zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

Calen Futh
18-12-2008, 19:06
Myślicie, że robiłbym interesy z tą mafią? Jezu Chryste! Nie ma szans. Nie sprzedałbym im nawet wirusa – grzmiał po wygranym 5:3 meczu z Gamba Osaka sir Alex Ferguson.
- Powiedziałem nawet dyrektorowi Davidowi Gillowi, że mogę się założyć o własne życie, iż spekulacje zaczną się na nowo zimą. Musimy je po prostu zignorować i skoncentrować się na ciężkich meczach, które nas czekają – dodał Szkot.

Hah. Nie ma to jak komentarz na plotki "El Mundo" o transferze CR7 ;D

Articuno
18-12-2008, 22:08
hahaha

Barcelona (Spain)
Possible Opponents: Chelsea, Inter Milan, Lyon, Arsenal.

Potencjalni rywale Barcy w 1/8. Nie ma to jak zająć 1 miejsce w grupie ;]

Xendriel
18-12-2008, 22:27
Chciałbym żeby Barcelona wylosowała Chelsea, no ostatecznie Arsenal;)

Exodus
18-12-2008, 23:10
Chciałbym żeby Barcelona wylosowała Chelsea, no ostatecznie Arsenal;)

Albo Milan, 2 kluby, ktorych nie lubie by musialy grac przeciw sobie i by chociaz banowo odpadl. Ewentualnie Arsenal.

Pomocny Murzyn
18-12-2008, 23:25
@Up
Nie chce cie zasmucic, ale Milan = Mediolan, a tam pisalo Inter Milan, a to oznacza Inter Mediolan. Ja na poczatku tez przeczytalem Milan, ale milan nie gra w lidze mistrzow :confused:

Arka_Sath_Wielki
18-12-2008, 23:27
a w 1/4 trafili by na Real :) marzenie by było :D

Hanndo90
19-12-2008, 00:35
oo jutro sie zapowiadają ciekawe spotkania w La Liga : )
Real Madryt C.F - Valencia

no i oczywiście : )

RCDEspanyol de Barcelona - Atletiko Madryt!
kiedyś sie trzeba odbić od dna, wiec dlaczego nie teraz ;)

iHala Madrid! iVamos Pericos! : )

Calen Futh
19-12-2008, 06:51
hahaha

Barcelona (Spain)
Possible Opponents: Chelsea, Inter Milan, Lyon, Arsenal.

Potencjalni rywale Barcy w 1/8. Nie ma to jak zająć 1 miejsce w grupie ;]

Manchester United (England)

Possible Opponents: Inter Milan, Sporting Lisbon, Atlético Madrid, Lyon, Real Madrid.

Trzymam kciuki dziś za Sportnig :D Może się załapiemy. Chociaż pewnie ManUtd na Real trafi >.<

Fintex
19-12-2008, 12:33
Czelzi z Juve, Real z Live i MU z Interem zapowiadają się nieźle. Szczególnie ten ostatni. Chociaż pewniakiem dla mnie jest MU, ale co Mourinho wymysli?:P Barca z Lyonem... fart w losowaniu ;p czekamy na rywala Lecha :)

Edit: z Udinese więlkich szans nie mają...

Maggic
19-12-2008, 12:34
Chelsea - Juventus
Villareal - Panathinikos
Sporting - Bayern
Atletico Madryt - FC Porto
Olympique Lyon - FC Barcelona
Real Madyrt - Liverpool
Arsenal - AS Roma
Manchester United - Inter Mediolan

;>>>

Yoh Asakura
19-12-2008, 12:35
Cieszę się, że Arsenal trafił na Romę, chociaż wolałem, żeby wylosowali Barcę.

Arka_Sath_Wielki
19-12-2008, 13:35
No a Lesiu z Udinese :) będzie ciekawie, mamy dużą szansę :)

R3T
19-12-2008, 13:44
Jak wygraja to stutgart - zenit ino ciezko ;d

Faytah
19-12-2008, 13:58
Ojjj Inter trafil najgorzej jak mogl,no ale zeby wygrac LM trzeba pokazac ze jest sie najlepszym. Na taki mecz czekalem dlugo,bo to idealna szansa by przelamac fatum europejskich pucharow i srednio grajacego Interu poza Italia. Obiektywnie patrzac to szanse na awans Interu w tym dwumeczu oceniam na 40%.

Zamor1
19-12-2008, 14:05
No coz srednio zadowolony jestem z tej pary Inter - Manchester. Ale wlasnie jest to dla nich bardzo dobra okazja, aby pokazac, ze sie licza w LM.

Yoh Asakura
19-12-2008, 14:12
Z chęcią obejrzę pojedynek Zlatan - Ronaldo, o ile nie będzie kolidował z pokazem beznadziejności serwowanym przez Romę.

Berbatov
19-12-2008, 14:41
Z chęcią obejrzę pojedynek Zlatan - Ronaldo

Oj, chyba się nieźle rozczarujesz. Inter ma zawodnika imieniem Javier Zanetti, który znany z waleczności i tego, że za*******a w tą i z powrotem powstrzyma Cristinę. Kopnie raz, może dwa ale porządnie Ronaldo i ten ze łzami w oczach będzie patrzył na sędziego.

Ja tam z chęcią obejrzę Zlatana w pojedynku z Ferdinandem, Vidicem lub z obojgiem na raz. W końcu co to dla niego? Phi.

Bols
19-12-2008, 19:14
A ja z checia obejrze smutek barcy i jej fanow po poraazce z Lyonem ;>

Hanndo90
19-12-2008, 19:18
@up
oo ja tez : )

Real Madryt C.F - Liverpool F.C
hmm to może być ciekawe starcie : )

Ditto
19-12-2008, 20:28
Oj, chyba się nieźle rozczarujesz. Inter ma zawodnika imieniem Javier Zanetti, który

jest prawym obrońcą, ewentualnie prawym pomocnikiem, więc nie powinien mieć wielu starć z nominalnym prawym skrzydłowym...

Berbatov
20-12-2008, 10:49
jest prawym obrońcą, ewentualnie prawym pomocnikiem, więc nie powinien mieć wielu starć z nominalnym prawym skrzydłowym...

Akurat Zanettiego wystawiano na prawej jak i lewej stronie boiska(zarówno w obronie jak i pomocy. Grywał też jako defensywny pomocnik). Jose musi delegować go do krycia Ronaldo żeby mieć stuprocentową pewność, że ten nic nie wyczaruje. A skąd taki pewny swego jestem? A bo już pewnie złota piłka FF wam wspomnienia sprzed 2,5 roku przyćmiła, kiedy w półfinale LM Milan bił jak tylko chciał United, a niejaki Massimo Oddo(oddany do Bayern przez kretynów od polityki transferowej ACM) zatrzymywał Ronaldo jak młodzika jakiegoś. A skoro Oddo dał rade, to uważany za znacznie lepszego Zanetti dokona tego z palcem... . Dobra, jego palce zostawię w spokoju.

Zobaczycie w lutym!

Ditto
20-12-2008, 11:40
Akurat Zanettiego wystawiano na prawej jak i lewej stronie boiska(zarówno w obronie jak i pomocy. Grywał też jako defensywny pomocnik). Jose musi delegować go do krycia Ronaldo żeby mieć stuprocentową pewność, że ten nic nie wyczaruje. A skąd taki pewny swego jestem? A bo już pewnie złota piłka FF wam wspomnienia sprzed 2,5 roku przyćmiła, kiedy w półfinale LM Milan bił jak tylko chciał United, a niejaki Massimo Oddo(oddany do Bayern przez kretynów od polityki transferowej ACM) zatrzymywał Ronaldo jak młodzika jakiegoś. A skoro Oddo dał rade, to uważany za znacznie lepszego Zanetti dokona tego z palcem... . Dobra, jego palce zostawię w spokoju.

Zobaczycie w lutym!

Ja bym na twoim miejscu tak się nie cieszył. Rooney, Barbatov, Tevez i Scholes (a nawet Nani czy Anderson) są w stanie nastrzelać takiemu Interowi. Reszta też, ale mają znacznie mniejsze szanse.

Yoh Asakura
20-12-2008, 12:11
Berbatov, Scholes, Nani i Anderson ? No sorry, ale Berbatov to tylko z 5 metrów dobić potrafi, Scholes nie te lata, kompletnie bez formy, Nani to pajac, a Anderson to Denilson w wersji 1.1.
Ronaldo jest niszczony przez każdego klasowego bocznego obrońcę. Vide Cole, Clichy, Sagna czy nawet Eboue, który wespół w zespół z Toure obezwładnia go na sto i jeden sposobów.

Ditto
20-12-2008, 12:26
Kurde, to w tamtym sezonie wszyscy dali nam fory i dlatego wygraliśmy? :/

@Down

Rooney - Tevez
Giggs - Fletcher - Carrick - Park

Zostałaby taka ofensywa, więc wątpię, czy są zbędni. Tymbardziej, że Bervatov, Scholes (Nani jak złapie forme pewnie też) grają w pierwszym składzie. Chociaż Wilshere > Giggs, to nie wiem, może powinni grać samymi bramkarzami?

Yoh Asakura
20-12-2008, 12:33
Ale ja nie podważyłem umiejętności całej drużyny tylko tych, którzy, moim zdaniem, powinni z United wylecieć, bo są za słabi.

Bols
20-12-2008, 15:19
Ale ja nie podważyłem umiejętności całej drużyny tylko tych, którzy, moim zdaniem, powinni z United wylecieć, bo są za słabi.

no tak- polowa druzyny. a berbatova niedawno kupili i juz ma wylatywac? giggsa tez powinni wyjebac i kupic willshera /;

Yoh Asakura
20-12-2008, 15:42
Jesteś idiotą, ale ci odpiszę.

Co z tego, że niedawno kupili Dymitara ? To nie jest napastnik na miarę drużyny z Top4.
I ad. Giggsa - wywalenie go i zakup Wilshera byłoby akurat świetnym wyjściem, ale to nierealne. B)

Rycerski Cinek
20-12-2008, 16:32
Ja bym na twoim miejscu tak się nie cieszył. Rooney, Barbatov, Tevez i Scholes (a nawet Nani czy Anderson) są w stanie nastrzelać takiemu Interowi. Reszta też, ale mają znacznie mniejsze szanse.

Czemu piszesz tak jakby w Interze nie bylo defensywnych pomocnikow co zajebiscie czyszcza pole,mam na mysli Cambiasso oraz Muntari'ego?

Zamor1
20-12-2008, 17:01

Rownie dobrze mozna powiedziec, ze Ibrahimovic, Mancini i Quaresma tez sa w stanie nastrzelac MU.
Wiec skoncz to glupie gadanie.

Berbatov
20-12-2008, 17:18
Akurat Quaresmą bym się tak nie chwalił.

Capality
20-12-2008, 17:45
Quaresma jest zajebisty :P

Berbatov
20-12-2008, 17:53
Quaresma jest zajebisty :P

Tak! Masz rację! Zauważyli to również najwierniejsi kibice Interu, którzy na San Siro chętnie wygwizdują i manifestują swoje rozgoryczenie wydaniem 25 milionów Euro na Portugalczyka. Ale co tam kibice, dziennikarze też docenili Ricardo. Po pół roku gry Quaresma zdobył prestiżową nagrodę Bidone d'oro dla najgorszego piłkarza biegającego po boiskach Serie A.

Skróty bramek i paru akcji na youtube to nie wszystko, trzeba od czasu do czasu meczyk obejrzeć, synku. ;**

Thomisson
20-12-2008, 18:14
Nie rozumiem trochę Arsenalowego Fanboya, bo każdy z tej 5 co wymienił miałby z palcem w nosie miejsce w pierwszej jedenastce Arsenalu. Skoro oni są słabi, to jak określić skład Gunnersów?

Ditto
20-12-2008, 18:17
Rownie dobrze mozna powiedziec, ze Ibrahimovic, Mancini i Quaresma tez sa w stanie nastrzelac MU.
Wiec skoncz to glupie gadanie.

