielic szczesciem :D
MANCHESTER !!!!!!!!!! Wlasnie wrocilem z pubu z kumplami, przed domem przewala mi sie fala rozwrzeszczanych anglikow w czerwonych koszulkach, a tego co sie dzialo w pubie po karnych chyba nie musze opisywac. Wlasnie dzwonil do mnie kumpel ktory mieszka w bloku na siodmym pietrze majac widok z okna na prawie caly Greater Manchester, mowi ze trudno znalezc podworko z ktorego nie unosza sie fajerwerki. Biegne opijac!
GLORY MANCHESTER, GLORY!!!!!!!!!!!!! <3 <3
No mecz bardzo wyrownany, patrzac na karne bylem za Chelsea. Szkoda mi Terry'ego po którym było widac, ze ten slupek byl dla niego wielkim zawodem. C. Ronaldo potwierdzil, ze ma slaba psychike ( jego karny byl conajmniej smieszny, jakby bal sie wogole strzelac) kojarzy mi sie z Beckhamem. Nie podobala mi sie bardzo postawa Anelki, ktory nie strzelonym karnym chyba sie nawet nie przejal. To takie anty-futbolowe...
Obydwa kluby darze podobna sympatia, gdybym byl kibicem ktorejs z druzyn to bym chyba zawalu dostal. Ładny mecz.
YEaaaaaaaah MANCHESTER WYGRAŁ ^^
GLORY MANCHESTER GLORY !!!
btw. ten deszcz pod koniec nadał nutkę dramatyzmu xD
lala glooory glory manchester =]] ładny mecz :) Co do Anelki to pewnie nie zżył się jesscze z drużyną i nie czuł tego co inni... <3 LM ;-) Za rok Barca ownage tam robi :P Tak samo jak Miami którzy dostali 2nd pick draft 2008. Wygrali Czikago, z 9 miejsca na 1sze wskoczyli oO.
Lepiej dla pilki ze wygralo Man Utd,nie przepadam za Chelsea z powodu Abramovicha.
Davido16
22-05-2008, 07:45
Szkoda mi Chelsea... tak bardzo chciałem, by wygrało. No cóż, wygrali lepsi i im trzeba gratulować.
C. Ronaldo kojarzy mi sie z Beckhamem.
To chyba dobrze, bo właśnie jego miał zastąpić gdy przybył do ManU : P
Calen Futh
22-05-2008, 08:32
Duma duma duma! Jestem dumny z mojej ukochanej drużyny! Podwójna korona bezsprzecznie ukazuje kto w tym sezonie jest najlepszy w Europie!
Manyoooooooooooooooooooooooo! ;*
Thomisson
22-05-2008, 09:06
Powiedział Kele i wyłączył FMa.
Powiedział Yoh, którego ukochana drużyna zdobywa trofea tylko w tej grze.
Topic:
Mecz wspaniały! Umówiliśmy się z innymi kibicami MU u kolegi. Piwko, frytki, kebab, można zaczynać. Pierwsza połowa bardzo dobra, okraszona dwoma golami. Przewagę miał w tej części zdecydowanie Manchester. Gol do szatni chyba trochę podłamał podopiecznych Alexa. Druga połowa to z kolei dominacja Chelsea, choć United potrafiło odgryźć się kilkoma kontrami. Dogrywka, jak to zazwyczaj bywa, to już było czekanie na błąd przeciwnika. No i na deser zostały karne. Wykonywane do momentu strzał CR7. Chyba myślami był już w Madrycie. Po tym jak nie strzelił Terry, euforyczny ryk przeszył pokój kolegi. Wiedzieliśmy już, że tego finału nie przegramy. Fantastyczny van der Sar i Puchar jest Nasz! Wielkie widowisko. Warto było! Ucieszony, ze zdartym gardłem położyłem się spać, spokojny o przyszłość MU!
Xendriel
22-05-2008, 09:17
Racja mecz świetny, na dodatek te starcia, przepychanki, czerwona kartka dla Drogby dodały pikanterii spotkaniu;)
Mecz oglądałem na luzie, nie kibicowałem żadnej z tych drużyn i powiem że szkoda trochę Chelsea. Obie drużyny zagrały dobrze i obie prezentują ten sam poziom, ale ktoś musiał wygrać. Wyobrażam sobie nerwy kibiców obu zespołów po nie strzelonym karnym Ronaldo i gdy do jedenastki przymierzał się Terry.
Ten mecz pokazał całe piękno futbolu:)
Yoh Asakura
22-05-2008, 09:31
Powiedział Yoh, którego ukochana drużyna zdobywa trofea tylko w tej grze.
Bolało :(
@Topic:
Czerwona dla Drogby - IMO niesłuszna. I co do zwycięstwa ManU - pal licho, że wygrali, grunt, że Ronaldo przestrzelił :D
Articuno
22-05-2008, 10:35
Jestem uszczęśliwiony, że wygrał klub z wielką historią. Sport to nie tylko kasa, Chelsea sobie może grać w finałach, ale byleby nic nie zdobywać :)
Mlecziii
22-05-2008, 10:51
Wszystko można kupić to powiedzenie nie sprawdza sie dla chelsea ponieważ jej piłkarze grają dla kasy a mu dla klubu :D.
uhauhauhahhahuahuahuahu Kuszczakowi nie chcieli dać pucharu xDDD:D
Sport to nie tylko kasa? Przecież gdyby Abramowicz nie kupił Czelzi to wczoraj ni e widzielibyśmy ich w finale LM ;-) Tak samo MU tyle, że oni są wielką firmą od wielu lat więc nie jest tak jechane jak Czelzi. W gronie faworytów zawsze wymieniane są te same drużyny, które mają spory budżet. inne nie mają szans. Jak do kolejnej rundy przebije się jakaś sparta praga to juz jest mega sensacja. Tak samo w pucharze uefa. Wygrał Zenit, który został kupiony przez gazprom. dostali olbrzymi zastrzyk gotówki, kupili zawodników, trenera i odrazu wygrali lige i uefa :) jest kasa to są sukcesy.
Ostatnio chyba nawet Platini powiedział, że żadna drużyna z niższym budżetem nie ma szans na zwycięstwa w LM czy nawet Uefa.
<8>Borys<8>
22-05-2008, 13:14
Świetny mecz.
A co do karnych to nie pamiętam kiedy tak byłem zdenerwowany i nagle wybuch radości... A co do pudła Terry'ego to chyba pomógł palec boży, palec sprawiedliwości, w końcu nie można samymi pieniędzmi wygrać w futbolu, potrzeba czegoś więcej... Ronaldo zagrał dobrze, całe szczęście. Karta dla Drogby? Tak w końcu celowo uderzył Vidica w twarz.
Oby więcej takich finałów.
:cup::evul:Manchester United:evul::cup:
już kurwa wasza mać pojawiła się banda pustych sezonowców, żałośni jesteście co nie którzy.
dużo nie napisze bo jeszcze jestem bardzo przygnebiony...
Powiem tylko tyle ze starsznie mi zal Terry'ego, sedzia za duzo gwizdal na korzysc mu, to sie w pale nie miescilo jak widzialem powtorki.
ogolnie o meczu, 35 minut gry MU - 55 minut Chelsea
dogrywki nie oceniam bo nie ma czego
karne loteria
Tutaj komentarz ze storny piłkanozna.pl jednego z kibicow MU:
Dołączam się do was. Chelsea zasłużyła na zwycięstwo. Bóg mi świadkiem że nie trawie tej drużyny ale jest mi ich cholernie żal. Od 2 połowy mieli wyraźną przewagę, i ta dramaturgia z tymi karnymi gdy kończyli 5-tą kolejkę...
Manchester to największe cufiarze w historii. 9 lat temu z Bayernem też mieli cufa jak himalaje, też rywal był lepszy, Carsten Jancker mógł podwyższyć na 2:0 a trafił z przewrotki w poprzeczke...
No cóż, ale emocje i dreszczowiek jak cholera. Za to kochamy futbol.
To mowi samo za siebie.
Co do tych tekstow ze sama kasa sie nie wygrywa, to wiecie co? PIerdolnijcie sie w te glupie lby.
Gratuluje Manchesterowi, mieli wiecej szczescia.
Administratorow przepraszam za wylgaryzmy, za duze emocje.
c. ronaldo = beckham
to nikt juz nie pamieta tych pieknych rzutow wolnych beksy? dupy dali ze puscili bekse..
Niby tak, ale czy aby na pewno transfer do Realu Madryt go zniszczył? Może nie szło mu już wcześniej? Alex Ferguson miał na oku Ronaldo pewnie jeszcze wcześniej, a gdyby kupił go posiadając Beckhama chłopak niemiałby szans na gre. Tak skorzystał sam Ronaldo jak i Manchester.
EdwardMatiz
22-05-2008, 14:31
@up
szczęście to tez element tej gry, pamiętaj że ManU mogło prowadzić 3-0 po pierwszej połowie i nie powinno byc wogle bramki Lamparda, poprostu Sar się poślizgnął. Piłka poodbijała się i przeleciała, trudno. Chelsea poprostu za bardzo chciała wygrać, za duza trema na początku i tak to się skończyło, jestem fanem ManU ale żal mi Terrego. Jego piękna obrona strzału Gigsa swiadczy o tym ze jest jednym z najlepszych obrońców świata.
dobre było gdy piłkarze ManU nie chcieli dac pucharu Kuszczakowi to im wyrwał xd. W takich meczach powinny dwie drużyny wygrac ;P
Thomisson
22-05-2008, 15:54
Posiadanie piłki nie ma nic do wyniku. 2 lata temu, kiedy MU wygrało z Romą 7:1, to Rzymianie mieli przewagę w tym elemencie.....
Poza tym mecz był wyrównany. Pierwsza połowa była dla United, druga dla Chelsea, dogrywka wyrównana. Mówisz o fuksiarstwie. A jak nazwać to wybicie piłki przez Terrego, która zmierzała do bramki, szansie Teveza, czy paradach Cecha? Poza tym gdyby VDS nie poślizgnął, obroniłby strzał Lamparda. jakie stronnicze sędziowanie? Że może miał Drogby nie wyrzucać?
Ale w jednym się z Tobą zgadzam. Nagle teraz dużo kibiców MU się zrobiło...
Posiadanie piłki nie ma nic do wyniku. 2 lata temu, kiedy MU wygrało z Romą 7:1, to Rzymianie mieli przewagę w tym elemencie.....
Poza tym mecz był wyrównany. Pierwsza połowa była dla United, druga dla Chelsea, dogrywka wyrównana. Mówisz o fuksiarstwie. A jak nazwać to wybicie piłki przez Terrego, która zmierzała do bramki, szansie Teveza, czy paradach Cecha? Poza tym gdyby VDS nie poślizgnął, obroniłby strzał Lamparda. jakie stronnicze sędziowanie? Że może miał Drogby nie wyrzucać?
VDS sie nie poslizgnal, tylko pilka odbila sie od ferdinanda, a VDS sie rzucil i nie zdarzyl wstac ;d
Yoh Asakura
22-05-2008, 16:01
@Thomi~
Parady Cecha to nie fuks, jeno jego ogromne umiejętności ;)
@Topic:
Carlos Vela wraca do Arsenalu. Pozwolenie na pracę (albo hiszpański paszport) przyznane. Jeden z największych talentów piłki nożnej od przyszłego sezonu będzie grał w Premiership na pozycji napastnika. Już się nie mogę doczekać.
