Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe
To akurat był tekst J.D. Sala mam to gdzieś jest na końcu korytarza :baby:
Gdybym chciał się bawić w Perry'ego, zrobiłbym temat z ankietą, na wzór konkursu "a kogo to".
.
kto ma dwa kciuki i gówno go to obchodzi? >FINTEX!<
Yoh Asakura
19-01-2009, 19:22
Sssshhhh. Sleeping dong.
Yoh Asakura
19-01-2009, 20:34
Pocieszy cię recepta in blanco na dwa jądra ?
Calen Futh
19-01-2009, 20:49
Morda. Obydwoje.zanczkijapierdole
Yoh Asakura
19-01-2009, 21:00
Obydwoje to mężczyzna + kobieta. Ale w sumie pasuje, bo jeden z nas jest bardziej męski od drugiego.
@TOPIC:
Jaki wynik typujecie w derbach Liverpoolu ? Imo Everton wygra gładko 3:0. :cup:
ty dziwko...
dobra, nba wazniejsze niż głupie przepisywanie tekstów.
Yoh Asakura
19-01-2009, 21:47
Ale seta El Nino :baby::baby::baby::baby::D:D:D:D:D
Arka_Sath_Wielki
19-01-2009, 22:22
Yoh, sorry miszczu nie krytykowales racja moj blad przyznaje sie bez bicia! ała nie po sutach x/
Yoh Asakura
19-01-2009, 23:09
Live - Eve 1:1 :cup:
Cahill :evul:
Articuno
20-01-2009, 00:25
Kaka zostaje w Milanie! http://www.sport.pl/pilka/1,93854,6178986,Kaka_jednak_zostaje_w_Milanie.html
uffffff...
Calen Futh
20-01-2009, 05:40
Zajebiście się co chwilę kopali na derbach :D
http://i10.photobucket.com/albums/a101/Przyklad/PESS.png
Nom, Arsenal > reszta. (PES2k9)
Jedyny remis to mecz z Tottenhamem na White Hart Lane. Ale to są derby. Rządzą się swoimi prawami.
- Co robi kibic Arsenalu po zdobyciu mistrzostwa?
- Wyłącza PESa.
A Radwanska dalej jest slaba jak przyslowiowy fallus. 6:7, 6:4, 1:6 z beznadziejna Bondarenko i chyba koniec z Polka w czolowce rankingu.
Arka_Sath_Wielki
20-01-2009, 13:53
Kaka zostaje w Milanie! http://www.sport.pl/pilka/1,93854,6178986,Kaka_jednak_zostaje_w_Milanie.html
uffffff...
Nie ciesz się jeszcze :) powód? sport.pl
ciesz się. powód? mcfc.co.uk (http://www.mcfc.co.uk/default.sps?pagegid={DBD12D53-8346-431D-A04F-5D0F8664DE80}&newsid=6625476)
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=21708
KURWA NIECH WY*******A DO TEGO MC : <
Yoh Asakura
20-01-2009, 15:16
- Co robi kibic Arsenalu po zdobyciu mistrzostwa?
- Wyłącza PESa.
A dlaczego nie "gra dalej" ?
A dlaczego nie "gra dalej" ?
Bo jest juz po Wieczorynce i mama kaze isc spac.
Yoh Asakura
20-01-2009, 15:52
I tu mnie masz X(
Nigdy nie prosiłem o podwyżkę i nigdy tego nie zrobię. Klub podnosił mi pensję, gdy czuł że na to zasługuję, mogę im za to jedynie podziękować
Zostałem
http://img413.imageshack.us/img413/9634/ibelongtojesusmc1.th.jpg (http://img413.imageshack.us/my.php?image=ibelongtojesusmc1.jpg)
Kierowałem się sercem
Yoh Asakura
20-01-2009, 19:15
A teraz tak szczerze, miał wybór ?
A teraz tak szczerze, miał wybór ?
nie.
Transfer - 110mln
Pensja - 350tys/7dni
Wystawienie na mecz z Arsenalem - bezcenne
Calen Futh
21-01-2009, 06:42
@up: Tam by pasowało bardziej "zaszczyt przegrania z wielkim Arsenalem".
Yoh Asakura
21-01-2009, 15:22
Nie spodziewałem się zbyt mądrego odzewu od was, bando idiotów. Dziękuję, że mnie nie zawiedliście.
Kaka nie przeniósłby się do Manchesteru City. Nie miał innego wyboru. Piłkarze jego formatu, z jego sławą, z milionową rzeszą fanów - nie robią takich rzeczy. Nie przenoszą się do klubów, które oferują im tak astronomiczne kwoty. A dlaczego, to już sobie sami dopowiedzcie, o ile potraficie.
Articuno
21-01-2009, 15:32
a Robinho?
Xendriel
21-01-2009, 15:44
Kasa w Manchesterze > kasa w Madrycie
Wpływ na jego decyzję miało też to, iż w Realu tak bardzo pożądali Cristiano, że gotowi byli włączyć w jego transfer swoją największą gwiazdę i zarazem najlepszy transfer w ostatnich latach, Robinho. A ten głupi myślał, że go tam kochają;(
Nie spodziewałem się zbyt mądrego odzewu od was, bando idiotów. Dziękuję, że mnie nie zawiedliście.
No tak, Ty tu jesteś najmądrzejszy, wystarczy przeczytać 350 stron by przekonać się o Twoim intelekcie. Skoro tacy jak Ty nie należą do bandy idiotów, to ja chyba wole być w tej bandzie ; > Nie wspominając kto tu Arsenalowi wyrobił taką reputację ;D
Lampard > Arsenal
Yoh Asakura
21-01-2009, 16:05
a Robinho?
Powiedzmy sobie szczerze - gdzie Robinho, a gdzie Kaka ?
No tak, Ty tu jesteś najmądrzejszy, wystarczy przeczytać 350 stron by przekonać się o Twoim intelekcie. Skoro tacy jak Ty nie należą do bandy idiotów, to ja chyba wole być w tej bandzie ; > Nie wspominając kto tu Arsenalowi wyrobił taką reputację ;D
Tak to sobie tłumacz ;)
Obrażanie się na linii Yoh -> reszta i reszta -> Yoh bedzie odpowiednio nagradzane. A Lige Mistrzów wygra w tym sezonie Juventus.
Obrażanie się na linii Yoh -> reszta i reszta -> Yoh bedzie odpowiednio nagradzane. A Lige Mistrzów wygra w tym sezonie Juventus.
Z całym szacunkiem, ale Juventus odpadnie w najbliższym dwumeczu z Chelsea. :)
Straznik Monopolowego
21-01-2009, 16:21
lepiej pozno niz wcale bo i tak juz za dlugo z tego tematu burdel robiliscie
Ja jestem ciekawy jak to bedzie z arshavinem w arsenalu
Yoh Asakura
21-01-2009, 16:28
Wydaję mi się, że transfer już niedługo dojdzie do skutku. I dobrze. Arszawin, nie wiem, dlaczego, kojarzy mi się z Rosicky'm. Na prawym skrzydle Nasri, na lewym Arszawin i nareszcie gra zacznie jakoś wyglądać.
Wydaję mi się, że transfer już niedługo dojdzie do skutku. I dobrze. Arszawin, nie wiem, dlaczego, kojarzy mi się z Rosicky'm. Na prawym skrzydle Nasri, na lewym Arszawin i nareszcie gra zacznie jakoś wyglądać.
jak? ; p
10 ZNAKUF
Yoh Asakura
21-01-2009, 16:33
Mniej koślawo. Hm, płynnie ?
Yoh, a co jest z Rosickim? Rok juz go nie widze, tak na oko :l.
Z CFC prawdopodobnie odejdzie Carlo Cudicini.
Ehh... Carlo to symbol Chelsea XXI wieku.
Jeden z najlepszych golkiperów, tak zapomniany...
Nie wyobrażam sobie go w barwach lokalnego rywala- Tottenhamu...
http://img259.imageshack.us/img259/9404/cuddicinijm9.jpg (http://imageshack.us)
http://img259.imageshack.us/img259/cuddicinijm9.jpg/1/w340.png (http://g.imageshack.us/img259/cuddicinijm9.jpg/1/)
Yoh Asakura
21-01-2009, 20:26
Kontuzja kolana.
Co z tym kolanem, ucioł je sobie czy co?
Kiedy mu się to stało? Jak kojarze, to go nie ma dłużej od Eduardo, które przecież prawie że noge stracił :l
Yoh Asakura
21-01-2009, 21:31
Mecz z Newcastle bodajże w marcu ubiegłego roku. Ciężka kontuzja i jakieś powikłania. Ale już wraca, jeszcze troszkę, jeszcze momencik...
Ja czekam na Essiena, wreszcie będzie pomoc porządna.
Była by...
Gdyby nie więzadła kolanowe J.Colea w ostatnim meczu :/
Najwaleczniejszy piłkarz CFC w tym sezonie..
Xendriel
21-01-2009, 21:52
Moim zdaniem w Arsenalu powinien być jakiś doświadczony piłkarz w okolicach trzydziestki, który potrafiłby w szatni krzyknąć na tych nastolatków i być dla nich jakimś autorytetem. Co na pewno wpłynęło by pozytywnie na ich rozwój, bo teraz co? Siedemnastolatek ma się wzorować na dwudziestolatku? W Barcelonie taki Bojan może się wiele nauczyć przy Henrym i Eto'o.
Niedługo to piłkarze Arsenalu nie będą mogli iść na piwo bo żaden nie będzie miał jeszcze dowodu.
