Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe
Doom Terror
21-05-2007, 20:35
Chyba mozna nie lubic jakis druzyn,ja wielu nie lubie,ale wszystkie szanuje zwlaszcza najwiekszych rywali mojej druzyny (Interu) a mianowicie Milan i Juve,denrwuja mnie pseudofani ktorzy sie bluzgaja z tego powodu... u mnie z Barcelona to tak jak z Zidanem nigdy nie przepadalem ale szacunkiem darze ogromnym,za tą virtuozerie i za to co zrobil dla pilki
@Bastash
Mówisz o tym wyjeździe? Zabawa na trybunach była przednia, ale to, że połowa grajków to nie zasługuje nosić koszulkę Legii to już inna kwestia.
Poza tym, nie rozumiem nadal tej nienawiści do Barcelony. Hmm, może chodzi o to, że przez 2 sezony piłka prezentowana przez Katalończyków uznawana była za najefektowniejszą, najpiękniejszą na świecie?
Chyba tylko przez rodowite putki. =]
Poza tym, ja nie widze zadnej nienawisci. Niektore kluby sie lubi, inne - nie. Normalna kolej rzeczy...
>Vekegi
Kibice Legii też tak mówili przed meczem z Wisłą...
Poza tym, nie rozumiem nadal tej nienawiści do Barcelony. Hmm, może chodzi o to, że przez 2 sezony piłka prezentowana przez Katalończyków uznawana była za najefektowniejszą, najpiękniejszą na świecie?
Ja nie mówie o wyniku tylko o zabawie na młynie :-) Zresztą liczę na dobry wynik :> Chciałbym, żeby już jutro Gieksa zapewniła sobie mistrza i żebyśmy u nas świętowali ! : )
A barcy nigdy nie lubiłem, a jej kibiców sezonowych którzy się przerzucili ostatnio na manu jeszcze bardziej.
Doom Terror
21-05-2007, 21:54
up* znasz chociaz jednego takiego? Bo latwo rzucac oskrzenia,gorzej z argumentacja ...
wystarczy spojrzeć na otoczenie i to wszystko, albo na fora :>
Dark Sven
21-05-2007, 22:37
A wiecie ile ostatnio się milanistów zrobiło 0o? Ile koszulek- Kaki, inzaghiego, Gilardino.
@Bastash
Mówisz o tym wyjeździe? Zabawa na trybunach była przednia, ale to, że połowa grajków to nie zasługuje nosić koszulkę Legii to już inna kwestia.
Bywa. Raz na wozie, raz pod wozem.
Niektore kluby sie lubi, inne - nie. Normalna kolej rzeczy...
To prawda, ale jakiś szacunek powinien być. Ja nie lubię Legii, ale nie piszę "legła warszafka". To nie było kierowane bezpośrednio do Ciebie, żeby uniknąć nieporozumienia.
Ja nie mówie o wyniku tylko o zabawie na młynie :-)
Mea kulpa.
wystarczy spojrzeć na otoczenie i to wszystko, albo na fora :>
Rozwiewam wątpliwości i unikam przyszłych ewentualnych kłótni między kimkolwiek: za Blau-graną jestem od niecałych 8 lat. Pełen szpan, nie?
Rozwiewam wątpliwości i unikam przyszłych ewentualnych kłótni między kimkolwiek: za Blau-graną jestem od niecałych 8 lat. Pełen szpan, nie?
to jest fizycznie nie możliwe skoro sam masz nie więcej niż 7 ;-)
3x Tak dla bastasza !
Wiele się mówi o wyprowadzce Lamparda,Terrego czy innych piłkarzy z Chelsea...sam nie wiem skąd prasa takie durnoty bierze, a co na to piłkarze ??
Frank lampard
"To wspaniałe uczucie, spełnienie marzeń. Chelsea wygrała ostatni finał na starym Wembley i pierwszy na nowym. Nie ostatni. Zapewniam."
"Chce przede wszystkim podziękować fanom, zasłużyli na ten triumf."
"Tu jest moje miejsce, kocham ten klub i chce tu zostać do końca kariery!" (This is place where I belong)
"Chce aby rozmowy dotyczące mojego kontraktu zakończyły sie jak najszybciej."
John Terry
John Terry stanowczo zaprzeczył jakoby miał prosić klub o możliwość opuszczenia Chelsea.
W ostatnich tygodniach tematem numer jeden na wyspach są spekulacje na temat przyszłości Johna Terrego i Franka Lamparda a w zasadzie "Ich" nowych kontraktów.
Po wypowiedzi Lamparda, który powiedział, ze pragnie pozostać na Stamford Bridge do końca kariery przyszła pora na kapitana "The Blues".
"Te spekulacje są dla mnie śmieszne. Nigdy nawet nie myślałem o opuszczeniu Chelsea "
"Teraz sezon dobiegł do końca i możemy spokojnie zająć się nowym kontraktem "
"Nie chciałem tego robić przez finałem FA Cup, ponieważ nie chciałem zaprzątać sobie tym głowy a skupić się na ważnych meczach "
"Zapewniam, że zostanę w Chelsea i wszystko powinno być uporządkowane w najbliższych dniach "
@Bastash z 10 tematów wcześniej też pytałem z kąd ta nienawiść do Chelsea
B) Barcelona górowała 2 sezony było git, teraz Real i inny kluby walczą o tytuł . Tak samo na wyspach zobacz jakie było podniecenie fanów Manchesteru po zwycięstwie w Premiership wtedy zostało mi zadać jedno pytanie xD Kurwa gdzie Ci kibice Manchesteru byli 2 sezony temu?
Tak samo na wyspach zobacz jakie było podniecenie fanów Manchesteru po zwycięstwie w Premiership wtedy zostało mi zadać jedno pytanie xD Kurwa gdzie Ci kibice Manchesteru byli 2 sezony temu?
Ale tu nie trzeba przytaczać przykładu ManU. Popatrzmy na Polskę np. Legię (wybaczcie, ale ten klub jest mi najbliższy). Jak Legia wygrywa jest pełen stadion, a jak jest dołek to i raz było 3-4k -.-
Thomisson
22-05-2007, 07:41
Sezon zakończył się już praktycznie we wszystkich ligach, dlatego można już podsumować ten sezon dla kibiców. Dla mnie był całkiem dobry, bo spośród trzech moich ulubionych zespołów, dwa zdobyły mistrzostwo (VFB Stuttgart i MU), natomiast Ajax zdobył pechowo drugie miejsce.
Hellraiser
22-05-2007, 12:04
@Thomisson
Jeszcze nie wiadomo jak w Polskiej, i Hiszpańskiej lidze, ale tja, fajnie że wreszcie VFB, ma mistrza szkoda mi trochę Bayernu bo to on zawsze napędzał niemiecką piłkę klubową, ale ciul takie życie. Holenderska liga jak już nie raz wspominałem ma mierny system.
A ja mam takich pare niusów.
To że Wisła Kraków blisko mego serca zaczne od niej.
Jeden z najbogatszy polaków za granicą, chce pozyskać właśnie ów klub. Jest to Waldemar Kita, przyznam się nie znam go, ale czy ktoś znał Abramowicza przed kupnem Chelsea w środowisku piłkarskim?
@Down
Nie chodzi mi odrazu że Wisła wyjdzie odrazu na taki klub jak Chelsea, ale pomazyc można.
Innym niusem
Jest to że na pewno mistrzem Polski będzie BOT, lub Zagłębie lecz zmierzam do tego że ów mistrz już w II rundzie eliminacyjnej LM, nie będzie rozstawiony jak dawniej, więc już na początku na początku swojej drogi w Lidze Mistrzów mogą trafić na: Glasgow Rangers, Besiktas Stambuł, Lewskiego Sofia, Rosenborg Trondheim, Crvenę Zvezdę Belgrad, FC Kopenhaga, Racing Genk, Dinamo Bukareszt, DVSC Debreczyn, SV Salzburg, mistrza Ukrainy , mistrza Czech, Dinamo Zagrzeb lub APOEL Nikozja, z tym, iż dwie ostatnie drużyny grają już w I rundzie eliminacji.
Właśnie najbardzie boje się o naszego mistrza, bo wiemy np, co zrobił rok temu Lubin w I rundzie eliminacyjnej P.UEFA.
Doom Terror
22-05-2007, 14:33
hehe wiekszej kompromitacji jak z Dinamo Tiblisi nie bedzie ,wiec moga poledz w tej drugiej rundzie i to nie bedzie wstyd ;p
>Vekegi
Kibice Legii też tak mówili przed meczem z Wisłą...
Jeśli oni wtedy grali najpiękniej na świecie to Real za czasów Del'Bosque grał kosmos...no ale w sumie galaktyczni mówi samo przez sie :)
Jeśli oni wtedy grali najpiękniej na świecie to Real za czasów Del'Bosque grał kosmos...no ale w sumie galaktyczni mówi samo przez sie :)
Tak, a Polska za czasów Górskiego grała jeszcze lepiej. Real był zdecydowanie najefektowniej grającym klubem świata za czasów Del'Bosque, tak jak Barcelona rok-dwa temu. Ależ mi to po polskiemu wyszło ;s
Pierwsza runda turnieju w Poertschach za nami. Czas na krotkie podsumowanie.
Wiekszosc faworytow nie zawiodla i dostala sie do drugiej rundy. W kategorii niespodzianek mozna rozpatrywac chyba tylko porazke Dominika Hrbatego [5] z Amerykaninem Spadea 1:6, 5:7 oraz dosc gladka przegrana "osemki" Mirnyia z francuskim kwalifikantem Montcourtem 4:6, 4:6. Z turniejem pozegnali sie tez wszyscy Austriacy - Jurgen Melzer [6] ulegl Argentynczykowi Monaco 3:6, 1:6, Stefan Koubek przegral z Wlochem Starace 4:6, 4:6, a Alex Peya ulegl Andy'emu Roddickowi [2] 4:6, 5:7. Niespodzianka jest tez pewne zwyciestwo Hiszpana Montanesa z Wlochem Braccialim 6:0, 6:4.
Z meczow drugiej rundy ciekawie zapowiadal sie mecz Ivan Ljubicic [3] - Luis Horna. Faworyzowany Chorwat po zacietym spotkaniu przegral jednak 6:7, 4:6. Tak wiec final dla Davydenki staje sie coraz bardziej realny - Rosjanin jest juz jedynym rozstawionym zawodnikiem w swojej polowce.
Hellraiser
22-05-2007, 21:45
Sądze że Lubin będzie miało mistrza dzięki Wiśle, lub Bełchatów dzięki Legii.
A tymczasem: MAMY LIDERA, ZAGUEMBIE MAMY LIDERA! Mamy i nie oddamy.
A Widzew znowu dostał baty ;<
Dla wszystkich fanów snookera, którzy jeszcze nie wiedzą:
http://147.pl/article.php?_cat=wiadomosci&_id=207
Ceny, niestety, są dość wysokie :S
Finał będzie sędziować pani Michaela Tabb ;>
hahaha
gks przegral, a podobno taki 'lajtowy' meczyk mial byc.
ciekawe na co teraz przerzucą się sezonowi kibice z mojej szkoly. najpierw barca, pozniej manU, teraz gks..
Teoria spiskowa: Legia odda mecz w OE, a Zaglebie w PE.
Zapowiada się ciekawa ostatnia kolejka. (-; Oby bez powtórek, że ktoś wyjdzie później, coby znać wynik drugiej drużyny. ^^
A do II ligi spadają Portowcy i Wisła Płock.
Żegnaj I ligo !!! ooo! ooo! I nie wracaj więcej ;(
Jeżeli w Pogoni się coś nie zmieni to lipa straszna.
Tymczasem pan Antoni Pelikan Ptak zszedł z 10mln do 3mln, tak 3mln chcę za Pogoń...To jak panowie??? Składamy się?? Czuje za 2 lata ligę mistrzów pod naszym dowodzeniem xD :cup:
Ptak tak zepsuł ten zespół, że nawet za symboliczną złotówkę bym Pogoni nie wziął. Niby polska liga nudna, a tu proszę! Na kolejkę przed końcem dalej nie wiemy, kto zdobędzie mistrzostwo a na 4 kolejki przed zakończeniem 2 ligi sześć zespołów ma szanse na awans.
Bedziesz przeklinac jutrzejszy dzien i porazke z Wisla. Bo, jakkolwiek wyniki krakowian na to nie wskazuja, bedzie sensacja.
Nostradamus.
No wiec legia-Zagłębie zadecyduje o mistrzu :)
WZL_/
Articuno
23-05-2007, 17:32
może zmieńmy ten temat na "wydarzenia piłkarskie" =/
PS. Śląsk brazowym medalistą PLK :D
Może i mieliście racje, ale żebyście widzieli tego sędziego... Zagłębie już wszystko kupuje i niech toną w okręgówce za korupcje : / Eh Gieksa wczoraj zagrała nerwowo, a wiśle już na niczym nie zależy więc zagrali na luzie.
Mam nadzieję, że w sobote znowu na tron wskoczymy, nie powiem, że nie licze na legie, bo licze i czuję, że conajmniej zremisuje legia.
@up
Wisła zagrała z kontry, zaś GKS się nastawił na lekki meczyk... A co do tego, że Zagłębie wszystko kupuje - dowody proszę.
Śląsk - Jagiellonia 0:0
PZPN popisał się wyborem sędziego. Otóż mecz sędziował facet z Sosnowca, a jak wiadomo Zagłębie jest teraz głównym rywalem Jagi w walce o 2 pozycję. Popełnił kilka fatalnych błędów, ale ogólnie jestem mile zaskoczony.
Co do LM... szkoda, byłem za L'poolem.
Thomisson
24-05-2007, 08:11
Co do finału Lm, trochę się zawiodłem. Sądziłem, że mecz będzie lepszy, a rozkręcił się dopiero w drugiej połowie. Przy drugim golu zawinił trochę Reina, a przy golu Kuyta, Dida. Ogólnie dużo było walki w środku pola, Liverpool sporadycznie próbował grać skrzydłami. Jeżeli chodzi o prasowy pojedynek "Gattuso vs Gerrard", to w finale zdecydowanie lepiej grał Gerrard, który był odpowiedzialny za rozgrywanie, nie tylko grę w defensywie. Świetna emocjonująca końcówka meczu, słaby początek, typowa gra w "szachy".
