zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

Yoh Asakura
13-09-2008, 18:09
Blackburn - Arsenal 0:4
Świetny początek spotkania, fantastyczna asysta Walcotta. Potem średnia gra, słabo w środku pola, ale Blackburn nie wykorzystało swoich szans. W 46~ minucie Adebayor na 2:0. W drugiej połowie rzut karny, Adebayor na 3:0 i w ostatniej minucie bodajże Ramsey świetnym podaniem dał Emmanuelowi hattricka.
<3 !

By$iu
13-09-2008, 20:24
Kolejne zwyciestwo Floty! Szacunek dla kibicow z Katowic, przyjechalo ich do Swinoujscia okolo 200 :-).

Capality
14-09-2008, 22:34
Się Lech rozpędził

Calen Futh
16-09-2008, 05:23
LM rozpoczyna się już dziś ;**

Ps. Yoh, weź rzuć jakimś hasłem o Arsenalu, sprowokuj jakiś flamewar, bo coś ostatnio nudno w tym temacie. Nie miałem możności korzystania z kompa przez ostatnich kilka dni, dziś wchodzę tu na forum z nadzieją, ze będę musiał przeczytać jakieś ~100 postów żeby nadrobić a tu 7 (słownie: siedem) postów :<!

Ditto
16-09-2008, 13:09
Może malutki typerek Ligi Mistrzów? Kogo stawiacie w roli faworyta? Ja szczerze nieździwiłbym się dobrym występem FC Barcelony, tak troszkę chciałbym ujżeć dobrą gre Juventusu, a po cichu liczę na ManUtd.

BTW. Nadrobiłem pierwsze miejsce w "naszym" FPL, na TORGu drugi... Załamka.

@Up

Mnie nie było dłużej, dostałem w tym czasie warna (odkopali jakiegoś starego posta), a ten temat był tak zawalony, że aż nie chciało mi się niczego czytać xD

Yoh Asakura
16-09-2008, 14:35
Ps. Yoh, weź rzuć jakimś hasłem o Arsenalu, sprowokuj jakiś flamewar, bo coś ostatnio nudno w tym temacie.

Może malutki typerek Ligi Mistrzów? Kogo stawiacie w roli faworyta?
Arsenal rozniesie wszystkich :)

Fintex
16-09-2008, 15:43
Arsenal? Ty chyba kpisz : / Macie samych niedoświadczonych małolatów, klub nic nie zdobył od X lat. Chyba, że carling cup, ktory jest baaaardzo nie doceniany.

A tak poważnie to cieszę się, że LM się zaczyna. We czwartek Wisełka - też będzie ciekawie. Myślę, że MU nie wygra swojego starcia z Villarealem.
W temacie "zakłady bukmacherskie" podałem swoje typy na niektóre mecze.

Faytah
16-09-2008, 15:48
Chcialbym aby Inter cos pogral w europejskich pucharach,w ktorych mu nigdy nie szlo...moze Mourinho przyniesie lepsze wystepy na arenie miedzynarodowej,pozyjemy zobaczymy.Ta liga mistrzow moim zdaniem bedzie najbardziej wyrownana od lat bo nie ma jednego zdecydowanego faworyta.

Yoh Asakura
16-09-2008, 15:53
Arsenal? Ty chyba kpisz : / Macie samych niedoświadczonych małolatów, klub nic nie zdobył od X lat. Chyba, że carling cup, ktory jest baaaardzo nie doceniany.

Arsenal to klub idealistów, dla nas liczy się coś więcej niż trofea !

Fintex
16-09-2008, 17:16
To coś więcej to sprowadzanie afrykańskich dzieci do klubu ? : /

Dziś Barca gra ze Sportingiem. Obawiam się tylko tego Moutinho. Koleś na Euro pokazał, że umie kopać. No ale Barca u siebie chyba nie pozwoli sobie urwać punktów i nie pozwoli zawalić mojego kuponu! :P

Yoh Asakura
16-09-2008, 18:10
Jaki młodziak (!) z Afryki został sprowadzony do Arsenalu w ostatnich latach ?

Xendriel
16-09-2008, 18:42
Dziś Barca gra ze Sportingiem. Obawiam się tylko tego Moutinho. Koleś na Euro pokazał, że umie kopać. No ale Barca u siebie chyba nie pozwoli sobie urwać punktów i nie pozwoli zawalić mojego kuponu! :P
Ja się trochę obawiam o Barcę patrząc na jej ostatnie wyniki. Z Racingiem było nieco lepiej niż z Numancią, ale to nadal nie jest ta Barcelona jaką chce oglądać:(

Fintex
16-09-2008, 18:49
Jaki młodziak (!) z Afryki został sprowadzony do Arsenalu w ostatnich latach ?

Samir Nasri. On przeta jest z pochodzenia Algierczykiem a to leży w Afryce! ;)

UP: Trzeba być dobrej myśli :)

Yoh Asakura
16-09-2008, 18:53
Samir Nasri. On przeta jest z pochodzenia Algierczykiem a to leży w Afryce! ;)

A moi przodkowie pewnie byli Węgrami, więc co, nie jestem Polakiem ? Urodził się we Francji, jest Francuzem.

Ditto
16-09-2008, 19:07
A moi przodkowie pewnie byli Węgrami, więc co, nie jestem Polakiem ? Urodził się we Francji, jest Francuzem.

Sagna, Clichy, Toure, Gallas, Nasri, Diaby, Adebayor, Song, Silvestre, Denilson, Eboue, Eduardo, Walcott i inni. Nie wmówisz mi, że murzyni to prawdziwi Europejczycy :D No a w sumie taki Nasri też takim typowym nie jest, no ale... Jeszcze kilku by się znalazło.

BTW. Widać, że Cię tempili za Węgry, że tak ich wszystkich bronisz :/

@Down

Nie wmówisz mi, że murzyni to prawdziwi Europejczycy :D <- Musiałem to pisać po raz drugi?

Yoh Asakura
16-09-2008, 19:12
Sagna, Clichy, Toure, Gallas, Nasri, Diaby, Adebayor, Song, Silvestre, Denilson, Eboue, Eduardo, Walcott i inni. Nie wmówisz mi, że murzyni to prawdziwi Europejczycy :D No a w sumie taki Nasri też takim typowym nie jest, no ale... Jeszcze kilku by się znalazło.
Sagna Francuz, Clichy też, Toure to Iworyjczyk więc się załapie, Gallas Francuz, Nasri Francuz, Diaby Francuz, Adebayor Togijczyk więc się załapie, ale dzieckiem nie był, gdy został ściągnięty, Song to super DM więc można mu wybaczyć to, że jest z Afryki, Silvestre to żarówa, Denilson Brazol, Eboue nie był dzieciakiem, Walcott to Anglik.
Chodziło o Afrykańczyków, pokemonie :/ X(

BTW. Widać, że Cię tempili za Węgry, że tak ich wszystkich bronisz :/
Ale ja mam tylko węgierskie nazwisko, więc tak sobie dorabiam. :baby:

Duch Niespokojny
16-09-2008, 19:24
Arsenal? Ty chyba kpisz : / Macie samych niedoświadczonych małolatów, klub nic nie zdobył od X lat. Chyba, że carling cup, ktory jest baaaardzo nie doceniany
Bla, bla, bla. W 2006 roku z obroną "pełną niedoświadczonych małolatów" dotarł do finału tracąc po drodze aż 2 gole...
W tym roku Arsenal wszystkich zmiażdży :D
Sagna, Clichy, Toure, Gallas, Nasri, Diaby, Adebayor, Song, Silvestre, Denilson, Eboue, Eduardo, Walcott i inni. Nie wmówisz mi, że murzyni to prawdziwi Europejczycy :D
Jakby wystarczająco głęboko poszukać, to też nie jesteś prawdziwym Europejczykiem :p

Ditto
16-09-2008, 19:29
Bla, bla, bla. W 2006 roku z obroną "pełną niedoświadczonych młodzików" dotarł do finału tracąc po drodze aż 2 gole...
W tym roku Arsenal wszystkich zmiażdży :D

Jakby wystarczająco głęboko poszukać, to też nie jesteś prawdziwym Europejczykiem :p

Arab>Afrykańczyk, a reszta raczej odpada.

@Down

Henry to nie murzyn?

BTW. Rasiści, co wy od nich wszystkich chcecie?

Yoh Asakura
16-09-2008, 20:49
A poza tym, Walcott nie jest murzynem.

domin3x
16-09-2008, 22:52
No i łatwa wygrana Barcy. Messi najlepszy na boisku...

Roma przegrała z Cluj :| I mi kupon zniszczyła -.-

Maggic
16-09-2008, 23:26
a Manchesterowi życzę miłego na Stamford w weekend ; ]]

Calen Futh
17-09-2008, 05:28
Cluj wymiatają! ^^"

Bardzo ładne bramki Chelsea na 3:0 (Asysta bodaj Lamparda), oraz Szachtara na 1:0 (Rzut wolny z pokaźnej odległości). Ogólnie to jestem miło zaskoczony Clujem oraz właśnie Szachtarem (Nie ma to jak oglądać skróty w TVP mając pobudkę do szkoły o 04:40). Tak jak Maggic wspomniał- poprzeczka w niedzielnym meczu będzie ustawiona oj wysoko.

domin3x
17-09-2008, 08:05
Cluj wymiatają! ^^"

Bardzo ładne bramki Chelsea na 3:0 (Asysta bodaj Lamparda), oraz Szachtara na 1:0 (Rzut wolny z pokaźnej odległości). Ogólnie to jestem miło zaskoczony Clujem oraz właśnie Szachtarem (Nie ma to jak oglądać skróty w TVP mając pobudkę do szkoły o 04:40). Tak jak Maggic wspomniał- poprzeczka w niedzielnym meczu będzie ustawiona oj wysoko.

Ja do tych pięknych goli dorzucił bym jeszcze bramkę Gerrarda na 1:1.

Articuno
17-09-2008, 14:39
Gol Gerrarda to byl MAJSTERSZTYK!
Dzis Real 0-3 Borysow, niestety :)

Niesamowite, ceny biletow na mecz z Czechami:
30, 60, 90, 120, 150 i 200 złotych.

Na Slowenie kosztowaly: 50, 150, 250, 300 w kulki se leca...

Xendriel
17-09-2008, 15:30
Gol Gerrarda to byl MAJSTERSZTYK!
Dzis Real 0-3 Borysow, niestety :)
Ee na Bernabeu? Raczej wątpliwe, ale nie zmartwił bym się gdyby z grupy wyszli Zenit i Juve.

Fintex
17-09-2008, 16:00
(Nie ma to jak oglądać skróty w TVP mając pobudkę do szkoły o 04:40).

Skąd ja to znam :D Usnąłem w trakcie oglądania i nie widzialem bramek Szachtara i Gerrarda :/

@domin3x: Mi też spaliła ;P Może dziś będzie lepiej. Puściłem m.in. na MU-Villareal x2, dobry kursik jest a MU nie gra nic ostatnio.

Czelzi za Scolariego gra dużo piękniej niż z Murinho i nie zdziwiłbym się gdyby więcej osiągneli ;]

hoomik
17-09-2008, 18:33
Niesamowite, ceny biletow na mecz z Czechami:
30, 60, 90, 120, 150 i 200 złotych.

Na Slowenie kosztowaly: 50, 150, 250, 300 w kulki se leca...
co innego stadion w Chorzowie na 44k ludzi, a co innego stadion we Wroclawiu na 8k ludzi, eh?

bolosaf
17-09-2008, 18:42
MU nie gra nic ostatnio.

Faktycznie mają spory problem z formą i dlatego mecz z Villareal może się zakończyc dośc ciekawie :"P

Fintex
17-09-2008, 18:55
co innego stadion w Chorzowie na 44k ludzi, a co innego stadion we Wroclawiu na 8k ludzi, eh?

Z tego co pamiętam na mecz Polska-Dania w Chorzowie najtańsze bilety też kosztowało 50 zlotych, może 40. Ale, żeby coś widzieć to 2 razy tyle trzeba wydać ;p

UP: Tym bardziej, że nie mają Carricka który jako jedyny coś grał na początku sezonu no i nie ma CR7.

hoomik
17-09-2008, 20:50
Z tego co pamiętam na mecz Polska-Dania w Chorzowie najtańsze bilety też kosztowało 50 zlotych, może 40. Ale, żeby coś widzieć to 2 razy tyle trzeba wydać ;p

50 pln to na ktore sektory? Ja dwukrotnie za swoje bilety dawalem po 90 pln i za pierwszym razem wyladowalem na wysokosci linii srodkowej, a za drugim razem za jedna z bramek ;

Maggic
17-09-2008, 21:52
mam nadzieje że nie uraże zadnego sympatyka MU, no ala widać jak Manchester jest uzalezniony od Ronaldo. Stwierdzam to po pierwszej połowie, zaraz CR7 wejdzie pewnie wbije bramę, ale taki klub jak MU powinien sobie poradzić i bez Ronaldo

hoomik
17-09-2008, 22:55
Steaua - Bayern 0:1
Z jednej strony wygrana Bayernu powinna byc duzo wyzsza, ale dzien konia mial bramkarz Bukaresztu i wybronil chyba ze 3 setki. Zdecydowanie najlepszy gracz Steauy, zaraz po nim Dayro Moreno, ktorego gola w drugiej polowie bylem pewien (na szczescie didn't happend).
Z drugiej zas strony Steaua miala 2 slupki po zalosnych interwencjach Rensinga + jeden nieuznany gol (co prawda imo nieuznany slusznie, ale mimo wszystko). Klose kompletnie niewidoczny (zmieniony po przerwie na tylko odrobine bardziej aktywnego Podolskiego), Toni za sytuacje, ktora zmarnowal ok. 50 minuty powinien za kare grzac lawe, van Bommel jak zwykle mnie tylko w*****al. Tak naprawde to z tego co widzialem, to chcialo sie tylko Ottlowi i Schweinsteigerowi. No i Toniemu, ale on to jak zwykle - checi ma dobre, ale wykonanie drewniane. Ale coz, wazne ze sa 3 pkty przywiezione z Bukaresztu.

A wlasnie. Kiedy kibole krzyczeli "Bucharest, Bucharest", to przez chwile bylem pewny ze slysze "WKS, WKS!" ;]]]]

Yossarian
18-09-2008, 00:47
Fakt jedna z tych nożnych? interwencji Rensinga po której piłka zaliczyła słupek była pierwszej klasy. I widok strachu w jego oczach po tym jak piłka odbiła się od bramki - bezcenny.

A tak poza tym ze środowych meczy na uwagę zasługuje: brameczka Alexa Del Piero z wolnego, skuteczna pogoń Lyonu (Benzema) i męczarnie Arsenalu z Dynamem ( czy był faul Bacariego S.?, a jak nawet nie było to Fabregas, Adebayor czy Van Persie powinni roznieść Ukraińców).

domin3x
18-09-2008, 01:04
Fakt jedna z tych nożnych? interwencji Rensinga po której piłka zaliczyła słupek była pierwszej klasy. I widok strachu w jego oczach po tym jak piłka odbiła się od bramki - bezcenny.

A tak poza tym ze środowych meczy na uwagę zasługuje: brameczka Alexa Del Piero z wolnego, skuteczna pogoń Lyonu (Benzema) i męczarnie Arsenalu z Dynamem ( czy był faul Bacariego S.?, a jak nawet nie było to Fabregas, Adebayor czy Van Persie powinni roznieść Ukraińców).

No, gdyby po tej 'interwencji' piłka była w siatce, to była by to chyba pierwsza tego typu bramka, którą widziałem ; d

Gol Benzemy - miooodzio, Del Piero też ładnie strzelił, ale wczorajszy wolny, w spotkaniu Basel - Szachtar, był lepszy xP

Yossarian
18-09-2008, 01:28
Ciężko się nie zgodzić, bramka Fernandinho - stadiony świata.
Chociaż mi osobiście bardziej podobał sie uderzenie Gerrarda z meczu w Marsylii.

Yoh Asakura
18-09-2008, 14:13
męczarnie Arsenalu z Dynamem ( czy był faul Bacariego S.?
Nie, nie było. Sagna był ciągnięty przez zawodnika Dynamo za koszulkę i musiał się obalić.
a jak nawet nie było to Fabregas, Adebayor czy Van Persie powinni roznieść Ukraińców).
Gdyby Wenger nie pierniczył przed meczem, że jedzie po remis, to pewnie by roznieśli.

Yossarian
18-09-2008, 15:28
Wykorzystując takie sytuacje - strzały Fabregasa czy akcja Adebayora to nawet "remisowe" nastawienie Wengera powinno spokojnie nie sprawdzić się. A tak to potknięcie na starcie. Awansować z grupy pewnie awansują, do mocnych ona nie należy,chociaż z takim podejściem i tak zapewne zakończą swoją przygodę max ćwierćfinale.

Yoh Asakura
18-09-2008, 16:07
Jak na ćwierćfinale, przecież zwycięzca LM nigdy nie kończy na ćwierćfinale, jakieś głupoty gadasz. Przeco mówiłem, że Arsenal rozwali wszystkich.

Yossarian
18-09-2008, 16:22
Skąd możesz wiedzieć kiedy kończy się Liga Mistrzów, jak Arsenal maksymalnie dochodzi do 1/4. Ty jako prawdziwy fanatyk powinieneś bojkotować dalsze etapy rozgrywek bez swojego klubiku (który oczywiście odpadnie przez zmowę sędziowską a nie przez SWOJĄ nieudolną grę itp..) Chyba, że nie jesteś aż takim zagorzałym fanem za jakiego się uważasz...

Yoh Asakura
18-09-2008, 16:31
Gra Arsenalu nigdy nie jest nieudolna. :)

hoomik
18-09-2008, 19:30
Gra Arsenalu nigdy nie jest nieudolna. :)
o popatrz, a jednak.

Yoh Asakura
18-09-2008, 19:32
o popatrz, a jednak.
A jednak nie. B)

hoomik
18-09-2008, 21:32
opinia fanboya nieumiejacego zachowac odrobiny obiektywizmu jest nieistotna. Tak, to o tobie yoh.

Dark Sven
18-09-2008, 21:37
Jak to zapewne powie Yoh "Nie ma czegoś takiego jak obiektywizm =)''.

Tak, wrócił...

Exodus
18-09-2008, 21:56
W drugiej połowie ładna gra Lecha i bardzo emocjonujacy mecz. Bak mnie lekko zdenerwowal, uderzyl 2 pilkarzy Lecha i dostal jedynie zolta kartke. Wynik niestety niekorzystny, ale mysle ze u siebie stac ich na wygrana, przynajmniej 1:0. Ciekawe co teraz pokaze Wisla.

domin3x
18-09-2008, 22:17
W drugiej połowie ładna gra Lecha i bardzo emocjonujacy mecz. Bak mnie lekko zdenerwowal, uderzyl 2 pilkarzy Lecha i dostal jedynie zolta kartke. Wynik niestety niekorzystny, ale mysle ze u siebie stac ich na wygrana, przynajmniej 1:0. Ciekawe co teraz pokaze Wisla.

