zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 52 53

Faytah
16-11-2009, 17:55
Co do codziennej gry - u nas na boisku w czasie wakacji ciężko znaleźć sobię wolną godzinkę, dwie, ciągle zajęte. Grają od najmłodszych (z trenerem, a oni sami są w wieku 1/2/3 klasy szkoły podstawowej) do najstarszych (ludzie po 40+, niektórzy całkiem siwi, inni łysiejący). Przedtem, na betonowym boisku (do ręcznej) też był ruch, nie aż taki, bo można było sobie przyjść zawsze, i prawie pewne było, że uda się zagrać, a teraz masz pewne, że zawsze będziesz mógł popatrzeć, a zagrać zaledwie w ~50%. No, w sumie to częściej, ale nie o to chodzi. Wszyscy grają i bardzo dobrze. Koszykówka, siatkówka, gry komputerowe i inne na pewno nie cieszą się większą popularnością wśród dzieci i młodzieży, a to, że dużo starsi też grają jeszcze mobilizuje :P

Cala prawda, u nas na terenie takim ze wszedzie dochodzisz spacerkiem w 10 minut jest 5 orlikow i caly czas przepych tam. Obok trzech z nich sa boiska do siatki i plazowki,ktore takze sa olbegane (no moze te do plazowki teraz juz nie). Czasami jak sie umowimy na boisko z druga ekipa to musimy czekac nawet do godziny. Jedyne co mi sie nie podoba to jak graja dzieci z podstawowki to sie wieszaja na tych siatkach od bramek i sie psuja no i wyginaja kraty i pilka jak leci po ziemi to przelatuje bo za ciezko przebiec sie na okolo przez drzwi. Jedyna roznica ze w Kaliszu tak caly czas. Ludzie lubia sport tylko musza miec do tego dogodne warunki.

Arka_Sath_Wielki
16-11-2009, 18:11
Niedaleko mojego domu są 4 boiska do piłki, ale do siatki nie ma żadnego to z kumplami gramy na takim "własnej roboty" ;D

Yoh Asakura
16-11-2009, 18:18
Holenderski Związek Piłki Nożnej potwierdził najgorsze obawy Arsenalu - Robin van Persie ma zerwane więzadła kostki.

Co zwlecze to nie uciecze : ))
Van Persie odpadł na góra 6 tygodni, tak btw.

Exodus
16-11-2009, 18:19
Ja na to patrze inaczej, jak ja mialem te 10 lat, to sie gralo wszedzie, bylo kilka boisk wiecej i tlok wiekszy niz teraz, natomiast teraz to moze i na szkolnym, wyremontowanym jest sporo osob, ale gdzie indziej juz nie ma. I na pewno nie uwierze, ze teraz czynnie uprawia sport wiecej dzieciakow niz 10 lat temu, na wakacje jak sie wychodzilo rano to sie wracalo wieczorem no z ew. przerwa na obiad, a teraz jak sie widzi na boisku duza ilosc osob to sie czlowiek dziwuje. W sumie to wiekszoscia i tak sa ci "starzy", mlodych dochodzi coraz mniej. Popatrzcie po sobie gdy nie mieliscie kompa, pewnie ciagle siedzieliscie na dworze, zamiast na f.t.pl. Nie mowie, ze wszystkie dzieci to maniaki, ale znaczna czesc na pewno + ci "sportowcy" zamiast byc na boisku 8h to sa 3h, bo sobie wola siedziec na nk albo grac w Wowa. Naprawde czasem mi sie wydaje ze internet powinien byc gdzies od 15 roku zycia, wtedy dzieciak juz umie myslec, a jak taki dostanie neta gdy ma 8 lat, to pozniej jest jakis skrejzolowany mowi na rl tak jakby siedzial na gg, o naszej klasie i tym co 10-15 latkowie tam pisza juz lepiej nie wspominac.

Lotress
16-11-2009, 21:31
Niedaleko mojego domu są 4 boiska do piłki, ale do siatki nie ma żadnego to z kumplami gramy na takim "własnej roboty" ;D
Siatkówka jest arcychujowa.

Maggic
16-11-2009, 22:16
Van Persie odpadł na góra 6 tygodni, tak btw.

No tak, prawie 2 miechy, co to jest : D

Faytah
16-11-2009, 22:19
Siatkówka jest arcychujowa.

Ja tam lubie pograc w plazowke z kolegami i kolezankami.

Yoh Asakura
16-11-2009, 22:33
No tak, prawie 2 miechy, co to jest : D
1,5 miesiąca najwyżej.
Jest Eduardo, Vela, Bendtner - jak dla mnie ta kontuzja wcale nie jest czymś strasznym.
Ty się lepiej o Lampsa martw, który zbyt prędko do gry też nie wróci.

Pan i Wladca
16-11-2009, 22:36
Ja tam lubie pograc w plazowke z kolegami i kolezankami.
Jakby nie można było napisać "ze znajomymi" :>

Ja za gówniarza kopałem piłkę na podwórku gdzie za bramkę robił trzepak i nie narzekałem. Jeżeli wy narzekacie na brak wolnych boisk to zapiszcie się do miejscowego klubu siatki/nogi a boisko zawsze będziecie mieć wolne. Proste.

Arka_Sath_Wielki
16-11-2009, 22:46
Jakby nie można było napisać "ze znajomymi" :>

Ja za gówniarza kopałem piłkę na podwórku gdzie za bramkę robił trzepak i nie narzekałem. Jeżeli wy narzekacie na brak wolnych boisk to zapiszcie się do miejscowego klubu siatki/nogi a boisko zawsze będziecie mieć wolne. Proste.
Przynajmniej miałeś poprzeczkę. Ja pamiętam jak na dużym boisku, bo takie miałem niedaleko domu grali starsi, to szliśmy na taką małą jakby łąkę XD mówili na to "polanka". Za 1 słupek robił krzak, na drugi się kładło bluzę albo jak ktoś miał to piłkę. Na drugiej bramce 2 kamienie i tez było fajnie. A teraz narzekają, że siatki w bramkach dziurawe :/

Arfyd
16-11-2009, 22:56
Przynajmniej miałeś poprzeczkę. Ja pamiętam jak na dużym boisku, bo takie miałem niedaleko domu grali starsi, to szliśmy na taką małą jakby łąkę XD mówili na to "polanka". Za 1 słupek robił krzak, na drugi się kładło bluzę albo jak ktoś miał to piłkę. Na drugiej bramce 2 kamienie i tez było fajnie. A teraz narzekają, że siatki w bramkach dziurawe :/

Dokładnie. U nas za bramki robiły zwykłe pustaki. Przed 'moim' domem grało się na boisku 15x10 po 4 i też było fajnie. Czasami jak była ochota to nawet się zbiło bramkę ze zwykłych belek. W siatkówkę akurat narzekać nie mogę. Na małe miasteczko (4 tysiące mieszkańców) dwa bardzo dobre boiska do plażowki, duża hala przy Liceum no i dwie mniejsze przy podstawówce, także pograć jest gdzie.

@Down

Jakie to prawdziwe :D Jeszcze najlepiej jak przeleciała nad tym kamieniem czy pustakiem, wtedy były największe kłótnie czy piłka odbiłaby się do bramki czy też na zewnątrz : DD

Pan i Wladca
16-11-2009, 23:06
No bramki z drzew albo z kamieni były najlepsze, jak wpadła bramka to zawsze była kłótnia, że za wysoko..... normalnie to by się odbiła od poprzeczki.... ale co ty gadasz przecież on nawet nie podskoczył spokojnie weszła :>

Dark Sven
16-11-2009, 23:20
My mieliśmy swoje Wembley, i bramki pod schodami klatek. Poza tym również drzewka, gdzie uczyłem się bronić, i oczywiście 'czarne'. Boisko, które kiedyś było żużlowe. Jak się wyłożyłeś, byłeś jak murzyn. Teraz jest już tam zwykły piasek, ale nazwa została ; p.

I u mnie młodzi rąbią non stop w piłe. W wakacje, to od 8 do 20, a oni biegają i strzelają do bramek z dwóch śmietników. Nawet teraz, gdy jest deszcz oni się specjalnie nie pieprzą. Podziwiam ich ; p.

Maggic
17-11-2009, 00:07
a ja w każdą sobote gram na sztucznej 2-3h oraz w każdą niedziele 1-2h na hali : )) a co pochwalę się xDDD

AnonimowyPowrot
17-11-2009, 14:48
Maggic, jesteś z Przemyśla? LOL, też chodzę ; o

@Topic

Teraz u nas więcej osób gra w piłkę niż kilka lat temu, a już na pewno "poważniej".

@Down

A wyobraź sobie, że gdyby było więcej takich boisk, jak np. Orliki, to nasza reprezentacja byłaby dziś o wiele mocniejsza. Nie tylko ona pewnie, ale i kluby. Myślę, że wszystkie znaki typu "ZAKAZ GRY W PIŁKĘ" po prostu ograniczają talenty... U mnie przed blokiem, dokładnie przed moją klatką było boisko, trzy razy dawali znak (miałem wtedy 5/6 lat), za każdym razem organizowaliśmy łopatę i... Na drugi dzień mogliśmy grać ^^ Niestety, ale aktualnie zniszczono wszystko, jest tam jakiś pseudo-ogródek, wszędzie krawężniki (ich nikomu się nie będzie chciało wykopywać, zresztą, nie warto), pagórki (kolejny problem), zasadzone drzewa i krzewy... Kolejne boisko, już z normalnymi bramkami - w sumie to nawet dwa identyczne! Dalej od domu, ale wciąż bardzo blisko. Pewnego pięknego dnia postanowiono, że trawa nie będzie koszona, a ziemia równana. Efekt? Aktualnie, to tam strach jest biegać, bo nie wiadomo, czy zaraz nie skręcisz nogi. Krety i kij wie co jeszcze nakopały do tego tyle dołów, że golfiści mogliby się ucieszyć (gdyby skoszono tą trawę do kolan). Nie wmawiajcie nam, że gdybyśmy grali, to niebyłoby trawy, bo to specyficzne boiska :P Między rzeką a bagnem (jedno bez tego drugiego). Trzecie, to chyba jeszcze bliżej, takie dobre, z siatką, żeby piłka nie wylatywała. Sąsiadom przeszkadzał dźwięk telepiącej się siatki i krzyki dzieci, wszystko zlikwidowano, zostawiono gruzy betonu (no te, w których zalana była siatka, a raczej te pale, na których się opierała) tak, że nie da się tam grać także. Kolejnym miejscem było boisko szkolne, fajnie się grało, tyle, że to był beton, ale każdy na siebie uważał. To była bardziej kopanina niż gra, bo wielu chętnych, a rozmiar jak tego pierwszego, z lat wczesnego dzieciństwa. W końcu rozpoczęto wymianę siatki dookoła szkoły, a że boisko było przy samej ulicy, a po drugiej stronie płynie rzeka - bu, trzeba było grać na jedną bramkę. W końcu ją wymieniono, ale równocześnie powstał obecny obiekt ^^ TO JEST TO!

@BTW

U was też ludziom tak bardzo przeszkadza piłka? Np. na osiedlu obok szkoły było boisko, ale sąsiadom tak to przeszkadzało, że sami wysypywali tam jakiś gruz, cegły - po prostu utrudniali lub też uniemożliwiali grę. Na jeszcze innym osiedlu do tej pory multum znaków o zakazie gry. Na moim też powstały, na naszych starych, awaryjnych boiskach. Jednym słowem 1/6 miasta ma tylko to jedno boisko, a na grę na nim decyduje się jakaś 1/4 (w sensie tylko zainteresowanych, przy jednej jak i drugiej liczbie). Po drugiej stronie jest rynek i te sprawy, tam nie ma nawet miejsca (oprócz jednego, chociaż aktualnie też raczej nie, bo są tam schody) na "boiska". Orliki ratują sytuację. Gdyby nie szkoła, to pewnie nikomu z blisko zamieszkałych znajomych nie chciałoby się chodzić grać w piłkę (ewentualnie dajmy na to raz na tydzień/dwa poważne składy i na Orlika).

bosski
17-11-2009, 15:54
My mieliśmy swoje Wembley, i bramki pod schodami klatek. Poza tym również drzewka, gdzie uczyłem się bronić, i oczywiście 'czarne'. Boisko, które kiedyś było żużlowe. Jak się wyłożyłeś, byłeś jak murzyn. Teraz jest już tam zwykły piasek, ale nazwa została ; p.

I u mnie młodzi rąbią non stop w piłe. W wakacje, to od 8 do 20, a oni biegają i strzelają do bramek z dwóch śmietników. Nawet teraz, gdy jest deszcz oni się specjalnie nie pieprzą. Podziwiam ich ; p.

Dokładnie też mieliśmy obok bloku swoje "Wembley" :) Jedna z bramek składała się z latarni oraz większego kamienia przy czym zawsze były kłótnie czy jest bramka bo za wysoko, bo mogło inaczej się odbić itp i również na tej bramce się naczułem bronić gdzie teraz bronie w drużynie futsalowej. W dni wolne czy wakacje dokładnie graliśmy od rana do wieczora, a teraz my ich podziwiamy (młodych) bo grają tak samo dużo jak my kiedyś :) Hee, dużo dobrych wspomnień.

domin3x
17-11-2009, 16:39
nooo te bramki na 10 'tiptopów' były fenomenalne;d albo poprzeczka zawsze do tam, gdzie bramkarz doskoczy (gdy miał 150cm były niżej niż dla takiego 160cm)

bosski
17-11-2009, 19:38
nooo te bramki na 10 'tiptopów' były fenomenalne;d albo poprzeczka zawsze do tam, gdzie bramkarz doskoczy (gdy miał 150cm były niżej niż dla takiego 160cm)

No z tym, że poprzeczka jest do wysokości jak bramkarz doskoczy to u nas podobnie było, często były kłótnie jak ktoś stał na bramce i przy strzale np. nie podskoczył to jedni mówili, że bramka, a drudzy krzyczeli, że na 100 % bramkarz by nie doskoczył, hee dużo śmiechu było ;)

Swiety
17-11-2009, 19:42
Sęk nie leży w tym, że nie chce się młodym grać, tylko w tym, że NIE MAJĄ gdzie grać. Sami mówicie gdzie graliście kiedyś - przed blokiem, bramka z drzewek. A potem jeżeli chcesz być piłkarzem musisz iść do specjalnej szkoły np. w Gdańsku jest taka na Suchaninie - dyrektorką jest matka prezesa Lechii Gdańsk. Nawet nie chce wam mówić jak to wygląda i dlaczego zrezygnowałem z gry w piłke nożną na rzecz nauki.

bosski
17-11-2009, 19:59
To jest prawda, że nie ma boisk do rozwijania się młodzieży, powinno być więcej wybudowanych Orlików, ale też Polski Związek Piłki Nożnej przeznacza małe sumy na szkolenie młodzieży w Polsce.

