zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

Dr. Omader
23-07-2009, 13:19
anonimowypowrot właśnie zebrał bana na tydzień za "Won z naszego tematu bez moderacji!".

Ja wam dam tematy bez moderacji... Porządek ma być wszędzie.

Straznik Monopolowego
23-07-2009, 13:29
Temat ma 2 lata prawie 10k postow a wy go rozwalicie bo to co wy nazywacie flamewarem my nazywamy goraca dyskusja (w dodatku ten temat wywolal wiele znajomosci)

Tak sobie biegam po stronach wszystkich klubow z BIG FOUR i bardzo mnie dziwi ze kazda druzyna za najwiekszego wroga uwaza Liverpool grajacego z jednym napastnikiem i wszedzie kompletnie ignorowany w walce o tytul jest Arsenal co bardzo mu moze pomoc gdyz ci mlodzi pilkarze poprostu nie beda odczuwac presji

Yoh Asakura
23-07-2009, 13:49
Sztuczny szacunek do klubów to i może sztuczny szacunek do ludzi? Przecież mi nie chodzi o to, że trzeba kogoś lubić, ale jakieś pozory zachować? (-;
Po co?
Jakbym wpadł i napisał Legia chuj, to ktoś by odpowiedział, a nie bo Wisła.
Nie, bo no one gives a fuck about polska liga here.
Po co jakiś flamewar tutaj robić?
Z tego żyje ten temat. Poza tym, każda dyskusja o sporcie to flamewar :p
Nigdy przyzwolenia na bluzgi nie było i nie będzie chyba. A to, że mnie nie było nie oznacza, że nie mogę wrócić. (-;
No ale to tak, jakbym ja zostawił żonę i dzieci, a po 30 latach wrócił i zażądał homara na obiad, co nie?

Arka_Sath_Wielki
23-07-2009, 14:07
Omg, zbanujcie wszystkich najlepiej. Zgadzam się z Yohem i ze Strażnikiem. To jest gorąca dyskusja, tu nie ma miejsca na "Barca wczoraj zagrała dobry mecz, aaale Wasz Real też grał świetnie :*" Ogarnijcie się, kibice mają swój klub i nie kochają innych i nie będą udawać że je kochają :|

@edit
Jak poinformowała dziś oficjalna strona FC Barcelony, fcbarcelona.cat przeciwnikiem Barçy w meczu o Puchar Gampera będzie Manchester City. \o/

K.Jay
23-07-2009, 15:26
anonimowypowrot właśnie zebrał bana na tydzień za "Won z naszego tematu bez moderacji!".
Moderacja ma być, racja. Ale z tymi flame warami to już niestety tak jest. To jest sport. Każdy lubi swoją drużynę i ma prawo nie lubić innej.

K.Jay

jakosiara
23-07-2009, 15:30
Kurde, kilka godzin mnie nie było, a tu tyle się wydarzyło :o

Na miejscu Skorży podałbym się do dymisji...
Real zamierza odkupić Estebana Granero z Getafe ;]

hoomik
23-07-2009, 15:48
Nie, bo no one gives a fuck about polska liga here.Bzzzt! Wrong! Mnie bardziej interesuje liga polska niz angielska czy hiszpanska. Siurprajs.
A jak mieliście temat bez moderacji, to teraz moderacja się zaczęła. I nie będzie miało znaczenia czy ktoś jest z Legii, Wisły, Barcelony czy Realu.CZARNO-ZIELONE, TO BARWY NIEZWYCIEZONE! CZAAARNOOO-ZIEEELOOOOONEEEE...

Parys, po co mam udawac ze szanuje kogos, kogo nie szanuje? Smierdzi hipokryzja.

Jakub Wawrzyniak został zdyskwalifikowany na dwa lata przez Komisję Dyscyplinarną greckiej Superligi za stosowanie dopingu - informuje serwis 90minut.pl.

Dla piłkarza reprezentacji Polski to druzgocący wyrok. Przypomnijmy, że po pierwszej wpadce (5 kwietnia w meczu z AÓ Xánthi) polski obrońca został zdyskwalifikowany na trzy miesiące. Wskutek odwołania karę zwiększono do roku.

Jednak Grecki Narodowy Instytut ds. Zwalczania Dopingu (ESKAN) przebadał ponownie wszystkie próbki pobrane od Wawrzyniaka przy okazji wcześniejszych meczów i okazało się, że tę samą zabronioną substancję znaleziono w dwóch z ponownie przebadanych próbek - z meczów z Panióniosem (21 lutego) i Astéras Trípolis (22 marca). Wskutek tego przedłużono dyskwalifikację do dwóch latja pierdole... no po prostu... ja pierdole...

Exodus
23-07-2009, 18:05
no hoomik ty to masz przerabane, bo chyba nikogo nie mozesz szanowac, skoro legii tez NIKT nie szanuje ;/

Barca kupila jakiegos keirissona za 14 mln euro, a skoro wydala na niego tyle kasy to smiem sadzic, ze dobry z niego zawodnik, ciekawe..

@down
no to wlasnie legia jest modna, w koncu ciagle walczy o mistrza

hoomik
23-07-2009, 18:10
no hoomik ty to masz przerabane, bo chyba nikogo nie mozesz szanowac, skoro legii tez NIKT nie szanuje ;/
bo kibicuje sie tym, kogo sie lubi, a nie tym, komu jest modnie kibicowac

O POPATRZCIE LEGIA AWANSOWALA. To co, bierzemy kciuk i palec wskazujacy... ;)

Gierubesoen
23-07-2009, 18:34
Barca kupila jakiegos keirissona za 14 mln euro, a skoro wydala na niego tyle kasy to smiem sadzic, ze dobry z niego zawodnik, ciekawe..

Widziałem kilka jego spotkań w lidze brazylijskiej, ma talent chłopak. Miewał momenty przebłysków, wtedy robił z przeciwnikami co chciał. Jeśli dalej będzie się rozwijał, Barca będzie miała z niego pożytek ;P

Lotress
23-07-2009, 19:14
A Superpippo w dobrej formie. Jak narazie, w każdym meczu Milanu, strzelił przynajmniej po jednej bramce :P

Wiślaczek
23-07-2009, 19:17
Po co?

Nie, bo no one gives a fuck about polska liga here.

Bo zawsze lepiej byc "kibicem" druzyny ktora ma wiele kasy. Co z tego ze tylko przez neta :) Co z tego ze nigdy sie nie bylo na stadionie i nie poczulo sie atmosfery mecz. Ale za to mozna sie bluzgac z innymi "kibicami" przez neta!

Z tego żyje ten temat. Poza tym, każda dyskusja o sporcie to flamewar
Tylko na forach gdzie sie wypowiadaja dzieci oraz "fanatycy".

BTW Mam nadzieje ze pierwsza liga ruszy zgodnie z planem :)

Arka_Sath_Wielki
23-07-2009, 19:18
Co do Keirrisona :

Nagrody i wyróżnienia

Klubowe:

Coritiba
2007 Mistrzostwo stanu Paraná

Indywidualne:

2008 Najlepszy strzelec Serie A
2007 Najlepszy debiutant Serie A
2007 Najlepszy zawodnik mistrzostw stanu Paraná
2007 Najlepszy strzelec mistrzostw stanu Paraná

I filmy jak gra:
http://www.youtube.com/watch?v=UPT0Dl0qhck
http://www.youtube.com/watch?v=vfOAVtqTESM
[fcbarca.com]

Niech się ogra, a będzie z niego pociecha.

Yoh Asakura
23-07-2009, 21:36
Zamiast pozbywać się Eto'o, mogliby najpierw Bojana wywalić. Najbardziej przeceniany talent ostatnich 100 lat.

Pix888
23-07-2009, 21:37
Bo zawsze lepiej byc "kibicem" druzyny ktora ma wiele kasy. Co z tego ze tylko przez neta :) Co z tego ze nigdy sie nie bylo na stadionie i nie poczulo sie atmosfery mecz. Ale za to mozna sie bluzgac z innymi "kibicami" przez neta!

BTW Mam nadzieje ze pierwsza liga ruszy zgodnie z planem :)
Skąd wiesz, że nie był na ani jednym meczu?
W dzisiejszych czasach to nie jest takie trudne.

K.Jay
23-07-2009, 22:06
Zamiast pozbywać się Eto'o, mogliby najpierw Bojana wywalić. Najbardziej przeceniany talent ostatnich 100 lat.
Tutaj się z Tobą zgodzę. Bojan wg mnie nie spełnia pokładanych w nim nadziei. Mówię to, mimo tego że jestem fanem Barcelony. Myślałem że będzie dobrym zmiennikiem, a tymczasem tak nie jest. Czasami zdarzy mu się strzelić gola, ale w polu karnym prawie zawsze się gubi.

K.Jay

Wiślaczek
23-07-2009, 22:20
Skąd wiesz, że nie był na ani jednym meczu?
W dzisiejszych czasach to nie jest takie trudne.
Pewnie. Cale forum tibia.pl jezdzi na mecze barcy czy innego zagranicznego klubu.

Befsztyk
23-07-2009, 22:24
Niech zyje Wisla, potega Polskiej Piłki!!!!!11111

Yoh Asakura
23-07-2009, 22:24
Bo zawsze lepiej byc "kibicem" druzyny ktora ma wiele kasy. Co z tego ze tylko przez neta :)
Powalający argument. Już wyrzekam się miłości do Arsenalu i kibicuję komuś z Polski. Kogo polecasz, bo ja się zastanawiałem nad Lechem?

Co z tego ze nigdy sie nie bylo na stadionie i nie poczulo sie atmosfery mecz. Ale za to mozna sie bluzgac z innymi "kibicami" przez neta!
Nie będę nawet na to odpowiadał, przekonałeś mnie wcześniejszym argumentem!

Nie, bo to jak spieranie się, czyje dziecko jest lepsze, ew. czyja dziewczyna ładniejsza. Nie da się normalnie.
Tak, tak, pańskie dziecko w znakomity sposób radzi sobie z układaniem klocków.
A, dziękuję, a pańskie naprawdę bardzo ładnie mówi!

To tak nie działa ;|

BTW Mam nadzieje ze pierwsza liga ruszy zgodnie z planem :)[/QUOTE]

Upiorny
24-07-2009, 00:02
Nigdy nie było problemów z modercją. Raz jak się zaczął bodaj Yoh z kimś bardziej besztać była interwencja moderatora i w dniu śmierci Puerty. A tak to mimo jakiś napinek zawsze było ok. I teraz się to ma niby zmienić, bo coś komuś nie pasi?

W Wiśle polecą głowy....

Faytah
24-07-2009, 01:11
Wislaczek - nie kazdy ma mozliwosc kibicowania zespolowi we wlasnym miescie zreszta dziwi mnie tak ogolem zjawisko kibicowania w polsce,gdzie mecze w ramach rozgrywek sa tak nudne i bezbarwne ze lepiej ogladac szachy,a poziom wyzszy jest jak sie gra ze znajomymi. To ze masz to szczescie ze w twoim miescie gra w miare dobry klub nie znaczy ze inni sa gorsi bo wieksza czesc roku kibicuja na odleglosc. Najchetniej kazdego takiego "prawdziwego kibica" jak ty bym wyslal z tym szalikiem wisly na Nowa Hute.

Gierubesoen
24-07-2009, 11:45
nie kazdy ma mozliwosc kibicowania zespolowi we wlasnym miescie

Chyba nie piszesz o sobie?

zjawisko kibicowania w polsce,gdzie mecze w ramach rozgrywek sa tak nudne i bezbarwne ze lepiej ogladac szachy,a poziom wyzszy jest jak sie gra ze znajomymi.

Tym się właśnie różnią prawdziwi i wierni kibice od zwykłych zjadaczy słonecznika, z których jedyny pożytek pieniądze z biletów. Gdyby taki np. KKS Kalisz awansował do ekstraklasy, szybko byś się zmienił w lokalnego patriotę :)

Xevez
24-07-2009, 12:20
Bo dla niektórych kibicowanie, to nie jest tylko siedzenie i oglądanie... dla niektórych to jest coś więcej, ale ten temat pasuje raczej do tematu Ultras, niż tu;p

Yoh Asakura
24-07-2009, 13:39
Tym się właśnie różnią prawdziwi i wierni kibice od zwykłych zjadaczy słonecznika, z których jedyny pożytek pieniądze z biletów. Gdyby taki np. KKS Kalisz awansował do ekstraklasy, szybko byś się zmienił w lokalnego patriotę :)
Udowodnij. Bo na tej samej zasadzie, twoja matka jutro umrze na raka. :)
Bezsensowne gęganie, że gdyby to, to może i tamto, a w konsekwencji sramto i tak na pewno będzie, bo jestem jasnowidzem.

ZapodajMuze
24-07-2009, 14:51
Jak mozna kibicowac polskim druzyna to ja nie wiem do dzis . Zadna polska druzyna nie gra typowa taktyka tylko "Kopnij pilke do kolegi on niech gdzies poda to moze wpadnie gol" . Ja jestem wielkim fanem barcelony bo poprostu kocham patrzec na ich schematowa i taktyczna gre . Srednia ich podan w trakcie meczu przewyzsza wszystkie druzyny na swiecie o 2x i jako jedyni z tego co widze potrafia strzelic 2 razy podobnego gola co dowodzi ze graja przemyslana gra .

Faytah
24-07-2009, 15:02
Chyba nie piszesz o sobie?

Tak pisze o sobie. Bo jedyny wypadek gdy widze gre KKS'u to gdy gram przeciw nim.

Prawdziwy i wierny kibicu,teraz ja moge sobie gdybac ze bys nie kibicowal Slaskowi gdyby ten byl w duzo nizszej klasie rozgrywkowej i bedzie to rownie zasadne jak to co napisales.

jakosiara
24-07-2009, 16:03
Kłócicie się jak jakieś 5 latki :p
Granero oficjalnie w Realu :cup:

K.Jay
24-07-2009, 18:35
Jak mozna kibicowac polskim druzyna to ja nie wiem do dzis . Zadna polska druzyna nie gra typowa taktyka tylko "Kopnij pilke do kolegi on niech gdzies poda to moze wpadnie gol" . Ja jestem wielkim fanem barcelony bo poprostu kocham patrzec na ich schematowa i taktyczna gre . Srednia ich podan w trakcie meczu przewyzsza wszystkie druzyny na swiecie o 2x i jako jedyni z tego co widze potrafia strzelic 2 razy podobnego gola co dowodzi ze graja przemyslana gra .
Zgadzam się z Tobą w 100%. Polskie drużyny nie mają przyszłości (patrz Wisła Kraków). A do tego ta korupcja. :)

K.Jay

ZapodajMuze
24-07-2009, 19:16
Zgadzam się z Tobą w 100%. Polskie drużyny nie mają przyszłości (patrz Wisła Kraków). A do tego ta korupcja. :)

K.Jay

I widzisz tu sie nasuwa moje cwniarstwo . Mimo wieku 16 lat chodze na oficjalny kurs PZPN w sedziowaniu i juz w wieku 20 lat bede mogl sedziowac na meczach 2 ligii polskiej a ,ze wyjezdzam za granice po skonczeniu technikum bede mogl sedziowac za granica . Z tego sa nawet duze pieniadze a pracujesz w weekend 2 godzinki .

