zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

Articuno
06-07-2008, 16:03
www.pamiatki.za.pl radze psiac listy z tego co czytalem ale na emaile i tak na pewno odpisza takie kluby jak Arsenal lub ManU.

Calen Futh
06-07-2008, 20:01
@up: Na tej stronce mail do Man Utd i FCB nie działa ;< Bu!

Bols
06-07-2008, 20:24
napisalbym cos do manyoo lub realu wiec jakbys ktos mial strone z tymi gotowcami to fajnie by bylo. ;d

domin3x
06-07-2008, 20:37
napisalbym cos do manyoo lub realu wiec jakbys ktos mial strone z tymi gotowcami to fajnie by bylo. ;d

Na tej stronie, co podał Articuno są gotowce i rady. Przykład:

Dear Sirs,

I am (Twój wiek) years old and I am a football fan from Poland. I ask You for sending me a few free souvenirs of Your Club (catalogues, photos, tickets, stickers, autographs, etc). Thank You very much in advance.

I look forward to hearing from you.

Yours sincerely

(Twoje imie i nazwisko)

(Twój dokladny adres)

Dark Sven
06-07-2008, 21:34
Jak będę mógł chodzić to sobie coś takiego wyślę do ACM, ale ja radzę pominąć to słówko "Free".

I tak nie odeślą... Cięcia kosztów, psia Gallianiego mać x.X

Apropo Gallianiego i Berlusconiego. Kibice Milanu we Włoszech rozpisali petycję o sprzedanie Milanu, bo skoro nie chcą już finansować klubu, to 'wą'. Po części popieram. Milan potrzebuje zmian, i to jest wiadomo już od paru sezonów. Nie może być tak, że nasza gra opiera się na Pirlo, Kaka' i Seedorfie. Paru graczy MUSI odejść - Oddo, Favalli, Simic myślę, że Dida, który wyraźnie ma problemy (apropo, Dunga stwierdził, że gdy Dida jest w formie, jest numerem jeden na świecie...) i w ich miejsce trzeba ściągnąć porządnych graczy. Dodatkowo nie wiem, czy czas Ancelottiego na San Siro już nie minął. Może czas rozejrzeć się za kimś, kto wniesie coś świeżego w tą drużyne.

Prawda jest taka, że jeżeli chce się być prezydentem klubu, który walczy o najwyższe lokaty, to trzeba liczyć się ze stratami i brakiem zysków. Jeżeli rodzina Berlusconi tego nie rozumie, to czas się rozstać.

Ale... Berlusconi wyciągnął klub, który spadał z Serie A z bankructwa. Przez 22 lata Milan zdobył 26 trofeów - po 13 we Włoszech i arenie międzynarodowej. Cóż, Milan jest klubem, który nie zostawia legend... Ciężka sprawa.

eisscheriann
06-07-2008, 21:37
(apropo, Dunga stwierdził, że gdy Dida jest w formie, jest numerem jeden na świecie...)

no właśnie, gdy jest w formie. :F Ostatnimi czasy to rzadkość...

Dark Sven
06-07-2008, 21:39
no właśnie, gdy jest w formie. :F Ostatnimi czasy to rzadkość...

Właśnie... I dlatego właśnie Dida powinien odejść. Zmienić otoczenie i odbudować się psychicznie.

eisscheriann
06-07-2008, 21:40
Aż sie prosi, żeby zainwestować te rzekome 15 milionów w Boruca, jestem pewien, że milan nieźle by na tym wyszedł..

Dark Sven
06-07-2008, 22:38
Nie ma takiej opcji, żeby Boruc przylazł do Milanu. Nie kcem i już.

Articuno
06-07-2008, 22:50
1: Nieprawdopodobny mecz Nadala z Federem w finale Wimbledonu, na szczęscie wygral 6:4 6:4 6:7 6:7 9:7, zaczeli grac o 15 naszego czasu, skonczyli o 22 z przerwa na deszcz.
2: Milan moze odpisac(chociaz z ligi wloskiej najciezej cos dostac), ale tylko po liscie. Radze tak czy tak wysylac listy, nawet do Arsenalu.
3: Jutro manifestacja kibicow WKS-u na rynku, moze bede ;]

Yoh Asakura
06-07-2008, 23:11
2: Milan moze odpisac(chociaz z ligi wloskiej najciezej cos dostac), ale tylko po liscie. Radze tak czy tak wysylac listy, nawet do Arsenalu.

Jak tak, to Arsenal jest be, a teraz to wszyscy chcą do nich pisać :(

eisscheriann
06-07-2008, 23:27
3: Jutro manifestacja kibicow WKS-u na rynku, moze bede ;]

no ja bede na 99,9% [;

6:4 6:4 6:7 6:7 9:7

no krótki meczyk, nie ma co ;d

Thomisson
07-07-2008, 08:21
Jak tak, to Arsenal jest be, a teraz to wszyscy chcą do nich pisać :(

Bo mają mniej kibiców to łatwiej im odpisać :P

Dark Sven
07-07-2008, 10:34
Tak dawno nic nie wygrali, że nie mają sezonowców : P.

Do ACM nawet nie zamierzałem słać maila.

Yoh Asakura
07-07-2008, 11:54
Bo mają mniej kibiców to łatwiej im odpisać :P
Nie liczy się ilość, jeno jakość, o. Mi tam wystarczy te parędziesiąt milionów na całym świecie :P

Marcin24
07-07-2008, 13:13
Od LolnY'ego:
@up: Na tej stronce mail do Man Utd i FCB nie działa ;< Bu!
jestem mily to dam wam mejla ; *

[email protected]

Articuno
07-07-2008, 22:03
1: Manifestacja kibicow Slaska odniosla sukces mimo, ze bylo nas tylko nieco ponad 100 osob. Ale byli(bylismy) w TVP Wroclaw, Telewizji Dolnoslaskiej i glownym wydaniu Wiadomosci(!!!). Tekst Krasko: "Warszawa jest z wami, mysle, ze nawet Legia" xD
2: Jesli ktos wysyla maile do klubow to polecam(z innego forum): Ipswich Town, Tottenham, DC United, AZ Alkmaar.

By$iu
08-07-2008, 09:18
@up.
Gratulacje :-).
Btw skoro jestes kibicem Slaska, mozesz mi cos powiedziec o Tomaszu Rudolfie?
Jest przymierzany do Floty, zagral u nas dwa sparingi, ale nie widzialem go jeszcze w akcji, mozesz mi cos o nim powiedziec?

Davido16
08-07-2008, 09:26
http://sport.wp.pl/kat,1744,title,Bin-Laden-jednak-nie-kupi-Newcastle,wid,10129922,wiadomosc.html

http://img135.imageshack.us/img135/3575/camerafailmu6.jpg

Articuno
08-07-2008, 11:10
By$iu: Nie za duzo ci powiem o nim. Wszak jestem abrdziej kibicem koszykarskiego Slaska, o nodze tez cos moge powiedziec, ale Rudolf gral w rezerwach Slaska cala runde wiosenna. Jednak wydaje mi sie, ze bedzie to wzmocnienie Floty.

eisscheriann
09-07-2008, 17:50
Piłkarz reprezentacji Białorusi, zawodnik londyńskiego Arsenalu, Aleksandr Hleb przechodzi do FC Barcelona. Kluby uzgodniły już warunki finansowe transferu, Hleb w czwartek przyleci do Barcelony, gdzie przejdzie testy medyczne.

]:->

cóż, mam nadzieje że Barca odbije sobie niepowodzenia z zeszłego sezonu :>

Yoh Asakura
09-07-2008, 18:12

Parę tygodni temu Arsenal też już niby uzgodnił warunki transferu, ale Adebayora do Milanu. I co ? Nic z tego nie wyszło. A nawet jeśli Hleb odejdzie, płakać po nim nie będę. Bo mam już dość 666 podań Arsenalu dookoła pola karnego, bo Białorusin boi się strzelić na bramkę i podaje dalej.

Faytah
09-07-2008, 19:09

czy ja wiem czy jedno wzmocnienie moze na tyle diametralnie zmienic gre zespolu ze bedzie swiecic sukcesy hmm

Xendriel
09-07-2008, 21:11
czy ja wiem czy jedno wzmocnienie moze na tyle diametralnie zmienic gre zespolu ze bedzie swiecic sukcesy hmm
Jakie jedno wzmocnienie? Jak dotąd Barca jest jednym z najaktywniejszych klubów na rynku transferowym. A gra zespołu na pewno się zmieni, w końcu jest nowy trener. Pozostaje tylko pytanie: Czy zmieni się na lepsze?
Co do Hleba to tak jak napisał Yoh, to nie jest potwierdzona informacja. A moim zdaniem to Hleb jest dobry, lecz wolałbym Silve.

Faytah
09-07-2008, 21:50
Jakie jedno wzmocnienie? Jak dotąd Barca jest jednym z najaktywniejszych klubów na rynku transferowym. A gra zespołu na pewno się zmieni, w końcu jest nowy trener. Pozostaje tylko pytanie: Czy zmieni się na lepsze?
Co do Hleba to tak jak napisał Yoh, to nie jest potwierdzona informacja. A moim zdaniem to Hleb jest dobry, lecz wolałbym Silve.

To chyba cos przespalem,bo poza Hlebem jaki dobry gracz tam doszedl w ostatnim czasie,ktory by potrafil zmienic obraz gry wystarczajaco aby "odbic niepowodzenia z zeszlego sezonu"?

Yoh Asakura
09-07-2008, 22:01
To chyba cos przespalem,bo poza Hlebem jaki dobry gracz tam doszedl w ostatnim czasie,ktory by potrafil zmienic obraz gry wystarczajaco aby "odbic niepowodzenia z zeszlego sezonu"?
Pojedynczo żaden tego nie zrobi, ale razem - i owszem. Rozumiesz ?

Faytah
10-07-2008, 02:31
Pojedynczo żaden tego nie zrobi, ale razem - i owszem. Rozumiesz ?

Zawsze lubialem jak ktos mi odpowiadal pytaniami.Piszac poprzednie posty mialem na wzgledzie to iz moim zdaniem Barcelona nie wzmocnila sie wystarczajaco by sobie "cos odbic" w przyszlym sezonie.

Yoh Asakura
10-07-2008, 02:38
Zawsze lubialem jak ktos mi odpowiadal pytaniami.Piszac poprzednie posty mialem na wzgledzie to iz moim zdaniem Barcelona nie wzmocnila sie wystarczajaco by sobie "cos odbic" w przyszlym sezonie.
Pożyjemy, zobaczymy. Imho wzmocnienia niezłe. Ale nikogo więcej kupować nie powinni, bo co za dużo, to nie zdrowo.

Killuminati
10-07-2008, 13:10
Oglądał ktoś siatkówke? :-p

Brazylia 2:3 Serbia

Brazylia po 2 pierwszych setach prowadziła 2:0, później 3 sety dla Serbów.

Poprostu masakra :-o

Jak przegrać wygrany mecz? Takie rzeczy to tylko w erze!

Arfyd
10-07-2008, 13:12
@Up

Taa. Starovic ( Dobrze napisałem? ) rox. Kończył wszystko.

Yoh Asakura
11-07-2008, 13:13
http://i10.photobucket.com/albums/a101/Przyklad/nasri_samir2.jpg

http://i10.photobucket.com/albums/a101/Przyklad/nasri_samir3.jpg
Rychło w czas :)

Killuminati
11-07-2008, 14:08
Ten S. Nasri śmieszny z twarzy jest xD

eisscheriann
11-07-2008, 14:21
wygląda na 15-16 lat, ale potencjał ma, to trzeba przyznać ;)

Articuno
11-07-2008, 15:15
http://slask.polskikosz.pl/index.php?Action=Full&NewsID=1399 nawet Jerzy Szmajdzinski z nami xd

eisscheriann
11-07-2008, 15:43
to miłe ale i tak go nie lubie xd

Thomisson
11-07-2008, 20:18
wygląda na 15-16 lat, ale potencjał ma, to trzeba przyznać ;)

Pasuje do reszty dzieci z Arsenalu :P

Xendriel
11-07-2008, 20:59
Pasuje do reszty dzieci z Arsenalu :P
Nie mam nic do Nasriego ani Arsenalu, nawet podoba mi się ich styl gry, ale te twoje komentarze coś w sobie mają;)

Co do tematu to Carlos Queiroz został nowym selekcjonerem Portugalii. To ten gość co był asystentem Fergusona i miał nie udaną przygodę z Realem. A jak jestem już przy Realu to chciałbym, żeby wreszcie kupili tego Ronaldo. Przynajmniej byłby spokój, a i walka o najlepszą prawą stronę w lidze byłaby bardzo ciekawa. Alves i Messi vs. Ramos i Ronaldo:p

Bols
12-07-2008, 14:03
ta, ronaldo. ale czemu nikt nie mowi ze real kupil van der vaarta?
swoja droga, fajna pomoc.
robben-van der vaart-sneijder-ronaldo

Articuno
12-07-2008, 15:33
Cos niesamowitego... Jorge Andrade wrocil pare dni temu do treningu po kontuzji ktora odniosl we wrzesniu 2007 a tu bach! kolejna kontuzja, tym razem kolana i za pewne znow robrat z pilka na kilka miesiecy a byc moze na zawsze(rozwaza zakonczenie kariery w wieku 30 lat...). Ale ma pecha, ja j***e!!! No i automatycznie traci na tym Juventus, mial tworzyc srodek obrony z Chiellinim, teraz zastapi go Mellberg albo Legrottaglie albo Knezevic(o zgrozo).
A i wg szefow Juve, Christian Poulsen jest lepszym zawodnikiem od Xabiego Alonso...