Ibrahimovic pewnie strzeli, a jak nie on to Cruz... Równie dobrze mógłbym teraz wymienić Van der Sara, Kuszczaka, Fostera, Heatona, Zielera, Amosa, Wooda, Ferdinanda, Vidica, Evansa, O'Shea, Evre, Nevilla, Browna, Rafaela, Fabio, Hargreavsa, Carricka i powiedzieć, że nie macie szans :/ Do tego sam zacząłeś, że Ronaldo nie będzie, to nikt wam nie strzeli. Wymieniłem tylko innych, którzy mogą zagrozić waszej bramce. Kierując się twoim rozumowaniem mógłby wyjść skład, który wygrałby w każdym meczu do 0, lub przynajmniej bezbramkowo zremisował.

Van der Sar
Rafael - Hargreaves - Neville - Brown - Ferdinand - Vidic - Evans - O'Shea - Fabio - Evra

Ferdinand + Vidic na Ibrahimovica, Rafael, Hargreaves, Neville i Brown na jednego skrzydłowego, a Evans, O'Shea, Fabio i Evra na drugiego. Ojej, nikt nie strzeli gola : / Mam nadzieję, że tak dobitny przykład otworzy ci oczy na innych zawodników, którzy także stwarzają zagrożenie pod bramką rywala, więc nawet jakby Ronaldo był wyłączony z gry, to wy stracilibyście jednego obrońce, a strzelić zawsze będzie mógł kto inny.

@Wojtiziom

<kwik>, powtarzam nie wyczułeś czegoś, taki forumowy standard :D

Yoh Asakura
20-12-2008, 19:22
Nie rozumiem trochę Arsenalowego Fanboya, bo każdy z tej 5 co wymienił miałby z palcem w nosie miejsce w pierwszej jedenastce Arsenalu. Skoro oni są słabi, to jak określić skład Gunnersów?
Standardowy tekst debila 16-latka, który nie potrafi wyczuć najdrobniejszej ironii.

Arfyd
20-12-2008, 19:31
Standardowy tekst debila 16-latka, który nie potrafi wyczuć najdrobniejszej ironii.

Standardowy tekst ileśtam latka, który nie potrafi wpleść ironii w taki sposób, żeby ktoś inteligentny mógł ją wyczuć.

Xendriel
20-12-2008, 19:36
Skróty bramek i paru akcji na youtube to nie wszystko, trzeba od czasu do czasu meczyk obejrzeć, synku. ;**
To ty chyba nie oglądałeś Quaresmy przed przejściem do Interu...Może teraz gra cienko, ale nie wmówisz mi, że tak samo grał w Porto. Może potrzebuje czasu na aklimatyzację, albo po prostu nie nadaje się do ligi włoskiej.

Yoh Asakura
20-12-2008, 19:50
Standardowy tekst ileśtam latka, który nie potrafi wpleść ironii w taki sposób, żeby ktoś inteligentny mógł ją wyczuć.
Rotfl. :D:D

To ty chyba nie oglądałeś Quaresmy przed przejściem do Interu...Może teraz gra cienko, ale nie wmówisz mi, że tak samo grał w Porto. Może potrzebuje czasu na aklimatyzację, albo po prostu nie nadaje się do ligi włoskiej.
Quaresma jest gwiazdą, wspaniałym piłkarzem, ale tylko w Portugalii. Cięższe ligi nie są dla niego. Inter wyrzucił kasę w błoto.

Xevez
20-12-2008, 20:17
A może Porto grało trochę pod niego, a w Interze mają większe asy;)

Bols
20-12-2008, 20:31
to jest to, 4 minuta i gol higuaina.... kocham go, rosnie wielki talent : S

Fintex
20-12-2008, 20:49
No sorry, ale Berbatov to tylko z 5 metrów dobić potrafi,

A 2 gole i 6 asyst się samo zrobiło.

To też była ironia? :\

Yoh Asakura
20-12-2008, 20:59
2 jakie gole ?

Berbatov
20-12-2008, 23:01

Oglądałem, oglądałem... jak w ówczesnej Barcelonie (dopiero budowanej na potęgę) ławkę grzał. Hiszpania to przecież podobny do Portugalii kraj. Nie wiem czy wiesz,ale nawet położone są nieopodal siebie. Klimat niemal identyczny, kobiety urodą porównywalne, a mimo to Quaresma tam się nie zaaklimatyzował! Śmiem twierdzić, że i we Włoszech tego nie zrobi!
Yoh ładnie się o nim wyraził. Czasem i on ma rację.

2 jakie gole ?

Zapewne chodzi o te dwie bramki strzelone Borucowi w wygranym meczu 3:0. Tak, te ze spalonego. Obie. ;)

Articuno
20-12-2008, 23:28
Towarzysz zamor1 sie zagalopowal z tym Quaresmą...
A dzis Inter znow szczesliwie wygrywa, tym razem z 3 metrowego spalonego 3 zawodników. Skandal i tyle, takich sędziów odsyła się do 5 ligi...
A tak ogolnie pozdrawiam Higuaina, Robbena i mojego idola od dzis Fernandesa, ktory chcial strzelic bramke dla Valencii w 93 minucie strzelajac z przewrotki z 30m.

I cholera, strasznie mi szkoda Holyfielda, tym bardziej, ze go IMO skrzywdzili sedziowie...

Fintex
21-12-2008, 00:59
UP: Też mi szkoda Evandera... imponował mi swoim przygotowaniem kondycyjnym. wg mnie zasluzyl na wygraną. Dużo i wyraźnie trafiał. Może ten wielkolud zasłaniał sędziom :)

2 jakie gole ?

Manchester United Premier League 13 2 5

mecze/gole/asysty.

Na FPL podają 6 asyst, na espn 5.

W LM strzelił 4 bramki.

Yoh Asakura
21-12-2008, 01:09
Spytałem, w jakim stylu zostały strzelone...

Fintex
21-12-2008, 01:23
Nie wiem. Mógłby nawet z 1m dobić. Co za różnica? Nie ten wygrywa kto gra, ale ten co bramki strzela.

Yoh Asakura
21-12-2008, 01:35
Ale wtedy ja będę miał rację.
Jak zwykle zresztą.

Thomisson
21-12-2008, 09:59
Gerd Mueller strzelał mnóstwo takich bramek, a jakoś nikt nie mial pretensji o styl ; )

I następnym razem jak chcesz wplatać ironię to rób to w jakoś w miarę zrozumiały sposób dla ogółu, bo już tyle bzdur pisałeś na tym forum, że ciężko odróżnić ironię od normalnej wypowiedzi ; P

Fintex
21-12-2008, 10:05
Ale wtedy ja będę miał rację.
Jak zwykle zresztą.

To jak wytłumaczysz 5 asyst? :o

Ruud też często takie tylko strzelał.

Arfyd
21-12-2008, 10:46
Co do boksu..

Sędziowie oglądali chyba inną walkę. Skrzywdzili Holyfielda..

Zamor1
21-12-2008, 11:16
Ibrahimovic pewnie strzeli, a jak nie on to Cruz... Równie dobrze mógłbym teraz wymienić Van der Sara, Kuszczaka, Fostera, Heatona, Zielera, Amosa, Wooda, Ferdinanda, Vidica, Evansa, O'Shea, Evre, Nevilla, Browna, Rafaela, Fabio, Hargreavsa, Carricka i powiedzieć, że nie macie szans :/ Do tego sam zacząłeś, że Ronaldo nie będzie, to nikt wam nie strzeli. Wymieniłem tylko innych, którzy mogą zagrozić waszej bramce. Kierując się twoim rozumowaniem mógłby wyjść skład, który wygrałby w każdym meczu do 0, lub przynajmniej bezbramkowo zremisował.

Zaraz zaraz ja nic nie zaczalem ;] nic nie mowilem o Ronaldo. Napisalem dopiero wtedy, gdy Ty napisales, ze Berbatov, Rooney i Tevez nastrzelaja Interowi.

Thomisson
21-12-2008, 11:20
No cóż nie każda walka między Amerykaninem a Rosjaninem kończy się jak w Rockym 4

Szkoda Holly'ego ; (

Yoh Asakura
21-12-2008, 11:27
I następnym razem jak chcesz wplatać ironię to rób to w jakoś w miarę zrozumiały sposób dla ogółu, bo już tyle bzdur pisałeś na tym forum, że ciężko odróżnić ironię od normalnej wypowiedzi ; P
Częstokroć pisałem tak nadętym i groteskowym tonem, że tylko idioci braliby to na poważnie. No i popatrz. Brali ! I ciągle biorą. :confused:

To jak wytłumaczysz 5 asyst?
Wiesz, Aliadiere miał bodajże najwięcej asyst w Boro w 07/08, ale to nadal nie oznacza, że jest dobrym napastnikiem.

Fintex
21-12-2008, 12:21
Pewnie. Lepiej mieć 0 goli i 0 asyst, ale nazywać się Jack Wilshere. Bo Jack>Ryan.

Miami wygrało wczoraj z Lakersami, dziś z Nets! woot.
Gortat dziś średnio. 8 min, 2 pts, 2 rebs, 3 blocks.

Yoh Asakura
21-12-2008, 13:01
Aleś dojebał. :D:D:D
Zobacz sobie, ile razy w lidze zagrał Wilshere, a ile Berbatov. No i porównywanie 16-letniego dzieciaka do napastnika w kwiecie wieku jest idiotyczne. Od razu widać, że fan porcelany B)

Xendriel
21-12-2008, 13:14
Zobacz sobie, ile razy w lidze zagrał Wilshere, a ile Berbatov. No i porównywanie 16-letniego dzieciaka do napastnika w kwiecie wieku jest idiotyczne. Od razu widać, że fan porcelany B)
Ty pierwszy zacząłeś porównywać go do Giggsa, a najśmieszniejsze z tego wszystkiego jest to, że nawet stwierdziłeś iż jest lepszy:D

Ditto
21-12-2008, 13:20

ALE TO TY DAŁNIE PORÓWNAŁEŚ GO DO GIGGSA! NIE ROZUMIESZ, ŻE ON Z CIEBIE SZYDZI?

@Boks

Oglądałem tylko końcówkę, ale racja, czarny był lepszy. Jednak ruski cieszył się jeszcze przed werdyktem, a że nie znam się na tym sporcie, to byłem wręcz pewny, że najpierw musiał być o wiele lepszy, a teraz się oszczędzał. Ewentualnie, że był lepszy, a ja tego nie widziałem. Sam nie wiem.

BTW. To ten murzyn miał 34 lata? Nie wyglądał.

@Up

Szybszy, ale nie śpieszyłem się z postem.

Arfyd
21-12-2008, 13:25
@Up

On ma 46 lat.

A Holyfield był lepszy przez cały pojedynek, z wyjątkiem 2 lub 3 rund. A czemu się cieszył to ja nie wiem. Holly wygrał tą walkę :P

Thomisson
21-12-2008, 13:28
Porównanie do 28 latka jest nie na miejscu, ale do 35 latka już tak xD

Aha i Ty zawsze piszesz nadętym tonem, więc nie wiem, jak można coś z tego wychwycić. Bo nikt nie łapie oprócz ciebie

Ditto:

ten murzyn ma 46 lat ; P

Ditto
21-12-2008, 14:11
On miał 46? Nie wiem czy dałbym mu 30 o_O

Fintex
21-12-2008, 14:14
Dzięki ludzie ;]

Co do boksu to głupi sport. Sam w sobie fajny, ale te walki toczą się tylko o kase. Jak ostatnio De la hoya ? dostał 2x wiecej za przegrany pojedynek z jakims młokosem. żenua.

Yoh Asakura
21-12-2008, 14:49
Porównanie do 28 latka jest nie na miejscu, ale do 35 latka już tak xD

Tak, bo 16 latek zaczyna, 35 latek kończy !

Berbatov
21-12-2008, 15:06
Nikt nie mówi o zwycięstwie United na klubowym mundialu? W końcu to będzie jedyne trofeum Czerwonych Diabłów w tym sezonie, cieszcie się sympatycy Manchesteru póki możecie.