Calen Futh
22-05-2008, 16:24
Boom na Manchester czas zacząć. Niestety, ale sezonowcy byli, sa i będą. A szkoda.
Jeśli chodzi o to sędziowanie to mam na myśli bardziej techniczne błedy typu MU wybija i - ich piłka itd. Z Drogbą to zupełnie inna bajka, sędzie mógł pokazać zółtą ale pokazał czerwoną. Droga miał strzelać karnego w pierwszej 5, ciekawe jakby się to wtedy potoczyło... no ale mozna tak gdybac i gdybac ;/ ogolnie Michel slabo sedziowal IMO.
Po co mi wymieniłeś szanse MU? Chelsea też ich miała co nie miara...
sam czuje troche niechec do Chelsea za te transfery fundowane z kieszeni bez dna Abramowicza, ale potem sobie mysle: czy jestem sprawiedliwy? w koncu MU, Real, Barca czy Inter tez istnieja dzieki kasie, nie mniejszej niz maja The Blues. Bayern zrobil zakupy wieksze niz Chelsea a nikt sie ich nie czepia. czy wiec zrodlo niecheci jest z powodu tego, ze Abramowicz ma pieniadze z nielegalnych interesow? chyba nie, mysle ze jednak wroga propaganda mediow tak nastawia kibicow do tego klubu, mowiac ze "pieniadze nie zawsze wygrywaja", zawsze wygrywaja, bo wygral Manchester, rok temu Milan, 2 lata temu Barca, a to kluby niebiedniejsze od londynczykow.
Nastepny cytat, sezonowcy ;] nauczcie sie ze druzyny walczacej o najwazniejsze trofea nie ma bez pieniedzy... Ja tam jestem przekonany ze w ostatnich 3 latach Chelsea jakos wiecej na transfery od United nie wydala.
Szkoda dzieci ze wam sie argumenty koncza na tym ze Abramovich jest bogaty, wlasciwie koncza i zaczynaja...
o to tez dobre ;D czytac moze wrocicie na ziemie
Chciałbym podzielić się też pewnym spostrzeżeniem, które co tu dużo ukrywać (tu sięgnę do zwrotów o zabarwieniu pejoratywnym) po prostu mnie w*****a.....Otóż podczas odbierania medali przez Chelsea słyszę tekst jednego z naszych "fachowych" komentatorów: "Pieniądze nie grają.." Cóż za imponująca ociężałość umysłowa w percepcji rzeczy prostych co do zasady...Zaiste pierwsza liga idiotycznych tekstów napalonych nastolatków....Widać Pan ekspert raczył zapomnieć, że w M.UTd. grają piłkarze pokroju Cristiano Ronaldo, Rio Ferdinanda, Teveza, czy Rooneya...Może wydawało mu się, że tak naprawdę to Czerwone Diabły nie wydają masy pieniędzy na piłkarzy....30 milionów funtów w 2002 roku za Rio Ferdinanda to były jakieś grosze....12 milionów z ogryzkiem za Cristiano Ronaldo w 2003 roku (pamiętamy, ile kosztował wtedy funt ! Co i tak było złotym interesem dla M.Utd) to nic...około 27 mln funtów za Rooneya w 2004 to nic takiego (z tego co pamiętam, suma ta mogła dojść do 29 mln po spełnieniu pewnych zapisów...)....13 mln funtów za Sahę w 2004 to żadne pieniądze... Michael Carrick w 2006 roku ? Eeeee nie zawracajmy dupy !!! Nędzne 14 mln funtów (mogło dojść do 18,5 mln...) 17 mln funtów za Owena Hargreaves'a, również 17 mln fuli za Naniego (początkowo 14), 18 mln funtów za Andersona w 2007 roku..Nie...Panowie pieniądze nie grają !!!! Bez jaj !!!!!!! Takie sumy jak np. 7 mln fuli za Vidica nie mają żadnego znaczenia, a Tevez pewnie będzie kosztowal grosze......Manchester United pewnie jedynie przez całkowity przypadek był przez ostatnie lata najbogatszym klubem świata (no może raz, czy dwa razy zajął drugie miejsce za Realem). Pieniądze nie grają ???? Ale przecież wcześniej Manchester też nic nie wydawał...2001 rok 19 mln funtów za Ruuda van Nistelrooy'a, również 2001 rok największy niewypał Czerwonych Diabłów- Juan Sebastian Veron kosztował ponad 28 mln funtów (w 2004 za 12,5 mln fuli kupiła go Chelsea...), naturalnie ten niewypał przebił Szewczenko....Jedziemy dalej ? Proszę 1998 rok Dwight Yorke przechodzi z Aston Villi do M.Utd za skromne 12,6 mln funtów.....Pieniądze nie grają ? Co ten facet chciał Nam, kibicom udowodnić ? Wielokrotnie widziałem na tym forum wpisy oszołomów typu "Chelsea frajerzy, bez kasy Romka byliby gównem.." Oczywiście to, że M.Utd wydaje ogromne kwoty na piłkarzy jest przez nich delikatnie mówiąc bez znaczenia. To przecież oczywiste, że taki klub może sobie na to pozwolić... Zaś to, że Chelsea z potężnymi pieniedzmi Pana Abramowicza próbowała i udało się jej ! stać się potegą na skalę światową w niespełna dwa sezony jest już nie na miejscu ??? Cóż za brak rozsądku....Ci wszyscy ignoranci, jak i szanowny komentator wczorajszego finału, oczywiście zapomnieli także o tym szczególe: Manchester United ma stadion o pojemności ponad 76 000 miejsc, Chelsea 42 000.....Moment ! Pieniądze nie grają !!! Fakt, że M.Utd ma z tego powodu znacznie większe wpływy (czytaj pieniądze !) jest również bez znaczenia....Wreszcie proszę sobie wyobrazić Drodzy Użytkownicy tego forum, że w Londynie mamy nie tylko Chelsea...Jest potężny Arsenal, jest mający ogromne pieniądze i coraz lepszy skład Tottenham, jest West Ham i jest też Fulham. 5 zespołów, wszystkie grają w najlepszej obecnie lidze świata ( na dziś dzień uważam, że tak jest). Proszę sobie wyobrazić, jak mocnym klubem, już wiele lat temu mogłaby być Chelsea, gdyby przykładowo taka potęga jak Arsenal nie istniała w Londynie, gdyby byłyby tylko Chelsea i np. West Ham......Może Stamford Bridge liczyłby wtedy 80 000 miejsc ? Zaś skład The Blues stanowiłby mieszankę najlepszych piłkarzy jakich dziś ma Chelsea, Arsenal, Tottenham, Fulham.....I byłoby tak od lat......Piszę to wyłącznie, aby uzmysłowić Szanownym Użytkownikom pewne warunki ekonomiczne, pewne podziały wpływów w Londynie. Manchester United ma konkurenta w postaci M.City i tyle, ale czy możemy ten zespół porównać do Arsenalu ? Mimo, że wygląda na to, że wraz z pojawieniem się dużych pieniędzy, zacznie się w końcu bardziej liczyć.....Dlatego też jak słyszę teksty typu, Chelsea tyle wydaje i gówno z tego ma ( z ironicznym uśmieszkiem najczęściej) to aż mnie skręca..Dodam, że jestem zdeklarowanym kibicem Realu Madryt. Nie kibicuję ani M. Utd, ani Chelsea, lecz Nottingham Forrest, jeśli chodzi o wyspy.....Przecież Chelsea tworzy swoją wspaniałą historię przez ostanie lata, 2 mistrzostwa Anglii, krajowe puchary, nawet ten przegrany finał LM to jednak też sukces, który zapisze się w historii tego klubu. Uważam, że tylko kompletny ignorant, może uważać, że obecnie Chelsea, to napompowana kasą mdła drużyna.To potęga światowej piłki. Cesarzowi co cesarskie !!!! Cieszę się, że Pan Abramowicz zainwestował właśnie w Chelsea, a nie wpompował fortuny w M.Utd, Arsenal, czy Liverpool, o ile ciekawsza stała się Premiership !!!!! W końcu do wielkiej trójki doszedł nowy konkurent, świetnie, dla dobra piłki kopanej rewelacyjnie !!! 10 lat temu zapewne nikt z nas nie zdawał sprawy, że Lyon bedzie dominował w lidze francuskiej przez tyle lat z rzędu i też bardzo dobrze, tworzą wspaniałą historię !!!! O to chodzi !!!! Swoją drogą gdybyśmy podliczyli obecne ceny piłkarzy, którzy wczoraj grali na boisku, jestem przekonany, że większe pieniądze byłyby po stronie M.Utd....Fakt, że Chelsea zbudowało potęgę wydając ogromne pieniądze jest oczywisty ! Jak inaczej mieliby konkurować z Arsenalem, Liverpoolem, Manchesterem Utd (do tego fantastyczna młodzież z połowy lat 90-tych) ? Te kluby od lat wydawały krocie, wzmacniały się całymi latami....
Nastepny cytat, sezonowcy ;] nauczcie sie ze druzyny walczacej o najwazniejsze trofea nie ma bez pieniedzy... Ja tam jestem przekonany ze w ostatnich 3 latach Chelsea jakos wiecej na transfery od United nie wydala.
Szkoda dzieci ze wam sie argumenty koncza na tym ze Abramovich jest bogaty, wlasciwie koncza i zaczynaja...
Popatrz, mózgu, że ty zacząłeś na niego wjeżdżać, podczas gdy on "bronił" Chelsea?