Niekorzystny? No nie wiem, w sumie to Lech u siebie mocny jest. Ja bym się nie martwił.
Wisła po pierwszej połowie remisuje 1:1, więc też nie jest źle :)

Yoh Asakura
18-09-2008, 22:32
opinia fanboya nieumiejacego zachowac odrobiny obiektywizmu jest nieistotna. Tak, to o tobie yoh.
Człowiek raczej nigdy nie będzie obiektywny, taka jego natura. A jeśli kiedyś będzie, to ci powie, że Arsenal nigdy nie gra nieudolnie. :]

Tak, wrócił...
No, wrócił. A jak tam Milan w Serie A ? A może to już Serie B ? B)

Exodus
18-09-2008, 22:35
Juz 2:1 w plecy, oby nieskonczylo sie wyzej, bo gdy obydwa nasze zepoly przegraja na wyjezdzie po 2:1 to w rewanzu sa duze szanse na awans.

Oby za x* tyogdni pizgalo, bedzie raczej naszym latwiej.

*nie wiem kiedy rewanze

przed chwila na http://www.wynikinazywo.net/ ze jest 2 1 a teraz znow pisze ze 1:1, lol

Paciuch
18-09-2008, 22:36
Wisła raczej wtopi :p

Articuno
18-09-2008, 23:15
przed chwila na http://www.wynikinazywo.net/ ze jest 2 1 a teraz znow pisze ze 1:1, lol

bo byl gol, a chwile pozniej ogwizdany spalony i gol nie zostal zaliczony, wisla przecietnie, ale wynik w sumie... cieszy, ale na pewno nie komentarz Szpakowskiego.

Calen Futh
19-09-2008, 05:29
No i 2:1 w obu spotkaniach.

Szkoda Manchesteru, zasłużyli na trzy punkty. Strasznie dało się widzieć co Ronaldo robi z drużyną, jak na nią działa. Z jednej strony to oczywiście oke, bo dzięki niemu Manyoo ciśnie ile się da, ale z drugiej strony co to będzie jak go zabraknie znowu? ;s

Thomisson
19-09-2008, 07:15
No i 2:1 w obu spotkaniach.

Szkoda Manchesteru, zasłużyli na trzy punkty. Strasznie dało się widzieć co Ronaldo robi z drużyną, jak na nią działa. Z jednej strony to oczywiście oke, bo dzięki niemu Manyoo ciśnie ile się da, ale z drugiej strony co to będzie jak go zabraknie znowu? ;s

Nom, mnie z kolei jednak cieszy postawa Evansa, mało zabrakło a zdobyłby gola ;), godnie zastąpił Vidica, jednak ogółem to jeszcze nie jest j TEN Manchester, którego mieliśmy przyjemność oglądać w poprzednim sezonie.

Fintex
19-09-2008, 16:10
Ronaldo zapewne dobrze działa na drużynę, ale źle się stanie jak piłkarze będą liczyć tylko na niego, tak jak kibicie. Jak zaczął się rozgrzewać to gardła ździerali. Tak na marginesie, gdybym był takim fanem MU jak Yoh Arsenalu to nie chciałbym CR7 w drużynie i znienawidziłbym go na maxa bo wypierał się gry w MU. Nie zależało mu na na MU i na każdym kroku powtarzał, że chce przejść do Realu. Poza tym zaczął strasznie gwiazdorzyć mówiąc, że to jemu należą się wszystkie nagrody.

---
Wisła ma ogromne szanse na awans. Strasznie liczę na nich. Dobrze, że teraz Lech i Wisełka grają u siebie.

Dark Sven
19-09-2008, 16:38
Milan 3 vs 1 Zurich
Jankulovski
Pato
Burdel

Światełko w tunelu? Oby.

Yoh Asakura
19-09-2008, 16:49
Milan 3 vs 1 Zurich
Jankulovski
Pato
Burdel

Światełko w tunelu? Oby.
Jakie światełko ? Nawet Tottenham wygrał, nie napalaj się :d

Cafe
19-09-2008, 16:56
Milan 3 vs 1 Zurich
Jankulovski
Pato
Burdel

Światełko w tunelu? Oby.

Ostatni strzelec - i wszystko jasne =P

Faytah
19-09-2008, 16:58
Co do Lecha to bardzo chcialbym sie wybrac na ich mecz,ponoc w Poznaniu ma zasiasc 36k widzow(mowil komentator w trakcie meczu),jestem pewien ze u siebie pokaza Austrii kawal dobrej pilki.

Dark Sven
19-09-2008, 18:09
Jakie światełko ? Nawet Tottenham wygrał, nie napalaj się :d

No pa, a Arsenal nie wygrał. O!

By$iu
19-09-2008, 18:45

Wygrales, 1-0 :-).

Yoh Asakura
19-09-2008, 19:46
No widzisz, a ja mówiłem, że pojedyncze wyniki o niczym nie świadczą. Więc w przypadku Arsenalu to nie zwiastuje kryzysu, a w przypadku Milanu odbicia od dna. :)

Ditto
19-09-2008, 19:47
Haha Xd Ale Go ZjechaŁes, Ahahaha Xdddd <kwik>

@2 down

niech se mowi kazdy byle nie joch

Dark Sven
19-09-2008, 20:04
No widzisz, a ja mówiłem, że pojedyncze wyniki o niczym nie świadczą. Więc w przypadku Arsenalu to nie zwiastuje kryzysu, a w przypadku Milanu odbicia od dna. :)
Tak... Nasz obiektywny znawca piłki nożnej wie najlepiej :).

Tak, tak. Obiektywizm u człowieka nie istnieje. Idź pan w chuj z tą teorią.

Duch Niespokojny
19-09-2008, 20:38
No jasne, bo wy wszyscy jesteście super obiektywni. Jak się powie cokolwiek dobrego o Arsenalu, to się zawsze ten wasz obiektywizm odzywa ;)

Yossarian
19-09-2008, 23:05
A Legia spokojnie 3-0 ze słabiutką Cracovią. Troszkę się dziwie Majewskiemu, że nadal stawia na Cabaja. Naprawdę nie ma nikogo lepszego? Cóż najprawdopodobniej już niedługo nie będzie miał problemu kogo desygnować do gry w pierwszej 11:)

Articuno
19-09-2008, 23:41
A Legia spokojnie 3-0 ze słabiutką Cracovią. Troszkę się dziwie Majewskiemu, że nadal stawia na Cabaja. Naprawdę nie ma nikogo lepszego? Cóż najprawdopodobniej już niedługo nie będzie miał problemu kogo desygnować do gry w pierwszej 11:)

Sytuacja identico jak z Pawelkiem.
Slask wygrywa, po sporym farcie z Górnikiem. I dobrze.

hoomik
19-09-2008, 23:59
LEGIA TO JEST POTEGA, LEGIA NAJLEPSZA JEST, LEGIE TRZEBA SZANOWAC, LEGIE CWKS! :]

4 win z rzedu cieszy, po niemrawym poczatku sezonu Legia wraca na wlasciwy tor. Cholernie szkoda Szalachowskiego, jesli faktycznie zlamal noge to ma runde z glowy. Ech, ten chlopak to ma jednak pecha ;/

Cieszy rowniez wygrana Slaska, i to nawet bardzo. Szkoda troche Henka, bo przegrac w debiucie, i to u siebie, to nic fajnego, ale Kasperczak jest na tyle uznana marka, ze jeszcze Gornik bedzie z niego zadowolony. No doubt 'bout it.

W drugim dniu turnieju w Ostrowie Turow wygral z AZS Koszalin 104-91. Tym razem pwnz0rem okazal sie Milijkovic, ktory podobnie jak Harris wczoraj - 5/5 za 3, i to w ciagu - uwaga - podobno 5 minut ;;;; Atlas imo sensacyjnie przegral z Gornikiem 81-94, co chyba najlepiej swiadczy o tym, jak to Kowal dobrze przepracowal okres przygotowawczy oraz jak wiele dla tej druzyny znaczyl Szawarski... nie rozumiem jak oni w tym Ostrowie moga go jeszcze trzymac, przeciez klub z takim potencjalem jak Atlas powinien walczyc o cos wiecej niz tylko cwiercfinal PO w kazdym sezonie... Zablocki drugi dzien z rzedu best szuter Walbrzycha, widocznie Wafel dluuuuugo trenowal rzuty przez wakacje ;] I dobrze, niech tylko poprawi "troche" defens i moze sprawdzi sie w lepszym od Gornika klubie.
Jutro ostatni dzien turnieju i zapewne latwa wygrana Turowa nad Atlasem, bo nie wyobrazam sobie przegranej z teamem, ktory przegral u siebie z Gornikiem ;] AZS rowniez pewnie bezproblemowo rozniesie Gornika i kolejnosc bedzie wygladac nastepujaco: 1/Turow, 2/AZS, 3/Gornik, 4/Atlas. Fajnie ze AZS jest w formie, imo ten klub zasluzyl na awans do play-off. W ogole szykuje sie naprawde fajny sezon. Procz walczacej o mistrzostwo trojki Turow, Anwil i Prokom (mam szczera nadzieje ze wlasnie taka kolejnosc bedzie na koniec rozgrywek) do walki o polfinal powinien wlaczyc sie rowniez Slupsk, Poznan, oby mimo problemow Wroclaw, mam nadzieje ze mimo wszystko Ostrow Wlkp., MOZE Koszalin(?). Szkoda ze nie ma Polpaku, wtedy walka o playoff by byla jeszcze bardziej zacieta, bo ktos z tej paczki musialby odpasc. Ale jest jak jest, sezon zaczyna sie w piatek, widzimy sie w halach w calej Polsce :)

Capality
20-09-2008, 00:09
do usuniecia

Yoh Asakura
20-09-2008, 12:15
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=19941

Javier owned.

Xendriel
20-09-2008, 12:36
Z punktu widzenia Savioli to wcale nie było takie śmieszne. Poza tym Dudek i Torres robią sobie żarty, a sami grzeją ławę częściej niż Javier.

Yoh Asakura
20-09-2008, 12:53
I co z tego, że grzeją częściej ? Oni śmiali się z tego, że Saviola nie wie, ile jest/było zmian.

Yossarian
20-09-2008, 15:13
Chłopak delikatnie się zamotał. Według mnie, żart spoko, można się pośmiać.

Ditto
20-09-2008, 17:33
Mi strasznie szkoda Savioli...

Manchester: Tevez, Rooney, Berbatov
Chelsea: Drogba, Anelka, Kalou
Arsenal: Adebayor, Van Persie, Eduardo
Liverpool: Torres, Keane, Kuyt, Babel

Real: Van Nistelrooy, Raul, Higuan
Barcelona: Eto'o, Henry, Messi, Bojan, Gudjohnsen
Villareal: Nihat, Rossi, Altidore

Juventus: Del Piero, Trezeguet, Amauri, Iaquinta
Milan: Shevchenko, Inzaghi, Pato, Borriello
Inter: Ibrahimovic, Adriano, Crespo, Cruz
Roma: Totti, Vucinic, Montella, Esposito

Bayern: Toni, Klose, Podolski

Do czołówki Europy się nie dostanie.

Olympiakos, Panathinaikos, Celtic, Rangers, Zenit, Sparta itd...

W tych raczej niechciałby grać.

Lyon, Marsyllie, Monaco, Porto, Sporting, Benfica

Tylko tu ma szanse na pokazanie się.

Niestety, zdaje mi się, że on wybierze jakąś słabszą drużynę z Hiszpanii... A szkoda, bo może w Sportingu i Monaco nie, ale z Porto walczyłby o najwyższe cele, tak samo jak z Lyonem.

Yoh Asakura
20-09-2008, 17:50
Liverpool: Torres, Keane, Kuyt, Babel

:D:D

Robbie 20 milionów do conference się nadaje.

Xendriel
20-09-2008, 17:51
@Ditto:Tak, ale jeśli zostanie w Realu może wygryźć Raula i Van Nistelrooya. Przecież młodzikami to oni nie są.

Articuno
20-09-2008, 18:02
Ditto: Teraz to juz za pozno, mial wiele ofert z roznych klubow, m.in. Juventusu, a skompromitowal sie i wybral najgorsza oferte z mozliwych. Real to wiadomo, najwiekszy wrog Barcy, do tego byl swiadom, ze bedzie tam rezerwowym.

Ditto
20-09-2008, 18:04
@Up

W Juventusie też by się marnował. Na razie musi się pokazać w jakiejś nieco słabszej drużynie, żeby później miał miejsce w składzie w jakiejś lepszej.

@Ditto:Tak, ale jeśli zostanie w Realu może wygryźć Raula i Van Nistelrooya. Przecież młodzikami to oni nie są.

A Higuan? Soldado musiał odejść, a dostawał więcej szans na pokazanie się... Na razie jest dopiero czwartym napastnikiem... Higuan zajmie miejsce Raula, a Nistelrooy pogra jeszcze troszkę. Marnuje się tam, tak jak kiedyś Owen...

@Down

Yoh nie rozumie, że piłkarzy nie ocenia się na zasadzie "Arsenal się nim nie interesował - ciota"...

By$iu
20-09-2008, 18:55
@Yoh
Co do samego Robbiego to trzeba mu dac czas.
A co niby Kuyt, nie jest pilkarska elita leszczu?

Thomisson
20-09-2008, 19:24
Jeny przejmujecie się kretynem :P

Btw. Każdy z czwórki wymienionych przez Ditto zawodników Liver miałby z palcem w nosie pewnie miejsce w pierwszej 11-stce Arsenalu ;-)

Yoh Asakura
20-09-2008, 19:25
@Yoh
Co do samego Robbiego to trzeba mu dac czas.
Keane się nie sprawdzi. Za stary, za słaby. Mocno przepłacony. Ale Benitez lubi drogich przeciętniaków.

A co niby Kuyt, nie jest pilkarska elita leszczu?
Nie. :)
Piłkarska elita to tacy piłkarze jak Ibrahimović. Stawiasz między nimi Kuyta ?

Btw. Każdy z czwórki wymienionych przez Ditto zawodników Liver miałby z palcem w nosie pewnie miejsce w pierwszej 11-stce Arsenalu ;-)
Leżę i kwiczę.

Yoh nie rozumie, że piłkarzy nie ocenia się na zasadzie "Arsenal się nim nie interesował - ciota"...
A Ditto nie rozumie, że Keane to leszcz, a Kuyt to człowiek, która lata jak głupi i nic z tego zazwyczaj nie wynika ?

Fintex
20-09-2008, 21:48
Nie. :)
Piłkarska elita to tacy piłkarze jak Ibrahimović. Stawiasz między nimi Kuyta ?

Leże i kwicze.
Stawiam tam Kuyta. Nie jeden trener chciałby mieć piłkarza, który tak zapieprza na boisku, ma żelazne płuca, jest szybki i umie strzelać bramki. Cczęsto nie dostrzega się jego roli na boisku.
Ty byś pewnie tylko patrzył jak Zlatan ładnie się piłeczką bawi w reklamach nike.

A Saviola to nigdy mnie nie zachwycał. Taka podróba Messiego z niego jest.

Capality
20-09-2008, 23:12
Jakby grał w Arsenalu byłby 2 najlepszym napastnikiem świata zaraz po Ibrahimovic'u

Maggic
21-09-2008, 00:47
Yoh sorry ale Ibrahimovic jest lepszy od Kuyta tylko pod aspektem technicznym, i tylko pod tym ;d

Faytah
21-09-2008, 01:06
Nie probojcie na sile wmowic ze Yoh nie ma racji,Ibrahomvic to inna,wyzsza pulka niz Kuyt.Jest lepszy nie tylko technicznie,uderznie z dystansu,strzal,drybling,gra z pilka i bez.Nie porownujcie fiata do mercedesa.W europie malo jest zawodnikow pokroju Zlatana i napewno nie jest nim Kuyt.

Yossarian
21-09-2008, 01:30
Fakt, według mnie także nie opłaca się porównywać Ibrahimovicia z Kuytem. To jednak chyba jest inna bajka jeżeli chodzi o wiele atrybutów technicznych, fizycznych i mentalnych. Może nie jestem obiektywny, ze względu na to, iż nigdy nie przepadałem za Holendrem a Szweda cenię za grę w Amsterdamie.
Jak byłbym trenerem to zdecydowanie wolałbym mieć Zlatana w swojej 11.

LoluU$
21-09-2008, 08:34
Również wydarzenie sportowe,

46 DERBY RZESZOWA

Ditto
21-09-2008, 08:47
Leże i kwicze.
Stawiam tam Kuyta. Nie jeden trener chciałby mieć piłkarza, który tak zapieprza na boisku, ma żelazne płuca, jest szybki i umie strzelać bramki. Cczęsto nie dostrzega się jego roli na boisku.
Ty byś pewnie tylko patrzył jak Zlatan ładnie się piłeczką bawi w reklamach nike.

A Saviola to nigdy mnie nie zachwycał. Taka podróba Messiego z niego jest.

