Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe
Thomisson
10-05-2009, 16:30
A na 12 min przed końcem spokojne 2:0 dla MU ; )
Jak rozmontować obronę Arsenalu 4 podaniami w wykonaniu murarzy. ^^,
http://www.d1g.com/video/show/?id=2841856
AnonimowyPowrot
10-05-2009, 21:08
Jazda, jazda, jazda! Biała Gwiazda!
Bardziej ucieszył mnie ten wynik niż derby Manchesteru :D
Barca - Villareal 3:3:/ Znów i czerwona Abidala i bramka w ostatniej minucie, tym razem stracona...
Pan i Wladca
10-05-2009, 21:22
Pokazali, że Barcelona nie jest taka straszna. I dobrze. Mam nadzieje, że Manchester bez problemu poradzi sobie z nimi w finale LM.
AnonimowyPowrot
10-05-2009, 21:30
Swoją drogą, zauważyłem że Caddie zaczął interesować się piłką? xD LolnY here.
@Moderacja
Czepiajcie się spamu w M&A, albo dajcie nam takie same prawa jak im ;[[[
Hanndo90
10-05-2009, 23:18
Atletiko Madryt 3-2 RCDEspanyol de Barcelona!
Ciuuu jaki żal! Pericos do przerwy wygrywali 0-2 grają w przewadze
jednego zawodnika a ostatecznie przegrali 3-2 ;(
a było tak bliskoooo Forlan 90'X(
Kso! Kso!!!!!! Ksoooo! naszescie 3 pkt przewagi nad strefą śmierci
wiec za tydz trzeba wygrać aby być spokojnym :]
Barcelona 3-3 Villarreal?! Wtf?! xD Może jeszcze Blancos Mają szanse xDD
hehe ;) jeszcze nic nie stracone wiec oficjalnie jeszcze nie Gratuluje
mistrzostwa Barcelonie booooo Korona zostanie w Madrycie!! :cup: xD
oO dziwne myślałem, że wszyscy kibice Realu chcą powrotu Pereza i przyjścia wraz z nim Ronaldo, Kaki, Fabregasa, Ribery'ego, Villi, Silvy i Bóg wie kogo jeszcze:) Za Pereza Real był może Galacticos (chociaż dla mnie głupotą było np. sprowadzenie Beckhama kiedy w drużynie był Figo), ale czy miał sukcesy? No i w końcu chyba większość zwolenników Florentino zupełnie zapomniała w jakim stanie zostawił on ten klub.
Kpisz pytając czy miał sukcesy?
W jakim stanie, hmm wyciągnął Real z długów i ostatnie transfery jakich dokonał były perspektywiczne-rzeczywiście stan krytyczny.
Dlaczego niektórzy kibice Realu chcą powrotu Pereza? Bo on napewno może ściągnąć jakąś mega gwiazdę.
Ja narazie patrzę na to z przymrużeniem oka.
Ravervick
11-05-2009, 16:02
Wczoraj kubica poza dziesiątką, a BMW zapowiadało wielki powrót do czołówki, no nic,, tylko czekać....
1/3 sukcesu już jest :) Praktycznie 2/3. jeszcze wygrana w LM i bang-bang :)
Bramka Xaviego mióóóóóóód. dokładniej się już nie dało ;)
Athletic Bilbao 1 - 4 Barcelona
Kekekekek mialem nadzieje ze Athletic powalczy jeszcze :D Ale i tak strzelili bramke pierwsi ...
@final LM
Man U _/
1/3 sukcesu już jest :) Praktycznie 2/3. jeszcze wygrana w LM i bang-bang :)
Bramka Xaviego mióóóóóóód. dokładniej się już nie dało ;)
Uderzenie Xaviego - miód, ale rajd Toure też fantastyczny:D
1. Wolfsburg 63pkt
2. Bayern 63pkt
3. Hertha 62pkt
4. Stuttgart 61pkt
2 kolejki do konća. Ciekawie nie? ;> ; D
nie wiem czemu ale chciałbym żeby majster poszedł dla Herthy.
edit:
1. Anderlecht 71pkt
2. Liege 71pkt
kolejka do końca ^^,
tu mi bez różnicy.
1. Marsylia 71pkt
2. Bordoux 71pkt
3 kolejki left.
tu jestem za Bordoux, w przeciągu ostatnich sezonów na prawdę zasłużyli.
1.Wisła Kraków 55
2.Lech Poznań 54
3.Legia Warszawa 54
stan na 3 kolejki do końca ;)
W sumie mało mnie obchodzi kto wygra, ale z tych trzech wolałbym Legię;)
Gierubesoen
14-05-2009, 22:37
1. Wolfsburg 63pkt
2. Bayern 63pkt
3. Hertha 62pkt
4. Stuttgart 61pkt
2 kolejki do konća. Ciekawie nie? ;> ; D
nie wiem czemu ale chciałbym żeby majster poszedł dla Herthy.
Wszyscy, oby nie Bayern:cup:
Jakoś wyjątkowo wyrównana większość lig w tym sezonie_/
Arka_Sath_Wielki
14-05-2009, 23:00
oprócz Hiszpańskiej, gdzie z kolei miało to miejsce w poprzednich latach
@Edit
A trochę teraz o siatkówce:
Serafin i Szymański w BKSCH Delecta Bydgoszcz \o/ !
AnonimowyPowrot
15-05-2009, 15:01
1.Wisła Kraków 55
2.Lech Poznań 54
3.Legia Warszawa 54
stan na 3 kolejki do końca ;)
W sumie mało mnie obchodzi kto wygra, ale z tych trzech wolałbym Legię;)
Wisła!
Chciałbym, żeby Lech spadł niżej, bo jakoś tak zbyt przebojowo w tym sezonie, za dużo ludzi zbiera ; d
@Down
Gol ładny, widziałem już dawno, ale jakoś nie wyzwala we mnie takich emocji, żeby bez zawachania powiedzieć "bramka milenia" (tu wtajemniczeni mogą wiedzieć o co chodzi, chociaż wątpie).
o kurde, natknąłem sie przypadkiem :D
http://www.youtube.com/watch?v=pO9_YRwYEQc
I właśnie dlatego Bayern ma nie zdobyć mistrza. :)
o kurde, natknąłem sie przypadkiem :D
http://www.youtube.com/watch?v=pO9_YRwYEQc
I właśnie dlatego Bayern ma nie zdobyć mistrza. :)
Oglądałem ten mecz na żywo. ;) To co on robił z obrońcami Bayernu przekracza wszelkie granice.
K.Jay
Jak ich upokorzyl ahah,wyglada jakby mial naprzeciw siebie 3cia druzyne Bayernu ;d
GargoinX
16-05-2009, 11:24
Dzisiaj pierwszy mecz finału ekstraklasy w piłce ręcznej: Vive Kielce - Wisła Płock. Interesuje się tym ktoś poza mną? :d
Thomisson
16-05-2009, 16:03
3 z rzędu, 18 w historii Mistrzostwo Anglii dla MU! Brawo sir Alex, to był piękny sezon, teraz trzeba oszczędzać zawodnikow na finał LM ^^
AnonimowyPowrot
16-05-2009, 18:32
We are the Champions! :D
Jeśli zostanie Tevez, a Hargreaves i Brown będą zdrowi, to byłoby pięknie. Niestety, ale trzeba pogodzić się ze słabszym Scholesem i Nevillem (można liczyć na Giggsa)...
Mimo wszystko wierzę, że za rok może się udać! :D
Gdyby tak obronić LM... Niestety, ale tu jestem mniej pewny niż ligi za rok :<
Articuno
16-05-2009, 22:21
Gratulacje dla ManU, a tymczasem Wolfsburg o krok od mistrzostwa, 2 punkty przewagi przed ostatnia kolejka, no ale rywal Werder. We Francji Lyon w kocnu zdetronizowany, a w Italii Udine wygrya 2:0 z Milanem więc miszczem Inter. A u nas? ło matko...mała kolejka cudów i komplikuje sie zycie Lechii Gdansk, a Legie ratuje Paluchowski...
dobra ide trzezwiecc.
a i Auxerre wygrywa z PSG po 45 min. na wyjdzie 2:0. Jeleń 1 gol. (edit) ALE JAKI GOL!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=MwjgEcJtAiY
No i Barca została oficjalnie mistrzem :) Dobrze, że Villarreal wygrał. lubie ich gre i chce ich oglądać w LM.
Jak sądzicie? był spalony przy bramce Higuaina? imo był.. wg mnie to, ze pilka po podaniu dobila sie od jakichs dupków nie ma znaczenia.
Mam nadzieje, ze za rok obejrzymy prawdziwych Galacticos i bedzie ciekawiej. Swoja droga, Real nie zagral bardzo zlego sezonu, po prostu Barca grala za dobrze, oczywiscie wykluczam ostatnie 3 mecze.
Bramka Jelenia, cudo.
--Cienius--
17-05-2009, 09:21
Dzisiaj pierwszy mecz finału ekstraklasy w piłce ręcznej: Vive Kielce - Wisła Płock. Interesuje się tym ktoś poza mną? :d
Ta, wisla dostanie :)
GargoinX
17-05-2009, 10:03
Póki co to Wisła wygrała pierwszy mecz na wyjeździe. Zobaczymy jak to będzie, może być ciekawy finał.
Szkoda Wlodarczyka wczoraj, gdyby nie blad sedziego znokautowal by wlocha
ManU mistrzem, Barca mistrzem, ale kto zwycięzcą LM? :confused:
K.Jay
Gierubesoen
17-05-2009, 12:50
Bramka Jelenia na 2:0 w meczu PSG - Auxerre z zerowego (!) konta:
http://www.youtube.com/watch?v=XwfJE_eq1qo&feature=related
Figo zakonczyl kariere, lubilem go. :)
Jeszcze cytat z onetu,
Luis Figo - z piekła do nieba. Swoją postawą z 2000 roku udowodnił światu,
że każdego naturalnie ciągnie do tego, co wielkie, piękne, wzniosłe i wspaniałe.
xDDDDD
@edit
Co do Wlodarczyka, to walczyl slabo i nie zasluzyl nawet na remis. Jedynie blad sedziego, go troche ratuje, bo mial szanse znokautowac wlocha, niestety sie nie udalo. Patrzac na cala walke byl o wiele slabszy.
GargoinX
17-05-2009, 14:56
Za 10 minut drugi mecz finału ekstraklasy piłki ręcznej mężczyzn, Vive Kielce - Wisła Płock. Wczoraj były emocje, więc jestem ciekaw co będzie dzisiaj. ;D
Finał Mutua Madrilena Madrid Open dla Federera! :] Poszło sporo szybciej niż wczorajszy półfinał Nadala z Djoko ;p Tak czy siak, świetny mecz.
AnonimowyPowrot
17-05-2009, 21:45
WisŁa! WisŁa! WisŁa! :d
Articuno
19-05-2009, 16:09
JA PIERDZIELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
O ile wczoraj poszła super wiadomosc - Ranieri zwolniony, to dzis TRAGEDIA. Juventus zatrudnil Cannavaro. Uciekł z tonącego statku, nie powiodło mu się w Madrycie, to teraz wraca. Chryste Panie...
ja chce zeby Shakhtar wygral
Szkoda, że Wiese~ obronił ten strzał z bodajże 40 minuty:D
Świetny mecz, wynik taki, jaki chciałem:)
Troche zaluje ze karnych nie bylo dla widowiska,ale ciesze sie Lewandowski siegnal z zespolem po to trofeum. Nie wiem czemu wcale tego meczu nie czulem..