Xendriel
12-07-2008, 15:37
ta, ronaldo. ale czemu nikt nie mowi ze real kupil van der vaarta?
swoja droga, fajna pomoc.
robben-van der vaart-sneijder-ronaldo
R.Drenthe, A.Robben, Guti, M.Diarra, W.Snejider, F.Gago, De La Red, Robinho, Granero i może dojdą Van der Vaart, Ronaldo...lol z tego można zrobić drugą jedenastkę.
Nie uważasz, że będzie przesyt w pomocy i niektórzy piłkarze nie będą chcieli pogodzić się z byciem rezerwowym, co może zaowocować konfliktami??? Na szczęście to nie mój problem.

Badon
13-07-2008, 07:46
Jest Piast Gliwice niedlugo bedzie gral juz 1 mecz pierwszy raz w I Lidze :)

Co o tym sądzicie?

Btw: Jestem z Gliwic.

eisscheriann
13-07-2008, 12:00
Jest Piast Gliwice niedlugo bedzie gral juz 1 mecz pierwszy raz w I Lidze :)

Co o tym sądzicie?

Dolna połówka tabeli, małe szanse na utrzymanie ;>

Ale...

Articuno
13-07-2008, 12:22
http://www.sport.pl/lekkoatletyka/1,64989,5449716,Po_latach_polska_sztafeta_dostanie _zloty_medal.html

troche przykre ostatnie zdanie, Mackowiak, bialy czlowiek, ktory biegl w sztafecie ktora pokonala Amerykanow wyemigrowal w celach zarobkowych... dramat

eisscheriann
13-07-2008, 12:39
http://www.sport.pl/lekkoatletyka/1,64989,5449716,Po_latach_polska_sztafeta_dostanie _zloty_medal.html

troche przykre ostatnie zdanie, Mackowiak, bialy czlowiek, ktory biegl w sztafecie ktora pokonala Amerykanow wyemigrowal w celach zarobkowych... dramat

Taaa, chyba większości znany jest przypadek Agaty Wróbel...

gyagen
13-07-2008, 13:14
Parę tygodni temu Arsenal też już niby uzgodnił warunki transferu, ale Adebayora do Milanu. I co ? Nic z tego nie wyszło. A nawet jeśli Hleb odejdzie, płakać po nim nie będę. Bo mam już dość 666 podań Arsenalu dookoła pola karnego, bo Białorusin boi się strzelić na bramkę i podaje dalej.

hmm każdy kto odchodzi Arsenalu wg. Ciebie jest po prostu chujowy:).
Zauważasz to dopiero oczywiście wtedy gdy ma odchodzić xD

Yoh Asakura
13-07-2008, 13:27
hmm każdy kto odchodzi Arsenalu wg. Ciebie jest po prostu chujowy:).
Zauważasz to dopiero oczywiście wtedy gdy ma odchodzić xD
Po prostu mówię, jak jest. Przeco Hleb sam wspominał, że on nie lubi strzelać i woli podawać, co jest cholernie irytujące, bo nawet w dogodnej sytuacji nie oddaje strzału, jeno szuka kogoś innego. I nie raz i nie dwa były tracone przez to punkty, bo zwyczajnie marnował 100% okazję na gola (Birmingham na wyjeździe). A pod koniec sezonu to już kompletnie zdziczał, bo wsadzał innym palca w oko.

Thomisson
13-07-2008, 13:56
Tak, ale jak był sezon to był cudowany, genialny i w ogóle następca Maradony ^^

Killuminati
13-07-2008, 14:14
hahahaha :D teraz każdy traktuje Yoha z góry jak dziecko? ]:> W sumie to sie nie dziwie po tym, jaki to Arsenal jest sweet <333

Yoh Asakura
13-07-2008, 15:19
Tak, ale jak był sezon to był cudowany, genialny i w ogóle następca Maradony ^^
Ty to powiedziałeś. Ja uważałem, że jest bardzo dobrym zawodnikiem. Bo jest. Ale boi się strzelać. I to jest irytujące.

Capality
13-07-2008, 18:11
ja pamietam jak Yoh mial w podpisie "Adebayor, Adebayor give him ball and he will score" ew cos w tym stylu a niedawo teksty "bierzcie tego murzyna"

Yoh Asakura
13-07-2008, 18:14
ja pamietam jak Yoh mial w podpisie "Adebayor, Adebayor give him ball and he will score" ew cos w tym stylu a niedawo teksty "bierzcie tego murzyna"
Daj linka do posta, w którym tak napisałem, bo tego sobie nie przypominam. I nigdy bym tak nie napisał, bo chcę, żeby został, choćby i tylko ze względu na tę piosenkę :p

Capality
13-07-2008, 18:19
No tak. Mamy Almunie, który ma refleks leminga, a zdolności do ustawiania się może pozazdrościć Wojtkowi Szczęsnemu. Pewnie, żadna to strata.

Adebayor - a ten to wierny murzyn, w ogóle nie chce odejść i co chwila dementuje plotki w prasie.

no to moze nie "bierzcie tego murzyna" ale jednak wierny murzyn przypomina mi "murzynie chodz do pana <nastepuje przyjscie murzyna> dobry murzynek! masz kielbase" nie zebym byl rasista czy cos ale tak mi sie kojarzy xD

Yoh Asakura
13-07-2008, 18:35
no to moze nie "bierzcie tego murzyna" ale jednak wierny murzyn przypomina mi "murzynie chodz do pana <nastepuje przyjscie murzyna> dobry murzynek! masz kielbase" nie zebym byl rasista czy cos ale tak mi sie kojarzy xD
Jeeej, to było mówione w żartobliwym tonie, tak naprawdę to podziwiałem wtedy jego lojalność i to, że ma siłę na dementowanie masy plotek o jego rzekomym odejściu ;)

Dark Sven
13-07-2008, 19:06
Aż się przypomina skecz z Tofikiem...

"Yoh, synku, zobacz:
"Flamini odchodzi" - Flamini... brzydaaaaal...
"Hleb w Barcelonie" - Hleb... brzydaaaaal
"Adebajor zostaje*" - Adebajor... Oooo... Adebajor <33"

Nie wspominając o tym, że się z niego dzieci śmieją, że jest 'inny' : P.

*Czego sobie życzę...

Thomisson
13-07-2008, 19:21
Ale i tak jakAdebayor odejdzie do Arsenal zdobędzie LM, Mistrzostwo Anglii, Puchar UEFA i Puchar Concacaf, nie?

Daj linka do posta, w którym tak napisałem, bo tego sobie nie przypominam

Miałeś to w podpisie :P No, ale teraz, jak odchodzi to jest cienkim bolkiem :P

domin3x
13-07-2008, 19:54
Miałeś to w podpisie :P No, ale teraz, jak odchodzi to jest cienkim bolkiem :P

Jemu chodziło raczej o tekst 'bierzcie tego murzyna' ; d

Yoh Asakura
13-07-2008, 21:18
Aż się przypomina skecz z Tofikiem...

"Yoh, synku, zobacz:
"Flamini odchodzi" - Flamini... brzydaaaaal...
"Hleb w Barcelonie" - Hleb... brzydaaaaal
"Adebajor zostaje*" - Adebajor... Oooo... Adebajor <33"

Nie wspominając o tym, że się z niego dzieci śmieją, że jest 'inny' : P.

*Czego sobie życzę...
O Flaminim złego słowa na forum nie mówiłem.
Miałeś to w podpisie No, ale teraz, jak odchodzi to jest cienkim bolkiem
Gdzie tak napisałem ? :/
Ale i tak jakAdebayor odejdzie do Arsenal zdobędzie LM, Mistrzostwo Anglii, Puchar UEFA i Puchar Concacaf, nie?
Thomi, podnieca cię jeszcze ten tekst, który jest już wyeksploatowany do granic dobrego smaku ?

Straznik Monopolowego
13-07-2008, 21:26
Flamini odszedl dla kasy-Jebac typa
Hleb odszedl bo mu zycie w Londynie sie nie podobalo-Bywa
Adebayor robi sie z dnia na dzien coraz bardziej zalosny a teksty typu "GRAM JAK HENRY DAWAJCIE MI TYLE KASY CO ON MIAL" mine rozbawil do lez-niech spier... nawet go w nastepnym sezonie nie chce widziec w barwach kanonierow jest Eduardo, Vela,Walcott,Bendtner,Robin

A co do jazd po Yohu to sie coraz bardziej zalosne robi bo jak widze teksty typu "dzieci z arsenalu" itp. to nie brzmi mi na konstruktywna krytyke

Swoja droga Arsenal juz "upadal" tyle razy ze zygac mi sie chce jak to znowu slysze

Yoh Asakura
13-07-2008, 21:30
Flamini odszedl dla kasy-Jebac typa

Jest masa powodów, dla których mógł odejść Flamini, ale wszyscy się uczepili tego jednego...

Maggic
13-07-2008, 22:07
A co do jazd po Yohu to sie coraz bardziej zalosne robi bo jak widze teksty typu "dzieci z arsenalu" itp. to nie brzmi mi na konstruktywna krytyke

Swoja droga Arsenal juz "upadal" tyle razy ze zygac mi sie chce jak to znowu slysze

1st. 17-latkowie to jeszcze dzieciaki, cHyba :)
2nd. Swoja droga "Chelsea nie było by bez kasy Romka" tyle razy ze zygac mi sie chce jak to znowu slysze

Yoh Asakura
13-07-2008, 22:28
1st. 17-latkowie to jeszcze dzieciaki, cHyba :)
Kto z pierwszego zespołu ma 17 lat ?
2nd. Swoja droga "Chelsea nie było by bez kasy Romka" tyle razy ze zygac mi sie chce jak to znowu slysze
Na pewno by jej nie było w finale LM :)

domin3x
13-07-2008, 23:27

W ogóle by jej w LM nie było : P

Thomisson
14-07-2008, 08:08
Kto z pierwszego zespołu ma 17 lat ?

No tak, ale z każdym rokiem, od 2006 Arsenal słabnie jeśli chodzi o kadrę.

Może by byli w finale, ale gdzieś tak za 5-10 lat najwcześniej ;)

Yoh Asakura
14-07-2008, 12:35
No tak, ale z każdym rokiem, od 2006 Arsenal słabnie jeśli chodzi o kadrę.

Czy słabnie ? Niby odeszli Henry i Ljungberg - ale sam zobacz, jak teraz grają. Reyes to samo, w słabej formie. Ashley Cole już nie gra tak rewelacyjnie jak w Arsenalu, a na jego miejsce jest Clichy, najlepszy lewy obrońca Premiership. A poza tym, Cole odszedł, ale od razu przyszedł Gallas. Odchodzą gwiazdy, które i tak już by sobie nie pograły, bo nie mają formy, więc w sumie są niepotrzebne. Odejdzie dwóch bez formy, przyjdzie jeden świetny zawodnik. I dojdzie jeszcze jeden z rezerw. W tym sezonie jest już Nasri, Hleb na razie jeszcze nigdzie nie jest przetransferowany, odszedł jedynie Flamini. Ale zobaczymy, co będzie dalej.

Fintex
14-07-2008, 12:36
Jest masa powodów, dla których mógł odejść Flamini, ale wszyscy się uczepili tego jednego...

Bo ten jest najważniejszy. A co? może odszedł tak jak biedny Reyes, któremu przeszkadzał deszczyk? ;-)

Maggic: Chelsea by istniała bez kasy Romka, ale gdzieś w środku tabeli ^^

Yoh Asakura
14-07-2008, 12:41
Bo ten jest najważniejszy. A co? może odszedł tak jak biedny Reyes, któremu przeszkadzał deszczyk? ;-)

Hmm, a może powodem był fakt, że Flamini ma włoskie korzenie i jego ojciec nalegał, żeby grał we Włoszech ?
A poza tym, z Reyesa też bym się nie naśmiewał, bo wbrew pozorom deszcz to nie jest taka mało istotna sprawa. Bo kiedy mokniesz raz na miesiąc, no ok, przeżyje, ale dla Hiszpana bycie suchym raz na miesiąc...no, coś już jest nie tak.

eisscheriann
14-07-2008, 16:31
A poza tym, z Reyesa też bym się nie naśmiewał, bo wbrew pozorom deszcz to nie jest taka mało istotna sprawa. Bo kiedy mokniesz raz na miesiąc, no ok, przeżyje, ale dla Hiszpana bycie suchym raz na miesiąc...no, coś już jest nie tak.

Jak mu deszcz przeszkadza, niech pogra w snookera, piłkę plażową. Dobry piłkarz, niezależnie od tego, czy jest z Hiszpanii, z Portugalii, czy Grenlandii, powinien w każdej pogodzie utrzymać równą formę. A że Reyes takim piłkarzem nie jest, nie poradził sobie.

Yoh Asakura
14-07-2008, 18:07
Jak mu deszcz przeszkadza, niech pogra w snookera, piłkę plażową. Dobry piłkarz, niezależnie od tego, czy jest z Hiszpanii, z Portugalii, czy Grenlandii, powinien w każdej pogodzie utrzymać równą formę. A że Reyes takim piłkarzem nie jest, nie poradził sobie.
Afff...tu nie chodzi o formę meczową, ale o aklimatyzację, która przebiega poza boiskiem. Piłkarz to nie tylko grajek, to także i zwykły człowiek, który może się po prostu źle czuć w takim klimacie. Czy tak ciężko to zrozumieć ?

Gimlos
14-07-2008, 18:56
Maggic: Chelsea by istniała bez kasy Romka, ale gdzieś w środku tabeli ^^ Bo kiedy nie było Abramowicza, to wcale nie oglądaliśmy piłkarzy takich jak Zola, Wise czy Poyet w Lidze Mistrzów.