Thomisson
22-05-2008, 16:42
J
o to tez dobre ;D czytac moze wrocicie na ziemie
Chciałbym podzielić się też pewnym spostrzeżeniem, które co tu dużo ukrywać (tu sięgnę do zwrotów o zabarwieniu pejoratywnym) po prostu mnie w*****a.....Otóż podczas odbierania medali przez Chelsea słyszę tekst jednego z naszych "fachowych" komentatorów: "Pieniądze nie grają.." Cóż za imponująca ociężałość umysłowa w percepcji rzeczy prostych co do zasady...Zaiste pierwsza liga idiotycznych tekstów napalonych nastolatków....Widać Pan ekspert raczył zapomnieć, że w M.UTd. grają piłkarze pokroju Cristiano Ronaldo, Rio Ferdinanda, Teveza, czy Rooneya...Może wydawało mu się, że tak naprawdę to Czerwone Diabły nie wydają masy pieniędzy na piłkarzy....30 milionów funtów w 2002 roku za Rio Ferdinanda to były jakieś grosze....12 milionów z ogryzkiem za Cristiano Ronaldo w 2003 roku (pamiętamy, ile kosztował wtedy funt ! Co i tak było złotym interesem dla M.Utd) to nic...około 27 mln funtów za Rooneya w 2004 to nic takiego (z tego co pamiętam, suma ta mogła dojść do 29 mln po spełnieniu pewnych zapisów...)....13 mln funtów za Sahę w 2004 to żadne pieniądze... Michael Carrick w 2006 roku ? Eeeee nie zawracajmy dupy !!! Nędzne 14 mln funtów (mogło dojść do 18,5 mln...) 17 mln funtów za Owena Hargreaves'a, również 17 mln fuli za Naniego (początkowo 14), 18 mln funtów za Andersona w 2007 roku..Nie...Panowie pieniądze nie grają !!!! Bez jaj !!!!!!! Takie sumy jak np. 7 mln fuli za Vidica nie mają żadnego znaczenia, a Tevez pewnie będzie kosztowal grosze......Manchester United pewnie jedynie przez całkowity przypadek był przez ostatnie lata najbogatszym klubem świata (no może raz, czy dwa razy zajął drugie miejsce za Realem). Pieniądze nie grają ???? Ale przecież wcześniej Manchester też nic nie wydawał...2001 rok 19 mln funtów za Ruuda van Nistelrooy'a, również 2001 rok największy niewypał Czerwonych Diabłów- Juan Sebastian Veron kosztował ponad 28 mln funtów (w 2004 za 12,5 mln fuli kupiła go Chelsea...), naturalnie ten niewypał przebił Szewczenko....Jedziemy dalej ? Proszę 1998 rok Dwight Yorke przechodzi z Aston Villi do M.Utd za skromne 12,6 mln funtów.....Pieniądze nie grają ? Co ten facet chciał Nam, kibicom udowodnić ? Wielokrotnie widziałem na tym forum wpisy oszołomów typu "Chelsea frajerzy, bez kasy Romka byliby gównem.." Oczywiście to, że M.Utd wydaje ogromne kwoty na piłkarzy jest przez nich delikatnie mówiąc bez znaczenia. To przecież oczywiste, że taki klub może sobie na to pozwolić... Zaś to, że Chelsea z potężnymi pieniedzmi Pana Abramowicza próbowała i udało się jej ! stać się potegą na skalę światową w niespełna dwa sezony jest już nie na miejscu ??? Cóż za brak rozsądku....Ci wszyscy ignoranci, jak i szanowny komentator wczorajszego finału, oczywiście zapomnieli także o tym szczególe: Manchester United ma stadion o pojemności ponad 76 000 miejsc, Chelsea 42 000.....Moment ! Pieniądze nie grają !!! Fakt, że M.Utd ma z tego powodu znacznie większe wpływy (czytaj pieniądze !) jest również bez znaczenia....Wreszcie proszę sobie wyobrazić Drodzy Użytkownicy tego forum, że w Londynie mamy nie tylko Chelsea...Jest potężny Arsenal, jest mający ogromne pieniądze i coraz lepszy skład Tottenham, jest West Ham i jest też Fulham. 5 zespołów, wszystkie grają w najlepszej obecnie lidze świata ( na dziś dzień uważam, że tak jest). Proszę sobie wyobrazić, jak mocnym klubem, już wiele lat temu mogłaby być Chelsea, gdyby przykładowo taka potęga jak Arsenal nie istniała w Londynie, gdyby byłyby tylko Chelsea i np. West Ham......Może Stamford Bridge liczyłby wtedy 80 000 miejsc ? Zaś skład The Blues stanowiłby mieszankę najlepszych piłkarzy jakich dziś ma Chelsea, Arsenal, Tottenham, Fulham.....I byłoby tak od lat......Piszę to wyłącznie, aby uzmysłowić Szanownym Użytkownikom pewne warunki ekonomiczne, pewne podziały wpływów w Londynie. Manchester United ma konkurenta w postaci M.City i tyle, ale czy możemy ten zespół porównać do Arsenalu ? Mimo, że wygląda na to, że wraz z pojawieniem się dużych pieniędzy, zacznie się w końcu bardziej liczyć.....Dlatego też jak słyszę teksty typu, Chelsea tyle wydaje i gówno z tego ma ( z ironicznym uśmieszkiem najczęściej) to aż mnie skręca..Dodam, że jestem zdeklarowanym kibicem Realu Madryt. Nie kibicuję ani M. Utd, ani Chelsea, lecz Nottingham Forrest, jeśli chodzi o wyspy.....Przecież Chelsea tworzy swoją wspaniałą historię przez ostanie lata, 2 mistrzostwa Anglii, krajowe puchary, nawet ten przegrany finał LM to jednak też sukces, który zapisze się w historii tego klubu. Uważam, że tylko kompletny ignorant, może uważać, że obecnie Chelsea, to napompowana kasą mdła drużyna.To potęga światowej piłki. Cesarzowi co cesarskie !!!! Cieszę się, że Pan Abramowicz zainwestował właśnie w Chelsea, a nie wpompował fortuny w M.Utd, Arsenal, czy Liverpool, o ile ciekawsza stała się Premiership !!!!! W końcu do wielkiej trójki doszedł nowy konkurent, świetnie, dla dobra piłki kopanej rewelacyjnie !!! 10 lat temu zapewne nikt z nas nie zdawał sprawy, że Lyon bedzie dominował w lidze francuskiej przez tyle lat z rzędu i też bardzo dobrze, tworzą wspaniałą historię !!!! O to chodzi !!!! Swoją drogą gdybyśmy podliczyli obecne ceny piłkarzy, którzy wczoraj grali na boisku, jestem przekonany, że większe pieniądze byłyby po stronie M.Utd....Fakt, że Chelsea zbudowało potęgę wydając ogromne pieniądze jest oczywisty ! Jak inaczej mieliby konkurować z Arsenalem, Liverpoolem, Manchesterem Utd (do tego fantastyczna młodzież z połowy lat 90-tych) ? Te kluby od lat wydawały krocie, wzmacniały się całymi latami....
Ogólnie to się zgadzam, ale z tą różnicą, że obecną potęgę MU sir Alex budował ponad 20 lat. W 1986 roku, kiedy Szkot obejmował zespół był on średniakiem jak teraz, powiedzmy, Wigan. Stopniowo przez kilka lat pozbywał się z klubu gwiazdek, wprowadzając młodzież, np Beckhama, Giggsa, Scholesa, braci Neville, do składu, dokupowując m.in Schmeichela i Cantonę. Dopiero Ci gracze pozwolili kupować później graczy po kilkanaście, a nawet więcej milionów. Proces budowania potęgi był naznaczony poświęceniem i ciężką pracą. A Abramowicz przyszedł i z ręki wydawał wspomniane kilkanaście milionów funtów. To jest ta właśnie różnica. Ale ogólnie to się zgadzam
Yoh:
Gracz, z tego co czytałem podobny do Walcotta. Nie będą się blokować nawzajem?
Popatrz, mózgu, że ty zacząłeś na niego wjeżdżać, podczas gdy on "bronił" Chelsea?
Przepraszam, czy ja na Thomissona najeżdżam?
To wszystko jest ogólnie do tych którzy się tu ni stąd ni zowąd pojawili po finale. Wielcy fani angielskiej piłki, w skrócie sezonowcy... z tekstami typu Chelsea by nie było bez pieniędzy... tylko k***a jakiego klubu by bez pieniędzy nie było ;D?
Up@ Chelsea stałą się solidną drużyną w krótkim czasie, bo pojawił się Abramovich... ale czemu to wszystkich tak bardzo boli?
już kurwa wasza mać pojawiła się banda pustych sezonowców, żałośni jesteście co nie którzy.
dużo nie napisze bo jeszcze jestem bardzo przygnebiony...
Powiem tylko tyle ze starsznie mi zal Terry'ego, sedzia za duzo gwizdal na korzysc mu, to sie w pale nie miescilo jak widzialem powtorki.
dogrywki nie oceniam bo nie ma czego
karne loteria
Tutaj komentarz ze storny piłkanozna.pl jednego z kibicow MU:
Dołączam się do was. Chelsea zasłużyła na zwycięstwo. Bóg mi świadkiem że nie trawie tej drużyny ale jest mi ich cholernie żal. Od 2 połowy mieli wyraźną przewagę, i ta dramaturgia z tymi karnymi gdy kończyli 5-tą kolejkę...
Manchester to największe cufiarze w historii. 9 lat temu z Bayernem też mieli cufa jak himalaje, też rywal był lepszy, Carsten Jancker mógł podwyższyć na 2:0 a trafił z przewrotki w poprzeczke...
No cóż, ale emocje i dreszczowiek jak cholera. Za to kochamy futbol.
To mowi samo za siebie.
Co do tych tekstow ze sama kasa sie nie wygrywa, to wiecie co? PIerdolnijcie sie w te glupie lby.
Gratuluje Manchesterowi, mieli wiecej szczescia.
Administratorow przepraszam za wylgaryzmy, za duze emocje.
Masz calkowita racje. Jak wygralaby Chelsea, to wszyscy krzyczeliby jaki to jest zajebisty i ukochany klub. Tak samo byloby z kazda inna druzyna. Ale ja tam i tak zostalbym z Manchesterem, bez wzgledu na wynik. Nie wiem za kim niby mialbym stac murem, jak nie za druzyna z miasta w ktorym mieszkam - do tego mam naprawde kawaleczek do Trafford i stadionu ManU :).
PS. Nie macie pojecia co sie dzialo w Manchesterze :D
Xendriel
22-05-2008, 17:22
Dla mnie to, że jakiś bogacz kupuje drużynę i wkłada swoje pieniądze w jej rozwój jest pozytywnym zjawiskiem. Dzięki temu więcej klubów staje się silniejszych, a ligi robią się ciekawsze.
edit: Ostatnio czytałem o jakiś poważnych kłopotach finansowych ManU. Jakieś długi mają czy coś. Wie ktoś czy to prawda?
http://www.sport.pl/sport/1,65025,5221628.html?skad=rss
http://sport.wp.pl/wid,9928021,kat,1744,title,Gigantyczne-dlugi-Man-Utd,wiadomosc.html?ticaid=15ef2
Yoh Asakura
22-05-2008, 18:45
Yoh:
Gracz, z tego co czytałem podobny do Walcotta. Nie będą się blokować nawzajem?
El Bombardero Mexicano może z Walcottem stworzyć fantastyczny duet. Walcott to głównie szybkość, a Vela to genialny technik ze świetnie rozwiniętym instynktem strzeleckim. Moim zdaniem, nie będą się blokować. W przyszłości mogą zostać kimś na miarę Henry'ego i Wrighta ;)
A ja tam lubię Manchester od kiedy tylko dostałem FIFA 99 mając 6 lat ^^ Cieszę się.
Mecz, jak to finał - na poziomie.
Może to banalne, ale uwielbiam karne. Była dyskusja o tym, że szczęśliwie wygrany mecz. Wszystkie mecze rozstrzygnięte w karnych są wygrywane szczęśliwie. Czasem tylko dzięki geniuszowi (lub właśnie szczęściu) samego bramkarza.
Szczęście sprzyja lepszym ;]
Gdyby ktoś mnie oglądał podczas karnych, stwierdziłby zapewne, że jestem bardzo religijny :P Stałem z rękoma ułożonymi jak do modlitwy, a po strzale Anelki upadłem na kolana :P
Ale specjalnie się z Chelsea nie sympatyzuję, więc oglądanie radości ManU i tak było dla mnie przyjemnością :)
Za rok finał Arsenal-Liverpool ;]
Daren Darkhammer
22-05-2008, 21:42
Mi to było obojętne, i to angole i to angole więc wiekszej różniczy nie ma :P Z tym, że Chelsea to ruska kasa xD
ja tam was dzieci nie rozumiem , szczególnie magica. Chelsea od niedawna zaczęła się liczyć dzięki pieniądzom bogatego ruska. Wybacz, ale ja nienawidzę gdy z przeciętnego klubu robi się coś za pomocą pieniędzy. Pozatym to chyba oczywiste, że jeśli jestem neutralnym kibicem to jestem za tymi , którzy mają historię i tradycję a nie za zachcianką miliardera. Gdyby Tottenham zgodził się na to , by Abramowicz był właścicielem kogutów to doprawdy nie wiem komu by dziś kibicowali niektórzy "zagorzali"kibice czelsi.
