Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe
Yoh Asakura
06-09-2007, 16:54
Trzeba pokonac wszystkich aby byc najlepszym? Rozpisze ci to lopatologicznie
jesli sa polfinaly i klub a>b w drugim meczu c>d a w finale a>c to takze a>d qmasz kotq?
Tyle, że Milan na pewno nie jest najlepszy. I to, że drużyna c w półfinale pokonała drużynę d, nie oznacza to, że drużyna d nie pokonałaby drużyny a. To jest futbol.
Hellraiser
06-09-2007, 16:56
Dobra przestańmy się wspierać, i zoabaczymy co sezon przyniesie, a narazie przynosi,..
Marek Zub, ;o jeszcze raz, kto został nowym szkoleniowcem piłkarzy Widzewa?.
Michael Ballack, kapitan reprezentacji Niemiec, nie znajdzie się w szerokiej kadrze Chelsea Londyn na fazę grupową Ligi Mistrzów. Olol!
Articuno
06-09-2007, 17:09
A to na podstawie tej ,że ma 1 miejsce w rankingu UEFA i wystawiają aż 4 drużyna do LM .Wystarczy patrzeć na kilka sezonów wstecz to w finale znajdowała jakaś drużyna z angli ,choćby nawet sezon temu kiedy to 3 drużyny z angli były w pół finale.Oczywiśćie to nie znaczy ,że w innych ligach niema dobrych klubów ale ilość dobrych drużyn w angli jest największa.
Tyle samo drużyn wystawiają Hiszpanie i Włosi. Nie przeczę, że liga angielska jest bardzo silna. Jaka różnica jest międz dobrą drużyną, a klubem?
Doom Terror
06-09-2007, 17:33
Tyle, że Milan na pewno nie jest najlepszy. I to, że drużyna c w półfinale pokonała drużynę d, nie oznacza to, że drużyna d nie pokonałaby drużyny a. To jest futbol.
Moze nie jest,ale wygrywajac lige mistrzow jest napewno lepszy niz Arsenal ktory niczego nie wygral,a w finale byl jakies smiesznego pucharu gdzie graja rezerwowi zawodnicy pff
Yoh Asakura
06-09-2007, 17:40
Moze nie jest,ale wygrywajac lige mistrzow jest napewno lepszy niz Arsenal ktory niczego nie wygral,a w finale byl jakies smiesznego pucharu gdzie graja rezerwowi zawodnicy pff
Śmieszny puchar mówisz ? I tak jest bardziej prestiżowy niż zwycięstwo w Serie A więc daruj sobie ;)
I nie będę dyskutował o tym który klub jest lepszy - Arsenal czy Milan. I btw: ciekawe czy Milan by coś wygrał gdyby stracił kluczowych napastników i przeprowadziłby się na nowy stadion.
Articuno
06-09-2007, 17:57
Śmieszny puchar mówisz ? I tak jest bardziej prestiżowy niż zwycięstwo w Serie A więc daruj sobie ;)
Ośmieszasz się.
I btw: ciekawe czy Milan by coś wygrał gdyby stracił kluczowych napastników i przeprowadziłby się na nowy stadion.
Rzeczywiście, przeprowadzka na nowy stadion nie pozwala niczego wygrywać.
Doom Terror
06-09-2007, 18:32
I nie będę dyskutował o tym który klub jest lepszy - Arsenal czy Milan. I btw: ciekawe czy Milan by coś wygrał gdyby stracił kluczowych napastników i przeprowadziłby się na nowy stadion.
Premiership mialoby problem o bycie bardziej prestizowe od serie a,co dopiero jakis smieszny pucharek,wiec daruj sobie.Co do kluczowych napastnikow,dobre kluby maja szerokie kadry z wartosciowymi zmiennikami,co czyni je wielkimi i umozliwa walke na wszystkich frontach.Daruj sobie to ze liga angielska>wloska(bardziej prestizowa etc.) bo nie masz na to argumentow,co za tym idzie twoje slowa znajduja potwierdzenie tylko w twojej glowiem,ew. u dzieci ktore nie wiedza co to fakty.Ja wymagam faktow a takich ci brakuje aby udowodnic:
a) to ze Arsenal to najpiekniej grajacy klub swiata
b) tego ze jakis smieszny puchar jest bardziej prestizowy niz serie a
c) ze zawodnicy arsenalu bez problemu sobie poradza z zawodnikami innych klubow (ostatnio cos pisales ze przy tym i tym ten i ten sobie nie poradza,podczas rozmow na temat Arsenal-Totenham o ile dobrze pamietam)
2. Zacznij rozmawiac a nie probowac przekonac ze twoj ulubiony klub/liga itp sa najmocniejsze(co mowiles pare stron temu),nabierz obietkywizmu innymi slowy dorosnij do dyskusji,gdzies mam ile masz lat etc. bo to nie ma nic do zanczenia, ale gadasz gorzej niz ja w podstawowce bo juz wtedy potrafilem obiektywnie spojrzec na cos i przyznac komus racje a nie tkwic w swoim,wiedzac ze nie mam racji.Znajac ciebie zacytujesz tylko fragment mojej wypowiedzi,ten w ktorym bedzie ci najlatwiej cos dodac od siebie utwierdzajac mnie w przekonaniu ze trace czas czytajac twoje posty(i nie tylko ja).Nie szukalem twoich starszych wypowiedzi aby zacytowac do kazdego z podpunktow bo nie mam zamiaru poraz drugi czytac tych bulls*itow,gdyz jem obiad a ich poziom jest obrzydliwe niski,jednostronny i bezpodstawny a cenie sobie dobra strawe.
On wszystkim moze usprawiedliwic brak sukcesow...A przepraszam,zapomnialem o moim ulubionym,bardziej prestizowym niz serie a g*wnianym pucharze,ktory "prawie" wygrali,sry moj blad :(:(:(:(:(
Yoh Asakura
06-09-2007, 19:04
Wiesz, żaden klub nie grałby świetnie po przeprowadzce na nowy stadion, do którego trzeba się przyzwyczaić. Teraz gdy Arsenal już zaaklimatyzował się na Emirates gra rewelacyjnie.
@Doom Terror:
Haha, naprawdę, nie sądziłem, że ktoś potraktuje poważnie stwierdzenie, że Carling Cup jest bardziej prestiżowe od Serie A. Naprawdę, zluzujcie trochę bo wam zwieracze nie wytrzymają.
I odnośnie tego, że Arsenal gra najładniejszy futbol - youtube.com + hasło Arsenal i zobaczcie sobie jak wygląda piękna gra zespołowa.
@down:
Tak, w tym roku jest faworytem w LM, Premiership i w Orange Ekstraklasie.
Arsenal mi sie kojarzy z tym , ze zawsze jest faworytem do wszystkiego ale i tak wszystko przegrywa ,tak pewnie bedzie i tym razem.xd
Calen Futh
06-09-2007, 20:36
Premiership mialoby problem o bycie bardziej prestizowe od serie a
Ahahahahah xDD Nie mam słów na to nawet xDdd Aktualnie śmieje się do monitora xd buhahaheahueauh
@edit_po_ochłonięciu: Jeśli to był żart to chciałem Ci na prawdę pogratulować wyrafinowanego poczucia humoru. Jeśli nie, to sprawa jest doprawdy poważna ;< Anyway - dzięki za pozytywny akcent na koniec tego deszczowego dnia xd
omg nie bylo mnie 24h na kompie, ale sie naprodukowaliscie :D
ja nie twierdze ze serie a jest najlepsza bo milan wygral lm, przeciwnie- styl premiership liczba dobrych zespolow itd o niebo przewyzsza serie a i kazdy to wam powie. wg mnie najlepsza jest angielska potem hiszpanska potem wloska, francuska, niemiecka, holenderska, szkocka, rosyjska, portugalska, belgijska, grecka, rumunska, ukrainska, a dalej te slabsze. i nie piszcie tylko ze liga ukrainska jest slabsza od polskiej plz bo kazdy powie wam ze nie!
w sobote mecz :D jutro siatka 12;50 polska belgia! :D
Doom Terror
06-09-2007, 23:33
Wiesz, żaden klub nie grałby świetnie po przeprowadzce na nowy stadion, do którego trzeba się przyzwyczaić. Teraz gdy Arsenal już zaaklimatyzował się na Emirates gra rewelacyjnie.
A znasz taki klub jak Bayern Monachium? Jakos nie mieli problemow z zaklimatyzowaniem sie na nowym stadionie i ustanowieniem rekordu klubu chyba nawet.Co do "prestizowosci" to spodziewalem sie ze piszesz to aby kogos z rownowagi wyprowadzic,co nieciekawie o tobie swiadczy.
Ahahahahah xDD Nie mam słów na to nawet xDdd Aktualnie śmieje się do monitora xd buhahaheahueauh
@edit_po_ochłonięciu: Jeśli to był żart to chciałem Ci na prawdę pogratulować wyrafinowanego poczucia humoru. Jeśli nie, to sprawa jest doprawdy poważna ;< Anyway - dzięki za pozytywny akcent na koniec tego deszczowego dnia xd
tez sie ciesze ze masz cieplo w lodowce i ogolnie spoko,ale to ze macie wiecej srednich zespolow w lidze nie oznacza ze jest lepsza.Powiem tak,mistrzami swiata sa wlosi,ogromna wiekszosc ich gra w wloskiej lidze co mozna traktowac jako argument.Tak samo mozna potraktowac to ze Milan zdobyl Lige mistrzow,wiec nie wiem z czego sie tak smiejesz,nawet nie potrafisz uzasadnic dlaczego liga angielska mialaby byc lepsza od wloskiej wiec wiesz.ps mam prawo do wlasnego zdania i nie powiedzialem ze Liga Wloska jest lepsza tylko ze Liga Angielska mialaby problem aby byc bardziej prestizowa.Polecam moj pierwszy elementarz nauczcie sie czytania ze zrozumieniem,jak juz kolejnymi etapami dojdziecie do gimnazjum moze nauczycie sie potwierdzac wasze tezy argumentami.
Yoh Asakura
06-09-2007, 23:39
A znasz taki klub jak Bayern Monachium? Jakos nie mieli problemow z zaklimatyzowaniem sie na nowym stadionie i ustanowieniem rekordu klubu chyba nawet.Co do "prestizowosci" to spodziewalem sie ze piszesz to aby kogos z rownowagi wyprowadzic,co nieciekawie o tobie swiadczy.
Tyle, że poziom ligi angielskiej jest znacznie wyższy niż niemieckiej. A zresztą - od czasu przeprowadzki na nowy stadion Arsenal przegrał tam tylko raz, z West Hamem.
Dark Sven
06-09-2007, 23:41
Tyle, że poziom ligi angielskiej jest znacznie wyższy niż niemieckiej. A zresztą - od czasu przeprowadzki na nowy stadion Arsenal przegrał tam tylko raz, z West Hamem.
To czemu stękasz, że ciężko się wam było przyzwyczaić? I co ma do tego poziom? Bayern gra na bardzo wysokim, europejskim poziomie co pokazał w poprzedniej LM.
Doom Terror
06-09-2007, 23:43
Boze,sam sobie przeczysz,pierw mowiac ze nie mogl sie przyzwyczaic do nowego stadionu,dlatego niczego nie wygral,zas teraz piszesz ze przegral tylko raz.Zmierzam do tego ze piszesz co ci slina na jezyk przyniesie i apeluje o wnikliwsze zapoznanie sie z trescia mojego poprzednie posta kotq:* Moze i liga Angielska jest lepsza od Niemieckiej a moze i nie,nie da sie tego jednoznacznie okreslic,co nie zmienia faktu ze Bayern jest w stanie wygrac z kazdym i co do jego poziomu nikt nie moze miec zastrzezen,nawet jesli w tym sezonie wystapi tylko w uefa cup.
Yoh Asakura
06-09-2007, 23:59
To czemu stękasz, że ciężko się wam było przyzwyczaić? I co ma do tego poziom? Bayern gra na bardzo wysokim, europejskim poziomie co pokazał w poprzedniej LM.
Właśnie, Bayern gra świetnie - znacznie lepiej niż większość drużyn niemieckich, więc dlatego nie przegrywał.
Boze,sam sobie przeczysz,pierw mowiac ze nie mogl sie przyzwyczaic do nowego stadionu,dlatego niczego nie wygral,zas teraz piszesz ze przegral tylko raz.Zmierzam do tego ze piszesz co ci slina na jezyk przyniesie i apeluje o wnikliwsze zapoznanie sie z trescia mojego poprzednie posta kotq:* Moze i liga Angielska jest lepsza od Niemieckiej a moze i nie,nie da sie tego jednoznacznie okreslic,co nie zmienia faktu ze Bayern jest w stanie wygrac z kazdym i co do jego poziomu nikt nie moze miec zastrzezen,nawet jesli w tym sezonie wystapi tylko w uefa cup.
Pysiu, słyszałeś o czymś takim jak remis ?
Liga Polska jest lepsza od ligi hiszpańskiej a holenderska od włoskiej natomiast będąc słabszą od angielskeij i rosyjskiej...Szkocka rzondzi poniewasz gra tam zurafski i boruc i jestem jej fascytanem albowiem kibicuje polaką ole oeleoleoele.
kibicuję takrze llidze ekwadorskiej bo tam urodzil sie karlo kostli i lubie te lige wlasnie z tego powodu. I szczeże koham tez lige austryjackom Bo tam grał Sebastjan Mila,. podnjeca mnie 2 angielska bo gra tam gżegoż rasiak mój idol
elo zioom elo elo elo rasiaki rasiak rasiak rasiak
07-09-2007, 07:27
tez sie ciesze ze masz cieplo w lodowce i ogolnie spoko,ale to ze macie wiecej srednich zespolow w lidze nie oznacza ze jest lepsza.Powiem tak,mistrzami swiata sa wlosi,ogromna wiekszosc ich gra w wloskiej lidze co mozna traktowac jako argument.Tak samo mozna potraktowac to ze Milan zdobyl Lige mistrzow,wiec nie wiem z czego sie tak smiejesz,nawet nie potrafisz uzasadnic dlaczego liga angielska mialaby byc lepsza od wloskiej wiec wiesz.ps mam prawo do wlasnego zdania i nie powiedzialem ze Liga Wloska jest lepsza tylko ze Liga Angielska mialaby problem aby byc bardziej prestizowa.Polecam moj pierwszy elementarz nauczcie sie czytania ze zrozumieniem,jak juz kolejnymi etapami dojdziecie do gimnazjum moze nauczycie sie potwierdzac wasze tezy argumentami.
Serduszko moje, walnąłeś mi tu wykład o czytaniu ze zrozumieniem, a sam chyba nie zauwazyles, ze nie napisalem nic odnośnie tego, ze Angielska jest lepsza, bądź bardziej prestiżowa. Po prostu Cię wyśmiałem :) Btw. Czyli np. Liga Angielska jest słabsza od Polskiej, bo Polska ma bliżej do awansu na ME w Austrii, bo ma pierwsze miejsce, a Anglicy 4te ?
Dark Sven
07-09-2007, 09:10
Serduszko moje, walnąłeś mi tu wykład o czytaniu ze zrozumieniem, a sam chyba nie zauwazyles, ze nie napisalem nic odnośnie tego, ze Angielska jest lepsza, bądź bardziej prestiżowa. Po prostu Cię wyśmiałem :) Btw. Czyli np. Liga Angielska jest słabsza od Polskiej, bo Polska ma bliżej do awansu na ME w Austrii, bo ma pierwsze miejsce, a Anglicy 4te ?
Niee, Podejrzewam, że chodzi o to, iż większość reprezentantów Włoch gra w lidze włoskiej, i nie jest rozsiana po całym świecie, choć... co by nie mówić, tego argumentu w tym momencie nie moge zrozumiec...
A tak schodząc z tematu:
http://sport.onet.pl/0,1248703,1601519,wiadomosc.html
"Pechowiec"... Nie mam pojęcia dlaczego zawsze go tak nazywaliśmy z kumplami ; p.
Maggic: Korekta, Costly - Honduras.
Yoh Asakura
07-09-2007, 15:27
No cóż, ta wiadomość była pewniakiem ale i tak napiszę - Arsene Wenger przedłużył kontrakt z Arsenal, do co najmniej 2011 roku.
@Down;
Henry ? Temu panu to już w ogóle się poprzewracało we łbie. Bardzo dobrze, że odszedł.
No cóż, ta wiadomość była pewniakiem ale i tak napiszę - Arsene Wenger przedłużył kontrakt z Arsenal, do co najmniej 2011 roku.