- Wojtku,Wojtku czemu twierdzisz że jedyne? Proszę, wytłumacz nam to!

Oj, moje biedne dzieci. Jedyne, bo jak wysyła się cały podstawowy skład,aby kasę w Japonii zarabiał i szmacił się(czyt. formę i zdrowie sprzeniewierzał) na nikogo nie interesujące mecze z ogórkami to jak można myśleć pokonaniu Interu czy odrobieniu straty 6 punktów do lidera Premiership. Chelsea raz, dwa w lutym zakończy przygodę z europejskimi pucharami ulegając Juventusowi, po czym skupi się na rozgrywkach krajowych. Puchar Ligi wygra jakieś słabiutkie Newcastle czy Boro, aby w ten sposób zapewnić sobie UEFA, czy tam Ligę Europejską. I jest coś więcej do wygrania? Nie.
Skąd ta pewność? Już nikt nie pamięta zabawnej i pouczającej historii AC Milan z 2007 roku, kiedy to wygrali Puchar Europy, później Mundial Klubowy i do tego czasu nic ugrać nie potrafią. Mistrzem kraju został Inter - który tak jak Chelsea w tym sezonie odpadł na 1/8 finału LM, a dopiero w finale krajowego pucharu uległ Romie.

Historia lubi się powtarzać, zobaczycie!

Yoh Asakura
21-12-2008, 15:36
Community Shield to pies ?

W Anglii wszystko (oprócz CC) wygra Arsenal, więc to oczywiste, że United zostaje z niczym.

Calen Futh
21-12-2008, 15:51
Community Shield to pies ?

W Anglii wszystko (oprócz CC) wygra Arsenal, więc to oczywiste, że United zostaje z niczym.

Arsenal zgarnie wszystko to co angielskie? ;o Tylko tyle? Przecież Kanonierzy są również faworytami Serie A i La Liga!

Skąd ta pewność? Już nikt nie pamięta zabawnej i pouczającej historii AC Milan z 2007 roku, kiedy to wygrali Puchar Europy, później Mundial Klubowy i do tego czasu nic ugrać nie potrafią
A nie wpadło Ci do głowy, że Milan swoją pozycje zawdzięcza polityce klubu, która nie inwestuje w młodych piłkarzy? (Pato i ewentualnie Kaka to pikuś przy całej reszcie)

To bardzo ciekawe, że na podstawie tego, że Manchester zagrał 2 mecze więcej w sezonie skreślasz ich szanse na mistrzostwo. W sumie rok temu nikt nie brał pod uwagi Chelsea, a mimo to wszystko rozstrzygnęło się w ostatniej kolejce.

-Wojtku,Wojtku czemu twierdzisz że jedyne? Proszę, wytłumacz nam to!
Wojtku, Wojtku pierdolisz głupoty, bo zwycięstwo w klubowych MS to już drugi tytuł dla Manchesteru w tym roku.

###
41' Atalanta 0 - 2 Juventus
I znowu del Piero strzela. Co za forma, aż miło.

Berbatov
21-12-2008, 15:58
Dwa tak prestiżowe trofea w sezonie to nie jeden, jak mogłem tak okroić dorobek Diabłów. Wybacz, mój błąd.

W tym sezonie wszystko wprawdzie do Londynu powędruje (oprócz CC) na Stamford Bridge. Na Chelsea w tym sezonie (na Wyspach!) nie będzie mocnych. Gracze The Blues pamiętają to, co Mourinho im wpajał przez lata pracy - dzięki temu, nawet Scolari nie jest w stanie tej drużyny popsuć. Po sezonie zaczną słuchać Brazyla i wszystko pierdolnie.

Arsenal zacznie wygrywać wszystko, kiedy tylko jego zawodnikom zacznie rosnąc owłosienie łonowe. Przestaną wtedy myśleć o dupach i Disneylandzie i zaczną wygrywać z każdym, a nie jak teraz mobilizują się na United czy Chelsea (dzisiaj zapewne Liverpool rozwalą), by później dupy dawać słabeuszom.

Berbatov
21-12-2008, 16:04
A nie wpadło Ci do głowy, że Milan swoją pozycje zawdzięcza polityce klubu, która nie inwestuje w młodych piłkarzy? (Pato i ewentualnie Kaka to pikuś przy całej reszcie)

Mając Seedorfa(32 lata), Pirlo(29), wspomnianego Kakę, Gattuso(30) co chcesz odmładzać?! To wielcy gracze, nie do ruszenia (i wcale nie tacy starzy!). "Pokarz mi swoją pomoc, a powiem ci jaką masz drużynę" mawiają w żargonie piłkarskim. Więc jaką ekipę ma ACM kolego? Hę?

Edit.
Przepraszam za podwójnego posta.

Arfyd
21-12-2008, 16:09
No to dzisiaj na Emirates Arsenal z LFC :P A Benitez nie pojechał do Londynu. :P

Ditto
21-12-2008, 16:34
Manchester wygrał jeszcze coś w Afryce, to, po czym Rooney, Carrick i ktoś jeszcze zachorowali. Jeszcze zanim Campbell był wyporzyczony (czyli także nie było Berbatova). Trzy więc już jest. Do tego jeden finał. Szansa na trzy kolejne.

@Down

Twój podpis mnie rozwala codziennie, mimo, że sam pamiętam ten temat xD Tylko nigdy nie miałem okazji, żeby to powiedzieć.

@Edit

Nie chodzi o taktyka.

@Edit 2

Stare, ale tylko potwierdza teorie o tym, że Berbatov to najgorszy transfer wszechczasów, a do tego to, że w 10 drużyna radziłaby sobie o wiele lepiej:

http://i34.tinypic.com/4j85fs.gif

Calen Futh
21-12-2008, 17:03
@up: No co Ty. Nie ma już przecież szans żadnych. W końcu ManUtd pojechał do Japonii i zagrał dwa mecze więcej. To oczywiste, że przez to Chelsea i Arsenal wygrają wszystko co się da.

Thomisson
21-12-2008, 17:33
Mając Seedorfa(32 lata), Pirlo(29), wspomnianego Kakę, Gattuso(30) co chcesz odmładzać?! To wielcy gracze, nie do ruszenia (i wcale nie tacy starzy!). "Pokarz mi swoją pomoc, a powiem ci jaką masz drużynę" mawiają w żargonie piłkarskim. Więc jaką ekipę ma ACM kolego? Hę?

Edit.
Przepraszam za podwójnego posta.

Pomoc w Milanie jest w porządku, gorzej z formacją defensywną.

Fintex
21-12-2008, 20:10
"Pokarz mi swoją pomoc, a powiem ci jaką masz drużynę" mawiają w żargonie piłkarskim.

Raczej pokaż mi środek pomocy a powiem ci jaką masz drużynę.

Co ty się w jasnowidza bawisz? Możesz tylko przypuszczać. Argumentacja taka, że Milan miał podobnie jest co najmniej śmieszna. Czelzi jest mocna w tym sezonie, ale też ma swoje potknięcia. Sezon jest długi.

@Ditto: Właśnie tej akcji/asysty szukałem, ale nie mogłem znaleźć. Ma skilla.

Ditto
21-12-2008, 20:14
Scholes, Carrick, Fletcher, Giggs, Anderson, Hargreaves, Possebon, Gibson, można dodać O'Shea. Czy ja wiem, czy to od tego tak dużo zależy... Oprócz pierwszej dwójki nie ma takich strasznie dobrych.

@Up

To fart, a nie skill... Co ty wiesz... Przecież kibicujesz tej okropnej hiszpańskiej drużynie, której nazwy nie można wypowiadać!

Yoh Asakura
21-12-2008, 20:39
Najżałośniejsza para w Anglii. Liverpool i Howard "Cunt" Webb.
Czerwona dla Adebayora to jakaś kpina. Reakcje zawodników Liverpoolu przy jakimkolwiek kontakcie to już zakrawa na śmieszność. Padają jak rażeni piorunem, wykładają się na murawę. Benitez pewnie jest z nich dumny.
Nienawidzę Liverpoolu bardziej niż Tottenhamu.

Bols
21-12-2008, 20:54
o bosh.... adebajoro dostal kartke, jedz tam do londynu i zrob mu pieklo w chaupie :<

Iron
21-12-2008, 21:06
Newcastle wygrana 2-1 :) i do przodu oby tak dalej trzeba się dobić od dołu:) Moja dobra passa z fma tak na ich działa:P

Exodus
21-12-2008, 23:13
On miał 46? Nie wiem czy dałbym mu 30 o_O

No Holy to juz dziadek i grzechem jest nie wiedziec kto to, bo jest jednym z lepszych bokserow kilkunastu lat.

Cos ostatnio dziadkom niezle idzie, dzisiaj Milan na 5, a tam tez polowa skladu to emeryci xd

Arfyd
21-12-2008, 23:16
No Holy to juz dziadek i grzechem jest nie wiedziec kto to, bo jest jednym z lepszych bokserow kilkunastu lat.

Może lepiej napisać, że to ten, któremu Tyson odgryzł ucho ? ;) Pewnie większość skojarzy ;P

Pomocny Murzyn
22-12-2008, 18:57
Nikt nie pisze o wygranej Milanu 5:1 z Udinese :) Jeśli Udinese będzie tak grac to Lech ma spore szanse, aby wygrac ;)

Articuno
22-12-2008, 20:26
Boje sie to powiedziec, ale... TVP pokazalo urywki z meczu Milan - Udinese !!! Jestem w szoku...

Pomocny Murzyn
22-12-2008, 20:46
@Up
Niedawno w TVP Sport puszczali retransmisje meczu Milan z kimś od pucharu uefa i w wiadomościach sportowych coś tam wspomnieli o Milanie i poinformowali o meczu ;)

Zamor1
23-12-2008, 15:29
Ulala
Kapitan Arsenalu Londyn, Cesc Fabregas doznał urazu kolana ! ;<

Calen Futh
23-12-2008, 18:01
@up: Spoko i tak wygrają LM, Premierleague, CC, FA Cup i Serie A.

MatiCFC
23-12-2008, 20:04
W tym sezonie wszystko wprawdzie do Londynu powędruje (oprócz CC) na Stamford Bridge. Na Chelsea w tym sezonie (na Wyspach!) nie będzie mocnych. Gracze The Blues pamiętają to, co Mourinho im wpajał przez lata pracy - dzięki temu, nawet Scolari nie jest w stanie tej drużyny popsuć. Po sezonie zaczną słuchać Brazyla i wszystko pierdolnie.

Mylisz się.
To co wpajał im wszystkim Mourinho, pamiętali i wykorzystywali za Granta. Teraz słuchają się Scolariego. Tego super trenera który zna tylko 2 formacje taktyczne!! 4-4-3 i 4-5-1. Na początku zachwyty, bo to działa, grali jak natchnieni... ale zaraz zaraz... wkólko i wkołko te 2 formacje... rywale nie głupi, myślą, taktykę Scolariego rozszyfrowali raz dwa, i się zaczęło pieprzyć. Bo super Scolari w zanadrzu ma także brak reakcji na wydarzenia na boisku! 'Ekipie nie idzie. To co, wkońcu wyjdzie'. Nie wychodzi. CFC Walą łbami w mór przeciwników, 'ni ch*ja panowie, nie da rady, czekamy na trenera'. Wkracza trener, i nic nie robi. Jak siedział/stał, tak dalej to robi.
3 tajna broń Scolariego- 'Ballack, Lampard, J.Cole, Deco- do środeczka panowie, jakoś to kurna będzie. Pomoc jak marzenie panowie'. Co na to panowie? Trenera trzeba słuchać, to też tak postępują...' ku**a panowie, ale tłok, ściśnił nas tu troszke Luiz Felippe.

Scolari jest okropny... Bez sensu rozstawia pomoc, nie reaguje na wydarzenia na boisku, i mimo, że już cała Anglia zna taktyke CFC, on dalej swoje.