Z drugiej strony dużo uzdolnionych graczy w młodym wieku nie zapisuje się do szkółek piłkarskich i nie mają jak się rozwijać, a za pare lat jest już zdecydowanie za późno.

Kefka
17-11-2009, 20:49
My zrobiliśmy sobie własne bosiku na małej działce, która nie należy do nikogo. Skosiliśmy trawę, potem siekiera i piła po kilka brzózek, trochę roboty, kilka gwoździ i są bramki :) Raz jednemu sąsiadowi się nie podobało, że gramy to nam je rozjebał i kilka tygodni graliśmy na opony, aż mu przeszło i potem na nowo zrobiliśmy sobie bramki ;p

jakosiara
17-11-2009, 21:55
http://www.weszlo.com/news/4042
...

EDIT: CR wraca! Ciekawe co na to szaman ;d

bosski
17-11-2009, 22:07
Kady kiedyś by zagrał na największym bagnie czy czym innym, aby pokopać, zagrać jakiś meczyk taka prawda :)

A już w Piątek zaczyna się 14 kolejka piłkarskiej Ekstraklasy. Otwierający mecz tej kolejki to:
Korona Kielca - Zagłębie Lubin, start o godzinie 14:45.
Następnie w ten sam dzień o godzinie 20:00:
Polonia Bytom - Jagiellonia Białystok
oraz derby:
Legia Warszawa - Polonia Warszawa

W Sobotę:
Piast Gliwice - Arka Gdynia (14:45) mecz rozegrany w Wodzisławiu Śl.
Lech Poznań - Ruch Chorzów (17:00) mecz rozegrany we Wronkach.
Lechia Gdańsk - GKS Bełchatów (17:00)
Śląsk Wrocław - Odra Wodzisław Śląski (19:15)
W Niedzielę odbędzie się jeden mecz i są to derby:
Wisła Kraków - Cracovia Kraków (17:00) mecz rozegrany w Sosnowcu.

Jak dla mnie bardzo ciekawa kolejka, ciekawi mnie jak zaprezentuje się Polonia Warszawa w derbach, a jak wiemy w ligowej tabeli jest na miejscu 15 z dorobkiem 10pkt. Również ciekawy mecz w Sosnowcu gdzie Wisła podejmie Cracovie, napewno zespół mistrzów Polski będzie chciał wygrać to spotkanie po ostatniej ligowej porażce z Legią Warszawa. Pod względem kibicowskim napewno ciekawie by było w meczu Lecha z Ruchem, gdyby Lech rozgrywał swoje mecze na ul. Bułgarskiej. Moje oczy skierowane będą najbardziej na mecz w Bytomiu gdzie Polonia zagra z Jagiellonią, jestem z Białegostoku i nasza drużyna ostatni raz na wyjeździe w meczu ligowym wygrała właśnie z Polonią Bytom 1 grudnia 2007 roku. Mam nadzieję, że ta fatalna passa zostanie przerwana właśnie w Bytomu. Co sądzicie o tych meczach?

Odbiegając od Ekstraklasy..
U-21: Rumunia 2-1 Polska
Bramki: Liviu Adrian Ganea 50, Florin Gardoş 88 - Sebastian Tyrała 69

W pierwszym meczu podczas zgrupowania nasza kadra po bramce Macieja Korzyma pokonała w Viborgu 1-0 Danię.

- - - -
jakosiara (pozdro!) - tak spojrzałem na Twój podpis i nie to, że sie czepiam do Ciebie (w żadnym wypadku) :) tylko nie wiem czy większość osób czytała (chodzi o koniecpzpn.pl):

Kibice się szykują na Kanadę w Bydgoszczy

Po sierpniowym spotkaniu towarzyskim Reprezentacji Polski w Bydgoszczy z Grecją,po raz kolejny kadra odwiedzi stadion Zawiszy. Tym razem już w środę tj.18 listopada zagrają z reprezentacją Kanady.

Polska - Kanada Ten stadion jest nasz!

W środę 18 listopada o godz. 17:00 reprezentacja Polski rozegra na Stadionie Zawiszy towarzyskie spotkanie z Kanadą. Po ustaleniach, które zapadły podczas 3 Zjazdu Ogólnopolskiego Związku Stowarzyszeń Kibiców, informujemy, że meczów reprezentacji Polski nie bojkotujemy!!! Oddzielamy sprawy, z którymi walczymy w PZPN od kadry. Wszelkie dziwne twory typu Koniec PZPN i SOS dla Piłki nie są organizacjami reprezentującymi kibiców. Dopingowaliśmy Polskę w Bydgoszczy, gdy prezesem PZPN był Listkiewicz i był większy bałagan, a wtedy Polska grała na MŚ i Euro i nikt o koniec pzpn nie słyszał, więc teraz też będziemy dopingować reprezentację Polski, bo to jest reprezentacja Polski, a nie reprezentacja PZPN
Kibice Zawiszy kupują bilety za 20 zł i zasiadają na swoim sektorze. To jest nasz stadion, my tu rządzimy i żadne końce pzpn nie będą decydować co ma być w Bydgoszczy.

domin3x
17-11-2009, 22:25
EDIT: CR wraca! Ciekawe co na to szaman ;d

zobaczysz jeszcze w tym tygodniu : )

Fintex
18-11-2009, 01:44
u nas to wszedzie sie gralo. bramki z plecakow nawet robilismy i godzinami katowalismy. a jak bylem sam to se podbijalem pilka i triki trenowalem, godzinami o sciane domu kopalem itp. a pozniej dostalem komputer....;p ale obecnie u nas duzo orlikow powstało. w kazdej gminie jest conajmniej jeden. fajnie zrobili w miasteczku obok. wymiarowe boisko do pilki sztuczne +do kosza, recznej itp.

Swiety
18-11-2009, 08:18
Co do ekstraklasy, to kto prowadzi Zagłębie w meczu ligowym? Smuda? Co do kolejki to ciekawa z rangi kibicowskiej bo ja uważam, że Bakero nie zdąży zrobić z Polonii w te kilka dni zespołu, a cracovia to...cracovia. Meczem kolejki będzie chyba amica-Ruch rozgrywany u siebie, we Wronkach.

@U-23
Stefan Majewski broni reprezentacji po porażce U-23 i uważa, że jest ona potrzebna dla naszego futbolu z powodu przeglądu zawodników z pierwszej drużyny... n/c

bosski
18-11-2009, 16:50
Przypominam, że dzisiaj o godzinie 17:00 w Bydgoszczy nasza reprezentacja zmierzy się z Kanadą po raz szósty w historii. Po raz pierwszy obie jedenastki rywalizowały w 1973 roku w Toronto i Polacy zwyciężyli 3:1.

Mecze Polska - Kanada

01.08.1973, Toronto 3:1
31.10.1974, Warszawa 2:0
06.07.1975, Montreal 8:1
09.07.1975, Toronto 4:1
15.07.1988, Toronto 2:1

bilans: 5 meczów, 5 zwycięstw Polski, bramki: 19:4.

Do boju Polsko!

domin3x
18-11-2009, 19:37
No i 1:0. Dobra gra Peszki, Rybusa i Dudki. Reszta też niezły poziom, aczkolwiek rywal bardzo przeciętny.

MiXer
18-11-2009, 19:49
U nas "orlik" zrobiony w środku lasu straszy wyglądem. Kępy trawy wyrastające z ziemi że aż strach biegać. Mamy obok domów boisko też łatwo tam o skręcenie kostki ale na środku jest twardy piach a za bramkami krzaki do pasa no i gra sie długo bo połowe czasu szuka sie piłki

Capality
18-11-2009, 21:09
bosski, daj se siana bo kopiowanie Onetu (czy innego portalu info) nie ma sensu :P Duzo lepiej jakbys wniosl wlasne spostrzezenia :P

Co do meczu:
S. Gancarczyk chyba nie pasuje do koncepcji Smudy a u Lewandowskiego bylo widac chcice na gole. Ogolem moze cos z tego wyjdzie :P

Yoh Asakura
19-11-2009, 10:49
http://www.youtube.com/watch?v=ElObQcnl0dw

Co ta Fasa do cholery robi z ludźmi? Z Henry'ego zrobili pospolite bydlę i zwierzę bez honoru...
Przynajmniej Gallas zachował kamienną twarz i jakąś tam klasę pokazał, nie ciesząc się z tego gola.

Xendriel
19-11-2009, 12:35
Również jestem wstrząśnięty, ale dziwię się że Gallas grający w tak porządnym klubie nie złapał piłki i nie udzielił Henry'emu wykładu, że tak nie wolnoX(

bosski
19-11-2009, 15:40
Do Capality: Z wszystkich moich postów napisanych w tym temacie to jedyne co z portalu (onet.pl) jest:

O meczu U-21 Rumunia - Polska

O historii spotkań Polska - Kanada

oraz z portalu (kibice.net)

O kibicach którzy nie łączą się z (koniecpzpn SOS)

O naszej piłkarskiej Ekstraklasie sam pisałem wszystko :) jeśli Ci to pomoże to następnym razem będę pisał źródło strony :) pozdro!

Lotress
19-11-2009, 16:04
Co ta Fasa do cholery robi z ludźmi? Z Henry'ego zrobili pospolite bydlę i zwierzę bez honoru...
.
No niestety, Barcelona i wszystko jasne. Tam chyba uczą cały czas gry ręką tych porcelanowych piłkarzyków, bo Guardiola to kiepściutki trener i dla niego najważniejsze jest zwycięstwo, nie liczy się gra fair play.

jakosiara
19-11-2009, 17:32
Nurkowanie Henry'ego, gry grał w Arsenalu (http://www.youtube.com/watch?v=qSZE7h5gyto)

Yoh Asakura
19-11-2009, 18:15
O boże, aż jeden "dajw" na całą 7-letnią karierę.

Arka_Sath_Wielki
19-11-2009, 18:19
Yoh:
Ok, źle zrobił i nie chce go bronić, aaaaaaaaaale.
Wyobraź sobie że grasz w meczu z Niemcami o prawo walki na Mistrzostwach Świata (nie w fife). Jest 1-1 i 90 minuta. Jesteś w sytuacji Henry'ego. Założę się, że zrobiłbyś wszystko, nawet byś ją jeszcze wrzucił do bramki, aby tylko pomóc swojej drużynie zakwalifikować się do Mistrzostw. I nie wmawiaj mi, że nie bo grasz fair-play. Zrobiłbyś to na 100%.

@edit
Łap 2giego Dive'a (http://www.youtube.com/watch?v=48KxomccYNU)
I trzeciego (http://www.youtube.com/watch?v=jI3uOFu8-WM)

Morganin
19-11-2009, 18:21
w*******aj mi z tym szprajem !!1

jakosiara
19-11-2009, 18:53
Tłumaczenie Henry'ego było najlepsze: "Będę z wami szczery, zagrałem ręką. Ale to nie ja jestem sędzią. Grałem, bo sędzia na to pozwolił. Wszelkie pytania należy kierować do niego".

Łap 2giego Dive'a (http://www.youtube.com/watch?v=48KxomccYNU)

A co do 2 dive'a, Henry też się ciekawie wytłumaczył: "Następnym razem może zanurkuje, ale nie jestem kobietą".

EDIT: Największe oszustwa w historii piłki nożnej. (http://sport.onet.pl/74318,1248685,2081081,0,0,0,0,2,wiadomosc.html)

Yoh Asakura
19-11-2009, 19:01
Yoh:
Ok, źle zrobił i nie chce go bronić, aaaaaaaaaale.
Wyobraź sobie że grasz w meczu z Niemcami o prawo walki na Mistrzostwach Świata (nie w fife). Jest 1-1 i 90 minuta. Jesteś w sytuacji Henry'ego. Założę się, że zrobiłbyś wszystko, nawet byś ją jeszcze wrzucił do bramki, aby tylko pomóc swojej drużynie zakwalifikować się do Mistrzostw. I nie wmawiaj mi, że nie bo grasz fair-play. Zrobiłbyś to na 100%.
Nie masz pojęcia, co bym zrobił.
Będąc kimś takim jak Henry po prostu nie można sobie na to pozwolić. Nie wyobrażam sobie, żeby Bergkamp, Zidane czy Raul zachowali się w podobny sposób.
Niestety, psia mentalnośc Porcelany (wszystko nam się należy, a my jesteśmy nietykalni) robi swoje.

http://www.youtube.com/watch?v=jI3uOFu8-WM - został kopnięty.

Trzecia sytuacja nie jest divem, kthxbye.

domin3x
19-11-2009, 19:02
a co miał powiedzieć? że nie zagrał ręką? a może, że kończy karierę z tego powodu?

Yoh Asakura
19-11-2009, 19:06
Jak dla mnie FIFA powinna powtórzyć ten mecz. Pierwsza odważna decyzja z jajami. Potem wprowadzenie powtórek video. I gdyby jeszcze Platini odszedł...

Arka_Sath_Wielki
19-11-2009, 19:07
No Yoh Zidane to nigdy by czegoś takiego nie zrobił, ale w ostatnim swoim meczu w reprezentacji to się popisał nie? Jak podajesz przykłady to najpierw pomyśl. A co do jego wypowiedzi: podzielam zdanie kolegi 2up: co miał powiedzieć? Tutaj winny jest sędzia, który powinien to zagranie zauważyć, poza tym liniowy też idealnie widział tą sytuację.