W sumie to neutralnym obserwatorem nie byłem bo w sumie z ligi angielskiej lubię najbardziej mu,arsenal,newcastle. Ale uwaga Arsenal wg. mnie zeszmacił się, bo zamiast kupować graczy klasowych pojechali na wycieczkę do Afryki kupili talenty rodem z fma i myślą , że to coś da. Tak przez jakiś czas cos z tego może wyniknąć ale na dłuższą metę? Ja do dziś nie widzę następcy Bergkampa jednego z najlepszych napastników:(.
ps. zakupy w afryce to ironia- chodzi mi oczywiście o kupowanie diamentów nieoszlifowanych z obojętnie jakiego miejsca na ziemi.
Yoh Asakura
22-05-2008, 23:32
@Gyagen:
Bo następcy Bergkampa nie będzie. On był jeden, jedyny, genialny, niepowtarzalny, Dennis Bergkamp...
A co do kupowania młodych i nieoszlifowanych, i że to "zeszmacenie" się - za 2, 3 lata wyplujesz te słowa, jak zobaczysz Barazita, Gibbsa, Randalla i Meridę w akcji ;)
Ja do dziś nie widzę następcy Bergkampa jednego z najlepszych napastników.
* najlepszego
* najlepszego
* z jego czasow bezwatpienia
Calen Futh
23-05-2008, 09:10
Chelsea stałą się solidną drużyną w krótkim czasie, bo pojawił się Abramovich... ale czemu to wszystkich tak bardzo boli?
Bo zawsze ludzi wpienia, że to na co innni pracują przez wiele lat, ktoś inny załatwia od ręki, bo ma full kasy. Czy nie czuł byś "czegoś dziwnego w środku (złości, zazdrości, smutku, whatever) gdybyś przez kilka lat zbierał całą swoją kase, chodził w czasie wolnym od szkoły do jakieś roboty i w ogóle był konsekwentny w tym co robisz, żeby uzbierać wreszcie na to swoje wymarzone (coś- tu podstaw coś czego bardzo pragniesz mieć). I gdy wreszcie po kilku latach Twojej "pracy" idziesz dumny do sklepu, by kupić to wymarzone coś, a w sklepie widzisz jakiegoś młodego, rozbrykanego kolesia z evul bogatym ojcem, który wybrzydza we wszystkim i robi "łaskę" tacie, że kupuje sobie to coś. I nie miałbyś ochoty mu zajebać, ot tak? Ja bym chętnie to zrobił. I tak właśnie postrzegam Chelsea. I wiem, że to nie do końca słuszne twierdzenie jest- uporczywie staram się jakoś zrozumieć, że w sumie to nie jest aż tak złe, że klub się rozwija przez bogatego sponsora (bo tak chyba powinno być), ale kiedy widzę (a raczej widziałem, bo boom na Chelsea nie jest tak duży jak kilka lat temu) na każdym kroku ludzi, którzy chodzą po ulicach w koszlukach TheBlue's nie wiedzac kim był np. Zola, pseudo-fanów piszących po forach i innych stronkach "Chelsea the football club since XXXX! Od nardzoin aż do śmierci The Blueees!!!1", który w życiu nie słyszeli o kimś takim jak np. Vialli to po porstu nie umiem tego tolerować. Trudno mi zrozumieć, że to "w miare normalne", że to na co Manchester pracował od przeszło 20 lat, Chelsea z pomocą wesołego Romka osiąga w lat 3.
Spójrz Maggic jak ten czas szybko leci. Wydaje się jak wczoraj kiedy powstał ten temat i od pierwszych postów rozpętaliśmy dyskusje, kto zdobędzie Mistrzostwo Anglii w tamtym sezonie. Te wszystkie sprzeczki, stresy przy oglądaniu meczów, (w moim przypadku- fatalne łącze + brak cyfry), godziny spędzone przed livescorem z nadzieją na korzystną zmianę wyników, radości i rozczarowania. To wszystko składa się w piękną całość jaką jest bycie prawdziwym fanem. Rok temu w pewnym poście napisałeś mi, że kibicujesz Chelsea od wielu lat (jeszcze przed Romkiem)- wierze Ci (bo w sumie czemu miałbyś kłamać? Żeby zaimponować bandzie forumowych userów? To zbyt dziecinne chyba) i chciałbym żeby było więcej takich ludzi jak Ty, Yoh czy Thomisson, którzy miłość do klubu przedkładają nad wszystko i nie przerzucą się na inny team.
Kolejny sezon dobiegł końca. Teraz mamy dwa miesiące względnego spokoju, kaleczonego przez info o transferach i spekulacje co przyniesie nam nowy sezon. I mam nadzieje, że Was (prawdziwi fani, a nie sezonowcy zasrani) nie zabraknie tutaj, na forum i nie przestaniemy uparcie się kłócić o sprawy na które i tak nie mamy wpływu ;d
Xendriel
23-05-2008, 10:38
Up: Bardzo mądrze napisane, ale gdyby nie Abramovich Chelsea nie była by taka silna. Prawdopodobnie w Anglii liczyły by się wtedy 3 drużyny. To po przejęciu "the blues" przez Romka i zbudowaniu z niej silnej drużyny Premiership słusznie uważana jest za najlepszą ligę na świecie. Nie twierdze, że to zasługa tylko tych 4 drużyn, bo cała liga trzyma poziom i fajnie się ją ogląda, ale w przypadku meczów z środka i ostatnich miejsc w lidze między zespołami z Anglii i Hiszpanii nie powiedziałbym, że kluby angielskie bez problemu by wygrały. La liga spadła na 2 miejsce m.in dlatego że obecnie są tam tylko 2 wielkie drużyny Real i Barca(nie chodzi mi tylko o obecny sezon). Była jeszcze Valencia, ale po tym co ostatnio się tam dzieje nie wróże im szybkiego powrotu i gry o mistrzostwo. Villarreal i Seville nie uważam za kluby które mogłyby wygrać ligę, a idealnym przykładem tego jest właśnie brak kasy którą posiadają wielkie kluby i to że po udanym sezonie najlepsi zawodnicy odchodzą do tych bogatszych klubów. Dlatego uważam że bez takich ludzi jak Abramovich w futbolu liczyły by się ciągle te same zespoły. Co do klubów z tradycją to prawdziwi kibice zawsze będą za swoją drużyną, a sezonowcami nie należy się przejmować. Sam mam w domu sezonowca w postaci siostry, także wiem jak to jest;)
@Down: Tytuł najlepszego napastnika zarezerwowany jest dla Ronaldo(oczywiście nie Cristiano).
@Gyagen:
Bo następcy Bergkampa nie będzie. On był jeden, jedyny, genialny, niepowtarzalny, Dennis Bergkamp...
A co do kupowania młodych i nieoszlifowanych, i że to "zeszmacenie" się - za 2, 3 lata wyplujesz te słowa, jak zobaczysz Barazita, Gibbsa, Randalla i Meridę w akcji ;)
* najlepszego
A w sumie to mam taką nadzieję, że z tej doskonałej młodzieży coś będzie...jak dorosną :)
A co do Bergkampa to był/jest to jeden z najlepszych napastników, ale nie odrazu najlepszy;p
Yoh Asakura
23-05-2008, 11:10
@Calen:
Aż się wzruszyłem :*
A w sumie to mam taką nadzieję, że z tej doskonałej młodzieży coś będzie...jak dorosną :)
A co do Bergkampa to był/jest to jeden z najlepszych napastników, ale nie odrazu najlepszy;p
Kłócić się nie chcę, ale dla mnie Bergkamp jest najlepszy i tak zostanie ;)
A co do młodzieży - o nią obawiać się nie trzeba, Gibbs w meczu z Interem na Emirates Cup spisywał się świetnie, w sumie już w tym sezonie mógłby z powodzeniem grać w pierwszym składzie, a nie dopiero od 08/09. No i jeszcze nasza gwiazdeczka - Jack Wilshere. Też w pierwszym składzie i pokaże, na co go stać. Cholera, przyszły sezon zapowiada się naprawdę interesująco. :D
Witam po mojej krótkiej przerwie... problemy czysto techniczne :-)
Po przczytaniu pierwszych postów o kasie CFC, o sezonowcach,miałem nadzieje wywalić z siebie złość co do tych jakże bezsensownych i irytujących postów, ale kolejne wypowiedzi zrobiły to za mnie,czyt. wszystko co do powiedzenia w tym temacie zostało powiedziane, i zgadzam się z większością. I tak krótko od siebie dodam,dla tych niedoinformowanych człeków, że CFC przed Romkiem nie bylo jakimś outsiderem,czy innym klubek walczącym o utrzymanie. CFC ma ciekawą historię, lecz bez pucharów. Może pech,czasami we wcześniejszych latach brak jakotakiej kasy.. ale chodzi mi o lata bliższe przed Romkiem, kiedy trenerem przed Mou był Rainieri. top6 w tabeli było praktycznie ciągle, CFC liczyli się w walce o mistrzostwo i często skutecznie walczyło z klubami pkroju LFC ManU czy Arsenalu, i to nei jest tak ,że przyszedł Romek,dał kase,cały skład wyleciał,wszedł nowy,i z klubu który sobie walczył między miejscami 10-15 w tabeli stał się mistrzem Angli. Nie.
@Edit: Co do finału. Chelsea bez szczęścia, oczywiście szkoda Terrego, tych niewykorzystanych sytuacji.. w trakcie 90 minut CFC byli bliżej 2 gola,niż MU, choć i MU miało of korz duużo okazji. KArna wygrały Diabły, ale ... hmm.. nie powiem ,żeby wygrali lepsi(leps jak na ten sezon,a nie całość istnienia klubu), chociaż puchary tego sezonu przemawiająza MU.
Calen Futh
23-05-2008, 12:04
leps jak na ten sezon,a nie całość istnienia klubu
Czyli jakby nie patrzeć to na jedno wychodzi. /Mam na myśli dorobek/
Avram Grant w ciągu 48 godzin dowie się czy będzie trenerem The Blues w następnym sezonie.
The Times sugeruje, że będą to ostatnie godziny Izraelczyka na stanowisku trenera Chelsea mimo iż po raz pierwszy w historii doprowadził The Blues do finału Ligi Mistrzów.
Przyszłość Granta zostanie przedyskutowana na nieformalnym spotakniu w Ritz Carlton Hotel w Moskwie, w którym udział wezmą Abramowicz, Kenyon, Bruce Buck i Eugene Tenenbaum.
Grant nie ustąpi ze stanowiska z własnej woli, jednak jest niezadowolony z braku poparcia klubu, zaznaczył również, że nie przyjmnie oferty dyrektora sportowego jeżeli straci pracę trenera, gdyż jak twierdzi będzie to zniewaga dla jego godności.
W moich oczach Grant sobie wiele zyskał, po prostu przekonałem się do niego po tym jak Chelsea zaczęła efektowniej grać. Dałbym mu jeszcze jedną szansę, ale od początku do końca sezonu.