Yoh Asakura
24-07-2009, 19:49
Uczą cię jak brać łapówki?

Gierubesoen
24-07-2009, 19:59
Udowodnij. Bo na tej samej zasadzie, twoja matka jutro umrze na raka. :)

To przecież logiczne, że jak drużyna odnosi sukcesy to lokalni patrioci mnożą się jak grzyby po deszczu.

Ja jestem wielkim fanem barcelony

Gdyby odeszli Messi, Xavi i Iniesta, każdy mecz kończył się 3:0 w plecy a Barca spadłaby do Segunda Division, też byś był fanem? Przecież nie było by już pięknej i finezyjnej piłki :<

Prawdziwy i wierny kibicu,teraz ja moge sobie gdybac ze bys nie kibicowal Slaskowi gdyby ten byl w duzo nizszej klasie rozgrywkowej i bedzie to rownie zasadne jak to co napisales.

Co do Twojej osoby, może za bardzo sobie pogdybałem, bardziej miałem na myśli ogół osób.

Kłócicie się jak jakieś 5 latki

byłeś nim jeszcze 9 lat temu ;\

Wiślaczek
24-07-2009, 21:27
Powalający argument. Już wyrzekam się miłości do Arsenalu i kibicuję komuś z Polski. Kogo polecasz, bo ja się zastanawiałem nad Lechem?

Nie będę nawet na to odpowiadał, przekonałeś mnie wcześniejszym argumentem!

Nie, bo to jak spieranie się, czyje dziecko jest lepsze, ew. czyja dziewczyna ładniejsza. Nie da się normalnie.
Tak, tak, pańskie dziecko w znakomity sposób radzi sobie z układaniem klocków.
A, dziękuję, a pańskie naprawdę bardzo ładnie mówi!

To tak nie działa ;|
Blablabla, pisanie by pisac. Jezeli ja nie mam zadnych argumentow, to nie wiem co napisac o Twoim poscie :)
No to lecimy dalej:
@Faytah
nie kazdy ma mozliwosc kibicowania zespolowi we wlasnym miescie
Mama zabrania? Koledzy sie beda smiac? A moze masz zakaz stadionowy?
dziwi mnie tak ogolem zjawisko kibicowania w polsce,gdzie mecze w ramach rozgrywek sa tak nudne i bezbarwne
Racja, po co chodzic na mecze. Ciekawsze sa meczyki na canale plus!
To ze masz to szczescie ze w twoim miescie gra w miare dobry klub nie znaczy ze inni sa gorsi bo wieksza czesc roku kibicuja na odleglosc.
Oj pudlo. W moim miescie gra V ligowa druzyna( czesto bywam na stadionie), a na mecze Gornika musze dojezdzac po kilkadziesiat kilosow :)
Najchetniej kazdego takiego "prawdziwego kibica" jak ty bym wyslal z tym szalikiem wisly na Nowa Hute.
No tak, Krakow miasto nozownikow :)
@ nastepny
o dzis . Zadna polska druzyna nie gra typowa taktyka tylko "Kopnij pilke do kolegi on niech gdzies poda to moze wpadnie gol" .
O kurcze. Jak juz wiesz wszystko o taktyce w polskiej pilce to mozesz isc na trenera!
I tym sie rozni prawdziwy kibic od "januszka".
@K.Jay
Polskie drużyny nie mają przyszłości (patrz Wisła Kraków
Typowe polskie narzekanie nastolatkow ;)
Co z tego ze srednia frekwencja rosnie, powstaja nowe stadiony. I tak jest regres!

Faytah
24-07-2009, 21:44

Nie mama,szacunek do wlasnego czasu. Dlaczego mam spedzac czas na trybunach gdy po boisku biega 22 nieudacznikow? Ja wiem ze niektorzy nie maja co robic w wolnym czasie ale ogladanie rozgrywek a klasy jest porownywalnym widowiskiem z ogladaniem pokazu natury "i ty zobaczysz z jaka predkoscia rosnie trawa.

Zeby tylko ciekawsze,do tego nie sa ustawione. Jedyne mecze na jakich bylem w polsce to reprezentacji i siatkowka kobiet swego czasu.

Oj pudlo. W moim miescie gra V ligowa druzyna( czesto bywam na stadionie), a na mecze Gornika musze dojezdzac po kilkadziesiat kilosow :)
!
O to fajnie,pochwal sie jak znajdziesz kogos kto nie ma tego w (_._)

No tak, Krakow miasto nozownikow :)

hehehehehehe ?

Typowe polskie narzekanie nastolatkow ;)

Typowe sapy internetowego almost hools'a.

Yoh Asakura
24-07-2009, 21:56
Zacny Wiślaczku, skoro nakazujesz każdemu kibicować drużynie ze swojego miasta, to pójdźmy dalej - ożenić też mam się z kimś ze swojego miasta, pracować też mogę tylko w swoim mieście, cholera, najlepiej, żebym w ogóle z niego nie wyjeżdżał.
Nazwałbym cię niezbyt przyzwoicie, ale znowu dostane warna/bana, więc wyzwę twoje poglądy: są debilne. Z kibicowaniem jakiejś drużynie nie jest tak, że siedzisz na łóżku i nagle sobie myślisz "to od teraz kibicuję zespołowi Y na zawsze". I to nie jest tak, że MUSISZ, MUSISZ, MUSISZ kibicować lokalnemu zespołowi. Kibicujesz tej drużynie, do której rzeczywiście coś czujesz. Kiedy oglądasz jej mecz i w środku ciebie zaczyna się tlić coś, czego nie ma przy meczach innej drużyny. I po pewnym czasie zdajesz sobie sprawę z tego, że to jest ta drużyna i choćby nie wiem co, nie zmienisz jej na żadnej innej. Tak samo jak nie zamieniłbyś swojej ukochanej żony, dziecka czy jeszcze innego dziadka albo babcię.
Jeżeli twierdzisz, że masz argumenty, to jesteś śmieszny. Ale nie śmieszny-śmieszny haha, tylko śmieszny-żałosny omg. :cup:

Ale po cholerę chodzić na mecze drużyny, z którą w żaden sposób nie czuje się związany?

Oczywiście, że tak. A jeżeli twierdzisz, że od dynamicznej Premiership czy technicznej La Liga jest lepsza polska liga, no to hm...

Oj pudlo. W moim miescie gra V ligowa druzyna( czesto bywam na stadionie), a na mecze Gornika musze dojezdzac po kilkadziesiat kilosow
Sucks to be you. Ja będę na mecz swojej drużyny musiał przejechać/przelecieć jeszcze więcej kilometrów. Więc jeżeli patrzymy pod tym kątem - jestem lepszy niż ty, bo pomimo takich przeszkód, dam radę przetransportować się na stadion! Wygrałem! :cup:

O kurcze. Jak juz wiesz wszystko o taktyce w polskiej pilce to mozesz isc na trenera!
Z wiedzą o TAKIEJ taktyce to może co najwyżej na fryzjera iść.
Naprawdę, polska liga nie jest aż tak zaawansowana taktycznie, żeby do rozszyfrowania jej potrzeba była nie wiadomo jaka wiedza.

Typowe polskie narzekanie nastolatkow
Co z tego ze srednia frekwencja rosnie, powstaja nowe stadiony. I tak jest regres!
No pewnie, super, hura, nowy stadion! Tyle tylko, że ja wolałem Highbury z trofeami niż cudowne i nowoczesne Emirates z kupą gówna, a nie pucharami.
Nowy stadion, wzrost frekwencji =/= sukces.
Mogą mieć i do cholery Bernabeu v.2, ale i tak odpadną z Levadią czy jakimś innym amatorskim zespołem.

Wiślaczek
24-07-2009, 21:57
Typowe sapy internetowego almost hools'a.
Ta, tys wiesz kto to jest hools ;] I jeszcze pokaz post gdzie pozuje na hoolsa, bo robi sie tu dziecinada :) A sapac to mozesz sobie Ty, mnie bawia niektorzy fanatyczni kibice zagranicznych klubow :)
czego mam spedzac czas na trybunach gdy po boisku biega 22 nieudacznikow? Ja wiem ze niektorzy nie maja co robic w wolnym czasie ale ogladanie rozgrywek a klasy jest porownywalnym widowiskiem z ogladaniem pokazu natury "i ty zobaczysz z jaka predkoscia rosnie trawa
Taa, a za granica wszytskie mecze sa ciekawe i warte twego jakze cennego czasu! A porownanie do trawy genialne! Powinienes byc dzienikarzem!
edyne mecze na jakich bylem w polsce to reprezentacji i siatkowka kobiet swego czasu.
O tak, miales ze soba trabke malyszowke? :)
No tak :) fajnie byc takim kibicem wielkiego klubu ;-) Mozna tam mowic os wej milosci, a jak zabraknie sukcesow, to myk zmieniamy swa milosc :)

Gierubesoen
24-07-2009, 22:00
Nie mama,szacunek do wlasnego czasu. Dlaczego mam spedzac czas na trybunach gdy po boisku biega 22 nieudacznikow? Ja wiem ze niektorzy nie maja co robic w wolnym czasie ale ogladanie rozgrywek a klasy jest porownywalnym widowiskiem z ogladaniem pokazu natury "i ty zobaczysz z jaka predkoscia rosnie trawa.

Wierz mi, tych "22 a klasowych nieudaczników" potrafi stworzyć na stadionie lepszą atmosferę niż 22 światowej klasy kopaczy których i tak zobaczysz tylko w reklamie adidasa

Jedyne mecze na jakich bylem w polsce to reprezentacji i siatkowka kobiet swego czasu.

Więc skąd możesz wiedzieć, jaka atmosfera panuje na stadionach w niższych ligach...

Ano, jednak ktoś nie ma.

Skończmy tego flame'a, bo rozmawianie na temat o którym druga osoba nie ma pojęcia, mija się z celem ;]

I cylinder z pomponami ; )

Wiślaczek
24-07-2009, 22:00
Zacny Wiślaczku, skoro nakazujesz każdemu kibicować drużynie ze swojego miasta, to pójdźmy dalej - ożenić też mam się z kimś ze swojego miasta, pracować też mogę tylko w swoim mieście, cholera, najlepiej, żebym w ogóle z niego nie wyjeżdżał.
Nazwałbym cię niezbyt przyzwoicie, ale znowu dostane warna/bana, więc wyzwę twoje poglądy: są debilne. Z kibicowaniem jakiejś drużynie nie jest tak, że siedzisz na łóżku i nagle sobie myślisz "to od teraz kibicuję zespołowi Y na zawsze". I to nie jest tak, że MUSISZ, MUSISZ, MUSISZ kibicować lokalnemu zespołowi. Kibicujesz tej drużynie, do której rzeczywiście coś czujesz. Kiedy oglądasz jej mecz i w środku ciebie zaczyna się tlić coś, czego nie ma przy meczach innej drużyny. I po pewnym czasie zdajesz sobie sprawę z tego, że to jest ta drużyna i choćby nie wiem co, nie zmienisz jej na żadnej innej. Tak samo jak nie zamieniłbyś swojej ukochanej żony, dziecka czy jeszcze innego dziadka albo babcię.
Jeżeli twierdzisz, że masz argumenty, to jesteś śmieszny. Ale nie śmieszny-śmieszny haha, tylko śmieszny-żałosny omg. :cup:
Jak powiesz mi gdzie napisalem ze MUSISZ, MUSISZ, MUSISZ kibicować lokalnemu zespołowi. to odpowiem na reszte "wypowiedzi"

Yoh Asakura
24-07-2009, 22:02
Wiślaczek, do k**wy nędzy, ty ciągle sapiesz, sapiesz, sapiesz i srapiesz, że kibicowanie zagranicznemu zespołowi to zło, to tylko logiczny wniosek.
I do cholery, serio, strasznie [cut] jesteś. I popełniasz podstawowy błąd logiczny, uogólniasz.

Xendriel
24-07-2009, 22:06
Samochód też mam kupić Polski? Albo, jedzenie, telewizor, ubrania? Co z tego że zagraniczne są lepsze, fajniejsze i po prostu mi się podobają tak jak klub. Trzeba być patriotą - żałosne. Nie będę chodził na mecze drużyn, w których największym marzeniem piłkarzy jest jak najszybszy transfer za granice.

btw. Młodziki Barcy wymiatają z Tottenhamem ;]

Wiślaczek
24-07-2009, 22:06
Wiślaczek, do k**wy nędzy, ty ciągle sapiesz, sapiesz, sapiesz i srapiesz, że kibicowanie zagranicznemu zespołowi to zło, to tylko logiczny wniosek.
I do cholery, serio, strasznie przygłupi jesteś. I popełniasz podstawowy błąd logiczny, uogólniasz.
Tak tak, jestem glupi zalosny i co jeszcze :)
Faktycznie jestem taki bo uwazam ze kibic powinien wspierac swa druzyne, a nie prowadzic swiete wojny w necie :)

A jak chcesz mnie ejszcze poobrazac i nie dostac bana, to zapraszam na priva.

Gierubesoen
24-07-2009, 22:09
Zapytam wprost- co Wy, wierni i oddani fani swych zagranicznych drużyn, robicie dla swych klubów? Jak wyrażacie swą miłość w czynach, oprócz weekendowych sesji w C+ / Sopcaście?

Pan i Wladca
24-07-2009, 22:11
Zakładają np. koszuleczkę w barwach swojego klubu z bazarku za 2 dyszki brutto :>

Tottenham Hotspur 0 - 1 FC Barcelona do przerwy

Wiślaczek
24-07-2009, 22:12
Zapytam wprost- co Wy, wierni i oddani fani swych zagranicznych drużyn, robicie dla swych klubów? Jak wyrażacie swą miłość w czynach, oprócz weekendowych sesji w C+ / Sopcaście?
Prowadza internetowa napinke :)
Co z tego ze klub z tego nic nie ma, ale oni sa tru fans.
zapewne nie slyszeli o czyms takim jak np. socios.

