Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe
Yoh Asakura
11-06-2009, 11:46
http://www.manutd.com/default.sps?pagegid={F9E570E6-407E-44BC-800F-4A3110258114}&newsid=6634291
lol
Gierubesoen
11-06-2009, 12:04
Jednak nie wszyscy tracą w czasach kryzysu ;d
Tak sie zastanawiam czy w nastepnym sezonie Raul znajdzie miejsce w skladzie.
Jeden z moich ulubionych zawodnikow, niestety juz coraz starszy... Teraz pewnie Realowi przybedzie tylu kibicow co ostatnio MU i Barcie.xd
Pan i Wladca
11-06-2009, 13:33
Ja gdzieś czytałem ze Manchester wycenił Pięknisia na 96 mln euro. A jeżeli chodzi o Riberiego to Perez mówił, że skończył starać się o niego.
Articuno
11-06-2009, 13:43
Widzę, że zabawa w FM'a na calego...
Xendriel
11-06-2009, 13:59
Teraz pewnie MU zatrudni Riberyego...i ciekawe kogo jeszcze Perez kupi? Na początku gadał że chce "Hiszpanizacji" zespołu więc pewnie Villa, Silva, Albiol, Alonso lub Cesc. Jedno jest pewne. Jak w tym sezonie Real zatrzyma się na 1/8 LM to będzie największy wstyd w historii:D
Małe zobrazowanie Realu http://img199.imageshack.us/img199/7056/karykatura.jpg
1. Cristiano Ronaldo MU - Real Madryt 2009 93,2
2. Zinedine Zidane Juventus - Real Madryt 2001 76
3. Kaká Milan - Real Madryt 2009 65
4. Luis Figo Barcelona - Real Madryt 2000 58,5
5. Hernán Crespo Parma - Lazio 2000 53,6
6. Gianluigi Buffon Parma - Juventus 2001 49,2
7. Christian Vieri Lazio - Inter 1999 48,3
8. Gaizka Mendieta Valencia - Lazio 2001 48
9. Rio Ferdinand Leeds - MU 2002 46
10. Ronaldo Inter - Real Madryt 2002
Pan i Wladca
11-06-2009, 14:24
Właśnie teraz doczytałem, że Ronaldo poszedł za 80 mln funtów czyli 93 mln euro. Kurvinka już się nei mogę doczekać pierwszych meczy w nowym składzie Realu.
Z drugiej jednak strony ciekawi mnie jak teraz Manchester będzie grał.
AnonimowyPowrot
11-06-2009, 14:34
Bez 3 transferów do linii pomocy będzie BARDZO ciężko :<
Valencia - nie wiem, dla mnie nieco zagadka, ale nie wydaje mi się być aż tak klasowym piłkarzem. Przydałby się dobry ŚPO i Ribery, wtedy drugie skrzydło mogłoby ustępować (Park, Nani?). Liczę na rozwój młodych.
@Kaka
Wracając do transferu Brazylijczyka powiem, że spodziewałem się tego :D
Yoh Asakura
11-06-2009, 15:16
Park i Nani hahahahahaha :D
No, Perez szaleje. Tak samo jak Abramowicz kiedyś. Szkoda że C. Ronaldo odchodzi z ManU, ale trzeba patrzeć na plusy. Chodzi mi tu głównie o większe możliwości z uformowaniem wyjściowej jedenastki Czerwonych Diabłów. Założę się o każde pieniądze, że Real po 1-2 latach będzie miał podobne problemy co kiedyś, tj. rozkapryszone gwiazdy itp.
K.Jay
No, Perez szaleje. Tak samo jak Abramowicz kiedyś. Szkoda że C. Ronaldo odchodzi z ManU, ale trzeba patrzeć na plusy. Chodzi mi tu głównie o większe możliwości z uformowaniem wyjściowej jedenastki Czerwonych Diabłów. Założę się o każde pieniądze, że Real po 1-2 latach będzie miał podobne problemy co kiedyś, tj. rozkapryszone gwiazdy itp.
K.Jay
Czemu wy porównujecie Pereza do Abramowicza. Porownywac to mozna co najwyzej Abramowicza do Pereza...
Co do tych problemow i tak wychodzi na swoje, niedawno wygral 3x LM. Zobaczymy jak to bedzie, na pewno narazie beda grac lepiej i duzo pieniedzy na tych zawodnikach zarobia, same korzysci.
Arka_Sath_Wielki
11-06-2009, 15:34
Kupcie jeszcze ze 3 gwiazdy i o obronę tytułu mistrza Hiszpanii będę spokojny.
Sa jeszcze wogole jakies inne 3 takie gwiazdy? nie liczac 3jki z Barcy? wiec chyba sie nie da juz kupic 3 "takich" gwiazd ;p
Xendriel
11-06-2009, 16:05
Jutro kolejny hit Realu?
Reprezentant Chelsea FC w Hiszpanii, Juan Cruz Sol, spotkał się dzisiejszego poranka z prezesem Valencii, Manuelem Llorente, aby z pierwszej ręki zapoznać się z obecną sytuacją Davida Villi, którym to angielski klub jest już od dawna zainteresowany. Wydaje się, że rozmowa nie była zbyt owocna. "Dowiedziałem się, że Valencia nie sprzeda nam Villi, gdyż prowadzi obecnie zaawansowane negocjacje z Realem Madryt. Chelsea złożyła co prawda za tego zawodnika lukratywną ofertę, ale nie została ona przyjęta", przyznał Sol po zakończeniu spotkania.
- Villa chce przejść do Realu Madryt. Negocjacje te są bardzo blisko zakończenia, dlatego Chelsea się wycofuje. Ale to normalne, że piłkarz chce pozostać w Hiszpanii. Powtórzę raz jeszcze, nie ma szans, aby Villa przeszedł do Chelsea, ponieważ wybrał już Real Madryt. Teraz mamy w głowie inne cele - dodał zrezygnowany rzecznik klubu ze Stamford Bridge.
AnonimowyPowrot
11-06-2009, 17:22
Park i Nani hahahahahaha :D
Przy Riberym oni i Giggs nie byliby tacy słabi, tymbardziej, że dołączyłby do nich Valencia i Tosic. Przypomnij sobie pierwszy sezon Naniego... Cudowny! Park to niesamowity pracuś, na 100% po dwóch ostatnich sezonach zyskał w oczach wielu.
http://www.pudelek.pl/tag/Nergal/ <- najlepsze plotki transferowe :D
Yoh Asakura
11-06-2009, 17:51
Nani cudowny ? Bo strzelił Liverpoolowi gola z dystansu ? No litości. Przecież to zero, w sam raz do Boltonu (no offence dla Kłusaków). A Park ? No matko boska, on jest jeszcze gorszy niż Nani. Ani to szybkie, ani to silne, ani to dobrze drybluje, ani to dobrze podaje. Czasem mu się zdarzy dobić jakiś strzał i nic więcej. Przypomnę tylko, że skrzydłowy nie ma być pracusiem (bo nimi, jak już mówiłem wcześniej, są zazwyczaj zawodnicy, którzy mało potrafią - braki techniczne itp. nadrabiają zapieprzaniem po boisku) - on ma bardzo dobrze dryblować i stwarzać napastnikom szanse.
Sorry Batory, ale jeżeli odejdzie jeszcze Tevez, to ja marnie widzę United. Ich siła opierała się głównie na dużej liczbie świetnych technicznie ofensywnych zawodników (Tevez, Berbatov, Rooney, Ronaldo, Giggs), a teraz kto zostanie ? Pradziadek Giggs, który walczył w Powstaniu Warszawskim ? Sam Rooney z Berbą nic nie zdziałają. Ferguson będzie musiał się dużo napocić, jeżeli będzie chciał załatać dziurę po Ronaldo.
Straznik Monopolowego
11-06-2009, 19:13
MU sie sypie? Tevez odchodzi Ronaldo to samo Giggs to juz ten gracz a i Rio z Vidicem pokazali w tym sezonie ze nie sa tacy nieomylni. IMO Manchester po odejsciu Ronaldo bedzie mial najslabsza linie pomocy z "Big Four"
AnonimowyPowrot
11-06-2009, 19:31
Ferguson będzie musiał się dużo napocić, jeżeli będzie chciał załatać dziurę po Ronaldo.
Nani ma czas, spokojnie. Wierzę (tak silnie, że mogę powiedzieć "wiem") też w to, że Park będzie tylko zmiennikiem dla nowych nabytków. Atak uważam za mocny. Obrone tymbardziej, a w tym sezonie własnie to udowodnili (rekord + ogólnie fenomenalna gra Vidica), przeszkodziły im tylko kontuzje, tak więc z Monopolowym się w ogóle nie zgadzam. Defensywna część pomocy także kompletna. Przydałby się jakiś nowy rozgrywający (albo przemiana Andersona w bardziej zaangażowanego w grę ofensywną) i skrzydła. Sir Alex jest zdolny stworzyć tę drużynę jeszcze silniejszą (może nie indywidualnie, ale jako całość).
Pan i Wladca
11-06-2009, 20:27
Nie zapominajcie o nowym niby utalentowanym zawodniku w MU, którego to tak wszyscy od niedawna wychwalają i mówią, że on właśnie będzie następcą Ronaldo.
Federico Macheda o niego mi sie rozchodzi.
http://www.dailymotion.pl/video/x8wmlq_federico-macheda-vs-villa_sport
Może w następnym sezonie filmiki takie jak ten na dole głownie będa o nim :p
http://www.youtube.com/watch?v=0WmLjm54yNM&NR=1
Jeżeli ManU nie pozyska teraz kilku niezłych piłkarzy, to zaczynam się jednak bać o ten klub. Odejście Teveza i Ronaldo będzie jednak bolesne. O ile Ronaldo to już 100%, o tyle może jeszcze Carlos u nas ma szansę zostać. Małą, to fakt, ale zawsze jakąś. Real jak widzę próbuje znowu zbudować skład z samych gwiazd. Zobaczymy czy coś im to da ; >
Tak jeszcze mi sie przypomniało. Cyrk byłby jakby Beckham przeszedł do ManU ;D
Faktycznie jak można porównywać Pereza do Abramovicza.
Perez przy Romanie to kompletny głupiec.
Kilka lat temu ManU też pozbyło się kilku czołowych graczy. Mam tu na myśli duet snajperski Cole & Yorke. Pozbyli się wtedy dwóch najlepiej uzupełniających się graczy. A co było potem? Pozyskali Ruuda i radzili sobie. Teraz może być podobnie.
K.Jay
AnonimowyPowrot
12-06-2009, 09:47
Jazda to dopiero będzie, jeśli Ronaldo odrzuci kontrakt, bo na to wszyscy czekają :D
jakosiara
12-06-2009, 12:11
CR nie odrzuci kontraktu. Za duża kasa i prowizja dla agenta, agent mu nie pozwoli. Poza tym czytałem, że jeżeli, któraś ze stron zerwie umowę będzie musiała zapłacić 30 mln ojro odszkodowania
Arka_Sath_Wielki
12-06-2009, 12:36
Pewnym nigdy nie można być do końca. Przykład : Awans Barcy po dwumeczu z Chelsea. A ja dalej jestem spokojny. Nazwiska i pieniądze nie grają, tylko drużyna.
Pewnym nigdy nie można być do końca. Przykład : Awans Barcy po dwumeczu z Chelsea. A ja dalej jestem spokojny. Nazwiska i pieniądze nie grają, tylko drużyna.
Mówisz dobrze, aczkolwiek myślisz że łatwo będzie zastąpić takiego grajka jak Ronaldo? Moim zdaniem MU, nie ma kim. Nawet jakiś porządny transfer tego nie gwarantuje. Bo niema gwarancji że np. Ribery wkomponuje się w zespół tak od razu. Ciężko mi powiedzieć co będzie z Manchesterem. Zobaczymy.
Xendriel
12-06-2009, 13:06
Dla mnie jego transfer był kwestią czasu. Kiedy tylko zobaczyłem informację, że Ronaldo zarejestrował w Portugalii swój znak firmowy CR9 wiedziałem, że odejdzie do Realu. Jednak nie zmienia to faktu, że zamienił lepszy klub na gorszy.
jakosiara
12-06-2009, 13:13
Mówisz to jako kibic Barcelony, wobec czego nie jesteś obiektywny, jednak ja też się nie mogę wypowiedzieć bo jestem kibicem Realu :D
Podobno porozumienie zostało zawarte już rok temu, przez Calderona. Nie jestem wielkim kibicem CR, ale muszę przyznać, że grać chłopak potrafi...
Mówisz to jako kibic Barcelony, wobec czego nie jesteś obiektywny, jednak ja też się nie mogę wypowiedzieć bo jestem kibicem Realu :D
Podobno porozumienie zostało zawarte już rok temu, przez Calderona. Nie jestem wielkim kibicem CR, ale muszę przyznać, że grać chłopak potrafi...
Człowieku co Ty dałeś. ;d
To że On jest sympatykiem Barcelony tzn że nie może się obiektywnie wypowiedzieć? No skoro tak uważasz to łap nutę obiektywizmu od fana antyfootballu i kopania po kostkach ; )))
Barcę zostawię bez komentarza.
Manchester... - Mistrzostwo Anglii, Tarcza Dobroczynności, Klubowe Mistrzostwa, Curling Cup, Finał LM.
Real - Nic. [?]
Chciałeś obiektywizmu to go masz, Real w tym sezonie dał dupy i tyle.
Straznik Monopolowego
12-06-2009, 15:18
Up: Chyba zszedles na troche inny temat
Mnie martwi ze liga hiszpanska robi sie coraz mocniejsza chociaz nie wiem czy zauwazyliscie ale Real znowu buduje mocny przod a tyl zostawia kompletnie bez jakichkolwiek zmian co sie skonczy fatalnie.