Pan i Wladca
21-05-2009, 00:23
Eeee, ciekawsze półfinały były. Ogólnie Puchar UEFA jakiś taki marny. Cieszył bym się tylko gdyby Lewandowski strzelił bramkę, w 1 połowie co tak łupnął z kilku metrów.
Teraz tylko finał LM w środe.
hehe a juz prawi bylo 2 0 dla Orlando, ladny rzut Jamesa ;p
http://www.youtube.com/watch?v=oaYauRiLnLg
hehe a juz prawi bylo 2 0 dla Orlando, ladny rzut Jamesa ;p
http://www.youtube.com/watch?v=oaYauRiLnLg
W takich sytuacjach jest to fart, ale co do LeBrona to chyba umiejętności. ;) Ale to zapowiada walkę do samego końca na wschodzie.
K.Jay
Zapomnialem dodac,
Zagłębie - Korona 4:0
Na szczęscie tylko rok przerwy z ekstraklasą :D
Gierubesoen
23-05-2009, 12:52
O tak, Wrocław czeka na derby ;>
a ja czekam na następny sezon 1 ligi... Pogoń pcha się spokojnie w górę. I myślę że powrót Dumy Pomorza do ekstraklasy w 3 lata jest możliwy. No i smaczku mogą dodać spotkania z Arką i Cracovią... które niech już kurde spadną z ekstraklasy bo nie zasługują żeby tam być. ;]
Xendriel
23-05-2009, 16:09
Adolf po finale;) http://www.youtube.com/watch?v=cPsvk6Z1xMw
No co to się dzisiaj nie działo na boiskach ekstraklasy i 1 ligi. Legia już ma po mistrzostwie, Cracovia Kraków remisuje z Górnikiem Zabrze 0:0, Podbeskidzie Bielsko Biała gromi Tura Turek 9:0, a Katowice remisują z Stalową Wolą 0:0.
Za tydzień zapewne będzie jeszcze ciekawiej ;o
@EDIT: Taka ciekawostka: "50 095 widzów obserwowało sobotni mecz niemieckiej trzeciej ligi piłkarskiej. Fortuna Duesseldorf wygrała z amatorską drużyną Werderu Brema 1:0 i awansowała do drugiej ligi...."
GargoinX
23-05-2009, 20:08
Trzeci mecz finału ekstraklasy piłki ręcznej mężczyzn już za nami. Wisła Płock wygrała z Vive Kielce, aż ośmioma bramkami (32:24). Dużo ludzi mówiło, że Wisła nie ma szans na mistrzostwo, ale póki co to właśnie ona prowadzi z Kielcami 2:1. Jutro czwarty mecz finału o 14:45 w "Blaszak arena". Sądzę, że Kielce nie mają najmniejszych szans na mistrzostwo, jeżeli płocka drużyna będzie grała tak jak dzisiaj.
AnonimowyPowrot
24-05-2009, 13:47
Na podstawie FPL układałem podstawowe składy każdej drużyny w tym sezonie (brałem pod uwagę sytuację, gdy ktoś np. przyszedł w połowie sezonu, lub gdy nękały/nękają go kontuzje, ale to sporadyczne przypadki - gdy ktoś opuścił cały sezon nie liczył się). Teraz czas na wnioski (te najmniej oczywiste):
1. Pomoc Arsenalu to Arshavin - Fabregas - Denilson - Nasri, ciekawe bo Denilson nie wydawał mi się wcześniej na tyle dobrym zawodnikiem, a Arshavin przebojem wdarł się do pierwszego składu wypychając (moim zdaniem dużo słabszego) Eboue. Ciekawe, co będzie się działo po powrocie Rosickiego - może Andrij do ataku?
2. W składzie Chelsea jeszcze ciekawiej. Alex gra regularnie (chociaż to pewnie większość zauważyła), w ataku występuje dwóch zawodników (także widoczne) i... Kalou, Mikel i Malouda (obok Lamparda, oczywiście) występują w prawie każdym meczu. Francuz prawdopodobnie dlatego, że ciężko o inne skrzydło (chociaż początek sezonu obfitował w jego brak - grał Deco), Kalou wygrał jak na loterii kontuzję Joe Cole'a, a Mikel - tu nie jestem pewny - korzystał na braku Essiena.
3. Everton grał na początku bez typowych napastników, ale teraz często gra Jo, Saha gra trochę w kratkę.
4. Bardzo mało występów z powodu kontuzji zanotował Mascherano (przepraszam za ewentualny błąd), a Alonso raczej zapewnił sobie miejsce w składzie. Ciekawe jest też to, że zarówno Kuyt, Benayoun jak i Riera grają w porównywalnej ilości spotkań, a Babel został zepchnięty na dalszy plan. Szkoda, bo on lub Dirk mogliby występować przy samotnym Torresie.
5. W Manchesterze City po przyjściu Bellamy'ego Robinho gra bardziej z tyłu. W obronie można zauważyć czasem 5 zawodników, a Petrov chyba może pożegnać się już z drużyną...
6. O O'Shea pewnie każdy już wie, o braku Teveza także, ale o Fletcherze już pewnie mniej osób. Giggs mimo wieku i ataku Parka dobrze się trzyma.
7. Po odejściu Defoe w ataku gra osamotniony Crouch. Bez Diarry i z kontuzjowanym Diopem (a teraz chyba także Kranjcarem) w pomocy częściej gra Davies i Mullins. Nie do końca wiem jak wygląda sytuacja Pennanta. Po odejściu Redknappa widać, że zespół zmienia powoli taktykę, którą aktualnie wydaje się powoli przejmować Tottenham.
8. No właśnie, ostatnio Bale zaczynał grywać jako cofnięty skrzydłowy, a na środku występowało trzech obrońców. W pomocy Brak typowych skrzydeł. Mam nadzieję, że Harry wie co robi, a na skutki nie trzeba będzie długo czekać.
Cały tekst powyżej jest tylko moją opinią, tym razem nie będę odpowiadał na żadne komentarze, które mogą rozpocząć flamewar (bo już jest przereklamowany xD).
@Edit
No i Ronaldo wyprzedzony. Podobała mi się pierwsza połowa w wykonaniu młodych (szczególnie Macheda i De Laet), a później nie miałem możliwości oglądania meczu.
Dark Sven
24-05-2009, 18:13
Roma 3 : 2 Milan.
Ale to nie o to dziś chodzi.
Wiślaczek
24-05-2009, 21:03
Trzeci mecz finału ekstraklasy piłki ręcznej mężczyzn już za nami. Wisła Płock wygrała z Vive Kielce, aż ośmioma bramkami (32:24). Dużo ludzi mówiło, że Wisła nie ma szans na mistrzostwo, ale póki co to właśnie ona prowadzi z Kielcami 2:1. Jutro czwarty mecz finału o 14:45 w "Blaszak arena". Sądzę, że Kielce nie mają najmniejszych szans na mistrzostwo, jeżeli płocka drużyna będzie grała tak jak dzisiaj.
No to jest juz 2:2 i teraz to Vive jest faworytem, bo decydujacy mecz gra u siebie :)
Druga polowa to dominacja Vivy, a niezly mecz rozegrał Rosinski.
Ale to nie o to dziś chodzi.
Cholera, przegrana Milanu w ostatniej kolejce, zwycięstwo Juventusu i baj baj vice mistrz Włoch. A rywal nie łatwy, bo Fiorentina. Oj ciekawie będzie, ciekawie.
GargoinX
24-05-2009, 22:54
No to jest juz 2:2 i teraz to Vive jest faworytem, bo decydujacy mecz gra u siebie :)
Druga polowa to dominacja Vivy, a niezly mecz rozegrał Rosinski.
No niestety nie ułożyła się dzisiaj gra w drugiej połowie Wisełce. Ale nie z takich opresji Wisła wychodziła. Z pewnością ostatni mecz będzie emocjonujący.
Cholera, przegrana Milanu w ostatniej kolejce, zwycięstwo Juventusu i baj baj vice mistrz Włoch. A rywal nie łatwy, bo Fiorentina. Oj ciekawie będzie, ciekawie.
Ale pamiętaj, że Fiorentina ostatnio zremisowała z Lecce 1:1 który już spad do Serie B.
AnonimowyPowrot
25-05-2009, 20:40
Jeśli już o Serie A mowa, to chciałbym skierować wasze oczy na Diego... :P
Ale to nie o to dziś chodzi. Chodzi o to "piękne" pożegnanie, jakie zgotowali kibice AC swojemu "idolowi"?
Cholera, przegrana Milanu w ostatniej kolejce, zwycięstwo Juventusu i baj baj vice mistrz Włoch. A rywal nie łatwy, bo Fiorentina. Oj ciekawie będzie, ciekawie. Jeżeli Milan wygra to też wicemistrzostwo straci - bilans meczów bezpośrednich Juve ma lepszy, a to decyduje w końcowej tabeli.
Co jednak jeszcze piękniejsze, jeżeli Fiorentina wygra więcej niż jedną bramką to zrówna się punktami z klubem z Mediolanu, i lepszym stosunkiem meczów bezpośredni zepchnie go na 4 miejsce : dd
To koniec.. Newcastle w Coca-Cola:( jeszcze zadecydował o tym samobój za rok Premiership!
Dark Sven
26-05-2009, 00:21
Chodzi o to "piękne" pożegnanie, jakie zgotowali kibice AC swojemu "idolowi"?
Kibice? Wszyscy? Czy może stadko baranów?
Kibice? Wszyscy? Czy może stadko baranów?
najwierniejsi kibice Milanu
AnonimowyPowrot
26-05-2009, 14:36
To koniec.. Newcastle w Coca-Cola:( jeszcze zadecydował o tym samobój za rok Premiership!
Ciekawe, czy dałoby się wykupić Owena/Martinsa ;> Po odejściu Teveza i całkowitym zaaklimatyzowaniu Berbatova przydałby się napastnik nastawiony na ławkę w wielkim klubie, a do tego żeby był dobry i dość tani. Pozostałe fundusze i za rok Ribery! XD Moje fantazje...
Dark Sven
26-05-2009, 16:11
najwierniejsi kibice Milanu
Czy Ultras = najwierniejszy? I czy któryś z was wie o co chodzi?
Gierubesoen
26-05-2009, 16:14
Czy Ultras = najwierniejszy?
a niby kto inny?
I czy któryś z was wie o co chodzi?
nie wiem, oświec mnie jeśli możesz
Dark Sven
26-05-2009, 16:20
a niby kto inny?
nie wiem, oświec mnie jeśli możesz
Nie koniecznie ten, który robi 'atmosfere' na meczu (której kibice Rossonerich nie robią)... I to było właśnie powodem. Paolo krytykował (może to za duże słowo) kibiców za brak dopingu i nie wspieranie drużyny. Mówił m.in, że lepiej gra im się na wyjeździe. Ponadto wdawał się również w głupie pyskówki z kibicami.