Haha. Pamiętam jak Henry tłumaczył swoje odejście do Barcelony nie pewną sytuacją Wengera :P
Już jutro o 22:00 zacznie się mecz Portugalia - Polska! Czego najbardziej się boicie? Bo ja najbardziej boję się, wyjścia Arka Głowackiego w pierwszej 11 :/ Modle się żeby nic tego naszego Hakkera nie natchnęło żeby wystawić Arka (i to z Jopem w parze, jeszcze gorzej) na tak ważny mecz.:confused:
Mogilby grac takie wazne mecze w innych porach niz sobotni wieczor , bo az zal nie obejzec :/
Dark Sven
07-09-2007, 17:53
A ja wam mówie, że dostaniemy po pupie ; >.
Doom Terror
07-09-2007, 18:46
Po 1 nie twoje serduszko tylko pewnej mlodej panny,jestem full hetero ;)
Wysmiales czyli niezgadzales juz nie owijaj w bawelne.Przyklad Ligi Polskiej a Angielskiej jest skrajnoscia,wiec ekhem badzmy powazni.
Niee, Podejrzewam, że chodzi o to, iż większość reprezentantów Włoch gra w lidze włoskiej, i nie jest rozsiana po całym świecie, choć... co by nie mówić, tego argumentu w tym momencie nie moge zrozumiec...
Tak o to chodzilo.Nie wiem co tu jest do rozumienia,jezeli ktos jest Mistrzem Swiata to jest najlepszy a ze ogromna wiekszosc z tych mistrzow gra we wloszech to dla mnie argument.Z pewnoscia moge stwierdzic ze napewno lepszy argument niz cos pokroju "bo tam gra ten i ten klub ktory gra najladniej @patrz jutubi.kom"
A ja wam mówie, że dostaniemy po pupie ; >.
zacytuje pewnego pana zasluzonego dla rodzimej pilki "dopoki pilka w grze wszystko jest mozliwe" (moglo mi sie pomylic bo dopiero ze szkoly wrocilem -.-)
Doom Terror
07-09-2007, 18:49
damn -.- zaje**lem sie g*wnem
Calen Futh
07-09-2007, 19:03
Wysmiales czyli niezgadzales juz nie owijaj w bawelne.Przyklad Ligi Polskiej a Angielskiej jest skrajnoscia,wiec ekhem badzmy powazni.
Omagad. No wysmialem, bo sie nie zgadzalem - Ale nie zgadzalem sie co do prestiżu, a nie co do poziomu. Myślę, że jakby się temu głębiej przyjrzeć to jedno jest ściśle związane z drugim, jednak akurat wtedy wyśmiewałem to odnośnie prestiżu. Prestiż niech pozostanie prestiżem, a poziom poziomem ;)
ekhem badzmy powazni
To jest forum tibia.pl. Tu nie ma ludzi powaznych xd
Yoh Asakura
07-09-2007, 19:04
Tak o to chodzilo.Nie wiem co tu jest do rozumienia,jezeli ktos jest Mistrzem Swiata to jest najlepszy a ze ogromna wiekszosc z tych mistrzow gra we wloszech to dla mnie argument.Z pewnoscia moge stwierdzic ze napewno lepszy argument niz cos pokroju "bo tam gra ten i ten klub ktory gra najladniej @patrz jutubi.kom"
Ogromna większość tych mistrzów to faceci którzy nie potrafią uczciwie walczyć, wymuszają faule i sami zachowują się chamsko wobec swych przeciwników. I co do twojej "aluzji" wobec Arsenalu - gra ładniej niż wszystkie włoskie kluby razem wzięte, więc daruj sobie. Wszyscy dobrze wiemy, że Premiership > Serie A. Wystarczy popatrzeć na styl gry klubów włoskich i angielskich - różnica jest kolosalna.
Doom Terror
07-09-2007, 19:28
Ogromna większość tych mistrzów to faceci którzy nie potrafią uczciwie walczyć, wymuszają faule i sami zachowują się chamsko wobec swych przeciwników. I co do twojej "aluzji" wobec Arsenalu - gra ładniej niż wszystkie włoskie kluby razem wzięte, więc daruj sobie. Wszyscy dobrze wiemy, że Premiership > Serie A. Wystarczy popatrzeć na styl gry klubów włoskich i angielskich - różnica jest kolosalna.
Poprosze o argument dlaczego uwazasz ze nie potrafia uczciwie walczyc? To co powiedzial Materazzi sie slyszy za kazdym razem jak sie gra,widac ze pilke znasz tylko z tv ew. z wuefu.To ze Inzaghi gra na pograniczu (z naciskiem na to slowo) spalonego nie czyniz niego oszusta.To ze Gatusso gra twardo,przy czym nie fauluje tez nie czyni z niego oszusta,badz tez "nieuczciwego".Co do Arsenalu tak gra ladniej w fifie,wylacz komputer idz na dwor.Jacy wszyscy dobrze wiecie za Premiership>serie a argument plax,za trudne co?To ze na tym forum jest najwiecej kibicow ligi angielskiej gdzie gra sie dluga pilke na drewno z przodu to nie czyni z jej lepszej(tak powiedzialem steerotyp taki sam jak ten o Wlochach ktorzy caly mecz defensywnie graja).Co do ostatniego zdania,tak roznica jest kolosalna Wlosi zdobywaja trofea na arenie miedzynarodowej,a Anglicy ew. kibice angielskich klubow tylko w fifie elo.Jeszcze jedna twoja wypowiedz bez argumentu tylko na podstawie twoich domyslow i bede cie ignorowal,bo nie dorosles do rozmowy ze mna,gdyz kazda twoja wypowiedz jest bezpodstawna oprata wylacznie o twoje zdanie,jednak przeczaca faktom.Czekam az znowu w swoim stylu zacytujesz ulamek mojej wypowiedzi dopiszesz glupi tekst,ktory w twoim miemaniu bedzie mozna okreslic "szpilą" przez co osiagniesz bledny stan samozadowolenia.
To jest forum tibia.pl. Tu nie ma ludzi powaznych xd
Nie powiem ze nie ma ale brakuje ludzi trzymajacych poziom potrafiacych napisac jakas teze poparta argumentem a nie "jutubi.com" czy wynikami w fifie99 albo chorymi urojonymi,dziecinnymi,bezpodstawnymi domyslami...hi yoh
Dark Sven
07-09-2007, 19:35
Nah, nie zapominaj, że prawie wygraliście puchar, więc jesteście prawie mistrzami i prawie oszustami i wymuszacie faule.
Liga włoska? Czemu chamskie zachowania, bo grają faul? A wymuszanie fauli to nie taktyka przypadkiem? Myślisz, że w Premierszip nie wymuszją fauli?
No i nie wydaje mi się, że Arsenal gra taką ładną piłke. Może grają dobrze, ale bez przesadyzmu.
'Premiership > Serie A'... Pfff, ty tak uważasz.
I dobrze, że ująłeś to słowo "Styl".
Yoh Asakura
07-09-2007, 19:42
@Up
Prawie oszustami i wymuszamy faule ? Hahahahaha, dziękuje za niezły żart, naprawdę się uśmiałem ;)
Liga włoska? Czemu chamskie zachowania, bo grają faul? A wymuszanie fauli to nie taktyka przypadkiem? Myślisz, że w Premierszip nie wymuszją fauli?
Wymuszają, ale na litość boską - Włocha lekko dotkniesz a ten leci już z piskiem do sędziego !
Poprosze o argument dlaczego uwazasz ze nie potrafia uczciwie walczyc? To co powiedzial Materazzi sie slyszy za kazdym razem jak sie gra,widac ze pilke znasz tylko z tv ew. z wuefu.To ze Inzaghi gra na pograniczu (z naciskiem na to slowo) spalonego nie czyniz niego oszusta.To ze Gatusso gra twardo,przy czym nie fauluje tez nie czyni z niego oszusta,badz tez "nieuczciwego".Co do Arsenalu tak gra ladniej w fifie,wylacz komputer idz na dwor.Jacy wszyscy dobrze wiecie za Premiership>serie a argument plax,za trudne co?To ze na tym forum jest najwiecej kibicow ligi angielskiej gdzie gra sie dluga pilke na drewno z przodu to nie czyni z jej lepszej(tak powiedzialem steerotyp taki sam jak ten o Wlochach ktorzy caly mecz defensywnie graja).Co do ostatniego zdania,tak roznica jest kolosalna Wlosi zdobywaja trofea na arenie miedzynarodowej,a Anglicy ew. kibice angielskich klubow tylko w fifie elo.Jeszcze jedna twoja wypowiedz bez argumentu tylko na podstawie twoich domyslow i bede cie ignorowal,bo nie dorosles do rozmowy ze mna,gdyz kazda twoja wypowiedz jest bezpodstawna oprata wylacznie o twoje zdanie,jednak przeczaca faktom.Czekam az znowu w swoim stylu zacytujesz ulamek mojej wypowiedzi dopiszesz glupi tekst,ktory w twoim miemaniu bedzie mozna okreslic "szpilą" przez co osiagniesz bledny stan samozadowolenia.
Oh, przepraszam ekscelencję, nie dorosłem do rozmowy z Panem :(
I primo - nie "fife" tylko FIFA bo to się nie odmienia.
Secundo - o stylu gry piłkarzy których tu podałeś. Inzaghi - drewno, stoi na spalonym i liczy na to, że sędzia tego nie zauważy. Nie potrafi przeprowadzić indywidualnej akcji, a pojęcie drybling zna tylko ze słownika. Gattuso - takich wariatów to się na boisko nie powinno wpuszczać. Fauluje ile tylko może, gdyby nie chamska i ostra gra z jego strony, piłkarzem byłby przeciętnym (zresztą - teraz też jest przeciętniakiem, tyle, że chamskim). Materazzi - komentarz jest zbędny.
I jeszcze a propos stylu gry - Anglicy grają piękna dynamiczną piłkę, nie boją się także gry fizycznej nastawionej na siłę. Umiejętności gry z pierwszej piłki jest niezbędna na angielskich boiskach. Widać nigdy nie widziałeś jak grają drużyny z Anglii i naprawdę nie mam zamiaru się produkować skoro ty ciągle powtarzasz - "dorośnij, włosi grają najlepiej, idź pograj w FIFA". I jeszcze jedno a propos - styl gry Arsenalu. Naprawdę, obrażasz ten klub mówiąc, że włoskie drużyny grają od niego ładniej. Jeszcze raz ci powtarzam - wejdź sobie na youtube czy google.video i zobacz sobie jak gra Arsenal bo ty chyba naprawdę nigdy nie widziałeś jak Kanonierzy potrafią wymieniać między sobą piłkę.
Btw:
Co do Arsenalu tak gra ladniej w fifie
To mnie najbardziej rozbroiło, bo widzę, że żyjesz w swoim własnym świecie w którym ubzdurałeś sobie, że włoskie drużyny grają najpiękniejszy futbol. A prawda jest taka, że one mogą grać ładniej tylko w FIFA lub w PES.
Dark Sven
07-09-2007, 19:47
Jeszcze raz ci powtarzam - wejdź sobie na youtube czy google.video i zobacz sobie jak gra Arsenal bo ty chyba naprawdę nigdy nie widziałeś jak Kanonierzy potrafią wymieniać między sobą piłkę.
A wejdź na youtube i wpisz Milan, Gattuso, Pirlo, Maldini itp. Przecież w takich filmikach wybiera się najlepsze fragmenty. Nikt przecież nie będzie ośmieszał swojego Idola/klub.
Na pewno byłyby wpadki Milanu, Gennara, Pirlo, Maldiniego... Arsenalu. A to, że Arsenal gra ładniejszą piłke, to twoje osobiste odczucie, bo to twój gust, że lubisz dynamiczną piłke. Jesteś tak zaślepiony, że nie potrafisz obiektywnie ocenić oraz pogodzić się z tym, że komuś się gra twojego ulubionego klubu nie podoba...
@Up
Prawie oszustami i wymuszamy faule ? Hahahahaha, dziękuje za niezły żart, naprawdę się uśmiałem ;)
No skoro mistrzowie są źli, a wy prawie wybraliście puchar ; >. I nie chce mi się wierzyć, że jestescie święci, każdy obiektywnie stwierdza, że faul'u nie było, wstaje, otrzepuje się i biegnie dalej, chociaż miał szanse uzyskać rzut karny, który mógł dać zwycięstwo, i nie wmówisz mi, że tylko Włosi tak robią.
Inzaghi - drewno, stoi na spalonym i liczy na to, że sędzia tego nie zauważy
Ale zobacz. Ktoś mi próbował wmówić, że to źle, że raz na ileś razy tam mu się uda. Ale to jak ze strzałami. Niby może strzelić 20 razy, ale trafi do bramki dwa razy, więc nie wiem o co to oburzenie, że próbuje się gdzieś tam wsmyknąć.
Yoh Asakura
07-09-2007, 19:52
@Up:
Prawie mistrze ? A kto wygrał Pucher UEFA kobiet ? ;)
A święci jesteśmy, Arsenal przecież słynie z gry fair. I jeszcze co do wymuszeń - jeśli coś wygląda jak faul a w rzeczywistości jest tylko na jego granicy - fakt, wtedy można sobie próbować wymusić. Ale to co robią Włosi to przegięcie.
Ale zobacz. Ktoś mi próbował wmówić, że to źle, że raz na ileś razy tam mu się uda. Ale to jak ze strzałami. Niby może strzelić 20 razy, ale trafi do bramki dwa razy, więc nie wiem o co to oburzenie, że próbuje się gdzieś tam wsmyknąć.
Niby tak, ale to co sobą prezentuje Inzaghi jest w moim odczuciu żałosne. Bo stać na spalonym i strzelić w akcji sam na sam to nawet ja bym potrafił.
A wejdź na youtube i wpisz Milan, Gattuso, Pirlo, Maldini itp. Przecież w takich filmikach wybiera się najlepsze fragmenty. Nikt przecież nie będzie ośmieszał swojego Idola/klub.
Na pewno byłyby wpadki Milanu, Gennara, Pirlo, Maldiniego... Arsenalu. A to, że Arsenal gra ładniejszą piłke, to twoje osobiste odczucie, bo to twój gust, że lubisz dynamiczną piłke. Jesteś tak zaślepiony, że nie potrafisz obiektywnie ocenić oraz pogodzić się z tym, że komuś się gra twojego ulubionego klubu nie podoba...
To, że Arsenal gra najładniej to nie tylko moje osobiste odczucie - takie są opinie milionów ludzi na całym świecie. Nie powiesz mi chyba, że gdy w Arsenalu grali tacy piłkarze jak Pires, Vieira i Bergkamp ich gra nie zachwycała większości entuzjastów futbolu. Zresztą, naprawdę, ta dyskusja jest nie tyle męcząca co jałowa. Ja będę mówił, że Arsenal gra najładniej, ty i Doom będziecie twierdzić co innego - skończmy to nim przerodzi się to w jaką poważną waśń między nami.
Dark Sven
07-09-2007, 19:55
To, że Arsenal gra najładniej to nie tylko moje osobiste odczucie - takie są opinie milionów ludzi na całym świecie. Nie powiesz mi chyba, że gdy w Arsenalu grali tacy piłkarze jak Pires, Vieira i Bergkamp ich gra nie zachwycała większości entuzjastów futbolu. Zresztą, naprawdę, ta dyskusja jest nie tyle męcząca co jałowa. Ja będę mówił, że Arsenal gra najładniej, ty i Doom będziecie twierdzić co innego - skończmy to nim przerodzi się to w jaką poważną waśń między nami.
Ale cóż z tego, że to są opinie. Napewno drugie pare milionów lubi gre Milanu, Interu, Juve czy innych. I nie mówie... gra mogła zachwycać, ale nie daje to pierwszości nad innymi ligami czy klubami. I tu chodzi, żeby gadać na poziomie, bez kłótni.
@Down;
Henry ? Temu panu to już w ogóle się poprzewracało we łbie. Bardzo dobrze, że odszedł.
Cofnięcie w przeszłość... Tutaj dosyć dobitnie widać różnice między AC Milanem, a Realem, Barcą itd. itp.
Kluby wyszukują młode gwiazdy, nie potrafiąc poszanować, starszych, doświadczonych zawodników, którzy przy dobrej taktyce mogą wiele wygrać. Potem te kluby nie mogą zgrać rozwydrzonych gwiazdorów, którzy muszą sami się popisać. To trwa ze dwa lata, które wpędzają kluby w jakiś taki dół, po czym powstają nowe gwiazdki, które znów trzeba okiełznać. I Henry, pomimo iż chciał sam odejść(?) to komentarz Yoh'a dobrze do tego pasuje. To moje osobiste odczucie, jednak wydaje mi się słuszne.
