PDA

Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

Xendriel
21-08-2008, 16:19
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,5613725,Boruc__Dudka_i_Majewski_wykluczeni _z_kadry.html - Piękny przykład polskiego profesjonalizmu. Żeby to jeszcze oblewali jakąś ważną wygraną, a nie przegrany mecz towarzyski;)

Iron
21-08-2008, 18:19
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,5613725,Boruc__Dudka_i_Majewski_wykluczeni _z_kadry.html http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://www.sport.pl/pilka/1,65046,5613725,Boruc__Dudka_i_Majewski_wykluczeni _z_kadry.html) - Piękny przykład polskiego profesjonalizmu. Żeby to jeszcze oblewali jakąś ważną wygraną, a nie przegrany mecz towarzyski;)
Szkoda mi ino Boruca...

Articuno
22-08-2008, 16:44
Jestem wpieniony. TVP woli poazywac powtorki od hitowego meczu USA - Argentyna. Kól.
Eurosport rowniez pieprzyl, ze bedzie pokazywac gry zespolowe... a od 0,5 godziny pokazuja cieszacego sie Australijczyka.
Bolt, 3 zloty medal z kolejnym fenomenalnym rekordem swiata. Fenomen.
Edit: na szczescie Czesi zamdrzeli, szkoda ze od 2 kwarty.

Yossarian
22-08-2008, 18:14
Faktycznie szkoda, że koszykówka na antenie TVP jest pomijana. No cóż, może przynajmniej finał obejrzy się "na żywo".

hoomik
22-08-2008, 18:44
Eurosport rowniez pieprzyl, ze bedzie pokazywac gry zespolowe... a od 0,5 godziny pokazuja cieszacego sie Australijczyka.epic fail, ja na ES waczalem meczyk bez problemu. I oficjalnie wysmiewam wszystkich, ktorzy postawili kasiorke na over 183,5 pkt ;];];];]
Faktycznie szkoda, że koszykówka na antenie TVP jest pomijanaPLK na TVP Sport = uber epic fail ; To ja juz wolalem Polsat Sport, tam przynajmniej byly porzadne transmisje i jesli mowili ze beda, to byly (pamietacie transmisje z komisji sledczych zamiast zapowiadanego meczu? ;;;).
No cóż, może przynajmniej finał obejrzy się "na żywo"
12:20 Igrzyska Olimpijskie w Pekinie Finał mężczyzn
13:30 Igrzyska Olimpijskie w Pekinie Ceremonia zamknięcia studio

Jak ja nienawidze TVP... srsly...

Articuno
22-08-2008, 20:40
Podobno w Sporcie na TVP, mowli ze pokaza na zywo, podobno...

Yossarian
22-08-2008, 21:32
12:20[/B] Igrzyska Olimpijskie w Pekinie Finał mężczyzn
13:30[/B] Igrzyska Olimpijskie w Pekinie Ceremonia zamknięcia studio

Jak ja nienawidze TVP... srsly...

Nie tylko Ty jeden. No cóż trzeba będzie poszukać alternatywnego źródła transmisji. A tak btw - to jest kolejny argument za tym. aby nie płacić abonamentu.
Tandetne widowisko artystyczne zamiast (zapewne) świetnego finału gry zespołowej ;/.
Szkoda troszkę Jasikeviciusa i spółki.

hoomik
22-08-2008, 21:52
Szkoda troszkę Jasikeviciusa i spółki.
jakby Slanina pojechal, to moze wtedy. Tak to no wai ; Ale mimo wszystko mam nadzieje ze powalcza z Argentyna.

USA zdobywa zloto bez porazki, no doubt. Jesli mialbym stawiac, to powiedzialbym, ze wynik bedzie w okolicach +25 dla Amerykancow. Chociaz gdyby byl tam moj czlowiek (AI), to bym powiedzial ze bedzie +milion dla USA ;

Articuno
22-08-2008, 21:54
Litwa pewnie odpadla, dlatego ze byl tam Kurtinaitis ;).

hoomik
22-08-2008, 22:22
a co, Paczeslaw bylby lepszy? ;

Articuno
22-08-2008, 22:40
No, ba : D

Yossarian
22-08-2008, 23:28
Ja tam nie wiem, jestem zdecydowanie negatywnie do niego ustosunkowany, hmm... może to przez Prokom. A finał Litwa - USA byłby ciekawy i wynik nie byłby taki oczywisty.
No cóż zostaje liczyć na życiowy mecz Gasola i Fernandeza 24.08.

hoomik
23-08-2008, 00:05
Pacek = fail. Kijewskas byl jaki byl, ale u niego przynajmniej plajerzy nie na*******ali sie na lawce rezerwowych podczas timeoutow ; A z budzetem 3x mniejszym niz przez ostatnie 5 lat, z kasiora porownywalna do tej ze Zgorzelca i Wloclawka, nie widze Sopotu wyzej niz 3 miejsce. Nie z Saso i Zmago na lawkach Turowa i Anwilu. No wai. 1. Turow, 2. Anwil, 3. Trefl, 4. Czarni. Imo tak to bedzie wygladac na koniec sezonu. Osobiscie nie lekcewazylbym rowniez Politechniki, Eugenio naprawde fajna ekipe tam sobie zbiera (poza Drew... sory, Bigusem ;;; ), jak zawsze grozna moze byc Stal (dzizas, czy Kowal wreszcie zrozumie ze wymiana polowy skladu co 1.5 miesiaca do niczego nie doprowadzi?), i ciekawe jak pozbiera sie Slask. Cholernie zal mi Polpaku, darzylem ten zespol duza sympatia, ale niestety, ekstraligowy sport w malych miasteczkach nie ma racji bytu (w tym kraju). Poplynela Amica, poplynal Groclin, poplynal Polpak, malo brakowalo a poplynal by i Turow... na szczescie ain't gonna happen w najblizszym czasie, chociaz znajac $chetyne to ch*j go tam wie co on jeszcze wymysli...

Articuno
23-08-2008, 00:19
Tak w ogole to mam szczera nadzieje, ze Szaranowicz tez bedzie komentowal Euro 2009 ;)

Xendriel
23-08-2008, 09:48
Argentyna ze złotem tak jak oczekiwałem, ale brawa należą się także Nigerii. Grała bardzo dobrze przez cały turniej i widać że zasłużenie dotarła do finału.

Jeśli chodzi o Messiego to moim zdaniem na chwilę obecną jest on najlepszym piłkarzem na świecie. Wykorzystuje do granic możliwości szybkość i technikę, bez pajacowania i jeżeli nie złapie w tym sezonie żadnej poważniejszej kontuzji, nie będzie miał sobie równych.

Articuno
23-08-2008, 10:16
Tym bardziej, ze jedyni potencjalni rywala beda gracie w Pucharze UEFA :]

Ditto
23-08-2008, 12:33
A Cristiano Ronaldo, który będzie bronił tytułu Ligi Mistrzów? Jeśli jakimś cudem uda się to angielskiej drużynie, to właśnie on najprawdopodobniej zostanie wyróżniony.

Yoh Asakura
23-08-2008, 12:47
Jeśli chodzi o Messiego to moim zdaniem na chwilę obecną jest on najlepszym piłkarzem na świecie. Wykorzystuje do granic możliwości szybkość i technikę, bez pajacowania i jeżeli nie złapie w tym sezonie żadnej poważniejszej kontuzji, nie będzie miał sobie równych.
To ty chyba Wilshera nie widziałeś X(

Articuno
23-08-2008, 12:53
A Cristiano Ronaldo, który będzie bronił tytułu Ligi Mistrzów? Jeśli jakimś cudem uda się to angielskiej drużynie, to właśnie on najprawdopodobniej zostanie wyróżniony.

A no, zapomnialem.

Xendriel
23-08-2008, 13:28
Messi jest lepszy od CR7, ale po ostatnim sukcesie w Premier League i LM pewne jest, że to Portugalczyk zdobędzie złotą piłkę w tym roku.

Yoh Asakura
23-08-2008, 13:35
Messi jest lepszy od CR7, ale po ostatnim sukcesie w Premier League i LM pewne jest, że to Portugalczyk zdobędzie złotą piłkę w tym roku.
Nie wiadomo, po Euro głosujący mogą zmienić o nim zdanie :baby:

Ditto
23-08-2008, 13:44

Właśnie to jest niesprawiedliwe, oceniają piłkarza po tym, co osiągnął... Przecież piłka nożna to sport drużynowy, co było widać po meczach Portugalii na EURO (ktoś już o tym wspominał podczas mego bana).

Jak myślicie, kto otrzyma bramkarza roku?

Bramkarz Roku: Manuel Almunia (Hiszpania/Arsenal), Petr Cech (Czechy/Chelsea), Manuel Neuer (Niemcy/FC Schalke 04), Jose Reina (Hiszpania/Liverpool), Edwin van der Sar (Holandia/Manchester United)

Almunia, Neuer i Reina raczej bez większych szans (chociaż Pepe...).

Rywalizacja pomiędzy Edwinem i Petrem będzie zacięta. Myślę jednak, że to Cech zgarnie nagrodę, ze względu na ilość nominowanych piłkarzy United. Jeśli jednak Terry będzie najlepszym obrońcą... Ciężko przewidzieć.

Obrońca Roku: Jamie Carragher (Anglia/Liverpool), Carles Puyol (Hiszpania/Barcelona), John Terry (Anglia/Chelsea), Nemanja Vidic (Serbia/Manchester United), Rio Ferdinand (Anglia/Manchester United)

Pomocnik Roku: Michael Essien (Ghana/Chelsea), Cesc Fabregas (Hiszpania/Arsenal), Steven Gerrard (Anglia/Liverpool), Frank Lampard (Anglia/Chelsea), Paul Scholes (Anglia/Manchester United)

Napastnik Roku: Didier Drogba (Wybrzeże Kości Słoniowej/Chelsea), Lionel Messi (Argentyna/Barcelona), Fernando Torres (Hiszpania/Liverpool), Cristiano Ronaldo (Portugalia/Manchester United), Wayne Rooney (Anglia/Manchester United)

Moim zdaniem najlepszym wyjściem byłoby przyznanie nagród odpowiednio Cechowi, Ferdinandowi, Fabregasowi, Messiemu. Jednak napastnika dostanie Ronaldo, a obrońcę może Puyol? Wątpie, czy przyznają dwie nagrody zawodnikom jednej drużyny.

Z wymienionych tylko Neuer, Puyol i Messi nie grają na codzień w lidze angielskiej! Mało tego, cała reszta gra w czterech klubach: Manchesterze United, Chelsea Londyn, Arsenalu Londyn, FC Liverpoolu. Do tego dwóch z trzech wcześniej wymienionych zawodników gra w FC Barcelonie. Neuer reprezentuje Schalke 04. Niemcy może nie słyną, ale na pewno posiadali i posiadają uzdolnionych bramkarzy. W ostatnich latach Kahn, Lehmann, Hildebrand, Enke, Butt, Rensing, Adler i chociażby nasz nominowany tylko to potwierdzają.

@BTW, nawet nie wiedziałem, że jestem w stanie napisać tak długiego posta pod wpływem impulsu (ba, nawet chciało mi sie szukać nominowanych).

@Edit
W sumie, to ten post taki najdłuższy nie jest, połowe jednak zajmują właśnie wymienieni zawodnicy :D

Articuno
23-08-2008, 13:50
Co do bramkarza, gdzie Casillas? Gdzie Buffon(no dobra bez pucharow, ale to jest i tak geniusz)?

Yoh Asakura
23-08-2008, 13:51
W sumie to ja z Ligi Mistrzów nie pamiętam jakichś super parad Cecha i van der Sara.
Obrońcą roku zostanie pewnie Ferdinand albo Terry.
Pomocnikiem...Fabregas ? Po tym, co zrobił na San Siro, czemu nie. Ale myślę, że tę nagrodę dostanie Gerrard.
Napastnik: Ronaldo, a szkoda. W sumie to nikogo konkretnego tutaj nie ma :p
Gdzie Buffon(no dobra bez pucharow, ale to jest i tak geniusz)?
Jaja sobie robisz ?

Ditto
23-08-2008, 13:53
Co do bramkarza, gdzie Casillas? Gdzie Buffon(no dobra bez pucharow, ale to jest i tak geniusz)?

No właśnie, brak Casillasa, a Reina i Almunia... Właśnie dlatego oni wręcz napewno nie dostaną tej nagrody.

Tak sobie właśnie pomyślałem, że ludki mogą specjalnie głosować na Puyola i Messiego, aby pokazać, że liga hiszpańska wcale nie jest gorsza od angielskiej. Nigdy nie będzie sprawiedliwości...

@Up

Może i nie mieli super parad, ale to i tak do kogoś z nich należy ta nagroda, a do zawodnika z przeciwnej drużyny obrońcy. Zdaje mi się, że Cech i Ferdinand byliby lepszym wyborem niż Edwin i Terry. Chociaż z drugiej strony, bramkarz Oranje ma już swoje lata, a Terry nie strzelił karnego i jest kapitanem, więc może "na pocieszenie" zostaną im przyznane te nagrody?

Najlepsze lata Gigiego dawno za nami, a Articuno chyba nie wie, że to konkurs coroczny xD

Xendriel
23-08-2008, 14:01
Nie wiem dlaczego nie ma Xaviego albo Arshavina. Przecież oprócz udanego występu na EURO Rosjanin grał również bardzo dobrze w pucharze UEFA.

edit. No tak, poje***o mi się. Wcześniej pisałem o złotej piłce.

Ja bym zamiast Scholesa dał Ballacka.