@down
Ja również... No ale co zrobić...
Xendriel
26-05-2009, 16:56
Mimo wszystko gwizdanie podczas pożegnania takiej osobowości jak Maldini przez kibica jakiejkolwiek drużyny uważam za oznakę niedorozwoju i debilizmu.
Ciekawe, czy dałoby się wykupić Owena/Martinsa ;> Po odejściu Teveza i całkowitym zaaklimatyzowaniu Berbatova przydałby się napastnik nastawiony na ławkę w wielkim klubie, a do tego żeby był dobry i dość tani. Pozostałe fundusze i za rok Ribery! XD Moje fantazje...
Dla mnie idealnym zawodnikiem na rezerwę byłby Trezeguet, a co do Diego to świetnie zrobił podpisując kontrakt z Juventusem. Jeszcze parę takich transferów i Juve znowu będzie należało do ścisłej europejskiej czołówki.
To już jutro! Mecz sezonu! Porównanie drużyn:
http://www.sport.pl/pilka/1,65057,6647976,Barcelona_kontra_Manchester_United ___wielkie_porownanie.html
AnonimowyPowrot
26-05-2009, 17:35
Mimo wszystko gwizdanie podczas pożegnania takiej osobowości jak Maldini przez kibica jakiejkolwiek drużyny uważam za oznakę niedorozwoju i debilizmu.
Dla mnie idealnym zawodnikiem na rezerwę byłby Trezeguet, a co do Diego to świetnie zrobił podpisując kontrakt z Juventusem. Jeszcze parę takich transferów i Juve znowu będzie należało do ścisłej europejskiej czołówki.
To już jutro! Mecz sezonu! Porównanie drużyn:
http://www.sport.pl/pilka/1,65057,6647976,Barcelona_kontra_Manchester_United ___wielkie_porownanie.html
Co do zamieszania, niech sobie gwizdają, ale ta flaga...
Trezeguet? Jakoś nie widzę go w United, chociaż dobry i lubiany [przez moją osobę] zawodnik. Byłby o wiele droższy, bo Juventus mimo wszystko liczy się w walce o mistrza Włoch. Owen (mimo to, że grał w L'poolu!) także zyskał moją sympatię, zapamiętałem go jako człowieka ponadprzeciętnego, a z jego kontuzjogennością (której nabawił się chyba od epizodu z Realem?) idealny na zmiennika :D
Oby Diego stał się symbolem tej drużyny i udowodnił, że jest zawodnikiem ze światowej czołówki. Ciekawe, czy AS Roma w ogóle jeszcze się podniesie... CZEKAM!
@Edit
Co do porównania zespołów:
Skład Barcelony identyczny z tym, który sam sobie wyobrażam, natomiast Manchester... Tu wprowadziłbym kilka "usprawnień":
van der Sar
FerdinandoooVidic
O'SheaoooooooooooooooooooooooEvra
CarrickoooAnderson
Giggs
RonaldooooooooooooooooooRooney
Berbatov
@Down
Ja się spodziewałem, a to wy wszyscy mnie wyzywaliście ; o Nuby.
Co do zapowiedzi...
http://www.youtube.com/watch?v=fXxo80Y1iCY
lub dłuższa wersja, ale chyba z włoskim komentarzem ("giocco bello" - po tym oceniam):
http://www.youtube.com/watch?v=BOM1k4oLGJU
@Edit
Barcelona game over:
http://cache2.asset-cache.net/xc/87981616.jpg?v=1&c=NewsMaker&k=2&d=17A4AD9FDB9CF1938A58053233977B67B3751C80E49B45D7 284831B75F48EF45
http://cache4.asset-cache.net/xc/87981530.jpg?v=1&c=NewsMaker&k=2&d=17A4AD9FDB9CF1938A58053233977B67844AE9D14AD387C8 284831B75F48EF45
http://cache3.asset-cache.net/xc/87981526.jpg?v=1&c=NewsMaker&k=2&d=17A4AD9FDB9CF1938A58053233977B6784BF586EAF9EA973 284831B75F48EF45
http://cache3.asset-cache.net/xc/87981122.jpg?v=1&c=NewsMaker&k=2&d=17A4AD9FDB9CF1938A58053233977B67E514BC626E7FBBFF E30A760B0D811297
Arka_Sath_Wielki
26-05-2009, 17:54
Zapowiedź meczu by Barca Toons : http://www.youtube.com/watch?v=mV9sGp11jwo
Osobiście jest mi to obojętnie czy wygrają, czy przegrają. Byle by pokazali co potrafią. I tak zrobili w tym sezonie więcej niż każdy z nas się spodziewał.
JA PIERDZIELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
O ile wczoraj poszła super wiadomosc - Ranieri zwolniony, to dzis TRAGEDIA. Juventus zatrudnil Cannavaro. Uciekł z tonącego statku, nie powiodło mu się w Madrycie, to teraz wraca. Chryste Panie...
Na jakiej podstawie twierdzisz , że nie powiodło mu się w Madrycie?
rotfl
Zapowiedź meczu by Barca Toons : http://www.youtube.com/watch?v=mV9sGp11jwo
Osobiście jest mi to obojętnie czy wygrają, czy przegrają. Byle by pokazali co potrafią. I tak zrobili w tym sezonie więcej niż każdy z nas się spodziewał.
Albo jestes jebnty, albo gadasz tak tylko, zeby sie pochwalic/sciemniac ze dla ciebie Barca i tak jest wybana co by nie zrobila. Jak kibic Barcelony moze miec wybane, na to kto wygra ten final LM?
Straznik Monopolowego
26-05-2009, 23:10
buhahaha
Ale jeszcze spotkamy się, tym razem poza boiskiem. A wtedy nie będzie z nami sędziego, który by mógł wręczyć czerwoną kartkę
Evra bedzie bil Cesca :D
Arka_Sath_Wielki
26-05-2009, 23:23
Albo jestes jebnty, albo gadasz tak tylko, zeby sie pochwalic/sciemniac ze dla ciebie Barca i tak jest wybana co by nie zrobila. Jak kibic Barcelony moze miec wybane, na to kto wygra ten final LM?
Źle mnie zrozumiałeś. Chodzi mi o to, że jeśli przegrają nic się nie stanie, bo i tak zrobili w tym sezonie ogromne rzeczy. Oczywiście, że bym chciał żeby Barca wygrała, ale jeśli nie, nie będę miał do drużyny żadnych pretensji.
I tak zrobili w tym sezonie więcej niż każdy z nas się spodziewał.Wygrana mistrzostwa i Pucharu Hiszpanii to wiecej niz ktokolwiek moglby sie spodziewac? Chyba dla Realu Saragossy.
Yoh Asakura
26-05-2009, 23:54
Źle mnie zrozumiałeś. Chodzi mi o to, że jeśli przegrają nic się nie stanie, bo i tak zrobili w tym sezonie ogromne rzeczy. Oczywiście, że bym chciał żeby Barca wygrała, ale jeśli nie, nie będę miał do drużyny żadnych pretensji.
Tak, tak, tak, mes sre un srub.
A Arsenal zdobył młodzieżowy Puchar Anglii. Liverpool dostał 6:2 w dwumeczu.
Tak, tak, tak, mes sre un srub.
A Arsenal zdobył młodzieżowy Puchar Anglii. Liverpool dostał 6:2 w dwumeczu.
We are the champions - my friend
And we'll keep on fighting till the end
We are the champions
We are the champions
No time for losers
'Cause we are the champions of the world
uheuhe. brakowało mi AsaQry. W koncu przegladając ten temat bedzie mozna sie posmiac z waszych klotni <3
Magic - Cavaliers 116:114
Brawo dla Orlando. Grając przeciwko Cleveland i sędziom zdołali wygrac trzeci mecz i nie pozostawili złudzeń kto awansuje do finału.
Arka_Sath_Wielki
27-05-2009, 16:08
Ja pier.... Yoha odbanowali :/ a tak fajnie było.
Tak, dla mnie zrobili więcej. Większość Cules jak się dowiedziała, że trenerem zostanie Josep, pier... głupoty o walce o UEFA.
Xendriel
27-05-2009, 16:15
Wygrana mistrzostwa i Pucharu Hiszpanii to wiecej niz ktokolwiek moglby sie spodziewac? Chyba dla Realu Saragossy.
I udział w finale Ligi mistrzów po słabym poprzednim sezonie, a także styl gry uważany za najpiękniejszy w Europie. Można jeszcze wymienić, że dokonali tego z trenerem debiutantem i to że połowę pierwszego składu stanowią wychowankowie. W tym wypadku Arka ma rację, po odejściu Ronaldinho i Deco nikt nie spodziewał się, że ten sezon będzie dla Barcelony tak udany.
@Down Tu się z tobą zgodzę.
Yoh Asakura
27-05-2009, 16:17
Ale co kogo obchodzi, czy udany czy nie. Po to są w finale, żeby wygrać. A idiotyczne gadanie, że porażką się nie przejmę, bo i tak już wiele osiągnęli to skrajny debilizm. To w takim razie, skoro już doszli do tego finału, a przecież nikt tego od nich nie oczekiwał, to niech oddadzą go walkoverem. I tak już zrobili bardzo dużo, zasłużyli na wolne w dniu 27 maja!
AnonimowyPowrot
28-05-2009, 15:15
Barcelona była ogólnie lepsza, chociaż nie przez całe spotkanie. Iniesta stracił chyba wszystko w moich oczach. Nie napiszę teraz wiele, ale do dyskusji chętnie się przyłączę.
Thomisson
28-05-2009, 15:28
Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce!
Chociaż bardzo żałuję, to obiektywnie trzeba przyznać, że wczoraj Barca była znacznie lepsza i zasłużenie wygrali. Gratulacje : )
Barcelona była ogólnie lepsza, chociaż nie przez całe spotkanie. Iniesta stracił chyba wszystko w moich oczach. Nie napiszę teraz wiele, ale do dyskusji chętnie się przyłączę.
imo Iniesta zagrał naprawdę bardzo dobre spotkanie
No a co do finału, to chyba każdy widział, jak było ;)
@edit
Pewnie dostrzegliście, jak Messi biegł z piłką i trzech piłkarzy biegło z nim i go przewróciło, po czym Messi wstał i chciał biec dalej, ale sędzia odgwizdał faul. To jest podstawowa różnica między nim a Cristiano.
Yoh Asakura
28-05-2009, 15:39
Puyol jest żałosny. Wślizg, gleba, podnosi się, widzi, że nie dobiegnie, to zaczyna zwijać się z bólu. Mes que un srub.
Xendriel
28-05-2009, 15:54
Puyol to dla mnie zawodnik meczu. Nie wiem czy Alves zagrałby lepiej.
Z wczoraj pamiętam jedną ciekawostkę o której nie wiedziałem. Chodzi o to, że: "Henry strzelił Manchesterowi 18 razy 9 bramek":D
Pierwsza akcja? Pierwsza bramka. Cała obrona wraz z Edwinem dała dupy.