Tak, jeśli o dorobek chodzi to i tak na to samo wychodzi- MU jest lepsze. I w całej histori i w tym sezonie. ale mi też chodzi o gre,poza dorobkiem,myśle ,że CFC w tym sezonie wcale nie było gorsze, mieli poprostu bardz odużo pecha. No ale fakt jest faktem i sukcesy w tym sezonie są za MU.
A co do Granta. Mnie też przekonał. Co do jego odejścia, nie mam zdania. Ale gdyby odszedł... kto by go mógł zastąpić?
Transfery:
"Dyrektor wykonawczy Chelsea Peter Kenyon zapowiedział, że The Blues będą liderem letniego okna transferowego."
""Pozyskamy kilku zawodników. Będziemy patrzeć na jakość nie ilość więc na pewno muszę powiedzieć, że nie będą tani. Patrzymy na zawodników, którzy już są gwiazdami lub mają potencjał aby nimi zostać ""
"Finał Ligi Mistrzów mógł być dla wielu zawodników Chelsea ostatnim w niebieskiej koszulce."
""Jesteśmy dość pewni, że gracze, których chcemy zatrzymać, zostaną. Musimy zrobić kolejny krok aby wygrać Ligę Mistrzów, wrócimy lepsi w następnym sezonie ""
Źródło Chelsea.pl. Są to fragmenty wypowiedzi Petera Kenyona.
Ja osoboście chciałbym w napadzie Davida Ville / Torresa
PS. Właśnie doczytałem wzmiankę ,że Ballotellim interesujesię Chelsea. Ballotelli to młoda gwiazda Interu i przyszłość Włoch. Napastnik.
EDIT:
1 zdjęcie za 1000 słów...
http://img60.imageshack.us/img60/4878/terrypokarnymex7.jpg (http://imageshack.us)
http://img60.imageshack.us/img60/4878/terrypokarnymex7.2c3a6c66a9.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=60&i=terrypokarnymex7.jpg)
PS. Właśnie doczytałem wzmiankę ,że Ballotellim interesujesię Chelsea. Ballotelli to młoda gwiazda Interu i przyszłość Włoch. Napastnik.
Mam nadzieje ze to tylko plotka,bo nie wierze by zarzad Interu nie uczyl sie na bledach i znowu oddali wielki talent z calkiem kolorowo zapowiadajaca sie przyszloscia...
Terry wieśniak ;[
http://i30.tinypic.com/aylrn6.gif
Swoją drogą - dlaczego łzy Ronaldo i Ronaldinho były złe, a płacz Terrego dobry?
http://static.sky.com/images/pictures/1681242.jpg
Za to, że splunął na Teveza... Po prostu będę go nienawidził do końca życia.
Articuno
23-05-2008, 13:39
Po co wyrzucać Granta? Mi tu pachnie polskim wyrzucaniem trenerów, z tym że Grant zasługuje na to, by zostać. Co, gdyby Drogba lepiej przymierzył w finale LM, to Grant byłby pewny swego stanowiska? Kretynizm.
PS: No tak wiadomość o mistrzostwie Szkocji jest baaaaaardzo ważna wg TVP. Szkoda, że nie mówili tak o lidzie włoskiej, sukin...
PS2: I co oni odpierdzielają z tymi rajdami po wiadomościach? Komercha, komercha, korzeniowski.
Yoh Asakura
23-05-2008, 21:52
http://www.sportnetwork.net/main/s378/st129383.htm - robi się coraz ciekawiej :)
haha, Terry postąpił po chamsku. Mógł przynajmniej mu popatrzeć w oczy i to zrobić a nie tak od tyłu. Debil. Zgadzam się Ditto co do tych łez ;-)
Nasri jest przeje-banie dobry.. jak za taką cenę.. hoho.
Xendriel
24-05-2008, 11:31
PS: No tak wiadomość o mistrzostwie Szkocji jest baaaaaardzo ważna wg TVP. Szkoda, że nie mówili tak o lidzie włoskiej, sukin...
PS2: I co oni odpierdzielają z tymi rajdami po wiadomościach? Komercha, komercha, korzeniowski.
Zgadzam się z tobą, ale bardziej nie lubię informacji sportowych na Polsacie, gdzie zakochali się w siatkówce i praktycznie w każdym wydaniu o niej gadają...
@Yoh Nasri to bardzo dobry transfer, ale moim zdaniem recepta na idealną drużynę to połączenie w niej doświadczenia z młodością. Fajnie że Arsenal inwestuję w młodych piłkarzy, ale może się to dla nich skończyć tak jak w tym sezonie.
Yoh Asakura
24-05-2008, 12:33
Ale w tym sezonie nie przegrali przez to, że skład za młody i doświadczenia mało, tylko dlatego, że ławka za krótka :*
Pierwszy raz słyszę o tym że zawodnicy nie mogą płakać po przegranym meczu, w szatni Chelsea wszyscy płakali, to są wielkie emocję ;d
Mati, prośba usuń zdjęcie Terry'ego z podpisu... płakać się chcę, jak mi się to wszystko przypomina.
Calen Futh
24-05-2008, 15:09
Uhm, ale chodzi o to, że jak Ronaldo płakał np. Po przegranej w Euro to wszyscy się naśmiewali, wykpiwali go itp, a teraz jakoś nic dziwnego, że np. Terry płacze? Dziwne to.
to proste jak myślenie idioty. Ronaldo to zapłakana ciota z żelem na włosach a jon terry to twardziel , który parkuje na miejscach parkingowych dla inwalidów , dlatego jak on zapłacze to to normalka. A jak pizdka z portugali to już nie.
Dark Sven
24-05-2008, 17:09
Uhm, ale chodzi o to, że jak Ronaldo płakał np. Po przegranej w Euro to wszyscy się naśmiewali, wykpiwali go itp, a teraz jakoś nic dziwnego, że np. Terry płacze? Dziwne to.
Ponieważ sezonowcy i wielu nie-kibiców Manchesteru uważaja, że Ronaldo to zapłakana ciota z żelem na włosach...
A nasi boscy siatkarze przegrali dzisiaj z Czarnogórą ( hahaha =o ).
Nie wiem czy zostało to wspomniane, ale pomimo swoich długów, to Manchester jest drużyną dysponującą największym budżetem w Europie, a przynajmniej był do niedawna.
Chelsea ma tego pecha, że w nich pompuje akurat Rusek - dlatego media się czepiają.
Chelsea Football Club za pośrednictwem swojej strony internetowej oficjalnie potwierdziła, że dziś - 24 maja - rozwiązano umowę z dotychczasowym trenerem zespołu - Avramem Grantem.
Decyzję pojęto po serii spotkań mających miejsce w dwóch ostatnich dniach.
W krótkiej notce na ten temat Chelsea FC podziękowała za wkład Avrama w rozwój zespołu od chwili jego przejęcia we wrześniu ubiegłego roku.
Jak widać, zarówno Roman Abramowicz jak i zarząd klubu stracił cierpliwość, kończąc sezon z pustymi rękoma.
53-letni Grant mimo braku doświadczenia objął posadę trenera na Stamford Bridge we wrześniu ubiegłego roku zajmując miejsce José Mourinho. W prowadzeniu londyńskiego zespołu nie pomagały mu zarówno prostesty kibiców, jak i brak licencji UEFA. Mimo to, Grant doprowadził Chelsea do pierwszego w jej historii finału Ligi Mistrzów. W Premiership walczył do ostatniej kolejki o mistrzostwo z Manchesterem United.
Nie podano nazwiska następcy Izraelczyka. Wygląda na to, że decyzja na ten temat nie została jeszcze podjęta, poinformowano jedynie, że klub rozpoczyna poszukiwania nowego trenera.
Prasa na jego następcę od kilkunastu dni typowała Franka Rijkaarda (ex-Bercelona) bądź Roberto Manciniego (ex-Inter Mediolan).
Dziś pojawiły się też pogłoski w angielskim brukowcu 'The Sun', że zespół ponownie może objąć Jose Mourinho.
joł
Xendriel
24-05-2008, 19:57
Dobra teraz coś na wesoło, dla tych którzy jeszcze nie widzieli encyklopedii humoru http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Manchester_United Oto cała prawda o ManU. Zawsze jak mam zły humor lubię sobie to poczytać :p
Polecam również inne drużyny: Milan, Real, Barce, Arsenal:)
@UP: Ciekawe jak Ryjek poradziłby sobie w Chelsea.
(...) bądź Roberto Manciniego (ex-Inter Mediolan).
JOŁ ale od kiedy Manicini jest ex Interu xD?Przyszlosc Mancio bedzie znana w przeciagu najblizszych dni,bycmoze juz jutro nie bedzie trenerem Interu ale narazie Moratti stara sie nie robic szumu wokol zespoly,by ten skupil sie na dzisiejszym finale pucharu Włoch.
Romek się niecierpliwił? Śmieszne. Przecież Grant był niedoświadczony w walce o takie wielkie stawki, ale poza tym ,że pucharu nie ma żadnego w tym sezonie,to poszło mu dobrze ! Jak na oczekiwania kibiców, jak na jego dotychczasową karierę trenera...
Niewiem czy to dobra dezycja była. Ciekawi mnie też, gdzie pójdzie pan A. Grant... i ciekawi mnie przyszły trener. Nie chcę widzieć tu żadnego Ryjka czy Manciniego czy ciul wie kogo jeszcze. Szczególnie nie Rijkard. Nie ! Mourinho z powrotem? Hurra,było by fajnie :-) Znowu te wywiady, ten charakter...ahh,marzenia.
Ciekawe jakby się Clark spisał albo H.T.Cate.
Mancini moze isc. Do Interu potrzeba nowego, dobrego trenera.
Wypożyczony z Interu Mediolan do Brazylijskiego Sao Paulo Adriano ogłosił swój powrót latem do Włoch.
"W Brazylii się odrodziłem, wrócę do Interu. Pobyt w ojczyźnie pozwolił mi zapomnieć o problemach jakie miałem pół roku temu we Włoszech"
Hmm, jesli brazylijczyk odzyskal forme to moze byc ciekawie
Nie wiem czy wiecie, ale Manchester United wygrali ligę mistrzów.
W karnych ;)
@Up: Ta? Nie gadaj. Nie no niewiedzieliśmy, a świadczą o naszej niewiedzy tematy,na które ostatnio piszemy. Dziex że uświadomiłeś w tym fakcie forumowiczów... ( :) )
Co do Adriano: Wydaje mu się ,że się odrodził, ale tak nie jest. Myśle ,że jak wróci do Interu,to cos tam postrzela, 5 bramek w sezonie w lidze może ustrzeli,ale nie wróci nigdy do swojej najlepszej formy. Moje zdanie.
Powiedzcie mi o jakim esemesie od Murinho do Essiena mówił komentator w Polsacie Sport podczas meczu Roma - Inter ( własnie trwa ) ? ;>
Powiedzcie mi o jakim esemesie od Murinho do Essiena mówił komentator w Polsacie Sport podczas meczu Roma - Inter ( własnie trwa ) ? ;>
O tym ze Mourinho jest już w mediolanie, pocieszał essiena po porażce w finale oraz proponował mu przenosiny do włoch.
Roma gniecie Inter...zawodnicy graja jakby byli nazbyt wyeksploatowani przez caly sezon i nie moga odnalezc swiezosci.Chwilami w pierwszej polowie grali jak w pierwszej czesci sezonu,jednak na Rome to za malo... aktualny wynik ASR-FCI 2-0
EDIT
2-1 PELE FENOMENALNA BRAMKA!