Maggic
14-07-2008, 19:06
Bo kiedy nie było Abramowicza, to wcale nie oglądaliśmy piłkarzy takich jak Zola, Wise czy Poyet w Lidze Mistrzów.

Chwała Bogu, ktoś napisał za mnie, bo mi już się nie chciało :D

Yoh Asakura
14-07-2008, 19:12
Bo kiedy nie było Abramowicza, to wcale nie oglądaliśmy piłkarzy takich jak Zola, Wise czy Poyet w Lidze Mistrzów.
Czym jest tych trzech w porównaniu do plejady gwiazd, która aktualnie tam gra ? Grali dobrze, ale wątpię w to, czy bez nakładów finansowych Abramowicza daliby radę dojść do finału.

eisscheriann
14-07-2008, 19:26

Ale to dopiero z Abramowiczem udało im się wygrać w lidze, po ok 50 latach przerwy. Wcześniej to była 4-5 siła ligi angielskiej (w najlepszym wypadku).

Thomisson
15-07-2008, 09:14
Afff...tu nie chodzi o formę meczową, ale o aklimatyzację, która przebiega poza boiskiem. Piłkarz to nie tylko grajek, to także i zwykły człowiek, który może się po prostu źle czuć w takim klimacie. Czy tak ciężko to zrozumieć ?

No na pewno gdyby odnosił z zespołem sukcesy, dogadaywał się z piłkarzami, miał dobry kontakt z trenerem i dobrą formę, to odszedłby tylko dlatego, że deszczyk pada. Niezłe bajki sobie wkręcasz.

Poza tym ilu zawodników z krajów o zupełnie innym klimacie poradziło sobie w Premiership, mimo pogody. Choć wielu na nią narzekało, to gdy dobrze grali, to nie chcieli odchodzić tylko z powodu niej.

Yoh Asakura
15-07-2008, 12:30
No na pewno gdyby odnosił z zespołem sukcesy, dogadaywał się z piłkarzami, miał dobry kontakt z trenerem i dobrą formę, to odszedłby tylko dlatego, że deszczyk pada. Niezłe bajki sobie wkręcasz.
Nie grał źle, z Wengerem się dogadywał, miał rodaka Cesca, nie było słychać o żadnych konfliktach z kolegami z zespołu. Czy tak trudno pojąć, że po prostu są ludzie, którzy źle się czują w danym klimacie ? Aklimatyzacja to nie taka prosta sprawa.

Poza tym ilu zawodników z krajów o zupełnie innym klimacie poradziło sobie w Premiership, mimo pogody. Choć wielu na nią narzekało, to gdy dobrze grali, to nie chcieli odchodzić tylko z powodu niej.
Nie ma co porównywać zawodników. Każdy jest inny. Każdy ma inną psychikę. To, że zawodnik x się szybko zaaklimatyzował, wcale nie oznacza, że y też musi. Bo jest zupełnie innym człowiekiem, który może po prostu źle się czuć w kraju, w którym często pada deszcz. Bo pogoda też wpływa na samopoczucie człowieka. Całe życie mieszkał w słonecznej Hiszpanii, a teraz został wyciągnięty do Londynu, w którym już tak gorąco nie jest. I jeszcze raz powtarzam - Reyes nie grał źle.

Maggic
15-07-2008, 13:31
Według najnowszych doniesień, Peter Kenyon zeszłej nocy zadzwonił do dyrektora sportowego Realu Madryt, Predraga Mijatovica z ofertą kupna Robinho opiewającą na sumę 48 mln funtów!

Cała sprawa leży jednak w rękach kogoś - wydawałoby się nie związanego z tym transferem - Portugalczyka, Cristiano Ronaldo. Jeśli ten zawita na Santiago Bernabeu, Robinho dostanie wolną rękę i najprawdopodobniej zasili szeregi 'The Blues'.

Chelsea ponowiła wczoraj swoją prośbę rozmów kontraktowych z brazylijską gwiazdą. Wczoraj rano także Robinho wraz ze swoim agentem, Wagnerem Ribeiro spotkał się z Predragiem Mijatovicem. Sam piłkarz powiedział Serbowi, że nie widzi swojej przyszłości w madryckim zespole, a jego marzeniem jest dołączenia do szeregów 'The Blues'.

Robinho dziś ma wylecieć do Brazylli. Jego nieobecność będzie spowodowana dołączeniem do kadry 'Canarinhos', która przygotowuje się do Igrzysk Olimpisjkich - tak brzmi oficjalna wersja.

Jednak nieoficjalnie mówi się, że zawodnik jest wściekły na działaczy Realu, którzy tylko czekają na telefon od włodarzy Manchesteru z wydaniem zgody na rozmowy z Cristiano Ronaldo. 24-latek nie ma zamiaru dalej być pionkiem w grze i zdecydował się na wyjazd do swojego kraju.

"Madryt popsuł stosunki z Robinho" - tłumaczy Ribeiro. - "Nie podoba nam się, że jest on włączany do walki o Ronaldo. Pieniądze to nie jest dla nich problem. Teraz życzeniem Robinho jest zostawić klub i dołączyć do Scolariego w Chelsea."

Wszystko wskazuje na to, że starania Scolariego o gracza się opłaciły i przekonał Robinho do zmiany barw klubowych. Bardzo ciepło o brazylijskim szkoleniowcy wypowiada się sam zainteresowany.

"Moim marzeniem jest praca z Luizem Felipe Scolarim, który jest jednym z najlepszych menadżerów na świecie. Zawsze go szanowałem, a on szanował mnie, jeszcze przed tym jak objął stery w Chelsea." - powiedział Robinho zeszłej nocy. - "W 2003 roku, kiedy byłem w Europie zadzwonił do mnie i zaproponował mi wzięcie udziału w meczy charytatywnym. To było krótkie spotkanie, ale ono mi wystarczyło by poznać jego charakter i styl.

Były gracz Santosu uważa, że przybycie na Stamford Bridge będzie oznaczało początek nowej kariery i nowe doświadczenia. Jest również zdania, że w Realu nie może pokazywać pełni swoich umiejętności, a w końcu piłkarz jest porównany do samego Pele.

Peter Kenyon spotkał się 3-krotnie z Wagnerem Ribeiro by omówić szczegóły kontraktu Brazylijczyka. Ofensywny pomocnik miałby zarabiać w Chelsea 2 mln funtów rocznie, a umowa miałaby obowiązywać przez 5 lat. Teraz gdy złożona została tak gigantyczna oferta, zgoda Realu na pozyskania gracza wydaje się być tylko formalnością.

"Robinho chce teraz się skupić na grze dla reprezentacji Brazylii na Igrzyskach Olimpijskich, ale wie również, że trzeba działać w sprawie transferu do Chelsea. Teraz wspólnie zastanawiamy sie gdzie będzie grał w przyszłym sezonie." - kończy agent zawodnika.

Fintex
15-07-2008, 23:45
Nie grał źle, z Wengerem się dogadywał, miał rodaka Cesca, nie było słychać o żadnych konfliktach z kolegami z zespołu. Czy tak trudno pojąć, że po prostu są ludzie, którzy źle się czują w danym klimacie ? Aklimatyzacja to nie taka prosta sprawa.

Nie ma co porównywać zawodników. Każdy jest inny. Każdy ma inną psychikę. To, że zawodnik x się szybko zaaklimatyzował, wcale nie oznacza, że y też musi. Bo jest zupełnie innym człowiekiem, który może po prostu źle się czuć w kraju, w którym często pada deszcz. Bo pogoda też wpływa na samopoczucie człowieka. Całe życie mieszkał w słonecznej Hiszpanii, a teraz został wyciągnięty do Londynu, w którym już tak gorąco nie jest. I jeszcze raz powtarzam - Reyes nie grał źle.

Od zawodnika za którego klub dał bodaj najwięcej kasy chyba się czegoś wymaga...

Yoh Asakura
15-07-2008, 23:57
Od zawodnika za którego klub dał bodaj najwięcej kasy chyba się czegoś wymaga...
Można wymagać - ale czy fakt, że wydało się na niego xx mln. funtów sprawi, że psychika grajka ulegnie zmianie i proces aklimatyzacji nie będzie stanowił żadnego problemu ? To nadal tylko człowiek - i człowiekiem pozostanie, niezależnie od tego, jaką kwotę się na niego wyda...

eisscheriann
16-07-2008, 00:27
http://sport.onet.pl/0,1248704,1789485,wiadomosc.html

shaushauhsuahshashauhsaushas own333333d!!!11111111111oebeenioeneienieneoioneoen ieneone!!!11111111

jakiś smutny "rzarcik" blz?

Killuminati
16-07-2008, 01:10
@up

ahahahahahhahahahahahaha!

Pozostawie to jednak bez komentarza ^^

Yoh Asakura
16-07-2008, 01:57
Milan seal Ronnie deal.
http://www.skysports.com/story/0,19528,11854_3823828,00.html

Xendriel
16-07-2008, 09:39
Milan seal Ronnie deal.
http://www.skysports.com/story/0,19528,11854_3823828,00.html
Yep, nie wiem czy Milan zrobił najlepszy czy najgorszy transfer roku. R10 w formie z ostatniego sezonu to żadne wzmocnienie, lecz gdy odzyska formę to znowu będzie czarował świat, a zmiana otoczenia na pewno wyjdzie mu na dobre.
Ja osobiście życzę mu jak najlepiej i nie zapomnę tego co zrobił dla Barcy.

eisscheriann
16-07-2008, 12:04
@up
Ta, taki transfer w ciemno, może być zarówno największą klapą ostatnich lat, jak i najlepszym transferem :s

Ale ta zmiana była mu potrzebna, gdyby w Barcelonie grał tak jak w ostatnim sezonie (co jest bardzo prawdopodobne), obciążał by tylko budżet klubu ;<

Dark Sven
16-07-2008, 12:12
Rano spojrzałem... Się załamałem...

Tyle kasy, za tak nie pewnego zawodnika... Wyczuwam, że będzie to kolejny pasożyt, który po Ronaldo będzie tylko wysysał szmal. Na szczęscie R99kg już nie ma...

Maggic
16-07-2008, 12:40
Rano spojrzałem... Się załamałem...

Tyle kasy, za tak nie pewnego zawodnika... Wyczuwam, że będzie to kolejny pasożyt, który po Ronaldo będzie tylko wysysał szmal. Na szczęscie R99kg już nie ma...

Jeszcze będziesz dziękował władzom Milanu za ten transfer. Ronnie to jednak Ronnie

Yoh Asakura
16-07-2008, 12:41
Jeszcze będziesz dziękował władzom Milanu za ten transfer. Ronnie to jednak Ronnie
A Ronaldo to Ronaldo, taa...

Sza'hel
16-07-2008, 14:04
A kosowo to kosowo.....
Kosowo-Brazylia 26 lipca w Genewie,Szwajcaria

Xendriel
16-07-2008, 14:21
Mówcie co chcecie, ale dla mnie Ronaldo to najlepszy napastnik wszech czasów. Kiedy grał w PSV, Barcelonie i Interze był kapitalny. Posiadał wszystkie cechy jakie powinien mieć rasowy napastnik, w tym wspaniały instynkt strzelecki i grę obiema nogami. Nie oszczędzał się i to go zgubiło(MŚ 98 - pierwsze, które pamiętam ze swojego dzieciństwa). Ech gdyby nie ta kontuzja...

By$iu
16-07-2008, 14:33
Mówcie co chcecie, ale dla mnie Ronaldo to najlepszy napastnik wszech czasów. Kiedy grał w PSV, Barcelonie i Interze był kapitalny. Posiadał wszystkie cechy jakie powinien mieć rasowy napastnik, w tym wspaniały instynkt strzelecki i grę obiema nogami. Nie oszczędzał się i to go zgubiło(MŚ 98 - pierwsze, które pamiętam ze swojego dzieciństwa). Ech gdyby nie ta kontuzja...

Dokladnie tak, a zycie poza sportowe nie powinno nas obchodzic.
Na bank nie bedzie takich pilkarzy jak Ronaldo(nie mylic z pseudo-gwiazdorem z Portugalii), Zidane, Keane, Carlos.. niestety.
Juz w nastepnym weekend rusza I liga! :-).

Capality
16-07-2008, 14:49
Juz w nastepnym weekend rusza I liga! :-).

a Znicz w koncu awansowal czy nie? xD mojego kumpla nie ma wiec w I lidze jestem nieobeznany na razie

Dark Sven
16-07-2008, 15:00
I co z tego. Wielu kibiców Milanu obchodziło to dlaczego on nie ma forumy (jak już grał - raz kiedyś), a nie ile to on bramek nie strzelił w PSV i innych.

Dokladnie tak, a zycie poza sportowe nie powinno nas obchodzic.
Imho kibice czy członkowie zarządu mają prawo wiedzieć, dlaczego jeden z najlepiej zarabiających piłkarzy Serie A jest w żenującej formie...

Ale to już było...

eisscheriann
16-07-2008, 15:20
Michel Platini wpadł na kolejny kontrowersyjny pomysł. Szef UEFA wezwał ministrów Unii Europejskiej, aby zmienili prawo międzynarodowe. Francuz chce wprowadzić nowe przepisy - limit płac w klubach oraz zakaz transferów zawodników poniżej 18. roku życia - donosi "Przegląd Sportowy".
Limit płac ma polegać na tym, że kluby nie będą mogły wydawać na pensje i premie dla swoich zawodników więcej niż 55-65 procent swoich dochodów.