Hellraiser
25-05-2007, 22:52
Zwycięzca Tour de France z 1996 roku Duńczyk Bjarne Riis przyznał się w piątek, że kiedy startował w grupie Telekom, stosował niedozwolone środki jak EPO.
Najlepsze jest to w tym że Riis, od paru ładnych lat jest dyrektorem sportowym grupy Team CSC, w której bardzo rygosrystycznie trzyma kolarzy i było wiele przypadków w jego ekipie, że jeśli tylko jakiś zawodnik miał coś wykryte wywalał go z teamu za doping, jak dla mnie jest to teraz trochę smieszne.
Brawo Polscy siatkarze! :)
Uhauhauhauhauahuah wywaliło światło podczas meczu to puścili głuchą noc, zajebiści są ; ddddddddddddddd
Yeee wygralismy !!(w siate)
http://foteka.pl/full/d656fcc6e4b68cd494880a19e06565a0.jpg (http://foteka.pl/d656fcc6e4b68cd494880a19e06565a0) 3:2 http://img527.imageshack.us/img527/1982/chinazw8.gif (http://imageshack.us)
24:26
25:20
23:25
25:16
15:13
no i stalo sie. ZAGLEBIE LUBIN mistrzem Polski '07! Dobry mecz w Warszawie, emocjonujaca koncowka (w tym nieuznany gol na 2-2 i czerwona kartka dla Choto zaraz po tym), warto bylo ogladac. Jesli ktos jest zainteresowany, dysponuje sopcastowym zrzutem z tegoz meczu.
MISZCZA PRZY STOLE ZAGUEMBIE W D*PE P*LE! =D
Mamy miszcza. Zgodnie z wieloletnia tradycja, zdobytego na Legii. =D Oby tylko w LM poszlo lepiej niz za kazdym razem...
Apropos Piłki kopanej. transfer Fabiańskiego do Arsenalu został potwierdzony ;] Podobno stał sie najdroższym polskim piłkarzem choć sumy transferu nie podano O.o
Polak w Arsenalu :)
Sir_Kopek
26-05-2007, 22:38
Ludzie to co było w Warszawie to poprostu ośmiesza nasz polski futbol. Sędzia pokazuje że bramka uznana później konsultuje sie z bocznym i nie ma bramki. No poprostu kabaret. A mecz był ustawiony jak nic, bo puchar dla mistrza był już w Warszawie, czyli wszyscy o wszystkim wiedzieli. Sam widziałem cały mecz Legia : Lubin i jestem zdruzgotany. Aż niechce mi się życ. Od czerwca GKS będzie sponsorował PGE, budżet klubu wyniesie 25 mln euro < najwięcej w Polskiej lidze. I na następny sezon wam Bełchatów pokaże. Jeszcze lepiej wypadniemy w PUEFA niz Lubin w el. LM. Nie wiem jak wy ale napisałem specjalny list do PZPNu w sprawie tej drugiej bramki zobytej prawidłowo!! Może ten list też prześle do UEFy z materiałem wideo. Nie wiem czy to coś zmieni ale przynajmniej próbowałem. Jeśli Lubin myśli że w LM coś zagra to sie myli jak nie wiem co już odpadną w pierwszej rundzie eliminacji. A GKS ma na celowniku wartościowych piłkarzy z Ameryki Łacińskiej i wtedy wam pokarzemy. W tym sezonie GKS rządził ligą, a Zagłębie wykładało kasę każdemu sędziemu. Za rok Zagłebie nic nie będzie miało do powiedzenia a GKS będzie rządzi wszędzie, w Polsce jak i w Europie. I nie mówie że nie mam racji, bo kto z was stawiał na GKS przed sezonem, że będzie walczył o mistrzostwo.
MISTRZ MISTRZ GKS !!!
Zagłebie pewnie będzie zdegradowane !! za korupcje.
up śmieszny jesteś faul był jak nic, odepchnął go 2 rękami i śedzia dobrze zrobił...
A własnie Real Madryt 3:1 Deportivo La Coruna
3down ja byłem 1 xD
Hellraiser
26-05-2007, 23:02
Nie będe nic mówił o meczu, ale,..
Jeśli Lubin myśli że w LM coś zagra to sie myli jak nie wiem co już odpadną w pierwszej rundzie eliminacji.
Jeśli mają juz odpaść na początku, to w 2 rundzie eliminacyjnej, bo mistrz Polski zawsze startuje od 2 rundki, ale na pewno przez nerwy Ci sie to popieprzyło.
Real wykonał kolejny krok po Mistrzostwo.
I po co poruszyłeś ten temat? Zaraz zlecą się kibice Barki i powiedzą, że Real kradnie :(
Ludzie to co było w Warszawie to poprostu ośmiesza nasz polski futbol. Sędzia pokazuje że bramka uznana później konsultuje sie z bocznym i nie ma bramki.
chyba logicznym jest, ze jezeli nie jest pewny decyzji, to lepiej ja skonsultuje z liniowym... jak na moj gust faul ewidentny.
No poprostu kabaret. A mecz był ustawiony jak nic, bo puchar dla mistrza był już w Warszawie, czyli wszyscy o wszystkim wiedzieli. szkoda ze to nie byl original puchar tylko podrobka, taka sama byla w Szczecinie przygotowana dla Belchatowa...
Sam widziałem cały mecz Legia : Lubin i jestem zdruzgotany. Aż niechce mi się życ.most dwie przecznice dalej, milego lotu
Od czerwca GKS będzie sponsorował PGE, budżet klubu wyniesie 25 mln euro < najwięcej w Polskiej lidze. za Życiem Warszawy:
Co to oznacza dla Skry, GKS i Turowa? Zwiększenie budżetu drużyny siatkarzy z 6 do 10 milionów złotych, piłkarzy z 15 do 20, a koszykarzy z 5 do 12. Wszystkie zespoły nie będą miały już przed swoimi nazwami skrótu BOT, lecz PGE
nie mam pojecia skad wziales info o budzecie 25 mln €, ale jezeli z tego samego zrodla co info o meczu, to by wiele tlumaczylo
I na następny sezon wam Bełchatów pokaże. Jeszcze lepiej wypadniemy w PUEFA niz Lubin w el. LM.mhm, ta... bez Matusiaka, Ujka, Garguly i pewnie jeszcze kilku zawodnikow. Nie zebym zle zyczyl gieksie, ba, zycze im jak najlepiej, ale imo to byl jednosezonowy wyskok
Nie wiem jak wy ale napisałem specjalny list do PZPNu w sprawie tej drugiej bramki zobytej prawidłowo!! Może ten list też prześle do UEFy z materiałem wideo. Nie wiem czy to coś zmieni ale przynajmniej próbowałem.jeszcze do papieza napisz
Jeśli Lubin myśli że w LM coś zagra to sie myli jak nie wiem co już odpadną w pierwszej rundzie eliminacji. mhm, a GKS na pewno zawojuje P. UEFA, cwiercfinaly dla Belchatowa!
A GKS ma na celowniku wartościowych piłkarzy z Ameryki Łacińskiej i wtedy wam pokarzemy.to sie okaze. Niejaki Antoni P. tez mial przywiezc ze soba ok. 15 wartosciowych pilkarzy z kontynentu... ;)
W tym sezonie GKS rządził ligą, a Zagłębie wykładało kasę każdemu sędziemu.dowody, jak nie to szatafakap
Za rok Zagłebie nic nie będzie miało do powiedzenia a GKS będzie rządzi wszędzie, w Polsce jak i w Europie.dziwne, bo w tym i poprzednim sezonie to jednak Zaglebie dwukrotnie stawalo na pudle, i raczej bardziej zanosi sie na to, ze to Zaglebie bedzie w przyszlym sezonie wyzej niz GKS, a nie na odwrot
I nie mówie że nie mam racjidziwne jakbys mowil...
bo kto z was stawiał na GKS przed sezonem, że będzie walczył o mistrzostwo.mniej wiecej tyle samo osob co na Zaglebie
Zagłebie pewnie będzie zdegradowane !! za korupcje.to tez sie jeszcze okaze
Wróciłem z meczu z Zagłębiem. Powtórek nie widziałem, więc się nie wypowiadam.
Aczkolwiek dziwnie to wyglądało jak w pierwszej połowie sędzia gwizdał co chwila wolny dla Zagłębia. Z faulem (Smoliński w polu karnym) faulowany on był, tylko za późno się przewrócił. Z bramką dziwnie bo najpierw nie uznał, potem uznał, a następnie znowu nie uznał... No nic - piłka to piłka...
A co do wypowiedzi kolegi za GKSem - wystarczyło nie przegrywać jednego meczu i byście mieli majstra.
Zaglebie mistrzem Polski !!!
I jest good a sobie wymyslajcie " korupcje itd jak nie macie innych wymowek
Edit by Parys: Dostajesz ostrzeżenie - za obrażanie innych użytkowników i prowokowanie kłótni.
Yoh Asakura
27-05-2007, 01:21
Apropos Piłki kopanej. transfer Fabiańskiego do Arsenalu został potwierdzony ;] Podobno stał sie najdroższym polskim piłkarzem choć sumy transferu nie podano O.o
Ponoć dali za niego około 4,35 mln. euro. Tak czy siak, będzie musiał chłopak poczekać na swoją szansę.
Polak w Arsenalu :)
A bo to pierwszy ?
A co do LM - imo na zwycięstwo zasłużył Liverpool. Pierwszy gol był fuksiarski, ale tak to jest jak się nie wie co z sobą zrobić w polu karnym...
zeby uciac wszelkie spekulacje:
Legia - Zaglebie, 1 polowa (http://rapidshare.com/files/33576444/legia_-_zaglebie_1st_half.asf) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif
Legia - Zaglebie, 2 polowa (http://rapidshare.com/files/33582389/legia_-_zaglebie_2nd_half.asf) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif
Hellraiser
27-05-2007, 02:53
W historii niemieckiej piłki tego jeszcze nie było. Mecze piłkarskie w drugiej Bundesligi będzie sędziować... kobieta. Tę wyjątkową pracę 28-letnia Bibiana Steinhaus rozpocznie w nowym sezonie.
zAGŁEMBIE lUBIN* Największe kupczyki w polskiej piłce gratuluje !!!!!!!
* - ich tak zwany niby zespół nie zasługuje na pisanie wielką literą.
I po co poruszyłeś ten temat? Zaraz zlecą się kibice Barki i powiedzą, że Real kradnie :(
rael kupuje mecze!!!!1
Kretyn.
@up
Nie popłacz się.
Niedługo Zagłembie dostanie nagrode Orange Fair Play :)
Zazdrość zżera cię od środka. : )
Czesław Michniewicz
- Nie wiem co pan nazywa skandalem. Nie będę rozmawiał w takich kategoriach. Jeśli Górnik Zabrze zdobywa gola w podobnych okolicznościach to nikt nie pyta czemu sędzia nie uznaje bramki. To jest sport, to jest piłka, takie rzeczy się zdarzają. Dziwi mnie że nie mówi się o drużynie, która zdobyła mistrza tylko o kontrowersjach. Legia do tego czasu mogła strzelić trzy bramki, bo miała tyle sytuacji. Wtedy nie byłoby tematu. Nie odbierajmy mistrzowi Polski tego że wygrali na Legii i zdobyli mistrzostwo. Nie szukajmy dziury w całym. Mamy 62 pkt zdobyliśmy mistrzostwo czy się to komuś podoba czy nie. To jest dla nas wielki dzień i nie pozwolę sobie by ktoś w ten sposób deprecjonował nasz sukces.
- Jeśli ktoś z poza polskich tuzów zdobywa mistrzostwo to od razu doszukujemy się w dziury w całym. Jest to dla mnie ujma na honorze i dla mojego zespołu także. Chelsea wygrywa na Manchesterze i kibice klaszczą. Musimy się jeszcze dużo uczyć.
- W meczu w Lubinie z Legią Fabiański popełnił faul poza szesnastką. Czy ja domagałem się czerwonej kartki? Nie! Szanujmy się wszyscy razem. Troszkę pokory i dystansu. Nie dajmy się zwariować.
Smerfero
27-05-2007, 11:30
I tak mistrzem jest Lubelski Motor ;D :evul:
Niejaki Antoni P. tez mial przywiezc ze soba ok. 15 wartosciowych pilkarzy z kontynentu... ;)
haha own3d...
a wracając do Pogoni byłem na ostatnim meczu z ciekawości i śmiać mi się chciało bo ubrali pomarańczowe koszulki z napisem "Miedziak grabarz Pogoni"
(Miedziak to prezes Pogoni) największa k***a nie znająca się na piłce nożnej...
btw kupnem Pogoni zainteresowana jest rodzina Koźmińskich O.o no ciekawe co z tego będzie...się zobaczy bo na razie przez tych idiotów typu (Miedziak,Łopiński,Ptak) jest to co jest.
lol,widze kłótnie o to kto lepszy w naszej skorumpowanej lidze,poziom naszej ligi to jest dno ,dlatego nie emocjonuje mnie ona ani trochę,może kiedyś ?
Real wypktowal Deportivo,Barcelona wygrała z Getafe...bliżej mistrzostwa Real,
Mecz z Saragossą chyba za 2tyg zapowiada się na niesamowicie ciężkie widowisko
A tymczasem rozpoczal sie wielkoszlemowy turniej Roland Garros. Jakies typy? Faworyci?
http://legia.com.pl/img_galerie/07_wiosna/05_26_zaglebie/img_7202.jpg
Strata mistrzostwa, była w sumie naszą winą, wystarczyło zremisować któryś z meczy, ale fakt jest faktem, że to my mamy mistrza tylko to "wielkie" Zagłembie :S
Ciekawa sytuacja może mieć miejsce podczas ostatniej kolejki Primera División. Barcelona i Real wygrali swoje wczorajsze mecze. Dzisiaj gra Sevilla z Saragossą i załóżmy, że Andaluzyjczycy wygrają. Za dwa tygodnie (w przedostatniej kolejce) ustalmy, że będą takie wyniki:
Saragossa - Real 1:1
Barcelona - Espanyol 1:1
Mallorca - Sevilla 0:1
W tym przypadku wszystkie trzy drużyny przed ostatnią kolejką miałyby po 73 punkty. Czyli na pierwszym miejscu byłby Real, na drugim Sevilla, a na trzecim Barcelona (tworzymy mini tabelę między tymi trzema zespołami). W ostatniej kolejce Real gra u siebie z Mallorcą, Sevilla u siebie z Villarreal, a Barcelona na wyjeździe z Gimnastic.