Ja Saviole uwielbiam za Barcelone (Reiziger, Van Bronckhorst, Cocu, Overmars, Kluivert, Davids <3, kiedyś ich wolałem od Realu, teraz to Królewscy mają Van Nistelrooya, Van der Vaarta, Sneijdera, Robbena, Drethego ^^). On na 100% nie jest podróbką Messiego. Gra bardziej na środku, zupełnie inny styl przetrzymywania piłki, no i w końcu był pierwszy :D Napiszmy petycje do władz Lyonu, aby kupili Javiera xD

@Edit

Przypomniały mi się te czasy :< To były najpiękniejsze footballowe chwile w moim życiu. Kto pamięta Elbera i Makaaya? BTW. Zwierzę się wam:

Demrenfaris (16-08-2008 17:19)
ty jestes pilkarz to mnie zrozumiesz xd
Sonic Syndicate (16-08-2008 17:19)
?
tesknisz czasem za takimi pilkarzami jak rui costa itp
?
Sonic Syndicate (16-08-2008 17:19)
ta ;d
Sonic Syndicate (16-08-2008 17:20)
albo figo ;d
zidane ;d
Demrenfaris (16-08-2008 17:20)
kurde ilu ich bylo : <
hierro
masa
no ;d
a ilu z tych co jeszcze graja
dugarry ;d
to juz nie ci sami
: <
taki ronaldo : d to byl grajek
no ;d
shevchenko co on kiedys robil
inzaghi
vieri
Demrenfaris (16-08-2008 17:21)
kurde ja chce to znow x d
nedved
bergkamp :<
Sonic Syndicate (16-08-2008 17:21)
haha nie ma;
Sonic Syndicate (16-08-2008 17:21)
d
oni wszyscy w sumie sa dla mnie jak dla niektorych pele maradona a dla jeszcze innych cristiano ronaldo ronaldinho czy messi
Demrenfaris (16-08-2008 17:22)
a w holandii kiedys jacy byli
makaay
kluivert
cocu
overmars
davids
Sonic Syndicate (16-08-2008 17:22)
reizinger ;d
reizger
no : p
Demrenfaris (16-08-2008 17:23)
i van bronckhorst po drugiej stronie :D
stam
kurde nooooooo
: <
to byly moim zdaniem najlepsze futbolowe czasy
Sonic Syndicate (16-08-2008 17:23)
bylo tego ;d
Sonic Syndicate (16-08-2008 17:23)
no ;
jak oni byli w szczytowej formie
Demrenfaris (16-08-2008 17:24)
tak jakos od 2000 do 2004
potem juz nowa generacja
a raczej 2003 xd
wtedy we wloszech Juventus>Milan>>>>>>>Inter>Roma>>>Lazio
Demrenfaris (16-08-2008 17:25)
i tak powinno byc do tej pory a nie jakas fiorentina : S
Manchester>Liverpool=Arsenal
Real krolewski
i Barcelona
rivaldo xd
Demrenfaris (16-08-2008 17:26)
mś 2002 byly takim ostatnim wielkim turniejem reprezentacji
bo 2004 to juz sam fakt ze grecja wygrala..
ale we francji gral zidane barthez lizarazu
elber i maakay w bayernie ktory byl taki wielki a teraz kupcia :<
Demrenfaris (16-08-2008 17:27)
powinni szybciej wynalezc wechikul czasu
Sonic Syndicate (16-08-2008 17:30)
hahaha
wehikul ;d
Demrenfaris (16-08-2008 17:30)
kij jak sie pisze
Demrenfaris (16-08-2008 17:30)
moze byc nawet zegarek czasu xD
;d
Demrenfaris (16-08-2008 17:31)
Costacurta
Kaladze
Rui Costa
Pancaro
Tomasson
;[[[[[[
oni byli kiedys gud
Demrenfaris (16-08-2008 17:32)
ale kij w to xD
Demrenfaris (16-08-2008 17:32)
przynajmniej jest za czym tesknic
Sonic Syndicate (16-08-2008 17:32)
haha ;d
noo ;]
jest za czym ;/
;p
to byla gra
Sonic Syndicate (16-08-2008 17:33)
najbardziej wspominam MŚ 98 ;d
Demrenfaris (16-08-2008 17:33)
kogut fajna maskotka byla
: d
2002 jeszcze byla piekna gra
ofensywnie
i w ogole
Demrenfaris (16-08-2008 17:34)
a juz chociazby euro 2004... : /
kurde reprezentacja argentyny
sorin
bonano
batistuta
lopez
Demrenfaris (16-08-2008 17:35)
tak swoja droga to chyba dlatego teraz lubie milan
Demrenfaris (16-08-2008 17:35)
bo "tam graja same stare dziadki"

@Down

Ale to tylko moja wizja, że on by tam pasował itp. itd. :D

Fintex
21-09-2008, 09:45
Ale Saviola też miałbyć drugim Maradoną ;P Messiemu chyba bliżej jest do niego niż Javierowi.
Niech se gra w Lyonie.. to prawie tak jakby grał w Barcie;):
http://www.sport.es/vivo/recursos/fotos/foto_301/foto_301588_CAS.jpg

Zlatan ma duży potenciał, ale imo nie do końca go wykorzystuje.
Zależy też od taktyki trenera czy wolałby pracusia, który zapieprza po całej linii boiska czy kolesia, któremu się rzuci piłkę, poprzepycha się, pomacha rękami, zrobie kilka zwodów i uderzy.

Yoh Asakura
21-09-2008, 10:50
Leże i kwicze.
Na dodatek jest mało kreatywny, błyskotliwy niczym krowa polu. Samo biegania po boisku to nie wszystko. W ataku jeszcze można go przeboleć, chociaż skutecznością nie grzeszy, ale Kuyt na prawej flance to piłkarskie samobójstwo. Ale przecież Benitez wie lepiej. A Benayoun jest klasowym piłkarzem. :)

Się bawi, bo umie. Kuyt nie umie, się nie bawi. B)

Yoh sorry ale Ibrahimovic jest lepszy od Kuyta tylko pod aspektem technicznym, i tylko pod tym ;d

Nie probojcie na sile wmowic ze Yoh nie ma racji,Ibrahomvic to inna,wyzsza pulka niz Kuyt.Jest lepszy nie tylko technicznie,uderznie z dystansu,strzal,drybling,gra z pilka i bez.Nie porownujcie fiata do mercedesa.W europie malo jest zawodnikow pokroju Zlatana i napewno nie jest nim Kuyt.
No nie wierzę własnym oczom. :o

Zlatan ma duży potenciał, ale imo nie do końca go wykorzystuje.
Bo gra w Serie A. Jestem pewien, że np. w Premiership spokojnie strzelałby co najmniej 20 bramek na sezon. W samej lidze. Liga włoska nie pozwala napastnikom na pokazanie w 100% swoich możliwości, mam nadzieję, że 08/09 to ostatni sezon Zlatana w Interze, marnuje się tam.

Articuno
21-09-2008, 10:59
Bo gra w Serie A. Jestem pewien, że np. w Premiership spokojnie strzelałby co najmniej 20 bramek na sezon. W samej lidze. Liga włoska nie pozwala napastnikom na pokazanie w 100% swoich możliwości, mam nadzieję, że 08/09 to ostatni sezon Zlatana w Interze, marnuje się tam.

To chyba swiadczy na niekorzysc Zlatana...

Ditto
21-09-2008, 11:05

No tak, ale czek dis ałt! Gdyby grał w Arsenalu, to pokazałby 100% swoich umiejętności. Strzelałby tyle bramek, ile taki cały Manchester United (on w lidze, ManUtd w ogóle). Bo Clichy i Sagna to najlepsi boczni obrońcy, a do tego mają najlepszego Fabregasa i najlepszego Adebayora, co dzięki najlepszemu Nasriemu i Rosickiemu daje nam najlepszego Gallasa i Toure! Przy dodatku najlepszego Diaby i Van Persie może wyjść najlepszy Ibrahimovic. Niesamowite, prawda? Jak dobrze pójdzie, to wygrają nawet Carling Cup i udowodnią po raz kolejny, że są najlepszymi mudżinkami na świecie!

@Edit

Swoją drogą, pamiętacie dlaczego Henry odszedł do Barcelony? Żeby osiągnąć coś w Lidze Mistrzów. Co się okazuje? To kłamstwo! Po prostu Henry to nie murzyn, przez co nie pasował do reszty drużyny, proste!

Yoh Asakura
21-09-2008, 11:27
Niby dlaczego ? Nawet w Serie A swoją gra powala. A Kuyt nie.

No tak, ale czek dis ałt! Gdyby grał w Arsenalu, to pokazałby 100% swoich umiejętności. Strzelałby tyle bramek, ile taki cały Manchester United (on w lidze, ManUtd w ogóle). Bo Clichy i Sagna to najlepsi boczni obrońcy, a do tego mają najlepszego Fabregasa i najlepszego Adebayora, co dzięki najlepszemu Nasriemu i Rosickiemu daje nam najlepszego Gallasa i Toure! Przy dodatku najlepszego Diaby i Van Persie może wyjść najlepszy Ibrahimovic. Niesamowite, prawda? Jak dobrze pójdzie, to wygrają nawet Carling Cup i udowodnią po raz kolejny, że są najlepszymi mudżinkami na świecie!
Jesteś strasznie durny. Ditto nie ewoluuje, więc, złe wieści, będziesz taki do usranej śmierci. :(

Swoją drogą, pamiętacie dlaczego Henry odszedł do Barcelony? Żeby osiągnąć coś w Lidze Mistrzów. Co się okazuje? To kłamstwo! Po prostu Henry to nie murzyn, przez co nie pasował do reszty drużyny, proste!
Henry odszedł, bo Wenger budował drużynę przyszłościową, a Thierry miał już 30 lat.

Xendriel
21-09-2008, 11:42
Przypomniały mi się te czasy :< To były najpiękniejsze footballowe chwile w moim życiu. Kto pamięta Elbera i Makaaya?
Pamiętam, dawniej kiedy internet nie był tak dostępny kupowało się Bravo Sport żeby być na bieżąco:) Teraz nawet lubię przeglądać stare numery i przypomnieć sobie te piękne czasy.
Ja od dziecka uwielbiam Argentynę. Batistuta:), Lopez, Redondo, Veron, a teraz Riquelme, Tevez, Messi, Aguero.
Henry odszedł, bo Wenger budował drużynę przyszłościową, a Thierry miał już 30 lat.
Czyli twoja wersja jest taka, że Wenger sam pozbył się Henry'ego? Czy sam Thierry zdecydował się na opuszczenie Londynu ponieważ zdawał sobie sprawę, że jest za stary? Boże, jak ty wszystko potrafisz przekształcić, żeby tylko wyszło na korzyść Arsenalu.

Ditto
21-09-2008, 11:48
Jesteś strasznie durny. Ditto nie ewoluuje, więc, złe wieści, będziesz taki do usranej śmierci. :(

Przemieniłem się w ciebie, to dlatego =< To w sumie lepsze niż ewolucja, chyba, że walczę z kimś takim.

@Up

Sorin i Zanetti + Ayala i Coloccini <3 Veron i Aimar. Crespo, Lopez, Batistuta...

@Down

Do tego czasu Manchester/Chelsea/Liverpool/Real/Barcelona/Juventus/Milan/Inter/Roma wyszkolą własnych, no i oczywiście dokupią nowych, lepszych ;>

A może Henry po prostu chciał zagrać w dobrej drużynie?

Ale nie rozumiesz, że każda drużyna szkoli przyszłe i kupuje aktualne gwiazdy, a twój arsenal tylko to pierwsze? Powiesz, że kupiliście Nasriego, ale on dopiero się rozwinie (tak samo jak było z Ronaldo), więc to raczej można uznać za to pierwsze. Dlatego spadniecie do Championship i znów wygracie Emirates Cup :/ Mało tego! Cristiano Ronaldo/Fernando Torres/Sneijder/Messi/Kaka będą nadal młodzi. Prawdopodobnie u szczytu formy :D

I zupełnie przypadkiem jest bliżej zdobycia czegoś innego niż Carling Cup ;> Tak mu się fartem trafiło. Kto by pomyślał.

OK, wygrałeś. 9276:1 dla nas : /

Yoh Asakura
21-09-2008, 11:52
Jak przekształcić ? Wenger sam kiedyś o tym w mediach mówił, że Henry do niego przyszedł i powiedział, że chciałby zostać, ale ma już swoje lata i albo teraz zmieni klub, albo nigdy. I zdecydował się na odejście, bo Wenger bazuje swoją drużynę na młodych zawodnikach, którzy i owszem, osiągną coś, ale za rok, dwa, trzy, a może za dziesięć. I tak bał się Henry. Że może nie doczekać momentu, w którym ci zawodnicy będą na tyle dojrzali, żeby wreszcie coś wygrać, np. tę upragnioną Ligę Mistrzów.

Do tego czasu Manchester/Chelsea/Liverpool/Real/Barcelona/Juventus/Milan/Inter/Roma wyszkolą własnych, no i oczywiście dokupią nowych, lepszych ;>
Nie prawda, bo Arsenal w tym czasie wyszkoli armię Wilsherów i zniszczy wszystkich.
Ditto ić stond.

A może Henry po prostu chciał zagrać w dobrej drużynie?
Ty sobie wysnuwasz przypuszczenia, ja bazuję na słowach Wenger i Thierry'ego. :)
Ja tam sądzę, że pod koniec kariery poszedł do słabego zespołu, żeby sobie pograć ot tak, rekreacyjnie.

Ale nie rozumiesz, że każda drużyna szkoli przyszłe i kupuje aktualne gwiazdy, a twój arsenal tylko to pierwsze? Powiesz, że kupiliście Nasriego, ale on dopiero się rozwinie (tak samo jak było z Ronaldo), więc to raczej można uznać za to pierwsze. Dlatego spadniecie do Championship i znów wygracie Emirates Cup :/ Mało tego! Cristiano Ronaldo/Fernando Torres/Sneijder/Messi/Kaka będą nadal młodzi. Prawdopodobnie u szczytu formy
Przecież Nasri już teraz zjada takiego Hleba, którego Barca traktowała jako super wzmocnienie, na śniadanie. I nasi młodzi zawodnicy już teraz grają tak, jak gwiazdy innych zespołów u szczytu formy. Ja tu widzę tylko świetlaną przyszłość.

Thomisson
21-09-2008, 12:45
Nie prawda, bo Arsenal w tym czasie wyszkoli armię Wilsherów i zniszczy wszystkich.
Ditto ić stond.

Nie prawda, bo jak wyszkoli tą armię, to wszystkich wykupi Chelsea, Real, Barca, Inter i Milan. I będzie się zataczało koło.

O "potędze" Arsenalu świadczą transfery. Bischoff, który w wieku 21 lat (czyli w sumie dojrzały piłkarz w dzisiejszych czasach) zagrał w przeciętniaku europejskim (Werder) 1, słownie jeden mecz w przeciągu całego sezonu. Silvestre, wieczny rezerwowy MU. Nasri to transfer ryzykowny, ale na razie się zwraca, natomiast Ramsey to melodia przyszłości.

Nie no, ale w rozgrywkach Carling Cup Arsenal i tak jest faworytem, życzę im z całego serca, żeby chociaż to trofeum wygrali. :P

Yoh Asakura
21-09-2008, 12:55
Nie prawda, bo jak wyszkoli tą armię, to wszystkich wykupi Chelsea, Real, Barca, Inter i Milan. I będzie się zataczało koło.
Bullshit. X(X(X(

O "potędze" Arsenalu świadczą transfery. Bischoff, który w wieku 21 lat (czyli w sumie dojrzały piłkarz w dzisiejszych czasach) zagrał w przeciętniaku europejskim (Werder) 1, słownie jeden mecz w przeciągu całego sezonu. Silvestre, wieczny rezerwowy MU. Nasri to transfer ryzykowny, ale na razie się zwraca, natomiast Ramsey to melodia przyszłości.
A wiesz, co Bischoff miał w Werderze ? Gdzie był kontuzjowany i zmuszano go do gry ?
I ile razy Wenger wyciągał zawodników, którzy w swoich klubach byli niedoceniani, a potem się okazywało, że nie mają sobie równych...

Zamor1
21-09-2008, 13:03
Skoro Barcelona to slaby zespol, to Arsenal jest jeszcze slabszy

Articuno
21-09-2008, 13:07
Tymczasem Welka Brytania na Euro w Polsce w... koszykówce! Czyby Gordon gral?

Yoh Asakura
21-09-2008, 13:11
Skoro Barcelona to slaby zespol, to Arsenal jest jeszcze slabszy
Arsenal przynajmniej cały czas gra atrakcyjnie i strzela bramki. A Barca z Guardiolą idzie na dno. :)

Fintex
21-09-2008, 13:13
Jak przekształcić ? Wenger sam kiedyś o tym w mediach mówił, że Henry do niego przyszedł i powiedział, że chciałby zostać, ale ma już swoje lata i albo teraz zmieni klub, albo nigdy.

Przez to powiedział, że albo teraz odejdzie i pokusi się o zdobycie jakiegoś trofeum z lepszym klubem albo nigdy. Arsenal nic nie zdobywał więc Henry odszedł bo był głodny sukcesów!

Się bawi, bo umie. Kuyt nie umie, się nie bawi. B)

Tylko, że w piłce nie chodzi o to :) Sprawdz sobie kto to Janusz Chomontek i dlaczego nie został piłkarzem fifa :)

NAJLEPSZY piłkarz poradziłby sobie i w lidze Włoskiej. Tymi swoimi wywodami porównujesz Zlatana do Matusiaka ;)

@Ditto pwnz0r.

Zamor1
21-09-2008, 13:17
Arsenal przynajmniej cały czas gra atrakcyjnie i strzela bramki. A Barca z Guardiolą idzie na dno. :)

Wysuwasz ten wniosek na podstawie ostatnich 2 sezonow... Popatrz na historie i ocen, ktory klub jest tak na prawde lepszy ? Kto wygral z Arsenalem w finale ligi mistrzow ?

Yoh Asakura
21-09-2008, 13:20
Przez to powiedział, że albo teraz odejdzie i pokusi się o zdobycie jakiegoś trofeum z lepszym klubem albo nigdy. Arsenal nic nie zdobywał więc Henry odszedł bo był głodny sukcesów!
Henry był pewny tego, że Arsenal osiągnie sukces. Ale nie wiedział, kiedy, bo wtedy ci gracze byli młodzi i trochę niedoświadczeni. Bał się, że może nie doczekać momentu, w którym będą zdolni do walczenia na każdym froncie.
No i czytałem kiedyś, że Wenger zlecił przeprowadzenie badań, które wykazały, że Henry po kontuzji już nigdy nie wróci do optymalnej formy i będzie grał coraz gorzej.
Jak widać - prawda.

Tylko, że w piłce nie chodzi o to :) Sprawdz sobie kto to Janusz Chomontek i dlaczego nie został piłkarzem fifa :)
Dude, Chomontek był bodajże rok temu w mojej szkole B)

NAJLEPSZY piłkarz poradziłby sobie i w lidze Włoskiej. Tymi swoimi wywodami porównujesz Zlatana do Matusiaka ;)
Raz, kto powiedział, że Zlatan jest najlepszy ?
Dwa, Ibrahimović sobie radzi. Ale to nadal nie zmienia faktu, że się tam marnuje, że nie może pokazać wszystkiego.

Wysuwasz ten wniosek na podstawie ostatnich 2 sezonow... Popatrz na historie i ocen, ktory klub jest tak na prawde lepszy ? Kto wygral z Arsenalem w finale ligi mistrzow ?
Czyli, że Nottingham Forrest > Chelsea ?

Fintex
21-09-2008, 13:40
Tymczasem Welka Brytania na Euro w Polsce w... koszykówce! Czyby Gordon gral?

I dzięki temu, że się zakwalifikowali na Euro w Polsce zagrają w 2012 roku na olimpiadzie w Londynie. Tak im obiecał jakiś szefunio.

Henry był pewny tego, że Arsenal osiągnie sukces. Ale nie wiedział, kiedy, bo wtedy ci gracze byli młodzi i trochę niedoświadczeni. Bał się, że może nie doczekać momentu, w którym będą zdolni do walczenia na każdym froncie.

No z tym się zgadzam. Kieeeeeeedyś w daaaalekiej przyszłości jak Henry będzie już się obracał w grobie to może udziubią trofeum LM i Ligi angielskiej.

No i czytałem kiedyś, że Wenger zlecił przeprowadzenie badań, które wykazały, że Henry po kontuzji już nigdy nie wróci do optymalnej formy i będzie grał coraz gorzej.
Jak widać - prawda.

No popatrz. Ten Arsenal jest fenomenalny. Chyba każdy to wie, że od dajmy na to 18 do ~28-30 lat forma wzrasta. Później już organizm nie pracuje tak jak wcześniej.

Dwa, Ibrahimović sobie radzi. Ale to nadal nie zmienia faktu, że się tam marnuje, że nie może pokazać wszystkiego.

Myślałem, że po piłkarzach Arsenalu to Zalatan jest najlepszy. (nie pisalem,że zaraz po arsenalu bo to wydawało mi się oczywiste).