Druga bramka... mhm. Angielskie dryblasy Ferdinand czy Vidić nie upilnowali Messiego. Zdarza się. Kur*a ale żeby najniższy zawodnik na boisku znalazł się w polu karnym MU i strzelił bramkę głową? Obrona dała dupy po raz drugi.
Ronaldo - Trochę za bardzo chciał strzelić bramkę, ale zagrał lepiej niż jego koledzy. Jednak Messi > Ronaldo.
Faul Schoelsa na 'BASKŁECIE' (jakoś tak). Jak na moje z 5+ meczy dyskwalifikacji... ale nie mi to oceniać.
Ogólnie wygrał zasłużenie, pozytywny football.
Arka_Sath_Wielki
28-05-2009, 16:24
Puyol jest żałosny. Wślizg, gleba, podnosi się, widzi, że nie dobiegnie, to zaczyna zwijać się z bólu. Mes que un srub.
Zazdrość przez Ciebie przemawia, bo Twój wielki Arsenal nic nie osiągnął w tym sezonie co? :) :) :) :) :) :) :)
A Cristiano udowodnił jaka z niego pizda, kiedy nie mógł się pogodzić z porażką i faulował łokciami zawodników Barcy :)
CAMPEONES!
Pan i Wladca
28-05-2009, 16:36
Wygrała wasza drużyna i już zaczynacie rzucać mięsem w Ronaldo. Sam meczu nie wygra. Starał się, ale jak Rooney był w ogóle nie widoczny, ten zasrany koreaniec mając piłkę nie wiedział co z nią zrobić i tracił no to z kim miał grać? MU dał dupy ale i tak jestem z nimi. W następnej kolejce Barca nei dojdzie do finału mogę się założyć + to że do finału w LW MU nie przegrał żadnego meczu, Barca przegrała 2.
UNITED!
Yoh Asakura
28-05-2009, 16:39
Zazdrość przez Ciebie przemawia, bo Twój wielki Arsenal nic nie osiągnął w tym sezonie co? :) :) :) :) :) :) :)
Czego mam zazdrościć ? Żałosnej, porcelanowej drużyny ? Kapitana, który zachowuje się jeszcze gorzej niż Ronaldo w wieku 20 lat ? Odpal sobie redtuba, może znajdziesz tam Xaviego i zwal sobie przy nim kuca.
Bo w arsenalu nikt tak nie robi. są wspaniali, nie wymuszają fauli i nie grają na czas gdy im tego potrzeba. daj spokój i pogódź się z tym, że to część futbolu. Ta gorsza część, ale jednak.
Strasznie się ciesze z tych trzech trofeów :) klasa.
edit: od Xaviego to ty się odpierol. MVP.
Barca wygrała zasłużenie, ale troche szkoda mi tych kibiców MU przyjechali kibicować a Manchester tak słabo grał. Podobno kibic MU w Nigerii przejechał ze wściekłości 3 kibiców Barcy, chyba tylko koledzy tych kibiców nie cieszą się z wygranej... ;(
Arka_Sath_Wielki
28-05-2009, 16:55
Może tego, że Barca zdobyła w tym sezonie o 3 trofea więcej niż Arsenal ? :)
Gierubesoen
28-05-2009, 17:14
Czego mam zazdrościć ?
Trofeów, o których Arsenal może pomarzyć : )
Straznik Monopolowego
28-05-2009, 17:14
Zaczyna sie spinaczka dzieci barcy tak jak w tamtym sezonie MU
Ronaldo to mi wczoraj nawet szkoda bylo, bo robil co mogl a koledzy mu nie pomagali.Rio wogle po tej kontuzji nie powieien grac, bo nawet to co z nim Henry zrobil to byl poprostu zart.Barca byla lepsza a Iniesta genialny poprostu, imo MVP.Pozostaje mi porgatulowac barcelonie sezonu (chociaz w tym finale nie powinno ich wogle byc) i wysluchiwac teraz, 15 letnich TRU kibicow barcy.
Yoh Asakura
28-05-2009, 17:50
Bo w arsenalu nikt tak nie robi. są wspaniali, nie wymuszają fauli i nie grają na czas gdy im tego potrzeba. daj spokój i pogódź się z tym, że to część futbolu. Ta gorsza część, ale jednak.
Oglądałem wszystkie mecze Arsenalu w tym sezonie. I nigdy nie widziałem takiej komicznej sytuacji. No sorry - Puyol zrywa się do pogoni za piłką, zauważa, że nie dobiegnie i nagle pada na ziemię jak rażony piorunem, trzymając się za nogę i umierając ? To jest bardziej niż żałosne. To coś więcej niż klub. To już cyrk.
Trofeów, o których Arsenal może pomarzyć : )
Bo ?
Pan i Wladca
28-05-2009, 18:16
A właśnie, mówione nazwisko Puyola przez Szpakowskiego "Puziol" to jakiś żart czy to się tak naprawdę wymawia? U mnie zawsze się "Pujol" mówiło ;p
Duch Niespokojny
28-05-2009, 18:29
Kiedyś w jakiejś hiszpańskiej telewizji słyszałem właśnie "Puziol"
Xendriel
28-05-2009, 18:30
Oglądałem wszystkie mecze Arsenalu w tym sezonie. I nigdy nie widziałem takiej komicznej sytuacji. No sorry - Puyol zrywa się do pogoni za piłką, zauważa, że nie dobiegnie i nagle pada na ziemię jak rażony piorunem, trzymając się za nogę i umierając ? To jest bardziej niż żałosne. To coś więcej niż klub. To już cyrk.
Żałosny to jest Yoh, który nie może znieść, że ktoś z tego forum cieszy się z sukcesów swojej ulubionej drużyny i robi wszystko by popsuć kibicom Barcelony humor, ale mu się to nie uda bo ten sezon jest granatowo - bordowy:)
@2x Up Bo Szpakowski to Katalończyk ;)
Yoh Asakura
28-05-2009, 18:32
Rotfl. Ja tylko stwierdzam fakt. I komentuję zachowania żałosnego zawodnika.
Na nsport tez mowili 'puziol', wiec tak chyba jest poprawnie.
Duch Niespokojny
28-05-2009, 19:54
Nom, pewnie powinno też być pisane "Puziol", tylko się komuś klawiatura przestawiła na qwertz
Yoh Asakura
28-05-2009, 19:56
Na nsport tez mowili 'puziol', wiec tak chyba jest poprawnie.
:D:D:D:D:D:D:D:D
sugeruj się nsportem, może nawet cię przekonają, że tottenham to naprawdę bardzo dobry klub!
To coś więcej niż klub. To już cyrk.
Akurat "Mes que un club" nie odnosi się raczej do gry piłkarzy, ale do innych wydarzeń historycznych. Poczytaj sobie.
Takie zachowanie jak Puziola wczoraj jest powszechne na wszystkich boiskach. widze podobne w każdym oglądanym spotkaniu....
Dziś o 2:30 w nocy gra orlando z cavs :) oczywisice bede ogladał. szkoda, ze Howardowi anulowali technika.. jeszcze 1 i by pauzował mecz a wiadomo co to oznacza dla Gortiego. Dzisejszy mecz LAL z DEN cholernie wyrównany w 3 qtr, ale pozniej odziwo Odom pozamiatał wszystko. czuje, ze w obydwóch meczach rozstrzygniecie padnie dopiero w meczu nr 7.
Yoh Asakura
28-05-2009, 21:04
Takie zachowanie jak Puziola wczoraj jest powszechne na wszystkich boiskach. widze podobne w każdym oglądanym spotkaniu....
No nie dziwię się, w końcu oglądasz każdy mecz Barcelony. :)
Ja tam w Premiership widzę coś takiego baaaaardzo rzadko.
AnonimowyPowrot
28-05-2009, 21:18
Z tego co wiem od ojca, był kiedyś jeszcze jeden Puyol, jego także czytano "Puziol". Mało tego! Wiele nazwisk graczy Argentyny było także wymawiane w ten sposób. U nas przyjęła się wersja angielska, ale niektórzy uparcie trzymają się oryginału. Dla mnie bez znaczenia.
Jeśli chodzi o wpadkę... "Ładna akcja Ete'ego!"
Iniesta i Messi za bardzo szukali faulu, na siłę odbijali się od obrońców.
Co do symulacji Puyola - widzieliście jak się Busquets zwijał? :D
@Edit
Tottenham to jest bardzo dobra drużyna ;)
@Down
Aktualnie praktykują to tylko w swojej ojczyźnie.
@Tevez
Potwierdzone?
Swoją drogą, jak najbardziej pasuje do United...
Gierubesoen
28-05-2009, 21:27
Wiele nazwisk graczy Argentyny było także wymawiane w ten sposób.
Aziala ftw:cup:
Busquets się zwijał po faulu, za który Scholes powinien wylecieć z boiska, więc nie widzę nic dziwnego w tym, że go zabolało, a jeśli nie, to symulował w najbardziej odpowiednim momencie;d
Yoh Asakura
28-05-2009, 21:46
Tevez odchodzi z United.
I dobrze. Jego mentalnosc nie odpowiada roli jaka odgrywal w ManUtd czyli rezerwowego.
Pan i Wladca
28-05-2009, 22:50
@up
No dokładnie, ani on ani Berbatow nie pasują do Manchesteru.
:D:D:D:D:D:D:D:D
sugeruj się nsportem, może nawet cię przekonają, że tottenham to naprawdę bardzo dobry klub!
wiesz co, jest takie powiedzenie "jesli jedna osoba cos mowi, to pewnie plotka, jesli dwie to warto sie nad tym zastanowic, jesli wiecej to pewnie to prawda" widzisz chyba powiazanie, w moim poscie nie chodzilo o to, ze w nsport sa sami najlepsi i najmadrzejsi komentatorzy, tylko o to, ze raczej to jest poprawne, skoro "wszyscy" tak mowia, ciezko, zeby wiekszosc sie mylila
@up
No dokładnie, ani on ani Berbatow nie pasują do Manchesteru.
Jak na moje taki walczak jak Tevez jest wart każdej kasy... ale lepiej 3mać Drewniatra Drewnatova kupionego za 34mln.
Tevez akurat imho bardzo pasuje do Manchesteru. Berbatov to zupełnie inna sprawa. Niby grał cały sezon, ale jakoś nadal dla mnie jest taki nijaki. Nie ma w sobie niczego wyjątkowego w przeciwieństwie do każdego z Czerwonych Diabłów. Po prostu biega po boisku i stara się robić swoje, bez fajerwerków. Chciałbym, żeby Tevez został, ale jeśli władze klubu sobie lecą z nim w kulki to może nawet i lepiej się stanie. Nie zmarnuje się chociaż świetny piłkarz.
Ja tam w Premiership widzę coś takiego baaaaardzo rzadko.
Powiem inaczej. Nie chcesz tego widzieć. Tak samo jak nie chciałeś widzieć tego jak Messi został sfaulowany przez trzech obrońców, ale wstał i biegł dalej. Z całego meczu zapamiętałeś tylko wymuszanie Puziola... gdyby to grał arsenal to zapamiętałbyś tą 1sza sytuację.