Yoh Asakura
21-01-2009, 22:04
No pewnie, bo Almunia, Toure, Gallas, Silvestre, van Persie - przecież to dzieciaki są. I krzyczeć nie potrafią. Szczególnie Toure.
Thomisson
21-01-2009, 22:30
No tak, ale zeby wywierac jakis wplyw to musza byc lepsi od tych 17-sto czy 20-sto latków. A wyżej wymienieni nie są. Na pewno nie Almunia i Silvestre.
Hanndo90
21-01-2009, 23:10
Moim zdaniem w Arsenalu powinien być jakiś doświadczony piłkarz w okolicach trzydziestki, który potrafiłby w szatni krzyknąć na tych nastolatków i być dla nich jakimś autorytetem. Co na pewno wpłynęło by pozytywnie na ich rozwój, bo teraz co? Siedemnastolatek ma się wzorować na dwudziestolatku? W Barcelonie taki Bojan może się wiele nauczyć przy Henrym i Eto'o.
Niedługo to piłkarze Arsenalu nie będą mogli iść na piwo bo żaden nie będzie miał jeszcze dowodu.
o jaaa od Eto'o sie można wiele nauczyć
(pluć na zawodników , wyzywać Rywali od Cabron'ów xD)
prawdziwy Autorytet xD
Yoh Asakura
21-01-2009, 23:36
No tak, ale zeby wywierac jakis wplyw to musza byc lepsi od tych 17-sto czy 20-sto latków. A wyżej wymienieni nie są. Na pewno nie Almunia i Silvestre.
Nie powiesz mi chyba, że 17-letni szczyl nie może się nauczyć boiskowego zachowania, profesjonalizmu od 31+ latków pokroju Silvestra i Almunii ?
Articuno
21-01-2009, 23:51
To może Tomka Hajtę do Arsenalu?
To może Tomka Hajtę do Arsenalu?
hahaha, leże. jak ja słysze tylko Tomek Hajto to już płaczę :D Tomka do Kanonierów! tak, tak!
Thomisson
22-01-2009, 12:20
Na pewno nie od Almunii i Silvestra, czyli co najwyżej przeciętnych piłkarzy, w porywach dobrych.
Gierubesoen
22-01-2009, 15:19
Kilka ciekawych newsów z onetu:
1. Podolski: chciałbym strzelać jak Tomasz Sikora
2. Legia Warszawa zbroi się przed nowym sezonem i ma zamiar kupić nowego zawodnika. Za Evansa Chikwaikwai z Zimbabwe klub z Łazienkowskiej może wydać 300 biliardów dolarów. Dolarów z Zimbabwe.
3. W sobotnim meczu Serie B w podstawowym składzie Brescii, trzeciej drużyny ligi, wybiegł Bartosz Salamon. To było jego pierwsze 90 minut w barwach profesjonalnego zespołu. Włoskie media określiły go już krótko - "il talento Polacco" - pisze "Przegląd Sportowy".
:cup:
Yoh Asakura
22-01-2009, 16:09
Na pewno nie od Almunii i Silvestra, czyli co najwyżej przeciętnych piłkarzy, w porywach dobrych.
Przeciętny to jest Nani, Anderson i reszta super-drogiej młodzieży United.
Przeciętny to jest Nani, Anderson i reszta super-drogiej młodzieży United.
ta, cronaldo, vds i giggs /;
Thomisson
22-01-2009, 18:01
Nani i Anderson są tak przeciętni, że grają w reprezentacjach swoich krajów, czego nie można powiedzieć o Silvestrze i Almunii.
Yoh Asakura
22-01-2009, 18:15
Primo: nie porównuj Portugalii do Francji czy Hiszpanii. Secundo - Silvestre znowu dostaje powołania. Tertio - Almunia nie gra w Hiszpańskiej kadrze, bo ma tego pecha, że na bramce stoi tam Casillas.
Poza tym - co mnie obchodzą reprezentacje ? W Premiership prezentują się przeciętnie, a ja oceniam przez ten pryzmat.
Almunia ma tego pecha, że nawet gdyby nie Cassilas, to 2nd goalkeeper się zwie Reina...
Almunia ma tego pecha, że nawet gdyby nie Cassilas, to 2nd goalkeeper się zwie Reina...
no, jeszcze valdes, pomimo ze uwazam ze jest do dupy to i tak lepszy niz almunia ; f
Xendriel
22-01-2009, 19:00
Valdes > Casillas
Nie no VV do przeciętniak nie ma co ukrywać. Co trzeba to obroni, ale cudów w bramce nie wyczynia. Kameni lub Asenjo do Barcy!
Yoh Asakura
22-01-2009, 19:07
@Up:
Tak samo jak Almunia, chociaż czasem wyciągnie coś bardzo ciężkiego, ale czasem i zawali coś w durny sposób.
Articuno
22-01-2009, 19:20
Przez ~ostatnie 10 minut meczu Polacy mieli ciagle przewage liczebną. Jaki tego efekt? Polacy utrzyamli 7 bramkową stratę.
A wkurzaja mnie także Polacy klaszczacy przy kazdym hymnie, by pozniej siedziec cicho.
no ale za to mamy piękny naród! pozdrawiam 2 przesympatyczne dziewczyny !
Yoh Asakura
22-01-2009, 23:33
http://i10.photobucket.com/albums/a101/Przyklad/wilsheregif.gif
Trochę małe, więc:
http://www.gunnerblog.com/images/wilsheregif.gif
nie powiem, ladnie... ale ja też tak umiem.
a więc: Ja > Wilshere
Yoh Asakura
23-01-2009, 15:20
Skoro też tak umiesz, to ty = Wilshere :baby:
Arka_Sath_Wielki
23-01-2009, 15:53
Strzał życia jakich wiele ^^
Yoh Asakura
23-01-2009, 16:02
Strzał życia, rotfl.
Powiedz to Bergkampowi.
Ja mam do powiedzenia tylko jedno: Wilshere to geniusz. Będzie siał postrach na wszystkich boiskach świata.
Articuno
23-01-2009, 16:16
Wg IFFHS najlepszym klubem wszechczasów Barca przed ManU i Juve. Co ciekawe Chelsea jest wyżej(10.) od Liverpoolu(11.).
Ahh no tak, ranking prowadzony od 91 r.
Wszechczasow 91r. to przeciez sie wyklucza :-)
Skoro też tak umiesz, to ty = Wilshere :baby:
ja umiem obydwiema nogami!
Ja mam do powiedzenia tylko jedno: Wilshere to geniusz. Będzie siał postrach na wszystkich boiskach świata.
tego nie wiesz. jest za młody.. on dopiero dorasta... różne rzeczy mogą mu się w głowie porobić. sex, alkohol, drugs. whatever.
jeżeli nic sie nie stanie to ma jakieś predyspozycje ma.
Gierubesoen
23-01-2009, 16:51
Wg IFFHS najlepszym klubem wszechczasów Barca przed ManU i Juve. Co ciekawe Chelsea jest wyżej(10.) od Liverpoolu(11.).
Ahh no tak, ranking prowadzony od 91 r.
Spece z IFFHS co jakiś czas częstują nas bzdurnymi rankingami, już chyba nic z ich strony mnie nie zadziwi :D Co tam robi GKS Katowice? Mimo, że lubię Barcę, to jednak pierwsze miejsce chyba trochę przesadzone ;)
Strzał życia, rotfl.
Powiedz to Bergkampowi.
Na swój wiek prawda, jest geniuszem.
Ale za szybko na osądy co będzie robił w przyszłości.
Ale Ci który widzieli wszystkie mecze w 1 składzie Arsenalu w których grał Wilshere muszą przyznać choć troche racji Yohowi.
Także jestem pod wrażeniem Jacka. Ale narazie proroctwa jak sie potoczy jego kariera zostawie na ławce rezerwowych:P
Calen Futh
24-01-2009, 21:56
Ciekawa końcówka meczu z Danią. Odrabiamy stratę punktową w tabeli ;)
Szmal skurwysyn jest :D Nawet bramkę rzucił :D
Manchester awansuje w FA Cup:)
Gierubesoen
24-01-2009, 22:00
Szmal skurwysyn jest :D Nawet bramkę rzucił :D
hahaha ładnie zakończył mecz, a'la bramkarz kolumbijski :)))
uwielbiam oglądać ręczną <3
8 punktowa przewaga rozstrwoniona, ale warto było to przeboleć dla emocjonującej końcówki, + Szaleństwo Szmala w ostatnie 30 sekund :)
Calen Futh
25-01-2009, 17:09
I drugi dzień z rzędu napiszę, że Polska nieźle śmiga. I Szmal też. Rozczarował mnie dziś zupełnie Bielecki. Imho nic nie ugrał ;s
ARSENAL FC THE GREATEST TEAM WE'VE EVER SEEN!!!!!!!!!!!!!
0-0 z jakims drugoligowcem.
Articuno
25-01-2009, 18:02
z zespolem z walii hahahah!
Tam w ogole to jest dla mnie skandal, ze Cardiff gra w lidze ANGIELSKIEJ i Pucharze ANGLII, dlaczego tak nie przeniosa Rangers i Celtic?
GargoinX
25-01-2009, 18:12
Bielecki na początku mistrzostw śmigał z bramkami, a teraz jakby bał się rzucać. Mnie również rozczarował. Najbardziej jestem zadowolony ze Szmala i Tłuczyńskiego. A dzisiaj z Serbią pojechali, oby tylko pokazali klasę w meczu z Norwegią.