Zakaz transferów zawodników poniżej 18. roku życia wzbudza o wiele więcej kontrowersji. Gdyby ten postulat stał się wiążącym przepisem, mielibyśmy do czynienia z największą rewolucją w piłce od czasów wprowadzenia prawa Bosmana.

dałby sobie już spokój

By$iu
16-07-2008, 16:52
a Znicz w koncu awansowal czy nie? xD mojego kumpla nie ma wiec w I lidze jestem nieobeznany na razie

Nope, znicz jest w I lidze.
Swoja droga troche przykro, ze Flota swoj pierwszy mecz jako gospodarz nie rozegra w Swinoujsciu, tylko w Policach, ale coz, robotnicy nie wyrobili sie ze stadionem, mam nadzieje, ze do kolejnych meczy bedzie juz wszystko dopiete na ostatni guzik :-).

Yoh Asakura
17-07-2008, 18:57
Hleb oficjalnie w Barcelonie, Gilberto oficjalnie w Panathinaikosie. Najbardziej będę tęsknił za Silvą. Nasz Pan Niezawodny, na którym zawsze można było polegać. Szkoda, że Wenger się go pozbył. Taki zawodnik to skarb dla klubu...

Straznik Monopolowego
17-07-2008, 19:22
sry net....

Straznik Monopolowego
17-07-2008, 19:28
To my chyba inne mecze w tamtym sezonie ogladalismy

Calen Futh
17-07-2008, 21:13
Ślicznie się Arsenal rozsprzedał w tym okienku transferowym...

Maggic
17-07-2008, 21:27
Hleb oficjalnie w Barcelonie, Gilberto oficjalnie w Panathinaikosie. Najbardziej będę tęsknił za Silvą. Nasz Pan Niezawodny, na którym zawsze można było polegać. Szkoda, że Wenger się go pozbył. Taki zawodnik to skarb dla klubu...

No to widzę że się zbroicie na przyszły sezon :)

eisscheriann
17-07-2008, 22:47
legia znowu dała popis, aż boje sie rewanżu -.-

Capality
17-07-2008, 23:06
To co oni grali... aż wstyd się przyznać skąd jestem :/

By$iu
18-07-2008, 08:35
Potezna ta Polska pilka, Legiunia meczy sie z 11 druzyna z Bialorusii?

Dark Sven
18-07-2008, 10:08
Potezna ta Polska pilka, Legiunia meczy sie z 11 druzyna z Bialorusii?
A nie przypadkiem 17? W ogóle, marzymy o pucharach, a męczymy się z takimi drużynami...

By$iu
18-07-2008, 10:59
A nie przypadkiem 17? W ogóle, marzymy o pucharach, a męczymy się z takimi drużynami...

Wydaje mi sie, ze 11, ale moze i 17, jednak co to za roznica?

Capality
18-07-2008, 11:11
mimo iż nie powinienem ale licze na Lecha :/

By$iu
18-07-2008, 11:24
Legia przy odrobinie farta, odpadnie w II rundzie (tym fartem ma byc dojsciem tam), Lech tak samo, chyba, ze trafi na naprawde slabego przeciwnika? Legie?;-D.
A co do Wisly w LM... w sumie to na mecz rewanzowy nie musiala by w ogole na boisku wychodzic, bo w pierwszym juz takie baty dostana, ze to bedzie wstyd patrzec.

eisscheriann
18-07-2008, 12:43
A nie przypadkiem 17?

w lidze białoruskiej nawet nie ma tylu drużyn xd

a co do Wisły, mam spoooore obawy. nawet jesli cudem przejda do 3 rundy, trafią na jakis anderlecht czy partizan i cze

Dark Sven
18-07-2008, 14:52
Być może, wydawało mi się, że mówił, że 17 drużyna...

gyagen
18-07-2008, 21:31
No to widzę że się zbroicie na przyszły sezon :)

Wenger wejdzie do jakiegoś przedszkola,skoczy do Afryki i będzie git:D

Yoh Asakura
18-07-2008, 21:37
Wenger wejdzie do jakiegoś przedszkola,skoczy do Afryki i będzie git:D
Wyda 20 mln. i wyjdzie na tym lepiej niż Barca czy inny klub, który wydaje horrendalne kwoty na transfery.

Straznik Monopolowego
19-07-2008, 00:35
Do nie ktorych poprostu nie moze dotrzec to ze nie kazdy terener musi wydawac setki milionow na transery aby zrobic dobra druzyne. Odszedl helb przyszedl nasri odszedl flaming/silva sa diaby/denilson. Wenger nie bedzie kupowal za tych graczy zadnych gwiazd bo jest do splacenia stadion i on wie ze jesli bedzie wydawal wielkie sumy na transfery czy kontrakty dla graczy to Arsenal skonczy tak jak Valencia czy za pare lat MU ktore tonie w dlugach i to jest wlasnie ta roznica klas miedzy Wenger a innymi trenerami on dba o klub a nie swoje chore ambicje

Maggic
19-07-2008, 00:37
Do nie ktorych poprostu nie moze dotrzec to ze nie kazdy terener musi wydawac setki milionow na transery aby zrobic dobra druzyne. Odszedl helb przyszedl nasri odszedl flaming/silva sa diaby/denilson. Wenger nie bedzie kupowal za tych graczy zadnych gwiazd bo jest do splacenia stadion i on wie ze jesli bedzie wydawal wielkie sumy na transfery czy kontrakty dla graczy to Arsenal skonczy tak jak Valencia czy za pare lat MU ktore tonie w dlugach i to jest wlasnie ta roznica klas miedzy Wenger a innymi trenerami on dba o klub a nie swoje chore ambicje

No i tzreba sobie szczerze powiedzieć że w ostatnim czasie gówno z tego ma ;p

Yoh Asakura
19-07-2008, 00:44
No i tzreba sobie szczerze powiedzieć że w ostatnim czasie gówno z tego ma ;p
Ma stabilność finansową w klubie, które gwarantuje, że nagle nie obudzi się z ręką w nocniku pełnym długów.

Xendriel
19-07-2008, 10:04
Problemem Arsenalu jest to, że kiedy jakiś dobry piłkarz osiąga tam szczyt formy odchodzi do bardziej utytułowanego klubu, gdyż Arsenal nie jest w stanie zaoferować mu kasy jaką dostają piłkarze o podobnych umiejętnościach do niego, grający w innych klubach. I nie można powiedzieć, że piłkarze ci lecą na kasę, po prostu chcą dostawać to na co pracują.

Jeszcze wypowiem się w sprawię Nasriego. Yoha wypowiedzi:
A co, Tot*en*a* chce go ściągnąć ? To się nie masz o co martwić, chyba nawet oni nie są tacy głupi, żeby takiego karzełka do Premiership sprowadzać.

Ty chyba nie wiesz, o czym mówisz. To jest Premiership, nie La Liga, w której nawet karzełki po 140 cm. mogą sobie spokojnie grać. Tutaj jest twarda walka - Dos Santos nie ma warunków fizycznych do tej ligi. Podejrzewam, że większość grajków z PD by sie w Anglii nie sprawdziło - ot, choćby taki Robinho. Bo o Messim czy Dos Santosie lepiej już nie mówić. Co by to było, gdyby taki Campbell walczyłby z nimi bark w bark. ;)
Śmiałeś się z Govaniego, a do was przeszedł taki sam karzełek...

Yoh Asakura
19-07-2008, 11:32
Problemem Arsenalu jest to, że kiedy jakiś dobry piłkarz osiąga tam szczyt formy odchodzi do bardziej utytułowanego klubu, gdyż Arsenal nie jest w stanie zaoferować mu kasy jaką dostają piłkarze o podobnych umiejętnościach do niego, grający w innych klubach. I nie można powiedzieć, że piłkarze ci lecą na kasę, po prostu chcą dostawać to na co pracują.
Oczywiście, że odchodzą. Ale mało który (o ile w ogóle jakiś) po odejściu grał tak dobrze, jak w Arsenalu.

Śmiałeś się z Govaniego, a do was przeszedł taki sam karzełek...
Ale czy to ja przeprowadzam transfery w Arsenalu ?

Faytah
19-07-2008, 11:35
no punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia wkoncu nie :)

Xendriel
19-07-2008, 12:37
Ale czy to ja przeprowadzam transfery w Arsenalu ?
Wiem, że nie masz na nie wpływu, ale jakoś w przeciwieństwie do Giovaniego nie wspominałeś nic o tym że warunki fizyczne Nasriego nie pozwolą mu poradzić sobie w Premier League.

DARK_SVEN współczuję ci jeśli KAKA odejdzie do Chelsea. Nawet 100 mln może nie zrekompensować straty takiego zawodnika.

@down: Technicznemu zawodnikowi łatwiej jest ograć te angielskie czy szkockie drewna(nie mam na myśli wielkiej 4 z premier league) i wydaję mi się, że dlatego Ronaldo i Torres strzelają tyle bramek. Patrząc na większość bramek Ronaldo w tym sezonie za głowę się łapałem widząc to co robią angielscy obrońcy, o bramkarzach już nie wspomnę, bo chyba każdy wie jakich Anglia posiada golkieperów.

maxym92
19-07-2008, 13:24
kto jak kto, ale Messi już udowodnił, że umie grac przeciwko wyspiarzom ;>

Yoh Asakura
19-07-2008, 13:55
Wiem, że nie masz na nie wpływu, ale jakoś w przeciwieństwie do Giovaniego nie wspominałeś nic o tym że warunki fizyczne Nasriego nie pozwolą mu poradzić sobie w Premier League.
Ale Nasri to Francuz, a Gio pochodzi z Ameryki. Jest różnica, bo Francuzi łatwiej przystosowują się do gry w Premiership.

bo chyba każdy wie jakich Anglia posiada golkieperów.
No np. Robert Green, który, AFAIR, nie wpuścił żadnego podyktowanego karnego przeciwko WHU.

Dark Sven
19-07-2008, 14:31
DARK_SVEN współczuję ci jeśli KAKA odejdzie do Chelsea. Nawet 100 mln może nie zrekompensować straty takiego zawodnika.

Tą wypowiedź należy traktować z przymrużeniem oka, ponieważ wydaje się mało prawdopodobne, by włodarze Milanu chcieli pozbyć się swojej największej gwiazdy. Sam Kaka wielokrotnie mówił o swojej lojalności wobec Milanu i o tym, że w Mediolanie czuje się bardzo dobrze.
Szczerze mówiąc, nigdy jakoś nie czułem (no... nie czuje) sympatii do Kaki. Gdyby to 100 milionów poszło na transfery, to nie wiem czy nie byłoby to opłacalne. Zespół ma dobre podstawy, a tyle pieniędzy pozwoliłoby zbudować naprawdę porządną drużyne. Ja bym to rozważył, biorąc pod uwagę aktualną formę Ricardo.

Thomisson
19-07-2008, 16:39

Bo on jest z Tottenhamu, tam chociażby sam Jezus Chrystus i Pele grali, to i tak byliby słabi.

No np. Robert Green, który, AFAIR, nie wpuścił żadnego podyktowanego karnego przeciwko WHU.

Jedna jaskółka wisony nie czyni. James jest już stary, Foster przegrywa rywalizację nawet z Kuszczakiem, a Robinson z Cernym (lol).

Xendriel
19-07-2008, 16:40
Ale Nasri to Francuz, a Gio pochodzi z Ameryki. Jest różnica, bo Francuzi łatwiej przystosowują się do gry w Premiership
Ale przecież ty nie pisałeś o przystosowaniu, tylko o roli jaką w Premier League odgrywają warunki fizyczne i narodowość nie ma nic do tego.

O.o i on jeszcze nie jest pierwszym bramkarzem reprezentacji?! Dziwne...może gdyby on bronił, Anglia awansowała by do ME.

Yoh Asakura
19-07-2008, 16:56
Ale przecież ty nie pisałeś o przystosowaniu, tylko o roli jaką w Premier League odgrywają warunki fizyczne i narodowość nie ma nic do tego.
Uwierz mi, że narodowość też jest ważna.

O.o i on jeszcze nie jest pierwszym bramkarzem reprezentacji?! Dziwne...może gdyby on bronił, Anglia awansowała by do ME.
Nie wiadomo, ale Green ma fantastyczny refleks i baaardzo dużo szczęścia.

Capality
20-07-2008, 23:13
i Legia z Superpucharem ;)

domin3x
20-07-2008, 23:19
i Legia z Superpucharem ;)

No i bardzo dobrze
\o/

Faytah
21-07-2008, 18:59
Zwracam sie do fanow premiership o opisanie mi zawodnika Portsmouth,Sulley'a Muntari'ego poniewaz wycztalem jakoby byl celem transferowym Interu,sam o zawodniku slysze pierwszy raz,aczkolwiek wycztalem kilka zyczyliwch komentarzy odnosnie tego zawodnika.

Thomisson
21-07-2008, 20:41
Zwracam sie do fanow premiership o opisanie mi zawodnika Portsmouth,Sulley'a Muntari'ego poniewaz wycztalem jakoby byl celem transferowym Interu,sam o zawodniku slysze pierwszy raz,aczkolwiek wycztalem kilka zyczyliwch komentarzy odnosnie tego zawodnika.

Z tego co widziałem na MŚ 2006 i Pucharze Afryki, niezwykle silny, wytrzymały defensywny pomocnik/rozgrywający posiadający potężny strzał. W 2004 roku miał przejść do MU, ale ostatecznie nie doszło do transakcji chyba ze względu na pozwolenie o pracę. Na pewno byłby godnym zastępcą Veiry i w Interze mógłby rozwinąć skrzydła.

