Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe
Articuno
09-02-2009, 17:57
Jedni wolą to, inni tamto. Ja sam jeżdżę na nartach, a co do ogladania? jak juz obejrze to zjazd.
lakers win, spurs win, pysznie.
Yoh Asakura
09-02-2009, 18:11
Scolari zwolniony z Chelsea.
OOOOooo Luiz Luiz Luiz, You're fucki*g out!!
Nareszcie, nareszcie ,nareszcie!!!
Ale ale... CO TAK DŁUGO?
Przepraszam za tą wrzawę, ale te słowa są na ustach 99% kibiców CFC
Nie zrozumiem nigdy dlaczego to tak długo trwało, Scolari pieprzył i pieprzył i pieprzył, potem spieprzył, i dopierooo teraz go wywalają. No ludzie co za mozolność zarządu...
Nie potrafie skleić zdania. Taka wielka radość ogarnia moje serce...
Lecz smutne, że prawdopodobnie największym sukcesem CFC w 08/09 zostanie decyzja o zwolnieniu Luiza..
Articuno
09-02-2009, 18:52
W tym momencie zaczynam miec wątpliwości, czy Juve przejdzie Chelsea :/
Yoh Asakura
09-02-2009, 19:22
Gdzie teraz pójdzie Scolari ? Hiszpania ? Może Manchester City ? A kto do Chelsea ? Bo szczerze, nie mam pojęcia, kogo mogą zatrudnić. Powrót Mourinho ? Raczej nierealne.
Nie życze mu niczego dobrego, i nie przwiduje, jest baaardzo słabym trenerem.
A kto przyjdzie, niewiem, ja bym chciał Steve Clarke'a, ale co było nie wróci...
Ja bym widział na nowym stanowisku dotychczasowego trenera Borussi Dortmund, Jurgena Kloppa :P Nie wiem czemu, ale mam sympatię do tego trenera ^^,
Articuno
09-02-2009, 19:38
Mancini jest wolny, ten co jest prawie ekspertem od LM :)
Duch Niespokojny
09-02-2009, 20:10
Ale ale... CO TAK DŁUGO?
Trzeba dać człowiekowi szansę. Bez sensu wywalać trenera, bo mu nie wyjdzie 5 meczy...
Trzeba dać człowiekowi szansę. Bez sensu wywalać trenera, bo mu nie wyjdzie 5 meczy...
Daj spokój, miesiąc cudnej gry CFC, świetnie grali w każdym meczu, i po tym fajnym miesiącu wszyscy zaczeli czaisz "jak oni śpiewaja", cała Anglia rozpracowała taktykę CFC, więc powinna być jej zmiana, a Luiz na*******ał w 4-3-3 aż do meczu z Hull, i to nie było 5 meczy...
Jurgena Kloppa
Yea, Klopp to świetny trener.
Yoh Asakura
09-02-2009, 21:21
Kelly Smith odeszła do MLS :(
Calen Futh
09-02-2009, 22:30
Kelly Smith odeszła do MLS :(
Teraz to już całkiem w niczym nie będziecie dobrzy :) Tak to mieliście same sukcesy, chuj, że z ekipą Pań, ale zawsze z czego było się pocieszyć patrząc zazdrośnie w górę tabeli ;)
Yoh Asakura
09-02-2009, 22:59
Poczekaj jeszcze jeden sezon. Ten jeden, ostatni. Przekonasz się, co to znaczy naprawdę zdolna młodzież.
Calen Futh
09-02-2009, 23:11
Odkąd powstał ten temat czekam. Na Arsenal, Chelsea, Liverpool. I nic :confused:
Poczekaj jeszcze jeden sezon. Ten jeden, ostatni. Przekonasz się, co to znaczy naprawdę zdolna młodzież.
masz coś z kaczyńskich :)
Yossarian
10-02-2009, 00:04
Akurat w młodzież Arsenalu to mogę jeszcze jakoś uwierzyć, natomiast jeżeli chodzi o młodych piłkarzy Chelsea i Liverpoolu to wiary mi już na nich nie starczy.
Yoh Asakura
10-02-2009, 00:07
Nadejdzie era Wilshera i jego rówieśników. Brakowało kogoś, kto mógłby pełnić tzw. "Bergkamp role", a teraz już jest taki piłkarz.
Calen Futh
10-02-2009, 05:46
Nadejdzie era Wilshera i jego rówieśników. Brakowało kogoś, kto mógłby pełnić tzw. "Bergkamp role", a teraz już jest taki piłkarz.
Szkoda tylko, że zaraz jak tylko stanie się konkretniejszym zawodnikiem zostanie sprzedany do jakiegoś dużego klubu.
Thomisson
10-02-2009, 08:19
Czyli za rok mózgiem drużyny Arsenalu ma być 17-sto latek? Fajnie, jeden kandydat do tytułu mniej.
Yoh co sezon powtazasz "Taka młodzież ble ble ble, już za jeden sezon będą króóóle" i tak sezon w sezon coś nie wychodzi...
Wierze w młodzież Arsenalu, szczególnie w Jacka, Vele... Ramseya, w tę trójke najbardziej, ale kurde co sezon ta sama gadka:]
Czyli za rok mózgiem drużyny Arsenalu ma być 17-sto latek? Fajnie, jeden kandydat do tytułu mniej.
Oni i tak sa rownie powaznym kandydatem do tytulu co Hull czy Stoke.
Articuno
10-02-2009, 15:14
A dziś cud, miód czyli Brazylia - Włochy na Polsat Sport Extra!
-A CFC rozmawia z... Guusem Hiddinkiem. Ohh yea. To rozumiem.
-A Deco płacze bo jego kochanek odpadł z Chelsea, i jest niezadowolony z tego powodu, ojj straszne, foch plx?
... Tak swoją drogą jak na Lige Mistrzów to świetne zagranie zwolnienie trenera :]. Raz, że morale drużyny wzrosną, gdy tylko zagrają w innej taktyce niż 4-3-3, a dwa, że Rainieri musi przygotowywać się pod kątem nowego trenera, a dotychczasowe postępy w przygotowaniach do meczu z CFC idą do kosza^^.
Licze, że gdy przybędzie Guus, ściągnie za sobą kilku Rosjaninów. Chętnie widział bym w CFC Pavluchenke czy Kołodina...
Yoh Asakura
10-02-2009, 15:55
Ja wam powiem jedno.
Zdziwicie się.
Calen Futh
10-02-2009, 16:15
Ja wam powiem jedno.
Zdziwicie się.
Już teraz się dziwimy jak taka marka jak Arsenal od bodaj czterech (albo i nawet pięciu) lat nie zdobyła ŻADNEGO trofeum. (No chyba, że się mylę) A w dodatku ich trener traktowany jest jak bohater. Dziwimy się, oj bardzo się dziwimy.
Wenger ma coś wspólnego z Mikelem Jacksonem- oboje kochają dzieci. Z tą różnicą, że Jackson umiał grać :)
Ale to swoją drogą. Odnosze takie wrażenie, że gdyby nie talent do kształcenia i promowania młodziezy Wengera, to byłby kiepski... Chodzi mi o to, że Wenger osłania się dziećmi przed trofeami. Jego sukcesem nie są trofea, a promowanie i kształtowanie młodziezy.
Dark Sven
10-02-2009, 17:06
A dziś cud, miód czyli Brazylia - Włochy na Polsat Sport Extra!
A mie się akurat pakiet zmienił i Polsat Sport Extra pooooszedł... Kurwa...
Calen Futh
10-02-2009, 17:07
Cyfra + _/
Sopcast _/
A Radwanska nareszcie wygrala jakis mecz...
Xendriel
10-02-2009, 17:41
Trenerem Chelsea zostanie Rijkaard i Deco będzie szczęśliwy:)
Thomisson
11-02-2009, 08:06
Ale piekna brama Robinho ;D
Włochy - Brazylia 0:2
Hiddink w czelzi! jeden z moich ulubionych i bardziej szanowanych trenerów. ciekawy jestem czy będzie w stanie jeszcze w tym sezonie coś osiągnąć z the blues.
Xendriel
11-02-2009, 16:00
Hiddink w czelzi! jeden z moich ulubionych i bardziej szanowanych trenerów. ciekawy jestem czy będzie w stanie jeszcze w tym sezonie coś osiągnąć z the blues.
Niestety, teraz Chelsea będzie groźna:(
Calen Futh
11-02-2009, 17:19
A tam. Ciekawe co dla Chelsea może oznaczać, że Hiddink został zatrudniony "tymczasowo".
A teraz wiadomość z ostatniej chwili:
Mecz Polska vs Walia trwa !!!
Gierubesoen
11-02-2009, 20:14
Rożeeeer ładna bramka, w przeciwieństwie do samego meczu ;d
Hiddink- lepiej być nie mogło. Ale jest "ale". Mam obawy do tego "tymczasowo", i tego, że naraz prowadzić będzie Rosje.
Ale wierze w niego.
Włochy Brazylia. Ładny mecz, rwany, ale szybki, ładne dryblingi, podania czy akcje, no i bramki, błyczał Elano, Robinho, Ronaldinho także grał już lepiej, tak już z głową, ogólnie mecz niezły brawa dla Brazylii.
PS ładny lob Perejro ^^
Yoh Asakura
11-02-2009, 21:49
MC ma w składzie taki skarb i trzyma go na ławce...
Elano do Arsenalu
Capality
11-02-2009, 21:56
A ja zacząłem rozumiec ocb Yohowi z Ramseyem... Wcale sobie tam nie kiwal na luzie 2 Polakow...
Calen Futh
11-02-2009, 21:56
MC ma w składzie taki skarb i trzyma go na ławce...
Elano do Arsenalu
Już wolałbym grzać ławę w City :D
Dark Sven
11-02-2009, 21:58
A ja zacząłem rozumiec ocb Yohowi z Ramseyem... Wcale sobie tam nie kiwal na luzie 2 Polakow...
Polaków... Też mi osiągnięcie.
Yoh Asakura
11-02-2009, 21:59
Już wolałbym grzać ławę w City :D
A kogo obchodzi co ty byś wolał robić ?
Thomisson
11-02-2009, 22:12
A kogo obchodzi jakaś Kelly Smith?
Yoh Asakura
11-02-2009, 22:26
Jakaś ? Jedna z najlepszych napastniczek damskiego futbolu. Aleś durny, serio.
Dark Sven
11-02-2009, 22:30
I zarazem najlepszy gracz Arsenalu...
I zarazem najlepszy gracz Arsenalu...
I jedyny, ktorego brzydzi sie Wenger.
Straznik Monopolowego
12-02-2009, 00:28
Wy ze soba sypiacie ze tak sie bronicie przed Yohem?
A Ramsey jest az taki slaby ze Fergi chcial go miec u siebie tylko ze ten wybral Arsenal (uhhh zabolalo?)
A Ramsey jest az taki slaby ze Fergi chcial go miec u siebie tylko ze ten wybral Arsenal (uhhh zabolalo?)
Jeżeli drużyna lasek Arsenalu składa się również z 16sto latek, to mu się nie dziwie. :)
Calen Futh
12-02-2009, 06:59
Jezu, idę się popłakać. Jak mogłeś mi to zrobić? :/ Cały dzień mam zjebany przez Ciebie...
Thomisson
12-02-2009, 08:18
uhhh tylko szkoda, że max za 2-3 lata odejdzie z klubu uhhhh
A kogo obchodzi tutaj żeńska piłka poza fanami Arsenalu?
No, Roker Perejro ładną bramkę strzelił, ale co z tego, skoro Polska zagrała słabo. :confused:
Tak tu rozmawiacie o Ramsey'u, a wg mnie większą karierę zrobi uszaty Gareth Bale albo Theo Walcott.
K.Jay
Dark Sven
12-02-2009, 18:53
Toś mi dojeboł ; /...
Thomisson
12-02-2009, 20:04
Miałem zjebany dzien przez to.....
AnonimowyPowrot
12-02-2009, 21:01
Dla tego tematu założyłem to konto. Powiem wam tylko tyle, że Arsenal ma najgorszych fanów w Polsce :D
@Edit
Naszło mnie - czy wy, kurwa mać, nie widzicie, że inne drużyny też mają dobrych młodych zawodników? Rafael, Fabio, Welbeck, Campbell, Evans (!) i da się podciągnąć kilku innych, ale to już nie ma sensu. Do tego przecież taki Rooney, Tevez, Cristiano Ronaldo, Nani czy Anderson to też sama młodość. Evra, Vidic i reszta też jeszcze długo pogra. Najgorsze co nas spotka z waszej strony, to to samo, co prezentuje w tym sezonie Liverpool (mówie tu oczywiście o sytuacji, w której nie kupicie nowych zawodników do pierwszego składu). W najbliższej przyszłości odejdzie tylko Giggs, Scholes i Neville (zaznaczając, że ten ostatni niemalże już całkiem wypadł ze składu, a pierwsi dwaj i tak już nie wyrabiają). Berbatov i Carrick mimo wszystko nie są tak starzy, będą grali na NAJWYŻSZYM poziomie jeszcze pare ładnych lat.
@Edit 2
Mało tego, w tym sezonie potwierdziliście, że nie liczycie się w ogóle w walce o mistrza Anglii, rozgrywki zagraniczne udają wam się wtedy (a i tak nie do końca), jeśli macie szczęście w losowaniu (do tego dochodzą kontuzje itp. itd.), a puchary krajowe są przez wszystkie zespoły traktowane ze sporym dystansem - a Wenger znając sytuację walczy na tych frontach, bo wie, że nie wiele ugra. Przez najbliższy czas macie szansę aby mieć silniej obsadzone tylko kilka pozycji: lewe skrzydło (koniec Giggsa, wachania formy Naniego, zostaje Park); prawa obrona (koniec Nevillea, jest Brown i będzie Rafael); środek pomocy (mówię tu o jednej pozycji, bo jeśli Fabregas nie odejdzie, bo i tak się wszystko zrównoważy). Do tego równa lewa strona obrony.