Calen Futh
25-01-2009, 18:27
Ale muszę przyznać, że bardzo bałem się, że po wczorajszym meczu dzisiaj będą Polacy grali piach.
A co do Arsenalu to przecież taktyka jest. Co Wy wiecie o footballu -.-"""?!
Yoh Asakura
25-01-2009, 18:27
ARSENAL FC THE GREATEST TEAM WE'VE EVER SEEN!!!!!!!!!!!!!
0-0 z jakims drugoligowcem.
No i co z tego ? :baby:
Calen Futh
25-01-2009, 18:30
Ku mojemu rozczarowaniu Liverpool strzelił na 1:1. Asysta Torresa wyśmienita- trzeba przyznać.
@edit: Strasznie wyczerpujący mecz i dla L'poolu i do Evertonu. Szczególnie dla obrońców tych drugich.
Xendriel
25-01-2009, 19:07
Klasyfikacja najlepszych strzelców ligi hiszpańskiej na obecną chwilę:
1. S. Eto'o Barcelona 19
2. D. Villa Valencia 15
3. L. Messi Barcelona 14
4. G. Higuain Real M. 12
5. T. Henry Barcelona 12
Ciekawe czy kiedyś tak było, że 3 zawodników z jednego klubu było na trzech pierwszych miejscach? Ciężko będzie to osiągnąć, ale Barca grając tak jak do tej pory ma szanse.
edit. A jak pomyśleć ile 100% okazji nie zostało wykorzystanych...
Yoh nie raz juz tak mial w PESie.
Calen Futh
25-01-2009, 19:14
Jak się ma dwa razy więcej strzelonych goli niż aktualny lider Premier league to nic dziwnego, że macie trzech graczy w czołówce. Ktoś to przecież ustrzelić musiał :D
GargoinX
25-01-2009, 19:32
Zakończył się mecz Norwegia - Niemcy gdzie niespodziewanie Norwegia wygrała przewagą jednej bramki (25:24). Czy mamy się czego bać w meczu z Norwegią, gdyż przypominam, że z Niemcami ponieśliśmy sromotną klęskę?
Wylansowany
25-01-2009, 20:07
Zakończył się mecz Norwegia - Niemcy gdzie niespodziewanie Norwegia wygrała przewagą jednej bramki (25:24). Czy mamy się czego bać w meczu z Norwegią, gdyż przypominam, że z Niemcami ponieśliśmy sromotną klęskę?
Jedna z rzeczy, która najbardziej podoba mi się w grze Polaków, to ta, że jak siadam przed TV, to nie wie jak nasi zagrają. W ogóle. Módlmy się, aby nasi dobrze sobie radzili, Norwegowie vel Norwedzy sami podejdą.
Jakie skoki, o zesz ty!
149m...... plaski zeskok
Ciesze sie, ze Malysz zajal ta 4 pozycje, wierzylem w niego caly czas.
Articuno
26-01-2009, 00:40
1. Koncowka skoków byla przewybitna! Cieszy to, że Małysz skacze(systematycznie) z konkursu na konkurs coraz lepiej.
2. Na Mundialu ręcznych dzieja sie cuda. Wystarczy wygrać z Norwegią i liczyć, aż ktoś sie pofatyguje wygrać w meczu niemcy - Dania i mamy półfinał.
3. 100 pkt dla tego, kto rozszyfruje, ktory klub to Groclin : D
http://www2.90minut.pl/sparing/0/sparing6413.html
Carlo Cudicini w Totenhamie...
Xendriel
26-01-2009, 17:30
Jak to przecież oni mieli kupić Przyrowskiego. Tyle gazety o tym pisały:)
Calen Futh
26-01-2009, 19:41
I Borucem też się interesowali...
Yoh Asakura
26-01-2009, 21:26
Saviola w Portsmouth. Gz, Adams.
te mendy ciagle remisuja, graja punkt w punkt -.-
Dla wszystkich fanów piłki kopanej:
Polecam Wam grę na komórki :)
Real Football Menager 09.
Menadżer na komórki. 10 lig. Angielska, Niemiecka, Hiszpańska, Włoska i Francuska, + Angielska druga, Niemiecka druga (...).
Nazwiska, umiejętności, itd, wszystko fajnie odwzorowane.
Jak na kome jest jedną z lepszych gier ever, dla mnie.
Świetnie zrealizowana technicznie, i wiele opcji zarządzania klubem, transferami, są nawet indywidualne rozmowy z graczami, dużo statystyk, WIZUALIZACJA meczu... można także wprowadzić w życie każdą wymarzoną taktykę, poprzez wydawanie poleceń i rozmieszczania na boisku graczy- indywidualnie!
Jeśli by ktoś chciał pobrać, 5310.pl i w odpowiednim dziale o grach java jest owa gierka.
Naprawde polecam. Przebijam się Readingiem do Premiership, z Jimmy Floydem Hasselbainkiem na czele :)
te mendy ciagle remisuja, graja punkt w punkt -.-
exactly.... jezeli zremisuja to sie wkurze bo juz zaplanowałem, ze bede ogladał mecz o 20:15..... inaczej pojde spac chyba.
edit: hihi. niemcy out.
Calen Futh
27-01-2009, 22:00
Sportowy Orgazm <333
GargoinX
27-01-2009, 22:03
Wygrana! Mamy półfinał! Już dawno nie było takiej dramaturgii, ale miło było popatrzeć jak nasi piłkarze się tak cieszą. Na nasze szczęście norwegowie wycofali swojego bramkarza. Pozostaje pogratulować naszym zawodnikom. ;D
@Edit:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Artur_Si%C3%B3dmiak
xDDDDDDD
Calen Futh
27-01-2009, 22:07
@Afryd: To samo sobie w opisie na aqq dałem :D
I zajebiście jest. Emocje były niesamowite, ale już nas nasi szczypiorniści do tego przyzwyczaili ; )
HAHAHAHAHAH ja ciagle ogladam transmisje i sie podniecam patrzec na ten parkiet.
2 minuty przed koncem Norwedzy w domu
20 sec przed koncem Niemcy orgazm
4 sec przed koncem do teraz Polacy !!!!!!
Zarabiste to bylo! Ale przyznam ze jak bylismy 3 bramki w dupe to nie wierzylem w to, ze moze byc tak pieknie.
Najlepsze jak bylo 15 sec do konca, a Wenta im mowi. Spokojnie mamy czas, oni wyjda bez bramkarza XD!
Rekin Master
27-01-2009, 22:16
Norwedzy znobili ^^ nasza gra wcale nie była wspaniała.
GargoinX
27-01-2009, 22:16
Spokojnie mamy czas, oni wyjda bez bramkarza XD!
Ta, mimo tego napięcia zaliczyłem z ojcem rotfla. xD Ale chociaż Wenta potrafi rozbawić podczas dramaturgii. ;D
"Artur Siódmiak w finałach Mistrzostw Świata '09 w Chorwacji zajebał taką bramkę, że się Norwegowie obsrali na miętowo."
wikipedia.pl rox
zajebista koncowka, szkoda ze nie ogladalem ; ( przy stanie 28-30 poszedlem pod prysznic, wracam - a tu zonk!
btw z kim gramy dalej?
aha, z chorwacja
Articuno
27-01-2009, 22:38
Bóg jest Polakiem i gra w ręczną!!! Dla takich chwil się żyje. Coś niesamowitego, coś nieprawdopodobnego. NIE-DO-WIA-RY jakby powiedzial Ambroziak. Wente na prezydenta!!!
Kufa, ktory trener powiedzialby spokojnie macie duzo czasu!!??
Kto by sie nie osbrał z ta pilka na miejscu Siodmiaka???
GargoinX
27-01-2009, 22:59
http://pl.youtube.com/watch?v=R4Yv29VfVtM
Dalej się tym rajcuję! ;D
"Macie jeszcze dużo czasu" mowie Wam, te słowa przejda do historii ;)
Calen Futh
27-01-2009, 23:25
Czekamy na półfinały. Kto podskoczy?!
A tak na marginesie to piękne wpierdol w meczu WBA- Manchester.
Articuno
27-01-2009, 23:45
Tymczasem kolejne 90 minut zagral Bartosz Salamon w barwach Brescii. Niestety zremisowali z Sassuolo, a mieli szanse na prowadzenie w Serie B.
Kurr nie moge ochłonąć! "Macie dużo czasu!!"
No to czekamy na Chorwatów ; D
Articuno
28-01-2009, 00:41
Exodus jak ty zrobiles screena to jestes slawny bo widzialem jak podaja go juz na Skyscrapercity, forum Juve i liscie dyskusyjnej Slaska ;]
Catania - Inter 0:2
Udinese - Juve 2:1
Milan - Genoa 1:1
Miło =)
Chelsea 2 - 0 Middlesbrough
Wigan Athletic 1 - 1 Liverpool
Everton 1 - 0 Arsenal
ale nadal trwają
Milej :)
Yoh Asakura
28-01-2009, 23:10
Perski ratuje honor...
Articuno
28-01-2009, 23:57
Everton 1 - 0 Arsenal
Jakby to powiedzial komentator od ręcznej "był taki moment, ze o rany..." : D
Juventus dzis nie istnial, kompletna katastrofa. Oby po sezoniu nie bylo juz Czechów w Juve...
o ktorej godzinie jest mecz? podobno przelozony na 20.30~? sam nei wiem komu wierzyc ; p
Exodus jak ty zrobiles screena to jestes slawny bo widzialem jak podaja go juz na Skyscrapercity, forum Juve i liscie dyskusyjnej Slaska ;]
hehe, no aktualnie mieszkam we wrocku, to pewnie jakis kumpel tam wrzucil.