I teraz można sobie zakładać różne scenariusze. Jeśli wygrają wszystkie trzy zespoły, to oczywiście Real mistrz, Sevilla wicemistrz, Barcelona trzecie miejsce. Jeśli wygra tylko Real i Sevilla, to mistrzem zostaje Sevilla (lepszy bezpośredni bilans bramkowy w spotkaniach z Realem). Jeśli wygra tylko Real i Barcelona, to mistrzem zostaje Real (zwycięstwo i remis z Barceloną w Lidze). Jeśli wygra tylko Sevilla i Barcelona, to mistrzem zostaje Barcelona (lepszy bezpośredni bilans bramkowy w spotkaniach z Sevillą). Jeśli tylko jedna drużyna wygra w ostatniej kolejce, to oczywiście ona zdobywa mistrzostwo. Zagmatwana sytuacja. Jak wiemy wszystkie mecze ostatniej kolejki zostaną rozegrane o tej samej porze.
Na koniec taka ciekawostka, załóżmy, że Barcelona do przerwy wygrywa 1:0 z Gimnastic, schodzi do szatni i widzi wyniki Realu i Sevilli do przerwy: Real 5-0 Mallorca; Sevilla 5-0 Villarreal. Czyli przeciwnicy mają już pewnie wygrane mecze. To teraz Katalończycy sobie rozumują, że jeśli oni również swój mecz wygrają, to zajmą trzecie miejsce i dadzą mistrza Realowi. Jednak jeśli swój mecz zremisują/przegrają, to również zajmą trzecie miejsce, ale mistrzem będzie Sevilla. Wybór będzie chyba jasny. ;] Dopóki Barca nie dowie się o wysokich zwycięstwach Realu i Sevilli, będzie walczyć, ponieważ też będzie miała do końca szansę na mistrza.
@UP
Niezłe opracowanie :)
A tymczasem rozpoczal sie wielkoszlemowy turniej Roland Garros. Jakies typy? Faworyci?
Postawię na Federera, więc już wiesz kto nie wygra. Takie to moje parszywe szczęście. Tak na poważnie, to myślę, że w 4 najlepszych znajdą się Nalbandian, Nadal, Federer i jakiś czarny koń.
>Primera Division
Serce za Barceloną, ale rozum podpowiada, że Real.
Tymczasem wczoraj najlepsza drużyna rundy wiosennej 2 ligi w Polsce - Polonia Warszawa uległa najsłabszej drużynie, Miedzi Legnica 4:0! To dla Legniczan pierwsze zwycięstwo w tej rundzie! Dzięki temu wynikowi Jagiellonia Białystok już dziś może zapewnić sobie awans do OE. Wystarczy wygrać dziś o 17.30 ze Stalową Wolą i liczyć na to, że Lechia nie wygra z Kmitą. Nie można nie wykorzystać szansy, która powstała w tym sezonie!
Tak na poważnie, to myślę, że w 4 najlepszych znajdą się Nalbandian, Nadal, Federer i jakiś czarny koń.
Nadal - rozumiem. Federer - rozumiem. Ale, cholera, dlaczego Nalbandian? Chyba, ze Ci sie z Davydenka pomylilo...
Ghost Nieudany
27-05-2007, 16:33
http://sport.onet.pl/0,1248702,1542835,wiadomosc.html
To kto teraz czeka na stronę AntiE2.com albo JudasE2.org?
@Cules
[14:41:06] Blanco mówi:
wazne ze dinho kopie po jajach
PiXik, chodź, robimy flame'a - może kuman albo imerr wpadnie, jako zasłużony Biri jestem w stanie się zgodzić na przymierze Sevilla-Madryt.
Mighty_Izbus
27-05-2007, 17:20
Nie rozumiem, czemu kibice legii po przegranym meczu odrazu sie bulwersują i mowią, ze wszystko bylo ustawiane jak wrestling.. Sam jestem z Lubina i widziałem mecz na telebimie w miescie, byly powtórki i wszystko widac jak go odepchnął itd...
Panowie naprawde to juz jest smiech na sali ;D
btw.. Uwielbiam wrestling :P (Abyss rOx) :D
Remios_Swat
27-05-2007, 17:25
Dzisiaj Kubica 5. Mógł lepiej pojechać ale jest dobrze :) Gratulacje!
Kurde znowu zapomniałem o obejrzeniu wyścigów :/
Hellraiser
27-05-2007, 18:25
Dzisiaj Kubica 5. Mógł lepiej pojechać ale jest dobrze :) Gratulacje!
Tja, widać że zamienili sie bolidami z Heidfeldem.
Kubica w generalce jest 7, Heidfeld 5, a u konstruktorów niemiecka stajnia BMW-Sauber 3!. Następny GP 10 Czerwca w Kanadzie.
A inna sprawa to,..
Pamiętacie fatalny sezon HSV?
Przez baaardzo długi okres był na samym dnie Bundesligi, a w LM zajął ostatnie miejsce w grupie, "point" jest w tym że raczej, chłopaki dzięki Norymberdze są w Pucharze Intertoto, a wiemy że to bardzo łatwa droga do P.UEFA, dla porównania weżcie pod lupę Herthe BSC Berlin, jak narazie nie widziałem w historii, bardziej spieprzonego sezonu. Powiecie Bayern?, Hm możliwe ale to inna bajka.
BOT Turów - Prokom Trefl 86:71! HEHE. Fakt faktem, ze jest to tylko przelozona prawdopodobnie na czwartek koronacja Prokomu, ale zawsze to jednak bedzie ta historyczna, pierwsza wygrana w finale MP.
Wyscig fajny, tzn te pierwsze ~40 okrazen, bo potem przelaczylem na koszykowke, ale widze ostateczny rezultat i musze powiedziec, ze nie spodziewalem sie tak dobrej jazdy Kubicy. Keep up the good work.
Serie A... boska jest ta liga, po prostu az cieknie korupcja ;] Tradycyjnie ostatnia kolejka = kolejka cudow, stad wyniki druzyn bezposrednio zagrozonych spadkiem:
FT Reggina 2-0 AC Milan
FT Siena 2-1 Lazio
FT Catania 2-0 Chievo
FT Parma 3-1 Empoli
I tu mamy ciekawa sytuacje, bo wychodzi na to, ze z ligi spada 14 przed ta kolejka Chievo, czyli druzyna, ktora z piatki zagrozonych byla w tabeli najwyzej. Niezle jajca, powiadam wam ;]
Piłkarze Juventusu Turyn 27 razy zdobywali mistrzostwo Włoch wygrywając rywalizację w Serie A. W sobotę po raz pierwszy zapewnili sobie zwycięstwo w Serie B. Zdobyli awans do ekstraklasyJuventus Turyn ostatecznie potwierdził odejście trenera Didiera Deschampsa.
Telewizja Sky TG24 już w piątek podała, że francuski szkoleniowiec rozstanie się z Bianconeri, a klub początkowo zaprzeczał doniesieniom, lecz potwierdził tę informację po sobotnim meczu z Mantovą (2:0).
Czarna_Mamba
27-05-2007, 22:29
Ja nic nie mówię. Tylko to, że jest 2:0. Ha, kurna, Ekstraklasa coraz bliżej! Jagiellonia nas nie zawiedzie.
DO BOJU, KURNA, BKS!
>Czarna
Pozwól, że ja, jako naoczny obserwator rozwinę temat dzisiejszego meczu ; )
Zacznijmy od przedmeczowych spekulacji. Jak już wiemy Polonia Warszawa przegrała z Miedzią Legnica 0:4, a Zagłębie Sosnowiec zremisowało ze Śląskiem Wrocław 1:1. W takiej sytuacji Jaga już dziś mogła zapewnić sobie awans do OE. Wystarczyło wygrać ze "Stalówką" i liczyć na to, że Kmita Zabierzów urwie punkty Lechii Gdańsk. Już po wejściu na trybuny zauważalne było, że oprawa będzie niebanalna. Na "młynie" rozłożony był wielki transparent, który tylko czekał na gwizdek rozpoczynający mecz. Po bokach "młyna" SSJB (Stowarzyszenie Sympatyków Jagiellonii Białystok) roznosiło żółte i czerwone kartony. Wraz z pierwszym gwizdkiem sędziego z Lubina wszystko poszło w górę. KLIK (http://www.jagiellonia.net/index.php?co=galeria_szczegoly&id=254) - tutaj macie zdjęcie z trybuny VIP'ów. Jaga jak zwykle na początku cisnęła przeciwnika. Już w pierwszych minutach było kilka klarownych sytuacji. W 18 minucie kapitalne, prostopadłe podanie od Mariusza Marczaka do Remigiusza Sobocińskiego - Remek wychodzi "sam na sam" z bramkarzem gości i jest 1:0. Spiker chwilę wcześniej podaje wynik z meczu Kmity z Lechią - 1:0 dla Gdańszczan. Do końca 1 części spotkania Jaga przeważała, ale piłkarze zeszli do szatni przy wyniku 1:0. Tymczasem burzę oklasków wywołał komunikat, że Kmita prowadzi z Lechią 2:1, a Lechiści grają w 10! 2 połowa była już bardziej wyrównana. Widać było, że gościom bardziej "chciało się grać", jednak wszystkie ataki "Stalówki" rozbijał fantastycznie dziś dysponowany Dariusz Łatka. Jaga skupiała się na grze z kontry. Ok. 60 minuty Białostoczanie mogli wbić piłkę do siatki co najmniej 3 razy w ciągu jednej akcji! Zmarnowana fantastyczna okazja. Co się odwlecze, to nie uciecze. W 86 minucie do rzutu wolnego z 25 metrów podszedł Jacek Chańko. Uderzył mocno lewą nogą, piłka odbiła się od obrońcy, od interweniującego bramkarza i wpadła do bramki. Nikt już nie miał wątpliwości, że tego dnia 3 pkt. zostaną w Białymstoku. Do pełni szczęścia zabrakło jedynie wyniku z Krakowa, bo tam rozgrywany był mecz Kmity z Lechią. Lechia, przegrywając do 80 minuty 1:2, grając w 10 wygrała 3:2. Za tydzień mecz Zagłębie Sosnowiec - Jagiellonia Białystok. Walka o vice-mistrzostwo 2 ligi. 20 lat temu, kiedy Jaga awansowała do Ekstraklasy, zrobiła to właśnie w Sosnowcu. Czyżby historia miała zatoczyć wielkie koło?
Articuno
28-05-2007, 00:12
BOT Turów - Prokom Trefl 86:71!
TOMAS KETATI! Do Śląska go! :p Chociaż Urlep go tam zapie**oli
PS. Juventus Turyn zdobył 29 Scudetto...tematu nie będe rozwijał bo bedzie spora kłótnia :P
TOMAS KETATI! Do Śląska go! :p Chociaż Urlep go tam zapie**oli
Kelati, jesli juz. Poza tym Kelati zapowiadal juz pol roku temu, ze po sezonie bedzie chcial sprobowac swoich sil w USA, bedzie staral sie dostac do NBA. A jesli jednak zostanie w Polsce, to bedzie nadal w Turowie. Urlep niech trzyma lapy z daleka od takich graczy jak Kelati, bo jego ultradefensywne taktyki zabijaja w nich caly potencjal. Nawet Filipovski, ktory ponoc stosuje podobne strategie do Urlepa, wie jak wykorzystac umiejetnosci indywidualne takich graczy jak wlasnie Kelati czy Rodriguez.
Ghost Nieudany
28-05-2007, 15:32
Sevillistas 3:1 z Zaragozą, więc walka o mistrzostwo Hiszpanii dalej trwa.
Niech wszyscy ultras i biri się postarają i kibicują, to farsa zakończy sezon z niczym.
za plk.pl:
Miha Fon nie jest już zawodnikiem Asco Śląska. Działacze wrocławskiej drużyny rozwiązali z nim kontrakt.
Fon rozegrał w barwach wrocławskiego zespołu 37 spotkań, notując średnio 4.5 punktu na mecz. O zwolnieniu Słoweńca mówiło się już przed zamknięciem okienka transferowego, ale nie znaleziono wówczas nikogo lepszego na jego miejsce.
uuu... a mial byc inwestycja na przyszlosc. Oh well, guess not.
Hellraiser
28-05-2007, 17:06
Dziś zapodam niusy, ciekawostki, bardzo szybko,.. cytatami,..
"Ale dla reprezentacji zawsze warto ryzykować, nawet zdrowie"
Powiedział tak Radosław Matusiak do włoskich lekarzy którzy radzą mu nie grać w eliminacyjnych meczach o EURO 2008.
"Zagłębie to niestety najlepszy zespół w Polsce. Świadczy to o poziomie jaki prezentowały inne zespoły"
Powiedział tak Zbigniew Boniek, hm, tja mogę się do tego przychylić, Gdzie moja Wisła!? =/
"Jeżeli w klubie pozostaną ci sami ludzie, to ja nie chcę już w nim grać. Nie mam zamiaru współpracować z wariatami"
Powiedział na łamach "Przeglądu Sportowego" bramkarz Pogoni Szczecin Radosław Majdan, naprawde bardzo dobra lektura zapoznajcie się z nią w dzisiejszym przeglądzie sportowym takich jaj dawno nie widziałem, a zdradze że np. podpuszczano Pana Baniaka do nie ładnych rzeczy.
"Opowiedział o nich Jerzy F., lub któryś z sędziów. Może chodzić nawet o kilkanaście meczów, bowiem prawie wszyscy arbitrzy, którzy wtedy gwizdali lubinianom, zostali już zatrzymani, bądź sami się zgłosili do wrocławskiej prokuratury. Do dziś sędziuje zaledwie czterech. Co ciekawe, jest wśród nich... prowadzący sobotni mecz Legia - Zagłębie Hubert Siejewicz."
uhm : >
>Vekegi
Kogo to wypowiedź? Od początku tej afery śledziłem nazwiska wszystkich sędziów, które były przez kogokolwiek wspomniane i nie było tam nazwiska pana Siejewicza. Jest to znajomy mojej rodziny, więc tym bardziej zwracałem uwagę na Jego nazwisko w mediach.