@up
Ale nie powtórzy, bo Michael nie odbierze swoim awansu.

@down
Tak wielka osoba nie powinna się dać tak łatwo sprowokować ;)
BTW: Francja w podobny sposób została wydymana w meczu z Serbią, przez który musiała grać w barażach więc sprawiedliwość jest.

Yoh Asakura
19-11-2009, 19:08
Jest subtelna różnica między obroną honoru swojej rodziny a perfidnym zagraniem ręką.
Ja, będąc na miejscu Zidane'a, zrobiłbym z Marco to samo. Tylko że jeszcze zostawiłbym ślad korka na twarzy.

@up
Ale nie powtórzy, bo Michael nie odbierze swoim awansu.
FIFA World Cup.
kthxbye.

Tak wielka osoba nie powinna się dać tak łatwo sprowokować
Wielkość tutaj nie ma nic do rzeczy.

BTW: Francja w podobny sposób została wydymana w meczu z Serbią, przez który musiała grać w barażach więc sprawiedliwość jest.
Hahha, bo je*nę.
Czyli jeżeli Kowalski ukradnie mi portfel, a ja ukradnę w ramach rewanżu portfel Nowakowi, to sprawiedliwości staje się zadość? :D

Arka_Sath_Wielki
19-11-2009, 19:22
Wielkość tutaj nie ma nic do rzeczy.

Ale wielkość Henry'ego ma? On bronił honoru swojej ojczyzny. A jeszcze kilkanaście stron temu pisałeś, że ojczyznę trzeba kochać szanować i jej kibicować.

@up
Nie, ale jeśli kowalski Ci ukradnie portfel, a później ci go odda to jest ok :)

Yoh Asakura
19-11-2009, 19:29
Ale wielkość Henry'ego ma? On bronił honoru swojej ojczyzny. A jeszcze kilkanaście stron temu pisałeś, że ojczyznę trzeba kochać szanować i jej kibicować.
ROTFL.
ROTFL
ROTFL
ROTFL
Ja rozumiem, że wg. katalońskiej definicji "obrony honoru ojczyzny" trzeba pluć i kopać na rywala i wbijać mu nóż w plecy, ale nie cały świat taki jest.

@up
Nie, ale jeśli kowalski Ci ukradnie portfel, a później ci go odda to jest ok :)
Ale ty głupi jesteś.

Arka_Sath_Wielki
19-11-2009, 19:34
Ale "obrona rodziny" to najlepiej wyjebać komuś z bani nie?
Sędziowie najpierw zabrali awans Francji, a później jej go oddali.
Ale Ty ograniczony jesteś.

Faytah
19-11-2009, 19:36
Jest subtelna różnica między obroną honoru swojej rodziny a perfidnym zagraniem ręką.
Ja, będąc na miejscu Zidane'a, zrobiłbym z Marco to samo. Tylko że jeszcze zostawiłbym ślad korka na twarzy.

No bys musialbys troszke wiecej chleba zjesc i mleka wypic zeby to zrobic oceniajac po temacie rl foto. Reszty nie oceniam bo jedni beda widziec faul inni nie. Mi to kolo ch lata bo naprawde bym musial nie miec co robic niz plakac nad rozlanym mlekiem i domagac sie powtorzenia x meczy, chociaz tez uwazam ze zapis video pownien byc wprowadzony.

domin3x
19-11-2009, 19:59
a ty nie jesteś ograniczonym idiotą, skoro oceniasz całą Barcę poprzez pryzmat chamskiego zagrania jednego piłkarza (który zresztą był też piłkarzem Arsenalu, ale to przecież w Barcie go nauczyli, jak się gra rękoma)

AnonimowyPowrot
19-11-2009, 20:12
Podsumowując: to Arsenal ssie, ale spust to już na Barcelonę :D

@Edit

Na każdym filmie Henry SYMULUJE, wyraźnie, trzeba być takim czopkiem, który twierdzi, że Eduardo nie symulował z Celticiem, żeby mówić, że Thierry w tych sytuacjach zachował się fair. Jeden komentarz z YT jest dobitny:

nigger cheater

Chociaż nie wiadomo do końca o kogo chodzi, bo jak wiemy

Henry to nie murzyn.

Lotress
19-11-2009, 20:20
a ty nie jesteś ograniczonym idiotą, skoro oceniasz całą Barcę poprzez pryzmat chamskiego zagrania jednego piłkarza (który zresztą był też piłkarzem Arsenalu, ale to przecież w Barcie go nauczyli, jak się gra rękoma)
http://www.youtube.com/watch?v=0rVBrjQQPLs

Barcelona = żenada.

Abstrahuje już od tego, że Messi to mega drewno, które bez Xaviego nie istnieje.

Yoh Asakura
19-11-2009, 20:30
Będąc w Arsenalu czegoś takiego nie odwalał.

Na każdym filmie Henry SYMULUJE, wyraźnie, trzeba być takim czopkiem, który twierdzi, że Eduardo nie symulował z Celticiem, żeby mówić, że Thierry w tych sytuacjach zachował się fair. Jeden komentarz z YT jest dobitny:
Udowodniono, że Boruc faulował, więc stfu.
Symulował w pierwszej sytuacji, w drugiej Carvalho go po prostu kopnął, a trzeci to nie jest symulacja ani żaden dive, nie podciągam teatralnego łapania się za twarz pod kategorię WYMUSZENIA rzutu karnego/wolnego blisko bramki rywala.

AnonimowyPowrot
19-11-2009, 20:42
Udowodniono, że Boruc faulował, więc stfu.
Symulował w pierwszej sytuacji, w drugiej Carvalho go po prostu kopnął, a trzeci to nie jest symulacja ani żaden dive, nie podciągam teatralnego łapania się za twarz pod kategorię WYMUSZENIA rzutu karnego/wolnego blisko bramki rywala.

O to właśnie chodzi - Wenger nawet jest oszustem, bo w ogóle brał się za udowadnianie czegoś, co jest kłamstwem - i wszyscy o tym wiemy :(

W pierwszej sytacji symulował, w drugiej zrobił jak Gilardino, czyli spadł z "lekkim" opóźnieniem (tak jak w pierwszym wypadku), a jeśli łapał się za twarz, to co chciał osiągnąć, jeśli nie wymusić rzut wolny (mowa o trzeciej sytuacji)? No, chyba nie chciał się wysmarkać :(

Yoh Asakura
19-11-2009, 20:44
Kopnął go Carvalho, Henry próbował utrzymać równowagę, widział, że nic z tego i wiele nie osiągnię, więc się przewrócił.

Coś jak przywilej korzyści w polu.

Arka_Sath_Wielki
19-11-2009, 20:49
W przypadku, gdy ktoś ubliża w tak chamski i prymitywny sposób - jakie inne rozwiązanie widzisz? Na dodatek przed tobą stoi typowy debil i rasista.

Jesteś strasznie ograniczonym idiotą. Mówimy tutaj o 3 różnych podmiotach, sprawiedliwości nie staje się zadość, bo ostatecznie jeden z tych podmiotów zostaje wy*******.
Zignorować? Chyba każdy normalny człowiek by tak zrobił. Pewnie w co 2 meczu ktoś komuś ubliża, ale nikt nie jest na tyle głupi żeby brać do siebie wydarzenia z boiska... Ty chyba nigdy w piłkę nie grałeś. Często zawodnicy się wyzywają między sobą, ale po meczu jest wszystko dobrze, bo wszystko zostaje na boisku.

A co do 2, to sam jesteś ograniczonym idiotą, bo chodzi mi o sprawiedliwość dla Francji a nie Serbii i Irlandii...

Yoh Asakura
19-11-2009, 20:56
Zignorować? Chyba każdy normalny człowiek by tak zrobił
Już to widzę, jak grając z jakimś kolegą (którego możesz nie lubić i który gra jak cham), który nagle oznajmia wszem i obec, że, dajmy na to, twoja matka to kurtyzana, ty spokojnie go ignorujesz :)

Pewnie w co 2 meczu ktoś komuś ubliża
Pewnie codziennie ląduje UFO.
Udowodnij.

ale nikt nie jest na tyle głupi żeby brać do siebie wydarzenia z boiska
Nie masz zielonego pojęcia, jak to jest, gdy patrzy na ciebie tysiące osób, a ty walczysz o mistrzostwo świata dla swojego kraju, a tutaj jakiś włoski pederasta, rasista i cham, który tylko fauluje, mówi, że twoja siostra jest taka, sraka i owaka.

Często zawodnicy się wyzywają między sobą
"Jasiek jesteś debil"
"Nie bo ty!"

Subtelna różnica między "wolę twoją siostrę kur*ę" (parafraza z pamięci).

bo wszystko zostaje na boisku.
No i to zostało na boisku. Przecież poza nim się nie bili.

A co do 2, to sam jesteś ograniczonym idiotą, bo chodzi mi o sprawiedliwość dla Francji a nie Serbii i Irlandii...
Rozłożyłem ci na czynniki pierwsze, upośledzony psychofanie żałosnego klubu z żałosnej katalonii.

Arka_Sath_Wielki
19-11-2009, 21:00
Ale to piękne uczucie, kiedy patrzą się na Ciebie tysiące ludzi a Ty wylatujesz z boiska w swoim ostatnim meczu w kadrze po tak oryginalnym faulu ... ahh piękne nieprawdaż?

Pogadamy jak Twój kochany klub wygra ligę mistrzów jak mój żałosny klub.
Zobacz co osiągnął Twój klub przez 5 ostatnich lat, a co mój.

@down
Tak samo teraz Francuzi zawdzięczają awans do mistrzostw Henry'emu i zostanie zapamiętany jako wielki zawodnik, a nie jako zawodnik który odebrał szansę gry w mistrzostwach Irlandii, kiedy dotknął piłkę ręką po czym zaliczył asystę.

Yoh Asakura
19-11-2009, 21:02
Francuzi i tak niesamowicie dużo mu zawdzięczali. A zapamiętany zostanie i tak jako jeden z najlepszych, a Materazzi będzie tylko tym, który sprowokował Zizou, czyli de facto nikim.

MillAaNn
19-11-2009, 21:11
Pogadamy jak Twój kochany klub wygra ligę mistrzów jak mój żałosny klub.
Zobacz co osiągnął Twój klub przez 5 ostatnich lat, a co mój.

Tu właśnie potwierdzasz że kibicujesz porcelanie tylko dla tego że wygrywa.
Wypad na podwórko poszpanować porcelanką
Bye pozdrów mame kotku xD

A i proszę nie nazywaj Barcy "twoją" bo ją serio kompromitujesz. deBiiL

Arka_Sath_Wielki
19-11-2009, 21:27

A ty dziecko kim jesteś i skąd się wziąłeś? o.O
Barcelonie kibicuje bo jak byłem mały dostałem jej proporczyk, później pierwsza koszulka Barcy kupiona na w-f w podstawówce. Ale czemu ja się Tobie tłumaczę to nie wiem. Przecież ty zacząłeś kibicować Milanowi jak ten przegrywał!

@edit
OMG rzec by można. Przejrzałem Twoje posty i serio myślałem, że Twój poziom intelektualny jest wyższy. Ale wszystkie Twoje posty to spam/karmienie trolla (wszystkie 5 rzecz jasna).

@edit2
Yoh, uważasz, że "pozdrów mame" było na tyle obraźliwe aby mu wyjechać z bani i zostawić na twarzy ślad korka, czy jednak nie O.o?

AnonimowyPowrot
19-11-2009, 21:30

Tu właśnie potwierdzasz, że kibicujesz Milanowi tylko dlatego (lol, jak to można napisać oddzielnie?), że są staruchami, a ty chcesz dorosnąć szybciej niż możesz.
Wypad na podwórko poszpanować balkonikiem (w trakcie pisania nawet nie zauważyłem, że rymuje się do "Milanikiem"), ale uważaj żebyś się z nim nie przewrócił.
Bye, pozdrów dziadka, piesku :baby:

@Up

4, łącznie z tym ;)

@Down

Coś sugerujesz z tym "tagrze"? : O

BTW. Takiego trollinsona w tym temacie dawno nie widziałem _/

MillAaNn
19-11-2009, 21:48
A ty dziecko kim jesteś i skąd się wziąłeś? o.O
Barcelonie kibicuje bo jak byłem mały dostałem jej proporczyk, później pierwsza koszulka Barcy kupiona na w-f w podstawówce. Ale czemu ja się Tobie tłumaczę to nie wiem. Przecież ty zacząłeś kibicować Milanowi jak ten przegrywał!

Dokładnie jak przeszedł do Milanu Ronaldinho złotko. ;]
Anonimowy znasz coś takiego jak spacja? Każdemu może się raz wcisnąć nie wtedy co trzeba. Gorzej by było jak bym napisał np. Tagrze rybko :]

A i masz MANCHESTER UNITED LECI GÓWNO Z MAJTEK tygrysku

--- MillAaNn dodał 3 minut i 40 sekund później ---

sytacji

Masz słońce

Patrząc na ciebie ja też psiaku ;]

--- MillAaNn dodał 6 minut i 25 sekund później ---

Staruchów?
Popatrz na np. Van Der Sara, albo Giggsa, niestety ich też już bierze trumna :(

Capality
19-11-2009, 22:35
Dokładnie jak przeszedł do Milanu Ronaldinho złotko. ;]

Staruchów?
Popatrz na np. Van Der Sara, albo Giggsa, niestety ich też już bierze trumna :(

Ad1
Nooo stary to po prostu wieki temu xD Jestem pelen podziwu twej wiernosci klubowi... Kibicujesz mu od... 1.5 roku? Czy 2? Nie pamietam kiedy przeszedł

Ad2
Valencia, Obertan... Takie 2 przyklady pierwsze z brzegu, w Manchesterze sklad waha sie od dzieciakow po staruchow :P

Swiety
19-11-2009, 22:51
Jak dla mnie FIFA powinna powtórzyć ten mecz. Pierwsza odważna decyzja z jajami. Potem wprowadzenie powtórek video. I gdyby jeszcze Platini odszedł...