IMO MU straci naprawde duzo nawet jezeli przyjdzie Ribery, na poczatku sezonu moze sie zdawac ze to bedzie to samo MU ale skonczy sie tak samo jak z Arsenalem po odejsciu Henrego w kluczowym momencie zabraknie tego 1 zwodu czy boskiego strzalu
Arka_Sath_Wielki
12-06-2009, 19:29
http://img14.imageshack.us/img14/8950/earchivographic10122009.jpg
Karykatura Kapa. Nic dodać, nic ująć.
Tuhamiid
12-06-2009, 20:12
http://waszapilka.pl/artykul,833,557,500_tys.__Funtow_za_tydzien_gry_Ni emozliwe_A_jednak
Yoh Asakura
12-06-2009, 20:35
kompleks Realu wychodzi?
Kompleks lat 15 i 13 cm.
Real z Kaką i Ronaldo może powalczyć o najwyższe cele. Asekuracja w środku pola w postaci Diarra + jeszcze jakiś DM i defensywa może zostać taka, jaka jest.
Co do defensywy Realu to ponoc staraja sie o Maicona z mojego Interu ;( chyba zaczne reprezentowac JP ale chodzi o Pereza, jezeli Maicon przejdzie.
http://waszapilka.pl/artykul,833,557,500_tys.__Funtow_za_tydzien_gry_Ni emozliwe_A_jednak
Takie cos jest dla mnie niepowazne.
Arka_Sath_Wielki
12-06-2009, 21:05
defensywa może zostać taka, jaka jest.
HUEAHEUAHUEAHEUAHUEA LOL2 LOL3 LOL4 WYSMIEWACZ19 BUEHAUHEAUHEA Teraz dowaliłeś.
AnonimowyPowrot
12-06-2009, 21:35
HUEAHEUAHUEAHEUAHUEA LOL2 LOL3 LOL4 WYSMIEWACZ19 BUEHAUHEAUHEA Teraz dowaliłeś.
Na papierze wyglądają mocno. Nawet bardzo. Brakuje im głównie kogoś na środek. Pepe i Ramos to pewniacy, w Hiszpanii na ich pozycjach lepszą obsadę ma chyba tylko Barca (zaznaczam, że nie mam pojęcia jak gra Valencia/Villareal/Sevilla, a conajwyżej mogę przeczytać czyjąś opinię). Na lewej może grać Marcelo, Drenthe, Heinze. Ten ostatni niestety starzeje się, ale doświadczenie ma też swoje plusy. Pierwsza dwójka (szczególnie Marcelo) zaczyna pukać do bram wielkiego futbolu. Garay/Heinze na środku (czyli jednak Gabriel na lewej nie pobiega za dużo bez transferów :D) i przy pomocy Casillasa mogliby sobie na to pozwolić.
Casillas >>> Valdes
Ramos =< Alves
Pepe < Puyol
Heinze =< Milito/Marquez/Pique
Marcelo << Abidal
Tak to wygląda :D Nie ustępują aż tak bardzo.
Ronaldo >= Messi
Kaka >>> Xavi
L. Diarra/M. Diarra < Yaya Toure
Sneijder/van der Vaart/Guti << Iniesta
Robben =< Henry
Higuain << Eto'o
Po dwóch transferach za to wyraźnie zyskuje ofensywa Realu, co może pozwolić im nadrobić zaległości. Dodam, że Ribery > Henry, a Villa >= Eto'o. Jak wiadomo najlepszą obroną jest atak. Oczywiście to tylko moje zdanie, bo sam nie do końca w to wierzę, ale nie wiem czy miałbym lepszy pomysł na transfery (Vidic/Ferdinand/Terry/Puyol/Evra/Clichy nie do wyciągnięcia, a o nich dużo się mówi).
Yoh Asakura
12-06-2009, 22:16
Przecież Eto'o potrafi tylko marnować setki i strzelać ze spalonego. Villa jest 100x lepszy od niego.
Arka_Sath_Wielki
12-06-2009, 22:27
Przecież Eto'o potrafi tylko marnować setki i strzelać ze spalonego. Villa jest 100x lepszy od niego.
No z tym się niestety zgodzę :/ To już nie ta sama czarna perła, która ratowała nam dupe kiedy wszystko inne się sypało.
Kaka >>> Xavi - z tym się tak do końca nie zgodzę. Postawiłbym = , w końcu to najlepszy zawodnik Euro i zawodnik finału LM
Xendriel
12-06-2009, 22:42
Robben jest lepszym skrzydłowym niż Henry. Higuain = Eto'o. Natomiast Messi > Ronaldo. Leo więcej daje drużynie. Cristiano jest lepszy jedynie w rzutach wolnych.
I jak napisał Arka na ten moment Kaka = Xavi. Na upartego pod znak równości można przypisać jeszcze Ramosa, Alvesa i Marcelo, Abidala.
AnonimowyPowrot
12-06-2009, 22:42
Euro i LM
No, Kaka mógł mu w obu turniejach przeszkodzić :D:D:D:D:D:D:D:D:D
:cup:
Yoh Asakura
12-06-2009, 22:50
Robben jest lepszym skrzydłowym niż Henry. Higuain = Eto'o. Natomiast Messi > Ronaldo. Leo więcej daje drużynie. Cristiano jest lepszy jedynie w rzutach wolnych.
Ronaldo jest silniejszy, ma mocniejszy strzał, dokładniejsze wykończenie, lepiej gra głową, ma lepsze crossy. W reszcie aspektów są równi. Ronaldo > Messi.
Robben Thierry'emu może buty czyścić. Arjen to samolub, nie potrafi podawać. A Henry to szybkość, siła, drybling i podania. No i genialne wykończenie. Przynajmniej w przypadku NASZEGO Henry'ego...
Xendriel
12-06-2009, 22:57
Jako napastnik Titi jest lepszy, ale jako skrzydłowy wątpię. Messi vs Ronaldo - tutaj każdy ma swoje zdanie który jest lepszy, dla mnie dokładniejsze wykończenie to zdecydowanie ma Leo, drybling również.
Yoh Asakura
12-06-2009, 23:05
Może i ma dokładniejsze wykończenie. W sumie łatwiej ręką niż nogą...
Arka_Sath_Wielki
12-06-2009, 23:15
Na upartego bym poszukał ten filmik jogatv, gdzie jest dokładnie pokazane jakim beznadziejnym aktorem i symulantem jest Cristiano. Bo jest tylko jeden Ronaldo. I nie nosi koszulki z numerem 9.
Gierubesoen
12-06-2009, 23:17
Messi = Ronaldo
dwa różne style gry, ale każdy ma niesamowity talent, każdy z nich potrafi zagrać genialnie, każdy też potrafi zagrać słabo, jeden strzela gole ręką, drugi symuluje i płacze... Nie można powiedzieć, że któryś z nich jest po prostu lepszy. Przynajmniej na dzień dzisiejszy, zobaczymy jak potoczą się ich losy ;)
Yoh Asakura
12-06-2009, 23:36
Na upartego bym poszukał ten filmik jogatv, gdzie jest dokładnie pokazane jakim beznadziejnym aktorem i symulantem jest Cristiano. Bo jest tylko jeden Ronaldo. I nie nosi koszulki z numerem 9.
No bo Messi nie symuluje. Litości.
Gierubesoen
12-06-2009, 23:41
No bo Messi nie symuluje. Litości.
Na pewno nie tyle i nie tak bezczelnie jak C. Ronaldo
Człowieku co Ty dałeś. ;d
To że On jest sympatykiem Barcelony tzn że nie może się obiektywnie wypowiedzieć? No skoro tak uważasz to łap nutę obiektywizmu od fana antyfootballu i kopania po kostkach ; )))
Barcę zostawię bez komentarza.
Manchester... - Mistrzostwo Anglii, Tarcza Dobroczynności, Klubowe Mistrzostwa, Curling Cup, Finał LM.
Real - Nic. [?]
Chciałeś obiektywizmu to go masz, Real w tym sezonie dał dupy i tyle.
Dobrze , że zostawiłeś znak zapytania. Superpuchar Hiszpanii Real wygrał grając w 9 przeciwko Valencii na początku zeszłego(jeszcze tego?)sezonu.
Grając wtedy w 9 oczywiście przegrywali.
Zamienił lepszy klub na gorszy...jakie ma to znaczenie kiedy kocha się klub, do którego się przeszło(żarcik/albo i nie?).
W tym roku Mu było lepsze od Realu, ale na tej zasadzie to prawie co roku można napisać nie bo Xx i X jest lepszy bo bla.
Kupa.
Real i Mu to czołówka, chociaż na chama mógłbym wam wciskać ,że Real to najlepszy klub na świecie albo więcej niż klub. oops to drugie to już hasełko innego klubu, które jak słyszy jakiś kibic innego klubu to dostaje dodatkową porcję śmiechu za free;d
Yoh Asakura
12-06-2009, 23:49
Na pewno nie tyle i nie tak bezczelnie jak C. Ronaldo
Ronaldo już wyrósł z bezczelnego symulowania. A poza tym, ciekawe jak Messi by grał, gdyby naprzeciwko siebie miał pełno takich Campbellów :p
Ronaldo już wyrósł z bezczelnego symulowania. A poza tym, ciekawe jak Messi by grał, gdyby naprzeciwko siebie miał pełno takich Campbellów :p
Messi wychowal sie w zupelnie innej kulturze pilkarskiej,trudno ocenic ale patrzac na final pewnie robil by to co w nim. Zreszta mali wzrostem Xavi,Iniesta i Messi pokazali anglikom o co chodzi w pilce. Nie jestem fanem barcelony,wrecz daleko mi do niego, ale jestem zafascynowany tym co pokazuja na boisku.
Cronaldo niestety niezbyt lubie, ale chyba jednak trza przyznac, ze obecnie jest najlepszym pilkarzem swiata. Messi koncowke sezonu mial slaba(opieram sie na meczach lm i meczu z Realem), juz Iniesta i Xavi byli od niego lepsi.
@mialo byc pod postem Xendriela na tamtej stronie
AnonimowyPowrot
13-06-2009, 09:22
Wiesz, pierwszy raz się z tobą muszę zgodzić co do... kilku ostatnich stron.
Nawiązując do Ronaldo i Campbella (a nawet wspomnianego wcześniej JogaTV xD) macie filmik, gdzie Cristiano pokazuje, że jest koksem ; d
http://www.youtube.com/watch?v=snNtsc9lyzw
Nawet do murzynków ostro fikał ; d
@Edit
Tak sobie pomyślałem, że on był hardkorem zaraz po przyjściu, bo nie znał realiów i pod sam koniec, kiedy czuł się gwiazdą i w ogóle (chociażby mecz z Barceloną).
http://www.youtube.com/watch?v=aPHueUJt7PM
Macie Cristiano cheatera. Nawet muzyka pasuje.
A pro po tego o czym piszecie. Nie porównywałbym Robbena do Henry'ego. Jak Yoh powiedział, Arjen mógłby mu buty czyścić. A jeśli miałbym pokusić się o porównanie Leo z Cristiano, to zdecydowanie na dzień dzisiejszy wybrałbym Cristiano. Leo to taki walczak, wszędzie biega, a CR7 prawie wszystko robi sam, co czasami nie wychodzi na dobre. ;)
K.Jay
Yoh Asakura
13-06-2009, 11:00
Messi wychowal sie w zupelnie innej kulturze pilkarskiej,trudno ocenic ale patrzac na final pewnie robil by to co w nim. Zreszta mali wzrostem Xavi,Iniesta i Messi pokazali anglikom o co chodzi w pilce. Nie jestem fanem barcelony,wrecz daleko mi do niego, ale jestem zafascynowany tym co pokazuja na boisku.
No, naprawdę, pokazali. Szczególnie Chelsea, gdzie nie mieli nic do powiedzenia, a uratował ich sędzia. :)
Nawiązując do Ronaldo i Campbella (a nawet wspomnianego wcześniej JogaTV xD) macie filmik, gdzie Cristiano pokazuje, że jest koksem ; d
http://www.youtube.com/watch?v=snNtsc9lyzw
Nawet do murzynków ostro fikał ; d
W tamtych czasach jak ktoś kogoś sfaulował, to zaczynali się kopać. Dzisiaj podają sobie ręce. Ja chcę stare Premiership...
A bitwa z Ruudem na zawsze w naszej pamięci. To było epickie. :D
AnonimowyPowrot
13-06-2009, 11:29
A bitwa z Ruudem na zawsze w naszej pamięci. To było epickie. :D
Mam koszulkę Man the Van'a, więc cii.
@Hardkor avatar
To było w okolicach 2k4, a wtedy o Messim nikt nie słyszał. I tak Gerrard symuluje najbardziej/najczęściej.
http://www.youtube.com/watch?v=VO4Ajmg4d8s
No, on jest lepszy.
@Edit
Swoją drogą w szkole takie akcje są często :D
@Edit 2
Oldboye Wisły i Polonii Przemyśl jeszcze lepiej symulują, aż śmiać się chce :D
@Down
Oceniamy ubiegły, nigga.
Dark Sven
13-06-2009, 11:41
O czym wy tu dyskutujecie, kto jest lepszy. Poczekajcie na nowy sezon, jak troche pograją i wtedy oceniajcie...
Yoh Asakura
13-06-2009, 16:32
Ej, pomóż mi ktoś obliczyć 4-dniowy pobyt w Anglii. Głównie chodzi mi o koszty lotu, koszty hotelu czy jakiegoś tam miejsca do spania. No taki typowy lot kibica na 2 mecze (w grę nie wchodzą ceny biletów).