Arka_Sath_Wielki
24-07-2009, 22:19

Piszemy listy do klubu, kupujemy oryginalne produkty i modlimy się, aby nie doznali kontuzji. A Ty? Piszesz na murach "Kto nie kocha xxx ten chuj" i dajesz po mordzie kibicom innych klubów. Zgadłem?

Articuno
24-07-2009, 22:20
Ja nie wiem zabraniacie ludziom kibicowaniu drużynom z zagranicy? Nawet tym, którzy za tą drużynę poszliby w ogień(tłumacząc, w przypadku jakiejś upadłości czy spadku). Chyba, że mówicie o 12-15 letnich kibicach Chelsea, Barcelony i Realu.

Yoh Asakura
24-07-2009, 22:20
Kupiłem 3 oryginalne koszulki klubu, w najbliższym czasie wykupuję Red Membership na Arsenal.com, w przyszłe wakacje jadę do Londynu na mecz. Starczy, czy może mam przekazać na rzecz klubu 200 tyś. zł?

Jak wyrażacie swą miłość w czynach, oprócz weekendowych sesji w C+
Oglądając taki mecz też wspierasz drużynę, więc stfu.
I tak, finansowo.

Wierz mi, tych "22 a klasowych nieudaczników" potrafi stworzyć na stadionie lepszą atmosferę niż 22 światowej klasy kopaczy których i tak zobaczysz tylko w reklamie adidasa
Pokaż. Rotfl.

Więc skąd możesz wiedzieć, jaka atmosfera panuje na stadionach w niższych ligach...
DAJ KAMIENIA!

Xendriel
24-07-2009, 22:23
Prowadza internetowa napinke :)
Co z tego ze klub z tego nic nie ma, ale oni sa tru fans.
zapewne nie slyszeli o czyms takim jak np. socios.
Ty za to kibicujesz swojemu klubikowi tylko dlatego że mieszkasz w mieście w którym on się znajduje. W rzeczywistości pewnie nawet jego gra ci się nie podoba, ale byłeś na meczu zobaczyłeś jak paru debili drze japy na policje i teraz wierny fan?:)

hoomik
24-07-2009, 22:25
no dobra, TERAZ przydaloby sie troche moderacji...

Wiślaczek
24-07-2009, 22:27
Kupiłem 3 oryginalne koszulki klubu, w najbliższym czasie wykupuję Red Membership na Arsenal.com, w przyszłe wakacje jadę do Londynu na mecz. Starczy, czy może mam przekazać na rzecz klubu 200 tyś. zł?

Do takich kibicow nic nie mam. Ja krytykuje tylko tru fanow ktorych jedynym "osignieciem" w kibicowaniu sa wojny na forum.
Pokaż. Rotfl.
http://www.youtube.com/watch?v=6fD2M4t8kuM&feature=related
@
Ty za to kibicujesz swojemu klubikowi tylko dlatego że mieszkasz w mieście w którym on się znajduje.
Do klubiku to mozna isc na piwo.
Do zabrza mam z 20 km wiec pudlo.

Faytah
24-07-2009, 22:28
Ta, tys wiesz kto to jest hools ;] I jeszcze pokaz post gdzie pozuje na hoolsa, bo robi sie tu dziecinada :) A sapac to mozesz sobie Ty, mnie bawia niektorzy fanatyczni kibice zagranicznych klubow :)

Fraza z almost hools'em miala sie odniesc do "mama nie pozwala/zakaz stadionowy" bo chciales tym jakos hmm zakozaczyc a tylko sie upokorzyles jako rozmowca.

Taa, a za granica wszytskie mecze sa ciekawe i warte twego jakze cennego czasu! A porownanie do trawy genialne! Powinienes byc dzienikarzem!
:)
Nie,nie powiedzialem tego i nie ogladam kazdego zagranicznego meczu. Co do drugiej czesci posta to fajnie ze ze lubisz cos dopowiedziec po spotkaniu z dziewczyna i akcji zanim ona cos powie tez mowisz "ciesze sie ze tez doszlas" ?

Hehe super smieszne hehehe hehee hehehe jezeli wspierasz swoj zespol tak jak popisujesz sie poczuciem humoru to lepszym wsparciem sa puste trybuny.

No tak :) fajnie byc takim kibicem wielkiego klubu ;-) Mozna tam mowic os wej milosci, a jak zabraknie sukcesow, to myk zmieniamy swa milosc :)
O porownales nas do sezonowcow jakis ty blyskotliwy :) Mialo to tyle klasy w sobie co slynne polskie "*nazwa klubu*- co? - *ty cenzura*" ,ale wkoncu po tym sie rozpoznaje prawdziwych wiernych kibicow jak ty zgadlem?

Od kiedy pilkarze odpowiadaja za atmosfere? Od trzymania atmosfery jest koles na mlynku.

Bo gram? Jakikolwiek doping jest tylko wtedy gdy jest mecz z jakims loklanym rywalem lub klubem ,z ktorym ma sie "kose".
Ty za to kibicujesz swojemu klubikowi tylko dlatego że mieszkasz w mieście w którym on się znajduje. W rzeczywistości pewnie nawet jego gra ci się nie podoba, ale byłeś na meczu zobaczyłeś jak paru debili drze japy na policje i teraz wierny fan?:)

Bo jakby nie darl to by dostal po papie od tych jeszcze prawdziwszych fanow,a ci najprawdziwsi wala sie na ustawkach o chwale klubu. Oj polsko jakie zalosne dzieci wychowalas na swym lonie.

Yoh Asakura
24-07-2009, 22:30
http://www.youtube.com/watch?v=6fD2M...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=V97nsXtnB2U
You lose.
Finish him!
Heroic brutality.
Flawless victory.

Gierubesoen
24-07-2009, 22:31
Piszemy listy do klubu

Wow.

Kupiłem 3 oryginalne koszulki klubu, w najbliższym czasie wykupuję Red Membership na Arsenal.com, w przyszłe wakacje jadę do Londynu na mecz.

Brzmi lepiej, ale to i tak ewenement.

Zgadłem?

You're wrong.

Ja nie wiem zabraniacie ludziom kibicowaniu drużynom z zagranicy?

Nie zabraniam, po prostu nie widzę sensu w byciu fanem drużyny, którą miałbym widzieć na żywo raz na x lat, a o przybiciu piątki z zawodnikami po wygranych derbach pomarzyć.

Pokaż. Rotfl.

Tego się nie widzi, to się czuje :)

Bo jakby nie darl to by dostal po papie od tych jeszcze prawdziwszych fanow,a ci najprawdziwsi wala sie na ustawkach o chwale klubu. Oj polsko jakie zalosne dzieci wychowalas na swym lonie.

Ile razy jeszcze napiszesz o czymś, o czym nie masz zielonego pojęcia?

Yoh Asakura
24-07-2009, 22:33
Tego się nie widzi, to się czuje
No sorry, ale zawsze myślałem, że widowisko jest wtedy, kiedy dostaje się wizualnego orgazmu, a nie wtedy, kiedy coś się czuje. Bo "coś" czuć można w wielu sytuacjach i to w żadnym wypadku nie świadczy o poziomie czegokolwiek. lol.

@Edit:
sop://broker.sopcast.com:3912/6099
Barca - tot*en*am

Wiślaczek
24-07-2009, 22:34
Fraza z almost hools'em miala sie odniesc do "mama nie pozwala/zakaz stadionowy" bo chciales tym jakos hmm zakozaczyc a tylko sie upokorzyles jako rozmowca.

Nie,nie powiedzialem tego i nie ogladam kazdego zagranicznego meczu. Co do drugiej czesci posta to fajnie ze ze lubisz cos dopowiedziec po spotkaniu z dziewczyna i akcji zanim ona cos powie tez mowisz "ciesze sie ze tez doszlas" ?

Hehe super smieszne hehehe hehee hehehe jezeli wspierasz swoj zespol tak jak popisujesz sie poczuciem humoru to lepszym wsparciem sa puste trybuny.

O porownales nas do sezonowcow jakis ty blyskotliwy :) Mialo to tyle klasy w sobie co slynne polskie "*nazwa klubu*- co? - *ty cenzura*" ,ale wkoncu po tym sie rozpoznaje prawdziwych wiernych kibicow jak ty zgadlem?

Od kiedy pilkarze odpowiadaja za atmosfere? Od trzymania atmosfery jest koles na mlynku.

Bo gram? Jakikolwiek doping jest tylko wtedy gdy jest mecz z jakims loklanym rywalem lub klubem ,z ktorym ma sie "kose".
Dobra kopac sie wiecej nie bede. Wygrales, jestem netowy hools. Niestety nie jestem az tak blyskotliwy jak Ty, dzieki za uswiadomienie.Dzieki za wszystko, buziaczki.
Lepiej skoncze, bo nie lubie probowac dyskutowac z osobami ktore, chca obrazac, zamiast pisac konkrety.
Wiec zyj dalej w swoim swiecie kibica, ja koncze EOT.

Maggic
24-07-2009, 22:41
http://i29.tinypic.com/292xq2u.jpg

piłkanożna.pl ~~ FAIL.

Faytah
24-07-2009, 22:46
Ile razy jeszcze napiszesz o czymś, o czym nie masz zielonego pojęcia?

Prawdopodobnie tyle samo razy ile ty ;) pozatym czemu nie odpisales na reszte? Bo zauwazylem u ciebie to co sam mi wypomniales w cytowanym fragmencie?
Dobra kopac sie wiecej nie bede. Wygrales, jestem netowy hools. Niestety nie jestem az tak blyskotliwy jak Ty, dzieki za uswiadomienie.Dzieki za wszystko, buziaczki.
Lepiej skoncze, bo nie lubie probowac dyskutowac z osobami ktore, chca obrazac, zamiast pisac konkrety.
Wiec zyj dalej w swoim swiecie kibica, ja koncze EOT.

Docinki byly tylko dodatkiem,ale najbardziej rzucaja sie w oczy.Pozatym wszystko co napisalem mialo odniesie do polskiej pilki/waszych postow. Jak przeczytasz jeszcze raz na spokojnie moze nie bedziesz sie tak tym denerwowal ;>

Straznik Monopolowego
24-07-2009, 22:47

Przypomniec ci ze od 5 lat Arsenal nic nie wygral?

Wiślaczek
24-07-2009, 22:52
Przypomniec ci ze od 5 lat Arsenal nic nie wygral?
A widzisz roznice pomiedze np Arsenalem a Wigan?
Btw rozwalil mnie mecz w lidze austriackiej:
Austra Wieden do 30 minuty wygrywala 3:0, by do przerwy stracic 4 bramki, a w koncy wygrac mecz 5:4 :D

Yoh Asakura
24-07-2009, 22:54
Wigan to przeciętniak, Arsenal najlepszy na świecie.

Arka_Sath_Wielki
24-07-2009, 22:58
No tak fajnie byc takim kibicem wielkiego klubu ;-) Mozna tam mowic os wej milosci, a jak zabraknie sukcesow, to myk zmieniamy swa milosc
Przejrzyj ten temat xxx stron w tył, a zobaczysz, że Ci, którzy tutaj siedzą już od dawna ciągle kibicują tym samym klubom. Byłem z Barcą wtedy, kiedy przegrywała z Realem 4-1 i wtedy, kiedy wygrała z nim 6-2 więc nie pier....

No 20 km świetny argument. Jak byś się urodził w Warszawie to ani byś pomyślał o kibicowaniu legi/poloni czyż nie?

@Edit
Użytkowników czytających ten temat: 10 (zarejestrowanych: 9, gości: 1)
Arka_Sath_Wielki, Parys, Emcess, Straznik Monopolowego, Faytah, Gierubesoen, Pan i Wladca, K.Jay+

Widzimy się jak minie ban :) Cu!

@Edit2
@Edit:
sop://broker.sopcast.com:3912/6099
Barca - tot*en*am

Barca B* - Tottenham.
1-1 :|

Yoh Asakura
24-07-2009, 23:05
http://www.safc.com/page/LatestNews/0,,10281~1732872,00.html
;OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Parys
24-07-2009, 23:08
@Arka_Sath_Wielki
Ni będzie bana )-;

Kilka osób, którym trochę emocje puściły dostała ostrzeżenia. Uspokójcie się trochę. Kibicowanie każdy pojmuje inaczej. Jedni wolą się delektować piłką, a innych bardziej pociąga możliwość pośpiewania, pojechania na mecz itp. To tak jakby fan csa, kłócił się z fanem Q3.

Szanujcie się nawzajem. No chyba, że to też jest powód by się nie szanować. Dalsze dyskusje na niskim poziomie, będą skutkować większymi konsekwencjami. Wyluzujcie trochę. To, że ktoś jest z miasta X nie oznacza wcale, że musi kibicować konkretnemu klubowi. Jak kogoś nie interesuje polska piłka, to za nic w świecie nie będzie chciał jej oglądać. Większość tutaj, ma już swoje preferencje klubowe (Yoh Asakura i jego Arsenal już długo pamiętam) i nie jest kibicami sezonowymi. Z drugiej strony nie sprowadzajcie kibicowania w Polsce do rzucania czym popadnie. Na prawdę czasem bardziej pociąga atmosfera na stadionie od samego meczu. Ale to się rozumie albo nie. Tak samo jak się rozumie albo nie to, że ktoś woli usiąść przed TV i oglądać mecze niż pójść na stadion.

Wróćmy już do tematu stricte sportowego.

Yoh Asakura
24-07-2009, 23:10
Jestem sławny! :cup:

Cana w Sunderlandzie to szok.

Arka_Sath_Wielki
24-07-2009, 23:12
W pierwszym meczu towarzyskiego turnieju o Puchar Wembley, Celtic Glasgow z Arturem Borucem w bramce rozgromił zwycięzcę afrykańskiej Ligi Mistrzów Al-Ahly Kair 5:0.

A Barca 1-1 Tottenham :D
Fajny ten Cup może być, obejrzę resztę meczy też.

Straznik Monopolowego
24-07-2009, 23:16
Cana w Sunderlandzie to szok.
Zaden szok to media go wpychaly do Arsenalu czy Evertonu to samo bedzie z Chamakhiem ktorym tez glownie jest zainteresowany Sunderland. Swoja droga Czarne koty sie ladnie zbroja przed nowym sezonem

Xendriel
25-07-2009, 18:11
http://sport.wp.pl/kat,109318,title,Kompromitacja-Ronaldo,wid,11346021,wiadomosc.html - Kompromitacja WP.