Ruszyła maszyna już nikt nie za3ma... kto wejdzie pod koła ten uciec nie zdoła...'
Kalou 2x... i po Midle ;D
Czekam na Mecz z LFC na Anfield, bedzie ciekawie ;D
Medżik, jeszcze meczu nie oglądałem, ile minut Stoch dostał od Scolariego?
Calen Futh
29-01-2009, 18:23
I na Anfield remis i w to mi graj :D
A co na to Krystiano? >>>KLIK<<< (http://img218.imageshack.us/my.php?image=cristianoronaldoshortsqn8.jpg)
Medżik, jeszcze meczu nie oglądałem, ile minut Stoch dostał od Scolariego?
ok 5 minut. ;)
Articuno
30-01-2009, 00:20
Trza przynac, ze karny Boruca stadiony świata ;) http://studio.wp.pl/wideo.html?mid=346644
No, Polska dzisiaj skopie tylek Chorwacji...
Xendriel
30-01-2009, 15:09
Po wynikach Chorwatów śmiem w to wątpić, ale oczywiście będę trzymał kciuki za naszych reprezentantów.
Dark Sven
30-01-2009, 15:24
Trza przynac, ze karny Boruca stadiony świata ;) http://studio.wp.pl/wideo.html?mid=346644
Chciał w środek : >...
Swoją drogą, słyszeliście dlaczego Boruc nie chce odejść z Celticu?
Bo ma McDonalda na boisku
>Meh meh meh meh...
Articuno
30-01-2009, 15:36
Mecz Nadal - Verdasco cudowny!
Zostalo 2,5 godziny do meczu, ciekawe ilu "fanuuffff" ręcznej w przypadku porazki Polaków w półfinale i ewentualnie o 3 miejsce znów wróci do tego lamerskiego sportu siatkowki.
Mazur199
30-01-2009, 20:05
jutro ide na impreze i wale 100 wódy na wejscie, 50 za odpadniecie niemcow i 50 za wygrana polakow z norwegia, jesli dzisiaj polacy wygraja z chorwacja to bedzie ostry beton : )
Thomisson
30-01-2009, 22:05
Ale wpierdol dostajemy.
Calen Futh
30-01-2009, 22:21
Imho od początku graliśmy tak jakbyśmy bali się rywali. Na początku tylko Lijewski coś rzucał, później się rozkręciło, zrobiła się nadzieja tuż przed przerwą. A druga połowa? Dalej koncert tego całego Alilovića (Czy jak mu tam). 3 bramki Polaków przez pierwsze 18 minut drugiej połowy- to chyba najbardziej oddaje sytuacje na boisku. Całe zamieszanie z tym całym parkietem czy linoleum to już w ogóle żal jak na tak wielki obiekt, ale na pewno nie ma co w tym szukać usprawiedliwienia-jednak trzeba przyznać, że wkurviało to nieziemsko.
Świetna była taka jedna akcja Chorwatów zakończona bramką, co jeden z ich zawodników dostał piłkę już w polu karnym i w locie taką ładną niską piłkę puścił.W drugiej połowie to było, a komentator TVP skomentował to jako "popisowa akcja Chorwatów" -może ktoś skojarzy :d
GargoinX
30-01-2009, 22:26
Świetna była taka jedna akcja Chorwatów zakończona bramką, co jeden z ich zawodników dostał piłkę już w polu karnym i w locie taką ładną niską piłkę puścił.W drugiej połowie to było, a komentator TVP skomentował to jako "popisowa akcja Chorwatów" -może ktoś skojarzy :d
Typowa wrzutka, ale zrobiona w ładnym stylu. No, miałem nadzieję, że mecz się jakoś ułoży, lecz "nadzieja matką głupich". Szkoda, mecz fachowo przejebaliśmy. Ale sędziowie też kilka fauli nie wychwycili.
Ps - parkiet rox. ;d
piternet
30-01-2009, 23:30
Z góry wiadomo, że Chorwaci mają słabszą kondycję. Według mnie to mecz był ustawiony, jak odklejała się nawierzchnia i oni ją "naprawiali" to Chorwaci sobie odpoczywali... Jakoś nigdy to się nie zdarzyło to tej pory, a już ani razu w meczu na takim szczeblu.
Articuno
31-01-2009, 00:16
Z góry wiadomo, że Chorwaci mają słabszą kondycję. Według mnie to mecz był ustawiony, jak odklejała się nawierzchnia i oni ją "naprawiali" to Chorwaci sobie odpoczywali... Jakoś nigdy to się nie zdarzyło to tej pory, a już ani razu w meczu na takim szczeblu.
HAHAHAHAAHAHAHAHAH
no, przecież organizatorzy specjalnie klej zębami zdzierali przed meczem... tja...
Trochę słabo im dziś, no ale cóż, taki jest sport;)
I tak jestem z nich zadowolony,dali z siebie wszystko zabraklo troszke szczescia,a jeszcze bramkarz chorwatow gral b.dobrze.
Hahahhahahahahahahahahhahahaha.
Trudno przegraliśmy. Przeyjemy.
Articuno
31-01-2009, 10:30
Bardzo pomogli także kibice chorwaccy, to bylo niesamowite z ich strony.
Największe wrażenie zrobił na mnie Chorwat, nie pamiętam nazwizka, komentator reklamował go jako "mózg ekipy Chorwacji, gwiazda piłki ręcznej" itd, na początku zaczął na ławce, a gdy wszedł...
... gra przychodziła mu z taką łatwością, robił co chciał. Jak dla mnie to on był bohaterem meczu, a nie bramkarz Chorwatów.
Edit:
Ivano Balić
Balic gral slabo, mnie denerwowal ten cupic. Trudno nie udalo sie. Mozna szukac przeczyn. Doping, ciagle naciagane karne dla chorwatow i nieuznanie bramki jurasika, my dostawalismy karne jak bylo juz po meczu, czy odklejajaca sie podloga, ktora na pewno bardziej dekoncentrowala naszych, bo musielismy odrabiac. Tak czy siak, chorwaci zagrali lepiej, mieli silniejsza psychike. Trudno sie mowi, i tak reczni zrobili wiecej niz mogli, chociazby awansujac do polfinalu. Mecz z Norwegia zapamietam na dlugo, tym bardziej, ze ostatnim rzutem wyeliminowalismy Niemcow. :D
A mnie po prostu ROZBAWIŁA decyzja sędziego, kiedy Tomek Tłuczyński stał z piłką przed polem bramkowym Chorwatów, wbiegł na niego Chorwat który się przewrócił i sędzia odgwizdał faul w ataku ... ;/ W ogóle dużo decyzji sędziów było co najmniej dziwnych ... No ale było widać że się starali ;]
btw. fajnie to wyglądało jak chłopcy w garniturkach coś przy podłodze majstrują ^^
GargoinX
31-01-2009, 15:26
btw. fajnie to wyglądało jak chłopcy w garniturkach coś przy podłodze majstrują ^^
Jak majstrowali to jedno, ale ja padłem ze śmiechu jak zaczęli po tym tupać i skakać. ;D Co do sędziów; a czego się można było spodziewać po Niemcach?
Calen Futh
31-01-2009, 16:02
A tymczasem najbogatsza drużyna na świecie pokazuje na co ją stać. Przegrać z beniaminkiem, grając z przewagą jednego zawodnika. Nono, bardzo ładnie. Fajna sytuacja po której koleś ze Stoke dostał czerwo. Nieźle się przypalił ;d
Stoke 1:0 ManCity
Articuno
31-01-2009, 23:32
Na siłe chcecie udowodnić, ze jedna z przyczyn porazki byly pomylki sędziow. Gówno prawda po za 2-3 decyzjami na nasza niekorzysc nic wielkiego nie bylo.
Z Juve jest źle...
Najbogatszy na swiecie ejst chyba menczester united, nie wiadomo ile tej kasy araby zamierzaja dac na city.
Yoh Asakura
31-01-2009, 23:48
Najbogatszy na swiecie ejst chyba menczester united, nie wiadomo ile tej kasy araby zamierzaja dac na city.
Mają najbogatszych właścicieli.
United z Glazerem najbogatsze ? No hm... :D
Calen Futh
01-02-2009, 00:43
United to aktualnie tonie w długach. O ile dobrze pamiętam (wcale nie jestem pewien) to chyba Manchester ma pożyczki na ok. pół miliarda euro/dolarów/funtów? Ale inni też nie są w jakiś super sytuacjach. Nawet Arsenal się zadłużył w związku z nowym stadionem.
United to aktualnie tonie w długach. O ile dobrze pamiętam (wcale nie jestem pewien) to chyba Manchester ma pożyczki na ok. pół miliarda euro/dolarów/funtów?
Mi się coś tak kojarzy że to Chelsea ale nie jestem pewny ;p
btw. dzisiaj ładny meczyk Chelsea - Liverpool xD
Yoh Asakura
01-02-2009, 14:45
Ale inni też nie są w jakiś super sytuacjach. Nawet Arsenal się zadłużył w związku z nowym stadionem.
No tak, ale Arsenal nie jest na łasce bogatego właściciela. To samowystarczalny klub.
Calen Futh
01-02-2009, 15:06
Ale długi też mają ;)
Dzisiaj trzymamy kciuki za 0:0 na Anfield. Oj najbardziej by mi to odpowiadało.