Boniek trafil w sedno,mozna grac srednio caly mecz az wkoncu jeden zawodnik daje probke swych mozliwosci i wynik ulega zmianie zarowno jak i oblicze meczu.
EDIT#2
o malo co nie zrobil sie remis,Inter nabiera wiatru w zagle...szkoda slupka,ale wszystko jeszcze przed nami
@Maggic
Dzieki ;)
@Topic
Aleeeez strzaaaal Pelee!!! ;ooo wspanialy wrecz!
@EDIT
ALE GLOWKA ;OOO Szkoda, ze nie weszlo !;d
Puchar dla Romy,przyznaje z pokora ze zasluzony.
Tuż przed ukazaniem się, bez wątpienia, najważniejszej dzisiaj informacji dla fanów Chelsea, oficjalna witryna naszego klubu dodała tę oto 'wiadomość'.
John Terry napisał otwarty list do wszystkich fanów Chelsea po wydarzeniach, które miały miejsce w Moskwie.
Kapitan Chelsea pisze:
Do wszystkich kibiców, moich kolegów z drużyny, trenera i sztabu szkoleniowego.
Jest mi niezmiernie przykro, że nie wykorzystałem rzutu karnego przez co uniemożliwiłem wam, fanom, kolegom z drużyny, rodzinie i przyjaciołom na radość ze zdobycia Pucharu Mistrzów.
Wiele osób mówiło mi, iż nie muszę nic pisać, ale ja uważam odwrotnie, taki już jestem. Od tamtego dnia, przez każdą minutę przeżywałem tamte chwile. Nie mogłem zasnąć, a gdy już się to udało, to budziłem się mając nadzieję, że to był tylko zły sen.
Otrzymałem wiele wsparcia od wszystkich wyżej wymienionych osób i wszystkim za to dziękuję. Jestem jednak dorosłym facetem i to na mnie spoczywa odpowiedzialność za nie zdobycie tegoż pucharu.
Jestem i ZAWSZE będę 'wypełniony Chelsea' w każdym calu. Zrobię i dam z siebie wszystko, abyśmy pewnego dnia wznieśli w górę puchar Ligi Mistrzów zarówno jako piłkarz, jak i kiedyś trener. Jestem pewien, że kiedyś się uda.
Ta noc z Moskwy prześladować mnie będzie zawsze, bo czuję, że zawiodłem wszystkich i boli mnie to niezmiernie. Nie wstydzę się łez. To jest puchar, który rok w rok próbuję zdobyć, a to była niekontrolowana reakcja. Nie boję się okazywać moich emocji, wszyscy to wiedzą.
Dziś zaczyna się droga do Rzymu. Musimy wykorzystać zdobyte doświadczenie. Jestem dumny z tego, co dokonaliśmy w tym sezonie.
Dziękuję wszystkim za wsparcie dla naszego zespołu."
Kubica 2. Jak jechal pierwszy to myslalem, ze mu sie uda. Ta przypadkowa strategia Mclaerena bardzo pomogla Hamiltonowi. Szkoda troche, widac bylo po Kubicy, ze jest nieco zawiedziony. Ciekawe co po wyscigu powie Heidfeld i czy bedzie sie standardowo bulwersowal ^^
No i po wczorajszej porażce z Czarnogórą ( ! ) dzisiaj przegrywamy z Estonią. Kompromitacja, wstyd! ;]]
Z tego co obserwowałem to:
Winiarski - brak sił
Zagumny - nie wiem co się z nim stało ..
Wlazły - PRÓBOWAŁ trzymać atak..
Nowakowski - dobrze grał
Pliński - Jak zawsze swoj wysoki poziom ;]
Ignaczak - nawet dobrze, kilka pilek naprawde ladnie wyciagnietych przed Igłe
Xendriel
25-05-2008, 17:40
Kubica 2. Jak jechal pierwszy to myslalem, ze mu sie uda. Ta przypadkowa strategia Mclaerena bardzo pomogla Hamiltonowi. Szkoda troche, widac bylo po Kubicy, ze jest nieco zawiedziony. Ciekawe co po wyscigu powie Heidfeld i czy bedzie sie standardowo bulwersowal ^^
A mi i tak najbardziej szkoda Sutila, miał taką szanse...
No i po wczorajszej porażce z Czarnogórą ( ! ) dzisiaj przegrywamy z Estonią. Kompromitacja, wstyd! ;]]
Z tego co obserwowałem to:
Winiarski - brak sił
Zagumny - nie wiem co się z nim stało ..
Wlazły - PRÓBOWAŁ trzymać atak..
Nowakowski - dobrze grał
Pliński - Jak zawsze swoj wysoki poziom ;]
Ignaczak - nawet dobrze, kilka pilek naprawde ladnie wyciagnietych przed Igłe
A Estonia która jest w rankingu 50? Brak słów...co się dzieje z tą drużyną po MŚ?
A Estonia która jest w rankingu 50? Brak słów...co się dzieje z tą drużyną po MŚ?
Komentator w Psport nawet nie próbował dochodzić, która jest Estonia w rankingu. Mi się wydaje, że po tych MŚ Polacy stracili ambicje, chęć dalszego zdobywania trofeów. Polacy poczuli się zbyt pewnie. Myśleli, że jak zagrali dobrze na MŚ i w Lidze Światowej to ich poziom będzie wciąż taki sam, ale lekko się przeliczyli. Żeby utrzymać taką formę cały czas ( patrz: Rosja, Brazylia ) trzeba pracować, pracować i pracować...
Pierwsze dwa sety to dobra gra Polaków udokumentowana dwoma wygranymi. Kolejne dwa sety to już dominacja Estonii. W zagrywce dosłownie miażdżyli Polaków. Polacy chyba poczuli się zbyt pewnie po dwóch wygranych setach ( aż dziwne po wczorajszej porażce w identycznym stylu ;) ) Tie break to zaczął się dla Polaków fantastycznie. Wlazły zaliczył kilka asów, potem dołożył Wika i Gierczyński chyba. A potem już nie wiadomo co się stało z Polakami. Znów pewność siebie? Po prostu tak spieprzyli sprawę, że aż wydaje się to nie wyobrażalne.
miejmy nadzieje ze ta porazka okaze sie kublem zimnej wody i pozwoli naszym chlopcom wrocic na wlasciwy tor...
*f1 - byla szansa na 1sze ale z drugiego miejsca tez sie niezwykle ciesze.Jestem dumny z Roberta,wkoncu uda mu sie stanac na szczycie podium,a jego umiejetnosci obliguja go do tego aby takze za bolidem BMW siegnac po zwyciestwo.
Xendriel
26-05-2008, 18:21
Seydou Keita podpisał 4-letni kontrakt z Barceloną i stał się pierwszym przed sezonem 2008/09 nabytkiem katalońskiego klubu.:)
Bardzo blisko powrotu na Nou Camp jest Pique. Także rozmowy w sprawie pozyskanie Alvesa są bardzo zaawansowanie.
Calen Futh
26-05-2008, 21:34
Transfer Pique jest czystą formalnością. Szkoda go troche, ale żeby grać w pierwszym składzie Manchesteru mu jeszcze troche brakowało. Chociaż wykazywał wole do gry gdy tylko dostawał szanse.
@down: Talent ma, ale ile można siedzieć na ławie. Na miejscu Pique też chciałbym grać. Tylko tak na dobrą sprawe co za róznica czy bedzie grzał ławę w Manchesterze czy Barcelonie. Chłopak ma talent, ale to nie jest jeszcze najwyższy europejski poziom. Imo najlepszą decyzją byłoby wyporzyczenie go na sezon do średniaczka z Premierleague, tak by mógł się ograć konkretnie.
Thomisson
26-05-2008, 21:51
Jeśli przejście Pique się powiedzie będzie to jedna z najgłupszych decyzji Fergusona, bo coś nie słyszałem, zeby specjalnie blokowali ten transfer ;(
Thomisson
27-05-2008, 13:47
Dziś punktualnie o 12.00 oficjalna strona FC Barcelony, podała informację, o podpisaniu kontraktu z młodym obrońcą Gerardem Pique.
21-letni obrońca podpisał umowę z ,,Dumą Katalonii”, wiążącą go z tym klubem do 30 czerwca 2012 roku. Zamieszczona w niej klauzula pozwoli mu odejść z ,,blaugrany" za równowartość 50 milionów euro.
O godzinie 13.15 odbędzie się oficjalna prezentacja byłego zawodnika Liverpoolu na konferencji prasowej.
No i zajebiście straciliśmy jednego z najlepszych obrońców młodego pokolenia, ekstra ;-(
Manchester podal cene za C. Ronaldo- 50mln euro...... PLUS robinho, diarra i sergio ramos... a ramon calderon podobno ma sie zgodzic... co wy na to?
Thomisson
27-05-2008, 16:52
Gdzie to przeczytałeś?
Gdzie to przeczytałeś?
http://www.sportfan.pl/artykul/985/manu-przedstawil-cene-za-cristiano-ronaldo-siedzicie
Manchester podal cene za C. Ronaldo- 50mln euro...... PLUS robinho, diarra i sergio ramos... a ramon calderon podobno ma sie zgodzic... co wy na to?
Gdy przeczytałem tą informacje, opadła mi gęba,poczym się zamkneła,a gdy otworzyła krzyknęła "Co ku**a?!".
Dajcie spokój jeden piłkarz no bądź co bądź światowej klasy, za 3 tej samej klasy, i do tego 50mln euro ?!?!?!
Poprostu niemożliwe.
PS. W środę Anglia gra z USA. Kapitanem Anglików będzie J.Terry. :-)
jak na lato. Jak chj , że Real odda swoich 3 podstawowych zawodników za Ronaldo:D
Ok,to juz niemalze przesadzone ze Jose Mourinho bedzie trenerem Interu,moze to on bedzie ta osoba ktora bedzie swiecic z nerrazurri jakies triumfy na arenie miedzynarodowej.Jestem ogromnie wdzieczny ustepujacemu trenerowi Roberto Manciniemu,ktory z zespolem siegnal po 3 scudetta z rzedu po strasznie dlugiej przerwie,przyokazji wywalczajac 2 Puchary i 2 superpuchary Wloch.Teraz jednak przyszedl czas zmian,czy na lepsze rozlicza nas najblizsze 2 sezony.Wiadomo ze Jose ma wlasna koncepcje zespolu i bedzie potrzebowal do tego paru nowych zawodnikow,a liste zyczen otwieraja niektorzy z jego bylych podopiecznych.Jak podaje tribalfootball.com Mourinho takze w barwach Interu widzialbym Quaresme.
Articuno
28-05-2008, 14:17
OMG WTF LOL Radek Majewski nie pojechał na Euro, ale... pojechał Michał Pazdan(podobno lepszy od Kaźmierczaka, hmm... fajnie). Przynajmniej odpadła nasza gwiazdeczka Matusiak. Swoją drogą, dlaczego nie ma Sikory? Problem z napastnikami sam by się rozwiązał...
Nie rozumiem poprostu nie rozumiem czemu Radek Majewski został skreślony. Może ostatni mecz nie był jego dobrym meczem, ale grał na prawej stronie pomocy, a tymczasem Radek jest jednym z lepszych środkowych pomocników polskich. Tak samo nie rozumiem czemu nie ma Kazimierczaka ?!