Mazur199
25-07-2009, 18:23
szkoda goscia, jak na ironie skonczyłby swój żywot jak Ayrton Senna

http://img254.imageshack.us/img254/1313/asff.png (http://img254.imageshack.us/i/asff.png/)

jakosiara
25-07-2009, 19:16
Mecz o Superpuchar Polski rozstrzygną karne. Po regulaminowych 90 minutach 1:1. Mecz zacząłem oglądać w 80 minucie, więc wam nie powiem kto był lepszy :p

EDIT: Lech wygrywa 4:3 po karnych. Bramkarze obronili "szczały" Piotra Brożka, Małeckiego i Stilicia

hoomik
25-07-2009, 19:29
poczatek dla Lecha, potem wyrownany meczyq, koncowka dla Wisly. I co z tego, skoro Kasprzik > Pawelek w karnych.

Arka_Sath_Wielki
25-07-2009, 19:29
Superpuchar dla Lecha :) i dobrze. Wisła coś stanęła O.O

@edit
Anonimowy, my też tęsknimy :D

Articuno
25-07-2009, 19:48
Wisła nic nie osiągnie mając w składzie Małeckiego, Ćwielonga(dwie setki z 3 metrów) i Łobodzińskiego. No, ale pan Bednarz i Pan Cupiał tego nie widzą, a Skorża musi grać tym co ma. Może jak wrócą Boguski z Gargułą? Ale kiedy to będzie?

Iron
25-07-2009, 21:02
No ja... Leyton Orient – Newcastle United 6:1 jaka porażka.. niestety moje ukochane NufC spada do poziomu Górnika..

Wiślaczek
25-07-2009, 21:09
No ja... Leyton Orient – Newcastle United 6:1 jaka porażka.. niestety moje ukochane NufC spada do poziomu Górnika..
Gornik nigdy nie przegrał 6:1 z Leyton Orient!

Iron
25-07-2009, 21:13
Wiślaczek Racja ale nie wiele lepiej sobie radzą..

Yoh Asakura
25-07-2009, 21:26
Górnik nigdy nie miał w składzie Owena :p

Iron
25-07-2009, 21:39
A Newcastle ma taką młodą gwiazdkę której Arsenal nawet nie ma:d

Pix888
25-07-2009, 21:44
Pewnie. Cale forum tibia.pl jezdzi na mecze barcy czy innego zagranicznego klubu.

Nie jeżdżą bo większość z nich nie zarabia na siebie, a poprosić starych o minimum tysiąc a czasem dwa czy 3 razy więcej żeby pojechać na jeden mecz to też nie taka prosta sprawa bo oni tych pieniędzy zwyczajnie mogą nie mieć.
Ja jako, że pracuję miałem przyjemność oglądać swój ukochany klub na żywo, i nie czuję się przez to jakiś "lepszy".
I wolę zbierać pół roku na jeden mecz i zobaczyć piłkę na najwyższym poziomie, niż jeździć co około dwa tygodnie na mecz gdzies poziom sportowy jest bliski dna.
Oczywiście możesz mi pisać też o atmosferze jaka jest na meczach i bla bla.
Ale ja nie oglądam piłki dla atmosfery ja ją oglądam aby zobaczyć spektakl.
Atmosfera to dodatek.

Wiślaczek
25-07-2009, 22:27
I bardzo dobrze. Z tego co wiem kibice Newcastle sie ciesza z odejscia z tego darmozjada.
Ale jest cos co w znacznym stopniu łaczy oba kluby. Newcastle i Gornik przeplacaly za swych zawodnikow i placily wielkie pensje, a mimo tego z hukiem spadli.

Xendriel
26-07-2009, 20:48
Zlatan już w Barcelonie :)
http://www.youtube.com/watch?v=wKHmHeCSegA

Arka_Sath_Wielki
26-07-2009, 22:02
Falubaz Zielona Góra 67 : 23 Unibax Toruń // :OOOOOOOOOOOOO

K.Jay
26-07-2009, 22:15
Falubaz Zielona Góra 67 : 23 Unibax Toruń // :OOOOOOOOOOOOO
No, w końcu nasi porządnie wygrali. ;) Nie małą niespodziankę sprawiła także Częstochowa, która pokonała na wyjeździe Unię Leszno. Warto dodać, że za każdą postawioną złotówkę na Częstochowę można było zgarnąć 12 zł. :D

K.Jay

Pan i Wladca
26-07-2009, 23:42
Falubaz! 4razy po 3, reszta 5:1 dla Falubaza, jechali ich jak chcieli :>

Lotress
27-07-2009, 01:50
Inter 2:0 Milan ;;

Straznik Monopolowego
27-07-2009, 08:08
Wlasnie przeczytalem ze pierwsza 11 Realu bedzie mlodsza nawet od 11Arsenalu.
Moze te transfery Pereza nie sa stakie bezsensowne

hoomik
27-07-2009, 09:01
Wójcik i Chanas w Zgorzelcu!
Pod koniec ubiegłego tygodnia dopełniono formalności związanych z podpisaniem kontraktu z dwoma polskimi zawodnikami.

Tym samym najlepszy polski koszykarz ostatnich lat, kapitan reprezentacji Polski, Adam Wójcik w nadchodzącym sezonie reprezentował będzie barwy naszego klubu. Obok niego w skład naszej drużyny wejdzie utalentowany zawodnik młodego pokolenia, będący w składzie szerokiej kadry Polski, Kamil Chanas.
hehehehehehehehehe. Oława \o/ Jeszcze tylko Kikowski, ewentualnie moze Leończyk, i starczy Polaczkow, bo samymi kadrowiczami majstra nie ugramy. A w Pucharze Europy tez bym chcial czegos wiecej niz rok temu... nie mowie juz o ponownym cwiercfinale, ale przynajmniej wyjsc z grupy by wypadalo :x

Upiorny
27-07-2009, 09:44
Kurde, patrząc na fakt, że Ibra już na testach w Barcelonie mam wrażenie, że United aż za bardzo został w tyle w tym okienku transferowym. Cholera, chociaż Owen mnie zaskoczył swoimi występami w sparach : o

Iron
27-07-2009, 16:07
Kurde, patrząc na fakt, że Ibra już na testach w Barcelonie mam wrażenie, że United aż za bardzo został w tyle w tym okienku transferowym. Cholera, chociaż Owen mnie zaskoczył swoimi występami w sparach : o
A ja się co raz bardziej boję o Newcastle prędzej Wisła wygra LM niż ich ktoś kupi i zrobi z nimi porządek. Upiorny a z Owenem to do czasu bardzo kontuzjogenny zawodnik.

Gierubesoen
27-07-2009, 18:26
Falubaz Zielona Góra 67 : 23 Apator Toruń // :OOOOOOOOOOOOO

Falubaz mocny w tym sezonie, życzę im powodzenia w playoffach. Wczoraj Wybrzeże wygrało w Gdańsku 50:40 i jeśli Gdańszczanie nie wygrają w Toruniu z Apatorem / Sparta nie wygra z Włókniarzem, to czeka nas kolejna wycieczka do Gdańska, szkoda że przegrany spadnie do 1 ligi : D

jakosiara
27-07-2009, 22:20
Ibra już oficjalnie w FCB.

Unibax B)

Exodus
28-07-2009, 11:46
Z tego co pisze na onecie to bedzie walka Gołota vs Adamek.
http://sport.onet.pl/0,1248744,2016074,wiadomosc.html
Zawsze wolalem Gołotę i uwazam, ze jest lepszym bokserem i z Adamkiem raczej wygra. Dziwie sie, ze Adamek chce tej walki, nawet jesli wygra to czym sie bedzie chwalil, pokonaniem czterdziestoparolatka z polamana reka? Lepiej gdyby walka sie nie odbyla, moze Adamkowi kariere zniszczyc, no chyba ze Andrew znow dostanie wale o MŚ.

jakosiara
28-07-2009, 22:34
Arbeola w Realu, za 4 mln ojro. Powrót wychowanka B)

ZapodajMuze
28-07-2009, 22:38
Arbeola w Realu, za 4 mln ojro. Powrót wychowanka B)

Real z takim skladem jaki teraz ma powinien wszystkich rozgniesc a zremisowali z jakimis cyganami (To nie jest tekst rasistowski tylko naprawde nie wiem z jakiego kraju owa druzyna pochodzi ) 1:1 , zamiast scoutow kupic dobrych to wydaja setki milionow na mega gwiazdy ktore za 2 sezony padna . Barca zobaczcie jakich ma wychowankow .

@down
Ghuti hahahaha ;d

Pan i Wladca
28-07-2009, 23:46
Real Madryt 0-0 LDU Quito do przerwy...

Ronaldo - tragedia, Benzema - próbuje, Marcelo - wypas, Dudek - wypas, Roben - daje rade, Ghuti - tragedia, Kaka - wciąż kontuzja :>

@up
nie wiem jak się to pisze nie lubię gościa dla mnie może być nawet Gluti :>

2 połowa
Ronaldo wpada w pole karne - mija jednego, drugiego, mija trzeciego, który go podcina - rzut karny, Ronaldo strzela na 1:0
Zamieszanie przed polem karnym, Ronaldo dostaje piłkę pod nogi - strzela, bramkarz wybija z trudnościami piłkę przed siebie, Graniehro dobija 2:0
Rzut rożny dla LDU - zamieszanie w polu karnym - gol po uderzeniu głową, Dudek zagubiony bez szans... 2:1
Rzut rożny dla Realu, "ktoś tam" wyskakuje w górę, uderza głową - gol 3:1
Rzut rożny dla LDU - jakiś brudas wyskakuje w gore i uderza głową - gol, Dudek bez szans(nawet nie drgnął) 3:2
Doliczony czas, Drenthe dostaje prostopadłą piłkę, biegnie lewa strona - dośrodkowuje, Negrado dokłada nogę - gol 4:2
Na koniec następuje wyuzdana orgia na boisku :>

rentonB
29-07-2009, 11:17
BMW sie wycofalo, ciekawe

Xevez
29-07-2009, 11:27
wg brytyjskich mediów Kubica do końca tego sezonu zastąpi Massę w Ferrari

__HAPPY_SVEN__
29-07-2009, 11:47
I oby tak się stało. Kubica powinien być pilotem F16 nawet. Byle by wygrywał. ;)

Mazur199
29-07-2009, 12:04
jesli kubica przejdzie do ferrari to z radosci walne 0,5 na strzała : >

rentonB
29-07-2009, 15:12
wg brytyjskich mediów Kubica do końca tego sezonu zastąpi Massę w Ferrari
Ekhm, Kubica ma kontrakt do konca tego sezonu, nie moze sobie tak zmienic zespolu bardziej to w ferrari Schumachera widze

jakosiara
29-07-2009, 15:29
Nie ma szans, aby Kubica zastąpił Massę w Ferrari... Ale po sezonie Kimiego... ;]

EDIT: Kolo Toure prawie w MC.

Lotress
29-07-2009, 16:17
EDIT: Kolo Toure prawie w MC.
W końcu mądry transfer. Jednak dziwi mnie trochę postawa Kanonierów...

Yoh Asakura
29-07-2009, 17:01
W końcu mądry transfer. Jednak dziwi mnie trochę postawa Kanonierów...
Cholernie będzie mi brakowało Toure, ale nie ze względów sportowych. Po prostu to ostatni z Invincibles, starej gwardii już nie ma.
Mądry transfer? Na pewno jest lepszy od kapitana MC. Ale to nie ten sam Toure, co jeszcze 3 lata temu. Ten jest kompletnie bez formy i pokazuje to właściwie w każdym meczu. No i został mu ostatni rok kontraktu, a te 15 mln. to dużo jak na zawodnika, o którego dobrych występach można poczytać w dziale "Historia".

Iron
29-07-2009, 21:44
Cholernie będzie mi brakowało Toure, ale nie ze względów sportowych. Po prostu to ostatni z Invincibles, starej gwardii już nie ma.
Mądry transfer? Na pewno jest lepszy od kapitana MC. Ale to nie ten sam Toure, co jeszcze 3 lata temu. Ten jest kompletnie bez formy i pokazuje to właściwie w każdym meczu. No i został mu ostatni rok kontraktu, a te 15 mln. to dużo jak na zawodnika, o którego dobrych występach można poczytać w dziale "Historia".
Coś czuje że Boss kupi Martinsa a resztę kasy zachomikuje na lepsze czasy albo wyda na 15-latków. Mógłby kupić S.Taylora;P

hoomik
29-07-2009, 23:10
obejrzalem ostatnie 20 minut meczu Bayern - Milan i wniosek jest jeden - z takim bramkarzem jak Butt jako starter, Bayern niech nawet nie mysli o odzyskaniu mistrzostwa, bo sie srogo rozczaruja. Dwa KOLOSALNE bledy w odstepie moze z 10 minut, ktore powinny go na dobre wyrzucic z podstawowego skladu. Smutne jest to, ze zmiennikiem jest Rensing, ktory wcale nie jest lepszy, i nawet za Klinsmanna nie wytrzymal do konca jako nr 1. Szkoda ze Van Gaal tego nie widzi i nie pomysli o sciagnieciu kogos lepszego w ich miejsce (marzy mi sie Boruc...). Obiecujaco za to wyglada gra ofensywna, 4 bramki wbite Milanowi to mimo wszystko wyczyn godny odnotowania. Tym bardziej, ze zdobyte zostaly przez graczy, ktorzy raczej nie beda stanowic o sile zespolu w trakcie regularnego sezonu. Milan za to niepotrzebnie stara sie cisnac srodkiem pola. Dopoki byl Kaka mialo to jakis sens, ale teraz? Come on...
Jutro final turnieju Bayern - ManUtd, bedzie ciekawie ;>

Z innej beczki - Celtic dostal po dupie, mimo ze cala druga polowe mieli druzgocaca przewage. W Moskwie bedzie ciezko, bo nie sadze zeby Dynamo poszlo na wymiane ciosow, tylko skupia sie na obronie i kontrach.

I tradycyjnie - co robimy jutro? Bierzemy kciuk i palec wskazujacy... ;) Dobrze by bylo zeby jakas polska stacja przeprowadzila transmisje, chociaz pewnie i tak skonczy sie SopCastem...

Straznik Monopolowego
30-07-2009, 01:06
3 obrotnych srodkowych obroncow w jednej druzynie to za duzo ktos musial odejsc ale wolalbym aby to byl Gallas. Kazdy srodek obrony jest stworzony z zawodnika wyskiego, silnego oraz drugiego szybkiego dobrze czujacego sie w odbiorze 1vs1.W Arsenalu tych drugich bylo 3, Kolo oraz William i nowy nabytek Thomas za to na 2 pozycji byl tylko Djourou ktory mimo wielkiego talentu nie jest jeszcze gotowy na piewsza jedynastke. Mam nadzieje ze Boss sciagnie Hangelanda i obrona bedzie wygladala idealnie.A co do Adebayora to walic go w ryj Eduardo lepszy (o ile kontuzji nie bedzie mial) i wierze ze Bendtner w tym sezonie bedzie mial taki wybuch formy jak Adebayor 2 sezony temu

Lotress
30-07-2009, 01:21
i wierze ze Bendtner w tym sezonie bedzie mial taki wybuch formy jak Adebayor 2 sezony temu
Ja również. I życzę Arsenalowi mistrzostwa PL.