>Vekegi
Kogo to wypowiedź? Od początku tej afery śledziłem nazwiska wszystkich sędziów, które były przez kogokolwiek wspomniane i nie było tam nazwiska pana Siejewicza. Jest to znajomy mojej rodziny, więc tym bardziej zwracałem uwagę na Jego nazwisko w mediach.
http://www.gks.com.pl/content/view/193/
Niech wszyscy ultras i biri się postarają i kibicują, to farsa zakończy sezon z niczym.
To zrzuta żeby zmotywować Espanyol do zagrania meczu życia na Camp Nou? ;)
To zrzuta żeby zmotywować Espanyol do zagrania meczu życia na Camp Nou? ;)
Coś na wzór końcówki sezonu sprzed 15 lat, kiedy to Barca przesłała bodajże na Teneryfę niezłą sumkę za wygranie meczu z Realem, który miał rozstrzygnąć losy mistrzostwa. Ciekawe, że jedynym problemem wynikającym z tego było opodatkowanie tej kwoty... Chcecie mieć ZUS na karku? ; >
[B]Powiedział na łamach "Przeglądu Sportowego" bramkarz Pogoni Szczecin Radosław Majdan, naprawde bardzo dobra lektura zapoznajcie się z nią w dzisiejszym przeglądzie sportowym takich jaj dawno nie widziałem, a zdradze że np. podpuszczano Pana Baniaka do nie ładnych rzeczy.
Majdan ma racje...współpracować z taką szmata nie znającą się na piłce nożnej to rzeczywiście jest coś nie halo...Natomiast coraz głośniej mówi się o inwestycji Koźmińskich w Pogoń Szczecin liczę na to że w tym klubie się coś zmieni że wylecą Łapiński i ten ch*j Miedziak na zbity pysk. Chciałbym żeby w klubie został "Bebeto" xDDD tzn Baniak,Edi,Julcimar,Lilo,Majdan i reszta wychowanków a reszta do Brazylii won. :baby:
Co do Rolanda Garrosa..."Byłem za Andym Roddickiem ale niestety odpadł :confused: Teraz liczę na Tomy'ego Robredo on może namieszać.
Agnieszka przegrała z Santangelo 6-1 6-4. Strasznie słaby serwis. Wyżej niż miejsce 20 WTA nie będzie, jeśli go nie poprawi.
Z Forum tej smiesznej stronki:
" GKS Belchatow | 28-05-2007 17:40
No to nastepuje powolny rozbior GKS.
A tak swoja droga to troche dziwne:
1. Dlaczego Lenczyk na 3 kolejki przed koncem przewidywal ze Zaglebie bedzie mistrzem?
2. Dlaczego Jarzebowski powiedzial ze atmosfera w druzynie jest zla i powie o tym po sezonie?
3. Dlaczego prezes Ozog byl taki chojny i oferowal 4 mil za Mistrza? Czy przypadkiem nie byl pewien ze i tak go nie bedzie wiec i 10 mil mog oferowac?
4. Dlaczego nasi zagrali tak slabo z Korona i padlo tyle Bramek 8?
5. Dlaczego Lenczyk ustawil tak druzyne za mecz z Wisla ze ta otwarla pole na kontry? Bardzo dziwne. Tak sie nie gra.
Czy ktos zna odpowiedzi na powyzsze pytania?
Dajmy spokoj Zaglebiu ale bo to wszyskto bylo w naszych rekach. Lubin nie mial nic do powiedzenia. Jak to sie wiec stalo ze to my wypuscilismy mistrza Polski. Niech mi ktos odpowie??????"
Kibicie GKS nie potrafia przelknac goryczy porazki , ktorej sami sa sobie winni.
Wszyscy przekreslaja szanse Zaglebia w el. do LM , ciekawe co wymyslicie jesli jednak mu sie powiedzie lepiej niz waszym kochanym Legiom,Wislom w ostatnich sezonach.
@Co do wypowiedzi Tomaszewskiego
On jest Lepperem piłki , wiec jego slow nie powinno sie brac na powaznie , a ten caly fryzjer pewnie sypie kogo popadnie zeby tylko zmniejszyli mu wyrok...
Hellraiser
29-05-2007, 23:04
"Ma Wisła" pokazała charakter w meczu ćwierćinałowym, i jest pierwszym półfinalistą Pucharu Ekstraklasy. W rewanżowym spotkaniu ćwierćfinałowym wygrali u siebie z Lechem 3-2
PUCHAR NA REYMONTA!
Zdobywca pucharu dostaje UEFA , tak?
Kilka sezonów temu tak było z którąś druzyna ... : p
Hellraiser
29-05-2007, 23:12
A gdzie tam, nie ma tak łatwo. =/
Zdobywca PE dostaje eee, trochę złota.
I jakie wieeeeelki prestiż. ^^
Hellraiser
29-05-2007, 23:19
Zdobywca PE dostaje eee, trochę złota.
I jakie wieeeeelki prestiż. ^^
Jesteś starszy, ale chce coś ci powiedzieć, niech Legia, wygra UI-Cup, tzw, Polsce Intertoto, to przykoksujesz i bedziemy mieć "prestiż" i więcej o jednego w pucharach chociaż na ten sezon. Nie wliczam tutaj afery z Zagłębiem. Niech nabijają pkt w rankingu klubowo-europejskim bo jest żal, jak wiesz.
Kilka sezonów temu tak było z którąś druzyna ... : p
To Ci się chyba Puchar Ekstraklasy z Pucharem Polski pomylił.
Tak na marginesie, to nie lubię takiego podziału na dwa krajowe puchary. W Anglii jest tak samo. W Hiszpanii jest tylko Copa del Rey i starczy.
Hellraiser
31-05-2007, 16:37
Piłkarski Flash,..
"Blatter ponownie prezesem FIFA"
No bo nie ma nigdy kontrkandydata. B)
"Andradina będzie występował w Koronie"
"Śpiewa i tańczy w koronie na głowie, przed państwem prima-balerina Edi Andradina" :baby:
"Allianz sponsorem Górnika Zabrze"
Więc wielki powrót Górnika, i Allianz Arena w Zabrzu ;>
Sir_Kopek
31-05-2007, 18:39
Moim zdaniem najlepsze wiadomości sportowe
Orest Lenczyk zostaje w Bełchatowie
Prezes GKS Jerzy Ożóg zapewnia, że podpisanie nowej umowy ze szkoleniowcem jest tylko kwestią czasu
Umowa Lenczyka z klubem wygasa 30 czerwca. Prezes Ożóg ustalił z trenerem warunki nowego kontraktu. - Trener Lenczyk jest ważnym elementem naszej strategii. Szkoleniowiec snuje plany dotyczące przyszłego sezonu i startu w pucharach nie po to, by z niego odchodzić - mówi Ożóg.
No za rok mistrz pewny z Lenczykiem, w PUEFA pokażemy co potrafimy.
Napastnik z Bełchatowa zagra o Złoty Puchar
Carlos Yair Costly Molina, napastnik wicemistrzów Polski w piłce nożnej BOT GKS Bełchatów, znalazł się w 23-osobowej kadrze Hondurasu na czerwcowy Złoty Puchar CONCACAF, mistrzostwa Ameryki Północnej, Środkowej i Karaibów.
Dziewiąta edycja Złotego Pucharu CONCACAF odbędzie się w 6-24 czerwca na stadionach w USA. Honduras zagra w grupie C z Meksykiem, Panamą i Kubą.
Carlo do boju.! Tylko żeby ten napastnik został jeszcze w Bełchatowie.
Budżet GKSu Bełchatów przekroczy 30 mln.zł.
Budżet GKS w nowym sezonie przekroczy 30 mln zł. Wszystko dlatego, że nowym sponsorem klubu ma zostać potężny koncern Polskie Sieci Elektroenergetyczne SA. W klubie ma zostać Łukasz Garguła. Decyzji wciąż jeszcze nie podjął trener Orest Lenczyk. - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".
List intencyjny w sprawie sponsoringu został podpisany 17 marca, ale umowa ostatecznie sfinalizowana ma zostać w najbliższych dniach. – Jeśli kontrakt wejdzie w życie, opinia publiczna o tym fakcie będzie w odpowiedni sposób poinformowana – dyplomatycznie komentuje prezes GKS Jerzy Ożóg.
Nareszcie w Bełchatowie powstanie klub godny by reprezentować Polske w Europie. Budżet wysoki, tylko żeby jeszcze dobrych piłkarzy sprowadzili i sprzedali nie potrzebnym m.in. Hinca, Magdonia, Sapele. A kupili dobrego bramkarza, bo Lech ma z 37 lat i za dobrze nie gra.
http://sport.onet.pl/74318,1248685,2326176,1,relacje.html
A widzieliście to? Śmiesznie pokazany filmik z akcji gdze nie uznana została bramka na 2:2 w meczu Legia:Zagłębie.
@Sir_Kopek
Nie musisz nam wklejać informacji o Bełchatowie wszystkich...
Dla większości z nas nie są to najlepsze wydarzenia, a jakby każdy wklejał info o swoim klubie...
Sir_Kopek
03-06-2007, 15:48
@Sir_Kopek
Nie musisz nam wklejać informacji o Bełchatowie wszystkich...
Dla większości z nas nie są to najlepsze wydarzenia, a jakby każdy wklejał info o swoim klubie...
Dobra sorry. A jeśli chodzi o mój klub to napastnik GKSu Carlo Costly strzelił bramkę w reprezentacji Hondurasu. Jego kraj wygrał z Trynidadem i Tobago 3:1.
A dzisiaj o 17.00 Zagłębie Sosnowiec - Jagiellonia Białystok. Na stadionie ma być 10 tys. Sosnowiczan + 1000 kibiców z Białegostoku. Podziękujmy TVP, że nie wyemituje tego meczu na kanale regionalnym oraz mojemu lekarzowi, który stwierdził, że podróż pociągiem jest dla mnie surowo zabroniona <ROTFL>.
Hehe, meh wlasnie wrocil z oficjalnego zakonczenia sezonu przez Turow Zgorzelec. Zaskoczyla mnie mala ilosc osob bedacych na hali, ale nic dziwnego, skoro info o takowej "imprezie" pojawilo sie dopiero wczoraj, i to tylko na stronie klubowej... No nic. Na poczatku przez chwile pospiewaly sobie panie z Queens, ale jedynym pozytywem ich wystepu bylo to, ze byly bardziej nagie niz ubrane, wiec c**j z nimi ;) Po kilkunastu minutach odbyla sie ostatnia prezentacja skladu, i naturalnie rozdawanie autografow i strzelanie pamiatkowych zdjec. Jako ze mam fote z niemal kazdym zawodnikiem (Luuuukaaaasz Koooszaaaareeeek ;]), to niedlugo powinienem wrzucic je na forum do odpowiedniego tematu (jak tylko uda mi sie zalatwic kabel do motoroli). Generalnie bylo fajno, szkoda, ze sezon juz sie skonczyl. Prezes i sztab szkoleniowy z tego co mi wiadomo juz podjeli pewne kroki w poszukiwaniu zawodnikow na nastepny sezon, dlatego za kilka/kilkanascie dni pewnie bedzie juz cos na ten temat wiadomo.
Panie i Panowie Jaga po zwycięstwie 1:0 zapewniła sobie awans do Ekstraklasy!!! Już nikt nam tego nie odbierze! Po 20 latach z powrotem w najwyższej lidze! Jestem tam kvrewsko szczęśliwy, że nawet nie dam rady opisać tego meczu, powiem tylko jedno:
BóJCIE SIę CHAMY! DO PIERWSZEJ LIGI WRACAMY!
; D
spider-bialystok
03-06-2007, 20:18
YEAH :D
Nie wyobrazam sobie, co bedzie sie dzialo w pociagu z powracajacymi kibicami Jagi :D
@Bastash
Po 15, a nie 20 latach ;]
Czarna_Mamba
03-06-2007, 21:32
Nareszcie wróciłam do domu i mogę się cieszyć tą wiadomością. I to zawaliście się cieszyć!
;)
Hellraiser
03-06-2007, 21:58
Według Hiszpańskiej gazetki "Marca", Jerzy "Jaydee" Dudek, negocjuje kontrakt z Betis Sewillą, jak dla mnie "Marca" jest jakby polskim "Faktem", a nawet jesli to prawda widze że "Duduś" jedzie wygrzać kości, w bardzo słabym klubem z Sewilli.
Klub Bykowskiego i Tarachulskiego w ekstraklasie greckiej, AS Véria zajeła 3 miejsce i awansowało do 1 ligi Greckiej, więc widze coraz więcej Polaków, "szpiela" u Greków. Btw, ładny Polski napad ma ten klub.
Wszyscy wiemy, że Jaga jest w I lidze, a "hachary" ze Sosnowca też?, bo jest widzę mętlik z tym Bytomiem, i Sosnowcem na paru portalach. Może ktoś wie coś bardziej?
W ostatnim "niusie" wspomne że Jacuś "Komar" Bąk, i Euzebiusz "Ebi" Smolarek mają kontuzje, których nabawili się podczas meczu z Azerami, chłopaki kurujcie się FAST!
A Polska reprezentacja w siatkówce właśnie skopała dupy reprezentacji Argentyny z czego jestem bardzo zadowolony. Chcialbym tez zauwazyc iz mamy bardzo swietny sklad na tegoroczna Lige Swiatowa. Dziekuje.
@Bastash
Po 15, a nie 20 latach ;]
Fakt, po 15, 20 lat temu właśnie w Sosnowcu wywalczyliśmy awans. To przez te emocje :D
Zagłębie S. także w pierwszej lidze (-:
Nie wyobrazam sobie, co bedzie sie dzialo w pociagu z powracajacymi kibicami Jagi
Ja stawiam, że się będą bili między sobą B)
Ja stawiam, że się będą bili między sobą B)
Mylisz kibiców z bydłem typu Skini, Pretorianie.
INWAZJA NA ILAWE!!!!!!!!!!!!!!!111111(plakaty w całym mieście)
......
4:0 w dupe
Marca=Polski fakt i nie mam pytań...huheueheuheuheuhe...
Wolałbym żeby Duduś poszedł gdzieś do lepszej ekipy w Hiszpanii albo chociażby do Betisu-więcej okazji do zobaczenia go miałbym ;p
Articuno
04-06-2007, 16:09
Zmieńmy temat na WYDARZENIA PIłKARSKIE !!! Po co tematów do piłki jest od cholery, a po za tym sporadycznie piszemy o czymkolwiek innym.