AnonimowyPowrot
13-06-2009, 16:36
Ej, pomóż mi ktoś obliczyć 4-dniowy pobyt w Anglii. Głównie chodzi mi o koszty lotu, koszty hotelu czy jakiegoś tam miejsca do spania. No taki typowy lot kibica na 2 mecze (w grę nie wchodzą ceny biletów).
Ja byłbym hardkorem i bym nie spał przez 4 dni, bo przez inną walutę wychodzi to bardzo drogo. Lepiej przez całą noc łazić i zwiedzać, bo domyślam się, że masz na myśli Londyn.
Ceny biletów na samolot możesz sprawdzić w necie.
No, naprawdę, pokazali. Szczególnie Chelsea, gdzie nie mieli nic do powiedzenia, a uratował ich sędzia. :)
To wyobraz sobie ze teraz wszystkie druzyny w anglii zeby wyjsc na 0 z tylu graja taki football,cholery bys dostal po 3 kolejkach,bo juz nie bylo by tego dlaczego ogladamy premiership czyli bardzo szybkiej,pociagajacej gry. Zreszta gdzie nie mieli nic do powiedzenia,strzelona bramka przez Essiena,ktora nie miala prawa wpasc (mam na mysli dystans,pozycje w jakiej uderzyl i to ze zawodnik wchodzil w niego nakladka oczywiscie nie oczekuje ze przyznasz mi racje bo jestes zbyt zapatrzony w siebie) Chelsea miala szanse wygrac,gdyby tylko wykorzystywala sytuacje jakie miala. Jak sie nie strzela bramki w tylu sytuacjach co mieli to moga pluc w brode tylko sobie. Pamietam jak rok temu byl diss na wlochy ze catenaccio(ktorego sam we wloszech nie widzialem juz troche),jednak gdy tym stylem zagrala druzyna angielska to odrazu co innego.
Yoh Asakura
13-06-2009, 17:04
Chelsea pokazała angielską konsekwencję. Twarda, męska gra, przy której Barcelona była bezradna. Essien i jego niemożliwy gol ? No to chyba nie widziałeś reszty jego goli. Bo większość to MEGA fart. Poza tym, liga angielska to nie LM. W zwykłej lidze porażka mało znaczy, jest jeszcze 37 innych kolejek i można to odrobić. A w LM przegrywasz - w sumie odpadasz.
Chelsea miala szanse wygrac,gdyby tylko wykorzystywala sytuacje jakie miala.
I tutaj dochodzimy do sedna. Jak, do cholery, można wykorzystać okazje, jeżeli te zabiera drużynie sędzia ?
Zdefiniuj mi angielska konsekwencje,bo po Chelsea(strzelili nam bramke jak na treningu gdy mielismy liczbena przewage),Manchesterze(nie isniejemy w finale) czy reprezentacji(nie istniejemy wcale) takiego czegos nie widac,wyjatek stanowi Liverpool wczasie pamietnego meczu z Milanem. No i jak sie ma jedna sytuacja zabrana przez sedziego do trzech innych gdzie powinien byc gol? Co do sedziego,w pierwszym meczu powinien byc karny dla FCB,wiec jezeli chodzi o pomylki arbitrow to 1-1.
Xendriel
13-06-2009, 18:16
Ale według nich na SB Cheslea należało się 10 karnych, a poza tym i tak nie byliby wstanie wyeliminować Barcy bo przecież ta ma prota od UEFA.
Yoh Asakura
13-06-2009, 18:59
Zdefiniuj mi angielska konsekwencje,bo po Chelsea(strzelili nam bramke jak na treningu gdy mielismy liczbena przewage),Manchesterze(nie isniejemy w finale) czy reprezentacji(nie istniejemy wcale) takiego czegos nie widac,wyjatek stanowi Liverpool wczasie pamietnego meczu z Milanem. No i jak sie ma jedna sytuacja zabrana przez sedziego do trzech innych gdzie powinien byc gol? Co do sedziego,w pierwszym meczu powinien byc karny dla FCB,wiec jezeli chodzi o pomylki arbitrow to 1-1.
Primo. Bodajże panowie ze stacji Sky Sports udowodnili, że powinny być 4 karne. Więc jest 4:1. w pomyłkach.
Secundo. Angielska konsekwencja w wykonaniu Chelsea - nie dali grać Barcelonie. Była kompletnie bezradna, rozbita. Masa pomyłek sędziowskich i strzał życia Iniesty ich uratował.
Angielska reprezentacja i jej konsekwencja - nie przegrali, afaik, żadnego meczu w eliminacjach.
Angielska konsekwencja = solidność, siła, twarda walka. I to pokazała Chelsea. No ale banda paniusiek z pORCELANY ciągle twierdzi, że była lepsza i że to im należał się awans. Tja.
Ale według nich na SB Cheslea należało się 10 karnych, a poza tym i tak nie byliby wstanie wyeliminować Barcy bo przecież ta ma prota od UEFA.
Najbardziej adekwatny komentarz. (http://www.youtube.com/watch?v=I9h9AFTiHWo)
Primo. Bodajże panowie ze stacji Sky Sports udowodnili, że powinny być 4 karne. Więc jest 4:1. w pomyłkach.
Secundo. Angielska konsekwencja w wykonaniu Chelsea - nie dali grać Barcelonie. Była kompletnie bezradna, rozbita. Masa pomyłek sędziowskich i strzał życia Iniesty ich uratował.
Angielska reprezentacja i jej konsekwencja - nie przegrali, afaik, żadnego meczu w eliminacjach.
Angielska konsekwencja = solidność, siła, twarda walka. I to pokazała Chelsea. No ale banda paniusiek z pORCELANY ciągle twierdzi, że była lepsza i że to im należał się awans. Tja.
Najbardziej adekwatny komentarz.
Tak dawanie brytyjskich komentarzy w potyczce hiszpansko-brytyjskiej jest bardzo adekwatne :D i jeszcze wyliczenia panow z brytyjskiej telewizji,popisales sie nie powiem.W skrocie to tak samo jakbys spytal kogos z SLD na kogo glosowac. Jezeli Iniesta mial strzal zycia to gola Essiena opisac sie nie da,bo nie jest problemem strzelic z 16'tki gdy ktos ci wysuwa i masz wolne pole do strzalu,ale oczywiscie to mniejszy fart niz bramka Essiena z 30+ metra z pozycji jaka mozna nazwac cwiercwolejem,gdy zawodnik ci wchodzi nakladka.Wracajac do angielskiej konsekwencji,od druzyn z taka liga nie wymaga sie wygrywania grupy eliminacyjnej bez porazki,tylko pokazywania sie na turniejach gdzie zawodza,prawdopodobnie spowodowane jest to tym ze anglicy coraz czesciej sa wypiernani z zesplow przez znacznie lepszych obcokrajowcow. Posiadanie najlepszej ligi nie idzie w parze z posiadaniem dobrej reprezentacji,bo chociaz indywidualnosciami moga sie poszczycie o tyle w ostatnich latach (od 98) nie byli kandydatem do trofeum czy to w mistrzostwach Europy o Swiata nie wspominajac.Co do Chelsea,przerywanie akcji faulem/wybiciem na aut/destrukcja w czystej postaci rzeczywiscie bylo konsekwetne,ale akcja jaka przeprowadzila barcelona grajac w 10 nie powinna miec miejsca,wiec jednak konsekwencji braklo.A czy to nie anglicy slyneli z walki do ostatniego gwizdka?
Jakby Chelsea cały mecz grała konsekwentnie to by Iniesta nie strzelił.
K.Jay
Yoh Asakura
13-06-2009, 19:54
Tak dawanie brytyjskich komentarzy w potyczce hiszpansko-brytyjskiej jest bardzo adekwatne :D i jeszcze wyliczenia panow z brytyjskiej telewizji,popisales sie nie powiem.
Ale faul to faul, ręka to ręka. Co tutaj ma narodowość do rzeczy ? Jak piłka dotknęła ręki, to gołym okiem to widać, jak ktoś kogoś sfaulował, też to widać. Oni to pokazali, wyszły 4 karne - o co ci chodzi ?
W skrocie to tak samo jakbys spytal kogos z SLD na kogo glosowac.
Tak, tak, twój stary.
Jezeli Iniesta mial strzal zycia to gola Essiena opisac sie nie da,bo nie jest problemem strzelic z 16'tki gdy ktos ci wysuwa i masz wolne pole do strzalu,ale oczywiscie to mniejszy fart niz bramka Essiena z 30+ metra z pozycji jaka mozna nazwac cwiercwolejem,gdy zawodnik ci wchodzi nakladka.
Piłka fuksiarsko mu tam spadła, itp. itd. Obydwoje zaliczyli strzały życia - tyle tylko, że Essien ma, hm, szczęście do szczęśliwych goli ? Praktycznie każdy jego strzał = fuksiarski gol.
Wracajac do angielskiej konsekwencji,od druzyn z taka liga nie wymaga sie wygrywania grupy eliminacyjnej bez porazki,tylko pokazywania sie na turniejach gdzie zawodza,prawdopodobnie spowodowane jest to tym ze anglicy coraz czesciej sa wypiernani z zesplow przez znacznie lepszych obcokrajowcow.
No tak, co widać po Youngu, Barrym, Lescocie. Nie wspominam już o Rooneyach, Ferdinandach czy innych Carragherah. Aktualnie Anglicy mają cholernie mocną kadrę ze świetnymi zawodnikami.
Posiadanie najlepszej ligi nie idzie w parze z posiadaniem dobrej reprezentacji,bo chociaz indywidualnosciami moga sie poszczycie o tyle w ostatnich latach (od 98) nie byli kandydatem do trofeum czy to w mistrzostwach Europy o Swiata nie wspominajac.
Ale teraz mamy rok 2009 i Anglia pod wodzą Capello jest świetnym zespołem.
Co do Chelsea,przerywanie akcji faulem/wybiciem na aut/destrukcja w czystej postaci rzeczywiscie bylo konsekwetne,ale akcja jaka przeprowadzila barcelona grajac w 10 nie powinna miec miejsca,wiec jednak konsekwencji braklo.A czy to nie anglicy slyneli z walki do ostatniego gwizdka?
No i walczyli do ostatniego gwizdka. W ostatniej minucie wywalczyli karnego, bo jakiś dupek z Far$y dotknął piłki ręką. No ale sędzia niczego nie widział...
Jakby Chelsea cały mecz grała konsekwentnie to by Iniesta nie strzelił.
No i grała konsekwentnie. Gdyby arbiter też konsekwentnie prowadził ten mecz, to Barcelona mogłaby oddać i 3 takie strzały życia. Ale nic by im to nie dało przy wyniku 5:3 :)
Xendriel
13-06-2009, 20:00
Gdyby arbiter też konsekwentnie prowadził ten mecz, to Barcelona mogłaby oddać i 3 takie strzały życia. Ale nic by im to nie dało przy wyniku 5:3 :)
Też pierdzielisz głupoty. Gdyby, gdyby, gdyby... Gdyby Barcelona zagrała pierwszym składem było by 5:8.
Yoh Asakura
13-06-2009, 20:07
Nie pierdzielę, tylko mówię, jakby było. 4 karne jak nic. Lampard się nie myli.
Ale faul to faul, ręka to ręka. Co tutaj ma narodowość do rzeczy ? Jak piłka dotknęła ręki, to gołym okiem to widać, jak ktoś kogoś sfaulował, też to widać. Oni to pokazali, wyszły 4 karne - o co ci chodzi ?
4 wg pajacow ze skysport, Anelka dwa razy sie wywrocil bo nie zasluguje na miano pilkarza i jest slaby,a braki pilkarskie chcial nadrobic rownie kiepskim aktorstwem. Reki byly,no ale to sytuacje sporne,tylko Pique nadawala sie na karny bo byl ruch reka,u tego drugiego nie bylo.
Tak, tak, twój stary.
Nie lubie takich tekstow na necie,jak bardzo cos chcesz o tym powiedziec zapraszam na cmentarz do Kalisza bedziesz mogl powiedziec nad jego grobem takie frajerskie teksty.
Piłka fuksiarsko mu tam spadła,itp. itd. Obydwoje zaliczyli strzały życia - tyle tylko, że Essien ma, hm, szczęście do szczęśliwych goli ? Praktycznie każdy jego strzał = fuksiarski gol.
Z tym ze mozna powiedziec ze Iniesta potrafi byc precyzyjny nie ze szczescia a z wyszkolenia technicznego jakim Iniesta przewyzsza Essiena,nie wspominajac o duzo latwiejszej pozycji do strzalu, ale nie zostawia watpliwosci fakt ze gol Iniesty padl w konsekwencji klarownej akcji i ladnego wysuniecia pilki a nie kilku glowek i fuksa ktory opisalem 2x.
No tak, co widać po Youngu, Barrym, Lescocie. Nie wspominam już o Rooneyach, Ferdinandach czy innych Carragherah. Aktualnie Anglicy mają cholernie mocną kadrę ze świetnymi zawodnikami.
Na mistrzostwach tez mieli mocny sklad,ale tylko z nazwisk. Zalap wkoncu.
Ale teraz mamy rok 2009 i Anglia pod wodzą Capello jest świetnym zespołem.
Przez eliminacje mozna isc na burza i tak ida,ale reprezentacje rozlicza sie z wystepow w rozgrywkach miedzynarodowych a nie eliminacji,ktore powinny byc formalnoscia. Jezeli zagraja dobrze w RPA to napewno to powiem,a jak slabo sie zaprezentuja to pewnie az zal mi bedzie pisac,chyba ze zostana upokorzeni.