Yoh Asakura
30-07-2009, 12:40
http://sport.onet.pl/74327.1,1248702,2017652,,vieira_wraca_do_arsenalu, wiadomosc.html

Vieira! Woah!
Vieira! Woah!
He comes from Senegal
He plays for Arsenal!

Posram się ze szczęścia, jeśli to będzie prawda.

K.Jay
30-07-2009, 13:12
http://sport.onet.pl/74327.1,1248702,2017652,,vieira_wraca_do_arsenalu, wiadomosc.html

Vieira! Woah!
Vieira! Woah!
He comes from Senegal
He plays for Arsenal!

Ta, jeszcze Henry wróci z Barcy oraz Bergkamp z emeryturki i będzie cacy.

K.Jay

Yoh Asakura
30-07-2009, 14:47
Henry'ego też bym gorąco przywitał. A 33-letni Vieira gwarantuje wysoki poziom. Spójrz chociażby na Makelelego, też jest dość wiekowy, a ciągle świetnie gra.

jakosiara
30-07-2009, 14:59
Schumi wraca!! :hura:

EDIT: Elano prawie w Galacie ;OOOOOOOOOOOOOO

K.Jay
30-07-2009, 16:20
Henry'ego też bym gorąco przywitał. A 33-letni Vieira gwarantuje wysoki poziom. Spójrz chociażby na Makelelego, też jest dość wiekowy, a ciągle świetnie gra.
Racja. A Vieira na pewno nie miałby problemu z zaaklimatyzowaniem się w drużynie. ;)

K.Jay

Straznik Monopolowego
30-07-2009, 16:36
Pilkarsko Vieira to juz nie ten poziom ale w szatni mysle ze da ladnego kopa tym mlodym zawodnikom

jakosiara
30-07-2009, 16:39
Heinze w Marsylii. Nareszcie

Wie ktoś może czy będą pokazywane mecze Lecha/Legii/Polonii w TV? I nie chodzi mi o SopCasta, itp. :D

Yoh Asakura
30-07-2009, 18:41
NAJNOWSZY HIT TRANSFEROWY BARCELONY! Oto nowa ostoja defensywy, drugi Puyol! (http://img.cas.sk/img/4/article/212952_dzambulat-chatochov-tucne-dieta-rekord-obezita-obezne.jpg)

Gz. Pepe, chyba zacznę ci kibicować. :cup:

hoomik
30-07-2009, 18:53
nie bedzie transmisji Legii, Lecha, Polonii w pl tv. Rewanzow pewnie tez nie pokaza. Fail. Teraz to przynajmniej mozna liczyc na dunska telewizje i SopCasta. 350 kb/s nie powala, ale coz, lepsze to niz nic. A Polonia z tego co sie orientuje na oficjalnej stronie klubowej chce transmisje puscic. Pewnie bedzie dodupne quality, ale jw. - lepsze to niz nic.

Gierubesoen
30-07-2009, 19:25
Polonia, a to oni jeszcze żyją?!?! Wisełka odpadła, więc mam nadzieję, że jakaś inna drużyna pokaże coś więcej niż 2:0 w plecy z jakimś Azerbejdżanem...

Mazur199
30-07-2009, 19:32
http://www.freedocast.com/forms/PopOut.aspx?sc=5307427A31D42137109A

mecz legii,komentarz spozniony

Exodus
30-07-2009, 19:47
haha juz 3:0 dla Lecha po 25 minutach, jestem zmuszony sluchac relacji radiowej ://

hoomik
30-07-2009, 19:54
1st Half - 31'
Fredrikstad 0 - 3 Lech
no to sprawa awansu rozstrzygnieta

Broendby - Legia, pol godziny minelo, Mucha juz jest moim bohaterem. Gdyby nie on, to by min. 2-0 w plecy bylo. Mieciel fail, jeszcze nie nadaje sie na startera.

Gierubesoen
30-07-2009, 19:54
Kij z pucharami, Sparta w barażach które pewnie przegramy :(

hmmm, Lech nieźle ;]

hehe karny dla Legii, 1:0!

hoomik
30-07-2009, 20:20
Mucha... nie no ku*wa, kocham go. Musialby chyba z piec "Kuszczakow" teraz wpuscic, zeby nie zostal MVP tego meczu. I druga sprawa - Szalachowski. To, ze w koncu wyleczyl kontuzje i gra na pelnych obrotach, to najwieksze wzmocnienie Legii odkad Urban przyszedl do Warszawy. Powalczyl o zdawaloby sie juz stracona pilke, wbiegl w pole karne, zostal sciety, i wynik do przerwy mamy taki, a nie inny. Choto musi szybko wracac, bo obrona dzis slabiutko. Radovic tez nic ciekawego. Roger... powiedzmy tyle, ze dzis mu sie chce, a to ostatnio w jego przypadku juz jest jakis sukces.
Generalnie z przebiegu gry to powinno byc juz jakies 3-1 dla Broendby, ale chyba nikt nie bedzie plakal z tego powodu, ze jest 0-1 ;] Teraz Urban musi masywnie ryknac na obroncow, bo dzis straszna maniane odstawiaja. Jezeli zaczna w koncu grac tak jak powinni, to moze udac sie dowiezc zwyciestwo do konca. Jezeli beda grac tak jak do tej pory... no to wtedy moze byc troche mniej ciekawie.

Gierubesoen
30-07-2009, 20:37
55' Fredrikstad 1 - 6 Lech Poznan ;]

Xevez
30-07-2009, 20:44
Polonia już 1:0
Lech 6:1
Legia 1:0

@edit
sry, Polonia 0:0, coś na stronie źle pokazało;ddd

karny dla duńców, wykorzystany, 1:1:/

jakosiara
30-07-2009, 20:53
Gol z karnego dla Duńczyków

Komentarz minutę szybszy niż obraz xd

EDIT: Polonia-NAC 0:1

Lotress
30-07-2009, 21:04
Polonia 0:1 Nac Breda

Xevez
30-07-2009, 21:19
+ czerwona dla Mynara, może być ciężko;S

Lotress
30-07-2009, 23:22
Bayern ogrywa w karnych ManU. Trzeba przyznać, że należało im się.

hoomik
30-07-2009, 23:49
jakby Owen nie zjebal 200% sytuacji, to i karnych by nie bylo...

AnonimowyPowrot
31-07-2009, 09:10
jakby Owen nie zjebal 200% sytuacji, to i karnych by nie bylo...

Strasznie szkoda nie tylko jego strzałów, szczęście sprzyja lodożercom. Mecz bardzo ciekawy, widać, że Bayern jest już gotowy na zmagania ligowe.

Nie podoba mi się gra Scholesa i Rooneya w meczach przedsezonowych. Mimo wszystko wątpię, czy Ferguson zrobi z tego drugiego trzeciego (ale namieszałem) napastnika.

Szkoda karnych, takie porażki są najgorsze, a zwycięstwa najlepsze.

wróciłem back!

@Down

Teraz może zaszaleć w Bundeslidze i za sezon odejść za większą kasę np. do Bayernu, w którym może już nie być Franka :D

Arka_Sath_Wielki
31-07-2009, 11:41
@up
Witamy :D

Oficjalnie: Hleb wypożyczony do Stuttgartu.
Sam nie wiem co o tym myśleć. Powinni go sprzedać na moje, trochę kasy by było chociaż, a wrócić i tak nie wróci, bo to nie jest zawodnik dla Barcy.

@edit
Były selekcjoner reprezentacji Anglii, a także szkoleniowiec takich klubów jak Ipswich Town, FC Porto, FC Barcelona, PSV Eindhoven, Newcastle United, Sir Bobby Robson zmarł w wieku 76 lat. Od wielu lat walczył z nowotworem.

R.I.P

Gierubesoen
31-07-2009, 13:41
Duński wymiar sprawiedliwości zamierza potraktować zamieszki związane z meczem piłkarskim Broendby Kopenhaga - Legia Warszawa jako sprawę precedensową. Pięciu polskich kibiców przebywa w areszcie śledczym i postawiono im już zarzuty napaści na przedstawicieli władzy. Osobie, która wystrzeliła race na trybuny, prawdopodobnie jest to Duńczyk, grozi osiem lat więzienia.
- W sumie zatrzymano 113 polskich obywateli, których później wieczorem zwolniono, poza pięcioma osobami przebywającymi w areszcie śledczym sądu w Glostrup. Oni zostaną przesłuchani w piątek, a są oskarżeni o czynny atak na przedstawicieli władzy. Czterech z nich zaatakowało policjantów, a jeden ochroniarza stadionu - poinformowała policja.

Legia- będzie się działo, nie tylko na trybunach! : D

/ sir Bobby Robson

Capality
31-07-2009, 14:47
jezeli znowu Legie wyklucza to sie potne nozem do masla x.x jak juz robia doping to wyglada zajebiscie ale jak chodzi taka cholota to wstyd x.x

AnonimowyPowrot
31-07-2009, 15:42
jezeli znowu Legie wyklucza to sie potne nozem do masla x.x jak juz robia doping to wyglada zajebiscie ale jak chodzi taka cholota to wstyd x.x

Ban Parysowi! Też nam na forum chodzi ;[

Tak bardziej na poważnie, to czy oni nie widzą, że robią źle "swojemu" klubowi?!

hoomik
31-07-2009, 15:52
"Taka jest kara - Legii nie bedzie w pucharach!" Kurwa co za banda kretynow. W zyciu nie bede w stanie zrozumiec, jak mozna celowo dzialac na szkode WLASNEGO klubu. Nie chcialbym tego, ale na miejscu Waltera to spakowalbym zabawki i poszedl w pizdu, bo nie zdzierzylbym, gdybym wykladal na zespol ciezkie miliony, i jeszcze byl za to nienawidzony. Warszawiaki to jednak naprawde pojebany narod...

A dzis derby Trojmiasta na dzien dobry - bedzie sie dzialo :]

Faytah
31-07-2009, 17:18

Vieira! Woah!
Vieira! Woah!
He comes from Senegal
He plays for Arsenal!

Chyba ja sie bardziej ciesze ze odchodzi. Patrick w ostatnim sezonie nie gral praktycznie niczego na boisku (zaraz ktos sie wypowie ze nie widac pracy ludzi od "brudnej roboty" ale prawda taka ze w wiekszosci spotkan byl najslabszym ogniwem zespolu,skutecznie zastapiony przez lepszego w przechwycie,motorycznie i bardziej bramkostrzelnego Muntariego). Mam nadzieje ze u was cos bedzie gral,ale jak bedzie gral to co we Wloszech to szybko bedziesz chcial go pozegnac.

Lotress
01-08-2009, 01:25
A Juve ogrywa Real :P

jakosiara
01-08-2009, 11:09
Martins za 9 mln euro w Wolfsburgu. Wyprzedaż się zaczęła...

Miszczu
01-08-2009, 11:43
@up
Witamy :D

Oficjalnie: Hleb wypożyczony do Stuttgartu.
Sam nie wiem co o tym myśleć. Powinni go sprzedać na moje, trochę kasy by było chociaż, a wrócić i tak nie wróci, bo to nie jest zawodnik dla Barcy.

@edit
Były selekcjoner reprezentacji Anglii, a także szkoleniowiec takich klubów jak Ipswich Town, FC Porto, FC Barcelona, PSV Eindhoven, Newcastle United, Sir Bobby Robson zmarł w wieku 76 lat. Od wielu lat walczył z nowotworem.

R.I.P
Szkoda Robsona naprawdę bardzo dobry szkoleniowiec .
Nie sprzedają Hleba bo nie chcą kolejnej wpadki takiej jak z Fabregasem..sprzedali go a teraz chcą odkupic za niebotyczne pieniądze. Hleb się ogra wróci i będzie jeszcze bardzo dobrze grał ,a o kase to się nie martw ;).

Maggic
01-08-2009, 11:56
Nie było mnie tydzień, jak był by ktoś uprzejmy, mógłby mi podać jakieś ostatnie transfery? Jeśli oczywiście były. ;)

Z innej beczki wiem że mało kogo to interesuje ale dziś rusza pierwsza liga, która w tym roku jest naprawde silna ^^,

Pogoń Szczecin - GKS Katowice.

lece panowie po bilety bo ponoć szykuje się spora liczba fanów na stadionie : x

Yoh Asakura
01-08-2009, 12:07
Szkoda Robsona naprawdę bardzo dobry szkoleniowiec .
Nie sprzedają Hleba bo nie chcą kolejnej wpadki takiej jak z Fabregasem..sprzedali go a teraz chcą odkupic za niebotyczne pieniądze. Hleb się ogra wróci i będzie jeszcze bardzo dobrze grał ,a o kase to się nie martw ;).
I lol'd.znakiznaki

K.Jay
01-08-2009, 12:30
Rotfl!1

K.Jay

jakosiara
01-08-2009, 12:46
Miszczu masz Miszcza :D

Ostatnich nie chce mi się podawać. www.11.pl/transfery (http://www.11.pl/transfery)

Gierubesoen
01-08-2009, 21:47
http://i516.photobucket.com/albums/u322/Tetrabromoetanol/wl.jpg

hueheueheuheueheueheuehe nie obraziłbym sie gdyby tak zostało;]

AnonimowyPowrot
01-08-2009, 21:49
Wisła > Lech
Śląsk Wrocław > Cracovia
Lechia > Arka

:D

Martins w Wolfsburgu, Newcastle moim zdaniem będzie musiało się namęczyć by powrócić do PL.

@Edit

Fotka z czasów bana, kto oglądał ten wie z jakiego to meczu:

http://img15.imageshack.us/img15/4825/hahahaazk.jpg
ZUO!