Czarna_Mamba
01-02-2009, 15:33
Pewnie niewiele tutaj entuzjastów futbolu amerykańskiego, ale zainteresowani na pewno wiedzą o dzisiejszym Super Bowl! Pittsburgh Steelers vs Arizona Cardinals. Co ja bym dała, żebym mogła się teleportować na Florydę. : )
To samowystarczalny klub.
Tak samowystarczalny, ze az zadluzony.
A co do SuperBowl - i tak wiadomo, ze Arizona wygra.
Yoh Asakura
01-02-2009, 16:05
Tak samowystarczalny, ze az zadluzony.
Dzięki Emirates ciągle generuje zyski.
Schodząc na temat ręcznej, całkiem nieźle sobie radziliśmy w pierwszej połowie : )
Yoh Asakura
01-02-2009, 16:54
Sławek rządzi. Ja będę pił alkohol B)
no ale przynajmniej nie ściemniał :D ale tylko jak usłyszałem to pytanie to powiedziałem tacie ze śmiesznie by to wyszło jak by powiedział że zaleje się jak świnia dużo się nie pomyliłem :P
Ładny meczyk ale powinni być w finale ;(
no ale przynajmniej nie ściemniał :D ale tylko jak usłyszałem to pytanie to powiedziałem tacie ze śmiesznie by to wyszło jak by powiedział że zaleje się jak świnia dużo się nie pomyliłem :P
Ładny meczyk ale powinni być w finale ;(
tak się składa, że to była głupia odpowiedź na głupie pytanie dziennikarza, bo Szmal jest abstynentem...
Arka_Sath_Wielki
01-02-2009, 18:17
Sędziowie wyraźnie dla Chorwacji. Ale i tak wygra Francja 27-24 \o/
kurwa co za łysa pała... jak ja nienawidzę tego sędziego Mike Riley czy jak tam mu... Dawno się tak nie w*****łem...
Xendriel
01-02-2009, 19:17
Messi zapewnia kolejne 3 punkty Barcelonie, jednak martwi to że Pique i Marquez dostali czerwień, a Puyol jest kontuzjowany. To oznacza, że nie ma obrony na kolejny mecz. Na środku pewnie zagra Abidal z Caceresem, a na lewej Sylvinho...
edit. nie wiem czy jeszcze Alves nie będzie pauzował za kartki ;/
Arka_Sath_Wielki
01-02-2009, 19:18
Francja!! Ale jeszcze nie wszystko stracone, podłoga cała :D. Messi =* znowu wygrał nam przegrany mecz.
Gierubesoen
01-02-2009, 19:47
Messi 5000! : D
A kto dzis oglądał meczyk Celticu z Inverness ?? Boruc wrócił do formy:) hehe
GargoinX
01-02-2009, 19:54
Francja mistrzem, ale końcowe minuty meczu mi się nie podobały. Szkoda mi Chorwatów.
I bardzo dobrze, że przesrali... dostało im się za nas !:D
Kiedyś ja będę się cieszył ze złota :D
Ciesze sie zarowno z wynikow Polakow jak i meczu finalowego. Nie lubie gdy gospodarze wygrywaja bo sedziowie w niektorych meczach pomagali,moze nie az tak stronniczo jak w korea&japan 2002,ale niesmak pozostal.
piternet
01-02-2009, 20:44
Jeeeest!!! Polacy trzecie miejsce, brawo! Świetny mecz rozegrali, Bielecki jak się wziął za strzelanie goli to przestac nie mógł :)
Francja sprawiedliwie została mistrzem świata, Chorwaci byli słabsi;)
Francja mistrzem, ale końcowe minuty meczu mi się nie podobały. Szkoda mi Chorwatów.
Mi nie jest ich szkoda bo ta ich pewność siebie i brak respektu dla rywala nie budziły u mnie sympatii i cieszę się że to Francja wygrała !! ;]
Kiedyś ja będę się cieszył ze złota
Może w tej samej drużynie i w tym samym czasie będziemy się cieszyć ;]
A Bielecki dzisiaj bardzo ładny meczyk zagrał ;]
btw. dobre to było jak Chorwat się na sędziego piłką zamachnął ;p albo jak Balic i ten Serb co we Francji gra (nigdy chyab nie zapamiętam jak on się nazywa X() się pocałowali prawie ^^
Calen Futh
01-02-2009, 22:15
A Torres jest gópji.
Dark Sven
01-02-2009, 23:03
A Inter zachaczył dupą o mielizne - 1:1 z Torino ^_^.
Shay Given w MCity... Ło...
A Inter zachaczył dupą o mielizne - 1:1 z Torino ^_^.
Shay Given w MCity... Ło...
E tam,wazne ze juventusowi odskoczylismy na 1 pkt :P
http://www.youtube.com/watch?v=FQ7L5hPzfj8
Sami ocencie... za to czerwona? ; )))
Fakt, wjechał prosta nogą... ale dla mnie to jest maksymalnie, ale to naprawdę maksymalnie żółty kartonik... przecież to Lampard dostał kopa od Alonso w tym starciu. Poza tym najpierw trafił w piłkę.
Co do meczu... Gdyby nie ta kartka mogło to się trochę inaczej potoczyć, mogliśmy wywieźć chociaż punkt z AR, ale nie ma co się usprawiedliwiać, raczej zasłużona porażka.
E tam,wazne ze juventusowi odskoczylismy na 1 pkt :P
Dokladnie, jeszcze 6 do Interu i bedzie git, zwlaszcza ze za 2 tyg. derby :p
http://www.youtube.com/watch?v=FQ7L5hPzfj8
Sami ocencie... za to czerwona? ; )))
Fakt, wjechał prosta nogą... ale dla mnie to jest maksymalnie, ale to naprawdę maksymalnie żółty kartonik... przecież to Lampard dostał kopa od Alonso w tym starciu. Poza tym najpierw trafił w piłkę.
chyba se wolne żarty w tym momencie robisz. wchodzi typo na pełnej ku***e 2 wyprostowanymi nogami i za to zółta? IMO zasłużona czerwień. co z tego, że trafił w piłkę? to zagranie było bardzo niebezpieczne. kilka cm w inną stronę i alonso skonczyłby jak eduardo. takie zagrania powinno się karać czerwonymi kartkami.
@Maggic
No to bylo bardzo niebezpieczne zagranie. Takie miedzy zolta a czerwona kartka. Sedzia sie zdecydowal jednak na czerwona i w sumie slusznie, bo taki wslizg mogl skonczyc sie wbitymi korkami w srodstopie. Inna sprawa, ze Alonso kopnal Lamparda..mimo wszystko, tez pokazalbym czerwony kartonik ;p
Calen Futh
02-02-2009, 13:12
W meczu WBA- Manchester sędzia też dał czerwo zawodnikowi WBA za takie gówniane zagranie, kwalifikujące się tylko na żółtko. Ale jak wszyscy wiemy- sędziowanie w lidze angielskiej zazwyczaj pozostawia wiele do życzenia.
FRancja-Chorwacja
A mi się podobała końcówka :D Byłą ciekawa.
Ogólnie brawo Francja, ja tam nie kibicowałem w finałowi żadnej drużynie, a meczyk był ładny.
PS. L'pool 2-0 CFC...
... Czerwień dla Franka to jedno...
... 15-1 w celnych strzałach dla L'poolu to drugie...
chyba se wolne żarty w tym momencie robisz. wchodzi typo na pełnej ku***e 2 wyprostowanymi nogami i za to zółta? IMO zasłużona czerwień. co z tego, że trafił w piłkę? to zagranie było bardzo niebezpieczne. kilka cm w inną stronę i alonso skonczyłby jak eduardo. takie zagrania powinno się karać czerwonymi kartkami.
Biorąc pod uwagę że wcześniej bardzo niebezpieczne zagranie na Garrarda na Mikelu, skończyło się tylko upomnieniem, poza tym Riley był bardzo blisko całego zajścia i to że bardziej Lampard na tym ucierpiał niż Alonso musiał widzieć... Fakt faktem, dwie proste nogi, niebezpieczne wejście, ale to jest angielska piłka.
W meczu takiej wagi mógł pokazać żółty kartonik... takie jest moje zdanie.
Mimo wszystko jestem pewien że kara na Lamparda zostanie odwołana, natomiast Bosingwa dostanie 3-4 mecze kary, za kopnięcie w plecy Benayouna :P
Articuno
02-02-2009, 15:50
Piotr Reiss zatrzymany w związku z korupcją, co za ******, *******!!!!!!!
Najlepszy jest jest to ze obecny kks LECH nie moze odpowiadac za korupcje wkp LECH. I niech mi ktos powie, ze nazywanie ich Amicą jest bezpodstawne i chamskie.
Biorąc pod uwagę że wcześniej bardzo niebezpieczne zagranie na Garrarda na Mikelu, skończyło się tylko upomnieniem, poza tym Riley był bardzo blisko całego zajścia i to że bardziej Lampard na tym ucierpiał niż Alonso musiał widzieć... Fakt faktem, dwie proste nogi, niebezpieczne wejście, ale to jest angielska piłka.
W meczu takiej wagi mógł pokazać żółty kartonik... takie jest moje zdanie.