Z Lewandowskim to według mnie najlepsi polscy defensywni pomocnicy, a i w środku a nawet ofensywie potrafi dużo ździałać Kaz. Nie kapuje, Leo co robisz?
Nie rozumiem poprostu nie rozumiem czemu Radek Majewski został skreślony. Może ostatni mecz nie był jego dobrym meczem, ale grał na prawej stronie pomocy, a tymczasem Radek jest jednym z lepszych środkowych pomocników polskich. Tak samo nie rozumiem czemu nie ma Kazimierczaka ?!
Z Lewandowskim to według mnie najlepsi polscy defensywni pomocnicy, a i w środku a nawet ofensywie potrafi dużo ździałać Kaz. Nie kapuje, Leo co robisz?
Podaj jakies inne argumenty niz "on jest taki dobry", "to jeden z najlepszych pomocnikow". Nie wiem zreszta czy macie jakies podstawy zeby krytykowac Beenhakera za jego ostatnie decyzje. Wybierajac kadre trener kieruje sie glownie aktualna forma zawodnika, jego przydatnoscia na boisku oraz strategia i ustawieniem, ktorym bedzie grac druzyna. Leo nie jest amatorem i w ostatnich dniach przebywa codziennie z pilkarzami na treningach i odprawach, kto jesli nie on powinien wiedziec najlepiej kogo powolac?
Xendriel
28-05-2008, 15:46
Majewski jest dobry, ale po co nam kolejny ofensywny pomocnik? Mamy Gargułę, Rogera, a Radek jest młody i na jesień będzie z niego pożytek;)
Thomisson
28-05-2008, 16:07
Widzę, że tu każdy to specjalista większy od Beenhakera
Capality
28-05-2008, 16:16
Beenhakker wielokrotnie zaskakiwał i praktycznie zawsze miał racje, więc jeżeli skreślił Majewskiego znaczy, że miał rację : P
Jak ktoś ma problemy z przyjęciem prostej piłki to co do tego ma pozycja na jakiej gra? Pozatym gdzie tu logika? Pazdan to def. pomocnik a nie ofensywny tak jak raduś ulubieniec polskich kibiców majewski..
Macie problemy... co za różnica czy skreśliłby Pazdana czy Majewskiego skoro i tak zapewne żaden nie zagra?:D Wiadomo, że nabrał by doświadczenia.. ale skoro nie jest gotowy na większą imprezę to mógłby równie dobrze stracić. Ja osobiście wolę Majewskiego, ale texty typu: "Leo co robisz" mnie śmieszą w takich sytuacjach. Ja jestem bardzo zadowolony, że w kadrze mamy Rogera. Wczoraj ładnie zagrał.. co z tego, że nie trafił do pustej bramki? Ważne, że tam się znalazł a ja wiem, ze z Niemcami trafi ;-) Lubię patrzeć jak on prowadzi piłkę.. technicznie bije każdego z repry na łeb. Może nie ma tej szybkości co Ebi, ale jest dooobry.
W dodatku Roger strzelil bramke, co innego, ze wg. sedziego pilka opuscila wczesniej boisko.
A co do Majewskiego.. wg. mnie bardzo zdolny chlopak, ale brakuje mu jeszcze troche doswiadczenia. Majac na wzgledach tez doswiadczenie Benhakera, musimy mu zaufac.
Btw. Flota w I lidze o/.
Powody wg. wp.pl:
Uzasadniając swoją decyzję powiedział:
o Radosławie Majewskim: Jest młody, bardzo utalentowany i na pewno w przyszłości będziemy o nim pamiętać. W tym momencie jednak ME to dla niego jeszcze za wysokie progi. Jak wszyscy ciężko pracował, ale tym razem musi zostać w domu.
o Grzegorzu Bronowickim: Przez ostatnie trzy tygodnie wykonał ogrom pracy. Mam dla niego wiele szacunku za to, jak walczył o miejsce w kadrze na Euro-2008, ale nie zdążył. Nie jest w stanie zagrać w ciągu dziewięciu dni trzech bardzo trudnych meczów. Nie jest gotowy do takiego wysiłku. Obecnie stać go najwyżej na 60 minut.
o Radosławie Matusiaku: Z różnych powodów nie grał ostatnio na miarę swojego talentu, swoich możliwości. Ciężką pracą na zgrupowaniu zrobił krok do przodu, jest w coraz lepszej formie, ale do optymalnej dyspozycji jeszcze mu trochę brakuje.
Articuno
29-05-2008, 14:33
Nie wierzę. Drzymała zgodził się na żadania kibiców. Porozumienie coraz bliżej, jednak szkoda, że Sikora grac już nie będzie. Majewski, sądże, że też nie.
Podaj jakies inne argumenty niz "on jest taki dobry", "to jeden z najlepszych pomocnikow". Nie wiem zreszta czy macie jakies podstawy zeby krytykowac Beenhakera za jego ostatnie decyzje. Wybierajac kadre trener kieruje sie glownie aktualna forma zawodnika, jego przydatnoscia na boisku oraz strategia i ustawieniem, ktorym bedzie grac druzyna. Leo nie jest amatorem i w ostatnich dniach przebywa codziennie z pilkarzami na treningach i odprawach, kto jesli nie on powinien wiedziec najlepiej kogo powolac?
Ja w żadnym stopniu nie krytykuje Beenhakera tylko poprostu czasami nie potrafie zrozumieć jego decyzji, ale wiem, że to właśnie On wie najlepiej, i ostatecznie akceptuje Jego dezycje, ale czasami ich nie rozumiem.
Z życia Chelsea :-)
Chelsea zwolniła Henka Ten Cate, byłego już asystenta również zwolnionego Avrama Granta.
Peter Kenyon zdementował pogłoski jakoby H.T.Cate miałby razem z A. Grantem opuścić klub, lecz jego słowa okazały się niewiele warte.
Calen Futh
29-05-2008, 21:15
Dziś rocznica Heysel. Smutna rocznica. Tak jak rok temu tak i dzisiaj wspominam na tym forum tą smutną datę.
Killuminati
29-05-2008, 21:46
29 maj 1985... Zgadzam się z Calenem.
Właśnie dziś mija 23. rocznica tragedii na stadionie Heysel, gdzie w 1985 przed finałowym meczem Pucharu Europy pomiędzy Juventusem a Liverpoolem doszło do starć między angielskimi i włoskimi kibicami, w wyniku których śmierć poniosło 39 osób.
Nikt z kibiców Liverpoolu nie zapomni tych tragicznych wydarzeń, które na zawsze wpisały się w historię klubu, nie tylko z Merseyside, ale i z Turynu. YNWA
Eh
@
Holandia - Dania ( 1 - 1 )
Articuno
29-05-2008, 22:09
Autor tego tekstu mógł napisac coś więcej, np.: wszyscy zabici kibice to byli fani Juventusu, a ostatnie zdanie powinno brzemieć na odwrót...
Ja to tylko skopiowałem.. , żeby reszta wiedziała mniej-wiecej co za rocznica dzisiaj jest..
Killuminati
29-05-2008, 23:05
Autor tego tekstu mógł napisac coś więcej, np.: wszyscy zabici kibice to byli fani Juventusu, a ostatnie zdanie powinno brzemieć na odwrót...
Ale czy to aż takie ważne? Ważne, że upamiętnili rocznice tych wydarzeń, a myślę, że pisał to kibic Liverpoolu, więc odnosił się w imieniu swojego klubu ;]
FC Porto
Paulo Assuncao odszedł z FC Porto. Skorzystał przy tym z "Prawa Webstera".
Nie wiadomo gdzie się przeniesie, prawdopodobnie do Atletico Madryt.
Liga Hiszpańska
Krótkie podsumowanie co do gwiazd i antygwiazd minionego sezonu Ligi Hiszpańskiej. Moim zdaniem troche przesada że Henry znalazł miejsce na liście rozczarowań roku. Tam powinien byc Ronaldinho, Henry nie gra przecież na swojej pozycji... A pozatym to w miare w miare ok
Wzięte z goal.com
Najlepszy bramkarz
1. Iker Casillas (Real Madryt)
2. Antonio 'Toño' Rodriguez (Racing Santander)
3. Sergio Asenjo (Real Valladolid)
Najlepszy obrońca
1. Diego Godín (Villarreal)
2. Fernando Amorebieta (Athletic Bilbao)
3. Sergio Ramos (Real Madryt)
Najlepszy pomocnik
1. Andrés Iniesta (Barcelona)
2. Marcos Senna (Villarreal)
3. Guti (Real Madryt)
Najlepszy napastnik
1. Daniel Güiza (RCD Mallorca)
2. Raúl (Real Madryt)
3. Luís Fabiano (Sevilla)
Najlepszy obcokrajowiec
1. Ariel Ibagaza (RCD Mallorca)
2. Nihat Kahveci (Villarreal)
3. Yaya Touré (Barcelona)
Najlepszy Hiszpan
2. Andrés Iniesta (Barcelona)
3. Daniel Güiza (RCD Mallorca)
Najlepszy gracz poniżej 21 roku życia
1. Sergio 'Kun' Agüero (Atlético Madryt)
2. Sergio Ramos (Real Madryt) (przez większość sezonu 21-latek)
3. Lionel Messi (Barcelona)
Najlepszy trener
1. Unai Emery (Almería)
2. Marcelo 'Marcelino' García Toral (Racing Santander)
3. Manuel Pellegrini (Villarreal)
Największe rozczarowanie
1. Javier Portillo (Osasuna)
2. Nikola Žigić (Valencia)
3. Thierry Henry (Barcelona)
Złoty But
1. Daniel Güiza (RCD Mallorca)
2. Luís Fabiano (Sevilla)
3. Samuel Eto'o (Barcelona)
Złote Rękawice
2. Antonio 'Toño' Rodríguez (Racing Santander)
3. Diego López (Villarreal)
Gracz roku
2. Daniel Güiza (RCD Mallorca)
3. Andrés Iniesta (Barcelona)
Chelsea
Numer 1 na liście Abramowicza na posadę trenera- Ancelotti, trener Milanu. Jestem przeciwny...
Romek interesuje się również Markiem Hughes, aktualny trener Blackburn.
Wolał bym jego,albo poprostu sprowadzić tylko jednego do asystowania, np. G.Zole, a trenerską obsadę objął by Clark, aktualny asystent trenera, którego w Chelsea narazie nie ma :)
Thomisson
30-05-2008, 18:24
Piotr Rocki w Legii, ciekawy transfer....
Polska/Holandia
Z akademi piłkarskiej Remes, do SC Heerenveen powędrował (cytat) "Wojciechowski jeden z bardziej utalentowanych piłkarzy opalenickiego klubu"
Ja pierwsze słysze. To raczej taka ciekawostka. Chciałbym ,żeby więcej takich talentów było w Polsce. Ciekawe ile ta akademia piłkarska dostała za transfer. Niestety Heerenven zażyczyły sobie, że sumy nie ujawnią obie strony. :-(
Polska/Holandia
Z akademi piłkarskiej Remes, do SC Heerenveen powędrował (cytat) "Wojciechowski jeden z bardziej utalentowanych piłkarzy opalenickiego klubu"
Ja pierwsze słysze. To raczej taka ciekawostka. Chciałbym ,żeby więcej takich talentów było w Polsce. Ciekawe ile ta akademia piłkarska dostała za transfer. Niestety Heerenven zażyczyły sobie, że sumy nie ujawnią obie strony. :-(
No no. ;) Z tego co wiem z tej akademii kilka osób powędrowało do Anglii. Wiem też, że jeden był w Hiszpanii. Ziomek z mojego miasta ( a raczej wsi, bo takie male :) ) byl wyporzyczony bo Bayeru Leverkusen, w sumie teraz nie wiem gdzie gra..