Yoh Asakura
23-08-2008, 14:18
Nie wiem dlaczego nie ma Xaviego albo Arshavina. Przecież oprócz udanego występu na EURO Rosjanin grał również bardzo dobrze w pucharze UEFA.
Ale czy mi się wydaję, czy to są nominacje do zawodnika roku LIGI MISTRZÓW ? :confused:

Arnisan
23-08-2008, 15:45
Kapitalny ostatni dzien igrzysk. Zwlaszcza bieg na 5km. Rzut oszczepem tez niczego sobie, ale szkoda troche skoku wzwyz kobiet. Zaluje tego, ze nie probowala rekordu bic, bo dziewczyna ma warunki do tego ;P
A Polacy sa siodma sztafeta swiata co jest duzym sukcesem :D

milan233
23-08-2008, 16:47
Ja do końca wierzyłem, że w sztafecie 4x400 mężczyzn, w ekipie Jamajki znajdzie się Bolt :D Z jego formą, mimo iż nie biega on na 400m, mogliby powalczyć o medal.
Ale zapewne chłopak zmęczony już...

Cafe
23-08-2008, 18:17
Słaba gra Liverpoolu i piękny finisz, z Boro. Spursi widać nadal śpią, Aston Villa chyba zlekceważyła rywala po wygranej z City.

Yoh Asakura
23-08-2008, 18:18
Liverpool to niech się o czwarte miejsce martwi. Torres i Gerrard wiecznie rzyci ratować im nie będą. Z przeciętniakami pokroju Pennanta, Benayouna czy innego Dosseny daleko nie zajdą. Boro pokazało w tym meczu zęby, a Aliadiere dał dupy. Pusta bramka, mógł zrobić wszystko, a tak spartaczył zagranie do Mido. Eh.

Fintex
23-08-2008, 19:38
Są drużyna... czy to ważne kto strzela bramki? :confused:
Arsenal do połówki przegrywa... hmm.. Fulham jest z londynu? czyżby derby w dupe były :) No, ale... jeszcze połówka :P Nasri mógłby w sumie ukłuć bo dalem go do fantasty premier legaue.

By$iu
23-08-2008, 19:54
Flota kolejne 3pkt po zwyciestwe nad Stalowka :-).

Xendriel
23-08-2008, 19:54
Tottenham znowu w dupę dostał, w dodatku na własnym podwórku, a ja mam 3 ich zawodników w FPL:(

btw. Oglądał ktoś ich mecz??

Donpeyot
23-08-2008, 20:09
Śląsk rozjechał Odrę W. 4:0 :D

Articuno
23-08-2008, 20:16
Śląsk rozjechał Odrę W. 4:0 :D

fantastyczna gra WKS-u! Fantastyczna jakosc transmisji ;)!

Cafe
23-08-2008, 20:47
Liverpool to niech się o czwarte miejsce martwi. Torres i Gerrard wiecznie rzyci ratować im nie będą.

O RLY ?! :_)

Fulham 1 - 0 Arsenal

stfu

Yoh Asakura
23-08-2008, 20:54
O RLY ?! :_)

Fulham 1 - 0 Arsenal

stfu
Poczekaj na bezpośrednie starcie :baby:

Arfyd
23-08-2008, 21:09
Czekamy z niecierpliwością.

Ditto
23-08-2008, 21:56

Ty przez sam swój nick jesteś przegrany w tej rywalizacji, tutaj każdy już wręcz nienawidzi tego Arsenalu przez Ciebie, nie lepiej siedzieć cicho, a cieszyć się dopiero gdy jest z czego?

Iron
23-08-2008, 22:03
Sroki już niebawem czekają:)

Yoh Asakura
23-08-2008, 22:13
Ty przez sam swój nick jesteś przegrany w tej rywalizacji, tutaj każdy już wręcz nienawidzi tego Arsenalu przez Ciebie, nie lepiej siedzieć cicho, a cieszyć się dopiero gdy jest z czego?
No to tym większa satysfakcja z tego, gdy klub, którego nienawidzisz, osiąga sukces, co nie ? :cup::cup::cup:

Faytah
23-08-2008, 22:25
A kiedy ten sukces osiagniecie poza fm'em zieeew?:p No a jutro ciekawy meczyk sie zapowiada,sprawdzian generalny przed sezonem;mecz o superpuchar Włoch pomiedzy AS Romą a Interem Mediolan,mam nadzieje ze Jose wymysli cos specjalnego na ten mecz.

Yoh Asakura
23-08-2008, 22:40
Warto obejrzeć tylko z jednego powodu - Zlatan Ibrahimović.

Articuno
23-08-2008, 23:06
A kiedy ten sukces osiagniecie poza fm'em zieeew?:p No a jutro ciekawy meczyk sie zapowiada,sprawdzian generalny przed sezonem;mecz o superpuchar Włoch pomiedzy AS Romą a Interem Mediolan,mam nadzieje ze Jose wymysli cos specjalnego na ten mecz.

No wlasnie. Ten mecz bedzie ciekawy z 2 powodow:
1. Roma
2. Inter

Faytah
23-08-2008, 23:11
3.Mourinho nasze matki gola klatki znaczkami

hoomik
24-08-2008, 00:28
Spain - USA 24.08.2008 08:3008:25 Klub przyjaciół Myszki Miki Doktor Daisyfail ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; I jak tu sie nie w*****c... no jak? Cala nadzieja w ES, ze nie zrobia mnie w chuja z transmisja...

Nadrill
24-08-2008, 00:31
No nareszcie - jutro finał Stany - Hiszpania. : ) Po cichu liczę na jankesów, zasłużyli na złoto którego tak dawno już nie zdobyli. Z drugiej strony, ekipa Gazola z Calderonem może przysporzyć trochę problemu...

Articuno
24-08-2008, 00:34
Hoom, transmisja w TVP2.
To co zapmietalem z obrazu ze Sportu na Jedynce: od 6 do 12, po kolei final siatkarzy i final koszykarzy.

Khalan Blitzhammer
24-08-2008, 06:12
Mecz na pewno transmituje ES. Faworyt jest tylko jeden i nie wyobrażam sobie innego rozstrzygnięcia niż zwycięstwo USA. Pytanie tylko, w jakich rozmiarach.

LoluU$
24-08-2008, 06:45
ehuwhewuehwuehu

2 set
przerwa techniczna
USA
8

Brazylia
1

LoluU$
24-08-2008, 07:08
ehuwhewuehwuehu

2 set
przerwa techniczna
USA
8

Brazylia
1

1:1 w setach ^^ USAAAAAAA JAZDAAAAAAA

Nadrill
24-08-2008, 09:03
Po 1 kwarcie 31-38 dla USA(wysoki wynik, jak na 10 min gry). Wade błyszczy, Amerykanie wykorzystują rzuty wolne po licznych faulach.

hoomik
24-08-2008, 12:09
no i epic fail, zaspalem ;

Nadrill
24-08-2008, 12:27
no i epic fail, zaspalem ;

Lol

Mecz piekielnie zacięty, co nie USA wyszło na prowadzenie z przewagą 10 pkt, to Hiszpanie gonili. Dopiero gdy 4 min do końca Kobe został sfaulowany, gdy rzucał za 3 wszystko się spieprzyło na niekorzyść Hiszpanów. Wade szalał, a 4 kwarta była bardzo agresywna. Zasłużone złoto dla jankesów.

Fintex
24-08-2008, 12:29
hyhy. żałuj :p Hiszpanie w pewnych momentach zblizali się do USA ale skuteczność Amerykanów szczególnie w 1szej połówce była wysoka.. świadczy o tym wynik..
Wade <333 Mam nadzieje, że w tym roku poprowadzi z Beasleyem Miami do play-offów. gogogo!

hoomik
24-08-2008, 13:14
w/e, moj czlowiek w pojedynke by hiszpancow rozjechal. A to ze USA zdobedzie zloto bylo wiadomo juz przed igrzyskami, z takim skladem raczej nikt im nie mogl zagrozic. Redeem Team ftw.

Faytah
24-08-2008, 15:55
Brawa dla Kubicy,znowu miejsce na pudle :)

Faytah
24-08-2008, 22:48
sorkio ze post pod postem,ale musze odswiezyc xd

90 minuta i Roma doprowadza do remisu z Interem,szykuje sie dreszczowiec na San Siro ;p juz mam nerwa bo bylem pewny zwyciestwa ehh

editz0r: kaaaarneeee ;OOOO!

6;5 !!!!!! Superpuchar zostaje w Mediolanie =)

Articuno
25-08-2008, 00:20
Tak skopiuje swoj post z innego forum:
Tak sobie wszedlem na Livescore, patrze Real 4-2 Valencia. A wiec to Real zdobyl superpuchar Hiszpanii, jednak nie odkopywalbym tego tematu dla tego wyniku. Opis spotkania zwalil mnie z nog.
33' [0 - 1] D.J. Silva
40' R.v.d. Vaart - cz.k
50' [1 - 1] R.v. Nistelrooy (pen.) R. Albiol - ż.k
54' R.v. Nistelrooy - ż.k
73' R.v. Nistelrooy- cz.k
75' [2 - 1] S. Ramos
87' [3 - 1] R.D.l. Red
90' [4 - 2] R.D.l. Red F. Morientes

Grajac w 9(!!!) strzelili 3 bramki podobno odradzajacej sie Valencii. Real będzie piekielnie, zeby nie powiedziec krolewsko silny w tym sezonie.

Slask jest w glebokiej czarnej dupie... Tomczyk zapowiedzial koniec kariery :(:(:(

Fintex
25-08-2008, 01:48
Fuks :P nie no, gratz.. ale liga jest dłuuuga więc wszystko się może zdażyć Barca też zapowiada się mocno. Zobaczymy co z Villarealem, Atletico..
Zresztą wątpie, żeby Valencia odrodziła się po wakacjach :P myślę, że w lidze nie będą się liczyć. Przynajmniej nie w tym sezonie.

Śląsk w kosza może jest i w dupie, ale w piłkę ładnie zagrali ;) Tak na pocieszenie :)

Bols
25-08-2008, 02:31
ludzie... zalujcie ze nie widzielisce meczu. to co zrobil chociazby diarra przy tej bramce ramosa bylo ladne, ale to co zrobil de la red- mowie tu o tym pieknym strzale z dystansu, bylo po prostu zajebiste. oby wiecej takich meczu w wykonaniu krolewskich. HALA MADRID!

Xendriel
25-08-2008, 12:08
Tak się składa, że oglądałem ten mecz i powiem wam, że Real grał dobrze, ale wygrał w dużej mierze dzięki baardzo słabej grze Valencii. Bardzo dobre wrażenie zrobił na mnie Van der Vaart, szkoda że dostał czerwoną kartkę bo naprawdę grał rewelacyjnie. Natomiast szkoda mi de la Reda. Będzie tylko rezerwowym...

edit. Senderos wypożyczony na rok do Milanu.

skuug
25-08-2008, 18:32
Zenit Sankt Petersburg ustanowił rekord Rosji w wysokości piłkarskiego transferu. Za 25-letniego portugalskiego pomocnika Danny'ego, który ostatnio występował w Dynamie Moskwa, triumfator ostatniej edycji Pucharu UEFA zapłacił 30 milionów euro.

to ja nie mam więcej pytań ;p

Yoh Asakura
25-08-2008, 23:30
http://www.forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=253
/\
\/
Właśnie się kapnąłem, że grupa Football fans ma swoje forum. :cup:

Tam będziemy mogli troszkę swobodniej pogadać o sporcie.

Xendriel
26-08-2008, 14:05
Zenit Sankt Petersburg ustanowił rekord Rosji w wysokości piłkarskiego transferu. Za 25-letniego portugalskiego pomocnika Danny'ego, który ostatnio występował w Dynamie Moskwa, triumfator ostatniej edycji Pucharu UEFA zapłacił 30 milionów euro.
Gazprom na to stać. Powiem więcej, wydaje mi się, że w najbliższych latach Rosjanie będą tak szastać kasą, że Zenit będzie miał skład gotowy na wygranie LM. Słyszałem również wypowiedzi na temat ligi rosyjskiej, która za kilka czy kilkanaście lat ma być jedną z najsilniejszych lig europejskich. Właśnie dzięki rosyjskim miliarderom.
Właśnie się kapnąłem, że grupa Football fans ma swoje forum. :cup:

Tam będziemy mogli troszkę swobodniej pogadać o sporcie.
zrobiłem tam temacik. Zachęcam do odpowiedzi:)

Cafe
26-08-2008, 18:17
Albert Riera w Liverpoolu za 8mln. Cóz zobaczymy co z tego będzie w najbliższej kolejce.

Calen Futh
26-08-2008, 20:44
Oh, a za kilka minut Wisła ;d

Ah, jak dobrze mieć znowu kompa <333333333

Z cyklu "wzmocnienia Arsenalu na nowy sezon":

Obrońca piłkarskiej reprezentacji Szwajcarii, zawodnik Arsenalu Londyn Philippe Senderos został na rok wypożyczony do AC Milan.

Wenger nic się nie nauczył w poprzednim sezonie? Największym problem Arsenalu w tamtym roku były braki kadrowe. teraz to samo się szykuje. Nasri, Wilshere i Silvestre to za mało przy tylu piłkarzach którzy odeszli.

Yoh Asakura
26-08-2008, 21:45
Senderos = CB
Djourou = CB
Djourou > Senderos
Silvestre = CB
Silvestre > Senderos
Żadna strata. Idzie tam po to, żeby regularnie grać. A w styczniu wraca z Salamanci Nordtveid, który też jest lepszy niż Sendi. :)

Wenger nic się nie nauczył w poprzednim sezonie? Największym problem Arsenalu w tamtym roku były braki kadrowe. teraz to samo się szykuje. Nasri, Wilshere i Silvestre to za mało przy tylu piłkarzach którzy odeszli.
Akurat o obronę nigdy nie musiał się martwić.