No i walczyli do ostatniego gwizdka. W ostatniej minucie wywalczyli karnego, bo jakiś dupek z Far$y dotknął piłki ręką. No ale sędzia niczego nie widział...
Dlatego uwazam ze za pomoca powtorek powinien byc zlikwidowany wadliwy czynnik ludzki,jakim jest decyzja sedziego. Pamietajmy tez ze nie kazdy gol to karny chociaz jestem pewny ze Lamps by trafil.Nie nalezy za to winic sedziego a system,tak samo jak zalu na sluzbe zdrowia nie powinno sie wylewac na lekarzy a na nfs/rzad.
No i grała konsekwentnie. Gdyby arbiter też konsekwentnie prowadził ten mecz, to Barcelona mogłaby oddać i 3 takie strzały życia. Ale nic by im to nie dało przy wyniku 5:3 :)
Co do sedziego patrz wyzej,co do karnych tez.
@Faytah
Jak to się dzieje że słaby Anelka, który swoje braki nadrabia nurkowaniem, mimo swoich lat, zostaje królem strzelców PL ?
Co do Essiena, troche racji jest. Strzela dużo szczęśliwych bramek. Lecz sztuką jest w sekundę złożyć się do 'takiego' woleja i zapierdolić bramkę z 25m wielkiej Barcelonie.
@Yoh
Cieszę się że się wstawiłeś za angielskim footballem. Ale oni tego nie pojmą i tak.
Dla nich to był antyfootball i murowanie bramki. Zapatrzeni kibice Barcy nie zrozumieją że granie otwartej piłki z Dumą Katalonii to samobójstwo. (Patrz finał LM.) Niechce mi się już tego wałkować. To raczej wynika z przezwyczajenia, z tego że Barca waliła w dupę każdego pokolei, przyszedl czas na Chelsea i nie mogliście nic. ; )
Arka_Sath_Wielki
13-06-2009, 20:22
Nie pierdzielę, tylko mówię, jakby było. 4 karne jak nic. Lampard się nie myli.
No, a jakby na CN podyktowali te 2 karne dla Barcy które były wyraźne było by 5:5! A gdyby R10 nie odszedł, a drużyne by prowadził Pep, to jestem pewny, że strzeliłby hat-tricka i by było 8-5 jou!
Gdybanie sranie w banie, powiedz mi ile było..
Ja myslalem, ze ten polfinal to juz tak zamierzchla przeszlosc, ze nikt sobie juz nim glowy nie zawraca. Widac jednak ludzie nie maja problemow i stwarzaja sobie wlasne, wyimaginowane. xd
AnonimowyPowrot
13-06-2009, 20:57
@Reprezentacja Anglii
2002 - odpadła z Brazylią, która była bezsprzecznie najlepsza w tamtym czasie, a i tak nie była to jakaś straszna klęska.
2004 - przegrana z gospodarzem, po karnych. Do tego nieuznany gol, co podłamało ich psychicznie.
2006 - ten sam przeciwnik co ostatnio, pewnie presja, bo znów porażka w karnych.
2008 - trener.
AKTUALNIE - powrót Lwów, powrót Beckhama (sentyment :D) i wielkiej piłki. Poziom bardzo wysoki.
2010 - czekam i wierzę.
http://www.pilka.pl/fabregas-anglicy-beda-jednym-z-faworytow-podczas-ms
@LM
Był remis, więc Barcelona i tak nie okazało się lepsza, finisz kurwa.
Yoh Asakura
13-06-2009, 21:32
4 wg pajacow ze skysport, Anelka dwa razy sie wywrocil bo nie zasluguje na miano pilkarza i jest slaby,a braki pilkarskie chcial nadrobic rownie kiepskim aktorstwem. Reki byly,no ale to sytuacje sporne,tylko Pique nadawala sie na karny bo byl ruch reka,u tego drugiego nie bylo.
Nie wiem, czy to było Sky Sports czy BBC. Ale tak czy siak - jeżeli takich ekspertów jak Lee Dixon (któremu de facto Puyol, Alves, Abidal mogą buty czyścić, jak im Lee pozwoli) pajacami, to powiem ci tylko tyle - wypie**alaj ignorancie, bo gówno wiesz o piłce nożnej.
Nie lubie takich tekstow na necie,jak bardzo cos chcesz o tym powiedziec zapraszam na cmentarz do Kalisza bedziesz mogl powiedziec nad jego grobem takie frajerskie teksty.
Po co mam jechać do Kalisza, pośmiać się mogę tutaj :D
Z tym ze mozna powiedziec ze Iniesta potrafi byc precyzyjny nie ze szczescia a z wyszkolenia technicznego jakim Iniesta przewyzsza Essiena,nie wspominajac o duzo latwiejszej pozycji do strzalu, ale nie zostawia watpliwosci fakt ze gol Iniesty padl w konsekwencji klarownej akcji i ladnego wysuniecia pilki a nie kilku glowek i fuksa ktory opisalem 2x.
Ta, klarowna akcja. Wbijanie piłki na pałę, bo a nuż się uda.
Na mistrzostwach tez mieli mocny sklad,ale tylko z nazwisk. Zalap wkoncu.
A teraz mają i z nazwisk, i z gry. Zakap w końcu.
Przez eliminacje mozna isc na burza i tak ida,ale reprezentacje rozlicza sie z wystepow w rozgrywkach miedzynarodowych a nie eliminacji,ktore powinny byc formalnoscia. Jezeli zagraja dobrze w RPA to napewno to powiem,a jak slabo sie zaprezentuja to pewnie az zal mi bedzie pisac,chyba ze zostana upokorzeni.
Eliminacje to tylko preludium. Na pewno dojdą co najmniej do 1/4.
Dlatego uwazam ze za pomoca powtorek powinien byc zlikwidowany wadliwy czynnik ludzki,jakim jest decyzja sedziego. Pamietajmy tez ze nie kazdy gol to karny chociaz jestem pewny ze Lamps by trafil.Nie nalezy za to winic sedziego a system,tak samo jak zalu na sluzbe zdrowia nie powinno sie wylewac na lekarzy a na nfs/rzad.
Ale to wina sędziego, że nie zauważył 2 rąk i 2 fauli. Howard Webb byłby bezbłędny. :)
No, a jakby na CN podyktowali te 2 karne dla Barcy które były wyraźne było by 5:5! A gdyby R10 nie odszedł, a drużyne by prowadził Pep, to jestem pewny, że strzeliłby hat-tricka i by było 8-5 jou!
A gdyby nie handicap dla retardów dla Barcy od sędziów, to Blaugrana byłaby na 20 miejscu w La Liga i nie wyszłaby z grupy w CL.
jakosiara
13-06-2009, 21:56
Mimo że często nie zgadzałem się z wypowiedziami Yoha teraz muszę się zgodzić :p
Czy sens ma gdybanie, tym bardziej że ten mecz odbył się kilka miesięcy temu?
Co do gdybania. Ach pięknie by było gdyby, Filipe(ten z Depor) dał się namówić do gry w reprezie Polski :cup:
Nie wiem, czy to było Sky Sports czy BBC. Ale tak czy siak - jeżeli takich ekspertów jak Lee Dixon (któremu de facto Puyol, Alves, Abidal mogą buty czyścić, jak im Lee pozwoli) pajacami, to powiem ci tylko tyle - wypie**alaj ignorancie, bo gówno wiesz o piłce nożnej.
Ja ignorantem? To ty jestes wsluchany w tego kolesia tylko dlatego ze byl zawodnikiem Arsenalu.
Po co mam jechać do Kalisza, pośmiać się mogę tutaj :D
Ciesz sie anonimowoscia internetu i spinaniu sie przez niego.
Ta, klarowna akcja. Wbijanie piłki na pałę, bo a nuż się uda.
Rajd skrzydlem->wrzutka->zwod->podanie->gol. Dla porownania bramka Essiena glowka->glowka->pilka spada pod nogi Essiena-> strzal z trudnej pozycji i dalekiej odleglosci.
A teraz mają i z nazwisk, i z gry. Zakap w końcu.
Jeszcze sie nie sprawdzili w tym roku na tle mocnej druzyny w meczu o stawke.
Eliminacje to tylko preludium. Na pewno dojdą co najmniej do 1/4.
.
Tak jak Arsenal mial cos wygrac. Ta sama bajka ktory rok?
Ale to wina sędziego, że nie zauważył 2 rąk i 2 fauli. Howard Webb byłby bezbłędny. :)
Bylo minelo,dlatego sadze ze sedzia powinien korzystac z powtorek w spornych sytuacjach.
A gdyby nie handicap dla retardów dla Barcy od sędziów, to Blaugrana byłaby na 20 miejscu w La Liga i nie wyszłaby z grupy w CL.
Od teori spiskowych sa inne tematy. Wiem ze zmierzenie sie z prawda ze druzyna nie z wysp byla najlepsza w tym roku w champions league moze byc zatrudne dla zakompleksionego dziecka,ktore sra wyzej niz dupe ma.
Signed.
A jeżeli chodzi o Reprezentację Anglii, to imo najlepsza była w 2002 oraz za czasów Linekera, Adamsa, Robsona czy Pearce'a (1990).
@Faytah
Ja ignorantem? To ty jestes wsluchany w tego kolesia tylko dlatego ze byl zawodnikiem Arsenalu.
Sprawdziłeś w Google?
K.Jay
Yoh Asakura
13-06-2009, 22:18
Czy ty wiesz, kim jest Lee Dixon i jakim jest ogromnym profesjonalistą i specem od futbolu ?
Ciesz sie anonimowoscia internetu i spinaniu sie przez niego.
Cieszę się. Razem z moim tatą. :)
Rajd skrzydlem->wrzutka->zwod->podanie->gol. Dla porownania bramka Essiena glowka->glowka->pilka spada pod nogi Essiena-> strzal z trudnej pozycji i dalekiej odleglosci.
Co nadal nie zmienia faktu, że dla Chelsea powinny być 4 sytuacje bramkowe, które odebrał im sędzia.
Od teori spiskowych sa inne tematy. Wiem ze zmierzenie sie z prawda ze druzyna nie z wysp byla najlepsza w tym roku w champions league moze byc zatrudne dla zakompleksionego dziecka,ktore sra wyzej niz dupe ma.
No stary, bić leszczów pokroju Osasuny w La Liga to nawet i Barka potrafi. Ciekawi mnie, czy w Premiership, w starciu z Hull City czy Stoke, które by im pokazały, co to znaczy gra w angielskim stylu, Far$a by grała swój radosny futobol. Bo mi się wydaję, że 3/4 zawodników zaraz by odniosło kontuzję. Po pierwszych 20 minutach.
Czy ty wiesz, kim jest Lee Dixon i jakim jest ogromnym profesjonalistą i specem od futbolu ?
Dla mnie nie jest zadnym autorytetem,dla ciebie moze to ktos wazny. Dla mnie jest tak istotny jak kazdy inny expert w telewizji relacjonujacej mecze.
Cieszę się. Razem z moim tatą. :)
Nie ma to jak ludzie,ktorzy niektore rzeczy moga powiedziec tylko przez internet:)
Co nadal nie zmienia faktu, że dla Chelsea powinny być 4 sytuacje bramkowe, które odebrał im sędzia.
W ilu postach to jeszcze napiszesz? Taka jest pilka. I odejmujac dwa przypadki gdzie Anelka nurkowal i 1 przy ktorej w przypadku reki nie bylo ruchu reka daje 1. Zreszta sam w glebokim powazaniu mam poziom sedziowania w ostatnich latach.
No stary, bić leszczów pokroju Osasuny w La Liga to nawet i Barka potrafi. Ciekawi mnie, czy w Premiership, w starciu z Hull City czy Stoke, które by im pokazały, co to znaczy gra w angielskim stylu, Far$a by grała swój radosny futobol. Bo mi się wydaję, że 3/4 zawodników zaraz by odniosło kontuzję. Po pierwszych 20 minutach.
Moze bicie Osasuny nie jest imponujace,ale zdominowanie Manchesteru i wydarcie zwyciestwa z jednym zawodnikiem mniej Chelsea juz tak.
Yoh Asakura
13-06-2009, 22:32
Dla mnie nie jest zadnym autorytetem,dla ciebie moze to ktos wazny. Dla mnie jest tak istotny jak kazdy inny expert w telewizji relacjonujacej mecze.
Dlatego jesteś ignorantem.
Nie ma to jak ludzie,ktorzy niektore rzeczy moga powiedziec tylko przez internet:)
Skąd ta pewność ?
W ilu postach to jeszcze napiszesz? Taka jest pilka. I odejmujac dwa przypadki gdzie Anelka nurkowal i 1 przy ktorej w przypadku reki nie bylo ruchu reka daje 1. Zreszta sam w glebokim powazaniu mam poziom sedziowania w ostatnich latach.
Cry me a river. Były 4 faule, barka jest równie żałosna, co Referepool. Tyle tylko, że Gerrard > Iniesta + Xavi.
Moze bicie Osasuny nie jest imponujace,ale zdominowanie Manchesteru i wydarcie zwyciestwa z jednym zawodnikiem mniej Chelsea juz tak.
Zdominować tak grający Manchester to nawet mój szkolny zespół by potrafił.