Ufff Yoh zbanowany, może w końcu chociaż na kilka dni przestaniemy słuchać bzdur o potędze Arsenalu i słabości klubów oraz zawodników innych poza The Gunners :)

Maggic
21-07-2008, 21:14
Ufff Yoh zbanowany, może w końcu chociaż na kilka dni przestaniemy słuchać bzdur o potędze Arsenalu i słabości klubów oraz zawodników innych poza The Gunners :)

si :D

btw:

Sidwell out, Makalele out, Boulahrouz out

Essien, Cech, Bridge - nowe kontrakty

Deco, Bosingwa - Nowe Nabytki

reasumując na razie jest GI, pozbył bym się jeszcze Fereiry lub Belletiego, Ben Haima i Pizzaro... Noi przydał by się jeszcze nowy zakup ;D

Straznik Monopolowego
21-07-2008, 21:14
Arsenal to potega!! MU CFC LFC ssą
Tylko gracze Arsenalu potrafia grac w pilke

reasumując na razie jest GI, pozbył bym się jeszcze Fereiry lub Belletiego, Ben Haima i Pizzaro... Noi przydał by się jeszcze nowy zakup ;D

A ten izraelczyk do City nie odszedl?

Faytah
21-07-2008, 22:46
Z tego co widziałem na MŚ 2006 i Pucharze Afryki, niezwykle silny, wytrzymały defensywny pomocnik/rozgrywający posiadający potężny strzał. W 2004 roku miał przejść do MU, ale ostatecznie nie doszło do transakcji chyba ze względu na pozwolenie o pracę. Na pewno byłby godnym zastępcą Veiry i w Interze mógłby rozwinąć skrzydła.

no ;] w takim razie jestem za takim transferem ;] dziekuje

Thomisson
22-07-2008, 08:22
A ten izraelczyk do City nie odszedl?

No właśnie, przecież Ben Haim odszedł do Manchesteru City.

Btw. Chelsea: Skoro tylu obrońców odchodzi, to może w końcu szanse dostanie Ivanovic, ponoć talent na miarę Vidica

UP: nmzc

Articuno
23-07-2008, 16:01
Cholerni zlodzieje z Lubina...

domin3x
23-07-2008, 16:18
Cholerni zlodzieje z Lubina...

Eh szkoda gadać : /
Już nigdy nie będzie porządku w polskiej piłce >.>

Exodus
23-07-2008, 16:32
HAHAHHAHAHA, szkoda tylko, ze za Arke.

Szczerze to nie wiem co o tym myslec.

Xendriel
23-07-2008, 19:14
Władze klubów Piasta Gliwice i Jagielonii Białystok dowiadują się, że za 3 dni mają rozegrać mecz o Ekstraklasę...żałosne.
Sam już nie wiem kto zagra w której lidze, powinni byli to wyjaśnić dużo wcześniej, ale nie panowie woleli na urlop pojechać i zostawić nie dokończone sprawy na ostatnią chwilę.

Arsenal to ma pecha :(
http://www.sport.pl/pilka/1,65043,5484367,Toure_walczy_z_malaria__Nie_zagra_ od_poczatku_sezonu_.html

nie_pozwol
23-07-2008, 19:55
Bałagan w naszej rodzimej lidze jest straszny. Pogubiłam się już i nie wiem kto w końcu zagra w Ekstraklasie 08/09 X(
Ciekawe czy panowie przy Miodowej to wiedzą...
Przykro na to wszystko patrzeć.

Calen Futh
23-07-2008, 20:13
No pięknie pięknie ;d A co z transferem Robbiego Kean'a ze Spursów do L'poolu?

Arfyd
23-07-2008, 21:06
No pięknie pięknie ;d A co z transferem Robbiego Kean'a ze Spursów do L'poolu?

Tottenham wniósł skargę do władz Premier League, narzekając na zachowanie Manchesteru United i Liverpoolu, które to próbują przekonać odpowiednio: Dymitara Berbatova oraz Robbiego Keane'a do zmiany klubowych barw.

Prezes Kogutów, Daniel Levy, skrytykował oba kluby:

Ich zachowanie jest haniebne. Już na samym początku powiedzieliśmy im, że nie jesteśmy zainteresowani sprzedażą Dymitara oraz Robbiego i, iż nie zmienimy swojego stanowiska.

Oba kluby zignorowały jednak ten komunikat i mamy jasne dowody na to, że wbrew regułom narzuconym przez Premier League, próbują przekonać naszych piłkarzy do transferu bez naszej zgody.

Rafa Benitez nie ukrywa swojego zainteresowania Keanem i bardzo chciałbym go sprowadzić na Anfield. Coraz więcej wskazuje aczkolwiek na to, iż przeprowadzka Irlandczyka do Merseyside nie stanie się rzeczywistością.

O to chyba dość jasna odpowiedź na to pytanie.

Calen Futh
23-07-2008, 22:20
Śmieszny ten Levy. Z jednej strony mówi, że to nieładnie coś tkaiego robić, a z drugiej strony Tottenham dał znać Manchesterowi, że są zainteresowani sprzedażą Berbatova ale za około 30 mln (A nie jak oferował ManUtd- 20).

Maggic
23-07-2008, 23:15
tu dla ciekawych brameczki ze sparingu Chelsea :)

http://videos.sapo.pt/enEQ8Hjstevy4FMHRepE
http://videos.sapo.pt/zbkwmozEL4SEEhZqN53g
http://videos.sapo.pt/dyzImfSvwowkbZzBZtzr
http://videos.sapo.pt/sd9MO6iEsj6I22sSMtlr

skrót
http://www.4shared.com/file/56270819/ebf61c6d/Guangzhou_-_Chelsea_1_poowa.html

imo to jest zupełnie inna Chelsea

Capality
24-07-2008, 19:32
http://www.zczuba.tv/zczubatv/1,89849,5486334,Blaszczykowski_strzela_w_Superpuch arze_Niemiec.html

ahh, ale start do piłki

Killuminati
24-07-2008, 21:05
I tego nam brakowało na ME :>

Co do bramek Chelsea, nieźle, chociaż trzeba zobaczyć poziom drużyny przeciwnej :-P

Xendriel
25-07-2008, 10:19
Po tygodniu treningów w domu i 3 dniach w Szkocji Barcelona rozegrała swój pierwszy sparing w tym sezonie. Był to również debiut Guardioli na stanowisku trenera. Wyszło obiecująco, zwłaszcza, że to dopiero początek przygotowań do sezonu:p
Hibernian - Barcelona 0-6
http://pl.youtube.com/watch?v=5SeVmfuFCBc
Trzecia bramka - świetna współpraca Alvesa z Messim:)

Calen Futh
25-07-2008, 13:29
Dla ludzi lubiących bawić się w wirtualne menadżery-

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=186463

Fintex
25-07-2008, 13:35
Po tygodniu treningów w domu i 3 dniach w Szkocji Barcelona rozegrała swój pierwszy sparing w tym sezonie. Był to również debiut Guardioli na stanowisku trenera. Wyszło obiecująco, zwłaszcza, że to dopiero początek przygotowań do sezonu:p

Dzięki za info :P nie było mnie troche w domu i nie jestem w temacie. Wszystkie gole są na poziomie. Alves nie tylko przy trzeciej bramce dobrze z Messim współpracował. Czuję, że Messi z 10 na plecach będzie się starał dorównać Maradonie w tym sezonie :D

Capality
25-07-2008, 14:06
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,5490222,Spisane_beda_daty_i_decyzje__kalen darium_zamieszania.html

btw. Barca ma wyjątkowo chujowe koszulki, te z zeszłego sezonu były o wiele lepsze

Fureyka
25-07-2008, 14:07

Wyszlo obiecujaco, jednak jesli nie przestana myslec o oddawaniu niemal za darmo dobrych pilkarzy i kupywaniu za wieksze pieniadze nowych, slabszych i juz po 30, to watpie ze bedzie dalej tak super ^^

domin3x
25-07-2008, 14:57
Wyszlo obiecujaco, jednak jesli nie przestana myslec o oddawaniu niemal za darmo dobrych pilkarzy i kupywaniu za wieksze pieniadze nowych, slabszych i juz po 30, to watpie ze bedzie dalej tak super ^^

No tak, Alves jest znakomitym przykładem piłkarza słabego i po 30 : )
Wg mnie najlepszy transfer tego lata, przeprowadzony przez jakikolwiek zespół. Aczkolwiek dalej sądzę, że oddanie dos Santosa było wieeelkim błędem :/

Xendriel
25-07-2008, 15:01
btw. Barca ma wyjątkowo chujowe koszulki, te z zeszłego sezonu były o wiele lepsze
Nom, mi też się tak wydaje, ale za to wyjazdowe są fajne. A nowością jest fakt iż na kołnierzyku wydrukowane są słowa hymnu.
Co do kupowania po nieco wygórowanych cenach się zgodzę(Deco odszedł do Chelsea za 10mln i za tyle samo kupiono Henrique, który będzie na wypożyczeniu w Leverkusen), ale z tymi starymi to trochę przesadzasz:p Przyszli: Keita (28lat), Piqué (21), Cáceres (21), Alves (25), Henrique (22), Hleb (27).
Odeszli: Thuram (36), Edmílson (32), Zambrotta (31), Giovani:( (19), Deco (31), Ronaldinho (28), Oleguer (28)
Tak więc doszli młodsi głodni sukcesu zawodnicy. Ciekawe co będzie z Eto'o bo Guardiola powiedział mu już, że nie widzi go w swoich planach w tym sezonie. Także Barce najprawdopodobniej zasili jeszcze środkowy napastnik.

Fintex
25-07-2008, 16:22
Co do koszulek to rzeczywiście szpetne. Wyjazdowe już dużo lepsze, ale troszkę podobne do Lyonu.

Myślałem kogo by tu sprowadzić na Camp nou.. ale oprócz Huntelara i Berbatova nikt mi do głowy nie przychodzi. Ewentualnie Adebayor, ale wątpie, żeby go puścili i żeby Barca go wziela za 48kk ojro. Arszawina i Drogby nie chce.

Calen Futh
25-07-2008, 16:54
Ja chyba mam jakiś zryty gust, bo dla mnie te koszulki aż takie nie są złe. Są po prostu przeciętne. A wyjazdówki to mi się wcale nie podobają.

@up: Berbatov jeśli już odejdzie to raczej nie do Hiszpanii. Szczególnie, że już Manchester złożył poważną ofertę.

@edit:

Angielskie media donoszą, iż Manchester United chce pozyskać Thierry’ego Henry’ego z FC Barcelony.

Były napastnik Arsenalu Londyn od czasu swojego transferu na Camp Nou nie może odnaleźć swojej dawnej formy. Krzywym okiem patrzy na niego również nowy szkoleniowiec Blaugrany – Josep Guardiola.

Jeśli wierzyć angielskim doniesieniom Thierry Henry ma być alternatywą dla Dimitara Berbatowa. Nie jest bowiem przesądzone, że Tottenahm puści bułgarskiego snajpera na Old Trafford.

O transferze Henry’ego zrobiło się głośno, kiedy sir Alex Ferguson przyznał, że Wayne Rooney w przyszłym sezonie częściej będzie występował na środku linii ataku. Na szpicy miałby być ustawiony Berbatow bądź właśnie Henry.

lol :<! Oby to były tylko nic nie warte plotki.

Articuno
26-07-2008, 18:45
Wlaczam Polsat Sport Extra, a tu Bouma umeira, niezbyt fajny moment.
Wlaczam DSF, a tu pilkarze BVB slizgaja sie po murawie - mecz przeniesiony na jutro na 18:30, fajnie ze bede wtedy na zuzlu ^.-

Maggic
26-07-2008, 18:52
Wlaczam Polsat Sport Extra, a tu Bouma umeira, niezbyt fajny moment.
Wlaczam DSF, a tu pilkarze BVB slizgaja sie po murawie - mecz przeniesiony na jutro na 18:30, fajnie ze bede wtedy na zuzlu ^.-

jak umiera?

btw Chelsea se 7 brameczek w sparingu sypła ; )

Fintex
26-07-2008, 19:10
Załuska się nie popisał i Barca strzeliła Dundee 5 bramek :) Henry przy 1szej bramce bardzo ładnie się popisał swoim instynktem strzeleckim. Ja tam wolę żeby został w Barcie. Messi hat-trick!

Baaaaaarca!! <3

Fureyka
27-07-2008, 08:27
Tak więc doszli młodsi głodni sukcesu zawodnicy. Ciekawe co będzie z Eto'o bo Guardiola powiedział mu już, że nie widzi go w swoich planach w tym sezonie. Także Barce najprawdopodobniej zasili jeszcze środkowy napastnik.

Eto i 10mil za Benzema, podobno chca sie zgodzic xd

Xendriel
27-07-2008, 11:03
Załuska się nie popisał i Barca strzeliła Dundee 5 bramek :) Henry przy 1szej bramce bardzo ładnie się popisał swoim instynktem strzeleckim. Ja tam wolę żeby został w Barcie. Messi hat-trick!

Baaaaaarca!! <3
Szczerze mówiąc nie spodziewałem się takiego wyniku. Jestem na bieżąco z informacjami o Barcie i wiem, że w tym tygodniu mieli ciężkie treningi, a do tego te sparingi. Na razie Guardiola świetnie się spisuje;)
Eto i 10mil za Benzema, podobno chca sie zgodzic xd
Wydaję mi się, że Lyon będzie chciał trochę więcej kasy + Eto'o, ale na tego zawodnika bym nie oszczędzał:)

Maggic
27-07-2008, 11:32
No Barca widze grubo, grubo xDddd tak w ogóle to E2 jest lepszy od Benzemy i nie wiem czemu się go tak na siłe pozbywają ;d

tu dla chętnych

0-1 Anelka - http://youtube.com/watch?v=N10r3uuRaZk
0-2 Kalou - http://www.megavideo.com/?v=VCCVI9J1
0-3 Lampard - http://www.megavideo.com/?v=NX52M5NB (50 sekunda)
0-4 Joe Cole - http://www.megavideo.com/?v=UXRU43RH
0-5 di Santo - http://www.megavideo.com/?v=IYP1YRD7
0-6 Joe Cole - http://www.megavideo.com/?v=R6DDQYTZ (jaka brama :D)
0-7 SWP - http://www.megavideo.com/?v=BNVSUYPS

Articuno
27-07-2008, 15:32
A ja nie rozumiem, dlaczego Barca dobrala tak slabych sparingpartnerow? Najlepsza Fiorentina...