Powtórzyć mecz? Ty jesteś po prostu głupi albo jeszcze gorzej. Wtedy mecz Liverpoolu z Sunderlandem też trzeba powtórzyć, bo obce ciało na boisku spowodowało bramkę. Mundial, gdzie Diego M. strzelił "bramkę" też trzeba powtórzyć. A co!

Co do nurkowania w polu karnym... Każdy prawdziwy napastnik potrafi takie coś i wcale nie wynika to z tego, że przynależy się do jakiegoś klubu (swoją drogą to trzeba mieć nieźle poprzewracane w dyńce, żeby takie pierdoły pisać jak ta o Barcelonie). Widać, że piłkę nożną znasz tylko z telewizji. To samo jakiś tam piszący, że Messi bez Xaviego nie istnieje i że jest drewniany. Tego nawet nie chce mi się komentować, bo jak Messi jest taki drewniany, a Xavi jest taki fantastyczny, że nawet z gówna bicz ukręci to uważam, że jego kontrakt musi być większy niż kontrakt Ibry, Messiego, Henry'ego i Keity razem wziętych. Swoją drogą to dobrze, że ligi polskiej nie oglądacie, bo zaczelibyście gadać, że Cracovia gra czarujący futbol...

Ten temat powinien nazywać się: Barcelona-gówno, Arsenal mistrze świata... Tak w ogóle to kiedy ostatni raz Arsenal był mistrzem kraju?

@edit

Oczywiście nie pochwalam zachowania Henryego, ale gadanie, że to wina Barcelony jest komedią...

Jerzy Dudek w swojej książce pisał, że podczas meczu z Anglią Iwan obrażał Victorie Beckham przez cały mecz biegając obok Davida Beckhama. To też jest zniewaga. Czy Beckham podbiegł i strzelił dyńkę? Zastanów się trochę. Jeżeli myślisz, że zmyślam, to sprawdz tytuł Jerzy Dudek "Uwierzyć w siebię, do przerwy 0:3". Tak btw to tą książkę polecam każdemu chłopakowi w wieku 10 lat, który chce coś w życiu osiągnąć jako piłkarz.

Lotress
20-11-2009, 10:24
To jest Paciuch, czy jak on tam miał. Sprawdzone info! Zmień klub chłopie, nie ośmieszaj Milanu. Przenieś się na Barcelonę bo wygrywają, tak jak to zrobił Arka :D

Yoh Asakura
20-11-2009, 11:04
Powtórzyć mecz? Ty jesteś po prostu głupi albo jeszcze gorzej. Wtedy mecz Liverpoolu z Sunderlandem też trzeba powtórzyć, bo obce ciało na boisku spowodowało bramkę. Mundial, gdzie Diego M. strzelił "bramkę" też trzeba powtórzyć. A co!
Ale z jakiej racji powtórzyć Liverpool? Looserpool może mieć pretensje tylko i wyłącznie do swoich upośledzonych kibiców. To jeden z nich wrzucił tę plażówkę.

Jerzy Dudek w swojej książce pisał, że podczas meczu z Anglią Iwan obrażał Victorie Beckham przez cały mecz biegając obok Davida Beckhama. To też jest zniewaga. Czy Beckham podbiegł i strzelił dyńkę? Zastanów się trochę. Jeżeli myślisz, że zmyślam, to sprawdz tytuł Jerzy Dudek "Uwierzyć w siebię, do przerwy 0:3". Tak btw to tą książkę polecam każdemu chłopakowi w wieku 10 lat, który chce coś w życiu osiągnąć jako piłkarz.
Beckham pewnie jeszcze mu przytaknął :D

Arka_Sath_Wielki
20-11-2009, 14:25
To jest Paciuch, czy jak on tam miał. Sprawdzone info! Zmień klub chłopie, nie ośmieszaj Milanu. Przenieś się na Barcelonę bo wygrywają, tak jak to zrobił Arka :D
Powtórzę to jeszcze raz i ostatni. Cofnij się 200 stron wcześniej, kiedy Real zdobywał mistrzostwo 2 razy z rzędu i zobacz komu wtedy kibicował Arka.

AnonimowyPowrot
20-11-2009, 15:52
Arka_Noego, nie zczaiłeś się, że on to napisał tylko dlatego, żeby zrobić flejma (jak większość postów w tym temacie, szczególnie ostatnio)? xD

@Down

I tak założe next acc ;[

K.Jay
20-11-2009, 16:30
Znowu flame na 100 stron z powodu jednego postu Yoha. Weźcie się ogarnijcie i ignorujcie jego posty... A potem będzie "temat bez moderacji" i znowu będzie płacz "czemu ban?!111 ;\\\\\"...
@topic
Po dwóch tygodniach wraca PL. :)

K.Jay

Arka_Sath_Wielki
20-11-2009, 16:50
Ale to jest forum DYSKUSYJNE więc służy do DYSKUSJI. Yoh ma swoje zdanie, ja mam swoje i możemy o tym poflejmować bo do tego forum służy.

A w Barcelonie panuje świńska grypa. AH1N1 u Toure i Abidala :/

Lotress
20-11-2009, 17:22
Arka_Noego, nie zczaiłeś się, że on to napisał tylko dlatego, żeby zrobić flejma (jak większość postów w tym temacie, szczególnie ostatnio)? xD
Nie zgadzam się.

Arka_Sath_Wielki
20-11-2009, 19:26
Masz Yoh, poczytaj sobie bo ten artykuł chyba dla Ciebie napisali. (http://fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=29657)

Jak myślicie, Barca i Real wyjdą w pełnych składach na GD?

K.Jay
20-11-2009, 19:40
Ręka Thierry'ego Henry obudziła wszystkich moralizatorów futbolu. Zazwyczaj siedzą oni cicho w swoich pustelniach, bo i tak nikt ich nie słucha. Tym razem, o dziwo, trafili na wyjątkowo podatny grunt. Zapominając o jednej rzeczy: w piłce nożnej, jak w każdym sporcie, chodzi o to, żeby wygrać. Jeśli piłkarz wychodzi na boisko nie chcąc wygrać za wszelką cenę, to niech lepiej zostanie w szatni, pomedytuje nad swoim jestestwem i przez internet wykupi najbliższy lot do Lhasy.
Trafne w 100%.

K.Jay

Yoh Asakura
20-11-2009, 19:55
"Jestem Polakiem i nie znam pojęcia pokoju za wszelką cenę"

Berbatov
21-11-2009, 18:25
Darren Bent pozdrawia Yoha.

Nie życzę źle Arsenalowi. Ba! Życzę im jak najlepiej, byle by byli za Manchesterem.

Lotress
21-11-2009, 18:44
Ta i przez Arsenal poszedł mi sie kupon je*ac ;(

Yoh Asakura
21-11-2009, 20:20
Nie życzę źle Arsenalowi. Ba! Życzę im jak najlepiej, byle by byli za Manchesterem.
Hahaha, United ma ogromne szczęście, że Liverpool jest jeszcze słabszy

K.Jay
21-11-2009, 20:44
Ej, Arsenal przegrał. :confused:

K.Jay

Xendriel
21-11-2009, 20:56
Niemożliwe! TEN Arsenal?!:o

AnonimowyPowrot
21-11-2009, 21:57
Heh, wiadomo, jak już Yoh mówił kiedyś, taką mają taktykę. Po co mają remisować, jeśli wystarczy wygrać kolejny mecz (a możnaby go zremisować, co jest bezsensowne) i ma się 3 zamiast 2 punktów.

Exodus
22-11-2009, 02:07
A Real znów liderem, mam nadzieje, ze juz do konca :P

Za tydzien Gran Derbi, troche sie go boje, ale nie moge sie juz doczekac :D

Fintex
22-11-2009, 02:52
Oby tylko Messi był w pełni zdrowy na GD:) szkoda tylko, ze z pozycji lidera bedzie grac real, chociaz moze to i lepiej :)

Berbatov
22-11-2009, 09:46
Liverpool to dla mnie angielski odpowiednik Interu Mediolan. Od lat mocny skład, duży potencjał, ale jeżeli nie zdobędą mistrzostwa przy zielonym stoliku, to nigdy go nie zdobędą. Wprawdzie od Interu Liverpool różni się tym, że w Lidze Mistrzów potrafi namieszać. A przynajmniej jeszcze dwa lata temu potrafił.

Swiety
22-11-2009, 11:49
PANOWIE?! CO SIE STAŁO? ARSENAL PRZEGRAŁ?! JAK TO MOŻLIWE PRZECIEŻ TO NAJLEPSZY ZESPÓŁ NA ŚWIECIE ;(((((((((((((

Cicho joh pewnie wejdzie i powie, że mecz był ustawiony i wiatr wiał nie w tą stronę;<

Tak btw to na GD obstawiam 4:1 dla Barcy.

Arka_Sath_Wielki
22-11-2009, 11:55
A ja obstawiam 2-2, bo żaden z zespolow nie gra teraz dobrze, ale to GD wiec bramki musza padac.

Yoh Asakura
22-11-2009, 12:51
Liverpool to dla mnie angielski odpowiednik Interu Mediolan. Od lat mocny skład, duży potencjał, ale jeżeli nie zdobędą mistrzostwa przy zielonym stoliku, to nigdy go nie zdobędą. Wprawdzie od Interu Liverpool różni się tym, że w Lidze Mistrzów potrafi namieszać. A przynajmniej jeszcze dwa lata temu potrafił.
Liverpool to hiszpańska Valencia i włoska Roma. Każdy krzyczy, że to klasowy zespół, a tak naprawdę do czołówki im dużo brakuje.

Berbatov
22-11-2009, 13:08
Liverpool to hiszpańska Valencia i włoska Roma. Każdy krzyczy, że to klasowy zespół, a tak naprawdę do czołówki im dużo brakuje. Na razie to Inter. Romą i Valencią stanie się, jak amerykańscy biznesmeni zaczną wydawać jeszcze więcej pieniędzy, których nie mają.
Tak btw to na GD obstawiam 4:1 dla Barcy. Ibrahimovic kontuzjowany, Messi też z jakimś drobnym urazem się boryka. Marquez, Abidal i ktoś jeszcze mają grypę. Jak jeszcze Puyol, Xavi, Iniesta i Alves wypadną, to Real może mieć szanse na remis.

Raxeff
22-11-2009, 13:09
Liverpool > Arsenal

K.Jay
22-11-2009, 13:16
http://img146.imageshack.us/img146/1484/lolrm.png

K.Jay

Lotress
22-11-2009, 13:17
Arsenal >>>>> (duża przepaść) liverpool

AnonimowyPowrot
22-11-2009, 13:19
Jakie tu pociski poleciały : D HAahhaHAhaha xD

BTW.
"No keeper in the world would save this shot!"

Kto wie z czego to?

@Lotress

sam Torres > Arsenal

Yoh Asakura
22-11-2009, 13:41
Ten sam Sunderland pokonał Liverpool i zremisował na OT. Dla mnie nie była zaskoczeniem ta porażka zważywszy na to, że w pierwszym składzie grało 3 rekonwalescentów (Edu, Nasri i Rosicky), którzy niedawno wrócili po urazach.

Lotress
22-11-2009, 14:09
sam Torres > Arsenal
sam Fabregas > Liverpool, no może Gerrard jest wyjątkiem.

@Down
Bullshit HHEHEEH :(

AnonimowyPowrot
22-11-2009, 14:10
sam Fabregas > Liverpool

ćwierć Gerrarda > 3 Fabregasy, więc stfu ; d

@Up

Wygrałem, nawet edycja posta cię nie zbawi ;[ Arsenal robi gały!

Yoh Asakura
22-11-2009, 14:37
A co ciekawego pokazuje w tym sezonie Gerrard? Bo jak na razie to Fabregas jest najlepszym środkowym pomocnikiem świata.

Miszczu
22-11-2009, 15:01
Liverpool to hiszpańska Valencia i włoska Roma. Każdy krzyczy, że to klasowy zespół, a tak naprawdę do czołówki im dużo brakuje.

Zgadzam się tylko ,że ja tak zawsze traktowałem Arsenal bo tak naprawdę co takiego ten twój zespół osiągnął? Oprócz tego,że prawie zawsze wchodzi do ligi mistrzów?Kiedy ostatni raz zdobyli puchar Anglii lub puchar ligi? Liverpool wygrał przynajmniej w niezłym stylu ligę mistrzów i to nie raz ,czym chyba twoja drużyna nie może się pochwalić prawda?:baby:

Yoh Asakura
22-11-2009, 15:13
Moja drużyna może pochwalić się tym, że wygrała ligę nie przegrywając żadnego spotkania. No i serią 49 kolejnych spotkań bez porażki, która została brutalnie przerwana przez bodajże Rileya i symulanta-ogra Rooneya. Szkoda, że Campbell wtedy się bardziej nie wkurzył, bo zabiłby gnoja.

A czym może się pochwalić Liverpool? Tym, że w 89' roku wystarczyła im nawet porażka 0:1 u siebie z Arsenalem, który wydarł im mistrzostwo kraju w ostatniej minucie spotkania, strzelając na 0:2? ;)

AnonimowyPowrot
22-11-2009, 15:26
Nie, ale wszystkie wielkie kluby mogą się pochwalić wygraniem LM w ostatnim czasie, albo chociaż w ogóle ;d

@Edit

W tym i Liverpool.

@Down

To nie są wielkie, ale "zaledwie" bardzo duże, zresztą, te drużyny triumfowały chociaż na krajowych podwórkach, a Arsenal chyba tylko na własnym (Emirates Cup, huahsuahs).

Yoh Asakura
22-11-2009, 16:27
Np. Inter lub Chelsea? A nawet i Real. Bo dla mnie "w ostatnim czasie" to nie jest 9 lat.