@Edit:
Cześć, Xendriel ! :D

Faytah
26-08-2008, 23:19
jak milo widziec ze historia kolem sie toczy,w tamtym roku tez nie bylo niby brakow kadrowych przed sezonem ;p

co do aktualnych rzeczy to hmmm nie dociera do mnie ze Wisla wygrala z FCB tak sie czuje jakbym mial sie obudzic zara

Xendriel
26-08-2008, 23:39
O kurwa czegoś takiego się nie spodziewałem;) Barca grała dzisiaj dziwnie, jakby nie zależało im na wygranej. Wisła natomiast zagrała mecz życia. W ogóle to spotkanie przypominało mi nieco mecz Polski i Portugalii z Chorzowa. Z drugiej strony Pique, Bojan, Eto'o, Gudjohnsen mieli 100% sytuacje...

Fintex
26-08-2008, 23:57
Szkoda tych 5kk euro na Pique :/ Koleś skillsy grania głową ma ponad przeciętne, ale ogólnie to nie umie wprowadzać piłki do gry i kopać. Umie tylko głową odbijac ;] Trochę było widać, że Barcie nie zależało... komentator się strasznie podniecał.. "historyczne zwycięstwo.." a co to? awans do LM? :confused:

Articuno
27-08-2008, 00:28
"Było widać, że na małym boisku mieliśmy problemy." tak tlumaczy porazke Guardiola...

Maggic
27-08-2008, 00:35
ja mam takie pytanie, czemu komentator cieszył się tak jakby Wisła strzeliła na 4-0?

Fintex
27-08-2008, 01:27
"Było widać, że na małym boisku mieliśmy problemy." tak tlumaczy porazke Guardiola...

Mówił też, że nie zlekceważył Wisły... itp. ale w pewien sposób zlekceważył:) wystawił podstawowy skład, który niezbyt się przykładał... mógł wystawić młodych rządnych gry.. ci by sie chcieli pokazać a tak to klops :P

Tuhamiid
27-08-2008, 01:30
Wisła zagrala ładny mecz, zwyciestwo nad Barcelona, to raczej nie jest historyczne wydarzenie ( takim to jest bitwa pod Grunwaldem) ale mniejsza, Barca tez grała dobrze i o dziwo grała w normalnym skladzie, a nie ze zaraz wjada fani Barcy i bedzie ze rezerwa, ze Eto bolal palec w rece czy cos innego.

Pawełek spisał sie na bramce bardzo dobrze.
Brozek byl pilkarzem meczu, czemu tak pozno do reprezentacji ? on taka forme juz trzyma 2 sezon. Trener Barcy teraz bedzie wymyslal historyjki..

"Było widać, że na małym boisku mieliśmy problemy." - Ta, i moze trawa miala 2mm wysokosci za duzo ? Lubie takich trenerow co szukaja dziury w całym.
Przegrali zasłuzenie, widac bylo ze Barca chciala wygrac ten mecz, lecz poprostu nie dali rady Wisle.

By$iu
27-08-2008, 07:04
@up

Co do Brozka, co za pierdoly, przeciez Leo pare razy go testowal w reprze i chyba kazdy pamieta jak fatalnie wypadal za kazdym razem. Miejmy nadzieje, ze teraz b. sie przylozy i wykorzysta szanse.

By$iu
27-08-2008, 07:28
Napastnik piłkarskiej reprezentacji Rosji, zawodnik Spartaka Moskwa Roman Pawliuczenko poinformował we wtorek w Moskwie, że przechodzi do angielskiego Tottenham Hotspur.

No ciekawy transfer, czyli co Berbatov do ManU?

--Cienius--
27-08-2008, 10:28
Kto wygra mecz?

KORONAAAAAAAAAA
kto?!
KORONAAAAAAAAAA

Zamor1
27-08-2008, 10:38
"Było widać, że na małym boisku mieliśmy problemy." - Ta, i moze trawa miala 2mm wysokosci za duzo ? Lubie takich trenerow co szukaja dziury w całym.
Przegrali zasłuzenie, widac bylo ze Barca chciala wygrac ten mecz, lecz poprostu nie dali rady Wisle.

Wymiary boiska tez maja znaczenie. Trzeba calkiem inaczej taktyke dobrac na waskim czy tez szerokim boisku. Wiec nie wypowiadaj sie na ten temat jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia. Co do porazki Barcy, mysle, ze odpuscili, a momentami brakowalo im szczescia do strzelenia bramki.

Calen Futh
27-08-2008, 10:46
A tam. Mówicie, że Barcie nie zależało. Jakby im nie zależało to by pod koniec meczu nie siedzieli całą drużyną na naszej połowie i atakując ile się da. Pokopaliby byle do gwizdka bez wysiłku i by było.

Yoh Asakura
27-08-2008, 10:48
Ja nie mogę, Henry, co ty zrobiłeś ? Na niego patrzeć już nie można. Niech go ktoś dobije, bo on strasznie się męczy w tej Barcelonie...

Articuno
27-08-2008, 10:50
Ale to jest zdeczka chore. Zeby wymiary boiska mialy znaczenie...

Xendriel
27-08-2008, 11:18
Wymiary boiska nie miały znaczenia. Z Dundee też grali na "mniejszym" i sobie poradzili. Według mnie zabrakło motywacji, chociaż sam nie wiem czemu. Czytając przedmeczowe wypowiedzi sądziłem, że Barca zrobi podobny wynik co na Camp Nou. Brawa należą się Wiśle, bo naprawdę dobrze zagrali. O Barce nie ma się co martwić, to nie możliwe żeby w 2 tygodnie stracili formę. Mam nadzieję, że ta lekcja wyjdzie im na dobre.

Ja nie mogę, Henry, co ty zrobiłeś ? Na niego patrzeć już nie można. Niech go ktoś dobije, bo on strasznie się męczy w tej Barcelonie...
Tu się akurat z tobą zgadzam. System 4-3-3 i 3-4-3 którymi gra Barca nie jest dobry dla Henry'ego. Moim zdaniem albo Henry albo Eto'o.
A tam. Mówicie, że Barcie nie zależało. Jakby im nie zależało to by pod koniec meczu nie siedzieli całą drużyną na naszej połowie i atakując ile się da. Pokopaliby byle do gwizdka bez wysiłku i by było.
A co mieli zrobić skoro Wisła ostatnie minuty się broniła? Jestem pewien, że gdyby Barcelona musiała wygrać to spotkanie, to by je wygrała.

Articuno
27-08-2008, 23:46
Ale Liverpool jest slaby...

Fintex
28-08-2008, 00:40
Ta.. fartem awansowali... ale i tak myślę, że w LM będą zaś w czwórce.
BATE Borisow i Anorthosisu Famagusta awansowali. Fajnie. Może doczekamy się bramki Łukasza Sosina w LM.

Calen Futh
28-08-2008, 18:58
GRUPA A:
Chelsea Londyn, AS Roma, Bordeaux, CFR Cluj

GRUPA B:
Inter Mediolan, Werder Brema, Panathinaikos Ateny, Anorthosis Famagusta

GRUPA C:
FC Barcelona, Sporting Lizbona, Basel, Shakhtar Donetsk

GRUPA D:
FC Liverpool, PSV Eindhoven, Olympique Marsylia, Atletico Madryt

GRUPA E:
Manchester United, Villarreal, Celtic Glasgow, Aalborg

GRUPA F:
Olympique Lyon, Bayern Monachium, Steaua Bucharest, Fiorentina

GRUPA G:
Arsenal Londyn, FC Porto, Fenerbahce, Dynamo Kijów

GRUPA H:
Real Madryt, Juventus Turyn, Zenit St Petersburg, Bate Borisov

Grupa H. Cud, miód i orzeszki.
Co do Manchesteru to sądzę, że grupę mają średnią- mogło być gorzej. Szkoda, że wylosowaliśmy Celtic- coś słabo nam idzie gra z nimi w ostatnich latach.
3 Nagrody indywidualne dla Chelsea, dwie dla Manyoo ;s

By$iu
28-08-2008, 19:00
W sumie oprocz D i H nic ciekawego.

Yoh Asakura
28-08-2008, 19:01
Cech, Terry, Lampard, Ronaldo.
:OOO

Articuno
28-08-2008, 19:08
A najlepszy Ronaldo -.-
Jestem niezwykle podniecony po losowaniu :) Zobacze kiedy mi dobry humor minie jak spojrze na druzyny.
PS. CFR "Klucz" rox by pan od losowania

Calen Futh
29-08-2008, 13:13
Działacze Evertonu potwierdzili dziś przed południem, iż nowym napastnikiem w klubie został Francuz - Louis Saha. W celu sfinalizowania całego transferu potrzebne są jeszcze tylko pozytywne wyniki testów medycznych, co nie wydaje się być problemem.

Nareszcie człowiek-kontuzja odchodzi.

Mmmm, więc można wnioskować, że Berbatov nadchodzi.

Faytah
29-08-2008, 13:37
http://sport.wp.pl/kat,1728,wid,10306886,wiadomosc.html?ticaid=16835

szkoda troche,bo jak na polskie warunki byl to bardzo dobry pilkarz,ktory podejmowal niestety zle decyzje dotyczace nowych klubow

Articuno
29-08-2008, 13:37
Zajebiste losowanie Lecha :)

Fintex
29-08-2008, 13:44
Ta.. ogólnie dobre losowanie :D 1 druzyna przejdzie a 2 będzie się starać o sprawienie niespodzianki :) Fajnie będzie zobaczyć nieradzące se w lidze Tottenham z Wisełką ;p

Yoh Asakura
29-08-2008, 13:49
Omg
JAZDA, JAZDA, JAZDA, BIAŁA GWIAZDA !!!!!!

Calen Futh
29-08-2008, 13:52
Ale jaja ;d

Yoh Asakura
29-08-2008, 13:59
Koguty ? Bez jaj !
Wisła da radę !!!!!

Xendriel
29-08-2008, 14:50
Tottenham to nie Barca, więc tym razem za Wisłą;)

domin3x
29-08-2008, 17:08
Wg goal.com Quaresma dzisiaj podpisuje kontrakt z Interem :)

Faytah
29-08-2008, 18:36
wg. mnie wymiana 25kk€ + Pele za Quaresme to kolejna z glupich pomylek zarzadu Interu,chyba ze pod okiem The Special One rozwienie skrzydelka always i poleci z Interem hen hen daleko :P

domin3x
29-08-2008, 19:02
wg. mnie wymiana 25kk€ + Pele za Quaresme to kolejna z glupich pomylek zarzadu Interu,chyba ze pod okiem The Special One rozwienie skrzydelka always i poleci z Interem hen hen daleko :P

wg mnie poleci baaardzo daleko ; d

Calen Futh
29-08-2008, 22:56
Szkoda porażki. Manchester grał piach do bramki na 2:0, później zaczęła się prawdziwa gra Manyoo. Na wyróżnienie zdecydowanie zasłużył Tevez. Super grał, pracował za trzech. Szkoda, że przez ostatnie 10 min. totalnie niewidoczny. Trudno mi powiedzieć, czy Zenit zasłużył na zwycięstwo. Jeśli patrzeć na to przez pryzmat pierwszej połowy, to tak, a jeśli całego meczu, to już nie bardzo. Pierwsza połowa Zenitu, druga nasza, lecz 2:1 dla nich. A Scholes i jego "gol" to już w ogóle rotfl :p

Maggic
29-08-2008, 22:57
gdyby mu grało w siate na olimpiadzie, to amerykańcy nie mieli by szans. żenua

Exodus
29-08-2008, 23:04
Szkoda porażki. Manchester grał piach do bramki na 2:0, później zaczęła się prawdziwa gra Manyoo. Na wyróżnienie zdecydowanie zasłużył Tevez. Super grał, pracował za trzech. Szkoda, że przez ostatnie 10 min. totalnie niewidoczny. Trudno mi powiedzieć, czy Zenit zasłużył na zwycięstwo. Jeśli patrzeć na to przez pryzmat pierwszej połowy, to tak, a jeśli całego meczu, to już nie bardzo. Pierwsza połowa Zenitu, druga nasza, lecz 2:1 dla nich. A Scholes i jego "gol" to już w ogóle rotfl :p

Ja bym powiedzial,7/9 meczu dla Zenitu i 2/9 dla mu. Rosjanie wygrali zasluzenie.

Yoh Asakura
29-08-2008, 23:06
Szkoda Manchesteru. Strasznie denerwujące okrzyki "rasija". Naprawdę, wolałbym, żeby to United wygrało.

Kele
29-08-2008, 23:30
Pierwsza polowa była Zenitu, to jest niewątpliwe. Dopóki ManU nie wbiło bramki to nadal prowadził, ale nieznacznie. Szkoda mi troche tych okazji, które miał Rooney albo O'Shea. Tevez niewątpliwe zasłużył na pochwały, był najlepszym zawodnikiem na boisku. To co zrobił Scholes było... niewiarygodne :P

By$iu
30-08-2008, 07:28
Wygral zespol, ktory strzelil wiecej bramek. A sam mecz.. fajniutki.