Dark Sven
30-05-2008, 19:15
Chelsea
Numer 1 na liście Abramowicza na posadę trenera- Ancelotti, trener Milanu. Jestem przeciwny...
Romek interesuje się również Markiem Hughes, aktualny trener Blackburn.
Wolał bym jego,albo poprostu sprowadzić tylko jednego do asystowania, np. G.Zole, a trenerską obsadę objął by Clark, aktualny asystent trenera, którego w Chelsea narazie nie ma :)
Jak chuj Ancelotti pójdzie do Chelsea.
Articuno
31-05-2008, 22:20
Polskie ręczniki o krok od Olimpiady.
Yoh Asakura
01-06-2008, 11:15
Holandia straciła Babela. Ciekawe, kto pojedzie za niego na Euro ?
Milan / Barcelona
Zambrotta w Milanie. Podobno Barca zarobiła 8.5 mln. Euro. Za sezon zarabiać będzie 4 mln. Euro
@Yoh. A co z Babelem?
Yoh Asakura
01-06-2008, 11:42
@Yoh. A co z Babelem?
Podobno na treningu złapał jakąś kontuzję i wykurowanie się może zająć nawet kilka tygodni.
@MatiCFC
Napastnik reprezentacji Holandii, Ryan Babel, nie pojedzie do Austrii i Szwajcarii na zbliżające się finały Mistrzostw Europy po nabawieniu się urazu na dzisiejszym porannym treningu. Prześwietlenie wykazało zerwanie wiązadeł w kostce.
Edit
@Up
szybszy ;(
Arsenal
Po 1.
Cytuję: "Kilka dni temu Arsenal Londyn podpisał kontrakt z gwiazdorem Olympique Marsylia - Samirem Nasrim."
Po 2. Podobno Wenger stara sięsprowadzić Piotra Trochowskiego z HSV
(Jako ciakawostka: urodzony w Polsce) . Wenger może wydać na niego aż(albo tylko) 5mln Euro.
Piotr jest ofensywnym pomocnikiem, szybki i zwinny, gra zespołowo, potrafi ostro przypie*****c, naprawde dobre strzały z dystansu, i świetnie też wykonuje wolne. 24 latek. Dobry piłkarz, moim zdaniem w Arsenalu spisze się bardzo dobrze, oczywiście jeżeli do niego przejdzie.
Polska:flaga_pl:
Edit: Znany skład na mecz z Danią
Artur Boruc
Marcin Wasilewski
Jacek Bąk
Mariusz Jop
Jakub Wawrzyniak
Dariusz Dudka
Mariusz Lewandowski
Tomasz Zahorski
Jacek Krzynówek
Euzebiusz Smolarek
Maciej Żurawski
Dobra gra w drugiej połowie :P
Yoh Asakura
01-06-2008, 18:55
Żuraw, Żuraw, Władca Muraw :D
Szkoda, że Bendtner nic nie ustrzelił, a miał okazje.
Thomisson
01-06-2008, 21:58
Mecz nie warty skomentowania, miejmy nadzieję, że do meczu z Niemcami odzyskamy świeżość, bo przez większość meczu nasi byli jacyś ospali.
Z innej beczki:
Podobno Arsenal zainteresowany jest Trochowskim, a Barca Hlebem
Down:
Książkę science fiction "Arsenal Mistrzem Anglii" :P
Yoh Asakura
01-06-2008, 22:00
Podobno to Elvis żyje, sąsiadka w Polo Markecie go widziała. Zgadnij, co kupował.
Xendriel
02-06-2008, 09:09
Hleb jest bliżej Barcy niż Interu.
Działacze Arsenalu zainteresowani są sprowadzeniem pomocnika Barcelony, Yaya Toure, którego chcieliby włączyć w transakcję sprzedaży Aleksandra Hleba. Negocjacje w sprawie Białorusina trwają, dlatego "Kanonierzy" zwietrzyli swoją szansę, aby sprowadzić reprezentanta Wybrzeża Kości Słoniowej. Ich atutem miał być fakt, że na Emirates Stadium gra brat piłkarza, Kolo Toure.
Sprzedać Yaye? Nigdy w życiu!
Proponuję aby nie pisać już o spekulacjach transferowych. Codziennie pojawiają się nowe, a prawdziwe kupowanie rozpocznie się pewnie po EURO.
Yoh Asakura
02-06-2008, 11:50
Hleb jest bliżej Barcy niż Interu.
Sprzedać Yaye? Nigdy w życiu!
Proponuję aby nie pisać już o spekulacjach transferowych. Codziennie pojawiają się nowe, a prawdziwe kupowanie rozpocznie się pewnie po EURO.
No popatrz, a ja czytałem newsa, że Hleb wcale nie chce odejść, a Yaya sam deklarował, że chciałby zagrać z bratem, i to chyba nawet w Arsenalu.
Xendriel
02-06-2008, 16:12
No popatrz, a ja czytałem newsa, że Hleb wcale nie chce odejść, a Yaya sam deklarował, że chciałby zagrać z bratem, i to chyba nawet w Arsenalu.
Tak więc widzisz, spekulacjami nie należy się przejmować.
Jose Mourinho został oficjalnie trenerem Interu Mediolan.
Yoh Asakura
02-06-2008, 16:15
Tak więc widzisz, spekulacjami nie należy się przejmować.
Wy się o los Yayi powinniście martwić, bo na serio może odejść.
Jose Mourinho został oficjalnie trenerem Interu Mediolan.
Błagam, Żoze, sprzedaj nam Zlataaaaana (<3) !!!!
Xendriel
02-06-2008, 16:22
Wy się o los Yayi powinniście martwić, bo na serio może odejść.
Władze Barcelony wiedzą jak cennym jest on zawodnikiem i z pewnością się go nie pozbędą.
Błagam, Żoze, sprzedaj nam Zlataaaaana (<3) !!!!
A wy nam Adebayora;)
Yoh Asakura
02-06-2008, 16:26
Władze Barcelony wiedzą jak cennym jest on zawodnikiem i z pewnością się go nie pozbędą.
Z niewolnika nie ma zawodnika, będzie chciał odejść, to odejdzie.
A wy nam Adebayora;)
Mamy Benia (<3), więc 30 mln. i bierzcie tego murzyna.
Xendriel
02-06-2008, 16:35
Gdyby to zależało ode mnie nie pogardził bym twoją ofertą, ale z 3-5 mln mógłbyś obniżyć cenę ;)
Oglądałem program na następny tydzień i powiem wam, że nie mogę sie już doczekać soboty i pierwszego meczu EURO...Codziennie piłka na światowym poziomie miooooodzio :)
Tak poza tym to oprócz naszej reprezentacji jestem za Hiszpanami, chciałbym aby w końcu coś wygrali i puścili w niepamięć przysłowie "grają jak nigdy, przegrywają jak zawsze". Poza Hiszpanami w finale mogła by zagrać jeszcze Francja, Portugalia lub Holandia, reszta drużyn jest mi obojętna.
@DOWN: Henka mogę oddać za Hleba ;)
Yoh Asakura
02-06-2008, 16:44
Gdyby to zależało ode mnie nie pogardził bym twoją ofertą, ale z 3-5 mln mógłbyś obniżyć cenę ;)
Ale dorzuć Henry'ego :P
Zlatan nigdzie nie pojdzie bo podpisal nowy kontrakt zgodnie z ktorym bedzie najlepiej oplacanym pilkarzem Europy.Ja czekam (juz od 2 lat) na transfer Quaresmy do Interu ... chyba wkoncu sie doczekam :p
Articuno
02-06-2008, 19:22
Zlatan to k***a, ale piłkarz świetny. Oby Żose go sprzedał. Swoją drogą, dziwnie postąpił Mourinho, poszedł do Interu, w którym LM i tak nie wygra.
Mourinho już zdobył LM. Poza tym dostał atrakcyjną umowę...
LM i tak nie wygra.
Takie wrozby prosze zostawic na seriea.pl bo pasuja tam poziomem,czy tez jego brakiem.Nie sadze aby wygrali ale tez bym ich odrazu nie skreslal.Ciekawe czy jak by poszedl do Juventusu to by wygral hmm?Chociaz tutaj mogles nie wyciagac tych klotni Interowo-Juventusowych.
Dark Sven
02-06-2008, 22:28
Takie wrozby prosze zostawic na seriea.pl bo pasuja tam poziomem,czy tez jego brakiem.Nie sadze aby wygrali ale tez bym ich odrazu nie skreslal.Ciekawe czy jak by poszedl do Juventusu to by wygral hmm?Chociaz tutaj mogles nie wyciagac tych klotni Interowo-Juventusowych.
Właśnie Arti, Fayath ich nie skreśla, więc Ty też nie możesz.
( =
Yoh Asakura
02-06-2008, 22:52
( =
Inter przynajmniej zagra w LM uheheuhuauahueuhaehaeuhauhuahueahuaehueaha
( =
Fajnie tak ironizowac,ale biorac pod uwage tabele Serie A i wyniki w krajowych rozgrywkach to poza Interem i Roma to zaden inny wloski klub nie bedzie mial wiekszych szans na zdzialanie czegos w europie,zwlaszcza ze sie zapowiada na to iz wlasnie Inter najbardziej z Wloskich klubow sie wzmocni przed sezonem,dlatego skreslanie go tylko dlatego ze okazal sie lepszy od mojego ulubionego klubu w tym sezonie uwazam za bezpodstawne.W szczegolnosci gdy sie to mowi bardziej by komus dopiec niz wynikaloby z obiektywnego rozrachunku.
Xendriel
03-06-2008, 11:26
Cannavaro podczas treningu doznał jakiejś kontuzji i nie wiadomo czy pojedzie na EURO.
btw. http://fantasyeuro2008.sport.onet.pl/ gra ktos? ;)
http://www.sportfan.pl/artykul/1144/manchester-wyrzuca-kase-w-bloto-kupuje-ronaldinho
omg ;/
Calen Futh
03-06-2008, 11:44
Jak dla mnie to jestem za ;d
Xendriel
03-06-2008, 12:03
O transferze Ronaldinho jest wiele mitów. Poczekamy, zobaczymy co się wydarzy. Jednak wiem jedno, jeżeli klub który pozyska brazylijczyka zdoła przywrócić go do optymalnej dyspozycji, to pieniądze które zostały wydane na jego transfer nie będą pieniędzmi wyrzuconymi w błoto.
Yoh Asakura
03-06-2008, 14:25
Doczytałem do momentu, w którym napisali, że chce go Arsenal. Właśnie przestałem się śmiać.
Articuno
03-06-2008, 14:31
http://www.sportfan.pl/artykul/1144/manchester-wyrzuca-kase-w-bloto-kupuje-ronaldinho
omg ;/
czytaj takie serwisy, a bedziesz madrzejszy...
Thomisson
03-06-2008, 14:52
Ten sportfan pudelka.pl przypina. Nie tylko graficznie....
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.