Thomisson
29-05-2009, 07:39
Berbatov jest potrzebny United, ponieważ jest jak na razie jedynym wysokim napastnikiem z prawdziwego zdarzenia w kadrze Diabłów. Jednak wystawianie go na siłę, gdy jest w gorszej formie niż Tevez, to porażka. Argentyńczyk to prawdziwy fighter, zawsze walczy do końca, ma coś, czego brakuje Berbie. Mam nadzieję, że Tevez zostanie i będzie częściej dostawał szansę, również dlatego, że pokazał w tym sezonie, że świetnie rozumie się z Rooneyem, aż miło było patrzeć na ich niektóre akcje ; )
Yoh Asakura
29-05-2009, 09:23
wiesz co, jest takie powiedzenie "jesli jedna osoba cos mowi, to pewnie plotka, jesli dwie to warto sie nad tym zastanowic, jesli wiecej to pewnie to prawda" widzisz chyba powiazanie, w moim poscie nie chodzilo o to, ze w nsport sa sami najlepsi i najmadrzejsi komentatorzy, tylko o to, ze raczej to jest poprawne, skoro "wszyscy" tak mowia, ciezko, zeby wiekszosc sie mylila
Czyli jak zbiorę tutaj 4 osoby i one powiedzą, że mówi się Czesiek Fenerbegas, to tak musi być ?
Powiem inaczej. Nie chcesz tego widzieć. Tak samo jak nie chciałeś widzieć tego jak Messi został sfaulowany przez trzech obrońców, ale wstał i biegł dalej. Z całego meczu zapamiętałeś tylko wymuszanie Puziola... gdyby to grał arsenal to zapamiętałbyś tą 1sza sytuację.
No tak, zamykam wtedy oczy. :(
Uczepiłem się Puyola, bo on zachował się najgorzej. Zachowanie Messiego powinno być na porządku dziennym, dlatego nic o nim nie mówię. Bo to tak, jakbym chwalił np. ciebie za to, że wziąłeś oddech. To coś zupełnie normalnego. A przynajmniej powinno takie być.
Czyli jak zbiorę tutaj 4 osoby i one powiedzą, że mówi się Czesiek Fenerbegas, to tak musi być ?
Dorosnij, komentatorzy sportowi kilku stacji(naraz) sa dosc wiarygodni, wiec jest male prawdopodobienstwo, zeby sie mylili. Jakbys slyszal, ze wszyscy komentatorzy mowia na cesca czesiek, to pewnie sam bys tak mowil po czasie.
imo Iniesta zagrał naprawdę bardzo dobre spotkanie
No a co do finału, to chyba każdy widział, jak było ;)
@edit
Pewnie dostrzegliście, jak Messi biegł z piłką i trzech piłkarzy biegło z nim i go przewróciło, po czym Messi wstał i chciał biec dalej, ale sędzia odgwizdał faul. To jest podstawowa różnica między nim a Cristiano.
ahahah Messi też symuluje, to że akurat wstał i biegł dalej wynikało z zimniej kalkulacji.
Jeszcze jedno ich różni, Ronaldo nie strzela goli ręką, przynajmniej nie przypominam sobie.
Xendriel
29-05-2009, 13:36
Pixik, proszę nie kompromituj się już:(
Yoh Asakura
29-05-2009, 15:20
Dorosnij, komentatorzy sportowi kilku stacji(naraz) sa dosc wiarygodni, wiec jest male prawdopodobienstwo, zeby sie mylili. Jakbys slyszal, ze wszyscy komentatorzy mowia na cesca czesiek, to pewnie sam bys tak mowil po czasie.
No tak, komentatorzy stacji TVP i NSport są baaaardzo wiarygodni. :D
Pixik, proszę nie kompromituj się już:(
czym? to ty kompromitujesz się ciągłymi atakami w stronę Ronaldo.
Albo pierdoląc , że Messi nie symuluje. Jest to piłkarz genialny, ma szansę na wpisanie się do historii, jest mniej więcej na poziomie C. Ronaldo ,chociaż wg. mnie i wielu ludzi ten drugi jest trochę lepszy. Z drugiej strony wielu twierdzi, że Messi..
AnonimowyPowrot
29-05-2009, 18:29
Albo pierdoląc , że Messi nie symuluje. Jest to piłkarz genialny, ma szansę na wpisanie się do historii, jest mniej więcej na poziomie C. Ronaldo ,chociaż wg. mnie i wielu ludzi ten drugi jest trochę lepszy. Z drugiej strony wielu twierdzi, że Messi..
To pewnie dlatego, że ty kibicujesz Realowi, a ja Manchesterowi, ale moim zdaniem także Ronaldo jest lepszy, co udowodnił chociażby w finale.
@Avatar Yoha
No właśnie, co ty tu robisz? ;[
http://www.demotywatory.pl/demot/2580.jpg
@Strona główna
Nie jesteśmy sami :/
Duch Niespokojny
29-05-2009, 20:47
Hm... a tutaj (http://www.youtube.com/watch?v=QllyIsxb9lk) z kolei mówią "Pujol"...
Sam o sobie gdy sie przedstawia takze mowi "Pujol" wiec nie wiem o co ta debata.
http://www.youtube.com/watch?v=QYK7avjmfmY
Pujol, Puziol... Co za różnica? Ważne że jest jednym z najlepszych obrońców na świecie. ;) A z tym "Puziol", to można to nazwać spolszczeniem. Tak samo jak np. anglik nie powie "Szpakowski", tylko "Szpakowsky".
K.Jay
Yoh Asakura
29-05-2009, 23:08
Co fonetycznie brzmi praktycznie tak samo. B)
Zawsze można warknąć SzpaQ i Pudżi :cup:
Arka_Sath_Wielki
30-05-2009, 10:48
Messi potrafi przegrywać i nie uderza łokciami wszystkich rywali w ostatnich minutach, kiedy mecz jest przegrany.
Messi potrafi przegrywać i nie uderza łokciami wszystkich rywali w ostatnich minutach, kiedy mecz jest przegrany. A czym on miałby uderzać?
AnonimowyPowrot
30-05-2009, 11:09
Messi potrafi przegrywać i nie uderza łokciami wszystkich rywali w ostatnich minutach, kiedy mecz jest przegrany.
...bo trafiłby w kolano.
@Down
Ty to powiedziałeś ;)
Xendriel
30-05-2009, 11:31
W dodatku jest cienki i najebany przychodzi na stadion. Wyrzucić go z Barcelony i kupić Cristiano!
http://www.youtube.com/watch?v=BqO-gI0gLDA
On woli przechylić szalę zwycięstwa swojego zespołu strzelając gola ręką.
To bardziej honorowe.
Xendriel
30-05-2009, 13:02
Niekiedy też splunie na rywala. Nie rozumiem dlaczego UEFA go jeszcze nie ukarała. Jaki on przykład daje dzieciomX(
@Down Nie wysilaj się bo oni zaraz zrobią spam na 3 strony w którym wypomną Messiemu każdy dwuznaczny gest. To pewnie dlatego, że wiedzą iż Złota Piłka jest praktycznie jego...No chyba że trafi do Xaviego lub Iniesty:D
Arka_Sath_Wielki
30-05-2009, 13:02
No pewnie, bo jeśli grałbyś ważny mecz, piłka leciałaby w pole karne a ty w wielkim zamieszaniu uderzył ją ręką, to pobiegłbyś do sędziego i powiedział:
"Panie sędzio przyznaje się, ja strzeliłem ręką, nie chcemy tej bramki" Nie?
Poza tym Barcelona jest klubem, który gra najbardziej Fair Play w Hiszpanii, gdzie Twój Real plasuje się w szarej końcówce. Maradona też strzelił ręką, ale ludzie pamiętają inne wielkie rzeczy które zrobił.
BTW : Pepe jest jeszcze bardziej honorowy, przewracając przeciwnika, kopiąc go dwukrotnie w plecy a następnie uderzając innego rywala w twarz.
Yoh Asakura
30-05-2009, 13:15
Jak po faulu (którego nie było) na Arszawinie podyktowano karny, to ten od razu mówił sędziemu, że nic nie było i karny się nie należy (mecz z Portsmouth). Można ? Można. Więc stfu.
Arka_Sath_Wielki
30-05-2009, 14:36
Piotr Gruszka podpisał kontrakt z Delectą Bydgoszcz! Bliski tego jest także Paweł Woicki! W tym sezonie walczymy o pierwszą czwórkę!!
Yoh Asakura
30-05-2009, 20:43
Czelski zdobyła Puchar Anglii o/
Czelski zdobyła Puchar Anglii o/
Jak to ujęli na TVP, "Puchar Pocieszenia". ;) Bardzo mi się spodobało to, że Everton już w 25 sekundzie strzelił gola. I bramka Lamparda też dobra. ;)
K.Jay
Yoh Asakura
30-05-2009, 21:48
Najstarszy puchar świata, więcej szacunku.
Najstarszy puchar świata, więcej szacunku.
Myślę że dla drużyny grającej antyfootball, która została wyrzucona za burtę LM kosztem Barcelony, która odpadła z Curling Cup po rzutach karnych i która zajęła niskie jak na 'murarzy' 3 miejsce w lidzę. F.A Cup to tylko puchar pocieszenia.
poplacz sie jeszcze, ciagle tylko sie uzalasz nad swoja biedna chelsea, jaka ona pokrzywdzona strasznie ojej
Yoh Asakura
30-05-2009, 22:45
Chelsea w półfinale strzeliła gola ze spalonego, o.
Chodziło oto że drużyna która walczyła o wszystko, została z jednym trofeum. I jest to raczej nagroda pocieszenia.
I będę płakał kiedy mi się będzie podobało i będę się użalał kiedy będzie mi się podobało. Tyle... a Chelsea została pokrzywdzona (oczywiście chodzi mi tylko o półfinal LM), ale widocznie widzę to tylko ja.
18 pts przewagi Orlando w połowie : o. Gorti dobra zmiane dał, ale nie wiem czemu nie zaliczyli mu zbiórki w ataku ;/. LBJ bez punktu w 2 qtr. ciekawa bedzie druga połówka.
edit: no i Orlando z Lakersami w finale. będzie ciekawie. DH12 królem wschodu. przyćmił LeBrona... Gorti 2ga zmiane mial gorsza, ale nie dziwne jak caała gra pod Howarda była ustawiona. piłka do Howarda ten albo rzuca, albo podaje na obwód i za 3 łupią.
Gierubesoen
31-05-2009, 10:56
Chyba pierwszy raz w życiu zarwę noc dla meczu koszykówki : )
Arka_Sath_Wielki
31-05-2009, 13:15
Chodziło oto że drużyna która walczyła o wszystko, została z jednym trofeum. I jest to raczej nagroda pocieszenia.
I będę płakał kiedy mi się będzie podobało i będę się użalał kiedy będzie mi się podobało. Tyle... a Chelsea została pokrzywdzona (oczywiście chodzi mi tylko o półfinal LM), ale widocznie widzę to tylko ja.
Chelsea została pokrzywdzona w 2 meczu, Barca w 1 meczu więc wszyscy są kwita.
Straznik Monopolowego
31-05-2009, 14:55
Czy barca w 1 meczu zostala owalona na 4 karne?