@Edit 3
Jeśli Yoh teraz nazwie mnie debilem, bez podania jakichkolwiek argumentów (lub poda takie, które można podważyć w bardzo prosty sposób), to pierwsza część mojego postu zostanie potwierdzona w 100%. Dotyczy to też jego kumpli, jeden ma avatar z Fabregasem, a drugi z jakimś wilkiem.
Yoh Asakura
12-02-2009, 21:31
Dobra.
Rafael, Fabio, Welbeck, Campbell, Evans (!) i da się podciągnąć kilku innych, ale to już nie ma sensu.
No i ? Sorry, ale jakoś przemawia do mnie tylko ten młody prawy obrońca, no Rafael. Reszta imho to poziom takiego Bentleya. W sam raz na spadający Tottenham.
Do tego przecież taki Rooney, Tevez, Cristiano Ronaldo, Nani czy Anderson to też sama młodość.
Przy Nanim i Andersonie zacząłem się śmiać.
Mało tego, w tym sezonie potwierdziliście, że nie liczycie się w ogóle w walce o mistrza Anglii
Smutne, ale prawdziwe. Tak to jest, jak sprzedaje się Hleba, Gilberto i puszcza za darmo Flaminiego. Pociesza mnie to, że Wenger powoli otwiera oczy i widzi, że źle się dzieje.
rozgrywki zagraniczne udają wam się wtedy (a i tak nie do końca), jeśli macie szczęście w losowaniu
Hm ?
Porto, Fenerbahce, nawet to Dynamo - to nie są wcale tacy łatwi rywale. A Arsenal zawsze miał pecha do europejskich pucharów.
Do tego równa lewa strona obrony.
Może teraz, gdy Clichy ma dołek, tak, ale gdy Gael gra na swoim normalnym poziomie, Evra jest przy nim nikim. Poprzedni sezon to udowodnił.
W najbliższej przyszłości odejdzie tylko Giggs, Scholes i Neville
No dobra, na prawą stronę macie Rafaela. A kto do środka ? Żywy trup Hargreaves czy arcyprzeciętny Fletcher ? To samo tyczy się Giggsa - bo jeśli na jego pozycji nie będzie grał Ronaldo, to kogo tam dacie ? Bezproduktywnego Parka czy antykreatywnego Naniego ?
Thomisson
12-02-2009, 21:49
No pewnie, lepszy Denilson, czy Bischoff (wtf?)
Hm ?
Porto, Fenerbahce, nawet to Dynamo - to nie są wcale tacy łatwi rywale. A Arsenal zawsze miał pecha do europejskich pucharów.
Skoro to nie są łatwi rywale, jacy przeciwnicy to łatwi rywale? Izolator Boguchwała?
Może teraz, gdy Clichy ma dołek, tak, ale gdy Gael gra na swoim normalnym poziomie, Evra jest przy nim nikim. Poprzedni sezon to udowodnił.
Ta, a kto pojechał na EURO?
No dobra, na prawą stronę macie Rafaela. A kto do środka ? Żywy trup Hargreaves czy arcyprzeciętny Fletcher ? To samo tyczy się Giggsa - bo jeśli na jego pozycji nie będzie grał Ronaldo, to kogo tam dacie ? Bezproduktywnego Parka czy antykreatywnego Naniego ?
Środek - Gibson, Lee Martin, Possebon (z tych młodszych)
Lewa strona - Tosić
Szkoda , ze ci zawodnicy, ktorych nazwiska wymieniles (Nani, Park itd.)
mielby pewne miejsce w skladzie Arsenalu. Sad, but true
AnonimowyPowrot
12-02-2009, 22:09
Dobra.
No i ? Sorry, ale jakoś przemawia do mnie tylko ten młody prawy obrońca, no Rafael. Reszta imho to poziom takiego Bentleya. W sam raz na spadający Tottenham.
Rafael już teraz jest na poziomie Bentleya, który był swego rodzaju hitem tamtego sezonu. Da Silva będzie zawodnikiem na poziomie ~Daniego Alvesa.
Nani posiada wielkie umiejętności, brakuje mu tylko ogrania i boiskowego sprytu, a wszystko przyjdzie z wiekiem i nabytym doświadczeniem. Anderson też się rozwinie, a już jest dobrym zawodnikiem, który udowodnił, że liga angielska mu pasuje.
Smutne, ale prawdziwe. Tak to jest, jak sprzedaje się Hleba, Gilberto i puszcza za darmo Flaminiego. Pociesza mnie to, że Wenger powoli otwiera oczy i widzi, że źle się dzieje.
To nie wymaga komentarza. Mogę dodać, że to nikogo nieusprawiedliwia.
Hm ?
Porto, Fenerbache czy Dynamo to są właśnie SŁABIACY Z LIGI MISTRZÓW!
Gael chyba wpadł do Rowu Mariańskiego. Clichego można zaliczyć do tej samej klasy. Reprezentacja tylko to potwierdza. Z czasem to się wyrówna.
Hargreaves, Anderson, Park, Tosic, Nani, Fletcher, Gibson, Martin, Hewson, Possebon, Gray, Cleverley, Drinkwater, Derbyshire, Llajic <- w każdym albo są nadzieje (których nie spełni ponad połowa), albo już są dobrymi piłkarzami.
@Edit
Do tego całkiem możliwa jest gra Rooneya na lewym skrzydle lub Teveza na prawym (zmiana taktyki na 4-3-3, gdzie rolę skrzydłowych będą pełnić właśnie Roo i Ronaldo).
YOH IST KRIEG ;[
@Edit 2 - "kontrargument"
Grając w FM'a Manchesterem City (no co... dużo kasy mają!) zauważyłem, że Arsenal to najmocniejsza drużyna w lidze, nie dość, że strzelają najwięcej, to jeszcze tracą najmniej, a co sezon stają się silniejsi. Mało tego! Kupują nowych graczy! Przegraliśmy ; (
Straznik Monopolowego
12-02-2009, 22:15
Denilson jest lepszy od tych 2 debili z MU ciekawe kto andersonowi takie ladne wakoczyki zaplatal czyzby to byl boski KRIS ?! =D
Akcje Alvesa to ja widzialem w meczu Wlochy Brazylia i lepiej zeby ten Da Silva nie byl na jego poziomie
Hargreaves, Anderson, Park, Tosic, Nani, Fletcher, Gibson, Martin, Hewson, Possebon, Gray, Cleverley, Drinkwater, Derbyshire, Llajic
Sorry ale o tych 8 osatnich to ja nawet nie slyszalem a ty ich nazywasz zawodnikami swiatowej klasy ? Puknij ty sie w leb oni nawet talentu nie maja
A co do Gaela to Evra mu moze piety lizac jezeli chodzi o ofensywe a co do defensywy to uwazam ze troche mu brak do doskonalosci ale i tak jest lepszy od Evry
Calen Futh
12-02-2009, 22:17
Yoh, aś Ty się uczepił tego Naniego. Osobiście sądzę, że ten właśnie zawodnik był autorem najładniejszych bramek w poprzednim sezonie dla Manyoo. Rzuć okiem na jakieś kompilacje- cud, miód i orzeszki.
@up: po chuju z tym Evrą. Chyba we wspomnianym wcześniej już FMie.
A na miejscu działaczy Arsenalu to Wengera bym już na zbity pysk wyrzucił. Wenger dla mnie wypalił się po tym świetnym sezonie bez porażki w lidze.
śmiać to ty się bedziesz mógł wtedy gdy twoja druzyna coś osiągnie. narazie naśmiewanie się z mistrzów premiership i CL to z twojej strony lekka żałość.
no tak, yhy, mhm rzeczywiscie trudni rywale. czelzi, liverpool, bayern, barca to przy nich mięczaki.
FAIL!
Straznik Monopolowego
12-02-2009, 22:24
A na miejscu działaczy Arsenalu to Wengera bym już na zbity pysk wyrzucił. Wenger dla mnie wypalił się po tym świetnym sezonie bez porażki w lidze.
Dlatego tacy ludzie jak ty nie zarzadaja niczym wielkim
Yoh Asakura
12-02-2009, 22:25
Rafael już teraz jest na poziomie Bentleya, który był swego rodzaju hitem tamtego sezonu. Da Silva będzie zawodnikiem na poziomie ~Daniego Alvesa.
Może. Powiedziałem, że tylko w nim widzę talent i potencjał.
Nani posiada wielkie umiejętności, brakuje mu tylko ogrania i boiskowego sprytu, a wszystko przyjdzie z wiekiem i nabytym doświadczeniem. Anderson też się rozwinie, a już jest dobrym zawodnikiem, który udowodnił, że liga angielska mu pasuje.
Nani i Anderson to Arsenalowy Diaby i Denilson.
Porto, Fenerbache czy Dynamo to są właśnie SŁABIACY Z LIGI MISTRZÓW!
Fenerbahce, które dotarło do 1/4 LM i które na swoim stadionie potrafi ograć każdego. Porto jest nieobliczalne. Nie nazwałbym ich słabiakami.
Gael chyba wpadł do Rowu Mariańskiego. Clichego można zaliczyć do tej samej klasy. Reprezentacja tylko to potwierdza. Z czasem to się wyrówna.
Gael jest wyżej niż Evra.
Hargreaves, Anderson, Park, Tosic, Nani, Fletcher, Gibson, Martin, Hewson, Possebon, Gray, Cleverley, Drinkwater, Derbyshire, Llajic <- w każdym albo są nadzieje (których nie spełni ponad połowa), albo już są dobrymi piłkarzami.
No ja mogę wymienić: Merida, Gibbs, Bischoff, Barazite, Wilshere, Ramsey, Simpson, i 3/4 drużyny U-18. Nasi górą!!
Do tego całkiem możliwa jest gra Rooneya na lewym skrzydle lub Teveza na prawym (zmiana taktyki na 4-3-3, gdzie rolę skrzydłowych będą pełnić właśnie Roo i Ronaldo).
Henry też może grać na lewym skrzydle, ta...
Thomi~, twoja ignorancja już od dawna mnie przeraża.
No pewnie, lepszy Denilson, czy Bischoff (wtf?)
Denilson = Anderson.
Bischoffa nawet nie staraj się oceniać. Nigdy nie widziałeś jego gry, nie masz pojęcia na co go stać. Widziałem próbkę jego umiejętności w rezerwach. Wizja gry, podanie, strzał, technika. Wenger w tym przypadku wie, co robi. No ale pewnie. Mało grał to leszcz, trzeba wyśmiać.
Ta, a kto pojechał na EURO?
Hm...
Gomis zamiast Trezegueta ? :D
No sorry, ale spadaj z takimi durnymi odnośnikami. Najlepszy lewy obrońca Premiership - nie podważaj tego faktu.
Szkoda , ze ci zawodnicy, ktorych nazwiska wymieniles (Nani, Park itd.)
mielby pewne miejsce w skladzie Arsenalu. Sad, but true
:D:D:D:D:D:baby::baby::baby::baby:
Calen Futh
12-02-2009, 22:30
Dlatego tacy ludzie jak ty nie zarzadaja niczym wielkim
No tak. Lepiej mieć klub który zamiast aspirować do największych trofeów od pięciu lat niczego nie wygrał. Brawo, wybitnie ynteligentna decyzja. No tak! Zapomniałem! Przecież Wenger jest pół-Bogiem bo przecież młode talenty znajduje! Ciekawe ile jeszcze francuzik pociągnie na tej wymówce. Po tym sezonie zapewne też Arsenal go nie wyrzuci. No co tam, że nie będą nawet w LM, bo chłopaki z Birningham wymiatają ostatnio. Phi, Puchar Uefa też w końcu jest fajny.
@Yoh: Jeżeli Porto, Fenerbache i Dynamo to nie słabiaki no to powiedz mi kto jest. Barca, Chelsea i Real?
Yoh Asakura
12-02-2009, 22:31
Calen, odwal się od Wengera. W sezonie 07/08 udowodnił, że z drużyny, którą każdy spisuje na straty, potrafi zrobić najpiękniej grający klub w Europie, który mistrzostwa nie zdobył dlatego, że uwzięli się na niego sędziowie i właściwie ukradli w drugiej części sezonu sporo punktów. To samo tyczy się Ligi Mistrzów.
Wywalenie Wengera na zbity pysk to debilizm na miare nie zwolnienia Scolariego po 2 miesiacach pracy z CFC.
Jeśli już, to bym go przesunął na całkowite szkolenie młodzieży, a jako głownego trenera zatrudnił bym kogoś kto jest głodny pucharów. wtedy Arsenal byłby cud miód. Teraz cud miód nie jest.
Strażnik Mono~ jesteś debilem, jeśli oceniach Daniego po jednym nic nie znaczącym towarzyskim meczu.
Co do wypowiedzmi Yoha, ma racje, o tym że Fener jest mocnym zespołem w LM, o tym, że denilson czy diaby to jak Anderson(...) Itd... Zgadzam się.
EDIT. Yoh o tych sędziach to daj spokój, ogólnie to kiedyś dotyka każdego zespołu, to jest stały nieodłączny element futbolu- sędziowanie z epoki kamienia łupanego. Każdego to spotyka. To żadna wymówka.
Wenger jest najlepszym na świecie szkoleniowcem młodzieży. Ale trener jako "trener" z niego nie cudowny.
Edit: Down: Z tym do ludzi, że jest różnica ocenić kogoś po jednym meczu(Ty Daniego), a po kilku sezonach, czyli powiedzmy 100 meczach.(Ja czy ktoś Wengera)
Straznik Monopolowego
12-02-2009, 22:35
[QUOTE=MatiCFC;2461925.Strażnik Mono~ jesteś debilem, jeśli oceniach Daniego po jednym nic nie znaczącym towarzyskim meczu.
QUOTE]
Skoro wy oceniacie Wengera po paru sezonach nie patrzac na przeszlosc i co on zrobil dla tego zespolu to z czym do ludzi ?
Thomisson
12-02-2009, 22:36
Fenerbahce, które dotarło do 1/4 LM i które na swoim stadionie potrafi ograć każdego. Porto jest nieobliczalne. Nie nazwałbym ich słabiakami.