Calen Futh
23-12-2008, 20:17
Tego super trenera który zna tylko 2 formacje taktyczne!! 4-4-3 i 4-5-1

Nie wiem czy to "4-4-3" ;) było zamierzone czy nie, ale dobrze wskazuje poziom jaki Chelsea ostatnio prezentuje.
Start miał dobry, ale to chyba było pozostałością po Grancie. Nie idzie im i tyle. Jestem tylko ciekaw czy to jakiś chwilowy kryzys czy to się pogłębiać będzie.

MatiCFC
24-12-2008, 11:11
Jeśli Scolari nic nie zmieni, nie zareaguje, to niewiele ulegnie zmianie... :(

Scolari:
"Moi piłkarze spisali się bardzo dobrze. Może nie wygraliśmy, ale graliśmy w dziesiątkę przeciwko jedenastu dobrze dysponowanym piłkarzom. To był naprawdę dobry mecz w naszym wykonaniu. Zawsze chciałbym widzieć takie zaangażowanie i wolę walki po stronie moich piłkarzy"

On jest śmieszny i żałosny w swojej wypowiedzi. Mając dziecięciu naprawde wielkich i wiele, bardzo wiele potrafiących piłkarzy, którzy powinni wygrać w 10 na 11 zwykłych piłkarzy którzy okupują środki tabeli Premier League. Cholera, wkońcu CFC walczą o mistrza, a nie puchar uefa.
Zaangażowanie? Wole walki? Z której, k***a strony?

Maggic
24-12-2008, 11:27
Jeśli Scolari nic nie zmieni, nie zareaguje, to niewiele ulegnie zmianie... :(

Scolari:
"Moi piłkarze spisali się bardzo dobrze. Może nie wygraliśmy, ale graliśmy w dziesiątkę przeciwko jedenastu dobrze dysponowanym piłkarzom. To był naprawdę dobry mecz w naszym wykonaniu. Zawsze chciałbym widzieć takie zaangażowanie i wolę walki po stronie moich piłkarzy"

On jest śmieszny i żałosny w swojej wypowiedzi. Mając dziecięciu naprawde wielkich i wiele, bardzo wiele potrafiących piłkarzy, którzy powinni wygrać w 10 na 11 zwykłych piłkarzy którzy okupują środki tabeli Premier League. Cholera, wkońcu CFC walczą o mistrza, a nie puchar uefa.
Zaangażowanie? Wole walki? Z której, k***a strony?

Z tej strony, z której nie potrafiłeś tego dostrzec. ;)

Articuno
24-12-2008, 12:39
To samo zawsze mowi Claudio Ranieri... mecze miedzy nami beda nad wyraz ciekawe i wyrownane.

MatiCFC
24-12-2008, 20:42
Z tej strony, z której nie potrafiłeś tego dostrzec. ;)

A Ty dostrzegłeś tę walkę i zaangażowanie? Taką "walkę" to ja widze w każdym przeciętnym meczu z udziałem CFC, i zaangażowanie, i wtedy nawet się o tym nie mówi. A Luiz Felippe rozpływa się ja kto Niebiescy walczyli...
A specjalnie wielkiego zaangażowania i walki nie dostrzegłem.

Bols
25-12-2008, 12:21
slyszeliscie, ze milan ostrzy sobie zabki na cannavaro? w koncu 35 latek znacznie odmlodzi druzyne, chociaz kto wie, moze wrzuca go do mlodzikow? hahsahas

Berbatov
25-12-2008, 13:31
slyszeliscie, ze milan ostrzy sobie zabki na cannavaro? w koncu 35 latek znacznie odmlodzi druzyne, chociaz kto wie, moze wrzuca go do mlodzikow? hahsahas

Uwierzę dopiero jak zobaczę go w koszulce ACM. Sam Fabio już od dawna mówił, że po zakończeniu tego sezonu chciałby wrócić do rodzinnego Neapolu i do końca kariery sportowej reprezentować barwy SSC. Jeżeli przejdzie do Mediolanu to dostaniemy idealną prezentacje co pieniądze robią z człowiekiem. Oby nie.

Bols
25-12-2008, 15:26
to tylko plotki z realmadrid.pl wiec wiesz... ale po co mieliby pozbywac sie swojego najlepszego obroncy? jedyne co cannavaro traci z wiekiem to pewnie kondycja, szybkosc biegu itp. atrybuty, a zyskuje doswiadczenie. w koncu jest srodkowym obronca, nie musi za*******ac po boisku jak samolocik, tylko dyrygowac gra obronna i byc powiedzmy maskotka zespolu. ;d

Calen Futh
26-12-2008, 20:26
Manchester fuksem. Arsenal jak zwykle szaleje.

Yoh Asakura
26-12-2008, 21:37
Don't blame it on Henry,
Don't blame it on the injuries,
Don't blame it on the referees,
Blame it on Eboue...

Hanndo90
27-12-2008, 00:41
@Bols
no ja niewiem czy Canna~ jest najlepszym obrońcą w Realu
z tym stwierdzeniem bym nie był taki pewny ....
jeżeli juz to Sergio Ramos jest Liderem defensywy Blancos ;)

''It's Ok Sergio Ramos is Here'' B)

Yoh Asakura
27-12-2008, 00:57
Sagna > Ramos.
Po tym, co dzisiaj pokazał, bezapelacyjnie najlepszy DR na Wyspach. Ba, na całym świecie.

Maggic
27-12-2008, 04:19
Św. Mikołaju czy mógłbyś prosić o spóźniony prezent? : ))

tego pana bym chciał;
http://www.youtube.com/watch?v=agTH4yC2zYA

w zamian oddam Ballacka, jako renifera ; ***

CFC - WBA 2-0

spox mecz, choć momentalnie nudny. ; >

Faytah
27-12-2008, 04:47
Sagna > Ramos.
Po tym, co dzisiaj pokazał, bezapelacyjnie najlepszy DR na Wyspach. Ba, na całym świecie.

Zagral zajebisty mecz ale niech taki poziom potrzyma caly sezon,aktualnie statystyka znaczkow nierownosci wyglada tak

Ramos > Maicon <dlugo nic> > all others

Zamor1
27-12-2008, 10:47
Yoh nie oceniaj pilkarza po jednym dobrym wystepie. Ubawiles mnie tym stwierdzeniem o obroncy gunnersow :)

MatiCFC
27-12-2008, 11:38
No fakt Sagna zagrał niezły mecz. Ale ogólnie oglądając mecz Arsenalu, jako że mam fana w domu, byłem zmuszony, nieźle się pośmiałem :D
Taki Gallas- widać, że całkowicie olwea wyniki, ma focha na cały świat, taka niepocieszona nastolatka haha.
Almunia- Tutaj to można by referaty pisać. Najfajniejsze miał wczoraj reakcje względem obrońców gdy mu dupe ratowali. Obrońcy między sobą wymieniają po dobrych interwencjach kilka słów, podadzą sobie ręce, a wielki Almunia podchodzi, i napier**** ich po plecach :)

Dla mnie nie MAicon, nie Sagna, a Dani Alves. Na tej pozycji.

W ogóle czekam aż przeczytam coś takiego "Almunia > Wszyscy inni goalkiperzy"

Articuno
27-12-2008, 12:09
Maicon > Sagna tak samo moge powiedziec po 1 meczu Grygera > all RB

Yoh Asakura
27-12-2008, 12:20
Sęk w tym, że 100% Sagny > 100% reszty prawych obrońców. Jak można na prawie 2 metry wybić się nogami do góry i wybić piłkę z linii ? I nawet od Sky Sports dostał 10. Knight też, chociaż nie zasłużył.

MatiCFC
27-12-2008, 12:33
Nie ocenia się całokształtu piłkarza po jednym meczu.
Może i wczoraj akurat tego dnia Sagna był najlepszym prawym obrońcą świata. Tege jednego dnia, przez 90 minut.

Yoh Asakura
27-12-2008, 12:50
No tak. I to jest jego 100%. Czyli jego maksymalny potencjał > maksymalny potencjał reszty.

MatiCFC
27-12-2008, 12:57
Wczoraj. Następny dzień może należeć do kogoś innego.

Yoh Asakura
27-12-2008, 13:23
Ale jesteś głupi.
Nadal nie rozumiesz, o co chodzi. Oceniając maksimum, które może dać z siebie zawodnik, wychodzi na to, że Bacary Sagna to najlepszy prawy obrońca świata.

MatiCFC
27-12-2008, 13:27
Wiem o co Ci chodzi, ale wolałbym mieć w drużynie kogo innego, niż obrońce, który w teori jest najlepszy, bo raz wyszedł na wyżyny swoich umiejętności, a w innych meczach gówno by mu szło. Wolał bym kogoś z mniejszym maksimum, który jakis porządny stały poziom by trzymał.
I nie uważam By Sagna miał najlepsze maximum na świecie.

Yoh Asakura
27-12-2008, 13:31
Nom, bo bosingwa ma najlepsze.
Chociaż nie. Dani Alves. Bo przecież wolne strzelał w sevilii.
Sagna cały czas trzyma wysoki poziom, a wczoraj pokazał, że w trudnych chwilach można na niego liczyć. Niech znowu zacznie posyłać takie crossy jak w zeszłym sezonie, a z palcem w dupie zostanie naj prawym obrońcą ligi.

MatiCFC
27-12-2008, 13:57
Z reguły nie mam własnych klasyfikacji, że jakiś pilkarz jest najlepszy na pozycji.
Bosingwa mówisz? Nie dzięki, nie przepadam.
Dani Alves? To już bardziej niż Bosingwa.
Dla mnie czołówka obecnie na tej pozycji to Alves, Maicon, Sagna. Ale najlepszego nie wymienie. Chociaz ulbuiencem jest tu dla mnie D. Alves.

Yoh Asakura
27-12-2008, 13:59
Ale wszyscy razem zgodnie przyznamy, że Gje Neville to paralita.

Fintex
27-12-2008, 14:49
Yoh, ale za potencjał nie przyznaje się nagród itp. Istota tkwi w tym, żeby ten swój potencjał, który Sagna niewątpliwie ma wykorzystywać coraz częściej.

Xendriel
27-12-2008, 16:09
A ten potencjał Sagny i innych zawodników to bierzesz z Football Managera czy sam sobie wymyślasz?
Umiejętności widać, ale całego potencjału zawodnika mogą nie znać nawet jego trenerzy, więc tym bardziej i ty.

Yoh Asakura
27-12-2008, 16:56
Yoh, ale za potencjał nie przyznaje się nagród itp. Istota tkwi w tym, żeby ten swój potencjał, który Sagna niewątpliwie ma wykorzystywać coraz częściej.
Sagna cały czas gra na wysokim poziomie, choć jest tylko człowiekiem i czasem zdarzy mu się słabszy mecz.

A ten potencjał Sagny i innych zawodników to bierzesz z Football Managera czy sam sobie wymyślasz?
Po prostu mogę ocenić, na co stać danego zawodnika.
Umiejętności widać, ale całego potencjału zawodnika mogą nie znać nawet jego trenerzy, więc tym bardziej i ty.
Lepiej od Sagny wczoraj grać się nie dało.
Co to znaczy "tym bardziej i ty" ?

Xendriel
27-12-2008, 17:23
W Realu nie dostrzeżono potencjału Eto'o, a w Barcelonie Fabregasa mimo, że trenerzy obserwowali ich codziennie, więc nie gadaj mi tu kto od kogo ma większy potencjał, bo tego nie wiesz.

Yoh Asakura
27-12-2008, 17:26
A ja dostrzegłem. Więc nie wmawiaj mi, że się nie znam.

Exodus
27-12-2008, 17:31
No tak. I to jest jego 100%. Czyli jego maksymalny potencjał > maksymalny potencjał reszty.

nie prawda, bo zawodnik realu giewontow jest najlepszy, bo ciagle gra na 1 % swoich mozliwosci, gdyby zagral na 100% wybil by ci glupote z glowy. Co byloby historycznym wydarzeniem.

Yoh Asakura
27-12-2008, 17:38
Gdyby zagrał, ale nigdy nie zagrał, a Sagna i owszem, so stfu. Różnica jest taka, że Sagna pokazuje, że on > reszta świata. X(X(X(

By$iu
27-12-2008, 17:46
Szacun dla Yoha. Nie wiem jak mozna umiec wybrac najlepszego obronce na swiecie.