Niby tak, ale to co sobą prezentuje Inzaghi jest w moim odczuciu żałosne. Bo stać na spalonym i strzelić w akcji sam na sam to nawet ja bym potrafił.
Ale znaleźć się w tej sytuacji, to też trzeba mieć jakieś umiejętności/talent aktorski.
Ale to co robią Włosi to przegięcie.
Bez przesady. Imo to jest ten... no... jak to się kurczę nazywa. Utarty pogląd nie koniecznie poprawny ; p.
Doom Terror
07-09-2007, 20:09
@Up
Wymuszają, ale na litość boską - Włocha lekko dotkniesz a ten leci już z piskiem do sędziego !
Oh, przepraszam ekscelencję, nie dorosłem do rozmowy z Panem :(
I primo - nie "fife" tylko FIFA bo to się nie odmienia.
Secundo - o stylu gry piłkarzy których tu podałeś. Inzaghi - drewno, stoi na spalonym i liczy na to, że sędzia tego nie zauważy. Nie potrafi przeprowadzić indywidualnej akcji, a pojęcie drybling zna tylko ze słownika. Gattuso - takich wariatów to się na boisko nie powinno wpuszczać. Fauluje ile tylko może, gdyby nie chamska i ostra gra z jego strony, piłkarzem byłby przeciętnym (zresztą - teraz też jest przeciętniakiem, tyle, że chamskim). Materazzi - komentarz jest zbędny.
I jeszcze a propos stylu gry - Anglicy grają piękna dynamiczną piłkę, nie boją się także gry fizycznej nastawionej na siłę. Umiejętności gry z pierwszej piłki jest niezbędna na angielskich boiskach. Widać nigdy nie widziałeś jak grają drużyny z Anglii i naprawdę nie mam zamiaru się produkować skoro ty ciągle powtarzasz - "dorośnij, włosi grają najlepiej, idź pograj w FIFA". I jeszcze jedno a propos - styl gry Arsenalu. Naprawdę, obrażasz ten klub mówiąc, że włoskie drużyny grają od niego ładniej. Jeszcze raz ci powtarzam - wejdź sobie na youtube czy google.video i zobacz sobie jak gra Arsenal bo ty chyba naprawdę nigdy nie widziałeś jak Kanonierzy potrafią wymieniać między sobą piłkę.
Btw:
To mnie najbardziej rozbroiło, bo widzę, że żyjesz w swoim własnym świecie w którym ubzdurałeś sobie, że włoskie drużyny grają najpiękniejszy futbol. A prawda jest taka, że one mogą grać ładniej tylko w FIFA lub w PES.
Napewno obejrzalem wiecej meczow ligi Angielskiej niz ty wloskiej.Jak juz masz w zwyczaju nie podales zadnych faktow tylko osobiste odczucia/swoje zdanie na temat danego pilkarza.Jezeli drewno,bez dryblingu strzela dwie bramki L'poolowi w finale ligi mistrzow swiadczy o tym ze sie mylisz.Nastepny pilkarz,Gatusso-odpowiednik angielskiego Gerrarda,troche bardziej agresywnego ze slabsza technika,i mniej celnym strzalem z dystansu.Jednak plono szukac bardziej zaangazowanego i ambitnego zawodnika podczas meczu.Fauluje? Hmm czerwonych kartek duzo nie lapie,chyba nawet nie pamietam kiedy taka kartke ostatnio ujrzal.I napewno nie jest przecietny,przecietny zawodnik nie wygrywa 2x Ligi Mistrzow,no chyba ze twoim zdaniem przecitniak moze to wygrac a super hiper skillowa gwiazda aresnealu nie jest w stanie niczego wygrywac.Tak tak znowu zapomnialem o "toffanym" zal cup'ie,ktory prawie to wygraly perelki,pilkarskie,nieprzeciente talenty z arsenalu ahh.I Materazzi,ktorego nie skomentowales:Gol w finale z Francuzami,i wykorzystany rzut karny,a takze nieprzyzwoite zachowanie wobec Zidane'a ale takich slow w meczu pada multum,to co na boisku zostaje na boisku,proste.Slowa "dorosnij" uzylem pierwsz,moze drugi raz,nigdy nie powiedzialem ze graja najlepiej,poprostu pokazuje ci argumenty na to dlaczego predzej wlosi niz anglicy :) z tym ze fakty cie przerastaja na to nic nie poradzisz,czego bys nie napisal Wlosi sa mistrzami swiata,i tryjumfatorarami ostatnie edycji ligi mistrzow co wskazuje na jedno.Jak chce ogladac Joge Bonito odpalam strone z 3staylami albo ide grac w gale,a jak chce zobaczyc dojrzaly,genialny taktycznie futbol ogladam lige wloska.Co do youtube.com Sven powiedzial wszystko na ten temat,jedna kompilacja Adriano sprzed 2 sezonow tez moge sie poszczycic i co? Nic.Jesli niczego nie wygrywasz nie masz prawa okreslac zespolu/ligi za najlepszy.Jesli chodzi o sukcesy wlosi w nich sa najlepsi w ostatnim czasie i tego niczym nie podwazysz,nawet swoim smiesznym pucharkiem,ktory naprawde przypadl mi do gustu :D.
Jeszcze raz odnosnie ostatnich twych slow,nigdzie nie powiedzialem ze graja najpiekniej,2 kto zyje we wlasnym swiecie hmm naprawde chcesz wiedziec?Spojrz w lustro.I teraz cos w twoim stylu,a prawda jest taka ze Arsenal wygra cos tylko w Fifa,lub pes,co za tym idzie nadal bedziecie mogli liczyc na dojscie do finalu w jakims pucharze pocieszenia.Tak wiem ostatnie moje slowa sa rownie zalosne co twoje,jednak u mnie to bylo zamierzone,a u ciebie to jest stale.
Z gory sry ponioslo mnie ehh
Dark Sven
07-09-2007, 20:18
A ja troche rozluźnie atmosfere żartem o Milanie.
"Mówi Berlusconi do Alberta Gilardino
- Słuchaj, jezeli chcesz odejsc, to znajdz sobie klub, który wyłoży za Ciebie 24 milony euro.
- Nie ma problemu. Znalazłem klub, który wyłozy 40.
- Nie żartuj.
- Pan zaczął''
: p.
Calen Futh
07-09-2007, 20:42
Ja też uważam, że włosi nie grają fajnie. Moim zdaniem nie ma nic ładnego w oglądaniu evul defensywnych wywracających się przy każdym kontakcie fizycznym z przeciwnikiem piłkarzy, bezczelnie symulujących i wymuszających wolne/karne, bo właśnie z tym głównie kojarzy mi się football włoski.
A co do żartu, to ostatnio mi kumpel opowiedział inny :
"Milan jest fajny"
Prawie spadłem z krzesła ze śmiechu xd
@down: Na moje oko Kryśka wyleczył się z kompleksu wielce-pokrzywdzonego w każdej akcji w której stracił piłkę jakieś 1-2 sezon/y temu. Anyway - zakładając nawet Twój scenariusz to w Manyoo jest jeden płaczący Kryśka - a w większości włoskich klubów takich zawodników jest po 10ciu. A co do tego dowcipu, to usmialem sie tylko z tego jaką inwencją twórczą potrafią się ludzie wykazać, żeby kogoś/coś (w tym przypadku MAnyoo) obsmarować xd Sam bym na ten Majonez za chu_a nie wpadł xd
Dark Sven
07-09-2007, 21:11
wywracających się przy każdym kontakcie fizycznym z przeciwnikiem piłkarzy,
Śmiesznie to brzmi w ustach kibica drużyny, w której jest Kryśka Ronaldo.
A jak żarty, to "Mayoo (nez) jest najlepszą drużyną na świecie."
Chociaż to pasuje, do najgłupszych żartów na świecie.
Doom Terror
07-09-2007, 21:28
@down: Na moje oko Kryśka wyleczył się z kompleksu wielce-pokrzywdzonego w każdej akcji w której stracił piłkę jakieś 1-2 sezon/y temu. Anyway - zakładając nawet Twój scenariusz to w Manyoo jest jeden płaczący Kryśka - a w większości włoskich klubów takich zawodników jest po 10ciu.
wskaz chociaz jednego w druzynie interu,juve czy romy wraz z przykladami w meczach ;] poczekam spokojnie jednak juz wiem ze tego nie znajdziesz,bo powiedziales to na potrzeby swojej wypowiedzi bez zadnego potwierdzenia faktem,a szkoda posmieje sie teraz troche z tego jak swiadomie mozna z siebie robic glupca,kiedy to oszukuje sie nie dosc ze samego siebie to proboje sie takze oszukac innych.W tym wypadku juz wole rozmawiac z Yoh'em bo on wierzy w to co mowi,nawet jesli sie z tym nie zgadzam.PS blagam Calen podaj przyklady wszystkich wymienionych przez ciebie czynnosci w meczach...
Calen Futh
07-09-2007, 21:36
posmieje sie teraz troche z tego jak swiadomie mozna z siebie robic glupca
I to mówi człowiek, który wczoraj powiedział, a w zasadzie palnął, że Premier League jest mniej prestiżowa od Serie A. Śmiech na sali xd
Co do przykładów - nie podam Ci konkretnych w tym momencie. Dlaczego ? Otóż śpieszę z odpowiedzią - Po 1. Jestem śpiący o tej porze, a po drugie nie fascynuję się footballem włoskim i go nie oglądam, z przyczyn jakie podałem w moim poprzednim poscie. Jednak jutro nie omieszkam czegoś wygrzebać z np. youtube'a co pokaże włoskich symulantów.
Doom Terror
07-09-2007, 21:45
Przynajmniej mam argumentacje na to co mowie a nie staram sie byc pseudofajnym kolesiem ktory nie wie co mowi,a argumentow szuka dopiero po wypowiedzi co jest zalosne...I tak jeden filmik mnie nie przekona,gdyz jak sam powiedziales nie ogladasz ligi wloskiej to skad wiesz kto kiedy symuluje etc. gubisz oj gubisz,przyokazji blazniac.I wciaz nie pojmuje dlaczego premiership ma byc bardziej prestizowe od serie a,Yoh'owi sie nie udalo nie spodziewam sie takze po tobie,gdyz Yoh,potrafi mnie jeszcze zdenerwowac,co jest sztuka a twoj kazdy post napawa mnie smiechem,o tym jak mozna sie porywac z motyka na slonce,w skrocie udowodnic cos co nie ma miejsca (ew. sporadycznie a nie caly mecz,10 zawodnikow symulujacych w druzynie etc.) Wiec nie musisz sie trudzic,i wciaz nie wymieniles ani jednego zawodnika co wywraca sie przy kazdym kontakcie fizycznym z innym zawodnikiem z druzyne ktore wymienilem.Powiedziales e w wiekszosci druzyn wloskich jest 10'ciu takich zawodnikow,tymczasem nie wskazales ani jednego.Wiec powodu ze smiechu z ciebie mam ja i kazdy kto uzywa szarych komorek do czegos wiecej niz zastanawienia sie czym sie podetrzec po sraniu.
Calen Futh
07-09-2007, 22:00
Ja argumentacji nie szukam dopiero po napisaniu posta. Być może Ty jesteś tak zaślepiony miłością do Włoskich klubów, że po prostu nie dostrzegasz tego wszystkiego co sie dzieje na boiskach w Italii ? Anyway- co ja Ci się będe tłumaczył. Definitywna większość ludzi, która choć trochę zna się na footballu bez wahania odpowie, że to Włosi są mistrzami symulowania i wymuszania. Obiektywni również bez wahania powiedzą, że lidze włoskiej brakuje jeszcze kawał do angielskiej ligii. Cieszę się, że moje posty wzbudzają w Tobie śmiech - lubię sprawiać ludziom przyjemność. Muszę przyznać, że Twoje posty też są bardzo zabawne ^^" Imho to najlepiej idź sobie obejrzyj jakiś włoski meczyk - na 100 % Ci się lepiej zrobi jak zobaczysz tych aktorów :))
Pewnie zaraz mi napiszesz, że wszystko co tutaj napisałem w tym poście to kłamstwo, że włosi zachowują się najbardziej fair play, że skoro nie argumentowałem tego, że Angielska jest lepsza od Serie A (bo argumentować mi się nie chce, bo sensu nie widzę. Jakbyś się kłócił czy lepsza jest Hiszpańska, czy Angielska - to wtedy można by było podyskutować) to w takim razie Serie A jest lepsza od Angielskiej, a co za tym idzie razem z Primera Division jest najlepsza na świecie :) Nie mam do Ciebie już siły człowieku.
@edit: Troszeczkę zamotałem w ostatnim zdaniu, ale nie chce mi się tego poprawiać, bo śpiący jestem ;<
@down: No przecież odnośnie Twojego dżołka to nie powiedziałem, że jest zły. Jakoś nie oburzyłem się wielce za text z Mayonezem xd Zawsze mozna pożartować jeśli to nie przekracza granice dobrego smaku. Btw. Jestem ciekaw jaka będzie statystyka tych wyników xd
A co do Kryśki, to on dla Ciebie będzie nadal fe, tak jak dla mnie jest fe Serie A ^^" I takie rzeczy się nie zmienią z dnia na dzień ;)
Użytkowników czytających ten temat: 6 (zarejestrowanych: 6, gości: 0)
Calen Futh, Yoh Asakura, Exodus, Doom Terror
Łohhoo xd Ekipa się zebrała xd Strach się bać nowych postów xD
Dark Sven
07-09-2007, 22:04
Nie mam do Ciebie już siły człowieku.
Właśnie, tak samo jak Yoh. Potraficie powiedzieć, że Serie A jest be, ale nie potraficie podać sensownych argumentów. Tak, włosi mają inny styl gry, tak samo jak mają inny styl życia. Co nie czyni ich gorszymi. Tak poza tym, teraz sobie ponupie za wynikami klubów angielskich z klubami włoskimi.
A co do mojego drzouka. Ludzie, pośmiejscie się troche z siebie, ze swoich Ideii, ze swoich klubów ; ).
A w moim przekonaniu, Ce.Ronaldo jest dalej przewracającym się o własne nogi (rzekomo przeciwnika), gdy ma zły dziondzial.
@down
I w półfinale !!!1111
Doom Terror
07-09-2007, 22:06
Ja argumentacji nie szukam dopiero po napisaniu posta. Być może Ty jesteś tak zaślepiony miłością do Włoskich klubów, że po prostu nie dostrzegasz tego wszystkiego co sie dzieje na boiskach w Italii ? Anyway- co ja Ci się będe tłumaczył. Definitywna większość ludzi, która choć trochę zna się na footballu bez wahania odpowie, że to Włosi są mistrzami symulowania i wymuszania. Obiektywni również bez wahania powiedzą, że lidze włoskiej brakuje jeszcze kawał do angielskiej ligii. Cieszę się, że moje posty wzbudzają w Tobie śmiech - lubię sprawiać ludziom przyjemność. Muszę przyznać, że Twoje posty też są bardzo zabawne ^^" Imho to najlepiej idź sobie obejrzyj jakiś włoski meczyk - na 100 % Ci się lepiej zrobi jak zobaczysz tych aktorów :))
Pewnie zaraz mi napiszesz, że wszystko co tutaj napisałem w tym poście to kłamstwo, że włosi zachowują się najbardziej fair play, że skoro nie argumentowałem tego, że Angielska jest lepsza od Serie A (bo argumentować mi się nie chce, bo sensu nie widzę. Jakbyś się kłócił czy lepsza jest Hiszpańska, czy Angielska - to wtedy można by było podyskutować) to w takim razie Serie A jest lepsza od Angielskiej, a co za tym idzie razem z Primera Division jest najlepsza na świecie :) Nie mam do Ciebie już siły człowieku.
@edit: Troszeczkę zamotałem w ostatnim zdaniu, ale nie chce mi się tego poprawiać, bo śpiący jestem ;<
A ja do ciebie bo nie nie chce ci sie argumentowac swojej wypowiedzi tylko nie potraifsz znalezc na tyle przekonywujacych argumentow aby kogokolwiek przekonac,jesli ktos troche zna sie na pilce to pamieta ze klub angielski dostal w keko z klubem wloskim w finale ligi mistrzow wiec o co ta farsa?Znajdz argumenty bo bez solidnych argumentow zadna wypowiedz nie jest godna uwagi,gdyz jest bezpodstawna,dotarlo do ciebie,czy jestes na tyle fajny ze abys zrozumial musze ci to narysowac w formie komiksu?