Xendriel
27-07-2008, 15:44
A ja nie rozumiem, dlaczego Barca dobrala tak slabych sparingpartnerow? Najlepsza Fiorentina...
Ponieważ to początek przygotowań, połowa drużyny jest zupełnie inna, przyszedł nowy trener, lepiej poćwiczyć na razie na słabszych sparingpartnerach.

By$iu
27-07-2008, 16:35
Duzo roszad w skladzie, to pewnie wola pograc na jedna strone, zeby sie ze soba zgrac.

Articuno
27-07-2008, 16:52
Pewne zwyciestwo z BVB 3:1, ewidentny brak ofensywnego pomocnika w srodku. No ale lepszy Poulsen, nie? :(

Maximus89
27-07-2008, 18:35
Pewne zwyciestwo z BVB 3:1, ewidentny brak ofensywnego pomocnika w srodku. No ale lepszy Poulsen, nie? :(

Poulsen zaliczył świetną asystę przy trzeciej bramce.

Calen Futh
28-07-2008, 06:01
A już wkrótce sparing z Manchesterem :D

Articuno
28-07-2008, 11:32
No tak to bylo genialne, ale wciaz nie jestem do niego przekonany, niech przyjda pierwsze mecze sezonu.
Grunt, ze mamy 4 napastnikow klasy swiatowej ^^ Licze, ze Del Piero nagle nie "umrze", chociaz to co gral wczoraj to byla zenada.

Xabi Alonso byc moze w Fenerbahce. Debil.

Calen Futh
28-07-2008, 22:19
Robbie Keane przechodzi z Tottenhamu do Liverpoolu. A tak się Levy zarzekał, że nie sprzedadzą.

Articuno
29-07-2008, 16:38
No i sie zesralo. Slask nie bedzie gral w sezonie 08/09 :(

Capality
29-07-2008, 18:03
a Legia jedzie na PU bez dobrego napadu :/ Rocki może coś zrobi ale Arruabarrena to chuja, bez formy nawet karnego trafić nie może. Grzelaka nie zgłosili a Chinyama kontuzjowany, coś czuje, że awansu nie będzie

hoomik
29-07-2008, 20:10
No i sie zesralo. Slask nie bedzie gral w sezonie 08/09 :(
bardziej mi szkoda Polpaku tbh. IMO mieli w zeszlym roku fajniejsza ekipe niz WKS, i uwazam, ze Flevarakis w 08/09 spokojnie zbudowalby zespol na polfinal (bo to, ze medale beda rozdane pomiedzy Turow, Prokom i Anwil to jest oczywiste). W sumie to i tak na 99% Slask dostanie dzika karte, wiec jak na moj gust to tylko taka zagrywka Wierzbowskiego, zeby stworzyc pozory tough guya. A to ze jest frajerem, to tez kazdy kto sie interesuje pl basketem wie. Piekny byl obrazek, kiedy podczas konferencji prasowej po 7 meczu finalu obaj prezesi (Wierzba + Romek) zostali wygwizdani przez 3k ludzi ;D

Articuno
29-07-2008, 23:47
Chyba jednak bedziemy tym Slaskiem z 2 ligi. Namowi sie Chanasa, Diduszke i Stefanskiego. Potem awansujemy i kupujemy dzika karte do PLK ;]

Calen Futh
30-07-2008, 21:52
Oj i Wisła dostała. Szkoda.

By$iu
31-07-2008, 07:55
I tak calkiem niezle sie zaprezentowali, gdyby potrafili wykorzystywac setki to by mogli od 70 minuty sie zamurowac przy wyniku 2-0.

Thomisson
31-07-2008, 09:43
I tak calkiem niezle sie zaprezentowali, gdyby potrafili wykorzystywac setki to by mogli od 70 minuty sie zamurowac przy wyniku 2-0.

Tak, ale powiedz to Sobolewskiemu, który wolał teatralnie się kłaść, niż strzelać ;/

Calen Futh
31-07-2008, 09:56
Ja tam w pierwszej chwili byłem pewien karnego. W sumie to wciąż mi się wydaje, że ten obrońca go lekko nogą zahaczył, a przy pełnym biegu coś takiego skończyło się utratą równowagi dopiero po kilku metrach. Jak dla mnie to mógł wskazać wapno, byłoby ok. Dzisiaj Legia i Lech...

nie_pozwol
31-07-2008, 10:10
Pozostaje rewanż w Krakowie. Momentami mieliśmy miażdżącą przewagę, ale przy takiej nieskuteczności na wyjeździe...ech. Jest bramka na wyjeździe, wierzę, że za tydzień będzie lepiej i skuteczniej.

Calen Futh
31-07-2008, 10:24
Już 1:0 Wisłę urządza, więc nie jest aż tak źle.

Articuno
31-07-2008, 10:50
Ja ma juz troche tego dosc. Wisla wstepuje do tej Ligi Mistrzow jak Lech zdobywa mistrzostwo...

hoomik
31-07-2008, 11:11
Momentami mieliśmy miażdżącą przewagę, ale przy takiej nieskuteczności na wyjeździe
czyt. "w ostatnich 2 minutach doliczonego czasu gry", wczesniej mecz byl wyrownany, a ja osobiscie to bym nawet lekko wskazal na Beitar.

Lech raczej nie zjebie, fajna ekipe maja w tym roku. Smuda wreszcie wydaje sie ze wie co w tym klubie robi, chociaz strata Quinterosa moze jeszcze mu sie odbic czkawka. Ale jak mowi doswiadczenie - "z niewolnika nie ma zawodnika", wiec kij mu w oko, niech spier*ala.

W Legie nie wierze. Po prostu. Jesli cos w tym zespole nie ruszy, nie dostana jakiegos kopa, ktory wreszcie ich obudzi, to dzis zegnaja sie z pucharami, a w lidze bedzie braz max, za Wisla i Lechem, a byc moze i Groc... sooorry, Polonia.

Capality
31-07-2008, 13:42
ale w koncu beda derby stolicy :D

Maggic
31-07-2008, 13:46
Jak donosi oficjalny serwis internetowy Chelsea, obrońca "The Blues" Tal Ben-Haim podpisał dziś kontrakt z Manchesterem City. Po trwających około miesiąca rozmowach Mark Hughes przekonał Izraelczyka do zmiany klubu na Citizens. Ben-Haim podpisał czteroletni kontrakt z Manchesterem, kwoty transferu nie ujawniono. Chelsea FC chce podziękować mu za jego występy w barwach "The Blues", a także życzy mu wszystkiego najlepszego w nowym klubie.

noi 10kk za dwa drewniaki (Siwdell&Haim) - obaj przyszli do Chelsea na zasadzie wolnego transferu

Fintex
31-07-2008, 14:23
Sobolewski nie był cięty na 100%, wydawało mi się, że się potknął, ale to też nie. Jest głupi. 2gi raz może zaprzepaścić awans wisły do kolejnej rundy.

Barca wygrała z Fiorentiną 3:1.. Cały team świetnie grał piłką a Messi jest bogiem. Tyle na ten temat :)

By$iu
31-07-2008, 18:28
Legia, miuahahahahahah o/,

skuug
31-07-2008, 19:30
Legia, miuahahahahahah o/,

miałem napisac to samo, postanowiłem poczekać, może wyrównają xd.

4:1 dla legii w 67 w minucie, szałachowski i iwnski po 2 bramki (jedna nawet ładna z wolnego ;p)

Calen Futh
31-07-2008, 19:30
To się Legia rozpędziła ;d

- Wszystko jest w porządku. W przyszłym tygodniu wracam do Anglii i powiem włodarzom Manchesteru United, że moim pragnieniem jest gra w Madrycie, i że odchodzę - stwierdził Cristiano Ronaldo na łamach hiszpańskiej gazety "AS".

Ciekawe za jaką kwotę. Szkoda, że tak poleciał na kasę i ciekawe jakie będzie stanowisko klubu wobec jego "ostatecznej" decyzji. Czy oddadzą jednak R7 czy jak zapowiadali- będą walczyć, szwędać się po sądach. W sumie ja bym go na miejscu klubu nie puścił- po jaką cholerę rok czy tam dwa lata temu podpisywał kontrakt na ileśtam lat? (Do 2010 czy tam 2012 roku) Podpisał to niech się wywiąże.

Capality
31-07-2008, 20:03
Bardzo ładna postawa Szałachowskiego, udane st. fragmenty Iwańskiego ale Szala niestety się po prostu ośmieszał, a bramka dla Homla? Wypadek przy pracy ;) Ogółem mecz poprawny

Faytah
31-07-2008, 22:01
ale bramke sypnal Murawski huhu :P przymierzyl

Calen Futh
31-07-2008, 22:59
By Yoh Asakura:

Arsenal w sparingu ze Stuttgartem wygrywa 1:3. Zadebiutował Nasri, spisał się średnio. Adebayor dno, van Persie średnio. Pierwsza połowa taka sobie. Druga już lepsza. Najpierw gol dla gospodarzy, potem Bendtner pięknie dograł do Veli, ten minął bramkarza, kopnął piłkę, a ta najpierw uderzyła o poprzeczkę, a potem siatka zamortyzowała jej upadek. 1:1. Później znowu duet Bendtner - Vela dał popis. Nicklas do Carlosa, ten z pierwszej odgrywa - Bendtner wykorzystuje wzrost i pokonuje Lehmanna. Trzecia bramka - świetna. Ale po co opisywać, skoro można zobaczyć. http://pl.youtube.com/watch?v=sP_GvJWc0Ww
Gdy 16-letni Wilshere (swoją drogą, geniusz, kurewski geniusz !) dostał piłkę - miałem 100% pewności, że trafi. Ma coś w sobie. W tym wieku imponuje swoją grą, strach pomyśleć, co będzie za 4 lata.
No i Arsenal ściągnął jeszcze Amaury'ego Bischoffa. Jeżeli za darmo - czemu nie. Szkoda tylko, że do gry będzie gotów za dwa-trzy miesiące. Operacja pachwiny i te sprawy.
Hm, a mówiłem już, że duet Bendtner - Vela cholernie przypomina najlepszą parę napastników, czyli Bergkampa i Henry'ego ? W tym sezonie Nicklas pokaże, co potrafi. Bój się, Premiership.
Btw: Tottenham kupił Arszawina, hahaha. No i jeszcze Bentleya - 50% kwoty transferowej do portfela Arsenalu. Suuuper ;]

hoomik
31-07-2008, 23:01
i oczywiscie ku*wa hoom z pracy musial wrocic dokladnie na zakonczenie relacji tv z meczu... no swietnie. Lech zgodnie z oczekiwaniami, Legia nieco zaskoczyla, ale wazne ze in plus. I dobrze. Legia to my, Legia to my, Legia, Legia, Legia to my.

Straznik Monopolowego
31-07-2008, 23:26
Bischoff w Arsenalu za friko i chociaz to nazwisko pewnie nikomu nic nie mowi ale to i tak znajac potencjal Bossa do znajdowania pilkarzy bez nazwisk za rok moze 2 bedzie wymiatal w PL

Kolo Toure bedzie gotow do gry od poczatku sezonu, juz trenuje z druzyna

Jack Wilshere to w tym momencie najlepiej zapowiadajacy sie pilkarz w anglii i jestem pewien ze za pare lat Arsenal bedzie mial z niego wielki pozytek

Vela i Bentner zaczynaja naprawde wymiatac i tak jak wczesniej mowilem mysle ze jak Arsenal sprzeda Ade to tylko na tym zyska bo on nic nie pokazal narazie oprocz tego ze jest chciwy

I na koniec Arsenal zyska 9mln za Bentleya ktory odszedl z Blackburn do kogotow swoja droga suprsi niezle sie zbroja przed sezonem ale i tak cos czuje ze skonczy sie jak przed rokiem ;d

Ogolnie to dobrze sie dzieje w Arsenalu bo po odejciu Flaminga, Hleba, Gilberto na poczatku okienka transferowego bylem troszke zaniepokojony

Lizix'Wizan
31-07-2008, 23:53
Posłuchajcie:
Mario WGC - PZPN (wpiszcie w google i macie link ;) )

Cała prawda o Polskim Związku Piłki Nożnej... takiego bagna jak Polska liga to naprawdę trudno znaleźć... wytłumaczcie mi... jest tak źle... taka korupcja... czemu tego sie nie da powstrzymać ? czemu nasza liga jest jedną z najsłabszych na świecie :/ :/ ?

Calen Futh
01-08-2008, 07:48
I na koniec Arsenal zyska 9mln za Bentleya ktory odszedl z Blackburn do kogotow swoja droga suprsi niezle sie zbroja przed sezonem ale i tak cos czuje ze skonczy sie jak przed rokiem ;d

Tottenham swoją pozycje w tabeli zawdzięczał głównie początkowi sezonu kiedy to konsekwentnie dostawali baty, a na stanowisku menagera był Jol. Teraz gdy jest Ramos to całkiem dobrze wygląda i myślę, że z takim składem powinni zakończyć sezon w pierwszej szóstce (głównie będą rywalizować z Evertonem i Aston Villą).

domin3x
01-08-2008, 11:58
Tottenham swoją pozycje w tabeli zawdzięczał głównie początkowi sezonu kiedy to konsekwentnie dostawali baty, a na stanowisku menagera był Jol. Teraz gdy jest Ramos to całkiem dobrze wygląda i myślę, że z takim składem powinni zakończyć sezon w pierwszej szóstce (głównie będą rywalizować z Evertonem i Aston Villą).