@Edit:
http://sport.onet.pl/1,16,11,57715749,154347261,6789175,0,forum.html?TE MAT=1248702 - I lol'd
http://sport.onet.pl/74327.1,1248702,1989196,,pilkarz_drozszy_od_cristi ano_ronaldo,wiadomosc.html
Za genialnego Portugalczyka MU ma dostać od Realu 80 milionów funtów, a Bayern wycenił Ribery'ego na 90 milionów. Czyli byliby 10 milionów w plecy. No ale o francuskiego pomocnika stara się także Real, którego wysłannicy mają pojawić się w Monachium w tym tygodniu.
K.Jay
Dlatego jesteś ignorantem.
Dla mnie ty nim jestes.
Skąd ta pewność ?
Bo sa rzeczy ktorych w oczy facet facetowi nie powie,ze wzlgedu na przyzwoitosc.No chyba ze jest sciera,ale wtedy nie jest facetem.
Cry me a river. Były 4 faule, barka jest równie żałosna, co Referepool. Tyle tylko, że Gerrard > Iniesta + Xavi.
Fajnie ze podsumowales ten fragment sam. Cry me a river. No i powrot kochanych znaczkow rownosci,ktorymi zawsze sie osmiaszales i ten przypadek nie jest wyjatkiem.
Zdominować tak grający Manchester to nawet mój szkolny zespół by potrafił.
Szkoda ze arsenal w lidze nie mogl. Btw i wciaz ja ignorantem hah :)
Chyba nie ma co dalej w tym temacie brnac bo sie zapetlamy.
Yoh Asakura
13-06-2009, 22:47
Dla mnie ty nim jestes.
Ja doceniam i szanuję największych ekspertów od futbolu. W przeciwieństwie do ciebie. Pep uber alles o/
Bo sa rzeczy ktorych w oczy facet facetowi nie powie,ze wzlgedu na przyzwoitosc.No chyba ze jest sciera,ale wtedy nie jest facetem.
To tylko twoje teorie.
Szkoda ze arsenal w lidze nie mogl. Btw i wciaz ja ignorantem hah :)
W lidze 2:1 na Emirates i 0:0 na Old Trafford. I to ze znacznie lepiej grającym niż ten z finału CL. kthxbye.
Arka_Sath_Wielki
13-06-2009, 22:53
A Maradona jest jednym z najlepszych piłkarzy w historii piłki i w jego opinii Messi jest najlepszym zawodnikiem na świecie. Skoro to taki expert, to znaczy, że tak jest i Messi musi dostać złotą piłkę right?
BTW: Zakopuje topór wojenny, którym biłem Yoha. Odkopie go, kiedy Arsenal zdobędzie jakieś trofeum, czyli nieprędko.
Jutro puchar konfederacji,co sadzicie? Kto faworytem,jakas czarna owca? Sam chcialbym aby Włosi wygrali,ale realistycznie patrzac najwieksze szanse maja Hiszpanie ze wzgledu na mocna ekipe i zgranie obecnej druzyny. Z tym ze nie wiem jak sytuacja ma sie z absencjami zawodnikow.
Sam chcialbym aby Włosi wygrali,
U mnie to samo :) ew. chciałbym aby wygrał Egipt, nie wiem czemu, ale jakoś lubię ich drużynę.
Xendriel
13-06-2009, 23:49
Maradona po MŚ pożegna się z reprezentacją. Może nawet i wcześniej bo patrząc na jego zdolności trenerskie..ba nawet na powołania, nie można być pewnym tego że Argentyna awansuje:(
@Down Ribery > Ronaldo
Pan i Wladca
14-06-2009, 00:01
http://sport.onet.pl/74327.1,1248702...wiadomosc.html
Za genialnego Portugalczyka MU ma dostać od Realu 80 milionów funtów, a Bayern wycenił Ribery'ego na 90 milionów. Czyli byliby 10 milionów w plecy. No ale o francuskiego pomocnika stara się także Real, którego wysłannicy mają pojawić się w Monachium w tym tygodniu.
Ribery wart 90 mln? Hahaha chyba jenów :p
Włodarze Bayernu na pewno podali taką kwotę, po tym jak Real zaczął szaleć. ;)
http://img32.imageshack.us/img32/7497/vanpersielol.gif
K.Jay
Coś w tych strzałkach zabrakło złego przyjęcia Eto, po prostu drewnianego przyjęcia, które spowodowało...gola:)
Nie mam chęci i ochoty odpisywania Yoszkowi na temat ligi Hiszpańskiej czy Barcelony, pewnie gdyby na jej miejscu był Real pisał by podobne pierdy.
Arka_Sath_Wielki
14-06-2009, 13:26
Bo to jest Yoh, dla niego liczy się tylko 1 "najlepszy klub" Arsenal. I nie udowodnisz mu, że są inne, lepsze...
AC Milan kupił z FC Porto pierwszego zawodnika podczas tego mercato. Aly Cissokho (21 lat) wzmocni drużynę rossonerich za około 15 milionów euro. "To były trudne negocjacje, związane z naszą przyjaźnią, ale jakoś sobie poradziliśmy z Porto" - powiedział Adriano Galliani. Zawodnik jutro powinien zjawić się w Mediolanie na rutynowe badania i prezentację. Przypomnijmy, iż Cissokho to wysunięty lewy obrońca, który idealnie ma pasować do koncepcji taktycznej Leonardo. Aly posiada senegalskie korzenie aczkolwiek dysponuje również francuskim paszportem.
Świetnie, tylko gdzie te obiecane załatanie łaty po Kace?
Arka_Sath_Wielki
14-06-2009, 15:03
Broniłem Chelsea, debilu i retardzie z Katalonii.
pawelekthedruid, idź lepiej tekna posłuchaj :/
Tylko dlatego, że nienawidzisz Barcy, bo jest o 3 klasy lepsza od Srarsenalu?
Xendriel
14-06-2009, 15:07
Zakopcie topór wojenny, bo to się robi nudne.
Yoh Asakura
14-06-2009, 15:33
Tylko dlatego, że nienawidzisz Barcy, bo jest o 3 klasy lepsza od Srarsenalu?
hehehehe, 3 klasy lepsza. A te wszystkie Xavi, Puyole, Iniesty i inne Ronaldinhe nie mogły strzelić gola Kanonierom, gdy ci grali w 10. Dopiero mega rezerwowy uratował im dupę, idealnie pokazując, ile warta jest Blaugrana i jej mega gwiazdeczki.
AnonimowyPowrot
14-06-2009, 16:08
retardzie
Przypomniało mi się, jak ktoś na ten wyraz odpowiedział "Dlaczego nazywasz mnie emerytem?", a pod tym wkleil link z angielskiej Wiki... To chyba nawet na tym forum xD
@Topic
Anglia > Argentyna
Anglia > Francja
Anglia > Portugalia
Anglia = Holandia
C'mon England!
@Finał LM
Barca i tak NIE zdominowała Manchesteru ;)
Yoh Asakura
14-06-2009, 16:11
Jak dobrze mieć TVP Sport. Przynajmniej sobie obejrzę parę spotkań reprezentacyjnych w ten nudny sezon ogórkowy.
No właśnie, będzie na TVP Sport? Aktualnie widzę tam tylko Boks, a o 16:00 miał się rozpocząć mecz.
hehehehe, 3 klasy lepsza. A te wszystkie Xavi, Puyole, Iniesty i inne Ronaldinhe nie mogły strzelić gola Kanonierom, gdy ci grali w 10. Dopiero mega rezerwowy uratował im dupę, idealnie pokazując, ile warta jest Blaugrana i jej mega gwiazdeczki.
Myslac, jak ty mozna stwierdzic, ze wisla jest lepsza od barcy, bo znia wygrala.
Articuno
14-06-2009, 18:48
Na TVP Sport dzis tylko Hiszpania - Nowa Zelandia, bo żużel zajmuje ramówke.
Swoją drogą, jaki dziwny i nudny jest czerwiec bez wielkiego turnieju, a szczegolnie bez Mundialu.
17 minuta i już hattrick Torresa:D
już 4:0, zagranie Riery <3
@down
też nie mam tvp sport, ale oglądam na necie
a co do Eto'o - tyle żąda, bo chce zostać w Barcie na kolejny sezon;)
jakosiara
14-06-2009, 21:28
Yoh zbanowany ;O Wie ktoś może za co? Co do tematu, meczu nie oglądam, brak TVP SPORT :/ Haha, ale Eto'o ma żądania finansowe :D
Yoh zbanowany ;O Wie ktoś może za co? Co do tematu, meczu nie oglądam, brak TVP SPORT :/ Haha, ale Eto'o ma żądania finansowe :D
A jak myślisz, za co mogli zbanować kanoniera??? Wystarczy poczytać jego ostatnie posty. ;)
K.Jay
@up :)
Hiszpania 5:0. Zaczynam oglądać od 50 min.,a jak patrzę na wynik to wydaje się, że od 80+
Ahh jestem troche sentymantalny i mi sie przypomnialo, piekna rzecz!
Ktos wie czy w historii byla jeszcze taka chwila w relacji Real/Barca, Barca/Real ??
http://www.youtube.com/watch?v=S5GgMD3eemw&feature=channel_page
Kaka - Ze względu na zbyt młody wiek niechciany w Milanie. Ma być kontynuacją sagi rodu Galacticos.
Ronaldo – najnowszy nabytek Realu. Real kupił go ponieważ jest bardzo twardy i waleczny, ponadto, jako jedyny piłkarz w historii futbolu nigdy (!) nie płakał na boisku. Bardzo trudno go przewrócić. Real kupił go by zmarnować mu karierę i sprzedać do LA gdzie zakończy grę w piłkę razem z Beckiem.
nonsensopedia ;(:D <3333
LAL mistrzami NBA. :( Brawo dla Magic za walkę do końca i dla naszego Gortiego. :cup:
K.Jay
AnonimowyPowrot
15-06-2009, 15:17
Znacie jakieś inne źródło niż telegazeta, gdzie mógłbym sobie przeczytać wszystkie składy, strzelców, wyniki i całą resztę dotyczącą PK?
@Off-topic
www.pokemononline.com.br
Tylko mi nie działa forum?
Na Explorerze w ogóle nie można się połączyć, a na Mozilli wszystko jest białe...
@Down
Wejdź w link jeszcze i mi pomóż, plx!
Znacie jakieś inne źródło niż telegazeta, gdzie mógłbym sobie przeczytać wszystkie składy, strzelców, wyniki i całą resztę dotyczącą PK?
http://www.eliga.pl/
K.Jay
Pan i Wladca
15-06-2009, 16:19
Zaraz Brazylia - Egipt. Powtórka z wczoraj? 5-0? :>
Cholera, Tvp Sport mi nie działa.
@up
Nie byłbym pewien, Egipt to dużo lepsza drużyna od Nowej Zelandii. Może być jakaś niespodzianka.
Cholera, Tvp Sport mi nie działa.
@up
Nie byłbym pewien, Egipt to dużo lepsza drużyna od Nowej Zelandii. Może być jakaś niespodzianka.
Nie ta forma co podczas pucharu narodow afryki,no ale kelnerami nie sa.
Takie pytanie, tylko mi nie działa Tvp Sport w dekoderze cyfrowego Polsatu?
Haha w minute Egipt zdobyl dwie bramki :D 3-3
Włączyłem 3 minuty temu i już 3:3 :D
Pieprzony cyfrowy Polsar, w końcu jakieś ciekawe spotkanie, a ja nie mam Tvp Sport. Dziwne, bo jeszcze wczoraj wszystko chodziło :|||||||
Nie lubię Webba (z wiadomego powodu), ale decyzja o karnym i kartce jak najbardziej słuszna. Kaka, 90 minuta, 4:3
piramjida
15-06-2009, 18:18
W przyszlym roku KG's back, nie ma ch**ja zeby Lakers to powtorzyli. :E
ZaczarowanyKsiaze
15-06-2009, 18:23
A ja gralam dzisiaj na SE w golfa i bylem pierfszy :)
Italia jakie bramki Amerykanom sadziła...:p
Ładna bramka G. Rossiego oraz D. de Rossiego. To co Pirlo zrobił przy ostatnim golu to coś wspaniałego. A w meczu Brazylia - Egipt, obrona Canarinhos chyba spała. :D Ale ważne że wygrali.
@edit
Paris najwyraźniej czuje się samotna po rozstaniu z Dougiem Reinhardtem. Dziedziczka znalazła pocieszenie w ramionach Cristiano Ronaldo, piłkarza Manchester United.
Doug właśnie zerwał z Paris, co ją bardzo zabolało. Para spotykała się od pół roku. Aby odreagować, wybrała się wraz z siostrą Nicole na obiad do restauracji Nobu, a potem do klubu MyHouse.
- Siostry Hilton pojawiły się w Nobu koło 10 i usiadły na świeżym powietrzu - zdradził informator serwisu "X17Online". - Paris nie zachowywała się jak zwykle, nie była roześmiana i mało mówiła. Wyglądała na bardzo nieszczęśliwą. Nicole wyraźnie jej pilnowała. Paris wypiła kilka drinków, ale poza tym cały czas bawiła się telefonem. Godzinę później siostry opuściły restaurację i udały się do klubu. Tam Paris od razu wypatrzyła Cristiano Ronaldo i od razu podążyła do jego stolika. Całowali się całą noc a obsługiwały ich chyba wszystkie kelnerki z MyHouse, głównie donosząc alkohol. Ronaldo zapłacił potem 20 tysięcy dolarów za szampan i drinki.
Pwnt. Ach ten Żelek...
K.Jay
AnonimowyPowrot
16-06-2009, 09:09
Pirlo :D Jeden z moich ulubionych piłkarzy (ze "starym" van Nistelrooyem, Beckhamem, Morientesem, Valeronem i Nedvedem). Po prostu coś pięknego, wspaniale!