Xendriel
31-05-2009, 17:05
Gdzie ty widziałeś 4 karne?:baby: Może niech teraz Barca odda puchar Chelsea, będzie sprawiedliwie. Przestańcie...
@down Powtórki akcji się nie liczą.
Yoh Asakura
31-05-2009, 17:20
Gdzie ty widziałeś 4 karne?
Na Stamford Bridge. No ale czego oczekiwać od fanów barcy-ignorantów.
Swoją drogą, Chelsea nie powinna narzekać na arbitrów, bo w lidze często im pomagają.
Xendriel
31-05-2009, 19:04
Trener FC Barcelony Josep Guardiola chce ściągnąć do katalońskiego klubu legendę AC Milan Paolo Maldiniego. Słynny 40-letni obrońca "rossonerich" kończy piłkarską karierę, a Guardiola widziałby dla niego miejsce w sztabie szkoleniowym Barcy. Szkoleniowiec "Dumy Katalonii" pragnie przekonać Maldiniego do pracy w Barcelonie. Liczy na jego ogromne doświadczenie - Włoch grał w AC Milan przez 24 sezony, w tym czasie czterokrotnie sięgał po Puchar Europy. W reprezentacji Italii wystąpił 126 razy.
- To największy piłkarz Europy ostatnich 20 lat - powiedział o Maldinim Guardiola, który zadedykował legendzie AC Milan triumf Barcelony w Lidze Mistrzów.
Jestem jak najbardziej ZA. Maldini na pewno świetnie zmotywowałby zawodników do pracy:)
Mazur199
31-05-2009, 19:33
wielcy 'fotelowi' fani barcy,chelsea i manu, idzcie pokopac na podworko a nie kloccie sie czy strzelił ręką, dupa\ą czy językiem, chcesz zmienic losy meczu to w nim zagraj bo na forum to mozesz mowic: a ja to bym.. a bo oni... a bo spalony ...a to ptak mu nasrał jak bronił, skoro jestes takim wiekim fanem to powiedz chociaz czy byles na 1 meczu swojej ukochanej druzyne? ( nie, nie mowie o tej miejscowej w okregowce )
@down
fan okolicznych druzyn
Xendriel
31-05-2009, 19:45
Fan Górnika czy Cracovii?:D
@up Hahashhas... Post roku 8o
A jak już mówimy o ekstraklasie to poratulować Arce Gdynia mają jeszcze cień szansy na utrzymanie.
@Maggic No jeszcze nie wiadomo czy Podbeskidzie. Teraz grają ze Zniczem a Korona gra z Dolcanem. Ale Podbeskidzie potrafi w 1 meczu wygrać 9:0 z Turem, a w następnym meczu przegrać z Katowicami 1:0.
Dobra przerwa w piłkarskim bełkocie!
Nadal za burtą we French Open już w IV. rundzie=pwned.
Federer królem Paryża 2009
\o/
@up Hahashhas... Post roku 8o
A jak już mówimy o ekstraklasie to poratulować Arce Gdynia mają jeszcze cień szansy na utrzymanie.
ale nijakie Podbeskidzie ich zniszczy.
btw. Bordeaux mistrzem Francji. Gourcuff < 33333.
Yoh Asakura
31-05-2009, 20:44
skoro jestes takim wiekim fanem to powiedz chociaz czy byles na 1 meczu swojej ukochanej druzyne? ( nie, nie mowie o tej miejscowej w okregowce )
W Anglii fani wolą chodzić na mecze do pubów niż stadionów. Twój argumencik jest z pupki wyjęty.
Arka_Sath_Wielki
31-05-2009, 21:08
wielcy 'fotelowi' fani barcy,chelsea i manu, idzcie pokopac na podworko a nie kloccie sie czy strzelił ręką, dupa\ą czy językiem, chcesz zmienic losy meczu to w nim zagraj bo na forum to mozesz mowic: a ja to bym.. a bo oni... a bo spalony ...a to ptak mu nasrał jak bronił, skoro jestes takim wiekim fanem to powiedz chociaz czy byles na 1 meczu swojej ukochanej druzyne? ( nie, nie mowie o tej miejscowej w okregowce )
@down
fan okolicznych druzyn
A czy jak jestem wierzący, to muszę jeździć się modlić do Watykanu? Pierdolisz Pan głupoty.
Yoh Asakura
31-05-2009, 21:12
A czy jak jestem wierzący, to się muszę jeździć modlić do Watykanu? Pierdolisz Pan głupoty.
Nie, masz po prostu chodzić do kościoła, bo to dom boży...
B)
Arka_Sath_Wielki
31-05-2009, 21:16
Nie, masz po prostu chodzić do kościoła, bo to dom boży...
B)
No właśnie, więc mogę oglądać mecz albo na stadionie (Watykan), albo w jakimś pubie/domu (każdy kościół) czyż nie?
@down
Signed.
To tak samo jakbyś spytał duchownego czy widział Boga. Argumenty imo porąbane. Czy aby być fanem danej drużyny trzeba być na meczu? Może tak, ale drużynę ma się w sercu.
K.Jay
Nadal za burtą we French Open już w IV. rundzie=pwned.
Federer królem Paryża 2009
\o/
Widziałem parę gemów, ten Soderling chyba mecz życia zagrał - Nadal bezsilny.
Yoh Asakura
31-05-2009, 22:17
No właśnie, więc mogę oglądać mecz albo na stadionie (Watykan), albo w jakimś pubie/domu (każdy kościół) czyż nie?
@down
Nie, bo Watykan to po prostu taki większy kościół.
Mazur199
31-05-2009, 23:56
A czy jak jestem wierzący, to muszę jeździć się modlić do Watykanu? Pierdolisz Pan głupoty.
Tak bardzo kochasz swój klub a nie stac Cie na jego wsparcie poprzez kupno biletu? : < Spinaj sie na fotelu
Tak bardzo kochasz swój klub a nie stac Cie na jego wsparcie poprzez kupno biletu? : < Spinaj sie na fotelu
Wałkowane milion razy. Fanatyk a sympatyk... dwie inne osoby, no kurw*a
Straznik Monopolowego
01-06-2009, 00:18
Jak kiedys zejdziesz z garnuszka rodzicow szczylku to zobaczysz czy lepiej wydac na bilet czy na chleb
Wiślaczek
01-06-2009, 10:52
Jak kiedys zejdziesz z garnuszka rodzicow szczylku to zobaczysz czy lepiej wydac na bilet czy na chleb
Na piwo...
Wałkowane milion razy. Fanatyk a sympatyk... dwie inne osoby, no kurw*a
..................
Yoh Asakura
01-06-2009, 14:30
A ja wsparłem swój klub poprzez kupno repliki ! Odwal się pan.
Mazur199
01-06-2009, 15:03
pomimo 17lat na 3/4 zachcianek mam kase zarobioną przez samego siebie wiec gtfo
//nie,nie chodze do zawodowki i nie mam kasy z praktyk
@down
nie bede Ci gosciu tłumaczył publicznie jak chcesz sie popytac to pisz prv
// ostatni post w tej dyskusji
Yoh Asakura
01-06-2009, 15:47
@Up:
Czyli nie płacisz i się spinasz. :)
A płacisz za prąd, mieszkanie, itp. ?
Xendriel
01-06-2009, 15:59
ostatni post w tej dyskusjiWhy?:(
Pellegrini trenerem Realu, a Ancelotti Chelsea. Teraz to się dopiero zaczną spekulacje transferowe.
Straznik Monopolowego
01-06-2009, 16:19
Milan tez ma nowego trenera. Dziwne jest miec trenera mlodszego od polowy pilkarzy =D
Articuno
01-06-2009, 16:21
http://www.youtube.com/watch?v=DumEt9hb0QY
Dzięki Pavel, za gole, asysty, występy, przyczynianie się do zwycięstw, dzięki za pozostanie na tonącym okręcie, dzięki za tworzenie historii Juve, Grazie.
Yoh Asakura
01-06-2009, 16:25
A on nie zostaje na jeszcze jeden sezon ? Podobno przekonali go w Juve, żeby nie odchodził na emeryturę.
Milan tez ma nowego trenera. Dziwne jest miec trenera mlodszego od polowy pilkarzy =D
Jeśli się nie mylę, to niema nikogo kto był by starszy od nowego trenera Milanu.
Był Maldini ale on już skończył karierę.
Articuno
01-06-2009, 19:07
A on nie zostaje na jeszcze jeden sezon ? Podobno przekonali go w Juve, żeby nie odchodził na emeryturę.
Nie to już koniec na prawde, dzien przed meczem z Lazio już to ogłosił niby najoficjalniej w świecie no i jeszcze ta ceremonia...
Inna sprawa to agent Nedveda, który wymyśla zatrudnienie Czecha w Lazio, mimo że on Pavel ogłosił po prostu koniec.
@down
fan okolicznych druzyn
Byłem na meczu swojej drużyny, to nie czyni mnie lepszym od kogoś kto kibicuje zza telewizora.
Ja kłótni nie zaczynam , ja tylko ripostuję.
AnonimowyPowrot
02-06-2009, 19:54
@Główna treść
Wróciłem, ssajcie.
@Bonus
pasy hahahaha xD
Radwanskie pwnd, prowadzac w 3 secie 3-5, przegraly 7-5. POLSKA SZKOLA TENISA HE HE MY ASS
Yoh Asakura
02-06-2009, 20:44
Barry w Man City za 12 mln. funtów. Zmarnował się...
A Manchester City podobno ma na oku jeszcze Samuela Eto'o i Carlosa Teveza. Jak tak dalej pójdzie, to Man. City w następnym sezonie może być już całkiem inną drużyną.
@edit Kaka oświadczył, że zostaje w Milanie.
Yoh Asakura
02-06-2009, 21:08
13 lipca Barca dostanie baty.
Nie wiem po co The Citizens kolejni napastnicy. Mają przecież Bożinowa, Jô, Caicedo czu Sturridge'a. Nie zapomnijmy o Robinho, Vassellu, Benjanim czy Craigu Bellamy. Zamiast stawiać na młodych to myślą o Samuelu czy Tevezie. :s
K.Jay
Arka_Sath_Wielki
02-06-2009, 21:42
13 lipca Barca dostanie baty.
O ile mi wiadomo Barca gra najbliższy mecz 27.07.09 z Tottenhamem na Wembley, ale jeśli się mylę to mnie popraw.
Yoh Asakura
02-06-2009, 22:13
13 lipca gra z Arsenalem w ramach jakiejś akcji charytatywnej.
Arka_Sath_Wielki
02-06-2009, 22:42
Jak w ramach akcji charytatywnej to będzie pewnie jakiś wynik typu 7-7 albo 8-8 itd
Nie wiem po co The Citizens kolejni napastnicy. Mają przecież Bożinowa, Jô, Caicedo czu Sturridge'a. Nie zapomnijmy o Robinho, Vassellu, Benjanim czy Craigu Bellamy. Zamiast stawiać na młodych to myślą o Samuelu czy Tevezie. :s
K.Jay Bo jedynie Robinho to napastnik klasy światowej, a z pozostałych co najwyżej Jo do tego miana może kiedyś pretendować?
@down
W chwili obecnej, owszem. Miałem tu na myśli potencjał - Bellamy już pewnego poziomu nie przeskoczy, Jo ma na to jakies szanse.