Ja sądzę, że nawet mogą powalczyć z Liverpoolem.

Yossarian
01-08-2008, 12:14
Fakt, Koguty mogłyby coś osiągnąć w tym sezonie. A pod wodzą Juande Ramosa jest to dosyć prawdopodobne. Skład młody, niezły trener, więc czas najwyższy. No i oczywiście powinni zacząć wygrywać z Arsenalem w lidze (ostatnie zwycięstwo chyba w 99) - to także jest ważne i prestiżowe.

Fintex
01-08-2008, 12:38
Barcelona - Beitar / Wisła

hahahahhaha :D

Szkoda tylko, że Wisła to przegra. Jednak na wszelki wypadek zacznę gromadzić kasę na wyjazd :D

Yossarian
01-08-2008, 12:45
Rzadko używam tego słowa, ale teraz jest chyba na miejscu - LOL.
Chociaż Beitar przydałoby się wyeliminować a później z Barca zagrać w miarę przyzwoicie (wątpliwa jest powtórka z 2001 i porażka 3:4 oraz 0:1) i dostać się do tego Pucharu UEFA.

bollo
01-08-2008, 13:32
O co chodzi?

Roger Federer najlepszy tenisista w historii światowego tenisa. Na przełomie 10 lat swojej zawodowej kariery nie zdobył tylko 4 turniejów(Roland Garros, Monte Carlo Masters, Rome Masters i Paris Masters). Od 235 tygodni 1 w rankingu ATP (najdłużej w historii).Wygrał 55 turniejów. 5-krotny mistrz Wimbledonu. Nie będę wymieniać chyba nic więcej gdyż jest tego po prostu zbyt wiele.
Status profesjonalisty od 1998

Rafael Nadal

Rafa to 2 tenisista w rankingu ATP zwycięzca French Open 2005, 2006, 2007 i 2008, zwycięzca Wimbledonu 2008.
Status profesjonalisty od 2001. Rafael ma o wiele mniej tytułów od Rogera ale to bardzo dobry tenisista no i jest młodszy od Federera(22lata, Federer 27). Kandydat nr. 1 do objęcia schedy po Rogerze Federerze.

Kiedy Federer ustąpi?

Roger przegrał wczoraj w II rundzie turnieju w Cincinnati z Ivo Karlovicem tym samym odpadł z turnieju. Jeśli Nadal wygra obejmie prowadzenie w rankingu ATP.

Dlaczego?

Odpowiedź prosta- Słaba forma Rogera Federera. W tym roku Roger nie wygrał ani jednego turnieju za to Nadal 7. Inna sprawa to technika ciągle idąca w górę lepsze rakiety i inne małe rzeczy wszystko składa się na wygraną.

Czy Nadal będzie 1 już w Cincinnati?

Tak. wg. mnie tak. Jest w bardzo dobrej formie myślę że tam wygra i obejmie 1 miejsce

Co się stało z Rogerem?

A no to że człowiek jest ponad 4 lata na 1 miejscu musi w końcu uznać wyższość rywala. Słaba forma musi nadejść to jest nieuniknione. On już nie ma co udowadniać jest najlepszy tak jak Tiger Woods w golfie. I to że go ktoś w końcu wyprzedzi jest rzeczą naturalną wpisaną w sport.

Kiedy ktoś zdobędzie więcej niż Roger?

Tego sam Federer nie wie. Myślę że za 10 lat może Nadal bądź Djoković tego dokonają. Powodem jest to samo- Technika ewolucja rakiet butów wszystkiego co daje przewagę nowym nad starszym.

Dla mnie Federer był jest i będzie najlepszym tenisistą wszech czasów. Oczywiście ktoś może go wyprzedzić bo np. dodadzą 1 turniej jak Federer zakończy karierę proste.

Jeśli ktoś chce coś więcej wiedzieć o rekordach Rogera zapraszam (http://pl.wikipedia.org/wiki/Roger_Federer).

Calen Futh
01-08-2008, 13:49
By Yoh Asakura:

Fakt, Koguty mogłyby coś osiągnąć w tym sezonie. A pod wodzą Juande Ramosa jest to dosyć prawdopodobne. Skład młody, niezły trener, więc czas najwyższy. No i oczywiście powinni zacząć wygrywać z Arsenalem w lidze (ostatnie zwycięstwo chyba w 99) - to także jest ważne i prestiżowe.

Primo: w lidze Arsenal może zając i 20 miejsce. Ale z Tottenhamem nie przegra.
Secundo: Spursi nakupowali sobie gwiazdeczek (Dos Santos i Arszawin), które pewnie nie sprawdzą się w Premiership. Arszawin po meczu z Holandią był wyczerpany, nie jest przygotowany na taką częstotliwość spotkań. W Premiership coś takiego to normalka. Wątpię, czy będzie dużym wzmocnieniem. Dos Santos to wielka niewiadoma, ale wątpię, czy poprowadzi Tottenham do sukcesów. Dobrym transferem będzie na pewno Gomes. Bentley to Bentley, dobre crossy, wolne, ale z klasowym przeciwnikiem wymięka. Ramos sprzeda jeszcze 1/2 składu, naściąga przeciętniaków z Sevilli i skończy na 10 miejscu. Jeżeli odejdzie Berbatov, to siła ofensywna Scumsów będzie taka sobie. A poza tym, Bendtner i Vela > cały napad Kogucików :d

Capality
01-08-2008, 14:03
http://sport.onet.pl/0,1248712,1799443,wiadomosc.html

Lech- Grasshoppers Zurych i Legia- FK Moskwa :/ Lechowi powinno się udać ale gorzej z Legią, no nic bądźmy dobrej myśli

Yossarian
01-08-2008, 14:21
W przypadku Arszawina zgadzam się w 100%. Chłopak zapewne nie sprawdzi się w Premiership i po sezonie wróci do ojczystej ligi. W przypadku Rosjan jest to chyba jakaś prawidłowość, że raczej nie sprawdzają sie oni poza granicami swojego kraju.
Troszkę inaczej sprawa wygląda z Dos Santosem, talent i umiejętności posiada, mimo, iż nie miał wiele okazji do ukazania ich w pełnej okazałości w Barcelonie. Jeżeli okrzepnie troszkę, poprawi warunki fizyczne i się zaaklimatyzuje odpowiednio to może stać sie graczem godnym gry w Tottenhamie. W razie jak on się nie sprawdzi zawsze zostanie Modric:)

Calen Futh
01-08-2008, 14:51
Spoko spoko. Ostatnio już Spursi wygrali z Arsenalem dosyć wysoko, ale to było w pucharze+Arsenal był wybity przez kontuzje. Jednak sądzę, że tamto zwycięstwo zmieni trochę mentalność Tottenhamu w meczach z Kanonierami. No cóż mi nie pozostaje nic innego jak drugi już sezon sympatyzować Spursom, bo w końcu im się coś należy.

A Wisła pograne ma :D

Xendriel
01-08-2008, 15:13
Barcelona będzie miała kolejny sparing:)
Oby Wisła wyeliminowała Beitar, wtedy może udało by mi się skołować bilet:p

Calen Futh
01-08-2008, 15:23
No ciekawe ile sobie zawołają za wejściówkę. Ale zakładając, że Wisła pokona Beitar to i tak dużo nie pooglądasz- pierwszy mecz na CampNou jest gdzie Barca zapewne już rozstrzygnie wynik dwumeczu, a do Krakowa pośle tylko jakieś rezerwy.

Straznik Monopolowego
01-08-2008, 15:28
Xendriel ale ty sobie zdajesz z tego sprawe ze jak Wisla wyeliminuje Barce to ty na tym forum zycia miec nie bedzie?;d

domin3x
01-08-2008, 15:32
Xendriel ale ty sobie zdajesz z tego sprawe ze jak Wisla wyeliminuje Barce to ty na tym forum zycia miec nie bedzie?;d

Najpierw, co jest mało prawdopodobne, muszą wyeliminować Beitar xd

Xendriel
01-08-2008, 15:48
Ale byłby wstyd, chyba przez pół roku bym się tutaj nie pokazał:p

Yossarian
01-08-2008, 18:41
Wstydu nie będzie bo Wisła NIE WYELIMINUJE Barcelony.
Nie z taką gra i nie z takimi zawodnikami.
Smutne, ale prawdziwe.

Thomisson
01-08-2008, 21:40
Panowie, Wy tu rozmawiacie o Barcelonie, a tu Wisła pierw Beitar musi przejść :D

Straznik Monopolowego
01-08-2008, 22:33
No i teraz musze przeprosic Adebayora za to ze zle o nim mowilem bo okazlo sie ze to wszystko to wymysl prasy a on chce zostac w arsenalu i lada dzien podpisuje nowy kontrakt (swoja droga ciekawe czy to przeczyta ?:D)

Calen Futh
01-08-2008, 23:29
FT Celtic 0 - 2 Tottenham H.

No i ładnie.

@edit: Zarząd Wisły wspomniał, że jak pokonają Beitar to będą starali się zorganizować mecz przeciwko Barcie na Śląskim, żeby więcej ludzi pomieścić.

Fintex
01-08-2008, 23:39
No ciekawe ile sobie zawołają za wejściówkę. Ale zakładając, że Wisła pokona Beitar to i tak dużo nie pooglądasz- pierwszy mecz na CampNou jest gdzie Barca zapewne już rozstrzygnie wynik dwumeczu, a do Krakowa pośle tylko jakieś rezerwy.

Już trwają rozmowy, żeby pierwszy mecz odbył się w Krakowie lub Jerozolimie to po pierwsze, a po drugie to rezerwami nie przyjadą. Może zagrają w okrojonym składzie, ale 6-7 zawodników zapewne będzie z podstawowego. Zresztą jak dla mnie każdy kto gra w Barcie jest mega i warto by było jechać zobaczyć te stare wygi i młodych młokosów ;)

Maggic
02-08-2008, 13:10
ojj rajcujecie się drużyną która musi grać w jakichś elminacjach ; )_!

w ogóle to nie wiem jak wy możecie mieć chęć jechania na mecz w którym polska drużyna skończy z bilansem -10, to już bym wolał se na waszym miejscu zobaczyć Barce w jakimś meczu ligowym

Articuno
02-08-2008, 14:30
Radosc z wyeliminowania Heidfelda - bezcenne :D

Fintex
02-08-2008, 14:52

w ogóle to nie wiem jak wy możecie mieć chęć jechania na mecz w którym polska drużyna skończy z bilansem -10, to już bym wolał se na waszym miejscu zobaczyć Barce w jakimś meczu ligowym

Bo ja chce jechać zobaczyć moją Barce na żywo a nie Wisłe ;) Wisłę już widziałem. A nie mam hajsu, żeby wyjeżdżać do Hiszpanii na mecz ligowy.

Mazur199
02-08-2008, 15:12
Radosc z wyeliminowania Heidfelda - bezcenne :D

word _/
Kubica 4

Capality
02-08-2008, 15:23

a dajmy na to Pogoń Szczecin jakimś cudem gra z Chelsea. Oczywiście ty byś nie poszedł na ten mecz, no bo przecież nie gra twoja najukochańsza drużyna bo nie chcesz patrzeć jak polski klub dostaje w dupę. Co z tego, że możesz zobaczyć gwiazdy światowego formatu na żywo.

Maggic
02-08-2008, 16:52
a dajmy na to Pogoń Szczecin jakimś cudem gra z Chelsea. Oczywiście ty byś nie poszedł na ten mecz, no bo przecież nie gra twoja najukochańsza drużyna bo nie chcesz patrzeć jak polski klub dostaje w dupę. Co z tego, że możesz zobaczyć gwiazdy światowego formatu na żywo.

ojj gościu ; D chciałem was lekko sprowokować, bo zdaje mi się bardziej po "nie których" waszych wypowiedziach, że "gdyby" doszło do meczu Barca-Wisła to większość jechała by na to spotkanie żeby oglądać Barcelonę w akcji. W ogóle po Polakach nie zdziwiłbym się jeżeli jakaś tam grupa kibicowała by Bluagranie.

chce dać tylko do zrozumienia że nasza polska piłka to takie dno że to się w pale nie miesci, i nie dziwie sie polakom ze utożsamiają z zagranicznymi klubami.

nie zmienia to faktu że kibicuję Wiśle, Lechowi i Legii w Pucharach, no ale co do Wisły jestem realistą i jak dojdzie to meczu z Barcą to pooglądamy sobie niezłe strzelanie, chyba że Skorża zagra ustawieniem 1-8-1-1.

z tą Pogonią to pewnie gdyby doszło do jakiegoś meczu w Pucharach tam za kilka lat, to na pewno bym pojechał, ale nie jestem z Krakowa i losy Wisły AŻ tak mnie nie interesują żeby jeździć na ich mecze. wolę w pubie lub w domciu

w ogóle Pogoń-Chelsea :cup: KoHHam Cię :*

Capality
02-08-2008, 18:19
na Legie nie licz xd Może udałoby się jakoś remisami przejść(dajmy na to 1-1 u siebie i 2-2 na wyjeździe) ale Lech sądzę, że przejdzie

Articuno
02-08-2008, 18:24
Pwned. Asystent pana sędziego jest niekompetentny!