Arka_Sath_Wielki
02-08-2009, 11:47
LA Galaxy 1:2 FC Barcelona

Młodzież znowu się pokazała z dobrej strony. Beckham jeszcze nie zapomniał jak się uderza z wolnych. Ogólnie mecz ciekawy. Warto było wstać o 4:30 :D

Lotress
02-08-2009, 13:08
Beckham jeszcze nie zapomniał jak się uderza z wolnych.
Ba, Becks jest ostatnio w dobrej formie. W każdym meczu sparingowym pokazuje się z dobrej strony. W sumie się cieszę, że od stycznia będzie znów grał z Milanem :p

Maggic
02-08-2009, 22:52
Może kogoś zainteresuje. Beniaminek zaczyna jazdę ; )

http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/i-liga/wideo/bomba-petasza-dala-prowadzenie-pogoni

http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/i-liga/wideo/rewelacyjny-19latek-z-pogoni-strzela-na-20-z-gks

http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/i-liga/wideo/lebedynski-dokonczyl-giekse

Petasz zapier... aż miło ; DD

hoomik
02-08-2009, 23:35
ktos tam sie smial z muzina w Legii... no to dzisiejszy mecz pokazal, ze i bez muzina Legia da sobie rade. Mam nadzieje, ze w czwartek bedzie tylko potwierdzenie dobrej formy i Kopenhaga poplynie.

Polonia sie kompromituje. Z taka gra nie maja po co jechac do Holandii.

jakosiara
02-08-2009, 23:51
Petasz, mega talent w FM07 :D

Straznik Monopolowego
03-08-2009, 01:52
http://www.youtube.com/watch?v=HWedgsBX_pc

http://www.youtube.com/watch?v=YgMFO8mX49c

Wasz ulubieniec na EC =D swietne spotkania mam nadzieje ze podaczas sezonu bedzie z niego pozytek

Yoh Asakura
03-08-2009, 02:05
Cytując pewnego marines z Call of Duty:
Out-fucking-standing

K.Jay
03-08-2009, 09:32
http://www.youtube.com/watch?v=HWedgsBX_pc

http://www.youtube.com/watch?v=YgMFO8mX49c

Wasz ulubieniec na EC =D swietne spotkania mam nadzieje ze podaczas sezonu bedzie z niego pozytek
Jak czytam te komentarze na YT typu "Jack is the biggest talent now, he can be the world's best player" czy "Only 17, and world class. Best English player" to chcę mi się śmiać. :D

K.Jay

Straznik Monopolowego
03-08-2009, 11:26
To mi powiedz kto ma wiekszy talent i umiejetnosci w wieku 17 lat na swiecie

Maggic
03-08-2009, 11:55
To mi powiedz kto ma wiekszy talent i umiejetnosci w wieku 17 lat na swiecie

Na pewno się ktoś znajdzie. To nie zmienia faktu że chłopak jest fenomenalny. ; D

Yoh Asakura
03-08-2009, 13:18
Jak czytam te komentarze na YT typu "Jack is the biggest talent now, he can be the world's best player" czy "Only 17, and world class. Best English player" to chcę mi się śmiać. :D

K.Jay
Człowieku, a jak inaczej można mówić o facecie, który przerzuca piłkę nad dwoma rosłymi chłopami z Rangersów, a potem idealną próbą lobu zaskakuje bramkarza, który ledwo co obronił ten strzał?

Na pewno się ktoś znajdzie. To nie zmienia faktu że chłopak jest fenomenalny. ; D
Rotfl. Kto? Śmiem twierdzić, że Wilshere w wieku 17 lat > Ronaldo w wieku 17 lat. A także i Messi. I śmiem twierdzić, że to będzie pierwszy piłkarz Arsenalu, który zdobędzie Złotą Piłkę.

Wiślaczek
03-08-2009, 13:26
Człowieku, a jak inaczej można mówić o facecie, który przerzuca piłkę nad dwoma rosłymi chłopami z Rangersów, a potem idealną próbą lobu zaskakuje bramkarza, który ledwo co obronił ten strzał?

Rotfl. Kto? Śmiem twierdzić, że Wilshere w wieku 17 lat > Ronaldo w wieku 17 lat. A także i Messi. I śmiem twierdzić, że to będzie pierwszy piłkarz Arsenalu, który zdobędzie Złotą Piłkę.
Potencjal ma. Ale zawsze moze mu sie przydarzyc ciezka kontuzja/ sodowka, wiec nie wiadomo co z niego wyrosnie ;)

AnonimowyPowrot
03-08-2009, 13:43
Potencjal ma. Ale zawsze moze mu sie przydarzyc ciezka kontuzja/ sodowka, wiec nie wiadomo co z niego wyrosnie ;)

Właśnie, piłkarze rozwijają się w różnym tempie.

Do tego na pewno nie jest "best English player", bo do Joe Cole'a, Gerrarda, Lamparda, Rooneya czy nawet Ferdinanda mu bardzo daleko.

Życzę mu szczęścia, ale wątpię w to, że będzie kiedyś piłkarzem uznawanym za faworyta do wspomnianej Złotej Piłki.

Straznik Monopolowego
03-08-2009, 13:55
To samo bylo z Fabregasem i popatrzcie na jakim teraz poziomie gra w dodatku w wieku 16 lat juz trzeba byc w pelni sprawnym technicznie aby grac w wielkim klubie a wiec nie wiem o jakim wy rozwoju mowicie jak mu zostalo nabrac teraz tylko doswiadczenia i madrosci pilkarskiej oraz charakteru

Gierubesoen
03-08-2009, 13:58
tylko doswiadczenia i madrosci pilkarskiej oraz charakteru

Dobrze powiedziane ;)

W każdym razie życzę mu jak najlepiej, oby sodówa nie uderzyła do głowy, jego styl o wiele bardziej mi się podoba niż tego rozpłakanego cr7

Fintex
03-08-2009, 14:01
Jak na swój wiek to jest dobry. ale obecnie brakuje mu troche bo kiepski przegląd pola ma. owszem ma przebłyski geniuszu, ale na tym skrócie z meczu z atletico chyba posłał 2 podania ludziom na spalonym i większość też jego podań, ktore mogłyby być kluczowe nie doszło do celu. ale ma 17 lat.. wiec z czasem jego skillsy beda rosnąć.

historia zna też takie przypadki ludzi, ktorzy za młodu byli mega i przewyższali swoich rówieśników o wiele lat a później wiele z nich nie wyrosło. (w realu był taki typ, zapomniałem nazwiska, ale pozniej sie kompletnie wypalił) ciężka praca i będzie dobrym zawodnikiem.

Yoh Asakura
03-08-2009, 14:01
Do tego na pewno nie jest "best English player", bo do Joe Cole'a, Gerrarda, Lamparda, Rooneya czy nawet Ferdinanda mu bardzo daleko.
Brakuje mu tylko jednego - warunków fizycznych, o które ciężko w wieku 17 lat (Wilshere to mój rocznik! - 01.01.1992 - to musi COŚ znaczyć :P)

Życzę mu szczęścia, ale wątpię w to, że będzie kiedyś piłkarzem uznawanym za faworyta do wspomnianej Złotej Piłki.
Pociesza mnie to, że pewnie to samo mówili o Ronaldo, jak zaczynał się pokazywać w Portugalii ;)

Potencjal ma. Ale zawsze moze mu sie przydarzyc ciezka kontuzja/ sodowka, wiec nie wiadomo co z niego wyrosnie
Pod okiem Wengera - wiadomo. Klasowy gracz, na pewno najlepszy angielski pomocnik.

Jak na swój wiek to jest dobry. ale obecnie brakuje mu troche bo kiepski przegląd pola ma. owszem ma przebłyski geniuszu, ale na tym skrócie z meczu z atletico chyba posłał 2 podania ludziom na spalonym i większość też jego podań, ktore mogłyby być kluczowe nie doszło do celu. ale ma 17 lat.. wiec z czasem jego skillsy beda rosnąć.
Rotfl, brakuje mu przeglądu pola? Wilshere w rezerwach pokazał, że widzi na boisku niemalże wszystko, jego podania były genialne. Owszem - nie wszystkie mogą dochodzić, bo po prostu brakuje mu jeszcze siły do posłania jakiejś szybszej i mocniejszej piłki. Nie dziwię się, ma 17 lat. Ale mam nadzieje, że w Premiership dostanie sporo szans i pokaże, że jest prawdziwym mega talentem.
A poza tym, taki Ronaldo przeglądem pola też nie grzeszy. Kreatywnością tym bardziej.

Fintex
03-08-2009, 14:15
widziałem jego niektóre akcje w rezerwach, ale to jednak rezerwy. dlatego mówie, ze gdy będzie ciężko pracował to i w premiership będzie miażdżył.

Yoh Asakura
03-08-2009, 15:34
Ale mówiąc o jego przeglądzie pola, wygłupiłeś się.

Fintex
03-08-2009, 16:55
może trochę. ale jednak brakuje mu obycia, ogrania, przewidywania ruchów innych przeciwników. na razie nie można o nim powiedzieć, że ma taki przegląd gry jak Zidane czy jak R10 (a czasem mam wrażenie, że tak go oceniacie-fani Arsenalu). wszystko przyjdzie z czasem, nie ma co sie podpalać.

Yoh Asakura
03-08-2009, 17:06
IMO ma taki sam przegląd. Ale mieć go a wykorzystywać go - to jest różnica. To przyjdzie z doświadczeniem.
I, swoją drogą, najśmieszniejsze jest to, że Wilshere byłby teraz największą gwiazdą polskiej ligi, a nawet i polskiej reprezentacji. :d

Fintex
03-08-2009, 17:17
Takie porównania są trochę śmieszne. samemu nic na boisku nie ździałasz. zauważ kogo obok siebie ma Wilshere, od kogo się uczy, zważ na styl jakim gra Arsenal, to jak wychodza na pozycje itp. mimo tego, ze Polska liga to bagno, to rządzi się swoimi prawami. zobaczymy co pokaże w reprezentacji Anglii. ponoć Fabio mu się coraz baczniej przygląda.

Gierubesoen
03-08-2009, 17:24
I, swoją drogą, najśmieszniejsze jest to, że Wilshere byłby teraz największą gwiazdą polskiej ligi, a nawet i polskiej reprezentacji. :d

Myślę, że wylądowałby w szpitalu ze złamaną nogą w 87 miejscach po pierwszej interwencji jednego z naszych drewnianych obrońców ligowych i tyle by było z jego kariery :)

Yoh Asakura
03-08-2009, 18:15
Myślę, że wylądowałby w szpitalu ze złamaną nogą w 87 miejscach po pierwszej interwencji jednego z naszych drewnianych obrońców ligowych i tyle by było z jego kariery :)
Mam C+ i czasem zdarzy mi się usnąć przy jakimś polskim meczyku - widziałem ponad 15 i w żadnym nie było tak agresywnych wejść jak w lidze angielskiej. Ci drewniani obrońcy są słaby, wolni i nie potrafią ostro zaatakować. W Premiership (i rezerwach Premiership) Wilshere spotkał się z paroma brutalami i nic mu nie było.

Straznik Monopolowego
03-08-2009, 19:08
Nie sadze aby przez najblizsze 50 lat trafil sie ktos z takim przegladem gry jak Zidane najblizszy mu jest chyba Cesc (kill me) a jezeli wy nazywacie polska lige brutalna to sobie nawet niemiecka obejrzcie to zobaczycie co to znaczy grac brutalnie (o lagodnosci ligi angielskiej najlepiej to sie chyba Eduardo przekonal)

hoomik
03-08-2009, 19:38
akurat z ta niemiecka to bym tak nie przesadzal...

Iron
03-08-2009, 20:00
Nie sadze aby przez najblizsze 50 lat trafil sie ktos z takim przegladem gry jak Zidane najblizszy mu jest chyba Cesc (kill me) a jezeli wy nazywacie polska lige brutalna to sobie nawet niemiecka obejrzcie to zobaczycie co to znaczy grac brutalnie (o lagodnosci ligi angielskiej najlepiej to sie chyba Eduardo przekonal)

Liga Hiszpańska też najłagodniejsza nie jest..

Yoh Asakura
03-08-2009, 20:32
Widać po laleczkach z Barcelony :d

Fintex
03-08-2009, 20:42
Te laleczki pokonały angielskie kluby i zdobyły potrójną koronę w poprzednim sezonie więc o co kaman? największa laleczka jaka istnieje obecnie uchowała się w lidze angielskiej.

Iron
03-08-2009, 21:14
Te laleczki pokonały angielskie kluby i zdobyły potrójną koronę w poprzednim sezonie więc o co kaman? największa laleczka jaka istnieje obecnie uchowała się w lidze angielskiej.
Jak można dwa kikuty ubezpieczyć na 100 mln ...

znawcas
03-08-2009, 21:25
IMO ma taki sam przegląd. Ale mieć go a wykorzystywać go - to jest różnica. To przyjdzie z doświadczeniem.

Czy ty jesteś nienormalny? Skąd ty możesz wiedzieć czy on ma o 0,5% gorszy przegląd czy lepszy. I wejś się tak tym arsenalikiem z wengerem na czele nie spinaj, bo arsenal to 1 wielkie bagno z paroma murzynami

Gierubesoen
03-08-2009, 21:28
Relacja z zajść z Kopenhagi okiem kibiców Legii:

http://www5.legialive.pl/mecz/426/relacja_z_trybun

Arfyd
03-08-2009, 22:03
@up.

Kumpel był, opowiadał. Został zatrzymany za nic jak prawie setka pozostałych.

Yoh Asakura
03-08-2009, 22:23
No, a Puyol m.in. pokazał, jaką jest nędzną waginą (tę sytuację już opisywałem). Ogólne wywracanie się, symulowanie, brak sił, żeby utrzymać się na nogach - wypisz, wymaluj Barca. A jaki mistrz, taka liga.

Czy ty jesteś nienormalny? Skąd ty możesz wiedzieć czy on ma o 0,5% gorszy przegląd czy lepszy. I wejś się tak tym arsenalikiem z wengerem na czele nie spinaj, bo arsenal to 1 wielkie bagno z paroma murzynami
main account or gtfo

Arka_Sath_Wielki
03-08-2009, 22:27
"1 wielkie bagno z paroma murzynami" ale do finału LM w 05/06 to doszło nie? Szacunku się trochę należy, nawet jak klubu nie lubisz ...

Co do ostrości ligi hiszpańskiej to chyba najbardziej się o tym przekonał Gabi Milito :/

@Yoh
A Ty ciągle swoje. Laleczki, nie laleczki, ale potrójną koronę zdobyli, a Arsenal w 05/06 pokonali więc imo są lepsi od Arsenalu.

Xevez
03-08-2009, 22:32
Wyniki 1 - 10 spośród około 612,000 dla zapytania arsenal dive
Wyniki 1 - 10 spośród około 99,900 dla zapytania fc barcelona dive

google nie kłamie

Yoh Asakura
03-08-2009, 22:38
Wyniki 1 - 10 spośród około 1,950,000 dla zapytania barca dive

In your face.

Arka_Sath_Wielki
03-08-2009, 23:59
Wyniki 1 - 10 spośród około 7,480,000 dla zapytania barca won.

Wyniki 1 - 10 spośród około 2,630,000 dla zapytania arsenal won.