Slay
27-12-2008, 18:10
A ja dostrzegłem.
Chyba w trainerze do FMa.

Z cyklu: "jak przegrac mecz, ktorego nie masz prawa przegrac". Pt1, Porthmadog - Connahs Quay:
FT Porthmadog [6 - 5] Connahs Quay
4' [0 - 1] L. Loughlin
17' [0 - 2] C. Jones
21' [1 - 2] G. Parry
30' [1 - 3] P. Doran
58' [1 - 4] C. Jones
70' [1 - 5] M. Cronshaw
71' [2 - 5] R. Roberts
77' [3 - 5] M. Foster (pen.)
81' [4 - 5] J. Rowley
86' [5 - 5] M. Lloyd-Williams
90' [6 - 5] M. Lloyd-Williams

Yoh Asakura
27-12-2008, 18:14
Chyba w trainerze do FMa.
Sprytny człowiek korzysta z pomocnych narzędzi, które umożliwiają mu dostrzeżenie rzeczy, których normalnie nie byłby w stanie zauważyć ! B)

By$iu
27-12-2008, 18:59
Sprytny człowiek korzysta z pomocnych narzędzi, które umożliwiają mu dostrzeżenie rzeczy, których normalnie nie byłby w stanie zauważyć ! B)

Sam to wymysliles, czy wyczytales to gdzies na arsenal_placzki.pl?

Yoh Asakura
27-12-2008, 19:12
Nie, na flota.wtf.pl

bollo
27-12-2008, 20:14
Dziś Celtic wygrął z Rangersami old firm derby 1:0 po bramce mcdonalda glasgow jest nasze celtic panyy

Arfyd
27-12-2008, 20:26
Bramka McDonalda pierwsza klasa. ;]

Articuno
27-12-2008, 20:42
Yoh ty oceniasz potencjal zawodnika a nie jego poziom! Wiesz jaki Owen mial potencjal? Cassano? A nie sa i nie beda najlepsi.

Yoh Asakura
27-12-2008, 20:46
Ale Sagna nie jest ołenem i kasanem.

Thomisson
27-12-2008, 20:52
A Janek Urban strzelił kiedyś Realowi 4 bramy! Pokazał 100000000% swoich umiejętności! Janek Urban > wszyscy napastnicy w historiii!!!!!!!!!!111111oneone

Yoh Asakura
27-12-2008, 21:18
Ąri też realowi strzelił bramkę, to żaden wyczyn.

Capality
27-12-2008, 21:23
Ty strzel to wtedy bedize mozna mowic, ze to zaden wyczyn.

MatiCFC
27-12-2008, 21:25
Ol Firm Derby i cała liga szkocka, bleee. Za każdym razem oglądając mecze w Szkockiej, mam wrażenie takie, że tam nikt nie ma ciekawego pomysłu na gre czy coś, takie kompletne dno :/. Jedynie czasem Rangersi zabłysną. Celtic? Nudnie grają. Idzcie z tą szkocką w cholerę :P

Realowi strzelić bramke to absolutnie nic godnego uwagi dla napastnika, nie taki tam powód do dumy. Przecie co Oni tam w tyłach wyprawiają w tym sezonie to jest śmiechu warte.

Berbatov
27-12-2008, 21:55
Muszę się nie zgodzić. Rangersi grają typowy antyfutbol. Jeszcze coś tam ugrają z Dundee czy Kilmarnock,ale na Puchar UEFA wystawiają dziesiątkę obrońców i liczą na jakąś jedyną kontrę Boyda. Ew. na doczłapania do serii rzutów karnych i modlą się o łut szczęścia. Celtic gra chociaż zespołowo, odkrywają się na rywala na równą wymianę ciosów - płacą za to np. porażkami z Aalborgiem (słabiutka defensywa, sam Boruc wszystkiego nie wyłapie - tym bardziej że na głowie ma jak żonę udobruchać po puszczeniu się z inną). Ale chociaż nie zasypiam, jak ich oglądam.

Wniosek: Celtic tak, Rangers NIE!

Dark Sven
27-12-2008, 22:11
Niesamowite... Wchodzę po dłuższym czasie, a wy dalej żrecie się z Yohem?

MatiCFC
27-12-2008, 22:28
Muszę się nie zgodzić. Rangersi grają typowy antyfutbol. Jeszcze coś tam ugrają z Dundee czy Kilmarnock,ale na Puchar UEFA wystawiają dziesiątkę obrońców i liczą na jakąś jedyną kontrę Boyda. Ew. na doczłapania do serii rzutów karnych i modlą się o łut szczęścia. Celtic gra chociaż zespołowo, odkrywają się na rywala na równą wymianę ciosów - płacą za to np. porażkami z Aalborgiem (słabiutka defensywa, sam Boruc wszystkiego nie wyłapie - tym bardziej że na głowie ma jak żonę udobruchać po puszczeniu się z inną). Ale chociaż nie zasypiam, jak ich oglądam.

Wniosek: Celtic tak, Rangers NIE!

Puchary to inna sprawa. Ja mówie o rozgrywkach czysto Szkockich.
Z Tobą się zgodzę, Celtic w pucharach stara się,ryzykuje, i zyskuje więcej przegranymi, niż Rangersi wymęczonymi przypadkowymi zwycięstwami. Ale t puchary. W lidze zdecydowanie bardziej wolę Rangersów.

Fintex
28-12-2008, 00:54
A ja dostrzegłem. Więc nie wmawiaj mi, że się nie znam.

Yhy, na pewno znasz się lepiej niż trener/skaut i umiesz dostrzec potencjał zawodników oglądając ich przez szkło.

Z cyklu: "jak przegrac mecz, ktorego nie masz prawa przegrac". Pt1, Porthmadog - Connahs Quay:
FT Porthmadog [6 - 5] Connahs Quay
4' [0 - 1] L. Loughlin
17' [0 - 2] C. Jones
21' [1 - 2] G. Parry
30' [1 - 3] P. Doran
58' [1 - 4] C. Jones
70' [1 - 5] M. Cronshaw
71' [2 - 5] R. Roberts
77' [3 - 5] M. Foster (pen.)
81' [4 - 5] J. Rowley
86' [5 - 5] M. Lloyd-Williams
90' [6 - 5] M. Lloyd-Williams

Nie tak dawno w lidze austriackiej było lepiej: Zespoł przegrywał do połowy 5:0 i wygrał mecz 5-6 ;)

Slay
28-12-2008, 08:27
Muszę się nie zgodzić. Rangersi grają typowy antyfutbol.
Ale sa skuteczni, a to jest najwazniejsze.

Berbatov
28-12-2008, 12:02
Czy aby tacy skuteczni? Po 19 kolejkach ligi szkockiej Celtic zdobył 27 goli, Rangersi tylko o jedno trafienie więcej mają - 28. Od trzech sezonów mistrzem Szkocji jest Celtic, reprezentujący krajowy futbol w Europie(Champions League). Rangersi nie potrafili przejść FBK Kowno (Litwa) w II rundzie eliminacyjnej do CL.
Czy to jest skuteczna drużyna?

MatiCFC
28-12-2008, 12:25
Nie. :].

Ale ogólnie wolałbym oglądać Rangersów grających ładnie, a nie brzydko a skutecznie. Szkockiej nie kibicuje, to też wyniki mnie średnio interesują, to też fajnie by było oglądać porywczy futbol w tamtej lidze.
Ogólnie Rangersi grają ładniej W LIDZE niż Celtowie.

Berbatov
28-12-2008, 14:02
Czy twoja sympatia do Rangersów wiąże się tylko z tego, że barwy mają podobne do Chelsea?

Sza'hel
28-12-2008, 15:11
Odnośnie Rangersów- Ich zawodnicy grają jakby uprawiali seks z grubą kobietą-Fajnie dopóki nic nie widzisz :)

MatiCFC
28-12-2008, 15:27
Czy twoja sympatia do Rangersów wiąże się tylko z tego, że barwy mają podobne do Chelsea?

A czy gdzieś stwierdzilem że jestem sympatykiem Rangersów?...

By$iu
28-12-2008, 15:28
Liverpool w boskiej formie ;-).

MatiCFC
28-12-2008, 15:32
Tak samo jak CFC. Fulham 1-0 Chelsea... 17'
Luiz znow szaleje z 4-5-1

Slay
28-12-2008, 16:08
Czy aby tacy skuteczni? Po 19 kolejkach ligi szkockiej Celtic zdobył 27 goli, Rangersi tylko o jedno trafienie więcej mają - 28. Od trzech sezonów mistrzem Szkocji jest Celtic, reprezentujący krajowy futbol w Europie(Champions League). Rangersi nie potrafili przejść FBK Kowno (Litwa) w II rundzie eliminacyjnej do CL.
Czy to jest skuteczna drużyna?
Rangersi to zeszloczni zdobywcy Pucharu Szkocji i Pucharu Ligi, do tego finalisci Pucharu UEFA. Nie powiesz mi, ze malo skuteczna druzyna zabrnelaby tak daleko (glownie mysle o tym finale).
Z drugiej strony, skoro chcesz sie licytowac, to spojrz tez na wyniki Celtiku w LM. 0-0 i 1-2 z Aalborgiem mowi samo za siebie, ostatnie miejsce w grupie tez.

Uprzedzajac ewentualne domysly - nie, nie jestem fanem ani Rangersow, ani Celtiku, ani jakiejkolwiek innej szkockiej druzyny.

Berbatov
28-12-2008, 16:48
Celtic zdobywał punkty z Manchesterem i ogrywał Villareal jeszcze.

A czy trzeba być skuteczną drużyną aby dojść do finału Pucharu UEFA? Nie. I doskonałym przykładem tego jest Glasgow Rangers. Rangersi zdobyli łącznie w Pucharze UEFA 5 goli, przy czym Zenit (nie liczę finału i fazy grupowej) - 14. Zenit nie grał z ogórkami(Bayern,Bayer, Marsylia, Villareal - wielkie firmy!). Rosjanie w każdym meczu atakowali. Taktyką Szkotów było wybijanie piłki spod własnej bramki w kierunku Nacho Novo lub Boyda.
Rangersi to ekipa której się po prostu udało. Ot, fart.

MatiCFC
28-12-2008, 16:50
True. Rangersów gra:
W pucharach: blee
W lidze: jak na szkocje, fajnie.

Yoh Asakura
28-12-2008, 17:04
Skuteczna nie w sensie zdobywania goli, ale zaliczania kolejnych zwycięstw.

Sza'hel
28-12-2008, 17:08
7 pkt straty do Celticu
Odpadnięcie z FBK Kowno(Litwa)
Czegoś jeszcze ? ; )

Berbatov
28-12-2008, 17:11
Skuteczna nie w sensie zdobywania goli, ale zaliczania kolejnych zwycięstw.
Jeżeli chodzi o zwycięstwa w edycji Pucharu UEFA 07/08 to Rangersi mają dwa na koncie. Czy jeżeli drużyna wygrywa dwa razy w 9 spotkaniach, jest skuteczna?

Arfyd
28-12-2008, 17:25
Chelsea traci w 90 minucie wygraną, heh :P

Thomisson
28-12-2008, 17:29
Po prostu Rangersi w pucharach nie mają za wiele argumentów w ofensywie, dlatego skupiają się na dobrej organizacji w grze obronnej. Podobnie robi Liverpool, tylko to inny rozmiar buta jest.

Sza'hel
28-12-2008, 17:32
Po prostu Rangersi w pucharach nie mają za wiele argumentów w ofensywie, dlatego skupiają się na dobrej organizacji w grze obronnej. Podobnie robi Liverpool, tylko to inny rozmiar buta jest.

Patrzmy na to z obiektywnej strony
Liverpool jest skuteczny i mają dobrą organizacją
Więc który zespół jest podobny do siebie?!

MatiCFC
28-12-2008, 17:37
Fulham 2-2 CFC.
Łał. Czad.
Oglądał ktoś? Ja choruje to ledwo na jakimkolwiek forum coś napisze, przeczytam, co dopiero mecz oglądac :/.