Faytah
21-09-2008, 13:51

Najlepszy nie jest,radzi sobie znakomicie i wcale sie nie marnuje,wszystkiego pokazac nie moze,bo poza 6-7 dobrymi druzynami,gra przeciwko takim,ktore sie bronia caly mecz,przez co nie ma miejsca,a jak ma go chociaz odrobine to robi to co w ostatnim meczu ligi mistrzow,czyli mija jednego zawodnika,drugiego,skupia uwage obroncow na sobie i podaje do niepilnowanego Mancinie'ego iiiiiiiiiiiiiii 1;0.Jezeli jednak wciaz uwazasz ze sie marnuje,to troche sie tam bedzie marnowal,juz jako zawodnik Ajaxu mowil ze chce grac dla Interu i wie ze druzyna ma potencjal by wygrac CL,zarabia dobrze,niczego wiecej nie trzeba.

Yoh Asakura
21-09-2008, 14:31
No z tym się zgadzam. Kieeeeeeedyś w daaaalekiej przyszłości jak Henry będzie już się obracał w grobie to może udziubią trofeum LM i Ligi angielskiej.
Powtarzanie po kimś nie jest fajne. I to przestało być śmieszne już parę miesięcy temu.

No popatrz. Ten Arsenal jest fenomenalny. Chyba każdy to wie, że od dajmy na to 18 do ~28-30 lat forma wzrasta. Później już organizm nie pracuje tak jak wcześniej.
No popatrz, a są zawodnicy, którzy w wieku i 35 lat grają prawie jak za najlepszych lat. Ale Henry gra coraz gorzej, gorzej, gorzej i gorzej.

Myślałem, że po piłkarzach Arsenalu to Zalatan jest najlepszy. (nie pisalem,że zaraz po arsenalu bo to wydawało mi się oczywiste).
www.umrzyj.pl

Najlepszy nie jest,radzi sobie znakomicie i wcale sie nie marnuje,wszystkiego pokazac nie moze,bo poza 6-7 dobrymi druzynami,gra przeciwko takim,ktore sie bronia caly mecz,przez co nie ma miejsca,a jak ma go chociaz odrobine to robi to co w ostatnim meczu ligi mistrzow,czyli mija jednego zawodnika,drugiego,skupia uwage obroncow na sobie i podaje do niepilnowanego Mancinie'ego iiiiiiiiiiiiiii 1;0.Jezeli jednak wciaz uwazasz ze sie marnuje,to troche sie tam bedzie marnowal,juz jako zawodnik Ajaxu mowil ze chce grac dla Interu i wie ze druzyna ma potencjal by wygrac CL,zarabia dobrze,niczego wiecej nie trzeba.
Nie no, sorry, ale Zlatan się marnuje w Serie A. Liga, w której gra się dziewięcioma obrońcami, którzy wykopują piłkę do napastnika i życzą powodzenia, nie jest dla niego dobra. Miałby raj w Anglii, bo tu gra się ostro i ofensywnie. Hiszpania nie dla niego, bo to liga dla delikatnych pedałków. Ibrahimović jest stworzony do szybkiej i kombinacyjnej gry, której w Interze mieć nie będzie. A na pewno nie za kadencji Mourinho, który z Chelsea zrobił jeden z najnudniej grających zespołów w Anglii.

Faytah
21-09-2008, 14:42
Kurde drugi raz to pisze,nie wiem czemu wczesniej sie nie zapisalo.Za bardzo jedziesz na steerotypie tutaj i wyolbrzymiasz,no ale nawet te 13-15 bramek na sezon we wloszech odpowiada 18-20 na wyspach,wiec jednak sie nie marnuje grajac przeciwko najlepszym obronca na globie.No a to kto sie marnuje rozliczy koniec sezonu i dorobek w trofeach,wtedy najdobitniej widac kto tak naprawde sie marnuje.

Yoh Asakura
21-09-2008, 14:45
Oglądam Serie A i widzę, że to nie jest stereotyp. Drużyny się murują i liczą na szczęście.
Btw: sam fakt, że Zlatan zgarnie np. potrójną koronę, nie będzie świadczył o tym, że się nie marnuje.

Maggic
21-09-2008, 14:47
to ja wam powiem chłopcyki malutkie że za 22 minuty spektakl na SB, lece do Żabki po jakieś chipsy, picie i odcinam się od świata na 105minut ;)

Fintex
21-09-2008, 15:00
Powtarzanie po kimś nie jest fajne. I to przestało być śmieszne już parę miesięcy temu.

Widzisz. Tu każdy się powtarza na ten temat a ty dalej swoje ;p

No popatrz, a są zawodnicy, którzy w wieku i 35 lat grają prawie jak za najlepszych lat.[/QUOTE]

Przykład plx. (Except goalkeepers) Obrońców w sumie można znaleźć, ale pomocników/napastników? tam trzeba najwięcej harować.

Ditto
21-09-2008, 15:04
Jak widać - prawda. Henry się pomylił, Wenger tymbardziej.

@Ditto pwnz0r. Plx nie : /

Myślałem, że po piłkarzach Arsenalu to Zalatan jest najlepszy. (nie pisalem,że zaraz po arsenalu bo to wydawało mi się oczywiste). XD

Powtarzanie po kimś nie jest fajne. I to przestało być śmieszne już parę miesięcy temu. Ty się powtarzasz po sobie, a to też nie jest fajne :D

to ja wam powiem chłopcyki malutkie że za 22 minuty spektakl na SB, lece do Żabki po jakieś chipsy, picie i odcinam się od świata na 105minut ;) Nerwówka :< Boję się, ale raczej pooglądam.

@Up

Przecież gdyby Thierry Henry nie odszedł z Arsenalu byłby w szczytowej formie!

Mafuss
21-09-2008, 15:46
Jak narazie ManU wygrywa ;-) i dobrze. Jesli tak sie skonczy to Arsenal ma narazie lidera. Jeszcze liczyc na wigan dzis, zeby Koguty przegrały kolejny mecz !

A co do Henrego, to oczywiste, ze chciał cos zdobyc, i widzial ze w Arsenalu nie ma narazie szans, dlatego odszedl a wy sie klocicie od 3 stron o to samo :kon:

Yoh Asakura
21-09-2008, 16:05
Przykład plx. (Except goalkeepers) Obrońców w sumie można znaleźć, ale pomocników/napastników? tam trzeba najwięcej harować.[/QUOTE]
Seedorf, Figo. Nie powiesz chyba, ze w podeszłym wieku grali słabo ?
A, no i jeszcze Pires. Robiert Pires.

Ditto
21-09-2008, 16:30
Jak narazie ManU wygrywa ;-) i dobrze. Jesli tak sie skonczy to Arsenal ma narazie lidera. Jeszcze liczyc na wigan dzis, zeby Koguty przegrały kolejny mecz !

A co do Henrego, to oczywiste, ze chciał cos zdobyc, i widzial ze w Arsenalu nie ma narazie szans, dlatego odszedl a wy sie klocicie od 3 stron o to samo :kon:
Patrz Yoh, jeśli chcesz być Kanonierem z klasą, to masz genialny wzór.
Przykład plx. (Except goalkeepers) Obrońców w sumie można znaleźć, ale pomocników/napastników? tam trzeba najwięcej harować.
Seedorf, Figo. Nie powiesz chyba, ze w podeszłym wieku grali słabo ?
A, no i jeszcze Pires. Robiert Pires.[/QUOTE]
Bez przesady z tym Piresem... Teraz ma właśnie 35 lat, a jak gra to wszyscy wiemy. Figo też nie grał tak jak kiedyś w tamtym roku. Seedorf nawet nie ma 35 lat. Kto gra w wieku 35 lat, tak samo jak za najlepszych lat? Pomyśl :D Nie mówię, że grają/grali słabo, ale nie mogą się równać ze sobą z przed lat...

Cieszy przewaga Manchesteru.

Dark Sven
21-09-2008, 16:37
SuperPippo!

Thomisson
21-09-2008, 17:00
I ile razy Wenger wyciągał zawodników, którzy w swoich klubach byli niedoceniani, a potem się okazywało, że nie mają sobie równych...

Buahahahaha, a powiedz mi kochany który zawodnik Arsenalu nie ma sobie równych w futbolu? Od każdego zawodnika w kadrze The Gunners jest co najmniej 3-4 lepszych na świecie na danej pozycji. Chętnie swoją wypowiedź poprę argumentami, jeśli chcesz.

Chelsea - MU 1:1 87' min

Yoh Asakura
21-09-2008, 17:16
Buahahahaha, a powiedz mi kochany który zawodnik Arsenalu nie ma sobie równych w futbolu? Od każdego zawodnika w kadrze The Gunners jest co najmniej 3-4 lepszych na świecie na danej pozycji. Chętnie swoją wypowiedź poprę argumentami, jeśli chcesz.

Ty naprawdę nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

1. Arsenal 11:2 12

Fintex
21-09-2008, 17:38
O Figo nie wiem, bo nie oglądam ligi włoskiej a rzadko w LM inter wychodził z grupy. Seedorf ma teraz 32 lata a wtedy jak kozaczył z Milanem w LM mial ~30. Najlepiej widać to teraz jak dziadki z milanu se nie radzą i nie ma ich w LM. Pires średnio. Inzaghi rzeczywiście mimo swojego wieku radzi sobie b. dobrze, ale sytuacja podobna do Seedorfa tyle, ze Pippo je starszy.

Mafuss
21-09-2008, 19:53
Thomison, czy tam inny.

A znajdziesz jakiegokolwiek zawodnika ktory nie ma sobie rownych w futbolu? (nie Krystyna nie jest nim)

Fintex
21-09-2008, 20:12
Zawodnikiem, ktory nie ma sobie równych w futbolu nazywam takiego, który potrafi w pojedynke rozstrzygnąć losy meczów.. takimi byli: Pele, Maradona(szczególnie on), R10 za swoich dobrych czasów. Po prostu, jak jest 90 minuta 1;1 ważny mecz on potrafi sam przejść 4 zawodników i wpakować piłke do siaty.

Yoh Asakura
21-09-2008, 20:13
Thomison, czy tam inny.

A znajdziesz jakiegokolwiek zawodnika ktory nie ma sobie rownych w futbolu? (nie Krystyna nie jest nim)
Dennis Bergkamp.

Faytah
21-09-2008, 20:24
Maffus - zly przyklad,bo tu faworyzujesz zawodnikow z lini pomocy czy ataku,a chodzi o zawodnikow niezastapionych,z ostatnich lat paru sie znajdzie.
Lothar Matheus,Maldini,Cannavaro,Carlos,Zidane,Figo,Zanet ti,Ballack(w Bayernie),Denilson,(ten z kadry brazylii 1998,,dla mnie pierwszy co zaczal z pilka robic rzeczy niesamowite,ktore teraz sie okresla Joga Bonito,ahh jak on gral w tym Betisie,niestety rownie co genialny to chimeryczny i wiecznie kontuzjowany...) i wielu wielu innych.

edit: bym zapomnial mojego pierwszego pilkarskiego idola,Batigol!

Thomisson
21-09-2008, 20:25
Thomison, czy tam inny.

Po:
1. Czytaj ze zrozumieniem, chodziło mi o dane pozycje (np. Buffon nie ma dla mnie równych jeśli chodzi bramkarzy, a Messi jako skrzydłowy/cofnięty napastnik)
2. Jak się do kogoś zwracasz z imienia/nicka to wypada poprawnie go napisać, ale widocznie w szkole podstawowej nie doszedłeś jeszcze do tego
3. Nigdy Krystyny nie uważałem za najlepszego piłkarza świata. Jak popracuje nad charakterem, walecznością i grą w obronie to pogadamy ;)

Dennis Bergkamp.

Bez przesady, Bergkamp wielkim zawodnikiem był, ale w ostatnim 15-leciu byli IMO nawet lepsi od Niego. Ronaldo (brazylijski), RvN, Raul, Shearer, Batistuta np.

Duch Niespokojny
21-09-2008, 20:27
Dennis Bergkamp.
QFT
Drobna próbka jego skilla: http://www.youtube.com/watch?v=609IaF2nfRA

Yoh Asakura
21-09-2008, 20:27
Ruud i Raul lepsi od Dennisa ? Umrzyj i spłoń w piekle.

Articuno
21-09-2008, 20:39
Ruud i Raul lepsi od Dennisa ? Umrzyj i spłoń w piekle.

Jak mozna porownywac napastnikow z pomocnikiem?

Yoh Asakura
21-09-2008, 20:41
Jak mozna porownywac napastnikow z pomocnikiem?
Z tego co wiem, to Ruud, Raul i Bergkamp są napastnikami. :confused:

Mafuss
21-09-2008, 20:51
Tak Bergkamp wielką był legendą. Ale bylo wielu rownych/lepszych jemu.

Thomison czy cos tam:
Mi chodzilo ogolnie, o kazdego zawodnika. Nigdy jednoznacznie nie mozna powiedziec ze ktos jest lepszy od kogos. To odnosi sie do Buahahahaha, a powiedz mi kochany który zawodnik Arsenalu nie ma sobie równych w futbolu? A ktory kazdy inny zawodnik : krystyna, buffon, i inna pipka, nie ma sobie rownych?

Maggic
21-09-2008, 21:06
Jezuu Mafus czy cos tam, bracie Yoha, Kanonjeże... :( Czemu jest was teraz dwóch? Bedziecie atakować z podwójną siła? pzrecież Yoh se doskonale dawał rade ;(

Mooric
21-09-2008, 21:08

To chyba niedługo umrze z głodu...

Thomisson
21-09-2008, 21:10
Dobra olewając Yoha i jego giermków....
Maggic oglądałeś dzisiejszy klasyk? Jeżeli tak, napisałbyś coś o nim? (ja nie miałem przyjemności oglądać)

Mafuss
21-09-2008, 21:19
Zaden giermek ok? Kolejny, typowy MUł ;-).

Klasyk? Faktycznie klasyk.

Yossarian
21-09-2008, 21:24
Dennis Bergkamp.

Echhh... Yoh po raz kolejny narażasz się na śmieszność ale i tak Ciebie lubię, wprowadzasz troszkę kolorytu na to szare forum.
Berkamp był bardzo dobrym napastnikiem (raczej niespełnionym w reprezentacji, choć to nie tylko jego wina) ale:
W Holandii istnieje takie powiedzenie - "Zakładając, że Johan Cruijff był piłkarskim bogiem to Marco Van Basten był jego synem, natomiast Dennis Bergkamp zaledwie odległym kuzynem" - ono troszkę wyjaśnia.
W latach 90-tych, w czasach jego świetności było kilku/kilkunastu napastników zdecydowanie lepszych od niego.

Thomisson
21-09-2008, 21:30
Klasyk? Faktycznie klasyk.

Klasyk, bo od 4 lat Chelsea i MU są jedynymi hegemonami w Premiership.

Nie mówiłem o historii klubu, której Chelsea jako tako nie ma, ale o historii meczów. Niemalże każdy mecz Chelsea-MU od ery Romka to fantastyczne spektakle.

Dark Sven
21-09-2008, 21:45
:D
O Figo nie wiem, bo nie oglądam ligi włoskiej a rzadko w LM inter wychodził z grupy. Seedorf ma teraz 32 lata a wtedy jak kozaczył z Milanem w LM mial ~30. Najlepiej widać to teraz jak dziadki z milanu se nie radzą i nie ma ich w LM. Pires średnio. Inzaghi rzeczywiście mimo swojego wieku radzi sobie b. dobrze, ale sytuacja podobna do Seedorfa tyle, ze Pippo je starszy.
A zagłębiłeś się w istotę problemu Milanu czy po prostu "dziadki z milanu se nie radzą"?

Straznik Monopolowego
21-09-2008, 22:36
Jaki tutaj sie wysyp kibicow Arsenalu zrobil ;d
Swoja droga wszyscy najerzdzacie na Yoha ze nie jest obiektywny a cokolowiek sie nie powie o Arsenalu to i tak jest zle i wiadomo ze sie skonczy na Carling cup (chociaz mojim zdaniem lepsze to niz nic) a co do Sagny i Clichego to Sanga jest aktulanie jednym z najlepszeych prawych obroncow na globie ten czlowiek ma wszystko co musi miec boczny obronca a Clichy jest fenomenalny z przodu ale jezeli chodzi o tyly to juz gorzej i to o sporo gorzej

Yossarian
21-09-2008, 22:47
OK, jeżeli mamy zacząć pisać obiektywnie to należy stwierdzić na starcie, że Arsenal nie jest najlepszym klubem piłkarskim na globie czego nasz szanowny adwersarz nie potrafi przyznać. Jeżeli on zacznie podchodzić do sprawy rzeczowo i bez nadmiernych emocji jestem przekonany, że i stosunek do jego szanownej osoby oraz do jego opinii także się zmieni. W innym wypadku pozostanie status quo...niestety.

Maggic
21-09-2008, 23:31
Dobra olewając Yoha i jego giermków....
Maggic oglądałeś dzisiejszy klasyk? Jeżeli tak, napisałbyś coś o nim? (ja nie miałem przyjemności oglądać)

Ja się troszkę zawiodłem, spodziewałem się czegoś więcej, mecz ocenił bym na 7/10. MU przez pierwsze 30-35minut przeważało co udokumentowali w 18 minucie, po ładnej akcji Park zdobywa gola na 1-0. Chwilę przed tem sam na sam nie wykorzystuje Joe Cole. Chelsea ocknęła się na ostatnie 10minut pierwszej połowy ale strzały Ballacka i Anelki (który zagrał totalne dno w tym meczu) nie stanowiły większego zagrożenia dla Kuszczaka. Druga połowa raczej pod dyktando gospodarzy, znów sam na sam marnuje Joe Cole, Anelka 27m nad bramką, Anelka mija się z piłką i nie trafia na pustą bramkę. SAF wpuścił na boisko Ronaldo i co dziwne O'Shea. Kwadrans przed końcem Rooney mógł podwyższyć na 2-0 jednak trafił w boczną siatkę. W 80min Chelsea wyrównuje po strzale głową Kalou. No tkaie szmery bajery a mecz niezły aczkolwiek nie jakiś zajebisty ;p

Fintex
21-09-2008, 23:40

OMG! Ich jest już trzech!

Sporting Gijon 1 - 6 Barcelona

Niby beniaminek, ale cholernie mnie cieszy ta wygrana :)

Duch Niespokojny
21-09-2008, 23:51
Dalibyście już wszyscy spokój. Tak się składa, że od kiedy zacząłem czytać ten temat, to antyfani Yoha robią tu zazwyczaj znacznie większą wiochę niż on sam...

Faytah
22-09-2008, 00:16
Dalibyście już wszyscy spokój. Tak się składa, że od kiedy zacząłem czytać ten temat, to antyfani Yoha robią tu zazwyczaj znacznie większą wiochę niż on sam...

ej ej ej! dzisiaj raz mu przyznalem racje,co za duzo to nie zdrowo,no ale potem uparl sie by mi wmowic ze Zlatan sie marnuje w klubie w ktorym chcial grac od dziecka i jest uwielbiany przez kibicow,a odwdziecza sie przez to wspaniala gra:P No i zeby nie bylo offtopu ciesze sie ze Inter wygral z Torino 3-1.