:( Prawda boli

hoomik
04-08-2009, 00:21
Wyniki 1 - 10 spośród około 598,000 dla zapytania arsenal sucks

Wyniki 1 - 10 spośród około 701,000 dla zapytania barca sucks

Wyniki 1 - 10 spośród około 108,000 dla zapytania bayern sucks

na kolana ;]

Straznik Monopolowego
04-08-2009, 00:24
Wyniki 1 - 10 spośród około 14,200,000 dla zapytania barcelona win

Wyniki 1 - 10 spośród około 18,700,000 dla zapytania arsenal win

Gierubesoen
04-08-2009, 00:28
Wyniki 1 - 10 spośród około 564,000 dla zapytania messi talent.

Wyniki 1 - 10 spośród około 285,000 dla zapytania wilshere talent.

hueehueheueh dobry flame

Straznik Monopolowego
04-08-2009, 00:30
Wyniki 1 - 10 spośród około 3,080,000 dla zapytania wilshere best

Wyniki 1 - 10 spośród około 2,510,000 dla zapytania messi best

Yoh Asakura
04-08-2009, 01:20
Wyniki 1 - 10 spośród około 7,480,000 dla zapytania barca won.

Wyniki 1 - 10 spośród około 2,630,000 dla zapytania arsenal won.

:( Prawda boli
No to na co czekasz? WYNOCHA!

Pan i Wladca
04-08-2009, 01:56
Wyniki 1 - 10 spośród około 989,000 dla zapytania cristiano ronaldo gay.

Wyniki 1 - 10 spośród około 641,000 dla zapytania messi gay.

Fintex
04-08-2009, 02:20
No, a Puyol m.in. pokazał, jaką jest nędzną waginą (tę sytuację już opisywałem). Ogólne wywracanie się, symulowanie, brak sił, żeby utrzymać się na nogach - wypisz, wymaluj Barca. A jaki mistrz, taka liga.

no rzeczywiście. liga hiszpańska a szczególnie Barcelone można rozpoznać po perfidnym wywracaniu, symulowaniu, ogólnej niemocy zeby utrzymać się na nogach no a co dopiero kopnąć piłkę. to zjawisko jest typowe dla tej ligi i tylko tam występuje. gdzie indziej, nawet jak się pojawi (choć bardzo sporadycznie) jest karane karą śmierci. i tylko dzięki temu hiszpanie wygrywają mecze...

bu.

K.Jay
04-08-2009, 09:31
Wyniki 1 - 10 spośród około 712 dla zapytania yoh kibic arsenalu.

Wyniki 1 - 10 spośród około 914 dla zapytania yoh kibic barcelony.

K.Jay

znawcas
04-08-2009, 10:06
Wyniki 1 - 10 spośród około 598,000 dla zapytania arsenal sucks

Wyniki 1 - 10 spośród około 701,000 dla zapytania barca sucks

Wyniki 1 - 10 spośród około 108,000 dla zapytania bayern sucks

na kolana ;]

Kibicować szkopą to cos poje******.
Wyniki 1 - 10 spośród około 41,600 dla zapytania barcelona sux
I co teraz?

Frapper
04-08-2009, 10:53

K.Jay

/thread win

Yoh Asakura
04-08-2009, 12:52

K.Jay

Wyniki 1 - 6 spośród 6 dla zapytania yoh asakura kibic arsenalu

Wyniki 1 - 5 spośród 5 dla zapytania yoh asakura kibic barcelony

:cup::cup::cup::cup:

Dr. Omader
04-08-2009, 13:16
Wyniki 1 - 10 spośród około 7,940 dla zapytania zamknę wam temat za spam.

Wyniki 1 - 10 spośród około 161,000 dla zapytania zostawię wam temat.

Trudno... Niech będzie wola googla ;-)

JK i tak bym nie zamknął, póki kultura jest :)

Wyniki 1 - 10 spośród około 5,400 dla zapytania zostawię wam temat mimo spamu.
hie hie hie

Arka_Sath_Wielki
04-08-2009, 13:19
Wyniki 1 - 10 spośród około 13,800,000 dla zapytania kultura jest
Wyniki 1 - 10 spośród około 8,270,000 dla zapytania kultury nie ma

Upiorny
04-08-2009, 14:11
Boże, co przerwa letnia między sezonami robi z ludźmi :D

AnonimowyPowrot
04-08-2009, 14:19
Zostajesz zastępcą kapłana w Kościele AA!
Wyniki 1 - 10 spośród około 1,950,000 dla zapytania barca dive

In your face.
Wnikliwe śledztwo detektywa Yoha i wiadomo kto kłamie.

K.Jay
BEST! XD UMARŁEM!!!!!!!!!!!!
Wyniki 1 - 10 spośród około 7,940 dla zapytania zamknę wam temat za spam.

Wyniki 1 - 10 spośród około 161,000 dla zapytania zostawię wam temat.

Trudno... Niech będzie wola googla ;-)

JK i tak bym nie zamknął, póki kultura jest :)

Wyniki 1 - 10 spośród około 5,400 dla zapytania zostawię wam temat mimo spamu.
hie hie hie
To nie spam :< To specyficzny rodzaj przekazu informacji.
Wyniki 1 - 10 spośród około 13,800,000 dla zapytania kultura jest
Wyniki 1 - 10 spośród około 8,270,000 dla zapytania kultury nie ma

Google kłamie!
Boże, co przerwa letnia między sezonami robi z ludźmi :D
Fakt, czytania więcej niż po finale (albo półfinale, szczególnie pomiędzy Chelsea i Barceloną - a właśnie, waszym zdaniem sędzia się pomylił? jeśli tak to dlaczego?) LM, a niby tak niedawno sam napisałem tu posta.

We didn't start the flamewar! :D

Yoh Asakura
04-08-2009, 14:22
Wyniki 1 - 10 spośród około 4,040 dla zapytania dajmy se siana.

Wyniki 1 - 10 spośród około 164,000 dla zapytania arsenal jest najlepszy

Sami widzicie, flame must go on...

Lotress
04-08-2009, 14:25
Wyniki 1 - 10 spośród około 653,000 dla zapytania arsenal young team.

Wyniki 1 - 10 spośród około 754,000 dla zapytania milan young team.

TRUE ;]

AnonimowyPowrot
04-08-2009, 14:29
Flame must go on...

Inside my topic is breaking,
My make-up may be flaking,
But my spam, still, stays on!

xD

Ktokolwiek wspomniał o transferze Heinze? Niby już kilka dni temu, a nie mówi się o tym, mimo, że w końcu odszedł z Realu.

BTW. Jeśli Arsenal jest taki uber, to dlaczego walczy o rezerwowego ****$i? <- cenzura: c w e l

@EDYT

Jak informuje Daily Mail, Chelsea Londyn przewiduje, że w tym tygodniu do klubu dołączy w końcu Andrea Pirlo z AC Milan. Kolejnym celem transferowym londyńskich działaczy ma być "kosmiczna" dwójka- Franck Ribery i Sergio Aguero. Całe trio może kosztować Chelsea 100 milionów funtów!

Działacze AC Milan obawiają się jednak reakcji kibiców. Po tym jak karierę zakończył Paolo Maldini, a z klubem rozstali się Carlo Ancelotti i Kaka, odejście kolejnego symbolu klubu może wywołać fale prostestów.

Włoski klub odrzucił już jedną ofertę kupna Pirlo. Spekuluje się jednak, że szykowana nowa propozycja w postaci 12 milionów funtów plus Claudio Pizzaro w pakiecie, może przekonać działaczy z Mediolanu.

Źródło: Daily Mail

Straznik Monopolowego
04-08-2009, 15:37
Henry byl rezerwowym w Juve zanim przeszedl do Arsenalu

znawcas
04-08-2009, 15:52
Wyniki 1 - 10 spośród około 4,040 dla zapytania dajmy se siana.

Wyniki 1 - 10 spośród około 164,000 dla zapytania arsenal jest najlepszy

Sami widzicie, flame must go on...

Wyniki coś tam, przymknij ryj, bo przeciąg. Koniec
Zobaczymy czy będziesz taki sherman jak wszytkie kluby angielskie nie wypłacą się z podatków. I się wam wszystkim w dupach poprzewraca.

AnonimowyPowrot
04-08-2009, 16:01
Henry byl rezerwowym w Juve zanim przeszedl do Arsenalu

10 lutego 2009 Kalou został wybrany najlepszym młodym piłkarzem 2008 roku w Afryce.

Ten wniesie mniej do drużyny... xD

Wiślaczek
04-08-2009, 17:50
o ****$i? <- cenzura: c w e l

Mowiac Twoim jezykiem:
****$i to Twoj s***y... <- ary

Maggic
04-08-2009, 17:58
I
BTW. Jeśli Arsenal jest taki uber, to dlaczego walczy o rezerwowego ****$i? <- cenzura: c w e l

a m*** k**** t***** s******* * < - oże urwa rochę zacunku ?

Lotress
04-08-2009, 21:55
Xabi Alonso oficjalnie piłkarzem Realu Madryt!
..............

K.Jay
04-08-2009, 22:01
Mnie to zaciekawiło... Wyszło szydło z worka.

Wyniki 1 - 1 spośród 1 dla zapytania yoh asakura fanem wilshere'a.

Wyniki 1 - 8 spośród 8 dla zapytania yoh asakura fanem giggsa.

K.Jay

Arfyd
04-08-2009, 22:03
Mnie to zaciekawiło... Wyszło szydło z worka.

Wyniki 1 - 1 spośród 1 dla zapytania yoh asakura fanem wilshere'a.

Wyniki 1 - 8 spośród 8 dla zapytania yoh asakura fanem giggsa.

K.Jay

Podana fraza - yoh asakura fanem giggs'a - nie została odnaleziona.

AnonimowyPowrot
04-08-2009, 22:27
Podana fraza - yoh asakura fanem giggs'a - nie została odnaleziona.

O ile się nie mylę, to gdy po prostu dokłada się literkę do nazwiska, a nie zmienia (w wymowie), to apostrof robi wą ;[

Co do C wel$i - ile razy pisałem tak w tym temacie, a nikt się nie czepiał? No, tylko "s" było normalne, bo chciałem oszczędzić Cashleya.
Co wy wiecie o flame warowaniu... xDDD

@Down

Kurde, ty wiesz :D Pamiętasz te jego ciągłe teksty w stylu "klikaj rozwiń tabelę" coś po 5-ciu kolejkach, a jak na koniec United zostało mistrzem? XD

Upiorny
04-08-2009, 22:51
1. Arsenal 0 0
2. Aston Villa 0 0
3. Birmingham 0 0
4. Blackburn 0 0
5. Bolton 0 0
6. Burnley 0 0
7. Chelsea 0 0
8. Everton 0 0
9. Fulham 0 0
10. Hull City 0 0
11. Liverpool 0 0
12. Man City 0 0
13. Man Utd 0 0
14. Portsmouth 0 0
15. Stoke City 0 0
16. Sunderland 0 0
17. Tottenham 0 0
18. West Ham Utd 0 0
19. Wigan Athletic 0 0
20. Wolves 0 0

Ulubiony moment sezonu Yoha. Odkąd pamiętam zawsze Arsenal o tej porze jest na pierwszym miejscu w tabeli. Szkoda, że tylko wtedy :D

Yoh Asakura
04-08-2009, 23:46
Ulubiony moment sezonu Yoha. Odkąd pamiętam zawsze Arsenal o tej porze jest na pierwszym miejscu w tabeli. Szkoda, że tylko wtedy :D
Nie zdziw się.

Xendriel
05-08-2009, 00:10
Xabi Alonso oficjalnie piłkarzem Realu Madryt!
Idiotyzm. Przecież jest Kaka, Sneijder, Guti, VdV i Granero, który świetnie się rozwija i po ostatnich meczach Realu mógłby być podstawowym zawodnikiem i nową gwiazdą. W dodatku to wychowanek. Nie rozumiem tej polityki, a Alonso to cienki bolek. Lepszym niż jest nie będzie. Real przejedzie się na tych transferach zobaczycie. Będzie płacz, że trener słaby, że drużyna się dobrze nie zgrała itp. Na szczęście to nie mój problem:)

Arfyd
05-08-2009, 00:32
O ile się nie mylę, to gdy po prostu dokłada się literkę do nazwiska, a nie zmienia (w wymowie), to apostrof robi wą ;[

Oj tam :P znaaaaaaaakiiii.

AnonimowyPowrot
05-08-2009, 09:27
znaaaaaaaakiiii.

Wystarczyło 10, a ty spamujesz :/

!APEL DO MODERATORÓW I ADMINÓW!

No dobra, nie apel, a pytanie...

Dlaczego nie niszczycie tematu o M&A?

@Yoh

Zarzucaj bita, wczoraj był Eminem w TV, najpierw myślałem, że to ty, a później przypomniałem sobie, że to jednak tylko twój avatar :(

@Topic

Real ma ciekawy skład, ale potrzebują czasu i odpowiedniej taktyki. Ja bym proponował coś takiego:

Casillas
Ramos - Pepe - Albiol - Arbeola
Alonso - Lass
Ronaldo - Kaka - Robben (Ribery??? xD)
Benzema

Niby gra jednym napastnikiem, a jednak bardzo ofensywni zawodnicy za nim. W lidze bym ich nie skreślał od razu.

Guti i Granero
Cooo? Raczej
Ghuti i Graniehro sori Caddie xD

Boże, chciałem dopisać coś na poważnie o pomocnikach Realu, wyszedł jakiś długi tekst, a ja tego nie zapisałem, nie wiem dlaczego... Nie chce mi się tego pisać od nowa, ale wspomnę, że Van der Vaart i M. Diarra pewnie odejdą. Kurde, szkoda tego ;[

K.Jay
05-08-2009, 10:00
Idiotyzm. Przecież jest Kaka, Sneijder, Guti, VdV i Granero, który świetnie się rozwija i po ostatnich meczach Realu mógłby być podstawowym zawodnikiem i nową gwiazdą. W dodatku to wychowanek. Nie rozumiem tej polityki, a Alonso to cienki bolek. Lepszym niż jest nie będzie. Real przejedzie się na tych transferach zobaczycie. Będzie płacz, że trener słaby, że drużyna się dobrze nie zgrała itp. Na szczęście to nie mój problem:)
Słyszałem że Sneijder ma przejść do Interu.

K.Jay

Arfyd
05-08-2009, 11:48
Wystarczyło 10, a ty spamujesz :/

Sory nie :/

@Top

http://sport.wp.pl/kat,1835,title,Ahonen-Skakalem-na-ciezkim-kacu,wid,11371322,wiadomosc.html?ticaid=18821

Own3d. xD

AnonimowyPowrot
05-08-2009, 12:53
Wspominał ktokolwiek o Salgado? Nie jest to jeszcze do końca pewne, ale chyba większość pogodziła się z zakończeniem przez niego kariery.