Fenerbache, które jest obecnie 5. w lidze tureckiej, Porto, które przed tym sezonem sprzedało najlepszych graczy z powodu afery korupcyjnej.
Thomi~, twoja ignorancja już od dawna mnie przeraża.
Dla Ciebie każdy, który podważa Twoje wymysły jest ignoirantem ; )
Bischoffa nawet nie staraj się oceniać. Nigdy nie widziałeś jego gry, nie masz pojęcia na co go stać. Widziałem próbkę jego umiejętności w rezerwach. Wizja gry, podanie, strzał, technika. Wenger w tym przypadku wie, co robi. No ale pewnie. Mało grał to leszcz, trzeba wyśmiać.
O kurcze, dobrze gra w rezerwach, dziwię się, że nominacji do France Football nie dostał. 22-latek, który przegrywa rywalizacje w skladzie z 16-17 latkami. Geniusz to musi byc niesamowity.
Calen Futh
12-02-2009, 22:37
Wywalenie Wengera na zbity pysk to debilizm na miare nie zwolnienia Scolariego po 2 miesiacach pracy z CFC.
No, miałem na myśli wywalenie na zbity pysk z posady trenera.
Arka_Sath_Wielki
12-02-2009, 22:39
Wy sie tu kłócicie a Barca i tak by wszystkich zmiotła :D
Calen Futh
12-02-2009, 22:39
Skoro wy oceniacie Wengera po paru sezonach nie patrzac na przeszlosc i co on zrobil dla tego zespolu to z czym do ludzi ?
No to ze względu na przeszłość można przymrużyć na jeden, dwa sezony bez sukcesów. Ale żeby pięć?!
Yoh Asakura
12-02-2009, 22:42
EDIT. Yoh o tych sędziach to daj spokój, ogólnie to kiedyś dotyka każdego zespołu, to jest stały nieodłączny element futbolu- sędziowanie z epoki kamienia łupanego. Każdego to spotyka. To żadna wymówka.
Stary, pomyłka sędziowska to coś, co zdarza się raz na 10 spotkań. Ale nie do cholery coś, co spotyka drużynę w każdym kolejnym meczu!
O kurcze, dobrze gra w rezerwach, dziwię się, że nominacji do France Football nie dostał. 22-latek, który przegrywa rywalizacje w skladzie z 16-17 latkami. Geniusz to musi byc niesamowity.
Nie, młody gracz, który odzyskuje kondycje w rezerwach, bo przeszedł przez długą i ciężką kontuzję.
Swoją drogą, popatrz na to, czym dysponuje Bischoff. Dopiero potem zaczynaj szczekać.
Straznik Monopolowego
12-02-2009, 22:42
No to ze względu na przeszłość można przymrużyć na jeden, dwa sezony bez sukcesów. Ale żeby pięć?!
Ty jestes taki durny czy nie potrafisz zrozumiec ze Arsenal przed Wengerem blakal sie przecietnie po srodku tabeli (mial pare sezonow zwyzki formy)
Calen Futh
12-02-2009, 22:49
Ty jestes taki durny czy nie potrafisz zrozumiec ze Arsenal przed Wengerem blakal sie przecietnie po srodku tabeli (mial pare sezonow zwyzki formy)
Od pięciu sezonów jest podobnie. 4te miejsce w sezonach? Wow! I co z niego? Skoro Wenger potrafił zbudować drużynę, która nie przegrała ani jednego spotkania w lidze w trakcie sezonu, a teraz od bodaj trzech lat z trudem łapie się na czwarte miejsce, to naturalną koleją rzeczy jest to, że trzeba wprowadzić świeżą krew, która pobudzi zawodników i odnowi im ten głód sukcesów. W końcu potencjał jest, a wyników ze świecą szukać. Czyja to wina? Przecież nie kierownictwa.
Arka_Sath_Wielki
12-02-2009, 22:49
Ranking dziesięciu najbogatszych klubów świata (kwoty podane w GBP):
1. Real Madryt: 289,6
2. Manchester United: 257,1
3. FC Barcelona: 244,4
4. Bayern Monachium: 233,8
5. Chelsea Londyn: 212,9
6. Arsenal Londyn: 209,3
7. Liverpool: 167
8. AC Milan: 165,8
9. Roma: 138,9
10. Inter Mediolan: 136,9
Według mnie to jakiś ostro podchmielony koleś musiał to układać...
Calen Futh
12-02-2009, 22:52
Ach, nie ma to jak na temat :D
Straznik Monopolowego
12-02-2009, 22:54
Od pięciu sezonów jest podobnie. 4te miejsce w sezonach? Wow! I co z niego? Skoro Wenger potrafił zbudować drużynę, która nie przegrała ani jednego spotkania w lidze w trakcie sezonu, a teraz od bodaj trzech lat z trudem łapie się na czwarte miejsce, to naturalną koleją rzeczy jest to, że trzeba wprowadzić świeżą krew, która pobudzi zawodników i odnowi im ten głód sukcesów. W końcu potencjał jest, a wyników ze świecą szukać. Czyja to wina? Przecież nie kierownictwa.
To z tego ze Wenger nie ma kasy zeby zaplacic 15mln za mlodziaka (cos kolo tego kosztowal Rooney z tego co pamietam ale moge sie mylic) i musi kupowac mniej znanych a jak juz wydaje gruba kase to pilkarze sie sprawdzaja ale ta gruba kasa to grosze w porwnianiu co wydaja Barca, MU, Real-poprostu Arsenal to nie jest klub ktory powstawal z prywatnych pieniedzy i ten klub sie sam wszystkiego dorobil dlatego 15 mln wydatkow na Arshavina to naprawde duza suma dla Arsenalu a MU wydaje sobie takie sumy od reki na Andersona czy Naniego (niecierpie tego 2 najwieksza cipa pilki noznej)
AnonimowyPowrot
12-02-2009, 23:18
blah, blah~
STFU! : D Jak można porównać kilka lat do jednego meczu? To absurd w najczystszej postaci! Nie znasz 8 ostatnich z listy? To po co ty w ogóle dyskutujesz?
Cleverley, Drinkwater, Derbyshire, Llajic
Martin - skrzydłowy, pokazał się z dobrej strony na wypożyczeniu.
Hewson - środkowy, będą z niego ludzie
Possebon - zrobie ci na złość i cię nie oświecę!
Gray - w sumie ciężko zaliczyć go do pomocy, rozpędziłem się.
Cleverley, Derbryshire - to samo co Hewson.
Drinkwater - moim zdaniem jeden z większych talentów grających w rezerwach.
Llajic - HAHA XD
Co do kasy... Dobrze wiesz, że gdyby nie Gill, to Manchester United po prostu niemiałby długów i kibice byliby zjednoczeni, więc nie mów mi tu o prywatnych pieniądzach.
Podsumowując: Yoh chociaż się stara ;>
@Edit
Do tego na zamieszczonej liście genialnie widać, jaki to Arsenal jest biedny... Przypomniało mi się gadanie Beniteza o funduszach ManUtd, gdy sam wydawał więcej :P
@Edit 2
Nie, młody gracz, który odzyskuje kondycje w rezerwach, bo przeszedł przez długą i ciężką kontuzję.
Swoją drogą, popatrz na to, czym dysponuje Bischoff. Dopiero potem zaczynaj szczekać.
Nawet jak odzyska tą formę, to i tak nie wejdzie nawet do pierwszego składu Arsenalu.
@Edit 3
Miałem ochotę poruszyć ten temat przed założeniem konta - ustawienie... Co będzie, gdy wróci Rosicky? Jak będzie grał Arsenal? Fabregas, Arshavin, Rosicky, Nasri - to wydaje się być najlepsza czwórka, ale nieco się wykluczają... Jeden z nich będzie siedział na ławeczce (na pewno niec Francesc, bo to właśnie on wyklucza jednego z pozostałych). Pozostaje jeszcze najbardziej prawdopodobna rotacja. No i kto czwarty? Diaby/Denilson/Song/Mała Mi?
Yoh Asakura
12-02-2009, 23:28
Nawet jak odzyska tą formę, to i tak nie wejdzie nawet do pierwszego składu Arsenalu.
Stajesz się równie śmieszny, co Thomisson. Skąd to niby wiesz ?
Miałem ochotę poruszyć ten temat przed założeniem konta - ustawienie... Co będzie, gdy wróci Rosicky? Jak będzie grał Arsenal? Fabregas, Arshavin, Rosicky, Nasri - to wydaje się być najlepsza czwórka, ale nieco się wykluczają... Jeden z nich będzie siedział na ławeczce (na pewno niec Francesc, bo to właśnie on wyklucza jednego z pozostałych). Pozostaje jeszcze najbardziej prawdopodobna rotacja. No i kto czwarty? Diaby/Denilson/Song/Mała Mi?
Arszawin to super rezerwowy.
nom, bo far$a nie jest pierwsza, to oczywiste- pewnie byl ustro ujebany i nacpany.
Straznik Monopolowego
13-02-2009, 00:02
[QUOTE=AnonimowyPowrot;2462000]STFU! : D Jak można porównać kilka lat do jednego meczu? To absurd w najczystszej postaci! Nie znasz 8 ostatnich z listy? To po co ty w ogóle dyskutujesz?
Cleverley, Drinkwater, Derbyshire, Llajic
Martin - skrzydłowy, pokazał się z dobrej strony na wypożyczeniu.
Hewson - środkowy, będą z niego ludzie
Possebon - zrobie ci na złość i cię nie oświecę!
Gray - w sumie ciężko zaliczyć go do pomocy, rozpędziłem się.
Cleverley, Derbryshire - to samo co Hewson.
Drinkwater - moim zdaniem jeden z większych talentów grających w rezerwach.
Llajic - HAHA XD
Talent Bendtnera (!!) przycmiewa tych wszystkich grajkow na poziomie polskiej ligi
up: czego sie spodziewales od 14 letniego kibica bracy "kibujacego barcelonie od xx lat" ??
taka ciekawostka na forum znalazlem
FC BARCELONA 44,2 mln kibiców
2. Real Madryt 41 mln
3. Manchester United 37,6 mln
4. Chelsea FC 25,6 mln
5. Zenit 23,9 mln
6. Liverpool FC 23 mln
7. Arsenal 21,3 mln
8. AC Milan 21 mln
9. Bayern 19,8 mln
10. Juventus 17,5 mln
11. CSKA Moskwa 11,1 mln
12. Inter 10,3 mln
13. Olympique Lyon 9,4 mln
14. Olympique Marsylia 9,4 mln
15. Galatasaray 9 mln
16. Spartak Moskwa 8,1 mln
17. Fenerbahce 7,3 mln
18. Wisła Kraków 6,5 mln
19. Ajax 6,5 mln
20. Dynamo Moskwa 5,7 mln
Te miliony to liczba kibicow
Szczerze, kłóćcie się dalej, to i tak nic nie zmieni, Arsenal ma multum perspektyw, a daje dupy i będzie dawał jeżeli zarząd czegoś nie zmieni.
Jeżeli coś nie drgnie i jeżeli ktoś nie zmotywuje tej utalentowanej młodzieży.
Wenger to nie wątpliwie ikona, ale jego czas dobiega końca, zrobił dla Arsenalu dużo, ale chyba już mu styknie.
Calen Futh
13-02-2009, 04:59
Imho 5 pierwszych meczów Guusa na stanowisku mogą okazać się kluczowe i w znacznym stopniu rzutować na końcowe pozycje Chlesea.
Dla mnie naturalne było, że Evra jest lepszy :)
To z tego ze Wenger nie ma kasy zeby zaplacic 15mln za mlodziaka (cos kolo tego kosztowal Rooney z tego co pamietam ale moge sie mylic) i musi kupowac mniej znanych a jak juz wydaje gruba kase to pilkarze sie sprawdzaja ale ta gruba kasa to grosze w porwnianiu co wydaja Barca, MU, Real-poprostu Arsenal to nie jest klub ktory powstawal z prywatnych pieniedzy i ten klub sie sam wszystkiego dorobil dlatego 15 mln wydatkow na Arshavina to naprawde duza suma dla Arsenalu a MU wydaje sobie takie sumy od reki na Andersona czy Naniego (niecierpie tego 2 najwieksza cipa pilki noznej)
No dobrze. Ja przecież nigdy nie napisałem, że Wenger nie ma talentu do scoutingu. Tylko dlaczego on mając tych zdolnych nie stworzy z nimi coś bardziej produktywnego niż drużynę walczącą o czwarte miejsce w tabeli? Niech zostanie w klubie, niech szuka młodych, zdolnych, ale nie jako trener.
Napisałeś, że Arsenal nie ma kasy i to jest tego konsekwencją: Po pierwsze to Arsenal miał własną zajawkę że Highbury im się znudziło. Gdyby nie pożyczka na Emirates z pewnością mieliby pieniążki na transfery. Zresztą to, że Arsenal nie jest w rękach prywaciarza to tylko i wyłącznie decyzja działaczy. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby zrobić to co reszta. A po drugie jakoś jak obejmował tą drużynę to też mieli tak samo status klubu, który nie należy do prywaciarzy. Skoro przedtem się dało bez kasy wygrać ligę bez porażki to czemu teraz już nie?
Straznik Monopolowego
13-02-2009, 05:20
No dobrze. Ja przecież nigdy nie napisałem, że Wenger nie ma talentu do scoutingu. Tylko dlaczego on mając tych zdolnych nie stworzy z nimi coś bardziej produktywnego niż drużynę walczącą o czwarte miejsce w tabeli? Niech zostanie w klubie, niech szuka młodych, zdolnych, ale nie jako trener.
Napisałeś, że Arsenal nie ma kasy i to jest tego konsekwencją: Po pierwsze to Arsenal miał własną zajawkę że Highbury im się znudziło. Gdyby nie pożyczka na Emirates z pewnością mieliby pieniążki na transfery. Zresztą to, że Arsenal nie jest w rękach prywaciarza to tylko i wyłącznie decyzja działaczy. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby zrobić to co reszta. A po drugie jakoś jak obejmował tą drużynę to też mieli tak samo status klubu, który nie należy do prywaciarzy. Skoro przedtem się dało bez kasy wygrać ligę bez porażki to czemu teraz już nie?