Zmieńmy temat na WYDARZENIA PIłKARSKIE !!! Po co tematów do piłki jest od cholery, a po za tym sporadycznie piszemy o czymkolwiek innym.
I co w tym złego? Piłka jest tu najpopularniejsza a jak masz coś do dodania o innym sporcie to pisz. Proste? Widocznie nie dla każdego.
Frank Lampard nie ma zamiaru poddać się po tym jak potraktowali go na Wembley kibice jego reprezentacji.
Lamps został wygwizdany zanim jeszcze pojawił się na płycie boiska, gdy spiker czytał skład Anglików (jak zauważają co weselsi wyspiarscy dziennikarze - był dzięki temu pierwszym oficjalnie wygwizdanym na przebudowanym Wembley!..).
Gdy w końcówce McClaren postanowił go zmienić - sytuacja się powtórzyła. Mimo tego, że z Brazylijczykami pokazał się z bardzo dobrej strony.
To pokazuje jak zmieniają się sympatie kibiców, którzy dwa razy z rzędu (w latach 2004 i 2005) wybierali go najlepszym piłkarzem reprezentacji.
Pomocnik Chelsea krytykę przyjmuje, rozumie, że to.. część jego pracy:
Wypowiedź Lampsa
,,To, że te gwizdy i buczenie wymierzone we mnie to część tego co wiąże się z grą dla reprezentacji Anglii, tak mi się przynajmniej wydaje."
,,Rok temu wygrywałem drugi raz z rzędu nagrodę dla piłkarza roku reprezentacji.. ale taka jest angielska piłka nożna."
,,Nie mam z tym problemu, pamiętam kiedy ludzie chcieli, żeby David Beckham przestał grać w drużynie narodowej, a przed meczem z Brazylią dostał przywitanie godne bohatera, wszystko dzięki temu, że jest wspaniałym profesjonalistą i nie przestał ciężko pracować."
,,Takie sytuacje w piłce się zdarzają, to nie pomaga ani drużynie ani jej zawodnikom - ale zdecydowanie jestem kimś kto jest w stanie przyjąć tą krytykę i sobie z nią poradzić."
,,Wiem, że podczas zeszłorocznych Mistrzostw Świata wszyscy oczekiwali, że strzelę jakieś bramki, ale to po prostu się nie stało, mogę was zapewnić, że staram się znów zacząć trafiać do siatki w meczach reprezentacji."
Thomisson
04-06-2007, 21:27
Oficjalnie: Claudio Ranieri trenerem Juventusu 2007-06-04 18:47:06 http://www.transfery.info/pictures/20070604184706.jpg Claudio Ranieri został nowym trenerem Starej Damy. O godzinie 18 rozpoczęła się konferencja prasowa na, której zostanie on przedstawiony kibicom oraz dziennikarzom.
Zastąpi on na miejscu trenera Didiera Deschampsa, który zrezygnował z funkcji szkoleniowca Juventusu Turyn. Ranieri po odejściu z Parmy był łączony z Manchesterem City, jednak to Giovanni Cobolli Gigli prezydent Bianconerich zdołał zatrudnić go właśnie na posadzie trenera. Z Juventusem Turyn podpisał kontrakt do 2010 roku.
Wzięte z: transfery.info
Wg. mnie dobry wybór włodarzy Juventusu, choć to jest trener, któremu trzeba dać czas na budowę składu i oblicza drużyny. Jeżeli utrzyma się w Juve przez 2-3 sezony, klub z Turynu może być znowu wielki.
Articuno
04-06-2007, 21:56
Wg. mnie dobry wybór włodarzy Juventusu, choć to jest trener, któremu trzeba dać czas na budowę składu i oblicza drużyny. Jeżeli utrzyma się w Juve przez 2-3 sezony, klub z Turynu może być znowu wielki.
chyba, że zastąpi go niejaki Marcello Lippi...
kurwczak NO KUR..va Armenia 1 - 0 Polska omg
Najlepszym sie zdarza, najbardziej w*****ajace sa polaczki juz bluzgaja ciesze sie ze jeszcze miesiac zycia w tym kraju mi zostalo
@up
Też się cieszymy, że za miesiąc nie będziesz już mieszkał w Polsce. Za Polaka też się przestaniesz uważać, rozumiem? Wybaczcie za ot.
Żeby nie rozmywać:
Z taką grą my za daleko nie zajedziemy. Na szczęście jeszcze zostało sporo meczy.
YEAH :D
Nie wyobrazam sobie, co bedzie sie dzialo w pociagu z powracajacymi kibicami Jagi :D
Oj działo sie, działo ;]
@up
Też się cieszymy, że za miesiąc nie będziesz już mieszkał w Polsce. Za Polaka też się przestaniesz uważać, rozumiem? Wybaczcie za ot.
Żeby nie rozmywać:
Z taką grą my za daleko nie zajedziemy. Na szczęście jeszcze zostało sporo meczy.
Widze ze myslenie nie jest twoja najmocniejsza strona, zreszta nie jestes sam w gronie moderatorow
Pozdrawiam cie.
Hellraiser
07-06-2007, 15:38
Nie oglądałem meczu, ponieważ byłem na 18stce, kumpla,..
Ale oglądałem, replaye, relacje, i jedno mnie boli to, co sagan odjebał w nielicznych naszych akcjach? Przestrzelił, wyjebał się? na 4 metrze, nie mówie że mógłby być odrazu gol, ale nawet nie pocelował =/
Pomocnik Olympique Marsylia 24-letni Franck Ribery podpisał czteroletni kontrakt z Bayernem Monachium.
Miroslav Klose po wczorajszym wygranym przez Niemców meczu ze Słowacją 2:1 potwierdził, że chce grać w drużynie Bayernu Monachium. Król strzelców Mistrzostw Świata powiedział: "Już zdecydowałem, że w 2008 roku będę grał dla Bayernu."
Bayern pozyskał kolejnego piłkarza tym razem jest to obrońca który w ubiegłym sezonie reprezentował barwy Chelsea Londyn. Jest to Holender Khalid Boulahrouz który przeniósł się z The Blues do stolicy Bawarii.omfg... mujmuj Bayern chyba powaznie mysli o tym, zeby spwnic europe w nastepnym sezonie... jeszcze tylko wy****c Kahna w pizdu, kupic kogos do ataku zeby pomagal Royowi (Podolski niestety w Bayernie sobie nie radzi, przeblyski ma tylko czasami, ale zdecydowanie za rzadko, a Santa Cruz... nie ten sam zawodnik co kiedys ;/)
Ribery pasuje do Niemiec jak pięść do oka. Naprawdę nie wiem czemu on tam się udał. Nie mówię tak dlatego, że Real Madryt się o niego starał, bo ja tam go nie chciałem, jego facjata nie pasuje do Królewskiej bieli. Zmarnuje się chłopak i tyle, a Bayern znów niczego nie osiągnie. Taka prawda. ;)
A Boulahrouz to rzeczywiście wspaniały zawodnik.
A Boulahrouz to rzeczywiście wspaniały zawodnik.
Jak dokupia Puyola to razem z van Buytenem beda mieli obrone marzen.
Przy takiej obronie to Cicinho, Cannavaro, Ramos i Torres to amatorzy. ;)
,,!,, tyle mam wam do powiedzenia, ot co ;] Zobaczymy za rok, gdzie bedzie Bayern, a gdzie Real (chociaz wlasciwie po co, wystarczy przypomniec sobie miniona edycje LM ;>)
Lub spojrzeć na tabele Bundesligi i Primera División. ;)
Ch*j z przekrętami, dla nas jesteście mistrzami ! ; ]
Finał w niedziele chociaż tyle ... - marne pocieszenie jak zostaliśmy wych*jani przez to zagłembia ; ]
Ghost Nieudany
09-06-2007, 12:26
Marca=Polski fakt i nie mam pytań...huheueheuheuheuhe...
Wolisz kataloński Sport?
Według Hiszpańskiej gazetki "Marca", Jerzy "Jaydee" Dudek, negocjuje kontrakt z Betis Sewillą, jak dla mnie "Marca" jest jakby polskim "Faktem", a nawet jesli to prawda widze że "Duduś" jedzie wygrzać kości, w bardzo słabym klubem z Sewilli.
Akurat nawet taki zacietrzewiały biri i anty-bETIS jak ja może powiedzieć, że Betis takiego kryzysu jak teraz nie przeżywał nigdy - dlatego życzę powrotu do dawnej formy, bo mam już dosyć nudnych derby Andaluzji. ;-)
Mallorca - Sevilla
Barcelona - Espanyol
Zaragoza - Real Madrid
Nie chcę być niemiły, ale mam nadzieję, że farsa i sreal (;-)) się potkną. Bez urazy dla Madrytu. ;-)
Thomas Kelati będzie pierwszym zawodnikiem ze starego składu BOT Turowa Zgorzelec , który przedłuży umowę z klubem.HEHEHEHEHEHE bojcie sie chamy, o Mistrza Polski zagramy! Jeszcze tylko zakontraktowac Kitzingera i pwnimy na obwodzie :] Oj to bedzie k******o ciekawy sezon...
A tak btw, o ktorej h kwalifikacje do GP?
Real Madryt już dziś może zostać Mistrzem Hiszpanii. Wystarczy zwycięstwo z Saragossą, porażka Barcelony z Espanyolem i remis Sevilli z Mallorcą. Trudne do wykonania, ale możliwe.
A teraz tak na rozluźnienie emocji. Co Eto'o chciał nam takim ubiorem przekazać?
http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/recortell.jpg
Real Madryt już dziś może zostać Mistrzem Hiszpanii. Wystarczy zwycięstwo z Saragossą, porażka Barcelony z Espanyolem i remis Sevilli z Mallorcą. Trudne do wykonania, ale możliwe.
A teraz tak na rozluźnienie emocji. Co Eto'o chciał nam takim ubiorem przekazać?
http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/recortell.jpg
... ze chcialby zagrac w filmie "Piraci z Karaibow" ?? :D
Hellraiser
09-06-2007, 14:46
Chciałbym na chwile zmienić dyscypline,..
Nie wiem, czy ktoś wspomniał, czy ktos w ogóle lubi Hokej na lodzie, ale
Zmierzam do tego ponieważ, w Północnej Ameryce skończył się sezon NHL, a zwycięrzyła ekipa z której zawsze sie śmiano ponieważ stworzył ją Walt Disney, no i nosiła bardzo długo nazwe jednej bajki, Disneya, chodzi o Anaheim,.. Ducks, tak już bez Mighty, która w piątym meczu finału pokonali na własnym lodowisku Ottawa Senators 6:2, wygrywając rywalizację play off do czterech zwycięstw 4-1.
@Piłka Nożna
Nasza kochana, cóż nie?
Tutaj taki lekki temat, pamiętacie tego janka - Olisadebe?
Jedzie, płynie, ciul go tam wie, grzać kości na Cypr do beniaminka ekstraklasy cypryjskiej, APO Péyias Kinýras.
Ghost Nieudany
09-06-2007, 14:53
http://sport.onet.pl/0,1248685,1550496,wiadomosc.html
[13:45:31] Blanco mówi:
prawie jak katalonia
[13:45:51] Ghostiet mówi:
Tylko nikt nie kopie po jajach i nie rzuca mikrofonem.
[13:46:10] Blanco mówi:
pewnie 1 mecz kary dostanie
Wolisz kataloński Sport?
ocokaman? porównanie faktu do Marcy to bluźnierstwo. a Kataloński sport to
chociaż zaznaczam że nie wiem o co Ci chodzi więc;p
Ghost Nieudany
09-06-2007, 17:55
Widać nie wyczułem ironii.
Hellraiser
09-06-2007, 19:53
5te zwycięstwo polaków w siate.
Kubica na treningu 13, za jakieś 10 minut kwalifikacje.
I chyba 2 niusy dnia jak dla mnie,..
French Open: triumf Urszuli Radwańskiej w deblu!
Wdowczyk będzie pracował jako dyrektor sportowy w FC Livingston
*edit*
Remisy Barcelony, Realu i Sevilli
<lol2>
W meczu 37. kolejki Primera Division FC Barcelona zremisowała w derbach miasta z Espanyolem 2:2. Takim samym wynikiem zakończył się mecz Realu Madryt z Realem Saragossa. Kwestia mistrzostwa rozstrzygnie się w ostatniej kolejce!
Sevilla również zremisowała swój mecz.
Co tu gadać, końcówka sezonu jest na prawdę pasjonująca. Cały czas wierzę w zwycięstwo Realu, chociaż boję się potknięcia w ostatnim meczu.
Nie pamiętam, czy mówiłem to tu, czy w jakiejś prywatnej rozmowie na GG, ale byłem pewien, że Real w przedostatniej kolejce zgubi punkty, a FCB tego nie wykorzysta... Racjonalnie myśląc - mistrz w stolicy.
>Eto'o
O kurffa.
W 90. minucie Tamudo dla Espanyolu i Ruud dla Realu Madryt. No po prost cud!
"Kim jest Bóg? Argentyńczykiem i fanem Messiego? A może jednak madridistą? Niech Najwyższy się zmiłuje, ale po takim wieczorze nie wierzę, iż mógłby nie być po naszej stronie. Real Madryt Wielki! Real Madryt Magiczny!"
„Jeżeli Szekspir oglądał ten mecz z białej chmurki, myślał sobie - Nawet ja nie napisałbym lepszego dramatu"
Ghost Nieudany
10-06-2007, 00:44
@Hellraiser
far$a kupiła te trzy mecze!
@Raul
Ciekawe, czy Messi po stu latach będzie się tłumaczył jak Maradona, że ta ręka na gola była ręką Boga.
A tymczasem, Gołota ładnie sprał Batesa w dwie rundy.
Uau, Gołota nic nikomu nie odgryzł i wygrał o.O
Jaga już oficjalnie w OE ;), na dzisiejszym meczu pełny stadion.
spider-bialystok
10-06-2007, 01:00
Mecz jak mecz, najlepsza byla feta i tance w fontannie na Rynku Kosciuszki :D
Hellraiser
10-06-2007, 01:12
[QUOTE=Ghost Nieudany;1476390]@Hellraiser
far$a kupiła te trzy mecze!
Exactly mate. B)
[QUOTE=Ghost Nieudany;1476390]
A tymczasem, Gołota ładnie sprał Batesa w dwie rundy.