Ahonen xD Dobre to :P

Pan i Wladca
05-08-2009, 14:41
Jeju literówka zwykła :>

Raul
05-08-2009, 15:13
Idiotyzm. Przecież jest Kaka, Sneijder, Guti, VdV i Granero, który świetnie się rozwija i po ostatnich meczach Realu mógłby być podstawowym zawodnikiem i nową gwiazdą.
Xabi Alonso jest rozgrywającym, a właśnie takie zawodnika Realowi brakowało. Guti to już przeszłość, a opieranie na nim gry kończy się sukcesem w jednym meczu na dziesięć. Kaka, Sneijder, Van der Vaart i Granero nie są rozgrywającymi - to ofensywni pomocnicy, biegający za napastnikami (Granero może też grać na skrzydle). Do tego jeden z dwójki Holendrów na pewno odejdzie, a Kaka nie będzie odpowiadał za spajanie defensywy z ofensywą, bo po prostu nigdy tego nie robił. Od tego będzie właśnie Xabi, który mając po jednej stronie Lassa (stricte defensywny) i Kakę (stricte ofensywny), będzie rozgrywał, nadawał szybkość akcjom i rozdzielał piłki.

Do tej pory w Realu było dwóch rozgrywających - Guti (już wyżej wyjaśniłem) oraz na siłę Gago (zbyt młody, bez doświadczenia i po prostu dużo słabszy od Alonso, co najlepiej zobrazował ostatnie mecz z Liverpoolem). Także na podstawie tego, co tutaj napisałem, podaj mi sensowny argument, według którego transfer Alonso był niepotrzebny.

Lotress
05-08-2009, 15:45
Pirlo zostaje w Milanie, czyli nici z nowego rozgrywającego :p

jakosiara
05-08-2009, 19:52
Huntelaar w Milanie za 15 mln ojro. Trzeba przyznać, że zmarnował się w Realu...

Lotress
05-08-2009, 20:20
Huntelaar w Milanie za 15 mln ojro. Trzeba przyznać, że zmarnował się w Realu...
Według mnie dobrze postąpili stawiając właśne na Huntera, a nie na Fabiano. Jeszcze Hernanes do pomocy, oraz Bale na obronę. Wtedy możemy mieć KONKURENCYJNY skład.

AnonimowyPowrot
05-08-2009, 21:50
Według mnie dobrze postąpili stawiając właśne na Huntera, a nie na Fabiano. Jeszcze Hernanes do pomocy, oraz Bale na obronę. Wtedy możemy mieć KONKURENCYJNY skład.

Ja jakoś nie wierzę, żeby Bale odchodził z Anglii. Zresztą, Redknapp pewnie będzie go chciał zatrzymać.

@Down

Manchester United 2:0 Valencia CF
1:0 Rooney
2:0 Cleverley

Xevez
06-08-2009, 13:37
Seattle Sounders - Barcelona 0:4
0-1 Messi, 0-2 Messi(Xavi<3), 0-3 Jeffren(fantastyczne podanie Pedro), 0-4 Pedro

Pan i Wladca
06-08-2009, 18:58
Gdzie można zobaczyć mecz Lecha bo na Sopcascie nie idzie?

jakosiara
06-08-2009, 19:33
To ja już wolę Leo... (http://sport.wp.pl/kat,109318,title,Osama-Bin-Laden-nastepca-Leo-Beenhakkera,wid,11381041,wiadomosc.html)

J....ne telewizje :/

Lukas93de
06-08-2009, 22:16
Kochany Lech przegral :(
Ale i tak awansowali :)

HAAHAHHA reszta odpad(L)a :D

hoomik
06-08-2009, 22:18
Giza. Ja pierdole. Jak on mogl nie wykorzystac tych sytuacji, ktore mial - chyba nigdy nie zrozumiem.
Roger - Mieciel = klekajcie narody. Swietnie to wygladalo.

Tylko co z tego, skoro 2-2 ;/

Kubon
06-08-2009, 22:35
mowiles cos o Wisle Hoom?

hoomik
06-08-2009, 22:39
mowilem. Fakt faktem, ze w rywalizacji playoff nie liczy sie styl, a wynik koncowy, ale przynajmniej za gre Legii nie trzeba bylo sie wstydzic. I tak na chwile obecna sa silniejsi niz Wisla, i po ostatnich meczach jestem nawet sklonny zaryzykowac stwierdzenie, ze od Lecha tez sa mocniejsi. IMO (L) = atm najmocniejszy PL team.

A co sie stalo, ze Kolejorz dzis przegral? Meczu nie widzialem, tylko wyjsciowe sklady, i Lech wyszedl calkiem mocnym zestawieniem. Byl ktos, widzial ktos?

Gierubesoen
06-08-2009, 22:47
Szkoda Legii ;d

znowu został tylko Lech, no cóż... Może coś powalczą

Lotress
07-08-2009, 14:53
Ja jakoś nie wierzę, żeby Bale odchodził z Anglii. Zresztą, Redknapp pewnie będzie go chciał zatrzymać.

Tottenham jest skłonny oddać Bale'a za 8 mln euro.

jakosiara
07-08-2009, 15:33
Lech gra z Club Brugge(Belgia)w 4 rundzie eliminacyjnej Ligi Europejskiej.
Dość szczęśliwe losowanie, mogli wpaść na Galatasaray, czy Villarreal, ale z drugiej strony mógł być Hapoel Tel Awiw ;d

Ufocznik
07-08-2009, 15:56
A co sie stalo, ze Kolejorz dzis przegral? Meczu nie widzialem, tylko wyjsciowe sklady, i Lech wyszedl calkiem mocnym zestawieniem. Byl ktos, widzial ktos?

Tak.
Wynik raczej nie odzwierciedla boiskowych wydarzeń. Lech był lepszy, miał więcej okazji (których i tak było mało). Poziom meczu nie zachwycał. Lewandowski zmarnował sam na sam, Norwegowie wbili dwie bramy z dwóch wrzutek w pole karne. W drugiej połowie Lech zagrał nieco lepiej i był już wyraźnie lepszy, ale udało się strzelić tylko 1 bramkę po rzucie rożnym. Tragedii nie ma, ale szkoda, że porażka. Arboleda najlepszy na boisku.
Stadion poza pojedynczymi miejscami pełny, kibiców gości ciężko powiedzieć ile, ale myślę, że z 30 osób. Mieli nawet parę flag i jedną sektorówke, z dopingiem mimo prób nie udało im się oczywiście przebić.

Gierubesoen
07-08-2009, 17:19
Iker Muniain jest od czwartku bohaterem Athletic Bilbao. Mierzący 167 cm 16-latek zdobył gola decydującego o awansie baskijskiego klubu do IV rundy kwalifikacyjnej piłkarskiej Ligi Europy.
Muniain w 69. minucie pojawił się na boisku zastępując Markela Susaetę, a trzy minuty później przy pierwszym kontakcie z piłkę pokonał bramkarza Young Boys Berno. Goście wygrali w Szwajcarii 2:1, a awansowali dzięki większej liczbie goli zdobytych na wyjeździe, gdyż tydzień wcześniej Atheltic przegrał na własnym stadionie 0:1.

znawcas
07-08-2009, 18:32
Jak dla mnie 15 ojro, to calkiem nie drogo jak na huntelara.

Milan to nie realik on jakby kupował takiego huntelara to by odrazu z 40-50mln ojro na tace dał.

KRYZYS FINANSOWY= MILAN > REAL

Real nie wygra ligi mistrzów, nie zdobędzie mistrza hiszpani, i pograży się w długach.

I to będzie koniec realu na około 10 lat.
Tego prezesa powinni wyrzucić wydaje kase na byle gówno.
Żelowy kolega za 90mln? Ja bym za niego dał góra 50. Raz na rok strzeli gola i to jeszcze z karnego.
Benzema? W Francji sobie radził, bo francja jest słaba. W realu zdobędzie góra 8-10goli

Kaka? Jedyny dobry zakup, wart tej ceny.

hoomik
07-08-2009, 18:41
Benzema? W Francji sobie radził, bo francja jest słaba. W realu zdobędzie góra 8-10goli
10 goli w Primera Division to malo?

znawcas
07-08-2009, 18:44
Zawodnik Bramki
Samuel Eto'o 29
Diego Forlan 29
David Villa 26
Lionel Messi 23
Gonzalo Gerardo Higuain 22
Thierry Henry 19
Alvaro Negredo 19
Frederic Kanoute 18
Raul 17
Sergio Aguero 15
08/09

Nawet do 10 najlepszych by się nie załapał.
W najlepszym przypadku 10 goli, a w najgorszym 8.

K.Jay
07-08-2009, 18:44
Jak dla mnie 15 ojro, to calkiem nie drogo jak na huntelara.

Milan to nie realik on jakby kupował takiego huntelara to by odrazu z 40-50mln ojro na tace dał.

KRYZYS FINANSOWY= MILAN > REAL

Real nie wygra ligi mistrzów, nie zdobędzie mistrza hiszpani, i pograży się w długach.

I to będzie koniec realu na około 10 lat.
Tego prezesa powinni wyrzucić wydaje kase na byle gówno.
Żelowy kolega za 90mln? Ja bym za niego dał góra 50. Raz na rok strzeli gola i to jeszcze z karnego.

Kaka? Jedyny dobry zakup, wart tej ceny.
Co Ty pjepshysz? Widać, że nie znasz się na piłce.
@topic
Jeszcze tydzień pozostał. \o/

K.Jay

znawcas
07-08-2009, 18:48
Ty się nie znasz.

Ronaldo był dobry 2 lata temu (chyba 30 goli strzelił) w poprzednim tylko 18.
Jego czas już dawno minął tak jak jurka dudka, ale ty tylko widzisz go takiego jak 2 lata temu.
A Benzema strzelał takim jak psv czy marsyli a takie kluby nic nie osiągają.

ja>ty

W czasach kryzysu wpierdzielać 200mln na 4 piłkarzy to trzeba mieć nasrane w łepetynie.
A i Real jeszcze w żadnym sparingu nie zagrał na tyle dobrze, by w następnym sezonie zająć miejsce w pierwszej ósemce, ligi hiszpanskiej.

AnonimowyPowrot
07-08-2009, 18:54
Ty się nie znasz.

Jego czas już dawno minął tak jak jurka dudka, ale ty tylko widzisz go takiego jak 2 lata temu.

ja>ty

W czasach kryzysu wpierdzielać 200mln na 4 piłkarzy to trzeba mieć nasrane w łepetynie.

Tylko 18, co to jest, być drugim strzelcem w Anglii i najlepszym piłkarzem na świecie.

Nom, racja, Benzema pakował bramy PSV aż miło, a jak w finale Pucharu Króla Francji Napoleona grali z Ajaxem było widać, że wystarczy Richard Dunne by go powstrzymać.

Zreztą, co tam, Ronaldo to cipa, Karim nie umie w ogóle grać, Kaka dobrze grał tylko w Milanie, bo tam wszyscy są starzy, a jego jedynego było stać na laskę, Casillas jest przereklamowany, Pepe skopie wszystkich i po ptokach ;[

@Edit

znawcas > Ha'szel > Yoh/Straznik

sori bojs

Lotress
07-08-2009, 20:31

Imo gówno wiesz, bo kilka lat temu Ronaldo był rozwydrzonym, samolubnym dzieciakiem na boisku, teraz Ferguson zrobił z niego prawdziwego gracza. Ja > ty.

Yoh Asakura
07-08-2009, 20:32
Nom, a jak United grało z Lyonem w LM to sobie samobója strzelili. :confused:

Generalnie to nie lubię odpisywać prowokatorom idiotom, ale temat trochę przymarł...

Iron
07-08-2009, 20:34
Imo gówno wiesz, bo kilka lat temu Ronaldo był rozwydrzonym, samolubnym dzieciakiem na boisku, teraz Ferguson zrobił z niego prawdziwego gracza. Ja > ty.
To właśnie dzięki Fergusonowi trzymał poziom.
Chcecie stworzyć nieziemskiego piłkarza?:P- zagrajcie w footstara;P

Lotress
07-08-2009, 20:34
Generalnie to nie lubię odpisywać prowokatorom idiotom, ale temat trochę przymarł...
Sęk w tym, że on nie prowokuje. To jego naturalna głupota.

Iron
07-08-2009, 20:44
Według mnie Real w tym sezonie nic nie będzie grać, czytaj kompletne dno jedynie pojedyncze przebłyski formy, żeby drużyna się zgrała trzeba czasu a szczególnie gdy tylu piłkarzy doszło szczególnie lubiących grac indywidualnie.

K.Jay
07-08-2009, 22:00
Szczerze mówiąc, to teoretycznie z takim składem Real ma szansę na potrójną koroną (teoretycznie). Ale nie zapomnijmy że nazwiska nie grają.
@znawcas
Ty się nie znasz.

Hmm... Z tego co mi wiadomo to Cristiano ma 24 lata, więc jeszcze może wiele osiągnąć. I czemu porównujesz Jurka z C. Ronaldo? Dudek w jego wieku grzał ławę w Feyenoordzie, będąc zmiennikiem starego wyjadacza de Goeya. A Cristiano? Najlepszy piłkarz na świecie, gra w jednym z najbardziej rozpoznawalnych klubów na świecie. A Benzema? Jeden z najlepszych napastników młodego pokolenia. Strzelał PSV i Olimpique? To chyba bardzo dobrze, bo to kluby które plasują się w czołówce europejskiej piłki.

Dupca
07-08-2009, 22:01
Pewnie te indywidualności będą się "ścierać", każdy będzie chciał zabłysnąć, tego się obawiam a szkoda bo mają teraz świetnych piłkarzy.

nemalaz2
07-08-2009, 23:20
Amica Wronki wylosowała druzyne z Bruggi, uwazam, ze to najlepsze z mozliwych rozwiazan, a szanse druzyny z Wronek ocenia na 50%.
Oby nie bylo kontuzji ;) Villareal i Fulham to by bylo 10% na przejscie, Izraelici tez dobrze grajam ostatnio ;] tak btw.

Pan i Wladca
07-08-2009, 23:42
Ty sam jak te wronki....

Articuno
08-08-2009, 00:06
A dziś w Ekstraklasie nie dość, że super mecze to jeszcze genialne wyniki.
I super Pawełek, osobiscie ukarałbym go 40 batami. http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91668,6908029,2__kolejka__Zaglebie___Wisla_1_4_ _Caiado__1_4_.html