Bo czasy sie zmienily i wyleci taki szejk czy ruski machnie milionami i pilkarza nie ma w druzynie i tu nie chodzi tylko o Arsenal bo przyklad Shevy,Ballacka,Robinho itd pokazuja dosadnie sile pieniadza w dzisiejszych czasach
A co do Guusa to naprawde swietny z niego fachowiec a to co zrobil z Australia to istna bajka
Dark Sven
13-02-2009, 08:54
Temat powstał 2 lata temu, a wam się dalej chce na*******ać o Arsenalu? Podziwiam upór : P...
AnonimowyPowrot
13-02-2009, 11:14
Ekhem... Co do Bendtnera, to Possebon czy Llajic na pewno nie mają mniejszych szans na zostanie gwiazdami. Nie wspomne o tych pierwszych na liście, których znałeś. Nicklas będzie zawodnikiem pokroju Croucha - znany, dobry, ale niestety nic więcej.
@Edit
Chociaż w reprezentacji może zostać drugim Jon-Dahlem (przepraszam jeśli zrobiłem błąd) - on też był tylko rezerwowym w Milanie (coś jak Solskjaer?).
@Up
Arsenal Raus!
@Edit 3
Co do Hiddinka, to niekoniecznie musi okazać się strzałem w dziesiątkę. Ma u mnie "rispekt" za PSV, bo strasznie lubię Van Bommela czy Parka. Farfan też fajny gostek.
Zaraz będzie wtopa, jak się okaże, że w tych czasach ktoś inny prowadził drużynę z Eindhoven xD
Calen Futh
13-02-2009, 14:47
Temat powstał 2 lata temu, a wam się dalej chce na*******ać o Arsenalu? Podziwiam upór : P...
Nie zawsze było na temat Arsenalu. Na początku było przegadywanie się z Maggicem kto jest lepszy: Chelsea czy Manchester.
AnonimowyPowrot
13-02-2009, 15:25
http://m.onet.pl/_m/5deabee3f5fbe971f9381c0e871f8a92,5,1.jpg
Koniec, łatwiej niż z Arsenalem.
@Edit - do Calena
Czemu nie napisałeś, że gif z Bosingwą ja ci podesłałem? ='<
http://m.onet.pl/_m/5deabee3f5fbe971f9381c0e871f8a92,5,1.jpg
Koniec, łatwiej niż z Arsenalem.
Pacan xD nie widzisz ze oni stoją na boisku w większej odległości od siebie? Zdjęcie zostało zrobione z takiego kąta :)
Arsenal wg mnie, nie ma już szans na mistrzostwo, Chelsea też. Liverpool też może mieć problemy, skoro mecze wygrywają w ostatnich minutach dzięki golom El Niño. Aston Villa to taki czarny koń. Raz wygrywa, raz przegrywa. Pamiętam jak The Villa w jednym z sezonów potrafili pokonać na wyjeździe ManU oraz The Blues, aby w następnym meczu przegrać u siebie z beniaminkiem. No i na bramce mają Brada Friedela, który też jest nieprzewidywalny.
K.Jay
AnonimowyPowrot
13-02-2009, 15:59
Pacan xD nie widzisz ze oni stoją na boisku w większej odległości od siebie? Zdjęcie zostało zrobione z takiego kąta :)
A to:
http://i32.tinypic.com/23wp9h5.gif
http://img140.imageshack.us/img140/1921/lolbosingwanewqs2.gif
?
Co do ratowania wyników przez Torresa, też odpowiem gifem xD
http://i36.tinypic.com/2vl0cr6.gif
Jak widać, nie zawsze trzeba ratować wynik, no i nie tylko on coś strzela.
BTW. Gdzie znaleźć takie gify?
http://i34.tinypic.com/4j85fs.gif
Fajnie się to ogląda :D
@Down
A na Unicefie i tak zarabiają ;>
Xendriel
13-02-2009, 16:41
To jest roczny przychód. Manchester zarobił za Premiership i LM, a Real wiadomo sponsorzy, reklamy, ogólnie wszystko dla kasy.
nom, bo far$a nie jest pierwsza, to oczywiste- pewnie byl ustro ujebany i nacpany.
Wcale się nie dziwie, że Barcelona nie jest pierwsza. W końcu w przeciwieństwie do Realu na jej koszulkach nigdy nie widniało logo żadnego sponsora.
Akcje Alvesa to ja widzialem w meczu Wlochy Brazylia i lepiej zeby ten Da Silva nie byl na jego poziomiePoprawiłeś mi humor:D:D:D:D:D
Arka_Sath_Wielki
13-02-2009, 18:04
A widzisz, nie. Ale te wszystkie "szejkowskie" Manchestery City mają na moje więcej kasy o.O
AnonimowyPowrot
13-02-2009, 18:15
A widzisz, nie. Ale te wszystkie "szejkowskie" Manchestery City mają na moje więcej kasy o.O
Możliwe, nawet bardzo. Tak samo drużyny, w których grali Batistuta, Cocu i inni. Chyba, że chodzi tylko o drużyny z Europy, bo nie doczytałem.
Yoh Asakura
13-02-2009, 18:40
Ekhem... Co do Bendtnera, to Possebon czy Llajic na pewno nie mają mniejszych szans na zostanie gwiazdami. Nie wspomne o tych pierwszych na liście, których znałeś. Nicklas będzie zawodnikiem pokroju Croucha - znany, dobry, ale niestety nic więcej.
Sorry, stary, ale Bendtner ma ogromny talent. Przegląd pola i pomysł na rozegranie akcji na poziomie Bergkampa. Jeszcze tylko ogranie, obycie taktyczne, poprawienie dokładności zagrań - będzie fantastyczny.
Xendriel
13-02-2009, 19:19
Już pisałem to nie jest budżet jakim klub dysponuje tylko roczny dochód (To ile klub sam na siebie zarobił). Zyski z biletów, z klubowych sklepów, nagrody za tytuły itp. Barcelona jest bardzo wysoko biorąc pod uwagę fakt, że nie zdobyła żadnego tytułu. Widać że Laporta dobrze wykonuje swoją pracę:)
AnonimowyPowrot
13-02-2009, 19:25
Sorry, stary, ale Bendtner ma ogromny talent. Przegląd pola i pomysł na rozegranie akcji na poziomie Bergkampa. Jeszcze tylko ogranie, obycie taktyczne, poprawienie dokładności zagrań - będzie fantastyczny.
Possebon dysponuje świetnym przeglądem pola, dobrze dogrywa, też wielki talent. Llajic już teraz porównywany jest z Kaką, wspaniale drybluje, czasem za długo, ale widać że zna się na rzeczy. Dobre strzały z dystansu - on będzie fantastyczny.
Anderson i Nani i tak będą lepsi od wyżej wymienionych, szczerze w to wierzę.
Yoh Asakura
13-02-2009, 19:51
Daj mi jeden dobry mecz Andersona w MU.
A Nani to pajac i nic z niego nie będzie.
Bendtner zje całą tę plejadę talentów na śniadanie. Wespół w zespół z Velą.
AnonimowyPowrot
13-02-2009, 20:02
Daj mi jeden dobry mecz Andersona w MU.
A Nani to pajac i nic z niego nie będzie.
Nie podam ci żadnego meczu, tymbardziej, że gdybym taki podał, to i tak niebyłby dość dobry jak dla ciebie.
Dlaczego niby Nani to pajac? Słucham?
Jeśli w przeciągu trzech lat Arsenal zdobędzie majstra, albo wygra Ligę Mistrzów, przyznam się do błędu i uznam twoją wyższość.
@Edit
Yohowy bonus: http://fishblow.com/
Thomisson
13-02-2009, 20:04
Gadasz większe bajki niż Tusk : P
Ogarnij się, bo takie teksty już 2 lata dajesz, a jeszcze ani jedna Twoja zapowiedz sukcesów się nie udała ; )
Yoh Asakura
13-02-2009, 20:24
Nie podam ci żadnego meczu, tymbardziej, że gdybym taki podał, to i tak niebyłby dość dobry jak dla ciebie.
Dlaczego niby Nani to pajac? Słucham?
Nie powiem ci, dlaczego, bo nawet jeśli ci powiem, to nie będzie to dla ciebie wystarczający argument. :(
To jest roczny przychód. Manchester zarobił za Premiership i LM, a Real wiadomo sponsorzy, reklamy, ogólnie wszystko dla kasy.
Wcale się nie dziwie, że Barcelona nie jest pierwsza. W końcu w przeciwieństwie do Realu na jej koszulkach nigdy nie widniało logo żadnego sponsora.
Poprawiłeś mi humor:D:D:D:D:D
nie poplacz sie.
Za to na Santiago nie może zagrac kazdy kto wyłoży kasę.
więcej niż kibice
<ziewa>
<ziewax2>
nie poplacz sie.
Za to na Santiago nie może zagrac kazdy kto wyłoży kasę.
więcej niż kibice
no i? widać, że real nie jest otwarty na kibiców. Barca dba o swoich cules jak może najlepiej :) Més que un club!
Xendriel
13-02-2009, 23:11
Nani! http://www.youtube.com/watch?v=XEX9L2HbugE&feature=related
AnonimowyPowrot
14-02-2009, 11:00
Nani! http://www.youtube.com/watch?v=XEX9L2HbugE&feature=related
Pajac, nic z niego nie będzie :/
@Edit
Ale ta jasnoniebieska koszulka jest pedalska : o
@Edit 2
Laskę ma fajną, ale ten sweterek... No i te białe buty ;[ Dobrze, że Giggs się tak nie ubiera. Nienawidze mody z południa ;[
@Edit 3
Ale chatę ma zajebistą!
Czemu mam wrażenie że mówisz identycznie o każdym zawodniku Arsenalu, na temat którego dyskutujemy... Kurwa szkoda że bramkarza nie macie na poziomie Bargkampa bo 11 Bergkampów to już by była paczka ;]
Yoh Asakura
14-02-2009, 11:11
Czemu mam wrażenie że mówisz identycznie o każdym zawodniku Arsenalu, na temat którego dyskutujemy... Kurwa szkoda że bramkarza nie macie na poziomie Bargkampa bo 11 Bergkampów to już by była paczka ;]
Bo masz zakrzywione postrzeganie rzeczywistości ?
Calen Futh
14-02-2009, 11:12
Czemu nie napisałeś, że gif z Bosingwą ja ci podesłałem? ='<
Oj przepraszam :* Ale wiadomość od Ciebie przekazałem ;p
Arsenal wg mnie, nie ma już szans na mistrzostwo, Chelsea też. Liverpool też może mieć problemy, skoro mecze wygrywają w ostatnich minutach dzięki golom El Niño. Aston Villa to taki czarny koń. Raz wygrywa, raz przegrywa. Pamiętam jak The Villa w jednym z sezonów potrafili pokonać na wyjeździe ManU oraz The Blues, aby w następnym meczu przegrać u siebie z beniaminkiem. No i na bramce mają Brada Friedela, który też jest nieprzewidywalny.
Dopóki piłka w grze. Ostatnie sezony nauczyły że nie ma co oceniać zbyt pochopnie, bo różne rzeczy się zdarzają.
Ile razy to pisałeś na tym forum, że Bendtner=drewno?
Yoh Asakura
14-02-2009, 11:23
Nie wiem, nie pamiętam. Może pary razy napisałem. Ale odkąd tylko zacząłem obserwować jego grę, widziałem fantastyczny przegląd pola i to, że zawsze ma jakiś fajny pomysł na rozegranie akcji. A że mu ciągle odskakuje piłka i jego zagrania nie są mega dokładne, to już osobna kwestia.
AnonimowyPowrot
14-02-2009, 11:35
Dopóki piłka w grze. Ostatnie sezony nauczyły że nie ma co oceniać zbyt pochopnie, bo różne rzeczy się zdarzają.
Arsenal - za późno.
Chelsea - jej bym jeszcze nie skreślał, oni są w stanie się zmobilizować.
Liverpool - może mieć problemy, ale nie musi, są na dobrej drodze.
Villa - bez szans.
Więc bez przesady, że wszystko jest możliwe.
Manchester United
FC Liverpool (z tym FC tak dumnie brzmi, nie wiem dlaczego)
Chelsea Londyn
Aston Villa
Arsenal Londyn
Everton
Niżej zbyt wyrównana walka, by mógł utrzymać się taki stan rzeczy. Fakt, że Portsmouth czy Tottenham są na końcu tabeli potwierdza tylko, że Anglia to piłkarski szczyt. Mało tego, drużyny z Championship są owiane światową sławą (mimo wszystko), a nawet niektóre z niższych lig (ile by się ich nazbierało). Chciałbym, aby Leeds powróciło... Szkoda ich. Ale ostatnio moje życzenie o odrodzeniu Liverpoolu zadziałało, więc kto wie, kto wie...
Calen Futh
14-02-2009, 11:37
Manchester United
Chelsea Londyn
Aston Villa
Arsenal Londyn
Everton
Ja bym tu zamienił Chelsea z Liverpoolem miejscami.
Ja napisałem dokładnie to samo. ;)
@topic
Wczorajsza noc mogła okazać się przełomowa w walce o mistrzostwo NBA dla Miami Heat. Pozyskali oni bowiem Jermaine'a O'Neala z Toronto Raptors. Do Toronto przeszedł Shawn Marion. Wygląda na to, że Miami w końcu znalazło centra na miarę Mourninga czy Shaq'a. Bo w tym sezonie to Miami ma słabych zawodników pod koszowych. Mówię tutaj o Jamaalu Magloire czy Joelu Anthonym. W sumie transfer wygląda tak: Marion & Banks za O'Neala i Moona. Skoro jesteśmy przy NBA, to nie można zapomnieć o All-Star 2009. Wczoraj "pierwszoroczniacy" pokonali "rookies" 122:116, głównie za sprawą dobrej gry Kevina Duranta, który rzucił aż 46 punktów. 8o
K.Jay
Yoh Asakura
14-02-2009, 12:17
Manchester United
Chelsea Londyn
Aston Villa
Arsenal Londyn
Everton
Nigdy nie słyszałem o takim klubie jak Arsenal Londyn/London.