Mimo wszystko jestem pewien że kara na Lamparda zostanie odwołana, natomiast Bosingwa dostanie 3-4 mecze kary, za kopnięcie w plecy Benayouna :P
nie oglądałem meczu więc oceniam tylko sytuacje z lampardem. mimo tego, z to liga angielska no to jakieś zasady jednak obowiązują. a gdyby nie pokazał tej czerwieni no to ktoś moglby pozniej bardziej ucierpieć.
nie wiem co zrobił bosingwa, ale mam go w FPL :( lipa jak mi go zawieszą, ale zasady zasadami :p
Dark Sven
02-02-2009, 15:54
"Życie to walka, a Lech to pralka" : P...
A Milan zwyciezyl 3:0 :<
Mógłbyś powiedzieć z kim? Był bym wdzięczny.
@edit Dobra już wiem
@down Prosił cię ktoś o zdanie? Nie? To zamknij mordę!
co do zatrzymania niejakiego piotra r. no to zdziwiło to kogoś ? mnie w polskiej piłce nic nie zdziwi. myślę, że wiele osób powinno zostać złapanych a nie zostaną dla dobra wizerunku, ktory i tak jest na bardzo niskim poziomie. zdziwiłbym się jakby leo zatrzymali : )
Mógłbyś powiedzieć z kim? Był bym wdzięczny.
google.pl? livescore.com? omg, 11 lat to za mało, żeby dostać myszkę, klawiature i neo!
Co do tego faula Franka to nie ma mowy o czerwonej kartce, bo on wyraźnie najpierw wszedł w piłkę a dopiero później w nogi ... ;]
"Licencja (i wpis w KRS) - Amica.
Miejsce w pucharze UEFA - Groclin.
'Hymn' i 3/4 przyśpiewek - skserowane.
Ikona klubu - handluje meczami.
Być kibicem (l)echa Poznań - bezcenne..."
A na koniec, w historii klubu, pojawi się wpis.
2009 - Degradacja do II ligi w związku z aferą korupcyjną w polskiej piłce nożnej.
jak np.http://www.arkagdynia.info/page.php/kalendarium.html
Oby pyrki dostały w****dol od tego Udinese, przestałem im kibicować po meczu w Gdańsku i po tym "liściku", że to nie oni zrobili burde i to nie oni dostali w****dol.
A co do waszego faulu, to czerwona kartka jak najbardziej zasłużona. Taki wślizg może spowodować poważny uszczerbek na zdrowiu zawodnika.
Chelsea Football Club jest zachwycony, mogąc ogłosić, że Ricardo Quaresma został wypożyczony do Chelsea do końca tego sezonu - brzmi oświadczenie na oficjalnej stronie Chelsea.
Skrzydłowy jest już szóstym Portugalczykiem w naszym zespole i kolejnym nabytkiem Luiza Felipe Scolariego, po sprowadzeniu do Chelsea Jose Bosingwy i Deco, którzy również pracowli z nim w drużynie narodowej.
25- latek może grać na obu flankach boiska. Zachwyca finezją w grze i niebywałym przyśpieszeniem. Jego talent rozwinął się w FC Porto, z którego został wytransferowany do Interu Mediolan.
Swoją karierę rozpoczynał w innym portugalskim zespole, Sporting Lisbona. Jego debiut przypadł w wieku 17 lat. Następnie przeniósł się do Barcelony, ale tam nie docenili umiejętności Quaresmy, który, zmuszony, powrócił do swojego kraju, do FC Porto.
Ricardo wie już jak strzelać bramki na Stamford Bridge, gdyż grając jeszcze w barwach FC Porto, zdobył bramkę w meczu z Chelsea w marcu 2007 r., kiedy to mierzyliśmy się ze Smokami w ćwierćfinale. Oby i teraz przypomniał sobie tę sztukę.
Tak więc, zawodnik został naszym pierwszym transferem w zimowym oknie transferowym, i zostanie z nami do końca sezonu.
Ciekawa niespodzianka :P
btw Bosingwa bez kary od FA.
Może u Was się odblokuje, bo w Interze to mu tak średnio szło;d
Dark Sven
02-02-2009, 20:45
Ciekawe co tam się stało Żoze, że oddał Quaresme. Czyżby przejrzał na oczy ; >?
Calen Futh
02-02-2009, 20:59
Niezły biznes Spursów. Za 20 mln sprzedali Keana, pół roku się chłopak doszkolił przy lepszych zawodnikach i za 15 mln wraca do Londynu.
A Arszawin który imho się nie sprawdzi podpisał wreszcie ten kontrakt.
A co do meczu L'pool Chelsea i kartki, która miała być inna niż czerwona: w tej sytuacji też żółta, nie? :D http://img140.imageshack.us/img140/1921/lolbosingwanewqs2.gif
Ciekawe co tam się stało Żoze, że oddał Quaresme. Czyżby przejrzał na oczy ; >?
Stawiam na to ze chce by nabral pewnosci siebie i po powrocie powinno byc najs,a jak nie to na definytywny transfer i elo.
Calen Futh
02-02-2009, 21:04
O ile go Chelsea będzie chciała. Bo jak będzie tak grał jak w Serie A to nie byłbym tego taki pewien.
Dark Sven
02-02-2009, 21:11
A co do meczu L'pool Chelsea i kartki, która miała być inna niż czerwona: w tej sytuacji też żółta, nie? :D http://img140.imageshack.us/img140/1921/lolbosingwanewqs2.gif
Prze to wygląda :D.
Calen pzecież pisałem że Bosingwa ze 3 mecze kary dostanie : PP
Skończyło się bez kary oraz przeprosinach Bosingwy.
Fa nie ukarała go tylko dlatego że sędzia przyznał sie do tego że wogóle tego nie zauważył. :P
Calen Futh
02-02-2009, 22:00
Za każdym razem jak patrzę na ten gif to sobie wyobrażam Bosingwe gadającego do Benayouna "Masz chuju" na odchodnym :D
i ta mina Drogby xD "WTF?!"
- Jakim cudem Bosingwa nie dostał za to czerwonej kartki?
- Benayoun jest Żydem.
Miny drogby to moge oglądać w Marsylii, czy gdziekolwiek indziej, bo tutaj już od nich rzygam.
Arka_Sath_Wielki
02-02-2009, 22:52
1. S. Eto'o FC Barcelona 19
2. D. Villa Valencia CF 17
3. L. Messi FC Barcelona 16
4. G. Higuain Real Madryt 12
T. Henry FC Barcelona 12
D. Forlan Atletico Madryt 12
David goni Samiego, Leo goni Davida, a kto dogoni psa kto dogoni psa? O.O
1. S. Eto'o FC Barcelona 19
2. D. Villa Valencia CF 17
3. L. Messi FC Barcelona 16
4. G. Higuain Real Madryt 12
T. Henry FC Barcelona 12
D. Forlan Atletico Madryt 12
David goni Samiego, Leo goni Davida, a kto dogoni psa kto dogoni psa? O.O
Diego Forlan.
Fa nie ukarała go tylko dlatego że sędzia przyznał sie do tego że wogóle tego nie zauważył. :P
sędzia stał metr od nich i nie rozumiem jak mogl tego nie zauważyć. łobuz. ma charakterek ten bosingwa xD
Thomisson
03-02-2009, 09:10
Wy tu gadu gadu, a Piotr R. wczoraj został zatrzymany w sprawie korupcji ; (
Wy tu gadu gadu, a Piotr R. wczoraj został zatrzymany w sprawie korupcji ; (
<Zieeeeeew>
Jak podaje Daily Mail Chelsea Football Club wygrała odwołanie złożone przeciwko czerwonej kartce Franka Lamparda, jakiej zawodnik nabawił się podczas spotkania z Liverpoolem FC. Sędzia meczu Mike Riley przyznał się w siedzibie FA do swojego karygodnego błędu.
Skandaliczna decyzja Raileya z drugiej połowy meczu w dużym stopniu wypaczyła losy tamtego spotkania. The Blues przegrali tamtą potyczkę w stosunku 0-2. Zachowanie sędziego zaskoczyło wówczas wszystkich, a powtórki telewizyjne jasno i wyraźnie pokazały, że faulu nie było, co więcej to Xabi Alonso faulował naszego pomocnika.
Pewnym rodzajem zadośćuczynienia jest dzisiejsza spowiedź Raileya i fakt, że Lamparda ominie trzy kolejkowe zawieszenie. Będzie więc dostępny w najbliższych trzech spotkaniach z Hull City, Aston Villą oraz w meczu FA Cup z Watfordem.
Arka_Sath_Wielki
03-02-2009, 19:36
Xavi o Realu Madryt
Xavi mówi o Realu Madryt ze szczerością typową dla kibica, ale również z wielką dozą szacunku, jak przystało na profesjonalistę. "Nie wiem co takiego ma w sobie ten klub, co ma ten herb, że grając tak brzydko, zawsze wygrywają. Cel Barcelony jest całkiem inny - wygrywać przez wspaniałą grę. Tak powinno się wygrywać. Sądzę jednak, że prezentując inną filozofię, zdobylibyśmy więcej Pucharów Europy. Ale to właśnie jest różnica między naszymi klubami... z tym, że ludzie na Camp Nou nie potrafią tego zrozumieć".
Zgadam się ;) \m/
Articuno
03-02-2009, 20:22
Pierdzieli farmazony, lepiej grac piękną pilke i nic nie wygrywac niz grac mądrze(przeciez tez ladnie) i wygrac all, no ooooczywiscie.
Xendriel
03-02-2009, 20:25
Przecież on nie powiedział, że lepiej grać ładnie i nie wygrywać niż grać brzydko i wygrywać. Tu chodzi o to, że dla Realu nie ma znaczenia styl tylko wynik, natomiast Barcelona ciągle pragnie grać i ładnie i wygrywać.