To nie są wielkie, ale "zaledwie" bardzo duże
Błagam, przestań z siebie robić debila

Maggic
22-11-2009, 16:58
http://www.weszlo.com/news/4060

dobry but : D

Miszczu
22-11-2009, 17:01
Moja drużyna może pochwalić się tym, że wygrała ligę nie przegrywając żadnego spotkania. No i serią 49 kolejnych spotkań bez porażki, która została brutalnie przerwana przez bodajże Rileya i symulanta-ogra Rooneya. Szkoda, że Campbell wtedy się bardziej nie wkurzył, bo zabiłby gnoja.

A czym może się pochwalić Liverpool? Tym, że w 89' roku wystarczyła im nawet porażka 0:1 u siebie z Arsenalem, który wydarł im mistrzostwo kraju w ostatniej minucie spotkania, strzelając na 0:2? ;)
Dobra ale tą są małe niuanse ważne tylko dla najzagorzalszych kibiców nie wygrali wtedy wygrali za rok. Liverpool za to może się pochwalić ,że w finale ligi mistrzów odrobił 3 bramki w ciągu jednej połowy i ten finał wygrał. Nie wiem czy Arsenal miałby tyle serca do walki.

AnonimowyPowrot
22-11-2009, 17:44
@Yoh

No, Chelsea jest wielka, ale Inter czy Real (teraz jest troszkę inaczej, bo nie wiadomo co można myśleć o tym drugim zespole) nigdy nie był faworytem w europejskich rozgrywkach. Jak i Arsenal. Mówiąc o rozmiarze klubu miałem na myśli chwilę obecną.

@Up

Na pewno nie, jeśli oni nie mają serca do walki w lidze, co udowadniają co rok, gdyż najpierw są na czele, a później raz im nie wyjdzie, Fabregas wali na Wengera (albo na odwrót) i płaczą wspólnie, jacy to oni będą wspaniali gdy dojrzeją! :(

K.Jay
22-11-2009, 18:23
Tottenham - Wigan 9:1 :OOOOOOOOO

Tottenham >>>>>>>>> Arsenal

K.Jay

Arka_Sath_Wielki
22-11-2009, 18:37
@Maggic - dokładnie, tak trzeba faulować, żeby Messiego zatrzymać:

http://img684.imageshack.us/img684/3274/29677.jpg

Xendriel
22-11-2009, 18:46
Jakoś musieli go powstrzymać, żeby ich więcej tak nie ośmieszył http://www.youtube.com/watch?v=S_WkCRsxfrE

Arfyd
22-11-2009, 18:56
Bez jaj, przecież widać, że to przypadkowe zagranie.

AnonimowyPowrot
22-11-2009, 18:56
Właśnie, można tu nawet się śmiać z Messiego, z tego jak bardzo chciał wymusić red carda dla rywala.

9:1 CO ICH POJECHALI, OŻESZKURWA!

Upiorny
22-11-2009, 19:30
Tottenham. Duma Londynu. Pozdrawiamy Johuwe-Balonuwe :D

Yoh Asakura
22-11-2009, 19:33
3:0 na Emirates, kthxbye

K.Jay
22-11-2009, 19:40
Arsenal - Wigan 4:0
Tottenham - Wigan 9:1

kthxbye

K.Jay

AnonimowyPowrot
22-11-2009, 19:41
Warto dodać, że Koguty>WHU>Leyton Orient>****si>arsenal jeśli chodzi o Londyn : D

@Down

Tak, tylko Eduardo coś kostka boli :/

Yoh Asakura
22-11-2009, 19:45
A w domu wszyscy zdrowi?

Yoh Asakura
22-11-2009, 19:52
3 miejsce Arsenal

kthxbye

@Edit:
Ej, kurna, co jest z tymi postami? Albo mi net źle działał, albo forum złapało jakiegoś laga, ten post powinien być wyżej, a ten wyżej pod postem Calena

Upiorny
22-11-2009, 19:54
9:1 czyli 9-1=8.
Od statu Tottenhamu, czyli 8 odejmiemy stat Arsenalu czyli 4. Szybka kalkulacja poprzez kalkulator z pakietu Windowsa i wychodzi nam 4!

Z tego jednoznacznie wynika, że Tottehnam jest o cztery bramki lepszy od Arsenalu!!! A więc Arsenal nie ma szans już na nic w tym sezonie. Szczególnie, że zgodnie ze statystykami, rewanż na WHL skończy się wynikiem 4:0 w plecy dla Kanonierów. I takie są fakty!

kthxbye!!!11

Swiety
22-11-2009, 20:16
A w Polsce pejsy wygrywają w derbach Krakowa ;<

WISŁA&LECHIA!

Lotress
22-11-2009, 20:18
Milan wygrywa 4:3 z Cagliari i notuje 9 mecz z rzędu bez porażki. Nie jest źle.

Ufocznik
22-11-2009, 20:27
A w Polsce pejsy wygrywają w derbach Krakowa ;<

WISŁA&LECHIA!

Szybko wróciłeś z meczu, żałosny napinaczu. :)

Berbatov
22-11-2009, 20:28
Jesteście zabawni z tymi waszymi ">". Zabawnie żałośni.
Milan wygrywa 4:3 z Cagliari i notuje 9 mecz z rzędu bez porażki. Nie jest źle. Kawał dobrego grania Milanu jeśli chodzi o ofensywę. Z tych 3 straconych goli, 2 są winą Kaladze, który nie prezentuje już poziomu Serie A. Zagrania Seedorfa i Ronaldinho były ozdobą spotkania.

AnonimowyPowrot
22-11-2009, 20:37
Jesteście zabawni z tymi waszymi ">". Zabawnie żałośni.
Foch!

Owen > Berbatov

@Yoh

Forum zlagowało, sam się nie mogłem połapać ; d

Berbatov
22-11-2009, 22:27
A! Zapomniałbym. Bramka Fletchera > AnonimowyPowrot.

Maggic
22-11-2009, 22:58
Tottenham>Wigan
Arsenal>Wigan
Chelsea<Wigan

paradoks statystyki. dla pewności otwórzcie tabele.

Upiorny
23-11-2009, 06:39
Dobra. Z tego co napisał Maggic też wynika, że Chelsea jest ewidentnie słabsza od Tottenhamu. Tak samo jak w przypadku Arsenalu, nie ma sensu wróżyć dobrej przyszłości w tym sezonie. Kurcze przykro.

Tylko Menczester Junadjet ma zwycięstwo zapewnione w tym roku. Potęga faktów.

A tak na serio, to przydałoby się trzymać kciuki za Arsenal w niedziele. Gdyby nie jebneli gafy tak jak w meczu z Sunderlandem (co było do przewidzenia, że coś spierdolą, bo za dobrze im szło) i wygrali z Czelzi to układ w tabeli byłby bardzo ciekawy.

Swiety
23-11-2009, 06:51
Szybko wróciłeś z meczu, żałosny napinaczu. :)

Z Gdańska jestem żałosny napinaczu? Zresztą zapomniałem, ty wiesz oczywiście wszystko lepiej.

Duch Niespokojny
23-11-2009, 10:40
Nie wiem czy Arsenal miałby tyle serca do walki.
Zgadza się - nie wiesz ;)
Arsenal - Wigan 4:0
Tottenham - Wigan 9:1
Polska - San Marino 10:0
Jesteśmy już najlepsi na świecie?

Ufocznik
23-11-2009, 14:38
Z Gdańska jestem żałosny napinaczu? Zresztą zapomniałem, ty wiesz oczywiście wszystko lepiej.

Co mnie to obchodzi skąd jesteś? Próbujesz tu prowadzić jakąś netchuligankę, a na pewno byś nie powiedział żadnemu kibicowi Cracovii w twarz, że jest żydem. Znam ten typ - mocny tylko w internecie, albo gdy ma za sobą stu kumpli, nie? Poza tym pewnie nie wiesz nawet skąd się wzięło, ze Cracovia = żydzi, a Cracovia ma piękną historię, której wcale się nie musi wstydzić. A o tym, że Wisła była klubem policyjnym (PSY! :)) już pewnie nie pamiętasz, albo nie chcesz pamiętać. Nie odpisuj mi, nie chcę się z tobą wdawać w żadne dyskusje.

AnonimowyPowrot
23-11-2009, 14:54
@WSZYSCY!

Manchester wygra wszystko, łącznie z Emirates Cup i nagrodą Fair Play, a Arsenal poleci z ligi!

@POLSCY_KIBICE

Wą ;[[[

Miszczu
23-11-2009, 16:34
Co mnie to obchodzi skąd jesteś? Próbujesz tu prowadzić jakąś netchuligankę, a na pewno byś nie powiedział żadnemu kibicowi Cracovii w twarz, że jest żydem. Znam ten typ - mocny tylko w internecie, albo gdy ma za sobą stu kumpli, nie? Poza tym pewnie nie wiesz nawet skąd się wzięło, ze Cracovia = żydzi, a Cracovia ma piękną historię, której wcale się nie musi wstydzić. A o tym, że Wisła była klubem policyjnym (PSY! :)) już pewnie nie pamiętasz, albo nie chcesz pamiętać. Nie odpisuj mi, nie chcę się z tobą wdawać w żadne dyskusje.

To jest normalne tak samo jak teraz jest z Widzewem-komuniści. Nie staram się tutaj na obiektywizm bo jako kibic ŁKSu nie jestem wiarygodną osobą, ale taka jest smutna prawda. Prezesi widzewa śpiewali Międzynarodówke.Nawet herb ,,wielkiego widzewa" jest sfałszowany ;).Podczas okresu międzywojennego był tam rok 1922 po drugiej wojnie światowej komuniści chcieli się chwalić ,że Robocze Towarzystwo Sportowe istniało już w 1910r. Nie będę się dalej rozpisywał bo szkoda wzbudzać tutaj kolejnej napinki przez internet.

Swiety
23-11-2009, 17:28

O cracovii mowisz? No cracovia spadła z ligi w poprzednim sezonie. Sportowo. Tak pozatym to wiele o mnie wiedziec nie możesz. Piękna historia cracovii (napewno 2 ostatnie sezony). Dla ciebie (celowo przez małe c) moge być nethooligansem, a co ty o mnie możesz wiedzieć?

Bez pozdrowień. Tak btw skoro na policjantów mówisz psy to im też tak powiesz w twarz? jot pe stoprocent? Hahahahaha.

W środe kolejne Derby w Polsce, oby zakończone pomyślnie. Swoją drogą to ciekawie ostatnio, były derby Wawki, Krakowa, teraz trójmiasta a niedługo GD.

@down
Nie chce już tego ciągnąć bo ty wiesz wszystko pewnie lepiej, ale powiem tylko tyle: przedstawiciele cracovii pokazali swoje oblicze podczas sprawy z Łódzkim Klubem Sportowym. Ty dalej nazywaj sobie mnie nethoolsem, nie wiedząc jak człowiek reaguje, gdy jest zdenerwowany, trudno... haha

@down

Nie rozmawiamy o wpływie cracovii na spadek ŁKSU, ale wypominasz mi piekna historie cracovii. Chyba sobie przeczysz?

Ufocznik
23-11-2009, 19:15
O cracovii mowisz? No cracovia spadła z ligi w poprzednim sezonie. Sportowo. Tak pozatym to wiele o mnie wiedziec nie możesz. Piękna historia cracovii (napewno 2 ostatnie sezony). Dla ciebie (celowo przez małe c) moge być nethooligansem, a co ty o mnie możesz wiedzieć?

Bez pozdrowień. Tak btw skoro na policjantów mówsz psy to im też tak powiesz w twarz? jot pe stoprocent? Hahahahaha.

W środe kolejne Derby w Polsce, oby zakończone pomyślnie. Swoją drogą to ciekawie ostatnio, były derby Wawki, Krakowa, teraz trójmiasta a niedługo GD.

Oceniasz klub i jego historię liczącą ponad sto lat, przez pryzmat dwóch ostatnich sezonów? Gratuluję.

Cracovia powstała jako organizacja krakowskiego środowiska akademickiego, mimo to, (a może raczej dzięki temu) była klubem, jak wówczas mówiono, demokratycznym. Oznaczało to, że jest otwarta na wszystkie grupy i środowiska. Nigdy nie ustanawiała żadnych barier klasowych, religijnych bądź narodowościowych. Podziały klasowe były jeszcze bardzo mocne na początku XX wieku, mimo to w Cracovii było miejsce dla arystokratów, mieszczan, rzemieślników, robotników, studentów i uczniów. Nie liczyło sie pochodzenie, jedynym kryterium były umiejętności sportowe.

Cracovia swoją polskość podkreślała narodowymi biało-czerwonymi barwami. To właśnie działacze Cracovii doprowadzili do powstania Związku Polskiego Piłki Nożnej - związku piłkarskiego grupującego kluby z Galicji. Mimo tego w Cracovii nie było żadnych barier narodowościowych. Oprócz Polaków w Pasach grali i działali Anglicy, Austriacy, Węgrzy, Czesi i oczywiście Żydzi.

Masz tu pochodzenie określenia "Cracovia - klub żydowski". Zastanów się zanim jeszcze raz coś powiesz.
Nie, nie powiedziałbym policjantowi, że jest psem, nie czuję takiej potrzeby i co to ma do rzeczy w ogóle? Najwyraźniej nie zrozumiałeś prostego skrótu myślowego i nie dostrzegłeś analogii między nazywaniem Cracovii żydami i Wisły psami. To mój ostatni post skierowany do ciebie. Lecz dalej kompleksy poprzez napinkę w internecie.

edit
To jest normalne tak samo jak teraz jest z Widzewem-komuniści. Nie staram się tutaj na obiektywizm bo jako kibic ŁKSu nie jestem wiarygodną osobą, ale taka jest smutna prawda. Prezesi widzewa śpiewali Międzynarodówke.Nawet herb ,,wielkiego widzewa" jest sfałszowany ;).Podczas okresu międzywojennego był tam rok 1922 po drugiej wojnie światowej komuniści chcieli się chwalić ,że Robocze Towarzystwo Sportowe istniało już w 1910r. Nie będę się dalej rozpisywał bo szkoda wzbudzać tutaj kolejnej napinki przez internet.