Pirlo :D Jeden z moich ulubionych piłkarzy (ze "starym" van Nistelrooyem, Beckhamem, Morientesem, Valeronem i Nedvedem). Po prostu coś pięknego, wspaniale!
A no, to co zrobił Pirlo wczoraj było niesamowite.
Dark Sven
16-06-2009, 10:03
Chelsea! Co? Ja wam kurwa dam Pirlo ;s...
A te trąbki to tym wszystkim pajacom bym w dupe wsadził i dmuchnął...
Straznik Monopolowego
16-06-2009, 10:29
Ta jak zobaczylem te trabki to odrazu sobie pomyslalem ze to bydlo niema pojecia o pilce noznej
Juz nie pamietacie jak u nas tak robili pare lat temu,ale pilkarze przeprowadzili akcje typu nie badz traba czy cos ;d?
Rany... Cristiano przelizał anorektyczkę... ble : dddd
Da ktoś linki do tych bramek i zagrania Pirlo?
Gierubesoen
16-06-2009, 16:19
To samo na żużlu, nie dość, że hałasują to przeszkadzają w dopingu...
http://img205.imageshack.us/img205/2466/kopiavlepkickm6mp.jpg
@Maggic
Trzymaj
http://www.youtube.com/watch?v=2Tibi5V5eJs&feature=channel_page
http://www.eliga.pl/
Strona poświęcona PF.
K.Jay
AnonimowyPowrot
17-06-2009, 10:25
Goalkeepers: Joe Hart (Manchester City), Joe Lewis (Peterborough United), Scott Loach (Watford)
Defenders: Martin Cranie (Portsmouth), Kieran Gibbs (Arsenal), Michael Mancienne (Chelsea), Nedum Onuoha (Manchester City), Micah Richards (Manchester City), Andrew Taylor (Middlesbrough), Steven Taylor (Newcastle United), James Tomkins (West Ham United)
Midfielders: Lee Cattermole (Wigan Athletic), Andrew Driver (Hearts), Craig Gardner (Aston Villa), Adam Johnson (Middlesbrough), James Milner (Aston Villa), Fabrice Muamba (Bolton Wanderers), Mark Noble (West Ham United), Jack Rodwell (Everton)
Forwards: Theo Walcott (Arsenal) Gabriel Agbonlahor (Aston Villa), Frazier Campbell (Tottenham Hotspur - on Loan), Danny Welbeck (Manchester United)
Welbeck i Taylon ponoć nie zagrają, ale i tak kadra miażdży. Mogliby powołać teraz innych (jak chociażby Sturridge)???
Hart
Richards - Mancienne - Gibbs
Rodwell - Milner - Muamba - Noble
Walcott - Agbonlahor - Campbell
Na pewno tak nie zagrają, ale skład... Wydaje mi się, że to wyższy poziom niż reprezentacja Polski... :/
Articuno
17-06-2009, 15:30
Tymczasem pobito rekord Guinessa w jednoczesnym kozłowaniu piłką do kosza, w 7 polskich miastach. W poprzednim rekordzie uczestniczylo "zaledwie" 5 tys. osob, teraz - 28 tys.
Tymczasem kolejne serwisy podają głupstwo Futbol.pl, jakoby Rasiak miał przejść do Lechii Gdańsk, co za bullshit. Za to Bronowicki jest już dogadany.
Tymczasem podano takze terminarz PL: http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/eng_prem/fixtures/default.stm
Już w pierwszej kolejce dośc ciekawie: Everton - Arsenal i Spurs - Liverpool.
Edit: Zabierzcie Jacka Jońce z TVP !!! Zabierzcie go stąd !!!!
Arka_Sath_Wielki
17-06-2009, 17:56
Tymczasem pobito rekord Guinessa w jednoczesnym kozłowaniu piłką do kosza, w 7 polskich miastach. W poprzednim rekordzie uczestniczylo "zaledwie" 5 tys. osob, teraz - 28 tys.
XD W Bydgoszczy wiadomość dnia :
"Jesteśmy trochę zdziwieni, ponieważ naliczyliśmy tutaj 3 tysiące osób a zostało wydanych ponad 4,5 tys. piłek" XD
Pan i Wladca
17-06-2009, 18:21
Do naszej reprezentacji pcha sie następny cudzoziemiec z polskim obywatelstwem. Niedługo Polacy w naszej reprezentacji będą czuli się jak obcokrajowcy :p
AnonimowyPowrot
17-06-2009, 20:54
Do naszej reprezentacji pcha sie następny cudzoziemiec z polskim obywatelstwem. Niedługo Polacy w naszej reprezentacji będą czuli się jak obcokrajowcy :p
A kto pamięta czasy, kiedy w niemalże wszystkich polskich miastach byli murzyni i typowi "chłopcy bejsbolowcy"? XD Nawet w Przemyślu zachodziło takie zjawisko (a niestety Podkarpacie odstaje od niektórych części kraju)... Ale ja wtedy malutki byłem xD
Rozwiano pogłoski o Scholesie, chociaż nawet przez myśl nie przeszło mi jego odejście do Stoke :D
plx? (http://stalrzeszow.internetdsl.pl/video/2009_wiosna/2009.06.17_Stal_Rzeszow-Piotrkow_Trybunalski_1-0w.avi)
Nieskuteczność Iaquinty zadziwiająca :p
Arka_Sath_Wielki
18-06-2009, 22:57
Regal Barca mistrzem Hiszpani!! Boti boti boti madridista que no boti!
Milan zainteresowany jest Edinem Džeko, jest to piłkarz VfL Wolfsburg. Problem w tym, że Wolfsburg nie chce go sprzedać, więc to Džeko będzie musiał podjąć decyzję. :)
Milan zainteresowany jest Edinem Džeko, jest to piłkarz VfL Wolfsburg. Problem w tym, że Wolfsburg nie chce go sprzedać, więc to Džeko będzie musiał podjąć decyzję. :)
Skoro razem z Grafite tworzą najlepszy atak w Niemczech, to się nie dziwię że nie chcą do sprzedać. ;)
K.Jay
AnonimowyPowrot
19-06-2009, 22:22
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Arsenal_F.C.
W naszym stylu xD
Arka_Sath_Wielki
19-06-2009, 22:41
Arsenal zajmuje się wychowywaniem dzieci, zajmowaniem 4-ego miejsca w Premiership i niewygrywaniem Ligi Mistrzów.
LMAO xD <znaczkiznaczkiznaczki>
:D:D:D
3. Bacary Sagna – taki z niego Francuz, że jego rodzice byli Senegalczykami.
5. Kolo Toure – Wybrzeżokościosłonianin i to powinno wystarczyć.
27. Emmanuel Eboue – jeden z Murzynów złapanych przez Arsene'a w Afryce. Przyjaźni się tylko z czarnymi.
6. Philippe Senderos – wygląda na smutnego. Podobno kiedyś zjadł snickersa, kiedy ten jeszcze żył.
2. Abou Diaby – złapany w Lesie Kabackim. Z chęcią dołączył do czarnej armii, zażądał jedynie ośmiu bananów.
7. Tomas Rosicky – człowiek-wichura, uwielbia rosiczki.
9. Eduardo da Silva – Chorwat z korzeniami wszystkich narodów Ameryki Południowej. Chwilowo nie gra z powodu braku lewej stopy, która w ciągu kilku miesięcy ma jednak odrosnąć.
11. Robin van Persie – Prince of Persia. Biega z mieczami i zabija ludzi. Ale ma immunitet.
26. Nicklas Bendtner – solidne duńskie drewno.
I rotfl roku:
10. Wayne Rooney – najlepszy kumpel C. Ronaldo, zanim trafił do klubu „handlował” komórkami w Tibii. Jego uśmiech zniewala niewiasty. Z wyglądu przypomina typowego szkockiego chuligana. Brat Shreka (tego z 3!!!).
K.Jay
po 15 latach czekania STAL RZESZÓW wchodzi do II ligi !
Concordia Piotrków Trybunalski 1:3 Stal Rzeszów
w pierwszym meczu Stal wygrywa u siebie 1:0
gavreonien
21-06-2009, 11:54
Jeszcze musisz dodać, że Marma Hadykówka Rzeszów spadnie do II ligi żużlowej ;)
Na marme szczerze "sram"... lewoskrętowcy !
Ybac żużel !
AnonimowyPowrot
21-06-2009, 12:02
A reprezentacja Hiszpanii pobiła ten swój rekord...
@Down
A w FM'ie po paru latach można sprowadzić do Wisły Valerona, Verona, Sahe, Makelele i innych, wiesz? : o
@Edit
Żeby było jasno - uważam to za kaczkę dziennikarską, chociaż Valdes, Juventus i Saha to raczej prawda. Wypowiadałem się co do reszty :D
Victor Valdes przedłużył kontrakt z Barceloną, Manchester United chce Casillasa, Pato chce do Londynu, Juventus szuka obrońcy a Saha na liście życzeń Besiktasu. Ciekawie się zapowiada.
K.Jay
Arka_Sath_Wielki
22-06-2009, 13:39
Barca to nie tylko piłka nożna.
Lista sukcesów:
Piłka nożna: Liga Mistrzów, Liga BBVA, Puchar Króla.
Koszykówka: Liga ACB.
Piłka ręczna: Puchar Króla, Superpuchar Hiszpanii.
Hokej na wrotkach: Liga, Superpuchar Hiszpanii, Puchar Kontynentalny, Puchar Interkontynentalny.
^^
AnonimowyPowrot
23-06-2009, 16:33
Sahar i Nakamura w Espanyolu. Coś mi się wydaje, że w tym roku FCB przegra derby :cup:
Wczorajszy mecz był fantastyczny. USA zagrało konsekwentnie, Hiszpania starała się za wszelką ceną zdobyć bramkę, ale im nie wyszło. Pokuszę się o ocenę kilku piłkarzy. Oguchi Onyewu wg mnie zagrał perfekcyjnie. Jego gry nie powstydził by się żaden z najlepszych obrońców świata. Wybijał piłki na auty, przez co uniemożliwiał skonstruowanie akcji przez Hiszpanów. Imo zagrał najlepiej z ekipy USA. Tim Howard też zagrał bardzo dobry mecz. Jego bramka (zwłaszcza w drugiej połowie) była ciągle ostrzeliwana przez graczy z półwyspu Iberyjskiego. Dempsey i Altidore ładnie kleili akcje. Z Hiszpanów to wg mnie najlepiej zagrał Pique. Natomiast to co zrobił Ramos, przekracza wszelkie granice. Jak obrońca może na 5 metrze przyjmować piłkę? Ale jak obejrzymy powtórkę, można zauważyć że Sergio nie widział Dempseya, przez co popełnił ten fatalny błąd. Jeszcze taki mały cytat:
Jak by Polska tak broniła, nazwalibyśmy to obroną Częstochowy, a jak to nazwać w przypadku Amerykanów?
Zdanie to wypowiedział po tym jak Amerykanie raz po raz wybijali piłki Hiszpanom. ;)
K.Jay
rany ale USA murarze... ku*** autobus na bramce postawili, drewnaki... co to wogóle było... tak wygląda football?... szkoda ze Hiszpanie nie wyrównali wczesniej i ze Iniesta czy inny liliputek nie strzelil na 2-2 w 90' ; DDDD
AnonimowyPowrot
25-06-2009, 10:17
rany ale USA murarze... ku*** autobus na bramce postawili, drewnaki... co to wogóle było... tak wygląda football?... szkoda ze Hiszpanie nie wyrównali wczesniej i ze Iniesta czy inny liliputek nie strzelil na 2-2 w 90' ; DDDD
Hooy, już Chelsea zagrała 3x bardziej "antyfutbalowo".
@Down
Po tobie nawet polskich/interpunkcyjnych znaków nie można się spodziewać, panie dorosły :D Idź rozumieć ironię Yoha (all > Giggs).
Straznik Monopolowego
25-06-2009, 11:33
UP: Lul
Piekny mecz USA chociaz ze u nich to sport uprawiany przez nielicznych to pokazali wielka dojrzalosc, Hiszpanie nie mogli nic oprocz bezsensownego bombardowania bramki z kazdej ssytuacji
Down: nie oczekuj zrozumienia Ironii od 13 latka
Hooy, już Chelsea zagrała 3x bardziej "antyfutbalowo".
To była ironia, robił to samo co robili kibice Barcelony po meczu z Chelsea :)
Xendriel
25-06-2009, 16:05
Tylko, że USA mogło pokonać Hiszpanie, a Chelsea nie dało rady Barcelonie, nawet murując bramkę:D
Arka_Sath_Wielki
25-06-2009, 18:20
@up
RIIIIIIPOSTA ;*
@topic
Pierwszy mądry transfer Realu. Gratuluje.
AnonimowyPowrot
25-06-2009, 22:15
Widać jak wiele daje nastawienie psychiczne (jesteśmy Brazylia, nikt nam nie podskoczy, rozwalimy każdego z palcem w dupie/jesteśmy Nigeria, każdy nas ignoruje, musimy się postarać i udowodnić, że możemy coś zdziałać), warunki fizyczne i nastawienie do rywala.
@Edit
Powaliłem Nigerię z RPA XD
Straznik Monopolowego
25-06-2009, 22:28
Po tobie nawet polskich/interpunkcyjnych znaków nie można się spodziewać, panie dorosły :D Idź rozumieć ironię Yoha (all > Giggs).
Yoh nie ironizowal ale rozumiem w tym wieku moze ci sprawic klopot definicja slowa ironia a co do mojej interpunkcji to nie korzystam z niej na forum itp.