Ditto
22-09-2008, 08:30
raz mu przyznalem racje,co za duzo to nie zdrowo

Rotfl 'n' Lol

@Topic

Szkoda, że tyle akcji było zmarnowanych... Wynik 2:2 byłby o wiele ciekawszy.

BTW.

Manchester City 6:0 Portsmouth

To się porobiło... :D

Xendriel
22-09-2008, 12:04
http://pl.youtube.com/watch?v=RySynkNq8w8 Bergkamp może mu buty czyścić.

Yossarian
22-09-2008, 13:48
Bergkamp może mu buty czyścić.

Aż z taką przesadą nie podchodził bym do tego tematu. Bergkamp też miał trochę ciekawych zagrań plus jego technika, którą nie raz ośmieszał przeciwników.

A Ronaldo - siła, zdecydowanie,balans, nie unikanie pojedynków z obrońcami oraz szybkość, szybkość i jeszcze raz szybkość. Szkoda, że przeszedł do Interu, który nie okazał sie szczęśliwy dla niego.

Yoh Asakura
22-09-2008, 14:22
http://pl.youtube.com/watch?v=RySynkNq8w8 Bergkamp może mu buty czyścić.
Widzisz, taka różnica między Ronaldo a Bergkamp. Ten pierwszy sam mógł przebiec przez całe boisko i strzelić gola, a Dennis jednym podaniem rozrywał obronę i przyczyniał się do zdobycia bramki. Dla mnie i tak Dennis nade wszystko, jego technika, przegląd pola, inteligencja boiskowa, siła, kreatywność, te bajeczne podania i strzały...

ej ej ej! dzisiaj raz mu przyznalem racje,co za duzo to nie zdrowo,no ale potem uparl sie by mi wmowic ze Zlatan sie marnuje w klubie w ktorym chcial grac od dziecka i jest uwielbiany przez kibicow,a odwdziecza sie przez to wspaniala gra No i zeby nie bylo offtopu ciesze sie ze Inter wygral z Torino 3-1.
No dobra, gram 10 razy lepiej niż Ibrahimović, moim ukochanym klubem jest Derby i od zawsze i na zawsze na chciałem tam grać. Kibice mnie kochają, gram najlepiej ze wszystkich zawodników. Ale jednak się marnuje, co nie ?

Zamor1
22-09-2008, 14:35
W serie A marnuja sie najlepsi pilkarze, ale za to z Premiership nie. Ciekawa teoria. Inter to czolowy klub serie A i uwierz, ze Zlatan sie tam nie marnuje.

Yoh Asakura
22-09-2008, 14:48
Nadal nie rozumiecie, o co mi chodzi. Inter to drużyna włoska, która jest już zaprogramowana na bardziej defensywną grę, a Zlatan jest stworzony do atakowania. W takiej Anglii gra się ostro, jest cholernie szybkie tempo, a Serie A to szachy. Ibrahimović jest wręcz stworzony do szybkiej i kombinacyjnej gry, której we Włoszech niestety nie doświadczy.

W serie A marnuja sie najlepsi pilkarze, ale za to z Premiership nie.
Ale wy jesteście durni, naprawdę.

Articuno
22-09-2008, 15:50
Bergkamp i ronaldo to sa jednak inni zawodnicy i nie ma co ich porownywac.

Faytah
22-09-2008, 17:38
Nadal nie rozumiecie, o co mi chodzi. Inter to drużyna włoska, która jest już zaprogramowana na bardziej defensywną grę, a Zlatan jest stworzony do atakowania. W takiej Anglii gra się ostro, jest cholernie szybkie tempo, a Serie A to szachy. Ibrahimović jest wręcz stworzony do szybkiej i kombinacyjnej gry, której we Włoszech niestety nie doświadczy.

O tak bo Inter gra defensywnie,haha.Nie widzialem by przez ostatnie 5 lat gral defensywnie.No i tak oczywiscie Inter tez nie gra kombinacyjnie,nigdy przeciez to sa drewniane kolki i graja jak reprezentacja Turkmenistanu.Wskaz jakikolwiek klub w ktorym by pokazal wiecej,najwyrazniej nie ogladasz meczow Interu i wnioskujesz ze sie tam marnuje tylko dlatego bo nie gra na wyspach przez utarty steerotyp tego ze wlochy=murujemy bramke.Polecam optyka.Dodam ze wcale nie trzeba grac a najbardziej medialnej lidze swiata by sie "nie marnowac".Pozatym chociazby w Arsenalu by sie bardziej marnowal wygrywajac Carling Cup raz na jakis czas.Sad but true.

Ale wy jesteście durni, naprawdę.
Don't look at mirror when u flame me,k?

Cafe
22-09-2008, 20:03
Keane się nie sprawdzi. Za stary, za słaby. Mocno przepłacony. Ale Benitez lubi drogich przeciętniaków.

A Ditto nie rozumie, że Keane to leszcz, a Kuyt to człowiek, która lata jak głupi i nic z tego zazwyczaj nie wynika ?

No widzisz, ale jakos tak sie składa ze Kuyt jednak zawsze coś wywalczy (asysta w meczu z Marsylia), i nie potrzebuje do tego kreatywnosci, fakt techniki tez niema, ale co zrobić ? Poczekaj moze do konca sezonu z ocena Keane ? To ze jeszcze nic nie strzelił to nie znaczy ze jestem leszczem, mial dobry sezon w Tottenhamie, więc strzelać potrafi. I za stary to moze jest twój stary, Robbie ma 28 lat, ale sorry, dla kibica Arsenalu stary piłkarz to pewnie dla ciebie 24 lata.

Thomisson
22-09-2008, 20:40
Skoro Keane i Kuyt to przeciętniaki to kim Eduardo musi być :P

Keane stary? haha, 26-30 lat to właśnie wiek, w którym piłkarze zazwyczaj osiągają apogeum możliwości, więc poczekaj z krytyką Robbiego, który ma 28 lat, co najmniej z rok. Poza tym w zeszłym sezonie, kiedy Tottenham miał o wiele słabszą kadrę grał bardzo dobrze i jestem pewien, że również w Liver sobie poradzi ;)

Yoh Asakura
22-09-2008, 21:00
O tak bo Inter gra defensywnie,haha.Nie widzialem by przez ostatnie 5 lat gral defensywnie.No i tak oczywiscie Inter tez nie gra kombinacyjnie,nigdy przeciez to sa drewniane kolki i graja jak reprezentacja Turkmenistanu.Wskaz jakikolwiek klub w ktorym by pokazal wiecej,najwyrazniej nie ogladasz meczow Interu i wnioskujesz ze sie tam marnuje tylko dlatego bo nie gra na wyspach przez utarty steerotyp tego ze wlochy=murujemy bramke.Polecam optyka.Dodam ze wcale nie trzeba grac a najbardziej medialnej lidze swiata by sie "nie marnowac".Pozatym chociazby w Arsenalu by sie bardziej marnowal wygrywajac Carling Cup raz na jakis czas.Sad but true.
Inter z Mourinho nigdy nie będzie grał szybkiej i kombinacyjnej piłki, która będzie miła dla oka. Nigdy. I uwierz mi, mam C+ i oglądam mecze Interu, głównie ze względu na Zlatana. I widzę, że nie może rozwinąć skrzydeł.
No widzisz, ale jakos tak sie składa ze Kuyt jednak zawsze coś wywalczy (asysta w meczu z Marsylia), i nie potrzebuje do tego kreatywnosci, fakt techniki tez niema, ale co zrobić ?
No, przez takich zawodników jak Kuyt Liverpool dochodzi do 30-25 metra i nie wie, co zrobić z piłką. Ale co zrobić, Benitez lubi taką taktykę. :)
Poczekaj moze do konca sezonu z ocena Keane ? To ze jeszcze nic nie strzelił to nie znaczy ze jestem leszczem, mial dobry sezon w Tottenhamie, więc strzelać potrafi. I za stary to moze jest twój stary, Robbie ma 28 lat, ale sorry, dla kibica Arsenalu stary piłkarz to pewnie dla ciebie 24 lata.
Keane jest saby, Keane to drewno. Denilson na początku sezonu też grał fatalnie, ale wiesz, co odróżnia zawodnika z potencjałem od rzemieślnika, który nie jest w stanie grać na wysokim poziomie ? To, że ten pierwszy w końcu zaczyna świetnie grać, a ten drugi nigdy świetnie grać nie będzie. I jak Denilson dawał dupy na początku, tak teraz dzieli i rządzi w środku pola (ostatni mecz np. - gol i asysta), a Keane jak ssał, tak ssie nadal.
Skoro Keane i Kuyt to przeciętniaki to kim Eduardo musi być
Popatrz na bramki strzelone przez Da Silvę. Gra bez piłki, technika, wykończenie - jest lata świetlne przed Dirkiem i Robbie'm. No ale pewnie. Skoro Dudu jest Chorwatem, a na dodatek gra w Arsenalu, to znaczy, że przeciętny Holender i przeciętny Brytyjczyk będzie od niego lepszy. Kul.

Keane stary? haha, 26-30 lat to właśnie wiek, w którym piłkarze zazwyczaj osiągają apogeum możliwości, więc poczekaj z krytyką Robbiego, który ma 28 lat, co najmniej z rok. Poza tym w zeszłym sezonie, kiedy Tottenham miał o wiele słabszą kadrę grał bardzo dobrze i jestem pewien, że również w Liver sobie poradzi
Keane już osiągnął swój szczyt, nigdy lepiej grać nie będzie. I kiedy Tottenham miał rzekomo słabszą kadrę, to potrafił wygrywać mecze. Teraz ma takiego dos Santosa, Modrica, Bentleya i co ? 5 spotkań, 2 punkty. :cup::cup::cup:

Fintex
22-09-2008, 21:04
Fragment wywiad z Jose Murinho:

Zawsze chce Pan wygrać?

Zawsze, ale mówię to bez poczucia, że jestem kłamcą. Choć czasami zdarzy się, że Inter zagra defensywny mecz. Jest jeszcze presja, która może zadziałać na rzecz przeciwnika. Ibrahimović nie może pokazać swojego potencjału w drużynie, która wchodzi na boisko by zremisować, zainspirowana fałszywą, włoską skromnością. Nie może czekać na błąd przeciwnika albo długie podanie. Potrzebuje kolegów mogących mu dorównać; potrzebuje ambitnego Interu.

http://www.sport.pl/sport/1,65025,5715671,Mourinho__Nie_jestem_najlepszy__al e_nikt_nie_jest.html <-- tu cały wywiad.

Yoh: Przyznaj sie, czytałeś to?!:P Trochę masz racji, ale nie do końca się zgodzę z tym, że Inter zawsze gra mecze defensywnie. Z obecnym składem i trenerem myślę, że mogą daleko zajść i grać pięknie. Chociaż nie cierpie włoskiej piłki :P

Edit: jeszcze cytat z bloga:

Jutro Arsenal spotka się z Sheffield United w Pucharze Ligi. Rzecze Wenger
There is a possibility it will be the youngest side ever. In the first team there are many players around 20. In the Carling Cup we will keep a few in there but the side will be more between 16 and 19. At Arsenal you can say 20 and 21-year-olds are the experienced players.

Carling cup! gogogo

Yoh Asakura
22-09-2008, 21:06
Nie czytałem, od początku mówię, że oglądam mecze Interu i widzę, że Zlatan nie może grać na 100%. No ale pewnie. Przecież wy, wielce obiektywni forumowicze, wiecie lepiej ode mnie. :baby:

Fintex
22-09-2008, 21:26
Nie widzialem twojego posta przed moim i teraz na niego odpowiem.

Mourinho tą wypowiedzią dał do zrozumienia, że chce wykorzystac ten potencjał.....

Czy to ważne dla Mourinho czy Beniteza, żeby grać pięknie ładnie, żeby jakiś Yoh z Polski był nim zachwycony? nie. Ważne są dla nich trofea. Policz sobie ile ich zdobyli Mourinho, Benitez a ile Wenger >_<
Teraz mógłbym powiedzieć, że Barca zamiata i tak wszystkich bo gra pięknie i skutecznie. Zdobyła lige mistrzów, zdobyła 2 razy mistrzostwo hiszpanii ostatnio. Ale to nie w moim stylu.
Ja osobiście bardzo cenie takich zawodników jak Kuyt bo pracują dla innych. Kuyt dla Torresa. A taki Wayne Rooney? przecież on zapieprza w obronie wspomagając Ferdinanda i Vidica. Dzięki temu Cristiano zdobył tyle bramek ile zdobył.

Przeczytałem niedawno: "Artystą chce przecież być każdy, robotnikiem niewielu." Tym bardziej, że artysta jest wszędzie zawsze doceniany i chwalony a robotnik jechany bo nie umie żonglować piłeczką przez co jest jechany przez kibiców pokroju Yoha. Zresztą gra zawodnika nie zależy tylko od zawodnika, ale przede wszystkim od trenera.

Thomisson
22-09-2008, 21:37
. No ale pewnie. Przecież wy, wielce obiektywni forumowicze, wiecie lepiej ode mnie. :baby:

O, wiele obiektywny się odezwał, który uważa Eduardo za lepszego napastnika niż Drogba, Ruud, czy Pippo, który uważa, że Kuyt to drewno oraz, że Arsenal to największa drużyna świata

W 100 % zgadzam się z Fintexem. Obok gwiazd rodem z okładek "Bravo Sport", takich jak Zlatan, są też piłkarze, którzy wykonują tytaniczną pracę na boisku, zapieprzają na to, by Krystynka, Walcott, czy J.Cole mogli se porobić tricki z przodu. I Ci właśnie niedocenieni piłkarze też są gwiazdami i należy o nich pamiętać oraz mieć szacunek i nie nazywać ich słabymi tylko dlatego, że nie robią takich sztuczek technicznych co niektórzy sławniejsi koledzy.

Yoh Asakura
22-09-2008, 21:40
Wenger w Anglii zdobył więcej niż Benitez i Mourinho.

Mourinho tą wypowiedzią dał do zrozumienia, że chce wykorzystac ten potencjał.....
Chcieć a móc, ale Zlatanowi życzę wszystkiego najlepszego. Zasługuje na coś więcej.

Czy to ważne dla Mourinho czy Beniteza, żeby grać pięknie ładnie, żeby jakiś Yoh z Polski był nim zachwycony? nie. Ważne są dla nich trofea. Policz sobie ile ich zdobyli Mourinho, Benitez a ile Wenger >_<
No wiesz, Wenger z piękną grą zakończył sezon 03/04 bez porażki w lidze. Można połączyć jedno i drugie - ale trzeba być naprawdę świetnym szkoleniowcem.
No i Wenger, w przeciwieństwie do Beniteza, zdobył przynajmniej mistrzostwo kraju.
Have you ever seen Gerrard win the league ?
Teraz mógłbym powiedzieć, że Barca zamiata i tak wszystkich bo gra pięknie i skutecznie.
Od jakiegoś czasu już nie gra, więc nie mógłbyś powiedzieć :p
Ja osobiście bardzo cenie takich zawodników jak Kuyt bo pracują dla innych. Kuyt dla Torresa. A taki Wayne Rooney? przecież on zapieprza w obronie wspomagając Ferdinanda i Vidica. Dzięki temu Cristiano zdobył tyle bramek ile zdobył.
No tak. Można zapieprzać i pracować na innych i można to robić w sposób efektowny. Np. taki Mathieu Flamini - typowy pracuś i walczak, ale potrafił grać kombinacyjnie i inicjować piękne akcje. A przy okazji harował na zespół w defensywie, pracował na Cesca, sprawiał, że ten mógł lecieć do przodu i angażować się bardziej w grę ofensywną. Kuyt nie potrafi robić tego efektownie, swoje braki w kreatywności i błyskotliwości, no i też w technice, nadrabia tym, że lata jak głupi po boisku.
A Rooney to Rooney, osobna bajka.

Przeczytałem niedawno: "Artystą chce przecież być każdy, robotnikiem niewielu."
A wiesz dlaczego ? Bo zawsze artysta > robotnik, bo robolem może być każdy, a artystą już nie. Bo żeby być artystą, trzeba mieć tę iskrę bożą. Trzeba być wyjątkowym. A nie każdy może taki być.
Tym bardziej, że artysta jest wszędzie zawsze doceniany i chwalony a robotnik jechany bo nie umie żonglować piłeczką przez co jest jechany przez kibiców pokroju Yoha.
Ale ja potrafię docenić kogoś, kto może i technicznie nie jest szczególnie uzdolniony, kto nie potrafi wykonywać tricków a'la Ronaldinho. I dlatego uwielbiam patrzeć na grę np. Gilberto - sposób, w jaki się ustawia, jak czyta grę...bądź co bądź - jest artystą. Rozumiesz ?
Zresztą gra zawodnika nie zależy tylko od zawodnika, ale przede wszystkim od trenera.
True.

O, wiele obiektywny się odezwał, który uważa Eduardo za lepszego napastnika niż Drogba, Ruud, czy Pippo, który uważa, że Kuyt to drewno oraz, że Arsenal to największa drużyna świata
Bo Kuyt drewnem jest.
A spytaj się kibica np., no nie wiem, Plymouth, który klub jest najlepszy na świecie. Zgadnij, co ci powie ?

W 100 % zgadzam się z Fintexem. Obok gwiazd rodem z okładek "Bravo Sport", takich jak Zlatan, są też piłkarze, którzy wykonują tytaniczną pracę na boisku, zapieprzają na to, by Krystynka, Walcott, czy J.Cole mogli se porobić tricki z przodu. I Ci właśnie niedocenieni piłkarze też są gwiazdami i należy o nich pamiętać oraz mieć szacunek i nie nazywać ich słabymi tylko dlatego, że nie robią takich sztuczek technicznych co niektórzy sławniejsi koledzy.
Można zapieprzać w sposób artystyczny. Vide Gilberto, o którym pisałem wyżej.

Fintex
23-09-2008, 00:24
Wenger w Anglii zdobył więcej niż Benitez i Mourinho.

Wenger przez 12 lat zdobył 3 mistrzostwa Anglii i 4 razy puchar anglii i 4 razy tarcze dobroczynności. Mourinho w 3 lata zdobył 2 tytuły mistrza Anglii, 1 tytuł pucharu anglii, 2 tytuły pucharu ligii i tarcze dobroczynności.
Huh?

Chcieć a móc, ale Zlatanowi życzę wszystkiego najlepszego. Zasługuje na coś więcej.

To co może, zobaczymy po tym sezonie. Nie skreślaj go i jego myśli szkoleniowej. (Wielkim fanem Mourinho nie jestem, ale to fakt, że jest obecnie najlepszym trenerem i najbardziej wyjątkowym.

No wiesz, Wenger z piękną grą zakończył sezon 03/04 bez porażki w lidze. Można połączyć jedno i drugie - ale trzeba być naprawdę świetnym szkoleniowcem.
No i Wenger, w przeciwieństwie do Beniteza, zdobył przynajmniej mistrzostwo kraju.
Have you ever seen Gerrard win the league ?