Rozmowy bez argumentow sa jak kobiety bez biustu elo.
Yoh Asakura
07-09-2007, 22:06
@Up:
Chłopie, L'pool vs. Milan. 3:0 do połowy i przegrali. Faktycznie, wspaniałe są te kluby włoskie ;P I jeszcze odnośnie LM której tak kurczowo się trzymasz - w ostatnich finałach zawsze były drużyny z Anglii, a to o czymś świadczy, co nie ?
@Sven:
Jeśli Ronaldo przewraca się o własne nogi, to co można powiedzieć o Włochach ? Hahaha, śmiesznie to zabrzmiało w ustach fana Serie A :p
Calen, dziękuje, że to powiedziałeś bo ja już nie miałem cierpliwości i sobie odpuściłem. :*
Widziałem także, że rozprawialiście o C. Ronaldo, więc a propos jego osoby - na onecie napisali, że zgodził się spotkać z 11 letnim chłopcem z Polski chorym na jakąś ciężką chorobę. Jakież on ma serducho :<
Dark Sven
07-09-2007, 22:07
Calen, dziękuje, że to powiedziałeś bo ja już nie miałem cierpliwości i sobie odpuściłem. :*
Widziałem także, że rozprawialiście o C. Ronaldo, więc a propos jego osoby - na onecie napisali, że zgodził się spotkać z 11 letnim chłopcem z Polski chorym na jakąś ciężką chorobę. Jakież on ma serducho :<
A ciekawe ile wziął ; >.
@Up:
Chłopie, L'pool vs. Milan. 3:0 do połowy i przegrali. Faktycznie, wspaniałe są te kluby włoskie ;P I jeszcze odnośnie LM której tak kurczowo się trzymasz - w ostatnich finałach zawsze były drużyny z Anglii, a to o czymś świadczy, co nie ?
@Sven:
Jeśli Ronaldo przewraca się o własne nogi, to co można powiedzieć o Włochach ? Hahaha, śmiesznie to zabrzmiało w ustach fana Serie A
Cóż, przegrali, zdarza się, a Rafa Benitez jest wspaniałym taktykiem i wiadome było, że tak tego nie odpuści, a karne to zawsze wielka loteria. I co z tego, że byli, ile razy wygrali.
C.*Ronaldo. A Włosi jakoś tak się często nie przewracają przy najsłabszym kontakcie lub nawet (olaboga) o piłkę. Czyżby brak argumentów i próba podjazdu ]: >?
btw. Dzisiaj mecz Poland vs Portugal, bo nie wiem czy miejscówki załatwiać ; /.
@down
Głos mądrości w tym temacie.
Thomisson
07-09-2007, 22:08
Co do tego, która liga jest piękniejsza:
Prawda leży po środku. Czołowe drużyny włoskie (Milan, Inter, Juve) mają idealnie wyważone formacje. Ich ataki budowane są długotrwale, z dużą wymiennością pozycji, a jak już tracą piłkę, to zazwyczaj pod bramką przeciwnika, by ustawić szyki obronne. Grają zazwyczaj dużą ilością środkowych pomocników, co zagęszcza środek pola, ale za to na bokach obrony potrzebni są wytrzymali zawodnicy (Jankulowsky, Oddo, Maxwell, Maicon, Grygera, Balzeretti). Jeden Ofensywny pomocnik zazwyczaj schodzi do boków, by rozciągnać defensywę rywali, a drugi kreauję grę mając za plecami zawodnika od "czarnej roboty" ( na przykład w Milanie pierwsz yzawodnik to Kaka, drugi Pirlo, trzeci Gattuso). Za to w Lidze Angielskiej gra się dynamiczniej, mniej technicznie (technika to nie tylko drybling), ogromny nacisk postawiony jest na skrzydła, natomiast w środku zazwyczaj jest 2 zawodników. Grane są zazwyczaj długie piłki najczęściej do 2 zawodników w ataku, z czego jeden jest typową "wieżą", a drugi szybkim, zwinnym napastnikiem. Dlatego dyskusja, który Liga ładniej gra to jak porównywanie gry RPG z FPs. "To inny rozdział, inny, kurwa, gatunek literacki" (cytat z "Pulp Fiction")
Co do Inzaghiego:
Widać, że jesteś fanem Arsenalu. Inzaghiego można lubić, lub nie, ale to był jest i będzie wielki napastnik. Gdyby ten "drewniak", który jest zabójczo skuteczny przeszedł to twojego klubiku, zapewne zesikałbyś się z radości.
Co do symulowania:
W każdej lidze symulują, tylko Liga Włoska jest pod tym wzgledem pod największym obstrzałem. Nie jestem jej fanem, wolę angielską, ale nie można jej lekceważyć.
Yoh Asakura
07-09-2007, 22:16
Co do Inzaghiego:
Widać, że jesteś fanem Arsenalu. Inzaghiego można lubić, lub nie, ale to był jest i będzie wielki napastnik. Gdyby ten "drewniak", który jest zabójczo skuteczny przeszedł to twojego klubiku, zapewne zesikałbyś się z radości.
Wielkim ? Zaiste, mocno cię poniosło. A gdyby przeszedł do mojego "klubiku" to cóż, liczyłbym na to, że w pierwszym meczu odniesie kontuzje uniemożliwiającą grę do końca sezonu i wtedy zejszczałbym się z radości. Bo Inzaghi w porównaniu z którymkolwiek napastnikiem Arsenalu jest niczym. Powiedzmy sobie szczerze - Inzaghi stoi dwie klasy niżej od Vana Persiego (który de fakto takim typowym napastnikiem nie jest, ale...). A jeśli porównać go do dawnych gwiazd Arsenalu - no cóż, gdzie Inzaghi a gdzie Dennis Bergkamp ?
Calen Futh
07-09-2007, 22:21
Inzaghi to jest taki cwaniak, którego wpuszcza trener na ostatnie 10 minut, a ten potrafi wpakować 2 bramki, które nie zachwycają urodą i zmienić kompletnie sytuacje na boisku. Bramkostrzelny to on jest - nie ma co zaprzeczyć, tylko że po prostu niczym się nie wyróżnia pod względem np. techniki. Większość napastników jest bardziej wszechstronna i nie stawia tylko na szybkość i uśmiech losu ze strony liniowego ;)
Thomisson
07-09-2007, 22:24
Bo Inzaghi w porównaniu z którymkolwiek napastnikiem Arsenalu jest niczym. Powiedzmy sobie szczerze - Inzaghi stoi dwie klasy niżej od Vana Persiego
Żeby van Persi w swojej karierze strzelił choć połowę tego, co ustrzelił "Pippo", to będzie dobrze. A co do Bergkampa- grał w innej lidze, w innym okresie futbolu ( szczyt Dennisa wypadał mniej więcej 1995-2001, a Piipo od 2002-2003), w drużynie o zupełnie odmiennym stylu gry. W Arsenlu cały zespół grał pod "Dutch Mastera", a "Pippo" był tylko jednym z wielu. Dlatego co do ich porównania powtórzę się: "inny, kurwa, gatunek literacki"
Dark Sven
07-09-2007, 22:26
Wielkim ? Zaiste, mocno cię poniosło. A gdyby przeszedł do mojego "klubiku" to cóż, liczyłbym na to, że w pierwszym meczu odniesie kontuzje uniemożliwiającą grę do końca sezonu i wtedy zejszczałbym się z radości. Bo Inzaghi w porównaniu z którymkolwiek napastnikiem Arsenalu jest niczym. Powiedzmy sobie szczerze - Inzaghi stoi dwie klasy niżej od Vana Persiego (który de fakto takim typowym napastnikiem nie jest, ale...). A jeśli porównać go do dawnych gwiazd Arsenalu - no cóż, gdzie Inzaghi a gdzie Dennis Bergkamp ?
Pfff... czy jest niczym? Wątpie, bo gra w Milanie, nie jednokrotnie dając zwycięstwo (Liga Mistrzów lub mecze ligowe) Ostatnio został powolany na mecz reprezentacji Włoch. Nie mów, że to o niczym nie świadczy.
Inzaghi to jest taki cwaniak, którego wpuszcza trener na ostatnie 10 minut, a ten potrafi wpakować 2 bramki, które nie zachwycają urodą i zmienić kompletnie sytuacje na boisku. Bramkostrzelny to on jest - nie ma co zaprzeczyć, tylko że po prostu niczym się nie wyróżnia pod względem np. techniki. Większość napastników jest bardziej wszechstronna i nie stawia tylko na szybkość i uśmiech losu ze strony liniowego
Cóż, albo się gra, żeby oddać piękne strzały, które nie wpadają do bramki, albo się strzela by wygrać. A od wszechstronności mamy innych piłkarzy. To jest właśnie to wywarzenie, o którym mówił Thomisson.
Żeby van Persi w swojej karierze strzelił choć połowę tego, co ustrzelił "Pippo"
Powiedzmy... Żeby Van Persi w swojej karierze zagrał choć połowe tego, co zagrał "Pippo"
Yoh Asakura
07-09-2007, 22:34
@Thomisson & Sven:
O Robina się nie martwcie, bo piłkarz z TAKIMI (http://www.youtube.com/watch?v=lbTSkIJQvwg)
umiejętnościami zdobędzie w swej karierze masę bramek.
@Edit:
I nie Persi, tylko Persie.
@Down:
Gola z dośrodkowania ? Człowieku, jaja sobie robisz w tym momencie.
@Edit'n'down:
Skoro gol Robina to tylko "strzał z dośrodkowania" to ten gol (http://www.youtube.com/watch?v=iJnpWovFyZM) będzie dla ciebie tylko golem zdobytym po długim podaniu...tja...
Dark Sven
07-09-2007, 22:39
@Thomisson & Sven:
O Robina się nie martwcie, bo piłkarz z TAKIMI (http://www.youtube.com/watch?v=lbTSkIJQvwg)
umiejętnościami zdobędzie w swej karierze masę bramek.
@Edit:
I nie Persi, tylko Persie.
I co? I strzelił jednego gola z dośrodkowania...
http://youtube.com/watch?v=H5-1Q2ozzR8
Jak już pragniesz się wymieniać filmikami. Rola wysuniętego napastnika.
1:31 rox ; >.
Doom Terror
07-09-2007, 22:56
@Up:
Mowmy o czasach bierzacych czyt. ostatniej edycji a nie prehistorii.Co do drugiej czesci i co z tego,skoro przegrywaja?
Calen&Yoh
Umowcie sie razem moze wam sie udac napisac chociaz jedna uporzadkowana wypowiedz z argumentem,bo poki co wasze wypowiedzi przypominaja to co mowi rzad,duzo pierdół,malo konkretow a w rzeczywistosci sa to puste slowa.Nie napisal zaden z was zadnej wypowiedzi gdzie udowodnil by mi cos,gdyz nie podajecie argumentow (prawdziwych) a nie bazujecie na wypowiedziach opartych o wlasne mniemanie na temat lig,pozbawione obiektywizmu co jest wielce dziecinne...Czy tak duzo od was wymagam? Argumentacja to zbyt wiele dla was? Zaraz Calen dowali ze mu sie poprostu nie chce,ale nijak nie udowodnicie czegos czego nie ma,juz sie powtarzam ale do was to nie dociera.Postarajcie sie trzymac jakis poziom wypowiedzi bo gdybym mowil w podobnym tonie to najlepszym i najpiekniej grajacym klubem swiata bylby Inter,tylko dlatego ze jestem jego fanem i wrzucilem filmik,ktory jest slaby.Ale tak nie uwazam i potrafie przyznac ze moj ulubiony klub ma male szanse na ugranie czegos,ale nie mowie ze to koniecznie zrobi jak Yoh mowil ze Arsenal zmiazdzy wszystkich.Szkoda ze nie potraficie uzasadnic niczego co napisaliscie,moze bym musial sie chociaz raz wysilic,ale jak zauwazylem to narazie szczytem dla was jest jakis slaby wjazd na moja osobe ze sie nie znam itp. co jest spowodowane brakiem uzasadnienia na wasze teorie dot. poziomu lig.Czekam az napiszecie cos z sensem bo lejecie wode na mlyn tylko ;] cos co bedzie mialo rece i nogi.Teze (ze angielska>wloska) i argument ktory to udowodni... Poki co takie bzdury mozecie pisac na onecie,tutaj sa ludzie,ktorzy oczekuja pewnego poziomu.
każdy z nas lubi inny klub(znaczy zdarza się że ten sam nie o to chodzi)
ale jeśli piszemy na forum starajmy się być obiektywni
bo potem przychodzą takie Yohy Asakury i człowieka drgawki ogarniają jak czyta zaślepionego fanatyka który nie potrafi wykrzesać z siebie za grosz obiektywizmu
Arsenal to Arsenal tamto,Van Persie>Pippo:(
Pogodzę was
Liga Hiszpańska jest najlepsza;)
W lidze angl gra się na jakieś drewno w ataku które ma wygrać główkę
w lidze włoskiej w ogóle nie gra się do przodu ,wszyscy bronią-.-
te 3 ligi stoją na podobnym poziomie i ciężko ocenić która jest lepsza
jeśli ktoś tego nie rozumie ,trudno jego problem
Inzagi-jest drewniany i co z tego skoro ma dar ustawiania się na boisku
Doom Terror
07-09-2007, 23:15
każdy z nas lubi inny klub(znaczy zdarza się że ten sam nie o to chodzi)
ale jeśli piszemy na forum starajmy się być obiektywni
bo potem przychodzą takie Yohy Asakury i człowieka drgawki ogarniają jak czyta zaślepionego fanatyka który nie potrafi wykrzesać z siebie za grosz obiektywizmu
Arsenal to Arsenal tamto,Van Persie>Pippo:(
Pogodzę was
Liga Hiszpańska jest najlepsza;)
W lidze angl gra się na jakieś drewno w ataku które ma wygrać główkę
w lidze włoskiej w ogóle nie gra się do przodu ,wszyscy bronią-.-
te 3 ligi stoją na podobnym poziomie i ciężko ocenić która jest lepsza
jeśli ktoś tego nie rozumie ,trudno jego problem
Inzagi-jest drewniany i co z tego skoro ma dar ustawiania się na boisku
za duzo skrajnosci podales,ale widac ze cos ogarniasz w porownaniu do dwojki do ktorej sie zwracalem
Yoh Asakura
08-09-2007, 00:09
Dlaczego Serie A są gorsze od Premiership ? No cóż, najważniejsze to klasa zawodników - nawet zespoły które w Anglii są uważane za średniaków w swoich składach mają gwiazdy o których drużyny z Włoch mogą sobie tylko pomarzyć. Teddy Sheringham (chyba nie trzeba go przedstawiać ?), Nicolas Anelka, Hasselbaink, Rommedahl...
Liga angielska dla faworyta typowanego do zwycięstwa (choć takowego raczej nie ma nigdy, bo mówiąc szczerze to wiele zespołów może powalczyć o mistrzostwo) jest znacznie trudniejsza niż takie Serie A. Bo przecież np. taki Tottenham czy Aston Villa potrafią sprawić naprawdę dużo kłopotów Manchesterowi, Arsenalowi czy Chelsea. W Serie A takiej rywalizacji nie ma - ot, jest kilka silniejszych klubów a reszta walczy o miejsce w środku tabeli. Gdyby przenieść taki Bolton do ligi włoskiej, to jestem pewien, że Anelka poradziłby sobie z większością średniaków włoskich, a miałby problemy jedynie z czołówką. A weźmy przeciętną drużynę z Serie A do Premiership - niewątpliwie byłaby kandydatem do spadku. Więc dlatego uważam, że Premiership > Serie A. Klasa drużyn i zawodników z drużyn brytyjskich jest po prostu wyższa niż włoskich. Napisałbym więcej, ale już dość późno i naprawdę nie mam ochoty dalej babrać się w tym temacie.
@Edit:
Doom, masz zamiar dalej polemizować o ligach, to zapraszam na PW bądź GG/AQQ, bo tutaj już się mały śmietnik i rzucanie mięsem zrobiło...
@Edit2:
Z góry też mówię, że nie mam już zamiaru w angażowanie się w kłótnie typu "napastnik Arsenalu vs. napastnik XXX". Sezon przyniesie rozstrzygnięcie naszych sporów, trzeba nam tylko cierpliwie czekać. Fakt, może wcześniej fatalnie sformuowałem swoje myśli (teksty typu "Arsenal zmiażdży wszystkich") ale było to spowodowane tym, że Kanonierzy mają w tym sezonie naprawdę duże szanse na odniesienie sukcesu. Więc jeśli wcześniej zachowałem się szczeniacko i niedojrzale - przyznaje się, mój błąd. I nie mam zamiaru się nawet usprawiedliwiać.