Sza'hel
28-12-2008, 17:40
@up
Znowu się scolari bawił 4-5-1?

MatiCFC
28-12-2008, 17:46
@UP:

Luiz znow szaleje z 4-5-1

Z WBA 2-0 w 4-4-2. No to pewnie dziś tak samo. Ale nie, gdzie tam, pieprzyć konsekwencje, skoro 4-5-1 nie szło, 4-4-2 szło, to dajemy 4-5-1 zgodnie ze złotą myślą taktyczną Scolariego...

Articuno
28-12-2008, 20:27
Wychodzi na to, ze moge byc umiarkowanym optymista przed Champions League.

Maggic
28-12-2008, 20:40
Wychodzi na to, ze moge byc umiarkowanym optymista przed Champions League.

Wychodzi na to, ze Fulham jest mocniejsze od Juve, i nie umiem tego uzasadnić, hehe :D

Yoh Asakura
28-12-2008, 20:53
Jeżeli chodzi o zwycięstwa w edycji Pucharu UEFA 07/08 to Rangersi mają dwa na koncie. Czy jeżeli drużyna wygrywa dwa razy w 9 spotkaniach, jest skuteczna?
Jeśli wygrywa dwa razy, ale dochodzi do finału, to tak, jest skuteczna. Skutecznie przechodzi przez kolejne fazy pucharu.

Slay
28-12-2008, 21:40
Nigdy nie sadzilem, ze przyznam Yohowi racje. =o

Thomisson
28-12-2008, 21:43
Patrzmy na to z obiektywnej strony
Liverpool jest skuteczny i mają dobrą organizacją
Więc który zespół jest podobny do siebie?!

Ty umiesz czytac w ogole? Są podobne w tym sensie, że grają bardziej defensywnie w pucharach, aniżeli w lidze. Tyle, że Liverpool jest drużyną o dwie klasy lepszą.

Yoh Asakura
28-12-2008, 23:10
Tyle, że Liverpool jest drużyną o dwie klasy lepszą.
Nie, Liverpool ma po prostu Gerrarda, który im ratuje dupę.

Arfyd
28-12-2008, 23:40
Wole mieć Gerrard'a w drużynie i po 20 kolejkach zajmować pierwsze miejsce, niż 4 i go nie mieć. (a to 4 miejsce aż tak pewne nie jest bo Aston Villa ma jeden mecz zaległy z Hull City ;)) )

MatiCFC
28-12-2008, 23:45
Rangersi są skuteczni.
Rangersi są nieskuteczni.

Oba te zwroty to prawda, bo skuteczność, gdy się o niej rozmawia, trzeba określić.
Skuteczność defensywy, skuteczność napastników, skuteczność strzelania bramek, zdobywania punktów, brnięcia w tabeli ligowej, w pucharach itd...

Ogólnie Drogba ma z meczu na mecz coraz lepsze przebłyski swojej przyćmionej gwiazdy :P. Lecz dziś zabrakło ostatnich dotknięć, minimalnie przestrzelał, świetnie ja kzwykle opanowywał b. długie podania... Tylko celownik nastawi.

Yoh Asakura
28-12-2008, 23:53
Wole mieć Gerrard'a w drużynie i po 20 kolejkach zajmować pierwsze miejsce, niż 4 i go nie mieć. (a to 4 miejsce aż tak pewne nie jest bo Aston Villa ma jeden mecz zaległy z Hull City ;)) )
Gerrard nie będzie grał wiecznie.

Arfyd
29-12-2008, 00:49
Gerrard nie będzie grał wiecznie.

No przecież wiem ;p Ale jak narazie gra i jest w świetnej formie :)

Yoh Asakura
29-12-2008, 01:48
Liverpool i tak nie zdobędzie żadnego pucharu. :baby:

Arfyd
29-12-2008, 02:19
Możliwe. Narazie jest na dobrej drodze do Mistrzostwa Kraju i wierzę, że im sie to uda, jeżeli nie - trudno. ;)

By$iu
29-12-2008, 05:33
"Wiele futbolowych sukcesów jest w twojej głowie. Musisz uważać, że jesteś najlepszy i później z wiarą w siebie udowodnić to. Gdy ja byłem w Liverpoolu zawsze powtarzałem, iż są dwa najlepsze zespoły w Merseyside, Liverpool oraz Rezerwy Liverpoolu." Bill Shankly

Slay
29-12-2008, 09:28
Liverpool i tak nie zdobędzie żadnego pucharu. :baby:
Bo w tym sezonie wszystko zgarnia Arsenal. Jak co roku, zreszta.

Sza'hel
29-12-2008, 09:48
Ty umiesz czytac w ogole? Są podobne w tym sensie, że grają bardziej defensywnie w pucharach, aniżeli w lidze. Tyle, że Liverpool jest drużyną o dwie klasy lepszą.

Nie w tym rzecz, Thomissonie
Otóż to, że Rangersi w poprzednim sezonie dostali się do finału strzelając5
bramek, i nie wciskaj mi kitu, że Liverpool jest o dwie klasy lepszą, bo tak naprawdę Gerrard/Torres Ratują im ich grube dupsko
Jednocześnie zgadzam się z Yohem

Zamor1
29-12-2008, 11:54
Jasne dwoch pilkarzy stanowi cala druzyne i wygrywaja mecze !
Przestancie juz :)

A Dirk Kuyt, Javier Mascherano, Ryan Babel, Arbeloa ?
Gdzie tam oni sie nie licza w ogole.

@down
Dokładnie :)

Arfyd
29-12-2008, 11:56
Nie w tym rzecz, Thomissonie
Otóż to, że Rangersi w poprzednim sezonie dostali się do finału strzelając5
bramek, i nie wciskaj mi kitu, że Liverpool jest o dwie klasy lepszą, bo tak naprawdę Gerrard/Torres Ratują im ich grube dupsko
Jednocześnie zgadzam się z Yohem

No i kurwa co z tego, że mamy Gerrard'a i Torres'a? Są to klasowi zawodnicy jak Ronaldo w ManU czy Adebayor w Arsenalu. Idąc waszym tokiem myślenia Ronaldo uratował dupę ManU, które zdobyło mistrzostwo Anglii i CL.

Yoh Asakura
29-12-2008, 12:02
Bo w tym sezonie wszystko zgarnia Arsenal. Jak co roku, zreszta.
Oprócz CC :(

A Dirk Kuyt, Javier Mascherano, Ryan Babel, Arbeloa ?
Gdzie tam oni sie nie licza w ogole.
Kuyt to przeciętniak, Mascherano nie jest od inicjowania akcji i strzelania goli, Babel leci przed siebie na pałę i symuluję, a Arbeloa...co to w ogóle jest ?

No i kurwa co z tego, że mamy Gerrard'a i Torres'a? Są to klasowi zawodnicy jak Ronaldo w ManU czy Adebayor w Arsenalu. Idąc waszym tokiem myślenia Ronaldo uratował dupę ManU, które zdobyło mistrzostwo Anglii i CL.
No subtelna różnica jest taka, że Ronaldo czy Adebayor mają obok siebie więcej klasowych zawodników, dlatego w zeszłym sezonie Liverpool znowu był najgorszą drużyną top4, a w tym może i siedzi na pozycji lidera, ale mistrzostwa i tak nie zdobędzie.

Zamor1
29-12-2008, 12:07
A tak na marginesie

Mistrzowie Premiership

2007–08 Manchester United
2006–07 Manchester United
2005–06 Chelsea
2004–05 Chelsea
2003–04 Arsenal
2002–03 Manchester United
2001–02 Arsenal
2000–01 Manchester United
1999–00 Manchester United
1998-99 Manchester United
1997–98 Arsenal
1996–97 Manchester United
1995–96 Manchester United
1994–95 Blackburn Rovers
1993–94 Manchester United
1992–93 Manchester United

Gdzie tu jest Liverpool ?
No coz moze w tym sezonie czas na nich, w co jednak watpie.

Arfyd
29-12-2008, 12:11
No subtelna różnica jest taka, że Ronaldo czy Adebayor mają obok siebie więcej klasowych zawodników, dlatego w zeszłym sezonie Liverpool znowu był najgorszą drużyną top4, a w tym może i siedzi na pozycji lidera, ale mistrzostwa i tak nie zdobędzie.

Arsenal zdobędzie P.UEFA, CL, mistrzostwo Anglii, CC, FA, Serie A, i wygrają PlusLige. ;)

Jakoś Ci klasowi piłkarze narazie nie pokazują w wynikach, że są lepsi od przeciętniaków z L'poolu. Rozumiem, oni się szykują na koniec sezonu, narazie dają fory przeciwnikom. ; )

Yoh Asakura
29-12-2008, 12:32
To kwestia uregulowania formy i nastawienia psychicznego. Z Chelsea i United udowodnili, że są klasowymi zawodnikami.

Fintex
29-12-2008, 12:33
Oprócz CC :(

Kuyt to przeciętniak, Mascherano nie jest od inicjowania akcji i strzelania goli, Babel leci przed siebie na pałę i symuluję, a Arbeloa...co to w ogóle jest ?

OMG! Idiots. Co z tego, ze Mascherano nie jest od strzelania goli? on może wywalczyć piłkę na drugim końcu boiska, podać Kużitowi przez Arobeloa do Torresa i strzelić! Czy wy wszyscy myślicie, że jeżeli Torres i Gerard strzelają ratują dupsko? weźcie też pod uwage tych co wywalcza piłkę, asystują, bronią. Sukces 1 jest także wkładem pozostałych z drużyny.

Dobry przykład wdzięczności kolegom okazał Kobe Bryant, który kupił każdemu z teamu po zegarku za 9k $ w podziękowaniu za pomoc w zgarnięciu MVP :)

Yoh Asakura
29-12-2008, 12:36
OMG! Idiots. Co z tego, ze Mascherano nie jest od strzelania goli? on może wywalczyć piłkę na drugim końcu boiska, podać Kużitowi przez Arobeloa do Torresa i strzelić!
No sęk w tym, że gdyby kujt przeprowadził taką kontrę, to byłaby to jego akcja życia. Przeciętny jest i tyle.
Arbeloa...kolejny rzemieślnik w warsztacie Beniteza.

Articuno
29-12-2008, 12:53
Pitolenie...slabi, przecietni, beznadziejni a jednak sa liderem Premiership.
BTW
http://www.sport.pl/sport/1,65025,6104558,Steven_Gerrard_podejrzany_o_pobici e.html

Fintex
29-12-2008, 12:54
Już kiedyś kłóciliśmy się o umiejętności Kużita i jak na złość zaczął b. dobrze grać. Ronaldinho to on nie jest, ale ma swoje atuty. W Arsenalu też masz przeciętnych zawodników a chcesz dla nich mistrzostwa. Wszędzie tak jest.

MatiCFC
29-12-2008, 13:18
E tam, w każdym większym teamie są filary drużyny, których widać więcej niż innych, i w każdym większym jest wielu przeciętniaków, a może raczej rzemieślników. Ale z nich też można dużo wyskrobać, dużo z siebie dadzą, jeśli tylko klub działa poprawnie, dba o piłkarzy itd...

Przykładem jest Wayne Bridge z CFC. Talentu jak Ashley nie ma, ale pracuje jak wół, i dorównuje mu już pod każdym względem.

Yoh Asakura
29-12-2008, 13:24
Już kiedyś kłóciliśmy się o umiejętności Kużita i jak na złość zaczął b. dobrze grać. Ronaldinho to on nie jest, ale ma swoje atuty. W Arsenalu też masz przeciętnych zawodników a chcesz dla nich mistrzostwa. Wszędzie tak jest.
Wymień mi tych przeciętnych zawodników.
W ostatnich spotkaniach nawet Denilson (!) zaczął grać porządnie. Bo ma talent.

Liverpool captain Steven Gerrard has been arrested following an alleged assault in the early hours of Monday morning.

The incident took place at a bar in Southport around 2.30am and led to six men being arrested by police.

Merseyside Police have confirmed that the six men had been arrested on suspicion of assault after a man was taken to hospital with facial injuries.