Piłka nożna w ogóle to piękna gra, nieprawdaż? ;) Barca zrobiła tak 2 razy! co prawda doznawała porażek, ale z piękną grą 2x zdobyli ostatnimi czasy mistrzostwo kraju i LM wygrywając w finale z równie pięknie grającym Arsenalem, który wtedy ledwo co załapał się do 4 w lidze.

Od jakiegoś czasu już nie gra, więc nie mógłbyś powiedzieć :p

Może nie zamiata wszystkich ale gra pięknie i ostatnio tak jak Arsenal nie zdobywa trofeów. o.O

No tak. Można zapieprzać i pracować na innych i można to robić w sposób efektowny. Np. taki Mathieu Flamini - typowy pracuś i walczak, ale potrafił grać kombinacyjnie i inicjować piękne akcje. A przy okazji harował na zespół w defensywie, pracował na Cesca, sprawiał, że ten mógł lecieć do przodu i angażować się bardziej w grę ofensywną. Kuyt nie potrafi robić tego efektownie, swoje braki w kreatywności i błyskotliwości, no i też w technice, nadrabia tym, że lata jak głupi po boisku.

Taaa.. wiedziałem, że podasz przykład piłkarza z Arsenalu. Tylko powiedz mi dlaczego go opchneli do Milanu skoro był taki mega ?! Widocznie są lepsi na jego miejsce. Chyba nie powiesz, że w Arsenalu nie mógł rozwinąć skrzydeł :D:D :o Tak poza tym to rozmawialiśmy o Kuycie który jest napastnikiem. Flamini jest pomocnikiem. Zadaniem napastnika jest strzelanie goli (Nie powiesz chyba, że Kuyt ich nie strzela?!). Zadaniem pomocnika jest inicjowanie akcji (jak mówisz Flamini to robił). Makalele czy Senna są IMO dużo lepsi.

A wiesz dlaczego ? Bo zawsze artysta > robotnik, bo robolem może być każdy, a artystą już nie. Bo żeby być artystą, trzeba mieć tę iskrę bożą. Trzeba być wyjątkowym. A nie każdy może taki być.
Ale wszyscy zawodnicy z Arsenalu tę iskrę mają?

Ale ja potrafię docenić kogoś, kto może i technicznie nie jest szczególnie uzdolniony, kto nie potrafi wykonywać tricków a'la Ronaldinho. I dlatego uwielbiam patrzeć na grę np. Gilberto - sposób, w jaki się ustawia, jak czyta grę...bądź co bądź - jest artystą. Rozumiesz ?

Rozumiem i nie rozumiem. Z tego wynika, że Kuyt też jest artystą(przynajmniej na swój sposób) bo nie każdy potrafi tak zapieprzać jak on.
Powiedz mi którego zawodnika grę ty lubisz oprócz (ex)zawodników arsenalu i zlatana? Czasem odnosze wrażenie, że tylko i wyłącznie oglądasz mecze arsenalu jakbyś znał tylko ich.

Można zapieprzać w sposób artystyczny. Vide Gilberto, o którym pisałem wyżej.
Jak już wspomniałeś. Nie każdy ma tę iskrę bożą.

Ditto
23-09-2008, 12:58
Wes Brown zaapelował do młodych piłkarzy "Czerwonych Diabłów", aby podczas dzisiejszego spotkania z Middlesborough dali z siebie wszystko. Mecze w ramach Carling Cup są jego zdaniem świetną okazją, by pokazać swoje umiejętnosci sir Aleksowi Fergusonowi.

"Carling Cup to wspaniałe zawody" - mówił obrońca dla MUTV. - "Niedawno udało nam się je wygrać [w 2006r. - przyp. red], a nieco wcześniej przegraliśmy w finale [z Liverpoolem w 2003r.]. Kiedy byłem młodszy i nie miałem pewnego miejsca w pierwszej drużynie, to była świetna okazja dla piłkarzy takich jak ja żeby się pokazać".

Kiedy 10 lat temu Brown pierwszy raz zagrał w Pucharze Ligi, sporadycznie grywał już w drużynie seniorskiej. Z kolei piłkarze tacy, jak Jonny Evans, John O'Shea czy Paul Scholes debiutowali właśnie w tych rozgrywkach.

"Nie chodzi tylko o to, ponieważ przystepujemy do wszystkich rozgrywek chcąc je wygrać, ale takie mecze pomagają młodym zawodnikom, ponieważ zdobywają oni niezbędne doświadczenie. Kiedy nasza młodzież przegląda terminarz, szuka przede wszystkim spotkań w ramach Carling Cup. To prawdopodobnie największe zawody, w jakich w tym sezonie weźmie udział. Poza tym to dla nich świetna okazja, by pokazać menedżerowi co są w stanie zrobić, jeśli na nich postawi".

Myślę, że Arsenal bez doświadczonych graczy jest faworytem, a wy?

A spytaj się kibica np., no nie wiem, Plymouth, który klub jest najlepszy na świecie. Zgadnij, co ci powie ?

Manchester United/Chlesea Londyn/Real Madryt/FC Barcelona?

Yoh Asakura
23-09-2008, 16:07
Wenger przez 12 lat zdobył 3 mistrzostwa Anglii i 4 razy puchar anglii i 4 razy tarcze dobroczynności. Mourinho w 3 lata zdobył 2 tytuły mistrza Anglii, 1 tytuł pucharu anglii, 2 tytuły pucharu ligii i tarcze dobroczynności.
Huh?
No i co, zdobył więcej ? Nie.

To co może, zobaczymy po tym sezonie. Nie skreślaj go i jego myśli szkoleniowej. (Wielkim fanem Mourinho nie jestem, ale to fakt, że jest obecnie najlepszym trenerem i najbardziej wyjątkowym.
Ale ja Interowi (więc i Mourinho) życzę jak najlepiej.

Piłka nożna w ogóle to piękna gra, nieprawdaż? ;) Barca zrobiła tak 2 razy! co prawda doznawała porażek, ale z piękną grą 2x zdobyli ostatnimi czasy mistrzostwo kraju i LM wygrywając w finale z równie pięknie grającym Arsenalem, który wtedy ledwo co załapał się do 4 w lidze.
A ja nadal nie wiem, dlaczego akurat Pires zszedł...

Taaa.. wiedziałem, że podasz przykład piłkarza z Arsenalu.
Bo ich znam najlepiej...
Tylko powiedz mi dlaczego go opchneli do Milanu skoro był taki mega ?! Widocznie są lepsi na jego miejsce. Chyba nie powiesz, że w Arsenalu nie mógł rozwinąć skrzydeł :D:D :o
Zdajesz sobie sprawę z tego, że się ośmieszasz gadką, że został "opchnięty" ?
Tak poza tym to rozmawialiśmy o Kuycie który jest napastnikiem. Flamini jest pomocnikiem. Zadaniem napastnika jest strzelanie goli (Nie powiesz chyba, że Kuyt ich nie strzela?!).
Ostatni sezon: 48 spotkań, 11 goli. Troszkę mało...
Zadaniem pomocnika jest inicjowanie akcji (jak mówisz Flamini to robił). Makalele czy Senna są IMO dużo lepsi.
Zadaniem rozgrywającego jest inicjowanie akcji, defensywny pomocnik ma asekurować tyły.
Czy Senna jest lepszy, polemizowałbym, ale dla mnie Makelele, wespół w zespół z Gattuso, to najlepszy DP świata. Nawet w tak "podeszłym" wieku.

Ale wszyscy zawodnicy z Arsenalu tę iskrę mają?
Niestety nie.

Rozumiem i nie rozumiem. Z tego wynika, że Kuyt też jest artystą(przynajmniej na swój sposób) bo nie każdy potrafi tak zapieprzać jak on.
Nie, Kuyt nie jest artystą. Nie chcę mi się tego łopatologicznie tłumaczyć.

Powiedz mi którego zawodnika grę ty lubisz oprócz (ex)zawodników arsenalu i zlatana? Czasem odnosze wrażenie, że tylko i wyłącznie oglądasz mecze arsenalu jakbyś znał tylko ich.
Evertonu i np. Artety, Cahilla, w zeszłym sezonie lubiłem oglądać Carsleya w akcji. Niko Kranjcar, Ashley Young, Agbonlahor...

Jak już wspomniałeś. Nie każdy ma tę iskrę bożą.
Gilberto ją miał. Co ja gadam, nadal ma.

Manchester United/Chlesea Londyn/Real Madryt/FC Barcelona?
Plymouth, Ditto, Plymouth...

Dark Sven
23-09-2008, 17:53
To już nawet nie jest śmieszne...

No i Lacio zatonęło!

Zedorf!
Zambrota!
Pato!
Kaka'!

Yoh, ten kibic musiałby być taki jak Ty. Wątpie, że kibic takiego klubu uważa go za najlepszy...

Ditto
23-09-2008, 17:53

Zapomniałem o Liverpoolu, Milanie, Juventusie, Interze. Nie powiesz chyba, że Legia należy do tych drużyn?!

Xendriel
23-09-2008, 18:35
Jasne, a By$iu powie że Flota...

Faytah
23-09-2008, 19:02
To już nawet nie jest śmieszne...

No i Lacio zatonęło!

Zedorf!
Zambrota!
Pato!
Kaka'!

nooo :) ciesze sie ze wkoncu zaczynacie cos grac,moze ten sezon bedzie ciekawy :)

Articuno
23-09-2008, 19:37
Basco Slask Wroclaw, i bynajmniej Slask nie ma nowego sponsora, tylko basko to dziecko asko, ktore buduja nowa hale dla Slaska na mym osiedlu...
Przy zlych okolicznosciach, 5 miesiecy przerwy Trezegola, damn it.

Calen Futh
23-09-2008, 19:41
nooo :) ciesze sie ze wkoncu zaczynacie cos grac,moze ten sezon bedzie ciekawy :)

Noo. Ciekawe czy Milan dostanie się w tym sezonie do pucharu Uefa ;) Oj ciekawie będzie.

By$iu
23-09-2008, 20:02
Jasne, a By$iu powie że Flota...
W oczach kibica tak, ale zdrowy rozsadek, w przeciwienstwie do Yoha mam i doskonale wiem, ze jest masa duzo lepszych klubow ;-).

Yoh Asakura
23-09-2008, 20:35
Yoh, ten kibic musiałby być taki jak Ty. Wątpie, że kibic takiego klubu uważa go za najlepszy...
Eh, kiedy zakochujesz się w jakiejś dziewczynie, która jest dla większości paszczurem, to będziesz ją uważał za najpiękniejszą kobietą na świecie. Gdy zakochujesz się w klubie, nie ważne, czy to czołowy europejski zespół czy średniak z 3 ligi, będziesz twierdził, że to właśnie ten jeden jedyny, który jest w twoim sercu, jest najlepszy na świecie.
Mamusia o swoim synku też powie - jesteś najpiękniejszym bobaskiem. I wydrapie oczy innej matce, która powie, że to bullshit, bo to jej bobas jest najlepszy.

domin3x
23-09-2008, 20:44
Eh, kiedy zakochujesz się w jakiejś dziewczynie, która jest dla większości paszczurem, to będziesz ją uważał za najpiękniejszą kobietą na świecie. Gdy zakochujesz się w klubie, nie ważne, czy to czołowy europejski zespół czy średniak z 3 ligi, będziesz twierdził, że to właśnie ten jeden jedyny, który jest w twoim sercu, jest najlepszy na świecie.

Trochę nie trafiłeś z przykładem, bo dziewczyna jest kwestią gustu, a 'ranking klubowy' nie.

Yoh Asakura
23-09-2008, 20:47
Durne rankingi nie mają tutaj nic do rzeczy...

hoomik
23-09-2008, 20:59
Articuno na derby dolnego slaska na poczatku grudnia idziesz? Bo jesli tak, to na 90% sie na nich spotkamy :) I jakby jeszcze ktos mogl mi wyjasnic jak z Legnickiej/Trzemeskiej dojsc na Oporowska (a konkretniej na stadion WKS) to juz w ogole cud miod :]

BTW, chodza ploty ze Wojcik moze wrocic do Polski, a konkretniej do Czarnych Slupsk. Amagad, to wtedy by sie wyjasnilo na dobre kto w PLK mialby najsilniej obsadzonego centra ; Co ja bym dal, zeby Filipovski wyjebal z Turowa Townesa (wg zeznan naocznych swiadkow jest "nieco" slabszy od Turka, ktory z kolei do piet nie dorownuje Drobnjakowi) i chociaz na jeden sezon zlamal swoja zasade niezatrudniania weteranow ;/;/;/

Ślask Wrocław SSA informuje, że sponsorem tytularnym zespołu koszykarskiego w sezonie 2008/2009 będzie BASCO sp. z o.o. W związku z tym zmianie ulegnie oficjalna nazwa klubu, która brzmieć będzie BASCO ŚLĄSK WROCŁAW (http://e-basket.pl/?podpoddzial=22&zesp=18) .

Spółka z o.o. BASCO jest firmą należącą do grupy kapitałowej firmy Ascopol sp z o.o.

BASCO swoją działalność operacyjną rozpoczęła w 2008 roku. Celem jej działalności jest wybudowanie i prowadzenie komercyjnego centrum sportowego we Wrocławiu, ze szczególnym przeznaczeniem dla klubu koszykarskiego.uuuuuuuuuu, /me being jealous ;/;/

domin3x
23-09-2008, 21:07

W sumie to nie do końca mnie zrozumiałeś. Wygląd dziewczyny nie ocenia się za pomocą jakiś wyznaczonych kryteriów (np, że każda blondynka jest ładna, a brunetka nie). A 'wielkość' klubu można ocenić wg konkretnych kryteriów.

Yoh Asakura
23-09-2008, 21:08
To wy nadal nie pojmujecie tego, co chcę przekazać.

Cafe
23-09-2008, 21:25

Problem w tym ze Kuyt w tamtym sezonie większość meczy grał na prawym skrzydle, przez co zreszta otrzymał miano Króliczka Duracell bo przez cały mecz biegał tam i z powrotem, czasami nic z tego nie wychodziło, a czasami dużo z tego wychodziło, i jak na napastnika grającego na skrzydle, bez bajecznej techniki 11 goli to nawet niezły wynik.

Zobaczymy na koniec sezonu co pokaże Keane, takim piłkarzom czasami wystarczy 1 gol, zeby sie wreszcie odblokować, Robbie wreszcie go zdobędzie i pokaże na co go stać.

Fintex
23-09-2008, 21:44
No i co, zdobył więcej ? Nie.

w Ciągu 3 lat zdobył niewiele mniej. Gdyby był w anglii 12 lat to by miał 2x tyle co Wenger lajtowo. A no i chyba zapomniałem o tym, że był w ciągu 3 lat 2 razy półfinalistą LM. 2x przegrał z hmmm..... no ten... z Benitezem o.O

Ale ja Interowi (więc i Mourinho) życzę jak najlepiej.
Ale powiedziałeś, że nie będą grali lepiej.

A ja nadal nie wiem, dlaczego akurat Pires zszedł...
Pewnie to jest główna przyczyna porażki.
Może był zmęczony?

Zdajesz sobie sprawę z tego, że się ośmieszasz gadką, że został "opchnięty" ?
Ok, przepraszam. A więc dlaczego Flamini został sprzedany do AC Milan ? Teraz mi odpowiesz czy zaczniesz znów jakieś wywody robić ?

Przyzwoicie jak na taką rolę jaką odgrywa w zespole. Ciekawy jestem ile bramek wypracował Torresowi.

Czy Senna jest lepszy, polemizowałbym, ale dla mnie Makelele, wespół w zespół z Gattuso, to najlepszy DP świata. Nawet w tak "podeszłym" wieku.
Chyba nie bez powodu Senne(nie chce przesadzić, ale w najlepszej 11 na pewno był) wybrali najlepszym piłkarze La liga z tego co wiem. Na Euro też wymiatał. No ale mogę ci wybaczyć, że tego nie dostrzegłeś, wszak delektowałeś się grą Cesca.

Yoh Asakura
23-09-2008, 21:50
w Ciągu 3 lat zdobył niewiele mniej. Gdyby był w anglii 12 lat to by miał 2x tyle co Wenger lajtowo. A no i chyba zapomniałem o tym, że był w ciągu 3 lat 2 razy półfinalistą LM. 2x przegrał z hmmm..... no ten... z Benitezem o.O

Gdyby babcia miała wąsy, to by była dziadkiem.

Ok, przepraszam. A więc dlaczego Flamini został sprzedany do AC Milan ? Teraz mi odpowiesz czy zaczniesz znów jakieś wywody robić ?
Doinformuj się. Gadanie z tobą nie ma sensu, nie masz pojęcia, o czym mówisz.

Chyba nie bez powodu Senne(nie chce przesadzić, ale w najlepszej 11 na pewno był) wybrali najlepszym piłkarze La liga z tego co wiem. Na Euro też wymiatał. No ale mogę ci wybaczyć, że tego nie dostrzegłeś, wszak delektowałeś się grą Cesca.
Co z tego, skoro Premiership > La Liga ?
A Flaminiego na Euro nie zabrali, nie mógł pokazać umiejętności. Senna jest stricte defensorem, a Flamini potrafi też z fantazją zaatakować. I to ich różni.

A w CC Arsenal w pierwszej połowi gromi Sheffield 3:0, Bendtner - Vela, Bendtner - Ramsey, Vela - Bendtner.
Świetnie zapowiada się duet Nicklas - Carlos.

Articuno
23-09-2008, 22:37

Flaminiemu skonczyl sie kontrakt w Londynie, dostal dobra oferte z Mediolanu, wiec tam wyjechal.

Yoh Asakura
23-09-2008, 22:47
Nicklas Bendtner (31')
Nicklas Bendtner (42')
Carlos Vela (44')
Carlos Vela (50')
Jack Wilshere (57')
Carlos Vela (87')

6:0 z Sheffield.

Cafe
23-09-2008, 23:03

I kto to mówi...

Fintex
23-09-2008, 23:06

Oj tam, co za różnica czy skończył mu się kontrakt czy nie. Widocznie Wenger nie chciał zatrzymać tak kompletnego pomocnika.. Chyba nie skontaktował tego z tobą :baby:

A Flaminiego na Euro nie zabrali, nie mógł pokazać umiejętności. Senna jest stricte defensorem, a Flamini potrafi też z fantazją zaatakować. I to ich różni.

hahahaha lmao. Nie chce dyskutować, która liga jest lepsza bo to nie ma sensu(nie twierdze, że La Liga jest lepsza) ale dla kogoś ta będzie lepsza dla kogoś inna. Ale skoro myślisz, że Senna został najlepszym defensywnym pomocnikiem dlatego, że gra w !wg ciebie! słabszej lidze... to wybacz. To ty nie masz pojęcia o czym mówisz. Co do angielskiej ligii to jestem pewny, że jest bardziej rozreklamowana przez to, że kładą na to dużą kasę.