Articuno
08-09-2007, 00:16
Z mojej strony, proponuję zakończyć dyskusję na temat, która liga jest lepsza. Nie, że nie mam argumentów, ale to do niczego nie prowadzi i zdeka rujnuje temat.
Z mojej strony, proponuję zakończyć dyskusję na temat, która liga jest lepsza. Nie, że nie mam argumentów, ale to do niczego nie prowadzi i zdeka rujnuje temat.
Mówiłem o tym 4 strony temu ale panowie oczywiście musieli se pokonwersować jaki to Arsenal jest zajebisty, jaka Serie A wspaniała i kurwa cuda wianki...
Na dobrą sprawę nie wiem poco tyle za spamowaliście tematu, ponieważ każdy lubi to co lubi...jedni preferują włoską piłkę (bardziej defensywną) a drudzy angielską (bardziej ofensywną) co oczywiście nie zmienia faktu że włosi także potrafią grac w ataku jak i anglicy w obronie.
Wszystko powiedziałem i myślę że większość by się z tym zgodziła...nieweim poco te gadki typu "Długie piłki na drewno" "symulanci" itd Za dużo 2 ligi angielskiej z Rasiakiem na czele i naszej polskiej "Extra" klasy?
Thomisson
08-09-2007, 07:52
Jeżeli ktoś chce dalej kontynuować ta jałową, to zapraszam na GG, może zrobimy jakąś konferencję, czy coś.
Ontopic:
Mam nadzieję, że dzisiaj Bennhakker przsunie Lewandowskeigo do obrny, bo z parą Głowacki-Jop na środku defensywy sami sobie strzelimy zamobója.
Calen Futh
08-09-2007, 11:17
@up: True. Głowacki w pierwszej jedenastce to nienajlepszy pomysł. Dobija mnie pora tego meczu ;< 22:00 to dla mnie bardzo późno teraz gdy mamy szkołę ;<
Oby dzisiaj naszym zawodnikom nie zabrakło pewności siebie.
@down: Mhm, wiem, ale nie chcę sie "przestawiać" na tryb późniejszego zasypiania.
Articuno
08-09-2007, 11:46
@up: True. Głowacki w pierwszej jedenastce to nienajlepszy pomysł. Dobija mnie pora tego meczu ;< 22:00 to dla mnie bardzo późno teraz gdy mamy szkołę ;<
Oby dzisiaj naszym zawodnikom nie zabrakło pewności siebie.
dziś sobota ;) a tam niestety zawsze grają o 22, no prawie :/
Straznik Monopolowego
08-09-2007, 16:12
sry zly temat
Articuno
08-09-2007, 16:18
Jest już temat, a propos buków. San Marino nic nie zrobi z Czechami, bo jest to po prostu niemożliwe :P
Yoh Asakura
08-09-2007, 23:23
Włochy - Francja 0:0. Mecz bardzo wyrównany, mam nadzieję, że Francuzom uda się wygrać.
Btw: Diarra w tym meczu reprezentuje się świetnie. Po raz kolejny Boss pokazał, że nie ma w zwyczaju przeprowadzania nieprzemyślanych transferów.
Rotfl. Niezły fart. Boruc <333 A ta poprzeczka to poprostu fart jak h^j.
Chociaż nasi też mieli niezłą akcję.
Tak na humor :
22:10 Leader Maslana [21]: POLSKA MUSI PRZEGRAC TAK OBSTAWILEM Z WAKLADACH I TAK MA BYC
Eh, na Furorze od 22:01 do teraz (22:30) jakiś koleś spamuje >.>
22:01 Ireizito [13]: POLSKA
~
22:28 Ireizito [13]: POLSKA
Emcess.
Yoh Asakura
08-09-2007, 23:56
Podwójna radość. Włochy - Francja 0:0, Portugalia - Polska 0:1 :D
JEEEEEEEEEEEST GOOOOOL :- DDDDDD
Chyba 1 post bez podpisu ^.-
down@
Im chodziło o Głowackiego a nie o Jopa. Zobacz post Calena~
O tu! (http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=1643699&postcount=1562)
Ontopic:
Mam nadzieję, że dzisiaj Bennhakker przsunie Lewandowskeigo do obrny, bo z parą Głowacki-Jop na środku defensywy sami sobie strzelimy zamobója.
Dobrze, ze trenerem nie jesteś.
Lewandowski strzelił gola, a Jop gra narazie fenomenalnie.
Lux19R20teR
09-09-2007, 00:02
muauahauhauhauhauhauh goool ;d;d;d;d hail lewandowski :PP
@edit:
teraz bez muahahaha, 1:1 :/
Doom Terror
09-09-2007, 00:05
jedziemy z nimi na pelnej k**ie ;] szkoda ze wlosi nie wygrali,ale francuzi to nie ogorki i remis tez mnie satysfakcjonuje
Kup.Se.Musk
09-09-2007, 00:20
1:1
Gz...;(
Yoh Asakura
09-09-2007, 00:21
Ja wiedziałem, że tak będzie. Utrzymanie prowadzenia było dla naszej reprezentacji niemożliwe ;d
Durtalion
09-09-2007, 00:22
Zobaczycie jeszcze wygramy ;]
Lux19R20teR
09-09-2007, 00:43
Gooooooooooooll 2:2 !!!!
J A C E K ......... K R Z Y N O W E K ! ! !
Yoh Asakura
09-09-2007, 00:43
Cristiano Ronaldo i gooooooooool ;d
@Edit:
Ludzie, wy chyba nie spodziewaliście się, że Polacy zwyciężą z Portugalią, co ?
niestety :/
Davido16
09-09-2007, 00:47
I wszystko się posrało :(
Ancient900
09-09-2007, 00:53
To powoli staje się regułą, że polskie kluby czy reprezentacja strzelając pierwsze bramkę nie mogą utrzymać prowadzenia ;s
@edit
2-2
Jaceeek kocham Cie:***!!!!1111111:D:D:D
Yoh Asakura
09-09-2007, 00:57
Krzynówek, hero of the day !
Yeyeyeyye Gogo Krzyniu Go Go
Moze Nawet Wygramy :>:>:>:>
Hellraiser
09-09-2007, 01:02
Jadymy, jadymy po jakieś 2-3 do tyłu please, please,..
Doom Terror
09-09-2007, 01:02
@Edit:
Ludzie, wy chyba nie spodziewaliście się, że Polacy zwyciężą z Portugalią, co ?
nie takie cuda sie dzialy w pilce a czasami wygrywa nie lepszy a ambitniejszy
Wynik Koncowy
Polska 2 : 2 Portugalia
Brawo Panowie
Eh, remis lepiej niż dostać w odbyt.
Ale meczyk ogólnie miodzio ^^
I TEN KTO NIE WIERZYŁ W POLAKÓW PRZEGRAŁ ZAKŁADY HAHAHAHAHA.
Emcess.
Lux19R20teR
09-09-2007, 01:03
kooooooooooniec !!!!!
2:2 !!!!!!!!!!!
b r a w o....p o l a c y !!!
B R A W O .......... K R Z Y N O W E K
Yoh Asakura
09-09-2007, 01:03
nie takie cuda sie dzialy w pilce a czasami wygrywa nie lepszy a ambitniejszy
Pomyliłem się, ale to jest właśnie piękno futbolu - nieprzewidywalność. Oczywiście cieszę się bardzo, że Polacy wyszarpali ten remis ;)
@Edit:
Ale to EURO i tak IMO należy do Holandii.
paffelek
09-09-2007, 01:06
Brawo brawo brawo panowie !!! xDD Yo _/ EURO nasze heheheheh :D
Brawo brawo brawo panowie !!! xDD Yo _/ EURO nasze heheheheh :D
No moze nie nasze, ale z takim poziomem sa duze szanse
Krzynowek po raz kolejny pokazal ze jest liderem naszej druzyny, blaszczykowski rowniez
Hellraiser
09-09-2007, 01:13
Jednak Been schakował Portugalię.
Doom Terror
09-09-2007, 01:14
Pomyliłem się, ale to jest właśnie piękno futbolu - nieprzewidywalność. Oczywiście cieszę się bardzo, że Polacy wyszarpali ten remis ;)
@Edit:
Ale to EURO i tak IMO należy do Holandii.
Wkoncu mam okazje sie z toba zgodzic,no moze oprocz holandii :P ale napewno beda jednym z faworytow,ja sadze jednak ze te mistrzostwa roztrzygna sie miedzy Francja,Niemcami a Wlochami,bylbym sklonny wpisac Anglikow ktorzy maja bardzo dobra ekipe,ale na turniejach im nie idzie,to samo sie tyczy hiszpaanii,a niespodzianke moga zrobic jedni z moich pupili Czesi ;p
Oczywiście cieszę się bardzo, że Polacy wyszarpali ten remis ;)
Szarpac to ty sobie mozesz wlosy, Polacy ten remis wywalczyli! ^^
Coz - mecz bardzo ladny, chociaz druga bramka Portugalczykow taka maxymalnie farciarska - strzelec tego gola wygladal na takiego, ktory nie spodziewal sie, ze ta pila wpadnie :P
Thomisson
09-09-2007, 09:11
Dobrze, ze trenerem nie jesteś.
Lewandowski strzelił gola, a Jop gra narazie fenomenalnie.
Naucz się czytać, mówiłem o Głowackim. Radzę czytać ze zrozumieniem, bo za 6 lat możesz nie zdać podstawówki.
Coz - mecz bardzo ladny, chociaz druga bramka Portugalczykow taka maxymalnie farciarska - strzelec tego gola wygladal na takiego, ktory nie spodziewal sie, ze ta pila wpadnie :P
Bramka Krzynia to dopiero było szczęście i zaskoczenie ;)
Topic:
Niesamowita gra Błaszczykowskiego i Krzynówka, jak i całego bloku obronnego. Trochę słabo grał środek defensywy. Za to fatalnie grali pierw Żurawski, z później Matusiak. Gdybyśmy mieli lepszego napastnika na szpicy, to sądzę, że mielibyśmy 3 punkty.
Jesli wygramy z Finlandia to euro mamy w kieszeni ;]
No to teraz w środę pokonamy Finów i gdzie mamy Euro? W KIESZENI!!!!!
Dark Sven
09-09-2007, 11:47
Ale się naprodukowaliście przez noc ; p.
Ricardo najlepszym piłkarzem grającym dla Polski.
Zastanawiam się, kiedy wreszcie w bramce stanie Kuszczak/Kowalewski, bo to co Boruc pokazuje to żenua : l.
Szkoda, że Włochy vs Francja remis...
Litwa vs Szkocja- Ładny mecz, i ładnie wymuszony karny przez "Litwinienke", ale także 2 akcje szkotów, po których padały bramki. Mmm, palce lizać.
Calen Futh
09-09-2007, 12:02
@up: Na miejscu Fletchera, to bym temu litwinowi symulującemu w pysk strzelił xd Super bramka na 3:1
@topic: Cieszę się, że mamy ten 1 punkt. Może nie było to zwycięstwo w wielkim stylu, ale styl to sie w jeździe figurowej ocenia, a nie na boiskach gdzie liczy się wynik. Jedynym problemem naszej reprezentacji jest brak napastnika ;x To co prezentował Żuraw, a później Matusiak to żenada ;x Anyway -teraz tylko Finlandia i możemy z luzem spoglądać w przyszłość.
Colo_2006
09-09-2007, 13:06
czemu Sagana nie wpuscil xD :> on by sobie pogral i strzelil xD
Ale Boruc ładnie sie potoczył jak kulka gdy skoczył wybijac xD
Hellraiser
09-09-2007, 15:11
No a zaraz zaczynamy,..
F1™ Gran Premio d'Italia 2007.
Robert, zawsze na Ciebię licze.
Articuno
09-09-2007, 15:31
I tak wszystko(no prawie...) zależy od bolidu :P
PijmlekoBedzieszWielki
09-09-2007, 15:45
To obstawiamy:
1. Massa,
2. Alonso,
3. Kubica,
4. Hamilton,
5. Kimi,
6. Nick,
Articuno
09-09-2007, 15:55
żal.de? Ja pierdole, najpierw wybijają 6 mln polaków, a później niszczą polaka w F1 =.=
Hellraiser
09-09-2007, 17:00
Dobrze że Robert uczył się na tym torze i pomimo błędów mechaników wyciągał wyniki jakby jechał bolidem z Ferrari, lub McLarenca.
Nie można się zawieść na Robercie, pojechał bardzo dobrze.
Drugą pozytywną stroną jest to że Ferrari przegrało u siebie, i dobrze bo oni zawsze byli tutaj pewni ;s
PijmlekoBedzieszWielki
09-09-2007, 17:45
żal.de? Ja pierdole, najpierw wybijają 6 mln polaków, a później niszczą polaka w F1 =.=
O co ci chodzi? A i o której jest wyścig bo zapomniałem?
@Down
Tak coś mi się pomyliło.
up@
Już dawno po wyścigu...
http://www.sport.pl/sport/1,65025,4472736.html
Lepsze piąte niż ostatnie ;)
Emcess.
Gdyby nie błąd mechaników w boxie to byłby trzeci Robert jak nic!!! X(
Bramki z wczorajszego meczu + extra komentarz Pana Darka ;)
http://pl.youtube.com/watch?v=vh6gdXFKlD4
Dark Sven
09-09-2007, 20:11
Gdyby nie błąd mechaników w boxie to byłby trzeci Robert jak nic!!! X(
Bramki z wczorajszego meczu + extra komentarz Pana Darka ;)
http://pl.youtube.com/watch?v=vh6gdXFKlD4
To jest właśnie Szpaku, którego lubię ; ).
Capality
10-09-2007, 15:56
Czy ktoś jeszcze twierdzi, że sędzia był za Portugalia: dwa razy dotykali w polu karnym ręką piłki, nie odgwizdywał fauli a czasem odgwizdał tych, których nie było
Calen Futh
10-09-2007, 17:46
@up: Bardziej mnie poirytowały te 2 kartki dla nas, które były bardzo pochopnie wyciągnięte.
Dark Sven
10-09-2007, 17:53
Inaczej mówiąc: Sędzia był o kant dupy roztrzaść. Ciesze się, że nie wydawało mi się ; >.
Coś niedobrego się dzieje z naszymi siatkarzami :-(
Colo_2006
11-09-2007, 21:48
Złego to mało powiedziane, cos im forma opadła i to znacznie. Z zadowalającego na bardzo mizerny .
Capality
11-09-2007, 22:19
@Up
Za dużo hattricka xDD nie no graj se ile chcesz
@Topic:
Polscy siatkarze: n/c
Colo_2006
11-09-2007, 22:35
@Up
Za dużo hattricka xDD nie no graj se ile chcesz
@Topic:
Polscy siatkarze: n/c
własnie w tym problem ze mam malo czasu na ht xD 25 min maxymalnie moge siedziec xD
Articuno
13-09-2007, 00:03
Szkocja pokonała Francję! W tej chwili Trójkolorowi są po za burtą!
Portugalia wygrywa z Serbią i pewnie przekreślą szanse Serbów na awans.
Calen Futh
13-09-2007, 07:26
Portugalia straciła punkty ^^' Najgorsze mecze juz za nami- teraz tylko będzie z górki.
Portugalia wygrywa z Serbią i pewnie przekreślą szanse Serbów na awans.
Ale w piłce nożnej?? na livescore pisze 1-1...
Calen Futh
13-09-2007, 13:28
Ale w piłce nożnej?? na livescore pisze 1-1...
On to pisał w trakcie meczu ;) Wtedy jeszcze było 1:0
Capality
13-09-2007, 16:03
A nikt nie pisze, że Polacy zremisowali z Finami??
Ekipa McLarena została wykluczona z tegorocznych i przyszłorocznych mistrzostw świata Formuły 1. Zdecydowała o tym na posiedzeniu w Paryżu Światowa Rada Międzynarodowej Federacji Samochodowej. Przed dyskwalifikacją McLaren zajmował dwa pierwsze miejsca w klasyfikacji indywidualnej Formuły 1
No to koniec Kubicy w BMW... bo nie wierze ze jesli taki team bedzie mial mozliwosc pozyskania Alonso czy Hamiltona, to nie postanowi zaryzykowac rozwiazania kontraktu z Robertem, nawet mimo grozby wyplacenia odszkodowania or smth...