A police spokesman said: "Merseyside Police is investigating an assault that took place in the early hours of Monday December 29 on Bold Street in Southport.

"At around 2.30am officers attended a disturbance at a licensed premises on Bold Street.

"Six men were arrested on suspicion of section 20 assault on Lord Street.

"The men, four aged 33, 31, 29 and 19, who all come from the Huyton area, a 28-year-old man from Formby and an 18-year-old man from Litherland remain in police custody.

"A 34-year-old man from Southport was taken to hospital with facial injuries which are not believed to be life threatening."

Gerrard had earlier scored twice for Liverpool as the Premier League leaders rounded off 2008 with a 5-1 victory at Newcastle United.

Steve Gerrard, Gerrard... :D
You'll never rob alone

Calen Futh
29-12-2008, 13:25
A co do Gerrarda:

Steven Gerrard, reprezentant Anglii i kapitan Liverpool FC, został zatrzymany przez policję w związku z napaścią, poinformowała BBC.

xD

Fintex
29-12-2008, 13:53
Wymień mi tych przeciętnych zawodników.

Jaki jest sens skoro ty i tak powiesz, że Giggs>Wilshere czy coś w tym stylu bo dla ciebie każdy w Arsenalu is da best.

Yoh Asakura
29-12-2008, 13:57
Po prostu takich w Arsenalu nie ma.

MatiCFC
29-12-2008, 14:05
Ja wymienie którzy, moim zdaniem, są przeciętni w Arsenalu.

Almunia
Fabianski
Song
Djourou
Eboue
Denislon

Teraz może z CFC:

Ivanovic
Mikel
Malouda
Sinclair
Bosingwa
Ferreira
Kalou

I omawiany Liverpool:

Dossena
Aurelio
Benayoun
Pennant
Arbeloa
Kuyt
Babel
Lucas
N'Gog
Skrtel

Yoh Asakura
29-12-2008, 14:23
Ja wymienie którzy, moim zdaniem, są przeciętni w Arsenalu.

Almunia
Fabianski
Song
Djourou
Eboue
Denislon

Po kolei.
Almunia - stany powyżej przeciętnej, nie jest klasowym golkiperem, ale stawianie go pośród przeciętniaków to jednak obraza.
Song - gra coraz lepiej, na pewno przeciętny nie jest. Fakt, brak mu jeszcze takiego celnego dogrania do partnera na dobieg, ale odbiór ma świetny. Nabiera doświadczenia, wywiera presję, coraz lepiej się ustawia. Nie, to nie jest przeciętny grajek.
Djourou - jednego z najlepszych obrońców młodego pokolenia nazywasz przeciętniakiem ?
Eboue - jeden z najlepszych prawych obrońców ligi angielskiej to przeciętniak?
Denilson - jeszcze 3 mecze temu bym ci przytaknął. Ale teraz widzę, że gdy nie ma Fabregasa, Denilson bierze na siebie odpowiedzialność, z meczu na mecz gra naprawdę zauważalnie lepiej. Lepiej odbiera, walczy, podaje...

Mikel
To na pewno nie jest przeciętny gracz.

I omawiany Liverpool:

Dossena
Aurelio
Benayoun
Pennant
Arbeloa
Kuyt
Babel
Lucas
N'Gog
Skrtel
Z tej listy wykreśl Skrtela, a dopisz jeszcze Robbiego, Kuyta.

MatiCFC
29-12-2008, 14:59
Kuyt jest, niedoczytałeś :)

Mikel, może i nie przeciętny jak na swój wiek, ale miewa okropne mecze, przeplatane z dobrymi. Dla mnie przeciętny, młody piłkarz.

Almunia? Zdecydowanie przeciętniak, jest słabym bramkarzem.
Ebue nie jest jednym z naj prawych w lidze. Nie powiedział bym.

Wkażdym razie wszyscy Ci piłkarze prezentują się na tle swoich klubowych kolegów własnie przeciętnie, jak i na tle całej ligi Angielskiej. Piłkarze jakich wielu w tej. Ale to nie znaczy "słabi", Anglia ma najlepszą ligę w Europie.
Djorou- błąd, myślałem o Traore. Traore, tak, jest przeciętnym młodym piłkarzem jakich wielu. Taki tam grajek.

Yoh Asakura
29-12-2008, 15:53
Mikel, może i nie przeciętny jak na swój wiek, ale miewa okropne mecze, przeplatane z dobrymi. Dla mnie przeciętny, młody piłkarz.
No ale to jest wada wieku młodzieńczego - nieustabilizowana forma. Na Mikela nigdy nie powiedziałbym "przeciętniak" i chętnie widziałbym go w Arsenalu.

Almunia? Zdecydowanie przeciętniak, jest słabym bramkarzem.
Ebue nie jest jednym z naj prawych w lidze. Nie powiedział bym.

Almunia nie jest przeciętny, jest dobry. Ale nadal trzy klasy gorszy od najlepszych.
Eboue, gdy grał na prawej obronie, był rewelacyjny. Świetny w destrukcji, szybki, dynamiczny, przebojowy, bardzo dobry cross. Teraz Wenger go marnuje na prawym skrzydle, więc można odnieść mylne wrażenie, że jest słaby.

Kuyt jest, niedoczytałeś
No fakt, mój błąd.

Djorou- błąd, myślałem o Traore. Traore, tak, jest przeciętnym młodym piłkarzem jakich wielu. Taki tam grajek.
No co ty, akurat Armand Traore ma zadatki, by być znacznie lepszym niż Cole i Clichy. Szybki, silny, bardzo dobry odbiór, tylko za bardzo w ofensywę się zapuszcza. Portsmouth ma z niego wiele pożytku.

MatiCFC
29-12-2008, 16:03
Do Traore nigdy nie byłem specjalnie przekonany, ale zobczymy za kilka latek co z Niego wyrośnie, obym sięmylił. Tak samo z Mikelem. Obym się mylił co do obydwu. Myśle, że najbliższe 2 lata pokażą, czy rzeczywiście byli przeciętnymi młodzikami, czy jednak szlifowali swoje talenty.

PS. Yoh, co jest z Eduardo? Bo ostatnio zdrowieje, gra coś, czy ławka, czy rezerwy? Jak to z nim teraz?

Yoh Asakura
29-12-2008, 16:10
Kontuzje już wyleczył, grał ostatnio w rezerwach, już niedługo, już za moment będzie dostępny.

Xendriel
29-12-2008, 17:30
http://pl.youtube.com/watch?v=EdDfft1-xHg
Dzwoń do Wengera, znalazłem wam kogoś w miejsce Fabregasa:)

Zamor1
29-12-2008, 17:47
Mlody wymiata, tylko zeby rodzicie nie zaprzepascili mu kariery a bedzie gwiazda :)

Berbatov
29-12-2008, 17:50
Zaimponował mi Steve Gerrard. Prawdziwy piłkarz to musi po dobrym meczu się upić i mordę komuś obić, a na trening skacowany przyjść. Do tej pory miałem Gerrarda za typowego lalusia, dzisiaj zacząłem go doceniać!

MatiCFC
29-12-2008, 17:53
Zaimponował mi Steve Gerrard. Prawdziwy piłkarz to musi po dobrym meczu się upić i mordę komuś obić, a na trening skacowany przyjść. Do tej pory miałem Gerrarda za typowego lalusia, dzisiaj zacząłem go doceniać!

Taa, niby aresztowany czy cuś.

A czytaliście o Realu? Burzą się, że Huntelaar czy Lassana Diara nie pograją sobie w LM. Takie zasady, panują od dawna, a Real się teraz oburza, ..'ale my nie wiedzieliśmy'...

Fintex
30-12-2008, 00:34
http://pl.youtube.com/watch?v=EdDfft1-xHg
Dzwoń do Wengera, znalazłem wam kogoś w miejsce Fabregasa:)

Chcialbym zobaczyć z nim mecz. Jego dryblingi zakonczone dokładnym podaniem bądź strzałem. Na tym filmiku wszystko jest przerywane po kiwce. Sztuczek każdy może się nauczyć. Ale fakt, że jest młody i ma takie opanowanie piłki wiele znaczy. Wszystkie ma czas się w sumie jeszcze nauczyć. Wazne, zeby byl dobrze prowadzony.

Yoh Asakura
30-12-2008, 00:39
No ale Fintex, w tym wieku wyszkolenie technicznie jest najważniejsze. Podań i takich tam to się uczysz dopiero w późniejszych latach.

Capality
30-12-2008, 08:40
No dziecko 6 lat nie posle ci pilki na 30m xd

Articuno
30-12-2008, 11:30
Zarwalem dzis po raz pierwszy nocke dla NBA, a Gortat dał dupy...
A to małe gówno wymiata, ale nie on pierwszy z takimi umiejetnosciami w tym wieku. Ale 6 lat... tricki umie, teraz cala reszta.

Calen Futh
30-12-2008, 11:37
Ogladam ten filmik na yt, a tam komentarz:

demrenfaris94 (58 min. temu)

woooaaaa ; d yoh bedzie szczytowal

haha, nieźle Wam się już nudzi ;d

Yoh Asakura
30-12-2008, 12:45
Jestem sławny !

Fintex
30-12-2008, 16:40
No dziecko 6 lat nie posle ci pilki na 30m xd

Nie chodziło mi o jakieś mega crossy przez pół boiska, ale tak ogólnie, zeby dograć po kiwce :) Oglądałem tylko ten filmik z nim a tu są prawie tylko tricki :P Trick trickiem, ale zeby dograć piłkę/podania kluczowe. Może za dużo wymagam od 6 latka, ale cóż :D

Capality
30-12-2008, 17:17
Wydaje mi sie ze ten chlopaczek nie posle gornej pilki dalej niz 10m xd

Sza'hel
30-12-2008, 17:30
Toż to kiwa jak Ronaldo za najlepszych czasów
Ten mały>Wszyscy dryblerzy na świecie ;<

Faytah
30-12-2008, 21:25
Toż to kiwa jak Ronaldo za najlepszych czasów
Ten mały>Wszyscy dryblerzy na świecie ;<

No i nie zapominaj ze jego 100% potencjalu > 100% potencjalu innych zawodnikow,juz wiemy kto dostanie zlota pilke ...

Calen Futh
30-12-2008, 22:02
Wredni :P ;*;8:*;8:*;8*:*:*:*:* kocham siem !11

Arfyd
30-12-2008, 22:19
Nie ma to jak drzeć mordę na turnieju charytatywnym "JEBAĆ PZPN!". Brawo kibice Lechii Gdańsk. :cup:

Sza'hel
30-12-2008, 23:26
Nie ma to jak drzeć mordę na turnieju charytatywnym "JEBAĆ PZPN!". Brawo kibice Lechii Gdańsk. :cup:

Tak się bawią debile Lechii Gdańsk!

Pix888
31-12-2008, 00:21
Sagna > Ramos.

A widziałeś kiedyś Ramosa jak jest w formie?
Chyba nie:)

Yoh Asakura
31-12-2008, 00:30
A co, jak jest w formie to 3 razy ratuje zespół od utraty bramki i wybija piłkę z linii bramkowej przewrotką ?

Pix888
31-12-2008, 00:53
Jak jest w formie to potrafi tyłem do bramki strzelic z główki. Potrafi wyłaczyc z gry skrzydłowego i dodatkowo z przodu wiele zdziałac np. strzelic gola po rajdzie indywidualnym.
Ale skoro jesteśmy przy obrońcach to wszyscy oni mają na noc do Carlosa i chyba nie prędko się doczekamy takiego obrońcy.

Yoh Asakura
31-12-2008, 01:03
No co prawda to prawda, chociaż arsenalowy Cole był porównywany do Roberto.