Yoh Asakura
03-06-2009, 00:06
@Up:
Bellamy to bardzo dobry napastnik. Nazwanie go klasowym, i stawianie tym samym na równi z Villą itp., byłoby głupie, ale ma bardzo duże umiejętności i wątpię w to, czy Jo kiedyś osiągnie ten poziom.
Bellamy >>>>>>> Jo.
Wg mnie, Jô, Bożinow, Caicedo i Sturridge mogą w przyszłości być kluczowymi piłkarzami City. Gdybym miał wybrać jednego z nich, byłby to Jô. Robinho też dobry, ale jakby się wypalił. Bellamy na pewno nie długo skończy swoją karierę.
K.Jay
Straznik Monopolowego
03-06-2009, 14:09
Bellamy to klasyczny przyklad drewna. Nedzna namiastka Rooneya
AnonimowyPowrot
03-06-2009, 14:14
Wy spekulujecie o ataku, a wiecie ile da im transfer Barrego? Moim zdaniem klasowy zawodników, będzie rozkręcał im akcje. Robinho i Bellamy mogliby na zmianę operować lewym skrzydłem i środkiem ataku (gdzie czekaliby na pełne rozwinięcie się Sturridge'a), na prawym SWP, a Elano, Ireland i Barry na środku (+ często grający De Jong). Richards jest bdb obrońcą, Kompany mógłby się rozwinąć, a Given to także wyśmienity bramkarz, a na zastąpienie go czeka Hart i Schmeichel. Oby było jak mówicie, chociaż ciężko w to uwierzyć.
@Down
Niestety, ale nie widzę nikogo lepszego na tą pozycję. Fakt, że nie poradził sobie w Chelsea, a nawet nie dostawał szans w wypadku kontuzji Joe Cole'a źle o nim świadczy, ale na drużynę, która najpierw powinna zainteresować się zatakowaniem AV czy Evertonu to dobry zawodnik.
Yoh Asakura
03-06-2009, 15:31
SWP to leszcz.
No i jeszcze lewy obrońca Garrido, który też może być jednym z kluczowych zawodników. ;)
K.Jay
Ojjj grubo dopiero z fety wróciłem ; DDD Pogoń wraca na zaplecze, po 2 latach.
I w sumie I liga w przyszłym sezonie zapowiada się naprawdę interesująco ze względu na: ŁKS Łódź, Górnik Zabrze, GKS Katowice, Pogoń Szczecin, Wisła Płock, Górnik Łęczna, KSZO Ostrowiec, Flota, Cracovia/Korona.
no naprawdę bardzo ciekawie jak na moje xd
Wam gratuluję awansu, a ja trzymam kciuki za Miedź w barażach:)
A ja się chyba nie doczekam czasów, kiedy Lechia będzie grała na zapleczu. :(
K.Jay
Arka_Sath_Wielki
06-06-2009, 10:49
Z innej beczki :
http://www.youtube.com/watch?v=ZXOBJCOS9Hw
Film który Pep Guardiola puścił piłkarzom Barcelony na chwilę przed wyjściem na murawę. Mnie by to też nieźle zmotywowało.
@down
Pogódź się w końcu z tym, że Barca w tym sezonie była najlepsza w Europie i przestań zachowywać się jak upośledzone dziecko.
@edit2
Czemu nikt nie pisze o najnowszym hicie transferowym - Kaka --> Real Madrid
Yoh Asakura
06-06-2009, 11:12
To Ferguson pewnie puścił jakąś piosenkę o litości dla upośledzonych.
Xendriel
06-06-2009, 11:56
Czemu nikt nie pisze o najnowszym hicie transferowym - Kaka --> Real MadridNie było jeszcze oficjalnej informacji.
Moje transferowe typy:
Ibrahimović - Inter? Real?
Ronaldo - Manchester
Villa - Real? Chelsea?
Alonso - Liverpool lub Arsenal, jeżeli Wenger wyciągnął wnioski z ostatnich lat
Silva - Real
Aguero - Inter
Eto'o - Barca
Valencia - Manchester
Kaka - Real
Fabregas - Arsenal
Forlan - Barca?
Ribery - Barca? Real?
Tevez - Liverpool
Żirkov - Chelsea
Hleb - Bayern lub jakiś angielski średniak
http://www.pogononline.pl/galeria_slajdy.php/fotorelacje/20090605_pogon_unia-cob/8
http://www.pogononline.pl/galeria_slajdy.php/fotorelacje/20090605_pogon_unia-cob/3
2 liga :D
AnonimowyPowrot
06-06-2009, 13:27
Jutro do Przemyśla przyjeżdza WISŁA! :D:D:D Oldboye, ale trzeba tam być ;P
Nie było jeszcze oficjalnej informacji.
Dokładnie, jednak ja jako wierny fan Milanu miałem cichą nadzieję że to jednak nie prawda :p
Pan i Wladca
06-06-2009, 17:12
Tragedia z tą naszą reprezentacją. 1:0 w plecy. Co prawda nie było chyba 11 podstawowych graczy ale i tak powinni dawać rade a oni nawet przyjąć nie potafią :p:p
Roger mnie denerwuje, po Euro w reprezentacji nie pokazał zupełnie NIC. Dzisiaj praktycznie same straty, chce grać sam, ale często gorzej na tym wychodzi. Rozumiem, że poświęcił reprezentację Brazylii (w której i tak by nie zagrał) dla Polski, ale to chyba nie znaczy, że ma być jakoś specjalnie traktowany...
Gierubesoen
06-06-2009, 18:19
Zepsuli mi początek dnia :/
jakosiara
06-06-2009, 19:40
Leo won! Czemu Rogera nie zmienił X(? Bez jaj, nie dość, że nas obraża i kpi z nas(z 2. strony ma z czego kpić...)to jeszcze drużyny nie umie poprowadzić. Nie chodzi mi tylko o ten mecz....
Jedyne co ich usprawiedliwia to fakt upału, no i brak 11 piłkarzy...
Jestem ciekawy skąd Floro tyle kasy weźmie. Silva, Albiol, Villa, Ribery, Ronaldo, Kaka, Alonso. A to są główni kandydaci... B)
Pan i Wladca
06-06-2009, 19:46
Leo won! Czemu Rogera nie zmienił
bo nie miał nikogo na jego miejsce :p wszyscy sie wypieli na reprezentacje.
jak najszybciej Obraniaka wkoponowac w zespol,powolywac notorycznie Jelenia to moze unikniemy powtorki z Euro
Articuno
07-06-2009, 09:08
Czas Leo się skończył... obym odszczekał te słowa po eliminacjach, ale takie są fakty. Bo skład optymalny jest na prawdę niezly: Boruc - Wasyl, Dudka, Żewłakow, Wawrzyniak(?) - Kuba, Obraniak, Lewandowski, Ebi(?) - Jeleń, Lewandowski
lub Kuba, Obraniak, Murawski, Lewandowski, Ebi(?) - Jeleń
jakosiara
07-06-2009, 10:57
Holenderscy trenerzy uważają, że Leo jest dobry na 1,5 roku, a potem już się wypala. Po eliminacjach czas będzie się pożegnać. Nie szybciej...
Xendriel
07-06-2009, 11:11
Leo po kompletnie nieudanych ME stracił swój autorytet. Piłkarze zobaczyli, że nie jest on żadnym cudotwórcą. Taktycznie też nic nowego już nie wymyśla. Dla mnie to on jakby już czeka na koniec swojego kontraktu, a myślami jest w Rotterdamie.
Duch Niespokojny
07-06-2009, 11:21
http://sport.onet.pl/0,1248770,1984470,wiadomosc.html
jakosiara
08-06-2009, 08:47
Ja naprawdę obserwuję moich zawodników, wierzcie mi. Zarzucają mi, że nie byłem na meczu Wisła - Legia, ale zawodników z tych drużyn przecież doskonale znam. Boguski, Brożek i Roger przecież są przeze mnie powoływani, znam ich doskonale! Czy muszę ich koniecznie zobaczyć w spotkaniu Wisła- Legia? Bądźmy poważni. Czy to coś zmieni?
A rogera forme widziales?
W prasie - nie tylko polskiej - pojawia się coraz więcej sugestii, że będzie Pan dyrektorem sportowym Feyenoordu Rotterdam.
leo:- W prasie pojawiają się różne sugestie. Tak wiele bzdur o mnie napisano, choćby to, że kupiłem sobie dom na Mazurach. W ubiegłym tygodniu zrobiono zdjęcie, jak przejeżdżam samochodem przez podwójną linię na ulicy. Super! Napisano, że jeżdżę jak kamikadze, a ja tylko chciałem wjechać na mój parking, więc co miałem zrobić, skoro ta linia od zawsze tam jest. Ale dla prasy, to jest wielki news! Tylko to ich interesuje! Mają radochę i wielką historię na całą stronę. Jednak jakoś nie znajduję w gazetach informacji o potrzebie stworzenia nowego systemu szkolenia młodzieży. Naprawdę, czasami aż chciałoby się zapłakać. Zewsząd słyszę różnych mędrców, a to Tomaszewskiego, a to Bońka, który niczym Mahomet z góry udziela wskazówek. Siedzi sobie we Włoszech i woła: halo, słuchajcie, Beenhakker to kłamca i Pinokio. Później schodzi z góry, jedzie nad jezioro i spokojnie popija koktajl. Czy to jest poziom, na którym powinniśmy prowadzić rozmowy? Czy tak powinno się rozmawiać o futbolu? To samo dotyczy sfrustrowanego Tomaszewskiego... Czy kogokolwiek w tym kraju jeszcze interesuje to, co on ma do powiedzenia? Czy ktokolwiek traktuje go jeszcze poważnie?
Winny się tłumaczy. Leo nie jest wielkim trenerem. Jedyne co jest u niego wielkie to kontrakt. Skale trenera określa się po wygranych meczach na dużych imprezach. Sklepać 10:0 San Marino to ja bym umiał. A co do powołań to sądzę, że moja stara mogłaby się teraz załapać do kadry Leo.
Yoh Asakura
08-06-2009, 14:42
Sklepać 10:0 San Marino to ja bym umiał.
No to sklep. Najlepiej monopolowy.
W normalnym kraju po paru failach to selekcjoner by wyleciał (patrz - Anglia), ale że u nas wszystko musi być na odwrót, to efekty widać. Ja tam jakoś nie wyobrażam sobie w reprezentacji np. Francji zawodnika, który w klubie symuluje grę w piłkę.
jakosiara
08-06-2009, 15:04
To daj mi piłkarzy. Za to w lidze trenerzy wylatują, nawet po zwycięstwach...
Co do monopolowego, to znasz jakiś dobry :D
EDIT: Po meczu z RPA Leo Beenhakker jest obrażony na cały świat, a zwłaszcza na dziennikarzy. Zdenerwowany Holender w swoim stylu pozdrowił przedstawicieli mediów słowami "f**k off".