Doom Terror
13-09-2007, 20:10
w f1 95% to bolid,a nigdy nie powiem ze Hamilton jest lepszy od Roberta.Wyniki swiadcza co innego ale tak jak wspominalem,Hamilton zawdziecza oczywiscie swoje miejsce nie tylko bolidowi ale i talentowi,jednakze w np bolidzie BMW by mial problem aby sie zlapac do top5 moim zdaniem.
>>>Mazix<<<
13-09-2007, 20:17
Czy ktoś jeszcze twierdzi, że sędzia był za Portugalia: dwa razy dotykali w polu karnym ręką piłki, nie odgwizdywał fauli a czasem odgwizdał tych, których nie było
Masz racje, sędzia wydawał się przymykać na nich oko, ale cuż, gdyby był przekupiony portugalia 100% wygrałaby.
I bardzo dobrze, ciesze sie ze Alonso powiedzial o wszystkim za to jakbyl traktowany w mclarenie
Hellraiser
13-09-2007, 22:45
Więc bez żadnych plotek i ten tego,.. więc McLarena jako konstruktora wywalono z tegorocznych mistrzowstw pamietajmy że Alonso i Hamilton może walczyc o tytuł mistrza jako kierowcy. Tez prawdą jest że McLaren musi zabulić 100mln $ kary, i prawdą też jest to że dopiero w grudniu na posiedzeniu potwierdzi się to czy w 2008 roku McLaren będze jeżdził i zodbywał punkty jako konstruktor.
To było co do oficjalnych pogłosek, a co do teori Doom Terrora, nie mogę się tutaj zgodzić aż tyle procent nigdy nie daję się bolidowi w ogólnym zestawieniu, jest to spotrzegane przez mnie jak i przez swiat jako bodajże 70% max, ponieważ jednak kierowca jest też bardzo ważnym elementem. Świadczy o tym fakt chociaż pare ostnich kółek Roberta Kubicy na torze w Monzie, gdzie poprostu robił cuda na bolidzie BMW, a jednak nikt się bardziej temu nie przypatrzał i nie mówił.
Co do piłki
Tu aż tyle nie mam zbytnio do powiedzienia. To był Hardcore w Finlandii, no ale cóż trzeba uciułać parę punktów i jedziemy do Szwajcarii i Austrii.
Btw, bramka tej kolejki eliminacyjnej to chyba gol, Arne Riisego,..
Capality
14-09-2007, 23:17
Legia Dalej niepokonana! Legia Warszawa 3 - 1 Widzew Łódź
Yoh Asakura
14-09-2007, 23:17
Jutro derby Londynu. Tottenham - Arsenal. Ja obstawiam 3:1 dla Arsenalu, 2 gole Eduardo i jeden Cesca, a dla Tottenhamu strzeli Berbatov.
Dark Sven
14-09-2007, 23:23
Jutro derby Londynu. Tottenham - Arsenal. Ja obstawiam 3:1 dla Arsenalu, 2 gole Eduardo i jeden Cesca, a dla Tottenhamu strzeli Berbatov.
Gdybym miał obstawiać, to powiedzialbym, że Arsenal wygra 1-0, ewentualnie 2-0.
Hellraiser
15-09-2007, 11:15
Jeśli chodzi o Arsenal nie jestem tutaj zgryżliwy, ale sądze że będzie ciężko.
Yoh Asakura
15-09-2007, 11:40
Jeśli chodzi o Arsenal nie jestem tutaj zgryżliwy, ale sądze że będzie ciężko.
Też uważam, że będzie ciężko. W końcu zawodnicy tacy jak Berbatov, Lennon (ten chyba nie wystąpi, ale nvm) czy chociaż Malbranque nie są amatorami i dadzą z siebie wszystko. Ale jeśli Arsenal zagra zgodnie z planem - Jol może się już żegnać z robotą ;d
Hellraiser
15-09-2007, 12:08
A jak tam panowie Fantasy Premier League ;>
@Co do afery szpiegowskiej w F1.
Bernie Ecclestone zdradził, że był jednym z głównych obrońców McLarena i między nimi dzięki jego namowom zespół nie został zdyskwalifikowany na dwa lata.
„Niewiele brakowało, aby McLaren został wyrzucony”, powiedział Ecclestone radiu BBC. „Kilku z nas walczyło o karę finansową”, dodał.
Ostatecznie McLarenowi odebrano punkty zdobyte w klasyfikacji konstruktorów i nałożono karę w wysokości 100 milionów dolarów. Ecclestone powiedział jednak, że groźba całkowitej dyskwalifikacji zespołu była „bardziej realna niż komukolwiek może się wydawać.”
„Jeśli przytrafiłoby się to mniejszemu zespołowi, byłoby już po nich.”
„Dyskwalifikacja byłaby dla zespołu gorsza - to dopiero byłyby złe wiadomości. McLaren straciłby zdecydowanie więcej niż wynosi kara - a kto wie, czy kiedykolwiek by wrócił do F1.”
Przypomne że Bernie Ecclestone to prezes administracjii F1, więc jego słowa są najważniejsze w zarządzie.
Kileros fire'son
15-09-2007, 15:14
I Znowu kłopoty z bolidem Roberta -.-
F1: Kubica zostanie cofnięty o 10 miejsc
Hellraiser
15-09-2007, 15:39
I Znowu kłopoty z bolidem Roberta -.-
F1: Kubica zostanie cofnięty o 10 miejsc
Tja, porażka z tym BMW-Sauber jest lol. Czasami sądze że Kubica by miał lepiej u Red Bulla, czy nawet w jakimś teamie z ręki Ferrari czy Hondy.
Calen Futh
15-09-2007, 16:00
Vidic ratuje 3 punkty Manchesterowi ? ;*** (2 minuty do konca meczu)
21' Tottenham H. 1 - 0 Arsenal
Hi Yoh :)
Yoh Asakura
15-09-2007, 16:04
1 gol dla Kogutów, teraz czekamy na 3 od Kanonierów.
@Edit:
Gdzie obejrzeć ten mecz ? Linki z soccer live na SopCasta nie działają, ratujcie...
@Down:
Żaden nie działa. Ja to mam szczęście...
Hellraiser
15-09-2007, 16:13
1 gol dla Kogutów, teraz czekamy na 3 od Kanonierów.
@Edit:
Gdzie obejrzeć ten mecz ? Linki z soccer live na SopCasta nie działają, ratujcie...
Checknij może te,..
http://www.live-sport-tv.com/sobota.php
http://www.kuszotv.pl/index2.php?id=football_saturday
Yoh Asakura
15-09-2007, 17:07
1:1. Emmanuel Adebayor i gol. Calen, mówiłeś coś ?
@Down:
1:1 też jest dobrym wynikiem. Ważne aby nie przegrać ze Spursami, bo to straszny obciach. A IMO druga bramka dla Kanonierów jest kwestią czasu.
Calen Futh
15-09-2007, 17:09
Hihi, i L'pool i jak na razie Arsenal gubią punkty :)
@up: Takie pytania to mógłbyś rzucać jakbyście już wygrywali ;)
@2up: Popraw sobie literówkę w podpisie.
@edit: Oke, już możesz rzucać takie pytania xd
Hellraiser
15-09-2007, 17:21
Ceeeeesc Faaaaaaabreeeeegas has scored the goal. GAH!
Yoh Asakura
15-09-2007, 17:27
We are the champions ! Oby tak dalej a Premiership będzie nasze !
Jam jest Nostradamus. Tottenham - Arsenal 1:3 ;d
@Edit:
I koniec. Szkoda, że nie mogłem obejrzeć spotkania, ale zwycięstwo 1:3 bardzo mnie ucieszyło. No i nareszcie Adebayor pokazuje, że jest klasowym napastnikiem, nie to co Tevez ;d
Calen Futh
15-09-2007, 17:41
@Yoh: Nie rozśmieszaj mnie z tym Adebajorem. Nie sądzisz, że za wcześnie na takie osądy ?
Soldier of Harlen
15-09-2007, 17:43
A kubica popsuł silnik i przyjechał dopiero na 15 pozycji. Ale kompromitacja roberta -.-
Yoh Asakura
15-09-2007, 17:47
@Yoh: Nie rozśmieszaj mnie z tym Adebajorem. Nie sądzisz, że za wcześnie na takie osądy ?
Pożyjemy zobaczymy. Nie mam zamiaru wykłócać się o rzecz oczywistą.
I jeszcze jedno - kto z was mówił, że Arsenal = Henry ?
Articuno
15-09-2007, 17:48
A kubica popsuł silnik i przyjechał dopiero na 15 pozycji. Ale kompromitacja roberta -.-
1. ironia losu.
2. przyjechał na 5 pozycji bucu.
Calen Futh
15-09-2007, 18:15
Pożyjemy zobaczymy. Nie mam zamiaru wykłócać się o rzecz oczywistą.
Widziałeś drugą część ostatniego sezonu w wykonaniu Teveza, który uratował WHU przed spadkiem ? Pewnie nie. Ale już mniejsza o to.
A co do Roberta, to ten ma coś pecha ostatnio. Moze to Heizfeld nie chce zostać wygryziony z cieplej posadki "niby-tego-lepszego" w bmw, a widząc, że Robert jest lepszy to Kubicy wieczorami kabelki w bolidzie przepina ? ^^" A tak na serio to jutro będzie musiał kawałek nadrobić, żeby zająć punktowaną pozycje ;<
@down: Kurwa oddaje Ci pokłony ^^" Doprawdy Twój tok myślenia czasami jest dla mnie niezrozumiały. Popatrz co ty pleciesz. Twierdzisz, że jeden zawodnik jest lepszy od drugiego na podstawie 3-4 spotkań (bo o ile sie nie mylę, ani jeden, ani drugi nie grali na samym początku sezonu) i na koniec dorzucasz, że przeszłość się nie liczy. Twoje kryterium oceniania jest tak subiektywne, że z góry piłkarz porównywany jest na przegranej pozycji.
Yoh Asakura
15-09-2007, 18:19
@Up:
Ja jedynie twierdzę, że aktualnie Adebayor jest lepszy od Teveza.
Widziałeś drugą część ostatniego sezonu w wykonaniu Teveza, który uratował WHU przed spadkiem ? Pewnie nie. Ale już mniejsza o to.
A co mnie obchodzi poprzedni sezon ? Liczy się to, że w tym sezonie Tevez nie potrafi trafić do bramki z 1m~ albo nawet i z bliższej odległości.
Soldier of Harlen
15-09-2007, 18:26
Kubica przyjechał na 15 pozycji nie zalapujac sie nawet do trzeciej sesji kwalifikacyjnej.
1. ironia losu.
2. przyjechał na 5 pozycji bucu.
O rly? (http://www.sport.pl/moto/1,74596,4491640.html)
Jemu chodziło o KWALIFIKACJE do jutrzejszego GP Belgii.
Ale :
Polski kierowca BMW Sauber zajął w kwalifikacjach piąte miejsce, ale został przesunięty o dziesięć pozycji w dół klasyfikacji. To kara za zmianę silnika w bolidzie.
Emcess.
Kubica przyjechał na 15 pozycji nie zalapujac sie nawet do trzeciej sesji kwalifikacyjnej.
Przyjechał na 5 pozycji.
Articuno
15-09-2007, 21:51
Siena 1 - 1 AC Milan cud, miód, ale do orzeszków trochę brakuje :)
Dark Sven
15-09-2007, 22:08
Siena 1 - 1 AC Milan cud, miód, ale do orzeszków trochę brakuje :)
Cóż, zdarza się, choć prowadzenie Sieny do 89 minuty i ratunek Nesty może być niepokojący.
A ja sobie musze w tym tępym ubie zakodować, kiedy są mecze i nupać za nimi na sopcascie.
Calen Futh
15-09-2007, 22:39
FT Everton 0 - 1 Manchester U.
FT Chelsea 0 - 0 Blackburn R.
FT Portsmouth 0 - 0 Liverpool
FT Siena 1 - 1 AC Milan
Piękna kolejka <3 Troszku szkoda, że Arsenal wygrał - wtedy już by było na prawdę bosko, ale mimo wszystko i tak się cieszę, że Ci których nie lubię zgubili punkty :)
Yoh Asakura
15-09-2007, 22:42
FT Everton 0 - 1 Manchester U.
FT Chelsea 0 - 0 Blackburn R.
FT Portsmouth 0 - 0 Liverpool
FT Siena 1 - 1 AC Milan
Piękna kolejka <3 Troszku szkoda, że Arsenal wygrał - wtedy już by było na prawdę bosko, ale mimo wszystko i tak się cieszę, że Ci których nie lubię zgubili punkty :)
Nadzieja matką głupich. Arsenal to nie ManYoo który wydaje kupę kasy na piłkarzy którzy nie wiedzą co z sobą zrobić na boisku, a ich kibice muszą później klikać w "Rozwiń tabelę".
@Down:
W Premiership.
BlueMaster
15-09-2007, 22:59
Ej,portsmouth gra w Premier league czy w division 1
Calen Futh
15-09-2007, 23:18
Nadzieja matką głupich. Arsenal to nie ManYoo który wydaje kupę kasy na piłkarzy którzy nie wiedzą co z sobą zrobić na boisku, a ich kibice muszą później klikać w "Rozwiń tabelę".
Poczekajmy do przerwy świątecznej, wtedy możemy pogadać kto jest lepszy i tak dalej, bo teraz to się może wiele zmienić jeszcze- różnice punktowe są wciąż niewielkie. Btw. Wcale nie musimy już rozwijać tabeli ;)
Articuno
15-09-2007, 23:44
Ej,portsmouth gra w Premier league czy w division 1
Polecam: www.anglia.goal.pl
Sneijder...najlepszy zakup lata w ogólnym oknie transferowym?
no bania mała co ten chłop gra:D
Sneijder trzy mecze i cztery bramki... To nie jest piłkarz, to maszyna.
Thomisson
16-09-2007, 08:28
No rzeczywiście, wasze zakupy są piorunujące, szczególnie supersnajper Eduardo. Poczekajmy do świąt, wtedy będziesz szukał swojego przycisku.
Articuno
16-09-2007, 09:53
Colin McRae nie żyje + jego 5-letni syn :(
Down: no tak...
BlueMaster
16-09-2007, 10:21
Colin McRae...To na nim była tworzona słynna seria Colin McRae?
Moj ulubiony zawodnik sportow motorowych ... :(
BlueMaster
16-09-2007, 11:29
2xup pięcio letniego?Czyli mam rozumieć że koniec serii naszego kochanego kierowcy
Hellraiser
16-09-2007, 11:35
Sneijder trzy mecze i cztery bramki... To nie jest piłkarz, to maszyna.
No powiedzmy. :P
Człwowieku to nie jego kompromitacja, tylko BMW-Sauber, Robert Kubica jest kierowcą on nie klepie w boxie tych wszystkich hydralicznych rzeczy, śrubek etc,.. to mechanicy,..
Wczoraj doszedłem do wniosku że Robert jeżdzi testowym bolidem BMW-Sauber który jest skompletowany z wadliwych, lub całkowicie zniszczonych reczy z bolidu Heidfelda.
@Śmierć Collina McRae
Wczoraj Markus Gronholm zakończył kariere, i komentator mówił że to ostatni kierowca z epoki właśnie legendarnego Collina McRae czy Carlosa Sainza, a dziś budze się a żywa legenda nie żyje.
BlueMaster
16-09-2007, 11:38
No powiedzmy. :P
Człwowieku to nie jego kompromitacja, tylko BMW-Sauber, Robert Kubica jest kierowcą on nie klepie w boxie tych wszystkich hydralicznych rzeczy, śrubek etc,.. to mechanicy,..
Wczoraj doszedłem do wniosku że Robert jeżdzi testowym bolidem BMW-Sauber który jest skompletowany z wadliwych, lub całkowicie zniszczonych reczy z bolidu Heidfelda.
Przecież to oczywiste że nawet zepsuty bolid ferrari jest lepszy od kubicy....A tak poza tym Aguri ma lepszy sprzęcior
Kurcze, Sneijder wymiata jak mało kto, widać, że wart był wydanych pieniędzy !
Colin McRae RIP :(
Bramka Adebayora - cud miód i coś tam jeszcze
Yoh Asakura
16-09-2007, 11:51
No rzeczywiście, wasze zakupy są piorunujące, szczególnie supersnajper Eduardo. Poczekajmy do świąt, wtedy będziesz szukał swojego przycisku.
Eduardo jest supersnajperem. Ilość strzelonych przez niego goli mówia sama przez się. I nie mów mi tylko, że to żaden wyczyn, bo grał w jakimś słabiutkim Dynamo. Jeśli byłby cieniakiem - to w życiu by tylu bramek nie natrzaskał. No ale tak, przecież czym są 34 gole w 32 meczach...