Jeszcze wypowiem się co do afery w Lechu. Moim zdaniem niepotrzebnie teraz postawili te zarzuty i zrobili nieciekawą atmosferę. Mogli chociaż poczekać aż Lech zakończy swój bój w pucharze UEFA, bo to co się teraz dzieje na pewno nie wpłynie pozytywnie na wynik dwumeczu z Udinese. Zwłaszcza, że Reiss był ikoną klubu...
Articuno
03-02-2009, 20:46
i tak przegraja...
http://www.sportfan.pl/artykul/6847/zobacz-polski-pilkarz-przylapany-z-chorwatka-zona-czekala-w-domu ]:->
Arka_Sath_Wielki
04-02-2009, 13:10
"David Villa, gwiazdor Valencii i reprezentacji Hiszpanii zdecydował się na barwy blaugrana, bowiem chce zrobić milowy krok w stronę piłkarskiego rozwoju. Nie bez znaczenia jest fakt, iż jego obecny klub pogrążony jest w kryzysie ekonomicznym." No jak Guardiola się zgodzi mają się rozpocząć negocjacje :D byłby pooooogrom w lidze jeszcze większy niż jest teraz ;)
Barca szaleje, a z Davidem to już brak słów...
Szkoda tylko Gudjohnsena, będzie grał mniej, a dużo i tak nie gra...
Ale nieźle nieźle. Ciekawe ile Barca zwojuje w LM. Dla mnie jest, niestety, faworytem.
"David Villa, gwiazdor Valencii i reprezentacji Hiszpanii zdecydował się na barwy blaugrana, bowiem chce zrobić milowy krok w stronę piłkarskiego rozwoju. Nie bez znaczenia jest fakt, iż jego obecny klub pogrążony jest w kryzysie ekonomicznym."
Villa sprzedawczyk [']
Xendriel
04-02-2009, 13:45
Spokojnie na razie to tylko spekulacje Mundo Deportivo.
Barca szaleje, a z Davidem to już brak słów...
Szkoda tylko Gudjohnsena, będzie grał mniej, a dużo i tak nie gra...
Ale nieźle nieźle. Ciekawe ile Barca zwojuje w LM. Dla mnie jest, niestety, faworytem.
Dla mnie faworytem jest Manchester ;/
http://michalszadkowski.blox.pl/2009/01/Ile-goli-Barcelona-strzelilaby-Manchesterowi.html
btw. Swoją drogą niedoceniany Real może w LM nieźle namieszać, oczywiście jeżeli najpierw upora się z Liverpoolem.
Dla mnie faworytem jest Chelsea.
My to pierw musimy Juve pokonać. Na nasze szczęście gramy coraz lepiej, no, pomijając mecz z L'poolem, a Juve łapie dołek mały :]
My to pierw musimy Juve pokonać. Na nasze szczęście gramy coraz lepiej, no, pomijając mecz z L'poolem, a Juve łapie dołek mały :]
Będzie dobrze... ; ] Essien wraca itd. Poza tym faworyta nie rozlicza się z tego że ma w lidze średnią bramek na mecz '3,31' czy tam nie stracił w lidze bramki od 11 spotkań. Co nie zmienia faktu że ta edycja będzie bardzo ciekawa...
Właśnie, Quaresma może grać w LM czy ne? :P
Calen Futh
04-02-2009, 16:26
Inter też ma dołek. Ku mojej ucieszę ; )
Calen Futh
04-02-2009, 23:45
A Juve nadal w dołku. Szkoda. Ledwo wygrali po karnych, a emocje były niezłe. Juve było na włosku i się wyratowali. Teraz czekamy na Everton i cacy.
A z innej beczki:
przypomnij im, kogo tak bardzo jezdzili, gdy wspominal, ze barcelona bedzie miala swietny sezon :P i pozdrow yoha!
Articuno
04-02-2009, 23:51
Jak się ma tak aofensywnych bocznych obrońców i takiego Marchionniego to sie przegrywa. A tak bardziej serio, kryzys jest. Dzis przynajmniej byly emocje pod koniec.
A w tenisowym challengerze we Wroclawiu wszyscy Polacy postanowili solidarnie odpasc juz w pierwszych meczach. Beznadzieja.
Właśnie, Quaresma może grać w LM czy ne? :P
CHYBA tak. Można zgłosić jednego z zakupionych graczy w zimowym okienku do LM czy Pucharu UEFA, tak, jak np. Real, o czy było głośno.
Tylko piłkarz ten CHYBA nie mógł grać w LM wcześniej, choćby w kwalifikacjach, a tam Quaresma chyba grał...
Ale nie jestem pewien.
Xendriel
05-02-2009, 12:51
Skoro grał (był zgłoszony) w tegorocznej edycji LM to chyba nie może reprezentować innego klubu w tych rozgrywkach. Podobna sytuacja jest z Arshavinem. Lassana Diarra grał w pucharze UEFA, dlatego Real mógł go zgłosić.
Straznik Monopolowego
05-02-2009, 13:12
Arshavin napewno nie moze grac a wiec i Quaresma tez nie moze
Calen Futh
06-02-2009, 09:49
Po raz kolejny przechodzi mi wspomnieć tragedię z przed 51 już lat.
Manchester United
ooooo... no i lakersi znów przerwali passe bostonu! co za mecz z dogrywką :D
Kathrin Zettel mistrzynia swiata w superkombinacji w narciarstwie alpejskim. Druga 17-letnia Lara Gut <333333333333333, brazowy medal dla Elisabeth Goergl. Murowana faworytka i zlota medalistka z supergiganta Lindsay Vonn zdyskwalifikowana za ominiecie bramki.
ooooo... no i lakersi znów przerwali passe bostonu! co za mecz z dogrywką :D
Kto by się spodziewał ^^ LAL może w końcu nie będą przegrywać głupio meczy ;)
Kto by się spodziewał ^^
Ja sie spodziewalem. LAL wyrastaja - po raz kolejny zreszta - na glownych kandydatow do zdobycia pierscieni. Mam nadzieje, ze sklad finalu bedzie taki jak rok temu i ze BOS jednak nie wyjdzie znow z zalozenia, ze wystarczy wygrywac mecze u siebie...
Ja sie spodziewalem. LAL wyrastaja - po raz kolejny zreszta - na glownych kandydatow do zdobycia pierscieni. Mam nadzieje, ze sklad finalu bedzie taki jak rok temu i ze BOS jednak nie wyjdzie znow z zalozenia, ze wystarczy wygrywac mecze u siebie...
Lakersi stracili andrewa bajnama... lamar odom wbił do starting five i radzi sobie bdb. nie mówiąc o gasolu, ktory znów zagrał dobry mecz przeciwko bostonowi. gdyby nie wyfaulowany i chory garnett no to lakersi by przegrali.. jego zmiennik zawalił wszystko co bylo mozliwe.
E tam Bajnam. Kobe + Gasol = miszcz i nawet 5 Garnettow tu nie pomoze.
Yoh Asakura
07-02-2009, 23:28
Arsz w Arsenalu, przyda się trochę magii w ofensywie. Coraz lepiej wygląda sytuacja kadrowa. Coś czuję, że druga część sezonu będzie należała do nas.
Arsz w Arsenalu, przyda się trochę magii w ofensywie. Coraz lepiej wygląda sytuacja kadrowa. Coś czuję, że druga część sezonu będzie należała do nas.
Nie byłbym taki pewien. Ostatnio Czerwone Diabły zaczęły wygrywać, więc Kanonierzy mogą mieć trochę kłopotów. ;) Jeżeli jesteśmy przy Premiership, to moje oczekiwania zawiódł Hull. Na początku dobrze wystartowali (nawet 4 miejsce mieli), a potem coś się zepsuło. :(
@Slay
Na zachodzie to raczej nie mają zbytnio wielu trudności, no chyba że Utah utrzyma passę, do składu wróci Boozer i Lakersi mogą mieć problemy. Na wschodzie to stawiam na Cavs oraz Magic, choć ci drudzy mogą mieć problemy po stracie Nelsona. Na jego miejsce wzięli z Bucks Tyronna Lue, ale nie sądzę że jest on dobry na miarę Jameera Nelsona.
K.Jay
do was przeciez nalezy mistrzostwo europy, świata, afyrki, copa amerika i puchar konfederacji, i czempions lig i jeszcze wszystko inne. więc o co choooodzi?
Na zachodzie to raczej nie mają zbytnio wielu trudności, no chyba że Utah utrzyma passę, do składu wróci Boozer i Lakersi mogą mieć problemy. Na wschodzie to stawiam na Cavs oraz Magic, choć ci drudzy mogą mieć problemy po stracie Nelsona. Na jego miejsce wzięli z Bucks Tyronna Lue, ale nie sądzę że jest on dobry na miarę Jameera Nelsona.
K.Jay
Utah? prędzej Denver z Bilapsem i Melo sa im w stanie zagrozić. Utah teraz cienizna a Boozer to taki Robeen koszykarski-wiecznie kontuzjowany. chyba, ze pójdzie do kliniki, gdzie wynajdą dla niego taki specyfik, ze nie bedzie kontuzjowany! :D Deron ładnie gra, ale on sam nic nie zdziała. chociaż Okur też ładnie.. mimo to im nie idzie. MIAMI na MISIA!! :D ftw.!
Yoh Asakura
08-02-2009, 11:20
do was przeciez nalezy mistrzostwo europy, świata, afyrki, copa amerika i puchar konfederacji, i czempions lig i jeszcze wszystko inne. więc o co choooodzi?