Jasne. Masz rację. Z tym, że większość tych pseudohooliganów z internetu nie zna historii swojego klubu, o innych już nie wspominając i krzyczy "Widzew - żydzew!", bo tak jest fajnie. Różnica jest taka, że Cracovia nigdy klubem żydowskim nie była, a Wisła policyjnym owszem. I to nie chodzi o to, że jako kibic Lecha będę zawsze bronił Cracovii, bo zdaję sobie sprawę jak może być odbierany fakt, że Cracovia utrzymała się w lidze kosztem ŁKSu. Ale mimo wszystko - sam przyznasz, że takie dzieciaki, bluzgające na inne kluby (zwłaszcza w internecie) są denerwujące.

@down
W każdym temacie, który cię nie obchodzi się tym chwalisz?

edit
@down
Nie chce już tego ciągnąć bo ty wiesz wszystko pewnie lepiej, ale powiem tylko tyle: przedstawiciele cracovii pokazali swoje oblicze podczas sprawy z Łódzkim Klubem Sportowym. Ty dalej nazywaj sobie mnie nethoolsem, nie wiedząc jak człowiek reaguje, gdy jest zdenerwowany, trudno... haha

Tylko, że nie rozmawiamy o wpływie Cracovii na spadek ŁKSu, a o twoim napinaniu się w internecie poprzez wrzucanie na klub. Dla mnie jesteś nethoolsem, bo jak sam przyznałeś właśnie - wylewasz swoje frustracje w internecie (chodzi o słowa: nie wiedząc jak człowiek reaguje, gdy jest zdenerwowany) poprzez wyzywanie innych. Rozumiem, że można jakiegoś klubu nie lubić, ale jak napiszesz, że ktoś jest żydem, to nie znaczy, że nim rzeczywiście jest, tylko że ty prezentujesz sobą bardzo niski poziom.

edit
@down

Nie rozmawiamy o wpływie cracovii na spadek ŁKSU, ale wypominasz mi piekna historie cracovii. Chyba sobie przeczysz?

Ja pier*ole... Chodziło mi o to, że niektórzy nazywają Cracovię żydami, bo wydaje im się, że była klubem żydowskim, a jest to nieprawda. Była klubem demokratycznym, gdzie nie było żadnych barier ze względu na pochodzenie i jest to powód do dumy, więc nazywanie jej klubem żydowskim jest nie na miejscu, tym bardziej, że określenie to najczęściej jest używane przez Wiślaków, których klub był klubem policyjnym (a wiadomo jak to się kojarzy). Poza tym Cracovia jest najstarszym klubem w Polsce, a ty mówisz o niej tak jakby istniała najwyżej od roku. Jakby twoją Lechią zarządzali teraz idioci, którzy zaczęliby psuć dobre imię klubu pewnie byś pamiętał nadal jej historię i to co było w niej pozytywne, to z czego możesz być dumny. Ale jako, że nie chodzi o twój klub, to w ogóle cię to nie interesuje, nie? Jak dla ciebie klub to działacze, licencje i piłkarze to chyba nie mamy o czym gadać. Zresztą powinieneś wiedzieć o czym mówię (Olimpia/Lechia - pamiętasz?).

domin3x
23-11-2009, 20:43
who cares?:|

Yoh Asakura
24-11-2009, 15:00
http://sport.onet.pl/74327.1,1248702,2083237,,zawodnicy_wigan_chca_zwro cic_kibicom_za_bilety,wiadomosc.html

Piłkarze Wigan pokazali klasę.

K.Jay
24-11-2009, 15:15
Piłkarze Wigan pokazali klasę.
Czytałem też, że prawdopodobnie zwrócą im koszty podróży.

K.Jay

Mazur199
24-11-2009, 15:51
i moze jeszcze frytki do tego

AnonimowyPowrot
24-11-2009, 17:20
http://www.youtube.com/watch?v=95eHawW6S7U

Do tego frytki odradzam, bo można się udusić (nawet bez nich niebezpiecznie jest to oglądać).

Swiety
24-11-2009, 19:38
HAHAHHA 2 faile w jednym filmiku hehe ;d

Lotress
24-11-2009, 20:27
AHAHAHAHAHAAAAHHAHA zabiłeś mnie tym, nie potrafię zrozumieć jak można być takim głąbem. Z resztą pani Młynarska nie lepsza, no może trochę. Odpowiedzi tego gościa chyba nic nie pobije.

Yoh Asakura
24-11-2009, 20:37
Widziałem to w TV. Padłem wtedy :P

Lotress
24-11-2009, 20:54
Yoh kurde, co ty oglądasz?

@down
Tyle, że on się interesował. Sam nawet wybrał taką kategorię.

Swiety
24-11-2009, 20:59
Można nie interesować się futbolem, ale żeby powiedzieć na polski odpowiednik słowa offside odpalić " nie wiem, beckham? " to trzeba być majstrem...

@up
No to już gość nie ma żadnego usprawiedliwenia. Pokazuje przepaść, można mieć w jednym paluszku matematyke od podstawówki do liceum, a mówić, że odpowiednik "z angielska" offside to beckham... W sumie to mógł w sumie palnąć, ta pani też zadała pytanie naprawde poprawnie... Jak prezydent podczas wpadki na Euro z boruc bardzo...

Arfyd
24-11-2009, 21:13
Widziałem to w TV. Padłem wtedy :P

Też to akurat oglądałem. Również padłem : DDD

Yoh Asakura
24-11-2009, 21:35
Co Denilson w końcówce połowy wsadził ;o

Upiorny
24-11-2009, 21:54
Dzisiaj prawdopodobnie świętujemy sukces Liverpoolu na europejskich boiskach. Oby!

Yoh Asakura
24-11-2009, 22:42
Liverpool
Co?
Liga Europa! :D

Koronowany rycek
24-11-2009, 23:53
Nurtuje mnie jedno- co bedzie z Liverpoolem, gdy odejdzie Torres.

Wiślaczek
25-11-2009, 10:26
Nurtuje mnie jedno- co bedzie z Liverpoolem, gdy odejdzie Torres.
Jak to co?
Rafael Benitez: "Our new Winger cost five million. I call him our wonder player"
Sir Alex Ferguson: "Why's that?"
Rafael Benitez: "Everytime he plays I wonder why I bothered to buy him!"

AnonimowyPowrot
25-11-2009, 14:18
Gdzie teksty o tym, że jego klub nie daje mu odpowiednich środków? ;( No, a jak odejdzie Torres, to wywalą pewnie i Beniteza.

Arka_Sath_Wielki
25-11-2009, 15:02
A Barca sobie poradziła z Interem :) 2-0 bez Messiego i Ibry. No ale Pedro i Pique :D w wychowankach siła.

hoomik
25-11-2009, 15:27
http://www.youtube.com/watch?v=iXJKc8nzbpU

tak sie gra w nba, biczez

Miszczu
27-11-2009, 11:39
ojoj Yoh ma bana to już temat Arsenalu w tej części forum uważam za zamknięty ;)

Duch Niespokojny
27-11-2009, 13:19
Nie!!!!! Za dwa dni Arsenal - Chelsea 2:0 ;)

hoomik
27-11-2009, 13:41
ja tylko mam nadzieje, ze ten ban to juz w koncu perm...

a w miedzyczasie...
Ogłoszenie końca kariery było spodziewane od kilku tygodniu. Iverson rozwiązał za porozumieniem stron kontrakt z Grizzlies, w barwach których zagrał trzy mecze, ale nie był zadowolony z tego, że nie ma istotnej roli w zespole i nie wychodzi w pierwszej piątce. W ostatnich dniach mówiło się o tym, że podpisze kontrakt z New York Knicks, ale ostatecznie Knicks zrezygnowali z dalszych negocjacji. - Nie jest tajemnicą, że Allen nie był traktowany w odpowiedni sposób. Miał wspaniałą karierę, teraz poświęci się rodzinie - powiedział agent koszykarza.

- To jeden z najlepszych graczy w historii na swojej pozycji, ma wspaniały życiorys, umiejętności. Na parkiecie był wielkim wojownikiem, nikt nie potrafił go zatrzymać. Dlatego szkoda, że jego kariera kończy się w taki sposób, bez większej uroczystości - mówił w studio ESPN Jamal Mashburn.

Iverson w NBA spędził 14 sezonów, był jedną z największych gwiazd ligi na przełomie wieków. Największe sukcesy odnosiły grając w Philadelphii 76ers, gdzie rozpoczynał swoją karierę. W 2001 roku doprowadził Sixers do finałów NBA (przegranych z Los Angeles Lakers 1:4), a sam został wybrany MVP. W ostatnich sezonach grał w Denver Nuggets, Detroit Pistons i Memphis Grizzlies. W sumie zagrał w 889 meczach, zdobył 24020 punktów (średnia 27 pkt. na mecz) i jest 17. na liście strzelców wszechczasów NBA.
plz no ;<

AnonimowyPowrot
27-11-2009, 13:54
Powiem tak - Iverson, Kobe i Shaq to są jedyni koszykarze, którzy wywołują emocje jak piłkarze. Już za samo nazwisko, bo na dobrą sprawę nie znam się na koszykówce. ;(

@joch

HAHA! TERAZ CIE NIKT NIE OBRONI :< nawet ja ;[

K.Jay
27-11-2009, 15:27
Mój ulubiony koszykarz odszedł na emeryturę. :( No ale cóż... Taka kolej rzeczy. A miło było słyszeć komentarze Marva Alberta takie jak: "What a shot by Iverson!", "Iverson with sneaky steal"...

K.Jay

Swiety
27-11-2009, 16:01
A ja nie obejrze GD... afff...

Tak btw Małysz niedługo skacze:D

Articuno
27-11-2009, 21:08
Tak lekko zaciekawiłem się dzisiejszymi skokami i zauważyłem, że ładnie pyknęli Małysza. Kyrwa, legenda skoków i tak go oszukać....................

AnonimowyPowrot
28-11-2009, 17:06
Boże, co za ch*jnia z grzybnią : |

@Edit

Ale się zmieniło wszystko ; o

ggostekxd
28-11-2009, 18:33
Pascal Bodner dziś zaskoczył 2 miejsce, nieźle. Justyna 1 w biegu podajże na 1200m. A legia ograła GKS 1:0 ;]

Swiety
28-11-2009, 19:04
Red Devils biją Portsmouth 4:1, Kuszczak bardzo dobrze w bramce. Lechia remisuje z Jagą 0:0 - jak zawsze sędzia głównym aktorem spotkania ( tak samo jak we wspomnianym wcześniej meczu), powinien być karny dla Lechii za faul na Lukjanovsie, sędzia źle ustawiony nic nie widział... Legia przerywa serie farciarzy z Nowakiem i Sapelą na czele. Dlaczego farciarze? Bo ostatnio w Gdańsku mieli takiego farta, że to się w głowie nie mieści. Za ok. 20 minut Ruch-Korona.

@edit
Kto mi wytłumaczy za co był karny dla Portsmouth w meczu z ManU?

jakosiara
29-11-2009, 12:01
Przewidywany skład Realu: Casillas; Sergio Ramos, Pepe, Albiol/Garay, Arbeloa; Kaká, Lass, Xabi Alonso, Marcelo; Higuaín i Benzema.

Albiol jest lekko kontuzjowany i niewiadomo czy się wyrobi, jak nie to zagra Garay.

Maggic
29-11-2009, 12:37
szkoda ze yoha nie ma. nie bd z kim derbów Londynu przeżywać ^^

Capality
29-11-2009, 12:42
bez niego ten temat nie zyje :P

hoomik
29-11-2009, 12:55
Czelsi ssie, Arsenal roxi, Cesc jest najlepszym pilkarzem w historii, a kazdy kto mysli inaczej jest glupi. Lepiej?

domin3x
29-11-2009, 13:00
czemu Marcelo nie zagra na obronie: ((
z nim na lewej stronie siła defensywna realu traci z 50%

AnonimowyPowrot
29-11-2009, 13:51
Czelsi ssie, Arsenal roxi, Cesc jest najlepszym pilkarzem w historii, a kazdy kto mysli inaczej jest glupi. Lepiej?

haha, zapomniales o arshavinie i "perskim". no i o calej reszcie skladu

Maggic
29-11-2009, 14:02
tak lepiej mi, poprawiliście mi humor hahaha xD

K.Jay
29-11-2009, 15:00
http://www.youtube.com/watch?v=C2zyWVieESg :O Zmiażdżył go.
Btw. Shannon Brown ma szansę na zwycięstwo w przyszłorocznym Slam Dunk Contest. Wystarczy popatrzeć na jego wyskok.

K.Jay

Fintex
29-11-2009, 16:08
nie wiem czy wiesz, ale LBJ oglosil rok temu podczas SDC, ze wystapi za rok:) może byc ciekawie. Brown wyskok ma genialny, ale trzeba mieć dobry pomysł na dunk i troche farta :)

Jaram sie GD. są spotkania kibiców na GD w roznych pubach w polsce. wybiera sie ktos w rzeszowie do surf pub? :)

3-1 po bramkach 2x pedro + ibra.

domin3x
29-11-2009, 17:02
nie wiem czy wiesz, ale LBJ oglosil rok temu podczas SDC, ze wystapi za rok:) może byc ciekawie. Brown wyskok ma genialny, ale trzeba mieć dobry pomysł na dunk i troche farta :)

Jaram sie GD. są spotkania kibiców na GD w roznych pubach w polsce. wybiera sie ktos w rzeszowie do surf pub? :)

3-1 po bramkach 2x pedro + ibra.

miałem zarezerwowane z kumplami miejsca w jakimś tam pubie we Wrocławiu (60km od Legnicy), ale, niestety, choroba nie dała za wygraną:/

"Najlepszy klub na świecie" przegrywa z Chelsea ; <

AnonimowyPowrot
29-11-2009, 17:46
a ja powiem tak - jestem za arsenalem dzisiaj i szkoda ze nie ma yoha, ktory dalby mi wieksza nadzieje : (

domin3x
29-11-2009, 17:48
myślałem, że replay, a tu zonk... bramkostrzelny Vermaelen ładuje bramę

Maggic
29-11-2009, 17:55
Ogólnie Arsenal był przez około 30 minut zdecydowanie lepszy. mhmm ta druga bramka pozwoli na spokojniejszą grę w drugiej połowie, w której Arsenal postawi wszystko na jedną kartę i się odkryję, więc spodziewam się gry z kontry. Co do arbitra to w sumie nie najgorzej, po za jednym błędem, konkretnie brak gwizdka przy ewidentym faulu w polu karnym na Anelce.