Thomisson
30-08-2008, 08:30
Słaby mecz MU, jednostajne tempo, jakby olali ten mecz ;/
Gratulacje dla Zenitu, pokazali naprawdę kawał niezłego futbolu.
Druga "bramka" Scholesa genialna, cóż za celność ;P

Davido16
30-08-2008, 08:32
Słaby mecz MU, jednostajne tempo, jakby olali ten mecz ;/
Gratulacje dla Zenitu, pokazali naprawdę kawał niezłego futbolu.
Druga "bramka" Scholesa genialna, cóż za celność ;P

Gdyby uznali tą bramkę, stałby się drugim Pele xd Może go powołają do NT siatkówki :D

domin3x
30-08-2008, 09:19
Gdyby uznali tą bramkę, stałby się drugim Pele xd Może go powołają do NT siatkówki :D

Chyba raczej Maradona, a nie Pele :>

Davido16
30-08-2008, 10:35
Chyba raczej Maradona, a nie Pele :>

Miało wyjść trochę ironicznie, ale raczej mi nie wyszło ;<

Bols
30-08-2008, 19:45
http://www.youtube.com/watch?v=twim3F2yiVM&eurl=http://sportfan.pl/artykul/3232/ekstraklasa-narzekasz-na-lige-zobacz-bramke-z-bytomia
polska liga tez moze byc piekna ;s
edit
yoszek wywalil (?) van persiego a on sie tu rozstrzelal ^^

Cafe
30-08-2008, 19:51
http://www.youtube.com/watch?v=twim3F2yiVM&eurl=http://sportfan.pl/artykul/3232/ekstraklasa-narzekasz-na-lige-zobacz-bramke-z-bytomia
polska liga tez moze byc piekna ;s

Juz mysalem ze strzelili z "szaranczy" :D

Maggic
31-08-2008, 13:57
Z ostatniej chwili: Robinho na specjalnie zwołanej przez siebie konferencji prasowej jeszcze raz podkreślił, że chce opuścić Real Madryt i grać dla Chelsea.

Reporterzy zgromadzeni w budynku Hotelu Euro czekali na piłkarze przez 40 dodatkowych minutach. Konferencja miała rozpocząć się o 11:00, ale z niewyjaśnionych przyczyn została opóźniona.

Kiedy Robinho wreszcie się pojawił mówił krótko i zdecydowanie. Co prawda trudno było cokolwiek usłyszeć przez komórki dziennikarzy, które zakłócały mikrofon, ale najważniejsze zdania potwierdzają wszystkie serwisy.

Brazylijczyk wyznał, że mówił Schuesterowi i Calderonowi ,,tysiąc razy", że pragnie odejśc i pracować ze Scolarim.

Przywołał też sytuację Cristiano Ronaldo - nie miał nic przeciwko temu piłkarzowi, ale jeśli Calderon był w stanie zrozumieć tamtą sytuację, jego też powinien zrozumieć.

Wyznał też, że gdy zapukał do drzwi Calderona by odnowić swój kontrakt nikt nie chciał mu otworzyć - zainteresowano się nim dopiero gdy C.Ronaldo postanowił zostać w Manchesterze.

,,Teraz gdy klubowi nie udało się kupić nikogo innego nagle chcą żeby został."

Skierował też kilka słów do trenera Królewskich, który twierdził, że miał rację nie pozwalając mu odejść: ,,Schuster nie jest moim ojcem!"

Według reporterów radia Marca, ton Robinho wskazywał na wielkie zdenerwowanie i złość.

Do zamknięcia okna transferowego zostało jeszcze kilka godzin, Peter Kenyon jest na miejscu, a Real podobno już ,,prawie" podpisał kontrakt z Joaquinem. Wnioski?

Więcej informacji niedługo.

hała madrit

Yoh Asakura
31-08-2008, 14:01
Arsenal ogrywa Newcastle 3:0, fajnie, forma wraca. Ogólnie mecz sympatyczny, sporo akcji, szkoda tylko, że gra Srok była tak jałowa, przez to mecz był trochę mniej emocjonujący, no bo w sumie po rzucie karnym już było wiadomo, kto wygra.
Sympatyczne obrazki na Emirates - Mike Ashley w koszulce Newcastle duszkiem wciągnął pół litra piwa, ten to ma zdrowie.
Końcówka spotkania, Barton wchodzi na boisko. Wszyscy go wygwizdują. Potem Nasri przy piłce, a Joey, bądź co bądź, pięknym wślizgiem odbiera mu piłkę. Czyściutki odbiór, niby nic, ale późniejsze zachowanie Bartona - kocham ten jego sarkastyczny uśmieszek. Nasri dał się sprowokować, chwilę później podstawił Bartonowi nogę. Ja w sumie bym się nie odważył na coś takiego - na boisku unikałbym Bartona jak ognia, ale Samir pokazał, że ma jaja.
A, no i Given <3

Ditto
31-08-2008, 15:01
Ja w sumie bym się nie odważył na coś takiego - na boisku unikałbym Bartona jak ognia.

Bo ty cipa jesteś.

Berbatov = xxx € + Campbell

Yoh Asakura
31-08-2008, 16:19
Ta, ta, ta, inaczej byś gadał po takim boiskowym starciu z Bartonem, ten gość jest nieobliczalny.
Idealny na Premiership :D

Articuno
31-08-2008, 17:09
Dzien Dobry.

Milan 1-2 Bologna
Roma 1-1 Napoli
Sampdoria 1-1 Inter

BUAHAHAHAUAHAUAAhahahahbahuahauahuahHAHAUAHAAHAUAH AUAHAUAHA

Do Widzenia.

domin3x
31-08-2008, 19:29
Dzien Dobry.

Milan 1-2 Bologna
Roma 1-1 Napoli
Sampdoria 1-1 Inter

Do Widzenia.
&
Pogoń 1-2 Miedź <3

Faytah
31-08-2008, 20:38
Dzien Dobry.

Milan 1-2 Bologna
Roma 1-1 Napoli
Sampdoria 1-1 Inter

Do Widzenia.

Mistrza nie ocenia sie po tym jak zaczyna,tylko po tym jak konczy.Przypome tylko ze rowniez rok temu Inter inaugurowal sezon ze Sampdoria,rowniez padl remis,rowniez padly zalosne komentarze wannabe prorokow a i tak mistrzem zostal...no wlasnie.

Yoh Asakura
31-08-2008, 20:43
Inter ma Zlatana. Z nim zawsze zdobędzie mistrzostwo kraju.
Zlatan <3

Faytah
31-08-2008, 22:44
btw co do ligi włoskiej,niesamowicie smieszna kolejka :P

Fiorentina-Juve 1:1
23' Z. Grygera yellow
29' P. Nedved yellow
34' F. Melo yellow
39' [0 - 1] P. Nedved
65' M. Camoranesi yellow
84' F. Melo red
89' [1 - 1] A. Gilardino
90' A. Gilardino

tak wiec Viola doprowadzila do remisu grajac w 10,ladnie :)

Maggic
31-08-2008, 23:17
Dzien Dobry.

Milan 1-2 Bologna
Roma 1-1 Napoli
Sampdoria 1-1 Inter

Do Widzenia.

Fiorentina 1-1 Juventus

Dzień Dobry.

Articuno
01-09-2008, 00:16
A wiec tradycji stalo sie zadosc, jak wszyscy traca punkty to wszyscy ;].
http://www.juvepoland.com/news.php?id=11178 owned roku

Zamor1
01-09-2008, 07:59
Jak widac faworyci Serie A jak i Primera Division mieli nieudane starty. Ale najbardziej cieszy mnie porazka Milanu oraz Realu ;]

By$iu
01-09-2008, 08:28
http://i35.tinypic.com/21ebyib.jpg

Yoh Asakura
02-09-2008, 00:41
Robinho oficjalnie w Manchesterze City.

Thomisson
02-09-2008, 07:15
A Berbatov w MU ;-)
Ale ofensywa: CR7 (jak dojdzie do siebie)-Berbatov-Roo-Giggs/Nani ;*
Wreszcie Diabły mają wysokiego, silnego napastnika jakiego im brakowało ;)

Maggic
02-09-2008, 07:59
szkoda, tym bardziej że pozbyno się konkretnego SWP :d w każdym razie patrząc na to inaczej 42mln to za dużo imo. Został nam Sinclair, Joe Cole, Kalou, Malouda, Fabio Paim... Proste Kenyon zrypał sprawę, szczególnie z tym wypuszczeniem SWP, to był piłkarz który zasługiwał na gre bardziej niż Malouda czy nawet nawet Kalou który ma wahania formy :/

Yoh Asakura
02-09-2008, 14:15
A Berbatov w MU ;-)
Ale ofensywa: CR7 (jak dojdzie do siebie)-Berbatov-Roo-Giggs/Nani ;*
Wreszcie Diabły mają wysokiego, silnego napastnika jakiego im brakowało ;)
Nani ? No pardon, ale ten antykreatywny pajac to się nadaje najwyżej na ligę portugalską.

Faytah
02-09-2008, 14:30
^ przez ciebie oblalem sie woda,czytajac to co napisales;p tak mam odmienne zdanie na temat Nani'ego to zawodnik ktory gra na korzysc druzyny i rzadko gra pod siebie,ale gdy juz sie zdecyduje na akcje indywidualna jest on calkiem fajna.

Thomisson
02-09-2008, 14:53
Nani ? No pardon, ale ten antykreatywny pajac to się nadaje najwyżej na ligę portugalską.

Pajacem to jest najwyżej Diaby, a Nani to jeden z najlepszych młodych skrzydłowych Premiership. I nie wyskakuj z jakimś tam Wilsherem, bo on na serio zacznie grać za 2-3 lata, a przez ten czas sporo się może zmienić. Przynależność klubowa na przykład.

Down:
xD

Ditto
02-09-2008, 15:01
Pajacem to jest najwyżej Diaby, a Nani to jeden z najlepszych młodych skrzydłowych Premiership. I nie wyskakuj z jakimś tam Wilsherem, bo on na serio zacznie grać za 2-3 lata, a przez ten czas sporo się może zmienić. Przynależność klubowa na przykład.

A WALCOTT? PIEPRZONY IGNORANCIE! JESTEŚ ZBYT MAŁO OBIEKTYWNY! JAK MOŻESZ ZAPOMINAĆ O TAK WIELKIM PIŁKARZU! ONI KUPILI NASRIEGO! I MAJĄ ROSICKIEGO! NANI TO PRZY NICH ŚMIEĆ! JAK ŚMIESZ!!!

Xendriel
02-09-2008, 15:29
Teraz pewnie Tevez nie będzie wychodził w podstawowej jedenastce, a szkoda, lubię jego styl gry.

Calen Futh
02-09-2008, 15:42
yeyeye, Berbatov w Manyoo ;**

Ja tymczasem ide dalej spedzac milo wakacje. Pozdro dla wszystkich :))

Yoh Asakura
02-09-2008, 16:53

Diaby przynajmniej potrafi grać zespołowo. Potrafi podawać. A Nani to gorsza wersja Ronaldo z jego młodszych lat - gorszy drybling, też nie umie podawać, w sam raz dla United.

A WALCOTT? PIEPRZONY IGNORANCIE! JESTEŚ ZBYT MAŁO OBIEKTYWNY! JAK MOŻESZ ZAPOMINAĆ O TAK WIELKIM PIŁKARZU! ONI KUPILI NASRIEGO! I MAJĄ ROSICKIEGO! NANI TO PRZY NICH ŚMIEĆ! JAK ŚMIESZ!!!
lolny wracaj do pokebola.
Walcott to szybsza wersja Naniego.
I przynajmniej angielska.

http://www.premiershiplatest.com/news/manchester-city-120million-ronaldo-next--5513652.html - to co, przerzucamy się na Man City ?

Thomisson
02-09-2008, 17:15
Diaby przynajmniej potrafi grać zespołowo. Potrafi podawać. A Nani to gorsza wersja Ronaldo z jego młodszych lat - gorszy drybling, też nie umie podawać, w sam raz dla United.

Skoro Nani, który według "znafcy fótbolu" nie umie podawać, jest w sam raz dla United, najskuteczniejszej drużyny poprzedniego sezonu, to kto się nadaje do arsenalu? Rasiak lub Zahorski pasowaliby pewnie.

Diaby dobry, bo brutalnie fauluje przeciwników the gunners, ale jak ktoś tak samo potraktuje gracza arsenalu, to jest beznadziejnym piłkarzem. Typowe myslenie kibica arsenalu, adekwatne do poziomu drużyny.

Yoh Asakura
02-09-2008, 17:35
Skoro Nani, który według "znafcy fótbolu" nie umie podawać, jest w sam raz dla United, najskuteczniejszej drużyny poprzedniego sezonu, to kto się nadaje do arsenalu? Rasiak lub Zahorski pasowaliby pewnie.

Nie, do Arsenalu pasuje np. taki Nasri, który dwoma zwodami potrafi położyć czterech graczy Newcastle. A przy okazji ma bajeczny przegląd pola, niesamowicie szybko potrafi wkomponować się w drużynę, no i w ogóle swoją grą wgniata w ziemię - vide ostatnie mecze.
Imho aktualnie najlepszy pomocnik w Premiership.
Diaby dobry, bo brutalnie fauluje przeciwników the gunners, ale jak ktoś tak samo potraktuje gracza arsenalu, to jest beznadziejnym piłkarzem. Typowe myslenie kibica arsenalu, adekwatne do poziomu drużyny.
Jedna jaskółka wiosny nie czyni.
A poziom drużyny Arsenalu - no wiesz, wy u siebie wymęczyliście z Newcastle 1:1, a my gładziutko 3:0.
mecz meczowi nie równy, ale co z tego ;)

By$iu
02-09-2008, 17:46
Yoh, Boze, ale ty jestes pierdola, rly. Zaraz pewnie mi nawrzucasz, ze sie nie znam, bo kibicuje Swinoujskiej Flocie, mozesz, tylko ja w porownianu do Ciebie nie twierdze, ze zawodnicy mojego zespolu to Bogowie, ktorzy sa lepsi od wszystkich razem wzietych. I wiesz, Ty swoich Bogow to widujesz tych na zdjeciach na onecie, a nie na ulicy, a przede wszystkim nie wspierasz ich dopingiem na boisku internetowy kibicu, roznic sie od reszty dzieci onetu, jedynie tym, ze masz jakiekolwiek argumenty i nie zmieniasz klubu co drugi dzien. A i nie jest to wycelowany w reszte kibicow, klubow, ktorych nigdy nie widzieli na boisku, tylko do Yoha, ktory swoich Bogow- 11tke Arsenalu + lawke marzen, widzi jako pilkarskich mistrzow i Bogow. Moze jeszcze powiesz, ze Ci gracze Arsenalu, sa lepsi od takich nazwisk jak Pele, Z. Zidane, R. Carlos, Ronaldo itd (chodzi oczywiscie o Ronaldo, nie tego placzka z Man U.).
Szkoda, tez, ze za ta Twoja napinka nie ida wyniki. Wkoncu ostatni raz lige wygraliscie w 2004r, troche cienko jak na zespol Bogow, nie mowiac juz o LM, sledze jej losy z zainteresowaniem od 2001/2r i jakos kurcze nie moge sobie przypomniec od tego czasu Arsenalu w finale tam. Zgadnij dlaczego? Moze ich tam nie bylo? A moze udowodnisz mi, ze byli, tylko ja nie widzialem, albo oczywiscie odpuscili, zeby grac na wazniejszych turniejach od Champion League. No ba, wkoncu Carling Cup i turniej na Emirates Stadium, to duzo wazniejsze turnieje.