Hellraiser
16-09-2007, 11:57
Btw, Kubica wystartuje z 14. pozycji, ponieważ u Fisichielli też wymienili silnik.
Niby miejsce w 7 lini, lecz po brudnej stronie toru, licze tylko na 1pkt Roberta w ostatniej eliminacji w Europie. Sądze że w Spa będzie wiele wypadków.
Mazur199
16-09-2007, 11:59
Przecież to oczywiste że nawet zepsuty bolid ferrari jest lepszy od kubicy....A tak poza tym Aguri ma lepszy sprzęcior
Obejrzałes kiedys chociaz 1 GP?! Gdyby wsadzic chociazby tego Takuma Sato do bolidu Ferrari to jezdziłby tak samo jak massa,w F1 nie ma juz umiejetnosci kierowców liczy sie tylko bolid.Czasy Ayrtona Senny juz dawno sie skonczyły...
@Colin
Szkoda goscia
BlueMaster
16-09-2007, 12:04
@up
Bo teraz każdy frajer może zostać imba pro dupa mega nie wiem jakim kierowcom,bolid to f1
Hellraiser
16-09-2007, 12:07
Obejrzałes kiedys chociaz 1 GP?! Gdyby wsadzic chociazby tego Takuma Sato do bolidu Ferrari to jezdziłby tak samo jak massa,w F1 nie ma juz umiejetnosci kierowców liczy sie tylko bolid.Czasy Ayrtona Senny juz dawno sie skonczyły...
Oj tutaj bedę się buntował zobacz ostatnie GP Włoch, jak Kubica robił cuda na ostatnich kółkach wyciągał wyniki takie jak Ferrari czy McLaren, lub nawet lepsze. Ale tja więcej siły w f1 daje bolid.
Ketrabis
16-09-2007, 12:10
Heeee nie mowcie że wy jeszcze do tego nei doszliscie...
Jakby To wyglądało przecież Gdyby Robert Kubica, Polski Zawodnik, Był W Niemieckim Teamie Lepszy Od Obecnie najlepszego Niemieckiego Kierowcy...
Ja już F1 interesuje sie dobrych pare lat nie tak jak wielu stąd sezonowców...
i moge wam powiedziec że ten pech kuibcy to nie jest pech... poprostu mu team w tym pomaga...
Kubica dobrze sie wypowiada przed jakims GP? mowi ze bedzie mial szanse na podium?
rach ciach Taktyke mu dadzą najgorszą z możliwych...
Zapowiadają Deszcz ale jeszcze nie pada?
Rach Ciach Kubice Do Boksu Bo chcą zaryzykować bo może zaraz zacząć padać a tu zacznie padać dopiero po 3-4 okrążeniach że Heidfeld jużse wyrobi przewage na Kubicy który przez opony jeździ po poboczach
GP Włoch
Kubica szybko zbliżał sie do Heidfelda była możliwosc wyprzedzenia go po PitStopach
Rach Ciach Pach
Kubica spadł z podnośnika Stracił w tamtym momencie 9s. a Gdy wyścig sie skończył mial 3s straty do Heidfelda...
TEORIA SPISKOWA BLXXX!1oneraz
Mazur199
16-09-2007, 12:39
Oj tutaj bedę się buntował zobacz ostatnie GP Włoch, jak Kubica robił cuda na ostatnich kółkach wyciągał wyniki takie jak Ferrari czy McLaren, lub nawet lepsze. Ale tja więcej siły w f1 daje bolid.
Bo Kubica ma własnie te umiejetnosci,wystarczy wsadzic go do jakiego ferrari
nie to co hamilton ktory dostał sie do mc larena i wali kozaka bo ma szybki bolid,0 umiejetnosci tylko bolid, btw dziwi mnie to ze za kazdym razem gdy hamilton ma dostac kare nigdy jej tak w ogole nie dostaje,na monzy skrocil szykane przez co powinien ustapic kierowcy ktory jechał za nim,stało sie tak? NIE
wiec ch*j mu w pysk
Hellraiser
16-09-2007, 15:39
Fantastycznie Robert, kanadyjscy komentatorowie jak i reszta są zachwyceni.
Nie rozumiem strategow bmw, trzeba bylo zastosowac taktyke 1 pitstopu
Hellraiser
16-09-2007, 17:06
Fantastyczna taktyka Ferrari i Renault, wręcz znakomita.
Btw, Kubica wystartuje z 14. pozycji, ponieważ u Fisichielli też wymienili silnik.
Niby miejsce w 7 lini, lecz po brudnej stronie toru, licze tylko na 1pkt Roberta
Robert jechał fantastycznie jestem i tak bardzo zadowolony, chociaż nie zdobył punktu.
Sądze że w Spa będzie wiele wypadków.
No więc 5 wykluczeń to nie mało, można powiedzieć że czułem takie jaja w powietrzu i popatrzcie na to ile razy kierowcy zjeżdzali na pobocze, żeby znowu wjechać na tor.
BlueMaster
16-09-2007, 18:11
Ale nie wiem,czy southampton gra 1 czy w drugiej lidze...
Bo w premier league jest 11 a w championship też gra
Articuno
16-09-2007, 18:13
Ale nie wiem,czy southampton gra 1 czy w drugiej lidze...
Bo w premier league jest 11 a w championship też gra
LOL, gdzie ty masz Southampton w Premier League 0.0?
Thomisson
16-09-2007, 19:11
LOL, gdzie ty masz Southampton w Premier League 0.0?
Pewnie pomylił z Sunderlandem.
Bo w premier league jest 11
11 Sunderlandów? :)
Hiszpania zpwnowala Rosje w finale Mistrzostw Europy = ]
i bardzo dobrze, że zpwnili kacapów ! mecz niesamowity :)
BlueMaster
16-09-2007, 20:47
A pomyliłem nazwy:Portsmouth
Yoh Asakura
16-09-2007, 21:05
A pomyliłem nazwy:Portsmouth
Ile razy mamy ci powtarzać, że Portsmouth gra w Premiership ?
Ile razy mamy ci powtarzać, że Portsmouth gra w Premiership ?
69 +/-
xDddddd
Articuno
17-09-2007, 00:37
haha. ruscy ograli hiszpanów(kosz) :)
Barcelona znów się popisała. Już cztery punkty straty do Realu. Oby tak dalej.
narazie Ałri coś nie kłuje,saviola zagrał 1 mecz w podstawie,trochę ogonów i gola ma...a Henio nic8o
Yoh Asakura
17-09-2007, 11:45
narazie Ałri coś nie kłuje,saviola zagrał 1 mecz w podstawie,trochę ogonów i gola ma...a Henio nic8o
Bo Henio się wypalił. Btw: słyszał ktoś o "klątwie Wengera" ? ;d
Kileros fire'son
17-09-2007, 16:31
Barcelona znów się popisała. Już cztery punkty straty do Realu. Oby tak dalej.
Nooom :D oby tak dalej :]
Bo Henio się wypalił. Btw: słyszał ktoś o "klątwie Wengera" ? ;d
nie ? : > opowiedz o tym proszeee !
Yoh Asakura
17-09-2007, 17:06
nie ? : > opowiedz o tym proszeee !
Zapewne znasz takich piłkarzy jak Vieira i Pires. W Arsenalu grali rewelacyjnie, a teraz...? Resztę sam sobie dośpiewaj ;)
No, no rozumiem :D Szkoda po Ąrim została tylko legenda :( Nie no przecież sezon dopiero się zaczął, nie można skazywać... a może w lidze mistrzów z Lyonem rozbłyśnie ;) Po połowie sezonu, będzie można zacząć prognozować, nie teraz.
Hellraiser
17-09-2007, 21:47
Derby - Newcastle leci dzis na SopCaście macie może linki, linka?
BlueMaster
17-09-2007, 21:49
Ktoś pamięta tragedie na Helsey?
Yoh Asakura
17-09-2007, 21:53
Derby - Newcastle leci dzis na SopCaście macie może linki, linka?
http://www.soccer-live.kk.e-wro.pl/pon-pia.html
Zobacz czy tutaj nie ma.
Nikt jakoś nie wspomniał, że Colin Mcrae nie żyje..
Hellraiser
17-09-2007, 22:01
http://www.soccer-live.kk.e-wro.pl/pon-pia.html
Zobacz czy tutaj nie ma.
Tja, lookałem tutaj tylko transmisje na tych zrąbanych TVAntsach ;s
Doom Terror
17-09-2007, 22:45
Nikt jakoś nie wspomniał, że Colin Mcrae nie żyje..
wspomnial,ale pare stron wczesniej :baby:
Articuno
17-09-2007, 23:16
Ktoś pamięta tragedie na Helsey?
Niestety ja. Niestety, bo wiadomo kto tam zginął :(
DOWN: http://pl.wikipedia.org/wiki/Zamieszki_na_Heysel :P
Yoh Asakura
17-09-2007, 23:22
@Up:
Thanks.
Niestety ja. Niestety, bo wiadomo kto tam zginął :(
Kto ? I co to za tragedia ? Nigdy o niej nie słyszałem.
Calen Futh
18-09-2007, 07:18
A co do tematu ma nagle tragedia na Heysel ? Ani o fanach L'poolu nie gadalismy, ani o kibicach Juve. Nawet maja nie mamy (bo bodaj wtedy jest rocznica) a tu nagle ktoś wylatuje z tym textem ;< Nie wiem po co przypominać jeden z najczarniejszych dni piłki nożnej.
Yoh Asakura
18-09-2007, 11:09
A NU przegrało z Derby. Co to się porobiło na tym świecie ;d
Hellraiser
18-09-2007, 15:56
A NU przegrało z Derby. Co to się porobiło na tym świecie ;d
Tja jestem w szoku, myślałem że w najgorszym wypadku będzie remis. a tu zonk as hell. Sroki sucks!
Yoh Asakura
18-09-2007, 16:01
A Armand Traore został aresztowany za posiadanie kastetu. Wenger zaprosił go na rozmowę, bo Traore mógł zostać wypuszczony jedynie po wpłaceniu kaucji :P
To co panowie typujemy ?
Moje typy:
FC Porto 1:2 Liverpool
Marsylia 1:0 Besiktas
Chelsea 3:0 Rosenborg
Schalke 0:2 Valencia
Olimpiakos 1:0 Lazio
Real 4:2 Werder
milan 3:0 Benfica
Szachtar 2:2 Celtic
Dark Sven
18-09-2007, 22:47
Milan 2 vs 0 Benfica.
: >
Suen będzie oglądał drugą połowe, ale koniec pierwszej miodzio ; >.
Ile tam na Celtic park?
Ile tam na Celtic park?
2:0 dla Szachtara.
Dark Sven
18-09-2007, 23:52
I koniec. Milan pokonuje Benfice - 2:1
Strata gola w ciągu ostatnich 10 sekund na pewno boli. Ale Milan pokazał na prawdę kawał ładnej piłki. Często atakowali, i gdyby nie brak skutecznego wykonczenia, wynik byłby na pewno duuuzo wyższy. Nie było tutaj także taktyki "Zdobywamy i bronimy". Milan pokazał ładną piłke, ale jeżeli chodzi o obiektywizm, to raczej na finał nie liczę.
No... i Celtic dostał w dupe xD.
Yoh Asakura
18-09-2007, 23:55
Jutro Arsenal - Sevilla. Kanoute już zapowiedział, że będą się starali obezwładnić Fabregasa. I to jest ich błąd - po odejściu Henry'ego, tutaj każdy gra za każdego. Obezwładnienie jednego zawodnika nic im nie da, w końcu na boisku jest jeszcze 10 innych Kanonierów. ;)
Osobiście liczę na 3:1, ważne żebyśmy wygrali u siebie, bo na wyjeździe będzie ciężko.
Doom Terror
19-09-2007, 02:27
I koniec. Milan pokonuje Benfice - 2:1
Strata gola w ciągu ostatnich 10 sekund na pewno boli. Ale Milan pokazał na prawdę kawał ładnej piłki. Często atakowali, i gdyby nie brak skutecznego wykonczenia, wynik byłby na pewno duuuzo wyższy. Nie było tutaj także taktyki "Zdobywamy i bronimy". Milan pokazał ładną piłke, ale jeżeli chodzi o obiektywizm, to raczej na finał nie liczę.
No... i Celtic dostał w dupe xD.
signed with blood xD
Ahh juz od mistrzostw Pirlo w znakomitej formie,a dzisiejsze podanie do Inzaghiego ymh w tym podaniu widzialem wszystko,finezje,zuchwalosc,wyrachowanie,pewnosc siebie ;] moze tak sie rozplywam nad tym bo sam gram rozgrywajacego... tak czy siak jak dla mnie nikt nie podaje takich pilek
Jutro Arsenal - Sevilla. Kanoute już zapowiedział, że będą się starali obezwładnić Fabregasa. I to jest ich błąd - po odejściu Henry'ego, tutaj każdy gra za każdego. Obezwładnienie jednego zawodnika nic im nie da, w końcu na boisku jest jeszcze 10 innych Kanonierów. ;)
Osobiście liczę na 3:1, ważne żebyśmy wygrali u siebie, bo na wyjeździe będzie ciężko.
oj z Sevilla bedzie ciezko cos czuje ze duzo bramek w tym meczu padnie,zwyciezcy nie typuje ale ten kto wygra to bedzie mial jedna bramke przewagi 3;2 wynik,z tym ze dla kogo ;o?Ja z kolei bede ogladal Inter-Fenerbahce na wyjezdzie,mam nadzieje ze wygraja gladko,ale z remisu tez bede zadowolony.Turkowie maja to do siebie ze sa nieobliczalni,a Inter to ze zdarza mu sie rozczarowywac ;p mimo to jestem dobrej mysli.
Calen Futh
19-09-2007, 07:50
Dzisiaj Manyoo <3 Może brak skuteczności w lidze zaowocuje dobrymi występami w Europie ? ;) Szkoda, że nie mam platformy N ;< Będe musiał oglądać słabo dysponowaną Barce przeciwko słabo dysponowanemu Lyon'owi ;<
Hellraiser
19-09-2007, 17:02
kanał 60 – godz. 20:00 początek studia + mecz: ARSENAL - SEVILLA w HD (nSport główna antena),
kanał 59 – godz. 20:40 PSV EINDHOVEN - CSKA MOSKWA
kanał 58 – godz. 20:40 SPORTING LIZBONA - MANCHESTER UTD.
kanał 57 – godz. 20:40 FENERBAHCE - INTER MEDIOLAN
Jak dobrze mieć e"n"ke. B)
Dark Sven
19-09-2007, 17:13
Sopcast blz ; <.
@down
Jakiś kumpel blz ; <
Calen Futh
19-09-2007, 17:26
Sopcast blz ; <.
Kijowa radiówka 512 która wieczorami masakrycznie wolno chodzi blz ;<
Yoh Asakura
19-09-2007, 17:41
kanał 60 – godz. 20:00 początek studia + mecz: ARSENAL - SEVILLA w HD (nSport główna antena),
kanał 59 – godz. 20:40 PSV EINDHOVEN - CSKA MOSKWA
kanał 58 – godz. 20:40 SPORTING LIZBONA - MANCHESTER UTD.
kanał 57 – godz. 20:40 FENERBAHCE - INTER MEDIOLAN
Jak dobrze mieć e"n"ke. B)
Zamienisz N na kablówkę, blz ?
Hellraiser
19-09-2007, 18:29
@Yoh Asakura & __DARK_SVEN__
Nie chciałem przykozaczyć i was lekko zmartwić. Pseplasam,..
Btw, wczoraj Helzeja dała du,.. nie zagrała wyśmienicie wiedziałem że tak będzie niech tylko wróci Lampard, bo cholera w Fantasy nie ma kto mi pkt zdobywać ;p
Oczywiście zobaczymy jak dzisiaj podoła Arsenal i ManYu, wiadomka z mocniejszymi niż wczorajszy Rożenborh,..
Articuno
19-09-2007, 18:57
Btw, wczoraj Helzeja dała du,.. nie zagrała wyśmienicie
OMG! To istna żenada tak bogatej drużyny, która ma aż kilkunastu kibiców w Polsce!