A do was należy kompletny brak umiaru.
A za 3 godziny na White Hart Lane Tottenham polegnie. Swoją drogą, Keane do nich wrócił. Śmieszna ta sytuacja.
Utah? prędzej Denver z Bilapsem i Melo sa im w stanie zagrozić. Utah teraz cienizna a Boozer to taki Robeen koszykarski-wiecznie kontuzjowany. chyba, ze pójdzie do kliniki, gdzie wynajdą dla niego taki specyfik, ze nie bedzie kontuzjowany! :D Deron ładnie gra, ale on sam nic nie zdziała. chociaż Okur też ładnie.. mimo to im nie idzie. MIAMI na MISIA!! :D ftw.!
Williams ostatnio dobrze punktuje, Okur też nieźle sobie radzi, ale warto też zwrócić uwagę na Ronniego Brewera, bo ostatnio zdobywa średnio 20 punktów na mecz. A co do Boozera, jak to stwierdził Steve Kerr (legenda Byków i swojego czasu Spursów), gdyby nie kontuzje byłby jednym z najlepszych silnych skrzydłowych w lidzę. Chociaż gdyby na początku swej kariery nie grzał ławy w Cavsach, to kto wie, czy by teraz nie szalał pod koszami razem z Ilgauskasem i LeBronem. A przy okazji, dzisiaj przeglądając nba.com, natknąłem się na "midseason report", czyli sprawozdanie z połowy sezonu, i o dziwo, Jazzmani zostali dobrze ocenieni na ocenę B-, czyli 5-. Ocena defensywy to 4-, bo "Utah allowing 99.5 ppg and 45.5 FG%, both falling in the bottom half of the league. Middle of the road in rebounding and blocked shots, but second in steals." Czyli wynika, że muszą popracować nad zbiórkami (chyba jest to spowodowane brakiem Boozera). A Nuggetsi zostali ocenieni na 6-. Sądzę że nie mieliby takiej oceny gdyby nie Nene i Billups, bo jak wiemy Melo był kontuzjowany. ;)
K.Jay
Xendriel
08-02-2009, 12:50
A za 3 godziny na White Hart Lane Tottenham polegnie. Swoją drogą, Keane do nich wrócił. Śmieszna ta sytuacja.
Racja, mogli go zostawić do końca sezonu. Byłby chociaż zmiennikiem gdyby Torres złapał jakąś kontuzję. No i w LM by się przydał.
Yoh Asakura
08-02-2009, 13:01
Tu już nie chodzi o to. Odchodząc z Liverpoolu, Keane sam się "przyznał" do tego, że jest za słaby na taki zespół. No i poza tym, jak to wygląda ? Odchodzę, nie wyszło mi, to wracam do was ? Gdzie ten klub ma honor ?
Ciekawey jestem, czy gdyby Torres nie zaaklimatyzowałby się w L'poolu, to czy Benitez by go odsprzedał.
Rafa oczekuje, że Keane zaaklimatyzuje się odrazu, jak Torres, a to błąd, w takim klubie potrzeba na to troche czasu, i Keane mysle poradził by sobie. Jest dobrym zawodnikiem.
Mało tego, że wrócił do Tot, to jeszcze został kapitanem :)
A CFC szaleją, 0-0 z Hull.
Williams ostatnio dobrze punktuje, Okur też nieźle sobie radzi, ale warto też zwrócić uwagę na Ronniego Brewera, bo ostatnio zdobywa średnio 20 punktów na mecz. A co do Boozera, jak to stwierdził Steve Kerr (legenda Byków i swojego czasu Spursów), gdyby nie kontuzje byłby jednym z najlepszych silnych skrzydłowych w lidzę. Chociaż gdyby na początku swej kariery nie grzał ławy w Cavsach, to kto wie, czy by teraz nie szalał pod koszami razem z Ilgauskasem i LeBronem. A przy okazji, dzisiaj przeglądając nba.com, natknąłem się na "midseason report", czyli sprawozdanie z połowy sezonu, i o dziwo, Jazzmani zostali dobrze ocenieni na ocenę B-, czyli 5-. Ocena defensywy to 4-, bo "Utah allowing 99.5 ppg and 45.5 FG%, both falling in the bottom half of the league. Middle of the road in rebounding and blocked shots, but second in steals." Czyli wynika, że muszą popracować nad zbiórkami (chyba jest to spowodowane brakiem Boozera). A Nuggetsi zostali ocenieni na 6-. Sądzę że nie mieliby takiej oceny gdyby nie Nene i Billups, bo jak wiemy Melo był kontuzjowany. ;)
K.Jay
na deskach Okur nadrabia. jest jeszcze kirilenko, ale teraz chyba też kontuzjowany. zresztą co z tego, że dobrze ich ocenili jak zajmuja 8 miejsce w konferencji. ledwo co do PO sie łapią. Utah szczerze powiedziawszy mało mnie interesuje. nie przepadam za nimi.
Nene jest zabójczo skuteczny. Melo już wrócił i coś szaleje. ale dziś poniesli sromotna porazke z NJN 114-70 oO.
apropo Steve Kerra: http://www.youtube.com/watch?v=S2BlOTeoZVE
klasyk.
@Fintex
Ponieśli porażkę, bo rzucali średnio 17,5 punktów na kwartę. Billups jako jedyny zagrał 30 minut, a na dodatek Nuggetsi mieli słabą skuteczność, tylko 35.6%.
@edit
San Antonio vs Boston o godzinie 19, L.A. Lakers vs Cleveland o godzinie 21:30 na http://atdhe.net/.
K.Jay
A za 3 godziny na White Hart Lane Tottenham polegnie.
No, polegli. Ale pewnie jak zwykle to przez to, ze Liv przekupil sedziego. =/
Xendriel
08-02-2009, 16:44
Almunia uratował im dupę w ostatnich minutach.
Yossarian
08-02-2009, 18:20
Arsenalowi, prezentującemu taką grę jak z przeciętnym Tottenhamem pozostanie 5 miejsce w Premier League oraz 1/8 LM na otarcie łez. Dobre i to.
Articuno
08-02-2009, 18:32
Iaquinta <33333. W 10 min. po golu zdjemuje koszulke, otrzymuje zolta kartke. Dwie minuty pozniej faul i druga żółta, no miszcz...
A dzis w koszykowce gruuuubo. O 18:30 chyba na TVP Info Ąwil - Asseco Prokom Trefl Ryszard Krauze Sopot, o 19 SAS - BOS, o 21:30 LAL - CLE.
edit: na wroclawskiej tvp bieg gwarków, nie ma to jak promocja koszykówki ŻENADA!!!!!!!!
Thomisson
08-02-2009, 19:06
No, polegli. Ale pewnie jak zwykle to przez to, ze Liv przekupil sedziego. =/
Jaki Liv, po prostu Piotr R. kibicuje MU i AV ; (
Yoh Asakura
08-02-2009, 20:37
Przez swoją głupotę Eboue dostał czerwoną kartkę. Gdyby nie to, mecz potoczyłby się na pewno zupełnie inaczej, i a nuż swoją szansę dostałby Arszawin.
Eto'ooooo :) szkoda, że nie hattrick. Dani także zasłużył na brameczke.
Lakersi wygrali, SAS wygrali... o ile w 1szym jeszcze jakies emocje były to w 2gim pod koniec 3 kwarty już lipa ;/ Lakersi tak jakby na misia szli...
Calen Futh
09-02-2009, 06:11
Ciekawe kiedy:
a) Barca nie strzeli gola.
b) Manchester straci bramkę.
Yoh Asakura
09-02-2009, 14:23
Barca przypomina mi trochę Arsenal z dawnych lat.
And Arsenal will score...because they always score.
And Arsenal will score...because they always score.
Jedyny, kto tam always score, to trener.
Narciarstwo alpejskie, Val d'Isere, zjazd kobiet: drugie zloto Lindsay Vonn (przewidywalne jak jasna cholera), drugie srebro Lary Gut <33333333333333333333 (przewidywalne jak cholera w kolorze Anelki), braz dla Nadii Fanchini (przewidywalne jak cholera w kolorze Desailly'ego). W slalomie juz chyba nie bedzie tak oczywistych rozstrzygniec, bo glowna faworytka - Maria Riesch - sie troche poobijala.
@down: like I cared
Straznik Monopolowego
09-02-2009, 15:14
Stary nikt sie tym syfem nie isteresuje
a Arsenal coraz dalej 4 miejsca :/
Yoh Asakura
09-02-2009, 15:18
a Arsenal coraz dalej 4 miejsca :/
United też i jakoś nie panikują z tego powodu.
United też i jakoś nie panikują z tego powodu.
A ja myslalem, ze od kilku kolejek maja to samo miejsce...
Narciarstwo alpejskie, Val d'Isere, zjazd kobiet: drugie zloto Lindsay Vonn (przewidywalne jak jasna cholera), drugie srebro Lary Gut <33333333333333333333 (przewidywalne jak cholera w kolorze Anelki), braz dla Nadii Fanchini (przewidywalne jak cholera w kolorze Desailly'ego). W slalomie juz chyba nie bedzie tak oczywistych rozstrzygniec, bo glowna faworytka - Maria Riesch - sie troche poobijala.
jak można się podniecać poubieranymi od stóp do głowy kobietami?:P jeszcze to takie nudy...;p
Yoh Asakura
09-02-2009, 17:37
A ja myslalem, ze od kilku kolejek maja to samo miejsce...
Ale punktowo się oddalają od tej pozycji.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.