Nie obejrzałem, bo "n" nie ma Polsatu, a gdy kumple na vt, mówili że Adrew, takie jaja robi nie wierzyłem im :P
@~
Btw, Polonia Bytom nawet gdy odejmnie się jej te 3y pkt, to i tak jest w Orange Ekstraklasie, hujówka, myślałem że Gdańsk wejdzie.
Tego przeciwnika to chyba z palmy zdjeli :P Andrew wcale tak dobrze nie walczyl a poszlo mu gladziuutko :p
Dzisiaj finał pucharu ekstraklasy :> obstawiam, że u nas zostanie ; * albo nie obstawiam, żeby nie zapeszyć !
Cóż wróciłem z imprezy. poszłem spac wstaje...wchodze na pewną strone o Realu ...patrze na wynik zalamka patrze na newsy Real nadal liderem. I normalnie taka radosc,wrecz nie do opisania:)
Gołota wygrał - Adamek wygrał - Polscy siatkarze wygrali !!
Cóż wróciłem z imprezy poszłem spac
:|
Saganowski w Southampton już definitywnie.
Articuno
10-06-2007, 15:05
POLECAM : http://fcbarca.com/index.php?goto=kom&news=17718
klik na "MARADONA" ;]
Hellraiser
10-06-2007, 15:07
@Bastash & PiXik
Oj, zdarza się.
@Wątek Sagana
Kupili go dopiero po tym jak, Bóg strzelił go gromem w meczu z Armenią?
@Dalsze niusy?
Dzisiaj kończy 55. lat najstarszy klub polonijny, które miejscowi się w USA. A zwie się SC Vistula Garfield, fajna nazwa nie?
I też wieść zza Oceanu, ŁKS wygrał już 2 mecz, pokonał zespół Polonusa S.C. New Jersey 3:2, najśmieszniejsze?, jest to że ostatnie 2 bramki, dla ŁKS'u strzelili chłopaki w wieku 14tu, i 11tu lat. Żeby tylko Amerykanie nie pomyśleli, że to następni Freddu Adu'wcy im się ukazali!
Podczas pobytu w USA pozostał do rozegrania jeden mecz towarzyski z zespołem Stal Mielec New York.
Ja pierdole, Uesej, Uesej, chyba nikt nie ogranie tego toku :P
@Bastash & PiXik
Oj, zdarza się.
Ya sure, a gdyby PiXiK był zagorzałym kibicem Barcy zjechałbyś go. Poza tym takie rzeczy nie powinny się zdarzać.
>down
HE HE.
dobrze że nie wchodziłem na kompa odrazu po imprezie,wtedy nic byś nie zrozumiał i czepiał byś się 100razy bardziej
Messi pomylił zawody
Groclin zdobył puchar \o/
Gratulacje dla Groclinu. Bełchatów został bez żadnego trofeum :(
No przegrali wszystko co było do przegrania(na wlasne zyczenie) , jako kibic Bota czulbym sie conajmniej zdenerwowany..;p
Hellraiser
10-06-2007, 17:40
Gratulacje dla Groclinu. Bełchatów został bez żadnego trofeum :(
Tja, dołączam sie do Gratulacji, lecz co do drugiego wątku, może to źle, może to i dobrze, zobaczymy jak poradzą sobie w P.UEFA.
Sir_Kopek
10-06-2007, 20:32
Przegrali wszystko co było do przegrania(na wlasne zyczenie) , jako kibic Bota czulbym sie conajmniej zdenerwowany..;p
Jestem kibicem GKSu BOT Bełchatów i byłem na meczu. Większość kibiców na stadionie mnie irytowała.X( Krzyczeli "Złodzieje", "Polscy sędziowie to k**** sprzedawczykowe", "PZPN PZPN J***** J*****".X( Winna nie leży po stronie sędziego, ale zawodników GKSu. Jakby byli tacy dobrzy to by strzelili z dwie bramki i by było pozamiatane, a nie teraz każdy na stronie GKSy mówi, że mecz kupiony itp.X( To nie prawda ! GKS mógł wygrać, no ale mówi się trudno, była szansa na 30-lecie klubu zdobyć Mistrza Polski i Puchar Ekstraklasy.X( Niestety nie udało się. GKS jest młodym klubem i jeszcze przed nim dużo czasu żeby wywalczyć nie jedno mistrzostwo i nie jeden puchar. :cup: Oby Bełchatów w el. PUEFA coś pokazał :p i żeby kupiono dobrych zawodników, a nie jakiegoś Kozika z II ligi i Rachwała z Wisły Płock. X(
PS. W niektórych momentach sędzia robił to czego nie powinien, ale sędzia też człowiek i sie może pomylić. X(
Gratuluje Groclinowi, że zdobył te oba Puchary.:cup: Należało im się.
Wypadek Kubicy , wyglądało to groźnie...
Już onet i wp o tym piszą : O prędcy są jak f1.
chu.. że się wywalił bo mógł mieć chociarz 5 miejsce.
Wpisujcie miasta, które życzą Kubicy szybkiego powrotu do zdrowia !!!
nmsp
>edit
I taka sugestia dla szefostwa, aby jednak wprowadzić tagi ironii.
Articuno
10-06-2007, 21:37
Wpisujcie miasta, które życzą Kubicy szybkiego powrotu do zdrowia !!!
nmsp
lepiej się pomódl, a nie karz innym wypisywac miasta!!! Po za tym to jest F.O.R.U.M.! i PO ZA tym Kubicy nic się nie stało.
Ghost Nieudany
11-06-2007, 00:00
Odchodząc od smutnego tematu Kubicy:
http://sport.onet.pl/0,1248704,1550803,wiadomosc.html
Messi to więcej niż człowiek, takie rzeczy jak gol ręką to sprawy maluczkich. Jeszcze tylko brakuje Dinho kopiącego po jajach i plujki E2 w tym holu katalońskiego fair play.
Messi to rzeczywiście drugi Maradona, a wskazuje na to wiele podobieństw:
- gol strzelony po przejściu ponad połowy boiska
- gol strzelony wyraźnie ręką, w sytuacjach niemal identycznych
Brakuje tylko koki i libacji, prędzej czy później pewnie się doczekamy :D
Hellraiser
11-06-2007, 16:36
18 sekund rozpaczy w Barcelonie
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ligi-zagraniczne/hiszpanska/news/18-sekund-rozpaczy-w-barcelonie,924071,19
Zachęcam do lektury.
@Niusy?
Capello coś chce wskurać u Beckhama?
"Wszyscy popełniliśmy błąd zgadzając się na odejście z zespołu Davida Beckhama. To będzie dla nas wstyd, gdy on odejdzie. Będę z nim rozmawiał o zmianie decyzji" - powiedział w poniedziałek w wywiadzie dla dziennika "AS" trener Realu Madryt Fabio Capello.
Carlos Costly katem Meksyku!
Podoba mi sie tytuł :P
Ostatnio dostali w pierwszej kolejce z jakimiś słabiakami, chyba wtedy też strzelilł, teraz wygrali strzelił wszystko z puli, i jak tu go nie kupić do Bełchatowa, bo chyba jest na wypożyczeniu.
Oczywiście,..
Honduras 2-1 Meksyk
Carlos Yaír Costly Molina 60, 90 - Cuauhtémoc Blanco Bravo 29 (k)
Brawo Carlo ! Zostań z nami ;-)
Hellraiser
14-06-2007, 16:27
Brawo Carlo ! Zostań z nami ;-)
No i został, jak wiesz.
Lilo pierwszym nabytkiem Ruchu.
Fajnie że Ruch coś kupuje, ale może ten transfer będzie dobry ponieważ paradoksalnie jeden "br" więcej coś zdoła niż cała ekipa "brów", będe się temu przyglądywał w przyszłości :P
Orange Ekstraklasa ruszy 27 lipca.
To tylko dla powiadomnienia. :P
Ale chyba "nius" dnia, to jednak nie podważalnie ten,..
Dudek: Mam ofertę z Realu
Podkreślam nius, ponieważ rozkręcono to na bardzo gigantyczną komercyjną wiadomość, widze ją na każdym portalu. Chociaż życzyłbym mu jak najlepiej, to i tak Casillas będzie tam numerem 1. Alles zobaczymy w niedalekiej przyszłości czy Real naprawde szuka w nim coś na poważną skale, czy tylko to była wiadomość jak i do wszystkich, ponieważ Real i tak szuka bramkarza, bo rezerwowy przechodzi do Villarealu.
Thomisson
14-06-2007, 18:17
Ławka w Hiszpanii widocznie wygodniejsza, niż w Anglii. Pewnie kwestia rodzaju materiału, z którego jest robiona.
Plota
Włoski dziennik "Tuttosport" poinformował dziś, że działacze Realu Madryt złożą w przyszłym tygodniu Milanowi ofertę w sprawie pozyskania Kaki.
Telewizory LCD od Money Expert! Zapytaj doradcy!
Według gazety dyrektor sportowy "Królewskich" Predrag Mijatović rozmawiał już z ojcem Kaki, który miał poinformować władze Milanu o zainteresowaniu ze strony Realu.
- Jesteśmy gotowi zapłacić 75 milionów euro, a piłkarzowi zaproponować 10 letni kontrakt - miał powiedzieć Mijatović.
Kaka, który stał się symbolem Milanu już nie pierwszy raz stał się celem transferowym Realu. Rok temu działacze z Santiago Bernabeu również chcieli kupić Kakę, ale Milan nie zgodził się na przenosiny Brazylijczyka do Hiszpanii.
Beton xDDD
Frank Lampard, wielokrotny reprezentant Anglii, zawodnik Chelsea Londyn przyznał, że bardzo chciałby zagrać w Realu Madryt.
Lider The Blues chciałby posmakować gry w La Liga, lidze bardziej finezyjnej niż angielska.
Włoski agent Realu Madryt, Enzo Bronzetti potwierdził, że 'Galacticos' są zainteresowani Lampardem. Jeżeli transfer doszedłby do skutku, to byłby to jeden z większych transferowych hitów ostatnich lat, chociaż i tych nie brakuje.
Przyszłość Franka leży w rękach zarządu Realu, którzy będą musieli zastanowić się, czy Anglik jest nam w rzeczywistości potrzebny. Jeżeli doszłoby do transferu to z pewnością obie strony byłyby z tego faktu zadowolone. Zakup Kaki jest niemożliwy, lecz Lamparda jak najbardziej tak - stwierdził Bronzetti.
Mam nadzieję, że w najbliższym czasie będę występował w Realu, w klubie z historią i ambicjami. Od dziecka marzyłem o grze w lidze hiszpańskiej, a już niedługo to wszystko może się spełnić - powiedział Lampard.
Fakt
W piątek 15 czerwca obrońca Chelsea Londyn John Terry weźmie ślub z uroczą blondynką Toni Poole. Według angielskiej prasy, ma być to jedno z głównych wydarzeń w tym roku z życia brytyjskich gwiazd.
Telewizory LCD od Money Expert! Zapytaj doradcy!
Uroczystość odbędzie się w pałacu Blenheim i przybędą na nią gwiazdy angielskiej piłki, muzyki i kina. Według prasy uroczystość ma budżet około miliona funtów, a każdy gość może po hucznej zabawie liczyć na nocleg w luksusowym hotelu.
Na weselu ma bawić się również właściciel Chelsea Londyn Roman Abramowicz, który na dwa tygodnie użyczył młodej parze swój wart 70 mln funtów jacht "Pelorus". Po ślubie Terry z żoną będą żeglowali po Morzu Śródziemnym. John i Toni mają już parę bliźniaków chłopca i dziewczynkę (Georgie John i Summer Rose).
Dziennikarzą którzy wymyślają takie rzeczy życzę szybkiej straty pracy a John'owi wspaniałego pożycia małżeńskiego.
Ławka w Hiszpanii widocznie wygodniejsza, niż w Anglii. Pewnie kwestia rodzaju materiału, z którego jest robiona.
ławka Realu Madryt>ławka Liverpool'u to chyba oczywiste ;>?
Fajnie byłoby. Nie dość że Polak to ma doświadczenie ,gdyby przypadkiem (wypluć)Iker dostał kontuzji. A na CDR w sam raz,chociaż myślę że to różnie z tym transferem być
Thomisson
15-06-2007, 23:50
ł
Fajnie byłoby. Nie dość że Polak to ma doświadczenie ,gdyby przypadkiem (wypluć)Iker dostał kontuzji. A na CDR w sam raz,chociaż myślę że to różnie z tym transferem być
Nie ciesz się. Wpuści parę szmat (jeżeli w ogóle powącha trawy), to będziesz inaczej śpiewał w tym temacie ;D
Ghost Nieudany
17-06-2007, 19:19
Dzisiaj wielkie święto, dzisiaj bowiem Sevillistas zostaną mistrzami Hiszpanii i utrą nosa Katalonii. Potem śmierć Getafe i mamy sezonowego hattricka.
MR_DAVID
17-06-2007, 19:46
Dzisiaj wielkie święto, dzisiaj bowiem Sevillistas zostaną mistrzami Hiszpanii i utrą nosa Katalonii. Potem śmierć Getafe i mamy sezonowego hattricka.
Chyba mistrzem Hiszpanii w grze na bandżo, bo w piłce przecież mistrzem będzie Real.
iHALA MADRID!
A tam piłka w odległej hiszpani, wygra zapewnie Real ale w pilce wszystko jest możliwe. W Warszawie natomiast odbywa sie własnie pokazowy turniej snookera, przyjachali schelby, higgins, davies i dott czyli czołówka światwa narazie bez niespodzianek nasza Polska czołówka dostaje baty ale nie tak potężne jak by sie mogło wydawać.
A jak obstawiacie wynik Polska-Argentyna w LŚ?
1. Real Madryt
2. Sevilla
3. Barcelona
Takiego układu tabeli chcę po dzisiejszej kolejce. Za to już wiemy, kto spada do drugiej ligi - Celta, Sociedad i Gimnastic.
Hellraiser
17-06-2007, 23:43
Właśnie oglądam mecz i jest 2-1 dla Realu,.. Diarra strzelił ide oglądać dalej,...
Colo_2006
17-06-2007, 23:44
Real Madrid 2 - 1 Mallorca
Gimnastic 0 - 4 Barcelona
Sevilla 0 - 1 Villarreal
Nie wierzyłem, ale jednak... 3-1 :D. HALA MADRID!