Straznik Monopolowego
29-11-2009, 17:55
To co Eduardo gra to sie poprostu plakac chce

Berbatov
29-11-2009, 19:15
Tak jednym zdaniem, to Arsenal grał w piłkę, Chelsea zdobywała gole.

Zmykam na Gran Derby.

Maggic
29-11-2009, 19:18
no ba. Chelsea nie grała w piłkę.

domin3x
29-11-2009, 19:54
Barca na razie poniżej oczekiwań, może Pep nimi wstrząśnie w przerwie i wypuści Zlatana. W ogóle cały mecz na dość niskim poziomie:/

jakosiara
29-11-2009, 20:19
1:0 ibrahimovic
busquets czerwona!
lass czerwona!

Barcelona-Real: 1:0

AnonimowyPowrot
29-11-2009, 20:22
no ba. Chelsea nie grała w piłkę.

hokeisci pierdoleni ;[

Berbatov
29-11-2009, 21:06
no ba. Chelsea nie grała w piłkę. Nie zrozumiałeś mojej górnolotnej metafory co do tego, że to Arsenal był zespołem lepszym.

Nudne zawody w Barcelonie. To już nie te czasy, co Figo obrzucali wyzwiskami, a ten podchodził z podniesionym czołem, niczym rzymski(no dobra, portugalski) gladiator do piłki, i zagrywał z niewyobrażalną maestrią.

ggostekxd
29-11-2009, 21:06
Real!
co?
Ibrahimović!!!

Swiety
29-11-2009, 21:07
Barca 1:0 Real. I tyle o tym meczu.

jakosiara
29-11-2009, 21:54
Real!
co?
Ibrahimović!!!

Ale jesteś zajebisty. Chciałbym być taki kreatywny jak ty :(

AnonimowyPowrot
29-11-2009, 22:10

jaka siara, co nie? : /

a tak serio, to jest tak samo nudne i glupie jak te nasze >>>>>>>> xD

Stokrotek
29-11-2009, 22:39
Nie zeby kibice Arsenalu opuszczali stadion po bramce na 0:3... :(

Lotress
29-11-2009, 22:43
A Milan wygrywa z Catanią 2:0, dwie bramki po 90 minucie strzelone przez Huntelaara. Witamy 2 miejsce w tabeli :p

ggostekxd
30-11-2009, 11:52

Takie kreatywne jak gra Realu. Widziałeś jak Cris prawie płakał jak schodził na ławę? Tak będzie z całym Madrytem już niedługo ;]
A Milan wchodzi za Juve hahaha

A i każdy może mieć kupe kasy ale nie każdy wywala miliony na lalki takie jak Cris które się przewracają jak sie je tylko dotknie. Widzieliście Benzeme jak kaleczył? Nie mówiąc już o Kace...

Real po prostu zj**** te talenty jestem pewny a 100% że Kaka lepiej by sobie radził w Milanie a Benzema w Lyonie...
A żeluś to już może iść na emeryture bo przewraca się częściej niż Odra Wodzisław przegrywa mecze.

Pan i Wladca
30-11-2009, 12:48
Najlepsze jak Iniesta sie zbulwersował, że CR kręcił głową jak on "nurkował" :>

Lotress
30-11-2009, 13:05
Real po prostu zj**** te talenty jestem pewny a 100% że Kaka lepiej by sobie radził w Milanie a Benzema w Lyonie...
A żeluś to już może iść na emeryture bo przewraca się częściej niż Odra Wodzisław przegrywa mecze.
Człowieku, Żeluś jest świeżo po kontuzji. Widziałeś jak grał na początku sezonu? Daj mu teraz trochę czasu, a zapewniam cię, że krystyna znów zacznie czarować. Możesz śmiać się z Kaki, z Benzemy, z Xabiego Alonso, ale żeluś akurat trzyma klasę cały czas.

ggostekxd
30-11-2009, 13:22
Ja i tak myśle że Cris potrafi tylko to

http://img35.imageshack.us/img35/305/cristianoronaldoshortsw.jpg (http://img35.imageshack.us/i/cristianoronaldoshortsw.jpg/)

Czyli pedalsko się ubierać ...

I to http://www.youtube.com/watch?v=82ochcQ56Es&translated=1

Lotress
30-11-2009, 13:30
Jeżeli oceniasz umiejętności zawodnika po tym, kim jest w życiu osobistym, to tutaj się kończy nasza dyskusja. Rozumiem, sam nie lubię żelusia za to jak się zachowuje, ale pisanie iż powinien zakończyć karierę z tego powodu, jest dla mnie totalnie nieobiektywne. Patrzę przecież na to co robi na boisku, a nie na to, że przesadnie dba o swój wygląd.

ggostekxd
30-11-2009, 13:40
http://www.youtube.com/watch?v=xvOf0-O4SJQ&translated=1
http://www.youtube.com/watch?v=N5c8g0x1M4c&feature=related

Proszę.
Masz tu jego piłkarską magię

domin3x
30-11-2009, 13:40
Cristiano nie lubię (m.in. przez symulowanie (http://www.youtube.com/watch?v=QGJU7x7EiXI)), ale piłkarzem jest fenomenalnym. Gdyby grał bardziej zespołowo i gdyby go nie zjadała presja w najważniejszych spotkaniach, mógłby być jednym z najlepszych piłkarzy w historii piłki.

AnonimowyPowrot
30-11-2009, 14:58
bla, bla bla... z ta presja to nie wiem jak to jest, ze widza ja tylko ci, ktorzy nie ogladaja tych meczy XDDDDDD

domin3x
30-11-2009, 15:57
bla, bla bla... z ta presja to nie wiem jak to jest, ze widza ja tylko ci, ktorzy nie ogladaja tych meczy XDDDDDD

masz rację, nikt nie oglądał ostatnich dwóch finałów ligi mistrzów

Wiślaczek
30-11-2009, 16:01
Biedny Arsenal, znowu dostali w plecki :(
Szykuje się kolejny sezon Arsenalu bez pucharów, chyba za kobiecym drużyną sie uda cos zdobyc!
Ancelotti jest najlepszym transferem Chelsea od lat :)

ggostekxd
30-11-2009, 16:06
Pewnie za rok albo dwa się uda xD
Niż Arsenal wygra ligę mistrzów to minie tyle czasu że na 1 miejscu w Anglii będzie Celtic Glasgow z Borubarem na czele.

Swiety
30-11-2009, 17:42
Dobra. Kiedy istniał sport bez oszukiwania, błędów sędziowskich, wszystko na przynajmniej 100%? Ten kto odpowie może jutro iść do sklepu po batonik.

AnonimowyPowrot
30-11-2009, 18:56
masz rację, nikt nie oglądał ostatnich dwóch finałów ligi mistrzów

w ostatnim byl najlepszy na boisku, a w poprzednim strzelil bramke ;* zajebiscie trafiles normalnie, haushuhuas

Swiety
30-11-2009, 19:47
@Polska
1/4 Pucharu Polski

Ruch Chorzów - Legia Warszawa
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków
Korona Kielce - Jagiellonia Białystok
Zagłębie Sosnowiec - Pogoń Szczecin

Może kogoś to zainteresuje ;]

@edit

Ze sportowefakty.pl

"Sprzeczka Ronaldo i Iniesty

Podczas El Clasico doszło do drobnego konfliktu na linii Cristiano Ronaldo - Andres Iniesta. Portugalczyk miał oskarżyć rywala o specjalne "nurkowanie" w polu karnym, co zdarzyło się 2-krotnie. Za drugim razem hiszpański pomocnik zwrócił uwagę najdroższemu piłkarzowi świata.

- Denerwowało mnie, że Cristiano mówi, abym przestał nurkować, bo on nie jest osobą, która może komukolwiek mówić takie rzeczy. Nie powinien twierdzić, czy oni upadali czy nie - zaznaczył po meczu Iniesta."

Może nie na temat, ale lubie Inieste. I jako piłkarza i jako człowieka. Nie jest jak te gwiazdeczki ( chociażby Małecki w naszej lidze ). Tylko praca praca praca i widać, że są efekty.

domin3x
30-11-2009, 19:50
w ostatnim byl najlepszy na boisku, a w poprzednim strzelil bramke ;* zajebiscie trafiles normalnie, haushuhuas
dobra, może żadne usprawiedliwienie, ale mam 39 stopni gorączki i czasem walę głupoty, MASZ RACJĘ!;d

chociaż w sumie karnego nie strzelił, ale hoy z tym;ddd

ggostekxd
30-11-2009, 19:51

Trafił w bramkę w 1 90 minutach. W karnych za to nie trafił i mogli przegrać. A z tym najlepszym na boisku to bym więcej porozmyślał. I kto wpadł?

AnonimowyPowrot
30-11-2009, 20:37
Trafił w bramkę w 1 90 minutach. W karnych za to nie trafił i mogli przegrać. A z tym najlepszym na boisku to bym więcej porozmyślał. I kto wpadł?

twoj stary, inaczej by nikt nie pisal w tym temacie tak beznadziejnych postow

@2 down

nie wiem kto to pisal, ale zdaje mi sie, ze byl to pewnie yoh i napisal to dla zartu ; d

ggostekxd
30-11-2009, 21:32
Ty jeszcze używasz tych starych słówek szczeniaku?

Jak teraz Ruch nie wygra w pucharze z Legią to już wszystko jasne.

Swiety
01-12-2009, 15:01
Messi ze złotą Piłką. Uważam, że to sprawiedliwy wynik.

@edit

http://www.youtube.com/watch?v=xYjQceHmE4o&feature=player_embedded#
Ktos tu kiedyś pisał, że Messi to drewniak. Pozdrawiam tego człowieka, proponuje mu by się lepiej zajął skokami narciarskimi.

@down
Nie radze porównywać filmików z Rasiakiem grającym chyba w Reading do Messiego grającego w Barcelonie. Pozatym wystarczy kilka akcji obejrzeć, żeby zobaczyć jak Messi się np. utrzymuje przy piłce... Drewniany Rasiak, chociaż strzelał gole po czasami pięknych akcjach, w życiu by tak piłki nie prowadził.

AnonimowyPowrot
01-12-2009, 21:47
Gibson pozdrawia Yoha, który pewnie wyzywa kibiców Tottenhamu na jakimś innym forum po tych dwóch bramkach.

@Up

Nie radzę popierać swoich słów filmikami z YT:

http://www.youtube.com/watch?v=VqU_0aYKiZQ
http://www.youtube.com/watch?v=yZPZnldgqjs
http://www.youtube.com/watch?v=-epFFKrdqiE
http://www.youtube.com/watch?v=WgigoQxYENo
http://www.youtube.com/watch?v=2SektIJgU9Q
http://www.youtube.com/watch?v=irPCbtPYJeg
http://www.youtube.com/watch?v=l1RAsAZqwc0

; (

@Edit

Doskonale to wiem, ale po prostu chciałem ci uświadomić, że tym nikogo nie przekonasz. Chyba każdy wie, że Messi to piłkarz klasowy, a Rasiak nawet jak na nasze realia nie jest wybitny.

@Berbatov

http://i48.tinypic.com/t6p2dy.jpg

Innej fotki nie znalazłem, szczerze mówiąc nie szukałem. Zaskoczył mnie wczoraj ostro, a tu się okazuje, że to nie aż taka nowinka.

AnonimowyPowrot
03-12-2009, 15:32
WIEM, ŻE TO DOUBLE POST, ALE NEWS NAJWYŻSZEJ WAGI!!!!!!

Arsenal bez CC w tym roku! ;(

@Down

ALE ONI ODPADLI! ;(

To pierwszy mój post na ten temat na tej stronie, więc idź pływaj gdzie indziej.

Rybzor
03-12-2009, 15:36
Lol, dlaczego zawsze jak tu sobie kliknę z nudów to rozmawiacie o Arsenalu? Temat, którego nazwa brzmi "wydarzenia sportowe" wydaje się nie być monotematyczny. Tymczasem... hoom chyba miał rację co do was.

Wylansowany
03-12-2009, 15:47
@Rybzor
Dlatego ktoś wpadł na fajny pomysł, aby zrobić "podforum sportowe", bo wiadomo, że dużo ludzi interesuje się innymi sportami, a nikomu nie chce się wypowiadać tutaj z wiadomych powodów...

Arfyd
03-12-2009, 17:37
No ja coś takiego dałem w propozycjach zmian OWiON'u. Wydaje mi się, że to dobry pomysł ;]

@Down

Temat "Zakłady bukmacherskie" zaprasza ; ]

zenobiuszpall
03-12-2009, 17:50
Dziś HPK - Karpat dałem 111111111 :> kurs 2.45 za 200zł :) jak narazie 1 tercja 3-0 <jupi>

K.Jay
03-12-2009, 20:28
Mwhah. Kanonierki z Londynu przegrały 3 mecz z rzędu. Ciekawe czy Yoh ma jeszcze żyły całe. :( Anyway, weekend w PL zapowiada się ciekawie. The Citizens grają z The Blues, Fulham z Sunderlandem. Jestem też ciekaw, jak MU poradzi sobie na Upton Park, bo West Ham w ostatnich meczach zagrało bardzo dobrze.

K.Jay

AnonimowyPowrot
03-12-2009, 20:35
Mwhah. Kanonierki z Londynu przegrały 3 mecz z rzędu. Ciekawe czy Yoh ma jeszcze żyły całe. :( Anyway, weekend w PL zapowiada się ciekawie. The Citizens grają z The Blues, Fulham z Sunderlandem. Jestem też ciekaw, jak MU poradzi sobie na Upton Park, bo West Ham w ostatnich meczach zagrało bardzo dobrze.