Chlopaku, odrobine obiektywizmu...

Cafe
02-09-2008, 17:57
nie mowiac juz o LM, sledze jej losy z zainteresowaniem od 2001/2r i jakos kurcze nie moge sobie przypomniec od tego czasu Arsenalu w finale tam. Zgadnij dlaczego? Moze ich tam nie bylo? A moze udowodnisz mi, ze byli, tylko ja nie widzialem, albo oczywiscie odpuscili, zeby grac na wazniejszych turniejach od Champion League. No ba, wkoncu Carling Cup i turniej na Emirates Stadium, to duzo wazniejsze turnieje.

No przecież całkiem niedawno grali w finale z Barcą

Xendriel
02-09-2008, 18:03
No przecież całkiem niedawno grali w finale z Barcą
Tak, ale z tego co pamiętam w lidze rzutem na taśmę zajęli 4 miejsce.

By$iu
02-09-2008, 18:51
Tak grali w 2006, ale oprocz tego... w dodatku nic ciekawego nie pokazali w samym finale.

Thomisson
02-09-2008, 20:27
Jedna jaskółka wiosny nie czyni.
A poziom drużyny Arsenalu - no wiesz, wy u siebie wymęczyliście z Newcastle 1:1, a my gładziutko 3:0.
mecz meczowi nie równy, ale co z tego ;)

Tak, ale MU zdarza się w lidze 5-7 takich potknięć, ale wygrywają całą ligę. Arsenal ma ich koło 12 na sezon i to że zagrają dwa wyśmienite mecze na rok nie da im nic więcej niż 3 miejsce.

I nie mów "Wy", bo ja nie gram w drużynie, jedynie im kibicuje. I dobrze by było, byś nie mówił o Arsenalu "My", kiedy mówisz o sobie, bo jak By$iu powiedział, swoich "bogów" widziałeś jedynie w galerii zdjęć na onecie.

Takich fanatyków najlepiej ignorować, kiedy zaczyna przekraczać granice.

Yoh Asakura
02-09-2008, 20:36
I nie mów "Wy", bo ja nie gram w drużynie, jedynie im kibicuje. I dobrze by było, byś nie mówił o Arsenalu "My", kiedy mówisz o sobie, bo jak By$iu powiedział, swoich "bogów" widziałeś jedynie w galerii zdjęć na onecie.

A skąd wiesz ?

ktory swoich Bogow- 11tke Arsenalu + lawke marzen
No ta, z Walcottem "Rajd-Do-Linii-Końcowej-I-Płaskie-Dośrodkowanie", z Denilson "Bo ja nie umiem podawać", z Eboue, który ma swoje show pod tytułem "Czy dziś trafię w światło bramki ?", lub Persim, który nie trafia do pustej bramki (no dobra, w ostatnim meczu grał świetnie, ale co z tego, skoro i tak złapał jakąś kontuzje ?), to se mogą.
Szkoda, tez, ze za ta Twoja napinka nie ida wyniki. Wkoncu ostatni raz lige wygraliscie w 2004r, troche cienko jak na zespol Bogow, nie mowiac juz o LM, sledze jej losy z zainteresowaniem od 2001/2r i jakos kurcze nie moge sobie przypomniec od tego czasu Arsenalu w finale tam. Zgadnij dlaczego? Moze ich tam nie bylo? A moze udowodnisz mi, ze byli, tylko ja nie widzialem, albo oczywiscie odpuscili, zeby grac na wazniejszych turniejach od Champion League.
Udowodnię ci, że byli w 2005 roku :p
No i byliby w ostatniej edycji co najmniej w półfinale. No ale że pan arbiter jest z tej samej wsi co Kuyt, a ten drugi lubi dyktować bardzo wątpliwe jedenastki, no to co -
A w 07/08 w lidze grali świetnie. Tylko pod koniec zabrakło tego zawodnika, który wykończyłby akcje. Adebayor zgubił formę, Bendtner nie był gotowy, Perski po dłuuuugaaaaaśnej kontuzji strasznie jałowy, a Walcott na prawej/lewej flance.
A dziś jest lepiej.

Yossarian
02-09-2008, 20:51
No i byliby w ostatniej edycji co najmniej w półfinale. No ale że pan arbiter jest z tej samej wsi co Kuyt, a ten drugi lubi dyktować bardzo wątpliwe jedenastki.

Ile razy można zaczynać to samo - co by było gdyby, etc... Znowu jakieś teorie spiskowe. Raz ma się szczęście i arbiter gwizdnie w "dobrą" stronę a innym razem sprawi prezent przeciwnikowi. Uroki futbolu, trzeba się z tym pogodzić.

Od razu zastrzegam, że nie kibicuję żadnemu klubowi z czołówki Premiership, żeby nie było czegoś w stylu "nie znasz się bo [wstaw dowolną nazwę klubu] kibicujesz i nie umiesz spojrzeć obiektywnie.

@down
Możliwe - Premiership, PA, PL i Community Shield w 2009, o LM może zapomnieć :)

Maggic
02-09-2008, 20:53
widze że przyda się tu garść obiektywizmu więc Chelsea zdobędzie po4-korone ; ) ; **

Thomisson
02-09-2008, 21:07
A skąd wiesz ?
A co chodzisz na browca z zawodnikami Arsenalu, że mówisz w kontekście tego klubu "My"? Poza tym nawet gdybyś jakimś cudem, nawet z daleka, widział jakiegokolwiek zawodnika "The Gunners", to i tak trochę "My" śmiesznie brzmi.

Persim, który nie trafia do pustej bramki (no dobra, w ostatnim meczu grał świetnie, ale co z tego, skoro i tak złapał jakąś kontuzje ?), to se mogą.

To ten van Persie, o którego się ze mną kłóciłeś, że jest lepszy od Kaki, bo jest szybszy i bo coś tam? ;P

Yoh Asakura
02-09-2008, 21:19
Ile razy można zaczynać to samo - co by było gdyby, etc... Znowu jakieś teorie spiskowe. Raz ma się szczęście i arbiter gwizdnie w "dobrą" stronę a innym razem sprawi prezent przeciwnikowi. Uroki futbolu, trzeba się z tym pogodzić.

Aha, no, fajnie, pogodzić.
Mam się pogodzić z tym, że w pierwszym meczu sędzia stał, no, hm, nie wiem, 3-4 metry od Kuyta, który faulował w polu karnym i nawet nie zareagował, a później nawet, afair, UEFA mówiła, że ten arbiter popełnił błąd, a w drugim był jakiś mega-wątpliwy karny, który właściwie rozstrzygnął losy spotkania ?
Już pal licho karnego na Emirates.
Nie ma karnego na Anfield - nie ma gola na 3:2. Jest 2:2 - Arsenal awansuje dalej.
A co chodzisz na browca z zawodnikami Arsenalu, że mówisz w kontekście tego klubu "My"? Poza tym nawet gdybyś jakimś cudem, nawet z daleka, widział jakiegokolwiek zawodnika "The Gunners", to i tak trochę "My" śmiesznie brzmi.

Każdy kibic utożsamia się z klubem, który kocha.
To ten van Persie, o którego się ze mną kłóciłeś, że jest lepszy od Kaki, bo jest szybszy i bo coś tam? ;P
Nigdy nie mówiłem, że Perski jest szybszy od Kaki ;<
Ale kontuzje zniszczyły Robina, chociaż powoli wraca do swojej optymalnej formy...

hoomik
03-09-2008, 09:55
Tradycyjnie ignorujac Arsenal-fanboya i jego fanatyzm, powiem krotko:
OOOOLIIII (http://pl.youtube.com/watch?v=iLoO4QSXZXc&feature=related)

Thomisson
03-09-2008, 15:14
Tak, Oli to chyba obok "Seppa" najlepszy bramkarz w historii Niemiec ;-) . Może jeszcze Illgner i Kopke im dorównywali ;-)

Articuno
03-09-2008, 15:44
hoom, jak z cenami karnetow - jak to mowi redaktor Kurowski - w Turowie?
We Wroclawiu 250-600 zl, ****e...

hoomik
03-09-2008, 15:55
jeszcze 2 tygodnie temu dochodzily do mnie wiesci o cenach 350-550 zl, teraz slysze, ze maja byc ceny zeszloroczne, czyli siedzace juz od ~200-250 zl. Ojciec pracuje w zakladzie wchodzacym w sklad holdingu PGE, i mowi, ze zarowno kopalnia, jak i elektrownia maja rzut po 450 karnetow na zaklad w cenach od 220 zl siedzace. Nie wiem czy jest to juz z dofinansowaniem czy bez, w kazdym razie jesli ojcu bedzie chcialo sie stanac w kolejce po karnet, ja swoj bede miec za 220 pln.

Olorion.
03-09-2008, 16:03
jeszcze 2 tygodnie temu dochodzily do mnie wiesci o cenach 350-550 zl, teraz slysze, ze maja byc ceny zeszloroczne, czyli siedzace juz od ~200-250 zl. Ojciec pracuje w zakladzie wchodzacym w sklad holdingu PGE, i mowi, ze zarowno kopalnia, jak i elektrownia maja rzut po 450 karnetow na zaklad w cenach od 220 zl siedzace. Nie wiem czy jest to juz z dofinansowaniem czy bez, w kazdym razie jesli ojcu bedzie chcialo sie stanac w kolejce po karnet, ja swoj bede miec za 220 pln.

Turow to ta druzyna ktora kolejny rok z rzedu bedzie walczyla o 2 miejsce, tak?

hoomik
03-09-2008, 16:08
zaraz, zaraz, czy to nie ty jestes kibicem teamu, ktoremu wlasnie zajebali 20 baniek z budzetu i ktory ma na lawce trenerskiej najwieksze posmiewisko ligi?

Olorion.
03-09-2008, 16:41
zaraz, zaraz, czy to nie ty jestes kibicem teamu, ktoremu wlasnie zajebali 20 baniek z budzetu i ktory ma na lawce trenerskiej najwieksze posmiewisko ligi?

Ej to nie jest tak, ze po zabraniu 20 baniek z budzetu i tak jest on wiekszy niz ten turowa? :]

hoomik
03-09-2008, 16:45
Ej to nie jest tak, ze po zabraniu 20 baniek z budzetu i tak jest on wiekszy niz ten turowa? :]
no patrz jednak nie :]

Yoh Asakura
03-09-2008, 16:54
Arsenal > Turów. B)

hoomik
03-09-2008, 20:41
Arsenal > Turów. B)
najpierw trzeba wiedziec co to Turow, nie? W koncu jak sie jest zapatrzonym w jakis chujteam z anglii, ktory widzialo sie jedynie w tv, to ciezko nadazyc za rzeczywistoscia ;

Ditto
03-09-2008, 20:55
najpierw trzeba wiedziec co to Turow, nie? W koncu jak sie jest zapatrzonym w jakis chujteam z anglii, ktory widzialo sie jedynie w tv, to ciezko nadazyc za rzeczywistoscia ;

Ciiiiiiiii, to Yoh!

Yoh Asakura
03-09-2008, 20:58
Wiem, czym jest Turów.
Czymś gorszym od Arsenalu. :)

hoomik
03-09-2008, 21:23
Wiem, czym jest Turów.
Czymś gorszym od Arsenalu. :)
"ok"jedendwa

Articuno
04-09-2008, 21:36
Troszke przeraza mnie to, ze ludzie(glownie dzieci) wola ogladac sztuczne anime od uprawiania sportu, ba! przede wszystkim rozmawiania w tym temacie! : D

Na 97% zadna polska telewizja nie pokarze rozgrywek Euroligi, prawdopodobnie najlepszych od dawien, dawien dawna. Nie chce mi sie juz mowic o TVP i N, ale dlaczego Polsat nie chce kupic praw? W koncu maja ligi hiszpanska(oczywiscie inne koszty). Ale wiadomo, w srodowo-czwartowe wieczory lepiej pokazywac o, zgrozo! Puchar Ekstraklasy lub 3150153091853513908513895139801530951309513 powtorke meczu Czelsi.

hoomik
04-09-2008, 23:10
w sumie eurolige i tak moglem ogladac tylko sopcastem, wiec mi to wielkiej roznicy nie robi ; Ale sublicencje na EuroCup mogliby od eurosportu wykupic, w koncu Turow po raz kolejny = Final8. I bym bardzo HEHE jakby czarni przeszli unics ;]

Ale powtorki na Polsacie Sport to juz jest srsly grube przegiecie... zamiast transmisji live z PLK, oni kurwa puszczaja POWTORKE ZENSKIEJ WLOSKIEJ SIATKOWKI ;;;;;;

Yossarian
04-09-2008, 23:36
A ja troszkę z innej strony.
Ciekawi mnie jedna sprawa - ilu w tym ( w ostateczności następnym) sezonie przybędzie fanów Manchesteru City w Polsce? Czyżby powtórzyła się historia jak z Chelsea, kiedy ludzie nie mający pojęcia o tym klubie, po przyjściu Abramowicza i paru bardziej spektakularnych transferach zaczęli błyskawicznie się z nim utożsamiać i go "kochać".
Oczywiście nie zazdroszczę tym kibicom. Mam od kilkunastu lat jakieś tam swoje sympatie i raczej nic ich nie zmieni...
Ostatnie zdanie ku przestrodze - trzeba pamiętać, że łaska pańska (takich egzotycznych właścicieli) na pstrym koniu jeździ. Wystarczy chwilowe znudzenie i wszystko się posypie.