Hellraiser
17-06-2007, 23:46
3-1 dla Realu,.. Sponsoring by Real Madrid TV.
No cóż... Przestałem oglądać po 3 bramce dla Realu. Oglądając ten mecz miałem wrażenie jakby Mallorca robiła wszystko, byleby nic nie ugrać w tym meczu. Podziw dla ich obrońców za to, że potrafili być zawsze tam gdzie nie trzeba. Podziw dla kapitana Realu, Raula za to, że już po stracie bramki starał się wywalczyć każdą piłkę. Podziw dla piłkarzy Mallorci za to, że potrafili nie wykorzystać m. in. 2 okazji "sam na sam" oraz sytuacji 3v2. Real nie zagrał nic nadzwyczajnego. Grali na swoim normalnym, bardzo wysokim poziomie. Mallorca za taką grę, której nie można nawet nazwać "antyfutbolem" powinna zostać zdegradowana o 2 ligi. No i oczywiście szczere gratulacje dla mistrza 06/07.
Articuno
17-06-2007, 23:54
No i brawo Real 30 mistrzostwa ;)
No i Real z mistrzem, czyli tak jak powinno być :-)
Choć nie powiem, w przerwie było krucho :>
!Eto'o, cabrón, saluda al campeón!
Cztery lata, całe cztery lata na to czekałem. Campeones, campeones, oe, oe, oe!
http://www.marca.com/marcador/rfsh/liga0607/1a/jornada38/fotos/fotos_partido_01/06.jpg
... Visca El Barca ...
Za rok Barca wygramy!!
Ja mam tylko jedno do powiedzenia:
!fAR$A, cabrón, saluda al campeón!
Koniec przekazu.
pare miesięcy temu wszyscy kibice Barcelony się śmiali...no to macie chłopaki ubaw po pachy
a zachowanie messiego przy 4 bodajże golu jak jakiś jego partner już dobijał na pustą to żal imho -chłopak centralnie przed nos mu wbił i dobił
Campeone!
pare miesięcy temu wszyscy kibice Barcelony się śmiali...no to macie chłopaki ubaw po pachy
a zachowanie messiego przy 4 bodajże golu jak jakiś jego partner już dobijał na pustą to żal imho -chłopak centralnie przed nos mu wbił i dobił
Campeone!
Widać nie potrafisz cieszyć się z mistrzostwa Hiszpanii, bardziej interesuje Cię to aby Barca nie wygrała niż aby Real wygrał. To może ja też coś przytoczę. Sytuacja, kiedy Roberto Carlos dostał żółtą kartkę. Po walce o piłkę miał pretensje do sędziego o to, że był łapany za koszulkę a powtórki pokazały, że przeciwnik przepychał się z nim "bar w bar". Odpuściłbyś sobie.
>down
Za pyskówkę w stronę sędziego.
Widać nie potrafisz cieszyć się z mistrzostwa Hiszpanii, bardziej interesuje Cię to aby Barca nie wygrała niż aby Real wygrał. To może ja też coś przytoczę. Sytuacja, kiedy Roberto Carlos dostał żółtą kartkę. Po walce o piłkę miał pretensje do sędziego o to, że był łapany za koszulkę a powtórki pokazały, że przeciwnik przepychał się z nim "bar w bar". Odpuściłbyś sobie.
Nie ogladalem meczu , ale skoro to byla przepychanka bark w bark to czemu Carlos dostal kartke?
Ot tak sobie pewnie by nie pyskowal.Sedzia zagwizdal faul dla Barcy czy moze powod tej "pyskowki" byl inny.
No cóż, Barcelona miała okazję zdobyć mistrzostwo i tego nie wykorzystała. Tak czy inaczej- za rok chłopaki pokażą co potrafią.
Gdy odejdzie cfaniaczek Eto, a dołączy Henry i być może Lampard- w Barcelonie będzie grała moja 11 marzeń.
Yoh Asakura
18-06-2007, 19:06
No cóż, Barcelona miała okazję zdobyć mistrzostwo i tego nie wykorzystała. Tak czy inaczej- za rok chłopaki pokażą co potrafią.
Gdy odejdzie cfaniaczek Eto, a dołączy Henry i być może Lampard- w Barcelonie będzie grała moja 11 marzeń.
Henry ? Niedoczekanie. Wiem, że wszyscy nam go zazdroszczą, ale chłopaki, bez przesady ;)
Nareszcie, po 4 latach Real powrócił na należny mu tron ;]
Hala Madrid! ;-)
Nie ma się z czego cieszyć, Real miał szczęście i na pewno za rok wszystko wróci do normy czyli FCB na tronie :)
VISCA EL BARCA VIVAT CATALUNYA!
Nie ma się z czego cieszyć, Real miał szczęście i na pewno za rok wszystko wróci do normy czyli FCB na tronie :)
Barca, campeón de liga 2007!
Ghost Nieudany
18-06-2007, 21:22
Barca, campeón de liga 2007!
Lampard w Barcelonie ??? Wierzysz w te wszystkie plotki ??? :baby:
NOt tak sobie pewnie by nie pyskowal.Sedzia zagwizdal faul dla Barcy czy moze powod tej "pyskowki" byl inny.
Carlos przegrał pojedynek biegowy z piłkarzem Mallorci i miał spoooore pretensje do sędziego, że przeciwnik trzymał go za koszulkę a powtórki pokazały, że jak najbardziej niesłuszne.
a dołączy Henry
Nie rozśmieszaj mnie. Henry nie jest piłkarzem, który goni za pieniądzem i zostanie w Arsenalu.
Nie ma się z czego cieszyć, Real miał szczęście
Guffno prawda. Real był lepszy i wygrał ligę.
>down
Jak nie wiesz co mówisz to nie mów. Założę się, że nawet jednego meczu ligowego Realu w tym sezonie nie widziałeś.
IPchanger
18-06-2007, 23:52
prawda jest taka- real ma dobry skład, kuleje tylko zgranie. gdyby je potrenowali sadze, ze wiekszosc trofeuow wpadalo by wlasnie w rece druzyny z Madrytu.
>down
Za pyskówkę w stronę sędziego.
no nieeeeee kur*a.
Cieszę się bardzo ale Messiego lubiłem jak na gracza Barcelony, ale te jego płakanie że jest faulowany,granie w siatę na boisku i teraz jeszcze ten gol
Roberto Carlos nie miał szans "bar w bar"przesadził,może był lekko odpychany.
To ja Ci przytocze. Gran Derby w zeszłym sezonie,Carlos nazywa sędziów gównami i ma rację
Dlaczego nie wspomniałeś o imprezach których gospodarzem był Carlos?Dziwki te sprawy
Jeśli miałbym nie komentować bierzących wydarzeń sportowych bo wszystko miała by przebić euforia związana ze zwycięstwem Realu to siedziałbym cicho od około 97 roku.
ps.kocham Cannavaro-pojechał po plujcie wraz z kibicami;*
Hellraiser
19-06-2007, 15:30
Dobra zmieńmy temat, bo widze że nie wyjdziecie z tego.
Chciałbym powiedzieć żeby nie rzucać słów na wiatr, o tym że,.
Nastepnym Polskim bramkarzem wyjeżdzającym z Polski, jest Paweł Kieszek który podpisał kontrakt z klubem SC Braga. Btw, więc Marcin Chmiest chyba będzie miał kolegę?
To ja Ci przytocze. Gran Derby w zeszłym sezonie,Carlos nazywa sędziów gównami i ma rację
Dlaczego nie wspomniałeś o imprezach których gospodarzem był Carlos?Dziwki te sprawy
Jeśli miałbym nie komentować bierzących wydarzeń sportowych bo wszystko miała by przebić euforia związana ze zwycięstwem Realu to siedziałbym cicho od około 97 roku.
Nie wspomniałem bo nic o tym nie wiem. Gówno mnie obchodzi co gwiazdy robią poza boiskiem. Ich sprawa.
Thomisson
19-06-2007, 20:51
Nastepnym Polskim bramkarzem wyjeżdzającym z Polski, jest Paweł Kieszek który podpisał kontrakt z klubem SC Braga. Btw, więc Marcin Chmiest chyba będzie miał kolegę?
Chmiest już wrócił do Wodzisławia ("Piłka Nożna")
prawda jest taka- real ma dobry skład, kuleje tylko zgranie. gdyby je potrenowali sadze, ze wiekszosc trofeuow wpadalo by wlasnie w rece druzyny z Madrytu.
Real wygral lige, ale kibice krytykuja Capello zarzucajac mu wprowadzenie "brzydkiego stylu gry". Liczy sie wynik a nie to jak sie go wywalczylo. Zgadzacie sie z tym i czy uwazacie ,ze Capello powinien zostaw w Madrycie?
powinien zostać i jestem ciekaw jacy kibice...większość chce aby został
ale to jest Real tam nic nie jest pewne
powinien zostać i jestem ciekaw jacy kibice...większość chce aby został
ale to jest Real tam nic nie jest pewne
Przeglad Sportowy:
"Capello odzyskal tytul dla Realu. Ale wielu go nienawidzi, bo zabil to, co bylo madridistas. Az 42% fanow chce przyjscia Shustera"
Calego artykulu nie przytocze. Chcialam znac opinie kibicow Realu.
za ksturow.pl:
David Logan jest trzecim już zawodnikiem, którego na nadchodzące rozgrywki pozyskał BOT Turów Zgorzelec.
Zawodnik ten może występować zarówno jako rozgrywający, bądź jako rzucający. Logan, który w poprzednim sezonie reprezentował barwy Polpharmy Starogard Gd., notował na swoim koncie średnio 15.2 punktu, 4.1 zbiórki, 2.2 asysty i 2.1 przechwytu w każdym spotkaniu. Ponadto zajął drugie miejsce podczas tegorocznego konkursu wsadów organizowanego przy okazji Meczu Gwiazd Dominet Bank Ekstraligi.niby statsy ma przyzwoite, ale kto go widzial w akcji ten wie, ze to jednak nie jest zawodnik na miare druzyny walczacej o mistrzostwo... a tak mi sie przynajmniej wydaje. No nic, jest to pierwszy NOWY zawodnik w Turowie, szczerze zycze mu powodzenia. Bardziej interesujacy jest jednak news o tym, ze Wojtek Szawarski dostal oferte powrotu do Zgorzelca. I tu szczerze mowiac jestem jak najbardziej optymistycznie nastawiony, Szawar to ten typ zawodnika, ktory w Turowie barrrdzo by sie przydal. No i poza tym zna specyfike gry u nas, w koncu przez 2 lata gral w Zg-cu. Bedzie ciekawie, czekamy na dalsze niusy.
Ciekawe transfery robi w Legii niejaki Urban. Zamiast kupowac doswiadczonych playerow zdolnych do walki o tytul, on sciaga nieopierzonych mlokosow. Pytanie brzmi - jaki jest w tym cel? Wiadomo, ze prawdopodobnie polowa zawodnikow pojdzie w pizdu, wiec kogos do gry kupic trzeba, a nie tylko juniorow "niech sie ucza od lepszych". Interesujace, sezon zaczyna sie za miesiac, zobaczymy jak to bedzie.
"Capello odzyskal tytul dla Realu. Ale wielu go nienawidzi, bo zabil to, co bylo madridistas. Az 42% fanow chce przyjscia Shustera"
Propaganda. Co Capello w Madrycie zabił? Brak tytułów? Dostawanie po 3:0 z Barceloną? Real Madryt zdobył 34 bramki w ostatnich 13 meczach. To jest włoska, nudna i defensywna gra?
Bzdura. Capello nic nie zabił. Każdy zespół ma swojej historii słabsze i mocniejsze okresy. Mam nadzieję, że ten słabszy okres Realu właśnie się skończył ;]
IMHO zmiana trenera w tym momencie nie byłaby dobrym rozwiązaniem. Wszystko to, co Capello wypracował z drużyną, może pójść w rozsypkę.
Propaganda. Co Capello w Madrycie zabił? Brak tytułów? Dostawanie po 3:0 z Barceloną? Real Madryt zdobył 34 bramki w ostatnich 13 meczach. To jest włoska, nudna i defensywna gra?
A dlaczego polska gazeta PS mialaby prowadzic jakas propagande?
@up
To jak wytłumaczysz fakt, że większość kibiców w Madrycie jest za Capello, a w Polsce wszyscy też są za tym, żeby Włoch został?
Capality
20-06-2007, 19:18
Propo Madrytu:
Dzisiaj z rańca widziałem na Eurosporcie mecz Real Madryt- Peace Team
Może mi ktoś powiedzieć coś o tym meczu, wiem jedynie że w Peace Team grali jedynie Palestyńczycy
IPchanger
20-06-2007, 19:31
ej, s*******aj od Wloskiej pilki ;d
tak nie btw, to wydaje mi sie jendak ze, Capello zrobil wiecej zlego niz dobrego w naszej ukochanej druzynie;d
oczywiscie watpie, aby znalezli lepsze szkoleniowca na jego miejsce.
pomimo tych porazek z barca, czy w lidze, nie mozna miec zarzutu do Capello.
@Capality:
Real wygrał 8:0.
W Peace Team grali zawodnicy Izraela i Palestyńczycy. Mecz miał na celu pokazanie, że oba narody mogą ze sobą współpracować, a co za tym idzie - żyć w pokoju.
@Capality:
Real wygrał 8:0.
W Peace Team grali zawodnicy Izraela i Palestyńczycy. Mecz miał na celu pokazanie, że oba narody mogą ze sobą współpracować, a co za tym idzie - żyć w pokoju.
To rzeczyscie pokazał jak współpracują huah...
@up
To jak wytłumaczysz fakt, że większość kibiców w Madrycie jest za Capello, a w Polsce wszyscy też są za tym, żeby Włoch został?
Jezus Maria ... Chlopie ja Ci niczego nie musze tlumaczyc. Napisalam tylko to co przeczytalam i ciekawily mnie opinie na ten temat bo sama kibicuje innemu klubowi, ktory kiedys trenowal Capello.
Hellraiser
21-06-2007, 15:46
@Sporty
Czyżby gościmy kobiete w "Wydarzeniach Sportowych"? ;>
@Niusy
Zagłebie Sosnowiec mają nowego właściciela, jest nim firma Kontrak Bis.