AnonimowyPowrot
14-02-2009, 12:23
Manchester United
FC Liverpool
Chelsea Londyn
Aston Villa
yoh
Everton
Lepiej?
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?id_news=31603
co te dziady jeszcze wymyślą?
Calen Futh
14-02-2009, 12:47
Gdyby nie Ty, my też byśmy o nim nie słyszeli. Klubik marny jakiś z przedmieścia Londynu- who cares?
AnonimowyPowrot
14-02-2009, 12:52
Gdyby nie Ty, my też byśmy o nim nie słyszeli. Klubik marny jakiś z przedmieścia Londynu- who cares?
Najlepiej ich nazwać "jochuwa balonuwa" xD
@Pirotechnika
Moim zdaniem w tym nie ma niczego złego, chociaż zależy jak kto z tego korzysta.
@Down
Jeśli ma być jak w Anglii, to może piłkarsko też im dorównamy? Warto :D
@Edit
Pomysł z drużyną złożoną z 11 Bergampów jest bardzo dobry! Wyobraźcie to sobie - każdy mecz wyjazdowy grany rezerwowym składem :D W Lidze Mistrzów mogliby wygrać tylko wtedy, kiedy byliby gospodarzami :D
Articuno
14-02-2009, 14:08
Pirotechnika jest niebezpieczna tylko wtedy, gdy używa ją kompletny idiota.
Niestety polski ruch kibicowski umiera, bedzie zamulanie jak w Anglii itd. Za niedlugo nie bedzie "12 zawodnika".
Wczorajsza noc mogła okazać się przełomowa w walce o mistrzostwo NBA dla Miami Heat. Pozyskali oni bowiem Jermaine'a O'Neala z Toronto Raptors. Do Toronto przeszedł Shawn Marion. Wygląda na to, że Miami w końcu znalazło centra na miarę Mourninga czy Shaq'a. Bo w tym sezonie to Miami ma słabych zawodników pod koszowych. Mówię tutaj o Jamaalu Magloire czy Joelu Anthonym. W sumie transfer wygląda tak: Marion & Banks za O'Neala i Moona. Skoro jesteśmy przy NBA, to nie można zapomnieć o All-Star 2009. Wczoraj "pierwszoroczniacy" pokonali "rookies" 122:116, głównie za sprawą dobrej gry Kevina Duranta, który rzucił aż 46 punktów. 8o
K.Jay
nie no, walke o misia to odpuścić mogłes. chyba, ze to kopiowałeś. wiadomo, że boston i cavs są poza zasięgiem na wschodzie. O'neal bedzie wzmocnieniem tylko wtedy gdy będzie zdrowy... a na to jest max 40% szans. ciekawy jestem czy beasley wskoczy do s5. miami ma dostać jeszcze kase i(lub) wybór w drafcie. ogladałem rookies z sophomores i to nudy takie, że hej. durant tylko się przykładał. bardzo chciał zostać mvp chyba. dziś licze na niezłe show w konkursach.
AnonimowyPowrot
14-02-2009, 15:09
dziś licze na niezłe show w konkursach.
Te całe popisowe wsady, tak? Pooglądałby sobie, daj na forum kanał Justin TV, jak możesz. Jak to się nazywa w ogóle? Coś mi się kojarzy nazwa "Slam Dunk Contest", o to chodzi? Nie znam się w ogóle (no, może trochę) na koszykówce, żeby nie było, ale pooglądać zawsze można (tymbardziej, że to coś innego).
i jak by ktoś miał to channel sopcasta;d
www.atdhe.net <-- tam macie wszystko. na justin.tv kanału narazie nie ma.. będzie w godzinach konkursu. wystarczy kliknac sport/basketball i macie. chanell sopcasta na www.soccer-live.pl zapewne znajdziecie. uprzedzam, że slam dunk contest zaczyna się o 4:30 czasu polskiego ;) tak, nad ranem.
Te konkursy dopiero od 2 w nocy, ale warto obejrzeć. :)
K.Jay
Pomocny Murzyn
14-02-2009, 16:25
jutro meczyk milan vs inter, na kogo stawiacie?
Na Arsenal.
Myśle, że to jednak Milan coś ugra. Ronaldinho, Kaka, Becks, niezła forma całej trójki, Oni mogą coś tam ugrać razem.
O ile grają, niewiem jak z kontuzjami w Interze i Milanie.
AnonimowyPowrot
14-02-2009, 17:38
Na Arsenal.
Myśle, że to jednak Milan coś ugra. Ronaldinho, Kaka, Becks, niezła forma całej trójki, Oni mogą coś tam ugrać razem.
O ile grają, niewiem jak z kontuzjami w Interze i Milanie.
Kaka chyba kontuzjowany, mogę się mylić. Liczyłbym bardziej na geniusz Pirlo.
Co do Beckhama - jak z jego powrotem do LA? Wiem, że jest pewny, ale kiedy konkretnie?
Thomisson
14-02-2009, 17:44
8 marca bodajże
CFC- Watford.
A Tymczasem jest organizowany wypad fanów CFC na 24-26 kwiecień, blisko mnie, w Poznaniu :) Licze, że się wybiore :D
Dark Sven
14-02-2009, 19:31
Stawiam na remis lub na Inter. Kaka' nie zagra. Brakuje Nesty, Boriello, Bonery i Gattuso. Poza tym, Milan ostatnio wyczerpał limit zwycięstw. Coby się fanom w dupach nie poprzewracało...
AnonimowyPowrot
14-02-2009, 20:31
Poza tym, Milan ostatnio wyczerpał limit zwycięstw.
Szczerze, rozwaliłeś mnie tym tekstem :P
@Slam~
Zniechęciłem się o_o
No i mamy pierwsze do dłuższego czasu potknięcie Barcy w lidze. Tylko remis 2:2 z Betisem (co prawda przegrywali nawet 2:0, ale liczyłem na więcej).
Xendriel
14-02-2009, 22:12
Betis pierwszy odważny:) 2:2
Ricardo miał swój dzień
Barcelona straciła 2 punkty, cały Madryt świętuje:D
Up: Pep prawie zawsze ustawiał doświadczonego obrońce(Puyol, Marquez) w parze z tym młodszym (Pique, Caceres) kiedy stosował rotację. Dzisiaj młodzi zagrali razem i były niekiedy błędy w kryciu. Może i dobrze się stało, że nie wygrali, przynajmniej nie popadną w samozachwyt.
No ta "porażka" Barcie dobrze zrobi, jak mówisz, nie będzie samozachwytu.
A CFC wygrywa z Watfordem 1-3, Hattrick Anelki, ale nie ciesze się przesadnie jeszcze :] Ale to dobry znak na przyszłość
Allen Iverson zgolił cornrows'y. 8o Chyba specjalnie na ASG 09. :D
http://img3.imageshack.us/img3/7766/fsdnl4.png (http://imageshack.us)
http://img3.imageshack.us/img3/fsdnl4.png/1/w253.png (http://g.imageshack.us/img3/fsdnl4.png/1/)
K.Jay
Co do Derbow Mediolanu imo bedzie remis 2-2. Milan bez Kaki,Inter bez Maicona. Juz sie nie moge doczekac.
AnonimowyPowrot
15-02-2009, 12:39
Allen Iverson
...to mój ulubiony koszykarz :P Można już znaleźć całe zawody gdzieś? Pooglądałbym teraz.
@Edit
Ajax - Feyenoord
Celtic - Rangers
Milan - Inter
Piłkarska, kurde, uczta!
Articuno
15-02-2009, 13:20
Jedyna uczta to ten ostatni mecz i moze szkockie derby.
Bjoerndalen przesuniety na 3 miejsce, Sikora na 6. Jeszcze 8 innych zawodnikow pomylilo trase. Masakra, jakby Afganistan chcial zorganizowac MŚ to IBU tez by sie zgodzilo...
Na razie odbyły się tylko konkursy, tj. Slam Dunk Contest, Three-Point Shootout, Shooting Stars, Skills Challenge gdzie kolejno wygrywali Nate Robinson, Deaquan Cook, Arron Afflalo & Bill Laimbeer & Katie Smith, Derrick Rose. A dzisiaj to co tygryski lubią najbardziej, 58th NBA All-Star Game. Oczywiście obejrzeć można na http://atdhe.net/ o godzinie 2 w nocy. ;)
K.Jay
...to mój ulubiony koszykarz :P Można już znaleźć całe zawody gdzieś? Pooglądałbym teraz.
@Edit
Ajax - Feyenoord
Celtic - Rangers
Milan - Inter
Piłkarska, kurde, uczta!
http://zawszepopierwsze.blox.pl/html
masz wklejone tam linki z youtube. SDC w całości reszta chyba skróty. szału może nie było, ale obejrzeć można.
co do uczty to obejrzałbym, ale chyba odsypiać bede :D 5:30 zasnalem.. na milan z interem moze sie załapie. dobranoc.
Calen Futh
15-02-2009, 17:31
Co do Derbow Mediolanu imo bedzie remis 2-2. Milan bez Kaki,Inter bez Maicona. Juz sie nie moge doczekac.
1:0 dla Milanu, po asyście Beckhama i nieskutecznej grze w ataku Interu. Ot tak sobie to wyobrażam ;)
Ciekawy mecz, który właśnie się kończy Everton-Villans w Pucharze Anglii. Dobre tempo, dużo walki. Ładny, angielski football. 3:1 dla ekipy z Liverpoolu.
AnonimowyPowrot
15-02-2009, 18:54
Jak na złość Yohowi gol pajaca Naniego i beztalencia Gibsona :D
Yoh Asakura
15-02-2009, 19:06
Nani strzelił gola mocarnemu Derby, chylę czoła.
AnonimowyPowrot
15-02-2009, 20:07
Nani strzelił gola mocarnemu Derby, chylę czoła.
Szkoda jeszcze, że strzelił ten staruch Welbeck, nie wiem co on robi w tej drużynie :/ A mogliśmy kupić Bendtnera, a nawet Ramseya.
Yoh Asakura
15-02-2009, 20:34
Niech wasza młodzież zniszczy Wigan co najmniej 3:0, wtedy pogadamy.
AnonimowyPowrot
15-02-2009, 20:43
Niech wasza młodzież zniszczy Wigan co najmniej 3:0, wtedy pogadamy.
Było 4:1...
@Edit
Sorry, nie doczytałem z tym Wigan. Szczerze? Przecież podstawowy skład Arsenalu musi się męczyć, żeby w ogóle z Wigan wygrać, a ty z czymś takim wypalasz : o
Yoh Asakura
15-02-2009, 20:55
Rozmawiamy o młodzieży.
Calen Futh
15-02-2009, 21:02
Rozmawiamy o młodzieży.
To niech Wasza młodzież zdobędzie wreszcie jakiekolwiek trofeum to pogadamy. Kurwa, nawet Youth FA Cup czy jak to się nazywa.
Straznik Monopolowego
15-02-2009, 21:05
Nie napinaj sie tak bo ci zylka peknie
I tak kazdy wie ze juniorzy MU moga sie uczyc od trampkarzy Arsenalu
Gierubesoen
15-02-2009, 21:12
Fajnie, ale niewiele z tego wynika w seniorskiej piłce :)
forza real madryt football club <3
4-0
2 bramki Rałla, Marcelo i Huntelaar (czyzby zaczynal sie zwracac? >.>)
1Jedną bramką? ;>
1 bramka, ale zobacz ile gral. kilka meczow po kilkanascie minut. jak mial sie rozegrac? ; d
Thomisson
15-02-2009, 21:21
Szkoda, że każdy wie, że seniorzy Arsenalu moga się uczyć od seniorów MU ; )
Yoh Asakura
15-02-2009, 21:23
No, seniorzy MU pokazali to na Emirates. Pięknie nauczyli Nasriego strzelać bramki.
AnonimowyPowrot
15-02-2009, 21:26
No, seniorzy MU pokazali to na Emirates. Pięknie nauczyli Nasriego strzelać bramki.
Trochę chamsko z ich strony, że innym zespołom nie dali tej szansy, a do tego nawet kilka drużyn bezczelnie pokonało Arsenal :/
Dobrze, że kupiliście Arshavina, nie ma wątpliwości, że poradzi sobie w Anglii: http://zip.4chan.org/sp/src/1234694352649.jpg
@Edit
RANKING RANKING XD
Cech
van der Sar
Reina
Almunia
Bosingwa
Sagna
Arbeola
Neville
Evra
Cole
Clichy
Aurelio
Terry
Ferdinand
Carragher
Toure
Vidic
Carvalho
Gallas
Hyypia
Ronaldo
Cole
Benayoun
Eboue
Giggs
Riera
Nasri
Malouda
Gerrard
Lampard
Scholes
Fabregas
Mikel
Carrick
Alonso
Denilson
Rooney
Anelka
van Persie
Kuyt
Torres
Berbatov
Adebayor
Drogba
Jeśli chodzi o ustawienie 4-4-2
Wydaje mi się, że ustawiłem ich sprawiedliwie, w kolejności od najlepszego do najgorszego. Wiadomo, że liczą się też inne czynniki, niż umiejętności poszczególnego gracza.
@Edit 2
Nie sprzeczajmy się o szczególy typu "gra Kalou, a nie Malouda!"... Jak ktoś chce, niech stworzy własny :D
@Down
ALEŚ TY GŁUPI : O Niewątpliwie, tylko ten drugi (nie, nie Yoh, ale on zaraz po tobie) z Arsenalu jest większym idiotą w tym temacie -.-
@Down 2
Co w tym takiego śmiesznego?