Faytah
05-09-2008, 00:20
up* pozyjemy,zobaczymy. Poki co nie widzialem fana Manchesteru City na tym i paru innych forach,ale za sezon,moze dwa juz bedzie ich od groma.Chyba ze ten szejk sobie odpuci,na co licze bo prawda jest ze pieniadze sa potrzebne w pilce,ale jak jest za duzo i klub sie prowadzi "niezdrowo" to staje sie to groteskowe i nie chce sie tego ogladac.

Maggic
05-09-2008, 07:10
Ja tam jestem zadowolony w końcu odpie****ą się od Abramovicha i zaczną jechac "Mustafe Bin Ladena Fa Fusa Juin Papa Fussffa" chyba jakoś tak temu biznesmanowi na imię.

Chelsea Londyn 6.00
Real Madryt 6.50
Manchester United 7.00
Inter Mediolan 7.00
FC Barcelona 9.00
Arsenal Londyn 13.00
FC Liverpool 14.00
Juventus Turyn 17.00
Bayern Monachium 17.00
AS Roma 26.00
Zenit Sankt Petersburg 32.00
Olympique Lyon 34.00
Atletico Madryt 34.00
Villarreal 51.00
ACF Fiorentina 67.00
Fenerbahce Stambuł 81.00
FC Porto 81.00
Werder Brema 81.00
Panathinaikos Ateny 151.00
PSV Eindhoven 151.00
Olympique Marsylia 151.00
Celtic Glasgow 201.00
Szachtar Donieck 201.00
Sporting Lizbona 201.00

Xendriel
05-09-2008, 08:56
Ta Romek jaki jest taki jest, ale on nawet zna umiar. Ten szejk chyba za dużo grał w FMa.

hoomik
05-09-2008, 11:29
Nowy zespół koszykarskiej ligi NBA z Oklahoma City będzie nazywać się Thunder (Grzmot). Zajmie on miejsce Seattle SuperSonics.

Zespół z Oklahomy powstał w wyniku przejęcia Seattle SuperSonics przez nowych właścicieli. Zapłacili oni 52 miliony dolarów za miejsce w NBA oraz prawa do nazwy i logo drużyny Sonics, ale nie zdecydowali się na ich użycie po przeniesieniu klubu do Oklahoma City. Prezes drużyny Clay Bennett zobowiązał się do bezpłatnego przekazania nazwy i znaku Sonics nowemu zespołowi z Seattle, o ile taki powstanie
Oklahoma Thunder... no powiedzmy ze moglo byc gorzej biorac pod uwage inne opcje wyboru nazwy teamu ;

Raul
05-09-2008, 12:28
Chelsea Londyn 6.00
Real Madryt 6.50
Należy zaznaczyć, że według kursów Bwin (sponsora Realu Madryt).

Yoh Asakura
05-09-2008, 15:18
Wydarzenia, które mają miejsce w angielskiej lidze, zahaczają o groteskę. Mam nadzieję, że FIFA, czy tam inna UEFA, jak najszybciej zrobi to, co powinna zrobić już dawno. Odpuścić sobie te idiotyczne limity obcokrajowców, a zająć się kwestią sum wydawanych przez kluby. Wprowadzić pewne limity kwot transferowych, jakimi mogą operować zespoły, i po sprawie. I trzymać ten limit dopóki ludzie nie nauczą się umiaru. Bo ja rozumiem, że można szastać kasą, tak jak np. Abramowicz - okej, hojny sponsor, zna umiar. Ale kiedy do futbolu zaczyna się pchać jakiś szejk, który wymyślił sobie dream team w FMie i teraz przenosi to na świat realny - zaczyna robić się nieprzyjemnie. Nie można dopuścić do sytuacji, w której jeden klub powykupuje sobie najlepszych zawodników, bo jego właściciel ma tyle kasy, że zwykły śmiertelnik nie potrafi ogarnąć takich kwot. Dominacja absolutna jednego klubu to powolna śmierć piłki nożnej...

Khalan Blitzhammer
05-09-2008, 15:35
Dominacja absolutna jednego klubu to powolna śmierć piłki nożnej...
Chyba, że tym klubem jest Arsenal.
Nie widzę problemu - jak klub nie chce sprzedać zawodnika, to go nie sprzeda, a jak zawodnik nie chce klubu zmieniać, to nie podpisze kontraktu. Simple as hell.

domin3x
05-09-2008, 15:41
I trzymać ten limit dopóki ludzie nie nauczą się umiaru..

Albo dopóki Arsenalu nie kupi jakiś bogaty szejk...

Thomisson
05-09-2008, 16:01
Mam nadzieję, że FIFA, czy tam inna UEFA, jak najszybciej zrobi to, co powinna zrobić już dawno. Odpuścić sobie te idiotyczne limity obcokrajowców

Cały świat niestety nie kręci się wokół arsenalu. To, że w kanonierach niechętnie grają Brytyjczycy (czołowi zawodnicy grają w Chelsea, MU i Liverpoolu) to nie znaczy, że FIFA ma zmieniać przepisy.

Yoh Asakura
05-09-2008, 16:02
Nie widzę problemu - jak klub nie chce sprzedać zawodnika, to go nie sprzeda, a jak zawodnik nie chce klubu zmieniać, to nie podpisze kontraktu. Simple as hell.
Nie jesteś w stanie sobie nawet wyobrazić, ile ten szejk może wpłacać co tydzień na konto piłkarza...
Albo dopóki Arsenalu nie kupi jakiś bogaty szejk...
ić stond.
Cały świat niestety nie kręci się wokół arsenalu. To, że w kanonierach niechętnie grają Brytyjczycy (czołowi zawodnicy grają w Chelsea, MU i Liverpoolu) to nie znaczy, że FIFA ma zmieniać przepisy.
ty tesh stond ić.

Yossarian
05-09-2008, 16:08

Kluby są najzwyklejszymi przedsiębiorstwami, więc jeżeli padnie odpowiednia kwota, praktycznie każdy zawodnik staje się na sprzedaż.
Podobnie z kwestią kontraktów osobistych piłkarzy. Może wymieniłbym kilku graczy którzy widząc na kartce papieru kwoty rzędu 6-8 (a może i więcej) mln euro za sezon powiedzieli by stanowcze NIE.

@Yoh

Popatrz sobie co się dzieje np z Mistrzostwami Świata (FIFA) czy Ligą Mistrzów (UEFA). Jaki wpływ pieniądze mają na te imprezy. Jak sobie wyobrażasz sposób ograniczenia wydatków na graczy przez wyżej wymienione organizacje? Według mnie cokolwiek zrobić może jedynie FA - ale z drugiej strony czy jej się opłaca osłabiać własną ligę poprzez stosowanie limitów transferowych czy tzw. salary cup? Wątpliwe, więc zapewne zostanie status quo. ;/

Thomisson
05-09-2008, 16:25
Ignorując fanatyczne fascynacje Yoh, chciałbym się dowiedzieć, jak Wy widzicie szansę sprowadzenia przez tego szejka niniejszych piłkarzy (tymi ponoć się interesuje) do MC?:
Buffon
Torres
Fabregas
CR7
Berbatov
Ronaldinho

Ja to widzę tak:
Buffon - nie ma szans. Nie odszedł od zespołu, gdy był w drugiej lidze, nie odejdzie teraz, gdy ma możliwość gry z ukochanym klubem w LM

Torres - ten piłkarz mocno przywiązuje się do barw klubowych (parę dobrych lat trwało, aż w końcu zdecydował się odejść z przeciętnego Atletico) i po świetnym sezonie raczej nie odejdzie

Fabregas - całkiem możliwe

CR7 - j/w, choć nie wiem czy by się odważył, bo po takim transferze miałby prawdziwe piekło w tym mieście, o wiele większe niż wtedy, gdy w 2006 roku przez niego Roo otrzymał czerwoną kartkę w MŚ.

Berbatov - możliwe, ale raczej nie w najbliższym okienku

Ronaldinho - bardzo możliwe, szczególnie, jeśli Milanowi nie będzie się powodzić w sezonie

Capality
05-09-2008, 16:31
Sorry ale Ronaldinho był warty 80milionów jakieś 2-3 lata temu xD

Yoh Asakura
05-09-2008, 16:35
@Yoh

Popatrz sobie co się dzieje np z Mistrzostwami Świata (FIFA) czy Ligą Mistrzów (UEFA). Jaki wpływ pieniądze mają na te imprezy. Jak sobie wyobrażasz sposób ograniczenia wydatków na graczy przez wyżej wymienione organizacje? Według mnie cokolwiek zrobić może jedynie FA - ale z drugiej strony czy jej się opłaca osłabiać własną ligę poprzez stosowanie limitów transferowych czy tzw. salary cup? Wątpliwe, więc zapewne zostanie status quo. ;/
Po prostu - wszystkie kluby mogą przez cały sezon na piłkarzy wydać x milionów i tyle.

Fabregas - całkiem możliwe
Bo ?

Fintex
05-09-2008, 16:53
p.s ;)
Zwycięzca Ligi Mistrzów 2008/09 (typy bukmacherów):

Chelsea Londyn 6.00
Real Madryt 6.50
Manchester United 7.00
Inter Mediolan 7.00
FC Barcelona 9.00
Arsenal Londyn 13.00
FC Liverpool 14.00
Juventus Turyn 17.00
Bayern Monachium 17.00
AS Roma 26.00
Zenit Sankt Petersburg 32.00
Olympique Lyon 34.00
Atletico Madryt 34.00
Villarreal 51.00
ACF Fiorentina 67.00
Fenerbahce Stambuł 81.00
FC Porto 81.00
Werder Brema 81.00
Panathinaikos Ateny 151.00
PSV Eindhoven 151.00
Olympique Marsylia 151.00
Celtic Glasgow 201.00
Szachtar Donieck 201.00
Sporting Lizbona 201.00

yyy... a gdzie Cluj ? :/

Ta Romek jaki jest taki jest, ale on nawet zna umiar. Ten szejk chyba za dużo grał w FMa.

Szkoda Romkowi po prostu kasy :P Szejk ma 10x więcej więc się bawi :P Założe się, że on nie wie o co dokładnie w piłce chodzi :P

Oklahoma Thunder... no powiedzmy ze moglo byc gorzej biorac pod uwage inne opcje wyboru nazwy teamu ;

No co Ty! Bizony i Barony rox ;]

Ale co tam Oklahoma.. gogoogogogo Miami!!! <3

Xendriel
05-09-2008, 17:08
Wydaje mi się, że jeżeli Fabregas miałby opuścić Arsenal, w co wątpię, to najprędzej wrócił by do Barcelony.
A co do szejka to jemu wystarczy, że dogada się z piłkarzem, bo chyba jeśli zapłaci kwotę odstępnego zapisaną w kontrakcie danego zawodnika, to klub nie ma nic do powiedzenia.

Yoh Asakura
05-09-2008, 17:32
A co do szejka to jemu wystarczy, że dogada się z piłkarzem, bo chyba jeśli zapłaci kwotę odstępnego zapisaną w kontrakcie danego zawodnika, to klub nie ma nic do powiedzenia.
Nie każdy zawodnik ma taką klauzulę, np. w Anglii takie zapisy to prawdziwa rzadkość. O ile w ogóle to występuje.

Khalan Blitzhammer
05-09-2008, 18:46
Po prostu - wszystkie kluby mogą przez cały sezon na piłkarzy wydać x milionów i tyle.
Ok, tylko co rozumiesz przez "wydać na piłkarzy". Suche tzw. transfer fee, sezonowa pensja, pensja z bonusami (za bramki, mistrzostwa, występy, etc.)?
To raz. Dwa - kto to będzie kontrolować? AFAIK, ani klub, ani piłkarz nie ma obowiązku podawać do publicznej wiadomości kwoty swoich wydatków/zarobków. A nawet jeśli wprowadzonoby coś takiego, uważasz, że jest możliwe skontrolowanie pod tym kątem ponad dwustu (bo tylu członków liczy FIFA) lig?

Yossarian
05-09-2008, 18:56
Maksymalny fundusz transferowy można bezproblemowo obejść - podwyższając zarobki, wprowadzając różnego rodzaje bonusy, klauzule, dodatki, premie dla menedżerów i agentów itp... , więc nie jest to trafiony pomysł.
Poza tym jak już kolega up wspomniał jaki wyobrażasz sobie system kontroli tego wszystkiego?

A teraz o szansach sprowadzenie (oczywiście w przypadku zaproponowanie w miarę "normalnych" kwot kontraktów indywidualnych.) zawodników:

Nikłe szanse transferu do MC - Buffon, Torres i chyba Ronaldo
Duże szanse transferu do MC - Fabregas, Berbatow, Ronaldinho

Jak ktoś będzie chciał uargumentowania moich sądów mogę to zrobić.