Więcej na 90minut.pl
Duszan Radolsky został nowym trenerem Ruchu Chorzów. Chciał sciągnać Radosława Mile, lecz przez pare dni nie wiedział gdzie gra, i że aż tak się stoczył.
Więcej w "PS"
Polski napastnik w Primera Division, od nowego sezonu zawodnikiem Levante UD, klubu hiszpańskiej Primera Division, będzie 22-letni polski napastnik Marcin Pontus. Ktoś go w ogóle zna?
Więcej w "PS"
Boca Juniors z Copa Libertadores.
Zapodam wam, teraz pogłoskę, temat, nius dnia, który nie jest nowinką piłkarską, więc,..
BMW Sauber chce wypożyczyć Roberta Kubicę!
Mario Theissen, szef BMW-Sauber, na razie nie chce odkrywać kart, Ale według informacji niemieckich dziennikarzy, Kubica ma zostać wypożyczony do Red Bull Racing.
Jezus Maria ... Chlopie ja Ci niczego nie musze tlumaczyc.
Poziom użytkowników tego forum zdecydowanie się obniża.
Nie rozśmieszaj mnie. Henry nie jest piłkarzem, który goni za pieniądzem i zostanie w Arsenalu.
Henry ? Niedoczekanie. Wiem, że wszyscy nam go zazdroszczą, ale chłopaki, bez przesady
"Napastnik piłkarskiej reprezentacji Francji, Thierry Henry potwierdził w wywiadzie dla L'Equipe, swoje przejście z angielskiego Arsenalu Londyn do hiszpańskiego FC Barcelona. Zespół z Katalonii będzie musiał zapłacić za Francuza około 24 milionów euro"
: >
Boziuu nawet Titi się skvrwił : [
Ghost Nieudany
23-06-2007, 12:19
Tanio się sprzedał nasz Ąri, musi być w wielkiej desperacji, albo wie, że Wenger też wyląduje w Katalonii.
Był cyrk objazdowy w Madrycie. Będzie i w Barcelonie.
Thomisson
23-06-2007, 13:53
Up
I tak jak Real parę lat temu inwestują tylko w graczy ofensywnych, mimo, że w zeszłym sezonie to defensywa była największą bolączką Barcy.
Straznik Monopolowego
23-06-2007, 14:32
Szkoda Henrego skonczy tak samo jak szewa canavaro itp
Maldinii
23-06-2007, 15:16
Posłuchajcie tego.
Jak informuje "Dziennik", wszystko wskazuje na to, że kibice Zagłębia Sosnowiec nie doczekają się powrotu tego klubu do ekstraklasy. Klub ma bowiem zostać relegowany do II ligi. Kłopoty może mieć także Zagłębie Lubin, mistrz Polski. To wszystko efekt działania prokuratury w sprawie afery korupcyjnej w polskim futbolu.
Prokuratura zgromadziła najwięcej dowodów na korupcję w Zagłębiu Sosnowiec, które właśnie awansowało do ekstraklasy. Skala korupcji w klubie z Sosnowca jest więc porównywalna do tego, co działo się w KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. Ten zespół został zdegradowany o jedną klasę rozgrywkową, ukarany ujemnymi punktami i grzywną.
Wiele wskazuje na to, że sankcje wobec Zagłębia Sosnowiec będą podobne i klub ten spadnie jeszcze przed sezonem z ekstraklasy! Zyska na tym Wisła Płock, która mimo degradacji wróci do pierwszej ligi. Chyba że również na ten klub Wydział Dyscypliny dostanie dokumenty z prokuratury.
Ukarane zostanie także Zagłębie Lubin. Prokuratura postawiła dotychczas tylko dwa zarzuty byłemu prezesowi tego klubu Jerzemu F. Miał za kilkadziesiąt tysięcy złotych kupić dwa mecze w sezonie 2003/2004, gdy klub awansował do ekstraklasy. Łapówki dostali sędziowie.
Szkoda Henrego skonczy tak samo jak szewa canavaro itp
Aha, czyli zdobędzie mistrzostwo kraju. Rzeczywiście, szkoda go.
Ciekawe ,nie powiem o ile atak Barcelona ma bardzo dobry to na bramce zostanie pajacyk, a mniejsza ilość ludzi zostanie na bronienie bramki tego oto Victora. Cóż kupa czasu do zamknięcia okienka transf
Strażnik:Cannavaro do stycznia grał piach,potem było coraz to lepiej , końcówka sezonu to dobra gra Fabio
Yoh Asakura
23-06-2007, 18:26
Barcelonie gratulujemy transferu, w końcu nie każda drużyna może mieć najlepszego napastnika (albo i nawet piłkarza) na świecie. A Henry'emu dziękujemy za te wszystkie lata w Arsenalu i za cierpliwość jaką miał wobec młodszych i nie doświadczonych kolegów z drużyny. Szczęścia na nowej drodze życia.
Tanio się sprzedał nasz Ąri, musi być w wielkiej desperacji, albo wie, że Wenger też wyląduje w Katalonii.
Albo nie chce być w drużynie która już niedługo może być wykupiona przez Kroenke...
Capality
23-06-2007, 19:44
Przejdźmy do siatkówki
Wygraliśmy z Bułgarią 3-1!!!:cup:
Dark Sven
23-06-2007, 20:11
Sejm RP vs TVN
3 : 0
Huh, nie spodziewałem się. Myślałem, że TVN wygra. Ale ten taki, strzelający ładnie ich powystrzelał. Jak kaczki normalnie (taki dżołkas polityczny).
Ładnie także grał bramkarz Sejmu. A ja straciłem 2,44 na esemesy o treści pomagam.
Cóż, mecz ładny.
Adam Małysz wygrał zawody o Puchar Doskonałego Mleka rozegrane w sobotę w Zakopanem, inaugurujące sezon na igelicie.
haha Gz Adam : p
Sejm RP vs TVN
3 : 0
Huh, nie spodziewałem się. Myślałem, że TVN wygra. Ale ten taki, strzelający ładnie ich powystrzelał. Jak kaczki normalnie (taki dżołkas polityczny).
Ładnie także grał bramkarz Sejmu. A ja straciłem 2,44 na esemesy o treści pomagam.
Cóż, mecz ładny.
Widac ze zaden z ciebie kibic, jak mozna nie pamietac Romana Koseckiego
@Siata
Polakom nie mozna nic zarzucic graja swietnie :)
Dark Sven
23-06-2007, 23:31
Huh, taki ze mnie kibic. Patrzyłem na to kątem oka, a oni zmieniali się co 10 minut.
akurat w twoim wieku takie gadanie o Koseckim jest troche nie na miejscu...
Straznik Monopolowego
24-06-2007, 00:59
Aha, czyli zdobędzie mistrzostwo kraju. Rzeczywiście, szkoda go.
Dobrze wiesz oco mi chodzi to juz nie jest ten sam Canavaro co na mundialu
Barcelonie gratulujemy transferu, w końcu nie każda drużyna może mieć najlepszego napastnika (albo i nawet piłkarza) na świecie. A Henry'emu dziękujemy za te wszystkie lata w Arsenalu i za cierpliwość jaką miał wobec młodszych i nie doświadczonych kolegów z drużyny. Szczęścia na nowej drodze życia
Gratulowac? nierozsmieszaj z tego co pamietam obiecywal ze zostanie z nami do konca kariery pilkarskiej wolal sie sprzedac ,coz jego wybor skonczy tak samo jak w juve tylko ze teraz nikt jego kariery nieuratuje
Yoh Asakura
24-06-2007, 01:36
Gratulowac? nierozsmieszaj z tego co pamietam obiecywal ze zostanie z nami do konca kariery pilkarskiej wolal sie sprzedac ,coz jego wybor skonczy tak samo jak w juve tylko ze teraz nikt jego kariery nieuratuje
Posłuchaj, ostatnio w Arsenalu nie dzieje się za dobrze. Odejście Deina, Wenger najprawdopodobniej nie przedłuży kontraktu, Kroenke chce wykupić nasz klub. Te wszystkie czynniki zadecydowały o odejściu Henry'ego, a w szczególności odejście Deina, które było spowodowane wykupem udziałów przez Kroenke. Więc jeśli już kogoś chcesz obwiniać o odejście Henry'ego, to nie Wengera czy Deina, ale właśnie Kroenke. I nie mów, że się sprzedał, choćby ze względu na to co dla nas zrobił. I powinieneś się cieszyć, że została z nami prawdziwa legenda naszego klubu, nasz kochany, waleczny Freddy, który po wakacjach rozpocznie 10 sezon z Arsenalem.
Ghost Nieudany
24-06-2007, 11:52
A Sevillistas skromnie, bo skromnie, ale zwyciężyli w Pucharze Króla z Getafe.
Nie ma mistrzostwa, ale jest drugi z rzędu Puchar UEFA i CDR.
I dostaną w sierpniu lanie od Realu Madryt w Superpucharze Hiszpanii. ;]
Hellraiser
24-06-2007, 13:53
A Ja, chciałbym przedstawić wam współczynnik wystawiony, wykalkulowany przez UEFA dla Polskich klubów w europejskich pucharach na sezon 2007/08.
Zacznijmy od Zagłębia Lubin, startuje on jak prawie zawsze jak na Polski klub od 2 rundy, lecz pierwszy raz, już tutaj nie jest rozstawiony.
Współczynnik wystawiony przez UEFA.
- POL1 Q2 Zagłębie Lubin 5.609
Ta średnia, jest wystawiana nowym klubom w pucharach w ostatnich 5 lat, z rankingu klubowego. Ta średnia jest dla krajów z których grają tylko 3 w Europjekisch Pucharach, nie licząc Intertoto.*.
Chciałbym wspomnieć jeszcze że jest to najgorszy współczynnik w Q2.
Teraz oczywiście P.UEFA. Tutaj startują od 1 rundy eliminacji, Bełchatów i Grodzisk Wlkp. Więc droga do Fazy Grupowej jest trochę długa.
Współczynnik wystawiony przez UEFA.
- POL Q1 GKS Bełchatów 5.609**
- POL Q1 Groclin Grozisk Wielkopolski 11.609
Wspomnieć trzeba że Grodzisk ma jedną z najwyższych not w Q1.
Po co to wszystko?, chciałbym przybliżyć wam to jak wygląda sezon 07/08 dla Polskich klubów w europejskich pucharach w liczbach które na pewno nie kłamią.
Nasuwa się pytanie czy będzie prawie jak zawsze?, Gdy Legia i Wisła nie maja formy w pucharach, lub na puchary nie ma kto ciągnąć ten wózek?***
Co wy sądzicie?
LEGENDA
POL1 - Mistrz, w tym wypadku Polski.
Q2 - Runda od której zaczyna klub.
5.609 - Współczynnik.
* - 1 LM 2 P.UEFA.
** - Ta sama sprawa jak z Zagłębiem Lubin.
*** - Ostatnio to tylko pamiętam że raz Grodzisk coś działał.
Ghost Nieudany
24-06-2007, 16:02
I dostaną w sierpniu lanie od Realu Madryt w Superpucharze Hiszpanii. ;]
http://i18.tinypic.com/4zax0jq.jpg
@up
Auhahuauhauhauhauhauhahuhaauhhauahauhahuahuahua rox obrazek
http://foteka.pl/full/d1599f0d94ba18b34ab1c3cd116bf387.jpg (http://foteka.pl/d1599f0d94ba18b34ab1c3cd116bf387) 3:1 http://foteka.pl/full/fb41810d5aa13df73fe84a23fc81d388.jpg (http://foteka.pl/fb41810d5aa13df73fe84a23fc81d388)
Capality
24-06-2007, 22:42
I Gitara
Przed własną publicznością nie przegramy :D O siatkówkę chodzi oczywiście
@up
kto wie ? Bulgarzy przegrali, my tez mozemy :P
Poziom użytkowników tego forum zdecydowanie się obniża.
To podnies poprzeczke :)
Ghost Nieudany
25-06-2007, 10:07
@Sporty
A ty jej nie obniżaj. Będziecie się idealnie uzupełniać.
A Real Madryt zdobyl wczoraj - znow pod wodza duetu Raul&Reyes - doblete, pokonujac w finale ACB (hiszpanska liga koszykowki) fc far$elone 82:71 (3-1 w serii do 3 zwyciestw).
Co nie zmienia rzecz jasna faktu, ze 2 > 9. =]
Articuno
25-06-2007, 11:18
Do było do przewidzenia. Winterthur dosyć niespodziewanie (ale nie sensacyjnie) awansował do finału. Real był faworytem, wygrał 3:1, chyba tak jak wielu obstawiało.
Hellraiser
28-06-2007, 12:53
Ostatnio niezbyt często, ktoś, coś tu pisze, ale nie o to chodzi,..
Agnieszka Radwańska awansowała do drugiej rundy wielkoszlemowego turnieju na trawiastych kortach w Wimbledonie (z pulą nagród 11,282 mln funtów). W środę polska tenisistka łatwo pokonała 6:2, 6:1 Bułgarkę Cwetanę Kiriło-Pironkową.
Benelux jako organizacja zrzeszająca Belgią, Holandię oraz Luksemburg ma zamiar ubiegać się o prawo organizacji piłkarskich mistrzostw świata w 2018 roku.
No dobra,.. Belgia, Holandia Ok, ale Luksemburg? ;s
Franciszek Smuda wraz z Prezesem klubu Lech Poznań, chcą europejskich pucharów w następnym sezonie.
Phiiiii, a pamiętacie jak brał klub to byli w P.Intertoto, w którym mieli tylko do pokonania klub z Mołdawii, i Austrii. Lecz jednak odpadli z 4 klubem w tabeli 1. Ligi Mołdawskiej, mógł mieć puchary na wejście do klubu,.. a on chce teraz, niektórzy powiedzą on wtedy nie mógł zrobić dobrego składu,..
Panowie na jakiś tam klub z Mołdawii, to nawet 2. Ligowiec by znalazł taktyke.
Jak zawsze zapytam was, co wy sądzicie, lub czy macie jakieś inne tematy ;>
Zagłębie Lubin vs. Steaua
2. runda kwalifikacji LM.
No to odjazd!
Grocklin-MKT Araz
Bełchatów-Ameri
1. runda kwalifikacji P.UEFA.
Hellraiser
29-06-2007, 13:39
Kasacja please.
no i zajebioza :)
moja gieksa i grocline pojedzie z dziadami ;)
a zagłembioki coś czuje dostaną bencki ze Steauą :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.