Straznik Monopolowego
15-02-2009, 21:51
Kolejny komentarz durnia ktory mysli ze aby dobrze grac w angli to trzeba miec 40cm w gale, w hiszpani sie kiwaja, a w Serie A to nawet napastnicy nie wychodza ze swojego pola karnego
A co do tego "ustawienie" to mnie ladnie tozbawiles =D
Wyjasnij mi dlaczego jestem glupi
A co do ustawienia to Drogba ktory zdobyl AZ 1 BRAMKE w tym sezonie napewno sie nadaje do twojego pro rankingu
Po pierwszej polowie :)
Inter Milan 2 - 0 AC Milan
30' Adriano
43' Stankovic
Oby tak dalej ! <3
Calen Futh
15-02-2009, 22:20
Nie spodziewałem się, że Inter aż tak będzie karał Milan.
Manchester> Arsenal.
I to co najbardziej rozsierdzi fanów Arsenalu z tego topicu:
Giggs> Wilshere
...co wspaniale ukazuje układ w tabeli. Powodzenia w UEFA. Może wreszcie zdobędziecie tam jakiś półfinał.
Straznik Monopolowego
15-02-2009, 22:26
Giggs> Wilshere
.
Kazdy trener na dzien dzisiejszy wolal by miec w druzynie WIlshera niz Giggsa
Calen Futh
15-02-2009, 22:39
Kazdy trener na dzien dzisiejszy wolal by miec w druzynie WIlshera niz Giggsa
Zastanawiające, że SAF uznawany za największy autorytet na świecie wśród pracujących trenerów (Nawet ważniejszy niż Wasz Arsene "znalazłem-kolejnego-dziesięciolatka" Wenger, czy Rafa "ale-w-następnym-sezonie-wygramy" Benitez) wstawił się za przedłużeniem kontraktu Giggsowi niż starał się sprowadzić tego żółtodzioba. Przecież Manchester to nie Arsenal. Kasę mają- gdyby był taki uber alles to jakieś zapytanie by poleciało do władz Arsenalu na temat chłopaka.
Yoh Asakura
15-02-2009, 22:51
ROTFL!
Zniszczyłeś mnie tym postem.
Dark Sven
15-02-2009, 22:51
I teraz podstawowe pytanie... Ile Rosetti dostał, bo Inter już od kilku sezonów kurewsko drukuje mecze. Pierwsza bramka to po prostu popis pracy sędziowskiej. Jakby mu nasrali na głowę, też by nie zauważył?
Milan gra ładnie, odważnie. Niestety traci gola strzelonego ręką. Potem Milan się podłamał. Inter ruszył, cisnął, obrona Milanu się gubiła. Ancelotti nie widzi co się dzieje. Nie potrafi zrobić porządku. Zamiast kupić porządnego obrońce, który zagra tu i teraz, a nie kiedyś, to kupuje graczy, którzy teraz nie są potrzebni i nie powinni być celem transferowym numer 1. Potem wreszcie coś się wzięło. Sędzia nie dyktuje ewidentnego karnego dla Milanu. Rossoneri ruszają, Pato strzela. Potem cisną, strzela Ronaldinho, spalony. Brak czasu, brak szczęścia i Cesar. Koniec. Gratulacje do Interu... I żeby wam w końcu dojebali za korupcje, bo to, że nie było karnego przeciwko Interowi od 36 spotkań to nie przypadek... Telelombardia już woła "Moggi 2"
Podsumowując. Potrzeba nowego trenera, nowej obrony, wysokich i silnych napastników.
Calen Futh
15-02-2009, 23:01
Podsumowując. Potrzeba nowego trenera, nowej obrony, wysokich i silnych napastników.
To było pewne, że bez systematycznego odmładzania składu nie ujedziecie daleko.
Dark Sven
15-02-2009, 23:06
To było pewne, że bez systematycznego odmładzania składu nie ujedziecie daleko.
Skład się odmładza ale nie w taki sposób jak powinien...
AnonimowyPowrot
15-02-2009, 23:06
Swoją drogą, chciałbym zauważyć, że Sven jest najbardziej obiektywny z nas wszystkich (ewentualnie można mu zarzucić pomniejszanie siły innych włoskich drużyn).
@Edit
Wyczytałem dużo dobrego o grze Ronaldinho (oprócz gry defensywnej) i Pato (w dalszej części spotkania), a dużo złego o stoperach...
Swoją drogą:
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/02/11/article-1141982-0377DE80000005DC-962_468x596.jpg
:D
I teraz podstawowe pytanie... Ile Rosetti dostał, bo Inter już od kilku sezonów kurewsko drukuje mecze. Pierwsza bramka to po prostu popis pracy sędziowskiej. Jakby mu nasrali na głowę, też by nie zauważył?
Milan gra ładnie, odważnie. Niestety traci gola strzelonego ręką. Potem Milan się podłamał. Inter ruszył, cisnął, obrona Milanu się gubiła. Ancelotti nie widzi co się dzieje. Nie potrafi zrobić porządku. Zamiast kupić porządnego obrońce, który zagra tu i teraz, a nie kiedyś, to kupuje graczy, którzy teraz nie są potrzebni i nie powinni być celem transferowym numer 1. Potem wreszcie coś się wzięło. Sędzia nie dyktuje ewidentnego karnego dla Milanu. Rossoneri ruszają, Pato strzela. Potem cisną, strzela Ronaldinho, spalony. Brak czasu, brak szczęścia i Cesar. Koniec. Gratulacje do Interu... I żeby wam w końcu dojebali za korupcje, bo to, że nie było karnego przeciwko Interowi od 36 spotkań to nie przypadek... Telelombardia już woła "Moggi 2"
w 1 meczu ronaldinho strzelil gola z karnego, wiec to jest namiastka sprawiedliwosci
Rozumiem frustracje Sven,ale reki Maldiniego przy zajebiscie groznym dosrodkowani tez nie odwizdal,ani nie ukaral Ronaldinhio gdy symulowal w polu karnym. Ogolem od Calciopolli wszyscy w pomylkach sedziow sie doszukuja drugiego dna,co juz zaczyna mnie denerwowac.
Yoh Asakura
16-02-2009, 08:19
Bosingwa
Sagna
Arbeola
Neville
Rotfl. Bosingwa w defensywie nie daje nawet połowy tego, co Arsenalowi daje Sagna. Gorzej u Francuza z ofensywą, ale ta kuleje u wszystkich.
Evra
Cole
Clichy
Aurelio
Clichy kompletnie nie ma formy, ale z formą jest najlepszy.
Terry
Ferdinand
Carragher
Toure
Toure > Carragher, co do Terry'ego i Ferdinanda - byłby lepszy, ale to już nie ten sam Kolo, co z 2005 roku...
Giggs
Riera
Nasri
Malouda
Tutaj to już leżę i kwiczę.
Gerrard
Lampard
Scholes
Fabregas
Mam nadzieję, że tutaj oceniłeś przydatność Cesca dla drużyny, gdy ma zerwane więzadła. Wtedy i owszem, jest gorszy od tej trójki. Ale gdy jest sprawny - tylko Gerrarda z bólem postawiłbym wyżej.
Dalej mi się nie chce.
RANKING RANKING XD
Cech
van der Sar
Reina
Almunia
Bosingwa
Sagna
Arbeola
Neville
Evra
Cole
Clichy
Aurelio
Terry
Ferdinand
Carragher
Toure
Vidic
Carvalho
Gallas
Hyypia
Ronaldo
Cole
Benayoun
Eboue
Giggs
Riera
Nasri
Malouda
Gerrard
Lampard
Scholes
Fabregas
Mikel
Carrick
Alonso
Denilson
Rooney
Anelka
van Persie
Kuyt
Torres
Berbatov
Adebayor
Drogba
Po 1. Nie wiem czemu wymieniłeś nazwiska Pepe Reiny i Almuni. Lepsi na pewno są Buffon czy Neuer.
Po 2. Bosingwa na 1 miejscu? To chyba jakiś żart. Neville mimo wieku jest lepszy od tych wszystkich "perełek".
Po 3. Evra lubi biegać pod bramką rywali, bądź skrzydłem. W sumie to prezentuje podobny poziom do Cole'a.
Po 4. Terry lepszy od Ferdinanda? Wg mnie Ferdinad jest jednym z lepszych obrońców na świecie. Terry wg mnie się wypalił.
Po 5. Nie wiem co tam robi Carvalho.
Po 6. Gdzie jest Messi? Tylko nie mów że Eboue jest od niego lepszy.
Po 7. Giggs najlepszy, racja.
Po 8. Fabregas powinien być na pierwszym miejscu, a nie jakiś Gerrard co ma rozprawy w sądzie.
Po 9. Dan Gosling to duży talent. Na pewno lepszy od Mikela czy Alonso.
K.Jay
Xendriel
16-02-2009, 11:22
To jest ranking piłkarzy z Premiership, a raczej z "wielkiej 4", bo kilku piłkarzy grających w innych klubach angielskich na pewno powinno się tu znaleźć.
Taa Neville lepszy od tych wszystkich grajków mimo swego wieku, taaa, oczywiście :D
Bosingwa na pierwszym miejscu? Śmiech.
Malouda w pierwszej czwórce? Śmiech...
Mikel? Jest niezły, z meczu na mecz coraz lepszy, nabieram do niego szacunku, ale zdecydowanie powinien tam znależć się Essien, mimo swojej kontuzji, bo gdy gra, to lepszego nie ma.
Taa Neville lepszy od tych wszystkich grajków mimo swego wieku, taaa, oczywiście :D
Bosingwa na pierwszym miejscu? Śmiech.
Malouda w pierwszej czwórce? Śmiech...
Mikel? Jest niezły, z meczu na mecz coraz lepszy, nabieram do niego szacunku, ale zdecydowanie powinien tam znależć się Essien, mimo swojej kontuzji, bo gdy gra, to lepszego nie ma.
Bosingwa
Sagna
Arbeola
Neville
Z kim Bosingwa jest w tej czwórce? Neville już nie te lata, Arbeloa mnie zupełnie nie przekonuje a Sagna to 'dla mnie' średniak który w sparingach próbuje łamać nogi. Więc akurat w tej czwórce Jose jak nic =P
Malouda to już jaja jakieś, słabiutki jest, nie to co prezentował w Lyonie.
Mikel też mnie zaczał przekonywać, mimo to Essien i nikt inny.
\
\edit@ ano sorry xD
Jest:
Ronaldo
Cole
Benayoun
Eboue
Yoh Asakura
16-02-2009, 14:19
@Maggic:
Średniak, który został naj obrońcą Premiership, a sezon wcześniej naj obrońcą Ligue Ą ?
AnonimowyPowrot
16-02-2009, 14:58
Mózgi, to tylko Manchester/Chelsea/Liverpool/yoh, a wy coś o Messim pierdolicie >_<
@Edit
Mikela pomyliłem z Essienem, mój błąd.
@Down
Nie, ani jeden nie gra dla arsenalu :/
Co do Giggsa, to chciałbym ci przypomnieć, że jest w wspaniałej formie, nieważne czy gra na skrzydle (oby nie na prawym!!!), czy w środku, jego podania są wręcz genialne, gra bardzo mądrze. To mój ranking, wybierz sam podstawową jedenastkę wybranych drużyn i też ich sobie poustawiaj, co za problem.
Straznik Monopolowego
16-02-2009, 15:11
Mikela pomyliłem z Essienem, mój błąd.
Wkoncu obaj sa czarni co nie?
A co do Giggsa na 1 miejscu to chce ci przypomniec ze mamy 2009 a nie 1999
Akurat z Giggsem to się zgodze, ciągle kawał solidnego świetnego zawodnika jakich mało.
AnonimowyPowrot
16-02-2009, 16:22
Akurat z Giggsem to się zgodze, ciągle kawał solidnego świetnego zawodnika jakich mało.
Tylko Wilshere wiecznie lepszy, monolit swojej drużyny.
@Edit
Wy wszyscy i tak geje jesteście, nawet nikt mi "sto lat" nie zaśpiewa (napisze?) na forum... ;_(
@Down
Artic, uno, dos, tres xD
Articuno
16-02-2009, 18:51
Soczyście
http://sport.onet.pl/0,1248705,1917588,wiadomosc.html
Yoh Asakura
16-02-2009, 21:27
Jeśli to, co dzieje się teraz na Emirates, nie jest snem, to mam do powiedzenia tylko jedno.
Arsenal are back.
Arka_Sath_Wielki
16-02-2009, 21:28
Barca popadła w kryzys \o/ do finału lm się wygrzebią :D
Yoh Asakura
16-02-2009, 21:30
A to trzeba być w dobrej formie piłkarskiej, żeby oglądać finał w TV ?
AnonimowyPowrot
16-02-2009, 21:52
@Sytuacja na Emirates
Fakt, Heaton (tak, ten z Manchesteru United!) prezentuje się znakomicie, czego on dzisiaj nie wyprawia! ;>
http://www.kanonierzy.com/shownews_id-10297_Bendtner--Jestem-jednym-z-najlepszych.shtml
GRATULUJE SAMOOCENY XD
Calen Futh
16-02-2009, 22:01
Jeśli to, co dzieje się teraz na Emirates, nie jest snem, to mam do powiedzenia tylko jedno.
Arsenal are back.
antycapslockznaczki
YEAH! CARDIFF POKONANE?! CZY TAK?! PRAWIE TAK! WYCHODZIMY WSZYSCY NA ULICE NASZYCH MIAST BY ŚWIĘTOWAĆ GLORIĘ ARSENALU! THE GUUNERS WRACAJĄ!
@up: Co do linku to oczywiście Bendtner to czołowy zawodnik na angielskich boiskach. Nie ma co mu się dziwić, że wysoko się chłopak ceni.
Yoh Asakura
16-02-2009, 22:03
Nie wypada się śmiać w sytuacji, gdy Arsenal gra w tym spotkaniu atrakcyjniej niż United przez cały sezon.
@up: Co do linku to oczywiście Bendtner to czołowy zawodnik na angielskich boiskach. Nie ma co mu się dziwić, że wysoko się chłopak ceni.
Zdaj sobie sprawę z tego, że statystycznie jest lepszy niż Tevez. (-;
Calen Futh
16-02-2009, 22:04
Nie wypada się śmiać w sytuacji, gdy Arsenal gra w tym spotkaniu atrakcyjniej niż United przez cały sezon.