Khalan Blitzhammer
05-09-2008, 19:14
A tak jeszcze a propos wielkiej kasy w sporcie i limitów wydawanych kwot. Trzeci bazowy NY Yankees (taki klub baseballowy, o dziwo wcale nie aż tak rewelacyjny) Alex Rodriguez rok temu sfinalizował 10-letni kontrakt na 252mln dolarów, a niedługo później podpisał kolejny, też 10-letni, na 275 mln, z paroma klauzulami, które mogą mu dołożyć kolejne miliony. Ich shortstop Derek Jeter ma kontrakt na blisko 190mln dolarów. Razem to daje, lekko licząc, 700mln dolarów samej pensji na dwóch graczy. Aż się boję doliczać ewentualne premie i klauzule, bo wejdziemy w 10-cyfrówki.
Nie siedzę w angielskiej piłce, ale śmiem twierdzić, że całe Premiership nie wydaje aż tyle na kontrakty.

Yoh Asakura
05-09-2008, 19:17
Duże szanse transferu do MC - Fabregas, Berbatow, Ronaldinho
No to podaj mi argument na Fabregasa. Jeżeli Cesc odejdzie do City - kupię sobie koszulkę Tottenhamu i nagram film, w którym całuję jego herb i mówię, że jest lepszy od Arsenalu.

@Edit:
a, btw:
Pewnie, że niechętnie. Tak niechętnie, że taki Ramsey olał United i wolał przejść do Arsenalu :)

By$iu
05-09-2008, 20:01
Jedna sikorka wiosny nie czyni. A co do sytuacja z ManCity... jestem przeciwny takiej kasie z prywatnej kieszeni, jednak trza przyznac, ze moze byc ciekawie.

Thomisson
05-09-2008, 20:23
Pewnie, że niechętnie. Tak niechętnie, że taki Ramsey olał United i wolał przejść do Arsenalu :)

Od kiedy Ramsey to "czołowy angielski gracz"?
Poza tym, jak wspomniano, "jedna jaskółka wiosny nie czyni"

Yoh Asakura
05-09-2008, 21:23
To może mi powiedz, na jakiej podstawie wyciągasz wniosek, że Brytyjczycy niechętnie przechodzą do Arsenalu ?

Yossarian
05-09-2008, 21:38
No to podaj mi argument na Fabregasa. Jeżeli Cesc odejdzie do City - kupię sobie koszulkę Tottenhamu i nagram film, w którym całuję jego herb i mówię, że jest lepszy od Arsenalu.

Na to czekałem :)
Hmm.... obserwując od pewnego czasu ten temat doszedłem do pewnego wniosku, że żaden racjonalny argument nie trafia do Ciebie jeżeli chodzi o Arsenal. Nie ważne co bym napisał to i tak uznasz, że Farbregas jest skazany na Kanonierów do końca kariery. Niestety ale era tak związanych z klubem graczy jak Seaman, Adams czy Dixon na Emirates Stadium już sie skończyła.

Yoh Asakura
05-09-2008, 21:42
Hmm.... obserwując od pewnego czasu ten temat doszedłem do pewnego wniosku, że żaden racjonalny argument nie trafia do Ciebie jeżeli chodzi o Arsenal. Nie ważne co bym napisał to i tak uznasz, że Farbregas jest skazany na Kanonierów do końca kariery. Niestety ale era tak związanych z klubem graczy jak Seaman, Adams czy Dixon na Emirates Stadium już sie skończyła.
Innymi słowy, palnę coś, na co zareaguje Yoh, walnę jakieś dyrdymały i mojemu przyrodzeniu przybędzie 5 cm.

Yossarian
05-09-2008, 21:47
Trafiłeś w sedno i za to Ciebie już lubię.

A tak btw przeznaczeniem Fabregasa jest gra w Barcelonie i nie zmienisz tego.

@down
zacznijmy od spraw trywialnych - Katalonia, wychowanek?
A poza tym osiągnął już maksymalny poziom rozwoju w Arsenalu (zresztą znakomitej odskoczni do kariery w największych drużynach). Piłkarz w jego wieku zaczyna myśleć o zdobywaniu jakichś konkretnych trofeów. Jednokrotne mistrzostwo i jeden PA przez całe 5 lat to chyba troszkę za mało jak na gracza takiego formatu?

Yoh Asakura
05-09-2008, 21:51
Jego przeznaczeniem jest gra w Barcelonie, bo...?

zacznijmy od spraw trywialnych - Katalonia, wychowanek?
No i co z tego ?
A poza tym osiągnął już maksymalny poziom rozwoju w Arsenalu (zresztą znakomitej odskoczni do kariery w największych drużynach).
Lol, nie rozbrajaj mnie.
Piłkarz w jego wieku zaczyna myśleć o zdobywaniu jakichś konkretnych trofeów. Jednokrotne mistrzostwo i jeden PA przez całe 5 lat to chyba troszkę za mało jak na gracza takiego formatu?
Jak na kogoś, kto ma raptem 20 lat ? To imho całkiem sporo. Wszystko przed nim.

domin3x
05-09-2008, 22:13

Właśnie, wszystko przed nim. Ale nie w Arsenalu.

Yossarian
05-09-2008, 22:17
No i co z tego ?

Sam sobie wyciągnij wnioski, chyba, że nie wiesz czym jest Barca dla KAŻDEGO Katalończyka...

Lol, nie rozbrajaj mnie.
Z tą odskocznią to było typowe zagranie na sprawdzenie Twojego dystansu do pewnych spraw, przykro mi ale niestety go nie posiadasz.

Jak na kogoś kto ma 21 lat a grywa od 16 w drużynie, która co sezon aspiruje do zwycięstw - to nie jest za dużo.

Yoh Asakura
05-09-2008, 22:23
Sam sobie wyciągnij wnioski, jeżeli nie wiesz czym jest Barca dla KAŻDEGO Katalończyka...
Dlaczego generalizujesz ?
Bentley to wychowanek Arsenalu, a gra w Tottenhamie.
Campbell na odwrót.
A chyba wiesz, czym jest Tottenham dla każdego Anglika związanego z Arsenalem (i nie tylko Anglika) i na odwrót ?

Z tą odskocznią to było typowe zagranie na sprawdzenie Twojego dystansu do pewnych spraw, przykro mi ale niestety go nie posiadasz.
Na jakiej podstawie wyciągasz ten wniosek ?

Jak na kogoś kto ma 21 lat a grywa od 16 w drużynie, która co sezon aspiruje do zwycięstw - to nie jest za dużo.
W wieku 16 lat zadebiutował, a nie grał regularnie. Jest jeszcze młody i widać, że bardzo chce coś osiągnąć z Arsenalem i cholernie zżył się z tym klubem.

Właśnie, wszystko przed nim. Ale nie w Arsenalu.
http://www.umrzyj.pl/

Yossarian
05-09-2008, 22:33
Dlaczego generalizujesz ?
Bentley to wychowanek Arsenalu, a gra w Tottenhamie.
Campbell na odwrót.
A chyba wiesz, czym jest Tottenham dla każdego Anglika związanego z Arsenalem (i nie tylko Anglika) i na odwrót ?

Jasne z tymi wychowankami się zgadzam, bycie wytrenowanym przez jakiś klub nie niesie za sobą jakichś dużych konsekwencji zobowiązań itp. Najwyżej w grę wchodzą kwestie mentalne, sympatia itd. Natomiast narodowość Katalońska to już zupełnie inna bajka.

Na jakiej podstawie wyciągasz ten wniosek ?

Szczerze? Na podstawie kilkudziesięciu stron tego tematu.

W wieku 16 lat zadebiutował, a nie grał regularnie. Jest jeszcze młody i widać, że bardzo chce coś osiągnąć z Arsenalem i cholernie zżył się z tym klubem.

Z tego co pamiętam grał regularnie od +/- 17.
- Młody fakt
- Chyba każdy piłkarz (no może prawie) chce osiągać sukcesy w klubie w jakim występuje
- A czy się zżył - hmm... kwestia względna.

Yoh Asakura
05-09-2008, 22:45
Jasne z tymi wychowankami się zgadzam, bycie wytrenowanym przez jakiś klub nie niesie za sobą jakichś dużych konsekwencji zobowiązań itp. Najwyżej w grę wchodzą kwestie mentalne, sympatia itd. Natomiast narodowość Katalońska to już zupełnie inna bajka.
Ja ci tylko pokazuję, że czasem środowisko, w jakim się piłkarz x wychował, nie ma wpływu na to, że będzie grał w danym klubie.
Często w prasie pojawiały się kontrowersyjne wypowiedzi osób powiązanych z Barceloną odnośnie Cesca. Wątpię w to, czy kiedyś będzie tam grał.

Szczerze? Na podstawie kilkudziesięciu stron tego tematu.
Nie moja wina, że żaden człowiek nie potrafi zdystansować się do czegoś, co szczerze kocha.

Z tego co pamiętam grał regularnie od +/- 17.
- Młody fakt
- Chyba każdy piłkarz (no może prawie) chce osiągać sukcesy w klubie w jakim występuje
- A czy się zżył - hmm... kwestia względna.
Każdy chce, ale nie każdy robi wszystko, by to osiągnąć. Radość Cesca na meczach jest taka prawdziwa...nie wierzę w to, żeby udawał, że kocha Arsenal. A jeżeli udaje - jest świetnym aktorem.
A czy się zżył - Wengera traktuje jak ojca i o tym wie cały świat, kibice go kochają, do Londynu specjalnie dla niego, chyba, przeprowadziła się jego dziewczyna...
Ja jestem pewien, że się zżył.

Fintex
06-09-2008, 00:06
Yoh plx skończ się kompromitować. Jesteś strasznie łatwowierny i za bardzo ufasz ludziom, których de facto nie znasz. rotfl.

I wcale nie chodzi mi o Barcelonę :)

Yoh Asakura
06-09-2008, 00:13
No tak, przecież powinienem na ludzi pluć i na każdym kroku posądzać o zdradę.

domin3x
06-09-2008, 00:53
http://www.umrzyj.pl/

masz coś z głową?

@reszta, normalna
Odbiegając trochę od tematu Cesca i jego miłości do Arsenalu: jak tam nastroje przed dzisiejszym meczem (Polska-Słowenia)?

Yossarian
06-09-2008, 01:39
Nastroje? Mieszane.
Patrząc na potencjał drużyn, atrybut własnego boiska, atmosferę na stadionie itp. Polska powinna wygrać.
Z drugiej strony Polacy ostatnimi czasy za dobrze nie rozpoczynali eliminacji do dużych imprez. Także nastroje w kadrze oraz gra (właściwie jej brak) w sparingu z Ukrainą nie pozwalają całkowicie spokojnie spoglądać w przyszłość.
Słoweńcy oczywiście będą chcieli udowodnić, że kopać piłkę potrafią i podejdą ambitnie.
W takim wypadku pozostaje typować remis...
Obym nie miał racji.

Thomisson
06-09-2008, 07:54
To może mi powiedz, na jakiej podstawie wyciągasz wniosek, że Brytyjczycy niechętnie przechodzą do Arsenalu ?

A ilu Brytyjczyków grających w reprezentacji gra w Arsenalu? Nie mówię o drużynach młodzieżowych

Co do tej "miłości" Cesca:
Ten argument, że się cieszy po golu, to głupota do kwadratu. Aha, czyli co, jakby grał w innym klubie to by się "prawdziwie" nie cieszył z bramek?;>

Co do dzisiejszego meczu:
Słoweńcy nie mają takiego słabego składu, jak zagrają z odpowiednią agresją, może być nam ciężko.

Articuno
06-09-2008, 09:17
mecz o 17, żenua...

Faytah
06-09-2008, 09:33
lol,skoro o 17 to bede ledwo co po meczu wyjazdowym... hail tvp X(

Khalan Blitzhammer
06-09-2008, 09:55
lol,skoro o 17 to bede ledwo co po meczu wyjazdowym... hail tvp X(
A co ma do tego TVP?

Yossarian
06-09-2008, 10:22
Jaki stadion taka pora rozgrywania meczu. Proste.

Yoh Asakura
06-09-2008, 10:44
A ilu Brytyjczyków grających w reprezentacji gra w Arsenalu? Nie mówię o drużynach młodzieżowych
Po prostu Wenger nie ściąga Brytyjczyków, bo twierdzi, że są zbyt drodzy. Ale gdyby chciał - np. taki Micah Richards deklarował, że jest kibicem Arsenalu, więc pewnie zgodziłby się na transfer, taki Agbonlahor kiedyś mówił, że w dzieciństwie kupował koszulki Arsenalu...

Co do tej "miłości" Cesca:
Ten argument, że się cieszy po golu, to głupota do kwadratu. Aha, czyli co, jakby grał w innym klubie to by się "prawdziwie" nie cieszył z bramek?;>

Nie powiedziałem tam nic o jego radości po zdobyciu bramki.

Frapper
06-09-2008, 10:47
taki Agbonlahor kiedyś mówił, że w dzieciństwie kupował koszulki Arsenalu...

ja w dziecinstwie mialem koszulke Bayernu i jakos mnie do nich nie ciagnie.

Yoh Asakura
06-09-2008, 10:52
ja w dziecinstwie mialem koszulke Bayernu i jakos mnie do nich nie ciagnie.
Nie chcę mi się szukać całej wypowiedzi Agbonlahora, i tak mocno ją spłyciłem.
A poza tym - ty nie jesteś Gabrielem, on myśli inaczej, ty myślisz inaczej.

Articuno
06-09-2008, 10:52
Yoh: debilu, to po czym ma sie zawodnik cieszyc? No chyba, ze po zwyciestwie, ale to kurde kazdy gracz sie cieszy...