Doom Terror
19-09-2007, 21:57
Boze 5 minut mnie dzieli od najpowazniejszego sprawdzianu Interu na poczatku tego sezonu.za niecale 2 godziny bede wiedzial w jakiej formie sa moje pupile :P udczuwam lekki strach przed rozczarowaniem i przypominam samego siebie z przed jakis 5 lat bo w glowie mi sie klebia slogany typu "prosze,zeby wygrali" nie moge usiedziec spkojnie na moich szanownych czterech literach przez minute a jeszcze mama proboje mnie wygonic z psem ehh ale to juz tylko 1 minuta do meczu wiec pies musi wziasc na wstrzymanie(zreszta ja tez do przerwy) bo wpadam w trans.Ahhh nie wyrabiam xD do zo za 2h powodzenia waszym ulubionym team'om zycze,no chyba ze jest tu fan Fenerbahce :P
Yoh Asakura
19-09-2007, 22:35
Arsenal co ? Arsenal idzie po zwycięstwo ! 1:0 z Sevillą ! To co w ostatnich meczach pokazuje Fabregas rzuca na kolana. Złapał niesamowitą formę, mam nadzieję, że utrzyma ją do końca sezonu. Dalej, Kanonierzy, pokażcie Hiszpanom gdzie jest ich miejsce na Emirates !
Btw:
Barca - Lyon 1:0. Jak się nie umie strzelać samemu, to liczy się na samobójcze gole...
Hellraiser
19-09-2007, 22:39
To co w ostatnich meczach pokazuje Fabregas rzuca na kolana.
Dokładnie!, jakiej marki jest to robot ixDi ;>
Yoh Asakura
19-09-2007, 22:45
Dokładnie!, jakiej marki jest to robot ixDi ;>
R2D2 ;d
@Topic:
60% przewagi Arsenalu w posiadaniu piłki - i wszystko jasne. Chociaż nie mogę obejrzeć tegu meczu, to ta informacja nastraja mnie pozytywnie.
Btw:
http://www.d1g.com/video/show/1397522 - gol Cesca.
Barca - Lyon 1:0. Jak się nie umie strzelać samemu, to liczy się na samobójcze gole...
W pełni popieram. Kiedy Barcelona strzeli w końcu swoją bramkę z gry? Jak do tej pory tylko karny, rzut wolny, bramka widmo i samobój. ;]
Inter przegrywa z Fenerbahce. Mam nadzieję, że jeszcze Carlos ich dobije. Natomiast Arsenal co najwyżej zremisuje z Sevillą.
Yoh Asakura
19-09-2007, 22:54
Natomiast Arsenal co najwyżej zremisuje z Sevillą.
Fajno, ale 60% posiadania piłki dla Arsenalu i prowadzenie 1:0 jakoś nie daje podstaw do myślenia o remisie.
@Down:
Niby tak, ale przewaga ManYoo była wtedy tak duża, że Roma nie miała szans.
Thomisson
19-09-2007, 22:58
Fajno, ale 60% posiadania piłki dla Arsenalu i prowadzenie 1:0 jakoś nie daje podstaw do myślenia o remisie.
Jak MU wygrywało z Romą 7:1, to Rzymianie też mieli większy współczynnik posiadania piłki. Chodź niech wygra Arsenal, sram już podnietami na temat Sevilli
Articuno
19-09-2007, 23:06
za niecale 2 godziny bede wiedzial w jakiej formie sa moje pupile :P
chyba nienajlepszej. Inter jak zawsze j*bie LM. Chociaż to początek sezonu, znów im nie idzie.
PS. Żal mi kibiców Barcy. Zaczęli gwizdać, gdy ich pupile rozpoczęli po raz pierwszy grać z głową w obronie.
Yoh Asakura
19-09-2007, 23:22
Arsenal - Sevilla 2:0. Raul, mówiłeś coś o remisie ?
@Down:
Oglądam drugą połowę, Arsenal naciska tak mocno, że Sevilla nie ma szans nawet na bramkę kontaktową. Zresztą, Sevilla oddała zaledwie jeden celny strzał na bramkę Almunii. Na dodatek ten strzał był w pierwszej połowie ;)
Dark Sven
19-09-2007, 23:31
Huh!? Nie podnosisz ty za szybko tego pucharu ? Żeby się nie przechylił przypadkiem fanie Serie A ; p .
@Down:
Oglądam drugą połowę, Arsenal naciska tak mocno, że Sevilla nie ma szans nawet na bramkę kontaktową. Zresztą, Sevilla oddała zaledwie jeden celny strzał na bramkę Almunii. Na dodatek ten strzał był w pierwszej połowie ;)
Chelsea też wczoraj naciskała...w drugiej 3 słupki i 3 sam na sam mówią same za siebie. Szkoda zmarnowanych szans...btw Arsenal już raczej wygra bo już końcówki meczów. A barca 3-0 prowadzi xD
Ale ten Lyon słaby po letniej wyprzedaży. Dobrze, że Barcelona wygrała, znów będzie wielki entuzjazm, aby bańka mydlana pękła po meczu z Sevillą.
Przyznam, że jestem zaskoczony Arsenalem.
Yoh Asakura
19-09-2007, 23:53
Jeśli wierzyć relacji live, to jest 3:0 ;d Eduardo zaczyna się rozkręcać :P
Chelsea też wczoraj naciskała...w drugiej 3 słupki i 3 sam na sam mówią same za siebie. Szkoda zmarnowanych szans...btw Arsenal już raczej wygra bo już końcówki meczów. A barca 3-0 prowadzi xD
Niech zgadnę, Terry zszedł z boiska ? Hehe ;)
@Edit:
Cesc jest genialny. Drugi raz pod rząd zalicza gola i asysta. Oby tak dalej.
Doom Terror
20-09-2007, 00:56
ehh niestety spelnil sie czarny scenariusz wobec Interu ;/ no bywa mam nadzieje ze sie rokzreci chociaz Inter rzadko blyszczy w Europejskich Pucharach ;p
Calen Futh
20-09-2007, 07:37
Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce ^^" Manyoo ;*
Czwarte z rzędu zwycięstwo po 1:0. Nie ma to jak kulawy atak xd
Absolutnie z ostatniej chwili: menadżer José Mourinho odchodzi z Chelsea! Wiadomości tekstowe o tej treści Portugalczyk miał wysłać późnym wieczorem do starszych piłkarzy zespołu. Nie wiadomo czy Mourinho podał się do dymisji czy też został zwolniony. Nadal możliwe są obie opcje.
Długo czekaliśmy w nocy, by aż o 1:45 czasu londyńskiego, chwilę po spotkaniu zarządu Chelsea FC, wiadomość o odejściu została potwierdzona przez Klub, spodziewana jest konferencja prasowa w czwartkowy poranek. Mourinho ma się rano spotkać w Cobham także z piłkarzami, by pożegnać się z nimi i podziękować za współpracę.
Wiadomości tekstowe miały zostać wysłane do pięciu piłkarzy, m.in do kapitana Johna Terry'ego. Franka Lamparda miał podobno rozmawiać z menadżerem przez telefon, by usłyszeć, że Special One "ma już tego dość". Jeszcze we wtorek Peter Kenyon informował, że Mourinho to klucz do sukcesu Chelsea. Było to jednak przed meczem z Rosenborgiem.
W środę, w kinie na Fulham Broadway odbyła się "kolejna" prezentacja związana z prezentacją filmu "Blue Revolution", podczas której Mourinho wydawał się być bardzo zamknięty w sobie, małomówny, a jedyny piłkarz, który rozmawiał z dziennikarzami, SWP, był bardzo zdawkowy, tłumacząc się brakiem ochoty i zmęczeniem. JT i Lamps w niej nie uczestniczyli. Mourinho unikał patrzenia w światło kamer. Podobno po projekcji emocjonalnie żegnał się z piłkarzami i sztabem.
Kilka godzin później, w środę późnym wieczorem odbyło się też nadzwyczajne spotkanie zarządu Chelsea FC, podczas którego padły mocne słowa dotyczące pracy Portugalczyka. W spotkaniu uczestniczył Kenyon, Bruce Buck oraz Eugene Tenenbaum, prawa ręka Romana Abramowicza. Nie jest powiedziane, czy Rosjanin zjawił się osobiście. Dyrektorzy dyskutowali do 1:20 w nocy czasu londyńskiego nad kryzysem i drogą jego zażegnania. Spotkanie odbyło się prawdopodobnie po decyzji Mourinho, co wyklucza, iż następstwem zebrania było zwolnienie Portugalczyka. Co ciekawe, Abramowicz planował spotkanie z Tenenbaumem, odwołał nawet zagraniczne spotkanie biznesowe, ale rozmowy z dyrektorem miały dotyczyć słabej frekwencji na trybunach podczas meczu z Rosenborgiem, a nie przyszłości menadżera, jak podaje The Times.
Abramowicz był głęboko niezadowolony ze stylu gry Chelsea. Jednakże wydaje się, że to jednak Mourinho był osobą, która zdecydowała się odejść. Gość nocnej audycji w BBC Radio Five Live, dziennikarz The Guardian, sugeruje iż sprawa mogła rozwiązać się za porozumieniem stron. W grę bowiem wchodzi wysokie odszkodowanie w przypadku zwolnienia Mourinho. Dziś rano w Londynie ma pojawić się agent menadżera, Jorge Mendes by negocjować warunki rozwiązania kontraktu, w ramach którego Mou zarabiał 5,2 miliona funtów rocznie.
Razem z Mourinho z Klubu odejdzie jego sztab szkoleniowy na czele z asystentem Stevem Clarkiem (choć tą informację dementuje International Herald Tribune). Kto poprowadzi Chelsea w meczu z Manchesterem United? Ech... a nie mówiłem?"... dyrektor sportowy Avram Grant.
Legenda Chelsea Pat Nevin uważa, że kwestia odejścia Mourinho nie jest żadną sensacją. Za sztukę uważa, iż Portugalczyk wytrzymał tak długo w bardzo trudnej relacji z właścicielem "The Blues".
Dziękujemy Ci José za wspaniałe trzy sezony, pełne sukcesów, sukcesów i jeszcze raz sukcesów! Przywróciłeś nam mistrzowski tytuł, wygrywając pierwszy Puchar Anglii na nowym Wembley przeszliśmy do wieczności, a sezon 2006/07 był najlepszym, jaki kiedykolwiek w całych naszych życiach zobaczyliśmy i zapewne zobaczymy!
Na zawsze pozostaniesz w naszych sercach jako urodzony zwycięzca, który jest skazany na sukces. Od 2 czerwca 2004, kiedy pojawiłeś się na Stamford Bridge, nic już nie jest takie same. Zmieniłeś nasz sens myślenia o piłce nożnej i wprowadziłeś w nieznany dla nas dotąd świat. Nigdy tego nie zapomnimy.
Stand up for the Special One!! José Mourinho!!
20-09-2007, 10:22
@Maggic:
Kibice Chelsea, radujcie się ! Nareszcie będziecie mieli prawdziwego menedżera, a nie tego portugalskiego pyszałka.
Btw:
Od 2 czerwca 2004, kiedy pojawiłeś się na Stamford Bridge, nic już nie jest takie same.
Tutaj jest mowa o Romanie ? Bo gdyby nie on, a raczej jego pieniądze, ciągle zajmowalibyście miejsce w środku tabeli.
Thomisson
20-09-2007, 15:47
"Avram Grant i były asystent menedżera Jose Mourinho - Steve Clarke poprowadzą piłkarzy londyńskiego Chelsea w najbliższych meczach - poinformowano na oficjalnej stronie internetowej klubu. Nie podano na jaki okres został podpisany kontrakt z nowymi szkoleniowcami zespołu.
Portugalczyk Jose Mourinho rozwiązał kontrakt z czołowym angielskim klubem za porozumieniem stron."
Onet.pl
----------------------------------------------------------------------------
Najbardziej do Chelsea by pasował Ancelotti, ewentualnie Hiddink lub Klinsmann, choć ten ostatni nie dałby sobą kierować przez zarząd klubu, dlatego mogłoby to doprowadzić do wielu kłótni.
Articuno
20-09-2007, 15:54
Ancelotti trenuje Milan, Hiddink Rosję, a Jurgen chyba wyemigrował. Najlepszymi trenerami byliby chyba Lippi lub Capello, ale pewnie żaden z nich się nie zgodzi.
Jestem pod dużym wrażeniem gry Arsenalu. Mogą niezle namieszać w tym turnieju.
Hellraiser
20-09-2007, 17:45
żyd trenujący Helzeję, wprost zajekurwabiście -.-
Calen Futh
20-09-2007, 18:23
Izraelita trenerem Chelsea na najbliższe mecze ;<? Nie rozumiem polityki zarządu The Blues. Na ich miejscu bez wahania złożyłbym ofertę Jackowi Gmochowi ewentualnie Jurkowi Endżelowi - to są aktualnie dwaj czołowi trenerzy świata, a Chelsea z racji tego, ze ma full kasy to moglaby sobie na nich pozwolić ;)
@down: Gmoch ze swoją profesjonalną analizą i tak jest the'besciak xd
Dark Sven
20-09-2007, 18:58
Taa... Ewentualnie Raulowi Lozano ; ).
BlueMaster
20-09-2007, 19:10
Hehe,mecz arsenal-sevilla zrobiliśmy w szkole,i wygraliśmy przegrać nie mogliśmy
@ontopic
ładna gra arsenalu,przegrana sevilli
Hellraiser
20-09-2007, 19:25
Btw, Lamprad wróci juz w tą Niedziele i zagra przeciwko MenJu?
Chyba tak.
ManU wygra z Chelsea co nie :>? Jak sądzicie?
Roma-Juventus Roma wygra ? Jak sądzicie?
Hellraiser
20-09-2007, 20:45
Chyba tak.
Roma-Juventus Roma wygra ? Jak sądzicie?
Ja nie sądze tak o meczu Chelsea,..
Btw, baj, baj europejskie puchary dla Polskich klubów.
Yoh Asakura
20-09-2007, 20:51
Chyba tak.
Najlepiej jakby był remis. Ale sądzę, że Manchester ma większe szansę, zważywszy na to, że w Chelsea może nastąpić pewna desynchronizacja gry, z powodu odejścia Mourinho.
Calen Futh
20-09-2007, 21:17
Zwykle bym tu wyjechał z tekstem, że Manyoo powinno sobie poradzić na luzie z Chelsea jednak jestem bardzo zawiedziony postawą napastników Manyoo w tym sezonie. Jeśli tak ma wyglądać nasza ofensywa tj. że np. Ronaldo musi grać w linii ataku to nie wróże nic dobrego Czerwonym Diabłom (No chyba, że piąta z rzędu wygrana 1:0 ;x). No, ale jak na prawdziwego kibica przystało po prostu wierzę, że w tym meczu wszystko zatrybi i Manyoo zacznie grać tak jak tego oczekują ich fani. Trzeba po prostu przeboleć ten trudniejszy okres :)
A co do Romy to mam nadzieje, że przegra i jej sie troszku morale popsują :)
http://www.youtube.com/watch?v=PaiTITsCE0M
popłakałem się ;d
Jose Mourinho przez 3 godziny żegnał się dzisiaj ze swoimi zawodnikami - niektórzy byli z nim przez całe 3 ostatnie lata, w dobrych i złych momentach. Tak jak fani, którzy chcą protestować po jego odejściu.
44-letni szkoleniowiec zjawił się dzisiaj w ośrodku Cobhan już o 8:30 rano. W podniosłej atmosferze dziękował wszystkim swoim współpracownikom i piłkarzom. Obecny był podobno również Roman Abramowicz. Nie wiadomo jak Panowie się pożegnali - wiadomo za to, że na nie jednej twarzy pojawiły się łzy...
Trudno się dziwić...
Oficjalne Stowarzyszenie Kibiców Chelsea zaprasza fanów by dzisiaj wieczorem zgromadzili się przed Stamford Bridge gdzie mają pokazać swój sprzeciw wobec podjętej na wczorajszym spotkaniu zarządu decyzji.
Krótkie (jak to o rozwiązaniu współpracy z Mourinho) oświadczenie na ich stronie zaprasza do gromadzenia się w Zachodniej części Londynu w obronie najlepszego w historii klubu szkoleniowca:
,,Po rozczarowywującym dla nas odejściu Jose Mourinho, Stowarzyszenie Kibiców Chelsea zaprasza wszystkich fanów Chelsea, a nawet samego Mourinho, by przyszli pokazać swoje poparcie dla The Special One'a przed Stamford Bridge o 19:30 tego wieczora, 20 września 2007 roku."
Na Fulham Road marsz... ?
Yoh Asakura
21-09-2007, 12:35
Odnośnie Mourinho, znalazłem na youtube fajny filmik. Możliwe, ze go widzieliście, ale dla mnie jest śmieszny.
http://www.youtube.com/watch?v=fqOyT3DRQls
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.