K.Jay

Oczywiście, on przecież jako jeden z nielicznych wie, że jest to tajny plan, dzięki któremu uśpią rywali i zaatakują w końcówce odzyskując CC!

@Down

A:
Francja - faworyt, oczywiste. Później chyba Meksyk, chociaż tak na dobrą sprawę jest ciężko przewidzieć kto jeszcze wyjdzie z tej grupy.

B:
Argentyna i Nigeria. Chyba, że Korea coś zwojuje, bo w Grecję nie wierzę.

C:
Anglia - wiadomo. Algieria na pewno ostatnia. USA chyba jednak sobie poradzi.

D:
Niemcy. Później sprawa otwarta, ale Serbia na pierwszy rzut oka (!) najsłabsza.

E:
Moja ukochana Holandia ^^ Jednak aż tak łatwo mieć nie będzie. Japonia chyba najsłabsza.

F:
Włochy, Paragwaj - później nie wiem.

G:
Brazylia, Portugalia/WKS, a Korea nie ma szans. Chyba najsilniejsza grupa.

H:
H jak Hiszpania. Później Chile lub Szwajcaria. Honduras - co to jest? Tylko Palaciosa umiałbym wymienić...

K.Jay
04-12-2009, 21:06
http://img99.imageshack.us/img99/6030/rpaf.jpg

K.Jay

Arka_Sath_Wielki
04-12-2009, 22:03
Honduras - co to jest?
To jest taki kraj, który w przeciwieństwie do polski awansował na Mistrzostwa Świata :)

AnonimowyPowrot
04-12-2009, 22:05
To jest taki kraj, który w przeciwieństwie do polski awansował na Mistrzostwa Świata :)

Wiem... Wstyd i hańba...

Swiety
04-12-2009, 22:48
Gdzie Polska? Przed telewizorem ogląda Nową Zelandię i Honduras z Costlym z PGE w składzie...

Jutro Juve-Inter.

K.Jay
05-12-2009, 11:09
http://www.youtube.com/watch?v=Zhtz4MAWs5o
To co Bryant zrobił to poezja. Mistrzostwo.

K.Jay

Berbatov
05-12-2009, 11:24
Nie wiem jak wy, drodzy forumowicze, ale ja wieczór spędzę przy kilku piwkach oraz włoskiej Serie A. Na początek Sampa - Milan, a później klasyk Inter z Juve.

No a oczywiście po południu West Ham - Manchester. Jeszcze na trzeźwo, ale co tam. Liczę na dobrą gre Diabów, oraz Zavona Hinesa z West Hamu. Gra Jamajczyka może się podobać. Na Old Trafford go!

Articuno
05-12-2009, 13:01
http://www.youtube.com/watch?v=Zhtz4MAWs5o
To co Bryant zrobił to poezja. Mistrzostwo.

K.Jay

Nie mniej ważny i spektakularny był rzut Fishera na 4,3 s przed końcem przy stanie 106:102.

Lotress
05-12-2009, 13:25
Nie wiem jak wy, drodzy forumowicze, ale ja wieczór spędzę przy kilku piwkach oraz włoskiej Serie A. Na początek Sampa - Milan, a później klasyk Inter z Juve.
Ja również, oj ja również.

hoomik
05-12-2009, 14:18
GUESS WHO'S BACK, BICZEZ!

Iverson to make Sixers season debut on Monday, December 7

Philadelphia, Pa. – December 2, 2009 – Philadelphia 76ers President and General Manager Ed Stefanski announced today that the team has agreed to terms with free agent guard Allen Iverson. As per team policy, terms of the deal were not disclosed. Iverson, the first overall pick by the Sixers in the 1996 NBA Draft, played 10-plus seasons in Philadelphia and ranks second in franchise history in scoring.
"In light of the recent injury to Lou Williams, which will sideline him for close to eight weeks, we felt that Allen was the best available free agent guard to help us at this time” said Stefanski.
http://www.nba.com/sixers/news/091202_iverson.html

Allen ponownie w 76ers! HA! Wreszcie jest tak, jak powinno byc od samego poczatku :)

Pan i Wladca
05-12-2009, 15:47
2. Jakim więc cudem Smuda ma licencję UEFA Pro, do której wymagane jest średnie wykształcenie?

Ponieważ wstawiła się za nim Krystyna Łybacka, minister edukacji. W drodze wyjątku, w uznaniu zasług trenerskich, został dopuszczony do kursu. Tego samego szczęścia nie miał Dariusz Wdowczyk, który - chcąc nie chcąc - musiał przystąpić do egzaminu maturalnego. Na kursie ze Smudą było wesoło od samego początku. Kiedy wszyscy mieli się przedstawić, powiedzieć co robią, po kolei, "Franz" wstał i stwierdził: "No to ja powiem dosłownie dwa zdania. Jestem bezrobotny…". Na to Dariusz Dziekanowski: "Franiu, to są dwa słowa, a nie dwa zdania".

Zawsze wiedziałem, ze Smuda to głąb :>

AnonimowyPowrot
05-12-2009, 17:27
Gibson - bardziej drewniany niż Pinokio w chodakach, ale uderzenie to ma zawaliste!

http://img706.imageshack.us/img706/1143/gibson.jpg

Lotress
05-12-2009, 18:30
Milan po 23 minutach deklasuje Sampe 3:0. Bardzo dobrze to wygląda :)

Pan i Wladca
05-12-2009, 21:57
Już myślałem, że Real da dupy jak na 2:1 dostali. 4:2 do przodu i piękniś schodzi za czerwoną kartkę :>

Lotress
05-12-2009, 22:16
Bramkę strzelił Uche :D

domin3x
05-12-2009, 23:56
A Barca ogrywa 3:1 Deportivo na wyjeździe. Zwycięstwo cieszy, tym bardziej, że jest to pierwsza wygrana Barcy na ich terenie od 4 lat. 3:1 2x Messi, 1x Ibra, w sumie bardzo ciężki mecz.

Swiety
06-12-2009, 00:01
Barca ogrywa La Corune 1:3, Real wygrywa 4:2, CR nie wykorzystał rzutu karnego i w ciagu 4 minut wyleciał z boiska, Sevilla traci punkty z Valladoid. Juve 2:1 Inter, WHU dostaje czwórkę od ManU, dobra nota Kuszczaka, inna drużyna z Manchesteru w kontrowersyjnych okolicznościach wygrywa z Chelsea 2:1, w Polsce 3 remisy, w roli głównej- jak zwykle - sędziowie...

A Małysz 3 w Lillehammer:D

@edit
Arsenal wygrał

Maggic
06-12-2009, 01:49
no Webb się nie popisał, zresztą jak zwykle. Według mnie mierny sędzia, no ale jak się nie wykorzystuje rzutów karnych i sytuacji sam na sam to można mieć tylko do siebie pretensje.

Berbatov
06-12-2009, 08:35
Ja również, oj ja również.
I jak, Lot, rozczarowania nie było. 6 bramek, bardzo dobry Milan, ambitny Juventus i Inter z utartym nosem.

Lotress
06-12-2009, 11:09
Dokładnie, wyniki idealne. Jednak Balotelli- klaun meczu. Nie wiem, może gość ma talent, ale gdy pojawia się na boisku, to aż cały buzuję. Niech więc ludzie nie płaczą, że kibice go wygwizdują, bo to jak się zachowuje przekracza wszelki poziom.

Teraz, jeżeli Milan utrzyma dotychczasową formę, to wszystko jest możliwe.

ggostekxd
06-12-2009, 16:12
Teraz tylko Milan pokona Zurich a Marsylia wygra z Realem i moje marzenia się spełnią!!!!

Lotress
06-12-2009, 18:42
Teraz tylko Milan pokona Zurich a Marsylia wygra z Realem i moje marzenia się spełnią!!!!
Maryslia musi wygrać różnicą 4 bramek. Wniosek? Jest to nierealne.

Capality
06-12-2009, 20:01
@Up
Nierealne? HALO! A Alcaron?

Lotress
06-12-2009, 20:41
To zupełnie co innego. Real miał gorszy okres, teraz chyba wraca wszystko do normy. Patrz na mecz z Barcą- byli skazani na pogrom, a mecz jednak był wyrównany. No i jest już z nimi żeluś.

Maggic
06-12-2009, 20:43
Porażka z Barcą, mordęgi z Almerią (czyt. powrót do normy)

Swiety
06-12-2009, 22:21
Ja uważam, że OM nie jest zdolne do pokonania Realu różnicą czterech trafień. Ciekawe czy Bayern wyśle do Lgi Europejskiej Juve... Bez czołowego piłkarza będzie im ciężko.

Pix888
07-12-2009, 10:47
Porażka z Barcą, mordęgi z Almerią (czyt. powrót do normy)
Nie ma to jak zepsuć Manchesterowi City drogę do rekordu remisów przegrywając z nimi. Norma nie:)?
Mordęgi? widziałeś mecz czy zapuściłeś livescore i z tego tytułu wyciągasz wnioski?

jakosiara
07-12-2009, 12:53
Tak, rzeczywiście mordęgi. To nic, że Almeria w 1. połowie nie zagroziła Realowi. Dwie bramki Real stracił, przez to, że zlekceważył Almeirię. Tak samo z Alcoronem, zlekceważyli ich i dostali 4:0. Marsylia ma szansę najwyżej na remis.

Maggic
07-12-2009, 13:22
Nie ma to jak zepsuć Manchesterowi City drogę do rekordu remisów przegrywając z nimi. Norma nie:)?
Mordęgi? widziałeś mecz czy zapuściłeś livescore i z tego tytułu wyciągasz wnioski?

Zapuściłem livescore ;) Nie zawsze trzeba obejrzeć mecz żeby wywnioskować czy drużyna miała problemy czy nie. Almeria to raczej jeden z kandydatów do lokat 15-20, a w 80 minucie bodajrze widniał wynik 2-2. Z całym szacunkiem do Realu ale gdyby nie was kosmiczny atak w którym i tak króluje imo Higuain, to byście grzali środek tabeli, obrona Królewskich w tym momencie to raczej jedno wielkie sitko. To nie był pierwszy mecz w którym Real od jednej ze słabszych drużyn dostał 2 bramki. Wypada sobie tylko zadać pytanie: lekceważenie rywala czy zwyczajna słabość?

p.s aż tak Cie uraziłem że musiałeś zejść na temat meczu Man City-Chelsea w którym City było lepsze?

Lotress
07-12-2009, 16:30
p.s aż tak Cie uraziłem że musiałeś zejść na temat meczu Man City-Chelsea w którym City było lepsze?
Nie, po prostu palnąłeś arcygłupotę.

Maggic
07-12-2009, 20:14
Nie, po prostu palnąłeś arcygłupotę.

To że obrona Realu to pęknięty kondom [czyt. traci po 2 bramki w meczach z leszczami] przez co odrabia straty w końcówkach [czyt. męczy się] to głupota?

Dobrze, widocznie ja na to inaczej patrzę.

Articuno
07-12-2009, 22:13
Teraz Serie A i powrót do weekendu: http://www.youtube.com/watch?v=MVCTiRn1iBQ grande Claudio! I ta atmosfera na trybunach...
Pixik, chcesz powiedzieć, że Real przegrywał w 55 minucie 1:2 z 15 drużyną PD i wg Ciebie nie miał problemów?
jakosiara, a jak zlekceważy OM? Pellegrini nie panuje nad ekipą.

hoomik
08-12-2009, 21:19
HAAAAAANS JOEEEEEEEERG BUUUUUUUUUTT! ;]]]]]]]]]
zajebisty mecz w Turynie, polecam waczac tym, ktorzy tego nie robia.

Lotress
08-12-2009, 21:44
Co? Butt strzelił? :D

Articuno
08-12-2009, 21:48
HAAAAAANS JOEEEEEEEERG BUUUUUUUUUTT! ;]]]]]]]]]
zajebisty mecz w Turynie, polecam waczac tym, ktorzy tego nie robia.

je... router + multum lekcji, ale w sumie dobrze, że nie oglądam, Juve znów gra kompletną kupę.

Pan i Wladca
08-12-2009, 22:22
W 69 minucie Marsylia miała karnego i mogli wyrównać 2:2 - poprzeczka na szczęście :>

Swiety
08-12-2009, 22:31
1-3. Po meczu.

Ciesze się, bo dla mnie juventus to włoska arka gdynia.

@edit

Jak APOEL zremisuje to awansuje do Ligi Europejskiej?

@edit 2

1-4 HAHA

Articuno
08-12-2009, 22:37
To nie może być prawda : ((((((((((((((((

Lotress
08-12-2009, 22:40
W cholerę szkoda mi Juventusu. Dlaczego tak się stało, nie wiem. Wiem tylko, że prawdopodobnie Ferrara pożegna się z posadą trenera tak wspaniałego klubu. Milan na szczęście gra dalej, choć jak zwykle miał problemy ze Szwajcarami.

hoomik
08-12-2009, 22:52
coz... Olic zagral chyba najlepszy mecz w tym sezonie, no doubt. Na pewno to wlasnie on zostanie MVP, ale po cichu trzeba tez pochwalic van Buytena. Fakt, razem z Demichelisem gubil krycie w swoim polu karnym, fakt, obrona byla dzis strasznie dziurawa i bezsprzecznie najslabsza formacja. Ale jego ofensywne wejscia sialy sporo strachu w Juve. Slabo dosc dzis Lahm, ktory mimo ze pilki odzyskiwal, to zaraz potem je tracil, bo nie umial ich porzadnie odegrac. Schweinsteiger wprowadzil troche szumu, ale w sumie na tych x strzalow ktore oddal tak naprawde mial tylko jedna sytuacje, w ktorej gol MUSIAL pasc. I guess what. Strzelil pol km nad poprzeczka. Butt o dziwo nawet za duzo pracy nie mial, ale wielki respect za to, ze przegrywajac 1-0 w meczu o takiej wadze mial jaja, zeby podejsc do karnego, i jeszcze go pewnie wykorzystac. H-J Butt >>>> M. Rensing.