Dark Sven
23-09-2008, 23:16
To ten, co się miota: "Premierszip najlepsiejsza bo chocby rankingi tak muwio1!!"

Oj tam, co za różnica czy skończył mu się kontrakt czy nie. Widocznie Wenger nie chciał zatrzymać tak kompletnego pomocnika..
A może Flamini nie chciał zostać w swoim klubieeee? Bo jest pazerną bestiąąąą...

Yoh Asakura
23-09-2008, 23:49
Oj tam, co za różnica czy skończył mu się kontrakt czy nie. Widocznie Wenger nie chciał zatrzymać tak kompletnego pomocnika.. Chyba nie skontaktował tego z tobą :baby:
Powiedziałbym: jesteś głupi. Ale wystarczy rzec: o, kibic Barcelony. :)

hahahaha lmao. Nie chce dyskutować, która liga jest lepsza bo to nie ma sensu(nie twierdze, że La Liga jest lepsza) ale dla kogoś ta będzie lepsza dla kogoś inna. Ale skoro myślisz, że Senna został najlepszym defensywnym pomocnikiem dlatego, że gra w !wg ciebie! słabszej lidze... to wybacz. To ty nie masz pojęcia o czym mówisz. Co do angielskiej ligii to jestem pewny, że jest bardziej rozreklamowana przez to, że kładą na to dużą kasę.
:confused::confused::confused::confused::o:o:o:o:o
Kładą kasę, bo jest najlepsza. B)

To ten, co się miota: "Premierszip najlepsiejsza bo chocby rankingi tak muwio1!!"
No w końcu oficjalny ranking UEFA pokazuje, które zespoły zbierają najwięcej punktów i tym samym przekłada się to na siłę ligi.
Ale przecież Serie a iz de best, bo tam jest Milan, ale co to Milan, spadkowicz ? :baby::baby::baby:

Calen Futh
24-09-2008, 06:16
@up: Jaki spadkowicz?! Przecież to jest drużyna mająca aspiracje i walcząca w tym sezonie o miejsce w pucharze UEFA!

Thomisson
24-09-2008, 07:19

Jasne, bo marzeniem Flaminiego było być w Arsenalu do końca kariery.

Po co tym dla Ciebie każdy piłkarz, który odejdzie z tego hegemona Carling Cup jest pizdą.

I nie wyśmiewaj Milanu, bo ten kub w ciągu 4 lat zdobył więcej w Europejskich Pucharach niż ten Twój klubik w przeciągu całej historii. Tez nie lubię Milanu, między innymi za ich politykę transferową, ale mam do tej drużyny szacunek za to, co osiągneli w tym tysiącleciu i do jakiej perfekcji w grze obronnej dochodzili w wielu spotkaniach.

Xendriel
24-09-2008, 11:24
Kwestia gustu
Skończyły ci się argumenty?:baby:
Ale przecież Serie a iz de best, bo tam jest Milan, ale co to Milan, spadkowicz ? :baby::baby::baby:
Serie A to jedna z najsilniejszych lig w Europie i nie gadaj głupot. Wystarczy popatrzeć na reprezentację, która zdobyła mistrzostwo świata. Wtedy chyba wszyscy piłkarze wchodzący w jej skład grali we Włoszech. Teraz bodajże 3 gra zagranicą. Dodam jeszcze, że rok później Milan wygrał LM. A to ,że teraz przeżywa kryzys to już inna bajka.

BTW. Mam wrażenie, że ten temat to Yoh vs. All z przerwami na jakieś informacje dotyczące wyników.

@Down: Zidane też miał wolną rękę jeśli chodzi o zachowanie na boisku.

Faytah
24-09-2008, 12:53
BTW. Mam wrażenie, że ten temat to Yoh vs. All z przerwami na jakieś informacje dotyczące wyników.

Bo tak jest.W duzej mierze dzieki Yoh'owi ten temat funkcjonuje,ale denerwuje mnie to ze tylko swoj punkt widzenia uznaje za jedyny wlasciwy np. z tym iz Zlatan sie marnuje w Interze,bzdura.Ograniczony nieco jest przez zalozenia taktyczne ale tak jest/bylo ze wszystkimi zawodnikami ktorzy pracuja z dobrymi trenerami,wyjatkiem jest Rijkard,ktory pozwalal Ronaldinho swego czasu na wszystko,przez pewien okres byl najlepszy,ale potem stalo sie to co musialo od samowolki.

Fintex
24-09-2008, 14:21

:D:D:D:D:D Leże i kwiczę. Ale jestem dumny z tego, że jestem kibicem Barcelony!

Co do włoskiej ligii to chyba nie pamiętasz tych (dość niedawnych czasów) gdy Juventus grał z Milanem w finale LM. Milan zresztą to częsty finalista tych rozgrywek więc nie kpij z klubu, który więcej osiągnął od Arsenalu "Carling cup" Londyn.
Pewnie teraz odpowiesz, że anglia miała w tym sezonie dwóch finalistów LM, ale laske na to wykładam :)

Yoh Asakura
24-09-2008, 15:43
Jasne, bo marzeniem Flaminiego było być w Arsenalu do końca kariery.
:baby::baby::baby::baby:

Po co tym dla Ciebie każdy piłkarz, który odejdzie z tego hegemona Carling Cup jest pizdą.
No, np. Pires, Henry, Cygan, Vieira, Flamini (którego broniłem i złego słowa po "ucieczce" do Milanu nie powiedziałem)...
:baby::baby:

I nie wyśmiewaj Milanu, bo ten kub w ciągu 4 lat zdobył więcej w Europejskich Pucharach niż ten Twój klubik w przeciągu całej historii. Tez nie lubię Milanu, między innymi za ich politykę transferową, ale mam do tej drużyny szacunek za to, co osiągneli w tym tysiącleciu i do jakiej perfekcji w grze obronnej dochodzili w wielu spotkaniach.
Ja też ich szanuję, co wcale nie oznacza, że nie mogę się od czasu do czasu z nich pośmiać.

Kwestia gustu (Premiership > La Liga - Yoh)
A co ma gust do siły poszczególnych zespołów ?

Serie A to jedna z najsilniejszych lig w Europie i nie gadaj głupot. Wystarczy popatrzeć na reprezentację, która zdobyła mistrzostwo świata. Wtedy chyba wszyscy piłkarze wchodzący w jej skład grali we Włoszech. Teraz bodajże 3 gra zagranicą. Dodam jeszcze, że rok później Milan wygrał LM. A to ,że teraz przeżywa kryzys to już inna bajka.
Ale ja nigdzie nie stwierdziłem, że Serie A jest słaba. Naśmiewam się tylko z fatalnej formy Milanu, ale chyba powoli wychodzą na prostą.

Bo tak jest.W duzej mierze dzieki Yoh'owi ten temat funkcjonuje
Miło mi. Staram się.
ale denerwuje mnie to ze tylko swoj punkt widzenia uznaje za jedyny wlasciwy np. z tym iz Zlatan sie marnuje w Interze,bzdura.
No popatrz, a ty teraz robisz to samo. Przecież na tym polega rozmowa, ja mam swoje zdanie, którego się trzymam, ty masz swoje i wymieniamy się argumentami. Gdybym od razu dawał się przekonywać, jaki sens miałaby ta rozmowa ?

Co do włoskiej ligii to chyba nie pamiętasz tych (dość niedawnych czasów) gdy Juventus grał z Milanem w finale LM. Milan zresztą to częsty finalista tych rozgrywek więc nie kpij z klubu, który więcej osiągnął od Arsenalu "Carling cup" Londyn.

Pewnie teraz odpowiesz, że anglia miała w tym sezonie dwóch finalistów LM, ale laske na to wykładam
A ja wykładam pałkę na to, że Milan grał z Juve i bywał często w finale...

Fintex, do nie dawna cię lubiłem i nawet szanowałem. Ale dużo straciłeś w moich oczach.

Btw:
Polecam: http://www.4shared.com/file/64215506/cb04b0b6/08-09-_Arsenal_6-0_Sheffield_Utd.html
Skrót z meczu Arsenalu z Sheffield, warto zobaczyć, jak młodzi zawodnicy grają. To jest coś fantastycznego, ich polot, fantazja, wręcz bajeczna technika. I coraz bardziej fantastyczny Bendtner, który przypomina Bergkampa...

Ditto
24-09-2008, 16:05
Juventus z Zambrottą i Davidsem <3

Rui Costa i Rivaldo...

Czyli to, z czego się już wam zwierzałem xD

@Down

Może jesteś fajny, ajj
Dla mnie masz dałna :/

Xendriel
24-09-2008, 16:34
A co ma gust do siły poszczególnych zespołów ?
Dużo, bo nie dla każdego Premiership > La Liga. Uwierz mi.

@UP: I z Zidanem :)

Sza'hel
24-09-2008, 16:51
Zenit 1-3 CSKA
To jest komedia?!
Ciekawe,kto tu jest prawdziwym fanem swojego klubu?
Jeśli jesteście za MU tylko dlatego,że tam gra imba pro full kozak ronaldo to tacy z was kibice jak z Yoha Węgier
Bo ja waszych ukochanych klubów nie rozumiem...

Yoh Asakura
24-09-2008, 16:52
Dużo, bo nie dla każdego Premiership > La Liga. Uwierz mi.

No dobra, ale nadal nie widzę tutaj gustu. Zespoły z Anglii są po prostu silniejsze.

Ditto
24-09-2008, 20:38
No dobra, ale nadal nie widzę tutaj gustu. Zespoły z Anglii są po prostu silniejsze.

Dla jednych:

Juventus > Manchester
Milan > Chelsea
Inter > Arsenal
Roma > Liverpool

Dla drugich:

Manchester > Juventus
Chelsea > Milan
Inter > Arsenal
Liverpool > Roma

Yoh Asakura
24-09-2008, 20:39
Liverpool pokonał Inter, Arsenal pokonał Milan, Manchester pokonał Romę. A Juve w LM nawet nie grało. :)

Fintex
24-09-2008, 20:56
No popatrz, a ty teraz robisz to samo. Przecież na tym polega rozmowa, ja mam swoje zdanie, którego się trzymam, ty masz swoje i wymieniamy się argumentami. Gdybym od razu dawał się przekonywać, jaki sens miałaby ta rozmowa ?

Tyle, że twoje argumenty są czasem śmieszne i zawsze nie obiektywne.

Fintex, do nie dawna cię lubiłem i nawet szanowałem. Ale dużo straciłeś w moich oczach.

ups.X( Przez co? przez tą dyskusje? przecież wymienialiśmy się tylko poglądami. Wybacz mi wulgarny język. :evul:

Yoh Asakura
24-09-2008, 21:58
Tyle, że twoje argumenty są czasem śmieszne i zawsze nie obiektywne.
Jakiś przykład może ?

ups.X( Przez co? przez tą dyskusje? przecież wymienialiśmy się tylko poglądami. Wybacz mi wulgarny język. :evul:
A nie wystarczy fakt, że kibicujesz Barcelonie ? :)

Dark Sven
24-09-2008, 22:08
Zenit 1-3 CSKA
To jest komedia?!
Ciekawe,kto tu jest prawdziwym fanem swojego klubu?
Jeśli jesteście za MU tylko dlatego,że tam gra imba pro full kozak ronaldo to tacy z was kibice jak z Yoha Węgier
Bo ja waszych ukochanych klubów nie rozumiem...

Idź już w chuj.

Fintex
24-09-2008, 22:27
Jakiś przykład może ?

Nie chcę mi się odszukiwać. Ale np. to, że Premiership > La Liga ( jak już mówiłem, nie twierdzę, że La liga jest lepsza lecz to jest kwestią gustu jak powiedział Xendriel) Ja uważam 3 ligi za bardzo silne z których zespoły co roku mogą wygrać LM. (Premiership, La Liga, Serie A) Wtedy gdy Barca grała w finale z Arsenalem w półfinałach znajdowały się 3 hiszpańskie drużyny. Nie mówiąc jak podbijał europe Real. Valencia 2x była w finale, ale zadnego nie wygrała lub pamiętny mecz Deportivo - Milan. To samo tyczy się drużyn Angielskich i Włoskich.
No i nie wypowiadasz się obiektywnie o Arsenalu i jego zawonikach.

A nie wystarczy fakt, że kibicujesz Barcelonie ? :)

Kibicuję Barcelonie już od dawna. Dopiero teraz się zorientowałeś? :baby:
Ja nie nie(lol) lubie cie za to, że kibicujesz Arsenalowi, ale za to jak się z tym obnosisz :P Sam lubię pooglądać jak grają te młode młokosy.

Articuno
24-09-2008, 22:32
żenua. Chiellini nie trafia w pilke na 3 metrze i gol dla Katanii. Po tym nieprawdopodobny napor Juventusu, by po 100k okazjach nie zdobyc zadnej bramki. Wszystko pieknie, ale 3 punktow ni ma.
KURWA MAC!!!!!

Yoh Asakura
24-09-2008, 22:39
Nie chcę mi się odszukiwać. Ale np. to, że Premiership > La Liga ( jak już mówiłem, nie twierdzę, że La liga jest lepsza lecz to jest kwestią gustu jak powiedział Xendriel) Ja uważam 3 ligi za bardzo silne z których zespoły co roku mogą wygrać LM. (Premiership, La Liga, Serie A) Wtedy gdy Barca grała w finale z Arsenalem w półfinałach znajdowały się 3 hiszpańskie drużyny. Nie mówiąc jak podbijał europe Real. Valencia 2x była w finale, ale zadnego nie wygrała lub pamiętny mecz Deportivo - Milan. To samo tyczy się drużyn Angielskich i Włoskich.
No sorry, ale patrząc przez pryzmat ostatnich 2-3 lat, to Premiership > reszta Europy. I co, to niby ma być "śmieszny argument" z mojej strony ? :confused:

No i nie wypowiadasz się obiektywnie o Arsenalu i jego zawonikach.

Ja nie mogę. Czuję się jak Smuggler, który raz po raz tłumaczy, że nie ma obiektywnej recenzji...

Kibicuję Barcelonie już od dawna. Dopiero teraz się zorientowałeś? :baby:
Ja nie nie(lol) lubie cie za to, że kibicujesz Arsenalowi, ale za to jak się z tym obnosisz :P Sam lubię pooglądać jak grają te młode młokosy.
Masz 18 lat i nie wiesz, kiedy ktoś sobie dżołkuje ?

Maggic
24-09-2008, 23:47
a ja wam wtrące że Chelsea wrypała Portsmouth znowu 4 brameczki, tym razem na wyjeździe ;p

Faytah
24-09-2008, 23:51
No a Inter 1-0 z Lecce ;] ciesze sie ze na Cruza zawsze mozna liczyc,prawdziwy joker :) czesto niedoceniany,ale to on w tamtym sezonie byl glownym autorem koncowego sukcesu w postaci scudetto,kiedy to byl wpuszczany w 60 minutach i strzelal decydujaca bramke.Takze Javier "Il Capitano" Zanetti rozegral swoj 600 mecz w barwach Interu =).A juz w niedziele derby z ACM :) na sama mysl o tym meczu " mam kisiel"

Fintex
24-09-2008, 23:53
No sorry, ale patrząc przez pryzmat ostatnich 2-3 lat, to Premiership > reszta Europy. I co, to niby ma być "śmieszny argument" z mojej strony ? :confused:

Aff.. jutro cosik poszukam, żeby cię zagiąć ;] Teraz ide spać.

Ja nie mogę. Czuję się jak Smuggler, który raz po raz tłumaczy, że nie ma obiektywnej recenzji...

Wiem, że tak myślisz, ale się mylisz.

Masz 18 lat i nie wiesz, kiedy ktoś sobie dżołkuje ?

Wiesz.. tyle już zdań wymieniliśmy na te tematy, że nie mam siły już pisać i używać logiki jednocześnie. :baby:

Ditto
25-09-2008, 13:57
Javier "Il Capitano" Zanetti rozegral swoj 600 mecz w barwach Interu =)

Gary Neville podobnie, o ile się nie mylę :D Oboje są kapitanami w swoich klubach, oboje grają na prawej obronie, a ich narodowości (Argentina vs England) dodają jeszcze taką magiczną otoczkę. Nic tylko pogratulować.

@Down

Nie ma co ukrywać, że po kontuzji gra dużo gorzej, ale myślę, że ciągle jest to bardzo wysoki poziom.

Yoh Asakura
25-09-2008, 14:14
Gary Neville podobnie, o ile się nie mylę :D Oboje są kapitanami w swoich klubach, oboje grają na prawej obronie, a ich narodowości (Argentina vs England) dodają jeszcze taką magiczną otoczkę. Nic tylko pogratulować.
Różni ich fakt, że kontuzja z Nevilla zrobiła paralitę.

Lechista
25-09-2008, 15:22
Fakt, faktem, że MU, Chalsea, Barcelona, Juventus i Milan to najbardziej zjeba@$% drużyny pod słońcem!!! Arsenal rządzi !!!!! MU Śmierdzi!! xD

Fintex
25-09-2008, 16:32
No, przez takich zawodników jak Kuyt Liverpool dochodzi do 30-25 metra i nie wie, co zrobić z piłką. Ale co zrobić, Benitez lubi taką taktykę. :)z

Np. to jest śmieszne zważając na to, że Liverpool strzelił Arsenalowi 2 bramki w poprzednim sezonie. Pozatym Liverpool ogółem strzelił 7 bramek mniej od Arsenalu w przeciągu sezonu, przy tym tracąc 3 mniej.

Keane jest saby, Keane to drewno. Denilson na początku sezonu też grał fatalnie, ale wiesz, co odróżnia zawodnika z potencjałem od rzemieślnika, który nie jest w stanie grać na wysokim poziomie ?

To też jest śmieszne. Nazywasz Keane'a i Kuyta rzemieślnikami i dobrze, ale rzemieślinicy też są w stanie grać na wysokim poziomie jeśli pracuję nad sobą i taktyką. Można powiedzieć, że zawodnicy pokroju Denilsona grają ładnie , z polotem i że łatwiej im to przychodzi, lecz nawet rzemieślnik w swoim fachu może dojść do perfekcji. Denillson ponadto dopiero zaczyna swoją kariere.