Calen Futh
02-08-2008, 19:22
By Yoh Asakura:

http://img53.imageshack.us/img53/5264/10juvehe6.jpg - rispekt.

Straznik Monopolowego
02-08-2008, 22:41
Podstawowy sklad juve nie mogl poradzic sobie z nastolatakami z Arsenalu a jak w 2 polowie Boss wprowadzil paru z podstawowego to juve z wlasnej polowy nie wychodzilo

Calen Futh
02-08-2008, 23:47
Nie ma co się dziwić. Arsenal grał drugim składem, Juve ostro najlepszymi zawodnikami. Tylko 1:0? Słabiutko Juve.

Articuno
03-08-2008, 00:41
Bez przesady. Slabo, bo slabo, ale to srodek przygotowan. Postawa Juventusu mnie nie zadowala, ale w sumie tragedii nie bylo. Juve tez gralo lekko eksperymentalnym zestawieniem(oczywiscie bez porownania do Arsenalu). Jedno jest pewne, bedzie zdecydowanie lepiej. Co do Kanonierów. Ten zespol ma ogromny potencjal, ale zapewne zabraknie doswiadczenia. Jeszcze wroce do Juve, nasz blok defensywny to sciana. Co z tego, ze Arsenal mial przewage, jak nie stworzyl zadnej 'setki'. Zadziwia i szokuje Molinaro 0.0.

Straznik Monopolowego
03-08-2008, 01:03
o jakim ty bloku mowisz skoro arsenal sobie gral klepka w polu karnym juve?

Articuno
03-08-2008, 10:25
Pare razy :) Po za tym, nic z tego nie wyniklo, po za akcja Adebayor-Bendtner, chyba ze cos ominalem.

Thomisson
03-08-2008, 10:29
Jak zwykle Arsenal przegrywa tylko i wyłącznie przez sędziego....

Straznik Monopolowego
03-08-2008, 11:08
a kto tu napisal ze tylko i wylacznie przez sedziego?

By$iu
03-08-2008, 14:13
Pierwsze 3 pkt Floty w I lidze :-).

Sza'hel
03-08-2008, 14:14
ciekawe kiedy ekstrakasa będzie miała 1. kolejkę? ;)

Thomisson
03-08-2008, 14:24
8 sierpnia bodajże

skuug
03-08-2008, 15:22
tak, 8-9 sierpnia, zgodnie z planem. I od razu Śląsk gra z Lechią : D

Xendriel
03-08-2008, 16:09
Chelsea ładnie rozgromiła Milan:o
Ciekawe jak zaprezentuje się Arsenal w meczu z Realem.

skuug
03-08-2008, 16:57
HSV 3:0 Juventus

Niesamowita końcowka Hamburga, zwłaszcza Olica. Szykuje im się niezła ekipa na Bundeslige ]:->

A co zrobił Del Piero w 92. minucie? xD on sam tylko wie...

Calen Futh
03-08-2008, 19:27
By Yoh Asakura:

Jack Wilshere > Robinho + Robben

Yossarian
03-08-2008, 19:48
Jak dla mnie ta telenowela pod tytułem Cristiano Ronaldo mogłaby już sie skończyć, nie ważne z jakim efektem. Jest to irytujące i denerwujące. Mimo, iż jestem kibicem Realu od dawna, to nie chciałbym żeby ten zawodnik grał w drużynie Los Blancos. Cóż z tego, skoro mój głos nic nie znaczy:)

Xendriel
03-08-2008, 20:12
Jak dla mnie ta telenowela pod tytułem Cristiano Ronaldo mogłaby już sie skończyć, nie ważne z jakim efektem. Jest to irytujące i denerwujące. Mimo, iż jestem kibicem Realu od dawna, to nie chciałbym żeby ten zawodnik grał w drużynie Los Blancos. Cóż z tego, skoro mój głos nic nie znaczy:)
A ja bym chciał żeby Cristiano przeszedł do Realu, a klub z Madrytu sprzedał Robinho lub Sneijdera.

Maggic
03-08-2008, 21:07
1-0 Lampard - http://www.youtube.com/watch?v=RM3P32ENWho&eurl=
2-0 Anelka - http://www.youtube.com/watch?v=8dgw_RJYS08&eurl=
3-0 Anelka - http://www.youtube.com/watch?v=KrczZCNY7y0&eurl=
4-0 Anelka - http://www.youtube.com/watch?v=jhXjNLOp62A&eurl=
5-0 Anelka - http://www.youtube.com/watch?v=n2hs8R8_13M&eurl=

mam przeczucie że ten sezon będzie udany :) wiem, wiem tak jak już wspomnieliście Chelsea miała słabych rywali takich jak Chengdu Blades czy AC Milan... no ale nooo takie przeczucie sympatyka ;)

Yossarian
03-08-2008, 21:18
Według mnie, jeżeli ten sezon nie będzie udany w wykonaniu Chelsea (tzn. zwycięstwo LM+Premiership) to cierpliwość Romana się skończy. A jak wiadomo bez niego będzie tej drużynie ciężko, bardzo ciężko. Nie sądzę, aby znalazł drugi taki sponsor (chyba, że znowu jakiś Rosjanin o podejrzanej przeszłości), który pozwalałby na takie transfery i gaże zawodników.

Straznik Monopolowego
04-08-2008, 00:22
1:0 dla Arsenalu a Diabyego pojebalo i to zdrowo

Thomisson
04-08-2008, 08:04
By Yoh Asakura:
Jack Wilshere > Robinho + Robben

Tak i jeszcze:
Almunia > Buffon
Sagna > Ramos
Toure > Ferdinand
Gallas > Terry
Clichy > Evra
Rosicky > CR7
Diaby > Gatusso
Fabregas > Xavi
Nasri > Messi
van Persie > Kaka
Adebayor > Eto'o

A i jak wróci do gry Eduardo to Eduardo > RVN, Drogba, Platini, Fontaine, Henry, Inzaghi,Toni, CR7, Kaka, Messi, Zidane, Muller, Batistuta, Maradona, Pele

A na serio:
To HSV grało tak zajebiście, czy Juventus tak słabo?

Capality
04-08-2008, 08:51
Fabregas > Xavi

imho to się zgadza xd

Raul
04-08-2008, 10:43
Czekam aż Wenger powie, że Diaby nie powinien więcej wyjść na boisko.

Xendriel
04-08-2008, 10:59
Uraz Sneijdera to będzie bardzo poważne osłabienie Realu. Jakim trzeba być idiotą żeby tak potraktować zawodnika drużyny przeciwnej, którą zaprosiło się na ten niby turniej?

btw. http://pl.youtube.com/watch?v=s0yARTdKIRE bramki z meczu Chivas - Barcelona

@Down: W Premier League w tym sezonie będę za Tottenhamem. Pozostała mi sympatia do Giovanniego, a i Modricia lubię :P

Calen Futh
04-08-2008, 11:04
A Tottenham znowu zwycięża. Chelsea w bardzo dobrej formie, Everton też tam wygrywa w swoich sparingach, Arsenal drugim składem dorównuje innym europejskim znanym drożynom, Manchester jak zwykle na początkach sezonu- spokojnie wygrywa te meczyki eksperymentalne (ale bez szaleństw). Oj będzie się działo <333333

Jak ja kocham Premier League! :D Przypominam o Premier League Fantasy 08 (temat na pierwszej lub drugiej stronie OWiON'u)

Thomisson
04-08-2008, 12:12
Czekam aż Wenger powie, że Diaby nie powinien więcej wyjść na boisko.

IMO faul Diabiego był gorszy od faulu Taylora. W drugiej fazie ataku widać, że Diaby specjalnie trzymał dwoma nogami nogę Sneijdera, żeby ten nie mógł jej wydostać. Co nie zmienia faktu, że jak na razie oba te przewinienia są najgorsze w tym roku.

Capality
04-08-2008, 12:31
ma ktos jakis filmik pokazujacy ten faul?

@down:
:O

Xendriel
04-08-2008, 12:37
proszę http://pl.youtube.com/watch?v=cKGM8bEU_-c

Calen Futh
04-08-2008, 15:03
By Yoh Asakura:

Kontuzja Sneijdera ? Przykro mi. Zachowanie Diaby'ego ? I bardzo dobrze. Teraz ten, kto kopnie Arsenal, zostanie kopnięty przez naszego drugiego Vieirę. I skończą się kontuzję, skończy się masa fauli na zawodnikach Arsenalu. Od dzisiaj nie warto z nami zadzierać. To raz.
Dwa.
(to napisał Thomi~, dopiski moje: )
Tak i jeszcze:
Almunia > Buffon - nie
Sagna > Ramos - jak najbardziej, Sagna to najlepszy prawy obrońca Premiership, gra rewelacyjnie
Toure > Ferdinand - postawiłbym znak równości, ale Ferdinand trochę silniejszy, a Toure znacznie szybszy i bardziej uniwersalny, bo i prawa i środkowa obrona
Gallas > Terry - znak równości
Clichy > Evra - to jest fakt :)
Rosicky > CR7 - nie lubię Portugalczyka, ale uznam, że jest lepszy, bo Tomas często kontuzje łapie
Diaby > Gatusso - zobaczymy, co przyniesie sezon, ale Diaby jest znacznie lepszy w ofensywie niż Gattuso
Fabregas > Xavi - to fakt :)
Nasri > Messi - Nasri to dupa wołowa
van Persie > Kaka - Robin bez kontuzji w szczycie formy > Kaka
Adebayor > Eto'o - ile bramek strzelił Bajor, a ile Eto'o ? ;)

Maggic
04-08-2008, 15:17
Yoh ty se jaja robisz? Obiektywnie to powinno wyglądać tak, a nie że kur** ten w szczecie formy czy tamten

Almunia < Buffon - Buffon to klasa mimo upływu lat
Sagna = Ramos
Toure = Ferdinand
Gallas < Terry - Terry to dla mnie najlepszy obrońca na świecie, ma wszystko (wiem że jestem kibicem Chelsea)
Clichy = Evra
Rosicky < CR7 - Przy tej linijce Yoh chyba zupełnie przypadkiem wstawiłeś ">" ???
Diaby < Gatusso - Gatusso prawdziwy twardziel, a Diaby'emu jeszcze troche brakuje
Fabregas = Xavi
Nasri < Messi - Bez dwóch zdań Messi
van Persie < Kaka - /\
Adebayor > Eto'o - W ostatnim czasie Adebayor bije E2 na głowe

Calen Futh
04-08-2008, 15:32
By Yoh Asakura:

Maggic, ja tylko przekopiowałem to, co napisał Thomisson i dałem swoje dopiski. Clichy =/= Evra, bo Gael jest od niego znacznie lepszy i udowodnił to w poprzednim sezonie, gdzie został uznany najlepszym lewym obrońcą w Premiership. Sagna =/= Ramos, bo Ramos jest czasem niepewny w defensywie, a Sagna właściwie nie popełnia błędów, jest szybszy od Ramosa, bardziej dynamiczny i łatwiej jest mu się urwać obrońcom. No i tego jego crossy, jeśli się przyłoży, to wrzuca idealnie na głowę.
Co do van Persiego i Kaki - van Persie technicznie jest lepszy od Kaki, ale Brazylijczyk jest od niego szybszy. Robin to zresztą mistrz strzałów z ostrego kąta i ogólnie strzela takie gole, że głowa mała (vide Blackburn, Charlton).
Przy Nasrim napisałem, że to dupa wołowa, bo 16-letni Wilshere gra lepiej. Ale Wilshere gra lepiej od niejednej gwiazdeczki :d
Diaby'ego i Gattuso ogólnie ciężko porównywać, bo Gattuso to stricte defensywny pomocnik, a Diaby'ego jednak ciągnie do ofensywy.

Maggic
04-08-2008, 15:40
chciałem Ci tylko powiedzieć że troszku przesadziłeś z tym pierwszym porównaniem ;p

Xendriel
04-08-2008, 15:40
Kontuzja Sneijdera ? Przykro mi. Zachowanie Diaby'ego ? I bardzo dobrze. Teraz ten, kto kopnie Arsenal, zostanie kopnięty przez naszego drugiego Vieirę. I skończą się kontuzję, skończy się masa fauli na zawodnikach Arsenalu. Od dzisiaj nie warto z nami zadzierać.
Ty się dobrze czujesz? Człowieku to był mecz towarzyski, drużyny przygotowywały się do sezonu. Poza tym jak by Arsenal zaczął grać w ten sposób, to nic by z nich nie pozostało. Każdy jeden zespół Premier league tak skopał by dzieciaki z Londynu, że te z płaczem uciekły by do swojego "bossa".

Calen Futh
04-08-2008, 16:33
By Yoh Asakura:

@Xendriel:
Potraktowałbym twoją wypowiedź poważnie, gdybyś choć trochę znał się na Premiership.

Thomisson
04-08-2008, 16:52
By Yoh Asakura:
@Xendriel:
Potraktowałbym twoją wypowiedź poważnie, gdybyś choć trochę znał się na Premiership.

Ciebie chyba coś popierdoliło. Jak Eduardo został skoszony to płakałeś i domagałeś się śmierci Taylora. Ale nie, jak zawodnik Aresnalu zachowuje się jak kretyn, to w porządku jest. Poza tym Xendriel dobzre mówi, niech Diaby spróbowałby to powtórzyć z MU lub Chelsea. Długo by sobie przy Ferdinandzie, Terrym, Rooneyu, czy Essienie nie pobiegał. Zachowaj chociaż krztę obiektywizmu.

Co do tych porównań...to była ironia z mojej strony, ale chyba za powaznie ją wziąłeś