Niewątpliwie :)
Skuteczność>Atrakcyjność
ot takie przypomnienie footballowych priorytetów.
@up: Poprzedni sezon Carlitosa również uwzględniłeś, nie?
Yoh Asakura
16-02-2009, 22:12
Oceniam to, co sobą prezentują w tym sezonie. Tevez statystycznie gorszy, a skoro on jest zaliczany do czołówki świata, a Bendtner jest lepszy, to ma prawo tak o sobie mówić.
Niewątpliwie
Fajnie się komentuje coś, czego się nawet nie widzi i o czym nie ma się pojęcia, prawda ?
AnonimowyPowrot
16-02-2009, 22:13
Zdaj sobie sprawę z tego, że statystycznie jest lepszy niż Tevez. (-;
Podstawowy zawodnik Arsenalu jest tylko i wyłącznie statystycznie lepszy od rezerwowego Manchesteru, przykre :P
@Edit
Do tego dodać fakt, że czwarty (chociaż tu można się wachać czy nie niższy) bramkarz Manchesteru United jest bohaterem meczu, w którym gra Arsenal, to serio, masz podstawy, żeby się unosić.
@Edit 2
Fajnie się komentuje coś, czego się nawet nie widzi i o czym nie ma się pojęcia, prawda ?
To nie wypowiadaj się o piłce nożnej -.-
@Edit 3
Yoh, jeszcze raz powiesz, że Ronaldo, albo nawet Gerrard to "diver", TO CI BĘDĘ ZAWSZE PRZYPOMINAŁ AKCJĘ EDŁARDO!
@Edit 4
10:12goonerjay09:why are MANURE fans watching the ARSENAL cause their team is fucking BORING!!!!!!!!!
Wrzuć na luz...
Yoh Asakura
16-02-2009, 22:17
Bendter podstawowy, rotfl. Od początku śmiesznie gadasz, ale teraz rozbawiłeś mnie praktycznie do łez swoją ignorancją.
Do tego dodać fakt, że czwarty (chociaż tu można się wachać czy nie niższy) bramkarz Manchesteru United jest bohaterem meczu, w którym gra Arsenal, to serio, masz podstawy, żeby się unosić.
Rotfl'n'lol. Wyczytałeś to na pudelku czy ciacha.net ?
Yoh, jeszcze raz powiesz, że Ronaldo, albo nawet Gerrard to "diver", TO CI BĘDĘ ZAWSZE PRZYPOMINAŁ AKCJĘ EDŁARDO!
Rotfl. Jedna jaskółka wiosny nie czyni, to raz. Dwa, tam był faul.
Calen Futh
16-02-2009, 22:22
Oceniam to, co sobą prezentują w tym sezonie. Tevez statystycznie gorszy, a skoro on jest zaliczany do czołówki świata, a Bendtner jest lepszy, to ma prawo tak o sobie mówić.
Statystycznie lepszy bo strzelił 2 bramki w lidze więcej? Wow! Ma się czym szczycić. Szczególnie, że to nie jest najlepszy sezon Carlitosa. gdy był w formie to cisnął wspaniale (patrz: poprzedni sezon). Znając życie to i tak pewnie na koniec sezonu Tevez bez formy będzie miał więcej goli ustrzelonych w lidze niż ten Twój żółtodziób uważający się za pro.
Tak, bardzo fajnie.
Dobra, panowie i panie. Teraz już spadam na ulicę świętować chwalebne zwycięstwo Arsenalu. Koledzy już czekają w klubowych koszulkach, właśnie kończą wycinać konfetti, serpentyny już gotowe i pozostaje nam czekać tylko do końcowego gwizdka. Trzymajcie się wszyscy, ja tymczasem spadam po szampany. Już dawno Arsenal nikogo tak nie zmiażdżył. 2:0 do 70. minuty. To nie może pozostać bez echa. Tak jak Joh już wspomniał "ARSENAL ARE BACK"!!! I tym optymistycznym akcentem się z Wami pożegnam. Pa :*
@edit: O KURWA 3:0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! NIE WRACAM NA NOC DO DOMU!!!!! IMPREZA CAŁĄ NOC!!!!!!!!!!! YEAHHHHHHHHHHHHHH!
Yoh Asakura
16-02-2009, 22:26
No skoro tak się ciskasz o poprzednie sezony, to ja tylko przypomnę, że Cardiff to finalista poprzedniej edycji FA Cup. I naprawdę, ironizowanie fatalnie ci wychodzi. Zajmij się lepiej naprawianiem gniazdek czy wkręcaniem żarówek. Nie wiem, czego was tam uczą w technikum.
Thomisson
16-02-2009, 22:30
Kurde no, Arsenal wygrywa z MOCARNYM Cardiff, myslę, że bez problemu wygrają LM, skoro pokonali TAKĄ potęgę.
Właściwie po cholerę resztę meczy rogrywać, powinni od razu przyznać Kanonierom Puchar LM i Premiership.
AnonimowyPowrot
16-02-2009, 22:31
Bendter podstawowy, rotfl. Od początku śmiesznie gadasz, ale teraz rozbawiłeś mnie praktycznie do łez swoją ignorancją.
http://www.kanonierzy.com/shownews_id-10297_Bendtner--Jestem-jednym-z-najlepszych.shtml
Rotfl'n'lol. Wyczytałeś to na pudelku czy ciacha.net ?
W twoich oczach, bejbe ;*
Yoh Asakura
16-02-2009, 22:32
Podstawowym napastnikiem jest Adebayor. Do pary ma Perskiego. Więc stfu. Jeśli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to stfu, stfu.
Calen Futh
16-02-2009, 22:33
No skoro tak się ciskasz o poprzednie sezony, to ja tylko przypomnę, że Cardiff to finalista poprzedniej edycji FA Cup.
Ojapierdole. No to brawo. Sukces. Widać, że się odrodziliście.
Zajmij się lepiej naprawianiem gniazdek czy wkręcaniem żarówek
Jeżeli dla Ciebie technikum informatyczne= wkręcanie żarówek do gl. Nawet nie mów z czym Ci się kojarzą studia w kierunku tym bądź pokrewnym.
Nie wiem, czego was tam uczą w technikum
Programowania na różnych płaszczyznach, obsługi systemów operacyjnych takich jak BSD czy inne,tworzenia sieci, podstaw AutoCada i innych zacnych rzeczy, których nigdy nie pojmiesz, a o częsci z nich nawet w życiu nie usłyszysz. Tak, że Ciebie to nie dotyczy. Jak dorośniesz do szkoły średniej to się będziesz na jej temat wypowiadał. Sam dwa posty wyżej napisałeś, że nie ma co oceniać jak sie nie widziało. Hipokryzja :< No, ale rl to rl, nie mieszajmy tego tutaj. Takie rzeczy to na priv, gg.
AnonimowyPowrot
16-02-2009, 22:33
Podstawowym napastnikiem jest Adebayor. Do pary ma Perskiego. Więc stfu. Jeśli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to stfu, stfu.
I co teraz cwaniaku?
@Edit
10:19jackinovsky:another season with arsenal winning *** all !
@Edit 2
Wchodzi Biszof, zobaczymy, czy strzeli hat-tricka, jak to nam obiecał Wenger.
@Edit 3
A nie, sorry, to był Yoh. Mylą mi się :/
Yoh Asakura
16-02-2009, 22:39
Rzucasz ciągle tym samym linkiem, w którym Bendtner mówi, że WEDŁUG NIEGO to on powinien grać ciągle przez 90 minut, a nie żaden inny napastnik. I wedle tego wysnuwasz wniosek, że to Bendtner jest podstawowym napastnikiem Arsenalu, nie zważając przy tym na to, że Wenger sukcesywnie stawia na Adebayora z van Persiem. Screw you.
AnonimowyPowrot
16-02-2009, 22:40
Adebayora z van Persiem
Który to ten młody duńczyk?
@Edit
Dla tych głupszych: przypomnijcie sobie mój ranking, popatrzcie na napastników. Yoh i tak niczego się nie domyśli, więc można go wnerwiać dalej XD
@Edit 2
10:30boozzman:so ,maybe U hates them but u are still watching their play cuz its better than every in the world
Widząc to, czuje się, jakbym grał w Zombie Infection Mod :/ Każdy taki sam, każdy przed nimi ucieka...
@Edit 3
ALE BENDTNER TO LAMUS : O
Przypomnę teraz zamieszanie, jakie wywołałeś po kontuzji Eduardo -.- Przypomnę też kontuzję Sneijdera.
Kurde, nie musicie mi przypominać, że piszę do Yoha :/
Yoh Asakura
16-02-2009, 22:57
Dodać do tej mieszanki Arszawina i definitywnie wracamy na właściwy tor.
AnonimowyPowrot
16-02-2009, 23:02
Otwórz oczy, za siebie spójrz,
Coś pięknego w okół stwórz!
Świat ten nie jest taki zły,
Pozwól tylko marzyć i śnić!
@Edit
Nie piszcie tu przez chwilę, idę spać, spotykamy się jutro po szkole?
...to be Shaman King!
Calen Futh
17-02-2009, 05:53
Nie piszcie tu przez chwilę, idę spać, spotykamy się jutro po szkole?
Żartujesz, że Ty do szkoły idziesz? Ja cały dzień będę oglądał powtórki zmiażdżenia wybitnej drużyny Cardiff. Arsenal>ALL. Cieszę się, że się odrodzili. Właśnie wróciłem do domu po całonocnej fieście. Było świetnie. Teraz idę odsypiać. Dobranoc :*
Articuno
17-02-2009, 07:40
Ja pier... znów ostatni strzal Sikory. Znów słabe strzelanie, ale gdyby nie ten ostatni strzal... Byłby medal, złoty.
Gdyby Cardiff było naprawde mocnym zespołem, grywali by w 1 lidze Angielskiej, więc Yoh nie cuduj z Cardiff.
Co do ogólnego meczu, ASNL zagrał bardzo łądnie podobało mi się, szczególnie, że wrócił Edu, i to jak wrócił ^^.
Co do Bendtnera, to Anonimowy przestań rzucać tym śmiesznym linkiem, gdzie Bendtner uważa się za jednego z najlepszych, ON TAK MÓWI, a nie Ci Ważniejsi, to raz, a dwa, gdyby był do cholery podstawowym zawodnikiem Arsenalu, to by nie mówił że powinien grać od początku do końca. Jesli tak mówi, to znaczy, że nie gra...
Dalej kontynuując w sprawie Benka, nie jest on z pewnością jednym z najlepszych. Dobrze gra głową, ok, wysoki wyskok do piłki, wzrost, motoryka nie najgorsza, przeglądu pola też złego nie ma, ale to wszystko, i nie mozna o nim powiedzieć "jeden z najlepszych". Jak już to "jeden z najlepszych rezerwowych Arsenalu", to tak.
Jeżeli już jakiegoś napastnika mozna określić takim mianem, to Robina, lub Eduardo. (Tak pamiętam o Emanuelu...)
EDIT:
"Duńczyk ze złością zaprzeczył jakoby na łamach prasy domagał się gry w wyjściowym składzie Arsenalu."
AnonimowyPowrot
17-02-2009, 13:24
Co do Bendtnera, to Anonimowy przestań rzucać tym śmiesznym linkiem, gdzie Bendtner uważa się za jednego z najlepszych, ON TAK MÓWI, a nie Ci Ważniejsi, to raz, a dwa, gdyby był do cholery podstawowym zawodnikiem Arsenalu, to by nie mówił że powinien grać od początku do końca. Jesli tak mówi, to znaczy, że nie gra...
Dla tych głupszych: przypomnijcie sobie mój ranking, popatrzcie na napastników. Yoh i tak niczego się nie domyśli, więc można go wnerwiać dalej XD
OMFG : / A po cichu liczyłem już na to, że nikt nie będzie musiał korzystać...
JU MADAFKIN LEJM!
Swoją drogą, specjalnie zerwałem się z histy i polaka, żeby poklikać z wami!
LOL! Nie można grać w 12 -.-
Xendriel
17-02-2009, 13:38
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,6284785,Polacy_najbardziej_lubia_Barcelone _i_Real__a_nie_lubia.html Ciekawe, jednak duża część kibiców Barcelony to sezonowcy...
Najbardziej podoba mi się ten fragment:Katalończycy wyprzedzają też Real wśród osób z wyższym wykształceniem (9,65 proc. do 7,95 proc.). Z kolei wśród ludzi z wykształceniem podstawowym i zasadniczym popularniejszy jest Real (8,12 proc. do 7,52 proc.) To trochę wyjaśnia niektóre wypowiedzi kibiców Realu(nie tylko na tym forum).
Straznik Monopolowego
17-02-2009, 15:53
Anonimowy~ Ty wez najlepiej poklikaj sobie na "wyloguj sie" (prawy gorny rog jak cos)
up: Wierzysz w te glupoty? bo jak mi robili takie ankiety to specjalnie odpowiadalem inaczej niz mysle
A Eduardo mial powrot krola =D i teraz gdy Adebayor wypadl na 3 tygodnie to mysle ze wskoczy do skladu na czas kontuzji Adebayora a i moze w nim zostanie
Calen Futh
17-02-2009, 16:15
- Na chwilę obecną United wydaje się być poza zasięgiem - stwierdza Wenger na łamach oficjalnej strony Kanonierów. - Mają nad nami aż dwanaście punktów przewagi oraz zaległy mecz w zanadrzu, który z pewnością wygrają.
O, trafne spostrzeżenie. Co Ty na to Joh?
AnonimowyPowrot
17-02-2009, 16:43
O, trafne spostrzeżenie. Co Ty na to Joh?
Youth Power!
Swoją drogą spotkałem się ze stwierdzeniem, że PIERWSZA 11 Manchesteru jest młodsza od Arsenalu :P Mógłby ktoś sprawdzić?