Yoh Asakura
08-06-2009, 15:23
Zgłoś się do prowadzenia reprezentacji Polski, zagraj z San Marino i sklep ich 10:0.
jakosiara
08-06-2009, 15:33
Tu nawet nie chodzi o styl prowadzenia drużyny. Tylko o robienie z Polski kraju trzeciego śwaiata. Co to za problem wygrać z San Marino :D
Tu nawet nie chodzi o styl prowadzenia drużyny. Tylko o robienie z Polski kraju trzeciego śwaiata. Co to za problem wygrać z San Marino :D
spytaj Bonka, on powinien wiedziec z doswiadczenia
jakosiara
08-06-2009, 15:59
O ile mnie pamięć nie myli to Boniek wygrał z San Marino 2:0(na wyjeździe) i 5:0 u siebie, choc do drugiego meczu nie jestem pewien czy to Boniek go prowadził...
Wiki podpowiada: Piłkarze San Marino grali z Polską sześciokrotnie – wszystkie mecze przegrali (bramki 0:23)
O ile mnie pamięć nie myli to Boniek wygrał z San Marino 2:0(na wyjeździe) i 5:0 u siebie, choc do drugiego meczu nie jestem pewien czy to Boniek go prowadził...
Wiki podpowiada: Piłkarze San Marino grali z Polską sześciokrotnie – wszystkie mecze przegrali (bramki 0:23)
Ale w tym pierwszym meczu, męczyliśmy się niemiłosiernie. Domyślam się, że spotkania nie oglądałeś - uwierz na słowo, Boniek z pokonaniem San Marino miał naprawdę spory problem.
O ile mnie pamięć nie myli to Boniek wygrał z San Marino 2:0(na wyjeździe)2-0 z San Marino to imo fail niewiele mniejszy od takiego, w ktorym nastapilaby strata pktow. Tym bardziej, ze orzeuki meczyly sie w tym meczu przeokrutnie. A w rewanzu prowadzil juz Janas afair.
Ta.. męczyli się strasznie wtedy. Pamietam ten mecz. niejaki Kaczorowski bodajże bramke ukłuł. ale to i tak lepiej niż wygrać z San Marino 1:0 po golu strzelonym ręką. nie pamiętam za czyjej kadencji to było. może Apostela? Polska reprezentacja ftw!
Wiślaczek
08-06-2009, 18:41
ale to i tak lepiej niż wygrać z San Marino 1:0 po golu strzelonym ręką. nie pamiętam za czyjej kadencji to było. może Apostela? Polska reprezentacja ftw!
Andrzej Strejlau byl wtedy trenerem.
jakosiara
08-06-2009, 19:47
Nawet nie pamiętam, czy oglądałem tamten mecz :D a co do tego 1:0 to przed kwietniowym meczem z San Marino było chyba puszczone.
EDIT: Odchodząc od tematu Reprezentacji: Dziś o 1.00 czasu polskiego będzie konferencja prasowa z udziałem Kaki. Zostało jedynie potwierdzenie transferu przez kluby. :cup:
Floro buduje niezłą drużynę...
Straznik Monopolowego
09-06-2009, 03:09
Kaka w Realu. Real widze niczego sie nie nauczyl
Kaka w Realu. Real widze niczego sie nie nauczyl
Czemu? Kaka dobry zawodnik, plus wiele kasy na nim zarobia.
jakosiara
09-06-2009, 13:02
Pierwszy galactico. Udany transfer, mimo że 65 mln Euro nie jest małą kwotą... Jeżeli chodzi o klęskę poprzedniego projektu, to wszystko rozwaliły rozkapryszone gwiazdy(Beckham, Ronaldo)oraz kolonia brazylijska. Kaka mimo tego, że jest Brazylijczykiem nie jest "imprezowym zwierzęciem":cup:
Arka_Sath_Wielki
09-06-2009, 14:10
Jeśli w drużynie jest za dużo gwiazd, to wy już wiecie co się wtedy dzieje :) Zachodzi zjawisko zwane "Galaktyczne Gówno" :) Guardiola jest jednak mądrzejszy i w Barcelonie będą grały osoby, których nazwisk pewnie nie słyszeliście, ale są świetne ;)
@edit
Powiedzcie mi, jakie GWIAZDY zakupiła Barca na sezon 08/09 i co zyskała. Bo z GWIAZD to kupili tylko Alvesa. Za to najlepszy transfer w stosunku do ceny to Pique, który przeszedł do Barcy za parę milionów, a wniósł do gry bardzo wiele. Do tego dochodzi 2 wychowanków - Sergio B i Caceres. Nie trzeba gwiazd, aby wiele osiągnąć.
jakosiara
09-06-2009, 14:28
O ile wiem to Caceres nie jest wychowankiem Barcy tylko jakiegoś urugwajskiego klubu. Stamtąd przeszedł do Villareal, skąd był wypożyczony do Recrerativo, gdzie po rozegraniu bardzo dobrego sezonu przeszedł od razu do Barcelony. W Villareal nie rozegrał żadnego meczu. Przypominam że Real też kupił młodego, środkowego obrońcę, Garaya.
Co do Pique to był genialny transfer, w FMie zawsze go kupowałem :]
Ubolewam nad Madrycką Canterą, Real zdecydowanie za mało stawia na utalentowanych wychowanków. Pokazują to przykłady Negeredo i Granero :(
Jednak gorzej niż za Ramona być nie może...
AnonimowyPowrot
09-06-2009, 15:16
Powiedzcie mi, jakie GWIAZDY zakupiła Barca na sezon 08/09 i co zyskała. Bo z GWIAZD to kupili tylko Alvesa. Za to najlepszy transfer w stosunku do ceny to Pique, który przeszedł do Barcy za parę milionów, a wniósł do gry bardzo wiele. Do tego dochodzi 2 wychowanków - Sergio B i Caceres. Nie trzeba gwiazd, aby wiele osiągnąć.
Powiedzcie mi, jakie GWIAZDY zakupił Man United na sezon 08/09 i co zyskał. Bo z GWIAZD to kupili tylko Berbatova. Za to najlepszy transfer w stosunku do ceny to bracia da Silva, którzy przeszli do Manchesteru za parę milionów, a wnieśli do gry bardzo wiele. Do tego dochodzi 3 wychowanków - Evans, Gibson, Welbeck.
Widzisz więc, że tak można napisać o każdym klubie ;) Bo drużyny nie buduje się jeden sezon, a stopniowo. Real potrzebuje odmiany, a na początku zawsze pojawiają się spektakularne transfery (Deco, Ronaldinho, Davids, Henry, Eto'o).
Pierwszy galactico. Udany transfer, mimo że 65 mln Euro nie jest małą kwotą... Jeżeli chodzi o klęskę poprzedniego projektu, to wszystko rozwaliły rozkapryszone gwiazdy(Beckham, Ronaldo)oraz kolonia brazylijska. Kaka mimo tego, że jest Brazylijczykiem nie jest "imprezowym zwierzęciem":cup:
A czy przypadkiem era galaktycznych się nie skończyła? Real zawsze kupuje gwiazdy, aby coś wygrać. Takie jest moje zdanie. ;)
K.Jay
Pan i Wladca
09-06-2009, 16:17
Skoro Zidane ma stać się prawą ręką Pereza to nie mam się co martwić o najbliższą przyszłość Realu ;). Nie wiem jak gra Kaka obecnie, bo nie lubię Milanu i nieoglądam ich meczy, no ale zobaczymy co pokaże w Madrycie.
@up Gra dobrze i kłamie. Nic pozatym.
@jakosiara A ja przedchwilą czytałem, że za 68mln.
Yoh Asakura
09-06-2009, 17:16
Jeśli w drużynie jest za dużo gwiazd, to wy już wiecie co się wtedy dzieje :) Zachodzi zjawisko zwane "Galaktyczne Gówno" :) Guardiola jest jednak mądrzejszy i w Barcelonie będą grały osoby, których nazwisk pewnie nie słyszeliście, ale są świetne ;)
No tak, o Alvesu, Keicie, Hlebie - kto by tam o nich słyszał! Panie, od ściąganiu zawodników, o których nikt nic nie wie, a są świetni, to specjalistą jest Wenger.
Panie, od ściąganiu zawodników, o których nikt nic nie wie, a są świetni, to specjalistą jest Wenger.
Co jak co, ale tutaj muszę się zgodzić.
Gierubesoen
09-06-2009, 18:18
Co jak co, ale tutaj muszę się zgodzić.
Dokładnie, tu akurat Wenger jest jednym z najlepszych odkrywców młodych talentów na świecie.
Jeśli ktoś twierdzi, że Barca nie ściąga gwiazd, to chyba ma coś z deklem :/
AnonimowyPowrot
09-06-2009, 18:51
Co do Wengera to fakt, ale między innymi przez to słabiej sobie radzą... Opiera grę niemalże wyłącznie na wyłowionych zawodnikach, a nie o to w tym chodzi.
Gierubesoen
09-06-2009, 18:52
54. - GOL dla Iraku. Dobry rajd Mohammeda lewym skrzydłem, podanie do Tahira, który dośrodkowuje w pole karne, gdzie akcję pewnym strzałem obok polskiego bramkarza zamyka Kareem
:cup::cup::cup: benhauer thx za awans do ojro ale odejć plx :*
Hah, już myślałem że Sagan nie trafi w piłkę swoją drewnianą głową. :D 1:1
K.Jay
Smutne jest to, że w kraju, w którym piłka nożna jest tak popularna, problemem jest sklejenie kadry, której gra potrafiłaby zadowolic kibica.
Aguero jedną nogą w Chelsea. 45mln ojro.
AnonimowyPowrot
10-06-2009, 14:58
Aguero jedną nogą w Chelsea. 45mln ojro.
W to nie uwierzę, chyba że po fakcie.
Plotki o Owenie w AV, van Nistelrooyu w Tott, pożyjemy - zobaczymy ;>
W to nie uwierzę, chyba że po fakcie.
Oferta oficjalnie złożona, czekać tylko co zrobi Atletico.
Yoh Asakura
10-06-2009, 17:34
W Hiszpanii jest beznadziejnie. Ten wymóg, żeby w kontrakcie gracza była suma odstępnego jest imo głupi.
Pan i Wladca
10-06-2009, 19:37
Zlatan do Barcy Eto do Interu ;p
Yoh Asakura
10-06-2009, 20:25
Mur nie jest takim debilem, żeby wymieniać Zlatana za Eto'o. Nawet, gdyby Blaugrana dawała jeszcze 100 mln.
Straznik Monopolowego
10-06-2009, 21:29
Niby kryzys a okienko transferowe interesujace jak nigdy
http://sport.onet.pl/74327.1,1248702,1988105,wiadomosc.html
to dla tych co pisza, ze Real tylko ciagle kase marnuje i przez transfery wpada w olbrzymie dlugi
Zlatan do Barcy Eto do Interu ;p
Oby tak się nie stało.. :) Zlatan niech se kopie w tym interze czy gdzies tam do usranej śmierci.
Wolałbym Davida Villę zamiast Zlatana. Valencia ostatnio wydała oświadczenie, że może się pozbyć kogoś z dwójki najlepszych zawodników - Villa lub Silva. Mam nadzieję, że Barca sięgnie po niego:)
Chociaż i tak imo priorytetem powinien być lewy obrońca i lewy skrzydłowy (Ribery <3)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.