Real sie dalej wzmacnia =D bedzie ciekawie w nastepnym sezonie
AnonimowyPowrot
25-06-2009, 22:32
Yoh nie ironizowal ale rozumiem w tym wieku moze ci sprawic klopot definicja slowa ironia a co do mojej interpunkcji to nie korzystam z niej na forum itp.
Real sie dalej wzmacnia =D bedzie ciekawie w nastepnym sezonie
Sam później się tłumaczył, że żartował, ale nawet gdyby kłamał, to właśnie wtedy by ironizował.
15 lat to niby mało, ale wystarczająco żeby cię przewyższać :D
@Edit
Kupcie do Arsenalu murzynków z RPA, to może wygracie klubowy PK :cup:
@Edit 2
Co mi zależy... Jeśli już o wieku mowa, to cofnij się do podstawówki, tam uczą ponoć czytania ze zrozumieniem. Wiesz, że Giggs nie jest z Anglii?!
@Edit 3
Ładnie Dani Alves, ciężko na kogoś zrzucić winę.
@Edit 4
To ten Kleberson co kiedyś grał w Manchesterze?
Dark Sven
25-06-2009, 22:41
Było śmieszne przez chwilę, ale proszęęęę...
Ładny strzał Daniego. Ogólnie mecz nudny. Wczorajszy o wiele lepszy.
K.Jay
az jutro wczesniej wstane zeby postawic na USA w finale, a co!
Straznik Monopolowego
25-06-2009, 23:41
Sam później się tłumaczył, że żartował, ale nawet gdyby kłamał, to właśnie wtedy by ironizował.
15 lat to niby mało, ale wystarczająco żeby cię przewyższać :D
@Edit
Kupcie do Arsenalu murzynków z RPA, to może wygracie klubowy PK :cup:
@Edit 2
Co mi zależy... Jeśli już o wieku mowa, to cofnij się do podstawówki, tam uczą ponoć czytania ze zrozumieniem. Wiesz, że Giggs nie jest z Anglii?!
@Edit 3
Ładnie Dani Alves, ciężko na kogoś zrzucić winę.
@Edit 4
To ten Kleberson co kiedyś grał w Manchesterze?
Walnij jeszcze z 30 editow
Zart to nie ironia idz ty przeczytaj jakas wikipedie czy inny wal to sie dowiesz
Co do Giggsa to moge cie tylko wysmiac poraz kolejny. Przeczytaj sobie jeszcze z 10 razy to co tam bylo pisane moze wtedy ogarniesz
Ja ci mowie o tym jaki ty glupi jestes a ty mi z Arsenalem wyjezdzasz... Jak przy tablicy niewiesz co powiedziec to sie chwalisz ze MU mialo mistrza?
A co do wolnego Alevsa to winic za to TRZEBA bramkarza i trzeba byc slepym (albo byc sezonowym kibicem MU =D ) aby tego nie zauwazyc
AnonimowyPowrot
26-06-2009, 10:13
Walnij jeszcze z 30 editow
Zart to nie ironia idz ty przeczytaj jakas wikipedie czy inny wal to sie dowiesz
Co do Giggsa to moge cie tylko wysmiac poraz kolejny. Przeczytaj sobie jeszcze z 10 razy to co tam bylo pisane moze wtedy ogarniesz
Ja ci mowie o tym jaki ty glupi jestes a ty mi z Arsenalem wyjezdzasz... Jak przy tablicy niewiesz co powiedziec to sie chwalisz ze MU mialo mistrza?
A co do wolnego Alevsa to winic za to TRZEBA bramkarza i trzeba byc slepym (albo byc sezonowym kibicem MU =D ) aby tego nie zauwazyc
Takiego bramkarza? I tak zrobił w tym meczu co mógł, ale to było już nie dla niego (chociaż Cesar ze swoim znakomitym jednak refleksem obroniłby to bez problemu).
O Manchesterze wspomniałem (oczywiście chodzi tylko o tamtego posta) tylko raz, a do tego to nie było do ciebie ;s
jakosiara
26-06-2009, 22:50
CR oficjalnie w Realu, przy okazji Saviola odchodzi :cup:
Albertus
26-06-2009, 22:52
co obstawiacie w finale pucharu Konfedracji,
slaba w ostatnim meczu Brazylia pokona niespodzianke USA?
Arka_Sath_Wielki
26-06-2009, 23:17
2-1 dla USA ...
Colo_2006
26-06-2009, 23:54
2-2 i wygrana USA w dogrywce :P
2:0 dla Brazylii;)
Mają nauczkę, żeby nie lekceważyć rywali i się skoncentrują;d
Jak USA wygra to bedzie koniec pewnej ery. Licze ze Brazylia ich pokona z wyrazna przewaga.
Ja mysle ze Brazylia wygra, jak kolonisci wygraja dosc spora impreze w pilce noznej to chyba koniec swiata bedzie ;/
Ja mysle ze Brazylia wygra, jak kolonisci wygraja dosc spora impreze w pilce noznej to chyba koniec swiata bedzie ;/
Dokladnie,trzeba im udowodnic ze to nie ich sport,chociaz szanuje Donovana tu ogolem USA pilkarsko nie tyle ze nie toleruje,poprostu nie dopuszczam do siebie swiadomosci ze moga cos zdzialac na swiatowych eventach w "soccera".
Colo_2006
27-06-2009, 00:25
Ale jeżeli wygrają to coś osiągną, być może ta dyscyplina stanie się u nich bardziej popularna i nie bedziemy ogladac na pewnym kanale ludzi wazacych ponad 130 kg :D
Albertus
27-06-2009, 00:33
ja tez nie wyobrazam se USA jako potegi pilkarskiej , oni powinni grac jak San Marino czy inne takie , to nie ich sport
Może jakiegoś typera zrobimy na forum ? :p
Okej, stawiam notkę na Brazylię. Jeśli wygra - napisze mi ktoś notkę, jeśli przegra to ja napiszę mu :D
ja tez nie wyobrazam se USA jako potegi pilkarskiej , oni powinni grac jak San Marino czy inne takie , to nie ich sport
Dokladnie,trzeba im udowodnic ze to nie ich sport,chociaz szanuje Donovana tu ogolem USA pilkarsko nie tyle ze nie toleruje,poprostu nie dopuszczam do siebie swiadomosci ze moga cos zdzialac na swiatowych eventach w "soccera".
W piłkę potrafią grać. I to bardzo dobrze. Jak by tak nie było, nie ograliby Hiszpanów.
Okej, stawiam notkę na Brazylię. Jeśli wygra - napisze mi ktoś notkę, jeśli przegra to ja napiszę mu :D
Przyjmuję zakład.
@topic
Ja liczę na solidną i dobrą grę The Yanks. ;)
K.Jay
AnonimowyPowrot
27-06-2009, 10:58
Ależ ja się cieszę z odejścia Króliczka, szkoda, że do Portugalii. Mam nadzieję, że odrodzi się i pokaże się w Europie, a na końcu zagra pierwszoplanową postać w średniaku z Włoch, albo załata dziurę po kimś w klubie pokroju Valencii.
Saviole uwielbiam :D Szkoda, że Crespo też nic nie gra ;[
Brazylia wygra, ale moim zdaniem nie mają co liczyć na strzały z dystansu, niech pokażą swój styl i rozpykają ich technicznie, tego oczekuję.
Straznik Monopolowego
27-06-2009, 14:15
Skoro oni powinni grac ja San Marino to my powinnismy grac na poziomie dzieci z 3 klas podstawowki grajacych na WF
Down: Popatrz na ranking FIFA na ostatni nasz mecz i np. na ostatnie MS zreszta tam jest 5x wiecej ludzi niz w Polsce
Nie, my powinnismy grac nawet lepiej niz teraz. Dla nas to sport narodowy i jestesmy sporym krajem, z pilkarskimi tradycjami. Natomiast dla kolonistow FOOTball to noszenie pilki na rekach. Oni chyba nawet nie wiedza w co graja, wiec glupio by bylo gdyby cos znaczacego wygrali;/
AnonimowyPowrot
27-06-2009, 14:57
Anglia zmierzy się z Niemcami w finale ME U-21. Liczyłem na Włochów.
Arka_Sath_Wielki
27-06-2009, 17:28
Skoro oni powinni grac ja San Marino to my powinnismy grac na poziomie dzieci z 3 klas podstawowki grajacych na WF
Sęk w tym, że my tak gramy ...
Sęk w tym, że my tak gramy ...
Ośmieszasz się.
Anglia zmierzy się z Niemcami w finale ME U-21. Liczyłem na Włochów.
Nie sledze tych rozgrywek,ale ciekawi mnie ilu Niemcow z dziada,pradziadza gra w tej ich reprezentacji;p
AnonimowyPowrot
27-06-2009, 18:39
Nie sledze tych rozgrywek,ale ciekawi mnie ilu Niemcow z dziada,pradziadza gra w tej ich reprezentacji;p
Gdzieś czytałem, że nawet tam mało rodowitych Niemców...
Liczę na to, że Anglia pokaże klasę w finale, ale oby przez cały mecz (ze Szwecją 3:0 do przerwy, a musieli wygrać rzuty karne aby awansować do finału).
Hart to wariat xD
Arka_Sath_Wielki
27-06-2009, 19:54
Ośmieszasz się.
Wyrażam swoje zdanie, bo w 4 klasie podstawówki potrafi się już podać do nogi i przyjąć piłkę ...
Articuno
27-06-2009, 20:09
Wyrażam swoje zdanie, bo w 4 klasie podstawówki potrafi się już podać do nogi i przyjąć piłkę ...
A ja byłem przekonany, ze nie bedzie ciagnal tematu, bo uzyles lekkiej ironi. A tu patrze... nie masz mózgu?
AnonimowyPowrot
27-06-2009, 20:18
A tu patrze... nie masz mózgu?
Przysięgam, jak mało kiedy, ale śmieję się na głos przed kompem, tak fajnie to zabrzmiało :D
Info o sporcie jest, luz, nie ma ostrzeżenia, odwalić się!
Ronaldo podpisał kontrakt z Realem, nie ma wała stulecia :<
Arka_Sath_Wielki
27-06-2009, 20:29
"Nie masz mózgu" ? riiiiposta....
------------------------------------------------------------
Keirrison piłkarzem Barcelony - no, 1 transfer i 1 mądry, oby tak dalej :)
@down
Keirrison zostanie włączony do transferu Davida Villi :)
Xendriel
27-06-2009, 22:23
Nie wiem czy Keirrison był aż tak bardzo potrzebny. Barcelona ma przecież Bojana, a w przypadku odejścia E2 nie wyobrażam sobie by ten młody Brazylijczyk miał być podstawowym napastnikiem (podobnie zresztą jak Bojan). Statystyki w lidze Brazylijskiej ma świetne, ale nie jestem co do niego przekonany. A z młodych talentów to Barca powinna sprowadzić Hazarda, nim wykupi go jakiś inny europejski potentat.
Powinni ściągnąć jakichś obrońców, bo Abidal nie co starzy, Puyol też. Thiago Heleno byłby dobrym rozwiązaniem. ;)
K.Jay
AC Milan rozważy możliwość ściągnięcia napastnika Arsenalu Emmanuela Adebayora, jeżeli nie uda się pozyskać snajpera Wolfsburga, Edina Dzeko.
:]
Co do obrony - Barca jest bardzo blisko ściągnięcia Luisa Felipe z Deportivo za ~10mln.
AnonimowyPowrot
28-06-2009, 09:54
AC Milan rozważy możliwość ściągnięcia napastnika Arsenalu Emmanuela Adebayora, jeżeli nie uda się pozyskać snajpera Wolfsburga, Edina Dzeko.
:]
Bardzo możliwe, bo oni w ataku mają jak go zastąpić, a do Milanu by się przydał... Do tego to nie pierwszy raz o tym słychać.
@Xevez
Jeszcze kilka dni temu miał iść do Realu xD
Hart, Agbonlahor i Campbell nie zagrają w finale... Raczej w ataku zagra Walcott, a on powinien sam nadrobić zaległości :D Oby nie stracili głupio bramki...
Arka_Sath_Wielki
28-06-2009, 11:42
Był też ploty o Bruno Alvesie ale on już tez najmłodszy nie jest...
Wydaję mi się, że Barca powinna zastanowić się nad pozyskaniem bramkarza. Mógłby być to Segio Asenjo, którym jest zainteresowane ManU.
K.Jay
Xendriel
28-06-2009, 13:14
Valdes będzie pierwszym bramkarzem pewnie jeszcze przez kilka sezonów. Według mnie najlepszym wyjściem byłoby kupienie Asenjo i wypożyczenie do jakiegoś klubu La Liga, bo szkoda by grzał ławę mając taki talent.
PS. Mam nadzieję że Eto'o odejdzie do City za grubą kasę. Lubie go, dlatego myślę że powinien odejść właśnie teraz, w chwale, kiedy tyle osiągnął. Barcelonie przyda się natomiast świeża krew, ktoś głodny sukcesów, ktoś kto rozumie filozofię gry Barcy i jest gwarancją strzelania bramek - David Villa! ;)
Articuno
28-06-2009, 14:24
Rafał Murawski w ekipie mistrz Rosji, Rubinie Kazań za 3 mln euro. Chyba przegiął. Z początku myślę, że owszem klub z Ligi Mistrzów, ale nieprzypadkowo sprowadzaja ogranego w reprezentacji i w pucharach kolesia za 3 mln. Jednak patrze na sklad, srodkowi pomocnicy: Sergey Semak, Sibaya(RPA), Rebrov, Noboa(Ekwador), Karadeniz(Turcja).
Eh, co za idiota. Poszedl na kase, tracimy utalentowanego pomocnika, ale przynajmniej Lech się osłabia.