@Edit
Tylko nienaginajcie w żadną stronę...
up: Wierzysz w te glupoty? bo jak mi robili takie ankiety to specjalnie odpowiadalem inaczej niz mysle
czyli co? zamiast zaznaczyć, że kibicujesz arsenalowi to zaznaczyłeś tottenham? fajna zabawa.
a sezonowcy są nie do uniknienia... ale ten fragment co przytoczył Xendriel mnie rozwalił.
Calen Futh
17-02-2009, 17:51
Youth Power!
Swoją drogą spotkałem się ze stwierdzeniem, że PIERWSZA 11 Manchesteru jest młodsza od Arsenalu :P Mógłby ktoś sprawdzić?
@Edit
Tylko nienaginajcie w żadną stronę...
Tak więc biorąc pod uwagę nastraszy racjonalnie dobrany skład wychodzi nam:
Edwin van der Sar 39
Patrice Evra 28
Nemanja Vidić 28
Rio Gavin Ferdinand 30
Gary Alexander Neville 33
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro 23
Michael Carrick 27
Paul Scholes 34
Ryan Joseph Giggs 35
Wayne Rooney 23
Dimityr Iwanow Berbatow 27
Średnia: 29.72
Ale gdy odjąć starych piłkarzy, którzy (oprócz Edwina) nie grają nad zbyt regularnie to wychodzi nam:
Benjamin Anthony Foster 25
Patrice Evra 28
Nemanja Vidić 28
Rio Gavin Ferdinand 30
Rafael Pereira da Silva <ah, moja nadzieja> 19
Michael Carrick 27
Darren Fletcher 24
Luís Carlos Almeida da Cunha znany jako Nani 23
Wayne Rooney 23
Średnia: 25.2
I w ustawieniu w "młodym składzie" z Edwinem:
Edwin van der Sar 39
Patrice Evra 28
Nemanja Vidić 28
Rio Gavin Ferdinand 30
Rafael Pereira da Silva <ah, moja nadzieja> 19
Michael Carrick 27
Darren Fletcher 24
Luís Carlos Almeida da Cunha znany jako Nani 23
Wayne Rooney 23
Średnia: 26.46
Arsenalu składu nie znam. Może ktoś obiektywny zrobi jakieś zestawienie. Tylko błagam, nie Joh, bo wyjdzie im średnia wieku poniżej 14.
AnonimowyPowrot
17-02-2009, 18:08
Ten ostatni skład jest dobry, tylko Fletcher mi nie pasuje...
@Down
Wpisałbym Scholesa, ewentualnie Hargreavsa, ale na pewno nie Darrena :P
Calen Futh
17-02-2009, 18:11
@up: To rzuć nazwiskiem to poprawię.
A Eduardo mial powrot krola =D i teraz gdy Adebayor wypadl na 3 tygodnie to mysle ze wskoczy do skladu na czas kontuzji Adebayora a i moze w nim zostanie
Zostanie. Eduardo jest lepszym zawodnikiem od Adebayora.
Calen Futh
17-02-2009, 18:12
double, ah ta przeglądarka <3
Calen Futh
17-02-2009, 20:29
Jak Adebajoro jest w formie to naprawdę potrafi strzelać.
@edit:
Wpisałbym Scholesa, ewentualnie Hargreavsa, ale na pewno nie Darrena :P
Hargreavs to jest człowiek-kontuzja. Drugi Saha.
Straznik Monopolowego
17-02-2009, 22:28
http://www.kanonierzy.com/shownews_id-10311_Bendtner--Prasa-mnie-irytuje.shtml
Ssij
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,6284785,Polacy_najbardziej_lubia_Barcelone _i_Real__a_nie_lubia.html Ciekawe, jednak duża część kibiców Barcelony to sezonowcy...
Najbardziej podoba mi się ten fragment: To trochę wyjaśnia niektóre wypowiedzi kibiców Realu(nie tylko na tym forum).
Tak to jest jak się przypisuje dzieci neo pod konkretny klub...wychodzi z tego idiotyzm i nic więcej.
@@Piszecie o pierdołach a niedawno Raul Gonzalez Blanco został najlepszym strzelcem Realu Madryt. Ma 309 goli na koncie i z pewnością te liczby będą rosły.
Ogólnie cieszy mnie, że Real ma kogoś takiego, którego szanuje większosc normalnych sympatyków innych drużyn. Jeden z wielu geniuszy piłki nożnej , który nie otrzymał złotej piłki...a szkoda
Gierubesoen
18-02-2009, 06:36
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,6284785,Polacy_najbardziej_lubia_Barcelone _i_Real__a_nie_lubia.html
Wigry Suwałki > Arsenal uehueheueheueheuehuehe _/
@@Piszecie o pierdołach a niedawno Raul Gonzalez Blanco został najlepszym strzelcem Realu Madryt. Ma 309 goli na koncie i z pewnością te liczby będą rosły.
Ogólnie cieszy mnie, że Real ma kogoś takiego, którego szanuje większosc normalnych sympatyków innych drużyn. Jeden z wielu geniuszy piłki nożnej , który nie otrzymał złotej piłki...a szkoda
Nie chcialbym byc zlosliwy, ale Bendtner > Raul... =/
A dzis MU-Fulham. Nie wiem czemu, ale cos czuje, ze Diably nareszcie straca bramke.
Calen Futh
18-02-2009, 10:04
Nie chcialbym byc zlosliwy, ale Bendtner > Raul... =/
A dzis MU-Fulham. Nie wiem czemu, ale cos czuje, ze Diably nareszcie straca bramke.
Chciałbyś ;) z Chelsea nie stracili to z Fulham tym bardziej :P
Yoh Asakura
18-02-2009, 14:40
Swoją drogą spotkałem się ze stwierdzeniem, że PIERWSZA 11 Manchesteru jest młodsza od Arsenalu Mógłby ktoś sprawdzić?
Średnia wieku pierwszego, najsilniejszego składu Arsenalu to 25,7 lat.
Chciałbyś ;) z Chelsea nie stracili to z Fulham tym bardziej :P
Chelsea spała, dziwne by było jakby MU straciło bramke. Oni nawet strzelać nie chcieli.
AnonimowyPowrot
18-02-2009, 15:09
Średnia wieku pierwszego, najsilniejszego składu Arsenalu to 25,7 lat.
Rozpisz to jak ten, co sprawdzał pierwszą drużynę, byłbym wdzięczny.
Jeden z wielu geniuszy piłki nożnej , który nie otrzymał złotej piłki...a szkoda
Ryan Giggs?
@Down
Nie wiem, czy Denilsona można uznać za takiego pewniaka, oraz nie wiadomo czy Arshavin nie wygryzie Nasriego (ewentualnie któregoś z napastników, tu też do rywalizacji wkracza Eduardo), ale do reszty brat jakichkolwiek zastrzeżeń.
Na zakończenie dodam, że gdyby nie brać pod uwagę bramkarzy, to nasz skład okazałby się jednak młodszy :D 39 Edwina robi swoje...
Yoh Asakura
18-02-2009, 15:33
Almunia 31
Sagna 26
Gallas 31
Toure 28
Clichy 24
Rosicky 28
Nasri 21
Fabregas 21
Denilson 22
Adebayor 25
Van Persie 26
Straznik Monopolowego
18-02-2009, 18:37
Rosicky nie wskoczy do 1 skladu on nie gral przez wiecej czasu niz Eduardo w dodatku mial bardziej skomplikowana kontuzje ktora moze mu utrudniac gre za Rose bedzie gral 20 letni Walcott
Gallas po tym sezonie wyleci a za niego wskoczy Djourou (22l) albo Senderos (24l)
A co do Denilson to on jest podtawowym graczem
Mam male pytanie , bylem przed chwila w stsie "fortuna".
Obstawilem pare meczy z nudow, typka cos mnie zwalowala i wpisala co innego niz, chcialem i jest to:
"Pilka nozna" Szkocja FA Cup-2.sp.: mniej/wiecej
3335 St.Mirren-Motherwell (2,5) - 1.6
Co to oznacza, jak musi pasc wynik, aby mi to zaliczylo? Nie chcialem odswiezac tematu, o stsach, stad i tak kazdy jest obeznany.
Calen Futh
18-02-2009, 19:31
Oznacza to, że stawiasz czy w meczu padnie więcej czy mniej niż 2,5 gola.
Obstawisz, że padnie mniej niż 2,5: w meczu będzie 1:1 - wygrałeś. Będzie 2:1- grupa/kupon Ci padł.
mozesz mi powiedziec co ja obstawilem http://www.efortuna.pl/kupon/pokaz-kupon.php?odkaz_sazenky=IDbd62282b1d233436438e059a 76da189e
stawialem na milan - cagliari ale typka wpisala 3335, zamiast 335, na bank specjalnie bo to mniej wiecje musialaby sobie z dupy wziasc.
Dzieki za pomoc.
Calen Futh
18-02-2009, 19:45
Ten "-" oznacza, że mniej niż 2,5 gola.
Jakby było, że ponad dwa i pół to by był "+" bodaj.
@up:np ;*
AnonimowyPowrot
18-02-2009, 20:00
Lipa byłaby, jakby tylko to ci zawaliło : o
mozesz mi powiedziec co ja obstawilem http://www.efortuna.pl/kupon/pokaz-kupon.php?odkaz_sazenky=IDbd62282b1d233436438e059a 76da189e
stawialem na milan - cagliari ale typka wpisala 3335, zamiast 335, na bank specjalnie bo to mniej wiecje musialaby sobie z dupy wziasc.
Dzieki za pomoc.
Dlatego kupony sie sprawdza na miejscu i jak masz cos innego niz chciales to prosisz/zadasz poprawienia.
Dlatego kupony sie sprawdza na miejscu i jak masz cos innego niz chciales to prosisz/zadasz poprawienia.
Trudno, ostatni raz w stsie bylem w gimnazjum, nie pomyslalem o tym. Na pierwszy rzut oka wygladal normalnie ;p
Skra Bełchatów w pięknym stylu pokonuje Dynamo Moskwa 3 - 1 i awansowała do ćwierćfinału LM, w którym zmierzy się z Iskrą Odincowo. ;)
A skoro juz o STSach, to Olympiakos mi wlasnie zabral cala, okragla stowe, bo jakims cudem wtopil z St. Etienne.
Lekko dziwi mnie tez remis Dynama Kijow z Valencia - Hiszpanie byli zdecydowanie lepsza druzyna i powinni byli to latwo wygrac. Ciesze sie za to z postawy Zenitu - w lidze szlo im nienajlepiej, to przynajmniej w UEFA zagrali niezly mecz.
Straznik Monopolowego
18-02-2009, 20:43
O sts jest inny temat
Calen Futh
18-02-2009, 20:48
A jutro Lech : o
Kamila Skolimowska nie żyje. Taka informacja dotarła ze zgrupowania polskich lekkoatletów w Portugalii. Mistrzyni olimpijska w rzucie młotem z Sydney z 2000 roku zasłabła podczas treningu. Mimo reanimacji i szybkiego transportu do szpitala nie udało się jej uratować.
26-letnia Skolimowska źle się poczuła w czasie treningu. Po przewiezieniu do szpitala straciła przytomność i mimo trwającej ponad godzinę reanimacji zmarła.
www.wp.pl
Komentarz jest zbędny. :(
Articuno
18-02-2009, 22:47
o Boże, jak to mozliwe? :( eh ogladam sobie pulp fiction i stary wbija z informacja :(:(:(:(:(
Tylko BLAGAM, nie na*******ajcie tu swieczkami, bo zwroce obiad...
W sumie to do komentarza Arfyda nie ma co dodawac. Mnie zastanawia, jaki byl powod - czyzby znowu jakas ukryta/nieujawniana choroba?
Ja teraz przeczytalem na onecie i mnie zatkalo. <świeczka> Swoja droga myslalem, ze starsza byla, zdobyc zloty medal na igrzyskach w dysyplinie silowej majac 17 lat, niezle.
Gierubesoen
18-02-2009, 23:04
Szkoda młodych, utalentowanych sportowców, ale te świeczki są denerwujące.
Straznik Monopolowego
18-02-2009, 23:04
Smierc spotyka kazdego i nie wiem czy jest sens jakos tego wyolbrzymiac z powodu tego ze ktos byl sportowacem
Fanboje aRSENALU: zalozyliscie sie, kto napisze najbardziej debilny post czy co?
Zeby nie bylo tak smutno, to oprocz Skry do nastepnej rundy przeszly AZS Czestochowa i Jastrzebski Wegiel. Moze jutro dolaczy do nich Muszynianka?
o Boże, jak to mozliwe? :( eh ogladam sobie pulp fiction i stary wbija z informacja :(:(:(:(:(
tez ogladalem pf i jak skonczylem ogladac przeczytalem to. ale tak jest jak sie jedzie na sterydach i nikt mi nie powie ze dziewczyna ktora ma 26 lat zmarla z innego powodu:/
Dark Sven
18-02-2009, 23:18
Slay, stawka byłaby tak wyrównana, że chyba nikt nie podjąłby się typowania zwycięzcy : ).
Articuno
18-02-2009, 23:18
Siatkowki nie lubie od kilku lat, ale wielkie gratulacje. Slyszalem, ze Włosi mieli spokojnie wygrac...
tez ogladalem pf i jak skonczylem ogladac przeczytalem to. ale tak jest jak sie jedzie na sterydach i nikt mi nie powie ze dziewczyna ktora ma 26 lat zmarla z innego powodu:/
Ponoc lekarze mowili cos o zatorze pluc. Nie wiem czemu, ale jakos ciezko mi uwierzyc, ze akurat Skolimowska brala sterydy. Chociaz kto wie...
Straznik Monopolowego
18-02-2009, 23:23
Szkoda jej bo byla mloda i MIALA CEL W ZYCIU
A co do zakladu to jednak ty jestes poza naszym zasiegiem Slay :/
Arka_Sath_Wielki
18-02-2009, 23:39
Sport to zdrowie? Puerta, Thuram (wycofał się z powodu wady serca), Skolimowska, to wszystko mnie zaczyna przerażać :|
sport rekreacyjny tak, a nie na poziomie ekstremalnym
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.