Maggic
06-09-2008, 10:55
yoh do ciebie nic nie przemawia, ty jestes kurwa jak rydzyk, masz zawsze racje. mozna dyskutowac, nawet dyskusje czasem zmieniac na ostra wymiane zdian ale skoro ty takimi gownianymi argumentami na sile zawsze zwycieska wychodzisz z kazdej jrozmowy to ja dziekuje. ktos ci cos przypomni ty na to "kiedy ja cos takiego mowilem, nie przypominam sobie". mam dla ciebie propozycje, przejrzyj sobie wszystkie strony tego tematu, naprawde wszystkie i spojrz na swoj caloksztalt, naprawde nikt tu nie jest zajebisty ale spojrz na siebie. ty jestes tylko sympatykiem bo prawdziwym kibicem tu nie może się nazwać nikt z nas, rozumiem wielką sympatię do klubu, szanuje cie za to bardzo ale kuwa bez pzresady, jeszcze raz kuwa więcej obiektywizmu. pozdrawiam

Yoh Asakura
06-09-2008, 11:09
Yoh: debilu, to po czym ma sie zawodnik cieszyc? No chyba, ze po zwyciestwie, ale to kurde kazdy gracz sie cieszy...
Nie zrozumiałeś mnie. Chodzi mi oto, że radość Cesca po jakimkolwiek zwycięstwie, jakiejkolwiek bramce - praktycznie za każdym razem manifestuje przy okazji miłość i przywiązanie do klubu, a robi to tak szczerze, że udawanie tego jest, wg. mnie, niemożliwe.
I to wszystko.

Khalan Blitzhammer
06-09-2008, 11:18
ty jestes tylko sympatykiem bo prawdziwym kibicem tu nie może się nazwać nikt z nas
W takim razie jakie warunki trzeba spełnić, żeby móc się nazwać prawdziwym kibicem?

Maggic
06-09-2008, 11:37
W takim razie jakie warunki trzeba spełnić, żeby móc się nazwać prawdziwym kibicem?

moim zdaniem uczęszczanie na mecze swojej drużyny, już o tym było wspominane, w polsce piłka nożna stoi na słabym poziomie ale tu nie oto chodzi, tu jest po prostu burdel. Dlatego ludzie, polacy utożsamiają się z zagranicznymi drużynami, do tego stopnia; na moim przykładzie (kiedy Chelsea przegrała LM w karnych zbierało mi się na łzy). Według mnie to jest dalej sympatyzm, oczywiście każdy może to odbierać inaczej ;p ale ja tak a nie inaczej uwazam ; ]

Faytah
06-09-2008, 11:46
A co ma do tego TVP?

to juz byla ironia by obarczyc kogos wina >.>

Yoh Asakura
06-09-2008, 12:11
http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=851546

Yossarian
06-09-2008, 12:38
Sam już nie pamiętam ile czytałem takich deklaracji.Dużo? Bardzo dużo? Przykładowo dostanie 120 - 150k funtów tygodniówki i o takich zapewnieniach nikt nie będzie pamiętał. Przykre, acz prawdziwe.

domin3x
06-09-2008, 19:08
Ehh nie wiem co mogę dobrego powiedzieć o grze Polaków... Błaszczykowski dobrze grał i to chyba tyle. Wykopy Fabiańskiego, z których KAŻDY był niecelny, bardzo mnie denerwowały. Gra Kowalczyka powodowała u mnie efekt wymiotny. O reszcie nie chcę pisać, bo reszta była niewidoczna.

Exodus
06-09-2008, 19:10
Ogladalem jedynie 2 polowe i musze przyznac, ze tak slabo grajacej reprezentacji jeszcze nie widzialem. Jedynie Blaszczykowski cos dzialal. Nasi czesto wpadali na siebie utrudniajac sobie gre i Fabianski bronil slabo. Nie rozumiem tylko czego Beenhaker nie powola Kuszczaka i Wichniarka. Nie mamy zadnego klasowego napastnika, wiec przydalby sie. Piszczek nie umie sie ustawic a Saganowski nie mial jak sie pokazac, ale z gory zakladam, ze wiele by nie pokazal.

@up
Wlasnie ten Kowalczyk mnie ciagle denerwowal, skad on sie wogole wzial? xd

Xendriel
06-09-2008, 20:13
A Krzynówek jaki zrobił postęp od ME. Nauczył się dośrodkowywać tam gdzie są partnerzy, oczywiście w miarę swoich możliwości.
Na poważnie to oprócz Kuby, każdy zagrał poniżej oczekiwań. Nie rozumiem niektórych decyzji Leo np. co tam w ogóle robi Saganowski? Czy nie mamy lepszych napastników, bardziej ogranych i w lepszej formie? Szkoda, że nie gra Wichniarek lub Jeleń. Szybkość Błaszczykowskiego i Jelenia mogła być naszą bronią.

Co myślicie o pomyśle, który pojawił się po ME? Chodzi o to by odmłodzić totalnie reprezentację i tym samym robić skład już na EURO 2012. Drużyna przez 4 lata mogła by się znakomicie zgrać, ale wtedy raczej o MŚ w RPA trzeba by było zapomnieć.

Yoh Asakura
06-09-2008, 20:40
E tam, lepiej być mistrzem świata niż Europy.

sphinx123
06-09-2008, 20:59
Papież vs Predator - 0:5

Fintex
06-09-2008, 22:07
Austria 2 - 0 France
Cyprus 1 - 1 Italy

Dopiero 55', ale mały lol :D

Ja nie oglądałem meczu Polski i widzę, że dobrze zrobiłem :)

Myślę, żeby grać na poważnie cały czas a nie eksperymentować :P W końcu nadejdzie nasz czas ;P

Articuno
06-09-2008, 22:18
Do tego:
Rumunia 0-3 Litwa
Czarnogóra 2-2 Bulgaria

Co do Wlochow, ogladalem 1 polowe na Rai Uno. To cud, ze nie przegrywaja 4:0, bo bramka Di Natale iscie kuriozalna mimo, ze byl to strzal z dystansu(Di Natale zbiega z boku na ukos do srodka, a srodkowy i boczny obronca pobiegli obaj za innym zawodnikiem)

Yossarian
06-09-2008, 22:23
Typowałem remis Polski i niestety sprawdziło się.

Nie lubię mieć racji w takich sytuacjach.

A Włosi jak zwykle potrafią uciec spod gilotyny.

W 1 kolejce meczów na + można zaliczyć postawę:
- Andory, kto by się spodziewał tylko 2 bramek w plecy z Dumnymi Synami Albionu (czy jak ich tam zwą),
- Litwa, bezproblemowe i w ładnym stylu wyjazdowe zwycięstwo nad Rumunami,
- Austria, wynik i rywal mówią same za siebie,
- Macedonia, Cypr oraz Czarnogóra

Calen Futh
07-09-2008, 19:59
Witam wszystkich. Właśnie wróciłem z wakacji i aż głowa boli ile można przez tydzień postów naklepać. Jakieś ~100 mam do czytania ;s Z tego co po łebkach przeczytałem to najważniejsze jest to, że ludzie przerzucą się na City. Jedynym plusem tego nowego właściciela będzie to, że Manchester stanie się bardzo piłkarskim miastem- bardziej niż dotychczas, bo przewiduje, że b00m na City obejmie pół świata- tak jak to miało miejsce z Chelsea. Ciekawe co zrobią teraz niby-fani-Chelsea- czy zostaną przy TheBlues czy przerzucą się na Citizens.

Ogólnie to miło znów wpaść na forum :)

By$iu
07-09-2008, 20:29
Kto by pomyslal, ze beniaminek I ligii, Flota Swinoujscie, bedzie az tak wysoko, klub bez zadnego wiekszego sponsora z budzetem 300tys bedzie gral tak rewelacyjnie, no no :-).

Capality
07-09-2008, 20:46
a Znicz schrzanił z Koroną 0-1 xd

@Edit
Znicz w swoim pierwszym sezonie w II lidze(teraz I jak ktos nie wie) byl o krok od awansu do ekstraklasy xD

Kshaq
07-09-2008, 20:47
Jakoś leci, nie Bysiu? :) Po 9 kolejkach pierwszej ligi prowadzi Podbeskidzie Bielsko-Biała z dorobkiem 20 pkt. Flota zajmuje obecnie 6 miejsce z 15 pkt. Naprawdę nieźle jak na beniaminka :)

By$iu
07-09-2008, 20:59
Uwzgledniajac walkowery i bezposrednie pojedynki jestesmy nawet wyzej :-).

http://i33.tinypic.com/64fqt4.jpg http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://i33.tinypic.com/64fqt4.jpg)

Fintex
07-09-2008, 21:00
No ładnie im idzie, ale i tak pewnie skończą walcząc o utrzymanie ;P
Zdaję się, że widzew i zagłębie ma po 2 mecze mniej niż podbeskidzie. Tera widzew gra i wygrywa 1:0.

By$iu
07-09-2008, 21:07
Poki co grajac z wielkimi klubami (Widzew, Gornik Leczna, Stalowa Wola) b. nie odstawali od rywali, wiec nie koniecznie, w dodatku wyspiarze moga sie pochwalic niesamowitym charakterem. W dodatku nie mamy zadnego sponsora, moze w zime gazoport ew. ktos inny zdecyduje sie wylozyc kase na klub, ktory i bez pieniedzy sobie poradzil i po okienku bedzie jeszcze lepiej :-).

Zamor1
07-09-2008, 21:08
A ja jestem ciekaw czy bedzie kolejna niespodzianka w Pucharze Polski. Stal Sanok(4liga) trafila na Widzew Lodz eliminujac Podbeskidzie. A jak pamietamy 2 lata temu wygrala z Legia Warszawa 2:1 :)

By$iu
07-09-2008, 21:11
Co do PP poki co niespodzianek nie bylo, Dab przegral z Lechia, a klub z Kolobrzegu z Gdynska Arka.

Yossarian
08-09-2008, 01:25
Fakt nawet nieźle im idzie, jeżeli chodzi o klub z tak ograniczonym budżetem i z takim bilansem bramkowym. Pewnie cała runda jesienna będzie udana w ich wykonaniu (uroki beniaminków). A po zimie hmm... jeżeli nie znajdzie się sponsor i motywacja do gry to może nie być kolorowo.

Yoh Asakura
08-09-2008, 20:49
http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=854607

:confused:

hoomik
08-09-2008, 22:01
Articuno, btw, dzis wlasnie otrzymalem karnet za 250 pln (jednak), i wbrew plotkom jest to karnet na cale rs.

Calen Futh
10-09-2008, 21:05
Omg, cóż za fascynujący mecz Polaków -_- Nie bardzo widać, że tu gra drużyna kelnerów, piekarzy i innych nie-zawodowców z drużyną która była kilka miechów temu na mundialu.

Yoh Asakura
10-09-2008, 22:56
When you need a goal, you need Theo Walcott !
Hattrick, pięknie sobie Anglicy poczynają B)

Capality
10-09-2008, 23:11
!R.Lewandowski xD!

Articuno
10-09-2008, 23:48
Wiadomo katastrofa, tragedia, zenada. Dla takich zawodnikow jak M. Lewandowski czy Kowalczyk to powinien byc koniec z kadra.
Leo nie ma pomyslu na gre. W 2 polowie przed wejsciem R. Lewandowskiego gral 4 skrzydlowymi(bodajze) + Sagan z Ebim. A na dzien przed meczem wolal pieprzyc sie z Borkiem, ze to redaktor Polsatu namowil Wichniarka do rozstania sie z kadra. Czas Leo sie skonczyl, nie mozliwe jest, aby ci zawodnicy nie potrafili grac w pilke. Wedlug mnie, gdyby nie kulawa obrona, sklad bylby(i jest!) bardzo dobry.
PS. Sa gorsi od nas - Szwajcaria 1:2 Luksemburg INCREDIBLE !!!!!
PS2. Jestemy liderem grupy, ktora jest na prawde na baaardzo slabym poziomie. Musimy jakos to wykorzystac...

Faytah
11-09-2008, 00:08
Od przygotowan do euro jestem bardzo rozczarowany tym co robi Leo w kadrze.Dla mnie to nieporozumienie by aktualnie jedni z najlepiej grajcych polakow nie graliw reprezentacji mam na mysli Jelenia,ktory byl najjasniejszym punktem mundialu w niemczech,oraz Wichniarka,ktory daje rade w niemczech...

Andrealfus
11-09-2008, 06:33
Omg, cóż za fascynujący mecz Polaków -_- Nie bardzo widać, że tu gra drużyna kelnerów, piekarzy i innych nie-zawodowców z drużyną która była kilka miechów temu na mundialu.

San Marino miało asy w drużynie - kelnera, szewca , rzeźnika itd. po prostu nie dało się patrzeć na to jak gra polska reprezentacja

By$iu
11-09-2008, 06:40
Dobrze, ze reklamy w przerwie byly w miare ciekawe... zenua.

Xendriel
11-09-2008, 09:20
Szybcy, ambitni, zgrani i sprytni:confused:

Fintex
11-09-2008, 15:41
Ja oglądnąłem do 10 minuty i przełączyłem na jakis film z 85 roku na TVP2 :D Duuuużo ciekawszy był :P

Wołowski z wyborczej fajnie pojechał po Borku na swoim blogu i na odwrót ^^ Bennhaker też coś tam pogadał na Borka a ten ma go do sądu o zniesławienie podawać :D atmosfera jest!

Yoh Asakura
13-09-2008, 15:53
Jutro koniec świata.
Liverpool 2 - 1 Manchester United

Thomisson
13-09-2008, 15:54
No i zajebiście...Liverpool - MU 2:1
Gratulacje dla ekipy z Anfield Road, zagrali naprawdę dobry mecz i zasłużenie wygrali.

Cafe
13-09-2008, 15:58
Nawet Riera niezle zagral, myslalem ze bedzie gorszy ;)

Arfyd
13-09-2008, 18:09
Meczu nie oglądałem, ale ciesze się w ch**j xD