Może jakiegoś typera zrobimy na forum ? :p
PODBIJAM !
Albertus
28-06-2009, 15:19
To juz po Murawskim... kazda gwiazda co jedzie za granice sie marnuje (sa wyjatki) wiec dziekujemy tymu panu za piekna gre i zyczymy powodzenia w zyciu (bo w pilkarskiej karieze go raczej miec juz nie bedzie chyba ze szybko wruci do Polski )
jakosiara
28-06-2009, 15:34
Żal Murasia, ale 3mln ojro piechotą nie chodzi...
Xendriel
28-06-2009, 16:13
Tylko że on ma już 28 lat. Coraz lepszy nie będzie, a musi zarobić na resztę życia.
Tylko że on ma już 28 lat. Coraz lepszy nie będzie, a musi zarobić na resztę życia.
Czemu? Lampard z sezonu na sezon coraz lepszy. Steve Gerrard tak samo.
a tak na serio, wróci za sezon do PL. ; ddd
Articuno
28-06-2009, 16:55
Wróciła stara, dobra Hiszpania :cup: - to pisalem przed 88 minutą...
A typer? Proponuje Ligi Mistrzow, bo nie będzie chaosu, a znajdzie się wielu chętnych.
Hiszpania po sensacyjnej porażce w półfinale Pucharu Konfederacji w meczu o trzecie miejsce pokonała RPA 3:2. O wyniku decydowała dogrywka bo w ostatnich minutach przepisowego czasu gry pały 8o aż trzy gole. Sport.pl
Niedzielna "Marca" informuje, że Real Madryt złożył ofertę francuskiemu Lyonowi. 32 mln euro - za tyle "Królewscy" chcą kupić napastnika Lyonu Karima Benzemę. Teraz czekają na odpowiedź.
Dzeko zostaje w Wolfsburgu. Te **** niechciały go puscić!
AnonimowyPowrot
28-06-2009, 19:55
Jeśli chodzi o typera, to przydałoby się założyć grupę i forum (oczywiście w grupie) do tego, bo tu nie będzie można się połapać... Ewentualnie na czyimś blogu xD
Colo_2006
28-06-2009, 21:08
I mamy 1-0 dla USA :D
Thomisson
28-06-2009, 21:37
2-0 nawet ; )
Brazylia gra źle! Bez pomysłu, a USA to wykożystuje...
2-1 i kolonisci ledwo sie bronia przy pomocy sedziego
nie uznal prawidlowej bramki
Ale zamieszanie. 2:2 :) I już 3:2. :D
K.Jay
Omg, Brazylia jak zwykle w ostatnich minutach... ZERO SKILA TYLKO FARCĄ : d
Colo_2006
28-06-2009, 23:02
hahaha pozdro&pocwicz :D:D:D:D
To juz po Murawskim... kazda gwiazda co jedzie za granice sie marnuje (sa wyjatki) wiec dziekujemy tymu panu za piekna gre i zyczymy powodzenia w zyciu (bo w pilkarskiej karieze go raczej miec juz nie bedzie chyba ze szybko wruci do Polski )
Skoro piszesz, że są wyjątki, to na jakiej podstawie stwierdzasz, że on tym wyjątkiem na pewno nie będzie?:|||
Brazylia wygrała! Uahuaa
K.Jay, pamiętaj o zakładzie:D
Arka_Sath_Wielki
28-06-2009, 23:21
I dobrze, bo ta nieuznana bramka była wyraźna.
Skoro piszesz, że są wyjątki, to na jakiej podstawie stwierdzasz, że on tym wyjątkiem na pewno nie będzie?:|||
Brazylia wygrała! Uahuaa
Już dawno dostałeś. :D Sprawdź. ;)
K.Jay
Uff ciesze sie twierdza prawdziwej pilki nie ulegla pod amerykanskim oblezeniem.
Wiślaczek
29-06-2009, 00:19
Jednak patrze na sklad, srodkowi pomocnicy: Sergey Semak, Sibaya(RPA), Rebrov, Noboa(Ekwador), Karadeniz(Turcja).
Eh, co za idiota. Poszedl na kase, tracimy utalentowanego pomocnika, ale przynajmniej Lech się osłabia.
Jak jest dobry to ebdzie gral, a jak nie to ebdzie plakal na lawce rezerwowych.
Semak i Rebrov to dziadki, a reszta to zadne wielkie gwiazdy.
Albertus
29-06-2009, 01:04
Brazylia wygrała! Uahuaa
bo te wyjatki to w 99,9999 % bramkarze ;D ten 0,000001 % to Zbigniew Boniek co byl gwiazda we wloszech
bo te wyjatki to w 99,9999 % bramkarze ;D ten 0,000001 % to Zbigniew Boniek co byl gwiazda we wloszech
Mlody jestes Juskowiaka nie pamietasz. Bak tez nie byl pionkiem,a Waldoch przez lata bym filarem defensywy Schalke. Rownie spelniajacy sie jako kiepski ekspert Kowalczyk dobrze pykal. Polska miala wiele gwiazd,ale niektore nie mogly swiecic pelnym blaskiem przez ustroj blokujacy wyjazdy za granice (Deyna itd.)
Imho nie sprawdzi się chłopak w Rosji. Z tym napastnikiem polskim, Janczykiem też ostro nadzieje były wiązane i się rosjanie przejechali.
Albertus
29-06-2009, 09:09
Mlody jestes Juskowiaka nie pamietasz. Bak tez nie byl pionkiem,a Waldoch przez lata bym filarem defensywy Schalke. Rownie spelniajacy sie jako kiepski ekspert Kowalczyk dobrze pykal. Polska miala wiele gwiazd,ale niektore nie mogly swiecic pelnym blaskiem przez ustroj blokujacy wyjazdy za granice (Deyna itd.)
tych pilkarzy mozna wymienic na palcach 2 rak ewentualnie dodac nogi.
a powiedz mi ile pilkarzy przez poprzednie 5/6 lat sie zmarnowala za granica? nawet Dawid Janczyk ktory byl swietny u nas a wyjechal i sluch o nim zagina. Frankowski w Wisle pykal swietnie wyjechal i tez nic , dopiero jak wrócił teraz to znowu gra. Duzo mozna ich wymieniac
Ale np. Wasilewski,Błaszczykowski,Załuska,Boruc,Jeleń,Wich niarek,Żurawski,Jańczyk[po zmianie klubu w przerwie zimowej] - im wychodzi :) choć ''Borubarowi'' ostatnio jednak coś nie szło(np. Słynny mecz Irlandia Płn - Polska X( ). Ja życzę Murawskiemu i każdemu innemu polskiemu piłkarzowi który wyjedzie/wyjechał grać w piłke zagranice 3 rzeczy: miejsca w składzie,formy i zdrowia.
Warto też zauważyć że Jelenia i Błaszczykowskiego nie omijały kontuzje...
Xendriel
29-06-2009, 13:10
Krzysztof Warzycha - 245 bramek, najlepszy strzelec w historii Panathinaikosu.
tych pilkarzy mozna wymienic na palcach 2 rak ewentualnie dodac nogi.
a powiedz mi ile pilkarzy przez poprzednie 5/6 lat sie zmarnowala za granica? nawet Dawid Janczyk ktory byl swietny u nas a wyjechal i sluch o nim zagina. Frankowski w Wisle pykal swietnie wyjechal i tez nic , dopiero jak wrócił teraz to znowu gra. Duzo mozna ich wymieniac
Co do pierwszej czesci posta,zawsze to wiecej niz 0,0001% a sadze ze palce dwoch rog i nog to wystarczajaco by nie mowic o tym ze tylko Boniek sie wybil. Co do drugiej czesci posta sam sobie tworzysz dyskusje bo nigdy nie wspominalem ze sie nie marnuja chociazby Citko,Sypniewski czy wiekszosc druzyny co zdobyla srebro olimpijskie, a to dopiero wierzcholek gory lodowej. Na przyszlosc nie podawaj kontrargumentow na tezy, ktore nie padly.
Valencia w United. Ciekawe czy udźwignie presję.
Thomisson
01-07-2009, 09:41
http://c.wrzuta.pl/wi14127/21d4168c000249724a4b0d83/0/bez%20tytul
AnonimowyPowrot
01-07-2009, 12:34
Benzema chyba w Realu, jakoś mnie to nie martwi, chociaż chciałbym go w Manchesterze.
@Down
Też widziałbym Villę w Realu, bo jakoś tak... Nie pasuje mi w ogóle do Barcelony (nie chodzi o styl gry) ;s
jakosiara
01-07-2009, 12:54
Ajć Anonimowy wyprzedziłeś mnie :D Osobiście wolałbym Villę...
EDIT: Benzema już oficjalnie w Realu! Zgadzam się co do Villi ^^
Arka_Sath_Wielki
01-07-2009, 22:03
Benzema w Realu! Oj będzie ciekawy sezon, oj będzie :)
szkoda tylko, ze do tych wielkich nazwisk na boisku nie ma wielkiego nazwiska na lawce trenerskiej... Van Gaal przez pewien czas byl do wziecia, przy takiej rozrzutnosci jak w tym roku Mourinho na pewno tez by sie dal wyciagnac, podejrzewam ze Blanc tez by nie mial twardego orzechu do zgryzienia gdyby dostal propozycje zmiany Bordeaux na Madryt... Dechamps tez byl do wziecia... tym bardziej ze dwoch ostatnich to kumple Zidane'a jeszcze z czasow reprezentacyjnych... w Pellegriniego nie wierze.
Pan i Wladca
01-07-2009, 23:35
Ktoś wie kiedy pierwszy mecz Primiera Division i Premiership ?
Premier League (http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/eng_prem/fixtures/default.stm)
Primera Division (http://atleticopoland.com/index.php?function=show_all&no=4908)
http://www.sport.pl/sport/1,65025,6780467,Trzy_walkowery_Jagiellonii_i_Gorni k_w_barazach_.html
Real ma mocna ekipe na papierze,ciekawe czy trener stworzy z tych pojedynczych gwiazdek konstelacje na miare druzyny.
Xendriel
02-07-2009, 22:21
Gran Derbi w tym sezonie to będzie masakra:)
jeszcze ribery jakis obronca i bedzie git, z 2giej strony takim skladem glupio bedzie cos przegrac ;/
AnonimowyPowrot
03-07-2009, 09:26
Owen już prawie w Manchesterze!
Coś mi się zdaje, że niewielu będzie zadowolonych, ale ja na pewno. Chciałem go od chwili, gdy spadek Newcastle był przesądzony.
Straznik Monopolowego
03-07-2009, 11:49
http://www.kanonierzy.com/shownews_id-12276_Zarzad-odrzucil-propozycje-Usmanowa.shtml
Banda kretynow >.<
Potem sezonowycy beda plakac aby zwolnic Wengera ktoremu trudno jest wygrac walke o pilkarza z Fulham itp. z powodu finansow
jakosiara
03-07-2009, 14:01
Co do sezonowców, to jestem ciekawy ilu obecnie "kibiców" ma Real...
Hah, ale w klasie będę mógł się naśmiewać z tych co są za Man Utd :p Chociaż pewnie teraz będą za Realem, bo CR tam przeszedł...
EDIT: Zapomniałem napisać, że Real powinien kupić LO, bo Marcelo jest pomocnikiem...
A ja wcale się z Owena nie cieszę. Przyjdzie, zagra kilka spotkań, złapie kontuzje i ot, taka mała powtórzeczka z Saha'y bądź Hargreaves'a.
Hmmm...Widzę, że zaczynają się tru k!bi!ce. Jak nie Chelsea, Barca, Manchester, to teraz "Ja kibicuje Realowi od zawshe!!! Ah, sezonowy urok footballu :)
Co do sezonowców, to jestem ciekawy ilu obecnie "kibiców" ma Real...
Hah, ale w klasie będę mógł się naśmiewać z tych co są za Man Utd :p Chociaż pewnie teraz będą za Realem, bo CR tam przeszedł...
EDIT: Zapomniałem napisać, że Real powinien kupić LO, bo Marcelo jest pomocnikiem...
ty chyba tu jestes sezonowcem...
Czemu masz sie smiac z fanow mantd? Dlatego ze ich najwieksza gwiazda bedzie w Realu??
Owen zero poszanowania dla swojego byłego macierzystego klubu <.<
jakosiara
03-07-2009, 21:02
Exodus nie powiedziałbym, Realowi kibicuję od mojego pierwszego obejrzanego w całości meczu(finał LM w 2002 roku). Muszę przyznać, że do RM przyciągnęli mnie wielcy piłkarze(Zizou, po mundialu Ronaldo), wcześniej jednak innemu klubowi nie kibicowałem
Nie chodzi mi o kibiców, tylko o "kibiców" których mam w klasie. W zeszłym roku kibicowali Man Utd, a wcześniej Barcie czy Liverpoolowi, chyba że wydorośleli...
Man Utd podejmuje niezłe ryzyko, a Owen... Wychowanek Liverpoolu w MU...
EDIT: Sturridge w Chelsea, mam nadzieję że się nie zmarnuje ;]
Arka_Sath_Wielki
03-07-2009, 21:24
Aaaa ja czekam na transfer Davida do Barcyyyy :(
Polska - Wenezuela 3:0
Władze Realu Madryt poinformowały na specjalnej konferencji prasowej, że poprosiły firmę Adidas o podwojenie kwoty 60 milionów euro, jaką otrzymują w ramach umowy sponsorskiej.
Real Madryt za wszelką cenę chce sprzedać Wesleya Sneijdera.
Takie coś se znalazłem, może kogoś to zainteresuje.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.