I kiedy Tottenham miał rzekomo słabszą kadrę, to potrafił wygrywać mecze. Teraz ma takiego dos Santosa, Modrica, Bentleya i co ? 5 spotkań, 2 punkty. :cup::cup::cup:

Dobrze, że liga nie kończy się po 5 meczach :P

Yoh Asakura
25-09-2008, 16:39
Np. to jest śmieszne zważając na to, że Liverpool strzelił Arsenalowi 2 bramki w poprzednim sezonie. Pozatym Liverpool ogółem strzelił 7 bramek mniej od Arsenalu w przeciągu sezonu, przy tym tracąc 3 mniej.
No i co, to wszystko dzięki Kuytowi ?
Strzelili 7 mniej - no dobra, ale zobacz, ile padło po pięknej i kombinacyjnej grze ?
Poza tym, ty gadasz o poprzednim sezonie, ja mówię, że w obecnym ich gra tak wygląda. I to właśnie przez takich przeciętniaków jak Kuyt czy inny Benayoun.
Stracili mniej - no to co ? Futbol polega na strzelaniu jak największej ilości, a nie traceniu jak najmniejszej ;pp

To też jest śmieszne. Nazywasz Keane'a i Kuyta rzemieślnikami i dobrze, ale rzemieślinicy też są w stanie grać na wysokim poziomie jeśli pracuję nad sobą i taktyką.
"Wysoki poziom" to pojęcie względne. Np. Robbie Keane nigdy nie będzie grał tak, jak np. Carlos Vela już teraz. Technika, panowanie nad piłką, wykończenie, inteligencja boiskowa - to już jest wyższa klasa. Trochę wstyd, żeby ktoś, kto kosztował nie małe pieniądze i był traktowany jako klasowe wzmocnienie napadu, grał gorzej niż 19-letni Meksykanin, który dopiero zaczyna przygodę z Premiership. :)
Można powiedzieć, że zawodnicy pokroju Denilsona grają ładnie , z polotem i że łatwiej im to przychodzi, lecz nawet rzemieślnik w swoim fachu może dojść do perfekcji. Denillson ponadto dopiero zaczyna swoją kariere.
Widzisz, rzemieślnik może sumiennie i bezbłędnie wykonywać swoją pracę, ale to nadal nie zmieni faktu, że to będzie praca przeciętna, bez polotu. I artysta zawsze będzie lepszy.
Nadal nie widzę tutaj nic śmiesznego. Ślepo bronisz Keana, a pewnie nawet nie wiesz, jak on wygląda.

Dobrze, że liga nie kończy się po 5 meczach :P
No, pewnie skończą na 9-10 miejscu. Ale tym razem bez UEFA. B)

By$iu
25-09-2008, 16:54
Myslalem, ze wiesz, ze liczy sie to kto strzeli wiecej bramek, a nie kto ladniejsze. Za duzo sie na grales w jakies kluchy jak byles maly i dalej Ci sie wydaje, ze glowka za dwa, pietka za trzy a przewrotka za piec ;-P.
A nazywac Keana czy Kuyta drewnami utwierdzasz mnie, ze nie masz pojecia za grosz o pilce i znasz sie tylko i wylacznie na kibicowaniu on-line z wikipedia i arsenal.info.com w rece :-P.

Paciuch
25-09-2008, 16:59
Fakt, faktem, że MU, Chalsea, Barcelona, Juventus i Milan to najbardziej zjeba@$% drużyny pod słońcem!!! Arsenal rządzi !!!!! MU Śmierdzi!! xD
Sam śmierdzisz jak ci się coś nie podoba to się idź utop a nie tu jakieś fochy stroji!

Yoh Asakura
25-09-2008, 17:04
Myslalem, ze wiesz, ze liczy sie to kto strzeli wiecej bramek, a nie kto ladniejsze. Za duzo sie na grales w jakies kluchy jak byles maly i dalej Ci sie wydaje, ze glowka za dwa, pietka za trzy a przewrotka za piec ;-P.
No, a Arsenal strzela i więcej, i ładniejsze. Każdy gol liczy się tak samo, jednak Arsenal ma więcej momentów w sezonie 07/08, którymi może się pochwalić, niż Liverpool.
A nazywac Keana czy Kuyta drewnami utwierdzasz mnie, ze nie masz pojecia za grosz o pilce i znasz sie tylko i wylacznie na kibicowaniu on-line z wikipedia i arsenal.info.com w rece :-P.
Może mam sklerozę, ale chyba nie nazwałem nigdzie Kuyta ani Keana drewnem, chociaż tego nie wykluczam. Ja tylko mówię, że to przeciętni zawodnicy - no ale jeżeli ktoś skrytykuje wspaniałe transfery Rafy i nazwie rzeczy po imieniu, to się nie zna na piłce. Przecież Benitez wie, co robi, a ja jestem tylko 16-letnim szczylem, no przecież ja się nie znam i nie mogę stwierdzić, że Kuyt jest przeciętny...

Fintex
25-09-2008, 17:27
Keane jest saby, Keane to drewno.

"Wysoki poziom" to pojęcie względne. Np. Robbie Keane nigdy nie będzie grał tak, jak np. Carlos Vela już teraz. Technika, panowanie nad piłką, wykończenie, inteligencja boiskowa - to już jest wyższa klasa. Trochę wstyd, żeby ktoś, kto kosztował nie małe pieniądze i był traktowany jako klasowe wzmocnienie napadu, grał gorzej niż 19-letni Meksykanin, który dopiero zaczyna przygodę z Premiership. :)

Ehh.. dalej nie wiesz o co mi chodzi. Myślisz trochę w ten deseń jak moja siostra, która jak widzi wynik 5:0 to odrazu obwinia bramkarza o taki wynik.

Widzisz, rzemieślnik może sumiennie i bezbłędnie wykonywać swoją pracę, ale to nadal nie zmieni faktu, że to będzie praca przeciętna, bez polotu. I artysta zawsze będzie lepszy.
Nadal nie widzę tutaj nic śmiesznego. Ślepo bronisz Keana, a pewnie nawet nie wiesz, jak on wygląda.

LOL, sam sobie zaprzeczasz. Skoro ktos wykonuję swoją pracę bezbłędnie to jest perfekcyjny! Przecież w piłce nie lata o to kto ładnie gra lecz o to kto bramki strzela. Owszem, są drużyny co obie te opcję łączą i za to im chwała, ale są drużyny które składają się z takich rzemieślników, którzy brak techniki nadrabiają walecznością. Nie bronie Keana, ale zawodników jego pokroju.
I wiem jak wygląda B).

Exactly!

No i widzisz.. dla jednych coś jest śmieszne dla innych nie. Mógłbym jeszcze grzebać w temacie i wyciągać jakies twoje wpisy, ale czy to ma sens? Wiadomo, że nie przyznasz mi racji więc proponuję skończyć tę żenującą dyskusję.

Yoh Asakura
25-09-2008, 17:38
Ehh.. dalej nie wiesz o co mi chodzi. Myślisz trochę w ten deseń jak moja siostra, która jak widzi wynik 5:0 to odrazu obwinia bramkarza o taki wynik.
Ja obwiniam wszystkich przeciętniaków Poolu, na czele których stoi Kuyt, Benayoun, Keane...

LOL, sam sobie zaprzeczasz. Skoro ktos wykonuję swoją pracę bezbłędnie to jest perfekcyjny!
No wiesz, może nie popełnić w meczu żadnego błędu, ale to nadal nie świadczy o tym, że jesteś perfekcyjny i idealny. No trochę się zamotałem, ale mam nadzieję, że wiesz, o co mi chodzi, bo nie potrafię tego jasno wytłumaczyć.
Przecież w piłce nie lata o to kto ładnie gra lecz o to kto bramki strzela.
Jeżeli jest się dobrym, gra się ładnie i skutecznie. No ale fakt, liczą się bramki. Chociaż mało osób przepada za drużynami, które zdobywają gola i się murują, albo cały czas grają antyfutbol...
Owszem, są drużyny co obie te opcję łączą i za to im chwała, ale są drużyny które składają się z takich rzemieślników, którzy brak techniki nadrabiają walecznością.
No okej, i niech nadrabiają. Ale na litość boską, nie w Liverpoolu, tak, de facto, wspaniałym klubie ! Naprawdę żal mi się ich robi, nie zasługują na tak przeciętnych piłkarzy.
Nie bronie Keana, ale zawodników jego pokroju.
Przeciętnych ? Właściwie to sam to przyznałeś ;-)

I wiem jak wygląda B).
Dawaj charakterystykę.

No i widzisz.. dla jednych coś jest śmieszne dla innych nie. Mógłbym jeszcze grzebać w temacie i wyciągać jakies twoje wpisy, ale czy to ma sens? Wiadomo, że nie przyznasz mi racji więc proponuję skończyć tę żenującą dyskusję.
No równie dobrze to ja mogę teraz powiedzieć, że nie będziesz grzebał, bo takich postów nie ma i się teraz wypychasz sianem. Jeżeli mi pokażesz, że naprawdę palnąłem głupoty - nie wyprę się jej, bo i po co ?

Fintex
25-09-2008, 19:53
No wiesz, może nie popełnić w meczu żadnego błędu, ale to nadal nie świadczy o tym, że jesteś perfekcyjny i idealny. No trochę się zamotałem, ale mam nadzieję, że wiesz, o co mi chodzi, bo nie potrafię tego jasno wytłumaczyć.

No one is perfect. Wiem o co ci chodzi, ale się z tym nie zgadzam. Przynajmniej w całości.

Jeżeli jest się dobrym, gra się ładnie i skutecznie. No ale fakt, liczą się bramki. Chociaż mało osób przepada za drużynami, które zdobywają gola i się murują, albo cały czas grają antyfutbol...

Wiadomo.. ludzie raczej kibicują drużyną, które grają futbol na 'tak'.

Przeciętnych ? Właściwie to sam to przyznałeś ;-)
Może się nie wywyższają, ale przeciętni to nie są w Kickerze dałbym im 3.

Dawaj charakterystykę.

Taki wysoki czarny z zębami na wierzchu ? :o

No równie dobrze to ja mogę teraz powiedzieć, że nie będziesz grzebał, bo takich postów nie ma i się teraz wypychasz sianem. Jeżeli mi pokażesz, że naprawdę palnąłem głupoty - nie wyprę się jej, bo i po co ?

I dlatego koniec dyskusji. Po prostu różnimy się w swoich poglądach i tyle :P
Niektóre rzeczy które dla mnie są głupotami dla ciebie nie.

Edit: Czwartoligowa(!!!) Stal Sanok wygrała z pierwszoligowym Widzewem Łodź 1:0 w Pucharze Polski.

Od 2016 r. w mistrzostwach Europy będą brały udział 24 drużyny - zapowiedział słynny Franz Beckenbauer, zasiadający w zarządzie UEFA. Powiększenie mistrzostw Starego Kontynentu lansował szef UEFA Michel Platini

By$iu
25-09-2008, 20:12
Yoh jak tak bardzo musisz kibicowac druzynie, ktora gra "Oh my goodnes technique level" to proponuje futsal, albo dalej jaraj sie filmikami z youtuba, jak Ci boscy technicy z Arsenalu Technika Londyn przekladaja nogi nad pilka zanim to drewniane klocki pokroju Terrego, Essiena, Kuyta i inne drewniane pinokia z drewnianych druzyn takich jak ManU, Chealsea, Liverpool odbiora im pilke :-).

Yoh Asakura
25-09-2008, 21:01
Ale ja lubię oglądać także i defensywnie grające drużyny. Np. Portsmouth, kiedy gra z jakąś drużyną z top4. Gdy Campbell poustawia partnerów w defensywie, to nie ma penisa we wsi, ogląda się to doskonale.

(...)przekladaja nogi nad pilka zanim to drewniane klocki pokroju Terrego, Essiena, Kuyta i inne drewniane pinokia z drewnianych druzyn takich jak ManU, Chealsea, Liverpool odbiora im pilke :-).
Oj, Bysiek, zazdrość pewnie boli. ;-)

Dark Sven
25-09-2008, 22:45
Milan 2 vs 1 Reggina
Burdel
Pato

Derby ^___^

Maggic
25-09-2008, 23:05
Oj, Bysiek, zazdrość pewnie boli. ;-)

Zazdrość, no tak w końcu Arsenal prowadzi w tabeli, a drużyna ma fantastyczną młodzież. Szkoda tylko, że skończy się jak co sezon.

Lechista
25-09-2008, 23:27
Sam śmierdzisz jak ci się coś nie podoba to się idź utop a nie tu jakieś fochy stroji!
Nie moja wina, że Ac Milan do najgorsza drużyna pod słońcem i ma samych słabych graczy. Musisz się pogodzic z tą myślą ;( ARSENAL RZĄDZI!!! xD

Yoh Asakura
25-09-2008, 23:32
Zazdrość, no tak w końcu Arsenal prowadzi w tabeli, a drużyna ma fantastyczną młodzież. Szkoda tylko, że skończy się jak co sezon.
Czelzi też niczego nie wygrała =)

Iron
26-09-2008, 06:58
Czelzi też niczego nie wygrała =)
A czy w piłce chodzi tylko o wygrywanie? wydaje mi się że jest wiele innych, ważnych czynników.

domin3x
26-09-2008, 07:31
A czy w piłce chodzi tylko o wygrywanie? wydaje mi się że jest wiele innych, ważnych czynników.

Nie?o_O
Więc o co?

Dark Sven
26-09-2008, 08:00
O dobrą zabawe i piękną gre... Ale to w szkole.

Frapper
26-09-2008, 11:25
Obstawialiscie moze cos na pierwszy nocny wyscig F1? Postawilem 150zl na wypadki, zobaczymy jak to bedzie. :>

Xendriel
26-09-2008, 14:02
Obstawialiscie moze cos na pierwszy nocny wyscig F1? Postawilem 150zl na wypadki, zobaczymy jak to bedzie. :>
Wypadki są bardzo prawdopodobne, zwłaszcza jak będzie padać. Ogólnie ten wyścig zapowiada się bardzo emocjonująco:)

Yoh Asakura
26-09-2008, 15:26
No wiesz, Iron, dla mnie też futbol to nie tylko trofea. Mówiłem o tym kiedyś. No ale...

Fintex
26-09-2008, 15:31
Jak to o co chodzi? o pieniądze! :| Pisałem już o tym :)
Też się nie mogę doczekać tego wyścigu.. zapowiada się ciekawie :). Na F1 nie stawiałem, ale na piłeczkę tak ;]

Glacial
26-09-2008, 16:37
A jeśli chodzi o najbliższy wyścig F1, to tutaj link do oglądania treningu* na żywo (jeszcze 30 minut)

http://www.soccer-live.pl/ITVF1/f1player.php

jak na razie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Kubica
4. Masa
5. Raikonen

@domin3x
*No wlasnie - pisząc kwalifikacje mialem sesje treningową na mysli ;)
Zresztą z tego linka, będzie można też obejżeć jutrzejsze kwalifikacje i sam wyścig.

domin3x
26-09-2008, 16:53
A jeśli chodzi o najbliższy wyścig F1, to tutaj link do oglądania kwalifikacji na żywo (jeszcze 30 minut)

http://www.soccer-live.pl/ITVF1/f1player.php

jak na razie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Kubica
4. Masa
5. Raikonen

Eee to jest druga sesja treningowa, a nie kwalifikacje ; ]

Cafe
27-09-2008, 18:55
Everton 0 -2 Liverpool Torres i Torres.

Do Yoha : 2 bramkę "wypracował" Kuyt, mega drewno z 2 lewymi nogami

edit:

11 Bogów przegrała z 11 rzemieślników niższej klasy, o co kaman ?!?!?!?1/

Articuno
27-09-2008, 22:46
Huj City.
Co tam Yoh?

Calen Futh
27-09-2008, 22:56
Hi Yoh :)!

Yoh Asakura
27-09-2008, 23:13
Co hi Yoh, ja nawet nie wiem, co się na boisku działo, nie było mnie. Dlatego przegrali !

skuug
27-09-2008, 23:48
ojej:confused:

http://i516.photobucket.com/albums/u322/Tetrabromoetanol/adebayor_arsenal_470.jpg

Yoh Asakura
27-09-2008, 23:51
Przegrali. I co z tego ? Wolę, żeby było mniej remisów, a trochę więcej porażek i zwycięstw.

Maggic
28-09-2008, 00:00
Przegrali. I co z tego ? Wolę, żeby było mniej remisów, a trochę więcej porażek i zwycięstw.

No właśnie co z tego :) Dobrze im tak :evul:

Fintex
28-09-2008, 00:18
Barca fuksem wygrała derby z Espanyolem :D Karny w doliczonym czasie gry... uffff. Real grał z Betisem, Betis nie strzelił karnego... :( Heeeenry i Meeesi strzelcami :).

To Hull city może ładnie namieszać w premiership o.O Na wyjeździe wygrywają z najlepszym zespołem na świecie.. B)

Capality
28-09-2008, 00:24
Yoooooooooh!!!
Coo!!!
Hull City!!!

Hanndo90
28-09-2008, 00:36
normalka w Hiszpanii sedziowie zawsze są przychylni Far$elonie, zawsze tak było ;) jakoś niedopatrzylem sie faulu na Eto'o btw: niezle ''zanurkował'' haha B)
Hala Madrid! hala Van Goal!

Fintex
28-09-2008, 00:45
Nurkować też trzeba umieć.
Visca el Barca!

Maggic
28-09-2008, 00:49
Go Go Ganners

Hanndo90
28-09-2008, 00:56
Takk tylko w tym jest dobry xD

Capality
28-09-2008, 01:32
Mistrzem Anglii będzie Hull City!

!!!
No a teraz skoro pokonali hiper-super-mega-ultra-Arsenal rosna w sile

By$iu
28-09-2008, 06:45
W ramach napisania, czegos innego to moze wspomne tu o pseudokibacach Wisly Plock? Przyjechali w 70 min meczu i zaczeli atak na zwyklych ludzi ogladajacych mecz, ochrona zdazyla tylko uciec, a policja przygladala sie wydarzeniu. Gdyby nie KK Floty, ktory obiegl caly stadion szybciej niz policja otworzyla bramke moglo by byc tam nieciekawie. Swoja droga gdzie odrobina czlowieczenstwa zeby rzucic sie na dzieci i inwalide?

Thomisson
28-09-2008, 07:52
Bogowie chyba swoich mocy nie użyli :P

Hull nieźle miesza ;D

Frapper
28-09-2008, 09:19
A ja tylko przypomne o dzisiejszym wyscigu. Moze cos wygram ^^.

Calen Futh
28-09-2008, 10:30

Ty to zawsze znajdziesz coś na obronę Arsenalu ;d

Frapper
28-09-2008, 10:45

Bo Yoh to ten typ czlowieka, ktory ma swoje racje i zadnych innych do siebie nie dopuszcza.

Yoh Asakura
28-09-2008, 10:55
No ale stary, to jest fakt. Weź wszystkie remisy z poprzedniego sezonu, 1/2 zamień w porażki, 1/2 w zwycięstwa i już jest więcej punktów.

Ditto
28-09-2008, 12:37
AHAHAHA JOH AAAAAAAAA XD WCZORAJ NIE DZIALALA STRONKA ZARAZ PO MECZU TO NIE MOGLEM Z CIEBIE SZYDZIC AAAAAAAAAAAAAAAA XDDDDDDDD

BTW.

http://img294.imageshack.us/my.php?image=beztytuufu8.png

ludzie wiedza czyje zdjecia do czego wrzucac xd

JUZ WIEM! arsenal przegral bo oszczedzali sily na carling cup

AHAHAHA XDDDDDDD

ssijcie murzynki, do afrykanskiej ligi, wio ; o

MANCHESTER 2:0 BOLTON

gole prawdziwych bogow, ronaldo i rooneya, a nie jakiegos murzynka z odzysku ; d

Yoh Asakura
28-09-2008, 12:51
Ditto, naprawdę nie jesteś w stanie mnie zdenerwować ani sprowokować.