Maggic
31-12-2008, 04:11
Ja pier dole nie ma co dyskutować z Yohem... on wie lepiej. Jego Arsenal jest najlepszy, jego piłkarze są najlepsi, wszystko elo... Może mieć Sagna 2mln% potencjału, co z tego że gra 1 mecz dobry na 10 a po zatym jest do dupy, może być Wilshare > Giggs, chociaż nie wiem jak można porównywać piłkarza do piłkarza 2x starszego. dobra... elo elo yO szkoda tylko że to się na wyniki Arsenalu nie przekłada. ;* Dlatego rozśmieszaj dalej... często siedze w tym temacie i czytam all, ale jak padam pod biurko ze śmiechu to potem jakoś nie mam siły nic napisać. :D Bo wiem że Ty wiesz lepiej, a to prowadzi do dłużej konwersacji w której niechce brać udziału hahaa ;D yO ;*

Calen Futh
31-12-2008, 11:20
@up: Mam wrażenie, że pisząc tego posta nie byłeś w pełni trzeźwy ;d Jakoś taki dziwny styl pisania miałeś xd Hej! Co Ty kurwa robiłeś o 4tej nad ranem na noc przed sylwesterm wtf?!

Słuchaj ja wiem, że Yoha nie przegadam, ale przecież to zabawne jest napisać mu coś i później czekać na jego kontrę, która rozkłada połowe osób czytających ten temat na łopatki. Nie wiem czy zauważyłeś, ale był taki okres kiedy Yoh nie pisał tutaj (ot ok. miesiąc temu)- wtedy temat był wręcz martwy. Więc mimo, że czasami jest irytujący to trzeba przyznać, że jest Yoh- jest zabawa.

@down: No tak. Widać, że prawdziwy sportowiec z niego. Nic na chama, najpierw trzeba się przygotować :D Żeby "kontuzji" nie było hrhrhr ;d

Arfyd
31-12-2008, 11:38
@up: Mam wrażenie, że pisząc tego posta nie byłeś w pełni trzeźwy ;d Jakoś taki dziwny styl pisania miałeś xd Hej! Co Ty kurwa robiłeś o 4tej nad ranem na noc przed sylwesterm wtf?!

Rozgrzewka ? ; D

@Up

Profesjonalista. : P Bo rozgrzewka to podstawa ;) I ryzyko, że będzie jakaś kontuzja też mniejsze ; d

Cafe
31-12-2008, 12:18
Ja wymienie którzy, moim zdaniem, są przeciętni
I omawiany Liverpool:
Dossena
Aurelio
Benayoun
Pennant
Arbeloa
Kuyt
Babel
Lucas
N'Gog
Skrtel

Ale większość z tych piłkarzy nie jest podstawowym zawodnikiem, lub ostatnio zagrała dobre zawody ; poza tym wykreśl z tej listy Skrtela i Arbeloe.

Maggic
31-12-2008, 13:50
hahahahaha co ja napisałem... sorry Yoh ;)

Ja faktycznie rozgrzewka, wczoraj dzwoni do mnie kumpel z tekstem 'Wpadaj do mnie mam 2 Finlandie 0,5' Ja na to że przecież jutro sylwek, a on 'Dawaj, trzeba się rozgrzać' - dokładnie, skąd wiedzieliście [?] to podejrzane jakieś :D

Calen Futh
31-12-2008, 14:41
double srry.

Calen Futh
31-12-2008, 14:42
hahahahaha co ja napisałem... sorry Yoh ;)

Ja faktycznie rozgrzewka, wczoraj dzwoni do mnie kumpel z tekstem 'Wpadaj do mnie mam 2 Finlandie 0,5' Ja na to że przecież jutro sylwek, a on 'Dawaj, trzeba się rozgrzać' - dokładnie, skąd wiedzieliście [?] to podejrzane jakieś :D

Słuchaj, my Cię obserwujemy, my wszystko wiemy. Nic nie ukryjesz.
A tak na serio to miłego picia dla wszystkich fanatyków sportu, którzy odwiedzają ten temat ;)

Tak więc również z okazji Nowego Roku życzę Wam żeby Manchester United wygrał LM i Premierleague ;dddd

Arfyd
31-12-2008, 15:13
Calen, dobra Finlandia była, nie ? ;>

Wszystkim Szczęśliwego Nowego : P

MatiCFC
31-12-2008, 15:37
Ale większość z tych piłkarzy nie jest podstawowym zawodnikiem, lub ostatnio zagrała dobre zawody ; poza tym wykreśl z tej listy Skrtela i Arbeloe.

No tak bo oczywiście przecież każda drużyna wywalcza tytuły tylko podstawową jedenastką.

Fintex
31-12-2008, 18:02
ja dziś piję po kolei za całą 11 barcelony, za startową 5 miami heat +cook'a. pozniej trener, masażyści itp. ciekawe dokąd dojadę. najlepszego wszystkim fanatykom sportu, aby drużyny spełniały wasze oczekiwania.
dosiego roku.

MatiCFC
31-12-2008, 23:00
Njus z ostatniej chwili.

Fajerwerek zrobił bum-bum na stadionie Menczesteru.

Czyli wszyszkim wszyszkiego najlepszejszego. Nie powiem, żeby każdemu kluby ich serc wygrały ligi krajowe, lige mistrzów itd, bo tak nie da rady. Dlatemu nic nie powiem.

Cafe
01-01-2009, 17:01
No tak bo oczywiście przecież każda drużyna wywalcza tytuły tylko podstawową jedenastką.

Nie, oczywiście ze nie. Ale każda drużyna ma stały kręgosłup w którym grają podstawowi zawodnicy, a zawodnicy którzy zostali wymienieni powyżej, łapią się do rotacji i grają rożnie.

MatiCFC
01-01-2009, 17:46
No tak, to znaczy mam ich nie brać pod uwagę, oczywiście. Tyle, że bez tych zawodników Liverpool niemiał by wiele, bo Ci zawodnicy też grają, bez rezerw poprostu nie ma drużyny.

Articuno
01-01-2009, 21:10
Ale co chcesz osiagnac na sile tyrając rezerwy Liverpoolu?

MatiCFC
01-01-2009, 21:24
Pokaż mi klub który osiągnął coś, nie korzystając z rezerw. Poprostu 11 piłkarzy.

Articuno
01-01-2009, 21:35
Wszystkie pewnie. Ale popatrz Liverpool z oczywsitych wzgledow korzysta z tych rezerw, a jest liderem Premiership. Dziwne.

MatiCFC
01-01-2009, 23:12
Dziwne by było, gdyby jakikolwiek klub z nich nie korzystał.

Yoh Asakura
01-01-2009, 23:14
Wszystkie pewnie. Ale popatrz Liverpool z oczywsitych wzgledow korzysta z tych rezerw, a jest liderem Premiership. Dziwne.
Od kilku lat w Liverpoolu były napady na domy gwiazd piłkarskich. Po to, żeby uzbierać pieniądze na łapówkę dla FA. I voila. Efekty widać.
You'll never rob alone.

Cafe
02-01-2009, 00:10
Od kilku lat w Liverpoolu były napady na domy gwiazd piłkarskich. Po to, żeby uzbierać pieniądze na łapówkę dla FA. I voila. Efekty widać.
You'll never rob alone.

Zazdrość? ; )

Yoh Asakura
02-01-2009, 01:59
Zazdrość? ; )
O kradzione pierwsze miejsce ? :baby:

By$iu
02-01-2009, 07:49
Juz jade krasc na druga lapowke, na degradacje Arsenalu ;-).

Hanndo90
02-01-2009, 09:11
04.01 Real Madryt C.F - Villarreal!!! iHala Madrid!

04.01 Athletic Bilbao - RCDEspanyol de Barcelona!!! iVamos Pericos!

oj bedzie sie działo!! ;)

Yoh Asakura
02-01-2009, 14:33
Arszawin jedną nogą w Arsenalu ? Przynajmniej wg. jego agenta i mediów. Byłoby całkiem fajnie, skrzydła Nasri - Arszawin będą znacznie lepsze niż Denilson - Eboue...

Calen Futh
02-01-2009, 16:54
Nie jestem przekonany co do tego całego Arszawina ;s

Yoh Asakura
02-01-2009, 18:20
Ja też, ale jakikolwiek by nie był - i tak będzie na skrzydle lepszy niż Denilson.

MatiCFC
02-01-2009, 19:28
Fakt, Arszamin niby taka rewelacja Euro i w ogóle, ale mnie to ani na Euro ani w Zenicie nie zachwycał. No ale napewno nie będzie osłabieniem tylko wzmocnieniem, jeśli by przybył do Arsenalu.

A CFC szaleje. 1- nikogo nie kupuje, 2- sprzedaje Wayne Bridge'a. Jeden z moich ulubieńców z CFC ma odejść? Do City? Nigdy..

Dark Sven
03-01-2009, 10:52
Abram dostał kryzysem po kolanach. Z tego co ostatnio czytałem to jego majątek się w chuj zmniejszył i albo opierdoli swój jacht albo Chelsea... Się szejki z siti pospieszyły ; ).

Calen Futh
03-01-2009, 10:52
Bridge już chyba odszedł. Za 12 mln? Coś takiego w magazynie Premierleague mówili ;s

@edit: Jestem załamany wynikami Małysza. Kurde, patrząc przez pryzmat tych wszystkich chwil spędzonych przed telewizorem, tych emocji, ściskania kciuków to naprawdę straszne jest słuchać o kolejnym słabym miejscu Adasia.

Calen Futh
03-01-2009, 20:12
double znowu. cholera.

Articuno
03-01-2009, 22:06
ludzie sa pogięci. Kubica sportowcem roku -.-

Faytah
03-01-2009, 23:38
ludzie sa pogięci. Kubica sportowcem roku -.-

Lol,a niby kto inny mogl to wygrac? Pierwszy polak w f1,pierwszy,ktory zdobyl pole position oraz pierwszy,ktory wygral wyscig f1. Not enough? Gortrat bedzie mial szanse jak zmieni klub, Blaszczykowski to inny format gwiazdy. Sa jeszcz olimpijczycy oczywiscie ale to jak porownywanie Usain Boltta i nie wiem kogos kto wygral w strzelaniu z luku.

Yoh Asakura
03-01-2009, 23:50
Kubica sportowcem ? Rotfl.

Faytah
04-01-2009, 01:49
Kubica sportowcem ? Rotfl.

Na kazdy trening czy zawody F1 zawodnicy wykonuja nie mniejszy wysilek fizyczny niz chociazby w zawodach lekkoatletycznych ,wiec nie wiem czemu mialby sluzyc ten twoj bojkot i negowanie tego tytulu dla Kubicy,chociaz drugiej strony patrzac czego mozna byloby sie spodziewac po wannabe kontrowersyjnym Yoh'u.

Yoh Asakura
04-01-2009, 02:12
Jakoś ciężko mi zakwalifikować siedzenie za kółkiem jako sport.

Articuno
04-01-2009, 03:07
No ale co z tego? w F1 75% wyniku to maszyna. Ja rozumiem Kubice w dziesiątce, ale pierwszy? Do tego na 2 wyscigi przed koncem mial walczyc o mistrzostwo a skonczyl na 4 miejscu. Tak wiem, ze przez bolid, ale jednak.

Faytah
04-01-2009, 07:17
Mi sie jednak wydaje ze to cos wiecej niz siedzenie za kolkiem,same przeciazenia normalnego czlowieka doprowadzily by do szalu,a jeszcze kieruj wowczas samochodem perfekcyjnie? Ci co mieli okazje jezdzic samochodem wiedza o czym mowie i nie w sposob tego niedocenic,zwlaszcza ze jest aktualnie najbardziej rozpoznawalnym polskim sportowcem. Pozatym wysilek wkladany w czasie takiego wyscigu jak wspominalem czesto przekracza typowe dyscypliny olimpijskie jak skok w dal,biegi na 100,400 itd.

Yoh Asakura
04-01-2009, 09:46
Ale co z tego, że wkłada w to wysiłek ? To nadal nie oznacza, że F1 jest sportem.

Faytah
04-01-2009, 10:18
Ale co z tego, że wkłada w to wysiłek ? To nadal nie oznacza, że F1 jest sportem.

Nie ty okrelsasz co jest sportem a co nie,jezeli zostal sportowcem roku to twoja teoria musi byc nieco wybrakowana. Btw szachy fajny sport,ale f1 to juz nie ;d?